Welkom. Met vriendelijke groet, Pierre Bisscheroux Locatiemanager

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom. Met vriendelijke groet, Pierre Bisscheroux Locatiemanager"

Transcriptie

1 Info De Bron

2 Welkom Het kan een hele stap zijn om vanuit een vertrouwde woonomgeving te verhuizen naar een verzorgingshuis of een verpleeghuis. Bij Vivre realiseren we ons dat heel goed. Maar door lichamelijke beperkingen of geestelijke achteruitgang is de juiste verzorging en verpleging vaak noodzakelijk. In De Bron luisteren we naar uw persoonlijke wensen en geven wij precies de zorg die nodig is. Bij ons wordt u professioneel begeleid en staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Wij willen zoveel mogelijk tegemoetkomen aan ieders persoonlijke wensen. In dit introductieboekje willen wij u informeren over onze locatie. We vertellen u iets over het wonen in De Bron. Daarnaast informeren wij u graag over onze voorzieningen en de zorg die wij bieden. Natuurlijk is het niet mogelijk om alles in dit informatieboekje op te nemen. Onze locatie bestaat uit een verzorgingshuisgedeelte (De Bron) en een verpleeghuisgedeelte (De Motteburght). In dit informatieboekje gebruiken we voor beide gedeelten verder de naam: De Bron. Mocht u na het lezen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de afdelingsmanager, de zorgcoördinator (Zoco) of de Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV-er). Hij/Zij is uw directe aanspreekpunt. Ook kunt u met uw vraag altijd terecht bij de receptie van De Bron. Zij kunnen u dan doorverwijzen naar de juiste persoon. Met vriendelijke groet, Pierre Bisscheroux Locatiemanager

3 Prettig wonen vivre info p. 2-3 W ij vinden het belangrijk dat u zo gewoon mogelijk kunt wonen bij ons. Waar voorheen vaak de nadruk lag op het zorgaspect, krijgen nu zowel het woon- als ook het welzijnsaspect een steeds belangrijkere rol bij Vivre. Dit betekent meer aandacht voor de kwaliteit van leven. In De Bron willen wij een leefklimaat creëren waarin u zich vertrouwd, geborgen en veilig voelt. Hierbij is het behoud van eigenheid van iedere bewoner voor ons van groot belang. Vivre gaat uit van het individu (de regie over het eigen leven voeren) en wil kwalitatief goede ondersteuning bieden, binnen de mogelijkheden die daarvoor aanwezig zijn en afstemmen op uw wensen, behoeften en mogelijkheden. De Bron beschikt over 39 zogenaamde verzorgingshuiskamers, waarvan 3 bestemd zijn voor echtparen en 3 kamers gereserveerd voor bewoners met een verpleeghuisindicatie. Verder beschikt De Bron over Dagverzorging. Ouderen die nog thuis wonen kunnen voor een of meerdere dagen overdag onze locatie bezoeken. Het kleinschalige verpleeghuis de Motteburght bestaat uit 4 woningen voor 6 dementerende bewoners en 1 woning voor 12 somatische bewoners. Privacy Uw privacy staat bij Vivre hoog in het vaandel. Wij gaan daarom zeer zorgvuldig om met persoonlijke gegevens. De wijze waarop dit gebeurt, hebben wij vastgelegd in een privacyreglement.

4 Veiligheid Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in De Bron. Vandaar dat alle appartementen beschikken over een communicatiesysteem. Met dit systeem kan altijd het verzorgend personeel worden gewaarschuwd. Als u alarmeert, ontstaat er direct een spreek-luisterverbinding met het personeel. U kunt dan meteen aangeven wat er aan de hand is. Ook kunt u op verzoek over een halszender beschikken. Alle appartementen zijn voorzien van automatische rookmelders. Bij rook- of warmteontwikkeling geven deze een alarmsignaal door. Dat verschijnt op speciale piepers van getrainde medewerkers die precies weten hoe te handelen bij calamiteiten. Ook is er een rechtstreekse doormelding naar de meldkamer van de brandweer. Daarnaast beschikt De Bron over persoonlijke hulpmiddelen die uw veiligheid kunnen vergroten. Indien noodzakelijk wordt dit uiteraard vooraf met u besproken en vastgelegd. BOPZ Voor de 4 groepswoningen (zogenaamde gesloten afdelingen), zorgen we ervoor dat bewoners niet zonder begeleiding de afdeling kunnen verlaten. Deze woningen vallen onder de Wet Bijzondere Psychiatrische Opname (BOPZ). Deze wet schrijft exact voor aan welke (veiligheids) eisen deze woningen moeten voldoen. Binnen de eisen trachten we in deze woningen zoveel mogelijk een eigen huishouden te voeren. Respect voor en uitgaan van de wensen van bewoners zijn daarbij leidend. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de zorgcoördinator en/of de EVV-er.

5 Huishoudelijke zaken vivre info p. 4-5 Schoonmaak Uw appartement wordt regelmatig schoongemaakt. Dit gebeurt meestal op een vaste dag en tijdstip door medewerkers van Vivre Proper. De afspraken met de schoonmakers worden schriftelijk vastgelegd. Binnen de kleinschalige PG woningen van de Motteburght 1, 2, 3 en 4 wordt de schoonmaak door eigen medewerkers gedaan. Mocht u behoefte hebben aan meer schoonmaak, dan kunt u extra schoonmaak inkopen. Uiteraard is het altijd mogelijk dat, daar waar nodig, de familie een helpende hand biedt. Was- en linnengoed U kunt uw kleding tegen betaling laten wassen of stomen bij de huisleverancier van Vivre. Vivre betaalt de kosten voor de aanschaf van beddengoed, handdoeken en washandjes. Ook het wassen, drogen en strijken hiervan wordt door Vivre bekostigd. Natuurlijk kunt u ook uw eigen linnengoed gebruiken. De was dient u dan zelf te regelen en te betalen. Meer informatie over dit onderwerp vindt u in het informatieboekje van de wasserij. Post In De Bron (uitgezonderd de PG woningen) heeft iedere bewoner een eigen postbus aan de deur. De post voor de PG bewoner wordt door het personeel uitgedeeld. Roken In De Bron geldt een algeheel rookverbod. Echter in uw eigen appartement of in de rookruimte van het restaurant mag u wel roken. Voor bewoners van de PG woningen gelden individuele afspraken in verband met de brandveiligheid. Vuilnis De Bron heeft buiten twee ondergrondse containers voor het afval, deze zijn op slot. Plaatst u s.v.p. geen vuilnis ernaast. De milieupolitie deelt hier bekeuringen voor uit. Uw gewone dagelijkse afval kunt u per verdieping kwijt in een aparte ruimte.

6 Voorzieningen & activiteiten W e willen graag dat u zich prettig voelt in De Bron. Er zijn daarom verscheidene voorzieningen en activiteiten waarvan u gebruik kunt maken. We zetten ze graag voor u op een rijtje. Gastvrouw De Bron heeft geen traditionele receptie, maar werkt met gastvrouwen. De gastvrouwen ontvangen de bezoekers, nemen de telefoon aan en geven informatie. Daarnaast assisteren zij in het uitserveren van maaltijden. De gastvrouwen zijn aanwezig van maandag tot en met vrijdag van en op zaterdag en zondag van uur. Restaurant De Bron beschikt over een restaurant/ ontmoetingsruimte. Het ontbijt en het souper worden gepresenteerd in buffetvorm. Bij de warme maaltijd is er steeds een keuze uit twee mogelijkheden. U kunt zelf kiezen of u in het restaurant of op uw eigen kamer wilt eten. Bewoners van het verpleeghuis eten in de eetkamer op de afdeling of op hun eigen kamer. Winkeltje In het restaurant is een verkooppunt gerealiseerd. In de vitrine kunt u zien welke producten er te koop zijn. Van maandag tot en met vrijdag kunt u hier tussen uur voor uw aankopen terecht. Kapsalon Elke donderdag en vrijdag kunt u tussen uur terecht in de kapsalon op de begane grond. Reserveren kan via de gastvrouwen of de kapster zelf. Schoonheidsspecialiste Op dinsdag is een schoonheidsspecialiste aanwezig. Via de gastvrouw kunt u een afspraak maken voor een gezichtsverzorging, maar ook een massage behoort tot de mogelijkheden. Televisie, telefonie & internet De Bron biedt u de mogelijkheid een abonnement af te sluiten voor (digitale) televisie op uw kamer. U kunt ook een telefoon- en/of internetaansluiting op uw kamer aanvragen. Voor vragen of meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij uw EVV-er. Vivrepas Als u bij ons komt wonen, ontvangt u gratis een handige Vivrepas. Daarmee kunt u betalen in onze winkel en in ons restaurant. De kassamedewerker controleert elektronisch uw gegevens en geeft u een bon. Aan het eind van de maand ontvangt u een overzicht met een totaalbedrag van uw aankopen. Dit bedrag wordt afgeschreven van uw rekening. Met de pas kunt u ook tot 300,- per maand opnemen. Zo hoeft u niet de deur uit om te pinnen.

7 Activiteiten & welzijn vivre info p. 6-7 Geestelijke verzorging In De Bron beschikken we over een kleine stilteruimte. Deze is met uitzondering van dinsdag, donderdag en vrijdag tussen uur, de gehele tijd open. Daarnaast wordt er iedere twee weken een eucharistieviering opgedragen in het restaurant. Naast de Bron ligt de kerk van Breust, hier kan deelgenomen worden aan de reguliere H. Missen. Voor de bewoners van De Motteburght geldt dat er vanuit Vivre een pastoraal medewerkster een aantal uren aanwezig is. Ontspanning De Bron biedt heel veel mogelijkheden voor ontspanning. Lezen, kienen, gymnastiek, zingen en koersballen zijn daar voobeelden van. Wekelijks stellen onze activiteitenbegeleiders een leuk programma samen. We horen graag van u welke activiteiten uw voorkeur hebben; alleen of samen met andere bewoners. Via de kabelkrant en de activiteitenbegeleiders van de afdeling wordt u op de hoogte gehouden. Bezoek Bezoek is natuurlijk altijd welkom! Op momenten dat de hoofddeuren gesloten zijn, kunt u met een zogenoemde toegangstag u toegang verschaffen tot De Bron. Hoe u deze ontvangt, kunt u vragen aan de gastvrouw, de Zoco of uw EVV-er. Heeft u (of uw familie) geen toegangstag, dan kunt u altijd aanbellen. Via een video-camera wordt er een verbinding gemaakt met de voordeur en één van de medewerkers van De Bron. Deze kunnen op afstand de deur voor u openen. In sommige gevallen kan het nodig zijn individuele afspraken te maken. Dat doen we dan altijd in goed overleg. Huisdieren Kleine huisdieren zijn van harte welkom op onze locatie. U dient uiteraard wel zelf voor uw dier te zorgen. Huisdieren mogen op geen enkele manier overlast veroorzaken voor medebewoners. Wilt u huisdieren houden, dan maken we hier samen goede afspraken over.

8 Zorgverlening B ij Vivre is iedereen in goede handen. De zorg die wij leveren, wordt op maat aangeboden. Uw persoonlijke wensen staan bij ons centraal. Bovendien betrekken wij ook de wettelijk vertegenwoordigers op een actieve manier bij het zorgproces. Ons Team Binnen De Bron zijn ongeveer 90 medewerkers actief. Locatiemanager Pierre Bisscheroux stuurt samen met de afdelingmanagers, Trudy Dolmans en Carina Sotgiu, de medewerkers aan. De afdelingsmanager is onder meer verantwoordelijk voor de zorgverlening op uw afdeling. Zij wordt hierin ondersteund door een Zoco (zorgcoördinator) en EVV-ers (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende). De EVV-er treedt op als contactpersoon voor u en uw familie. Samen met de verzorgenden, helpenden, zorghulpen, activiteitenbegeleiders en voedingsassistentes zorgt de EVV-er ervoor dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Overige medewerkers Naast het personeel op de afdelingen krijgt u, afhankelijk van uw zorgvraag, nog te maken met andere medewerkers. U kunt dan denken aan de facilitaire medewerkers, de huisartsen, de verpleeghuisarts, de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de psycholoog of de diëtist. Allemaal professionals die zich samen inzetten voor een goede zorg. In De Bron werken ongeveer 80 vrijwilligers. Deze mensen zetten zich op diverse manieren in ter ondersteuning van alle andere Vivremedewerkers en bewoners. Indicatie De bewoners van De Bron zijn geïndiceerd voor zorg in een verzorgings- of verpleeghuis. Vivre vertaalt deze indicatie in een (zorg-) arrangement. Dit arrangement heeft u inmiddels al ondertekend. Op de afdelingen wordt het arrangement, in onderling overleg met u, concreet gemaakt. De indicatie heeft een beperkte geldigheid. Wij zullen dit uiteraard volgen en indien nodig wordt samen met u een nieuwe indicatie aangevraagd. Ook wanneer u meer zorg nodig mocht hebben, kan er door ons in overleg een hogere indicatie worden aangevraagd.

9 vivre info p. 8-9 Zorgplan Wanneer u in De Bron komt wonen, wordt een persoonlijk zorgplan aangemaakt. Hierin wordt duidelijk omschreven wat uw wensen zijn op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Gezamenlijk bepalen we bijvoorbeeld welke (specifieke) zorg u nodig heeft en aan welke activiteiten u graag deelneemt. De EVV-er zal het zorgdossier regelmatig met u doornemen en indien gewenst bijstellen. U kunt uw zorgdossier, eventueel met uw familie, altijd inzien. Twee keer per jaar organiseren wij een cliëntgesprek. Hier staan de afdelingsmanager, de Zoco en de EVV-er stil bij de gemaakte afspraken. U en uw contactpersoon worden uitgenodigd bij uw eigen bespreking aanwezig te zijn. Indien nodig worden de afspraken aangepast of nieuwe afspraken gemaakt. Daar waar nodig nemen ook arts en andere disciplines deel aan het overleg. Gemaakte afspraken worden vastgelegd in het zogenoemde zorgplan. Dit zorgplan tekent u voor akkoord. Dagverzorging Voor geïndiceerde deelnemers bieden wij op dinsdag, donderdag en vrijdag dagverzorging aan. In het zorgcentrum worden tussen uur verschillende activiteiten gedaan. De deelnemers worden met een taxibusje opgehaald en thuisgebracht.

10 Kunst in La Valence kijk op pag. 12 VITAAL IS EEN UITGAVE VAN VIVRE EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR mimakkers in La Valence kijk op pag. 18 DECEMBER 2011 NR. Communicatie M et elkaar communiceren is belangrijk. We stellen uw mening erg op prijs. We horen graag wat u wel of niet bevalt. Met uw EVV-er heeft u dan ook regelmatig een gesprek. Daarnaast doen wij er alles aan om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en activiteiten binnen Vivre en De Bron. Wij onderstrepen de uitspraak: als u tevreden bent zeg het anderen, als u ontevreden bent zeg het ons. Vitaal Per kwartaal verschijnt Vitaal. Dit is het instellingsblad van Vivre. In Vitaal staan artikelen, interviews en nieuwtjes van de organisatie. Vitaal is gratis verkrijgbaar en ligt in het informatierek of bij het Gewoon Beter Punt in het restaurant. Informatieborden In de liften hangen informatieborden met belangrijke mededelingen. Ook treft u hier de activiteitenkalender aan. Op de kabelkrant, die ook op uw eigen TV te ontvangen is, staan tevens de grote activiteiten en (belangrijke) mededelingen vermeld. Klachtenregeling Als u een klacht heeft, kunt u deze allereerst bespreken met de Zoco, de EVV-er of de afdelingsmanager. We gaan ervan uit dat u dan samen tot een oplossing komt. Mocht dit toch niet lukken dan kunt u contact opnemen met de locatiemanager Pierre Bisscheroux. Mocht ook dat niet tot een bevredigende oplossing leiden dan kunt u onze cliëntvertrouwenspersoon dhr. Ausems inschakelen. Hij is bereikbaar op telefoonnummer Butlers verwennen bewoners De Zeven Bronnen kijk op pag. 7 Terrasseizoen geopend kijk op pag. 14 VITAAL IS EEN UITGAVE VAN VIVRE EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR september 2011 NR Kus me nog eens wakker kijk op pagina 8 VITAAL IS EEN UITGAVE VAN VIVRE EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR APRIL 2012 NR VITAAL IS EEN UITGAVE VAN VIVRE EN VERSCHIJNT VIER KEER PER JAAR JULI 2012 NR Week van de ouderen opnieuw een groot succes kijk op pagina 4 en 5 Bestuurlijke fusie GroenekruisDomicura en Vivre kijk op pagina 4 Meer leefruimte in De Zeven Bronnen kijk op pagina 8

11 vivre info p Cliëntenraad De Bron heeft een lokale cliëntenraad. De cliëntenraad behartigt de belangen van alle bewoners en heeft regelmatig overleg met de locatiemanager. In dit overleg komen allerlei zaken aan bod die betrekking hebben op wonen, welzijn en zorg op onze locatie. Van dit overleg wordt een verslag gemaakt. U kunt altijd aangeven als u een van de leden van de cliëntenraad wilt spreken. Daarnaast zijn de leden van de cliëntenraad regelmatig aanwezig in De Bron. Naast de lokale cliëntenraad heeft Vivre een centrale cliëntenraad, waarin ook een afgevaardigde van de cliëntenraad van De Bron zit. Website Vivre heeft een eigen website waar u veel informatie kunt vinden over o.a. de diverse locaties en ZZP-indicaties. Deze website wordt regelmatig vernieuwd, zodat u altijd op de hoogte blijft van de ontwikkelingen:

12 Uitgave 2012 Bereikbaarheid Voor hulp of vragen kunt u altijd terecht bij onze medewerkers (er zijn 24 uur per dag medewerkers aanwezig). Vivre Locatie De Bron Uw afdelingsmanager Werkeenheid De Bron Breusterhof EL Eijsden Werkeenheid De Motteburght Emmastraat HS Eijsden Telefoon: Website: Uw zorgcoördinator Uw Eerst Verantwoordelijk Verzorgende

Welkom. Met vriendelijke groet, Siem Klonen Locatiemanager

Welkom. Met vriendelijke groet, Siem Klonen Locatiemanager Info Beukeloord Welkom Het kan een hele stap zijn om vanuit een vertrouwde woonomgeving te verhuizen naar een verzorgingshuis of een verpleeghuis. Bij Vivre realiseren we ons dat heel goed. Maar door lichamelijke

Nadere informatie

Welkom. Maar door lichamelijke beperkingen of geestelijke achteruitgang is de juiste verzorging en verpleging vaak noodzakelijk.

Welkom. Maar door lichamelijke beperkingen of geestelijke achteruitgang is de juiste verzorging en verpleging vaak noodzakelijk. Info Croonenhoff Welkom Het kan een hele stap zijn om vanuit een vertrouwde woonomgeving te verhuizen naar een verzorgings- of verpleeghuis. Bij Vivre realiseren we ons dat heel goed. Maar door lichamelijke

Nadere informatie

Welkom. Met vriendelijke groet, Ria Bosschaart Locatiemanager

Welkom. Met vriendelijke groet, Ria Bosschaart Locatiemanager Info La Valence Welkom Het kan een hele stap zijn om vanuit een vertrouwde woonomgeving te verhuizen naar een verpleeghuis. Bij Vivre realiseren we ons dat heel goed. Maar door lichamelijke beperkingen

Nadere informatie

Welkom. In dit introductieboekje willen wij u informeren over onze locatie. We vertellen u iets over het wonen in Koepelhof.

Welkom. In dit introductieboekje willen wij u informeren over onze locatie. We vertellen u iets over het wonen in Koepelhof. Info Koepelhof Welkom Het kan een hele stap zijn om vanuit een vertrouwde woonomgeving te verhuizen naar een verzorgingshuis. Bij Vivre realiseren we ons dat heel goed. Maar door lichamelijke beperkingen

Nadere informatie

Welkom. Met vriendelijke groet, John Bos Uw locatiemanager

Welkom. Met vriendelijke groet, John Bos Uw locatiemanager Info Molenhof Welkom Het kan een hele stap zijn om vanuit een vertrouwde woonomgeving te verhuizen naar een verzorgings- of verpleeghuis. Bij Vivre realiseren we ons dat heel goed. Maar door lichamelijke

Nadere informatie

Stichting Waardeburgh

Stichting Waardeburgh CLIËNTINFORMATIE Informatie over de locaties van Stichting Waardeburgh Verpleeghuis zorg Verzorgingshuis zorg Kortdurend verblijf Versie: 1 december 2015 - 2 WELKOM BIJ STICHTING WAARDEBURGH De verhuizing

Nadere informatie

Verzorgingshuis Zonnewiede

Verzorgingshuis Zonnewiede Verzorgingshuis Zonnewiede Inhoud 1. Wonen in Zonnewiede 3 1.1 Eigen sfeer 3 1.2 Vragen 3 2. Hoe komt u in aanmerking? 4 2.1 Eigen bijdrage 4 2.2 Wachtlijst 4 3. Zorg en begeleiding 5 3.1 Eerstelijns (zorg)diensten

Nadere informatie

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Verzorgingshuis De Bettekamp in Varsseveld Informatie voor cliënten en familie De zorg waar u zich het beste bij voelt Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde.

Nadere informatie

LA VERNA: SOMATISCHE ZORG Somatische zorg is zorg die u nodig heeft als gevolg van lichamelijke beperkingen. De zorg van LuciVer is erop gericht u, ondanks eventuele problemen en beperkingen, alle ruimte

Nadere informatie

Goede zorg in een gezellig huis

Goede zorg in een gezellig huis Goede zorg in een gezellig huis Zorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis in Ulft Informatie voor cliënten en familie Precies de zorg die u nodig heeft Gertrudis Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde.

Nadere informatie

Goede zorg in een gezellig huis

Goede zorg in een gezellig huis Woonzorgcentrum en Verpleeghuis Gertrudis Marktstraat 12, 7041 AJ s-heerenberg T (0314) 66 36 41 E info-gertrudis@azora.nl I www.azora.nl Goede zorg in een gezellig huis Azora. Zo zorgen we voor elkaar

Nadere informatie

Piushove. Verpleeghuis. We zijn er voor u!

Piushove. Verpleeghuis. We zijn er voor u! Piushove Verpleeghuis We zijn er voor u! Het is hier goed toeven Wat ik heel leuk vind, zijn de voorlees- en puzzeluurtjes. Verder zit ik, als het mooi weer is, graag buiten. De tuin ziet er prachtig uit,

Nadere informatie

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Sint Annaland, augustus 2007 Informatiebrochure Aanbod Zorg-en dienstverlening De Schutse De doelstelling van de

Nadere informatie

Wonen in ActiVite Hof van Alkemade (groepswoning)

Wonen in ActiVite Hof van Alkemade (groepswoning) Wonen in ActiVite Hof van Alkemade (groepswoning) Inhoudsopgave Even voorstellen...4 Indicatie en zorgzwaartepakket...5 Verhuizing naar woonservicecentrum...5 Wonen...5 Inrichting...5 Privacy...6 Toegang

Nadere informatie

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Informatie voor bewoners Tijdelijk verblijf ten behoeve van Herstelzorg Respijtzorg Overbruggingszorg > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Hebt

Nadere informatie

ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst

ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst Versie januari 2013 Bewonerscommissie De Gelderhorst beschikt op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) over een eigen bewonerscommissie.

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 WELKOM OP AFDELING JO-ANNA... 2 2 WAT IS AFDELING JO-ANNA... 2 3 DOELSTELLING VAN AFDELING JO-ANNA... 2

Inhoudsopgave 1 WELKOM OP AFDELING JO-ANNA... 2 2 WAT IS AFDELING JO-ANNA... 2 3 DOELSTELLING VAN AFDELING JO-ANNA... 2 Jo-Anna V1_2011 Inhoudsopgave 1 WELKOM OP AFDELING JO-ANNA... 2 2 WAT IS AFDELING JO-ANNA... 2 3 DOELSTELLING VAN AFDELING JO-ANNA... 2 4 WOON EN ZORGAANBOD KLEINSCHALIG WONEN GERONTOPSYCHIATRIE... 2 5

Nadere informatie

A-Z folder Coornhert State

A-Z folder Coornhert State A-Z folder Coornhert State Activiteiten Coornhert State biedt verschillende activiteiten aan zoals: algemene activiteiten (bijv. bustocht, rommelmarkt), structurele activiteiten (sjoelen, muziek luisteren),

Nadere informatie

Gregoriushuis. Kleinschalig wonen voor dementerende ouderen

Gregoriushuis. Kleinschalig wonen voor dementerende ouderen Gregoriushuis Kleinschalig wonen voor dementerende ouderen Wonen, welzijn en zorg Het Gregoriushuis is een kleinschalige woonvorm voor acht dementerende cliënten. Het Gregoriushuis is een bungalow in de

Nadere informatie

Alle goede zorg die u zich kunt wensen

Alle goede zorg die u zich kunt wensen Alle goede zorg die u zich kunt wensen Zorgcentrum Debbeshoek in Ulft Informatie voor cliënten en familie Aangenaam wonen in een vertrouwde omgeving Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde. De één

Nadere informatie

Wonen bij Sprengenhof

Wonen bij Sprengenhof Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Dorps karakter en winkels op loopafstand Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering, alarmopvolging en domotica 3 Dagvoorziening 6 Gangen 6 Kapel 7 Kapsalon 7 Ontmoetingsruimte

INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering, alarmopvolging en domotica 3 Dagvoorziening 6 Gangen 6 Kapel 7 Kapsalon 7 Ontmoetingsruimte INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering, alarmopvolging en domotica 3 Dagvoorziening 6 Gangen 6 Kapel 7 Kapsalon 7 Ontmoetingsruimte De Reuselhof 7 Postboxen 8 Informatieblad Op Dreef

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

Elke locatie heeft een eigen karakter en. eigen specifieke diensten. Maar wel. allemaal vanuit de zorgvisie dat. mensen elkaar nodig hebben.

Elke locatie heeft een eigen karakter en. eigen specifieke diensten. Maar wel. allemaal vanuit de zorgvisie dat. mensen elkaar nodig hebben. uw zorg, onze zorg uw zorg, onze zorg mosae thuiszorg Mosae Thuiszorg is onderdeel van Mosae Zorggroep, samen met de zorglocaties Campagne, Daalhof, Scharwyerveld, Sint Gerlachus en Licht & Liefde. Elke

Nadere informatie

Lokale informatie Thebe Janshove Baarle Nassau

Lokale informatie Thebe Janshove Baarle Nassau Lokale informatie Thebe Janshove Baarle Nassau Geschiedenis van het woonzorgcentrum Thebe Janshove (1955) in Baarle-Nassau is een zorginstelling waar u voor kortere of langere tijd verblijft. U kunt bij

Nadere informatie

Dichtbij huis verzekerd van goede zorg

Dichtbij huis verzekerd van goede zorg Dichtbij huis verzekerd van goede zorg Zorgcentrum Maria Magdalena Postel in Gendringen Informatie voor cliënten en familie Zorg tussen de mensen die u kent Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde.

Nadere informatie

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum)

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel door een scholier 1181 woorden 29 mei 2006 7,3 6 keer beoordeeld Vak Verzorging Algemeen 't Gasthuis is een centrum voor zorg en reactivering van algemene

Nadere informatie

Verpleeghuiszorg voor mensen met dementie

Verpleeghuiszorg voor mensen met dementie Verpleeghuiszorg voor mensen met dementie Uw leven zo aangenaam mogelijk maken. Dat staat voorop bij de verpleeghuiszorg van Savant Zorg. En daarmee bent u verzekerd van de juiste zorg, begeleiding én

Nadere informatie

Wonen met zorg. Een warm thuisgevoel in een luxe, comfortabele en veilige woonomgeving

Wonen met zorg. Een warm thuisgevoel in een luxe, comfortabele en veilige woonomgeving Wonen met zorg Een warm thuisgevoel in een luxe, comfortabele en veilige woonomgeving Het creëren van een luxe en comfortabele woonomgeving voor de bewoners waarbij het thuisgevoel en de persoonlijke (zorg)wensen

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en goede zorg centraal.

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)...

Nadere informatie

Informatiebrochure. Goezate De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Goezate De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Goezate De Riethorst Stromenland Warm welkom 2 Met deze folder geven we u een eerste indruk van zorgcentrum Goezate in Werkendam. U bent van harte welkom bij ons in zorgcentrum Goezate.

Nadere informatie

Geschiedenis van het woonzorgcentrum. Wonen bij Thebe Haga

Geschiedenis van het woonzorgcentrum. Wonen bij Thebe Haga Geschiedenis van het woonzorgcentrum Thebe Haga staat in de wijk Princenhage sinds 1975. Wie in deze Bredase wijk is opgegroeid of heeft gewoond, wil meestal graag in deze buurt blij ven. Bij Thebe Haga

Nadere informatie

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE VANUIT MIJN WOONKAMER MAAK IK ELKE WEEK EEN RADIO PROGRAMMA VAN EEN UUR, SAMEN MET MIJN ZOON. In Florastate staan zelfstandigheid, privacy en eigen regie voorop.

Nadere informatie

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen met zorg goede zorg die vertrouwd voelt Welkom bij Zorgfederatie Oldenzaal. Wij zijn een kleinschalige, plaatselijke organisatie voor mensen uit Oldenzaal en omgeving.

Nadere informatie

Wonen Vivium Torenhof. Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder

Wonen Vivium Torenhof. Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder Wonen Vivium Torenhof Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 in Wonen of! Torenh Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder Wonen in Vivium Torenhof Thuis dichtbij het

Nadere informatie

folder inhuizing_opmaak 1 07-04-10 14:36 Pagina 1 Wonen in het woonservicecentrum

folder inhuizing_opmaak 1 07-04-10 14:36 Pagina 1 Wonen in het woonservicecentrum folder inhuizing_opmaak 1 07-04-10 14:36 Pagina 1 Wonen in het woonservicecentrum folder inhuizing_opmaak 1 07-04-10 14:36 Pagina 2 folder inhuizing_opmaak 1 07-04-10 14:36 Pagina 3 Inhoudsopgave Even

Nadere informatie

BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Welkom bij De Lingehof het huis in het hart van het Over-Betuwse Bemmel In De Lingehof kunt u aangenaam wonen met gespecialiseerde verzorging

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering/ alarmopvolging/domotica 3 Broodmaaltijden 4 Cai-aansluiting 4 Contactpersoon 4

INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering/ alarmopvolging/domotica 3 Broodmaaltijden 4 Cai-aansluiting 4 Contactpersoon 4 INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering/ alarmopvolging/domotica 3 Broodmaaltijden 4 Cai-aansluiting 4 Contactpersoon 4 Dagvoorziening 5 Eerstverantwoordelijk zorgverlener 5 Gangen 6 Huisarts

Nadere informatie

Kempkeshof 17 Zorgkamers Oleander en Magnolia

Kempkeshof 17 Zorgkamers Oleander en Magnolia Kempkeshof 17 Zorgkamers Oleander en Magnolia 2 1. Informatie over de zorgkamers Heeft u tijdelijk zorg nodig en lukt dit niet meer thuis? Dan zijn onze zorgkamers wellicht een goede oplossing. U ervaart

Nadere informatie

PSYCHOGERIATRISCHE ZORG PORTIUNCULA

PSYCHOGERIATRISCHE ZORG PORTIUNCULA PSYCHOGERIATRISCHE ZORG PORTIUNCULA Voor wie? Wonen in de kleinschalige woonvorm Portiuncula is bedoeld voor ouderen die door psychogeriatrische problemen blijvende zorg, begeleiding, verpleging en/of

Nadere informatie

Intensieve verpleging

Intensieve verpleging Intensieve verpleging Verpleging en verzorging op elk moment van de dag. Op afdeling de Frasselt van Kalorama wordt intensieve langdurige zorg geboden. Hier wonen mensen die ondersteuning nodig hebben

Nadere informatie

Wat kunnen wij u bieden?

Wat kunnen wij u bieden? Wat kunnen wij u bieden? Wonen, Welzijn & Zorg bij 1 Wat ons bezighoudt Van tijd tot tijd bereiken ons vragen van mensen of wij een bepaalde dienst of bepaalde zorg kunnen leveren. Soms is het een vraag

Nadere informatie

Ervaar onze gastvrijheid. Welkom! www.arienszorgpalet.nl

Ervaar onze gastvrijheid. Welkom! www.arienszorgpalet.nl Ervaar onze gastvrijheid Welkom! www.arienszorgpalet.nl Van harte welkom bij AriënsZorgpalet Iedereen vindt het heerlijk om gastvrij te worden ontvangen. Weten dat u welkom bent en dat men er alles aan

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u zich aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles

Nadere informatie

Verpleeghuis t Kompas

Verpleeghuis t Kompas Verpleeghuis t Kompas Kleinschalig, huiselijk en verbonden Inhoud 1 2 3 Wonen in t Kompas 3 Eigen sfeer 4 Woon- en leefruimte 5 4 Zorg en begeleiding 6 4.1 Betrokken zorg 6 4.2 Professionals met hart voor

Nadere informatie

Welkom in De Ruijsstraat

Welkom in De Ruijsstraat Welkom in De Ruijsstraat Informatie voor bewoners en hun familie over wonen in een groepswoning van De Zorggroep Bezoekadres Ruijsstraat 2, 2a, 4, 4a, 6 en 6a 5921 VK Venlo-Blerick Handige telefoonnummers

Nadere informatie

AxionContinu heeft ten aanzien van het mantelzorgbeleid de volgende uitgangspunten geformuleerd:

AxionContinu heeft ten aanzien van het mantelzorgbeleid de volgende uitgangspunten geformuleerd: Mantelzorgbeleid 1. Wat is mantelzorg Mantelzorg is een overkoepelend begrip voor veel vormen van meer dan gebruikelijke zorg, die partners, ouders, kinderen, familieleden, vrienden en buren elkaar verlenen.

Nadere informatie

Zelfstandig Zorgwonen

Zelfstandig Zorgwonen Zelfstandig zorgwonen, dat was precies wat ik zocht Zelfstandig Zorgwonen Dat is zelfstandig wonen met de gerustheid van zorg en services dichtbij. Ewoud. Uw nieuwe vertrouwde thuis. www.vechtenijssel.nl

Nadere informatie

Verpleeghuis Talma Hof

Verpleeghuis Talma Hof Verpleeghuis Talma Hof Liefdevolle zorg in beschermde omgeving Inhoud 1 Wonen in Talma Hof 3 2 3 Eigen sfeer 4 Woon- en leefruimte 5 4 Zorg en begeleiding 6 4.1 Betrokken zorg 7 4.2 Professionals met hart

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening Sint-Annaland, Annaland,maart 20152012 2 Inhoud Doel... 4 Aanbod zorg-en dienstverlening De Schutse... 6 Verstrekkingen en eigen bijdrage... 9 Visie op

Nadere informatie

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan?

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan? Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Wekelijks verse bloemen bij Eens per week is er een bloemenkraam in de hal. Verder vindt u vlakbij appartementencomplex

Nadere informatie

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis...

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis... Thuiszorg Pieter van Foreest Zorg Thuis Zo lang mogelijk Thuis... Welkom bij Pieter van Foreest Wij willen u van harte welkom heten bij Pieter van Foreest. Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Attent Zorg en Behandeling. Palliatieve Zorg

Attent Zorg en Behandeling. Palliatieve Zorg Attent Zorg en Behandeling Palliatieve Zorg Professionele zorg In huiselijke sfeer Bij ernstige ziekte in de laatste fase van het leven is er dikwijls de wens om zolang mogelijk zorg thuis in huiselijke

Nadere informatie

Welkom in de Ruijsstraat

Welkom in de Ruijsstraat Welkom in de Ruijsstraat Informatie voor bewoners en hun familie over wonen in een groepswoning voor mensen met dementie Bezoekadres Ruijsstraat 6, 6a, 8, 8a 5921 VK Blerick Handige telefoonnummers Ruijsstraat

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP VERZORGING/VERPLEGING (voorheen ZZP 8)

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP VERZORGING/VERPLEGING (voorheen ZZP 8) BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP VERZORGING/VERPLEGING (voorheen ZZP 8) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige

Nadere informatie

Algemene informatie. Heeft u vragen, wij beantwoorden ze graag! Irma de Jong Locatiemanager

Algemene informatie. Heeft u vragen, wij beantwoorden ze graag! Irma de Jong Locatiemanager Algemene informatie Welkom Hartelijk welkom in Het Uiterjoon. Wij hopen dat u bij ons een goede tijd hebt en dat u en uw familie zich snel bij ons thuis voelen. Heeft u vragen, wij beantwoorden ze graag!

Nadere informatie

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen.

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen. VERSIE 4.0/januari 2014 2 Welkom De Deuderick U bent van harte welkom in verpleegunit De Deuderick. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze

Nadere informatie

Arrangement Zorgzwaartepakket 7

Arrangement Zorgzwaartepakket 7 Arrangement Zorgzwaartepakket 7 Schakelring biedt arrangementen behorend bij ZZP 1 tot en met ZZP 9. In deze brochure wordt het basisarrangement behorend bij ZZP 7 toegelicht. Zorgzwaartepakket 7 (ZZP

Nadere informatie

Informatiebrochure. Altenahove De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Altenahove De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Altenahove De Riethorst Stromenland Warm welkom Met deze folder geven we u een eerste indruk van verpleeghuis Altenahove in Almkerk. 2 Zo lang mogelijk zelfstandig wonen is natuurlijk

Nadere informatie

Beth San. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen. Uitleenbalie hulpmiddelen

Beth San. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen. Uitleenbalie hulpmiddelen Beth San Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Uitleenbalie hulpmiddelen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Beth San Op loopafstand van het centrum van Aalten, vlakbij het station, ligt Beth

Nadere informatie

AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX

AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX 801 Inleiding Deze informatie is bestemd voor patiënten die opgenomen zijn op de afdeling Gynaecologie, Zwangeren & Kraamflex, op de negende verdieping van

Nadere informatie

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale Zorg Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale zorg Zorgcentrum Mennistenerf Meer dan wat ook is van belang dat elke bewoner zich thuis, welkom en goed verzorgd voelt. Daarom zet

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7)

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige

Nadere informatie

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Proteion RCG Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Welkom bij Proteion RCG In hartje Roermond, aan het mooie Munsterplein, staat in de schaduw van Cuypers beroemde Munsterkerk een bijzonder

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Hof van Batenstein Hof van Batenstein, dicht bij u in de buurt In Vianen kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in Hof van Batenstein, in uw eigen

Nadere informatie

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale Zorg Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale zorg Zorgcentrum Mennistenerf Meer dan wat ook is van belang dat elke bewoner zich thuis, welkom en goed verzorgd voelt. Daarom zet

Nadere informatie

Zorghotelappartementen Parkwijk

Zorghotelappartementen Parkwijk Zorghotelappartementen Parkwijk Woonzorgcentrum Parkwijk Parklaan 2 2181 DB Hillegom 0252-576 500 info@hozo.nl www.hozo.nl Van harte welkom in Parkwijk! In deze map vindt u allerlei praktische informatie

Nadere informatie

Lingehof. Wonen met zorg Dagvoorzieningen. www.szr.nl/lingehof

Lingehof. Wonen met zorg Dagvoorzieningen. www.szr.nl/lingehof Lingehof Wonen met zorg Dagvoorzieningen www.szr.nl/lingehof THUIS IN LINGEHOF VOORWOORD EEN RONDLEIDING DOOR LINGEHOF Lingehof in Beesd is een gezellig zorgcentrum dat plaats biedt aan ouderen die verzorging,

Nadere informatie

Informatiebrochure. Slotjesveste De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Slotjesveste De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Slotjesveste De Riethorst Stromenland Warm welkom 2 In deze folder willen wij u graag kennis laten maken met Slotjesveste en u een idee geven van wat wij kunnen betekenen voor u. Uitgangspunt

Nadere informatie

Uit zorg voor elkaar

Uit zorg voor elkaar Informatiegids Uit zorg voor elkaar Oprechte aandacht voor elkaar en zorg uit een goed hart. Zo zullen veel bewoners hun ervaringen met Westerkim en Horizon samenvatten. Voor de meesten van hen was de

Nadere informatie

De kijk op. zelfstandigheid in zorg

De kijk op. zelfstandigheid in zorg De kijk op zelfstandigheid in zorg Inhoudsopgave Welkom bij Carintreggeland 7 Meld en Zorg Centrale 7 Indicatie aanvragen 7 Zorgzwaartepakketten (ZZP) 8 Lid worden 8 Hulpmiddelen 8 Kwaliteit 9 Cliëntenraad

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 9b. Informatie voor bewoners en familie

Zorgarrangement ZZP 9b. Informatie voor bewoners en familie Zorgarrangement ZZP 9b Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)... 5 4. Welzijn (begeleiding

Nadere informatie

Deel 2 Specifieke informatie over De Schans. Welkom

Deel 2 Specifieke informatie over De Schans. Welkom Deel 2 Specifieke informatie over De Schans Welkom Na een korte of lange periode op de wachtlijst te hebben gestaan, is het moment gekomen dat u een appartement in Woon- en Zorgcentrum De Schans toegewezen

Nadere informatie

Wonen met zorg en gezelligheid in het centrum van Rotterdam

Wonen met zorg en gezelligheid in het centrum van Rotterdam Wonen met zorg en gezelligheid in het centrum van Rotterdam Atrium biedt professionele, persoonlijke zorg, begeleiding en ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg en diensten zijn afgestemd

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS RUMAH KITA

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS RUMAH KITA WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS RUMAH KITA DE SPECIALIST VOOR KWETSBARE OUDEREN Welkom bij Rumah Kita het huis voor Indische en Molukse ouderen in Wageningen Wonen In Rumah Kita woont u op een vertrouwde plek,

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 4. Informatie voor bewoners en familie

Zorgarrangement ZZP 4. Informatie voor bewoners en familie Zorgarrangement ZZP 4 Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)... 5 4. Welzijn (begeleiding

Nadere informatie

Verpleeghuis Kaailanden. Midden in de samenleving

Verpleeghuis Kaailanden. Midden in de samenleving Verpleeghuis Kaailanden Midden in de samenleving Wonen zoals thuis, aan de gracht in Meppel De Stouwe, Kaailanden, informatiemap 1, september 2014 1 Voorwoord Deze informatiemap geeft informatie over verpleeghuis

Nadere informatie

c A r i n t r E g g E L A n D h u i s DE ELshOf A L M E LO

c A r i n t r E g g E L A n D h u i s DE ELshOf A L M E LO carintreggeland huis De Elshof ALMELO Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooie en comfortabele studio? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

Woon- en Zorgcentrum De Wanne staat in de dorpskern van Nieuw-Buinen, dichtbij allerlei voorzieningen.

Woon- en Zorgcentrum De Wanne staat in de dorpskern van Nieuw-Buinen, dichtbij allerlei voorzieningen. Deel 2 Specifieke informatie over De Wanne Woon- en Zorgcentrum De Wanne staat in de dorpskern van Nieuw-Buinen, dichtbij allerlei voorzieningen. De zorginstelling heeft 44 zorgappartementen en verhuurt

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE VOOR CLIENTEN DIE WONEN IN MALDERBURCH

INFORMATIEBROCHURE VOOR CLIENTEN DIE WONEN IN MALDERBURCH INFORMATIEBROCHURE VOOR CLIENTEN DIE WONEN IN MALDERBURCH Contactgegevens Malderburch Centrum voor Welzijn Wonen en Zorg Broekkant 16 6581 AE Malden Telefoonnummer: 024 357 05 70 Website: www.malderburch.nl

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Waar hulp dichtbij is!

Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Waar hulp dichtbij is! Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg Waar hulp dichtbij is! Inhoud 1. Wonen in Nieuw Clarenberg 3 Eigen sfeer 3 Vormen van wonen 3 2. Welzijn en voorzieningen 5 Eten en drinken 5 Diensten 5 Ontspanning en

Nadere informatie

Dienstverlening voor senioren

Dienstverlening voor senioren Meer weten? Neem dan contact op met onze medewerkers van de afdeling Zorgbemiddeling. Deze medewerkers van Meriant staan voor u klaar om u alles te vertellen over onze mogelijkheden. Uiteraard behoort

Nadere informatie

Woonzorg in het hart van Amersfoort

Woonzorg in het hart van Amersfoort Woonzorg in het hart van Amersfoort wonen & leven, zorgen, leren & werken ZORGRESIDENCE HET SEMINARIE is gevestigd in het historisch stadscentrum op een van de meest onderscheidende locaties die Amersfoort

Nadere informatie

Revalidatie De Schakel

Revalidatie De Schakel Revalidatie De Schakel Samen werken aan herstel Inhoud 1 Revalidatie De Schakel 3 2 Hoe werken wij? 5 2.1 Multidisciplinaire aanpak 5 2.2 Eigen inbreng 6 2.3 Specialist ouderengeneeskunde 6 3 Woon- en

Nadere informatie

Weber. U bent van harte welkom

Weber. U bent van harte welkom Weber U bent van harte welkom Inhoud Welkom in Weber 3 Weber en ligging 4 Wegwijs in Weber 5 Faciliteiten 7 Adres- en contactgegevens 10 Tot slot 11 2 Welkom in Weber U bent van harte welkom in verpleegunit

Nadere informatie

Klinische Geriatrie in Tjongerschans

Klinische Geriatrie in Tjongerschans Klinische Geriatrie in Tjongerschans Opname op de verpleegafdeling Informatie voor patiënten en familie Inhoudsopgave Inleiding... 1 Algemeen... 1 Meenemen... 2 Contactpersoon... 3 Opname en ontslag...

Nadere informatie

Observatiecentrum. Een diagnose om verder te kunnen

Observatiecentrum. Een diagnose om verder te kunnen Observatiecentrum Een diagnose om verder te kunnen Nog geen duidelijke diagnose? Een tijdelijk verblijf kan uitkomst bieden Heeft u te maken met geheugen- of psychiatrische klachten in combinatie met een

Nadere informatie

foto s Reinout van den Bergh Wonen

foto s Reinout van den Bergh Wonen foto s Reinout van den Bergh Wonen 400 Missie De Leystroom is een kleinschalig verpleeg- en verzorgingshuis waar de kwaliteit van uw leven voorop staat. Naastenliefde, wederkerigheid en veiligheid staan

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo

Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is je thuis voelen. Met de spullen waar u aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles aanwezig is om zo zelfstandig

Nadere informatie

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Intensieve zorg in huiselijke sfeer Voelt beter Intensieve zorg in huiselijke sfeer Het eigentijdse Madeleine in Boxmeer biedt als expertisecentrum uitgebreide faciliteiten

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo

Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u aan gehecht bent, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving,

Nadere informatie

Wonen, welzijn en zorg. ViVa! Zorggroep is er voor u. Kwaliteit van leven

Wonen, welzijn en zorg. ViVa! Zorggroep is er voor u. Kwaliteit van leven Wonen, welzijn en zorg ViVa! Zorggroep is er voor u ViVa! Zorggroep Kwaliteit van leven Voor uzelf, uw partner of ouders wilt u deskundige en persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Nadere informatie

Verstrekkingen en eigen kosten bij verblijf binnen de verpleeghuizen van ActiVite

Verstrekkingen en eigen kosten bij verblijf binnen de verpleeghuizen van ActiVite Verstrekkingen en eigen kosten bij verblijf binnen de verpleeghuizen van ActiVite Inleiding Wanneer u in een locatie van ActiVite komt wonen in het kader van Wlz-Verblijf, stelt de zorgorganisatie voor

Nadere informatie

Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid

Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid St. Hervormd Centrum Pennemes 2010 3.12.6 Versie 01-06-2010 1/6 Inhoudsopgave Inleiding 1. Visie op werken met mantelzorgers/vrijwilligers 1.1 Wanneer is iemand een mantelzorger

Nadere informatie

Kennismaking met. Woonzorgcentrum. Het Haltna Huis

Kennismaking met. Woonzorgcentrum. Het Haltna Huis Kennismaking met Woonzorgcentrum Het Haltna Huis Het Haltna Huis, dicht bij u in de buurt In Houten kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in het woonzorgcentrum, in uw eigen appartement.

Nadere informatie

HERSTELGERICHTE BEHANDELING MET VERPLEGING EN VERZORGING (voorheen ZZP 9b) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

HERSTELGERICHTE BEHANDELING MET VERPLEGING EN VERZORGING (voorheen ZZP 9b) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION HERSTELGERICHTE BEHANDELING MET VERPLEGING EN VERZORGING (voorheen ZZP 9b) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en

Nadere informatie