Hieronder worden een 10-tal onderwerpen uiteengezet zoals besproken tijdens de Tutors photoshop-sessie. 4 van de 10 zijn specifiek gericht op het

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hieronder worden een 10-tal onderwerpen uiteengezet zoals besproken tijdens de Tutors photoshop-sessie. 4 van de 10 zijn specifiek gericht op het"

Transcriptie

1 Hieronder worden een 10-tal onderwerpen uiteengezet zoals besproken tijdens de Tutors photoshop-sessie. 4 van de 10 zijn specifiek gericht op het niet-destructief werken. Voor elke handeling die je in photoshop kunt doen zijn er, net zoals in autocad, meerdere mogelijkheden. De meeste zijn destructief (lineair), sommige zijn niet-destructief. Het is zeer tijdsbesparend om op die niet-lineaire (niet-destructieve) manier te werken in photoshop, teneinde dubbel werk te vermijden en volledige flexibiliteit in je photoshop document te bewaren. Zodoende kun je zelfs na 100 beeldbewerkingen nog altijd je eerste stap hernemen. Work Your Skills like a pro.

2 1. Pdf/jpg importeren Crop to -> Media box, zo zal je document exact dezelfde afmetingen hebben als de pdf. Resolution: 300dpi Let op, pdf s van autocad zijn 100% vectorieel, als je die in photoshop opent zet het programma die lijninformatie om in pixels (Google: verschil raster-vector). Lijnen met een dikte van 0.00mm worden door photoshop geïnterpreteerd als een enkele, transparante pixel lijn, waardoor ze achteraf bij het printen op het blad nog minder zichtbaar zijn dan wanneer je de pdf rechtstreeks vanuit autocad zou geprint hebben. Autocad: 0.00mm -> printer maakt er de dunst mogelijke zwarte, zichtbare lijn van Photoshop: 0.00mm -> transparante pixels -> printer print de lijnen in grijswaarden Wanneer je een pdf van autocad in photoshop importeert, maak je best eerst enkele duplicates (cmd/ctrl + j) van de autocad-tekening-layer, om ze vervolgens terug te mergen (merge, samenvoegen van layers) (cmd/ctrl + e). Een witte achtergrond is wenselijk, dus maak je een nieuwe layer, zet hem onder de autocad layer, vul hem in t wit (cmd/ctrl + backspace) Cmd/ctrl + backspace = layer vullen met de achtergrondkleur Alt + backspace = layer vullen met het voorgrondkleur x = wisselen tussen voor- en achtergrondkleur

3 2. Layers De volgorde van de layers is in photoshop van groot belang. De pixels van de bovenste layer staan logischerwijs óp alle onderliggende layers. Kijk goed welke layer je geselecteerd hebt vooraleer je een bewerking uitvoert. Geef je layers meteen een correcte naam, groepeer layers desnoods in mappen (cmd/ctrl + g), geef ze een kleur (rechtermuisklik op een layer, onderaan het fly-out menu zijn er enkele kleuren waaruit je kunt kiezen). Het aantal layers in een psd document kan vlug oplopen, een proper layer-pallet kan zal je veel tijd besparen.

4 3. Selectie Er zijn veel manieren om een tot een selectie te komen in photoshop. De meest voor de hand liggende tool om een selectie te maken is de marquee tool. Je kunt, terwijl je al iets geselecteerd hebt, een andere tool nemen om je selectie nog verder te verfijnen. Zoals bij elke tool heb je bovenaan het scherm, net onder de menu-balk enkele opties, specifiek voor de tool die je actief hebt staan. Je kunt ook indirect een selectie maken. Wanneer je cmd/ctrl indrukt en klikt op de thumbnail van een layer (in de layer pallet), selecteer je alle pixels die deze layer bevat. Een selectie hoeft niet noodzakelijk een harde rand te hebben (geselecteerde pixels / niet geselecteerde pixels), je kunt ook een zachte selectie maken (een volgekleurde pixel slechts voor vb. 50% selecteren) door op Refine Edge te klikken (bovenaan, bij de opties van je selectie tool). In het dialoogvenster kun je een selectie vervagen door de radius, smooth en feather faders wat meer naar rechts te verschuiven. De magic wand tool maakt een selectie op basis van pixels waarvan hun kleurwaarde dicht bij de pixel ligt die je aanklikt. Bij pdf s uit autocad met een lijntekening in zijn de vlakken duidelijk afgelijnd, wat selecties met de magic wand tool heel gemakkelijk maakt. De tolerance (bovenaan het scherm, standaard staat dit op 32) bepaald welke pixels binnen of buiten de selectie vallen.

5 3. Clipping Mask Rechtermuisklik op een layer -> create clipping mask Een lijntekening (perspectief, aanzicht ) opwerken in photoshop wil zeggen textures (materialen in eerste instantie) gebruiken om de geometrie van je ontwerp te materialiseren. Het zou een grote tijdsverspilling zijn om voor elk vlak een texture precies uit te snijden zodat hij in het vlak past. Je zult veel sneller werken wanneer je eerst de geometrie die eenzelfde materiaal zal krijgen en die min of meer hetzelfde perspectief heeft te groeperen in afzonderlijke layers (door die vlakken vb. zwart te kleuren), om vervolgens van je texture een clipping mask te maken. Belangrijk is dat, in de layer pallet, je texture-layer net boven die zwarte-vlakken-met-geometrie-layer staat. Het grote voordeel van deze indirecte, clipping mask-methode is dat je veel vlugger een texture in je tekening kunt veranderen, omdat je hem gewoon terug kunt clippen op de geometrie-layer. Je hoeft maar één keer de vlakken te selecteren. Je kunt ook meerdere textures op eenzelfde vlak combineren (Google: blending modes van layers).

6 4. Layer mask (onderaan layer pallet) Een layer mask is vrij letterlijk een masker die je op een layer legt. Het komt er op neer dat je de pixels die de layer bevat verbergt, in plaats van ze te verwijderen. Zo kan je die pixels op een later moment terug zichtbaar maken, mocht dit nodig zijn. Wanneer je met layer masks werkt kun je nooit iets teveel verwijderen, want al de pixels blijven bestaan, je verbergt ze alleen maar. In de layer mask verberg je pixels door met de brush tool met een zwarte (of grijze voor transparante masking) kleur, pixels weg te schilderen. Let op! In je layer pallet moet je wel de thumbnail van de layer mask (staat naast de standaard-thumbnail van de layer) geselecteerd hebben. De grijze ketting-schakel tussen de thumbnail van de layer en die van de layer mask maakt dat, wanneer je de layer in je tekening verplaatst met de move tool, de layer mask mee verplaatst wordt. Door op die grijze ketting-schakel te klikken kun je de layer en de layer mask afzonderlijk van elkaar verplaatsen. Real life situation: je wilt een mens achter een tafel plaatsen. Dan zet je best een layer mask op de mens-layer, selecteer je de contouren van het object dat je op de de voorgrond wilt en maak je die pixels in de layer mask zwart. Als je de persoon achteraf wilt verplaatsen verbreek je de grijze ketting-schakel verbinding tussen de layer en z n layer mask en kun je de persoon vrij verplaatsen achter het voorgrond-object. Veel eenvoudiger zou hier natuurlijk zijn om gewoon de layer van de mens onder de layer van het voorgrondobject te plaatsen, maar wat als dat voorgrond-object transparant is, of als er meerdere mensen in dezelfde layer staan, waarvan de een voor het object moet staan, het ander er achter?

7 5. Smart Objects De meest handige feature van smart objects is dat, bij het vervormen (transform, cmd/ctrl + t) van een afbeelding, photoshop de oorspronkelijke kwaliteit van de afbeelding in het achterhoofd houdt. Je kunt dus tal van transformaties (lees: het in perspectief zetten van textures) uitvoeren op een afbeelding, waarbij elke transformatie zich baseert op de oorspronkelijke afbeelding. Dit is alweer een handig gegeven om niet-destructief te werken in photoshop. Een smart object maak je door te rechtermuisklikken op eender welke layer die pixels bevat > convert to smart object. Een bijkomende feature van smart objects, zijn smart filters. Wanneer je een filter toepast op een smart object, is dit automatisch een smart filter. Je kunt steeds de filter(s) die je op een smart object toepast op een later moment nog wijzigen, verwijderen, de volgorde van de filters veranderen Vaak gebruikte filters voor het maken van architecturale beelden zijn: noise, gaussian blur, motion blur, smart sharpen, color halftone, mezzotint Als je een filter op een smart object toepast krijgt die filter meteen een layer mask, hiermee kun je de filter masken, oftewel verbergen. Om bijvoorbeeld een macro foto te simuleren pas je eerst een gaussian blur toe op gans je beeld om hem vervolgens, via de layer mask van de smart filter, gedeeltelijk terug te verbergen om zo terug focus in het beeld te brengen.

8 6. Free transform Vrij essentieel in photoshop is het transformen, of vervormen van layers. cmd/ctrl + t geeft je de free transform-bewerking. Vanuit de free transform kun je aan de hand van toetsencombinaties alle transformaties (zoals er zijn, scale, rotate, skew, perspective, distort) uitvoeren, uitgenome de laatste in de rij, warp (gebruik je om vb. slagschaduw op een golvend oppervlak te simuleren). Scale is evident, doe je door de hoek- of middenpunten te verplaatsen. Door cmd/ctrl indrukken kun je de hoekpunten afzonderlijk verplaatsen (meestal om een afbeelding in perspectief zetten, = perspective, distort, skew).

9 7. Adjustment layers Adjustment layers zijn de niet-destructieve manier om adjustments uit te voeren op layers. Typische, vaak gebruikte adjustments zijn: brightness/contrast, levels, vibrance, hue/saturation, black & white. Op een smart object kun je overigens geen standaard adjustments (bovenaan, menubalk: image > adjustments) toepassen, dan moet je wel via de adjustment layer je adjustment op de smart object toepassen. Adjustment layers maak je door bovenaan in de menubalk te klikken op layer > new adjustment layer, of onderaan het layer pallet, vierde icoon van links (de zwart-witte cirkel). In de layer pallet verschijnt een nieuwe layer, die geen pixels bevat / kan bevatten, enkel de adjustment. De volgorde van de layers is hier van tel, de adjustment layer heeft effect effect op alle onderliggende layers. De adjustment layer krijgt overigens ook standaard een layer mask mee. De parameters van de adjustment layer wijzig je door op de thumbnail (niet de layer mask) van de layer te dubbelklikken, of gewoon het properties panel (bovenaan, menubalk: window > properties) te openen.

10 8. Highlights / Shadows Het hangt er sterk van af welke stijl je in je beeld wilt bekomen, maar meestal valt of staat het realisme van een beeld met de belichting / schaduwwerking. Belichting is veel meer dan het plaatsen van een zon in je beeld (wat je eigenlijk beter gewoon nooit doet), net zoals schaduwen meer zijn dan het plaatsen van slagschaduw van de mensen. Highlights / shadows geven diepte in je beeld, hoe subtieler je dit echter doet, des te realistischer de uitkomst. Twee handige tools hierbij zijn de burn tool en de dodge tool. Beiden hebben de shortcut o (shift + o). De burn tool maakt pixels donkerder, de dodgetool maakt pixels lichter. Bij beide burn en dodge tool kun je - bovenaan bij de tool-opties - kiezen of je shadows, midtones of highlites van je beeld wilt aanpakken. Bij de burn tool kies je dus best voor de shadows, bij de dodge tool de hightlights. De exposure bepaald de sterkte van het donkerder of lichter maken. Real life situation: Je hebt een gevelaanzicht, je neemt één texture (die uiteraard als clipping mask op je vooraf gedefinieerde pixels staat). In je gevel zit diepte, dus selecteer je de veraf gelegen delen met de marquee, of polygonal lasso tool, en maak je ze donkerder met de burn tool, hoeken maak je best ook aan de basis wat donkerder, afhankelijk van waar het directe zonlicht komt. Burn / dodge tool zijn wel destructieve tools en passen hier eigenlijk niet in de rij. Maar ze zijn wel bijzonder handig. Er zijn natuurlijk nog vele andere (waaronder ook niet-destructieve) manieren om shadows en highlights in je beeld te brengen, maar burn en dodge tool zijn de meest eenvoudige. (een niet-destructieve manier zou zijn om een nieuwe layer te clippen op je beeld, met donkere brushes de schaduwen te verven en ze te blenden (Google: how to blend layers in photoshop).

11 9. Brushes Brushen = pixels maken. Samen met selecteren een van de meest elementaire handelingen in photoshop. Vanzelfsprekend zijn hier tal van mogelijkheden aan verbonden. 9.1 Brush preset (window > brush presets): standaard werk je met de basic brushes (gewone, cirkelvormige brushes). Als je in het pallet van de brush presets op het icoontje rechts bovenaan klikt kun je keuze maken uit andere brush presets (vb. calligraphic brushes, wet media brushes (= aquarel!) Je kunt ook je eigen brush preset maken, of er een downloaden van het internet. Handige brush presets zijn vb. grunge brushes (om wat subtieler te brushen), tree brushes (om in een mum van tijd natuur mee schilderen). Gratis te downloaden via onder andere: Browse > recourses & stock images > Application resources > Photoshop brushes Brush presets installeer je door het.abr bestand in de juiste map te zetten op je computer. Mac: In Finder, bovenaan de menubalk op Ga klikken, dan alt indrukken en op bibliotheek klikken. In de bibliotheek > Application Support > Adobe > Adobe Photoshop CS6/CC > Presets > Brushes In die Brushes map moet je het.abr bestand plaatsen en photoshop eens herstarten. Windows: Computer > Local Disk (C:) > Program Files > Adobe > Adobe Photoshop CS6/CC > Presets > Brushes

12 9.2 Brush options (window > brush): Naast de size en hardness van je brush zijn er nog tal van andere opties die je kunt gebruiken om je brush handeling te detailleren, allemaal te vinden in dit brush-panel. Gebruik de shape dynamics om tijdens het brushen variatie te brengen in de size, angle, flip x/y Experimenteer ook eens met de scattering, color dynamics Bij het schilderen van natuur (= bos), neem je een goeie, gedownloade boom-brush, bij de shape dynamics zet je de site jitter en minimum diameter wat hoger en de control ervan op fade (tenzij je een wacom tekentablet hebt, dan kun je al die variaties met de pen pressure bekomen), flip x aanvinken, een groene voorgrondkleur nemen en bij de color dynamics wat hue en saturation jitter toepassen. Teken nu enkele bomen, neem ten gepaste tijde een andere boom brush. Om extra detail in de kruin te krijgen zoek je op google naar een goeie, grote kruin-afbeelding van een bos (forest aerial), en clip je hem (clipping mask) op de layer die de brushes bevat. Met de burn/dodge tool geef je het beeld wat meer diepte, met een donkere, bruine brush (misschien best een grunge brush), geef je de stam terug een natuurlijke kleur. Met deze werkwijze kun je in geen tijd een realistische natuur verven.

13 10. Pdf exporteren De bestandgrootte van je pdf hangt natuurlijk af van het papierformaat, maar ook van de inhoud. Een zwart-wit beeld zal minder groot zijn dan een kleurbeeld. Hoe dan ook, pdf s van vb. 1gb zijn not done. Een typische A4 print-pdf zou niet groter mogen zijn dan 10mb. Als je nog verdere layout in indesign wilt doen, raad ik aan om direct de.psd in indesign te importeren ipv de omweg via.pdf te maken. Pdf s maak je door op file > save as te klikken (cmd/ctrl + alt + s), in het dialoogvenster bij format: photoshop pdf te selecteren, EN HET KOTJE BIJ LAYERS' TE DESELECTEREN! In het volgende venster kun je bij het tabblad Compression de kwaliteit van de jpg (in de pdf zit een jpg, of ander type beeld) aanpassen. Om te printen: Bicubic Downsampling To 300 Pixels/inch, om via toledo aan de docent te geven zal volstaan. Image quality mag op maximum blijven, (tenzij je.pdf nog te groot zou zijn volgens de eisen die je docent al dan niet stelt).

Photoshop Tutorial. Gioacchino Brucato 2008-2009 OOG OPERATIE

Photoshop Tutorial. Gioacchino Brucato 2008-2009 OOG OPERATIE Photoshop Tutorial Gioacchino Brucato 2008-2009 OOG OPERATIE 1 Stap 1 Open een foto van een oog We starten met onze afbeelding te openen (file - open). U kan werken met een eigen afbeelding of dezelfde

Nadere informatie

Nieuw document aanmaken: File > New..

Nieuw document aanmaken: File > New.. Nieuw document aanmaken: File > New.. Je kan je bestand bovenaan een naam geven. Zorg ook dat je width en height op pixels staan, anders krijg je erg grote bestanden. Resolution zet je op 72 en Pixels/inch.

Nadere informatie

Presentatievormgeving

Presentatievormgeving Presentatievormgeving Tutorial voor waterspiegeling effect Inhoud: Optie 1, Filter liquify Optie 2, Filter gallery Optie 3, Displacement Voorwoord: Er zijn veel verschillende manieren om in het programma

Nadere informatie

Creature Design / Photobash. Hier nog een Tutorial over Brushes http://www.gcflearnfree.org/photoshopbasics/working with brushes

Creature Design / Photobash. Hier nog een Tutorial over Brushes http://www.gcflearnfree.org/photoshopbasics/working with brushes Creature Design / Photobash Hier nog een Tutorial over Brushes http://www.gcflearnfree.org/photoshopbasics/working with brushes We hebben de vorige keer de basic tools geleerd en nu de opdracht om deze

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3)

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) 1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) De Engelse benamingen van de opdrachten staan tussen ( ) Voor deze tutorial ga ik gebruik maken van de volgende 2 foto s Foto 1, de foto waar

Nadere informatie

Stap 2: Maak een kleurlaag (vaste kleur/solid color) onder je afbeelding

Stap 2: Maak een kleurlaag (vaste kleur/solid color) onder je afbeelding Stap 1: Open je foto in Photoshop: Tip: als je geen venster met lagen/layers ziet: druk op F7 Stap 2: Maak een kleurlaag (vaste kleur/solid color) onder je afbeelding Hiervoor moet je eerst de achtergrond-laag

Nadere informatie

Voor deze tutorial heb je een aantal afbeeldingen nodig. Deze afbeeldingen kan je downloaden via de site maureensphotoshoptutorials.wordpress.

Voor deze tutorial heb je een aantal afbeeldingen nodig. Deze afbeeldingen kan je downloaden via de site maureensphotoshoptutorials.wordpress. Voor deze tutorial heb je een aantal afbeeldingen nodig. Deze afbeeldingen kan je downloaden via de site maureensphotoshoptutorials.wordpress.com Zodra de bestanden gedownload zijn kan je beginnen. Veel

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-delicious-green-apple-illustration/ Appeltje voor de dorst In deze les leer je zelf een blozende groene appel tekenen, we gebruiken daarvoor verschillende

Nadere informatie

KLEUR VOORWERP VERVANGEN

KLEUR VOORWERP VERVANGEN KLEUR VOORWERP VERVANGEN Opdracht 4A Vervang een kleur van een kledingstuk met behulp van Kleurbereik (Color Range) Open een zelfgemaakte foto van een persoon waarvan je de kleur van de kleding gaat aanpassen.

Nadere informatie

CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign

CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign EEN DOCUMENT DRUKKLAAR MAKEN A. Waar moet ik absoluut op letten? B. Hoe doe ik dit? 3. Een preflight pakket maken in Indesign 4. Drukklare PDF maken

Nadere informatie

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren.

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren. PhotoShop Les 2 Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie.

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie. Inhoud selecteren... 2 gereedschap; toverstaf ... 3 gereedschap; magnetische lasso ... 6 gereedschap quick selection < w>... 8 Een selectie hergebruiken... 9 meerdere selecties selecteren... 9 selecteren

Nadere informatie

Photoshop CS6. Hand out Les 1 & 2 Bijlage snelfuncties.

Photoshop CS6. Hand out Les 1 & 2 Bijlage snelfuncties. Photoshop CS6 Hand out Les 1 & 2 Bijlage snelfuncties. 1 Downloaden Adobe Photoshop CS6 Om gezamelijk aan de slag te kunnen tijdens de Photoshop lessen, is het nodig om in je eigen tijd de laatste versie

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial. Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.php Stap 1 Kies een afbeelding en zet die om in een lijntekening. De meeste afbeeldingen zijn omzetbaar

Nadere informatie

3. Selecteren. Selecteren op kleur

3. Selecteren. Selecteren op kleur 3. Selecteren Net zoals u in een tekstverwerker een bepaald deel van een tekst kan selecteren, kan u in Photoshop bepaalde delen van een afbeelding of een afbeeldinglaag selecteren. Dit gaat niet zo eenvoudig

Nadere informatie

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot. Nabewerken - Digitale fotografie. Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot. Nabewerken - Digitale fotografie. Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot Nabewerken - Digitale fotografie Aanpassing portret Henk Dijkstra - Photoshop elements 9 Windows Inleiding Omdat de achtergrond in verhouding tot het onderwerp (Henk dijkstra)

Nadere informatie

Monteren van een STOP MOTION filmpje ADOBE PREMIER Stap 1: Hoe start je een nieuw project.

Monteren van een STOP MOTION filmpje ADOBE PREMIER Stap 1: Hoe start je een nieuw project. Monteren van een STOP MOTION filmpje ADOBE PREMIER Stap 1: Hoe start je een nieuw project. Vooraleer we beginnen met de software te gebruiken is het beter om alle programma s die we niet nodig hebben af

Nadere informatie

Week 3 Cursus Photoshop

Week 3 Cursus Photoshop Week 3 Cursus Photoshop Blenden / Mengen Lagen met elkaar mengen. 1 Week 3 Cursus Photoshop Inleiding Wat is het effect van mengen Hoe is het toe te passen? Oefening met mengen en effecten Blenden = Mengen

Nadere informatie

15. Vullingen en patronen

15. Vullingen en patronen 15. Vullingen en patronen Met het verfemmertje kan u een selectie of laag opvullen met een bepaalde kleur of met een patroon. Een patroon is een zichzelf herhalend motief waarvan de randen naadloos in

Nadere informatie

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap.

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. http://www.freepsd.com/2009/02/25/a-letter-from-florence/#more-536 Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. Vooraleer je begint, bekijk de video s bij bovenstaande link, daar kan

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/how-to-create-an-ice-text-effect-withphotoshop/ IJstekst maken Nodig Vooraleer te beginnen zoek je enkele penselen. Twee belangrijke sets gebruikt,

Nadere informatie

Duizenden woorden - blz 1

Duizenden woorden - blz 1 http://www.webdesign.org/photoshop/photoshop-cs4-tutorials/a-picture-worth-a-thousandwords.17979.html Duizenden woorden 1. Foto kiezen Zoek een foto waarin de contrasten duidelijk zijn, een donkere foto

Nadere informatie

Tutorial exposure blending. Myriam Vos

Tutorial exposure blending. Myriam Vos Tutorial exposure blending Waarom blending? Het dynamisch bereik van een camera is de verhouding van het felste licht tot het zwakste licht dat nog kan worden waargenomen. Als mens kunnen we met onze ogen

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

DESIGNLCL.NL INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Hand-out Photoshop Lifestyle week 1 Dromen. Photoshop LORENTZ CASIMIR LYCEUM EINDHOVEN

DESIGNLCL.NL INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Hand-out Photoshop Lifestyle week 1 Dromen. Photoshop LORENTZ CASIMIR LYCEUM EINDHOVEN INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES LORENTZ CASIMIR LYCEUM EINDHOVEN Hand-out Photoshop Lifestyle week 1 Dromen PHOTOSHOP VOOR DESIGN BOVENBOUW HAVO/VWO Photoshop DESIGNLCL.NL Werkruimte D B A C Evenals in

Nadere informatie

Les 22 Wat hebben we nodig: aed_hp_shetalkstobutterflies-sm_2004.pspimage Daemmerung.pspimage mask 67 fanned retangle graphics plus en xero bj_large

Les 22 Wat hebben we nodig: aed_hp_shetalkstobutterflies-sm_2004.pspimage Daemmerung.pspimage mask 67 fanned retangle graphics plus en xero bj_large Les 22 Wat hebben we nodig: vrouw - aed_hp_shetalkstobutterflies-sm_2004.pspimage achtergrond - Daemmerung.pspimage masker - mask 67 masker - fanned retangle filters - graphics plus en xero patroon bj_large

Nadere informatie

Oude poster maken. http://www.lunacore.com/photoshop/tutorials/tut024.htm

Oude poster maken. http://www.lunacore.com/photoshop/tutorials/tut024.htm http://www.lunacore.com/photoshop/tutorials/tut024.htm Oude poster maken Inleiding: In deze les wordt een oude poster nagemaakt, de gebruikte foto kan je natuurlijk wijzigen. Er worden ook heel veel lagen

Nadere informatie

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto.

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. 1. Collegekaart Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters (Windows)

Nadere informatie

Week 2 Cursus Photoshop

Week 2 Cursus Photoshop Week 2 Cursus Photoshop Werken met lagen Maak kennis met de werking van lagen en de toepassingen. 1 Week 2 Cursus Photoshop Inleiding Waarom werken met lagen Leer werken met lagen Oefeningen werken met

Nadere informatie

Workshop 21. Curven tekenen.

Workshop 21. Curven tekenen. Workshop 21 MicDigital Curven tekenen. Logo s en webkop ontwerpen Voor je website heb je een kop, een header nodig. Dit kan je makkelijk in Photoshop aanmaken. We gaan zo n webkop maken en leren een curve,

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

Ineenvloeien van foto's + bewegende wolken

Ineenvloeien van foto's + bewegende wolken Ineenvloeien van foto's + bewegende wolken Om gemakkelijk te werken : Pictogrammen die je vaak gebruikt in de tekenbalk zetten; Dit doe je als volgt : - Klik op Beeld > Werkbalken > Aanpassen - Klik op

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

Broodje bakken in Photoshop

Broodje bakken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/create-a-realistic-loaf-of-bread-in-photoshop/ Broodje bakken in Photoshop Stap 1 Nieuw document = 1000 x 550 px. Nieuwe groep maken, je noemt die BG of background.

Nadere informatie

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed.

Photoshop CS2. Januari 2008. Jan van der Aa. Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Januari 2008 Jan van der Aa Photoshop CS2 Bij opstarten zetten we eerst de benodigde instellingen goed. Selecteer eerst Venster en zet de vinkjes ( ) zoals aangegeven. Selecteer het handje. We openen het

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren. Workshop 24 MicDigital Het verloopgereedschap & spelen met licht Een van de fijne dingen die je met Photoshop kan doen, vooral met digitale foto s, is het licht van een foto kan bewerken, verhogen of toevoegen.

Nadere informatie

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN]

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN] PHOTOSHOP: basisoefening TBKilustratie > OSTYN G BENODIGDHEDEN 1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN] Inklappen tot laagsymbool Het lagen tabblad De mixing

Nadere informatie

Adres boekje met Ringen

Adres boekje met Ringen http://psdtuts.com/tutorials/designing-tutorials/create-a-custom-mac-osx-style-ring-binder-addressbook-icon/ Adres boekje met Ringen Stap 1 Nieuw Document : 1024 pixels op 1024 pixels. Ons boekje zal 512px

Nadere informatie

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-get-that-anime-look-in-photoshop-using-aflexible-workflow/ Strip figuurtje inkleuren in Photoshop Stap 1 Startfiguurtje openen (psd bestand). Je ziet een

Nadere informatie

Mooie compositie.

Mooie compositie. http://psd.fanextra.com/tutorials/designing/learn-how-to-design-a-charming-collage-composition/ Mooie compositie Nodig : meisje ; structuur; grunge penselen; waterachtergrond ; blauwe diamant ; lijntekeningen

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/tools-tips/useful-applications-for-the-clone-stamp-tool/ Het Kloonen in Photoshop (vanaf versie CS3) Er al aan gedacht dat er met het Kloongereedschap zoveel meer te doen

Nadere informatie

http://www.webdesign.org/web/photoshop/special-effects/design-a-realistic-sandwichbag.16484.html Fruitzakjes Stap 1 Alle benodigdheden verzamelen: houten achtergrond, foto met fruit! Stap 2 Open foto met

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://design.tutsplus.com/tutorials/create-a-mixed-style-collage-free-psd-premium-tutorial--psd-11581 Mixed collage Mixed collage blz. 1 Nodig: grunge structuur; model1; model2; vogel; bergen; asteroïde;

Nadere informatie

Grunge Style Illustration

Grunge Style Illustration http://psd.tutsplus.com/tutorials/designing-tutorials/how-to-create-a-grunge-style-illustration-withstains/ Grunge Style Illustration Stap 1 Een mooie foto nodig, hier werd onderstaande foto gebruikt van

Nadere informatie

Patriottische tekst.

Patriottische tekst. http://pshero.com/archives/patriotic-text-using-displacement-masks Patriottische tekst Stap1 Nieuw document : 540 x 300 px ; 72ppi. Indien je andere afmetingen gebruikt zal je de instellingen moeten aanpassen.

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

Dreamskin. Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin.

Dreamskin. Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin. Dreamskin 1 Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin. Kies een textuur uit het mapje texturen. Deze textuur ga je gebruiken

Nadere informatie

Maken van een Vurige Demon Montage

Maken van een Vurige Demon Montage http://psdtuts.com/tutorials/photo-effects-tutorials/learn-how-to-create-a-fiery-demon-montage/ Maken van een Vurige Demon Montage In deze les maken we een foto montage van een demon die een stad vernietigt.

Nadere informatie

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien. Lesje 05: Foto s laten overvloeien. 1. Documenten openen. Open het bestand les 05 achtergrond.jpg. Menu bestand openen of Ctrl+O. zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer

Nadere informatie

Figuurtje tekenen - blz 1

Figuurtje tekenen - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-fun-red-haired-boy-character/ Figuurtje tekenen Tutorial Details : Photoshop CS3 - Beginner - 40 minuten Stap 1 Nieuw document : 2000 x 2000

Nadere informatie

http://www.digitalartsonline.co.uk/tutorials/creative-lifestyle/how-create-stained-glass-effect/ Glas in lood 01. Nieuw Photoshop : 1600 x 1200 pixels, witte achtergrond. 02. Achtergrondkleur = zwart of

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/polaroids/ Foto Effect maken Startfoto Eindresultaat Copyright Stap 1: Open je afbeelding en dupliceer (Ctrl + J) de achtergrondlaag = laag1 Stap 2: Voeg

Nadere informatie

Les56. Wat hebben we nodig:

Les56. Wat hebben we nodig: Les56 Wat hebben we nodig: Plaatjes: Blonde dame -bicharita_y_toalla_por_barullo.pspimage achtergrond - June Series Lighthouses 1-1.pspimage takje - longstemroses_19.pspimage oog - oog-003.pspimage donkere

Nadere informatie

Paasachtergrond tekenen

Paasachtergrond tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/super-cute-easter-wallpaper-illustration-tutorial/ Paasachtergrond tekenen Stap 1 Nieuw Photoshop document (Ctrl + N). De grootte is niet zo belangrijk, witte

Nadere informatie

Tutorial Illustrator & Photoshop

Tutorial Illustrator & Photoshop Tutorial Illustrator & Photoshop Inleiding Welkom bij de tutorial over de basics van de grafische programma s Illustrator & Photoshop. Beide programma s komen uit het Adobe Creatuive Suite CS5. Hierover

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

1 Werken met Lagen 2345

1 Werken met Lagen 2345 1 Werken met Lagen 2 3 4 5 Werken met Lagen Werken met Lagen 9 Werken met lagen Het leren werken met lagen is een van de belangrijkste onderdelen bij photoshop. U heeft in het vorige hoofdstuk al heel

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-15-01 Pagina s Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: In bijna alle boeken en tijdschriften die je opent, zie je dat de pagina s genummerd zijn. Het is natuurlijk

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

Grijp de kansen van digitale media!

Grijp de kansen van digitale media! Grijp de kansen van digitale media! Smidsestraat 130 9000 Gent t 09 231 82 70 f 09 231 83 25 info@mediaraven.be www.mediaraven.be www.facebook.com/mediaraven www.twitter.com/mediaraven www.youtube.com/mediaravenvzw

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright Stap 32 Als je alles goed deed, dan verschijnt een venster waarin gevraagd wordt om een uitknipmasker te maken met vorige laag, vink deze optie aan. Stap 33 Deze aanpassingslaag kunnen we achteraf nog

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

11BART VANDENBROELE PIXLR EXPRESS FOTOGRAFIEOPDRACHTEN OP EEN TABLET

11BART VANDENBROELE PIXLR EXPRESS FOTOGRAFIEOPDRACHTEN OP EEN TABLET 1 DE REGEL VAN DERDEN 2 VOORGRONDELEMENT OP DE FOTO 3 MACRO-OPNAME 4 TEXTURE VAN EEN BOOM 5 EEN KADER IN EEN KADER IN SEPIA 6 TILT-SHIFT SCHERPSTELLEN 7 SCHADUW OF WEERSPIEGELING 8 PRODUCT-ADVERTENTIE

Nadere informatie

Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro

Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro Letters willekeurig in een titel laten opkomen. Dit wordt mijn titel Open PhotoShop 'File' 'New' in de preset kies je voor 'Pal D1/DV 720x576 (with

Nadere informatie

Voor de foto van Grace Kelly is gekozen voor een blauwe achtergrond met een kleurgradiënt.

Voor de foto van Grace Kelly is gekozen voor een blauwe achtergrond met een kleurgradiënt. Kleuren van zwartwit foto's Voor deze cursus is als voorbeeld onderstaande foto van Grace Kelly (gk.psd) genomen, maar je kunt natuurlijk ook een eigen zwarwit foto scannen en in Photoshop openen. Alle

Nadere informatie

Stappenplan: hoe maak ik een affiche?

Stappenplan: hoe maak ik een affiche? Tessenderlo, 16-Mar-12 Handleiding voor het personeel Photoshop gids Stappenplan: hoe maak ik een affiche? Tip: begin met een template en sla deze onder een andere naam op: templates vind je op X:\INEOS\Interne

Nadere informatie

Foto s verbeteren met enkele eenvoudige bewerkingen

Foto s verbeteren met enkele eenvoudige bewerkingen Foto s verbeteren 1 Computerclub Volwassenen, Jeugd en Informatica vzw www.vji.be Fotogroep VJI Digitale fotografie Foto s verbeteren met enkele eenvoudige bewerkingen Stefan Cruysberghs www.scip.be Juli

Nadere informatie

pixlr-basisgereedschap.pdf PDF bestand [1.3 MB] Download (326 downloads) Snelkeuez:

pixlr-basisgereedschap.pdf PDF bestand [1.3 MB] Download (326 downloads) Snelkeuez: Pixlr basisgereedschap paneel Snelkeuez: pixlr-basisgereedschap.pdf PDF bestand [1.3 MB] Download (326 downloads) - - - - De Basisgereedschappen [Tools] van Pixlr. Dit scherm is vergelijkbaar met de tools

Nadere informatie

Door velen wordt Photoshop beschouwd als de industriestandaard voor zowel drukwerk en DTP als voor het web wat betreft digitale beeldbewerking.

Door velen wordt Photoshop beschouwd als de industriestandaard voor zowel drukwerk en DTP als voor het web wat betreft digitale beeldbewerking. Adobe Photoshop Adobe Photoshop is een grafisch programma voor het bewerken digitale beelden via de computer. Photoshop is beschikbaar voor Mac OS X en Windows. Tot en met versie 4 bestond er ook een UNIX-variant.

Nadere informatie

Workshop 19. Adobe Photoshop

Workshop 19. Adobe Photoshop Workshop 19 Adobe Photoshop 2 Workshop 19 Kerst special MicDigital Een Kerst- of Nieuwjaarskaartje maken. We gaan zelf eens een Nieuwjaarskaartje maken in Photoshop. We gaan dit doen zonder ook maar één

Nadere informatie

Repoussé in Photoshop CS5

Repoussé in Photoshop CS5 http://abduzeedo.com/3d-type-repouss%c3%a9-photoshop-cs5-extended Repoussé in Photoshop CS5 Stap 1 Open Photoshop CS 5 Extended, nieuw bestand (1920 x 1200 px, 72dpi), typ je tekst met het horizontaal

Nadere informatie

Scene.html Kleurrijke regenboog

Scene.html Kleurrijke regenboog http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1694/create-a-colorful-rainbow-fantasy- Scene.html Kleurrijke regenboog Regenboog - blz 1 Stap1 Nieuw document : Breedte = 1000px, hoogte = 1500px ; 72 dpi (Dots

Nadere informatie

Selectie. Famous Faces

Selectie. Famous Faces Selectie Famous Faces Inhoud Selectie Pengereedschap... 3 Opdracht 1... 3 Opdracht 2... 4 Opdracht 3... 5 Opdracht 4... 6 Afvinklijst Selectie... 7 Famous Faces... 8 Opdracht 5... 8 2 Selectie met Pengereedschap

Nadere informatie

TELETASK Domotica Systeem

TELETASK Domotica Systeem TELETASK Domotica Systeem TDS12001/TDS12003/TDS12015 LATUS Labels Versie: 1 januari 2010 LATUS is een internationale handelsnaam van TELETASK België. Alle rechten zijn voorbehouden. Alle andere merknamen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.psd-dude.com/tutorials/create-a-floral-text-in-photoshop-with-superspray-plugin.aspx Fleurige tekst 1) We beginnen met de tekst in te tikken; gebruikt lettertype = ETH font, 550 pt. 2) We typen

Nadere informatie

Aanp assi ngen. Marketing & Communicatie Digitale Vormgeving

Aanp assi ngen. Marketing & Communicatie Digitale Vormgeving 1 Aanp assi ngen 2 Met een aanpassingslaag kun je aanpassingen aan een foto aanbrengen die gemakkelijk weer ongedaan gemaakt kunnen worden. Een aanpassingslaag kun je maken door te klikken op het icoon

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

PhotoShop. Les 1 - Werken met lagen, kleuren en transparantie

PhotoShop. Les 1 - Werken met lagen, kleuren en transparantie PhotoShop Les 1 - Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

http://www.stumbleondesigns.com/2009/how-to-create-a-simple-retro-style-poster/

http://www.stumbleondesigns.com/2009/how-to-create-a-simple-retro-style-poster/ http://www.stumbleondesigns.com/2009/how-to-create-a-simple-retro-style-poster/ Retro poster maken Stap 1: Verloop maken en tekst toevoegen Nieuw document: 504 X 652 px, voorgrondkleur = #74684B ; achtergrondkleur

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

1. Bestand-> open nieuw transparant 500 pixels breed en 700 pixels hoog

1. Bestand-> open nieuw transparant 500 pixels breed en 700 pixels hoog Les 40 Wat hebben we nodig: Plaatjes: vrouw - Alies 659-oriental lady-21102011.pspimage blad - calguisfeuil15128.pspimage boom - KaraT1969.pspimage giraf - lizztish_mother-n-calf.pspimage tijger - tijger.pspimage

Nadere informatie

Macromedia Fireworks MX

Macromedia Fireworks MX Macromedia Fireworks MX Macromedia, Dreamweaver, Fireworks, Flash en FreeHand zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Macromedia, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-08-01 Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Na het gebruik van de gereedschappen uit de vorige opdrachten, ga je de afmetingen

Nadere informatie

Opdracht - Digitale fotografie - Basis Oefening Kennismaking Photoshop Elements 7 op windows

Opdracht - Digitale fotografie - Basis Oefening Kennismaking Photoshop Elements 7 op windows FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot Opdracht - Digitale fotografie - Basis Oefening Kennismaking Photoshop Elements 7 op windows Lagen oefening Basis Tip: Vink steeds de 'checkbox' aan wat je al hebt gedaan,

Nadere informatie

3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER. Ontwikkeld door

3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER. Ontwikkeld door 3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER TEKENING MAKEN 1 De kinderen gaan een tekening maken met een dikke donkere stift. Met dikke stiften vermijd je dunne lijnen die later in het proces lastig kunnen

Nadere informatie

Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur.

Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur. Slechte scan Gebruikte technieken: Dupliceer foto, Dupliceer laag, Filters Mediaan en Gaussiaans vervagen, Laag masker, Penseel, Overvloeimodus en Voor- Achtergrond kleur. Om de bijwerkingen of juist de

Nadere informatie

adobe Premiére Pro CC?

adobe Premiére Pro CC? Hoe maak je een stopmotion in adobe Premiére Pro CC? MULTIMEDIATECHNOLOGIE OPDRACHT TECHNIEK Academiejaar 2013-2014 Studente: Stefanie Rondelez, 1 GMB Lector: Mevr. Ann Audenaert INHOUDSTAFEL --> Stap

Nadere informatie

SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Ontwikkeld door

SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Ontwikkeld door SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Hanger TEKENEN 1 2 Laat de kinderen een tekening maken met een dikke donkere stift. (1) Met dikke stiften vermijd je hele dunne lijnen die later in het proces

Nadere informatie

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop Meisje en schil Hieronder de eindoplossing. De oefening kan met om het even welke versie van Adobe Photoshop gemaakt worden. Stap

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond https://m.youtube.com/watch?v=6iiwh7zrgng Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond Droomauto blz. 1 1) Maak een selectie van de auto; selectie omkeren

Nadere informatie

Comic Life: Maak een fotostrip in de klas

Comic Life: Maak een fotostrip in de klas Comic Life: Maak een fotostrip in de klas Wat ga je doen? Je gaat een fotostrip maken met het programma Comic Life. Hiermee kun je gemakkelijk je eigen verhaal construeren. In het programma kun je per

Nadere informatie

Plaatjes-bewerken.nl Pixlr basisgereedschap paneel

Plaatjes-bewerken.nl Pixlr basisgereedschap paneel Plaatjes-bewerken.nl Pixlr basisgereedschap paneel De Basisgereedschappen [Tools] van Pixlr. Dit scherm is vergelijkbaar met de tools zoals deze in Photoshop te vinden zijn. Uitsnijden In Photoshop: Crop

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret.

Mailgroep photoshop. Copyright. Mixed Media portret. https://photoshopstar.com/fashion-mixed-media-portrait-in-photoshop/ Mixed Media portret Nodig : model; bloemen; abstracte vormen; sterren; cirkels; splashes Mixed Media Portret blz. 1 Stap 1 Open een

Nadere informatie