B&W-advies. Datum advies: 14 augustus 2012 Akkoord Bespreken Zaaknr: Burgemeester Stegers Documentnr: I Wethouder Vleerbos

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B&W-advies. Datum advies: 14 augustus 2012 Akkoord Bespreken Zaaknr: 12.02028 Burgemeester Stegers Documentnr: I12.015564 Wethouder Vleerbos"

Transcriptie

1 B&W-advies Manager: Datum advies: 14 augustus 2012 Akkoord Bespreken Zaaknr: Burgemeester Stegers Documentnr: I Wethouder Vleerbos Team: Bestuur en Management Wethouder Harmelink Auteur: BestuurssecretariaatB&W -adviezen Wethouder Ophof Portefeuille: Algemeen Secretaris Afgestemd met: Onderwerp: Openbare B&W-besluitenlijsten van 24 juli, 31 juli, en 7 augustus Samenvattende toelichting voor de besluitenlijst: De openbare B&W-besluitenlijsten van de genomen besluiten tijdens het zomerreces worden in de eerste collegevergadering na het reces vastgesteld. Bijlagen: doc.nr(s) Analoge bijlagen: o Ja o Nee Advies Wij adviseren u om te besluiten: In te stemmen met de openbare B&W-besluitenlijsten van 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus o Actief openbaar o Raadsvoorstel o Embargo tot o Niet openbaar o Raadsbrief Datum besluit: X Conform advies o Graag nader advies m.b.t.: o Aanhouden tot: o Afwijkend/ Aanvullend, namelijk:

2 Onderbouwing van het advies Openbare besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Tubbergen van 24 juli 2012 Nummer Voorzitter: Wethouders: Secretaris: Verhinderd: Pfh mr. M.K.M. Stegers (burgemeester) T. Vleerbos, J.E.F. Harmelink, G.J. Ophof drs. Ing. G.B.J. Mensink Zaaknr./ Doc. nr Alg I Openbare B&Wbesluitenlijst van 17 juli Bm I Opleggen herplantplicht en last onder dwangsom (Hardenbergerweg Tubbergen) Onderwerp: Het college heeft besloten: Toelichting: In te stemmen met de openbare B&W-besluitenlijst van 17 juli Overtreder een herplantplicht en een last onder dwangsom op te leggen met als doel het uitvoeren van de herplantplicht op een tweetal percelen aan de Hardenbergerweg in Tubbergen. Als overtreder voor 1 december 2012 niet heeft voldaan aan de herplantplicht op zijn eigen perceel verbeurt hij een dwangsom van 400,-- en als overtreder voor 1 december 2012 niet heeft voldaan aan de herplantplicht op het perceel van het Waterschap Regge en Dinkel verbeurt hij een dwangsom van 1.800,--. Embargo tot: besluit is verzonden aan betrokkene. De openbare B&W-besluitenlijst van de voorgaande B&W-vergadering wordt wekelijks vastgesteld. Geconstateerd is dat op een tweetal percelen aan de Hardenbergerweg te Tubbergen zonder daartoe strekkende omgevingsvergunning houtopstand is geveld. Dit is in strijd met de Wabo in samenhang met de Kapverordening. Besloten is een herplantplicht op te leggen. Om te bereiken dat deze herplantplicht ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd is ook een dwangsom opgelegd Bm I Opleggen van een last onder dwangsom (Vleerboersweg 9 in Albergen). In te stemmen met het opleggen van een last onder dwangsom per bedrag ineens, om de illegale verharding te verwijderen en verwijderd houden. In te stemmen met het opleggen van een last onder dwangsom per overtreding, om het bedrijfsmatig stallen van de vrachtwagen te beëindigen en herhaling te voorkomen. In te stemmen met het opleggen van een last onder dwangsom ter voorkoming van herhaling van illegaal Wij hebben vastgesteld dat op het perceel, kadastraal bekend als sectie H, nummer 4091, illegale verharding is aangelegd, dat bedrijfsmatig een vrachtwagen wordt gestald en dat illegale verbranding heeft plaatsgevonden. Dit is in strijd met de Wabo en het Bestemmingsplan Buitengebied 2006 en de APV. Om de overtredingen weg te nemen en herhaling te voorkomen moet het reeds ingezette handhavingstraject worden voortgezet.

3 3/ Bm I Opleggen herplantplicht en last onder dwangsom (Hardenbergerweg Langeveen) Vle I Bezwaarschrift SWT op collegebesluit tot verlening van budgetsubsidie 2012 branden. In te stemmen met verzending van bijgaande beschikking. Embargo tot: datum van verzending van het besluit. Overtreder een herplantplicht en een last onder dwangsom op te leggen met als doel het uitvoeren van een herplantplicht op een perceel aan de Hardenbergerweg in Langeveen. Als overtreder vóór 1 december 2012 niet heeft voldaan aan de herplantplicht op zijn perceel, verbeurt hij een dwangsom van 1.150,--. Embargo tot: besluit is verzonden aan betrokkene. 1. het besluit van 24 februari 2012 waarbij de Stichting Welzijn Tubbergen (SWT) een subsidie van ,- is verleend te herroepen voor zover: a. over de eerste helft van 2012 een korting van 10 uren is verwerkt voor het uitvoeren van jongerenwerk; b. over de tweede helft van 2012 geen subsidie is verleend voor het uitvoeren van 115 uren jongerenwerk; c. op voorhand besloten is om over 2012 geen wachtgeldverplichtingen te subsidiëren als ontslagen noodzakelijk zouden zijn vanwege het gewijzigde gemeentelijke subsidiebeleid; 2. voor het bepaalde onder 1a. en 1b. een aanvulling op de subsidie te verlenen ter hoogte van 8.195,--; 3. voor het bepaalde onder 1c. over het subsidiejaar 2012 geen nieuw besluit te nemen, met inachtneming van het feit dat wachtgeldverplichtingen van SWT dit jaar niet aan de orde zijn; 4. het besluit van 24 februari 2012 voor het overige te handhaven, met inachtneming van het feit dat ten gevolge van gewijzigde prestatieafspraken (waaronder uitvoering Vrijwilligerscentrale Geconstateerd is dat op een perceel aan de Hardenbergerweg te Langeveen zonder daartoe strekkende omgevingsvergunning houtopstand is geveld. Dit is in strijd met de Wabo in samenhang met de Kapverordening. Besloten is om een herplantplicht op te leggen. Om te bereiken dat deze herplantplicht ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd is ook een dwangsom opgelegd. De Stichting Welzijn Tubbergen (SWT) heeft bezwaar gemaakt tegen de hoogte van de haar over het jaar 2012 verleende subsidie. Tevens komt SWT op tegen de weigering van het college om zich garant te stellen voor wachtgelden over het jaar Het advies van de bezwarencommissie wordt conform overgenomen. Op basis van gewijzigde prestatieafspraken over 2012, ontvangt SWT een nabetaling van subsidie.

4 4/ Har I Principeverzoek rood voor rood Walboersweg 64 Harbrinkhoek Har I Subsidie burgerprojecten nationaal landschap voor dorpsommetje Geesteren Tubbergen) aanvullende subsidie is verleend en SWT minder dan de op 28 december 2010 aangekondigde ,- op haar subsidiebudget is gekort; 5. aan dit besluit het advies van de bezwaarschriftencommissie integraal ten grondslag te leggen, met uitzondering van het buiten beschouwing laten van een subsidiabele urenkostprijs van 65,-. Embargo tot: bekendmaking beslissing op bezwaar door toezending aan SWT. In principe medewerking te verlenen aan het verzoek voor deelname aan de rood voor rood regeling van het perceel Walboersweg 64 te Harbrinkhoek, onder het voorbehoud dat: - door de ervenconsulent nog getoetst moet worden of alle te slopen bebouwing landschapontsierend is; - door de ervenconsulent nog getoetst moet worden of de te behouden bebouwing niet landschapontsierend is; - nader bepaald moet worden op hoeveel compensatiewoningen recht bestaat. Een gemeentelijke bijdrage te verlenen van 3.500,-, zijnde 25% van de kosten voor de aanleg van dorpsommetjes rond Geesteren met bijkomende inrichting als bewegwijzering, infopaneel en folder. Het perceel en de gebouwen komen in principe voor sloop in het kader van de rood voor rood regeling in aanmerking. Ook kan er teruggebouwd worden op de slooplocatie. Wel moet de landschapontsierendheid van de gebouwen nog getoetst worden en zal op basis van de taxaties pas bepaald kunnen worden op hoeveel compensatiewoningen recht bestaat. Dorpsbelang Geesteren heeft in overleg met regio Twente een plan gemaakt voor dorpsommetjes rond Geesteren, een aantal korte wandelingen vanuit het dorp. Deels gaan ze over de openbare weg en deels over onderhoudspaden van het waterschap. De routes worden opgenomen in, en bewegwijzerd volgens, het wandelknooppuntennetwerk. Er komt een folder op zakformaat met een kaart en een beschrijving van de interessante punten onderweg. Het project wordt gefinancierd uit het budget voor burgerprojecten nationaal landschap. De provincie betaalt 75% en de gemeente 25%. Ook Reutum, Vasse en Langeveen hebben plannen om dorpsommetjes aan te leggen. Met deze projecten wordt Tubbergen als wandelgemeente bij uitstek weer extra op de kaart gezet.

5 5/8 Openbare besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Tubbergen van 31 juli 2012 Nummer Voorzitter: Wethouders: Secretaris: Verhinderd: Pfh n.v.t. i.v.m. zomerreces mr. M.K.M. Stegers (burgemeester), namens het College van Burgemeester en Wethouders E. Bosma T. Vleerbos (wethouder), J.E.F. Harmelink (wethouder), G.J. Ophof (wethouder), drs. Ing. G.B.J. Mensink (secretaris) Zaaknr./ Onderwerp: Het college heeft besloten: Toelichting: Doc. nr In te stemmen met de openbare B&W-besluitenlijst van 17 juli Alg I Openbare B&Wbesluitenlijst van 17 juli Bm I Verzoek tot het vaststellen van collectieve feestdagen door Koninklijke Horeca Nederland. Het verzoek van Koninklijke Horeca Nederland inzake het aanwijzen van collectieve dagen voor het produceren van meer muziekgeluid dan gesteld in de voorschriften van het Activiteitenbesluit af te wijzen en per brief hiervan mededeling te doen. De openbare B&W-besluitenlijst van de voorgaande B&W-vergadering wordt wekelijks vastgesteld. Aan Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wordt medegedeeld dat geen medewerking wordt verleend aan het mogelijk maken van collectieve feestdagen.

6 6/8 Openbare besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Tubbergen van 7 augustus 2012 Nummer Voorzitter: Wethouders: Secretaris: Verhinderd: Pfh n.v.t. i.v.m. zomerreces mr. M.K.M. Stegers (burgemeester), namens het College van Burgemeester en Wethouders E. Bosma T. Vleerbos (wethouder), J.E.F. Harmelink (wethouder), G.J. Ophof (wethouder), drs. Ing. G.B.J. Mensink (secretaris) Zaaknr./ Onderwerp: Het college heeft besloten: Toelichting: Doc. nr - het verzoek van de AED-werkgroep Tubbergen om AED-apparaten in Tubbergen te verplaatsen niet te honoreren; - alsnog aan de AED-werkgroep Tubbergen één AED-apparaat te verstrekken; - de kosten voor AED apparatuur en wandkast ten laste brengen van het budget actiepunten lokaal gezondheidsbeleid ( / ) Vle I Verzoek van de AEDwerkgroep Tubbergen voor de verplaatsing van AED-apparaten in Tubbergen. Het verzoek van de AED-werkgroep Tubbergen om AEDapparaten in Tubbergen te verplaatsen wordt niet gehonoreerd. Wel wordt alsnog één AED-apparaat verstrekt aan genoemde werkgroep Vle I het aanstellen van een kwartiermaker die de plaatsing realiseert van combinatiefunctionaris sen / buurtsportcoaches Har I Principeverzoek Ootmarsumseweg 289 te Fleringen een kwartiermaker via Sportservice Overijssel aan te stellen die de plaatsing van de combinatiefunctionarissen realiseert. - Geen medewerking te verlenen aan het verzoek voor opslag in een bijgebouw aan de Ootmarsumseweg In principe medewerking te verlenen aan het verzoek om een kantoorfunctie en opslag / verkoop van vuurwerk in een bijgebouw aan de Ootmarsumseweg 289. De gemeente Tubbergen ontvangt rijksmiddelen waarmee combinatiefunctionarissen / buurtsportcoaches deels kunnen worden gesubsidieerd. De gemeente wil het aanstellen van deze combinatiefunctionarissen / buurtsportcoaches bevorderen via het inhuren van een kwartiermaker die de plaatsing realiseert van deze functionarissen. Er is een principeverzoek binnengekomen betreffende het opslaan van werktuigen en bouwmaterialen in een bijgebouw en een kantoorfunctie en de opslag en verkoop van vuurwerk in voormalige varkensschuur. Er wordt geen medewerking verleend aan de opslag van werktuigen en bouwmaterialen in een bijgebouw omdat deze niet voldoet aan de voorwaarden uit het VAB+ beleid. De voormalige varkensschuur voldoet wel aan de

7 7/ Har I Vaststelling bestemmingsplan Reutum en Albergen, Nieuwematenweg 14 en Looleeweg Har I Wijziging grens bebouwde kom Tubbergen nabij Kapsweg Har I Proces verbaal van aanbesteding voor aanleg BBB Vasse en rioolaanpassing Denekamperweg- Vasse Har I Ontwerpbestemmingsp lan Albergen, Ootmarsumseweg 57. De raad voor te stellen: - het bestemmingsplan Reutum en Albergen, Nieuwematenweg 14 en Looleeweg 11 vast te stellen overeenkomstig de bij dit plan behorende verbeelding, regels en toelichting (NL.IMRO vg01); - geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 Wro vast te stellen. De gemeenteraad voor te stellen de grens van de bebouwde kom in Tubbergen te wijzigen op grond van bijgevoegd raadsvoorstel en besluit. Het proces verbaal van aanbesteding voor kennisgeving aan te nemen. Het project aanleg BBB Vasse en rioolaanpassing Denekamperweg-Vasse te gunnen aan NTP Infra b.v.. - In te stemmen met ontwerpbestemmingsplan Albergen, Ootmarsumseweg 57 ; - Het ontwerp gedurende zes weken voor inspraak ter inzage te leggen. voorwaarden uit het VAB+ beleid. Daarom kan er wel medewerking worden verleend voor het realiseren van een kantoor en de opslag en verkoop van vuurwerk in deze schuur. Het bestemmingsplan heeft tot doel om een rood voor rood project mogelijk te maken op de percelen Nieuwematenweg 14 en Looleeweg 11. Op beide percelen wordt landschapontsierende bebouwing gesloopt. Aan de Nieuwematenweg 14 wordt een compensatiewoning gebouwd en wordt geïnvesteerd in ruimtelijke kwaliteit. Het ontwerpbestemmingsplan heeft gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingekomen. De gemeenteraad wordt voorgesteld het bestemmingsplan vast te stellen. Er hoeft geen exploitatieplan vastgesteld te worden. Bestemmingsplan Binnenveld 2 te Tubbergen is vastgesteld en zal binnenkort bouwrijp gemaakt worden. Voor de nieuwe woonwijk moet de grens van de bebouwde kom opgeschoven worden. Ook moet de maximum snelheid aangepast worden. De gemeenteraad neemt over het verplaatsen van de grens bebouwde kom een besluit. Voor het project aanleg BBB Vasse en rioolaanpassing Denekamperweg-Vasse heeft op donderdag 12 juli 2012 een openbare aanbesteding plaatsgevonden. Hiervoor is een proces verbaal van aanbesteding opgesteld. Volgens het proces verbaal van aanbesteding is de laagste inschrijver NTP Infra b.v. Initiatiefnemer verzoekt om zijn aannemersbedrijf uit te breiden op perceel Ootmarsumseweg 57 te Albergen. In de huidige situatie is dit mogelijk, maar niet op de plek waar de aanvrager dit wenst. De gewenste uitbreiding is deels gesitueerd op de bestemming agrarisch gebied met landschappelijke waarde. Om bebouwing mogelijk te maken op de gewenste plek op het perceel van de aanvrager, dient het bestemmingsplan te worden

8 8/ Har I De verkoop van twee percelen grond in Tubbergen. In te stemmen met de beide, voorgestelde koopovereenkomsten. herzien. Uitgangspunt van de herziening is het gelijk blijven van de oppervlakte dat bestemd is voor het bedrijf van de aanvrager. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in te stemmen met de beide, voorgestelde koopovereenkomsten inzake de verkoop van twee percelen grond in Tubbergen.

Wethouder Harmelink. Wethouder Ophof

Wethouder Harmelink. Wethouder Ophof B&W-advies Manager: Datum advies: 10 mei 2012 Akkoord Bespreken Zaaknr: 12.02028 Burgemeester Stegers Documentnr: I12.009497 Wethouder Vleerbos Team: Auteur: Bestuur en Manageme nt Bestuursse cretariaat

Nadere informatie

Samenvattende toelichting voor de besluitenlijst: De openbare B&W-besluitenlijst van de voorgaande B&W-vergadering wordt wekelijks vastgesteld.

Samenvattende toelichting voor de besluitenlijst: De openbare B&W-besluitenlijst van de voorgaande B&W-vergadering wordt wekelijks vastgesteld. B&W-advies Manager: Datum advies: 22 juni 2017 Akkoord Bespreken Zaaknr: 16.29061 Burgemeester Haverkamp Documentnr: I17.034323 Wethouder Vleerbos Team: Bestuur en Management Wethouder de Witte Auteur:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 12 juni Besluitenlijst collegevergadering 12 juni 2018

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 12 juni Besluitenlijst collegevergadering 12 juni 2018 Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 12 juni 2018 Zaaknummer 17348 Vergaderdatum 12 juni 2018 Voorzitter Aanwezig W.A.M. Haverkamp-Wenker W.A.M. Haverkamp-Wenker R.H. de Witte U.M.T.

Nadere informatie

B&W-advies Dinkelland

B&W-advies Dinkelland B&W-advies Dinkelland Manager: Directeur: Datum advies: 29 augustus 2017 Akkoord Bespreken Zaaknr: 15.07246 Burgemeester Bakker Documentnr: I17.040485 Wethouder Duursma Team: Bestuur en Management Wethouder

Nadere informatie

tr/t n.v.t. weih.ï: I Il All! ggffi'i n.v.i.

tr/t n.v.t. weih.ï: I Il All! ggffi'i n.v.i. Openbare besluitenlijst van 24 mei 2011 liet college van burgemeesteflh wethouders van Tubbergen van ' Nummer 2011-21 Voorzitter: Wethouders: Secretaris: Verhinderd: Pfh 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13 Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Enterweg 13 Voorstel: Het bestemmingsplan Buitengebied Hof vantwente, herziening Enterweg 13 overeenkomstig

Nadere informatie

Gemeenteblad. van de gemeente Tubbergen. Inhoud. Jaargang: 2015. Nummer: 65 - Week 42. Uitgifte: 13 oktober 2015. Officiële publicaties week 42

Gemeenteblad. van de gemeente Tubbergen. Inhoud. Jaargang: 2015. Nummer: 65 - Week 42. Uitgifte: 13 oktober 2015. Officiële publicaties week 42 Gemeenteblad van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2015 Nummer: 65 - Week 42 Uitgifte: 13 oktober 2015 Officiële publicaties week 42 Inhoud Actualiteiten... 2 Collectes en inzamelingen... 2 Ingekomen aanvragen...

Nadere informatie

GEMEENTE BARNEVELD. Dossiernummer: 8798 Omgevingsloketnummer: Kenmerk: - O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

GEMEENTE BARNEVELD. Dossiernummer: 8798 Omgevingsloketnummer: Kenmerk: - O M G E V I N G S V E R G U N N I N G GEMEENTE BARNEVELD Dossiernummer: 8798 Omgevingsloketnummer: 928913 Kenmerk: - O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Op 17 juli 2013 hebben burgemeester en wethouders een aanvraag ontvangen van mevrouw

Nadere informatie

ARCHIEF. raadd.d.0 2 JUL 2012. Onderwerp: Vaststellen verordening duurzaamheidssubsidies (besteding Reserve Cogasgelden).

ARCHIEF. raadd.d.0 2 JUL 2012. Onderwerp: Vaststellen verordening duurzaamheidssubsidies (besteding Reserve Cogasgelden). ARCHIEF gemeente Tubbergen raadd.d.0 2 JUL 2012 ~ ~ : X'frn. bosioien Aan de gemeenteraad^^ aangehouden Tubbergen, 21 Juni 2012 Vergadering: Nummer: 2 juli 2012 17A Onderwerp: Vaststellen verordening duurzaamheidssubsidies

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Zaaknummer 4227 Vergaderdatum 19 december 2017 Voorzitter Aanwezig W.A.M. Haverkamp-Wenker T. Vleerbos R.H. de Witte E.J. Volmerink G.B.J. Mensink Afwezig Openbare besluitenlijst Zaaknr Onderwerp Besluit

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-063 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00122 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

1 SAMENVATTING Enige jaren geleden is namens het Landgoed Weldam een verzoek tot deelname aan de roodvoor-rood-regeling

1 SAMENVATTING Enige jaren geleden is namens het Landgoed Weldam een verzoek tot deelname aan de roodvoor-rood-regeling Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, Rood voor Rood Landgoed Weldam en beeldkwaliteitsplan Aanvulling welstandsnota voor vier compensatiekavels voor Landgoed Weldam Voorstel:

Nadere informatie

Vragen en handhavingsverzoek omwonenden over Kapelstraat 46a in Elshout

Vragen en handhavingsverzoek omwonenden over Kapelstraat 46a in Elshout Collegevoorstel Aanleiding In de raadsvergadering van 20 december 2016 is het bestemmingsplan Elshout vastgesteld. In dit bestemmingsplan is het perceel Kapelstraat 46a in Elshout opgenomen. Over deze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Dinkelland 13 november 2018

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Dinkelland 13 november 2018 Openbare besluitenlijst collegevergadering van Dinkelland 13 november 2018 Zaaknummer 28085 Vergaderdatum 13 november 2018 Voorzitter Aanwezig Burgemeester J.G.J. Joosten J.G.J. Joosten E.M. Grobben C.M.E.

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het vestigen van een bouwbedrijf, bouwen van een kantoor, werkplaats en opslagruimte handelen in strijd met regels ruimtelijke

Nadere informatie

*15.159324* 15.159324

*15.159324* 15.159324 omgevingsvergunning plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) Beschikking 239368 *15.159324* 15.159324 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2 Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van Crijns Rentmeesters B.V. namens mevrouw Van Bussel-Drieshen voor de splitsing van

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Zaaknummer 4276 Vergaderdatum 19 december 2017 Voorzitter Aanwezig Burgemeester Bakker Wethouders: Duursma, Brand en Steggink Gemeentesecretaris: Grobben Afwezig Openbare besluitenlijst Zaaknr Onderwerp

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Vergadering: 7 oktober 2013

Aan de gemeenteraad Vergadering: 7 oktober 2013 Aan de gemeenteraad Vergadering: 7 oktober 2013 Nummer: 9A Tubbergen, 27 september 2013 Onderwerp: Vaststellen van het beleidskader voor de toepassing van de Kwaliteitsimpuls groene omgeving KGO. Samenvatting

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Slagendijk en Petersweg 5/5a te Markelo. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Slagendijk en Petersweg 5/5a te Markelo. Gemeente Hof van Twente. Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Slagendijk en Petersweg 5/5a te Markelo Gemeente Hof van Twente. augustus 2018 Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Datum: 16 december 2014 Nummer: Onderwerp: Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning gemeente Dinkelland

Datum: 16 december 2014 Nummer: Onderwerp: Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning gemeente Dinkelland RAADSVOORSTEL Datum: 16 december 2014 Nummer: Onderwerp: Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning gemeente Dinkelland Voorgesteld raadsbesluit: het Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 29/3.03 BW11.0591 29/3.04 BW11.0431 29/3.05 BW11.0584 arverslag/arrekening 2010 Opon begroting 2011 Open Primair Onderwijs Noordenveld meerrenbegroting

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning De heer J.B. Kamphuis Kloosterallee 3 8167 LT Oene Zaaknummer : 48503 Behandeld door : Team Ontwikkeling Vergunningverlening Telefoonnummer : 14 0578 Onderwerp : Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543 Zaaknummer: 186570 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Artikel WW. gemeente Dossier: Ï5OMGS1O5 Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Burgemeester en wethouders hebben op 8 mei 2015 een aanvraag voor een oingevingsvergunning uitgebreide procedure fase 1 ontvangen

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 261760

Nadere informatie

* *

* * ontwerp omgevingsvergunning brandveilig gebruiken van een school brandveilig gebruiken van een school Beschikking 265718 *16.151899* 16.151899 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr. 265718 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

Zaaknummer: Vergunninghouder: Projectomschrijving: Overwegingen Activiteit: Bouwen

Zaaknummer: Vergunninghouder: Projectomschrijving: Overwegingen Activiteit: Bouwen Zaaknummer: 822352 Vergunninghouder: Maatschap Kloosterman Projectomschrijving: het ontwikkelen van een zonnepanelenpark op het perceel Middenraai 22 te NIEUWEROORD, kadastraal bekend gemeente Westerbork,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 26 februari Besluitenlijst collegevergadering 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 26 februari Besluitenlijst collegevergadering 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst collegevergadering van Tubbergen 26 februari 2019 Zaaknummer 34951 Vergaderdatum 26 februari 2019 Voorzitter Aanwezig W.A.M. Haverkamp-Wenker W.A.M. Haverkamp-Wenker R.H. de Witte

Nadere informatie

Team ROB. Ontwerp bestemmingsplan "Hoek Veldkampsteeg-Steginksweg, rood voor rood woning" Besluitenlijst d.d. d.d.

Team ROB. Ontwerp bestemmingsplan Hoek Veldkampsteeg-Steginksweg, rood voor rood woning Besluitenlijst d.d. d.d. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team ROB Ontwerp bestemmingsplan "Hoek Veldkampsteeg-Steginksweg, rood voor rood woning" 1- Notagegevens Notanummer 718179 Datum 21-6-2012 Programma: Ruimtelijke

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

Ons antwoord op het principeverzoek is op 14 augustus jl. aan aanvrager verzonden. Een afschrift hiervan is ter informatie bijgevoegd.

Ons antwoord op het principeverzoek is op 14 augustus jl. aan aanvrager verzonden. Een afschrift hiervan is ter informatie bijgevoegd. gemeente Nieuwkoop afdeling Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving nieuwkoop Gemeenteraad VERZONDEN 2 6 SE? 2012 datum 24 september 2012 uw brief/kenmerk registratienummer 12.26661 behandeld door Tom

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 BESLUITENLIJST (4) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : A.C. Bragt Wethouder

Nadere informatie

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder.

M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes, wethouder. Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 30-08-2011 (nr. 35). Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out, burgemeester; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris. J.J. Bruintjes,

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44).

Besluitenlijst B&W vergadering d.d (nr. 44). Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 01-11-2011 (nr. 44). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; W.C. Luchjenbroers, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 4 15/434. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 4 15/434. Raad svoorstel Onderwerp: Bestemmingsplan "Nieuw-Schoonebeek, Europaweg 17a (Loonbedrijf Wolken)" Portefeuillehouder: R. v.d. Weide Afdeling : Ruimtelijke Ontwikkeling en Infrastructuur Team : Ontwikkeling

Nadere informatie

Portefeuille Onderwerp Advies Besluit

Portefeuille Onderwerp Advies Besluit Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders week 3 Dinsdag 17 januari 2012 09:30 uur in de kamer van de burgemeester van het gemeentehuis. Aanwezig: Burgemeester A.J. van Hedel wethouder

Nadere informatie

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2012 87 collegevergadering raadsvergadering fatale termijn programma portefeuillehouder Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat

Nadere informatie

Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot vaststelling de Beleidsnota Plattelandswoning.

Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot vaststelling de Beleidsnota Plattelandswoning. Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2013 Nummer: 33 Uitgifte: 24 december 2013 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 2 maart 2012 van J.H.J.M. van Duijnhoven, Hoenderstraat

Nadere informatie

ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering

ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering Project Locatie ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering Nummer : OU 2017011 Verzonden : : bouwen van een vleesvarkensstal en een berging/bijgebouw

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7

ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7 ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7 Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: De heer E.F. Schneider

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan Hoek 16

Nota van zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan Hoek 16 Nota van zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan Hoek 16 Raadsbesluit: juni 2016 1. Inleiding Vanaf donderdag 17 maart 2016 heeft het ontwerpbestemmingsplan Hoek 16 voor zes weken ter inzage gelegen.

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING voor: Plaatsen schutting activiteiten: bouwen van een bouwwerk gebruik in strijd met het bestemmingsplan verleend aan: De heer A.A. van der Griend locatie: Aurorastraat 6, 9635

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

26 juli 2011 D /JLE mevrouw M.L. Huigen - Beizer

26 juli 2011 D /JLE mevrouw M.L. Huigen - Beizer De heer N. Korkmaz Palissander 220 3315 MR DORDRECHT Uw brief van Uw kenmerk Verzenddatum Dossier 26 juli 2011 D-00991171 Reactie op Zaaknummer 612466 onderwerp Brief bij omgevingsvergunning ontvangen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet

Omgevingsvergunning OV van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet Omgevingsvergunning OV 18069 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet bestuursrecht en behoudens rechten

Nadere informatie

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries Gemeente Tynaarlo November 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving van

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

Om de bouw van appartementen moge- Rixtel. voor de kap van 175 m2 beukenhaag, staande

Om de bouw van appartementen moge- Rixtel. voor de kap van 175 m2 beukenhaag, staande Zaaknummer: Z - 17032919 Documentnummer: INT - 1721328 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 21 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter en Meulensteen B&W 1. B&W-adviezen

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201887 394266 / 394266 ONDERWERP A.C.J. Mahler BP Br Vaststelling best.plan Deurningerstr.-Schaepmanstr. AGENDANUMMER

Nadere informatie

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout College Onderwerp: V200901133 Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout Collegevoorstel Inleiding: De heer Knippels heeft een veehouderijbedrijf aan de Oosterseweg 1

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Dinkelland 18 september Besluitenlijst collegevergadering 18 september 2018

Openbare besluitenlijst collegevergadering van Dinkelland 18 september Besluitenlijst collegevergadering 18 september 2018 Openbare besluitenlijst collegevergadering van Dinkelland 18 september 2018 Zaaknummer 24296 Vergaderdatum 18 september 2018 Voorzitter Aanwezig Burgemeester J.G.J. Joosten J.G.J. Joosten C.M.E. Duursma

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 28 september 2010 genomen besluiten (B-stukken) van 20 t/m 24 september 2010 door parafen genomen besluiten (A-stukken)

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 13 februari 2018, Ongewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 13 februari 2018, Ongewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 20 februari 2018 Week 8 Aanwezig: L. Wagenaar-Kroon,, G. Bekhuis,, J. Kes en N. van Ginkel 1. Besluitenlijst van de

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Datum vergadering 30 november 2010

Datum vergadering 30 november 2010 Gemeente Langedijk Datum vergadering 30 november 2010 Nummer 50 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse, burgemeester R. van Schoorl, wethouder

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 14 maart 2017 TIJDSTIP : 09.30 uur OPENBARE BESLUITENLIJST Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder J.J.F.M.

Nadere informatie

H. Schoneveld, Meermuidenseweg 7, 7391 TD Twello.

H. Schoneveld, Meermuidenseweg 7, 7391 TD Twello. Aanvrager: Betreft: H. Schoneveld, Meermuidenseweg 7, 7391 TD Twello. het plaatsen van een overkapping op de locatie Meermuidenseweg 7 in Twello. De aanvraag is bij ons geregistreerd onder nummer Z-HZ_WABO-2013-277.

Nadere informatie

bijlage 4: ruimtelijke onderbouwing omgevingsvergunning 2016W2136

bijlage 4: ruimtelijke onderbouwing omgevingsvergunning 2016W2136 bijlage 4: ruimtelijke onderbouwing omgevingsvergunning 2016W2136 Aanleiding Aan de Westenengseweg 5 in Harskamp is een kleinschalig agrarisch bedrijf gevestigd. Een voormalige schuur naast de woning is

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1 INLEIDING De gemeente Drimmelen heeft van de heer Rasenberg het verzoek ontvangen om het rundveehouderijbedrijf aan de Zandstraat 5 te Hooge Zwaluwe te mogen verplaatsen naar een perceel aan de Zonzeelseweg

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 7 december 2012 heeft het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Schellevis Beton gedurende

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide.

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Onderwerp ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 24 juni 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Maud Godschalk Portefeuillehouder Martijn

Nadere informatie

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9.

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. 7. Raadsvoorstel Gemeente Aalten AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de splitsing van de hoofdbouwmassa op het perceel Beunkdijk 13 te Aalten in twee zelfstandige

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Datum: 13 mei 2016 Nummer: 10A. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Tubbergen Buitengebied 2016.

RAADSVOORSTEL. Datum: 13 mei 2016 Nummer: 10A. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Tubbergen Buitengebied 2016. RAADSVOORSTEL Datum: 13 mei 2016 Nummer: 10A Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Tubbergen Buitengebied 2016. Voorgesteld raadsbesluit: De raad wordt voorgesteld om: 1. op grond van artikel 3.1 van

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar inzake lasten onder dwangsom Bosscheweg 67 in Drunen.

Beslissing op bezwaar inzake lasten onder dwangsom Bosscheweg 67 in Drunen. College Onderwerp: V200900577 Beslissing op bezwaar inzake lasten onder dwangsom Bosscheweg 67 in Drunen. Collegevoorstel Inleiding: Bij besluiten van 22 juli 2008 zijn aan Mandemakers Holding B.V. (hierna:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstel Verklaring van geen bedenkingen (VVGB) omgevingsvergunning bijgebouw Fuukweg 1 Didam Raadsvoorstel

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstel Verklaring van geen bedenkingen (VVGB) omgevingsvergunning bijgebouw Fuukweg 1 Didam Raadsvoorstel Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstel Verklaring van geen bedenkingen (VVGB) omgevingsvergunning bijgebouw Fuukweg 1 Didam Raadsvoorstel Registratienummer: 18INT01336 Onderwerp: Voorstel Verklaring van

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 480792 Portefeuillehouder : R.A. Kraaijenbrink Openbaar Besloten Team : Team Ruimte en Ontwikkeling

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Piershil: 9 april WABO Verzenddatum:

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Piershil: 9 april WABO Verzenddatum: GEMEENTE KORENDIJK De heer J. Verwaal Dorpsstraat 35 3284 AC ZUID-BEIJERLAND Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Piershil: 9 april 2014 - - WABO-2014-003 Verzenddatum: Bijlagen: Onderwerp: diversen

Nadere informatie

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning Zaaknummer: 185120 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040380*14.040380omgevingsvergunningomgevingsvergunning

Nadere informatie

ONTWERP Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Behelp 1

ONTWERP Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Behelp 1 ONTWERP Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Behelp 1 burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van Archimil B.V. namens de heer

Nadere informatie

* * * *

* * * * *17-0084632* *17-0084632* Omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2017-0333 Aanvraagnummer (OLO) : 2961503 Aanvrager : E.P.C. Sijbers - Wijnhoven Onderwerp : verbouwen van een bestaande schuur tot kleinschalig

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Weverwijk 7 rood te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKWeverwijk7RD-ON01 Datum:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858 Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0093 A 10 12/858 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Emmen, Emmerhout Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 16 december 2014 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00124 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Mevr. S.D. van der Veen voor het oprichten van een kleinschalige koffie- en theeschenkerij met kleine kaart en tevens verkoop van meubelen, curiosa, planten en

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Zaaknummer : 163027 Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Borculoseweg 51 Eibergen (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 o,

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 Burgemeester en Wethouders hebben op 24 april 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het realiseren van een erfafscheiding/toegangspoort. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december 2015 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure)

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure) Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: adres: postcode en woonplaats: ingekomen op: 27-12-2012 geregistreerd onder

Nadere informatie