Twitter slimmer. Een boekje met tips van De Blogacademie Kitty Kilian 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Twitter slimmer. Een boekje met tips van De Blogacademie Kitty Kilian 2012"

Transcriptie

1

2 Inhoud Introductie 1 Wat is Klout? 3 Hoe vind je de weg op Twitter? 5 Hoe krijg je vrienden en klanten op Twitter? 11 Verhoog je Klout score 17 Op de juiste tijden Twitteren 18 Je tweets anders indelen 21 Nog twee tips 27 Tot besluit 29 En nu jij 30

3 Twitter slimmer Een boekje met tips van De Blogacademie Kitty Kilian 2012 Doorsturen naar vrienden en collega s: prima. Kopiëren zonder bron leidt tot onmiddellijke hoofdpijn, misselijkheid en onverdragelijke gewetenswroeging.

4 1 Nog maar anderhalf jaar geleden... snapte ik helemaal niks van Twitter. Was het een noodzakelijk kwaad of de uitvinding van de eeuw? Waarom gooide Jan en Alleman zijn schone én vuile was in 140 tekens over het web, bovenop wat ze als ontbijt hadden gegeten - as if I cared? En hoe raakte je in s hemelsnaam wijs uit die wirwar aan tweets, retweets, retweets van retweets, direct messages, hashtags enzovoorts?

5 2 Nu maak ik vrienden en krijg ik klanten via Twitter... Twitter verrijkt mijn leven enorm en ik gebruik het op een manier die bij mij past. Bovendien... Ontdekte ik een manier om mijn Klout score te verhogen... die ik hier met je ga delen.

6 3 Wat is Klout? Klout.com is een omstreden platform, dat meet hoe groot je invloed is op social media als Twitter en Facebook. Google op Klout en je vindt verhitte discussies. Daar gaan we ons verder niet in mengen. Waar het om gaat is, dat mensen op je Kloutscore letten, en dat hij alleen daarom al werkt. Een hoge klout score maakt je interessanter om te volgen, want kennelijk heb je invloed. Kwestie van social proof.

7 4 Hoe deed ik het en hoe kun jij het ook? Wijs worden uit de Twitter-wirwar Vrienden en klanten krijgen Klout score verhogen Voorwaarts

8 5 Hoe vind je de weg op Twitter? Voor absolute beginners raad ik een gratis ebook aan over Twitter van social media kenner Paulus Veltman: Aan de slag met Twitter. Maar heb je al een beetje ervaring en ben je desondanks vaak de weg kwijt: ga naar Tweetdeck.com of Hootsuite.com (spreek uit: hoedswiet) en neem een gratis abonnement. Mijn eigen favoriet is Hootsuite.

9 6 Deze programma s rangschikken je tweets in overzichte-lijke kolommen. Zo kun je in één oogopslag zien of je beste vrienden of je grote helden iets nieuws de wereld in hebben gestuurd toen jij iets anders aan het doen was. Hootsuite persoonlijk dashboard

10 7 Bedien meerdere social media accounts tegelijk: en rangschik afzenders zoals jij wil.

11 8 Je kunt zelf kiezen voor welke categorieën je kolommen (streams) aanmaakt. Die van mij zijn: Let op (voor mensen en media die ik in de gaten wil houden) Friends Mentions (zo zie ik alle berichten die rechtstreeks aan mij gericht zijn) Direct messages inbox (aan mij gerichte privéberichten, die voor anderen onzichtbaar zijn) Direct messages outbox (idem, maar dan andersom) Sent tweets (alles wat ik verstuur. Als ik een fout maak kan ik de tweet daar nog snel wissen: klik op het kruisje) Home feed (overzicht van al wat binnenkomt) ( Zo kun je zien wie jouw tweets geretweet heeft, en ze eventueel bedanken. Let op de spatie tussen RT en je twitternaam!)

12 9 How to... (een stream waar ik zoek naar een bepaalde zoekterm, om nieuwtjes te vinden) Je kunt je kolommen rangschikken zoals je maar wilt. Je kunt nieuwe aanmaken en oude weggooien. Nog mooier is dat je meerdere accounts kunt beheren: je Twitter account, je Facebook account, Linkedin.. en niet alleen op je desktop computer, maar ook op je Ipad en vanaf je mobiele telefoon. Je kunt links toevoegen naar interessante inhoud, foto s en video s en andere attachments bijsluiten. Vergeet niet de inhoud aan te prijzen, want een twitteraar ziet alleen maar letters (binnenkort komen er ook plaatjes).

13 10 Het kost even een uurtje om alles te installeren en in te richten, maar je zult zien dat je naderhand een vreugdedansje doet. Tweetdeck werkt ongeveer hetzelfde.

14 11 Hoe krijg je vrienden en klanten op Twitter? Dat gaat helaas niet vanzelf. Je moet er wel wat voor doen. Even een paar algemene opmerkingen, dan nadere uitleg en tips:

15 12 Algemene opmerkingen: Mensen op Twitter zijn mensen Het leven online volgt dezelfde regels als het leven offline: kort gezegd komt het er op neer dat wie goed doet, goed ontmoet. Wees aardig Help anderen als je kan Breng mensen met elkaar in contact Neem jezelf niet te serieus: maak grapjes Geef eens je mening: laat zien dat je een driedimensionaal mens bent Niet twitteren als je een slechte bui hebt Of als je dronken bent ;-)

16 13 Nadere uitleg en tips: Netwerken door Twitter slim in te zetten: maar eerst snappen hoe het werkt Beginnende twitteraars hebben meestal niet meteen door hoe het werkt. En zelfs gevorderde collega s staan nog weleens te kijken van mogelijkheden in het programma die ze niet hadden opgemerkt. Ikzelf ook. regelmatig. Daarom een korte uitleg.

17 14 Jouw volgers - je twitternetwerk - zien op hun eigen scherm alleen jouw tweets: Tweets die je rechtstreeks aan anderen richt, krijgen ze alleen te zien als zijzelf die ander toevallig ook volgen:

18 15 De bedoeling van social networks is niet alleen om contact te houden met je eigen vrienden en bekenden, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat kan alleen als volgers van de één in contact komende met de volgers van een ander. Dus bijvoorbeeld als jij tweets van anderen deelt met jouw volgers (=retweeten), in de hoop dat anderen dat ook met jouw tweets zullen doen. Ben je enthousiast over een tweet, deel hem dan ruimhartig:

19 16 Nog leuker is het om zelf iets toe te voegen aan een tweet die je opnieuw het web opstuurt, zodat hij intrigerender wordt. Zo breng je mensen eerder in de verleiding om op de link te klikken, en bezorg je Jacob Jan Voerman wellicht extra bezoekers op zijn blog. Hetzelfde geldt uiteraard voor Facebook, Google+, Pinterest enzovoorts: alleen door te sharen, te repinnen en te plussen (liefst met een doordachte of geestige eigen aanbeveling erbij) verspreid je content (inhoud).

20 17 Verhoog je Klout score Als je aardig én slim de content van andere twitteraars verspreidt, en niet alleen je eigen, ben je al een eind op weg naar een hogere Klout-score. Maar er kan nog meer. Onlangs wees Stef Prein van Studiofets.com me op een artikel van DanZarella.com over succesvol tweeten. Dan Zarella doet statistisch onderzoek naar het functioneren van social media. Ik had er al eens over gelezen, maar Stef had besloten om het ook toe te passen. Dat wou ik ook weleens proberen. Niet echt grondig, want er is meer in het leven dan Twitter, maar gewoon voor de sport. We twitterden een paar keer over en weer en de twee belangrijkste dingen leken:

21 18 1. Op de juiste tijden twitteren 2. Je tweets anders indelen 1. Op de juiste tijden twitteren Even uitleggen. Veel mensen kennen programma s als Hootsuite en Tweetdeck niet, of ze gebruiken ze niet. Ze kijken alleen op hun algemene timeline in de onoverzichtelijke persoonlijke homepage die Twitter aan iedereen geeft.

22 19 Lijsten, kolommen of streams maken veel mensen ook niet. En als ze ze wel maken, is het maar de vraag of jij er op staat. In feite is het bijna net zo belangrijk hoe vaak je op een lijst of in een let opkolom staat, als hoeveel volgers je hebt. Hoe dan ook: de meeste mensen zullen jouw tweets alleen maar bij toeval onder ogen krijgen. In de grote brij van tweets die voorbijkomt op het moment dat zij online zijn. Daarom is het van belang om de trefkans te vergroten. Je wil dat jouw tweets op het scherm verschijnen op het moment dat de meeste van jouw volgers kijken. Hoe meet je dat?

23 20 Door het te laten uitrekenen door een gratis programma als Tweriod.com. Dat laat je in een handomdraai zien op welke tijden je je tweets de wereld in moet sturen. Een gratis programma als Bufferapp.com kan ze ook gratis voor je inplannen. Ietsje minder spontaan misschien, maar het bevrijdt je wel van de plicht om de hele dag aan Twitter te denken. Als je bijvoorbeeld veel Amerikaanse volgers hebt, is het helemaal nuttig om zo n tijdprogramma in te schakelen, want je ligt in bed wanneer zij uit hun werk komen en lekker gaan zitten surfen. Je komt bovendien voor verrassingen te staan. Ik tweette altijd veel rond 10 uur s ochtends, maar de meeste van mijn volgers bleken doordeweeks rond vijf uur s middags online te zijn.

24 21 2. Je tweets anders indelen We bespraken het al even. De meeste mensen maken tweets op slechts drie manieren: Eigen mededeling:

25 22 Reacties rechtstreeks aan anderen gericht (en dus onzichtbaar voor bijna alle anderen): En retweets die beginnen met

26 23 Als je meer varieert krijgen veel meer volgers je tweets te zien. En alleen daardoor al heb je meer kans om te worden geretweet. Bovendien geeft het je meer ruimte om met je tweets te spelen, er grapjes mee uit te halen en ze voor iedereen interessanter te maken: voor jezelf, voor de ontvanger en voor de anderen. Bijvoorbeeld zo:

27 24 1. Zet het twitteradres verderop in de tweet, zodat de tweet naar AL je volgers gaat: (Uiteraard doe je dat alleen bij hele interessante mededelingen. Je wil niet spammen.)

28 25 2. Zet verderop of aan het eind van de tweet, zodat hij er minder tweedehands uitziet: Voeg een commentaar toe of prijs de tweet aan. Geef eens je eigen samenvatting van een stuk.

29 26 3. Of, als je een tekst leest waarin één zinsnede je goed bevalt, kopieer en plak die dan in een tweet, maak zelf een link via de shrinkfunctie en zet het adres van de maker erbij, of eventueel:

30 27 Nog twee tips: Als iemand een tweet van jou retweet is het goed gebruik om haar te bedanken. Maar in plaats daarvan kun je ook even in haar timeline zoeken en een leuke tweet van haar retweeten:

31 28 Bezoek Klout.com en deel uit Als je je aanmeldt bij Klout.com, en de site af en toe bezoekt, krijg je daar punten voor (slimme jongens!) Nog leuker is het om mensen die jou echt helpen en beïnvloeden op social media, daar wat extra Kloutpunten te geven. Zo maak je anderen blij. Natuurlijk, Klout blijft onzin. Maar voor nu: nuttige onzin.

32 29 Tot besluit Een week nadat ik deze tactieken ging toepassen was mijn Klout-score gestegen van 41 naar 52. Niet slecht, als je weet dat de invloedrijkste bloggers ter wereld scores van pakweg 70 halen (Brian Clark, Copyblogger: 72, Darren Rowse, Problogger.com: 69) en de meeste actieve Twitteraars rond de 40 blijven hangen. (NB. Oude notering: in augustus 2012 is de telling veranderd) Ik ben nog steeds even belangrijk of onbelangrijk. En ik heb de boel niet geflest. Maar in de ogen van iemand die mij niet kent ben ik op Twitter opeens een stuk belangrijker. En dat is leuk voor De Blogacademie.

33 30 30 En nu jij Probeer het maar eens uit. Ik ben benieuwd of het lukt. Succes! Kitty Kilian PS Tweet me als je een vraag hebt. Of een opmerking. Zomaar voor de lol mag ook. PS 2 Nog meer weten over Twitter? Mijn complete Twitterstrategie? Dat kan - er is ook een online workshop van een uur, compleet met video s en pdf s.

34 Meer lezers nodig? Goede koppen zijn van levensbelang. Waarom je een What-The-Fuck reactie nodig hebt, en wat dopamine daarmee te maken heeft Gratis ebook van De Blogacademie Klik hier om het te downloaden

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

Colofon. Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman)

Colofon. Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman) Colofon Versie 4.0, 30 januari 2012. Bedoeld voor gebruik in combinatie met de Nederlandstalige versie van de nieuwe, in december 2011 gelanceerde twitter.com. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties

Nadere informatie

'Media EB EE. ÏPCfd Reviuslyceum. social Media Guide. f'\ ~ Lentiz 1 Revi uslyceu

'Media EB EE. ÏPCfd Reviuslyceum. social Media Guide. f'\ ~ Lentiz 1 Revi uslyceu 'Media Social media zijn een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Wie kan zich nu nog een wereld zonder Facebook, Twitter en Linkedln voorstellen? Toch is lang niet iedereen op social media te vinden.

Nadere informatie

Colofon. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties zijn van harte welkom! Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman)

Colofon. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties zijn van harte welkom! Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman) 339 Colofon Nederlandse editie 4.8, januari 2015. Kijk op http://paulusveltman.nl/handleiding-twitter.html voor de meest recente versie van dit boekje. De Engelse vertaling is te downloaden op http://paulusveltman.com/twitter-guide.html.

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Online Marketing. Nota Bene - info@nota-bene.net - 015-2855123 - surinamestraat 9-2612 EA Delft www.nota-bene.net

Online Marketing. Nota Bene - info@nota-bene.net - 015-2855123 - surinamestraat 9-2612 EA Delft www.nota-bene.net 2013 Online Marketing Nota Bene - info@nota-bene.net - 015-2855123 - surinamestraat 9-2612 EA Delft www.nota-bene.net In deze blog bundel: Online Marketing - 10 tips voor zakelijk twitter gebruik - 10

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Door: Xaviera Ringeling Oktober 2010

Door: Xaviera Ringeling Oktober 2010 Door: Xaviera Ringeling Oktober 2010 2 Inhoudsopgave Onderzoeksopzet... 6 Over de respondenten... 7 Waar ze wonen... 8 Webervaring... 10 Sociale landschap... 10 Lid worden van Twitter... 12 Er is een drempel...

Nadere informatie

Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen

Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen Online fondsenwerving 2.0(15) 4 juli 2015 Jordan van Bergen Print: De 1 e druk van dit boek is gratis verspreid op 18 november 2010 tijdens de Nationale

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

7 tips voor je eigen website

7 tips voor je eigen website 7 tips voor je eigen website Anne Claire Venemans 7 Tips voor je eigen website Stel je voor... Je wilt je eigen praktijk of bedrijf opbouwen. Al snel wordt het duidelijk dat je daar in deze tijd niet alleen

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 1 1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 2 Inleiding Het is leuk, het is gratis en het is leerzaam: een

Nadere informatie

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One NICK JENNEBOER 1 Inhoudsopgave Voorwoord. 3 Geschiedenis van het internet en websites.. 4 Het ontstaan van de eerste webwinkel. 4 Wat heb ik aan een Domein naam? 6 Bedrijfs E-mail... 6 Website & Hosting....

Nadere informatie

1 Een zakelijke Facebookpagina opzetten 7. Persoonlijke profiel 8 Facebookgroep 14 Facebookpagina 15

1 Een zakelijke Facebookpagina opzetten 7. Persoonlijke profiel 8 Facebookgroep 14 Facebookpagina 15 Inhoudsopgave 0 Inleiding 1 Facebook feiten en cijfers 2 Is Facebook gratis? 3 Grote bedrijven versus kleinere ondernemingen 3 Communiceer als persoon, niet als bedrijf 4 Fluisteren mag, maar ga niet schreeuwen

Nadere informatie

HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION HOE KUN JE HET BEST JE DAWANDA SHOP OPTIMALISEREN - SEO, SOCIAL MEDIA EN LINK BUILDING Martina Carucci Handleiding Search Engine Optimization DEEL I DAWANDA SEO GUIDE

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl

Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl Voorwoord Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl Natuurlijk maken wij ook wel eens fouten en als je er een constateert,

Nadere informatie

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Twitter

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Twitter 0 Stefan Rooyackers Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Twitter 1 Copyright Eerste druk Augustus 2012 Twitter is eigendom van Twitter Inc. Op geen enkele wijze is er sprake van sponsoring,

Nadere informatie

Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren

Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren Veel bedrijven zijn tegenwoordig actief op internet. De website ziet er fantastisch uit, alleen de bezoekers,

Nadere informatie

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag!

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag! NLMPStappenplan In10 stappen naar Succes op internet! VOOR FOTOGRAFEN! 1 Heb je de nieuwste versie van dit E-book? Dit is de 1.0 versie van dit e-book Succesvol op internet? Ik help je graag Er worden

Nadere informatie

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015 Inhoud Gebruiksaanwijzing... 3 De Juiste Business... 4 Vragen, Juiste Business!?... 5 Een paar wijsheden om je te stimuleren... 5 Hoe ziet je begroting eruit?... 6 To Do: maak een begroting!... 6 Wat zijn

Nadere informatie

Online scoren in 2014. Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert

Online scoren in 2014. Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert Online scoren in 2014 Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert Inleiding Door Rutger Steenbergen Ik weet dat ik lui ben,

Nadere informatie