PATIËNTENINFORMATIE INJECTABLES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PATIËNTENINFORMATIE INJECTABLES WWW.SANAVISIE.NL"

Transcriptie

1 PATIËNTENINFORMATIE INJECTABLES

2 PATIËNTENINFORMATIE INJECTABLES Injectables OK complex In korte tijd zijn injectable behandelingen om rimpels en huidveroudering tegen te gaan erg populair geworden. Vaak gaat het de mensen die kiezen voor een injectable er niet zo zeer om er jonger uit te zien, maar eerder om zo mooi mogelijk oud te worden. Het is belangrijk om je aan de ene kant goed te voelen bij hoe je eruit ziet en aan de andere kant uit te stralen wie je bent en hoe je jezelf voelt. Bij Sanavisie Bodyclinic streven we daarom naar een natuurlijk, subtiel effect dat het verouderingsproces tijdelijk een halt toeroept en past bij wie u bent.

3 Het is raadzaam op tijd te beginnen met het bijhouden en optimaliseren van de conditie van uw huid. Het is echter zelden te vroeg of te laat om een behandeling met injectables te starten. Onze artsen geven graag een vrijblijvend advies over de verschillende en voor u meest belonende behandelingen. Niet permanente vullers Omdat veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, werken onze artsen uitsluitend met natuurlijk afbreekbare middelen, waaronder de spierontspanner Botox en de tijdelijke fillers Restylane, Juvederm, Teosyal en Radiesse. Botox versus vulmiddelen Elk gezicht is gevormd door de onderliggende botstructuur en de daaroverheen liggende spieren, vet- en bindweefsel en huid. In het ouder wordende gezicht ontstaan rimpels en gaat de strakke contour en het volle volume van het jonge gezicht verloren. Dit komt doordat het onderliggende bot krimpt en er minder vet- en bindweefsel aanwezig is om voor stevigheid en volume te zorgen. Hoewel sommige spieren afzwakken, worden andere spieren juist sterker waardoor rimpels ontstaan. Er vormen zich in de huid twee typen rimpels. Dynamische rimpels Dynamische rimpels worden veroorzaakt door het samentrekken van onderliggende spieren, zoals de fronsrimpel en de kraaienpootjes. Dynamische rimpels in het bovenste deel van het gezicht zijn goed te behandelen met Botox. Dynamische rimpels in het middelste en onderste deel van het gezicht worden vrijwel altijd behandeld met een vulmiddel.

4 Statische rimpels Statische rimpels zijn het gevolg van een minder elastische huid die door verlies aan onderliggend volume en onder invloed van de zwaartekracht plooien gaat vormen. Voorbeelden van statische rimpels zijn bijvoorbeeld de neuslippenplooi en rimpels onder de mondhoeken, de zogenaamde marionetlijnen. Statische rimpels in het hele gezicht worden vrijwel altijd behandeld met een vulmiddel. Voor de behandeling Na de behandeling Botox Botox is een merknaam voor het gezuiverde en biologische eiwit botulinum toxine A. Botox wordt wereldwijd al vanaf 1989 gebruikt voor tal van medische toepassingen zoals dwangstanden van spieren, overmatig zweten, stemstoornissen en chronische hoofdpijn. Sinds ongeveer 15 jaar wordt Botox ook in de cosmetische geneeskunde met veel succes gebruikt voor vooral het verminderen van rimpelvorming in het gezicht. In de cosmetische geneeskunde wordt Botox in opgeloste vorm in specifieke aangezichtsspieren gespoten. Het effect van Botox is op drie manieren merkbaar: De betreffende spieren worden afgezwakt, waardoor het maken van de rimpel niet meer lukt. Hierdoor leert u af om deze rimpel te vormen en dus bijvoorbeeld te fronsen.

5 Omdat de spieren langere tijd niet actief zijn, worden deze dunner. Dit heeft tot gevolg dat bij een volgende injectie de werking van Botox langer aanhoudt. Samengevat zorgt een behandeling met Botox voor een vermindering van bestaande rimpels en voorkomt het ontstaan van nieuwe rimpels. Botox is, zoals eerder beschreven, vaak de eerste keus van behandeling voor bovenste helft van het gezicht, bijvoorbeeld voor het verminderen van de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Fronsrimpels De verticale fronslijnen tussen de wenkbrauwen zijn het gevolg van hyperactiviteit van de spieren in dit gebied. Deze spieren worden bijvoorbeeld aangespannen bij het concentreren of het kijken in de zon. Mensen met een sterke frons krijgen vaak te horen er vermoeid, serieus of zelfs boos uit te zien. Wanneer deze fronsmimiek zich vaak herhaalt, kunnen permanente huidrimpels ontstaan. Zelfs in ontspannen toestand blijven fronsrimpels dan zichtbaar. Met Botox kunnen de overactieve fronsspieren verzwakt worden waardoor de fronsrimpels minder zichtbaar worden. Kraaienpootjes Rimpels die zich vanuit de ooghoek verspreiden, veroorzaakt door lachen en turen ontstaan door de samentrekking van de kringspier rond het oog. Deze lachrimpels worden soms als sympathiek ervaren, maar kunnen bij sommige mensen te diep en te uitgesproken worden. Met Botox is het mogelijk deze rimpels te verzachten, terwijl de natuurlijke mimiek van het lachen niet verloren gaat.

6 Horizontale voorhoofdsrimpels Sommige mensen gebruiken de voorhoofdsspier overmatig om hun wenkbrauwen omhoog te trekken, anderen spreken veel met het voorhoofd. Botox wordt voor de behandeling van de op deze wijze ontstane horizontale voorhoofdsrimpels gebruikt. Voor deze indicatie bestaan beperkingen in het gebruik van Botox (bijvoorbeeld een al aanwezige laagstand van de wenkbrauwen), welke de arts met u zal bespreken. Overige indicaties Naast deze veel voorkomende behandelgebieden kan Botox ook voor bepaalde andere indicaties worden gebruikt. Tijdens het consult met de arts kunnen de verschillende mogelijkheden worden besproken. Tot de mogelijkheden behoren onder andere: Behandeling van verticale halsplooien (zogenaamde platysmal bands). Behandeling van putjes in de kin. Behandeling van omlaag wijzende mondhoeken. Behandeling van zichtbaar tandvlees bij het lachen (gummysmile). Behandeling van asymmetrie in het gezicht. De behandeling De behandeling met Botox is eenvoudig en er is geen verdoving bij nodig. De gehele behandeling duurt ongeveer 10 minuten. Nadat de huid is schoongemaakt wordt Botox geïnjecteerd in de spieren die verslapt moeten worden. Omdat een zeer dun naaldje wordt gebruikt komen blauwe plekken nauwelijks voor. Het resultaat Na drie tot vijf dagen wordt het effect zichtbaar. Het maximale effect van de geïnjecteerde Botox is zichtbaar na gemiddeld 14 dagen en bestaat uit een vermin-

7 dering van de spieractiviteiten en rimpelvorming in het behandelde gebied. Het resultaat blijft bij een eerste behandeling gemiddeld drie maanden zichtbaar. Hierna zal de rimpel langzaam weer terugkomen. Het effect zal bij opeenvolgende behandelingen langer aanhouden. Nazorg en advies Vlak na de behandeling kan de huid iets roder van kleur zijn. De dag na de behandeling kan een lichte hoofdpijn ontstaan, waar een paracetamol tegen mag worden ingenomen. Soms treedt een tijdelijk zwaarder gevoel van de bovenoogleden op, dit neemt in de weken na de behandeling geleidelijk af. Vlak na de behandeling met Botox wordt het afgeraden een intensieve sport te beoefenen, onder de zonnebank te gaan en/of langdurig te bukken. Ook mag u het behandelde gebied niet (laten) masseren. Botox is een geneesmiddel; dit betekend dat het uitgebreid is getest op risico s en bijwerkingen. Onze artsen hebben veel ervaring met de injectietechniek waardoor complicaties vrijwel niet voorkomen. Vulmiddelen Veroudering van het gezicht gaat samen met verlies van volume en vermindering van elasticiteit van de huid. Door het opvullen van rimpels en het teruggeven van de oorspronkelijke contouren aan het gezicht met behulp van vulmiddelen, zal een gezicht jonger, gezonder en minder vermoeid gaan ogen. Vulmiddelen worden gebruikt voor het opvullen van plooien, rimpels en leegtes in het gezicht, zoals de neuslippenplooi en ingevallen wangen. Maar ook voor het creëren van meer volume en een verbetering van de contour van andere delen in het gezicht zoals de jukbenen en de lippen.

8 Voor de behandeling Na de behandeling Voor de behandeling Na de behandeling Hyaluronzuur De artsen bij Sanavisie Bodyclinic werken met vulmiddelen van Restylane, Juvederm, Teosyal en Radiesse. Vulmiddelen van zowel Restylane, Juvederm als Teosyal omvatten een range van kristalheldere gels in verschillende diktes en op basis van hyaluronzuur, een stof die van nature in de huid voorkomt. Hyaluronzuur zorgt voor de vochthuishouding in de huid. Met het ouder worden neemt de productie van lichaamseigen hyaluronzuur af, waardoor de huid droger wordt en er rimpels en diepere groeven ontstaan. Een vulmiddel op basis van hyaluronzuur kan gebruikt worden om zowel rimpels als volume op te vullen. Hiernaast wordt het ontstane tekort aan hyaluronzuur aangevuld en wordt de aanmaak van eigen collageen gestimuleerd, waardoor de huidconditie verbeterd.

9 Radiesse Radiesse is een wat dikkere gel op basis van calciumhydroxyapatiet die vooral geschikt is voor volume en contourvorming van bijvoorbeeld wangen of jukbenen en voor behandeling van de neuslippenplooi. Indicaties De verschillende vulmiddelen kunnen onder meer voor de volgende indicaties gebruikt worden: Lippen en mond: Lippen worden door veroudering dunner. Door verminderde elasticiteit van de huid rondom de lippen kunnen bovendien kleine rimpeltjes rondom de mond ontstaan. Door behandeling met een hyaluronzuur krijgen de lippen hun oorspronkelijke vorm en contour weer terug en kunnen de lijntjes rondom de mond (de zogenaamde rokerslijntjes of streepjescode ) worden verzacht. Kin: De contour van de kin en kaaklijn is belangrijk voor het profiel van het gezicht. Deze is te verbeteren met behulp van een dikkere gel als Radiesse. Wangen: Ingevallen wangen of verlies van contour van de jukbenen geeft een vermoeide en verouderde uitdrukking aan het gezicht. Met een van de dikkere gels is dit volumeverlies goed aan te vullen. Nasolabiaal plooi: De nasolabiaal plooien zijn de lijnen die van de zijkant van de neus naar de mondhoeken lopen. Deze worden dieper met het ouder worden en vormen het meest behandelde gebied voor het gebruik van vulmiddelen. Marionet lijnen: Deze lijnen lopen van de mondhoeken naar de onderkaaklijn en kunnen bij het ouder worden een diepe schaduw geven. Behandeling van de marionet lijnen geeft een liftend effect aan de mondhoeken en geeft hierdoor een zachtere gezichtsuitdrukking.

10 Oogleden: Zowel wallen als andere oneffenheden onder de ogen kunnen de ogen een vermoeide uitstraling geven. Een behandeling van deze gebieden met een vulmiddel behoort ook tot de mogelijkheden en geeft een frissere, jongere uitstraling. Neus: Het is ook mogelijk een onregelmatig neusprofiel te corrigeren met een vulmiddel. In bepaalde gevallen kan het gebruik van Botox gecombineerd worden met vulmiddelen, zoals bij de behandeling van bijvoorbeeld diepe fronsrimpels. Behandeling met fillers Vóór een behandeling met fillers heeft u een gesprek met de cosmetisch arts. Samen met u stelt deze een behandelplan op dat past bij uw wensen. Vóór de behandeling worden ook foto s gemaakt. Het te behandelen gebied kan eventueel verdoofd worden met een injectie, maar in de meeste gevallen is dit niet nodig. De behandeling vindt plaats op de polikliniek. Nadat de huid is schoongemaakt wordt het vulmiddel in de te behandelen gebieden ingespoten. Afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt, duurt de hele behandeling gemiddeld tien tot dertig minuten. Resultaat Het cosmetische effect is direct zichtbaar. Juvederm, Restylane, Teosyal en Radiesse zijn tijdelijke vulmiddelen; het effect dat behaald wordt door de behandeling met een van deze middelen is lang zichtbaar, maar niet blijvend. Afhankelijk van onder andere de huidconditie, het behandelde gebied en het middel wat gebruikt is blijft het resultaat aanwezig gedurende circa 6 tot 18 maanden na de behandeling. Een bijkomend lange termijn effect is dat na enkele behandelingen de huid steviger wordt door stimulering van de aanmaak van collageen.

11 Nazorg en adviezen Direct na de behandeling kan er enige zwelling, roodheid en gevoeligheid van het behandelde gebied ontstaan. Om dit zo gering mogelijk te houden krijgt u na de behandeling een coldpack waarmee u enige tijd kunt koelen. De eerste zwelling na behandeling van de lippen kan wat langer aanhouden, gemiddeld twee tot zes dagen. Tot de eerste zwelling en roodheid zijn verdwenen, mag u het behandelde gebied niet blootstellen aan intense hitte (bv. Solarium of zonnebaden) of extreme koude. Omdat u behandeld wordt met lichaamseigen materiaal komen allergische reacties vrijwel niet voor. Om optimale resultaten te kunnen waarborgen vragen wij uw arts op de hoogte te brengen van het gebruik van bloedverdunners, het voorkomen van koortsblazen en in geval van zwangerschap. Versie 1.1 Vragen? Deze folder geeft slechts algemene informatie en is bedoeld als aanvulling op de mondelinge informatie die u heeft ontvangen van uw arts of andere zorgverlener. Mocht u na het lezen nog vragen hebben of twijfel hebben over een complicatie, neemt u dan gerust contact met ons op tijdens kantooruren. Voor spoedgevallen zijn wij tevens bereikbaar buiten kantooruren.

12 Hoogveldseweg 1, 5451 AA Mill Postbus 104, 5450 AC Mill T (0485) F (0485) ZICHTBAAR IN BALANS

Antirimpelbehandeling met injectietherapie

Antirimpelbehandeling met injectietherapie Antirimpelbehandeling met injectietherapie Inhoudsopgave Inleiding 2 Hoe ontstaat huidveroudering? 2 Vormen van injectietherapie bij rimpels 3 Soorten rimpelbehandelaars, fillers of vulmiddelen 3 Botox

Nadere informatie

Antirimpelbehandeling met injectietherapie

Antirimpelbehandeling met injectietherapie Antirimpelbehandeling met injectietherapie Inhoud Hoe ontstaat huidveroudering..... 3 Vormen van injectietherapie bij rimpels... 4 Middelen die kunnen worden gebruikt... 4 - Botox... 4 - Vulmiddelen (fillers)...

Nadere informatie

Antirimpelbehandeling met injectietherapie

Antirimpelbehandeling met injectietherapie Plastische chirurgie Antirimpelbehandeling met injectietherapie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Hoe ontstaat huidveroudering?... 3 Vormen van injectietherapie bij rimpels... 4 Middelen die kunnen worden

Nadere informatie

Botox en fillers. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Botox en fillers. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Botox en fillers Binnenkort wordt u behandeld tegen huidveroudering met injecteerbare middelen. In deze folder kunt u de informatie die uw plastisch chirurg u mondeling heeft gegeven nog eens nalezen.

Nadere informatie

Ontslag Na de ingreep kunt u direct naar huis.

Ontslag Na de ingreep kunt u direct naar huis. Injectables Inleiding Injectables zijn injectievloeistoffen die met een dun naaldje onder de huid worden ingebracht. Het doel daarvan is om rimpels en plooien in het gezicht te laten verdwijnen en de gezichtscontouren

Nadere informatie

Antirimpelbehandeling met injectietherapie

Antirimpelbehandeling met injectietherapie Antirimpelbehandeling met injectietherapie Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoe ontstaat huidveroudering 3 Vormen van injectietherapie bij rimpels 4 Behandelingsmethoden 6 Resultaten 6 Risico s en complicaties

Nadere informatie

Patiënteninformatie voor behandeling met Radiesse volumizing filler

Patiënteninformatie voor behandeling met Radiesse volumizing filler Patiënteninformatie voor behandeling met Radiesse volumizing filler 1 Hoe verloopt het verouderingsproces van ons gezicht? Hoe kan ik rimpelvorming voorkomen? Naarmate we ouder worden, treden er tal van

Nadere informatie

Skin & Aging INJECTABLES D DOOR PATRICIA AKKERMANS. 24 januari/februari

Skin & Aging INJECTABLES D DOOR PATRICIA AKKERMANS. 24 januari/februari INJECTABLES D DOOR PATRICIA AKKERMANS 24 januari/februari ANTI-AGING JAREN JONGER MET EEN KLEIN SPUITJE? WIE ZIJN TOCH DIE ARTSEN DIE INJECTABLE-BEHANDELINGEN UITVOEREN? SOMMIGE BEZOEKEN SCHOONHEIDSSALONS

Nadere informatie

Botox Plastische chirurgie

Botox Plastische chirurgie Botox Plastische chirurgie Inleiding Je overweegt een Botox behandeling. In deze folder leest u welke rimpels hiermee behandeld kunnen worden, hoe Botox gebruikt wordt, hoelang het resultaat behouden blijft

Nadere informatie

Patiënteninformatie voor behandeling met Radiesse volumizing filler

Patiënteninformatie voor behandeling met Radiesse volumizing filler Patiënteninformatie voor behandeling met Radiesse volumizing filler 1 Hoe verloopt het verouderingsproces van ons gezicht? Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in onze lichaamsprocessen,

Nadere informatie

Rimpelbehandeling. marinaclinic.nl

Rimpelbehandeling. marinaclinic.nl Rimpelbehandeling marinaclinic.nl Rimpelbehandeling; injectables laten uw rimpels verdwijnen Stoort u zich ook zo aan die kraaienpootjes? Baalt u ook van die diepe frons tussen uw wenkbrauwen? Zit u niet

Nadere informatie

Patiënteninformatie voor behandeling met Radiesse volumizing filler

Patiënteninformatie voor behandeling met Radiesse volumizing filler Patiënteninformatie voor behandeling met Radiesse volumizing filler 1 Hoe verloopt het verouderingsproces van ons gezicht? Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in onze lichaamsprocessen,

Nadere informatie

BY MERZ AESTHETICS. Patiënteninformatie voor behandeling met Glytone injectable filler

BY MERZ AESTHETICS. Patiënteninformatie voor behandeling met Glytone injectable filler BY MERZ AESTHETICS Patiënteninformatie voor behandeling met Glytone injectable filler 1 Hoe verloopt het verouderingsproces van ons gezicht? Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in

Nadere informatie

Rimpelbehandeling. marinadental.nl

Rimpelbehandeling. marinadental.nl Rimpelbehandeling marinadental.nl Rimpelbehandeling; injectables laten uw rimpels verdwijnen Stoort u zich ook zo aan die kraaienpootjes? Baalt u ook van die diepe frons tussen uw wenkbrauwen? Zit u niet

Nadere informatie

BY MERZ AESTHETICS. Patiënteninformatie voor behandeling met Glytone injectable filler

BY MERZ AESTHETICS. Patiënteninformatie voor behandeling met Glytone injectable filler BY MERZ AESTHETICS Patiënteninformatie voor behandeling met Glytone injectable filler 1 Hoe verloopt het verouderingsproces van ons gezicht? Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in

Nadere informatie

BOTULINE TOXINE TYPE A

BOTULINE TOXINE TYPE A BOTULINE TOXINE TYPE A Patiënteninformatie voor behandeling van fronslijnen met BTX-A Hoe verloopt het verouderingsproces van ons gezicht? Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in

Nadere informatie

Plastische chirurgie en handchirurgie. Botox

Plastische chirurgie en handchirurgie. Botox Plastische chirurgie en handchirurgie Botox 1 Wilt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ponskaartje meebrengen. Als u verhinderd bent, wilt u dan bellen met het secretariaat poli plastisch chirurgie

Nadere informatie

Botox bij migraine en spanningshoofdpijn

Botox bij migraine en spanningshoofdpijn Botox bij migraine en spanningshoofdpijn Hoofdpijn Migraine en spanningshoofdpijn zijn veelvoorkomende klachten en kunnen een belangrijke invloed hebben op het dagelijks functioneren. Ongeveer 1 op de

Nadere informatie

Even voorstellen. Plastische chirurgie. Injectables. Huidverbetering. Gezicht: plastisch chirurg Erik Laban Lichaam: plastisch chirurg Gijs van Selms

Even voorstellen. Plastische chirurgie. Injectables. Huidverbetering. Gezicht: plastisch chirurg Erik Laban Lichaam: plastisch chirurg Gijs van Selms Welkom Even voorstellen Plastische chirurgie Injectables Gezicht: plastisch chirurg Erik Laban Lichaam: plastisch chirurg Gijs van Selms Cosmetisch arts Carolien IJsbrandy Huidverbetering Huidtherapeut

Nadere informatie

Rimpelbehandeling. marinaclinic.nl

Rimpelbehandeling. marinaclinic.nl Rimpelbehandeling marinaclinic.nl Rimpelbehandeling; injectables laten uw rimpels verdwijnen Stoort u zich ook zo aan die kraaienpootjes? Baalt u ook van die diepe frons tussen uw wenkbrauwen? Zit u niet

Nadere informatie

Belotero Een deel van mezelf

Belotero Een deel van mezelf NIEUW OPTIMALE MODELLERENDE CAPACITEIT Belotero Een deel van mezelf Herstel volume waar het verloren is gegaan We worden allemaal geboren met een natuurlijk volume in het gezicht dat met de veroudering

Nadere informatie

Een evenwichtige manier

Een evenwichtige manier Een evenwichtige manier om er even jong uit te zien als u zich voelt ALLERGAN FACIAL AESTHETICS Zie er even jong uit als u zich voelt Als u praat, lacht, verrast wordt of geniet, vertelt uw gezicht hoe

Nadere informatie

Botox behandeling Informatie voor patiënten

Botox behandeling Informatie voor patiënten Botox behandeling Informatie voor patiënten 2 Botox behandeling Binnenkort zal je een behandeling met Botox ondergaan. Via deze folder willen wij je informeren over het verloop van deze ingreep. Deze folder

Nadere informatie

Behandelingen voor alle gelaatszones. Love your look. Ontdek hoe miljoenen mensen er natuurlijk goed uitzien

Behandelingen voor alle gelaatszones. Love your look. Ontdek hoe miljoenen mensen er natuurlijk goed uitzien Behandelingen voor alle gelaatszones Love your look Ontdek hoe miljoenen mensen er natuurlijk goed uitzien Voel u goed, zie er goed uit elke dag Naarmate we ouder worden, worden we wijzer en winnen we

Nadere informatie

Restylane - een van s werelds meest gebruikte natuurlijke fillers voor versteviging van gelaatstrekken en verjonging van de huid!

Restylane - een van s werelds meest gebruikte natuurlijke fillers voor versteviging van gelaatstrekken en verjonging van de huid! Restylane - een van s werelds meest gebruikte natuurlijke fillers voor versteviging van gelaatstrekken en verjonging van de huid! Veilig en natuurlijk - een van de betrouwbaarste en meest geteste huidfillers

Nadere informatie

Tijdelijke of niet permanente vullers

Tijdelijke of niet permanente vullers De rimpelvullers zijn onder te verdelen in drie grote klassen: Tijdelijke of niet permanente vullers Deze verdwijnen na enkele maanden door opname en afbraak in het lichaam. Voorbeelden van deze soort

Nadere informatie

LIFT & CONTOUR. Met natuurlijke collageenstimulatie. Patiënteninformatie

LIFT & CONTOUR. Met natuurlijke collageenstimulatie. Patiënteninformatie LIFT & CONTOUR Met natuurlijke collageenstimulatie Patiënteninformatie BETER IN UW VEL Zou u graag beter in uw vel zitten? Natuurlijk. We willen er allemaal graag jonger uitzien. Er goed uitzien geeft

Nadere informatie

Injectables BEHANDELING MET INJECTABLES.

Injectables BEHANDELING MET INJECTABLES. BEHANDELING MET INJECTABLES. Er is een enorme keuze aan injectables (injecteerbare middelen voor rimpelbehandeling). Het is daarom van belang dat het juiste product gekozen wordt. De keuze voor een bepaald

Nadere informatie

Belotero Een deel van mezelf

Belotero Een deel van mezelf NIEUW OPTIMALE INTEGRATIE IN DE HUID Belotero Een deel van mezelf Laat Belotero onderdeel van uzelf worden Vrouwen willen graag een mooie en jeugdige uitstraling behouden. In een maatschappij waar mensen

Nadere informatie

verjonging van Het uiterlijk met draadlifts patiënteninformatie

verjonging van Het uiterlijk met draadlifts patiënteninformatie verjonging van Het uiterlijk met draadlifts patiënteninformatie 1 ouder worden en uw uiterlijk? de tijd stilzetten kan niet. de klok terugdraaien wel! Rond ons 30e levensjaar beginnen we zichtbaar ouder

Nadere informatie

BOVENOOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE CHIRURGIE, RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

BOVENOOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE CHIRURGIE, RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE BOVENOOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE CHIRURGIE, RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE 17842 Inleiding Aan de bovenoogleden kunnen afwijkingen ontstaan die vermoeidheid of voortijdige veroudering suggereren.

Nadere informatie

65 Mooi 35 MOOI Gezicht

65 Mooi 35 MOOI Gezicht MOOI Gezicht Stralend en zelfverzekerd met een mooi uiterlijk Elk gezicht is uniek. Ook dat van u. Kleine oneffenheden maken u juist bijzonder maar ze kunnen soms ook uw zelfbeeld beïnvloeden. Zijn er

Nadere informatie

Fronslijnen behandelen met VISTABEL

Fronslijnen behandelen met VISTABEL Uw arts heeft u verteld dat u in aanmerking komt voor een behandeling met VISTABEL. In deze folder vindt u extra informatie over deze behandeling en enkele algemene tips voor de verzorging van de huid.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Ooglidcorrectie. Ooglidcorrectie

Patiënteninformatie. Ooglidcorrectie. Ooglidcorrectie Patiënteninformatie Ooglidcorrectie Ooglidcorrectie 1 Ooglidcorrectie Polikliniek Mond- Kaak- Aangezichtschirurgie (MKA) Telefoon (050) 524 6980 Algemeen Neemt u bij elk bezoek aan het ziekenhuis uw ziekenhuispasje

Nadere informatie

MOOI. Gezicht. VieCuri_broch_Mooi_Gezicht_150081c.indd 1

MOOI. Gezicht. VieCuri_broch_Mooi_Gezicht_150081c.indd 1 MOOI Gezicht VieCuri_broch_Mooi_Gezicht_150081c.indd 1 26-02-15 13:27 Stralend en zelfverzekerd met een MOOI uiterlijk Elk gezicht is uniek. Ook dat van u. Kleine oneffenheden maken u juist bijzonder maar

Nadere informatie

FACE-LIFT. Een patiënt vóór de operatie met diepe rimpels in de wang en loshangende huid aan de voor- en zijkanten van de nek.

FACE-LIFT. Een patiënt vóór de operatie met diepe rimpels in de wang en loshangende huid aan de voor- en zijkanten van de nek. Plastische Chirurgie Dr. Lommen FACE-LIFT WANNEER EEN FACE-LIFT? Met het verstrijken van de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt droger, dunner en gerimpelder. De huid van de hals is een goede

Nadere informatie

Wij helpen u uw huidprobleem aan te pakken op een milde en gezonde manier.

Wij helpen u uw huidprobleem aan te pakken op een milde en gezonde manier. Wij helpen u uw huidprobleem aan te pakken op een milde en gezonde manier. Wij geloven dat er bij elk huidprobleem, of het nu gaat om huidveroudering, huidverslapping, acne, pigmentatie, littekens,...

Nadere informatie

Mooi zijn, mooi blijven

Mooi zijn, mooi blijven Mooi zijn, mooi blijven Een frisse stralende huid. Vriendelijke zachte lijnen. Waar ouderdom vat krijgt op uw natuurlijke schoonheid of een speling van de natuur zorgt voor oneffenheden, biedt Aureus Kliniek

Nadere informatie

Fillers voor mooie lippen, ongeacht uw leeftijd

Fillers voor mooie lippen, ongeacht uw leeftijd Fillers voor mooie lippen, ongeacht uw leeftijd Laten uw lippen u stralen en glimlachen? Met de leeftijd komt ervaring en meer zelfvertrouwen, maar er is wel iets dat kan verdwijnen: een jong uitziende

Nadere informatie

U kunt een behandeling met botox en fillers samen met andere behandelingen doen. Voor een langer zichtbaar resultaat herhaalt u de behandeling.

U kunt een behandeling met botox en fillers samen met andere behandelingen doen. Voor een langer zichtbaar resultaat herhaalt u de behandeling. Botox & Fillers Wilt u iets aan uw rimpels doen maar zonder operatieve ingreep? Kies dan voor een behandeling met botox en fillers. Uw gezicht krijgt een zachtere uitdrukking en jongere uitstraling. Botox

Nadere informatie

Cosmetische Dermatologie

Cosmetische Dermatologie Cosmetische Dermatologie Cosmetische Dermatologie Steeds meer mensen willen iets laten doen aan cosmetisch ontsierende huidafwijkingen of verouderingsverschijnselen van de huid. Denk aan moedervlekken,

Nadere informatie

Dr. Knapen. Mooi zonder snijden

Dr. Knapen. Mooi zonder snijden Dr. Knapen Mooi zonder snijden Het verouderingsproces Wat is ouder worden? Onderhuids: Volumeverlies onderhuids / bot Verandering spieractiviteit Vermindering huidkwaliteit: Verlies elasticiteit van de

Nadere informatie

Bovenooglidcorrectie. Behandeling door de plastisch chirurg

Bovenooglidcorrectie. Behandeling door de plastisch chirurg Bovenooglidcorrectie Behandeling door de plastisch chirurg Inleiding De plastisch chirurg heeft met u besproken dat er een reden is om uw bovenoogleden te laten corrigeren. In deze folder informeren wij

Nadere informatie

Wat is lipofilling/lipostructure. Verwachtingen en mogelijkheden

Wat is lipofilling/lipostructure. Verwachtingen en mogelijkheden Lipofilling Inleiding Deze folder bevat informatie over lipofilling (lipostructure volgens Coleman) en wordt u aangeboden door de plastisch chirurgen in de regio Zuid-Oost Brabant. Wat is lipofilling/lipostructure

Nadere informatie

FACELIFT LOMMEN FRANCISCUS VLIETLAND

FACELIFT LOMMEN FRANCISCUS VLIETLAND FACELIFT LOMMEN FRANCISCUS VLIETLAND Wanneer een facelift? Met het verstrijken van de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt droger, dunner en gerimpelder. De huid van de hals is een goede graadmeter

Nadere informatie

Gehele rug Rug,schouders,nek, deel bovenarmen

Gehele rug Rug,schouders,nek, deel bovenarmen Laser behandelingen Laser behandelingen Laser behandelingen Ontharen vervolg -/- vervolg -/- Gezicht Bovenlip Kin Kin & Bovenlip Wenkbrauwen tussenstuk Hals Kaaklijn Wangen (incl. jukbeen) Gezicht geheel

Nadere informatie

ONDEROOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE CHIRURGIE, RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

ONDEROOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE CHIRURGIE, RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE ONDEROOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE CHIRURGIE, RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE 26282 Inleiding Aan de onderoogleden kunnen afwijkingen ontstaan die vermoeidheid of voortijdige veroudering suggereren.

Nadere informatie

Ooglidcorrectie Dermatochalasis

Ooglidcorrectie Dermatochalasis INFORMATIEFOLDER Ooglidcorrectie Dermatochalasis OPSIS Oogziekenhuis Westelijk Halfrond 105 1183 HR Amstelveen Tel.: 088-6649674 www.opsisoogziekenhuis.nl info@opsisoogziekenhuis.nl Ooglidcorrectie Dermatochalasis

Nadere informatie

Een klare kijk op ooglidchirurgie

Een klare kijk op ooglidchirurgie Een klare kijk op ooglidchirurgie Een klare kijk op ooglidchirurgie Ooglid chirurgie U herinnert zich hoe u eruit zag toen u 20 was : eigenlijk zo n beetje als nu, maar dan jonger. Het is hetzelfde gezicht,

Nadere informatie

Oogledencorrectie. Plastische chirurgie

Oogledencorrectie. Plastische chirurgie Oogledencorrectie Plastische chirurgie Uitgezakte oogleden oftewel wallen onder de ogen Door het verouderingsproces van de huid van de oogleden en de onderliggende lagen kunnen de oogleden gaan uitzakken.

Nadere informatie

Huidverjonging met fractional CO2 laser

Huidverjonging met fractional CO2 laser Huidcentrum ZorgSaam focus op schoonheid... Huidverjonging met fractional CO2 laser 1 2 Huidverjonging met fractional CO2 laser Wilt u graag een jongere en strakker uitziende huid? Maar ziet u een ingrijpende

Nadere informatie

Onderooglidcorrectie Behandeling door de Plastisch Chirurg

Onderooglidcorrectie Behandeling door de Plastisch Chirurg Onderooglidcorrectie Behandeling door de Plastisch Chirurg U bent bij de plastisch chirurg geweest voor het bespreken van een onderooglidcorrectie. In deze folder geven wij u informatie over deze ingreep

Nadere informatie

Waarom Facelift? Kliniek BeauCare Tel: 0032 2 756 04 04 info@kliniekbeaucare.com www.kliniekbeaucare.com

Waarom Facelift? Kliniek BeauCare Tel: 0032 2 756 04 04 info@kliniekbeaucare.com www.kliniekbeaucare.com FACELIFT Waarom Facelift? Naarmate men ouder wordt, treden er gelaatsveranderingen op. De spankracht van de gelaatshuid gaat verminderen. De continue samentrekking van de gelaat - en halsspieren leidt

Nadere informatie

Correctie bovenoogleden

Correctie bovenoogleden Correctie bovenoogleden In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot het operatief laten corrigeren van de bovenoogleden. Deze operatie vindt plaats op de Chirurgische Dagbehandeling van het

Nadere informatie

Plastische Chirurgie. Patiënteninformatie. Macs-lift. Slingeland Ziekenhuis

Plastische Chirurgie. Patiënteninformatie. Macs-lift. Slingeland Ziekenhuis Plastische Chirurgie Macs-lift i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Macs staat voor Minimal Access Cranial Suspension. Een Macs-lift is een operatie waarbij de plooien en de rimpels van

Nadere informatie

Keizersgracht 522 hs 1017 EK Amsterdam T +31 20 30 32 890 E info@kveg.nl I www.kveg.nl. Waar subtiliteit een verschil maakt...

Keizersgracht 522 hs 1017 EK Amsterdam T +31 20 30 32 890 E info@kveg.nl I www.kveg.nl. Waar subtiliteit een verschil maakt... Keizersgracht 522 hs 1017 EK Amsterdam T +31 20 30 32 890 E info@kveg.nl I www.kveg.nl Waar subtiliteit een verschil maakt... Onze filosofie Onze expertise richt zich op de esthetische geneeskunde van

Nadere informatie

ONDEROOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

ONDEROOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE ONDEROOGLIDCORRECTIE PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Aan de onderoogleden kunnen afwijkingen ontstaan die vermoeidheid of voortijdige veroudering

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Wenkbrauwlift. Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Wenkbrauwlift. Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Wenkbrauwlift Polikliniek Plastische Chirurgie 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u informeren

Nadere informatie

Bovenooglidcorrectie Plastische chirurgie

Bovenooglidcorrectie Plastische chirurgie Bovenooglidcorrectie Plastische chirurgie Inhoudsopgave Inleiding 3 Waarom een ooglidcorrectie 3 Voorbereiding 3 Medische fotografie 4 Hoe verloopt de operatie? 4 Complicaties 5 Na de operatie 6 Te verwachten

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

INFORMATIE VOOR DE PATIËNT De Belgische gezondheidsautoriteiten hebben bepaalde voorwaarden verbonden aan het in de handel brengen van het geneesmiddel Azzalure. Het verplichte plan voor risicobeperking in België, waarvan deze informatie

Nadere informatie

Bentlon DermaShaper. Instant facelift zonder operatie

Bentlon DermaShaper. Instant facelift zonder operatie Bentlon DermaShaper Instant facelift zonder operatie Huidveroudering Vanaf het 30e levensjaar begint de huid de eerste tekenen van veroudering te vertonen. Naarmate de jaren vorderen nemen ook de kenmerken

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Ooglidcorrectie. Ooglidcorrectie

Patiënteninformatie. Ooglidcorrectie. Ooglidcorrectie Patiënteninformatie Ooglidcorrectie Ooglidcorrectie 762458 Ooglidcorrectie.indd 1 1 31-08-18 10:46 Ooglidcorrectie Polikliniek Plastische Chirurgie, route 0.6 Telefoon (050) 524 5980 Algemeen Neem bij

Nadere informatie

Prijslijst 2016 / Laser behandelingen. Laser behandelingen. Laser behandelingen. Ontharen Gezicht Consult 25,00 Bovenlip

Prijslijst 2016 / Laser behandelingen. Laser behandelingen. Laser behandelingen. Ontharen Gezicht Consult 25,00 Bovenlip Laser behandelingen Ontharen Gezicht Consult 25,00 Bovenlip 25,00 Kin Kin & Bovenlip 60,00 Wenkbrauwen tussenstuk 90,00 Hals Kaaklijn 80,00 Wangen (incl. jukbeen) 80,00 Gezicht geheel Lichaam Bikinilijn

Nadere informatie

Ooglidcorrectie. Oogheelkunde. Algemeen. Inleiding

Ooglidcorrectie. Oogheelkunde. Algemeen. Inleiding Oogheelkunde Ooglidcorrectie Algemeen De oogarts heeft met u gesproken over te gaan tot een ooglidcorrectie. De ooglidcorrectie wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd; u kunt dan op dezelfde

Nadere informatie

Lipofilling Verplaatsen van eigen vet om de contouren van het lichaam te verbeteren

Lipofilling Verplaatsen van eigen vet om de contouren van het lichaam te verbeteren Lipofilling Verplaatsen van eigen vet om de contouren van het lichaam te verbeteren Inleiding Na een operatie, ongeval of bestraling, maar ook door veroudering kunnen afwijkingen en veranderingen ontstaan

Nadere informatie

S-lift (mini-facelift) Behandeling door de plastisch chirurg

S-lift (mini-facelift) Behandeling door de plastisch chirurg S-lift (mini-facelift) Behandeling door de plastisch chirurg Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Bij veroudering, vermindert de hoeveelheid onderhuids vet in het

Nadere informatie

Facelift Informatie voor patiënten

Facelift Informatie voor patiënten Facelift Informatie voor patiënten 2 Face-lift Binnenkort zal je worden opgenomen om een facelift te ondergaan. Via deze folder willen wij je informeren over het verloop van deze ingreep. Deze folder betreft

Nadere informatie

Botulinetoxine behandeling

Botulinetoxine behandeling Botulinetoxine behandeling Locatie Purmerend/Volendam Botulinetoxinebehandeling vindt plaats voor verschillende medische indicaties. Op de afdeling neurologie wordt het gebruikt voor de behandeling van

Nadere informatie

HALS-FACELIFT DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND

HALS-FACELIFT DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND HALS-FACELIFT DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Met deze folder informeren wij u over de verschillende aspecten van een hals-facelift (rhytidectomie). Het beantwoordt niet alle vragen, omdat veel

Nadere informatie

Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping

Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten www.massagecursuslimburg.nl Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat uit goed

Nadere informatie

Mooie en sexy hals; hals behandeling inclusief neck recovery

Mooie en sexy hals; hals behandeling inclusief neck recovery NEWS N O V E M B E R / D E C E M B E R 2 0 1 7 In deze nieuwsbrief: De huid liften Mesoporatie; een echte mooimaker! Mooie en sexy hals; hals behandeling inclusief neck recovery Elastine; de rekbaarheid

Nadere informatie

Twintigers en dertigers kiezen ook vaker voor cosmetische acupunctuur. De meeste mensen beginnen echter pas na hun veertigste.

Twintigers en dertigers kiezen ook vaker voor cosmetische acupunctuur. De meeste mensen beginnen echter pas na hun veertigste. MARIEKE VAN DER VOORT 11 DEC 2017 Wil je wel stralend oud worden, maar niet aan de botox en fillers? Wereldwijd kiezen steeds meer mensen voor cosmetische acupunctuur in de hoop er zo jaren jonger uit

Nadere informatie

Marcaïnisatie en/of punctie van de heup

Marcaïnisatie en/of punctie van de heup Marcaïnisatie en/of punctie van de heup Albert Schweitzer ziekenhuis september 2012 pavo 1002 Inleiding Binnenkort wordt bij u een marcaïnisatie en/of punctie van uw heup gedaan. In deze folder leest u

Nadere informatie

Bovenooglidcorrectie bij een verslapping van de huid

Bovenooglidcorrectie bij een verslapping van de huid Bovenooglidcorrectie bij een verslapping van de huid Behandeling door de oogarts Informatie voor patiënten F1097-3415 juli 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester

Nadere informatie

De zijdelingse wenkbrauwlift

De zijdelingse wenkbrauwlift De zijdelingse wenkbrauwlift Inhoudsopgave Inleiding Waarom een zijdelingse wenkbrauwlift Vóór de operatie Wat gebeurt er bij de operatie? Na de operatie Leefregels na de operatie Mogelijke complicaties

Nadere informatie

Facelift. U kunt voor verschillende varianten van een facelift kiezen:

Facelift. U kunt voor verschillende varianten van een facelift kiezen: Facelift Voor de behandeling van rimpels heeft u verschillende mogelijkheden. Van minder ingrijpende behandelingen tot een operatieve facelift in verschillende variaties. Elk gezicht is uniek. Welke vorm

Nadere informatie

Deze behandeling kan gecombineerd worden met andere plastische chirurgische ingrepen, zoals een facelift of een ooglidcorrectie.

Deze behandeling kan gecombineerd worden met andere plastische chirurgische ingrepen, zoals een facelift of een ooglidcorrectie. Binnenkort komt u naar het MCL voor een open of endoscopische voorhoofdslift. In deze folder leest u over de mogelijke aanleiding tot een dergelijke operatie, de voorbereiding, de operatie zelf en de periode

Nadere informatie

Inleiding Verwachtingen en mogelijkheden

Inleiding Verwachtingen en mogelijkheden MACS-facelift Inleiding Deze brochure bevat informatie over een zogenaamde MACSfacelift. De brochure wordt u aangeboden door de plastisch chirurgen van Máxima Medisch Centrum. De brochure heeft niet de

Nadere informatie

De face en/of halslift

De face en/of halslift De face en/of halslift Inhoudsopgave Inleiding 3 Voor de operatie 4 De opname 4 Wat gebeurt er bij de operatie? 4 Na de operatie 5 Mogelijke complicaties en risico s 6 Wanneer neemt u contact op? 7 Kosten

Nadere informatie

Huidveranderingen door veroudering

Huidveranderingen door veroudering Huidveroudering Inleiding Helaas behoort veroudering bij het leven. Ook de huid veroudert met de jaren. Deze natuurlijke veroudering vindt over het gehele lichaam plaats. Daar boven op veroudert de huid

Nadere informatie

Een ooglidcorrectie. informatiebrochure. s Herenbaan Rumst

Een ooglidcorrectie. informatiebrochure. s Herenbaan Rumst Een ooglidcorrectie s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 91 90 (afspraken) tel: 03 744 20 79 (privé praktijk) informatiebrochure e-mail: info@hfr.be www.azheiligefamilie.be

Nadere informatie

Overzicht cosmetische behandelingen en prijzen

Overzicht cosmetische behandelingen en prijzen Overzicht cosmetische behandelingen en prijzen Plastische chirurgie prijslijst Gezicht Ooglidcorrectie Bovenoogleden 950,00 Onderoogleden 1.600,00 Boven en onderoogleden 2.450,00 Onderoogleden en midfacelift

Nadere informatie

De face- en/of halslift. Operatieve correctie van het verouderde gelaat

De face- en/of halslift. Operatieve correctie van het verouderde gelaat De face- en/of halslift Operatieve correctie van het verouderde gelaat Inhoudsopgave Inleiding 2 Vóór de operatie 2 Aandachtspunten vóór de operatie 2 Wat gebeurt er bij de operatie? 3 Na de operatie 3

Nadere informatie

Bovenooglidcorrectie. Maatschap Plastische & Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie IJsselland Ziekenhuis

Bovenooglidcorrectie. Maatschap Plastische & Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie IJsselland Ziekenhuis Bovenooglidcorrectie Maatschap Plastische & Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie IJsselland Ziekenhuis Inleiding Na uw poliklinisch bezoek bij de plastisch chirurg heeft u gekozen voor een correctie

Nadere informatie

Informatie over de behandeling

Informatie over de behandeling Ultralift Informatie over de behandeling Behandelgebieden Wangen, kaaklijn, voorhoofd, hals, decolleté Doel van de behandeling Verstrakken huid en verbeteren huidstructuur Tijdsduur van de behandeling

Nadere informatie

Ooglidchirurgie. Mensen zien. Mensen laten zien.

Ooglidchirurgie. Mensen zien. Mensen laten zien. Ooglidchirurgie Mensen zien. Mensen laten zien. ogen en verslechtering van het zien veroorzaken. Een operatie kan uitkomst bieden. Deze kan in verreweg de meeste gevallen het beste door de oogarts worden

Nadere informatie

Overige behandelingen

Overige behandelingen Permanente make-up Wenkbrauwen Lippen Bovenooglid Onderooglid Boven- en onderooglid Make-up Make-up advies 20 minuten Glamour you 30 minuten Bruidsarrangement Overige behandelingen 295,00 295,00 125,00

Nadere informatie

Onderooglidcorrectie Behandeling door de oogarts

Onderooglidcorrectie Behandeling door de oogarts Onderooglidcorrectie Behandeling door de oogarts De oogarts heeft bij u een onderooglidcorrectie geadviseerd omdat u overmatige huid bij de onderoogleden heeft. In deze folder leest u meer over de oorzaken

Nadere informatie

VOORHOOFDS- EN WENKBRAUWLIFT DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND

VOORHOOFDS- EN WENKBRAUWLIFT DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND VOORHOOFDS- EN WENKBRAUWLIFT DE BLÉCOURT FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Met deze folder willen wij u informeren over de verschillende aspecten van een voorhoofds- en wenkbrauwlift. Het beantwoordt niet

Nadere informatie

GIDS OM RIMPELS TE VOORKOMEN EN BESTRIJDEN.

GIDS OM RIMPELS TE VOORKOMEN EN BESTRIJDEN. GIDS OM RIMPELS TE VOORKOMEN EN BESTRIJDEN. 1 Vooraleer we beginnen om de geheimen te onthullen hoe je rimpels het beste kunt voorkomen dan wel hoe je deze het beste kunt bestrijden, lijkt het verstandig

Nadere informatie

ENDOSCOPISCHE VOORHOOFDSLIFT OF DIRECTE WENKBRAUWLIFT POLIKLINIEK PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE

ENDOSCOPISCHE VOORHOOFDSLIFT OF DIRECTE WENKBRAUWLIFT POLIKLINIEK PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE ENDOSCOPISCHE VOORHOOFDSLIFT OF DIRECTE WENKBRAUWLIFT POLIKLINIEK PLASTISCHE EN RECONSTRUCTIEVE CHIRURGIE EN HANDCHIRURGIE 245 Inleiding Het komt regelmatig voor dat met het ouder worden de wenkbrauwen

Nadere informatie

KLINISCH ONTWIKKELD - DERMATOLOGISCH GETEST - NATUURLIJKE INGREDIËNTEN. Versterkt uw Natuurlijke Schoonheid

KLINISCH ONTWIKKELD - DERMATOLOGISCH GETEST - NATUURLIJKE INGREDIËNTEN. Versterkt uw Natuurlijke Schoonheid KLINISCH ONTWIKKELD - DERMATOLOGISCH GETEST - NATUURLIJKE INGREDIËNTEN Versterkt uw Natuurlijke Schoonheid NATUUR & WETENSCHAP Een hoogwaardige huidverzorgingslijn welke natuur en wetenschap op een unieke

Nadere informatie

Oogledencorrectie. Nazorg Dagverpleging Plastische chirurgie

Oogledencorrectie. Nazorg Dagverpleging Plastische chirurgie Oogledencorrectie Nazorg Dagverpleging Plastische chirurgie U bent in ons ziekenhuis geweest in verband met een oogledencorrectie. De arts heeft u vooraf reeds over de ingreep geïnformeerd. In deze informatiefolder

Nadere informatie

Voorhoofdslift Plastische chirurgie

Voorhoofdslift Plastische chirurgie Voorhoofdslift Plastische chirurgie Inhoudsopgave Inleiding 3 Waarom een voorhoofdslift? 3 Voorbereiding 4 Medische fotografie 5 De operatie 5 Na de operatie 6 Het eindresultaat 6 Risico s en complicaties

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Facelift. Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Facelift. Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Facelift Polikliniek Plastische Chirurgie Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u informeren over een facelift.

Nadere informatie

Bovenooglidcorrectie. Oogheelkunde. Bij dermatochalasis en/of ptosis. Inleiding. Dermatochalasis / Bovenooglidcorrectie. Ptosis

Bovenooglidcorrectie. Oogheelkunde. Bij dermatochalasis en/of ptosis. Inleiding. Dermatochalasis / Bovenooglidcorrectie. Ptosis Oogheelkunde Bovenooglidcorrectie Bij dermatochalasis en/of ptosis Inleiding U heeft samen met uw oogarts besloten het te veel aan huid (dermatochalasis) in uw bovenoogleden te behandelen met een ooglidcorrectie.

Nadere informatie

Je huid heeft een jeugdige toekomst. De nieuwe generatie gezichtsverzorging

Je huid heeft een jeugdige toekomst. De nieuwe generatie gezichtsverzorging Je huid heeft een jeugdige toekomst De nieuwe generatie gezichtsverzorging Ontdek een baanbrekende gezichtsverzorging. Behoud je jonge huid of verover deze terug. Dankzij de multidimensionale technologie

Nadere informatie

Ooglidcorrectie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Ooglidcorrectie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Ooglidcorrectie U heeft in overleg met uw behandelend arts gekozen voor een ooglidcorrectie. In deze folder kunt u lezen wat deze operatie inhoudt en wat u na de ingreep kunt verwachten. Neem altijd uw

Nadere informatie

S-lift Behandeling door de plastisch chirurg

S-lift Behandeling door de plastisch chirurg S-lift Behandeling door de plastisch chirurg Albert Schweitzer ziekenhuis november 2013 pavo 0069 Inleiding Bij veroudering, vermindert de hoeveelheid onderhuids vet in het gezicht. Het vet zakt ook vanuit

Nadere informatie

Ooglidcorrectie Informatie voor patiënten

Ooglidcorrectie Informatie voor patiënten Ooglidcorrectie Informatie voor patiënten 2 Ooglidcorrectie Binnenkort word je opgenomen voor het ondergaan van een ooglidcorrectie. Via deze folder willen wij je informeren over het verloop van je operatie

Nadere informatie