Aandachtspuntenlijst beoordeling modelpolissen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aandachtspuntenlijst beoordeling modelpolissen"

Transcriptie

1 Aandachtspuntenlijst beoordeling modelpolissen BAHA met Softband Een BAHA met softband valt onder de functiegerichte omschrijving van hulpmiddelen ter correctie van stoornissen in de hoorfunctie. Indien zorgverzekeraars deze BAHA in eigendom verstrekken, gaat hiervoor ook een eigen bijdrage van 25% gelden. Bij bruikleenverstrekking geldt deze eigen bijdrage niet (de keuze bruikleen of eigendom is een autonome bevoegdheid van de zorgverzekeraar). Suggestie: Gezien de prijs van een BAHA-hoortoestel en daarmee de de hoogte van de verschuldigde eigen bijdrage en vanuit het oogpunt van doelmatigheid zou het CVZ het toejuichen als zorgverzekeraars de BAHA met softband in bruikleen (blijven) verstrekken. Als uiteindelijk tot een operatie wordt besloten kan het bruikleenhulpmiddel terug en kan de specialist een DBC inclusief BAHA declareren (of het bruikleenhulpmiddel overnemen). Voorkomen moet worden dat tweemaal voor eenzelfde apparaat wordt betaald. Lucht- en windring Breukband Computers Een lucht- en windring staat niet vermeld in de toelichting op Rzv maar is wel één van de hulpmiddelen die valt onder artikel 2.12, eerste lid, onder b.3º. Dit hulpmiddel wordt op dit moment verstrekt via de AWBZ-uitleen en gaat per 1 januari 2013 over naar de Zvw. Een breukband anders dan bij parastomale hernia voldoet niet aan de stand van de wetenschap en praktijk. Een breukband valt daarom niet onder de te verzekeren prestatie hulpmiddelen bij stoornissen gerelateerd aan het bewegingssysteem. Tijdelijk gebruik van een breukband ter overbrugging van een wachttijd op operatie valt onder de te verzekeren prestatie geneeskundige zorg, zoals medisch specialisten die plegen te bieden (afrekening vindt plaats via zorgproduct). Breukbanden bij parastomale hernia vallen onder artikel 2.11, eerste lid, Rvz (hulpmiddelen te gebruiken bij stoornissen in de functies gerelateerd aan urinelozing en defecatie; stomamaterialen). Computers voor lichamelijk gehandicapten vallen alleen nog onder de te verzekeren prestatie als het gaat om computers voor omgevingsbesturing. Voor andere toepassingen communicatie, informatie - betreft het geen hulpmiddel gerelateerd aan stoornissen in het bewegingssysteem. Een computer is algemeen gebruikelijk; de relatie tussen de stoornis en het hulpmiddel is niet één op één aanwezig. Alleen de aanpassingen (bijv. aangepaste toetsenborden en dergelijke) vallen nog onder de te verzekeren prestatie).

2 Brillenglazen indicatievoorwaarden De indicatievoorwaarden voor brillen voor kinderen tot 18 jaar dient aangevuld. In de oorspronkelijke voorstellen werd ook nog de volgende indicatie benoemd: zorgvraag als gevolg van een ernstige oogaandoening. Dit is helaas niet opgenomen in het wetsartikel, maar de minister heeft dit conform voorstel CVZ wel in de toelichting opgenomen. Van het ministerie is vernomen dat men de volgende wijziging van artikel 2.10, vierde lid, aan de minister gaat voorstellen. 4. In afwijking van het tweede lid, onderdeel a, omvat de zorg brillenglazen en filterglazen voor verzekerden tot achttien jaar, indien: a. er sprake is van indicatie voor lenzen als bedoeld in het derde lid, maar het dragen van lenzen niet de voorkeur heeft, b. de verzekerde aan een of beide ogen geopereerd is vanwege een lensafwijking, of c. de verzekerde lijdt aan zuivere accomodatieve esotropie. We gaan ervanuit dat het wijzigingsbesluit overeenkomstig zal worden vastgesteld. Eigen bijdrage brillenglazen bij kappen- en ptosisbril en filterglazen Bij een brillenglas in de zin van de Rzv gaat het om hulpmiddelen ter correctie van een stoornis in de visuele functie (stoornis in de functiegezichtsscherpte). Indien sprake is van een ptosis- of kappenbril, waarin brillenglazen zijn verwerkt met visuscorrectie is in feite sprake van een brillenglas in de zin van de Rzv waarvoor eveneens een eigen bijdrage geldt als bedoeld in artikel 2.33, vierde lid. Ptosisbrillen en kappenbrillen waarin brillenglazen zijn verwerkt die niet dienen ter correctie van een stoornis in de visuele functie komen volledig voor vergoeding in aanmerking. Een brillenglas zonder visuscorrectie die onderdeel uitmaakt van een ptosis- of kappenbril, heeft een andere functie te weten het corrigeren van functieverlies van aan het oog verwante structuren (ooglid resp.en traanklieren). Filterglazen worden in artikel 2.33, vierde lid, Rzv niet genoemd. Hiervoor geldt dus geen eigen bijdrage, tenzij tegelijkertijd sprake is van visuscorrectie. In dat geval hebben we het over een brillenglas met een bijzondere bewerking, te weten een filter. Dit standpunt is in lijn met de bijdrageregeling voor bandagelenzen. Bandagelenzen zonder visuscorrectie vallen onder de verbandmiddelen en komen volledig voor vergoeding in aanmerking. Bandagelenzen met visuscorrectie vallen onder de hulpmiddelen voor stoornissen in de visuele functie, waarbij een eigenbijdrageregeling voor lenzen geldt.

3 Verbruiksartikelen en eigen risico Casus: CPAPapparatuur In polissen is vaak bepaald dat verbruiksmiddelen horende bij een bruikleenhulpmiddel in eigendom worden verstrekt. De consequentie hiervan is dat deze verbruiksmiddelen ten laste van het eigen risico komen. Dit is correct. Uit signalen blijkt echter dat er geen overeenstemming is over de vraag wat precies moet worden verstaan onder verbruiksmiddelen. En dat er regelmatig een forfaitair maandbedrag ten laste van het eigen risico van verzekerden wordt gebracht. Definities volgens Van Dale Toebehoren Al wat tot iets behoort om dit volledig te doen zijn. Verbruiksgoederen Gebruiksgoederen Onderhoud Goederen die door gebruik verdwijnen, tenietgaan (eetwaren zijn verbruiksgoederen in tegenstelling tot auto s en wasmachines. Goederen geschikt om meermalen te gebruiken (bijv. machines, kledingstukken). Onderhoud (van zaken) het in goede staat houden ervan. Er zijn verschillende hulpmiddelen die in bruikleen worden verstrekt waarbij toebehoren in de vorm van disposables (bijv. elektroden, elektrodepasta bij een elektrostimulator of teststrips bij zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden) nodig zijn. De kosten die de verzekerde maakt voor deze disposables zijn op geld waardeerbaar. Verzekerde krijgt deze middelen in eigendom en verbruikt ze. De kosten vallen daarmee onder het eigen risico. Het gaat hier duidelijk om verbruiksgoederen. Bij de toebehoren van bijv. een CPAP-apparaat moet gedacht worden aan masker, slang, filter maar ook een verwarmde luchtbevochtiger. Gezien de definitie uit Van Dale gaat het hier om gebruiksgoederen (gebruik voor langere termijn) en niet om verbruiksgoederen. Deze middelen gaan immers niet onmiddellijk verloren en zijn meermalen (meerdere nachten) te gebruiken. Het CVZ is van mening dat een forfaitair maandbedrag bij bruikleenhulpmiddelen niet zonder meer mag worden verrekend met het eigen risico als daar componenten in zitten zoals reparatie en onderhoud. Voor verbruiksgoederen is het duidelijk, die komen ten laste van het eigen risico. Het is aan de zorgverzekeraar te specificeren welk deel van het maandbedrag betrekking heeft op verbruiksgoederen.

4 Bij toebehoren zijnde gebruiksgoederen ligt dit anders. Er zijn twee situaties mogelijk. 1. In de situatie dat de verzekeraar het nodig vindt om in bruikleen verstrekte gebruiksgoederen zoals maskers en slangen (voortijdig) te vervangen is er sprake van preventief onderhoud. De zorgverzekeraar zorgt ervoor dat de verzekerde de beschikking heeft over een te allen tijde adequaat functionerend hulpmiddel. Hiertoe dienen bepaalde onderdelen regelmatig te worden vervangen. De verzekeraar/eigenaar is verantwoordelijk voor de kosten van onderhoud bij bruikleenhulpmiddelen. Onderhoudskosten mogen daarom niet verrekend worden met het eigen risico. 2. De zorgverzekeraar kan er ook voor kiezen de betreffende gebruiksgoederen bij CPAP toebehoren zoals slang en masker in eigendom aan de verzekerde te verstrekken zonodig met reserveset. Dit moet voor de verzekerde vooraf kenbaar zijn (via polis en/of bruikleenovereenkomst). Als deze gebruiksgoederen stuk gaan kan verzekerde een vervangend masker of slang aanvragen/bestellen. In deze situatie is duidelijk dat de toebehoren ten laste van het eigen risico mogen worden gebracht. Aangezien de verzekerde eigenaar is van deze gebruiksgoederen, kan een zorgverzekeraar de verzekerde niet dwingen tot een jaarlijkse vervanging daarvan. Wondzalven In sommige polissen worden wondzalven uitgesloten van de aanspraak. Het CVZ heeft n.a.v. de casus honingzalven in 2010 een conceptstandpunt geformuleerd en dit ter consultatie aangeboden aan relevante partijen. Kortweg kwam het erop neer dat het CVZ van mening was dat wondzalven en barrièrecrèmes niet konden worden beschouwd als verbandmiddel in de zin van de Regeling zorgverzekering (Rzv) en daarmee geen te verzekeren prestatie. In de consultatie bleek dat er veel kritiek was op dit standpunt. Om deze reden heeft het CVZ deze duiding destijds niet vastgesteld. We konden niet overzien wat de gevolgen van deze duiding zouden zijn voor de wondzorg in Nederland. Door deze casus werd wel duidelijk dat de uitvoeringspraktijk niet aansluit bij de wet- en regelgeving, waarin slechts als te verzekeren prestatie verbandmiddelen worden genoemd. Deze te verzekeren prestatie is de afgelopen decennia al dan niet terecht opgerekt naar wondzorg-/ behandelproducten. De regelgeving is hierbij achtergebleven. Daarom hebben we eind 2010 met partijen (VWS, NZa, ZN en CVZ) het volgende traject besproken: 1. partijen zouden de tot dan toe gegroeide verstrekkingenpraktijk handhaven; 2. CVZ zou verkennend onderzoek laten doen naar de wondzorg in Nederland; 3. CVZ zou op basis van dit onderzoek voorstellen doen om de weten regelgeving aan te passen (systeemadvies). De aanwezige partijen waren het destijds eens met dit traject. Dit traject is nog gaande. In afwachting daarvan adviseert het CVZ zorgverzekeraars de bepaling om wondzalven uit te sluiten van de aanspraak niet in de polis op te nemen

5

2^ t 3 O.KT Zorginstituut Nederland. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen

2^ t 3 O.KT Zorginstituut Nederland. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen 3 O.KT 2018 2^ t > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Stichting Klachten en Geschillen Zoraverzekeringen (SKGZ) T.a.v. mevrouw mr. Postbus 291 3700 AG ZEIST Eekholt 4 1112 XH Diemen Postbus 320 1110

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B in haar hoedanigheid van wettelijk vertegenwoordiger van E tegen C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, brillenglazen Zaaknummer : 2010.02407 Zittingsdatum : 23 februari

Nadere informatie

Reglement 2015. Hulpmiddelen

Reglement 2015. Hulpmiddelen Reglement 2015 Hulpmiddelen Reglement Hulpmiddelen 2015 Inleiding 1 Artikel 1 Defenities 1 Algemene Bepalingen 1 Artikel 2 Rechten van de verzekerde 1 Artikel 3 Toestemming 2 Artikel 4 Functiegerichte

Nadere informatie

Proefplaatsing CPAP: hulpmiddelenzorg of geneeskundige zorg zoals medisch-specialisten die plegen te bieden?

Proefplaatsing CPAP: hulpmiddelenzorg of geneeskundige zorg zoals medisch-specialisten die plegen te bieden? Onderwerp: Samenvatting: Proefplaatsing CPAP geneeskundige zorg Door de continue inhoudelijk deskundige inbreng en de eindverantwoordelijkheid van de medisch specialist tijdens de proefperiode is het CVZ

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Hulpmiddelen. Basisverzekering Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen

Polisvoorwaarden. Hulpmiddelen. Basisverzekering Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen Reglement 2014 2013 Polisvoorwaarden Hulpmiddelen Basisverzekering Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen Zorg Zorg en en Zekerheid Zekerheid biedt biedtalal188 187jaar jaaruitstekende, uitstekende,betaalbare

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 19910 17 juli 2013 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 8 juli 2013, 128819-106172-Z, houdende

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, vertegenwoordigd door E tegen C te D Zaak : Geneeskundige zorg, MRI, ontbreken verwijzing door huisarts of medisch specialist Zaaknummer : 2009.02007 Zittingsdatum

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs. C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, PTNS-apparatuur Zaaknummer : ANO07.111 Zittingsdatum : 20 juni 2007 1/5 Zaak: ANO07.111 (Hulpmiddelenzorg, PTNS-apparatuur)

Nadere informatie

201 é 0/53J . 6 APR Zorginstituut Nederland. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen

201 é 0/53J . 6 APR Zorginstituut Nederland. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen 201 é 0/53J. 6 APR 2017 > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Aan de Geschillencommissie van Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) T.a.v. mevrouw Postbus 291 3700 AG ZEIST 2017015909

Nadere informatie

Brillenglazen voor verzekerden van 0 tot 18 jaar met een ernstige oogaandoening

Brillenglazen voor verzekerden van 0 tot 18 jaar met een ernstige oogaandoening Rapport Brillenglazen voor verzekerden van 0 tot 18 jaar met een ernstige oogaandoening Op 31 mei 2012 uitgebracht aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Uitgave College voor zorgverzekeringen

Nadere informatie

9 JAN Q.ot(xx:>i33. Zorginstituut Nederland. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen

9 JAN Q.ot(xx:>i33. Zorginstituut Nederland. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Q.ot(xx:>i33 9 JAN. 2017 > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Aan de Geschillencommissie van Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) T.a.v. de heer Postbus 291 3700 AG ZEIST 0530.

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B tegen C en E te D Zaak : Hulpmiddelenzorg; ClearNote Laptop Reader en Toshiba Tecra A9-129 laptop Zaaknummer : 2009.00298 Zittingsdatum : 26 mei 2010 1/8 Geschillencommissie

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen Natura 2014

Reglement hulpmiddelen Natura 2014 Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com Geldend vanaf 1 januari 2014 Inhoudsopgave pag. 1 Definities 2 2 Aanspraken

Nadere informatie

A. Hulpmiddelen die onder artikel 3.4 van het Reglement Hulpmiddelen vallen:

A. Hulpmiddelen die onder artikel 3.4 van het Reglement Hulpmiddelen vallen: _ Lijst van door ons aangewezen hulpmiddelen Per 1 januari 2009 Wij geven in deze lijst aan welke hulpmiddelen volgens ons in ieder geval onder de artikelen 3.4., 3.5., en 3.6. van het Reglement Hulpmiddelen

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vertegenwoordigd door G te H tegen C te D en E te F Zaak : Geneeskundige zorg, continue glucose monitoring Zaaknummer : 2011.01672 Zittingsdatum : 4 april 2012

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES. : Hulpmiddelen, sta-opstoel Zaaknummer : ANO08.152 Zittingsdatum : 9 april 2008 1/6

ANONIEM BINDEND ADVIES. : Hulpmiddelen, sta-opstoel Zaaknummer : ANO08.152 Zittingsdatum : 9 april 2008 1/6 ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : Hulpmiddelen, sta-opstoel Zaaknummer : ANO08.152 Zittingsdatum : 9 april 2008 1/6 Zaak ANO08.152, Hulpmiddelen, sta-opstoel Geschillencommissie

Nadere informatie

Achmea Reglement Hulpmiddelen 2014

Achmea Reglement Hulpmiddelen 2014 Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Achmea Reglement Hulpmiddelen 2014 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.youcare.nu info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. Artikel 1 Over het Reglement

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : Geneeskundige zorg, buitenland, Hallux Rigidus-operatie Zaaknummer : ANO07.0142 Zittingsdatum : 20 juni 2007 Zaak ANO07.0142, Geneeskundige zorg,

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : Medisch specialistische zorg, Refractiechirurgie, ooglaserbehandeling Zaaknummer : AN)07.150 Zittingsdatum : 20 juni 2007 Zaak ANO07.150, Medisch

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen ZorgDirect 2015.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen ZorgDirect 2015. ZorgDirect 2016 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen ZorgDirect 2015. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Wat staat er over vergoedingen van stomamaterialen vanuit de basisverzekering in het reglement hulpmiddelen?

Wat staat er over vergoedingen van stomamaterialen vanuit de basisverzekering in het reglement hulpmiddelen? De Regeling Hulpmiddelen van de Zorgverzekeringswet geeft aan dat er aanspraak bestaat op vergoeding van hulpmiddelen voor stomadragers. Het Reglement Hulpmiddelen van Achmea en Agis werkt dit nader uit.

Nadere informatie

Het Reglement Hulpmiddelen Energiek 2014. Dit maakt onderdeel uit van de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekering.

Het Reglement Hulpmiddelen Energiek 2014. Dit maakt onderdeel uit van de verzekeringsvoorwaarden van de basisverzekering. Energiek 2014 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2014 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen Energiek 2013. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2014 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2013.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2014 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2013. Salland zorgverzekeringen 2014 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2014 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2013. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene

Nadere informatie

BINDEND ADVIES. Partijen : A te B, tegen C te E Zaak : Hulpmiddelenzorg, hulphond Zaaknummer : 2010.00147 Zittingsdatum : 7 juli 2010

BINDEND ADVIES. Partijen : A te B, tegen C te E Zaak : Hulpmiddelenzorg, hulphond Zaaknummer : 2010.00147 Zittingsdatum : 7 juli 2010 BINDEND ADVIES Partijen : A te B, tegen C te E Zaak : Hulpmiddelenzorg, hulphond Zaaknummer : 2010.00147 Zittingsdatum : 7 juli 2010 1/6 Geschillencommissie Zorgverzekeringen (prof. mr. A.I.M. van Mierlo

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, in deze vertegenwoordigd door C te D, vs E te F. Zaak : No-claimteruggave Zaaknummer : ANO07.061 Zittingsdatum : 21 maart 2007 1/6 Zaak: ANO07.061, no-claimteruggave

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, tegen C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, inregelen televisie in verband met omgevingsbesturing Zaaknummer : 2011.02215 Zittingsdatum : 7 maart 2012 2011.02215, p.

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen HollandZorg 2014.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen HollandZorg 2014. HollandZorg 2015 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen HollandZorg 2014. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen. Avéro Achmea l 2015

Reglement Hulpmiddelen. Avéro Achmea l 2015 Reglement Hulpmiddelen Avéro Achmea l 2015 Inhoudsopgave I Algemeen 4 1 Over het Reglement 4 2 Over hulpmiddelen 4 3 Begripsbepalingen 7 4 Overzicht hulpmiddelen en nadere voorwaarden 9 Samen voor een

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen HollandZorg 2015.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen HollandZorg 2015. HollandZorg 2016 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2016 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen HollandZorg 2015. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : De heer A te B, tegen C en D, beide te E Zaak : Geneeskundige zorg, besnijdenis, hoogte vergoeding Zaaknummer : 2013.00354 Zittingsdatum : 4 december 2013 2013.00354,

Nadere informatie

Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen BINDEND ADVIES. : A te B, als wettelijk vertegenwoordiger van C vs D te E

Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen BINDEND ADVIES. : A te B, als wettelijk vertegenwoordiger van C vs D te E Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen BINDEND ADVIES Partijen : A te B, als wettelijk vertegenwoordiger van C vs D te E Zaak : Hulpmiddelen, computer Zaaknummer : 2006.0275 Zittingsdatum :

Nadere informatie

Achmea Reglement Hulpmiddelen 2015

Achmea Reglement Hulpmiddelen 2015 Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Achmea Reglement Hulpmiddelen 2015 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.youcare.nu info@aevitae.com Ingaand op 1 januari 2015 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Alles over uw zorgverzekering

Alles over uw zorgverzekering Alles over uw zorgverzekering \ Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering \ Geldig vanaf 1 januari 2014 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...4 2 Overzicht Hulpmiddelen...5 2.1 Algemeen... 5 2.1.1 Indicatie

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen

Reglement Hulpmiddelen Reglement Hulpmiddelen Avéro Achmea l 2016 Inhoudsopgave I Algemeen 4 1 Over het reglement 4 2 Over hulpmiddelen 4 3 Begripsbepalingen 7 4 Overzicht hulpmiddelen en andere voorwaarden 10 3 I Algemeen

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vertegenwoordigd door E te F tegen C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, laptop Zaaknummer : 2011.00006 Zittingsdatum : 28 september 2011 2011.00006, p. 1/7 Geschillencommissie

Nadere informatie

Alles over uw zorgverzekering

Alles over uw zorgverzekering Alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij Anderzorg Basis Geldig vanaf 1 januari 2015 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Overzicht Hulpmiddelen...6 2.1 Algemeen... 6 2.1.1 Indicatie

Nadere informatie

Achmea Zorgverzekeraar. Achmea Reglement Hulpmiddelen 2014

Achmea Zorgverzekeraar. Achmea Reglement Hulpmiddelen 2014 Achmea Zorgverzekeraar Achmea Reglement Hulpmiddelen 2014 Ingaande 1 januari 2014 Indeling Artikel 1 Over het reglement Pagina 4 Artikel 2 Over hulpmiddelen 5 Artikel 3 Begripsbepalingen 8 Artikel 4 Overzicht

Nadere informatie

verzekeringsreglement bij de basisverzekering

verzekeringsreglement bij de basisverzekering verzekeringsreglement bij de basisverzekering versie 1.0 - geldig vanaf 1 januari 2015 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement... 5 2 Overzicht Hulpmiddelen... 6 2.1 Algemeen... 6 2.1.1 Indicatie en doelmatigheid...

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : Mevrouw A te B, tegen C te D Zaak : Geneeskundige zorg, plastische chirurgie, bovenooglidcorrectie, hulpmiddelenzorg, hybride contactlenzen Zaaknummer : 2013.00751 Zittingsdatum

Nadere informatie

Hulpmiddelenzorg, hoe werkt het? Harrie Bulder & Jolanda Schreuder Zorginkopers hulpmiddelen

Hulpmiddelenzorg, hoe werkt het? Harrie Bulder & Jolanda Schreuder Zorginkopers hulpmiddelen Hulpmiddelenzorg, hoe werkt het? Harrie Bulder & Jolanda Schreuder Zorginkopers hulpmiddelen Menzis contracteert ongeveer 60 soorten hulpmiddelen. Top 5: hoorhulpmiddelen, incontinentiemateriaal, verbandmateriaal,

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B tegen C te D Zaak : Hulpmiddelen, matras Zaaknummer : 2009.01661 Zittingsdatum : 10 februari 2010 1/6 Geschillencommissie Zorgverzekeringen (prof. mr. A.I.M. van

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, in zijn hoedanigheid van wettelijk vertegenwoordiger van E te F, vs. C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, incontinentiemateriaal Zaaknummer : 2009.00102 Zittingsdatum

Nadere informatie

Datum 6 oktober 2017 Betreft Definitief advies als bedoeld in artikel 114 Zoraverzekerinaswpt

Datum 6 oktober 2017 Betreft Definitief advies als bedoeld in artikel 114 Zoraverzekerinaswpt 9 OKI. 20)7 Q.01 ^OO 4 S T > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Aan de Geschillencommissie van Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) T.a.v. de heer Postbus 291 3700 AG ZEIST Eekholt

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2014.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2014. Salland Zorgverzekeringen 2015 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2015 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen Salland Zorgverzekeringen 2014. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen Ditzo 2014

Reglement hulpmiddelen Ditzo 2014 Reglement hulpmiddelen Ditzo 2014 Geldend vanaf 1 januari 2014 inhoudsopgave Inhoud 1. Definities 3 2. Aanspraken 3 3. Toestemming 5 4. Algemene bepalingen 6 5. Bepalingen per hulpmiddel 7 Bijlage 39 Reglement

Nadere informatie

Alles over uw zorgverzekering

Alles over uw zorgverzekering Alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij Anderzorg Basis Geldig vanaf 1 januari 2016 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement... 5 2 Voorwaardelijk toegelaten behandelingen... 6 3 Overzicht Hulpmiddelen...

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : De heer A te B, tegen C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, thuisdialyse, tegemoetkomingskosten Zaaknummer : 2012.01474 Zittingsdatum : 5 december 2012 2012.01474, p. 1/9 Geschillencommissie

Nadere informatie

alles over uw zorgverzekering

alles over uw zorgverzekering alles over uw zorgverzekering In begrijpelijke taal. Dat is echt HEMA! verzekeringsreglement bij de basisverzekering versie 1.0 geldig vanaf 1 januari 2016 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Voorwaardelijk

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen. Zorgverzekeraar Trias

Reglement Hulpmiddelen. Zorgverzekeraar Trias Reglement Hulpmiddelen Zorgverzekeraar Trias 2007 behorende bij de Trias Natura Polis en Trias Restitutie Polis Trias Zorgverzekeraar N.V., Stadhuisplein 70, 4203 NS Gorinchem, Postbus 38, 4200 AA Gorinchem,

Nadere informatie

ANONIEM Bindend advies

ANONIEM Bindend advies ANONIEM Bindend advies Partijen : A te B vs C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, wijziging prothesemaker Zaaknummer : ANO07.369 Zittingsdatum : 21 november 2007 1/6 BINDEND ADVIES Zaak: ANO07.369 (Hulpmiddelenzorg,

Nadere informatie

alles over uw zorgverzekering

alles over uw zorgverzekering alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering Geldig vanaf 1 januari 2015 ZorgVerzorgd Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Overzicht Hulpmiddelen... 6 2.1 Algemeen...6

Nadere informatie

Alles over uw zorgverzekering

Alles over uw zorgverzekering Alles over uw zorgverzekering \ Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering \ Geldig vanaf 1 januari 2015 Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Overzicht Hulpmiddelen...6 2.1 Algemeen... 6 2.1.1 Indicatie

Nadere informatie

Functiegerichte omschrijving hulpmiddelenzorg visuele functie spijsverteringsstelsel spreken

Functiegerichte omschrijving hulpmiddelenzorg visuele functie spijsverteringsstelsel spreken Rapport Functiegerichte omschrijving hulpmiddelenzorg visuele functie spijsverteringsstelsel spreken Op 14 februari 2011 uitgebracht aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Uitgave College

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : Mevrouw A te B, tegen C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, beeldschermloep, doelmatigheid Zaaknummer : 2012.00151 Zittingsdatum : 21 november 2012 2012.00151, p. 1/8 Geschillencommissie

Nadere informatie

Datum: 11 maart Onderstaand de volledige uitspraak. Compressiekousen bij ulcus cruris venosum (dubbellaags koussysteem) Samenvatting

Datum: 11 maart Onderstaand de volledige uitspraak. Compressiekousen bij ulcus cruris venosum (dubbellaags koussysteem) Samenvatting Onderwerp: Samenvatting: Soort uitspraak: Datum: 11 maart 2010 Uitgebracht aan: Zorgvorm: Compressiekousen bij ulcus cruris venosum (dubbellaags koussysteem) vallen onder het basispakket Zvw De behandeling

Nadere informatie

alles over uw zorgverzekering

alles over uw zorgverzekering alles over uw zorgverzekering Verzekeringsreglement bij de Basisverzekering Geldig vanaf 1 januari 2014 ZorgZó Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement... 4 2 Overzicht Hulpmiddelen...5 2.1 Algemeen... 5 2.1.1

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : Mevrouw A te B, vertegenwoordigd door mevrouw C te D, tegen E te F Zaak : Hulpmiddelenzorg, ClearReader+ Zaaknummer : 2012.00790 Zittingsdatum : 31 oktober 2012 2012.00790,

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-7073

BELEIDSREGEL BR/CU-7073 BELEIDSREGEL Stoppen-met-rokenprogramma Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : No-claimteruggave Zaaknummer : ANO07.098 Zittingsdatum : 16 mei 2007 1/5 Zaak: ANO07.098, No-claimteruggave Geschillencommissie Zorgverzekeringen

Nadere informatie

REGLEMENT HULPMIDDELENZORG. Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis en Online Verzorgd Polis

REGLEMENT HULPMIDDELENZORG. Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis en Online Verzorgd Polis REGLEMENT HULPMIDDELENZORG Behorend bij de Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis en Online Verzorgd Polis Geldig vanaf 1 januari 2014 Algemene informatie De Friesland Zorgverzekeraar hecht veel waarde

Nadere informatie

Op welke vragen geeft dit digitale kaartenboek antwoord?

Op welke vragen geeft dit digitale kaartenboek antwoord? Op welke vragen geeft dit digitale kaartenboek antwoord? Wie doet wat in de bekostiging, verstrekking, financiering en het pakketbeheer van specialistische en? Hoe kan een specialistisch worden bekostigd?

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : Geneeskundige zorg, buitenland, plastische-chirurgie, borstverkleining (mammareductie) Zaaknummer : ANO07.330 Zittingsdatum : 7 november 2007 1/6

Nadere informatie

ANONIEM ADVIES. : A te B vs. C te D : Hulpmiddelenzorg, siliconen armprothese Zaaknummer : 2008.00746 Zittingsdatum : 27 augustus 2008

ANONIEM ADVIES. : A te B vs. C te D : Hulpmiddelenzorg, siliconen armprothese Zaaknummer : 2008.00746 Zittingsdatum : 27 augustus 2008 ANONIEM ADVIES Partijen : A te B vs. C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, siliconen armprothese Zaaknummer : 2008.00746 Zittingsdatum : 27 augustus 2008 1/6 BINDEND ADVIES Zaak: 2008.00746 (Hulpmiddelenzorg,

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D, in deze vertegenwoordigd door E te F en G te D, in deze vertegenwoordigd door E te F Zaak : Geneeskundige zorg, preventieve bodyscan Zaaknummer : 2009.00199

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : Mevrouw A te B, tegen C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, brillen en lenzen, cilindrische daglenzen Zaaknummer : 2011.02913 Zittingsdatum : 12 september 2012 2011.02913, p.

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, tegen C te D, en E te F Zaak : Farmaceutische zorg, hulpmiddelenzorg, scleralenzen, lensvloeistof, Cellumed, Saline Zaaknummer : 201303105 Zittingsdatum : 3 september

Nadere informatie

verzekeringsreglement Menzis Basis 2016 Alles over uw zorgverzekering

verzekeringsreglement Menzis Basis 2016 Alles over uw zorgverzekering verzekeringsreglement Menzis Basis 2016 Alles over uw zorgverzekering Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...5 2 Voorwaardelijk toegelaten behandelingen 6 3 Overzicht Hulpmiddelen... 9 3.1 Algemeen...9 3.1.1

Nadere informatie

cvz Uw kenmerk G /1 0/G

cvz Uw kenmerk G /1 0/G cvz College voor zorgverzekeringen Postbus 320 1110 ah Diemen Aan de Geschillencommissie van Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) T.a.v. mevrouw mr. Postbus 291 S700 AG ZEIST 7ÖII.

Nadere informatie

Artikel 2. Algemene bepalingen over hulp- en verbandmiddelen die in eigendom of in bruikleen worden verstrekt.

Artikel 2. Algemene bepalingen over hulp- en verbandmiddelen die in eigendom of in bruikleen worden verstrekt. Reglement Hulpmiddelenzorg 2012 bij de Alles Verzorgd Polis en de Vrije Keus Polis (geldig vanaf 1 januari 2012) Algemene informatie De Friesland Zorgverzekeraar hecht veel waarde aan de kwaliteit van

Nadere informatie

BINDEND ADVIES , p. 1/7

BINDEND ADVIES , p. 1/7 BINDEND ADVIES Partijen : De heer A te B, vertegenwoordigd door de heer C te D, tegen E te F Zaak : Geneeskundige zorg, GGZ, Ready for Change Zaaknummer : 2012.01674 Zittingsdatum : 17 april 2013 2012.01674,

Nadere informatie

Wijziging Regeling zorgverzekering

Wijziging Regeling zorgverzekering VWS Wijziging Regeling zorgverzekering Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 17 juli 2008, nr. Z/VU-2864917, houdende wijziging van de Regeling zorgverzekering in verband met

Nadere informatie

Second opinion in de Zorgverzekeringswet

Second opinion in de Zorgverzekeringswet Onderwerp: Samenvatting: Een second opinion kan onder voorwaarden worden aangemerkt als een te verzekeren prestatie Zvw Van een second opinion is sprake indien de verzekerde een verwijzing hiervoor heeft,

Nadere informatie

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2013 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland verzekeringen 2012.

Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2013 en treedt in de plaats van het Reglement Hulpmiddelen Salland verzekeringen 2012. hulpmiddelen hulpmiddelen Salland verzekeringen 2013 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2013 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen Salland verzekeringen 2012. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983)

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, als wettelijk vertegenwoordiger van haar minderjarige zoon vs C te D Zaak : Hulpmiddelen, daisyspeler Zaaknummer : ANO06.124 Zittingsdatum : 20 december 2006 Zaak

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen Achmea 2013 Zorg Plan en Select Zorg Plan

Reglement hulpmiddelen Achmea 2013 Zorg Plan en Select Zorg Plan Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Reglement hulpmiddelen Achmea 2013 Zorg Plan en Select Zorg Plan Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, in deze vertegenwoordigd door C te D, vs E te F Zaak : Geneeskundige zorg, buitenland, knieoperatie met kraakbeentransplantatie Zaaknummer : ANO07.376 Zittingsdatum

Nadere informatie

Voorbeeldovereenkomst vooruitbetaling toewijsbare wijkverpleging 2015. Zorgverzekeraar Zorgaanbieder

Voorbeeldovereenkomst vooruitbetaling toewijsbare wijkverpleging 2015. Zorgverzekeraar Zorgaanbieder Voorbeeldovereenkomst vooruitbetaling toewijsbare wijkverpleging 2015 Zorgverzekeraar Zorgaanbieder De ondergetekenden, partijen bij deze overeenkomst Zorgverzekeraar In dit verband handelend namens zichzelf

Nadere informatie

ANONIEM Bindend advies

ANONIEM Bindend advies ANONIEM Bindend advies Partijen : A te B vs C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, Mandibulair repositieapparaat (MRA) Zaaknummer : ANO07.209 Zittingsdatum : 22 augustus 2007 1/6 Zaak: ANO07.209 (Hulpmiddelenzorg,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op de artikelen 2.9, eerste lid, en 2.16f van het Besluit zorgverzekering;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op de artikelen 2.9, eerste lid, en 2.16f van het Besluit zorgverzekering; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18640 7 juli 2014 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 26 juni 2014, Kenmerk 614574-122754-Z,

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, in deze vertegenwoordigd door C te D vs E te F Zaak : Hulpmiddelen, inrichtingselementen van woningen, PractiComfort bed. Zaaknummer : ANO07.023 Zittingsdatum

Nadere informatie

NATIONAL ACADEMIC. Reglement hulpmiddelen 2015

NATIONAL ACADEMIC. Reglement hulpmiddelen 2015 Reglement hulpmiddelen 2015 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Begripsomschrijvingen 4 3. Overzicht hulpmiddelen en verbandmiddelen en nadere voorwaarden 5 Hulpmiddelen gerelateerd aan stoornissen in de mate

Nadere informatie

Achmea Zorgverzekeraar. Achmea Reglement Hulpmiddelen 2015

Achmea Zorgverzekeraar. Achmea Reglement Hulpmiddelen 2015 Achmea Zorgverzekeraar Achmea Reglement Hulpmiddelen 2015 Ingaande 1 januari 2015 Inhoud Artikel 1 Over het reglement 5 Artikel 2 Over hulpmiddelen 6 Artikel 3 Begripsbepalingen 10 Artikel 4 Overzicht

Nadere informatie

2. De dieetadvisering die vergoed wordt op basis van dit standpunt over artikel 2.6 lid 7 Bzv, valt onder het verplichte eigen risico binnen de Zvw.

2. De dieetadvisering die vergoed wordt op basis van dit standpunt over artikel 2.6 lid 7 Bzv, valt onder het verplichte eigen risico binnen de Zvw. 2012095565 DE UITVOERING VAN ARTIKEL 2.6 lid 7 Bzv In het bijgevoegde standpunt legt CVZ artikel 2.6 lid 7 Bzv uit. Op 1 januari 2012 is de omschrijving van de prestatie 'dieetadvisering' in het Besluit

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : Hulpmiddelen, bed in speciale uitvoering met vezelmatras en papegaai Zaaknummer : ANO07.048 Zittingsdatum : 21 maart 2007 1/6 Zaak: ANO07.048,

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-7013

BELEIDSREGEL BR/CU-7013 BELEIDSREGEL BR/CU-7013 Eerstelijns psychologische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef, en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : Hulpmiddelen, mandibulaire repositieapparatuur (MRA), ASA Zaaknummer : ANO07.072 Zittingsdatum : 21 maart 2007 1/6 Zaak: ANO07.072, hulpmiddelen,

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A teb, vertegenwoordigd door C te B, tegen ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. en ONVZ Aanvullende Verzekering N.V., beide te Houten Zaak : Hulpmiddelenzorg, beschermende

Nadere informatie

Alles over uw zorgverzekering

Alles over uw zorgverzekering Alles over uw zorgverzekering Basis Budget Jong Extra Tand Inhoud 1 Uw Verzekeringsreglement...4 2 Overzicht Hulpmiddelen...5 2.1 Algemeen...5 2.1.1 Indicatie en doelmatigheid...5 2.1.2 Naar een gecontracteerde

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : Hulpmiddelen, diabetestestmateriaal Zaaknummer : ANO07.056 Zittingsdatum : 4 april 2007 1/5 Zaak: ANO07.056, Hulpmiddelen, diabetestestmateriaal

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B tegen C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg; steunzolen Zaaknummer : 2008.02309 Zittingsdatum : 6 mei 2009 1/6 Zaak: 2008.02309 (hulpmiddelenzorg; steunzolen) Geschillencommissie

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen Achmea 2013 Keuze Zorg Plan

Reglement hulpmiddelen Achmea 2013 Keuze Zorg Plan Kettlitz Wulfse Verzekeringen B.V Postbus 310 3430 AH Nieuwegein Reglement hulpmiddelen Achmea 2013 Keuze Zorg Plan T 030-603 44 44 F 030-603 80 19 info@kettlitz-wulfse.nl Inhoudsopgave pag. I Algemeen

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : Hulpmiddelen, loopfiets Zaaknummer : ANO07.091 Zittingsdatum : 4 april 2007 1/7 Zaak: ANO07.091, hulpmiddelen, loopfiets Geschillencommissie Zorgverzekeringen

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : Geneeskundige zorg buitenland, heupoperatie m.b.v. MOM-prothese Zaaknummer : 2008.00774 Zittingsdatum : 19 november 2008 1/7 Zaak: 2008.00774,

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs. C te D Zaak : Eigen risico, zorg in woonland België, E106-formulier Zaaknummer : 2008.01087 1/7 Zittingsdatum : 14-01-2009 Zaak: 2008.01087 (Eigen risico, zorg

Nadere informatie

Afbakening hulpmiddelenzorg en geneeskundige zorg, zoals medischspecialisten

Afbakening hulpmiddelenzorg en geneeskundige zorg, zoals medischspecialisten Standpunt Afbakening hulpmiddelenzorg en geneeskundige zorg, zoals medischspecialisten die plegen te bieden Publicatienummer 280 Uitgave College voor zorgverzekeringen Postbus 320 1110 AH Diemen Fax (020)

Nadere informatie

Reglement hulpmiddelen 2014

Reglement hulpmiddelen 2014 Reglement hulpmiddelen 2014 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen 4 2. Toepasselijke regelgeving 4 3. Algemene bepalingen 4 4. Procedure aanvraag/toestemming 6 5. Hulpmiddelen 8 6. Specifieke bepalingen per hulpmiddel

Nadere informatie

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2016 575.774.000.000.1550 Pagina 1 van 10 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2016...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, als wettelijk vertegenwoordiger van zijn minderjarige zoon C te D vs E te F Zaak : Hulpmiddelen, daisyspeler Zaaknummer : ANO07.194 Zittingsdatum : 22 augustus

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, vertegenwoordigd door C te D, tegen Eno Zorgverzekeraar N.V. en Eno Aanvullende Verzekeringen N.V., beide te Deventer Zaak : Hulpmiddelenzorg, contactlenzen, machtiging,

Nadere informatie

REGLEMENT HULPMIDDELEN HOLLANDZORG 2019

REGLEMENT HULPMIDDELEN HOLLANDZORG 2019 REGLEMENT HULPMIDDELEN HOLLANDZORG 2019 Dit reglement is geldig vanaf 1 januari 2019 en treedt in de plaats van het Hulpmiddelen HollandZorg 2018. Eno Zorgverzekeraar N.V. (KvK 08147983) Algemene bepalingen

Nadere informatie