Nieuwsbrief sportdienst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief sportdienst"

Transcriptie

1 SPORTDIENST LICHTERVELDE Nieuwsbrief sportdienst Inhoud Jaargang 3/ Editie 11/sept. Langzaam verandert de natuur in een palet vol mooie kleuren, rood, geel en bruin. Herfst, de natuur maakt zich klaar voor een nieuwe winter. Maar een winterslaap zit er voor ons niet in, dus een nieuwe nieuwsbrief, met: Voorbije activiteiten Activiteitenkalender van oktober, november, december Activiteiten en openingsuren van het zwembad. De sportdienst achter de schermen een korte voorstelling van Bart. Interessante weetjes, cartoons en links. Voorbije activiteiten september 2011 Racketlon De eerste editie van deze slagsportenrevelatie bleek onmiddellijk een schot in de roos. Tijdens de zomermaanden kwamen de inschrijvingen slechts traag op gang, maar uiteindelijk namen 21 deelnemers het tegen elkaar op. Zij moesten zich bewijzen in tennis, badminton en tafeltennis. Wie de meeste punten scoorde in deze drie disciplines mocht een fles champagne in ontvangst nemen. De finale werd een ware broederstrijd tussen Frank en Dirk Popelier, waarbij de oudste aan het langste eind trok. Bij de dames viel Nancy Decock in de prijzen. Op vraag van vele deelnemers staat deze leuke formule volgend jaar opnieuw op het programma, met een uitbreiding tot 27 deelnemers. Deze activiteit kaderde in het Blosoprogramma Week van de Sportclub. Onze drie slagsportenclubs waren sterk vertegenwoordigd bij zowel de organisatie als de deelnemers. Scholenveldloop Op 19 september was het weer zo ver, met alle Lichterveldse scholen werd er deelgenomen aan de alom bekende Scholenveldloop. Dit jaarlijkse initiatief vond opnieuw plaats dankzij de sportdienst van Lichtervelde en SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport). Deze recreatieve wedstrijd werd gelopen op het sportcentrum van Lichtervelde. De tendens van het stijgend aantal supporters voor dit evenement werd weer verder gezet. Een heel pak ouders, grootouders, vrienden en kennissen stuwden onze lopers voort met hun enthousiaste aanmoedigingen. Nieuw dit jaar was de namiddageditie. Ook de jongeren van de middenschool lieten zich van hun sportiefste kant zien, hun wedstrijd werd rond 15u gelopen. Alle deelnemers mochten een kleine attentie en appeltje voor de dorst in ontvangst nemen. Uiteindelijk hadden we een totaal van 533 deelnemers. Voor ons zijn zij allemaal winnaars, maar achteraan deze nieuwsbrief zetten we toch nog even de medaillewinnaars op een rijtje.

2 Activiteitenkalender herfst 2011 MIVOS-triatlon voor starters (een organisatie van MIVOS, Burensportdienst van Oudenburg, Kortemark, Gistel, Hooglede, Koekelare, Ichtergem, Diksmuide en Lichtervelde) Deze tweede editie belooft opnieuw een waar succes te worden. Er zijn nog steeds plaatsen vrij, dus aan allen die eens willen proeven van een recreatieve triatlon, ga naar en schrijf je in. Je kan zelfs verkleed meedoen, er is een prijs voor de ludiekste deelnemer. Wat en wanneer? Zondag 9 oktober 2011 in Diksmuide. Eerste zwemmers starten om 13u in zwembad De Kupe voor een afstand van 500m. Om 15u15 start het fietsen (volgens zwemtijd) op de parking van Sporthal De Pluimen (17 km). Aansluitend wordt een ronde van 4,5 km gelopen. Kostprijs? 5 euro. Mensanabus, veldtest - lactaattest Wat? Dit is een conditionele test. Hierbij wordt een vaste afstand (lopend of fietsend) aan steeds hogere hartslagzones afgewerkt tot aan het omslagpunt. Op basis van het omslagpunt worden de conditie en de samenhangende trainingszones bepaald. Bij deze test zit nog vervat: testanalyse, trainingsadvies en voorbeeldschema s. Wanneer? Dinsdag 25 en woensdag 26 oktober 2011, telkens van 18u tot 19u30 of van 19u30 tot 21u. Een test duurt 1,5 uur. De fietstest gaat enkel door op woensdag! Kostprijs? Dankzij de tussenkomst van het West-Vlaams provinciebestuur en het gemeentebestuur van Lichtervelde kost deze test uitzonderlijk slechts 20 euro. Wat mee te brengen? Loop- of fietsschoenen en geschikte kledij, je fiets en helm (fietstest) en douchegerei. Inschrijven? Kan via telefoon of mail (051/ ; sport@lichtervelde.be). Een inschrijving is pas definitief na betaling! Sportacademie Vanaf dinsdag 4 oktober en 2 lj di 16u-17u 5 en 6 lj di 17u-18u 2 kleuter woe 13u30-14u30 3 kleuter woe 14u45-15u45 3 en 4 lj do 16u-17u Kostprijs: 8,00 Niet tijdens de schoolvakanties. Seniorengym Vanaf donderdag 6 oktober Van 9u tot 10u in de gemeentelijke sporthal. Kostprijs: 8,00 Niet tijdens de schoolvakanties.

3 Activiteitenkalender herfst 2011 (vervolg) MIVOS-wandeluitstap voor senioren Op dinsdag 11 oktober 2011 trekken we dit jaar naar Kluisbergen om daar het Kluisbos eens grondig te verkennen. Achteraf kan er genoten worden van een lekkere en verzorgde maaltijd. Er zijn wandelingen van 4, 8 en 12 km. Vertrek aan de sporthal van de gemeente om 13u. Deelnameprijs is 15 per persoon. Deze activiteit is reeds volzet. Er wordt wel een reservelijst opgesteld. Marktsport Op vrijdag 4 november 2011 trekken we opnieuw met een hele bus jongeren (tussen 8 en 14 jaar) richting Brugge. Bloso, de provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge schotelen ons daar een fantastische dag vol sport en spel voor. De bus wordt gratis voorzien door ons gemeentebestuur en vertrekt om 8u45 op de parking van het sportcentrum (wees tijdig aanwezig!). Voor de prijs van 6 euro krijg je dus je verplaatsing heen en terug naar/van Brugge, ben je verzekerd en heb je toegang tot de ijsschaatsbaan, het Olympiabad en alle activiteiten in de Brugse binnenstad. Breng zeker je handschoenen en zwemgerei mee! De thuiskomst wordt voorzien rond 16u30. De plaatsen zijn beperkt, schrijf je dus tijdig in! Inschrijven kan aan de kassa van het zwembad tijdens de openingsuren, telefonisch of via mail (051/723066; sport@lichtervelde.be). Een inschrijving is pas definitief na betaling. Activiteiten + openingsuren Ochtendzwemmen Sinds begin september kan iedereen opnieuw iedere weekdag tijdens de vroege uurtjes bij ons terecht (van 8u00 tot 9u00). In het herfstverlof enkel op woensdag. Zwemtherapie voor senioren 55-plussers kunnen iedere dinsdagnamiddag (van 15u30 tot 17u00) terecht in het gemeentelijk zwembad voor een wekelijks zwemuurtje. Tijdens het herfstverlof (1/11 tot 7/11) gaat dit door op woensdagvoormiddag (van 10u30 tot 12u00). Zwembaddag Noteer volgende datum alvast in je agenda: zondag 20 november In samenwerking met het ISB zal het programma later bekend gemaakt worden. Het wordt ongetwijfeld een waterfeest. Zwemlessen voor volwassenen Bij voldoende interesse (vanaf 8 personen) zou in dit najaar een lessenreeks starten. Een lijst wordt bijgehouden Inschrijven is de boodschap! OPENINGSTIJDEN: HERFSTVAKANTIE: SLUITINGSDAGEN: ma: gesloten (zwemclub) woe-do: 14u - 21u di 1 en woe 2 nov 2011 (Allerheiligen di-do: 14u - 21u vrij: 14u - 21u30 en Allerzielen) vrij: 14u - 21u30 za: 14u - 17u30 vrij 11 nov 2011 (Wapenstilstand) za: 14u - 17u30 zo: 10u - 12u di 15 nov 2011 (Feest vd dynastie) zo: 10u - 12u OPGELET! Van maandag 19 december tot en met zondag 8 januari zal ons zwembad opnieuw gesloten zijn voor het jaarlijkse onderhoud. Vanaf 9 januari kan iedereen weer terecht in ons vers gevulde zwembad.

4 Sportdienst achter de schermen Bart Alliet Hoe ben je bij de sportdienst van Lichtervelde terechtgekomen? Dat is ongeveer negen jaar geleden. Vroeger werkte ik in Mariasteen als begeleider tot hier een plaatsje vrij kwam als redder. Ik heb toen geen moment geaarzeld om te solliciteren zodat ik nu bij de sportdienst werk. We zien je vaak als redder en de kinderen kennen je van bij de sportklassen en sportacademie. Hoe zou jij jouw taak omschrijven, wat zijn jouw verantwoordelijkheden? Het is een flexibele job en dat maakt het zo boeiend. Mijn job bestaat onder andere uit reddingsdienst in het zwembad. Een job met een hele grote verantwoordelijkheid want je moet toezien dat er niemand verdrinkt en je moet ook als het ware optreden als politieagent en de orde en veiligheid handhaven. Naast dit moet er ook regelmatig kassadienst gedaan worden en is natuurlijk het onderhoud van het zwembad ook een belangrijk onderdeel van mijn job. Ik geef ook sportklassen en sportacademie. Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen op een toffe maar vooral veilige manier kunnen sporten en dat ze na de les kunnen zeggen dat het leuk is geweest. Ook een beetje administratie is soms onderdeel van mijn taak. Zoals je ziet een hele boterham, maar zeker een heel boeiende job. Wat vind jij belangrijk als medewerker van de sportdienst? Wat mogen onze klanten zeker niet tekortkomen? Klant is koning is voor mij iets heel belangrijk dat steeds centraal staat. Als medewerker van de sportdienst moeten we vooral de vragen en behoeften van de klanten beantwoorden en vervullen, indien mogelijk. Hoe zie jij de toekomst voor de sportdienst? Zijn er dingen die je anders zou willen? Wat vind je sterke punten? Wat kan er beter? Ik zie de toekomst van de sportdienst heel rooskleurig in. Als je ziet wat een gemeente als Lichtervelde biedt op vlak van sportinfrastructuur en dat die dan ook ten volle wordt benut dan zie ik zeker nog groeimogelijkheden. We hebben een fantastisch team om mee samen te werken wat zeker ook een pluspunt is. Dingen opsommen die beter kunnen is niet gemakkelijk, dromen mag natuurlijk altijd, maar het moet realiseerbaar zijn natuurlijk. Je leven bestaat natuurlijk uit meer dan onze sportdienst. Wat zijn je hobby s? Hoe ziet je vrije tijd eruit? Mijn hobby is mijn toneel en naar het voetbal gaan (nu voornamelijk passief, vroeger 30 jaar actief). Zo ga ik iedere thuismatch van Club Brugge gaan bekijken, een fan van het eerste uur. Sinds een jaar of vijftien speel ik toneel in De Zwaan. Dit doe ik heel graag, het is een hobby waarin heel veel tijd kruipt. Vooral in het najaar, zo moet er vanaf eind augustus tot eind november twee maal per week 2,5 uur gerepeteerd worden. Bedankt Bart voor dit korte, maar interessante interview.

5 Interessant om weten! Automatische externe defibrillator (AED) De gemeente ging in september over tot de aankoop van drie AED s. Eén van deze toestellen werd bevestigd aan de ingang van de sporthal. Deze toestellen dienen door iedereen gebruikt te worden indien er zich een situatie voordoet met een bewusteloos slachtoffer zonder ademhaling. Om zo veel mogelijk mensen hiermee bekend te maken, worden in oktober enkele EHBO cursussen gegeven. Iedere Lichterveldse vereniging werd hiervoor uitgenodigd. De werking van deze toestellen komt in deze uiterst interessante sessies aan bod. Wat is een AED? AED is de afkorting van Automatische Externe Defibrillator, een computergestuurd toestel dat in staat is levensbedreigende hartritmestoornissen op te sporen, te analyseren en eventueel te behandelen door middel van een elektroshock. Het hart kan na de stroomstoot weer zelf proberen een hartritme te krijgen. Het kenmerkende aan de AED, is dat dit in België door iedereen (dus zelfs kinderen) mag gebruikt worden omdat het toestel 100% veilig is en gesproken instructies geeft. Hoe werkt een AED voor EHBO? 1. Nadat u twee zelfklevende elektroden op de ontblote borst van het slachtoffer heeft aangebracht, begint de Automatische Externe Defibrillator met een analyse van het hartritme. 2. Als er sprake is van ventrikelfibrillatie (chaotisch trillen van het hart) geeft de AED aan dat er een stroomstoot aan het hart moet gegeven worden. 3. De stroom wordt, na een druk op de knop, of eventueel volledig automatisch, aan het hart afgegeven via de zelfklevende elektroden. Dit gebeurt enkel wanneer het veilig (en noodzakelijk) is om een schok toe te dienen! 4. Het fibrilleren zal dankzij deze schok stoppen en het hart krijgt de kans zelf weer een normale circulatie op te bouwen. Cartoons

6 Interessant om weten! (vervolg) Uitslag scholenveldloop 1ste leerjaar: meisjes: 1/Amelie Maene 2/ Liesel Debruyne 3/ Radima Gouiloukhanova jongens: 1/ Mylan Degrijse 2/ Finn Tavernier 3/ Michiel Goddyn. 2de leerjaar: meisjes: 1/ Marie Wydooghe 2/ Kelsey Desmet 3/ Islam Arab jongens: 1/ Gilles Brouckaert 2/ Viktor Warlop 3/ Rens Goethals. 3de leerjaar: meisjes: 1/ Emmy Wybo 2/ Manou Vankeersbilck 3/ Fatima Gouiloukhanova jongens: 1/ Brent Beernaert 2/ Eldar Ahmedov 3/ Simon Goddyn. 4de leerjaar: meisjes: 1/ Alyssa Grymonpré 2/ Julie Vankeirsbilck 3/ Lien Luyens jongens: 1/ Valentin Janclaes 2/ Matteo Vandenberghe 3/ Senne Vandecaveye. 5de leerjaar: meisjes: 1/ Flore Delameilleure 2/ Rune Vangenechten 3/ Julie Verhoeve jongens: 1/ Versyck Andries 2/ Laurens Maenhout 3/ Robin Van Tieghem. 6de leerjaar: meisjes: 1/ Chloë Devolder 2/Esmee Labens 3/ Clelia Defevere jongens: 1/ Wout Debyser 2/ Junior Alliet 3/ Lander Buysse. 1ste middelbaar: meisjes: 1/ Lisa Vanbelleghem 2/ Femke Caes 3/ Sarah-Lynn Bruynooghe jongens: 1/ Lars Gheysen 2/ Stijn Debysser 3/ Reinout Vannevel. 2de middelbaar: meisjes: 1/ Tessa Labens 2/ Lotte Goethals 3/ Justine Verhoeve jongens: 1/ Kjell Vanmaele 2/ Kenneth Wyffels 3/ Jordy Vens. West-Vlaamse Mountainbikekalender Het wordt stilaan een vaste waarde binnen de mountainbikewereld: de West-Vlaamse mountainbikekalender! Tweejaarlijks wordt door de sportdienst van West-Vlaanderen een editie van de kalender uitgegeven om de sportievelingen op de mountainbike de weg te wijzen naar de West-Vlaamse toertochten. Opnieuw werden deze tochten gebundeld in een gids in handig pocketformaat. 107 tochten om West- Vlaanderen door weer en wind te ontdekken. Deze gids kan verkregen worden op onze sportdienst! Voor meer mountainbikeinfo: In Lichtervelde staat op zondag 12 februari 2012 de 5de Huwynstocht op het programma. Deze tocht wordt georganiseerd door de Huwynsbikers in samenwerking met Torhoutse Outdoor Fun. Start van 8u tot 11u in het judolokaal, Sportlaan in Lichtervelde. Het parcours loopt tussen velden en bossen. Er is de mogelijkheid tot het nemen van een douche en er zijn afspuitplaatsen voor de fietsen. Afmelden + info in de nieuwsbrief Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, gelieve hier te klikken. Wie deze nieuwsbrief wenst te ontvangen of een vraag heeft, kan een mailtje sturen naar sport@lichtervelde.be of bel even 051/ Opgelet! Er is steeds plaats voor activiteiten van jouw vereniging. Stuur ze ons zeker door, wij zorgen voor een mooie vermelding in de volgende nieuwsbrief. Gemeentelijke sportdienst Els Kindt Koen Vanhoutte Schepen van sport Sportfunctionaris Tel: 051/ Tel: 051/ Gsm: 0473/ Gsm: 0478/ els.kindt@west-vlaanderen.be sport@lichtervelde.be

Jaarprogramma 2012. Tarief : 8 per periode.

Jaarprogramma 2012. Tarief : 8 per periode. Jaarprogramma 2012 1. DE SPORTACADEMIE : Sportdienst Naschoolse sport voor lagere schoolkinderen. Het doel is het aanleren van diverse sporten, verhogen van de algemene conditie bij de jeugd en doorstroming

Nadere informatie

Jaarprogramma 2015. Tarief : 10 per periode Minimum aantal deelnemers : 12 per groep

Jaarprogramma 2015. Tarief : 10 per periode Minimum aantal deelnemers : 12 per groep Jaarprogramma 2015 1. DE SPORTACADEMIE : Sportdienst Naschoolse sport voor lagere schoolkinderen. Het doel is het aanleren van diverse sporten, verhogen van de algemene conditie bij de jeugd en doorstroming

Nadere informatie

Nieuwsbrief sportdienst

Nieuwsbrief sportdienst S P O R T D I E N S T L I C H T E R V E L D E Nieuwsbrief sportdienst Voorwoord Jaargang 4/2012 - Editie 15/september Het nieuwe schooljaar is net uit de starblokken geschoten. De mooie herinneringen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorwoord. Activiteitenkalender voorjaar 2016

Nieuwsbrief. Voorwoord. Activiteitenkalender voorjaar 2016 S P O R T D I E N S T L I C H T E R V E L D E Nieuwsbrief Voorwoord Jaargang 8/2016 - Editie 29/maart 2016 is alweer 3 maanden verder. Hopelijk is iedereen nog aan die goede voornemens bezig. Wij helpen

Nadere informatie

Voorwoord. Activiteitenkalender voorjaar Jaargang 8/2016 Editie 31/december

Voorwoord. Activiteitenkalender voorjaar Jaargang 8/2016 Editie 31/december Voorwoord SPORTDIENST LICHTERVELDE NIEUWSBRIEF Jaargang 8/2016 Editie 31/december Winter is coming... Het koude weer zorgt er vaak voor dat we de moed niet vinden om te gaan sporten. Wat sneeuw en wind

Nadere informatie

Sportsessies vanaf 2014

Sportsessies vanaf 2014 Voorwoord Beste sportvriend We laten stilaan de feestdagen van 2013 achter ons en we blikken voluit naar wat 2014 ons brengt. Wij willen u en uw familie dan ook een goede gezondheid wensen en veel succes

Nadere informatie

DE KLEUTERACADEMIE

DE KLEUTERACADEMIE Jaarprogramma 2017 1. DE KLEUTERACADEMIE Kleutergym met het accent op het speels aanleren van diverse vaardigheden die de sportieve ontplooiing van de kleuters ten goede komen. Wekelijks op woensdagnamiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorwoord. Activiteitenkalender voorjaar 2014

Nieuwsbrief. Voorwoord. Activiteitenkalender voorjaar 2014 S P O R T D I E N S T L I C H T E R V E L D E Nieuwsbrief Voorwoord Jaargang 5/2013 - Editie 20/december Kortere dagen, langere nachten. Laten we genieten van de knusse sfeer die de winter met zich meebrengt.

Nadere informatie

Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen.

Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen. Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen. Herfstsportkampen Vanaf 14 september om 08.00 uur kunt u hier1 inschrijven voor onze herfstsportkampen.

Nadere informatie

DE KLEUTERACADEMIE

DE KLEUTERACADEMIE Jaarprogramma 2019 1. DE KLEUTERACADEMIE Kleutergym met het accent op het speels aanleren van diverse vaardigheden die de sportieve ontplooiing van de kleuters ten goede komen. Wekelijks op woensdagnamiddag

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen Ieper 08/08/2015 Ook midden de zomervakantie stak het LOKO-team de koppen bij elkaar. Het najaar kondigt zich immers als zeer druk aan! In september bundelen we immers deelnames aan Dwars door Ieper, De

Nadere informatie

Jaarplanning 2019 Sportdienst Brakel

Jaarplanning 2019 Sportdienst Brakel Jaarplanning 2019 Sportdienst Brakel Sportdienst Brakel Jagersstraat 64 A - 9660 Brakel Tel: 055/42 31 98 E-mail: sportdienst@brakel.be Sportfunctionaris Wim De Wael (wim.dewael@brakel.be) Sportpromotor

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

2016 1. DE KLEUTERACADEMIE

2016 1. DE KLEUTERACADEMIE Jaarprogramma 2016 1. DE KLEUTERACADEMIE Kleutergym met het accent op het speels aanleren van diverse vaardigheden die de sportieve ontplooiing van de kleuters ten goede komen. Wekelijks op woensdagnamiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs. Vragenlijst

Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs. Vragenlijst Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs Vragenlijst Beste sporter, trainer, bestuurslid, supporter, Met steun van de Vlaamse overheid biedt Rode Kruis-Vlaanderen 225 sportclubs een opleiding

Nadere informatie

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE OPGEPAST! Enkele wijzigingen ALGEMENE INFO PETOETER & GRABBELPAS NIEUW! Het grabbelpasje wordt vervangen door de UiTPAS. Om deel te nemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De maand september loopt op zijn einde. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug naar de voorbije maand, maar we kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen

Nadere informatie

Zomersportkamp 4de, 5de en 6de leerjaar

Zomersportkamp 4de, 5de en 6de leerjaar Sportdienst organiseert in samenwerking met sportraad Zomersportkamp 4de, 5de en 6de leerjaar Maandag 4 tot en met vrijdag 8 juli Maximum 40 plaatsen 60 EUR Inschrijven kan vanaf 3 mei 2016 De activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorwoord. Activiteitenkalender voorjaar 2015

Nieuwsbrief. Voorwoord. Activiteitenkalender voorjaar 2015 S P O R T D I E N S T L I C H T E R V E L D E Nieuwsbrief Voorwoord Jaargang 7/2015 - Editie 25/maart Na een koude winter en vele maartse buien is het welletjes geweest. De dagen duren ondertussen al een

Nadere informatie

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden staan voor de deur, dus eventjes tijd voor een

Nadere informatie

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart 2013 Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart de beurtenkaart geldig blijft tot deze opgebruikt is. elke deelnemer verzekerd is tegen lichamelijke ongevallen.

Nadere informatie

Lessenreeksen. januari augustus. zie pagina 9-10 - 11. Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.

Lessenreeksen. januari augustus. zie pagina 9-10 - 11. Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke. januari augustus 014 Lessenreeksen zie pagina 9-10 - 11 v.u. Pierre Ryckewaert, wnd. secretaris promo 8484 Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart elke

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli-augustus-september 2015 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De laatste dagen van de maand september staan al voor de deur. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug, maar kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen mag.

Nadere informatie

Vakantiefolder. kerstvakantie 2016

Vakantiefolder. kerstvakantie 2016 Vakantiefolder kerstvakantie 2016 De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang Kwaliteitsvolle opvang nodig? Het antwoord is Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker! De Kikker is tijdens schoolvakanties op weekdagen

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

WEEK VAN DE SPORTCLUB

WEEK VAN DE SPORTCLUB WEEK VAN DE SPORTCLUB Van ZATERDAG 10 tem ZONDAG 18 SEPTEMBER 2011 Een organisatie van Bloso ism : 1. de gemeentelijke sportdienst 2. de gemeentelijke sportraad Hamme 3. de lokale sportclubs WEEK VAN DE

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

Praktische informatie. Contact: Leuvensesteenweg 194. 1932 Sint - Stevens - Woluwe. Tel. 02/720.88.11. Mogelijkheden:

Praktische informatie. Contact: Leuvensesteenweg 194. 1932 Sint - Stevens - Woluwe. Tel. 02/720.88.11. Mogelijkheden: sportinfrastructuur Gemeentelijke sporthal Sint - Stevens - Woluwe Gemeentelijke sporthal Zaventem Gemeentelijk zwembad "De Motte" Andere sportaccommodaties Buurtsportterreinen Gemeentelijke sporthal Sint

Nadere informatie

Vakantie-aanbod Zomer 2016

Vakantie-aanbod Zomer 2016 Vakantie-aanbod Zomer 2016 Voor kinderen VANAF 4 jaar! (uitgezonderd kleutersportkamp) TEENS @ Kluisbergen (voor tieners van 10 15 jaar) Beste mama s en papa s, zonen en dochters! Zijn jullie op zoek naar

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Tijdens de komende kerstvakantie is er weer Mish Mash, de coole tienerwerking van stad Vilvoorde.

Tijdens de komende kerstvakantie is er weer Mish Mash, de coole tienerwerking van stad Vilvoorde. Tijdens de komende kerstvakantie is er weer Mish Mash, de coole tienerwerking van stad Vilvoorde. Heb je zin in actie en avontuur? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Is je vakantie doodsaai omdat je vrienden

Nadere informatie

Gemeentelijke sportdienst Kaaiplein 32 9220 Hamme Sportdienst@hamme.be 052/47.63.74 www.weekvandesportclub.be

Gemeentelijke sportdienst Kaaiplein 32 9220 Hamme Sportdienst@hamme.be 052/47.63.74 www.weekvandesportclub.be VAN 13 T/M 21 SEPTEMBER 2014 Een organisatie van Bloso ism - De gemeentelijke sportdienst - De gemeentelijke sportraad - De Hamse sportclubs Gemeentelijke sportdienst Kaaiplein 32 9220 Hamme Sportdienst@hamme.be

Nadere informatie

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout!

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! VAKANTIEGIDS VAKANTIEGIDS 2,5 18 jaar 2015 Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! V.U.: College van Burgemeester en Schepenen, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout 1/8 Gelieve mij

Nadere informatie

Gelukkig Nieuwjaar! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906

Gelukkig Nieuwjaar! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906 Gelukkig Nieuwjaar! Afzendadres en VU Elien Verbiest Hezemeerdijk 22 2440 Geel Januari is weer aangebroken en

Nadere informatie

Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie

Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie 2 0 1 2 Narrenparade op het ijs Doe eens zot! Het Middeleeuwse avontuur Kleutercarnaval Vliegen en duikelen Allemaal beestjes Run & fun Circuskunsten Waag je

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter. Juli augustus september 2015

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter. Juli augustus september 2015 ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter Juli 2015 Openingsuren LDC Pallieter De ontmoetingsruimte is elke dag open van 9.00u. tot 17.30u De cafetaria is elke weekdag open van 12.00u tot 17.30u Dienstverlening

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 5 - SEIZOEN

NIEUWSBRIEF NUMMER 5 - SEIZOEN NIEUWSBRIEF NUMMER 5 - SEIZOEN 2010-11 Voorwoord De kalender van onze 1ste ploeg heren onderging enkele wijzigingen omwille van diverse uitgestelde en verschoven wedstrijden. Hieronder vindt U het programma

Nadere informatie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie INFOFOLDER VOORWOORD Op 7 september 2013 schrijven we in Zandhoven geschiedenis want na jaren van overleg, samenwerken en opbouwen konden we, met de nodige fierheid, ons gemeentelijk sportcomplex officieel

Nadere informatie

Wandelclub Toekers Bunsbeek B051

Wandelclub Toekers Bunsbeek B051 Wandelclub Toekers Bunsbeek B051 De wandelingen starten aan voetbalkantine,vlaasstraat 3, 3380 Bunsbeek Wandelclub de Toekers Bunsbeek zal naar goede gewoonte in het kader van de week van de sportclub

Nadere informatie

Buitenschoolse Kinderopvang Roefels

Buitenschoolse Kinderopvang Roefels 4BKO Roefels Buitenschoolse Kinderopvang Roefels Opvanglocatie : Berlaar Centrum Domein Kinderland Ballaarweg 1 (ingang via Dr. Van der Borghtstraat) 2590 BERLAAR 03 482 08 08 Wat bieden we aan? We knutselen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

Sportactiviteiten. voorjaar voor alle leeftijden

Sportactiviteiten. voorjaar voor alle leeftijden Sportactiviteiten voorjaar 2019 voor alle leeftijden -18 Kleutersport Omnisport -18 Laat jouw kleuter op een speelse manier kennismaken met allerlei sporten en spelen. De Wil je nieuwe sporten leren kennen?

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2019 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen Januari - December 2019 Sportdienst i.s.m. www.middelkerke.be/sportkaart Sport@ geeft een overzicht van alle sportactiviteiten die de sportdienst en het organiseren.

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 Openingsuren De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen Gezondheidsconsult

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE

VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE 2018-2019 DE KIKKER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG Een kabouter in je hoofd! in Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker Tijdens de kerstvakantie gebeuren er wat vreemde dingen in

Nadere informatie

Sportparticipatie en fysieke activiteit

Sportparticipatie en fysieke activiteit Sportparticipatie en fysieke activiteit Gepensioneerden Het doel van deze vragenlijst is wat meer te weten te komen over uw eigen sportbeoefening. Graag hadden wij op uw medewerking gerekend. Deze vragenlijst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Verantwoordelijken. Jenny Van Leemput 016 40 14 32 Brei-haak-en-naaicafé. Chris Kestens Banhagestraat 71 016 40 19 39.

Verantwoordelijken. Jenny Van Leemput 016 40 14 32 Brei-haak-en-naaicafé. Chris Kestens Banhagestraat 71 016 40 19 39. Bestuursleden Verantwoordelijken Jenny Van Leemput Voorzitster Korenbloemlaan 14 016 40 14 32 kvlv.blanden@skynet.be Bloemschikken Lieve Debraekeleer Secretaresse Naamsesteenweg 21 016 40 25 04 lievedebraekeleer@hotmail.com

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Inhoud. MBC Drop Nieuwsbrief mei 2018

Inhoud. MBC Drop Nieuwsbrief mei 2018 Inhoud Voorwoord p. 2 26 mei Jeugd-Ouder toernooi 2018 & Spaghetti-avond p. 3 23-27 juli Zomerstage p. 3 Multimove p. 3 Resultaten competitie p. 4 Speelkalender juni - september p. 4 T-shirts p. 5 Contacten

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2016 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Lokaal dienstencentrum Far-West Buurtbewoners, Ik nodig iedereen in de buurt uit om eens langs

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

Sportreeksen in het najaar 2018

Sportreeksen in het najaar 2018 Heuvelland 2018 Sportreeksen in het najaar 2018 Zumba voor Dames D Voor +15-jarigen D Iedere dinsdag van 20u 21u in het OC de Galoye in Loker 25/30 (12 lessen) D De eerste les start op 25 september Omnisport

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST April, mei, juni 2016 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Centrumleider Far West Buurtbewoners, Ik ben Lore Tilley en vanaf februari heb ik de taak van Marijke

Nadere informatie

SV GROENENDAAL. Nieuwsbrief 9 de jaargang nummer 13/24-02-2012 MOEDIG ALTIJD AAN!!! ZATERDAG 3 MAART SV GROENENDAAL QUIZAVOND! Zie teletekst pag.

SV GROENENDAAL. Nieuwsbrief 9 de jaargang nummer 13/24-02-2012 MOEDIG ALTIJD AAN!!! ZATERDAG 3 MAART SV GROENENDAAL QUIZAVOND! Zie teletekst pag. SV GROENENDAAL Nieuwsbrief 9 de jaargang nummer 13/24-02-2012 MINI MINIEMEN PLAATSEN ZICH VOOR HALVE FINALE BVA! ZATERDAG 3 MAART SV GROENENDAAL QUIZAVOND! Zie teletekst pag. 598 UITGAVE SV GROENENDAAL

Nadere informatie

Info jeugd. Kempisch Triatlon Team

Info jeugd. Kempisch Triatlon Team Info jeugd Kempisch Triatlon Team 1. Algemeen 2. Jeugdwerking 3. Lidgeld 4. Trainingen 5. Materiaal 6. Contactgegevens 1. Algemeen Het Kempisch Triatlon Team is één van de grootste triatlonclubs uit de

Nadere informatie

Haacht. Gemeente met toekomst

Haacht. Gemeente met toekomst Haacht Gemeente met toekomst Vakantiegids Krokus 2016 Onze activiteiten in vogelvlucht Omnisportweek 8 tot 12 februari 3 tot 8 jaar p. 3 Hip hip Elvis Zondag 7 februari 3 tot 11 jaar p. 4 Nellie & Cezar

Nadere informatie

GYMAANBOD WAT IS IN HET LIDGELD INBEGREPEN?

GYMAANBOD WAT IS IN HET LIDGELD INBEGREPEN? GYMAANBOD 2016-2017 HOE INSCHRIJVEN? START TURNSEIZOEN COMPETITIE: 5 SEPTEMBER 2016 RECREA: 10 SEPTEMBER 2016 INSCHRIJVINGSMOMENT in annex sporthal 02/09/16 van 17.30-19.30 03/09/16 van 09.00-11.30 Bekijk

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Avelgem sportief! Sportwegwijs...

Avelgem sportief! Sportwegwijs... sportief! Sportwegwijs... Sportdienst De sportdienst staat in voor de sportieve dienstverlening aan de inwoner van, aan de se sportraad en VZW Sportbeheer. Contact: Sportdienst Doorniksesteenweg 226 8580

Nadere informatie

SPORT VOOR VOLWASSENEN

SPORT VOOR VOLWASSENEN SPORT VOOR VOLWASSENEN IN Vzw Sportbeheer eva Ontmoetingscentrum Polderbos Polderbos 20 9840 DE PINTE 09/280.98.48 09/280.98.59 Ondernemingsnummer: 0442164602 Email: sport@depinte.be VU: Inge Temmerman,

Nadere informatie

Jaarplanning 2016 Sportdienst Brakel

Jaarplanning 2016 Sportdienst Brakel Jaarplanning 2016 Sportdienst Brakel Sportdienst Brakel Jagersstraat 64 A - 9660 Brakel Tel : 055/42 31 98 E-mail : sportdienst@brakel.be Sportfunctionaris Wim De Wael (wim.dewael@brakel.be) Sportpromotor

Nadere informatie

Jeugddienst Markt Zele 052/ sportdienst Markt Zele 052/

Jeugddienst Markt Zele 052/ sportdienst Markt Zele 052/ Jeugddienst Markt 50 9240 Zele 052/45 98 25 Jeugddienst@Zele.be sportdienst Markt 50 9240 Zele 052/45 98 34 Sportdienst@Zele.be Hey jij daar! Wij stellen jouw onze activiteiten van de herfstvakantie voor.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP

Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP 16-04-2012 Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP Welkom bij de derde nieuwsbrief van wandelgroeploop. In een half jaar tijd is LOOP gegroeid naar 56 wandelaars, verdeeld over 4 groepen. De dinsdagroep uit

Nadere informatie

Mozka. 20 Juni. Infoavond

Mozka. 20 Juni. Infoavond Mozka 20 Juni Infoavond Mozka = competitief Steeds beter worden is het doel Trainingen en wedstrijden Regelmaat en discipline Zowel zwemmers als ouders moeten zich hiervan bewust zijn 1 Seizoen Start :

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. april 2015

Uitvliegerskrant. april 2015 De Uitvliegerskrant april 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 4 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang WIE? De Kikker is er voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. In De Kikker worden deze kinderen opgevangen door professionele

Nadere informatie