Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. slim op weg SLIM OP WEG 42. driemaandelijkse NIEUWsBRIEF VAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. slim op weg SLIM OP WEG 42. driemaandelijkse NIEUWsBRIEF VAN"

Transcriptie

1 slim op weg Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 42 driemaandelijkse NIEUWsBRIEF VAN HET MOBIlITEITsBEdRIjF stad GENT jg 11, nr 4 / oktober, november, december 2013

2 Voorwoord Beste lezer In een vorige nieuwsbrief kon u al lezen dat het Woodrow Wilsonplein veiliger zou worden voor fietsers en voetgangers. Het maakt me erg blij dat we daar intussen in geslaagd zijn. Kiss&Ride gebeurt nu op een andere plek en dat is letterlijk en figuurlijk een hele verademing. Ook elders hebben we de veiligheid en het comfort van de zachte weggebruikers gevoelig verbeterd. Er zijn weer een aantal fietssuggestiestroken bijgekomen en in de Burggravenlaan is er eindelijk meer ruimte voor fietsers. Waar mogelijk werkt de Stad Gent ook samen met andere organisaties. De opening van de bewaakte fietsenstalling naast Kunstencentrum Vooruit is daar een goed voorbeeld van. Maar in sommige gevallen moeten we onze plannen bijsturen. Zo bleken er te veel nadelen verbonden aan het knippen van de Alfons Braeckmanlaan. Daar zoeken we verder naar andere oplossingen. Om het openbaar vervoer nóg aantrekkelijker te maken, zijn vaak ingrijpende werkzaamheden nodig. De heraanleg van de PAG-as (tramlijn 2) schiet goed op: deze zomer is de tweede fase van start gegaan. Hoewel dat weer gepaard gaat met omleidingen, komen we nu steeds dichter bij het eindresultaat. Ook op lijn 7 zullen in de toekomst geen bussen maar trams rijden. Eind september is voor het eerst een klankbordgroep samengekomen om de plannen voor die vertramming te bespreken. Ik wil ook ú graag actief betrekken bij de vele mobiliteitsplannen die in Gent op stapel staan. Dat kan via zo n klankbordgroep of via een denk mee -traject, zoals begin oktober rond het nieuwe parkeerplan voor Gent. Ik ben ervan overtuigd dat we in overleg en discussie tot sterkere plannen komen. Ik wens u veel leesplezier! Filip Watteeuw Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

3 Woodrow Wilsonplein voortaan veiliger voor fietsers en voetgangers 30 september 2013 was een memorabele dag voor alle fietsers en voetgangers op het Woodrow Wilsonplein. Sindsdien vinden zij er geen auto s meer op hun weg: de bocht langs de voorkant van de hoofdbibliotheek en het Administratief Centrum Zuid is voortaan verboden terrein voor auto s. Het gevaar is geweken (naar nieuwe K&R-zones) Tot voor kort ontstonden er vaak gevaarlijke situaties aan het Woodrow Wilsonplein. Auto s parkeerden er slordig of niet reglementair en reden er veel te snel. Daarom hebben we beslist om fietsers en voetgangers te scheiden van het gemotoriseerd verkeer. Voor wie met de auto komt, hebben we in de omgeving van het Wilsonplein enkele nieuwe K&R-zones ingericht: aan het Graaf Van Vlaanderenplein, het Frankrijkplein, de Franklin Rooseveltlaan, de Hubert Frère Orbanlaan en de Jules De Bruyckerdreef. Daar mag u van maandag tot vrijdag van 8 tot 18 uur tot 15 minuten gratis parkeren met een speciaal ticket uit de parkeerautomaat. Alternatieven naar believen voor de auto De veranderingen op het Woodrow Wilsonplein zijn een bewuste keuze om het comfort en de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers te verbeteren. Voor wie vroeger met de auto kwam, is het een goed moment om de alternatieven te overwegen. Het Woodrow Wilsonplein (en omgeving) is immers zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. Iets verderop parkeren of gebruik maken van een Park&Ride buiten het stadscentrum kan natuurlijk ook. Uit evalueren kunnen we leren We zullen de nieuwe verkeerssituatie na zes maanden evalueren. Daarbij zullen we nagaan of de veranderingen niet voor ongewenste effecten zorgen en of er eventueel bijkomende maatregelen nodig zijn. MEER INFO?

4 Gentenaars denken mee over het nieuwe parkeerplan voor Gent De Stad Gent heeft de uitgesproken ambitie om trendsetter te zijn in duurzame mobiliteit. Zo willen we onder meer het stadscentrum autoluw maken. Om dat te realiseren, is een nieuw parkeerplan nodig. En daar willen we de Gentenaars graag bij betrekken. Denk mee : voor nog betere parkeeroplossingen Het nieuwe parkeerplan voor Gent moet meer zijn dan het resultaat van een technische studie. Daarom hebben we een denk mee -traject uitgestippeld. Dat begon tijdens de eerste week van oktober met een infomarkt in het stadhuis. Daar deden we het doel van ons nieuwe parkeerbeleid uit de doeken en legden we uit welke resultaten uit het voorbereidend onderzoek naar voren zijn gekomen. De doelstellingen van het huidige bestuursakkoord en de eerste vaststellingen uit dat onderzoek vormen de basis voor het toekomstige parkeerplan. Maar binnen die contouren ligt nog een heel speelveld open voor vernieuwende parkeerideeën, zowel voor auto s als voor fietsen. Daarom organiseerden we tijdens diezelfde eerste week van oktober enkele discussieavonden waarop we enkele van die vernieuwende concepten aftoetsten bij geïnteresseerde bewoners, handelaars, bezoekers en werknemers. MEER INFO? over het parkeerplan voor Gent en het denk mee -traject kunt u bekijken op parkeerplan.

5 Ruime fietsenparking naast Vooruit Begin juli ging naast het Kunstencentrum Vooruit een gloednieuwe bewaakte en overdekte fietsenparking open. Die parking bestaat uit een gelijkvloerse en een half ondergrondse verdieping waarin samen plaats is voor ruim 400 fietsen. Bovenop bevindt zich een al even nieuw, gezellig terras: een uitgelezen plek om even tot rust te komen midden in de stad. Met een gerust hart uw fiets achterlaten Vanuit de Sint-Pietersnieuwstraat kunt u als fietser elke dag de klok rond naar binnen om uw fiets te stallen of weer op te halen. Dankzij speciale verlichting lukt dat ook s nachts zonder problemen. Ook de inrichting van de parking biedt alle hedendaags comfort: tegen de wanden kunt u uw fiets veilig, compact en makkelijk parkeren in een dubbeldeksysteem, in het midden staan enkeldekse fietsparkeerplaatsen. Op die manier blijft alles overzichtelijk. Bewakingscamera s houden er ook permanent een oogje in het zeil, zodat u onbezorgd te voet de stad kunt intrekken. Fietsenparkings: een bewuste keuze van de Stad Gent De Stad Gent kiest er bewust voor om fors te investeren in een uitgebreid aanbod aan comfortabele en degelijke fietsenstallingen. We plaatsen daartoe niet alleen meer gewone stallingen op straat, ook het aanbod aan bewaakte fietsenparkings, zoals die naast het Kunstencentrum Vooruit, neemt toe. Aan de grote treinstations, bijvoorbeeld, groeit het aantal overdekte fietsenstallingen enorm. In het historisch centrum gingen er sinds het najaar 2012 al twee gratis fietsenparkings open: de fietsenparking Korenmarkt onder de Sint-Michielsbrug kan 210 fietsen herbergen en de fietsenparking Braunplein onder de stadshal 80. Beide fietsenparkings zijn open van 7 uur tot 1 uur s nachts, en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 3 uur s nachts. Onder de stadshal vindt u ook een fietspunt van Max Mobiel. U kunt er fietsen huren, uw fiets laten registreren of kleine herstellingen laten uitvoeren. De overdekte fietsenparking van Vooruit is de derde in de rij.

6 Nieuwe fietssuggestiestroken maken fietsen veiliger In Gent is al heel wat goede fietsinfrastructuur aanwezig, maar het kan nog een stuk beter. De Stad blijft dan ook werken aan de uitbouw van zijn fietsnetwerk. Als er niet genoeg ruimte is voor volwaardige fietspaden, zijn fietssuggestiestroken een goed alternatief om aan de andere weggebruikers duidelijk te maken waar belangrijke fietsroutes lopen. In Gent worden nieuwe suggestiestroken altijd in het okergeel langs de rand van de rijweg aangebracht. Fietssuggestiestroken: veiliger in alle opzichten Fietssuggestiestroken zijn om verschillende redenen erg zinvol. Fietsers zijn niet alleen duidelijker zichtbaar, ze zien ook zelf waar ze bij voorkeur horen te fietsen. Autobestuurders zien dan weer meteen dat ze langs een fietsroute rijden en dat ze extra voorzichtig moeten zijn voor de fietsers in het verkeer. Nieuwe fietssuggestiestroken Onlangs zijn er in een aantal Gentse straten fietssuggestiestroken bijgekomen. Als onderdeel van de fietsroute tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde vindt u er nu bijvoorbeeld in de Rijvisschestraat, de P.P. Rubenslaan en de P. Van Reysschootlaan. Ook de Amand Casier de Ter Bekenlaan, die deel uitmaakt van de fietsas tussen Vinderhoute/Mariakerke en Wondelgem/stadscentrum, kreeg een okergele coating langs de randen van de weg. Ten slotte liggen er nu nieuwe fietssuggestiestroken in de Gentbruggestraat, die een belangrijke fietslink is tussen Gentbrugge en Sint Amandsberg. Minder rijstroken, bredere fietspaden in de Burggravenlaan In afwachting van de geplande heraanleg heeft de Burggravenlaan een fietsvriendelijkere belijning gekregen. Vanaf de brug over de Schelde tot aan de Hundelgemsesteenweg moet het gemotoriseerd verkeer het voortaan met twee in plaats van vier rijstroken doen. Daardoor kwam er ruimte vrij voor de huidige bredere fietspaden en een bufferstrook tussen het autoverkeer en de fietspaden. Dat maakt het er een stuk veiliger om te fietsen.

7 Klankbordgroep voor de tramlijn tussen Sint-Denijs-Westrem en Dampoort De Lijn en de Stad Gent werken samen aan een betere en duurzamere mobiliteit voor de toekomst. Daarom willen ze het drukste deel van het traject van de huidige buslijnen 71 tot en met 78 (tussen Sint-Denijs-Westrem, het station Gent-Sint-Pieters, het Citadelpark, het Woodrow Wilsonplein en Dampoort) omvormen tot een tramlijn. Die vertramming moet het openbaar vervoer in Gent sneller, comfortabeler en duurzamer maken. Beide partners maken nu voorbereidende studies voor die vertramming van buslijn 7. Zowel De Lijn als de Stad Gent vindt het belangrijk om alle betrokkenen vroeg in het proces te informeren over die plannen, zodat die hun mening kunnen geven. Daarvoor is alvast een klankbordgroep opgestart. Wat gebeurt er wel en wat niet in een klankbordgroep? In een klankbordgroep vragen we een vaste groep van inwoners, belanghebbende organisaties, betrokken professionelen naar hun opmerkingen, bezorgdheden en eigen ideeën over een (infrastructuur)project. Dat levert nuttige informatie op voor de verdere uitwerking van dat project, en bovendien betrekken we de deelnemers op die manier ook beter bij een project dat hun aanbelangt. Let wel, in een klankbordgroep worden geen bindende adviezen opgemaakt. Het is ook geen platform voor vragen die enkel op een persoonlijke situatie betrekking hebben. Een klankbordgroep volgt het hele proces, van het opmaken van het milieueffectenrapport (MER) tot en met de uitvoering van het concrete project. Door de lange duur vraagt het ook een engagement van de deelnemers. De eerste vergaderingen zijn inmiddels achter de rug. Ook de komende jaren roepen we de groep weer samen, afhankelijk van hoe het project verloopt. MEER INFO?

8 Werken in PAG-as in volgende fase Het PAG-asproject draait op volle toeren. De werken aan de Rozemarijnbrug zijn al enige tijd voltooid en de Papegaaistraat werd al zo goed als volledig heraangelegd. Afgelopen zomer ging de Gebroeders Vandeveldestraat dicht voor het verkeer voor de volgende fase van de riolerings- en wegenwerken. Gebroeders Vandeveldestraat aan de beurt PAG-as verwijst naar de Papegaaistraat, de Annonciadenstraat en de Gebroeders Vandeveldestraat die volledig worden heraangelegd. Ook de sporen en de wegen op de Rozemarijnbrug werden binnen dat project vernieuwd. Na de Papegaaistraat is de Gebroeders Vandeveldestraat aan de beurt. Eerst wordt er gewerkt tussen de Recollettenbrug en Onderbergen en daarna tussen Onderbergen en de Oude Houtlei. Ook hier wordt alles vernieuwd: riolering, wegdek en sporen. De werken in de Gebroeders Vandeveldestraat zullen duren tot het voorjaar van Daarna volgt de heraanleg van de Annonciadenstraat en het overblijvende stuk van de Papegaaistraat. Het volledige PAG-asproject zou voltooid moeten zijn tegen de Gentse Feesten van Zolang de werken duren, is er geen tramverkeer door de PAG-as. Tramlijnen 21 en 22 blijven ingekort en stoppen aan de tijdelijke halte Kouter. U vindt alle informatie over het project op Recollettenbrug mee aangepakt Aan de Recolletenbrug is doorgaand verkeer tijdelijk niet mogelijk omdat Waterwegen en Zeekanaal NV van de gelegenheid gebruik maakt om de brug volledig te vernieuwen. Fietsers en voetgangers krijgen in de mate van het mogelijke wel doorgang, en er wordt ook alles aan gedaan om het kruispunt van de Gebroeders Vandeveldestraat met de Recollettenlei en Ajuinlei en de Recollettenbrug zo snel mogelijk weer open te stellen.

9 Fietsvriendelijke maatregelen voor de Alfons Braeckmanlaan Toen de Alfons Braeckmanlaan in Sint-Amandsberg heraangelegd werd en daarvoor tijdelijk onderbroken was, onstond het idee om die straat ook na de werken te knippen voor autoverkeer. Op die manier zou het een veiligere fietsverbinding kunnen worden. Het vele sluipverkeer maakt het fietsers immers niet altijd makkelijk in die lange, smalle straat. Buurt wil andere maatregelen Maar die plannen om de Alfons Braeckmanlaan definitief te knippen, riepen zoveel vragen en opmerkingen op bij bewoners en handelaars, dat we ze moeten bijsturen. Hoe dan ook pleiten alle betrokkenen voor een veiligere straat, vooral voor voetgangers en fietsers, en voor een betere verkeersleefbaarheid in de buurt. Daarom onderzoeken we nu andere maatregelen. Alternatieven op lange en korte termijn Samen met de Provincie Oost-Vlaanderen wil de Stad Gent een vrijliggend fietspad aanleggen langs de Alfons Braeckmanlaan. Dat past binnen de plannen voor een langeafstandsfietspad tussen Gent en Antwerpen. Voor die ingreep zijn wel een aantal onteigeningen nodig. Maar ook op korte termijn willen we maatregelen nemen om de verkeersveiligheid te verhogen. Zo wil de Stad de zone 30 beter doen naleven in de Alfons Braeckmanlaan. De verkeersdrempels die we tijdelijk wegnamen, komen terug. Zwaar verkeer (+ 3,5 ton) zal geweerd worden uit de straat. In samenwerking met de gemeente Destelbergen willen we ook de fietsroutes Kasteelwegel-Ketshage-Beelbroekstraat en Kwadenplasstraat-Volderrede beter aanduiden en optimaliseren.

10 Subsidies elektrische fietsen erg populair De subsidies voor milieuvriendelijke mobiliteit waren dit jaar weer een groot succes. Met de subsidies willen we de Gentenaars stimuleren om zich op een duurzamere manier te verplaatsen. En dat werkt: er vroegen zelfs zoveel Gentenaars een subsidie van 125 euro aan voor een elektrische fiets, dat het budget daarvoor uitgeput is. De subsidie loopt sinds 2012, maar dit jaar was ze meer toegespitst op woon-werkverkeer. We maakten voor elke deelcategorie ook een apart bedrag vrij, om te voorkomen dat massale aanvragen voor één categorie het budget volledig zouden opsouperen. Alle goedgekeurde aanvragen op een rij We keurden 550 aanvragen goed voor een premie van 125 euro voor de aankoop van een nieuwe elektrische fiets. Voor de premie van 250 euro moet de aanvrager een nummerplaat inleveren: daarvoor keurden we 26 aanvragen goed. Voor de aankoop van een nieuwe bakfiets keurden we 29 aanvragen goed, voor het inschrijvingsgeld voor auto- of bakfietsdelen 122. Ten slotte keurden we nog 14 aanvragen goed voor de aankoop van nieuwe elektrische fietsen voor ondernemingen. Welke subsidies zijn nog beschikbaar? Wie in Gent woont, kan nog een subsidie aanvragen voor: Max. 250 euro bij de aankoop van een nieuwe elektrische fiets voor wie als gezin een wagen wegdoet Max. 400 euro bij de aankoop van een nieuwe bakfiets Max. 35 euro voor het inschrijvingsgeld voor auto- of bakfietsdelen Max. 20x 250 euro bij de aankoop van een nieuwe elektrische fietsen voor Ondernemingen in Gent kunnen nog een subsidie aanvragen voor maximaal 20 x 250 euro bij de aankoop van nieuwe elektrische fietsen die gebruikt zullen worden voor woon-werkverkeer en verplaatsingen voor het werk. MEER INFO? Milieudienst Braemkasteelstraat Gentbrugge ( Gent) Tel milieudienst@gent.be

11 Uw fiets laten registreren: veiliger, eenvoudig en snel Bent u gehecht aan uw fiets? Laat hem dan gratis registreren. Een geregistreerde fiets schrikt dieven af, en als hij toch gestolen wordt, is de kans dat hij uiteindelijk weer bij u terechtkomt groter. Zo n registratie kan in Gent op heel wat plaatsen en duurt bovendien maar enkele minuten. Waar kunt u terecht? U kunt uw fiets laten registreren in de bewaakte fietsenparking Braunplein onder de stadshal, in de fietspunten van Max Mobiel en in het Fietsendepot. Zowel Gentenaars als niet-gentenaars kunnen er trouwens terecht. Wat moet u meebrengen? U moet een officieel document meebrengen waarop uw rijksregisternummer staat, bij voorkeur uw identiteitskaart. Als u een al geregistreerde tweedehandsfiets kocht, breng dan een bewijs van aankoop of overdracht mee. Hoe gaat de registratie in zijn werk? Bij een fietsregistratie wordt uw rijksregisternummer in het frame van uw fiets gegraveerd. Wanneer uw fiets dan ontruimd of teruggevonden wordt, laat het Fietsendepot u onmiddellijk weten waar u hem kunt komen ophalen. Uw fiets is verdwenen, maar niet geregistreerd? Kom naar het Fietsendepot. Het Fietsendepot van de Stad Gent verzamelt alle opgehaalde en teruggevonden fietsen. Bent u uw fiets kwijt? Kom dan met uw fietssleutels naar het Fietsendepot en kijk of uw fiets daar staat. Breng bij diefstal ook een aangiftebewijs van de politie mee. Fietsdiefstal aangeven kan snel en makkelijk via Fietsendepot Stad Gent Academiestraat 6, Gent fietswacht@gent.be maandag (17-19 uur), woensdag (14-16 uur), donderdag (16-18 uur) en vrijdag (12-14 uur) Gesloten op feestdagen, tijdens de Gentse Feesten en de kerstvakantie Max Mobiel vzw Fietspunt Gent-Sint-Pieters Voskenslaan 27 Fietspunt Gent-Dampoort (station) info@max-mobiel.be elke werkdag van 7 tot 19 uur. Fietspunt Braunplein (onder de Stadshal) maandag tot vrijdag (8-18 uur) zaterdag en zondag (10-18 uur)

12 Gent krijgt 335 doorlopende straten Gent maakt 335 doodlopende straten herkenbaar als doorlopende straten voor voetgangers en fietsers. Veel van die wegen lopen enkel dood voor gemotoriseerd verkeer, terwijl fietsers en voetgangers er vaak wel door kunnen. Dankzij een initiatief van het Steunpunt Straten zullen die dat voortaan kunnen zien op een verkeersbord. 335 nieuwe borden in een handomdraai Uit onderzoek is gebleken dat 335 van de 641 doodlopende straten in Gent niet doodlopen voor voetgangers en fietsers. De verkeersborden F45 krijgen er een extra pictogram opgekleefd, zoals op de foto hiernaast. Dat is in België een reglementaire manier om een verkeersbord aan te passen. Eerder werd die eenvoudige maatregel trouwens al uitgevoerd in de Bibliotheekstraat. In de loop van de maand november zullen alle borden hun extra pictogram gekregen hebben. Ook geschikt bij wegversperringen De aanduiding voor doorlopende straten kan ook helpen bij de signalisatie van (tijdelijke) wegversperringen. Voor de fietsers en voetgangers is het dan extra belangrijk om te weten of hun gebruikelijke traject onderbroken is of niet. meer info? Mobiliteitsbedrijf Stad Gent Sint-Michielsplein 9, 9000 Gent T F E mobiliteit@gent.be colofon Dit is een uitgave van het Mobiliteitsbedrijf Stad Gent Verantwoordelijke uitgever: Filip Watteeuw Stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent Redactie: Wim Schuddinck Eindredactie: Dienst Communicatie Stad Gent Fotografie: Dienst Communicatie Stad Gent, 2op3, Bart Lasuy Tekening parkeerplan: Visual Harvesting Ontwerp: Dienst Communicatie Stad Gent Drukwerk: Drukkerij Cartim, Gentbrugge Datum van uitgave: oktober 2013

FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! 20140606Fietsfolder_A5_kapvorm_versie2.indd 1

FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! 20140606Fietsfolder_A5_kapvorm_versie2.indd 1 FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! 17:18:31 20140606Fietsfolder_A5_kapvorm_versie2.indd 1 13/06/2014 17:18:21 FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! 20140606Fietsfolder_A5_kapvorm_versie2.indd 2 13/06/2014 17:18:22 20140606F

Nadere informatie

FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT!

FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! FIETS OP SLOT, DIEF BEDOT! De fiets is het snelste en gemakkelijkste vervoermiddel in de stad. Maar je raakt hem soms sneller kwijt dan je lief is. Hoewel er geen waterdichte

Nadere informatie

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij?

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

slim op weg De Gentse Feesten: hoe komt u er bij? Te voet Met de fiets Met de moto

slim op weg De Gentse Feesten: hoe komt u er bij? Te voet Met de fiets Met de moto slim op weg De Gentse Feesten: hoe komt u er bij? Per dag zakken gemiddeld 100.000 mensen af naar Gent voor de Fieste. De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van de Feestenzone

Nadere informatie

Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 40 DRIEMAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN HET MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT

Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 40 DRIEMAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN HET MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 40 DRIEMAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN HET MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT Jg 11, nr 2 / April, mei, juni 2013 Voorwoord Beste lezer, Ruim

Nadere informatie

Wijk van de maand. Stationsbuurt Noord en Zuid

Wijk van de maand. Stationsbuurt Noord en Zuid Wijk van de maand Stationsbuurt Noord en Zuid Wat verandert er zoal voor de voetganger? Heraanleg trottoirs Veilige oversteek Circuit Walk - Citadelpark Heraanleg trottoirs Sint-Denijslaan tussen Vaerwyckweg

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

De Gentse Feesten : hoe komt u er bij?

De Gentse Feesten : hoe komt u er bij? De Gentse Feesten : hoe komt u er bij? Per dag zakken gemiddeld 100.000 mensen af naar Gent voor de Fieste. De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van de Feestenzone vlot

Nadere informatie

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Op dinsdag 30 augustus 2016 om 14 uur fietsten schepen Watteeuw, samen met gedeputeerde Peter Hertog, de pas aangelegde onderdoorgang aan

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 43. Jg12, nr 1 /

Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 43. Jg12, nr 1 / Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 43 DRIEMAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN HET MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT Jg12, nr 1 / Januari, februari, maart 2014 Voorwoord Beste lezer

Nadere informatie

slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE

slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE Parkeren in uw buurt krijgt voorrang De Stad Gent vindt dat parkeerplaatsen in woonstraten

Nadere informatie

Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij?

Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij? Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij?

De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij? De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er?

Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er? Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

Fase 2 weldra van start

Fase 2 weldra van start INFOBRIEF 08/09/2016 Fase 2 weldra van start Momenteel werken we op het Eilandje aan de verlenging van tramlijn 7 naar de nieuwe keerlus in de Bataviastraat. De aannemer is nog volop bezig met het aanleggen

Nadere informatie

Vanaf februari werken in uw buurt. Tur, autem quaerciatium remperaecus re sanihillam. De nieuwe Turnhoutsepoort: Groen en veilig

Vanaf februari werken in uw buurt. Tur, autem quaerciatium remperaecus re sanihillam. De nieuwe Turnhoutsepoort: Groen en veilig Vanaf februari werken in uw buurt Tur, autem quaerciatium remperaecus re sanihillam De nieuwe Turnhoutsepoort: Groen en veilig Een groene en fietsvriendelijke Turnhoutsepoort In februari 2017 starten het

Nadere informatie

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Academiejaar 2015-2016 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten DOCENT: Vandenhende

Nadere informatie

Stadjers over fietsen in Groningen. Een Stadspanelonderzoek

Stadjers over fietsen in Groningen. Een Stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D Stadjers over fietsen in Groningen Een Stadspanelonderzoek Onderzoek en Statistiek Groningen heeft als kernactiviteiten instrumentontwikkeling voor en uitvoering van beleidsgericht

Nadere informatie

HERAANLEG KRUISPUNT GROENENDAALLAAN

HERAANLEG KRUISPUNT GROENENDAALLAAN HERAANLEG KRUISPUNT GROENENDAALLAAN Beste bewoner, De werken aan de trambaan op de Noorderlaan zijn nu meer dan een half jaar bezig. De komende weken gaan we een belangrijke nieuwe fase in waarbij het

Nadere informatie

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Enkele tips Fietsen staan het veiligst in de voorziene fietsenstallingen. Rondslingerende fietsen zijn kwetsbaarder voor diefstal, zorgen voor een slordig straatbeeld

Nadere informatie

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veiligheid in de schoolomgeving is belangrijk, en dat geldt zeker voor de (fiets)routes van en naar school. Daarom ontwikkelden de Stad Gent en de Provincie

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

Bulletin. Ghent Orienteering- Event

Bulletin. Ghent Orienteering- Event Educatief Project voor Oriëntatiesporten v.z.w. Ondernemingsnummer: 0833.998.179 Kollebloemstraat 18 9030 Mariakerke Bulletin Ghent Orienteering- Event Rozebroeken Zaterdag 03 mei 2014 13u tot 20u30 Locatie

Nadere informatie

ik sluit mijn fiets Zo stuur je fietsdieven wandelen

ik sluit mijn fiets Zo stuur je fietsdieven wandelen ik sluit mijn fiets Zo stuur je fietsdieven wandelen Limburg is een echte fietsprovincie, zowel op toeristisch en sportief vlak als op het vlak van dagdagelijkse verplaatsingen. Niet verwonderlijk, want

Nadere informatie

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur

Handelsdokbrug. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur Nero Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Handelsdokbrug Informatievergadering Donderdag 2 februari 2012, om 20 uur De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent Openbaar onderzoek van 9 januari tot 8

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01253 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten De gemeenteraad heeft het ontwerp van de Structuurvisie 2030 Ruimte voor Gent voorlopig vastgesteld op 27 juni 2017. Daarmee komt de opmaak van de nieuwe

Nadere informatie

Fietsactieplan - D66 Den Haag. Liefde voor de fiets. D66 krijgt het voor elkaar

Fietsactieplan - D66 Den Haag. Liefde voor de fiets. D66 krijgt het voor elkaar Fietsactieplan - D66 Den Haag Liefde voor de fiets D66 krijgt het voor elkaar 20180222161527_447.adpro.indd 1 2/22/2018 4:15:40 PM Investeren in de fiets 1 Als fractievoorzitter en lijsttrekker heb ik

Nadere informatie

BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE

BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE 2 Parkeren in uw buurt krijgt voorrang FILIP WATTEEUW Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Nadere informatie

Gent Autovrij zondag 17 september

Gent Autovrij zondag 17 september Gent Autovrij zondag 17 september Op zondag 17 september 2017 organiseert de Stad Gent naar jaarlijkse traditie z n autovrije dag, met dit keer een verkeersvrije fly-over (B401) als blikvanger. In samenwerking

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

10 jaar Project Gent Sint-Pieters

10 jaar Project Gent Sint-Pieters 10 jaar Project Gent Sint-Pieters Resultaten van de enquête Infopunt Project Gent Sint-Pieters Prinses Clementinalaan 215, 9000 Gent info@projectgentsintpieters.be 09 241 24 11 Tussen 24 januari en 12

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur. advies 2013/24 aangaande inrichting Coupure.

Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur. advies 2013/24 aangaande inrichting Coupure. Stedelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur advies 2013/24 aangaande inrichting Coupure. goedgekeurd tijdens de zitting van de algemene vergadering van dinsdag 10 december 2013. Toelichting De Mina-raad

Nadere informatie

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen

Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Fietsdiefstal, beter voorkomen dan genezen Enkele tips Sluit je fiets altijd af, ook al is het maar voor even. Gebruik een goed slot. Bij voorkeur een U-vormig of beugelslot. Het ingebouwde (ring)slot

Nadere informatie

Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij?

Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij? Parcours: 4 infopunten Stadshal Sint-Jorisbrug Woodrow Wilsonplein Sint-Pietersplein Wanneer: donderdag 29 januari t.e.m zondag 1 februari 2015 van 18 tot 24u. Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij? We

Nadere informatie

Binnenstad Tienen wordt zone 30

Binnenstad Tienen wordt zone 30 Binnenstad Tienen wordt zone 30 Na de paasvakantie wordt de hele binnenstad van Tienen een zone 30. Een zone 30 is een gebied waar je nergens sneller mag rijden dan 30 km/uur. Waarom gaan we voor deze

Nadere informatie

Mobiliteitsplan TEMSE. Welkomstwoord schepen Lieve Truyman

Mobiliteitsplan TEMSE. Welkomstwoord schepen Lieve Truyman Mobiliteitsplan TEMSE Welkomstwoord schepen Lieve Truyman MOBILITEITSPLAN TEMSE (Verbreding en verdieping) Bewonersparticipatie Deel 1 Algemene toelichting 13 maart Wat is een mobiliteitsplan? = BELEIDSPLAN

Nadere informatie

Infoavond Burgstraat. Dinsdag 4 juni 2019

Infoavond Burgstraat. Dinsdag 4 juni 2019 Infoavond Burgstraat Dinsdag 4 juni 2019 Agenda Toelichting: Werken aan traminfrastructuur en riolering Bereikbaarheid Communicatie Workshop verfraaiing Burgstraat Vragenronde 4/06/2019 Infoavond Burgstraat

Nadere informatie

Veilig naar links via keerbewegingen

Veilig naar links via keerbewegingen Veilig naar links via keerbewegingen Na de heraanleg van de sesteenweg (N8) is het niet meer mogelijk om linksaf te slaan. Daarom zijn er drie keerpunten voorzien waar het verkeer veilig kan keren. Dankzij

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

De werf van de eeuw in Achterbroek

De werf van de eeuw in Achterbroek De werf van de eeuw in Achterbroek Infobrochure over de werken Hallo, Het is zover: vanaf februari 2019 pakken we het kruispunt van Achterbroek en de Roosendaalsebaan aan. Eindelijk, zegt u terecht op

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

N41 in Temse, Hamme en Dendermonde

N41 in Temse, Hamme en Dendermonde N41 in Temse, Hamme en Dendermonde Infovergadering 23 januari 2018 1 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Agentschap Wegen en Verkeer 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen,

Nadere informatie

Mobiliteitsmanagement. Mobiliteits- en inspraakcommunicatie

Mobiliteitsmanagement. Mobiliteits- en inspraakcommunicatie Mobiliteitsmanagement Mobiliteits- en inspraakcommunicatie Mobiliteitsmanagement Samenwerking met verkeersgeneratoren Drie doelgroepen 1. Bedrijven 2. Scholen 3. Evenementen Mobiliteitsmanagement Bedrijven:

Nadere informatie

Informatievergadering Gasmeterlaan - Nieuwevaart. Start van de werken

Informatievergadering Gasmeterlaan - Nieuwevaart. Start van de werken Informatievergadering Gasmeterlaan - Nieuwevaart Start van de werken Toelichting plannen Studiebureau Grontmij Dhr. Thierry De Wilde Gasmeterlaan Nieuwevaart Inhoud Aanleiding Projectafbakening Doelstellingen

Nadere informatie

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017 Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte Infovergadering 11 oktober 2017 www.wegenenverkeer.be/depinte Bart Crombez Sylvie Syryn Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Week van de Mobiliteit in het teken van duurzame mobiliteit

Week van de Mobiliteit in het teken van duurzame mobiliteit Week van de Mobiliteit in het teken van duurzame mobiliteit Onder het motto 'Gent Autovrij' werden de Gentse binnenstad en het B401-viaduct op zondag 16 september 2018 afgezet voor gemotoriseerd verkeer.

Nadere informatie

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning Een handig stappenplan U GAAT (VER)BOUWEN Als u gaat (ver)bouwen, moet u met heel

Nadere informatie

Ingrepen R40 in aanloop Circulatieplan: voor vlotter en veiliger verkeer

Ingrepen R40 in aanloop Circulatieplan: voor vlotter en veiliger verkeer Ingrepen R40 in aanloop Circulatieplan: voor vlotter en veiliger verkeer In augustus 2016 starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Stad Gent met verschillende werken op de Gentse stadsring (R40).

Nadere informatie

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Wat betekenen al die strepen toch? In Gelderland verplaatsen

Nadere informatie

Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131. weg U.V. slim op. september 20

Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131. weg U.V. slim op. september 20 Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 weg slim op 41 SLIM OP WEG IEF VAN BR LIJKSE NIEUWS DRIEMAANDE AD GENT ST JF RI ED ITSB HET MOBILITE i, augustus, jg 11, nr 3 / jul 13 september 20

Nadere informatie

Fietsen, het spreekt van zelf, of niet?

Fietsen, het spreekt van zelf, of niet? Fietsen, het spreekt van zelf, of niet? Ook bij minder weer Wat cijfers Gent = 250,000 inwoners UGent + Hoge scholen = > 65,000 students Gemiddeld 2,6 fietsen per huishouden > 200,000 fietsbewegingen per

Nadere informatie

Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat

Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat Om een deel van de Antwerpsesteenweg beter in te richten, maakt de Stad Gent een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op. Voor het ontwerp

Nadere informatie

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM MEERWAARDE VOOR ONZE STAD (1) De heraanleg van de Grote Markt van gevel tot gevel zal tot positieve effecten leiden waardoor veiligheid, mobiliteit, huisvesting

Nadere informatie

LEZ 2020: Subsidies voor Gentenaars en marktkramers die zich duurzaam verplaatsen

LEZ 2020: Subsidies voor Gentenaars en marktkramers die zich duurzaam verplaatsen 18 juni 2019, 20:00 (CEST) LEZ 2020: Subsidies voor Gentenaars en marktkramers die zich duurzaam verplaatsen Het Gentse stadsbestuur wil bewoners en bedrijven optimaal begeleiden bij de overgang naar de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00872 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

NATIONALESTRAAT We werken eraan

NATIONALESTRAAT We werken eraan NATIONALESTRAAT We werken eraan mei 2012 De Nationalestraat en omgeving zijn het kloppende hart van de Antwerpse mode. De Nationalestraat en enkele omliggende pleinen en straten krijgen een heuse opknapbeurt.

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen!

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! D66 zet in op Den Haag als 'Fietsstad van de toekomst'. En daar moet Den Haag snel mee aan de slag! D66 gaat daarom ook voor Den Haag als Fietsstad van het

Nadere informatie

College van 16 oktober 2015

College van 16 oktober 2015 College van 16 oktober 2015 Sinksenfoor krijgt positieve evaluatie (OS B160 nr. 08581)... 2 Toiletunits in de stad worden betalend (SW B194 nr. 08612)... 4 Bib Arena krijgt opknapbeurt (CS B109 nr. 08530)...

Nadere informatie

AbWWh leeh Z[ ijwhj 9^[Yab_ij cex_b_j[_j El[hp_Y^j Fhe`[Yj][X_[Z mwj5 D_[km[ je[aecij Aed_d]_d <WX_ebWbWWd C[[h m[j[d5

AbWWh leeh Z[ ijwhj 9^[Yab_ij cex_b_j[_j El[hp_Y^j Fhe`[Yj][X_[Z mwj5 D_[km[ je[aecij Aed_d]_d <WX_ebWbWWd C[[h m[j[d5 vervolg op pagina 2 De werkzaamheden aan het station Gent-Sint-Pieters en omgeving hebben een invloed op de verkeersafwikkeling. Via deze Nieuwsbrief worden automobilisten, voetgangers, fietsers, gebruikers

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Van 26 maart tot 5 april 2012

Van 26 maart tot 5 april 2012 Van 26 maart tot 5 april 2012 Start nutswerken aan de zuidzijde De aannemer werkt verder aan het voetpad en de wandelpromenade aan de noordzijde van de straat. De nutswerken aan de zuidzijde van de De

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017 Bewoners van het vragen een vergunning aan om te laden en te lossen voor hun woning of om tot bij hun garage te rijden. Ze kunnen via alle toegangspoorten van hun eigen gebied naar binnen rijden. Via een

Nadere informatie

VRAGEN THEMA FIETSEN

VRAGEN THEMA FIETSEN VRAGEN THEMA FIETSEN 1. Ik fiets graag. Mag ik in de binnenstad van s-hertogenbosch fietsen? A. In de hele stad liggen speciale fietspaden, ook in de binnenstad. B. In de binnenstad van s-hertogenbosch

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt?

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? 2 april 2009 initiatiefgroep raambuurt raam 62 2801 vm gouda t+f 0182.526925 initiatiefgroep@raambuurtgouda.nl Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? of de automobilist zich tenminste aan max.

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort 4 4 De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort Bereikbaar en bewegen Voorwoord van H. Brink, Wethouder verkeer gemeente Amersfoort Hoe houden we Amersfoort bereikbaar

Nadere informatie

FIETSFACTS. brugge.be

FIETSFACTS. brugge.be FIETSFACTS brugge.be Meten is weten' zegt men. Sinds de introductie van ons Fietsplan Brugge in 2014 hebben we trapsgewijs een versnelling hoger geschakeld. De tussentijdse evaluatie van ons fietsbeleid

Nadere informatie

70% 75%

70% 75% 70% 75% 4/10 4/10 Woning Vlotte toegang tot fiets Voldoende ruimte, ook voor buitenmaatse fietsen Geen of beperkte hinder voor voetgangers Minimum: 1 fietsparkeerplek per hoofdkussen Beter: #hoofdkussens

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn.

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn. Hemiksem Inwoners: 11.500 Oppervlakte: 5,44km² Bevolkingsdichtheid: 1997 inw./km² Aantal km wegen: 30.498 km Politiezone: Rupel (samen met: Niel, Schelle, Boom, Rumst) Kaart Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen.

Nadere informatie

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Wat betekenen al die strepen toch? In Nederland verplaatsen zich dagelijks miljoenen personen lopend, fietsend en rijdend in het verkeer.

Nadere informatie

Infodossier Noorderlaanbrug

Infodossier Noorderlaanbrug Infodossier Noorderlaanbrug DEEL 1: PROJECTINFORMATIE Laatste update: 9/0/08 Inhoudstafel Inleiding Pagina 3 Situering Noorderlaanbrug 4 Onderdeel van het project Bruggen Albertkanaal 5 Huidige situatie

Nadere informatie

Kübra Ozisik September

Kübra Ozisik September Kübra Ozisik September 2018 www.ois-groningen.nl Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek 3 1.2 Doel van het onderzoek 3 2. Resultaten 4 2.1 Respons 4 2.2 Fietsen in de stad 4 2.3 Bewaakte

Nadere informatie

Niet alleen de bouw van een nieuw station!

Niet alleen de bouw van een nieuw station! Niet alleen de bouw van een nieuw station! Maar ook de heropwaardering van de stationsbuurt 1. Het optimaliseren van de mobiliteit in de stationsomgeving 2. Creëren van een aangename levendige stationsbuurt

Nadere informatie

Gent heeft zijn eigen deelfietsensysteem: Trapido

Gent heeft zijn eigen deelfietsensysteem: Trapido Gent heeft zijn eigen deelfietsensysteem: Trapido Vanaf 5 september 2017 staan er Trapido-deelfietsen op de belangrijkste park-andrides aan de rand van de stad. Deze geven automobilisten de kans om slim

Nadere informatie

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier!

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! De Sinksenfoor op het juiste Spoor De Sinksenfoor gaat dit jaar voor de derde keer door op Spoor Oost. De kermis begint op zaterdag 3 juni en u kan er van

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

Stadsvernieuwing. Werfeditie oktober 2011. Vooruitblik. De De Keyserlei is klaar om zich te ontpoppen als een echte stadsboulevard en ontvangstlocatie

Stadsvernieuwing. Werfeditie oktober 2011. Vooruitblik. De De Keyserlei is klaar om zich te ontpoppen als een echte stadsboulevard en ontvangstlocatie Stadsvernieuwing Werfeditie oktober 2011 In de stationsomgeving De De Keyserlei is klaar om zich te ontpoppen als een echte stadsboulevard en ontvangstlocatie voor de bezoekers van de stad. Waar en wanneer

Nadere informatie

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE SCHOOLSTRAAT VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat 2 9120 Beveren VANAF MA 24 09 2018 CAUWENSTRAAT VRASENE AAN DE OUDERS VAN DE LEERLINGEN VAN GBS DE OOGAPPEL EN VB DE ZONNEPIT

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Fietsparkeren in Leiden

Fietsparkeren in Leiden Fietsparkeren in Leiden peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 12 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Richtlijnen voor bewoners en handelaars

Richtlijnen voor bewoners en handelaars Richtlijnen voor bewoners en handelaars Parkeren voor bewoners Net zoals de voorbije jaren breiden we de bewonerszones rond de Feestenzone gevoelig uit. Tijdens de Gentse Feestenperiode kunt u met uw bewonersvergunning

Nadere informatie

Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 39 DRIEMAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN HET MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT

Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 39 DRIEMAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN HET MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 39 DRIEMAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN HET MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT Jg 11, nr 1 / Januari, februari, maart 2013 Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

Sint-Barbaracollege. DE VEILIGSTE SCHOOL IN HET HART VAN GENT Info mobiliteitsplan

Sint-Barbaracollege. DE VEILIGSTE SCHOOL IN HET HART VAN GENT Info mobiliteitsplan Sint-Barbaracollege DE VEILIGSTE SCHOOL IN HET HART VAN GENT Info mobiliteitsplan Gent - 2017 Onze school in een verkeersvrije straat Met een aantal veranderingen in de verkeerssituatie wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03104 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Heusden-Zolder. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden

Nadere informatie

SLIM OP WEG 37 U.V. slim op weg DRIEMAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN HET MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT

SLIM OP WEG 37 U.V. slim op weg DRIEMAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN HET MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT slim op weg Afgiftekantoor: 9099 GENT X Erkenningsnummer: P4A9131 U.V. SLIM OP WEG 37 DRIEMAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN HET MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT Jg 10, nr 3 / Juli, augustus, september 2012 Voorwoord

Nadere informatie

Hoofddoelstelling. Brugge wordt DÉ fietsstad van Vlaanderen INFRASTRUCTUUR. Lange termijn visie op fietsbeleid in Brugge

Hoofddoelstelling. Brugge wordt DÉ fietsstad van Vlaanderen INFRASTRUCTUUR. Lange termijn visie op fietsbeleid in Brugge FIETS PLAN BRUGGE Hoofddoelstelling Lange termijn visie op fietsbeleid in Brugge Brugge wordt DÉ fietsstad van Vlaanderen Veiligheid Fietscomfort INFRASTRUCTUUR Strategische doelstelling Het stadbestuur

Nadere informatie