Notulen Raad van Beheer 197

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Raad van Beheer 197"

Transcriptie

1 Notulen Raad van Beheer 197 Datum: 21 maart 2012, 19.00u Plaats: Klaslokaal in het SteM, Sint-Niklaas Aanwezig: Geert David, Luc Zwartjes, Luc Steeman, Nico Van de Weghe, Jordy Loones, Pascal Van Gelue, Peter Bosmans, Evy Copejans Verontschuldigd: Dirk Coolsaet, Ria Van Mol, Ingrid Van den Zegel, Tom De Ryck. Agendapunten 1. Goedkeuring verslag RvB 196 Het verslag wordt goedgekeurd. 2. Symposium 2012 Mercatorjaar (Luc S.) 28 april Stand van zaken van activiteiten Het programma zit in elkaar. Enkele sprekers: Lieven Van Daele, Philipe De maeyer, Ook de directrice van O.L.V. Presentatie komt. Er zijn 75 ingeschreven deelnemers. We verwachten dus 88 mensen (met sprekers inbegrepen). We gaan misschien naar 100? 75 mensen = 125 (5 %) verlies (de vrachtwagen van de kaartenmarkt wordt bij het budget van de VLA gerekend) Daar staat tegenover dat we al 22 nieuwe leden hebben. 5 mensen betalen liever 60 en worden dan nog geen lid. Miet Deckers (SteM) komt ook, maar laten we betalen. 1 sessie al bijna volgezet. Geert laat weten aan Evy wat ze moet blokkeren. Iedere deelnemer krijgt een sticker met de sessie op. Er zijn enkele vacatures voor leden van de RvB: Aanwezig zijn/toezicht bij de orthoplans (weg wijzen in de plans) Inschrijving (liefst Evy of Tom) Jordy zal alvast bij de orthoplans postvatten. Evy overlegt met Tom. Er zijn 5 studenten die zouden komen helpen (als meso-activiteit). Grote vraag: houden we receptie achteraf met cava? Met het verlengd weekend zullen er misschien weinig blijven. We houden geen receptie na het symposium, maar wel bij de opening van het digitaal parcours.

2 De mensen die de kaarten stockeerden hebben niets gevraagd, maar willen we toch iets geven. Dit kon ons voor 2 jaar aan 25 per maand veel geld gekost hebben. Er is een voorstel voor een ballonvlucht geven: 185 per persoon. We wachten op ons resultaat en zullen dit nog bespreken op de volgende RvB. De sprekers krijgen een kmvergoeding + bon van 20 per persoon. Alle scholen van Vlaanderen zijn g d en we zullen in Klasse van april staan. Alle scholen van Sint-Niklaas zijn schriftelijk aangeschreven. We staan ook op de algemene website. Ze willen de mercatorwebsite laten bestaan. We zullen samenwerken en elkaars zaken publiceren/reclame maken. We kunnen nog mailen naar lerarenkaart, VGG, de pedagogische begeleiding, Fegepro en KNAG Kaartenmarkt voor de leden Voor de orthofotoplans heeft Luc S geregeld: de scoutsgroep (krijgen 8 per uur) en een vrachtwagen. De vrachtenwagen (die buiten de schooluren moet komen) kost 235 excl btw. Dat is een lage prijs en wordt morgen bevestigd. Luc S komt met de vrachtwagen en scouts mee de vrijdag. Ze werken tot het af is. We moeten enkel nog aan een transpalet geraken. Zaterdagavond: wat over is v/d 8 paletten wordt ingewikkeld en opgehaald door de vrachtwagen van museum. Luc S vraagt ook nog aan scouts om zaterdagavond te helpen opruimen. Er 325 verschillende kaarten. Gemiddeld 50-tal foto's Uitnodigingen Mercator digitaal: Luc S en Geert zijn geweest en vonden het goed! We zullen een brief van ons sturen dat het goed was (om onze PR te verzorgen). We zullen een uitnodiging sturen naar enkele mensen die niet moeten betalen, maar waarschijnlijk niet zullen komen: Pascal Smets, Mieke Vanhecke, Patrick Delbaere, Luc Deman, Denert, Waegemans,... + sponsors van Geo-Olympiade. Evy stuurt nog een herinneringsmail naar alle leden. Geert laat weten aan Evy welke sessie(s) geblokkeerd moeten worden. Luc S stelt een doodle op. Luc S vraagt aan de scouts om ook de zaterdagavond te komen helpen. Iemand regelt een transpalet. Iemand stuurt een brief met felicitaties ivm Mercator digitaal. Iemand stuurt een uitnodiging (enkel programma, geen betalingsformulier) naar de bekende personen. Evy contacteert Tom ivm de inschrijving. Luc Z contacteert Fegepro en KNAG. Evy stuurde reeds een herinneringsmail. 3. Geo-Olympiade 2012: (Ingrid, Ria) 3.1. Voorbereiding finale Geo-Olympiade 2012 (Hans of Jordy) De finalisten zijn gecontacteerd. Nog twee finalisten zijn opzoek naar een oplossing om aan de finale deel te kunnen nemen. De geselecteerde TSO-student was bij de 15 beste resultaten. De gegevens zijn doorgegeven aan werkgroep Oost-Vlaanderen.

3 De finale wordt uitgewerkt door Oost-Vlaanderen (vorige vergadering heeft Jordy al uitgebreid verslag uitgebracht). Op 13 april wordt de finale in Gent doorlopen met de juryleden en stuurgroep. Net zoals bij de schiftingen is het best verder geen uitleg te geven voor de finale doorgaat. Ria zal zaterdag naar Gent gaan en Robert Neyt zondag. De proclamatie gaat door op woensdag 23 mei in het NGI om 15u igeo 2012 Keulen Ria en Robert zijn volop bezig met de voorbereidingen voor IGEO (21-27 augustus in Keulen). We hebben niet ingeschreven voor de post-tour. De subsudies zijn aangevraagd maar moeten nog goedgekeurd worden. Maddy Bollen heeft een andere functie gekregen en is door iemand anders opgevolgd. Deze persoon moet zich nog inwerken. Volgend jaar gaat igeo door in Bejing: dat zal de kostprijs verhogen. De voorbereiding regionale proef is al begonnen voor Ledenadministratie (Evy) 4.1. Stand van zaken + opvolging abonnees Betaalde individuele leden: 229 waaronder 4 studenten en waaronder 18 nieuwe leden (nieuwe van symposium nog niet bijgerekend!). In 2012 zijn er 2 studenten bijgekomen. Er zijn nog 56 onbetaalde rekeningen. Scholen: betaald = 28 waaronder 5 die maar 27 euro ipv 45 euro hebben betaald. Nog 113 onbetaald (dit is een normaal cijfer, de facturen zijn pas onlangs de deur uitgegaan). Buitenlandse abonnementen: 12 waarvan 2 al betaald. Betaald met Paypal: 2 (Luc & Tom) Aantal betalingen waarbij het nieuwe lidnummer werd vermeld op de overschrijving: 1 Evy stuurt een mail om binnen 14 dagen te betalen. Wie niet antwoordt en geen mailadres heeft krijgt nog een kaartje Ledenadministratie Misschien moeten we investeren in een extra persoon voor administratie? Evy had een familielid op het oog die met een vrijwilligersvergoeding zou werken. Iemand laten werken aan de administratie is echter vertrouwelijk. Pascal heeft ervaring met administratie voor andere organisatie en wil wel helpen. Evy stuurt een herinneringsmail naar alle niet-betalenden en eventueel een kaartje. 5. Financiën (Tom) 5.1. Datum volgende Algemene Vergadering Algemene vergadering: op het symposium (28 april). Tom is er niet, maar zorgde wel voor het financieel jaaroverzicht, goed te keuren ivm voorbereiding

4 van de Algemene Vergadering (in te plannen in de agenda van het symposium). Er is overschot en ons bedrag is nog gestegen. We hebben een reserve, maar misschien is die wel te groot. De ledenprijs aanpassen is niet opportuun. We zullen die gewoon de volgende jaren niet optrekken. Kosten voor de website staan nu op 700. Dat mag nog verhogen. De website moeten we verder uitbouwen, dus dat mag wat kosten. De streamingfunctie staat klaar maar is nog niet geactiveerd. Joran heeft het exceldocument afgestemd op de website: betaald in excel = kunnen inloggen. Nu kan je er op en wordt er afgesmeten indien niet betaald. Het nieuwe systeem (zolang niet betaald = nog niet op website) is nog niet getest. Extra ruimte huren zal nodig zijn en we moeten ook de traficmogelijkheid uitbreiden. Andere investering in ledenwerving: voor de volgende RvB. In de begroting wordt een negatief saldo vooropgesteld. Dat is te verantwoorden met de voorziene extra uitgaven voor de website. En dat gaat af van de reserve voor De Aardrijkskunde is wat veel: zelfs met extra leden hebben we nu nog overschot die gedrukt zijn. Subsidies en papieren zijn opgesteld en ondertekend. Algemene vergadering op symposium. Net voor de middag. Tom en Luc Z leiden het. We voorzien een attentie voor Jef Thys: fles drank. Tom past de begroting van de website nog aan. Iemand voorziet een fles drank voor Jef Thys. 6. Website (Evy) 6.1. Invulling website Geen nieuwe puntjes. Evy heeft binnekort 1 dag om achterstallig werk inhalen. Er is een herstructering voor zien voor filmpjes. De website is even uitgevallen door werken door Joran. In het vervolg zal dit op voorhand gemeld worden via de nieuwsbrief. 7. Publicaties 7.1. VLA-krant (Geert) Deze is samen met de Olympiade meegestuurd: transportkost uitgespaard. Ook de folder voor Mercator is meegestuurd. De gele brief van Luc S zat omgekeerd. Luc S waarschuwt ook dat hij niet blijvend nieuwe onderwerpen zal hebben. Het is echter geen vaste rubriek: wie iets heeft mag het doorsturen, anders is er niets. Het krantje is ook digitaal, zodat de links aan te klikken zijn. Onder het stuk van New York ontbreekt de naam. Deze moeten we er zeker onder zetten bij het 2 e stuk dat zal verschijnen. 10 mei is de deadline van de volgende VLA-krant.

5 Iedereen die iets wil laten verschijnen in de VLA-krant, stuurt dit door naar Geert voor 10 mei De Aardrijkskunde (Nico) Het verslag van de redactievergadering is op komst. De deadlines zijn vorig jaar scherper gesteld, maar weer niet opgevolgd. Jordy merkt op dat er aanpassingen gebeurd zijn in de tekst van de rubriek Les van het jaar maar dat hij daarover niet verwittigd werd. Dit is dan ook op het laatste moment gebeurd, met als vervelende gevolg dat er nu fouten in de tekst staan. Als de deadlines gevolgd worden, kan dit vermeden worden. En kunnen we eind november op de geografendagen enkele artikels digitaal tonen. Er zijn al heel wat auteurs. Oa de excursie van We moeten opletten dat het niet te dik is. Sorbonne: Engels aan Ann Verhetsel vragen. Verslag van symposium: wie gaat dit schrijven? (afspreken op evaluatie) 7.3. Prijs De Aardrijkskunde De prijs de Aardrijkskunde. Nu staan het winnende artikel + abstracts in het boekje. Als we dit aanpassen (niet toegankelijk voor iedereen, enkel voor leden op de website) gaan sommigen niet willen schrijven. Beslissing: voor de uitstraling van aardrijkskunde = alles open voor iedereen. Er komt een aparte rubriek op website voor het winnende en de niet-winnende artikels. Evy voorziet een aparte rubriek voor de Prijs De Aardrijkskunde. 8. Reizen en excursies 8.1. Excursie Hedwigepolder De datum (6 oktober) van de herfstexcursie stond niet meer in het krantje, maar is blijkbaar niet doorgestuurd. De wervende tekst is op komst. Er komt een verslag van de excursie voor op de website. Wie mee gaat zal meer krijgen dan wie niet mee gaat. Meegaan = gids op papier (met bruikbaar kaartmateriaal), artikel van Pascal (avant-premiere), dvd met tekst van De Aardrijkskunde, kleuroverdruk (50) artikel de Aardrijkskunde (aan te vragen door Luc Z). 9u45 start. 10-tal uitstappunten. Het is een busexcursie. Chris van Broek en Peter leiden, en Pascal neemt het woord bij de Hedwigepolder. Einde 16u30. Luc S kijkt of er 50 orthofotoplans van Doel apart uit te halen zijn. Als er te weinig zijn, is het beter om deze digitaal te laten afdrukken. Max 50 mensen en min 30. Luc S kijkt of er genoeg orthofotoplans van Doel zijn.

6 9. Varia / Activiteiten 9.1. Samenwerking Velewe. Dirk ziet 30 mei als mogelijk moment van gezamenlijke studiedag. Planetarium enz. Wil de VLA daaraan meewerken? Het werk komt van het planetarium. Peter gaat er naartoe en gaat luisteren. Hij wordt onze contactpersoon Geografendagen. Elke 2 jaar zijn er geografendagen. Dit jaar aan op vrijdag 30 nov en zaterdag 1 dec. Vrijdag: op wetenschappen gericht (thema's op academisch niveau door doctoraatsstudenten). Zaterdag: op secundair onderwijs gericht, 4-tal themavoordrachten in de VM. In de NM worden 2 excursies aangeboden (Louvain-La-Neuv, Waver - Ottignies + erosie en erosiebestrijding in de streek). De sprekers: 1. ecologie optimistisch (we kunnen er iets aan doen), 2 didactisch iets, 3 toerisme (voordracht over ecologisch toerisme via toerisme vlaanderen = gratis) en 4 landschapskunde. Daar is ook een promotiestand. Luc S zal onze stand op orde brengen. De 2 banners en 1 vlag moeten ook op het symposium. Wie heeft de banners? De promotiefolder moeten we herdrukken. Luc S heeft nog een exemplaar. Luc S brengt de promotiestand in orde. Iedereen: wie heeft de banners? 9.3. Symposium 12 oktober (VLIZ) Ocean. Jury van Jonge Baekelandprijs: Evy zit er in namens VLA. Het thema is dit jaar overbevolking. Jongeren in derde graad. Blijkbaar komt dit niet door via scholen. Is er nog iemand om in de jury te zitten? Kunnen we dit sponsoren (prijzen: gratis excursie, jaarboek,...)? 9.4. Planeet Aarde. Het wedstrijdgedeelte loopt niet echt, maar als lesmateriaal wordt het gebruikt. Misschien moeten we meer virtuele excursies toevoegen en het nog eens bovenaan de website zetten. Evy zet Planeet Aarde nog eens bovenaan op de website Restyling museum. Er is een voorjaarsactiviteit in 2013 met museum voorzien. Dan is de restyling af en stellen ze de digitale projecten (en acteurs) voor Colloqium. Er is op 10 mei in Gent (de hele dag) een colloqium 'Technologieën bij het waarnemen van recreatieve verplaatsingen over...' Aantal verzekerden (Jordy) Jordy benadrukt nogmaals het belang van het juiste aantal verzekerden. We hebben niet oneindig veel dagen en enkele mensen laten niet (op tijd) weten aanwezig of afwezig te zullen zijn. In de volgende uitnodiging zal dit nog eens benadrukt worden.

7 10. Volgende vergaderingen De data: woensdag om 19u00 op 6 juni en 22 augustus De vergadering wordt afgesloten om 21u30. De verslaggever, Jordy Loones

Notulen Raad van Beheer 198

Notulen Raad van Beheer 198 Notulen Raad van Beheer 198 Datum: 30 aug 2012, 19.00u Plaats: Mercatormuseum, Sint-Niklaas Aanwezig: Luc Zwartjes, Luc Steeman, Jordy Loones, Dirk Coolsaet, Tom De Ryck, Pascal Van Gelue, Ria Van Mol,

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 199

Notulen Raad van Beheer 199 Notulen Raad van Beheer 199 Datum: 14 nov 2012, 19.00u Plaats: SteM, Sint-Niklaas Aanwezig: Luc Zwartjes, Luc Steeman, Jordy Loones, Dirk Coolsaet, Tom De Ryck, Pascal Van Gelue, Nico Van de Weghe Verontschuldigd:

Nadere informatie

VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE

VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE NOTULEN Beheerraad 195 Woensdag 9 november 2011, 18.30 u Mercatormuseum Sint-Niklaas Aanwezig: Luc Zwartjes, Dirk Coolsaet, Geert David, Luc Steeman, Philip Plaetinck,

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 181

Notulen Raad van Beheer 181 . P.B. 88 2550 Kontich Secretariaat: Daniël Goethals 015 34 02 16 daniel.goethals@telenet.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 181 Datum: Plaats: 10 december 2008, 19u30 Mercatormuseum,

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 180

Notulen Raad van Beheer 180 . Secretariaat: Daniël Goethals 015 340216 0485 466642 daniel.goethals@telenet.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 180 Datum: Plaats: 20 oktober 2008, 19.30 u Mercatormuseum, Sint-Niklaas

Nadere informatie

6.2 Reisvoorstellen 2011 en verder

6.2 Reisvoorstellen 2011 en verder Notulen Raad van Beheer 191 Datum: 12 januari 2011, 19.00u (volgende vergaderdata zijn voorgesteld: 24 februari, 18 mei, 24 augustus en 26 oktober) Plaats: Taverne Kopenhagen, Sint-Niklaas Aanwezig: Peter

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 176

Notulen Raad van Beheer 176 . P.B. 88 2550 Kontich Secretariaat: Daniël Goethals 015 34 02 16 daniel.goethals@telenet.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 176 Datum: Plaats: 17 december 2007, 19u30 Mercatormuseum

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 175

Notulen Raad van Beheer 175 . P.B. 88 2550 Kontich Secretariaat: Pascal Van Ghelue 015 61 81 63 pascal.vanghelue@lne.vlaandere n.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 175 Datum: Plaats: 24 oktober 2007, 19u30

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Verslag vergadering 18-11-2010

Verslag vergadering 18-11-2010 Verslag vergadering 18-11-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), An Sevenants (AS), Daniël De Jaeger (directeur; DDJ), Annie Van Avondt (juf.

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Verslag Participatiecommissie FBO - Aalst (BEST)

Verslag Participatiecommissie FBO - Aalst (BEST) Verslag Participatiecommissie FBO - Aalst (BEST) 2 December 2014 Opvolging vorige vergaderingen 1. Toegang campus Aalst Vorig jaar werd er melding gemaakt dat de achterliggende school vaak op de campus

Nadere informatie

Postbus AV Utrecht Tel

Postbus AV Utrecht Tel 1 Postbus 805 3500 AV Utrecht Tel 030 7115 115 wlo@knag.nl www.landschap.nl 2 Financieel verslag concept voor ALV De WLO sluit in met een positief saldo van 8.354 euro af. Trekken we daar het overschot

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 4 Takenlijst en

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Aanwezig : Diaine Sacha, Ilse Pauwelyn, Veerle Vandenbussche, Ann Bogaert, Peter Hulpiau, Jutta Rogge, May De Clerck Schoolteam : Ronny Troch, juf Viva,

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u DE OUDERRAAD VAN DE Aanwezig: Kristin Van Molle, Anne Van Nieuwenhoven, Claudia Van Der Linden, Peter Severins, Jenifer Aerts, Jessica Iyase,

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

OKeR vzw Huishoudelijk reglement

OKeR vzw Huishoudelijk reglement OKeR vzw Huishoudelijk reglement Goedgekeurd op de AV van 25/05/2012 Titel I. Praesesvergaderingen Op regelmatige tijdstippen, en minstens elke twee maanden zal OKeR vzw een praesesvergadering organiseren.

Nadere informatie

Uittreksel uit de PROCLAMATIEBUNDEL van de Finale van de 17 de Geografie-olympiade (*) 2011-2012

Uittreksel uit de PROCLAMATIEBUNDEL van de Finale van de 17 de Geografie-olympiade (*) 2011-2012 Uittreksel uit de PROCLAMATIEBUNDEL van de Finale van de 17 de Geografie-olympiade (*) 2011-2012 woensdag 23 mei 2012 Nationaal te Brussel (*)De Vlaamse Geografie olympiade wordt ondersteund door de minister

Nadere informatie

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2 Google Vergadering van 15 februari 2011 Aanwezig: Pieter-Jan Van Aeken Eric Stevens Steyn Slagmolen Cindy Jansen Mathi De Pauw Verontschuldigd: / Afwezig: / Voorzitter: Cindy Jansen Verslaggever: Pieter-Jan

Nadere informatie

Vlaamse Geograf ie Olympiade

Vlaamse Geograf ie Olympiade Vlaamse Geograf ie Olympiade Schooljaar 2014-2015 20ste editie Meedoen is belangrijker dan winnen. De gedachte die Pierre de Coubertin meegaf aan de moderne Olympische Spelen in 1896. Vlaamse Geografie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 13 09-03-2016 In dit nummer: Uitnodiging Violenverkoop Debattoernooi

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Reinold BORRÉ Voorzitter P.F.V Karin De PAUW Sportief Directeur PFV Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief

Nadere informatie

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41

OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 OUDERTEAM van de Gesubsidieerde officiële Basisschool Lusthovenlaan 12 B-2640 MORTSEL TEL/FAX 03-449.77.41 Secretariaat ANNEMIE BONROY E-mail annemie.bonroy@gmail.com Argenta 979-6408145-39 Website www.dierenschool.be

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

Sleutelbos - ouderraad - uitgewerkt verslag donderdag 12 oktober :00

Sleutelbos - ouderraad - uitgewerkt verslag donderdag 12 oktober :00 20171012 - Sleutelbos - ouderraad - uitgewerkt verslag donderdag 12 oktober 2017 20:00 Onderwerp Bijeenkomst ouderraad Datum en plaats donderdag 12 oktober 2017 20:15-22:15 refter GBS Sleutelbos, Stevensveld

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden Verslag bestuursvergadering Datum en uur vergadering: Plaats: 10.03.2015 te 18.00 uur Districtshuis zaal Valencia Nummer: 2014.06 Datum volgende vergadering: 10.03.2015 18u00 districtshuis zaal Valencia

Nadere informatie

Toelichting. toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum

Toelichting. toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum Toelichting toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum 1. Situering Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten geeft met de steun van de Vlaamse overheid aan alle werkzoekenden, uitzendkrachten

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad dinsdag 29 augustus 2017

Verslag vergadering ouderraad dinsdag 29 augustus 2017 Verslag vergadering ouderraad dinsdag 29 augustus 2017 Kernbestuur ouderraad Naam Anja Smet Annelies De Beuf Cindy Verdoorent Edwige Cardoen Geert Vanhove Ines Van Buynder Karin De Lamper Kristof Van der

Nadere informatie

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 Aanwezigheden Aanwezige ouders Tom Lamproye Sofie Reynders Aanwezige leerkrachten / directie Verontschuldigd Afwezig Juf An Juf Tine Juf Els Veerle

Nadere informatie

Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005

Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005 Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005 Aanwezig Commissie Jeugd : Jos Broekmans Herman De Pauw Benny Lenaerts Aanwezig Commissie

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015 Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Maandag 26 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Robert Jack, Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

Cursusorganisaties optimaliseren

Cursusorganisaties optimaliseren Cursusorganisaties optimaliseren Bloso-centrum Herentals 1 december 2007 Hans Ponnet Overzicht van de presentatie Stand van zaken Wie zorgt voor kwaliteitsvolle cursussen De Stuurgroep / denkcellen / DSKO

Nadere informatie

Handleiding Lumap Webshop

Handleiding Lumap Webshop A) Hoe zoek ik artikelen op?. Log in op de Lumap Webshop www.lumap.be met jouw persoonlijke login gegevens. 2. Kies hier of je de prijzen inclusief btw of exclusief btw wenst te zien. 3. Via de zoekbalk

Nadere informatie

Taakverdeling e Fotosalon. Zie ook onze website.

Taakverdeling e Fotosalon. Zie ook onze website. Taakverdeling 2019 38 e Fotosalon Zie ook onze website www.visueel.be 1 Salondagen 2019 Vrijdag 1 november: open van 10.30 u tot 21 u Projecties reeks A: Projecties reeks B: 11 14 16 18 u 12 15 17 18.45

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

LinkedIn Live Foundation

LinkedIn Live Foundation LinkedIn Live Foundation Voor wie Iedereen die inzicht wil in wat LinkedIn kan betekenen voor zichzelf en zijn organisatie en hoe zijn zichtbaarheid en personal branding vergroten via zijn persoonlijk

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w.

Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w. Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w. Plaats: Royal Esso Club Boekenberglei 232 2100 Deurne Datum: Zondag 4/9/2016 Aanvang: 11u15 Aanwezig: Greta Foulon, Rudi Knors, Peter

Nadere informatie

Vergadering RVB uur - HVDS Gent VERSLAG

Vergadering RVB uur - HVDS Gent VERSLAG Aanwezig Verontschuldigd Afwezig zonder verontschuldiging Gilbert Vercammen, Lode Grossen, Danny De Cauwer, Joanna Van Hooydonck, Wim Van Echelpoel, Peter Frederickx, Rosy Taeymans, Kurt Moens, Tom V.

Nadere informatie

Financieel verslag 2015

Financieel verslag 2015 1 Financieel verslag 2015 Postbus 805 3500 AV Utrecht Tel 030 7115 115 wlo@knag.nl www.landschap.nl De prognose van 30 april 2015 was dat we in 2015 een kleine reserve van 797 euro overhouden en dat die

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs

Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs Verslag Dagelijks bestuur Secundair Onderwijs 14 mei 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Vercauteren Magda A De Beleyr Jean-Paul A Roggeman Walter A De Caluwe Nora A Van Wolvelaer Frank

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Aanwezig Diaine Sacha Wim Goedertier Ann Bogaert Peter Hulpiau Ben Bollaert Pat Pollefeyt Sofie Knockaert Axelle De Schrijver Schoolteam Rony Troch,

Nadere informatie

SHARON VAN DER AA VAN DER AA ADVERTISING AGENCY. dvertiding Agency

SHARON VAN DER AA VAN DER AA ADVERTISING AGENCY. dvertiding Agency SHARON VAN DER AA dvertiding Agency SHARON VAN DER AA MM1A 2 DECEMBER 2013 Inhoudsopgave 1. Zakelijke brief 2. Planning 3. Offerte 4. Factuur 5. Begroting Eyecatcher 6. Bronvermelding 7. Logo SHARON VAN

Nadere informatie

Geacht bestuur, Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie het SSA bestuur en specifiek de penningmeester altijd benaderen. Veel succes!

Geacht bestuur, Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie het SSA bestuur en specifiek de penningmeester altijd benaderen. Veel succes! Geacht bestuur, Voor jullie ligt het nieuwe document voor het profileringsfonds van het bestuursjaar 2014-2015. In dit document zijn alle criteria, de puntentelling en de indeling van de map opgenomen.

Nadere informatie

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must!

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must! Beste Verkenners, Het scoutsjaar is weer van start gegaan en daar hoort uiteraard een trimesterplanning bij. De leiding heeft er alvast veel zin in en we hopen jullie ook want er staan ons een heleboel

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN

INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN INSCHRIJVEN VAN DE DEELNEMERS - de deelnemers van de wedstrijd schrijven zich in via een formulier op de website www.royaltalents.eu - elke deelnemer

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ACT as ONE 27/10/2015 V E R S L A G A L G E M E N E V E R G A D E R I N G A C T A S O N E 2 7 / 1 0 / 2 0 1 5

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ACT as ONE 27/10/2015 V E R S L A G A L G E M E N E V E R G A D E R I N G A C T A S O N E 2 7 / 1 0 / 2 0 1 5 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ACT as ONE 27/10/2015 V E R S L A G A L G E M E N E V E R G A D E R I N G A C T A S O N E 2 7 / 1 0 / 2 0 1 5 Voorwoord Wim Geerts doet het welkomstwoord aan de +100 aanwezigen,

Nadere informatie

NASCHOLINGSTOEPASSING

NASCHOLINGSTOEPASSING Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel NASCHOLINGSTOEPASSING VVKSO 1 Publieke website http://www.nascholing.be vrije consultatie van het aanbod zoeken doorheen

Nadere informatie

Digitale driedimensionele bouwaanvragen ifv een 3D-GRB en vice versa? Naar een geïntegreerd 3D-GIS ifv de optimalisatie van ruimtelijk beleid.

Digitale driedimensionele bouwaanvragen ifv een 3D-GRB en vice versa? Naar een geïntegreerd 3D-GIS ifv de optimalisatie van ruimtelijk beleid. Digitale driedimensionele bouwaanvragen ifv een 3D-GRB en vice versa? Naar een geïntegreerd 3D-GIS ifv de optimalisatie van ruimtelijk beleid. Studiedag Vrijdag 6 november 2009 Het Pand ( Gent ) Situering

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

PROCLAMATIE van de Finale van de 11 de Geografie-olympiade 2005-2006

PROCLAMATIE van de Finale van de 11 de Geografie-olympiade 2005-2006 PROCLAMATIE van de Finale van de 11 de Geografie-olympiade 2005-2006 17 mei 2006 Nationaal Geografisch Instituut te Brussel 1 Individuele prijzen: Er waren in deze 11 de Geo-olympiade ongeveer 1200 inschrijvingen

Nadere informatie

Natuurpunt Antwerpen Stad - Nieuwsbrief 2 - Cursus Natuurgids, Gemeenteraadsverkiezingen, activiteiten 1 bericht

Natuurpunt Antwerpen Stad - Nieuwsbrief 2 - Cursus Natuurgids, Gemeenteraadsverkiezingen, activiteiten 1 bericht Guy Voets Natuurpunt Antwerpen Stad - Nieuwsbrief 2 - Cursus Natuurgids, Gemeenteraadsverkiezingen, activiteiten 1 bericht Natuurpunt Antwerpen Stad

Nadere informatie

Dit moet gemotiveerd worden in het projectvoorstel en wordt mee beoordeeld bij de evaluatie.

Dit moet gemotiveerd worden in het projectvoorstel en wordt mee beoordeeld bij de evaluatie. 0 OP ESF Vlaanderen 2014-2020 FAQ oproep 315 Innovatie door adaptatie Prioriteit uit OP: 5 Innovatie en Transnationaliteit 1. Moeten de promotor en partners Vlaamse dienstverleners zijn? De promotor en

Nadere informatie

OUDERRAAD SINT-JOZEFCOLLEGE

OUDERRAAD SINT-JOZEFCOLLEGE Verslag van de vergadering van maandag 25 februari 2008 Aanwezig Leentje Van Meirhaeghe, Nancy Verhoeven, Christa Vandenberck, Anne Derriks, Muriel Vermariën, Erwin Peeters, Paul De Jongh, José Van den

Nadere informatie

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005 Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen uitgave 2005 Steeds meer kinderen stellen vragen aan de Kinderrechtswinkels over echtscheiding. Scheiden kan niet zomaar, je moet heel veel regels

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

Werkgroep Apolloon Onderwijs 1

Werkgroep Apolloon Onderwijs 1 Werkgroep Apolloon Onderwijs 1 Datum: 13 okt. 15 Tijd: 20:00 Locatie: Gbdn Aanwezig: Daphne de Koster, Camille De Wilde, Heleen Helsen, Paulien Geeraerts, Emma Dierckx, Silvy Thijssen, Britta Hanssen,

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

P. Carnotensis, N. Cox, J. Lenaerts, M. Lousbergh, J. Moens, E. Vandermeeren

P. Carnotensis, N. Cox, J. Lenaerts, M. Lousbergh, J. Moens, E. Vandermeeren VERSLAG SENIORENRAAD 9 januari 2018 AANWEZIG: * Voorzitter A. Vanacken * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees * Senioren Jesseren * Avondrood N. Ramakers * OKRA Borgloon ML

Nadere informatie

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM?

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? VLAAMSE CONFEDERATIE VAN OUDERS EN OUDERVERENIGINGEN, 2006 GEBASEERD OP DE BROCHURE VAN SCHOOLOPBOUWWERK BRUSSEL WAT IS EEN OUDERRAAD? Een ouderraad is een

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering 24 januari Opvolgen en overzicht van de vergoedingen van de trainers ( Valentino)

Verslag bestuursvergadering 24 januari Opvolgen en overzicht van de vergoedingen van de trainers ( Valentino) Verslag bestuursvergadering 24 januari 2018. Aanwezig: Kris Geeroms, Valentino Ragatuso, Leen Leys, Johan Matthijs, Annick Norré Verontschuldigd: Katja Soentjens Extra genodigde: David Van Hoegaerden (

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Databank verenigingen: handleiding

Databank verenigingen: handleiding Databank verenigingen: handleiding 01.03.2014 HOE VRAAG IK PROJECTSUBSIDIES AAN? REGLEMENT VOOR INTERCULTURELE INITIATIEVEN Van zaterdag 1 maart tot en met dinsdag 1 april 2014. Inhoud Wat is een projectsubsidie?

Nadere informatie

Verslag Raad van Beheer van woensdag 29 maart 2017

Verslag Raad van Beheer van woensdag 29 maart 2017 Verslag Raad van Beheer van woensdag 29 maart 2017 Aanwezig: Svenja Roevens, Willy Trappeniers, Joris De Meutter, Ann Van Eeckhaute, Gaby Leaerts, Hans Vanhoof, Hadewig Van Tricht, Ann Vannerem en Stien

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Werking ouderportal: U krijgt in de bovenste balk de volgende kopjes te zien:

Werking ouderportal: U krijgt in de bovenste balk de volgende kopjes te zien: Werking ouderportal: De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen en in gebruik nemen van een nieuw computersysteem. In dit systeem gaan veel zaken automatisch en hoeven er minder

Nadere informatie

7.4 DRUKWERK EN FACTURATIE

7.4 DRUKWERK EN FACTURATIE 7.4 DRUKWERK EN FACTURATIE Deze rubriek verzamelt alle programma s die men nodig heeft om zijn drukwerk te beheren en zijn facturatie in goede banen te leiden. Het volledige menu ziet er als volgt uit

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017.

Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017. Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017. Aanwezig: Valentino Ragatuso, Leen Leys, Johan Matthijs, Katja Soentjens, Kris Geeroms, Annick Norré Verontschuldigd: Bavo Derese 1. Scz- Beleid. 1.1. Aquagym.

Nadere informatie

INFORMATIENOTA SPEELKOER VZW

INFORMATIENOTA SPEELKOER VZW INFORMATIENOTA SPEELKOER VZW Aanbod Voorschoolse opvang op schooldagen vanaf 07.30 uur tot 08.00 uur. Naschoolse opvang - op volledige schooldagen van 16.00 uur tot 17.30 uur, uiterlijk 18.00 uur - op

Nadere informatie

Wij hopen een groot aantal collega s te ontmoeten op 28 april. Inschrijven is verplicht.

Wij hopen een groot aantal collega s te ontmoeten op 28 april. Inschrijven is verplicht. T.a.v de directie de leraren aardrijkskunde Geachte, De kaart neemt een centrale plaats in het aardrijkskundeonderwijs in. Aan die kaart wordt er op zaterdag 28 april 2012 een studiedag van de VLA (Vereniging

Nadere informatie

De Zuidpoort vzw. Rerum Novarumplein 25 9000 Gent 09/245.09.05 info@dezuidpoortgent.be www.dezuidpoortgent.be!

De Zuidpoort vzw. Rerum Novarumplein 25 9000 Gent 09/245.09.05 info@dezuidpoortgent.be www.dezuidpoortgent.be! ! De Zuidpoort vzw Rerum Novarumplein 25 9000 Gent 09/245.09.05 info@dezuidpoortgent.be www.dezuidpoortgent.be! "$%&'(!)'$&*+,! 5 september 2015 Aanwezig : Steven (met Merel) Marina, Gina, Koen, Pol, Luc,

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

Romswinkel Conny, Van Epperzeel Vera, Van Poyer Tania (V), Windey Jean-Pierre.

Romswinkel Conny, Van Epperzeel Vera, Van Poyer Tania (V), Windey Jean-Pierre. Raad van Bestuur Samenvatting RVB 2013 09 10 (082-107).doc Raad van Bestuur vergadering van 2013-09 - 10 AANWEZIG: effectieve leden: deskundige leden: De Bruyn Dirk, Decamp Jean-Pierre, Franssens Florent,

Nadere informatie

Marleen moet ook bedankt worden, omdat er vanaf volgend jaar geen zedenleer meer wordt gegeven verlaat zij ook de school. VK zorgt voor bloemen.

Marleen moet ook bedankt worden, omdat er vanaf volgend jaar geen zedenleer meer wordt gegeven verlaat zij ook de school. VK zorgt voor bloemen. Geheim Verslag V.K. 16/06/2005 Pagina 1 van 5 V.Z.W. VRIENDENKRING v.d. St.-Paulusschool Minister vanden Pereboomlaan 88 8500 Kortrijk Geheime bestuursvergadering van 16 JUNI 2005 Aanwezig : Luc Koen Jan

Nadere informatie

Vlaamse Geograf ie Olympiade

Vlaamse Geograf ie Olympiade Vlaamse Geograf ie Olympiade Schooljaar 2013-2014 19de editie Meedoen is belangrijker dan winnen. De gedachte die Pierre de Coubertin meegaf aan de moderne Olympische Spelen in 1896. 1 Wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

Vergadering RVB. Maandag 4 september 2017

Vergadering RVB. Maandag 4 september 2017 Vergadering RVB Maandag 4 september 2017 Agenda Goedkeuring verslag juli Toelichting verzekeringen Toelichting Ecokoeriers Financieel verslag Huishoudelijk reglement Events 2018 Visie, strategie, samenwerking

Nadere informatie

DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN. Intensieve training

DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN. Intensieve training DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN Intensieve training De la Salle Centrum, Brussel-Dilbeek, 6-8 mei 2016 Waarom een training in vragen stellen? In het gesprek met een cliënt, collega, student of patiënt

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu.

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu. Lets t Gooi HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met het programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je knikkers overschrijven. Het is een geweldige

Nadere informatie

Projecten en Procedures Reservering projecten en procedures 0 0 0 Extra reservering proj. en proced. 5.000 4.000 Subtotaal 5.000 4.

Projecten en Procedures Reservering projecten en procedures 0 0 0 Extra reservering proj. en proced. 5.000 4.000 Subtotaal 5.000 4. Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor 's-gravenhage en omstreken x Euro 1,-- LASTEN Resultaat Begroting RESULTAAT 2012 2013 2013 Kantoor Huur Badhuisstraat 2.400 2.400 2.400 Diverse kantoorkosten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Examen VMBO-GL 2010 gedurende 255 minuten CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal Nieuwsbrief OBS De Meerpaal 13 januari 2015, nummer 5 Inhoud 1. Goed 2015 2. Te laat komen 3. Luizenouders 4. Uitnodigingen 5. Niet fietsen op het schoolplein 6. Museum Jeugduniversiteit 7. Voorleesdagen

Nadere informatie

HANDLEIDING : BESTELLINGEN INBRENGEN IN RAPTOOLS. Log in op url : https://raptools.vub.ac.be

HANDLEIDING : BESTELLINGEN INBRENGEN IN RAPTOOLS. Log in op url : https://raptools.vub.ac.be Financiële administratie en aankoopdienst HANDLEIDING : BESTELLINGEN INBRENGEN IN RAPTOOLS Log in op url : https://raptools.vub.ac.be Inloggen gebeurt met de inlog (vb.nverheye) en paswoord van het Rekencentrum

Nadere informatie

Prokx Payroll Professionals BV. Handleiding Virtuele Vestiging. FlexOnline

Prokx Payroll Professionals BV. Handleiding Virtuele Vestiging. FlexOnline Prokx Payroll Professionals BV Handleiding Virtuele Vestiging FlexOnline Afbeelding 1: Website Prokx Payroll Professionals Prokx Payroll Professionals B.V. Handleinding FlexOnline versie 24092012 Inhoudsopgave

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: De Smet Annick - voorzitter Der Kinderen Annemie, Van de Poel Katrien, Gevers Dimitri, De Wilde Tine, Van Geirt Willy, De

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

verslag OR 10 mei Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Brigit Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne

verslag OR 10 mei Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Brigit Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne verslag OR 10 mei 2016 1. Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne 2. Notulen vorige vergadering 14-3-2016 n.a.v. de notulen: Heely

Nadere informatie

Notulen vergadering OV CBS De Wendakker 18-08-2015. Afwezig: Leo, Jantien, Jessica v. A., Patricia, Sandra, Femke, Peter

Notulen vergadering OV CBS De Wendakker 18-08-2015. Afwezig: Leo, Jantien, Jessica v. A., Patricia, Sandra, Femke, Peter Notulen vergadering OV CBS De Wendakker 18-08-2015 Edith, Esther, Jessica, Fieke, Susan, Tineke, Annet Afwezig: Leo, Jantien, Jessica v. A., Patricia, Sandra, Femke, Peter 1. Notulen 1. Opening en welkom

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij AANWEZIGHEDEN aanwezige leden:, Anke, Merel, Kristof, Tom, Kim, Elissa, Debbie aanwezige waarnemers: Gerrit, Mieke verontschuldigd:

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie