TIPS VOOR MODELLEN Informatie voor modellen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TIPS VOOR MODELLEN Informatie voor modellen"

Transcriptie

1 TIPS VOOR MODELLEN Informatie voor modellen Die bruisende modellenwereld lijkt heel veel meisjes heel aantrekkelijk. Zeker gezien vanaf de buitenkant. Het is een wereld vol dynamiek en glamour. SUCCESVERHAAL Wie kent niet de verhalen van dat schuchtere meisje die, tijdens een bezoek aan de plaatselijke slager wordt ontdekt en 3 weken later een gevierd model is op 's werelds grootste catwalks. Dit is toch een droom die door elk jong meisje gekoesterd wordt? REALITEIT Helaas is de realiteit wel anders. Dat meisje bij de slager is er een op de De andere meisjes voldoen net niet, of helemaal niet aan de eisen die er in de modellenwereld aan modellen worden gesteld. LIJDENSWEG Het gevolg is een lijdensweg van opvolgende teleurstellingen. Je gaat van de ene fotograaf (die in jou toch wel een topmodel ziet) naar de andere fotograaf die er wel brood in ziet om jou voor (soms veel) geld aan een goede portfolio te helpen. Een portfolio (dit is een mapje foto's + informatie, maten etc.) waarmee je verschillende modellenbureaus kunt aflopen. Ook hier wacht je dan weer teleurstelling. Het bureau waar je vol verwachting binnenstapt, adviseert je dat je toch beter naar een ander bureau kunt gaan om dat die opdrachten heeft die beter bij jou zouden passen. (Vaak zijn dit smoesjes - ze willen je gewoon niet). Bij dat andere bureau aangekomen dan krijg je te horen dat zij óók vinden dat je beter bij een ander bureau terecht kunt. Of ze vinden de foto's weer net niet mooi genoeg, maat "toevallig" hebben zij wel een eigen fotograaf die je zeker van betere foto s kan voorzien. Foto s waarmee, zo zeggen zij, je het wel zult halen. KORTOM Wees jezelf bewust van je eigen mogelijkheden en vooral ook van je eigen onmogelijkheden. Weet je van jezelf dat je geen topmodel bent, maar wil je toch de modellenwereld in? Probeer dan te ontdekken waar je kansen liggen, wat je sterke kanten zijn. Leg je er in ieder geval wel bij neer dat je nooit een topmodel zult worden en dat je altijd overgeleverd zult zijn aan mensen die precies die dingen zeggen die je graag wilt horen.

2 Trap niet in de mooie verhaaltjes die men je voorhoudt. Wees reëel. Houd jezelf niet voor de gek. ADVIES Hoe kom je erachter of je een topmodel bent? Het beste advies om naar een paar goed aangeschreven modellenbureaus te gaan en bij hen te informeren of je een meisje of jongen bent die aan de eisen (van dit moment) van een model voldoet. Krijg je bij zulk een gerenommeerd bureau een negatief advies, dan is er nog geen man over boord. Maar je kunt dan wel het beste je droom om ooit eens in de glamourwereld terecht te komen uit je hoofd zetten. SPEC IALS Er zijn ook voor afgewezen modellen nog voldoende mogelijkheden om toch aan de slag te gaan. Er zijn immers tientallen bureaus die werken met zogenaamde "specials". Ook zijn er fotografen, verenigingen of clubs die graag met modellen werken. Daarnaast zijn er ook speciaal-bureaus voor modellen die iets bijzonders hebben. Dit noemen ze specials. Specials zijn modellen die iets opvallends hebben: klein, lang, dik, dun, grote neus, kleine neus, oud, jong, mooie handen, mooie navel, mooie benen, slaapogen, sprankelende ogen, grote oren, kleine oren, en noem maar op. MODELLENBUREAU Het woord modellenbureau is al een paar keer gevallen, maar waar vind je een goed modellenbureau? Het is lastig om zomaar te zeggen dat is een goed bureau. In de praktijk gebeurt het regelmatig dat een bureau van eigenaar wisselt en daardoor ook de bedrijfsaanpak. Je zou eens kunnen lijken op of gewoon de zoekmachine van Google of één van hun concurrenten benutten en de websites van de daar genoemde bureaus bezoeken. Bel ze op of ga naar ze toe. Modellen bureaus zijn gewone bedrijven, die als ze niets te verbergen hebben, gemakkelijk te vinden zijn. Hebben ze geen gewoon telefoonnummer of bezoekadres, wees dan op je hoede. Neem gerust iemand mee als je naar een bureau gaat. Twee weten meer dan een en het samen reizen is nog gezelliger ook. Bureaus die eisen dat je alleen moet komen deugen niet!

3 STIJLEN Er zijn verschillende stijlen waarin je kunt werken Fashion - In mode kleding poseren, of mode lopen op de catwalk Badmode - Spreekt voor zich, hetzelfde alleen dan in badkleding Urban - Stoere stijl in duistere locatie's oude fabriekshal, spoorrails, graffiti. Lingerie - Gekleed in sexy avond/nacht onderkleding Glamour - Heel breed begrip, uitdagend tot erotisch getint zonder dat er iets zichtbaar is, maar speelt met de gedachtes tot sexy en uitdagend, dit kan schaars gekleed zijn, maar ook bijv. in gewone en/of avondkleding of lingerie Cosmetica - Make up en/of beauty producten Bodypaint - Met verf beschildert of gespoten lichaam meestal in string Reclame - Promoten van iets op tv of op een foto Artistiek naakt - Naakt poseren, met stijl rondingen komen goed zichtbaar in beeld. Bedekt naakt - poseren, maar zonder dat de intieme delen zichtbaar zijn bijv. door te bedekken met een doek of met schaduw Naakt - Spreekt voor zich Je moet zelf je grenzen kiezen en bepalen wat voor jou geschikt is en waar je je prettig bij voelt en vervolgens ook niet over die grenzen heen gaan. MODELLEN EN EROTIEK Erotiek en modelfotografie gaan vaak hand in hand. Op zich is daar niets mis mee. Wanneer het model het wil en de fotograaf wil het ook, dan kun je tot overeenstemming komen. Maar denk aan de grenzen die je je gesteld hebt. Ga daar niet over heen en doe geen dingen die je niet wilt! Het komt zo nu en dan voor dat de fotograaf en het model de foto sessie totaal verschillend hebben ervaren. Hier geldt dus zeker, voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt overigens voor beide, zowel het model als de fotograaf. Om geruzie achteraf te voorkomen is het ook beter om niet alleen naar de fotosessie te gaan. Als dat niet mag van de fotograaf, wees dan extra alert. Een fotograaf die niets te verbergen heeft zal daar echt geen bezwaar tegen hebben. Je kunt best je vader, moeder, of vriend(in) meenemen. Eventueel kan hen gevraagd worden om in een andere ruimte te wachten zodat de shoot niet verstoord wordt of mislukt. FOTO S Zorg ten eerste dat je goede professionele foto's hebt (een portfolio) hoe meer foto's in verschillende stijlen, des te beter. Kom niet met flut foto's, want die foto s zijn je persoonlijke visitekaartje. Als je geen geld hebt om een (dure) fotoshoot te betalen dan zijn er heel veel fotografen die op TFP of TFCD basis werken. Ga geen onnodig hoge geldbedragen uitgeven aan foto's als je hier toch verder niets mee gaat doen als fotomodel, hetzelfde geldt voor bu-

4 reaus die geld vragen om je in te schrijven, dit heeft vaak alleen het doel om winst te maken, en even vaak doen ze niet veel voor je. Zoek dan even verder naar bureaus waarbij dit kosteloos is. Zorg dat je je maten weet. Bijvoorbeeld: Je borstomvang - dit meet je rondom onder je oksels door en over je borst Je taille dit meet je rondom, net boven je navel Je heupen dit meet je rondom, over je dijen en billen. Het makkelijkst is dit met een meetlint te doen, of om een precieze meting te krijgen het even te laten doen door bijv. je moeder. Ook de maten van je kleding en lingerie (bh maat) en zelfs schoenmaat moet vaak doorgegeven worden. Dit helpt opdrachtgevers een beter beeld van jou te krijgen en soms heeft men dit ook nodig wanneer je in bepaalde kleding moet passen of wanneer ze kleding voor je moeten regelen. Lieg dus nooit over je maten! Want dan heb je een probleem als het niet klopt. Soms kan de modellenwereld hard zijn. Sommige opdrachtgevers gaan heel gericht en zakelijk te werk. Niet zo vreemd want voor hen gaat hem om het geld. Soms kan dit op een model als onplezierig overkomen, maar het is nu eenmaal business. Mijn ervaring leert dat het vaak leuk en plezierig is zolang je van te voren goede afspraken maakt over hoe de shoot precies gaat verlopen. Mede daarom is het belangrijk dat dit voor beide partijen duidelijk is, zodat er geen misverstanden ontstaan tijdens het verloop van de shoot wat betreft de verwachtingen van beide kanten. Daarom is het vaak gunstig om met een contract te werken. Hierin staat vaak wat er van het model verwacht wordt en wat het model ervoor terug krijgt, en heel belangrijk wat er met de foto's gedaan wordt. Vaak kun je vast laten leggen dat er eerst met jou overlegd wordt voor er iets mee gedaan wordt, of soms staat het doel van de shoot al van tevoren vast. In het contract staat ook of er op TFP, TFCD basis of tegen een vergoeding gewerkt wordt. TFP betekend Time For Print, kortweg komt dat hier op neer: Jij stelt je beschikbaar als model en vraagt daar geen geld voor, De fotograaf stelt zich ook beschikbaar en rekent daar ook geen geld voor. Het doel is voor beide partijen hetzelfde. De fotograaf maakt mooie foto's van jou als model en uiteindelijk ontvang jij deze foto's van de fotograaf. Dit kan zijn als afdruk of gebrand op een CD ROM (TFCD) soms krijg je deze meteen of anders 1 a 2 weken later. Belangrijk is wel te overleggen met de fotograaf hoe de rechten zijn verdeeld. Het copyright zal bijna altijd bij de fotograaf liggen, maar uiteraard heb jij het recht om de foto's te gebruiken voor jouw eigen website, of in een portfolio bij derden. Vrijwel altijd zal ook de naam van de fotograaf moeten worden vermeld. Het is verstandig om ook dit vast te laten leggen, maar veel opdrachtgevers en modellen werken ook

5 zonder contract. Het heeft te maken met vertrouwen en met wat 1 of beide partijen willen. T IP VOOR BEGINNENDE M ODELLEN Wanneer je de fotograaf niet kent, spreek dan eerst een keer af met hem op voor jou bekend terrein, zoals een café waar je mensen kent. Want een (en zelfs een website!) laat niet altijd de ware aard van de persoon zien. Wees altijd duidelijk in wat je wel en juist niet wilt doen, en blijf ook bij je standpunt als je jezelf daar beter bij voelt.

TIPS VOOR MODELLEN. (Helaas liep ook deze poging om weer een baan te vinden weer op niets uit).

TIPS VOOR MODELLEN. (Helaas liep ook deze poging om weer een baan te vinden weer op niets uit). TIPS VOOR MODELLEN In dit artikel: Je portfolio, Je Houding, Je Niveau, Je vakgebied, Je eigen website, Werk met een contract, Oefen poses en uitdrukkingen, Waarschuwing, Outfit, Fotograaf, Modellenbureaus

Nadere informatie

Overeenkomst Fotoshoot tussen :

Overeenkomst Fotoshoot tussen : in samenwerking met : Overeenkomst Fotoshoot tussen : Fotograaf: Godwin A. Michael Christiaan de Wetstraat 72 3312EC Dordrecht Geboren te Lagos op 5 Mei 1990 E-Mail: godwin@trep-events.com Tel.: 06-14618450

Nadere informatie

Fotoshoot overeenkomst Tussen model(len) en hobbyfotograaf

Fotoshoot overeenkomst Tussen model(len) en hobbyfotograaf Fotoshoot overeenkomst Tussen model(len) en hobbyfotograaf Hobbyfotograaf: Arnold Leus, hierna hobbyfotograaf genoemd Model Naam: Voornaam: Telefoon:.. Email:. Model duopartner Naam: Voornaam: Telefoon:..

Nadere informatie

Postcode: Gemeente:... E-mail:... Model duopartner Naam : Voornaam: Hierna model genoemd.

Postcode: Gemeente:... E-mail:... Model duopartner Naam : Voornaam: Hierna model genoemd. Overeenkomst voor fotoshoot Blz: 1 van 2 Versie 2.05 TUSSEN MODEL(LEN) EN HOBBYFOTOGRAAF. Hobbyfotograaf: Gerrit Jansen, hierna hobbyfotograaf genoemd Model : Naam: Voornaam: Geboren te: op: / / Adres:.

Nadere informatie

BETER FOTOGRAFEREN Hoe regel je een model?

BETER FOTOGRAFEREN Hoe regel je een model? BETER FOTOGRAFEREN Hoe regel je een model? Je kunt natuurlijk beginnen met het fotograferen van je vrienden, familie en kennissen. Wat ik zelf ook vaak doe is een toevallige voorbijganger vragen om model

Nadere informatie

nvdesign. be P h o t o s h o o t s # 1 JHPF TIPS versie 2 Persoonlijke verzorging Kleding Algemeen En last but not least

nvdesign. be P h o t o s h o o t s # 1 JHPF TIPS versie 2 Persoonlijke verzorging Kleding Algemeen En last but not least P h o t o s h o o t s # 1 JHPF TIPS versie 2 Persoonlijke verzorging Je kan best je eigen make-up meebrengen en in ieder geval: foundation, lippenstift (en evt. lipgloss), mascara en oogschaduw zijn erg

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Fotocontract. Ondergetekenden: FOTOGRAAF: MODEL: Ten behoeve van een TFP / TFCD fotoshoot. Harry Schoemaker

Fotocontract. Ondergetekenden: FOTOGRAAF: MODEL: Ten behoeve van een TFP / TFCD fotoshoot. Harry Schoemaker Fotocontract Ten behoeve van een TFP / TFCD fotoshoot 20110909 Ondergetekenden: FOTOGRAAF: Harry Schoemaker Geboren op: 24 juli 1952 te Borger (Dr) Woonachtig op adres: Rhijnauwensingel 176 Postcode /

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Als je ouders uit elkaar

Als je ouders uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan Je ouders gaan Als je ouders uit elkaar gaan, moeten er moeilijke beslissingen worden genomen. Want bij wie ga jij dan wonen? En hoe vaak zie je dan je vader of moeder nog?

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

1: Het begin 1 Introductie 2 Een model zoeken 2 Modellenbureaus 6 Internet 7 Checklist 11 Visagie 18 D-day 23

1: Het begin 1 Introductie 2 Een model zoeken 2 Modellenbureaus 6 Internet 7 Checklist 11 Visagie 18 D-day 23 Inhoud 1: Het begin 1 Introductie 2 Een model zoeken 2 Modellenbureaus 6 Internet 7 Checklist 11 Visagie 18 D-day 23 2: De thuisstudio 29 Introductie 30 De studio 30 De thuisstudio 31 Studioverlichting

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Hand-out voor het opzetten van Portretshoot (BASIS)

Hand-out voor het opzetten van Portretshoot (BASIS) Hand-out voor het opzetten van Portretshoot (BASIS) Begrippen: Projectteam: Een groep personen bestaande uit minimaal 1 fotograaf, 1 model, 1 MUA(H)/(Hair)stylist. Mogelijk kan er ook, afhankelijk van

Nadere informatie

Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel!

Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel! Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel! Samen je centen de baas INFORMATIE VOOR NIEUWE CLIËNTEN GELD EN GELDZAKEN: SOMS BEST LASTIG Het gebeurt iedereen wel eens. Dat je een brief krijgt die je

Nadere informatie

Over: www.bewareofloverboys.nl

Over: www.bewareofloverboys.nl 1 Naam: www.bewareofloverboys.nl Voordat je begint met de opdrachten? Lees dit door: Als je je niet prettig voelt bij het lezen van bepaalde dingen: Stop met het lezen van deze site. Praat erover met iemand

Nadere informatie

Modellen jaarcontract 2013 20130601

Modellen jaarcontract 2013 20130601 Modellen jaarcontract 2013 20130601 Ondergetekenden: FOTOGRAAF: Harry Schoemaker Geboren op: 24 juli 1952 te Borger (Dr) Woonachtig op adres: Rhijnauwensingel 176 Postcode / Woonplaats: 3077 EV Rotterdam

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

De Glamourshoot. Een shoot boeken.

De Glamourshoot. Een shoot boeken. De Glamourshoot Mooie glamourfoto's voorbij zien komen en nu ook interesse voor zo'n shoot voor jezelf? Hartsikke leuk! We maken er een gezellige ochtend of middag van en we maken een prachtige serie portretten.

Nadere informatie

Prijzen. U zult versteld staan van mijn lage prijzen maar kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel en u krijgt waar voor uw geld.

Prijzen. U zult versteld staan van mijn lage prijzen maar kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel en u krijgt waar voor uw geld. Prijzen U zult versteld staan van mijn lage prijzen maar kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel en u krijgt waar voor uw geld. * Personen fotografie Portret Glamour Shoot Portfolio Figuur / Lingerie

Nadere informatie

Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel!

Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel! Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel! Samen je centen de baas GELD EN GELDZAKEN. SOMS BEST LASTIG. Het gebeurt iedereen wel eens. Dat je een brief krijgt die je niet goed begrijpt. Of dat je een

Nadere informatie

Fotocontract. Ondergetekenden: FOTOGRAAF: MODEL: (Volledige) Naam : ten behoeve van een. TFP/TFCD schoot

Fotocontract. Ondergetekenden: FOTOGRAAF: MODEL: (Volledige) Naam : ten behoeve van een. TFP/TFCD schoot Fotocontract ten behoeve van een TFP/TFCD schoot 20170219 FOTOGRAAF: Ondergetekenden Ondergetekenden: Harry Schoemaker Geboren op: 24 juli 1952 te Borger (Dr) Woonachtig op adres: Rhijnauwensingel 176

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

Persoons fotografie. In de studio, locatie en bij u thuis is mogelijk. Titel Informatie Prijs Portret Studio of Locatie

Persoons fotografie. In de studio, locatie en bij u thuis is mogelijk. Titel Informatie Prijs Portret Studio of Locatie Persoons fotografie In de studio, locatie en bij u thuis is mogelijk. Titel Informatie Prijs Portret Studio of Locatie Mooie, leuke en geinige foto s van jezelf laten maken. Dat is altijd mogelijk. De

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Kijk, zo en zo gaat het beter, voel je wel?

Kijk, zo en zo gaat het beter, voel je wel? Kijk, zo en zo gaat het beter, voel je wel? Wat is seksuele intimidatie? Sporten is heerlijk! Je kunt er al je energie in kwijt. Het is vaak spannend en gezellig en je voelt je er goed door. Maar soms

Nadere informatie

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen 27 geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Inhoudsopgave Time Management 3 Email Management 3 Werkplekorganisatie 3 Gewoontevorming 4 Teambuilding 4 Gezinnen met kinderen 5 Administratie en Financiën

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bewaren...5 Hoofdstuk 2 Administratie...7 Hoofdstuk 3 Inkomsten... 8 Hoofdstuk 4 Uitgaven... 10 Hoofdstuk 5 Sparen... 12 Hoofdstuk 6 Verzekeringen...15 Hoofdstuk 7 Begroting...

Nadere informatie

LUPUS: HOE GA JE ER MEE OM? Workshop voor de Lupus Patiënten Groep op zaterdag 7 november 2009 door Ditta van Dijk, MSc.

LUPUS: HOE GA JE ER MEE OM? Workshop voor de Lupus Patiënten Groep op zaterdag 7 november 2009 door Ditta van Dijk, MSc. LUPUS: HOE GA JE ER MEE OM? Workshop voor de Lupus Patiënten Groep op zaterdag 7 november 2009 door Ditta van Dijk, MSc. Twee thema s Ik, mijn ziekte en de buitenwereld Piekeren De oplossingsgerichte methode

Nadere informatie

HANDIG HONDEN ONTMOETEN

HANDIG HONDEN ONTMOETEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG HONDEN ONTMOETEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN ONTMOETEN. JE KUNT ER

Nadere informatie

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Optica s Portret Fotografie Powered by: TheMagica The Creations Experience Optica is één van de creatieve landen die zich bevindt in de creatieve wereld van Themagica. Met Optica bied ik sprekende en kleurrijke

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN

STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN Je zelf presenteren. Ook wel eens druk geweest met het maken van een pitch? Of zelfs meerdere voor verschillende situaties? We weten allemaal dat dit

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN 30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN Alle kinderen die wij gevraagd hebben om een tip voor jullie hebben gezegd: blijf je vertrouwen in mij tonen, behandel me niet als een

Nadere informatie

10 tips voor het werven van de ideale stagiair

10 tips voor het werven van de ideale stagiair 1. Zorg dat ze je kennen Als jongeren je bedrijf niet kennen, dan solliciteren ze niet. Logisch. Om de beste leerlingen te krijgen, is contact met de onderwijsinstelling heel belangrijk. En dit contact

Nadere informatie

Acties & Nieuws Archief

Acties & Nieuws Archief Acties & Nieuws Archief - Juni 2014 Uitnodiging: Open huis bij BC De Drukkerij, Voortsweg 204 in Enschede YourStyle is al sinds januari 2014 gevestigd op deze mooie locatie, maar nu gaan we dit ook samen

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: De komende weken gaan we het hebben over de verschillende veranderingen die jongens en meisjes in de puberteit doormaken. Het is een periode die ongeveer drie jaar

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Topmodel. Bang voor de weegschaal

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Topmodel. Bang voor de weegschaal Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten Topmodel Bang voor de weegschaal Lees blz. 6 Kiia lijkt wel een Griekse godin. Wat betekent dat? Lees blz. 8 Het lijkt wel of jij mijn moeder bent, zegt Kiia s moeder.

Nadere informatie

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN. Wijs ze op. www.lereniseenmakkie.nl. en de online coach.

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN. Wijs ze op. www.lereniseenmakkie.nl. en de online coach. 30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN Wijs ze op en de online coach. Vermijd stressverhoging: dat blokkeert het leren nog meer. Wijs je kind steeds weer op wat het al wel

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

LIEGEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om meer te leren over liegen en hoe je het kan stoppen.

LIEGEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om meer te leren over liegen en hoe je het kan stoppen. LIEGEN Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om meer te leren over liegen en hoe je het kan stoppen. WAT IS LIEGEN? Liegen is als je er bewust voor kiest om niet de waarheid te zeggen of de

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

Positief Huishouden met Kinderen

Positief Huishouden met Kinderen Positief Huishouden met Kinderen Deel 4: Kinderen en geld Dit werkboek is van: Datum: 1 Copyright Drukke Moeders Marijke Minten Welkom Dit is een werkboek dat hoort bij de videotraining Positief Huishouden

Nadere informatie

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen.

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen. In de vorige les ben je gaan onderzoeken wat je droom is en ik hoop dat je het besluit hebt genomen om elke dag te dromen en dat je een moodboard hebt gemaakt. Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Luisteren, doorvragen en feedback geven

Luisteren, doorvragen en feedback geven Luisteren, doorvragen en feedback geven Rogier Guns P-GIS 23 April 2007 Doelstelling presentatie LSD methode Actief Luisteren Doorvragen Feedback geven Let op: Sommige technieken lijken (theoretisch) heel

Nadere informatie

Seksualiteit: Grenzen en Wensen

Seksualiteit: Grenzen en Wensen IJBURGCOLLEGE.NL Seksualiteit: Grenzen en Wensen Leerlingen handleiding Michiel Kroon Lieve leerling, Het is belangrijk om op een open en goede manier over seks te kunnen praten. De lessenserie die in

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

2. Hebben ze ooit al een geheim van je rondverteld via internet? 3. Hebben ze al eens een geheim doorvertelt dat jij iemand had toevertrouwd?

2. Hebben ze ooit al een geheim van je rondverteld via internet? 3. Hebben ze al eens een geheim doorvertelt dat jij iemand had toevertrouwd? Bijlage 1 Ben jij ooit gecyberpest? Cyberpesten kan iedereen overkomen. De meeste mensen weten niet wat cyberpesten is. Misschien ben zelfs jij ooit gecyberpest zonder dat je het zelf weet. Er zijn 2 reeksen

Nadere informatie

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hey Russel! Een bijzondere vriendschap

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hey Russel! Een bijzondere vriendschap Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten Hey Russel! Een bijzondere vriendschap Lees blz. 5 tot en met 8. Jim vindt Rudsel een rare naam. Jim zegt dit ook tegen Rudsel. Vind jij het ook een rare naam? Is

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Kop. Romp. Lesbrief Seksualiteit Leerjaar 1-Profiel1,2,3

Kop. Romp. Lesbrief Seksualiteit Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Lesbrief Seksualiteit Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Tijd: 50 minuten Voorbereiding: op www.meerdanliefde.nl is veel informatie te vinden in redelijk eenvoudige taal. Ook in het App Note Mouse draaiboek staan

Nadere informatie

Zorg voor focus Invulblad bij module 3 e-cursus Slimmer werken, Meer bereiken

Zorg voor focus Invulblad bij module 3 e-cursus Slimmer werken, Meer bereiken Zorg voor focus Invulblad bij module 3 e-cursus Slimmer werken, Meer bereiken Hoe ziet je werkdag er nu uit? Schrijf op hoe jouw gemiddelde werkdag er uitziet, van moment tot moment. Hoe laat begin je?

Nadere informatie

Zo verleid je de vrouw van je dromen! UITGELEKT Pagina 1

Zo verleid je de vrouw van je dromen! UITGELEKT Pagina 1 Zo verleid je de vrouw van je dromen! UITGELEKT Pagina 1 Hoofdstuk 5: Hoe Je De Kans Op Success Verruïneerd De Vijf Dodelijke Misvattingen Eén van de manieren om je kansen op succes gegarandeerd te verruïneren

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren Het sollicitatiegesprek Lesdoel: Korte inhoud: Organisatie: Lesduur: Onderwerp Werkvorm Oriëntatie Uitvoering De student weet meer over het sollicitatiegesprek en heeft een keer geoefend. De vacature is

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent. Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent

Inhoudsopgave. Inleiding. Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent. Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent Kind-In-Zicht Inhoudsopgave Inleiding Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent Als je een tiener en tussen 9 en 12 jaar bent Als je een puber en tussen

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Bron: http://ninabrackman.blogspot.nl/p/de-alchemist-paulo-coelho.html Dit is een deel van een blog over De Alchemist van Paulo Coelho door Nina Brackman.

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Verenigde Staten: Je bent goed bezig. Kies nog duidelijker partij voor ofwel de Verenigde Staten, ofwel Bangladesh en Ethiopië!

Verenigde Staten: Je bent goed bezig. Kies nog duidelijker partij voor ofwel de Verenigde Staten, ofwel Bangladesh en Ethiopië! Het klimaat: onder ons gezegd en gezwegen Weer > 3 e graad > lesmateriaal > moderatorkaart Verenigde Staten: Vergeet niet: je bent er vooral voor de mensen van de Verenigde Staten! Zorg er vooral voor

Nadere informatie

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door specifieke intenties te zetten helpt het je op naar de weg waar je naar toe wilt. Wanneer de intentie niet

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen

TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen 2014 TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen Wat is een domeinnaam? Zonder een webadres heb je geen website. Als mensen naar je website toe willen dan

Nadere informatie

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben deze niet waarmaken? De reden daarvoor is dat de meeste

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrienden & Relaties s Avonds en in het weekend zit ik vaak alleen thuis. Ik bel dan wel eens met mijn vrienden, maar ze bellen me nooit terug. Ik heb verkering,

Nadere informatie

Wensenkaart. Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad. Meisjes. Als jij uitgaat en een leuk jongen ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt?

Wensenkaart. Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad. Meisjes. Als jij uitgaat en een leuk jongen ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt? Wensen en grenzen Oefening 1.1 Werkblad Wensenkaart Als jij uitgaat en een leuk jongen ontmoet, wat hoop je dan dat er gebeurt? onderbouw Dat we oogcontact hebben Echt niet! L Misschien wel Natuurlijk!

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen. Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut. www.huiselijkgeweldhollandsmidden.

Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen. Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut. www.huiselijkgeweldhollandsmidden. Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut www.huiselijkgeweldhollandsmidden.nl Huiselijk geweld stopt nooit vanzelf Misschien wil je

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Als je verliefd op iemand bent is dat vaak een fijn gevoel. Als de ander dan ook verliefd op jou is, wordt dit gevoel alleen maar sterker. Het is echter niet altijd

Nadere informatie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie Nota BOPZ eenvoudige versie Zonder toestemming Ben je soms boos? Ben je soms boos en ben je dan wel eens gevaarlijk voor jezelf of anderen? Of doe je wel eens dingen die niet mogen? Soms moeten begeleiders

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Over ALS spreken. Inhoud. Wat is ALS? 1. Waardoor wordt ALS veroorzaakt? 1. Wat doet ALS met een patiënt? 1. Hoe kan je jouw vriend(in) bijstaan?

Over ALS spreken. Inhoud. Wat is ALS? 1. Waardoor wordt ALS veroorzaakt? 1. Wat doet ALS met een patiënt? 1. Hoe kan je jouw vriend(in) bijstaan? Inhoud Over ALS spreken Wat is ALS? 1 Waardoor wordt ALS veroorzaakt? 1 Wat doet ALS met een patiënt? 1 Hoe kan je jouw vriend(in) bijstaan? 2 voor vrienden Wanneer de vader of moeder van je vriend(in)

Nadere informatie

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding Samen doen wij dat! info Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding informatie voor cliënten Inhoud INHOUD 1. Verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie 4 2. Het kwaliteitskader

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Inknippen van je tongriempje

Inknippen van je tongriempje Wilhelmina Kinderziekenhuis Inknippen van je tongriempje Wat staat er in deze folder Inleiding voor ouders 2 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar 4 Inknippen van het tongriempje 6 Tips 9 Wil je meer

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Social Network Marketing MODULE 1 LES 1

Social Network Marketing MODULE 1 LES 1 Social Network Marketing MODULE 1 LES 1 WORDT EEN PROFESSIONAL 3 Sleutels om succesvol te zijn met Home Marketing Onze privé Facebookgroep Wat is het verschil tussen amateurs en de pro s Wat moet je doen

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Acquisitie & Zakelijk netwerken

Acquisitie & Zakelijk netwerken E-boek 3 bedrijfsblogs Acquisitie & Zakelijk netwerken Nu lezen. Praktische adviezen. Morgen toepassen. Nog succesvoller ondernemen! 1. Acquisitie is veel meer dan alleen gunnen 2. Alleen met glimlach

Nadere informatie

Media wijsheid. Wifigeneratie. Privacy. Onderwerpen. Games. Cyberpesten

Media wijsheid. Wifigeneratie. Privacy. Onderwerpen. Games. Cyberpesten Mark van den Bosch? Media wijsheid Privacy Wifigeneratie Onderwerpen Games Cyberpesten Mediawijsheid Waarom mediawijsheid? Welke media gebruikt u? E-mail Website(s) Mobiele telefoon(s) Vaste pc ipad Laptop

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Absurdisme met gevoel

Absurdisme met gevoel oeuvreportfolio door Jasper de Weerd Absurdisme met gevoel Fotograaf heeft een indrukwekkende lijst klanten. Toch vindt hij ook nog tijd om te doen waar hij zelf zin heeft: het maken van absurde portretten

Nadere informatie

Hoe overleef jij... een eerste date? Deze acties horen bij aflevering 7 Hoe overleef ik...een eerste date?

Hoe overleef jij... een eerste date? Deze acties horen bij aflevering 7 Hoe overleef ik...een eerste date? ACTIES Hoe overleef jij... een eerste date? Deze acties horen bij aflevering 7 Hoe overleef ik...een eerste date? O jee, het roze haar van Rosa ziet er een stuk minder stoer uit dan ze had gehoopt. Gelukkig

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie