AMNESTY INTERNATIONAL SCHRIJFMARATHON 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AMNESTY INTERNATIONAL SCHRIJFMARATHON 2015"

Transcriptie

1 AMNESTY INTERNATIONAL SCHRIJFMARATHON 2015 BRIEVEN SCHRIJVEN KAN LEVENS VERANDEREN INFO VOOR GEMEENTEBESTUREN

2

3 SCHRIJFMARATHON 2015 BRIEVEN SCHRIJVEN OM MENSEN TE BEVRIJDEN VAN ZATERDAG 5 TOT EN MET DONDERDAG 31 DECEMBER In december organiseert Amnesty International jaarlijks een wereldwijde Schrijfmarathon. Dan schrijven we zoveel mogelijk brieven om mensenrechtenschendingen uit de wereld te helpen. Rond 10 december, Internationale Mensenrechtendag, schrijven honderdduizenden mensen naar de autoriteiten van verschillende landen om op te komen voor personen van wie de rechten ernstig worden geschonden. Dit jaar doen de activisten van Amnesty International Vlaanderen opnieuw mee en we hopen daarbij op uw steun. Tijdens de internationale Schrijfmarathon staan twaalf dossiers uit twaalf verschillende landen in de kijker. Het gaat om individuen zoals de Amerikaan Albert Woodfox die reeds 43 jaar in eenzame opsluiting vastzit en zijn onschuld uitschreeuwt. De Oezbeek Muhammad Bekzhanov die gefolterd werd om een bekentenis los te krijgen. Maar we schrijven ook voor de rechten van jonge meisjes in Burkina Faso die het slachtoffer worden van gedwongen huwelijken. Met de internationale schrijfmarathon wil Amnesty International de situatie van deze mensen verbeteren en mensenrechtenschendingen bij de betrokken overheden aankaarten. SCHRIJVEN WERKT! Ik ken deze actievoerders niet, ik heb hen nooit ontmoet, maar toen ik om hulp schreeuwde, kwamen ze massaal in actie om mij te redden. Ik wist niet dat mensen nog zo n grote liefde hadden voor hun medemens. Ik heb voor hen gebeden en beloof me te gaan inzetten voor slachtoffers van marteling en terdoodveroordeelden als ik vrij ben.' Als ik hoor wat er allemaal voor me is gedaan door Amnesty International, ben ik de gelukkigste man op aarde. Ik hou van jullie allemaal. Moses Akatugba uit Nigeria die na de Schrijfmarathon gratie kreeg. "Ik kan jullie nooit genoeg danken. Deze brieven geven me kracht. Ze veranderen zelfs het verdere verloop van mijn proces. Ze geven ook moed aan mijn vrouw. We zijn niet alleen in deze strijd. Veel mensen zoeken mee gerechtigheid voor ons." Jerryme Corre uit de Fillipijnen, slachtoffer van politiegeweld wiens zaak eindelijk onderzocht wordt. Amnesty weet uit ervaring dat schrijven werkt en dat het één van de meest effectieve actiemiddelen is om iemand wie onrecht aangedaan is te helpen. De internationale Schrijfmarathon van december 2014 was een groot succes met 3.2 miljoen brieven, s, sms en en andere berichten wereldwijd. In Vlaanderen verzamelden we maar liefst handtekeningen. Door de inspanningen van Amnesty-activisten werden gewetensgevangenen vrijgelaten en andere mensenrechtenschendingen een halt toegeroepen.

4 Een brief schrijven is een heel eenvoudig gebaar dat enkel een wat tijd en een postzegel kost. Wat is er mooier dan met zo n klein gebaar een hoopvolle verandering teweeg te kunnen brengen in het leven van een medemens? Daarom rekenen wij ook op uw gemeente om deze editie van de Schrijfmarathon in Vlaanderen volop mee te promoten! Neem zeker deze informatie grondig door. Hierin vindt u alle mogelijkheden om ook dit jaar aan uw inwoners te tonen dat uw stad of gemeente het goed voor heeft met de mensenrechten. En dat u Amnesty International daadwerkelijk steunt in haar strijd om alle mensen een leven in vrijheid te gunnen. We danken je van harte! Neem contact op met Erica Baeck als u vragen hebt of meer info wil. ERICA BAECK, VERANTWOORDELIJKE BEWEGING, ERICAB@AIVL.BE, OPROEP AAN DE STEDEN EN GEMEENTEN Steden en gemeenten zijn al jarenlang onze trouwe bondgenoten om op en rond 10 december, Internationale Dag van de Mensenrechten, de mensenrechten in hun gemeente voor het voetlicht te brengen. Tijdens de Schrijfmarathon vorig jaar konden we rekenen op de steun van bijna 200 gemeenten in Vlaanderen! We verwachten ook dit jaar een grote actiebereidheid om tijdens onze Schrijfmarathon van 5 tot en met 31 december de mensenrechten met vuur te verdedigen. Amnesty ondersteunt de steden en gemeenten uiteraard met het nodige promotiemateriaal. Een overzicht kan u terugvinden op de volgende pagina s. Als u inhoudelijk iets wil organiseren rond het thema mensenrechten, dan geven wij u graag advies. Natuurlijk zouden we het erg appreciëren als uw stad of gemeente de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in de kijker zou zetten in uw publicaties, op de website, met affiches, in uw elektronische nieuwsbrief, enz U kan ook zelf een Schrijfmarathon organiseren in uw stad of gemeente. U kan hiervoor een actiepakket bestellen of dit digitaal downloaden van onze website Alvast bedankt voor uw steun! BURGEMEESTER GEEFT HET GOEDE VOORBEELD Dit jaar vragen we aan de burgemeesters een extraatje. We vragen hen het goede voorbeeld te tonen aan hun burgers en zelf een briefje te schrijven. Een fotootje hiervan op de sociale media, facebook en twitter, of wie weet via andere communicatiemiddelen van de stad of gemeente kan anderen alleen maar inspireren! Een digitale affiche Ik schreef voor zal beschikbaar zijn om te verspreiden via de sociale media. PRAKTISCHE INFORMATIE Schrijfmarathon: Jouw brief kan levens veranderen in de schijnwerpers Een overzicht van de vele initiatieven van Amnesty International in Vlaanderen in december 2015: Op 5 december trappen we de Schrijfmarathon af met een 12 uur durend schrijfevenement in Antwerpen. Tal van muzikanten, bekende en minder bekende Vlamingen schrijven die dag van 12 tot 24 uur samen brieven voor 12 verschillende mensen in de Karel de Grote Hogeschool aan de Groenplaats. Optredens, boeiende gesprekken, animatie en een hapje & drankje maken er een warm en gezellig evenement van.

5 Honderden vrijwilligers organiseren Schrijfmarathons groot of klein, bij hen thuis of op een publieke plaats en zullen zich weer met hart en ziel inzetten om de Amnesty-kaarsen en Amnesty-wenskaarten aan de man/vrouw te brengen. Meer dan twee derde van de gemeentebesturen betuigen hun steun aan Amnesty International en de mensenrechten door bijvoorbeeld een spandoek of affiches op te hangen en/of een fototentoonstelling te organiseren, een terraskaars te branden, een persartikel te publiceren, enz... Tientallen bibliotheken plaatsen een infostand, hangen affiches uit en/of organiseren een fototentoonstelling. Op verschillende nationale en regionale radiozenders zullen spotjes te horen zijn. Amnesty werkt ook aan een televisiespot die op enkele Vlaamse zenders getoond en online verspreid zal worden. We afficheren in het straatbeeld. Via onze supporters en via partners roepen wij online en via sociale media massaal op om brieven te schrijven voor Albert Woodfox, de meisjes in Burkina Faso, Muhammad Bekzhanov en 9 anderen wiens rechten geschonden worden. De Amnesty-groepen staan te springen Wilt u mee actie voeren? Dat kan! De lokale Amnesty-groepen werken graag met u samen. Een korte actie samen met een Amnesty-groep organiseren is zeer symbolisch en heeft zeker een meerwaarde. Enkele suggesties een film, een stille wake, een toespraak een gedicht, theelichtjes in de vorm van het Amnesty-logo, een Amnesty-vlag, enz Maar het allermooist is natuurlijk een eigen Schrijfmarathon in uw gemeente, waar u samen met de Amnesty-groep uw inwoners oproept om met het schrijven van een brief het leven van een ander mens een hoopvolle nieuwe wending te geven. Want schrijven werkt! Contactgegevens van Amnesty-groepen zijn te vinden op: PROMOTIEMATERIAAL Spandoeken Deze spandoeken worden op maat van uw gemeente geproduceerd. Bijvoorbeeld: "Roeselare steunt de mensenrechten. En jij?" U kan het doek jaarlijks opnieuw gebruiken. De bedoeling is om de spandoeken uit te hangen tijdens de Schrijfmarathon, dus minstens van 5 tot en met 31 december. Indien het gemeentebestuur ze al vroeger ophangt en langer kan laten hangen, versterkt dat natuurlijk de boodschap. Dit is mogelijk omdat de spandoeken geen directe verwijzing bevatten naar deze specifieke periode. De spandoeken bestaan uit zwart dekzeil of wind doorlatend screendoek en zijn heel duurzaam, ze gaan ongeveer 10 jaar mee. Het materiaal is weerbestendig en flexibel. Op het doek staat: Gemeente x steunt de mensenrechten. En jij? Onderaan staat het logo van Amnesty Vlaanderen. Voor een tweetalige gemeente is het mogelijk om een tweetalige opdruk te maken. De spandoeken zijn op de vier hoeken geperforeerd, zodat ze gemakkelijk bevestigd kunnen worden. Het doek komt het beste tot zijn recht aan lantaarns, boven de straten en aan zuilen. Afmetingen: 5 meter op 70 cm. Plaatsing, afbraak en stockeren wordt door de gemeente verzorgd. Een spandoek, plastiek materiaal, kost 120 (inclusief verzendingskosten).

6 Affiches Als u zich inschrijft, zullen we uw gemeente voorzien van affiches als promotiemateriaal. Mogen we u vriendelijk vragen deze affiches op zichtbare plaatsen op te hangen? Op het bestelformulier kan u aangeven hoeveel affiches u wil verdelen. Digitale fototentoonstelling Als u de digitale fototentoonstelling bestelt, krijgt u van ons een CD-rom met daarop een fototentoonstelling. Het zijn beelden van mensen die Amnesty-activisten bedanken, een mengeling van de beelden vorig jaar en nieuwe beelden. Bij elk van hen is de situatie verbeterd dankzij de briefschrijfacties. Het zijn heel sterke beelden die ertoe aanzetten om actie te ondernemen. U kan deze fototentoonstelling afprinten en een mooie plaats geven in een publieke ruimte. Projecteren is ook mogelijk. Actiepakket Schrijfmarathon Als u zelf een schrijfhoekje wil inrichten in uw gemeentehuis of sporthal, bestel dan zeker ons actiepakket. Daarin vindt u extra affiches over de mensen voor wie we schrijven, informatiefiches en voorbeeldbrieven, een info-flyer en ander promotiemateriaal. Dit alles kan u binnenkort ook gewoon downloaden van onze website. Dat mag u zeker ook projecteren tijdens evenementen of verspreiden via uw nieuwsbrief om mensen op te roepen om mee te doen. In de loop van november komt er op onze website nog meer promotiemateriaal. Vanaf december vindt u daar ook de radio- en televisiespot. Een tekst voor uw gemeenteblad Wil u in het gemeenteblad of op uw website een tekstje over onze campagne plaatsen? We hebben een kant-en-klaar tekstje voor u voorzien. U kan het aanduiden op de bestelbon, dan bezorgen we het u gauw of downloaden via onze website Terraskaarsen De terraskaarsen kunnen zowel voor de ingang van het gemeentehuis als in de tuin of op de binnenkoer van openbare gebouwen sfeer brengen. Ze dragen bij tot de gezelligheid in de aanloop naar de kerst- en eindejaarsdagen. De modieuze terraskaars is goed voor dagenlang sfeervol licht en bestaat uit antraciet gekleurde paraffine aan de buitenzijde gevuld met witte paraffine. Daarop staat het logo van onze organisatie: de kaars met prikkeldraad in het wit gedrukt. Niet binnen gebruiken! Afmetingen: hoogte 31cm, diameter van 15 cm. Kostprijs 25 per stuk. Bestellen Kan met het bestelformulier dat u samen met de brief aan de burgemeester en schepen ontving (of samen met dit pakket). We hopen van harte dat uw stad of gemeente, samen met ons, de mensenrechten met vuur wil verdedigen! Want brieven schrijven kan levens veranderen! Neem contact op met Erica Baeck als u vragen hebt of meer info verwacht. ERICA BAECK, VERANTWOORDELIJKE BEWEGING, ERICAB@AIVL.BE,

AMNESTY INTERNATIONAL SCHRIJFMARATHON 2015

AMNESTY INTERNATIONAL SCHRIJFMARATHON 2015 AMNESTY INTERNATIONAL SCHRIJFMARATHON 2015 BRIEVEN SCHRIJVEN KAN LEVENS VERANDEREN INFO VOOR BIBLIOTHEKEN Beste bibliotheekmedewerker(s), Wij zijn blij en ontzettend dankbaar dat u wil meewerken aan de

Nadere informatie

AMNESTY INTERNATIONAL SCHRIJFMARATHON 2015

AMNESTY INTERNATIONAL SCHRIJFMARATHON 2015 AMNESTY INTERNATIONAL SCHRIJFMARATHON 2015 BRIEVEN SCHRIJVEN KAN LEVENS VERANDEREN INFO- EN INSPIRATIEPAKKET Beste Amnesty-supporter, Wij zijn blij en ontzettend dankbaar dat je wil meewerken aan de tweede

Nadere informatie

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST Gebruik deze checklist om te beslissen welke kanalen je zal gebruiken op je school om zowel leerlingen als collega s te informeren en motiveren over Zuiddag. Deze checklist bestaat

Nadere informatie

Sponsoring voorbeeldmails

Sponsoring voorbeeldmails Sponsoring voorbeeldmails In dit document hebben we een aantal voorbeeldmails opgesteld, die je kunt sturen naar verschillende contacten voor sponsoring. Ter info: dance4life is een brandname en wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette. In samenwerking met

Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette. In samenwerking met Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette In samenwerking met INHOUD Wat is BlueAssist Bekendmaken algemeen Campagne Basisplan Concept Concrete uitwerking / Drempels Resultaat

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Draaiboek. Voor het organiseren van de WALK FOR WATER

Draaiboek. Voor het organiseren van de WALK FOR WATER Draaiboek Voor het organiseren van de WALK FOR WATER Websitetekst Omdat miljoenen mensen elke dag gemiddeld 6 kilometer stappen om drinkbaar water te halen, lopen Vlaamse kleuters, leerlingen en leerkrachten

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten

Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten In te vullen door Artiest zoekt Feestneus Volgnummer dossier Ingediend op Ontvankelijk verklaard? Ja Neen + reden: Dossier goedgekeurd?

Nadere informatie

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST Wil je in België studeren aan een hogeschool of aan een universiteit? Als je je diploma secundair onderwijs niet in het Nederlands gehaald hebt, moet je een taaltest afleggen.

Nadere informatie

HGSR-Enquê tê. Cijfergegevens en bespreking

HGSR-Enquê tê. Cijfergegevens en bespreking HGSR-Enquê tê Cijfergegevens en bespreking In januari 2013 heeft de HGSR een enquête afgenomen onder de (oud-)studenten van HoGent. In dit document kan u de resultaten vinden en de analyse er van. Inhoudstafêl

Nadere informatie

Er zijn 2 redenen om te hollaback-en : voor jezelf en voor de wereld..

Er zijn 2 redenen om te hollaback-en : voor jezelf en voor de wereld.. Hollaback! (= Roep terug) betekent : Reageren Tegen straatintimidatie, op jouw manier. Of je nu iemand vertelt wat je overkwam, je verhaal deelt online, het in kaart brengt via de Hollaback app, op het

Nadere informatie

Handleiding: Hoe een activiteit inschrijven?

Handleiding: Hoe een activiteit inschrijven? Coördinatie Erfgoeddag p/a FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw T +32 (0)2 213 10 60 F +32 (0)2 213 10 99 E info@erfgoeddag.be W www.erfgoeddag.be Handleiding: Hoe een activiteit inschrijven?

Nadere informatie

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook Voorbeeldbericht Facebook - Ik ga 1 uur non-stop dansen op het dance4life event voor een wereld zonder aids! Als ik 50 euro heb ingezameld, ben ik daarbij en zorg ik ervoor dat maar liefst 5 leeftijdsgenoten

Nadere informatie

Leerdoelen. Voorafgaand aan de film. Jaar: 2005. Filmkeuring: Alle leeftijden Website: www.livingrights.com

Leerdoelen. Voorafgaand aan de film. Jaar: 2005. Filmkeuring: Alle leeftijden Website: www.livingrights.com Living Rights Toti Opdrachtenblad Regie: Duco Tellegen Jaar: 2005 Duur: 26 minuten Filmkeuring: Alle leeftijden Website: www.livingrights.com Leerdoelen Je kunt Kenia aanwijzen op een kaart. Je kunt beschrijven

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Nieuwsbrief OJO September

Nieuwsbrief OJO September Hallo! Mijn naam is Madieke Wapperom, ik ben 23 jaar en volg de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Stenden. Ik zit in het vierde jaar en zal de komende 10 maanden stage gaan lopen bij het

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Werkblaadjes Boris de schildpad gaat naar het Land van Onrecht

Werkblaadjes Boris de schildpad gaat naar het Land van Onrecht Werkblaadjes Boris de schildpad gaat naar het Land van Onrecht ONRECHT Olja Rudic 1 2 Inhoudsbubbel 1. Bespreking van de strip 2. Mensenrechten in het algemeen Wat, waarom, wie en hoe? De Universele Verklaring

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Januari 2015 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een

Nadere informatie

DRAAIBOEK PROJECT SPORT & VERKEER

DRAAIBOEK PROJECT SPORT & VERKEER DRAAIBOEK PROJECT SPORT & VERKEER SPORTA DAAGT SPORTCLUBS UIT Ga 1 of meer van deze uitdagingen aan en maak kans op mooie prijzen. Meedoen kan door op minstens één van de aspecten in te zetten in je clubcommunicatie

Nadere informatie

Het Ik ga vreemd -café

Het Ik ga vreemd -café Het Ik ga vreemd -café Inhoud De slogan: Ik ga vreemd...2 De methodiek: Samen op café...2 Stappenplan voor een Ik ga vreemd -café...3 1. Bepaal een datum en een locatie... 3 2. Bestel promotiemateriaal...

Nadere informatie

EVALUATIE DAG VAN DE OPEN KERKEN 2012 :

EVALUATIE DAG VAN DE OPEN KERKEN 2012 : EVALUATIE DAG VAN DE OPEN KERKEN 2012 : NEDERLANDSTALIGE ANTWOORDEN Uitnodiging en inschrijving Vele deelnemers werden persoonlijk uitgenodigd via e-mail, of ontvingen het bericht via hun gemeente. Vele

Nadere informatie

PROMOTIE [ PROMOTIE. Inhoudstafel. Ajoce vzw organiseert een festival. Hoe kan ze dit evenement promoten?

PROMOTIE [ PROMOTIE. Inhoudstafel. Ajoce vzw organiseert een festival. Hoe kan ze dit evenement promoten? [ PROMOTIE PROMOTIE Ajoce vzw organiseert een festival. Hoe kan ze dit evenement promoten? De Chinese vrouwenvereniging maakt een affiche voor een nieuwjaarsreceptie. Welke info mag niet ontbreken? Inhoudstafel

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE 01 IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER Je hebt het initiatief genomen om in actie te komen voor Fight cancer. Super! Met jouw actie steun je de strijd tegen kanker

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Isabella Lenarduzzi Belgische Ashoka Fellow Ashoka: Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Isabella: Ik ben geboren in Brussel. Mijn vader kwam als twaalfjarige vanuit het

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

11 PREVENTIE II 12 ONVEILIGE PLEKKEN 13 AANVULLENDE VRAAG ONVEILIGE PLEKKEN. pagina 31. Komt het wel eens voor dat u:

11 PREVENTIE II 12 ONVEILIGE PLEKKEN 13 AANVULLENDE VRAAG ONVEILIGE PLEKKEN. pagina 31. Komt het wel eens voor dat u: PREVENTIE II Komt het wel eens voor dat u:. s avonds of s nachts niet open doet, omdat u het niet veilig vindt? 2. in uw eigen buurt omloopt of omrijdt om onveilige plekken te vermijden? 3. uw kind(eren)

Nadere informatie

Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN

Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN voordelig schenken U kunt uw gift aan Amnesty International volledig fiscaal aftrekbaar maken. Als u uw gift door de notaris laat vastleggen in een notariële akte, mag u

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12

Inhoud. Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12 Inhoud Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12 Onderwerp 1 Gelijkheid...13 De rechten van Tim... 14 Onderwerp 2 Toegankelijkheid...17 De rechten

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven Voorbeeld sponsorwervingsbrieven We hebben een aantal voorbeeldbrieven geschreven om het sponsorwerven nog gemakkelijker te maken. Kies de versie die het beste bij jou (of je situatie) past: > Brief voor

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 1)

Luisteren: muziek (B1 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD

Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD Wie zijn wij? Wij zijn het Buurtcomité Drevensveld. Een feitelijke vereniging van eigenaars wonende rond het Drevensveld, sympathisanten en andere belanghebbenden.

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

Inspiratielijst Ziekenhuizen

Inspiratielijst Ziekenhuizen Week van de Geestelijke Gezondheid Inspiratielijst Ziekenhuizen 10 tot 16 oktober 2016 Horen, zien en PRATEN! Want praten maakt het verschil! Zorg op de juiste plaats Netwerk geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Promotieplanning Darren Arendse

Promotieplanning Darren Arendse Promotieplanning Darren Arendse 1 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Hoofdstuk 1 Onderzoek Blz. 4,5,6 Hoofdstuk 2 Strokenplanning ZIE EXCEL BESTAND Hoofdstuk 3 Uitvoering ZIE EXCEL BESTAND, 7,8,9 Hoofdstuk

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

huisstijlboek campagne 2014

huisstijlboek campagne 2014 huisstijlboek campagne 2014 inhoud LOGO + WEBSITE campagne campagnemateriaal affiche advertentie folder BEACHFLAG SPANDOEK ONLINE BANNERS E-MAILSIGNATUUR extra s facebook P3 P4 p5 P6 P7 p8 P9 P10 P11 P12

Nadere informatie

Inspiratielijst Bedrijven

Inspiratielijst Bedrijven Week van de Geestelijke Gezondheid Inspiratielijst Bedrijven 10 tot 16 oktober 2016 Horen, zien en PRATEN! Want praten maakt het verschil! Zorg op de juiste plaats Netwerk geestelijke gezondheidszorg Midden

Nadere informatie

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker Stichting tegen Kanker en het lokale Levensloop vrijwilligerscomité organiseren LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker VIEREN HERINNEREN STRIJDEN STK008_Levensloop_Broch_NL_03.indd 1 26/04/13 12:14 Levensloop,

Nadere informatie

PR-team, stand van zaken

PR-team, stand van zaken Beste deelnemer, Ditmaal ontvang je een update van het PR-team. Deze update staat voornamelijk in het teken van de kaartverkoop ten behoeve van ons thuisconcert op 24 mei a.s.. We vragen je deze dan ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Vrijdag 28 januari 2012 23.50u Mijn dochter, Ik geef de wereld dit kruistochtgebed (22) om gebeden te worden door de katholieke

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Colofon. Redactie: West-Vlaamse Logo s Lay-out: Logo Brugge-Oostende V.u.: An Casteleyn, Ruddershove 4, 8000 Brugge. www.logowvl.

Colofon. Redactie: West-Vlaamse Logo s Lay-out: Logo Brugge-Oostende V.u.: An Casteleyn, Ruddershove 4, 8000 Brugge. www.logowvl. Colofon Redactie: West-Vlaamse Logo s Lay-out: Logo Brugge-Oostende V.u.: An Casteleyn, Ruddershove 4, 8000 Brugge www.logowvl.be MENUKAART Afval verbranden in de tuin is geen goed idee. Het is ongezond,

Nadere informatie

GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN

GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN Via deze menukaart krijg je een overzicht van alle beschikbare materialen om de griepvaccinatiecampagne in de kijker te zetten. Ideale periode hiervoor is septembernovember

Nadere informatie

GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN

GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN Via deze menukaart krijg je een overzicht van alle beschikbare materialen om de griepvaccinatiecampagne in de kijker te zetten. Ideale periode hiervoor is septembernovember

Nadere informatie

MAART 2019: MAAND VAN HET BEVOLKINGSONDERZOEK DIKKEDARMKANKER Menukaart voor ondersteuningsmaterialen. Bladwijzer De stoelgangtest

MAART 2019: MAAND VAN HET BEVOLKINGSONDERZOEK DIKKEDARMKANKER Menukaart voor ondersteuningsmaterialen. Bladwijzer De stoelgangtest Hieronder vind je een overzicht van alle beschikbare ondersteuningsmaterialen* om het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker tijdens de actiemaand maart (en daarbuiten) in de kijker te zetten. Alle materialen

Nadere informatie

Studiedag VREG 26 november

Studiedag VREG 26 november Workshop klare taal Studiedag VREG 26 november Wat kunnen we doen om brieven en brochures zo te schrijven dat de lezer begrijpt wat er staat en vindt wat hij zoekt of nodig heeft. door Karine Nicolay 014

Nadere informatie

tiemap Ira Insp ge jla BI materialenoverzicht

tiemap Ira Insp ge jla BI materialenoverzicht BIJLAGE inspiratiemap Materialenoverzicht Alcohol 1 1. Brochures of affiches Hieronder vindt u een lijst met informatieve materialen over alcohol Deze materialen zijn verkrijgbaar bij VAD. www.vad.be,

Nadere informatie

Informatie ambassadeurs WK en EK

Informatie ambassadeurs WK en EK Beste ambassadeur! Bedankt voor jullie komst zondag 4 januari tijdens het NK Beachvolleybal! Een prachtige kick- off van het bijzondere jaar dat ons te wachten staat! Tijdens de inspiratiesessie onder

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Briefing Deelnemers werven voor Spoedacties

Briefing Deelnemers werven voor Spoedacties Briefing Deelnemers werven voor Spoedacties In het kader van de Campagne Gebruik Je Macht vragen we Amnesty-vrijwilligers om ons te helpen het aantal deelnemers aan de spoedacties te vergroten. Hoe meer

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

Inspiratielijst Huisartsenkringen

Inspiratielijst Huisartsenkringen Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid Inspiratielijst Huisartsenkringen 1 tot 10 oktober 2017 Horen, zien en PRATEN! Want praten maakt het verschil! W E S T- V L A A N D E R E N 10 dagen aftellen naar

Nadere informatie

toekomstopwielen.be toekomstopwielen.be

toekomstopwielen.be toekomstopwielen.be V.U. Luc De Moor, J. Bordetlaan 164-1140 BRUSSEL toekomstopwielen.be J. Bordetlaan 164-1140 BRUSSEL tel 02 778 63 30 fax 02 779 11 32 info@toekomstopwielen.be www.toekomstopwielen.be Inleiding toekomstopwielen.be,

Nadere informatie

Inspiratielijst. Bedrijven. Week van de Geestelijke Gezondheid. 10 tot 16 oktober 2016 Horen, zien en PRATEN! Want praten maakt het verschil!

Inspiratielijst. Bedrijven. Week van de Geestelijke Gezondheid. 10 tot 16 oktober 2016 Horen, zien en PRATEN! Want praten maakt het verschil! Week van de Geestelijke Gezondheid Inspiratielijst Bedrijven 10 tot 16 oktober 2016 Horen, zien en PRATEN! Want praten maakt het verschil! Zorg op de juiste plaats Netwerk geestelijke gezondheidszorg Midden

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

KJRW Nieuwsbrief. Succesvolle Dag van de rechten van het kind. Persbericht De Dag van de Rechten van het Kind Door Maritgen Meijer

KJRW Nieuwsbrief. Succesvolle Dag van de rechten van het kind. Persbericht De Dag van de Rechten van het Kind Door Maritgen Meijer KJRW Nieuwsbrief Nijmegen, 15 februari 2013, nr. 1 Beste (oud-)medewerker, contactpersoon, belangstellende, Een nieuw jaar, een nieuw uiterlijk voor onze rechtswinkel! Zoals u kunt zien zijn wij overgestapt

Nadere informatie

Romp. Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel. Kop

Romp. Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel. Kop Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel Tijd: 55 60 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Kop Introductie Wie ben jij online? Introduceer het onderwerp kort: Wie ben jij online? Bijna iedereen heeft een of meerdere

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis WOONWAGEN-Zending Nederland voorganger Jan F. Schmidt Ma Braunpad 23, 1067 WZ Amsterdam Tel: (020) 610 34 13 woonwagenzending.nl@planet.nl http://www.woonwagenzending.nl Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Promotiepakket Allebedrijvenin Vergroot je kans op Best Of 2011

Promotiepakket Allebedrijvenin Vergroot je kans op Best Of 2011 Promotiepakket Allebedrijvenin Vergroot je kans op Best Of 2011 Is jouw bedrijf Beste Bedrijf van de regio 2011? De gehele maand december kan er nog gestemd worden op het beste bedrijf in de regio. Op

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR HET GEBRUIK VAN COMMUNICATIEMIDDELEN DOOR LEERLINGEN BINNEN DE OMO SCHOLENGROEP BERGEN OP ZOOM E.O.

GEDRAGSCODE VOOR HET GEBRUIK VAN COMMUNICATIEMIDDELEN DOOR LEERLINGEN BINNEN DE OMO SCHOLENGROEP BERGEN OP ZOOM E.O. GEDRAGSCODE VOOR HET GEBRUIK VAN COMMUNICATIEMIDDELEN DOOR LEERLINGEN BINNEN DE OMO SCHOLENGROEP BERGEN OP ZOOM E.O. Besproken CD d.d. februari 2011 Instemming MR d.d. 4 juli 2011 Vastgesteld CD d.d. 5

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

HET ZAANS SHOWORKEST verrassend veelzijdig

HET ZAANS SHOWORKEST verrassend veelzijdig Nieuwsbrief najaar 2012 HET ZAANS SHOWORKEST verrassend veelzijdig Van de redactie Het aantal muziekstukken op de lessenaars stijgt naar enkelen per week, er komen steeds meer nieuwsberichten op de website,

Nadere informatie

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel:

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel: In deze nieuwsbrief Regel van de week Hulp tijdens Sinterklaas Pietengym GGD flits (ingezonden bericht) Vergadering ouderbetrokkenheid Serious Request Kom in actie voor 3FM Serious Request Dance & Ballet

Nadere informatie

Menukaart en bestelformulier voor lokale besturen

Menukaart en bestelformulier voor lokale besturen Menukaart en bestelformulier voor lokale besturen De menukaart biedt een overzicht van beschikbaar campagnemateriaal om als lokaal bestuur je inwoners te informeren en sensibiliseren voor en tijdens warme

Nadere informatie

Solidariteit zonder omwegen (Vrienden zonder grenzen) Werkdocument lesimpulsen Onderbouw

Solidariteit zonder omwegen (Vrienden zonder grenzen) Werkdocument lesimpulsen Onderbouw Solidariteit zonder omwegen (Vrienden zonder grenzen) Werkdocument lesimpulsen Onderbouw Lesimpuls 1 Materiaal: affiche Bespreken van de affiche aan de hand van frames of omkadering Wat zie je op de affiche?

Nadere informatie

Nieuwsbrief NSR Augustus 2014

Nieuwsbrief NSR Augustus 2014 Nieuwsbrief NSR Augustus 2014 Lieve Ladies, Na de oranje koorts in Nederland was het tijd voor de zomervakantie en dat hebben wij gemerkt. Door een aantal actieve circles zijn er namelijk al ontzettend

Nadere informatie

Obs de Regenboog vrijdag 19 februari 2016

Obs de Regenboog vrijdag 19 februari 2016 INFO Obs de Regenboog vrijdag 19 februari 2016 Algemeen Zo vlak voor de vakantie de nieuwsbrief van maart. Afgelopen donderdag 18 februari is juf Linda begonnen in groep 7/8. Zij vervangt juf Isabelle

Nadere informatie

Voorbeelden van draaiboeken

Voorbeelden van draaiboeken Praktische tips 2 Voorbeelden van draaiboeken 3 Voorbeeld uitnodiging herdenking 4 Voorbeeld uitnodiging overdracht 5 Voorbeeld welkomstwoord 5 Voorbeeld slotwoord 6 Gedichten Voorbeelden van draaiboeken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

UITNODIGING OM MEE TE DOEN AAN SMILES4SALE

UITNODIGING OM MEE TE DOEN AAN SMILES4SALE UITNODIGING OM MEE TE DOEN AAN SMILES4SALE Hoi mensen die goeie dingen doen! Wij zijn Wonder en we realiseren verrassende projecten voor een mooiere wereld. Misschien ken je ons wel of één van onze initiatieven

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER

NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER 2017 EBRUSTICHTING Kerstwensen pagina 2 Ashoura Dag pagina 4 Dag rehten van de mens pagina 11 Project 668 pagina 15 NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER Hierbij ontvangen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN

BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN Wo 18-11 Do 19-11 Vr 20-11 Ma 23-11 Kinderraad MR vergadering Di 24-11 Wo 25-11 Knutselen kleuters Do 26-11 Vr 27-11 Ma 30-11 Di 1-12 HIEPERDEPIEP In de periode tot en met

Nadere informatie

Boekpromotie via facebook

Boekpromotie via facebook Boekpromotie via facebook een boek om trots op te zijn! E-book met tips over het inzetten van facebook bij je boekpromotie E-book Boekpromotie via Facebook Facebook is een mooi middel om op een makkelijke,

Nadere informatie