VIS. koekjes met Spicy korianderdip. 10 personen. Ingredienten 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VIS. koekjes met Spicy korianderdip. 10 personen. Ingredienten 2"

Transcriptie

1 VIS koekjes met Spicy korianderdip 2 Viskoekjes 600 gram filet van witte vis (in stukken) 1 teen knoflook 1 ei 1 el nam pla (Thaise vissaus) 1 groene peper 2 bosuitjes 1 limoenrasp Rijstolie 1. Snij de vis in stukken en maal fijn in een keukenmachine samen met de geperste knoflook en ei. 2. Breng op smaak met nam pla en groene peper. 3. Snijd de bosui in ringetjes en meng met het limoenrasp met de hand door de vis puree. 4. Vorm met natte handen* balletjes van de vis puree ter grootte van een pingpongbal, die je vervolgens plat maakt als een klein hamburgertje. 5. Bak de viskoekjes in een beetje olie, 2 à 3 minuten aan iedere kant, en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer met de korianderdip. *Dit is wel vrij belangrijk, als je tenminste niet tot je ellebogen in de vis puree wilt zitten. Zet dus een bakje water op je werkbank en maak na ieder koekje je handen weer nat.

2 TATAKI TOSAZU & van rund met gebakken knoflook 40 gram Japanse sojasaus 60 gram Japanse rijstazijn 2 gram bonito flakes (gedroogd) 3x200 gram entrecôte 3 teentjes knoflook 1 bosui, (dun gesneden) gekneusde peperkorrels, zwart 1. Maak de tosazu door soja en azijn te verwarmen, maar niet te laten koken. 2. Voeg de gedroogde bonitoflakes toe, laat afkoelen, en passeer door een zeef. 3. Kneus de peperkorrels in een vijzel. 4. Laat een koekenpan met een antiaanbaklaag goed warm worden, bestrooi de entrecôte met peper en schroei het vlees in een droge pan ± 30 seconden per kant dicht. 5. Stop het gaarproces door de entrecôte even onder te dompelen in koud water. 6. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes, bak in een koekenpan met ruim olie om en om lichtbruin* en laat op keukenpapier afkoelen. 7. Snijd de bosui schuin in dunne plakjes, dep het vlees droog en verwijder het vet. 7. Snijd de entrecôte in dunne plakken van 2 à 3 mm dik, leg op een schaal, bestrooi met grof zout, fijngesneden bosui en de plakjes knoflook en serveer met de saus. * Let goed op, verbrande knoflook is extreem bitter en niet eetbaar. Controleer de knoflook goed op smaak en kleur en vraag eventueel om nieuwe knoflook wanneer de knoflook verbrand is.

3 Tropische syllabub 1/2 ananas (schoon en in kleine blokjes) 4 passievruchten (alleen de inhoud) 1/2 limoen (alleen rasp) 35 ml limoensap 35 ml Malibu (kokoslikeur) 40 gram suiker 1/2 tl vanille-essence 475 ml slagroom kaneelpoeder gemalen nootmuskaat 1. Maak de ananas schoon, verwijder de kern en snijd in kleine blokjes. 2. Snijd de passievruchten door en hol ze uit. Rasp de limoen. 3. Verdeel de ananas en de passievruchten over 10 waterglaasjes. 4. Meng Malibu, limoensap, limoenrasp, suiker, vanille-essence en slagroom en klop alles met een garde lobbig (dus niet te stijf). 5. Schenk het slagroommengsel over het fruit en zet in de ijskast. 6. Garneer met kaneel en nootmuskaat.

4 Szechuan komkommers 2 komkommers 10 gram (gedroogde) szechuanpepers 5 gram zeezout 1 knoflookteen 20 gram suiker 30 ml rijstazijn 10 ml sesamolie 40 ml zonnebloemolie 10 gram sesamzaadjes (kort gebakken) 1. Snijd de komkommer in 3 gelijke stukken. Snijd de stukken komkommer in de lengte in 4-en en verwijder de zaden. Snijd ze vervolgens in 10 cm lange, dunne strips. 2. Rooster de pepers en het zout in een wok en maal ze fijn in een vijzel. 3. Meng de geperste knoflook, suiker, rijstazijn en zonnebloemolie, sesamolie tot een dressing. 4. Meng de komkommer met dressing en szechuanzout en laat ze 10 minuten staan. 5. Besprenkel met sesamzaadjes en serveer direct.

5 KOREAANSE aubergine salade 600 gram aubergine 2 tenen knoflook 4 bosuitjes (in ringetjes gesneden) 1 eetl. (geroosterde) sesamzaadjes 0.5 rode peper (in ringetjes) 1 el sesamolie 2 el sojasaus 2 el rijstazijn 3 el suiker 500 gram noodles zeezout 1. Snijd de aubergines in 4 cm dikke schijven. Leg deze schijven plat neer en snij de schijven in dunne plakken. 2. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan en haal direct uit de pan als ze zijn gekleurd. 3. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij in dunne reepjes. 4. Stoom de aubergineplakjes in 10 minuten gaar boven kokend water en laat ze uitlekken en afkoelen. 5. Rasp de knoflook en maak een dressing van de knoflook, sesamolie, sojasaus, rijstazijn en suiker en meng voorzichtig met de aubergine. 6. Kook de noodles gaar in ruim kokend water, giet af en bewaar. 7. Snijd de bosuitjes schuin in dunne ringetjes. 8. Meng de aubergine met de bosuitjes en besprenkel de salade met sesamzaadjes en rode peper en serveer samen met de noodles. (Dit gerecht mag lauwwarm geserveerd worden)

6 THAISE Wortelsoep 650 gram wortel 1 grove ui 3 cm gember 2 teentjes knoflook 440ml kokosmelk 400ml groentebouillon 1 el currypasta (zelfgemaakt) gembersiroop koriander (voor garnering) 1. Snijd de wortel in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. 2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, schil de gember en snijd deze vervolgens fijn. 3. Verhit een beetje olie in een diepe pan, fruit hier de wortel, ui, knoflook en gember in aan. 4. Voeg, wanneer de ingrediënten in de pan mooi glazig zijn, de zelfgemaakte currypasta toe (zie receptuur Indiaase chicken curry) en bak even mee. 5. Voeg vervolgens de kokosmelk met de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Snijd de koriander ragfijn en zet apart. 6. Wanneer de wortel goed gaar is, kan met behulp van een staafmixer de soep tot een homogeen geheel worden gemaakt. 7. Breng de soep op smaak met zout en peper. 5. Verdeel de soep in kommen of glazen, maak af met een beetje gembersiroop en gebruik de koriander als garnering.

7 INDIASE Chicken Curry met rijst 1 Chicken Curry 6 dl kokos melk 2 el curry (zelfgemaakt) 1 el vissaus 650 gr kipfilet in reepjes Sap van 1/2 limoen Handje koriander 2 djeroek peroet bladeren 1 stengel citroengras 250 gram haricots verts 250 gram suikerpeultjes voor de curry: 6 rode pepers 1 stengel citroengras 4 sjalotjes 4 knoflookteentjes 1 el geschilde verse gember 1 el korianderzaad 1 tl zout 1 tl kaneel 1 el suiker olijfolie Chicken Curry 1. Snijd de chilipepers, sjalotjes en één citroengras stengel grof. 2. Maak de curry door de ingrediënten te vermalen in een blender, beetje olijfolie toevoegen en tot een smeuïge pasta draaien. (Let op, 1 eetlepel van deze curry gebruiken we voor de Thaise wortelsoep.) 3. Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de haricots verts en de suikerpeultjes hierin beetgaar en koel meteen af in ijskoud water. Hierdoor blijven de boontjes en peultjes knapperig en behouden zij hun mooie groene kleur. 4. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Bak de kip aan in een wok, voeg de currypasta toe en bak even mee. 5. Voeg de kokosmelk, djeroek peroet, vissaus en de gekneusde citroengras stengel toe en laat het geheel iets inkoken en gaar sudderen.

8 INDIASE Chicken Curry met rijst 2 Rijst 1 witte ui 100 gram boter 750 ml kippenbouillon 500 gram rijst Handje Koriander Sap van 1/2 limoen Zout Rijst 1. Snipper de ui in kleine blokjes en bak in de helft van de boter glazig (in de pan die straks ook de oven in gaat). 2. Breng de bouillon tegen de kook aan. Stoof de rijst 2 minuten in het boter/ui mengsel en overgiet met de warme bouillon. Knip een cartouche (ruim zittende deksel ) van bakpapier. 3. Bedek de rijst met de cartouche en zet ± 13 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC. Controleer nadien de garing! 4. Haal de rijst uit de oven, verdeel het restant van de boter over de rijst en plaats de cartouche terug. geheel 5. Roer de rijst voorzichtig om en breng de rijst en de curry op smaak met zout, limoensap en koriander. 6. Voeg de haricots verts en de peultjes toe aan de curry. 7. Serveer rijst en curry naast elkaar.

9 VIS koekjes met Spicy korianderdip 1 Spicy korianderip 1 groene Spaanse peper (ontzaad en fijngesneden) 1 groene paprika (ontzaad en gesneden) 1 teen knoflook (geraspt) 2 cm verse gember (geraspt) 1 limoen (geperst) 20 ml sushi azijn 40 ml zonnebloemolie 10 takjes koriander (alleen de blaadjes) zout en peper 1. Snijd Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaden en snij in ragfijne ringetjes. 2. Schil de paprika, snij doormidden, verwijder de zaden, snij in blokjes en meng met Spaanse peper, geraspte knoflook, geraspte gember, limoensap, sushi azijn, zonnebloemolie en fijngehakte koriander. 3. Maal fijn in de keukenmachine.

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen Recept 1 Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen spicy korianderdip 2 groene Spaanse pepers, ontzaad en fijngesneden 2 groene paprika, ontzaad en gesneden 2 tenen knoflook, geraspt 4 cm verse gember,

Nadere informatie

Viskoekjes à la minute Spicy korianderdip

Viskoekjes à la minute Spicy korianderdip Viskoekjes 500 gram filet van witte vis, in stukken 1 teen knoflook 1 ei 1 eetl. nam pla (Thaise vissaus) 1 groene peper 2 bosuitjes 1 limoenrasp rijstolie 1. snijd de vis in stukken en maal fijn in een

Nadere informatie

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny - 1,5 kilogram runderstoofvlees - 1 rode peper - 1 rawit (is een kleine peper) - 2 uien - 4 knoflooktenen - 6 kemirinoten - 1 eetlepel verse koriander - 3

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE 50 SECONDEN SMOOTHIE ½ zakje RawPasta of RawRice 1 banaan 6-7 aardbeien 250 ml halfvolle melk (lactosevrij alternatief: 250 ml haverdrank naturel) 1. Spoel de RawPasta of RawRice af onder stromend water

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

TATAKI VAN RUND MET TOSAZU EN GEBAKKEN KNOFLOOK Receptuur voor 10 personen

TATAKI VAN RUND MET TOSAZU EN GEBAKKEN KNOFLOOK Receptuur voor 10 personen TATAKI VAN RUND MET TOSAZU EN GEBAKKEN KNOFLOOK 40 gram 60 gram 2 gram 2x 200 gram 3 teentjes 1 Japanse sojasaus Japanse rijstazijn bonito flakes, gedroogd entrecôte knoflook bosui, dun gesneden gekneusde

Nadere informatie

WALDORFSALADE VOORJAARSMENU. à la minute. Receptuur voor 10 personen INGREDIËNTEN VOORBEREIDING

WALDORFSALADE VOORJAARSMENU. à la minute. Receptuur voor 10 personen INGREDIËNTEN VOORBEREIDING Receptuur voor 0 personen 00 gr 0 teen stengels 0 gram eetl 5 gram 30 ml 50 ml sneetjes 3 kropjes 40 gram kipfilet ui wortel peperkorrels ansjovisfilets citroen knoflook bleekselderij walnoot eidooier

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten Voorgerecht 4 el ghee (of olie) 2 kaneelstokjes 8 kruidnagelen 8 kardemom zaden 1 volle el gemberpuree 500 gr gemengde groenten (aardappelen, pompoen, wortel, bloemkool en courgette) 150 gr cashewnoten

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI Receptuur voor 0 personen Voor de salsa 5 tomaten 00 gr zongedroogde tomaat 2 lenteuitjes 2 teentjes knoflook 2 el 3 el balsamico azijn ¼ bosje

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

1 eigeel aardappelzetmeel (of maizena)

1 eigeel aardappelzetmeel (of maizena) Spring rolls met kip en groente Voor 16 loempia s 2 el arachide olie 400 gr kipfilet 8 gedroogde Chinese paddenstoelen 2 el soja saus 2 el 5 kruidenpoeder 2 tl geraspte gember 150 gr taugé 4 bosuitjes

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 16 april 2013 : Oosters. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 16 april 2013 : Oosters. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 16 april 2013 : Oosters Onze website: www.kwbreet.be CHINESE SCHERPZURE SOEP 6 gedroogde Chinese paddestoelen 150 gr champignons

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB 2016

consumptief-breed CSPE KB 2016 consumptief-breed CSPE KB 2016 bijlage 3 opdracht 15 PK-0866-b-16-1-b3 1 / 7 lees verder plate (4 personen) Rundervink met roergebakken groenten, krieltjes uit de oven, spicy appelcompote en ketchup. bereidingstijd:

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

(boterrijst) aantal personen 35 4

(boterrijst) aantal personen 35 4 (boterrijst) Pullao aantal personen 35 4 ui stuk 2 0,3 cardemon stuks 12 1,4 gember theelepel 4 0,5 kaneel stokje 9 1,0 komijnpoeder theelepel 3 0,3 kruidnagel stuks 12 1,4 laurier blad 12 1,4 zout theelepel

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI Voor de salsa 5 tomaten 00 gr zongedroogde tomaat 2 lenteuitjes 2 teentjes knoflook 2 el 3 el balsamico azijn ¼ bosje basillicum peper en zout Voor

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Menu juli/augustus 2014

Menu juli/augustus 2014 Menu juli/augustus 2014 Bloemkoolmousse met lardo Gemarineerde makreel met quinoa Thaise Tomatenbouillon met gamba en watermeloen Kalfsoester gemarineerd in pesto met marsalasaus Limoncello Baba met kruisbessensorbet

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Kip Singh. ( Grote sudderpan met deksel nodig gezien de hoeveelheid. )

Kip Singh. ( Grote sudderpan met deksel nodig gezien de hoeveelheid. ) Kip Singh ( Grote sudderpan met deksel nodig gezien de hoeveelheid. ) 400 500 gram kipfilet 2 grote uien 4 5 tomaten 2 theelepels koenjit, 2 3 theelepels kerrie 2-3 theelepels chilipoeder 2 kruidnagelen

Nadere informatie

BBQ Menu Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise *** Champignon piri piri *** Spiesjes met verschillende vissoorten ***

BBQ Menu Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise *** Champignon piri piri *** Spiesjes met verschillende vissoorten *** BBQ Menu 2013 Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise Champignon piri piri Spiesjes met verschillende vissoorten Rode mul van de gril Diverse vleessoorten Romaine-sla met doperwten Zweedse

Nadere informatie

Thaise visballetjes. Pakketje van filodeeg met paddestoelen. Schorsenerensoep. Hertenfilet op groentetartaar

Thaise visballetjes. Pakketje van filodeeg met paddestoelen. Schorsenerensoep. Hertenfilet op groentetartaar Thaise visballetjes Pakketje van filodeeg met paddestoelen Schorsenerensoep Hertenfilet op groentetartaar Kaascrème met in port gemarineerde druiven Thaise visballetjes amuse ca 200 gr. kabeljauwfilet

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 12 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn)

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Bereidingstijd: minimaal 4 uur. Voor 8 personen. 1 grote rijpe verse ananas of 1 groot blik ananasschijven 125 milliliter rode portwijn Suiker

Nadere informatie

Pompoensoep met appel, gember en rozemarijn.

Pompoensoep met appel, gember en rozemarijn. Pompoensoep met appel, gember en rozemarijn. 2 sneetjes oud witbrood zonder korst in blokjes halve pompoen in blokjes 1 zure Granny Smith appel in blokjes stukje gember fijn gehakt 1 takje rozemarijn 1

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

1. Chinese runderreepjes

1. Chinese runderreepjes 1. Chinese runderreepjes Saus ½ eetlepel Japanse sojasaus (Kikkoman minderzout) 1 theelepel worcestershire saus ½ eetlepel maizena 1½ eetlepel tomatenketchup 1 theelepel kerriepoeder Scheutje bouillon

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Groene asperges met roodloof en cantharellen

Groene asperges met roodloof en cantharellen Groene asperges met roodloof en cantharellen o 3 stronkjes roodloof o 2 el. olijfolie o 200 gr. cantharellen of shii-take in stukken o ½ el. honing o 500 gr. heel kleine groene asperges (korenaren) of

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Aziatische groente

The Taste of Cooking: Aziatische groente The Taste of Cooking: Aziatische groente Ingrediënten 4 personen ca 60 minuten Groente Amsoy en mousse van gerookte zalm met funori algen verpakt in komkommer Amsoy 1 bos amsoy Zalmmousse 200 ml schaaldierenbouillon

Nadere informatie

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 bijlage 1 menu Lichtromige courgettesoep met munt of kervel *** Kalkoenfilet met kastanjechampignons en dragonroomsaus gestoofde spinazie komkommersalade

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

Thaise maiskoekjes. Ingrediënten: (10 personen)

Thaise maiskoekjes. Ingrediënten: (10 personen) Thaise maiskoekjes Ingrediënten: (10 personen) 15 gram maïzena 70 gram tarwebloem een snufje zout 2 middelgrote eieren 2 eetl. rode curry pasta 300 gram maiskorrels 2 kaffirlimoenblaadjes 1 eetl. vissaus

Nadere informatie

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella.

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. ½ bol mozzarella (kaas, a 125 g) 50 g zwarte olijven zonder pit 1 courgette 4 el pesto peperoni (potje a 185 g) 1 el olijfolie 2 el pijnboompitten 1 zakje rucola

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop van Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop van Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop van Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta Thaise kokossoep met shiitake en garnalen Lamsfilet met zuiders korstje Krokant bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom Cappuccino

Nadere informatie

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde Varieer met pompoen 10 Gratis gezonde recepten 01 Gratis gezonde recepten Pompoenrecepten Pompoen is lekker en gezond. En natuurlijk een typische herfstgroente. Dit keer tien heerlijke pompoenrecepten!

Nadere informatie

Pullao (boterrijst) Pullao

Pullao (boterrijst) Pullao Pullao (boterrijst) Pullao ui stuk 11 cardemon stuks 23 gember eetlepel 3 kaneel stokje 6 komijnpoeder theelepel 3 kruidnagel stuks 45 laurier blad 23 zout theelepel 6 zwarte peperkorrels stuks 68 boter

Nadere informatie

Filo- Pangsit Goreng - gevulde deegvelletjes. Ingrediënten 4 personen

Filo- Pangsit Goreng - gevulde deegvelletjes. Ingrediënten 4 personen Filo- Pangsit Goreng - gevulde deegvelletjes pangsit saus 1 stuks sjalot 1 dl water 1 teen knoflook 50 gram goela djawa 300 gram kleine garnalen 2 tl gemberpoeder 1 eetl olie 1 eetl azijn 1 stuks ei 1

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Paprika-tomatensalade. Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen. Marokkaans brood

Menu Marokkaans. Paprika-tomatensalade. Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen. Marokkaans brood Menu 59. - Marokkaans Paprika-tomatensalade Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen Marokkaans brood Amandelkoekjes met muntthee Paprika-tomatensalade Ingrediënten (4 pers) 750 gr

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Aziatische Gravad Lax

Aziatische Gravad Lax Tamarinde Ketchup Ingrediënten: 250ml Tamarinde paste 2 eetlepels vissaus 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels rijstazijn 2 eetlepels suiker 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 theelepels fijngesneden Jalapeno

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Lekker koken met rijst. Receptenboekje

Lekker koken met rijst. Receptenboekje Lekker koken met rijst Receptenboekje Nederlanders zijn echte aardappel- en broodeters. Toch staat ook rijst regelmatig op ons menu. Rijst is een bron van meervoudige koolhydraten, eiwitten, B-vitamines

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Gerechten met vis. Receptengids. online

Gerechten met vis. Receptengids. online Gerechten met vis Receptengids PlusOnline stelt in het samenwerking met het Voedingscentrum iedere maand een receptenboekje samen. Bent u gek op vis? Dan is dit derde boekje echt iets voor u! Een visje

Nadere informatie

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven De lekkerste lekkernijen uit eigen (moes)tuin! RABARBERJAM met appel & munt Voor twee potten: 250 gram rabarber, gewassen en in kleine stukjes gesneden 250 gram geleisuiker 0,5 theelepel sinaasappelrasp

Nadere informatie

Menu Januari 2011. Receptuur 12 personen MENU OOSTERSE KALKOEN MET PEULTJES ******* THAISE MIESOEP ******* FOREL IN SOJASAUS *******

Menu Januari 2011. Receptuur 12 personen MENU OOSTERSE KALKOEN MET PEULTJES ******* THAISE MIESOEP ******* FOREL IN SOJASAUS ******* 1 MENU OOSTERSE KALKOEN MET PEULTJES ******* THAISE MIESOEP ******* FOREL IN SOJASAUS ******* RUNDERLENDE TERIYAKI MET GEBAKKEN RIJST ******* PEREN IN THEESIROOP MET LIMOENSORBETIJS EN KLETSKOP *******

Nadere informatie

TYPISCHE PAKISTAANSE GERECHTEN

TYPISCHE PAKISTAANSE GERECHTEN TYPISCHE PAKISTAANSE GERECHTEN Vis (balochi) Recepten Voor het menu van vandaag hebben we gekozen voor 3 voorgerechten uit verschillende provincies 4 schoongemaakte, maar nog hele rode ponen (of zonnevis

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

AARDPEERSOEP LEKKER MET

AARDPEERSOEP LEKKER MET AARDPEERSOEP 500 g aardpeer 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie 1 l paddenstoelenbouillon (of 1 l kippenbouillon met 1 bakje champignons) 150 ml melk tuinkers (eventueel) zwarte peper

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Peulen en sugarsnaps

The Taste of Cooking: Peulen en sugarsnaps The Taste of Cooking: Peulen en sugarsnaps Ingrediënten 4 personen ca 50 minuten Groente Peultjessalade 250 g peulen 1 courgette 0.25 rammenas rijstazijn 2 el wakame krulwier 2 bladeren prei 4 bladeren

Nadere informatie

Menu 124. Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham. Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish. Met krab gevulde kipfilet

Menu 124. Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham. Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish. Met krab gevulde kipfilet Menu 124. Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish Met krab gevulde kipfilet Gestoofde peren met parfait van Hasseltse speculaas

Nadere informatie

Gekarameliseerde sjalot met Coppa di Parma, voor 16 personen. Ingrediënten;

Gekarameliseerde sjalot met Coppa di Parma, voor 16 personen. Ingrediënten; Gekarameliseerde sjalot met Coppa di Parma, voor 16 personen Ingrediënten; 4 sjalotten flinke scheut balsamico 3 el honing peper zout 4 takjesthijm 16 plakken Coppa di Parma kervel Snijd de sjalot in de

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop van Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop van Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop van Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Mei Crostini met scampi en asperges ******* Gefrituurde asperges met papajasalsa ******* Citroenzalm met aspergelinten *******

Mei Crostini met scampi en asperges ******* Gefrituurde asperges met papajasalsa ******* Citroenzalm met aspergelinten ******* Mei 2011 Crostini met scampi en Gefrituurde met papajasalsa Citroenzalm met aspergelinten Gegratineerd kalfsvlees met taleggio en Gember met sinaasappelijs 2011 1 CROSTINI MET SCAMPI EN ASPERGES Ingrediënten:

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Scheermes

The Taste of Cooking: Scheermes The Taste of Cooking: Scheermes Ingrediënten 4 personen ca 1 uur Schaal- en schelpdieren Scheermessen gebakken in pancetta met saffraanaardappel en spinazie Scheermessen in pancetta 8 scheermessen 4 tijgergarnalen

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 We beginnen weer met drie recepten voor een groene smoothie! Energiebooster Harthelende smoothie Blauwe appel smoothie 1 glas mango 1 peer 1 glas blauwe bessen

Nadere informatie

Het menu Villa Vredewoud

Het menu Villa Vredewoud 12 personen Het menu Villa Vredewoud Hammousse met een twist *** Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Hertenrug met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Maand: Augustus 2019 Thema: Aziatisch. Amuse Thaise eiersalade Glaasje oriëntaalse kip met avocado mayonaise

Maand: Augustus 2019 Thema: Aziatisch. Amuse Thaise eiersalade Glaasje oriëntaalse kip met avocado mayonaise Maand: Augustus 2019 Thema: Aziatisch Amuse Thaise eiersalade Glaasje oriëntaalse kip met avocado mayonaise Voorgerecht Oriëntaals bakje met groenten en vis Soep Pompoensoep met kokos Hoofdgerecht Rendang

Nadere informatie

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten Salade niçoise aangemaakt met groentepuree Ingrediënten Ingrediënten 80 gram groentepuree 8 gram ansjovis in blik (op olie) 1 gekookt ei 65 gram haricot verts (vers) 90 gram trostomaat 11 gram groente

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

MAANDAG Viskoekjes met bulgursalade en. DINSDAG Ratatouille met knoflooktoast en buffelmozzarella. Eten. mangochutney

MAANDAG Viskoekjes met bulgursalade en. DINSDAG Ratatouille met knoflooktoast en buffelmozzarella. Eten. mangochutney Da s lekker, niet meer hoeven nadenken wat je vanavond, morgen en de rest van de week op tafel tovert. Met deze heerlijke gerechten wordt elke dag een feestje. DAGELIJKSE KOST 2 Eten MAANDAG Viskoekjes

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Begin deze maand kwam de gezondheidsraad met een nieuw advies over gezonde voeding. Om gezond te blijven dienen mensen volgens de gezondheidsraad meer groente, fruit, volkorenbrood,

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie