Bemesting. Wekelijks worden er op maandag gift en drain watermonsters. genomen. Het gift monster is vooral ter controle of er

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bemesting. Wekelijks worden er op maandag gift en drain watermonsters. genomen. Het gift monster is vooral ter controle of er"

Transcriptie

1 10/10/2014 Bemesting Wekelijks worden er op maandag gift en drain watermonsters genomen. Het gift monster is vooral ter controle of er werkelijk datgene wordt gegeven dat overeenkomt met de berekening die gemaakt is. Het drain monster wordt gedaan om te zien wat er niet is opgenomen door de plant. Wat niet is opgenomen door de plant wordt dan weer hergebruikt. Voor jullie idee: er wordt circa 30% meer water gegeven dan de plant opneemt, dit komt als drainwater terug. Daarnaast worden er om de week bladmonsters afgenomen om te meten wat er werkelijk aan elementen in de plant zit. Dit doen we zowel bij oud blad, dat onderaan de plant zit, als bij jong blad, dat bovenaan de plant zit. Het is namelijk goed mogelijk dat er voldoende aanwezig is om op te nemen, maar dat het de plant niet lukt om het voldoende én op tijd in het jonge blad te krijgen. Bovendien zoeken we naar verbanden tussen de hoeveelheid van de aanwezige meststoffen, en wat dat betekent voor de weerbaarheid van de plant tegen ziekten. Daarnaast worden er om de week monsters genomen van de Door: Erik van der Hoorn Planten krijgen bij iedere watergift meststoffen mee. De samenstelling en de hoeveelheid van de meststoffen gebeurt op basis van een standaard voedingsoplossing die is aangepast op basis van diverse analyseresultaten. De volgende analyses worden gedaan; vruchten, en de kronen van de vruchten. Dit doen we o.a. om verbanden te zoeken naar gevoeligheid voor scheuren en schimmels. Deze gegevens worden gebruikt om een juiste berekening te maken voor de samenstelling van de bemesting. Wekelijks wordt dit bekeken en indien nodig aangepast op basis van de nieuwe analyseresultaten.

2 Klantrelatiebeheer Door: Chakir Akachhit Het is inmiddels alweer 5 maanden geleden dat ik mijn afstudeerproject bij Looije Tomaten startte. Het project had tot doel om uit te zoeken welk CRM systeem het meest geschikt is om te implementeren voor de marketing en verkoop afdeling. CRM staat voor Customer Relationship Management. In gewoon Nederlands is dat klantenrelatiebeheer. Voorbereiding Een van mijn eerste taken was het in kaart brengen van de eisen en wensen t.b.v. een CRM systeem. Nadat ik met verschillende medewerkers had gesproken, kon ik redelijk snel concluderen dat de eisen en wensen van verkoop en marketing nogal uiteen liepen. Dit is enigszins logisch omdat verkoop op een andere manier in contact staat met de klanten dan marketing. Mijn grote uitdaging was om uit meer dan 200 beschikbare CRM systemen het meest geschikte systeem te presenteren. Selectietraject Voordat ik begon aan het vergelijken van de verschillende pakketten, heb ik gesprekken met de afdelingen marketing en verkoop gevoerd. Uit die gesprekken kwam een steeds beter beeld van de dingen waar de afdelingen écht bij geholpen zouden zijn. In het selectietraject ben ik begonnen met het samenstellen van een Longlist van CRM systemen, een lijst met 10 namen van CRM leveranciers. Op basis van verschillende eisen kon ik een shortlist maken van nog 3 overgebleven kandidaten, die heb ik vervolgens uitgenodigd om een demonstratie te gegeven op kantoor. Na het zien van alle demonstraties konden we uiteindelijk een gewogen keuze maken. Hét CRM systeem Uiteindelijk hebben we het meest gebruiksvriendelijke CRM systeem genomen. Het systeem dat we nu hebben is zeer flexibel van opzet, en kan op eenvoudige wijze op veel fronten zelf aangepast en uitgebreid worden. Implementatietraject In het implementatietraject had ik vooral een coördinerende rol, met als doel een juiste afstemming maken van de uit te voeren taken door alle IT partners en het bewaken van de deadlines. Sinds 25 sept live Na 2 weken van intensieve trainingen voor zowel beheerders als eindgebruikers zijn we eindelijk klaar om het CRMsysteem in gebruik te nemen. Met het systeem kan er nu per relatie een dossier aangelegd worden. Dat betekent dat er goed bijgehouden kan worden welke communicatie er is geweest tussen ons en de klanten. Voor de marketing is het mogelijk om vanuit het systeem marketingcampagnes te versturen en te beheren. De afdeling verkoop heeft dankzij een koppeling met het commercieel systeem snel en eenvoudig inzicht in de orders van klanten. Zelf kijk ik terug op een succesvol afstudeerproject waarin ik veel geleerd heb over CRM systemen en Looije als organisatie. Ik denk dat Looije veel baat zal hebben het CRM systeem omdat vanaf nu het klantrelatiebeheer professioneler georganiseerd wordt.

3 Column An Beekenkamp Gezond genieten. Enjoy the taste! Er worden regelmatig nieuwe tomatenplanten gepoot op onze bedrijven, en het leuke is dat deze tomatenplanten bij Beekenkamp opgekweekt worden. Zo zie ik de kleine plantjes geënt worden, groter worden, en (als de planten groot genoeg zijn) geleverd worden bij Looije. Looije kiest ervoor om grotere planten te bestellen om zo snel mogelijk weer een nieuwe oogst te hebben. Hierdoor zijn er veel vrachtwagens nodig om de planten op de juiste tijd af te leveren. Vaak zijn dat dan zo n 30 wagens per dag. Het is noodzakelijk dat er tussen de teeltmensen van Beekenkamp en Looije een goede afstemming is over de juiste planten, zodat de planten de juiste smaak hebben wanneer Looije verder gaat met de productie. Op die manier kunnen we Enjoy the Taste waarmaken. Ik ben me goed bewust dat dit veel inspanning vraagt van onze medewerkers, en dat een goede samenwerking en afstemming nodig is om dit bereiken. De laatste fase in Burgerveen is inmiddels een jaar geleden in productie gegaan. We merken dat er nog een aantal aanpassingen nodig zijn om de gewenste kwaliteit te produceren. Ook merken we dat de verhuizing van de logistieke afdeling van Maasdijk naar Naaldwijk de nodige problemen met zich meebrengen, en dat procedures aangepast moeten worden. Dit vergt veel van de medewerkers. Ik hoop echter van ganser harte dat we met ons allen de schouders eronder blijven zetten, zodat wij de consumenten gezond kunnen laten genieten van onze tomaten. Ik wens jullie veel werkplezier, An Beekenkamp

4 Proces in Beeld... Inmiddels werkt Wieslaw Fitak al 7 jaar bij Looije Tomaten. In de verpakhal in Naaldwijk werkt Wieslaw sinds 3 jaar als Hoeveel klanten komen er per dag onze tomaten ophalen? Per dag komen er zo n klanten onze tomaten halen. logistiek medewerker. Hij zorgt ervoor dat de verladingen van de tomaten soepel verlopen. Dit is nog een heel proces. Graag vertelt hij ons hier iets meer over in dit interview. Hoe houd jij bij welke klant al is geweest? De chauffeurs bellen aan wanneer ze het product komen halen, ik laat ze dan binnen via de telefoon en laat ze zien waar Hoe zorg jij ervoor dat de tomaten klaarstaan voor de klanten? Verkopers zorgen ervoor dat de orders in het systeem komen, hun pallets klaarstaan voor verlading. Wanneer de pallets in de vrachtwagen gereden zijn print ik een bon voor de chauffeur en, na controle, teken ik deze af. hierdoor kan ik zien welke order er klaargezet moet worden. Ik koppel de orders uit de voorraad en lees hoeveel dozen er per partij nodig zijn voor de order. Wanneer de order op de goede pallet staat doe ik er een zogenaamd palletvel op met Wat vind jij het leukst aan jouw baan? Het mooiste moment van de dag is voor mij als de verladingsruimte aan het eind van de dag weer leeg is. de naam van de klant zodat deze goed te herkennen is.

5 De Beste Groentemannen van Nederland De verkiezing Beste Groenteman van Nederland is voorbij. Dat betekent dat de Beste Groentemannen van Nederland bekend zijn. Ook dit jaar was het weer een spannende race. Niet alleen voor de ondernemer zelf, maar de hele verkiezing is een echte teamprestatie waarbij alle schakels De winnaars zijn: De Beste Groenteman ambulant(markt): Vos Groente & Fruit uit Wijk en Aalburg heeft deze prestigieuze titel bemachtigd, en is daarmee de winnaar in de ambulante handel. moeten kloppen. Om de titel te mogen dragen moesten de groentemannen overall de beste zijn in de verschillende onderdelen: mystery shopper en winkelbeoordeling, bezoek van de vakjury, en tot slot de vakwedstrijden. De Beste Groenteman gevestigd(winkel): Gijs van de Hoef uit Veenendaal is een inspiratiebron voor smaakvol eten. Hij is de winnaar in de gevestigde handel. De bekendmaking van de Beste Groenteman vond plaats op de AGF Detail beurs in Houten. Na een culinair, hoogstaande We feliciteren de winnaars van harte, en hopen dat de titel hun helpt nóg meer klanten aan te trekken. kookdemonstratie van Niven Kunz, was het ook de sterren chef-kok die de bekendmaking deed van de verkiezing.

6 Geslaagd! Recent zijn er externe audits uitgevoerd. Dit was voor de volgende certificeringen: GRASP, GlobalGAP, AH, F2F en Tesco. Goed nieuws, want we zijn voor alles opnieuw geslaagd! Allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet, ga zo door! VERJAARDAGEN Lukasz Urban Sebastian Petrus Mateusz Albin Andrzej Uryga Agata Maslanka Miroslaw Drygiel Wioleta Gagala Jeroen Kluivers Tomasz Leszczynski Karolina Kielczynska Floris Roodenburg Kinga Koper Wat houdt je bezig... Kigna Psonak-Mlynarczyk Mijn naam is Kinga Psonak-Młynarczyk. Ik ben 27 jaar en kom uit de Bieszczady. Sinds 4 weken werk ik bij Looije.... in je omgeving? Ik ben geïnteresseerd in muziek en film. In mijn vrije tijd ga ik graag zwemmen.... in je werk? In Polen heb ik gewerkt als lerares Pools in de drie laagste klassen van de basisschool. Op dit moment werk ik in de kas in Naaldwijk, waar ik me vooral bezighoud met bladplukken.... in de wereld? Het overlijden van de bekende Poolse actrice Ania Przybylska heeft me erg geschokt. Zij laat drie kinderen achter. Het is heel erg als mensen zo jong sterven.

Welkom bij Looije, Arja Hilberdink

Welkom bij Looije, Arja Hilberdink 27/3/2015 Welkom bij Looije, Arja Hilberdink Ons bedrijf is de laatste jaren hard gegroeid. In 2014 is er door ieder keihard gewerkt om die groei te managen. Het gaat goed met ons bedrijf. Om te zorgen

Nadere informatie

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 Bedrijf: Itarget Media Plaats: Ede Werkzaamheden: Vormgever Periode: Stageperiode #4 Duur: 6 Maanden In dit verslag ga ik uitgebreid in op mijn leerdoelen voor

Nadere informatie

Ruim 250 bezoekers tijdens de Open Dag in Burgerveen

Ruim 250 bezoekers tijdens de Open Dag in Burgerveen nieuwsbrief@looijetomaten.nl 1 maart 2011 Ruim 250 bezoekers tijdens de Open Dag in Burgerveen Op zaterdag 18 februari hielden we bij Looije open huis. Zo n 250 bezoekers bezochten deze zaterdagmiddag

Nadere informatie

dichtbij Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek.

dichtbij Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek. Informatiemagazine van Stichting ATA, personenalarmering dichtbij nr. 2, maart 2012 Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek. Win een rondvaart door de grachten

Nadere informatie

Thema: meer aandacht voor ROI Nieuw hoofdkantoor fundament onder groeifilosofie. QSN Kwaliteitsmanagement over PSA+

Thema: meer aandacht voor ROI Nieuw hoofdkantoor fundament onder groeifilosofie. QSN Kwaliteitsmanagement over PSA+ April 2009 Nummer 1 Thema: meer aandacht voor ROI Nieuw hoofdkantoor fundament onder groeifilosofie QSN Kwaliteitsmanagement over PSA+ Hoe blijft u concurrerend in de maakindustrie? Growing Together Colofon

Nadere informatie

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen.

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen. D.O.E.N. Oefening D.O.E.N. is de afkorting voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Met deze oefening ga je het fundament leggen van je LinkedIn strategieën. Ze vraagt maar 10 minuten

Nadere informatie

Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem

Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem Bachelorthesis J.N. Zwikstra - 265948 Economie & Bedrijfseconomie Erasmus Universiteit Rotterdam Begeleider: prof. dr. G.J. van der Pijl Meelezer:

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Inhoudsopgave 1 Managementsamenvatting 4 2 Belang van CRM 5 Definitie CRM 5 Klantcontact en CRM 5 De klantrelatie centraal 5 Van spreadsheet naar CRM software

Nadere informatie

EspritXB: betere processen, betere dienstverlening. Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur

EspritXB: betere processen, betere dienstverlening. Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur J A A R G A N G 1 N U M M E R 2 Z O M E R 2 0 0 9 EspritXB: betere processen, betere dienstverlening Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur VERBONDEN JAARGANG 1 NUMMER 2 ZOMER

Nadere informatie

Business & administration College

Business & administration College Business & administration College Ben je ondernemend en ambitieus? Wil je zelfstandig ondernemen, je verdiepen in juridische of boekhoudkundige zaken, carrière maken bij prachtige bedrijven? Stap dan in

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 7 CRM is geen software... 8 De vier

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers

Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers Het best bewaarde geheim om slimmer te ondernemen Wie als ondernemer het verschil wil maken, doet er goed

Nadere informatie

SHARED SERVICE MANAGEMENT

SHARED SERVICE MANAGEMENT SHARED SERVICE MANAGEMENT Service Management Simplified 2 SHARED SERVICE MANAGEMENT CONTENTS 03 AMPHIA DRAAGT ZORG VOOR DE TOEKOMST 07 KIES U ROUTE NAAR EEN PROFESSIONELERE DIENSTVERLENING 11 EEN STAP

Nadere informatie

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen Hoe ik ben begonnen Het verhaal van een ontslagen student die fulltime internet ondernemer is geworden. Kees van Dijk Laatste update: Oktober 2012 Kees van Dijk www.webwinkelsucces.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2!

Nadere informatie

Record Honingtomaten

Record Honingtomaten nieuwsbrief@looijetomaten.nl 25/4/2014 Record Honingtomaten Door: Radoslaw Gil De laatste weken verwerken we bijzonder veel van dergelijke bestellingen. In de nacht van zondag op maandag De meeste van

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Lees meer over hun ervaringen

Lees meer over hun ervaringen Vakantiehuizen verhuren IN DE PRAKTIJK Résidence Château Cazalères Vakantiepark Buiten Bergen Bungalowpark Prins Hendrik Ferienpark Arber MEER DAN 175 RECREATIE ONDERNEMERS GEBRUIKEN HET REFLEX ONLINE

Nadere informatie

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken magazine VCD zomer 2010 23e jaargang nummer 2 Laboratorium voor Infectieziekten Rekencentrum verhuist naar VCD KDE Energy KDE Energy voert centrale rapportagehub in Biblionet Groningen VCD Business Intelligence

Nadere informatie

Interviews met collegamarketeers

Interviews met collegamarketeers Interviews met collegamarketeers ONDERLING ONDERLIGGEND ONDERWERP ONDERSTEUNEND ONDERZOEK ONDERTUSsEN 5 Laat zien welke unieke kennis je in huis hebt Marketeer Zakelijke Markt PostNL heeft te maken met

Nadere informatie

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Voor je ligt het boekje ivolunteer. Wij adviseren dit boekje te gebruiken samen met het boek Verovering van de jongerenmarkt, uitgegeven door MOVISIE

Nadere informatie

Onderwijstechnieken.nl. Opbrengstgericht Werken zonder Groepsplan? Dat Kan!

Onderwijstechnieken.nl. Opbrengstgericht Werken zonder Groepsplan? Dat Kan! Opbrengstgericht Werken zonder Groepsplan? Dat Kan! 1 Inhoudsopgave: Voorwoord pagina 3 Inleiding pagina 4 Hoofdstuk 1 Hoe een middel een doel werd pagina 5 Hoofdstuk 2 Waar het eigenlijk om gaat pagina

Nadere informatie

magazine Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie

magazine Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie magazine 22e Jaargang No. 2 December 2014 Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie Interview pagina 4 Expert aan het woord Security INTERVIEW PAGINA 8 Vendrig Packaging

Nadere informatie

Welkom in de wondere wereld die Voys heet

Welkom in de wondere wereld die Voys heet Welkom in de wondere wereld die Voys heet voys Opgedragen aan onze lieve collega s. Dank dat jullie Voys zo n fantastische plek maken om te werken. 3 6 Inhoudsopgave pagina. Inhoudsopgave 7 Introductie

Nadere informatie

In de wolken zijn met automatisering. 15 jaar IT Support Groep

In de wolken zijn met automatisering. 15 jaar IT Support Groep In de wolken zijn met automatisering 15 jaar IT Support Groep Inhoudsopgave 4 Persbericht 6 2000-2007 22 2008-2015 30 Kernwaarden 32 Marc Franken De beginjaren van IT Support Groep 20 Systeembeheerder

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0 Voorblad 2009 Hans Meinema 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 6 CRM is geen software... 7 Praktische voorbeelden

Nadere informatie

Innovatie geeft ons energie

Innovatie geeft ons energie Innovatie geeft ons energie De Heusdense Manier van Werken 2.0: geen Bricks maar Bites Interview Hans van der Ven, gemeentesecretaris, en Hoki Fo, manager team Informatievoorziening Hans van der Ven en

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie