Voorbeelden van onrecht die sommige (mannen) plegen tegenover de vrouw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorbeelden van onrecht die sommige (mannen) plegen tegenover de vrouw"

Transcriptie

1 Voorbeelden van onrecht die sommige (mannen) plegen tegenover de vrouw door de Weledele Geleerde, Moeftie van Saoedi-Arabië صور من ظلم البعض للمرأة لفضيلة الشيخ العالمة عبد الدزيز بن عبد اهلل ال الشيخ

2 2 Voorbeelden van onrecht die sommige (mannen) plegen tegenover de vrouw Titel: Voorbeelden van onrecht die sommige (mannen) plegen tegenover de vrouw Oorspronkelijke titel: صور من ظلم البعض للمرأة soewar min dhoelm al-ba`d lil mar`at عبد العزيز بن عبدهللا ال الشيخ Auteur: Bron: lichtjes aangepast van het eerste gedeelte van zijn vrijdagmiddagpreek, datum: NH. Zie officiele website van de shaych: Vertaling vanuit het Arabisch: Youssef Boumasmoud (aboe Safiyyah) Eindredactie: Onderwerp: Omgang Eerste editie, 1433NH/2012NC جميع الحقوق محفوظة للمترجم vertaler Copyright 2012 door de Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier, zonder voorafgaand schriftelijke toestemming van van de vertaler. Uitgegeven door: Website:

3 3 Voorbeelden van onrecht die sommige m (mannen) plegen tegenover de vrouw Voorwaar, alle lof is aan Allah. Wij prijzen Hem aan, vragen Zijn hulp en vergiffenis en wij keren naar Hem in berouw. Wij zoeken toevlucht bij Allah tegen het kwaad in onszelf en tegen onze slechte daden. Degene die Allah leidt kan nooit misleid worden. En degene die afdwaalt, niemand kan hem leiden. Ik getuig dat niets of niemand het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allah, de Enige, zonder deelgenoten aan Hem toe te kennen. En ik getuig dat Mohammed Zijn dienaar en Boodschapper is. Moge Allah`s Zegen en Vrede zijn met hem, zijn familie, zijn metgezellen en een ieder die hen volgt met ware oprechtheid tot aan de Dag des Oordeels. Vervolgens dit: O mensen! Vrees Allah (تعالى) zoals deze gevreesd dient te worden. Allah و عال) (جل zegt: En de profeet هللا عليه و سلم) (صلى heeft gezegd: En leeft met hen eervol. [an-nisaa(4):19] Een gelovige dient niet de gelovige vrouw (m.a.w. zijn vrouw) te haten. Wanneer hij een eigenschap van haar haat, dan vind hij een andere (eigenschap) van haar waar hij tevreden mee is. 1 O moslims! Allah heeft onrecht in al zijn soorten verboden. Allah zegt in een hadieth Qoedsie: O Mijn Dienaren, Ik heb onrecht voor Mijzelf verboden en heb het (d.w.z. onrecht) verboden tussen jullie, pleegt dus geen onrecht. 2 En de profeet هللا عليه و سلم) (صلى heeft gezegd: Pas op voor onrecht, want onrecht zal donkerte zijn op de Dag des Oordeels 3 Allah و عال) (جل heeft de moslim vrouw geëerd en haar status verheven. Zo ook heeft Hij (Allah) haar gered uit de positie waarin zij werd behandeld in de pre-islamitische periode zoals het schenden van haar rechten en haar te vernederen. De islamitische wetgeving is dus gekomen met een verbod om haar onrecht aan te doen in al zijn vromen. Voorbeelden van het plegen van onrecht tegenover haar zijn als volgt: 1 Sahieh Moslim. 2 Sahieh Moslim. 3 Sahieh Moslim.

4 4 Voorbeelden van onrecht die sommige (mannen) plegen tegenover de vrouw 1. Dat degene die haar de hand komt vragen, haar oplicht. Hij laat zijn voordelen zien zoals rechstschapenheid, standvastigheid, goede omgangsmanieren en zoete woorden en beloftes. Na een tijdje wordt het duidelijk dat hij over alles gelogen heeft. Dit is een van de vormen van onrecht. 2. Haar slecht en hard behandelen. Dit allen is fout. Onze profeet هللا عليه و سلم) (صلى heeft gezegd: De beste van jullie, zijn degenen die het beste zijn voor hun gezin, en ik ben de beste van jullie voor mijn gezin. Vanonder de slaven van Allah zijn er die de vrouw uitschelden, vervloeken en haar vernederen omdat hij over haar is aangesteld als (onderhouder). En dit is in tegenstrijd met de islamitische wetgeving van Allah. Rechtvaardigheid, welwillenheid en goede woorden is hetgeen wat vereist is voor een moslim. Allah (تعالى) zegt: En zeg tegen Mijn dienaren dat zij (alleen) datgene zeggen wat het beste is. Voorwaar, de shaytaan zaait verdeeldheid onder hen. Voorwaar, de shaytaan is voor de mensen een duidelijke vijand. [al-israa (17):53] 3. Haar schaden door haar hard te slaan. Of dit nou plaats vindt voor een reden of niet. Allah heeft slaan toegestaan na het boycotten en vermanen. Hen (lichtjes) slaan dient ervoor om haar te disciplineren en niet om haar te schaden 4. Daarom heeft de profeet هللا عليه و سلم) (صلى het verboden om de vrouwen te slaan. Vervolgens zei `Omar: O boodschapper van Allah, de vrouwen worden brutaal tegenover de mannen. Hierop gaf hij toestemming 5. Vervolgens kwamen er vrouwen naar het huis van de profeet هللا عليه و سلم) (صلى om te klagen over hun mannen. Hij هللا عليه و سلم) (صلى zei toen: Er zijn vrouwen bij de familie van Mohammed gekomen om te klagen over hun mannen en zij (deze mannen) zijn niet de beste van jullie. En de profeet هللا عليه و سلم) (صلى heeft gezegd: Laat de man niet zijn vrouw slaan om vervolgens dezelfde avond intiem te zijn met haar. En `Aaisha هللا عنها) (رضي heeft gezegd: 4 Voetnoot vertaler: zoals kneuzingen en blauwe plekken. 5 Voetnoot vertaler: om hen lichtjes te slaan.

5 5 Voorbeelden van onrecht die sommige (mannen) plegen tegenover de vrouw De boodschapper van Allah هللا عليه و سلم) (صلى heeft nog nooit iemand met zijn handen geslagen, niet een vrouw noch een werkster, behalve wanneer hij in oorlog was op het pad van Allah. 4. Haar aanspreken met de meest slechtste namen en eigenschappen. De profeet gezegd: heeft (صلى هللا عليه و سلم) Scheldt (haar) niet uit en sla (haar) niet in het gezicht. Met andere woorden, zeg niet tegen haar: `moge Allah jouw lelijk maken. Want slechte pijnlijke woorden zijn erger dan slaan. Het is dus niet gepast om lelijke (slechte) woorden uit te spreken. Echter dient het spreken plaats te vinden op een manier dat begrijpelijk is zonder vernedering en overtreding. 5. Onrechtvaardigheid tussen de echtgenoten in geval van polygamie. Toen Allah polygamie toestond heeft Hij dit verbonden met de voorwaarde dat men de verplichtingen vervuld, waarborgt dat men niet onrechtvaardig is en dat men in staat is om rechtvaardig te zijn. Allah و عال) (جل zegt: En indien jullie vrezen niet rechtvaardig te zijn met de weesmeisjes, trouwt dan met (andere) vrouwen van jullie keus, twee, drie of vier. Echter wanneer jullie vrezen hen niet rechtvaardig te zullen behandelen, dan één of wat jullie aan slavinnen bezitten. Dat is de beste wijze om onrechtaardigheid te voorkomen. [an-nisaa(4):3] En in de hadieth staat: Degenen die twee vrouwen heeft maar meer geneigd is naar één van hen, die zal op de Dag des Oordeels verschijnen met één zijde (van zijn lichaam) die naar beneden hangt Haar tegenhouden om haar familie soms te bezoeken en het voorkomen dat zij haar ouders en broers en zussen bezoekt vanwege zinloze redenen. 7. Haar opzadelen met datgene wat zij niet aankan want dit is tegenstrijdig aan de soennah. Mohammed هللا عليه و سلم) (صلى de beste der mensheid en het voorbeeld voor iedere moslim, toen `Aa`isha over zijn toestand werd gevraagd binnenshuis zei zij: Hij stond klaar voor zijn gezin en wanneer de moe`adhien opriep tot het gebed vertrok hij naar het gebed. 8. Haar verplichten met datgene wat tegenstrijdig is aan Allah zoals het openlijk vertonen van haar schoonheid en het mixen met mannen die geen mahram zijn van haar zoals sommige mannen met een zwak iemaan, weinig schaamte en weinig vrees voor Allah doen. Het kan zelfs zijn dat sommige van hen haar verplichten om te 6 Soenan aboe Dawoed.

6 6 Voorbeelden van onrecht die sommige (mannen) plegen tegenover de vrouw kijken naar bepaalde immorele waardeloze websites. Zij (deze mannen) schamen zich niet om te kijken naar deze slechte beelden en daarbij hun vrouw verplichten om te kijken naar deze afschuwelijke waardeloze beelden die de mannelijkheid, gedragingen en manieren tenietdoen. 9. Haar de erfenis verbieden en haar tegenhouden in het nemen van de erfenis van haar vader, moeder of kinderen. Dit allen is van onwetendheid. Allah و عال) (جل heeft de vrouw haar recht gegeven met betrekking tot de erfenis. Hij (Allah) heeft de vrouw een vierde of een achtste toegewezen. En wanneer zij een moeder is een zesde of derde. En wanneer zij een dochter is de helft of als er meer dochters zijn dan is hun aandeel twee derde (onderling verdeelt). En wanneer zij een zus is de helft of wat er over is gebeleven. Zo is de erfenis ingedeelt zoals dit bepaald is door Allah. Hij و عال) (جل zegt: Dit zijn de grenzen van Allah, en degene die Allah en Zijn boodschapper gehoorzaamt die zal Hij het paradijs doen binnentreden waar onder rievieren stromen. Zij zijn eeuwig levenden daarin. En dat is een geweldige overwinning. En degene die Allah en Zijn boodschapper ongehoorzaam is en Zijn grenzen overschrijdt die zal Hij het hellevuur doen binnentreden Hij zal daar eeuwig levenden in zijn. En voor hem is een vernederende bestraffing. [an-nisaa(4):13-14] En Hij (Allah) zegt in het laatste gedeelte van soerah an-nisaa: Allah heeft jullie dit duidelijk gemaakt, opdat jullie niet dwalen. En Allah is Alwetende over alle zaken. [an-nisaa(4):13-14] Dus het recht van de vrouw op haar erfenis is een verplichting. Of zij nu een echtgenote, moeder, dochter of zus is, dit aan de hand van de onderverdeling die Allah hen toegewezen heeft. Dus degenen die de vrouw haar gedeelte van de erfenis ontzeggen en obstakels voor haar plaatsen, haar bedreigen, vernederen, boycotten, niet wensen dat zij haar volledige rechten claimt en op alle mogelijk manieren haar rechten proberen te verbergen, zij zijn onrechtplegers tegenover zichzelf en zij consumeren haraam geld. Zij belemmeren de wetten van Allah. En als sommige van hen geloven dat het erven van een vrouw een fout of tekortkoming is dan valt dit onder afvalligheid van de islam (d.w.z. ongeloof). 10. Haar beperken in haar uitgaven. Allah و جل) (عز zegt: Laat de moeders niet geschaad worden vanwege haar kind, noch de vader vanwege zijn kind. [al-baqarah(2):233] En Allah و عال) (جل zegt:

7 7 Voorbeelden van onrecht die sommige (mannen) plegen tegenover de vrouw Laat hen wonen zoals jullie zelf wonen, naar jullie vermogens en schaadt hen niet om hen in het nauw te drijven. [at-talaaq(2):233] 11. Wat sommige doen is het huwen van een vrouw om vervolgens (na een tijdje) niet meer met haar te willen zijn. Niet vanwege een tekortkoming in haar religie of gedrag maar nadat zij zien dat zij niet meer geneigd zijn tot haar proberen zij haar te schaden om zodoende de bruidsschat terug te krijgen die zij gegeven is. Allah heeft dit verboden met Zijn uitspraak: O jullie die geloven, het is jullie verboden vrouwen tegen hun wil in te erven, noch dienen jullie hen met hardheid te behandelen om vervolgens datgene (mahr) terug te nemen wat jullie aan hen gegeven hebben. [an-nisaa(4):19] En Allah و عال) (جل zegt: En als jullie een vrouw in de plaats van een andere (vrouw) willen nemen, terwijl je een van hen een Qintaar (van goud d.w.z. een groot bedrag aan mahr) hebt gegeven, neemt daar (dan) niets van terug. Zouden jullie het door laster en duidelijke zonde terugnemen? En hoe zouden jullie ervan kunnen terugnemen, terwijl jullie al (als man en vrouw) tot elkaar gekomen zijn en (zij) met jullie een plechtige overeenkomst hebben gesloten. [an-nisaa(4):20-21] Dus op het moment dat hij gemeenschap heeft gehad met haar wordt de bruidsschat haar bezit. Het is voor hem niet toegestaan om haar te schaden terwijl zij geen tekortkoming heeft in haar religie en omgang. 12. Bemoeienis met haar geld wat zij zelf verdiend heeft door middel van werk of dergelijke. Sommige van hen schaden de vrouw door haar verdiensten te pakken. Het kan zijn dat haar echtgenoot haar schaadt of haar vader (haar schaadt) door als voorwaarde te stellen bij het contract dat al haar verdiensten voor hem zijn en dat hij de baas is over haar. Dit alles is onrecht en transgressie. Het geld wat zij verdiend door middel van werk is van haar die de islamitische wetgeving voor haar gewaarborgd heeft. Het is dus niet toegestaan om haar geld te pakken behalve met haar toestemming. De profeet هللا عليه و سلم) (صلى zegt: Het is niet toegestaan om de bezittingen te pakken van een moslim behalve met zijn toestemming. 13. Het uitbuiten van haar zwakte door haar te misleiden om vele leningen af te sluiten op haar naam. Of men opent stichtingen op haar naam en dergelijke. Hierdoor verdrinkt zij in de schulden. En wanneer zij na een tijdje haar rekeningen raadpleegt, ziet zij dat de balansen op nul staan. Hij misleidt haar onder het mom van een

8 8 Voorbeelden van onrecht die sommige (mannen) plegen tegenover de vrouw gedeeld leven, vooruitgang, etc. Zelfs dat hij haar alleen datgene laat uitgeven wat in overeenstemming is met zijn onrecht, transgressie en begeerten. Vervolgens verlaat hij haar door haar te scheiden of vlucht hij weg van haar terwijl alle zaken op haar naam staan. Deze verachtelijke persoon die Allah niet vreest nodigt haar uit om vele leningen op zich te nemen waardoor al haar geld en haar verdiensten naar haar schulden gaan. Dit ter profijt van haar gemene echtgenoot. Dit allen is tegenstrijdig met de waarheid en het treedt buiten de weg van Allah. Wees dus rechtvaardig met andermans rechten zonder het plegen van onrecht en transgressie. Dit is waar de islamitische wetgeving naar uitnodigt. Dus het is aan alle mannen om Allah te vrezen en het helpen op het goede. Moge Allah mij en jullie succes schenken in datgene waar Hij van houdt en wat Hem tevreden stelt. -Einde-

Regelgeving omtrent het roken en het verkopen ervan

Regelgeving omtrent het roken en het verkopen ervan Regelgeving omtrent het roken en het verkopen ervan ] لونلدية - dutch [ nederlands - Sheikh Bin Baaz Bron: fatawa sheikh Bin Baaz (v.6) Revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434

Nadere informatie

De overwinnende groep zijn

De overwinnende groep zijn De overwinnende groep zijn [لونلدية - dutch [nederlands - Sheich `Abdoel-`Aziez bin Baz revisie: Yassien Abo Abdillah bron: fataawa noer `ala darb, volume 1/15, publicatie: www.ahloelhadieth.com 2014-1435

Nadere informatie

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN.

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. DOOR DE NOBELE SHAYKH MOHAMMED BIN OMAR BAAZMOEL ( H A F I D A H O E L L A A H ) Vraagsteller uit Nederland: De laatste tijd vindt er een oproep plaats

Nadere informatie

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah العقيدة و أصوهلا Door: Mohamed Akhenakh, Noureddine Mansouri. Revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie مراجعة : أبوعبد االله اكلجييك Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh)

Nadere informatie

Het opvoeden van dochters

Het opvoeden van dochters Het opvoeden van dochters door de Weledele Geleerde Shaych `Ali ibn Yahyaa al-hadaadie al Hadaadie א א א א 2 Het opvoeden van dochters Titel: Richtlijnen omtrent het opvoeden van dochters توجيھات حول تربية

Nadere informatie

Mukhtasar al-akhdari Les 2. Deel I - De interne zuivering

Mukhtasar al-akhdari Les 2. Deel I - De interne zuivering Mukhtasar al-akhdari Les 2 Deel I - De interne zuivering 1 De correctie van Imān (de geloofsovertuiging) het vaststellen van Imān : Vertaling: De primaire verplichting van al-mukallaf (de wettelijk verantwoordelijke)

Nadere informatie

De ziekte van het hart en de genezing daarvan

De ziekte van het hart en de genezing daarvan De ziekte van het hart en de genezing daarvan ] لونلدية - dutch [ nederlands - Shaykh Sa ied ibn Alie ibn Wahf al-qahtaanie revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 مرض القلب و علاجه» بالة اهلونلدية «خ

Nadere informatie

Erfenis. revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435

Erfenis. revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 Erfenis ] الهولندية dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 الا رث» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1435 Alle lof behoort aan Allah. ERFENIS Vraag: Waarom is het deel

Nadere informatie

Het Verwoestende Effect van Zonden op de Religie van een Dienaar, in deze Wereld en in het Hiernamaals!!!

Het Verwoestende Effect van Zonden op de Religie van een Dienaar, in deze Wereld en in het Hiernamaals!!! Het Verwoestende Effect van Zonden op de Religie van een Dienaar, in deze Wereld!!! Door: Iemaam Ibn Qayyim al-djawziyyah (rahiemehoellaah) (d. 691-751 N.H.) Vanuit: Ad-Daa` wad-dawaa` blz. 153-157, 1e

Nadere informatie

أ ة ا. Regels omtrent het Djoemoe`ah (vrijdagmiddag) gebed ا ا زان ا ا زان. Shaych Saalih ibn Fawzaan ibn `Abdoellah al-fawzaan

أ ة ا. Regels omtrent het Djoemoe`ah (vrijdagmiddag) gebed ا ا زان ا ا زان. Shaych Saalih ibn Fawzaan ibn `Abdoellah al-fawzaan Regels omtrent het Djoemoe`ah (vrijdagmiddag) gebed door de Weledele Geleerde, Shaych Saalih ibn Fawzaan ibn `Abdoellah al-fawzaan أ ة ا ا ا زان ا ا زان 2 Regels omtrent het Vrijdagmiddag gebed (Djoemoe`ah)

Nadere informatie

Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is.

Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is. Vragen en Antwoorden over diegene die zeggen: Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is. Shaych Moeqbil bin Haadie

Nadere informatie

Islam voor iedereen. Tegenargumenten betreffende beweringen over de meervoudige huwelijken van de profeet. revisie: Yassien Abo Abdillah

Islam voor iedereen. Tegenargumenten betreffende beweringen over de meervoudige huwelijken van de profeet. revisie: Yassien Abo Abdillah Tegenargumenten betreffende beweringen over de meervoudige huwelijken van de profeet ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor

Nadere informatie

Wat zegt de Bijbel over vrouwen?

Wat zegt de Bijbel over vrouwen? Wat zegt de Bijbel over vrouwen? [اهلونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: uwkeuze.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen ماذا يقول اإلجنيل عن النساء

Nadere informatie

Het kennen van Allah

Het kennen van Allah Tawheed Voor kinderen (niveau 1) Het kennen van Allah Dr. Saleh As-saleh Sha baan 1426 September 2005 In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Hoofdstuk 1 Wie is Allah? Allah is Ar-Rabb (De Enige

Nadere informatie

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA VERDUIDELIJKING AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE PALESTINA DOOR HET PERMANENTE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA Alle lof is aan Allaah en moge de Vrede en Zegeningen van Allaah met de meest edele

Nadere informatie

Eerste editie, 1435NH/2014NC

Eerste editie, 1435NH/2014NC Titel: Het bespotten van de religie Oorspronkelijke titel: االس ت ه ز اء ب الد ي ن al-istihzaa`oe bid-dien الشيخ صالح بن فوزان الفوزان Auteur: Vertaling vanuit het Arabisch: Youssef aboe Safiyyah Eindredactie:

Nadere informatie

Wees goed tegenover je ouders

Wees goed tegenover je ouders Wees goed tegenover je ouders ] لونلدية - Deutsch [ nederlands - Vertaling: Mohammed aboe `Oebaydillaah revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen الوادلين ب»

Nadere informatie

Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve voor de Uitnodiging naar Allaah

Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve voor de Uitnodiging naar Allaah Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve Shaych al- Allaamah al-iemaam Abdoel- Aziez ibn Baaz -rahiemehoellaah- Bron: www.binbaz.org.sa Vertaald door: Mohammed

Nadere informatie

Het oordeel over het vieren van de profetische geboorte. -rahiemaho Allaah- Bron: http://www.binbaz.org.sa/mat/8325

Het oordeel over het vieren van de profetische geboorte. -rahiemaho Allaah- Bron: http://www.binbaz.org.sa/mat/8325 -rahiemaho Allaah- Bron: http://www.binbaz.org.sa/mat/8325 Het oordeel over het vieren van de profetische geboorte Alle lof is aan Allaah en de prijzingen en de vrede over de boodschapper van Allaah, zijn

Nadere informatie

Wijze uitspraken van Ibn Alqayyim

Wijze uitspraken van Ibn Alqayyim Wijze uitspraken van Ibn Alqayyim ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - Ibn Alqayyim revisie: Abo Abdillah Bron: Madarij Assalikine Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 عض احل م من مدارج السالك» بالل

Nadere informatie

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips Tawheed betekent letterlijk iets één maken of iets één noemen. In het Nederlands wordt het één maken van

Nadere informatie

De positie van de moslima in het leven

De positie van de moslima in het leven De positie van de moslima in het leven [اهلونلدية - dutch [nederlands - auteur: shaykh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz revisie: Yassien Abo Abdillah bron: al-yaqeen.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

Het standpunt van de Islam ten opzichte van terrorisme

Het standpunt van de Islam ten opzichte van terrorisme Downloaded from: justpaste.it/j8m8 Het standpunt van de Islam ten opzichte van terrorisme De Islam, de religie van genade, staat terrorisme niet toe. Eén van de betekenissen van het stamwoord van Islam

Nadere informatie

Advies voor de nieuwe moslim

Advies voor de nieuwe moslim Advies voor de nieuwe moslim ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - revisie: Abo Abdillah bron: al-yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 حة إىل املسلم اجلدد» بالل اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله

Nadere informatie

Islam en rente. revisie: Abo Abdillah. bron: 9Tal-Yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Islam en rente. revisie: Abo Abdillah. bron: 9Tal-Yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam en rente ] لونلدية - Dutch [Nederlands - revisie: Abo Abdillah bron: 9Tal-Yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 م الر ا يف الا سلام» بالل اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله اليقين مصدر:

Nadere informatie

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam?

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam? De Profeet Mohammed (vzmh) heeft de laatste en universele boodschap van God gekregen. Voor de boodschap aan de Profeet Mohammed (vzmh) heeft God zich aan veel Profeten (vzmh) geopenbaard. Volgens een overlevering

Nadere informatie

Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken om haar te beschrijven aan haar

Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken om haar te beschrijven aan haar Hadith moslima Hieronder een aantal hadith die betrekking hebben op moslima. Andere vrouwen niet beschrijven aan echtgenoot Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken

Nadere informatie

Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal

Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Preek offerfeest 12/09/2016 Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal ب س م هللا الر ح من الر ح يم الحمد هلل رب العالمين والصالة والسالم

Nadere informatie

Depressie van jongeren

Depressie van jongeren Depressie van jongeren ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen قلق الشباب» بالة اهلونلدية «مراجعة: أبو ع االله ابللجييك 2012-1433

Nadere informatie

Het gevaar van roken

Het gevaar van roken Het gevaar van roken [اهلونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: Team Al-Yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen خطر اتلدخني «باللغة اهلونلدية» مراجعة:

Nadere informatie

Inleiding tot de Soennah

Inleiding tot de Soennah Inleiding tot de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2014-1435 دخل إىل السنة «للغة اهلونلدية» مراجعة: ياس أبو عبد االله 2014-1435 In naam van Allah, de Barmhartige, de

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab

De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab االله In de Naam van Allaah de Barmhartigste de Genadevolste Ik vraag Allaah, de Vrijgevigste, de Heer van de geweldige Troon,

Nadere informatie

De waarde van de kennis

De waarde van de kennis De waarde van de kennis ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 فضل العلم» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434 Alle lof behoort aan Allah. Kennis 1. Jij

Nadere informatie

Hoe om te gaan met meningsverschillen

Hoe om te gaan met meningsverschillen Hoe om te gaan met meningsverschillen - en het bekritiseren van anderen- [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1436 Islam voor iedereen كيفية

Nadere informatie

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem.

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Wij zoeken toevlucht bij Allah tegen het kwaad van onszelf en

Nadere informatie

Het paradijs en de hel

Het paradijs en de hel Het paradijs en de hel [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen اجلنة و انلار «باللغة اهلونلدية» مراجعة: ياسني أبو عبد

Nadere informatie

Het volgen van de soenna

Het volgen van de soenna Het volgen van de soenna ] لونلدية - dutch [ nederlands - dr. Moestafa as-siba'i vertaling: Ahmed M.Hashim revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 وجوب إتباع السنة» بالة اهلونلدية «د. طىف السبايع رمجة:

Nadere informatie

Het belang van het volgen van de Soennah

Het belang van het volgen van de Soennah Het belang van het volgen van de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - Sheikh Mohammed Saalih al-moenadjjid revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.al-yaqeen.com http://islamqa.info/ar/604 2014-1435 ة

Nadere informatie

as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9

as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9 Een beknopte weergave van de voorgeschreven en verboden tawassoel as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9 In Algemeenheid zeg ik: Dat men weet dat at-tawassoel het zoeken van een middelpunt in het

Nadere informatie

Deel 1. -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei:

Deel 1. -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei: Deel 1 -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei: Laat een ieder van jullie geen persoon blind volgen! Als hij gelooft dan geloof jij, en als hij ongelovig wordt ben je ongelovig. Als jullie genoodzaakt

Nadere informatie

Waarom Zijn Wij Hier?

Waarom Zijn Wij Hier? Waarom Zijn Wij Hier? In de naam van de Almachtige God, de Genadevolle, Degene Die de hemelen en de aarde en alles wat zich daarin bevindt heeft geschapen, de Enige die de aanbidding van de mens verdient.

Nadere informatie

Eerst moet men snappen wat de wilaya is van de profeet صلى هللا عليه وآله over de gelovigen:

Eerst moet men snappen wat de wilaya is van de profeet صلى هللا عليه وآله over de gelovigen: Ik heb dit geschreven om aan te tonen dat de profeet صلى هللا عليه وآله wel degelijk een khalifah en een leider na zijn dood heeft eengewezen, en dat deze khalifah niet.عليه السالم Abu Bakr is, maar Ali

Nadere informatie

1 w w w. i k h o u v a n i s l a m. b e

1 w w w. i k h o u v a n i s l a m. b e 1 w w w. i k h o u v a n i s l a m. b e Gepubliceerd door: ik hou van islam. Website: www.ikhouvanislam.be Youtube: www.youtube.com/ikhouvanislam Twitter: @ikhouvanislambe Mail: info@ikhouvanislam.be Copyright

Nadere informatie

Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren. -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224

Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren. -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224 -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224 In de naam van Allah de meest Barmhartige de meest Genadevolle. Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren Assalaamoe

Nadere informatie

Huwelijk in de Islam

Huwelijk in de Islam Huwelijk in de Islam In de Naam van Allah de Erbarmer de meest barmhartige Het huwelijk in de islaam is een gezegend contract tussen de man en vrouw. Waarin het geven en nemen is, en waarin hetgeen een

Nadere informatie

De relatie tussen man en vrouw

De relatie tussen man en vrouw De relatie tussen man en vrouw Door Shahid Aziz Vertaald door Reza Ghafoerkhan Het volgende is de Nederlandse vertaling van hazrat maulana Muhammad Ali van vers 34 van hoofdstuk 4 (De Vrouwen) van de Heilige

Nadere informatie

Ahmadiyyah en haar leugens over Allah

Ahmadiyyah en haar leugens over Allah Ahmadiyyah en haar leugens over Allah ] ونلدي - 1Tdutch1T [ nederlands - Revisie: Abo abdellah 2011-1433 ب( اذيب الا محدية يف حق االله الة اهلونلدية) مراجعة: أبو عبد االله 2011-1433 Ahmadiyyah en haar

Nadere informatie

Al-Moefattiraat 1 - Zaken die het Vasten Verbreken 2

Al-Moefattiraat 1 - Zaken die het Vasten Verbreken 2 Al-Moefattiraat 1 - Zaken die het Vasten Verbreken 2 Auteur: Iemaam Al-'Allaamah Al-Faqieh Mohammed Ibn Saalih Al-'Utheymien Vert. Abdelhafid Mekran Vraag: Wat zijn de Moefattiraat die het vasten van een

Nadere informatie

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem.

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Wij zoeken toevlucht bij Allah tegen het kwaad van onszelf en

Nadere informatie

Moslims houden van Jezus

Moslims houden van Jezus Moslims houden van Jezus Jezus is een figuur die geliefd en vereerd wordt door miljarden mensen over de hele wereld, maar er is veel verwarring over de status van deze kolossale persoon. Jezus staat bij

Nadere informatie

Omgang met niet-moslims

Omgang met niet-moslims Omgang met niet-moslims [لونلدية - dutch [ nederlands - vertaling: Abdul-Jabbar van de Ven revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 كيفية اعامل مع غ املسلم» بالل اهلونلدية

Nadere informatie

Alghiera. revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435

Alghiera. revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 Alghiera ] الهولندية- [ nederlands - dutch revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 الغ ة» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1435 Alle lof behoort aan Allah. Alghiera Wij leven in een maatschappij

Nadere informatie

De doelen van het islamitische geloof

De doelen van het islamitische geloof De doelen van het islamitische geloof [اهلونلدية- dutch [nederlands - auteur: sheikh Moh ammed Saalih ibn al-oethaymien vertaling: Oem Mohammad revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

Kledingvoorschriften volgens de Islaam

Kledingvoorschriften volgens de Islaam Kledingvoorschriften volgens de Islaam ا رشل امللابس عية [ ] الهولندية nederlands- املو لف : أبو جويرية Auteur;Aboe Jouairiya Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 1431 2010 Islam voor iedereen In naam van

Nadere informatie

Tawhied. Voor kinderen. Dr. Saleh As -Saleh. Niveau 2. 8-12 jaar

Tawhied. Voor kinderen. Dr. Saleh As -Saleh. Niveau 2. 8-12 jaar Tawhied Voor kinderen Dr. Saleh As -Saleh Niveau 2 8-12 jaar In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Ik getuig dat er geen God het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allaah. En ik getuig

Nadere informatie

Het beledigen van een van de metgezellen

Het beledigen van een van de metgezellen Het beledigen van een van de metgezellen ] ونلدي - 2TDutch2T [ Nederlands - revisie: Abo Abdillah Al-belgikie bron: uit het boek Al-Kaba ir, van Imam adh-dhahabi Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2011-1432

Nadere informatie

De Koran - De laatste openbaring aan de mensheid

De Koran - De laatste openbaring aan de mensheid De Koran - De laatste openbaring aan de mensheid Wat is de Koran? Het Woord van God De Koran is het letterlijke woord van God, de Almachtige (Allah in het Arabisch), geopenbaard aan de Profeet Mohammed

Nadere informatie

Berouw. Sheikh Ali Al-Huthaifi. revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh)

Berouw. Sheikh Ali Al-Huthaifi. revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) Berouw ] لونلدية - Dutch [ nederlands - Sheikh Ali Al-Huthaifi revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 تلو ة» بالة اهلونلدية «الشيخ ن عبد الرمحن احلذييف مراجعة: أبو ع االله ابللجييك

Nadere informatie

De moslim bemoeit zich niet met andermans zaken

De moslim bemoeit zich niet met andermans zaken De moslim bemoeit zich niet met andermans zaken [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: discoverislam.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2015-1436 Islam voor iedereen املسلم

Nadere informatie

Kennis is genezing. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam voor iedereen. auteur: Ali ibn Hassan. revisie: Yassien Abo Abdillah

Kennis is genezing. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam voor iedereen. auteur: Ali ibn Hassan. revisie: Yassien Abo Abdillah Kennis is genezing ] لونلدية - dutch [ nederlands - auteur: Ali ibn Hassan revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.eltawheed.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1435 Islam voor iedereen لعلم شفاء

Nadere informatie

Hoe staat de islam tegenover andere religies. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434. Islam voor iedereen

Hoe staat de islam tegenover andere religies. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434. Islam voor iedereen Hoe staat de islam tegenover andere religies ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen لاقة الا سلام مع ادلنيات الا

Nadere informatie

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen De maand Sha'baan شهر شعبان revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie البلجيكي االله عبد مراجعة:ابو Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009 Islam voor iedereen In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Nadere informatie

De brief van Ibn Taymiyyah

De brief van Ibn Taymiyyah De brief van Ibn Taymiyyah ] لونلدية - dutch [ nederlands - Sheikh alislam ibn Taymiyyah vertaling: Aboe Dardaa-e revisie: Abo Abdillah 2013-1434 Islam voor iedereen رسالة ابن تيمية من السجن «بالة اهلونلدية»

Nadere informatie

De Islaam vernedert de vrouw. Vertaald door: Hoedhayfah Aboe Dawoed al-hollandi. Bron: Misconceptions about Islam مترجم : حذيفة أبو داود الهولندي

De Islaam vernedert de vrouw. Vertaald door: Hoedhayfah Aboe Dawoed al-hollandi. Bron: Misconceptions about Islam مترجم : حذيفة أبو داود الهولندي De Islaam vernedert de vrouw Door: Aboe 'Abdir-Rahmaan Harkaatie Vertaald door: Hoedhayfah Aboe Dawoed al-hollandi Bron: Misconceptions about Islam هل الا سلام يذل املرأة املو لف : أبو عبد الرمحان حراكŘ

Nadere informatie

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad Door Rev. Dr. Jos M. Strengholt www.strengholt.info Surah Al Fatiha: 1. In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle 2. Lof zij

Nadere informatie

Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Waarheen trok Abraham en zijn gevolg?

Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Waarheen trok Abraham en zijn gevolg? Abraham in Gerar. Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Genesis 20 Waarheen trok Abraham en zijn gevolg? Genesis 20:1 1 Abraham trok vandaar naar het Zuiderland en woonde tussen Kades en Sur, en hij

Nadere informatie

De ongelovige of niet-moslim

De ongelovige of niet-moslim De ongelovige of niet-moslim DE KAFIR (Ongelovige of niet-moslim) Tot nu toe hebben we gekeken naar het grote plaatje van de sharia en vervolgens naar de positie van de vrouw onder de sharia. We komen

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

De juiste manier om de Koran te overpeinzen

De juiste manier om de Koran te overpeinzen De juiste manier om de Koran te overpeinzen ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 تدبر القرآن» باللغة لونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434 Alle lof behoort aan

Nadere informatie

Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)?

Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)? Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)? Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 09/12/2016 Beste gelovigen, de moslim gelooft in alle

Nadere informatie

Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT

Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT De wortel van zelfhaat De eerste zonde; verlangen als God te zijn; de ontkenning van wie je bent Eerste gevolg van de zonde: Schaamte voor je lichaam

Nadere informatie

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer Nieske Selles-ten Brinke Jouw reis door de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Onder de naam Jes! Junior verschijnen boeken voor kinderen tot twaalf jaar. Jes! Junior is een imprint

Nadere informatie

V&A Ramadan - Shawwaal

V&A Ramadan - Shawwaal - Kan je de tekenen van Lailatoel-Qadr (de Nacht van de Voorbeschikking) opnoemen? Moet ik zakaat al-fitr betalen voor mijn kinderen die in een ander land wonen? - Is het verplicht voor een persoon die

Nadere informatie

Bron: http://understand-islam.net/site/index.php?option=com_content&view=article&id=28&itemid=43

Bron: http://understand-islam.net/site/index.php?option=com_content&view=article&id=28&itemid=43 Dit is het verhaal van Profeet Saalih عليه سلام en zijn volk dat bekend stond als Thamoed. Ze woonden in het noordwestelijke deel van Arabie en ze stonden bekend om het hebben van veel vee en landbouw.

Nadere informatie

Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah

Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah ] الهولندية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 تلحليل وتلحر م حق االله» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو

Nadere informatie

50 vragen en antwoorden over Tawheed

50 vragen en antwoorden over Tawheed 50 vragen en antwoorden over Tawheed Door: Sheikh-oel-Islaam Mohammed ibn 'Abdoel-Wahaab V1. Wie is jouw Rabb? (de Heer, de Schepper etc.) A. Mijn Rabb is Allah Die mij geschapen heeft en alles dat bestaat.

Nadere informatie

Rasuulullaah. As salaamu alaikum lieve moslims,

Rasuulullaah. As salaamu alaikum lieve moslims, Rasuulullaah zei: "Allaah heeft schepselen die Hij schiep om bij de behoeften van de mensen te helpen en mensen komen naar hen wanneer zij iets nodig hebben; zij zijn degenen die tegen Allaah's straf zullen

Nadere informatie

Imaam Naasir oed-dien al-albaanie

Imaam Naasir oed-dien al-albaanie De fundamenten voor de opleving van de islaam Imaam Naasir oed-dien al-albaanie رحمه الله Vertaling : Aboe Maryam Moehammed al Maghribie Bron : Al-Asaalah Magazine: Issue nummer. 11, 2e jaar, Dhoel-Hijjah

Nadere informatie

Vormen van barmhartigheid in de Islam

Vormen van barmhartigheid in de Islam Vormen van barmhartigheid in de Islam Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 14/04/2017 Beste broeders en zusters, zoals afgelopen preek is beloofd, gaan we vandaag

Nadere informatie

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw?

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw? Spreuken 3,3 Mogen liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart. Spreuken 14,22 Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde

Nadere informatie

De kern van het christelijk geloof

De kern van het christelijk geloof De kern van het christelijk geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

Oh jullie die geloven! Vrees Allah vol ware godsvrees voor Hem, en sterf niet anders dan als moslims.(soera Al Imraan 102)

Oh jullie die geloven! Vrees Allah vol ware godsvrees voor Hem, en sterf niet anders dan als moslims.(soera Al Imraan 102) In de naam van Allah, de meest Barmhartige en de meest Genadevolle. Alle eer is voor Hem, de Opsteller van de Rekening, de Opwekker van de doden. Wij prijzen Allah en vragen Hem ons te helpen en ons te

Nadere informatie

Het verbod op dingen geldt vanwege hun onzuiverheid en schadelijkheid

Het verbod op dingen geldt vanwege hun onzuiverheid en schadelijkheid Het verbod op dingen geldt vanwege hun onzuiverheid en schadelijkheid [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: discoverislam.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2015-1436 Islam

Nadere informatie

Remedies tegen hoogmoed

Remedies tegen hoogmoed Remedies tegen hoogmoed [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1436 Islam voor iedereen عالج ضد الكرب «باللغة اهلونلدية» مراجعة: ياسني أبو

Nadere informatie

Het belang van kennis en onderwijs

Het belang van kennis en onderwijs Het belang van kennis en onderwijs Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 08/09/2017 Beste broeders en zuster, de zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

As-Sunnah Publications November 2018 /Rabie al-awwal 1440 H. Titel: 24 vragen over het huwelijk door Shaykh Ṣaaliḥ bin Fawzaan Al-Fawzaan

As-Sunnah Publications November 2018 /Rabie al-awwal 1440 H. Titel: 24 vragen over het huwelijk door Shaykh Ṣaaliḥ bin Fawzaan Al-Fawzaan As-Sunnah Publications November 2018 /Rabie al-awwal 1440 H Titel: 24 vragen over het huwelijk door Shaykh Ṣaaliḥ bin Fawzaan Al-Fawzaan Opname en vertaling door: Ustaadh Abu Jouhaina Abdullah Hallmans

Nadere informatie

De maand Ramadan. revisie: Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) Islam voor iedereen

De maand Ramadan. revisie: Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) Islam voor iedereen De maand Ramadan ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen شهر رمضان» بالة اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد اابللجييك 2012-1433 Alle

Nadere informatie

Hoe behandelde de profeet zijn vrouwen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434. Islam voor iedereen

Hoe behandelde de profeet zijn vrouwen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434. Islam voor iedereen Hoe behandelde de profeet zijn vrouwen ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen املة انليب مع أزواجه بلا«ة اهلونلدية

Nadere informatie

-Hafidaho Allah- Waarschuwing van shaykh Ahmad Baazmoel

-Hafidaho Allah- Waarschuwing van shaykh Ahmad Baazmoel -Hafidaho Allah- Bron: Dit gesprek werd gehouden op woensdag 25-11-1433 (10-10-2012) om 11:00 (Libië) / 12:00 (Mekka). http://www.m-noor.com/showthread.php?p=31239#post31239 Alle Lof zij aan Allah, de

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS

DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS TOILET Voor het naar binnen gaan (met linkervoet) zegt men: Bismillâh. Allâhoemma innie a oêdzoe bika min al-choebŝi wa al-chabâ is (In de naam van Allah. Bij U zoek ik

Nadere informatie

De goedheid van de harten

De goedheid van de harten De goedheid van de harten [اهلونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: al-yaqeen.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen اخلري اذلي يف القلوب «باللغة

Nadere informatie

Frank en Gundi Gaschler Ik wil begrijpen wat je echt nodig hebt

Frank en Gundi Gaschler Ik wil begrijpen wat je echt nodig hebt Frank en Gundi Gaschler Ik wil begrijpen wat je echt nodig hebt Frank en Gundi Gaschler Ik wil begrijpen wat je echt nodig hebt Geweldloze Communicatie met kinderen. Het project Giraffendroom Met een

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

Zaken die de Islaam van een Moslim tenietdoen

Zaken die de Islaam van een Moslim tenietdoen Zaken die de Islaam van een Moslim tenietdoen Ash-Shaych al-allaamah Abdoel- Aziez Ibn Baaz Bron: Zijn Fatawa verzameling deel 1 blz.: 130-132. Vertaald door: Youssef ibn Hoessein en Mohammed Aboe Oebaydillaah

Nadere informatie

Hoe verwelkomen wij Ramadan. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Hoe verwelkomen wij Ramadan. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Hoe verwelkomen wij Ramadan ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen كيف ستقبل شهر رمضان» بة ال اهلونلدية «مراجعة:

Nadere informatie

Islam voor iederee. Hij houdt inderdaad van God en zijn Profeet 2014-1435. vertaler: Yassien Abo Abdillah. bron: www.islamreligion.

Islam voor iederee. Hij houdt inderdaad van God en zijn Profeet 2014-1435. vertaler: Yassien Abo Abdillah. bron: www.islamreligion. Hij houdt inderdaad van God en zijn Profeet [اهلونلدية- dutch [nederlands - vertaler: Yassien Abo Abdillah bron: www.islamreligion.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iederee إنه

Nadere informatie

De diepe geheimen van het Vasten

De diepe geheimen van het Vasten De diepe geheimen van het Vasten رحمه ا Imaam Moewaffaqoed-Dien Ibn Qoedamaah Al-Maqdisi (g. 529 H) bron: Moekhtasar Minhaadjoel-Qaasidien (p. 38-41). Dit artikel werd vertaald naar het engels. Er werden

Nadere informatie