Verkorte installatie en opstart handleiding Denver Waterontharders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkorte installatie en opstart handleiding Denver Waterontharders"

Transcriptie

1 Verkorte installatie en opstart handleiding Denver Waterontharders

2 Inhoud: 1 Installatie pag installatie stap voor stap pag Denver Timer 2.1 Timer beschrijving pag Start-up programmering pag Opstarten 3.1 Hydraulische opstart pag Instellen resthardheid pag Controle hardheid pag.15

3 1 Installatie Installeer de waterontharder dicht bij de toevoerkraan. Een afvoer is nodig voor afvoeren van water tijdens de regeneratie. De diameter van deze uitgang moet ten minste 1 zijn. De maximale afstand tussen de waterontharder en de afvoer mag niet meer dan 6 meter zijn. Plaats het systeem niet buiten. Wanneer het ontharde water wordt gebruikt als toevoer voor een heet water of stoomapparaat dient een keerklep geïnstalleerd te worden. Dit om te voorkomen dat heet water terug het systeem in loopt en het apparaat kan beschadigen. Het wordt aanbevolen om de installatie in de buurt van de ontharder te voorzien van keerkleppen om te zorgen dat het ontharde water niet kan terugstromen in het leidingnet.

4 De Denver waterontharder dient te worden geïnstalleerd door technisch gekwalificeerde mensen. 1.1 Installatie stap voor stap 1. Het systeem moet altijd worden geïnstalleerd met de meegeleverde bypass afsluiter. Indien gewenst kan een bypass met 3 ventielen worden geïnstalleerd. De bypass van Denver heeft verschillende standen.

5 2. Sluit de hoofdkraan in de toevoerwaterleiding. 3. Open alle kranen om het water uit uw systeem te laten lopen. OPMERKING: Zorg dat u geen water uit een eventuele boiler laat lopen, omdat deze kan worden beschadigd 4. Zet de waterontharder op de juiste positie. Zet de ontharder op een vlakke ondergrond. Plats hem indien nodig op een plaat triplex van minimaal 2 cm dik. Gebruik eventueel vulplaatsjes om de waterontharder waterpas te krijgen. Zie onderstaande tekening als voorbeeld. BELANGERIJK: Plaats de vulplaatsjes niet direct onder de zoutopslag. Het gewicht van de volle tank water en zout kan de plaatjes kapot maken. 5. Controleer de in- en uitlaat poorten en verwijder eventueel vuil. 6. Zet de ventielen in de bypass modus en voorzie de o-ringen van een dun laagje vet. 7. U krijgt een Noryl set meegeleverd. Zorg dat de clips goed vastklikken, zodat de bypass niet los zal raken.

6 8. Monteer de aansluitslangen en fittingen. Zorg ervoor dat leidingen en slangen goed gemonteerd zijn en niet onder spanning staan. Controleer of het leidingwater inderdaad naar naar de inlaatklep van de ontharder gaat. Opmerking: De in- en uitlaat staan gemarkeerd op de klep. Volg de waterstroom om zeker van uw zaak te zijn. Belangrijk: Lijn alle leidingen goed uit. Zorg dat de leidingen eventueel ondersteund worden, waardoor spanning op de leidingen uitblijft. Onnodige spanning van verkeerd of nietondersteunde sanitair kan schade aan de afsluiter veroorzaken. Installatie Afvoerslang. Snij de ½ afvoerleiding op de gewenste lengte en sluit deze aan op de waterontharder afvoer. Gebruik een slangklem op deze op zijn plaats te houden. Opmerking: Om ervoor te zorgen dat de afvoerslang tijdens de regeneratie niet uit de afvoer schiet is het noodzakelijk deze vast te zetten. Installatie van het zoutvat overloopbeveiliging Sluit de overloop aan op een afvoerput in de buurt. Dit punt mag niet hoger zijn dan de afvoer van de opslagtank aangezien het hier om een drukloze afvoer gaat Opmerking: Afvoerslang dient op een juiste wijze gemonteerd te worden om te voorkomen dat het water uit de slang weer terug loopt richting de opslagtank.

7 2 Denver Timer 2.1Timer beschrijving Hoofdpunten: Digitaal display. U kunt kiezen tussen verschillende typen regeneratie: onmiddellijke, automatisch, vertraagd of gemengd. LCD Scherm Het levert informatie over de waterontharder en laat zien in welke de fase het systeem is. De timer kan verschillende soorten informatie leveren: Service: Informatie over de werking van de ontharder.

8 Regeneratie: Actuele stand wordt getoond in het LCD-display Programmering: Het display toont alle interne parameters. In deze stand kunnen de parameters gewijzigd worden. "MENU" knop: Hiermee kan de regelaar geprogrammeerd worden. "UP" Y "DOWN" knop: Laat u om te navigeren tussen de verschillende parameters. In programmering kunt u de geselecteerde parameters wijzigen. "REGEN" knop: Wordt gebruikt om de automatische regeneratie te starten. PROGRAMMERING BLOKKERING: Na enkele seconden zonder op een willekeurige toets van de timer te drukken, wordt de timer automatisch geblokkeerd voor de veiligheid. De volgende melding wordt getoond: Om de timer te ontgrendelen, drukt u gedurende 3 secondenop de MENU toets

9 2.2 Start-up programmering Denver ontharders zijn geconfigureerd om te werken met een vertraagde regeneratie (2:00). Programeren: 1. Sluit de meegeleverde transformator aan op de elektrische connector aan de achterkant van het systeem. Op de timer zal service te zien zijn. Belangrijk: Na het aansluiten van het systeem kan de onderstaande melding te zien zijn: Deze melding geeft aan dat het systeem zichzelf inschakelt. Wanneer na 2 minuten dezelfde tekst nog in beeld staat dient u contact op te nemen met de leverancier. 2. Druk de menu toets gedurende 3 seconden in, om naar de interne programmering te gaan. Door te drukken op "UP" y "DOWN" toetsen kunnen de verschillende parameters kunnen worden geselecteerd, en druk op REGEN sleutel om (geselecteerde parameter knippert) te wijzigen. De volgende parameters kunt u wijzigen: Uur: uur Taal: Spanish-English Eenheden: metrische systeem of Amerikaanse eenheden Type regeneratie: 1. Op tijd. Vertraagde regeneraties volgens geselecteerde frequentie (Ex: regenereert elke 3 dagen om 02:00 uur). 2. Meter onmiddellijke: (MI) regeneraties worden direct gestart als het ontharde water is verbruikt. Wanneer de resterende volume 0 is begint een regeneratie.

10 3. Vertraagde regeneraties: (MD) regeneraties worden uitgesteld naar gelang het volume. Wanneer het resterende volume wordt afgewerkt start het systeem de regeneratie op dezelfde dag op het geprogrammeerde uur. 4. Gemengde regeneratie (MR) Net als uitgestelde regeneratie, maar het maakt het mogelijk om een maximale periode tussen regeneraties programmeren. Opmerking: Gemengde regeneraties worden aanbevolen. Als u een ander type regeneratie wilt selecteren, kunt u contact opnemen met de leverancier. Systeem Capaciteit Het is noodzakelijk om het volume te programmeren van het water dat kan worden behandeld door het systeem. Om het te kunnen berekenen volg dan de aanwijzingen zoals vermeld hieronder: EXCHANGE CAPACITY: Het is de maximale hoeveelheid hardheid die kan worden behandeld door het systeem tussen de regeneraties. Zie de tabel hieronder. HARDNESS: Hardheid van het aangevoerde water in Franse graden ºHF. VOLUME: Hoeveelheid water die kan worden behandeld door het systeem. Dit is de parameter die geprogrammeerd moet worden in het systeem. Voorbeeld: Een ontharder van 30 liter hars met een hardheid van 40ºHF.

11 4,9 m3 moet in de parameter capaciteit worden geprogrammeerd. Bij aanpassen van de resterende hardheid van behandeld water met een menging van de initiële hardheid, moet worden gecompenseerd met de restwaarde. Voorbeeld: Initiële hardheid: 40ºHF Resthardheid: 5ºHF Volume: (m3) = 195 / (40-5) = 5,5m3 Capaciteit worden gecompenseerd / geprogrammeerd: 5,5m3 1 Franse graad is gelijk aan 0,56 Duitse graden, 1 F = 0,56 D. 1 Duitse graad is gelijk aan 1,78 Franse graden, 1 D = 1,78 F. Controle menu Door de "UP" y "DOWN" toetsen gelijktijdig in te drukken krijgt u op het display aanvullende informatie van de ontharder te zien. Regeneratie Voor een onmiddellijke regeneratie drukt u gedurende 3 seconden op start REGEN.

12 Regeneratie fase Zodra de regeneratie is gestart, kan hij worden geannuleerd door op elke een willekeurige toets te drukken. Maar deze fase kan alleen worden geannuleerd als de motor van de klep stopt (het display knippert). 3 Opstarten 3.1 Hydraulische opstart Zorg voordat u het systeem opstart dat alle eerder genoemde punten van de installatie heeft doorlopen. Plaatsing en programmering moet correct zijn uitgevoerd en volgens de instructies van deze handleiding en in overeenstemming met de plaatselijke voorschriften. Om te starten volgt u de volgende stappen: Doe geen zout in het systeem tot het einde van de start-up proces. Om de luchtdruk op de waterontharder en het vermijden en het sanitair systeem. 1. Zet de bypassklep in de bypass positie. 2. Open twee of meer kranen (totaal diafragma) koud behandeld water naast de ontharder, om water er uit te halen. 3. Open de inlaatklep volledig. Laat het water stromen tot u een continue stroom krijgt van de kranen, zonder luchtbellen. 4. Sluit de timer aan op de voeding met de bijgeleverde transformator hiervoor. 5. De timer zal in service aangeven, als dit niet het geval is, lees dan nog eens hoofdstuk 6.3 van Denver timer. 6. Druk op de "REGEN" key gedurende drie seconden in, om een regeneratie te starten. Na enkele seconden zal het systeem naar terugspoelen geschakeld.

13 7. Open de inlaatklep langzaam. Hierdoor zal het water de ontharder in stromen. De waterstroom zal op dit moment niet veel zijn, doordat het water via het onderste deel van de ontharder zal circuleren richting de afvoer. 8. Wanneer het water met een continue stroom de afvoer in loopt, draait u de inlaatklep volledig open. Op dit moment zal de complete waterstroom zich in het apparaat bevinden. Deze hardere stroom water zal het apparaat niet beschadigen. Er kan enige verkleuring van het afvoerwater te zien zijn. Deze verkleuring komt door de hars en is normaal. 9. Houd de klep volledig open totdat de verkleuring van het water is verdwenen. 10. Sluit de inlaatklep gedurende 5 minuten, zodat de nog aanwezige lucht samen met de harskolom naar boven kan drijven. 11. Open de inlaatklep nog één maal om lucht binnen het apparaat te laten ontsnappen. 12. Annuleer de huidige fase van de regeneratie. De pekeltank begint zichzelf nu te vullen. Op dit ogenblik zal het systeem de regeneratie eindigen welke begon bij punt Start een nieuwe regeneratie. Wacht tot het systeem aangeeft dat het gaat terugspoelen(positie nr6) Annuleer dit stadium door een willekeurige toets in te drukken. 14. De ontharder begint water uit de tank te zuigen (pekelpositie) Controleer of de ontharder water uit de tank zuigt. 15. Annuleer de verdere fases van de regeneratie. 16. Zet de bypass aan en controleer of het behandeld water correct is verzacht. (zie hoofdstuk 7.3) 17. Vul de tank met zout. 18. Het systeem is klaar voor gebruik. Start up is voltooid.

14 3.2 Instellen resthardheid. Zoals beschreven in hoofdstuk 2.7 wordt geadviseerd geen volledig onthard water te gebruiken in huishoudelijke installaties. Denver systemen hebben een resterende hardheid regulator. Deze maakt het mogelijk de hardheid te doseren in het behandelde water. Dit werkt door een kleine proef te doen op niet behandeld water met een deel compleet behandeld water. Om te resterende hardheid te kunnen inregelen opent u de regulator. Nu kunt u het uitgaande water testen en controleren of het voor u op de gewenste waarden is. Is dit niet het geval, stelt u de regulator opnieuw af en test u nogmaals. LET OP! De regulator wordt volledig gesloten geleverd. Wanneer u de regulator niet zou aanpassen, levert deze volledig onthard water.

Denver Waterontharder

Denver Waterontharder Gebruikershandleiding Denver Waterontharder B&B Humifidication BV Inhoud 1 Kennismaking 3 1.1 Veiligheid 4 1.2 Voordat u begint 4 2 Inleiding 5 2.1 Wat is hardheid 5 2.2 Hoe werkt het systeem 6 2.3 Regeneratie

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding de slimste waterontharder Installatiehandleiding Gefeliciteerd met de aankoop van uw! U heeft gekozen voor de nieuwe technologie die in staat is om de waterontharder continu bij te sturen, door de hardheid

Nadere informatie

Waterontharder VT1000. Gebruikers handleiding

Waterontharder VT1000. Gebruikers handleiding Waterontharder VT1000 Gebruikers handleiding Pagina 2 van 16 VT1000 rev1 Inhoudsopgave. Pagina 1. Belangrijke informatie. 4. 2. Algemeen. 5. 3. Installatie 6. 3.1. Inhoud levering 6. 3.2. Installeren 7.

Nadere informatie

Installatiegids simplex

Installatiegids simplex Installatiegids simplex Isera Rusela Escalda Het is aan te raden een waterontharder door een gespecialiseerde installateur te laten plaatsen. Ondanks dat de DELTA waterontharder waarschijnlijk de meest

Nadere informatie

Installatiegids duplex

Installatiegids duplex Installatiegids duplex Garona Mosela Morava Het is aan te raden een waterontharder door een gespecialiseerde installateur te laten plaatsen. Ondanks dat de DELTA waterontharder waarschijnlijk de meest

Nadere informatie

INSTALLATIE, INGEBRUIKNAME, GEBRUIK, ONDERHOUD.

INSTALLATIE, INGEBRUIKNAME, GEBRUIK, ONDERHOUD. WATERONTHARDERS INSTALLATIE, INGEBRUIKNAME, GEBRUIK, ONDERHOUD. AS 105 AS 145 AS 175 AS 205 Geachte klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen in de AmySoft waterontharder. Met AmySoft heeft u gekozen voor

Nadere informatie

[INSTALLATIE HANDLEIDING]

[INSTALLATIE HANDLEIDING] [INSTALLATIE HANDLEIDING] o Aquacombi @ info@aquacombi.nl W www.aquacombi.nl T 088 98 99 100 1 VOORDAT U BEGINT WATERDRUK De voorgeschreven werkingsdruk ligt tussen 1,5 en 6 bar. Bij stromend water, mag

Nadere informatie

Installatiegids Delta Ontario Duplex

Installatiegids Delta Ontario Duplex GH Systems bvba Delta water softeners Diependale 24 Serviceadres: Fonteinplein 3 9700 Oudenaarde Tel. 055/457110 Fax. 055/457111 info@ghsystems.be www.ghsystems.be Installatiegids Delta Ontario Duplex

Nadere informatie

Delta Water Softeners Nederland BV De Sonman 27, 5066 GJ Moergestel T : 013 513 35 54 info@dewason.nl www.dewason.nl

Delta Water Softeners Nederland BV De Sonman 27, 5066 GJ Moergestel T : 013 513 35 54 info@dewason.nl www.dewason.nl INSTALLATIEGIDS DELTA ESCALDA DELTA ISERA Delta Water Softeners Nederland BV De Sonman 27, 5066 GJ Moergestel T : 013 513 35 54 info@dewason.nl www.dewason.nl Onderdelen Voorzorgsmaatregelen Installatie

Nadere informatie

DELTA WATER ENGINEERING V09/2014/P1

DELTA WATER ENGINEERING V09/2014/P1 Delta Water Engineering V09/2014/P1 INSTALLATIEGIDS MORAVA 1. Onderdelen: 1. BYPASS 8. INSTELLING RESTHARDHEID 2. KLEPPENHUIS 9. INSTELLING INKOMENDE HARDHEID 3. HARSTANK 10. NAAR PEKELKLEP 4. CONTAINER

Nadere informatie

Versie Nederlands

Versie Nederlands NEDERLANDSE INSTALLATIE HANDLEIDING KINETICO DUPLEX COMPACT MODELLEN Waterontharders duplex met geïntegreerd zoutvat / en MiniKB met losse bak Versie Nederlands 2015.2 2020c (EU) 2020c HF / Aquakinetic

Nadere informatie

Waterontharder. Service handleiding KVD-613 / KVD-621. Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl

Waterontharder. Service handleiding KVD-613 / KVD-621. Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Waterontharder KVD-613 / KVD-621 Service handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave 1. Belangrijke informatie 4 Pagina 2. Algemeen 5 3. Installatie 6 3.1 Installatie 6 3.2 In werkingstelling

Nadere informatie

HANDLEIDING DELTA ESCALDA HANDLEIDING DELTA ESCALDA

HANDLEIDING DELTA ESCALDA HANDLEIDING DELTA ESCALDA HANDLEIDING DELTA ESCALDA 1 1. Onderdelen: 1. BYPASS 8. INSTELLING RESTHARDHEID 2. KLEPPENHUIS 9. INSTELLING INKOMENDE HARDHEID 3. HARSTANK 10. NAAR PEKELKLEP 4. ZOUTRESERVOIR / BEHUIZING 11. Niet van

Nadere informatie

HANDLEIDING DELTA RUSELA HANDLEIDING DELTA RUSELA

HANDLEIDING DELTA RUSELA HANDLEIDING DELTA RUSELA HANDLEIDING DELTA RUSELA 1 1. Onderdelen: 1. BYPASS 8. INSTELLING RESTHARDHEID 2. KLEPPENHUIS 9. INSTELLING INKOMENDE HARDHEID 3. HARSTANK 10. NAAR PEKELKLEP 4. ZOUTRESERVOIR 11. Niet van toepassing 5.

Nadere informatie

Algemene informatie. Tips: Voor uw veiligheid:

Algemene informatie. Tips: Voor uw veiligheid: Tips: - Gaat u de tuin ruim water geven, schuif de by-pass kraan dan dicht, vergeet niet om na het sproeien deze weer open te schuiven. - Twijfelt u of de ontharder het wel doet, kijk dan of er op uw thee

Nadere informatie

Waterontharder KVD-613 / KVD-621. Gebruikers handleiding

Waterontharder KVD-613 / KVD-621. Gebruikers handleiding Waterontharder KVD-613 / KVD-621 Gebruikers handleiding Inhoudsopgave 1. Belangrijke informatie 4 Pagina 2. Algemeen 5 3. Installatie 6 3.1 Installatie 6 3.2 In werkingstelling 8 4. Bediening 9 5. Jaarlijks

Nadere informatie

DE ONLINESHOP VOOR WATERONTHARDERS EN CV VERVANGING HANDLEIDING DE ONLINESHOP VOOR WATERONTHARDERS EN CV VERVANGING WWW.INSTALLATIEWORLD.

DE ONLINESHOP VOOR WATERONTHARDERS EN CV VERVANGING HANDLEIDING DE ONLINESHOP VOOR WATERONTHARDERS EN CV VERVANGING WWW.INSTALLATIEWORLD. DE ONLINESHOP VOOR WATERONTHARDERS EN CV VERVANGING HANDLEIDING DE ONLINESHOP VOOR WATERONTHARDERS EN CV VERVANGING WWW.INSTALLATIEWORLD.NL Type waterontharder Euro Combi Besturing: Fleck 5600 SXT Harsinhoud

Nadere informatie

HANDLEIDING DELTA DOMELA HANDLEIDING DELTA DOMELA

HANDLEIDING DELTA DOMELA HANDLEIDING DELTA DOMELA HANDLEIDING DELTA DOMELA 1 1. Onderdelen: 1. BYPASS 8. INSTELLING RESTHARDHEID 2. KLEPPENHUIS 9. INSTELLING INKOMENDE HARDHEID 3. HARSTANK 10. NAAR PEKELKLEP 4. ZOUTRESERVOIR 11. Niet van toepassing 5.

Nadere informatie

DEWASON BV, De Sonman 27, 5066 GJ Moergestel. T

DEWASON BV, De Sonman 27, 5066 GJ Moergestel. T INSTALLATIEGIDS DELTA GARONA DELTA MOSELA DELTA TIBERA DEWASON BV, De Sonman 27, 5066 GJ Moergestel T 013 513 35 54 info@dewason.enl www.dewason.nl Onderdelen Voorzorgsmaatregelen Installatie Instellingen

Nadere informatie

HANDLEIDING DELTA ONTARIO HANDLEIDING DELTA ONTARIO DUPLEX

HANDLEIDING DELTA ONTARIO HANDLEIDING DELTA ONTARIO DUPLEX HANDLEIDING DELTA ONTARIO DUPLEX 1 1. Onderdelen: 1. BYPASS 8. INSTELLING INKOMENDE HARDHEID 2. KLEPPENHUIS 9. NAAR PEKELKLEP 3. HARSTANK 10. CONNECTIES 4. PEKELKLEP (brine valve / vlotter) 11. NAAR RIOOL

Nadere informatie

GE SmartWater. Gebruikers handleiding Versie : 7/2002 MV NED. Volumetrisch computer gestuurde waterontharders Series GNSF18Z GXSF27B, PNSF35B

GE SmartWater. Gebruikers handleiding Versie : 7/2002 MV NED. Volumetrisch computer gestuurde waterontharders Series GNSF18Z GXSF27B, PNSF35B GE SmartWater Volumetrisch computer gestuurde waterontharders Series GNSF18Z GXSF27B, PNSF35B Gebruikers handleiding Versie : 7/2002 MV NED Aquasoft Watersystems b.v. ( Importeur Netherlands ) Postbus

Nadere informatie

Installatie gids en gebruiksaanwijzing Model 500 4 button

Installatie gids en gebruiksaanwijzing Model 500 4 button Installatie gids en gebruiksaanwijzing Model 500 4 button Inhoud Wat na te kijken alvorens te installeren.... 2 Te doen en niet te doen. 3 Referentieafbeeldingen... 4 Installatie procedure en in werking

Nadere informatie

De Ecowater machine wordt aangesloten via een Bypass. Deze kan er uit zoals hiernaast afgebeeld.

De Ecowater machine wordt aangesloten via een Bypass. Deze kan er uit zoals hiernaast afgebeeld. Sluit de waterleiding af door de hoofdkraan dicht te draaien, zaag de waterleiding door achter de watermeter en voor het eerste verdeelpunt. Breng een heen- en retourleiding aan naar de plek waar de ontharder

Nadere informatie

HANDLEIDING DELTA GARONA HANDLEIDING DELTA GARONA

HANDLEIDING DELTA GARONA HANDLEIDING DELTA GARONA HANDLEIDING DELTA GARONA 1 1. Onderdelen: 1. BYPASS 8. INSTELLING RESTHARDHEID 2. KLEPPENHUIS 9. INSTELLING INKOMENDE HARDHEID 3. HARSTANK 10. NAAR PEKELKLEP 4. ZOUTRESERVOIR 11. Niet van toepassing 5.

Nadere informatie

Type waterontharder. Waterluxe Combi-Volume. Waterluxe Duo-Volume. Besturing: Fleck 5600 SXT. Besturing: Fleck 5600 SXT. Harsinhoud in liters

Type waterontharder. Waterluxe Combi-Volume. Waterluxe Duo-Volume. Besturing: Fleck 5600 SXT. Besturing: Fleck 5600 SXT. Harsinhoud in liters Handleiding Type waterontharder Waterluxe Combi-Volume Besturing: Fleck 5600 SXT Harsinhoud in liters 4 0 4 0 5 Waterluxe Duo-Volume Besturing: Fleck 5600 SXT Harsinhoud in liters 4 0 4 0 Type zoutbak

Nadere informatie

Bedieningsvoorschrift voor een waterontharder

Bedieningsvoorschrift voor een waterontharder Bedieningsvoorschrift voor een waterontharder Modellen: WOC5 MINI T/M WOC14 ECO EV Werkdruk: minimaal 2,0 bar Maximaal 6,0 bar Temperatuur: maximaal 35 C Elektrische voeding: 230V 50Hz, 10VA Uw type installatie

Nadere informatie

HANDLEIDING DELTA MORAVA HANDLEIDING DELTA MORAVA

HANDLEIDING DELTA MORAVA HANDLEIDING DELTA MORAVA HANDLEIDING DELTA MORAVA 1 1. Onderdelen: 1. BYPASS 8. INSTELLING RESTHARDHEID 2. KLEPPENHUIS 9. INSTELLING INKOMENDE HARDHEID 3. HARSTANK 10. NAAR PEKELKLEP 4. CONTAINER VOOR APPARAAT EN ZOUT 11. Niet

Nadere informatie

Elektrische muurbeugel

Elektrische muurbeugel E HANDLEIDING Elektrische muurbeugel IR ontvanger programmeren: (AB = afkorting voor afstandsbediening) STAP 1: Druk en houd voor 5 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen en aan blijft, dan druk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bedrade afstandsbediening MWR-VH02 ENERGIE RECOVERY VENTILATIE (ERV wtw ventilatie) Ne DB98-30694A(1) Veiligheidsmaatregelen Lees deze instructies aandachtig door voordat u deze bedrade

Nadere informatie

HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN

HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN Algemene Handleiding Hudson Reed Thermostatische Douchepanelen Titel: Algemene HandleidingThermostatische Douchepanelen Date: 1 st June

Nadere informatie

Kinetico waterontharders: checklist voor storingen. Probleem oplossingen Gebruik deze probleem oplossingen in combinatie met de installatiehandleiding

Kinetico waterontharders: checklist voor storingen. Probleem oplossingen Gebruik deze probleem oplossingen in combinatie met de installatiehandleiding Kinetico waterontharders: checklist voor storingen. Probleem oplossingen Gebruik deze probleem oplossingen in combinatie met de installatiehandleiding Verzamel informatie: * Wat is de klacht om uit te

Nadere informatie

DucoBox Silent Connect

DucoBox Silent Connect DucoBox Silent Connect HANDS ON BE(nl) 1 2 1. Aansluiting & knoppen 2. LED-indicatie 3 3. Montage + aansluiting 1. Draai de Boxsensor(en) in het gewenste kanaal in de DucoBox tot de Boxsensor vastklikt.

Nadere informatie

WATERONTHARDERS INSTALLATIE, INGEBRUIKNAME, GEBRUIK, ONDERHOUD. NSC14ED NSC17ED NSC25ED

WATERONTHARDERS INSTALLATIE, INGEBRUIKNAME, GEBRUIK, ONDERHOUD. NSC14ED NSC17ED NSC25ED WATERONTHARDERS INSTALLATIE, INGEBRUIKNAME, GEBRUIK, ONDERHOUD. Modellen : NSC11ED NSC14ED NSC17ED NSC25ED Geachte heer/mevrouw, Eerst en vooral zouden we u via deze weg van harte willen bedanken voor

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN

GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN 2 GARANTIE Op het apparaat is 24 maanden garantie vanaf koopdatum. Uitgesloten van garantie zijn: verlichting, schade en gevolgschade ontstaan door een gebrekkig

Nadere informatie

Handleiding AZEZ. Type Eenheid 715302 715303 715304 715306 715308 715310 715312 715314

Handleiding AZEZ. Type Eenheid 715302 715303 715304 715306 715308 715310 715312 715314 Handleiding AZEZ Algemene instructies: Dit filter is ontworpen en gemaakt om aan de hoogste eisen van kwaliteit en afwerking te voldoen. De UDI AZEZ filter is een automatisch zelfreinigend filter dat wordt

Nadere informatie

Electrische Boiler. Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H

Electrische Boiler. Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H Electrische Boiler Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H Wij feliciteren u met de aanschaf van uw boiler. De electrische verwarmers

Nadere informatie

Installatie Gids voor 4-water Installatie Gids voor AquaUltra

Installatie Gids voor 4-water Installatie Gids voor AquaUltra Installatie Gids voor 4-water Installatie Gids voor AquaUltra Waterontharder Model 4water-U2 Nederlands 2007 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Uitpakken toestel 3 Installatie instructie 5 Programmeren computer

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

Van 895,00 voor 844,95

Van 895,00 voor 844,95 Exclusief installeren (aansluiten) van de waterontharder. Installatiekosten van de waterontharder 199,95 Euro inclusief btw. (tot 5 meter) Soorten waterontharders van Installatieworld dat zijn de Duo-Volume

Nadere informatie

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing EcoAir 60 Gebruiksaanwijzing Technische specificaties. Algemeen Netspanning: 230V/50Hz Ampère: 16 Wattage: 3000 Afmeting: 515x975x40mm (BxHxD) Gewicht leeg: 42 kg Pompen Aantal: 2x (douche- en afvalwater)

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

Reservoir PRO3-VAQ PRO7-VAQ

Reservoir PRO3-VAQ PRO7-VAQ Installatiehandleiding VAQ Lees voor het installeren eerst deze handleiding Inleiding De werking van de Quooker Het Quooker-systeem bestaat uit een klein reservoir onder het aanrecht dat aangesloten is

Nadere informatie

Installatiehandleiding Scale Control. Lees voor het installeren eerst deze handleiding

Installatiehandleiding Scale Control. Lees voor het installeren eerst deze handleiding Installatiehandleiding Scale Control Lees voor het installeren eerst deze handleiding Inleiding De werking van de Quooker Scale Control De Scale Control reduceert de hardheid van het water om zo kalkophoping

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING 20274_ HK855 TM ALL RIGHTS RESERVED MARMITEK

GEBRUIKSAANWIJZING 20274_ HK855 TM ALL RIGHTS RESERVED MARMITEK PROGUARD800 SERIES HK855 Hardwire 800 LCD Keypad GEBRUIKSAANWIJZING 20274_20080716 HK855 TM ALL RIGHTS RESERVED MARMITEK Het installeren van de HK855 bedrade LCD Keypads De ProGuard800 is geschikt voor

Nadere informatie

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat AT-5461 Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat Veiligheid Lees en bewaar deze instructies. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar oud en door personen met verminderde lichamelijke,

Nadere informatie

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 Installatie & Instructie Handleiding Editie 2008 15.07.2008 Rev. 1.0 Inhoudstafel 1. Handleiding voor de installatie...3 1.1 Aansluiting...3 1.2 Installatie

Nadere informatie

Handleiding voor ombouw van Aardgas naar Propaan

Handleiding voor ombouw van Aardgas naar Propaan Handleiding voor ombouw van Aardgas naar Propaan EHLE 17, EHLE 23 EHLE 27, EHLE 34 EHLE 39 6.720.67.216 (T30.3216.04) (200812) Aanbevelingen Inhoudsopgave Uitleg van de symbolen 2 1 Aanbevelingen 2 2 Verandering

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE TP800P-TP800R-TP1200R. tuinpompen

INSTRUCTIEBOEKJE TP800P-TP800R-TP1200R. tuinpompen INSTRUCTIEBOEKJE TP800P-TP800R-TP1200R tuinpompen Hartelijk dank! 2 Hartelijk dank dat u voor een EUROM TP tuinpomp gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle tevredenheid

Nadere informatie

Gebruikhandleiding TC-500

Gebruikhandleiding TC-500 Gebruikhandleiding TC-500 1:001 Steek de oven in. 1.002 Schakel de TC-500 in (schakelaar 1/0) aan de bovenzijde van het kastje display 1 (groen) geeft de actuele temperatuur aan. 2:001 Programmering. Een

Nadere informatie

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK INSTALLATIE INSTRUCTIES 12-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN AUTOMOTIVE INDUSTRIIE

STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN  AUTOMOTIVE INDUSTRIIE STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN Hoe te installeren: 1. De tijdschakelaar moet verticaal gemonteerd worden. 2. Plaats een nieuwe 9 Volt Alkaline batterij in het batterijcompartiment

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

U sluit de drukregelaar aan op een wegwerpfles met nulgas of kalibratiegas. Deze handleiding is bij Priva verkrijgbaar via artikelnummer 3790000.

U sluit de drukregelaar aan op een wegwerpfles met nulgas of kalibratiegas. Deze handleiding is bij Priva verkrijgbaar via artikelnummer 3790000. Drukregelaar Deze drukregelaar gebruikt u bij het kalibreren van: de CO2-Module van de E-Meetbox, zie CO2-Module kalibreren de CO2-monitor, zie CO2-monitor kalibreren (pag. 5) U sluit de drukregelaar aan

Nadere informatie

Inbedrijfstelling van de installatie

Inbedrijfstelling van de installatie Inbedrijfstelling van de installatie excellence in hot water INHOUD. Zonnecircuit.............................. 2. Inbedrijfstelling............................. 3 3. Oplossen van eventuele pannes..............

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Pro

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Pro Document revisie: 1.3 Publicatiedatum: mei 2006 Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Pro Het kan voorkomen dat een Bridgemate niet functioneert naar behoren. Er kunnen hier verschillende oorzaken

Nadere informatie

KOEL-SCHUDINCUBATOR. VOS (zonder koelfunctie) VOS-12061

KOEL-SCHUDINCUBATOR. VOS (zonder koelfunctie) VOS-12061 KOEL-SCHUDINCUBATOR VOS-12060 (zonder koelfunctie) VOS-12061 BELANGRIJKE TIPS: Lees deze handleiding helemaal door voor gebruik Plaats géén vluchtige, brandbare of ontplofbare producten in het apparaat

Nadere informatie

Uitdeukset hydraulisch 4 ton Handleiding

Uitdeukset hydraulisch 4 ton Handleiding Uitdeukset hydraulisch 4 ton 9706155 Handleiding Gebruiksaanwijzing en onderdelenlijst Lees voor uw eigen veiligheid de instructies, voor gebruik, goed door. Nummer Omschrijving Aantal 1 Kunststof kist

Nadere informatie

PS-300 en PS-400 Handleiding 2004

PS-300 en PS-400 Handleiding 2004 Elektromechanische motor voor draaihekken type PS-300 en PS-400 (zelfblokkerend) Technische gegevens: PS-300 PS-400 Voeding 230 V AC 230 V AC Normaal opgenomen vermogen 250 W 250 W Opgenomen stroom 1,5

Nadere informatie

Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen

Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Uitvoering 3 Installatie 3 Vullen 5 Starten ( eerste keer) 5 Starten ( normaal gebruik) 5

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE Aan de slag NL Rider De Rider beschikt over een aanraakscherm. U kunt op het scherm klikken of de hardwareknop gebruiken om het apparaat te bedienen. 1 BACK 2 4 LAP PAGE 3 1 Aan-uit/Terug/Pauze/ Stop (

Nadere informatie

Gebruikshandleiding KAMELEON-120S. Omkeerbaar

Gebruikshandleiding KAMELEON-120S. Omkeerbaar Gebruikshandleiding KAMELEON-120S Omkeerbaar 1 BASISINSTRUCTIES 1. Vooraleer de douchecabine te gebruiken, lees eerst aandachtig alle instructies in deze handleiding. 2. Zowel voor koud als warm water

Nadere informatie

Gebruikshandleiding AQUAREL

Gebruikshandleiding AQUAREL Gebruikshandleiding AQUAREL 1. dak 7. ingang voor flexibel handsproeier 2. achterpaneel 8. vast, glazen voorpaneel 3. handsproeier 9. douchebak 4. deurgreep 10. vast, glazen achterpaneel 5. vast, glazen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MOBIELE DIESELOLIETANK MET POMP TYPE FIELDMASTER

GEBRUIKERSHANDLEIDING MOBIELE DIESELOLIETANK MET POMP TYPE FIELDMASTER GEBRUIKERSHANDLEIDING MOBIELE DIESELOLIETANK MET POMP TYPE FIELDMASTER FIELDMASTER INHOUDSTAFEL 1. ALGEMEEN 3 2. OPSLAG, TRANSPORT EN PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN 3 3. EERSTE GEBRUIK 4 4. TECHNISCHE GEGEVENS

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display

Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display Copyright RETEG b.v. 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING... 3 2.2 MEER INFORMATIE... 3 3 MENU STRUCTUUR VAN HET DISPLAY...

Nadere informatie

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Document revisie: 1.1 Publicatiedatum: juli 2004 Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Het kan voorkomen dat een Bridgemate niet functioneert naar behoren. Er kunnen hier verschillende oorzaken

Nadere informatie

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300 S900 S902 S903 PS900 PS300 S901 S901-2D S901-4D S903 Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder

Nadere informatie

1. Aanschaf Welke GROHE kraan kan ik kopen?

1. Aanschaf Welke GROHE kraan kan ik kopen? GROHE Red New 1 1. Aanschaf Welke GROHE kraan kan ik kopen? Er zijn verschillende GROHE Red kranen verkrijgbaar. Wil je een keukenkraan die alles in één heeft? Kies dan voor de GROHE Red Duo, deze kraan

Nadere informatie

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is ALGEMENE OPMERKINGEN Lees aandachtig de aanwijzingen in dit handboek. Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het

Nadere informatie

DAB+ FM-RADIO DAB-42 GEBRUIKSHANDLEIDING

DAB+ FM-RADIO DAB-42 GEBRUIKSHANDLEIDING DAB+ FM-RADIO DAB-42 GEBRUIKSHANDLEIDING Lees deze gebruikshandleiding a.u.b. zorgvuldig door voorafgaand aan gebruik en bewaar de instructies als eventueel naslagwerk. PRODUCTOVERZICHT 1 Aan/Uit/Modus-knop

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Sauna Softdamp Infrarood Timer Langegolf Kleurenunit. Leisure Line

Gebruiksaanwijzing. Sauna Softdamp Infrarood Timer Langegolf Kleurenunit. Leisure Line Gebruiksaanwijzing Sauna Softdamp Infrarood Timer Langegolf Kleurenunit Leisure Line 1 Algemeen 3 Sauna.. 7 Softdamp. 9 Infrarood.. 11 Timer 14 Langegolf 16 Kleurenunit.. 19 Optie. 21 Sauna tijdklok. 22

Nadere informatie

Opmerkingen. Installatievoorbereiding. De vaatwasmachine aanzetten

Opmerkingen. Installatievoorbereiding. De vaatwasmachine aanzetten 3 Opmerkingen Lees deze handleiding zorgvuldig, voordat u de installatie uitvoert. Dit stelt u in staat, de watertoe- en -afvoeren, evenals de stroomaansluiting te begrijpen en een optimale positie te

Nadere informatie

W A T E R V E R Z A C H T E R S

W A T E R V E R Z A C H T E R S W A T E R V E R Z A C H T E R S INSTALLATIE, INDIENSTSTELLING, GEBRUIK, ONDERHOUD Model NSC Ultra 9 Mevrouw, mijnheer, We willen u danken voor het vertrouwen dat u in NORTH STAR stelt en willen u feliciteren

Nadere informatie

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden MYSON Kickspace 500, 600 & 800 Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMENE INFORMATIE 3 2. ONTWERP CV INSTALLATIE

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIEBLAD CABINET ONTHARDERS

PRODUCTINFORMATIEBLAD CABINET ONTHARDERS PRODUCTINFORMATIEBLAD CABINET ONTHARDERS Mini KC8 KC14 BESCHRIJVING In elk leidingwater zitten zouten. Van al deze zouten kunnen alleen de calcium- en magnesiumzouten neerslaan en kalk vormen. Het gehalte

Nadere informatie

Belangrijke instructies

Belangrijke instructies GN650TN GN1410TN GN650BT GN1410BT Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder volgen enkele instructies

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding De Hanwell temperatuur / vochtigheid datalogger Hanwell Hanlog32USB software (W200) USB set up communicatie kabel Y055 Verschillende mogelijkheden: -starten

Nadere informatie

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic.

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic. OPMERKING: Deze gebruikers handleiding bevat belangrijke informatie, zoals veiligheid & installatie punten, die u er toe zal leiden om het beste uit uw apparaat te halen. Hou het op een veilige plaats,

Nadere informatie

PACK TYXIA 541 et 546

PACK TYXIA 541 et 546 PACK 54 et 546 FR EN Notice d installation Installation instructions PL Instrukcja instalacji Installatie-instructies Inhoud van packs Inhoudsopgave Set 54 7 Set 546 7 6 5630 5730 / Installatie van de

Nadere informatie

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies:

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies: Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Contents Inhoud Sensor Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door te lezen. Het kan zo zijn dat u een beroeps electricien moet inschakelen

Nadere informatie

MEUBELSLOTEN (LOCKERSLOTEN) TC-LS100 LS100.130214 VERGRENDELINGEN. t 088 500 2800 f 088 500 2899 13

MEUBELSLOTEN (LOCKERSLOTEN) TC-LS100 LS100.130214 VERGRENDELINGEN. t 088 500 2800 f 088 500 2899 13 MEUBELSLOTEN (LOCKERSLOTEN) MODELLEN LS100ZA, LS100ZB, LS100ZC, LS100ZD, LS100WA, LS100WB, LS100WC, LS100WD 1. INHOUDSOPGAVE 1 Inhoudsopgave 2 Bedieningselement 3 Slot met bevestigingsmaterialen 4 Installatie

Nadere informatie

R-99 COMPUTER INSTRUCTIONS

R-99 COMPUTER INSTRUCTIONS R-99 COMPUTER INSTRUCTIONS LCD Display Liquid Crystal Display SPM Weergave Functie Identificatie 1. STOP Display = STOP status 2. Manueel Display = 1~16 Weerstand levels 3. Program Display = P1~P12 4.

Nadere informatie

Batterijdiagnosetoestel voor het testen van alle types 12 V-batterijen.

Batterijdiagnosetoestel voor het testen van alle types 12 V-batterijen. CBT12XS BATTERIJTESTTOESTEL Batterijdiagnosetoestel voor het testen van alle types 12 V-batterijen. TESTVERLOOP / GEBRUIKSAANWIJZINGEN BELANGRIJK: 1. Voor het testen van de prestatie van 12 V-accu s (CCA:

Nadere informatie

INHOUDS OPGAVE. GEBRUIKERSHANDLEIDING (voor dagelijks gebruik) OPERATORHANDLEIDING

INHOUDS OPGAVE. GEBRUIKERSHANDLEIDING (voor dagelijks gebruik) OPERATORHANDLEIDING QUICK START MANUAL INHOUDS OPGAVE GEBRUIKERSHANDLEIDING (voor dagelijks gebruik) Machineonderdelen 4 Opstarten 4 Verpakking wisselen 5 Lekbak 5 Serving 6 Displayelementen 7 Uitschakelen 8 Dagelijkse eindreiniging

Nadere informatie

METER VAN WARMTEVERBRUIK Module sanitair water Warm en koud

METER VAN WARMTEVERBRUIK Module sanitair water Warm en koud Warmteverbruiksmeter Module sanitair warm en koud water METER VAN WARMTEVERBRUIK Module sanitair water Warm en koud Versie M-bus Versie plaatselijke aflezing Handleiding voor montage Module sanitair warm

Nadere informatie

VH CONTROL THERMOSTAAT METIS

VH CONTROL THERMOSTAAT METIS VH CONTROL THERMOSTAAT METIS HANDLEIDING & INSTRUCTIES 1 INHOUD Algemeen... 3 Belangrijkste functionaliteiten... 3 Belangrijke veiligheidsinformatie... 3 Technische gegevens... 3 Afmetingen... 4 Installatie

Nadere informatie

Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road

Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road Versie 1.2.1 Korsmit Rally Elektronics 16-7-2017 Inhoud Inhoud... 2 Samenvatting... 3 1. informatie... 4 Achtergrond... 4 Weergaven:... 4 2. Werking... 5 3.1:

Nadere informatie

SDP- Fourage toepassing

SDP- Fourage toepassing SDP- Fourage toepassing Voor het toevoegen van additieven aan kuilvoer, hooi en stro. De set bestaat uit: Membraanpomp, gegoten controller, 10m kabel, 10meter PVC buis (12.5mm I/D gevlochten), Zeef Sproeiassortiment

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

HALUTEC TECHNISCH DOSSIER SENSORSOFT

HALUTEC TECHNISCH DOSSIER SENSORSOFT TECHNISCH DOSSIER INHOUDSTAFEL Pag. HARSTECHNOLOGIE 2 SENSORTECHNOLOGIE 3 TEGENSTROOMTECHNOLOGIE 4 TECHNISCHE DATA 5 REGENERATIEDATA 6 TECHNISCHE FICHE HARS 7 TECHNISCHE FICHE ZOUT 8 WRAS-CERTIFICAAT 9

Nadere informatie

Alfamix (wasmachines) Handleiding

Alfamix (wasmachines) Handleiding Hot-fill systeem voor wasmachines Montage- en gebruikershandleiding Tot 90% van het energieverbruik van een wasmachine is elektriciteit gebruikt bij het opwarmen van warm water. De Alfamix laat toe om

Nadere informatie

GevekeSoft Technische documentatie

GevekeSoft Technische documentatie Waterwaterontharders GevekeSoft Technische documentatie 08112006 NL Geveke Inhoud 1 INLEIDING 3 1.1 Helemaal bij het begin. 3 1.2 Aanwijzingen bij de technische documentatie 3 2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R. hydrofoorgroepen

INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R. hydrofoorgroepen INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R hydrofoorgroepen 2 Hartelijk dank! Hartelijk dank dat u voor een EUROM HG hydrofoorgroep gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw

Nadere informatie

SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS

SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS MODELLEN: ES3 ES4 ES5 ES65 Installatie- en bedieningsvoorschriften Onderhoudsinstructies Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden. 4.1.4 INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

FLEXERIA AFSTANDSBEDIENING GEBRUIKERSHANDLEIDING TC-GTA100 GTA t f

FLEXERIA AFSTANDSBEDIENING GEBRUIKERSHANDLEIDING TC-GTA100 GTA t f FLEXERIA AFSTANDSBEDIENING INLEIDING De Flexeria afstandsbediening is een lichte, compacte afstandsbediening voor gebruik in combinatie met de Flexeria motorcilinder, oplegslot en deurcontroller. De afstandsbediening

Nadere informatie