AANKOOPGIDS CAMERASYSTEEM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AANKOOPGIDS CAMERASYSTEEM"

Transcriptie

1 AANKOOPGIDS CAMERASYSTEEM U heeft een beveiligingsscan uit laten voeren en één van de aanbevelingen is het plaatsen van een camerasysteem. Een professioneel camerasysteem kan een flinke investering zijn. Daarnaast zit er veel verschil in technieken, de gebruikte camera s, het opnamesystemen en de kosten. Om u te helpen met maken van de juiste keuze hebben wij dit document opgesteld. STAPPENPLAN Bepaal van te voren wat het doel is van het cameratoezicht. Wilt u overzicht (en bijvoorbeeld uw bezoekersstroom in de gaten houden) of wilt u de beelden gebruiken voor herkenning en/of identificatie? Is het belangrijk dat het cameratoezicht op een discrete wijze wordt uitgevoerd? Wilt u de beelden later terug kunnen zien? Is het een wens dat de beelden ook elders kunnen worden uitgelezen? Het bepalen van het doel is cruciaal voor de keuze voor het juiste camerasysteem. Een autosloperij dat outdoorcamera s met nachtzicht nodig heeft stelt andere eisen aan een systeem dan een kleine kruidenierswinkel zal doen. Stap 1: Lees onze uitleg over camera s Er zijn veel soorten camera s op de markt. We hebben een opsomming van de meest gebruikte systemen voor u op een rij gezet zodat u de juiste keuze kunt maken. Stap 2: Lees onze uitleg over recorders Een camerasysteem bestaat altijd uit camera s en een recorder. De recorder is de besturingseenheid van het camerasysteem. U kunt kiezen voor een prima kwaliteit camera s, maar wanneer de recorder niet voldoet aan een aantal belangrijke specificaties heeft u weinig aan uw nieuwe systeem. Stap 3: Vraag offertes aan bij installateurs U bent nu geïnformeerd over de op de markt beschikbare systemen. Wij geven u graag enkele tips zodat u kiest voor de juiste leverancier. Stap 4: Maak uw keuze Heeft u hulp nodig en wilt u graag nog meer advies? Neem voor een onafhankelijke (en gratis) beoordeling van de offerte gerust contact met ons op via nriemsdijk@securitywise.nu of (070)

2 STAP 1: CAMERA S Er zijn verschillende types camera op de markt verkrijgbaar, we lichten graag de verschillende opties toe; Professioneel of doe-het-zelf systeem? Kies altijd voor een professioneel camerasysteem. Een goedkoper systeem (bijvoorbeeld van de groothandel of bouwmarkt) kan financieel aantrekkelijk lijken, maar de beeldkwaliteit, opslagmogelijkheden en duurzaamheid zijn stukken minder. Zie onderstaande vergelijking tussen een professioneel en doe-het-zelf camerasysteem. Camerabeeld van een camera uit de bouwmarkt Camerabeeld van een professioneel maar goedkoop camerasysteem Binnen of buiten camera? Een buitencamera moet uiteraard weerbestendig zijn. Daarnaast is de kans op vandalisme groter en is deze daarom vaak in stevigere behuizing geplaatst. De buitencamera moet ook goed kunnen filmen bij weinig licht. Een goede buitencamera ziet vaak zelfs nog beter in het donker dan het menselijk oog (zie onderstaande vergelijking). Een buitencamera is om deze redenen duurder dan een binnencamera. Wat het mensenoog ziet Wat 0.01 lux camera s zien Deze beelden zijn niet bewerkt met Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma. TVL of beeldlijnen? Met de term TVL (Television Lines) of beeldlijnen wordt de resolutie van een camera bedoeld. Zo staat 350 TVL voor 350 horizontale beeldlijnen. Over het algemeen kan de volgende verdeling worden aangehouden: 350 TVL: Lage resolutie, geschikt voor overzichtscamera s (geen herkenning of identificatie mogelijk) 480 TVL: Gemiddelde resolutie, geschikt voor overzicht, herkenning en identificatie in een kleine ruimte (waar het te filmen object of de persoon zich op een korte afstand van de camera bevind) TVL: Hoge resolutie: Geschikt voor alle doeleinden en de beste kwaliteit beelden CCD of CMOS? Er zijn verschillende typen sensors voor camera s verkrijgbaar; de meest gebruikte zijn CCD- en CMOS sensoren. CCD sensoren kunnen beelden met een hogere resolutie genereren. CMOS sensoren hebben een lage resolutie (en zijn dus vaak goedkoper). 1/4 of 1/3 Inch sensor? Over het algemeen is een 1/3 inch CCD sensor een betere keuze; deze heeft minder last van ruis. Daarnaast heeft deze meer lichtgevoelig materiaal en levert de camera dus betere beelden op bij schermachtige situaties. Wanneer een camera in moet kunnen zoomen kunt u beter kiezen voor een 1/4 inch sensor (voor een scherper beeld).

3 Lux en lichtgevoeligheid De lichtgevoeligheid van een beveiligingscamera wordt uitgedrukt in lux. Het zegt iets over de minimale hoeveelheid licht die er moet zijn om een acceptabel beeld te kunnen krijgen. Een aantal voorbeelden van lux-waarden Bewolkte dag: 1000 lux Kantoor: 400 lux Schemering: 10 lux Donkere schemering: 1 lux Volle maan: 0,1 lux Kwartier maan: 0,01 lux Een standaard CCD camera heeft een gevoeligheid van 1 lux. Daarmee verkrijgt u dus ook in de schemering bruikbare beelden. Bij de infraroodcamera s ziet u vaak 0 lux als vermelde gevoeligheid. Omdat de camera zijn eigen lichtbron heeft is deze dus niet afhankelijk van de lichtsituatie Infrarood betekend niet per definitie dat de camera s goed nachtzicht hebben. Zie onderstaande vergelijking. Een normale camera met infrarood Een 0.01 lux camera Het infrarood licht is gelijk in beide situaties, alleen de elektronica van de camera s is verschillend. Draadloos (IP-camera) of bedraad systeem? Kies bij voorkeur voor een bedraad systeem. Draadloze systemen (die vaak gebruik maken van een WIFIverbinding) zijn gemakkelijk te storen met een zgn. WIFI-Jammer (kost ongeveer 80,- en is vrij verkrijgbaar). Daarnaast zijn deze draadloze systemen afhankelijk van een goed werkende internetverbinding en hebben de camera s altijd een eigen stroomvoorziening nodig. Er moeten dus ook voor draadloze systemen kabels getrokken worden. Bedrade camerasystemen hebben een hogere betrouwbaarheid en zijn in veel gevallen dus een betere oplossing. Optisch of digitale zoom Deze keuze moet vaak alleen worden gemaakt bij bepaalde type camera s. Vooral wanneer er gefilmd wordt op grote terreinen heeft de camera een zoom-functie nodig. Kies dan voor een zo hoog mogelijke optische zoom. Een digitale zoom is vaak niet voldoende voor een goede beeldkwaliteit. Zie onderstaande vergelijking voor de verschillen. Origineel Digitale zoom Optische zoom

4 Soorten camera s Het doel van het cameratoezicht en de omgeving bepalen welk type camera het beste geschikt is. Zie voor een vergelijking tussen de meest gebruikte types onderstaand overzicht: Standaard camera Dome camera Bullit camera PTZ (Pan Tilt Zoom) camera + Goedkoopste optie, goede beeldkwaliteit. Duidelijk zichtbaar (preventieve werking). Kan worden geplaatst in een behuizing om deze vandalisme en weer bestendig te maken. - Gevoelig voor vandalisme. Kan confronterend overkomen. Wordt vrijwel overal toegepast. Meer vandalisme bestendig. Het is niet zichtbaar waar de camera op gericht staat. Heeft een nettere uitstraling (gaat meer op in het interieur) Iets duurder dan standaard camera Wordt vrijwel overal toegepast. Discreet. Beperkte beeldkwaliteit. Vooral toegepast in winkels en kantoren. Kan van een afstand worden gericht op een bepaald punt. Heeft hierdoor 360 graden beeld. Wordt veel gebruikt in domecamera s. Dure oplossing en veel mechanise onderdelen (storingsgevoelig) Vooral toegepast in loodsen, grote terreinen, winkelcentra. De lens De keuze voor een juiste lens is afhankelijk van de situatie. Een groothoeklens in een winkel (veel beeld, minder details) en een telelens op de ingang (klein beeld, maar zeer scherp) is een veelgebruikte opstelling. Zo zie je op de eerste beelden haarscherp wie er binnenkomt en later wie er iets steelt. Een lens van 4mm of minder kan worden gezien als een groothoeklens, 9-10mm of meer als een telelens.

5 STAP 2: RECORDERS Een goede kwaliteit recorder (tevens de aanstuureenheid van de camera s) is erg belangrijk. U kunt goede camera s aanschaffen maar wanneer de recorder alleen een lage resolutie kan verwerken dan heeft u nog niets aan de beelden. Het komt helaas vaak voor dat men prima camera s heeft (waarvan de beelden op een monitor haarscherp zijn) maar dat de opgenomen beeldkwaliteit zeer teleurstellend blijkt te zijn. De standaard van tegenwoordig is een DVR-recorder met een harde schijf. Indien er een kopie van de opgenomen beelden moet worden gemaakt (bijvoorbeeld ivm een aangifte of indien u de beelden voor later wilt bewaren) kunt u dit zelf regelen. Soorten DVR-recorders Er zijn drie veelgebruikte standaarden in de camera-industrie: CIF: Lage kwaliteit, verwerkt beelden met 352 x 228 pixels Half D1 of 2CIF: Gemiddelde kwaliteit, verwerkt beelden met 704 x 228 pixels D1 of 4CIF: Beste kwaliteit, verwerkt beelden met 704/720 x 480 pixels CIF: 352 x 228 pixels D1: 704 x 576 pixels Welke recorder bij welke camera? Indien u goede camera s heeft wilt u natuurlijk ook een recorder die de beelden in een hoge kwaliteit opneemt. Om de prijs laag te houden kiezen veel installateurs voor een CIF-recorder. Hoewel dit in sommige gevallen volstaat (bijvoorbeeld wanneer het doel van het cameratoezicht het houden van overzicht is) kan vaak beter worden gekozen voor een iets duurdere, maar betere standaard. De keuze voor een goede recorder is afhankelijk van de camera s. In deze tabel worden de camera-resolutie en verschillende recorderstandaarden vergeleken: Opnamekwaliteit Opnamekwaliteit Opnamekwaliteit Camera CIF ½ D1 of 2CIF D1 of 4CIF 330 TVL Goed Beter Onnodig 380 TVL Goed Goed Best 480 TVL Matig Matig Best 600 TVL en hoger Matig Matig Best Matig: Behoorlijk kwaliteitsverlies, de beelden zijn afhankelijk van het doel beperkt bruikbaar Goed: Een acceptabele beeldkwaliteit Beter: Een geoptimaliseerde beeldkwaliteit Best: De best mogelijke optie Onnodig: Omdat de cameraresolutie lager is heeft het geen zin om een recorder met een hoge resolutie te gebruiken.

6 Let erop dat het gebruik van een recorder met een hogere standaard ook extra kosten met zich meebrengt. Deze recorders zijn niet alleen duurder ivm de gebruikte techniek, maar ook omdat er meer opslagcapaciteit nodig is om de beelden op te slaan. D1 of 4CIF beeldkwaliteit heeft 4x zoveel opslagruimte nodig als beelden met CIF-kwaliteit. In plaats van een 500 Gigabyte harde schijf is dan een 1 Terabyte harde schijf nodig om de beelden een week te kunnen bewaren (uitgaande van 4 aangesloten camera s). Compressie: H.264 / AVC (advanced Video Coding) Bewakingscamera s staan vaak 24 uur per dag aan en leveren daardoor veel beelddata. Zo neemt het beeld van een camera met een resolutie van 720 x 480 x 3 (bytes/pixel) ongeveer 1 Mb aan ruimte in beslag. Met 25 beelden per seconde is dit bijna 80 Gigabyte aan data per uur, oftewel 2 Terabyte per dag. Met dergelijke hoeveelheden data staan de opslagschijven al snel vol, het is dus noodzakelijk compressie toe te passen. Analoge camera's leveren een standaard beeld dat pas op de recorder/pc kan worden gecomprimeerd. H.264 (ook bekend als AVC) is een nieuwe, veelgebruikte, compressie-techniek. H.264 heeft twee belangrijke voordelen ten opzichte van zijn voorgangers (zoals MPEG4); wanneer de beelden van een afstand worden bekeken is een hogere kwaliteit mogelijk bij minder bandbreedte. Daarnaast worden de beelden in een betere kwaliteit opgeslagen en er is minder (dure) schijfruimte nodig. Extern op het camerasysteem inloggen De systemen die tegenwoordig worden geïnstalleerd hebben allemaal de mogelijkheid om mee te kijken vanuit een andere locatie. Dit kan vanaf een PC, tablet of zelfs mobiele telefoon.

7 STAP 3: VRAAG OFFERTES AAN BIJ INSTALLATEURS Tip 1: Meerdere offertes Vraag verschillende bedrijven om een aanbieding te doen. Er zitten vaak grote verschillen in de prijzen, kwaliteit en service. Vraag aan de installateur waarom hij de diverse camera s op de diverse posities hangt en of hij kan uitleggen hoe de apparatuur precies werkt. Zijn uitleg is een goede indicatie van zijn vakkennis. Staar u niet blind op de prijzen, maar let ook op kwaliteit- en serviceaspecten. Tip 2: Kies een gespecialiseerde installateur Kies altijd voor een installateur en plaats de camera s niet zelf. U kunt goede apparatuur hebben aangeschaft, maar wanneer u de camera s en recorder verkeerd installeert heeft u nog weinig aan deze beveiligingsmaatregel. Er zijn twee belangrijke erkenningen; kies bij voorkeur voor een NCP (BORG) of VEB-erkend installateur. Deze zijn wellicht iets duurder dan niet-gecertificeerde bedrijven, maar het inschakelen van een erkend installateur heeft een aantal voordelen; Een erkend installateur zal kwalitatief goede producten gebruiken. Hij dient volgens de richtlijnen van het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV) of vereniging Europese beveiligingsbedrijven te werken. Wanneer u ontevreden bent kunt u gebruik maken van goed georganiseerde klachtenregelingen. Een lijst met erkende adviseurs in uw regio vindt u op deze websites: of Tip 3: Offerte Let in de offerte op de volgende zaken: Jaarlijks terugkerende kosten voor onderhoud. Tijdens het onderhoud worden camera s afgestoft en wordt de installatie getest. Dit is, afhankelijk van de grootte van het systeem, niet meer dan een uur werk. Het jaarlijks testen van het systeem kan afhankelijk van de situatie (vooral bij grotere systemen) aanbevolen worden. De looptijd van onderhoudscontracten. Kosten; richtprijzen (afhankelijk van vereiste technische specificaties) voor goede kwaliteit zijn: o Binnencamera; 200,- tot 400,- o Buitencamera; 300,- tot 900,- o DVR-harddisk recorder: 500,- tot 650,- (4 kanaals) o DVR-harddisk recorder: 700,- tot 1000,- (8 kanaals) o Montagekosten verschillen; er geen richtprijzen. Deze kosten zijn afhankelijk van de situatie ter plaatse (het monteren in een pand met systeemplafond is bijvoorbeeld goedkoper). Daarnaast zijn de uiteindelijk kosten van een groot aantal variabelen, zoals de geboden service, garantie, ondersteuning van de mogelijkheid om in te loggen op afstand, de lichtsterkte op de locatie en de totale kwaliteit van een systeem. Tip 4: Verkooptrucs In de beveiligingswereld lopen veel 'gladde' jongens rond. Het enige wat deze verkopers interesseert is geld verdienen. Laat u niets wijsmaken en weet dat de volgende verkooppraatjes standaard zijn: De concurrent gebruikt een B-merk, een 'minder' merk, slechte kwaliteit etc. Laat u niets wijsmaken. U weet nu wat de technische specificaties betekenen en kunt dus prima beoordelen wat een goede en slechte kwaliteit is. Wij willen ons nieuwe systeem in uw bedrijf plaatsen als pilot. Met dit soort uitspraken en andere ''promotieacties'' proberen sommige bedrijven bij u binnen te komen. Deze bedrijven nemen contact met u op met de mededeling dat u uitgekozen bent om als referentie voor hen op te treden. Zij bieden u vervolgens een hoge korting aan zodat zij u een systeem kunnen verkopen. De realiteit is echter dat deze bedrijven vaak nog steeds voldoende aan het systeem verdienen, u met dure onderhoudscontracten opgescheept kunt komen te zitten en dat u vaak een zeer beperkte garantie heeft. Ga dus niet op deze praatjes in. Een abonnement per maand is goedkoper. Vaak betaalt u 25,- voor 1 camera (en daar komen nog kosten voor opname en bijvoorbeeld SMS-alerts bij). Wanneer u zelf een systeem met 1 camera aanschaft is uw investering 800,-. 36 maanden maal 25,- = 900,-. Na drie jaar heeft u uw kleine investering dus terug verdiend ten opzichte van een abonnement. (en een goed systeem gaat zeker 15 jaar mee). Tip 5: Juridische aspecten De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) laat cameratoezicht toe, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo moet duidelijk kenbaar gemaakt worden aan klanten en personeel dat er cameratoezicht in de winkel aanwezig is. U kunt dit bijvoorbeeld doen door het ophangen van een bordje. Doet u dit niet, dan bent u strafbaar. Het cameratoezicht mag alleen als er zo min mogelijk inbreuk wordt gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van klanten. Een camera in een pashokje plaatsen gaat dus te ver. Een andere eis is een maximale bewaartermijn van 4 weken, tenzij bepaalde beeldopnamen langer nodig zijn voor afhandeling van geconstateerde incidenten. Indien dit het geval is kunt u een ontheffing van deze regel vragen bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB). Bron afbeeldingen: CCTV42

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van camerabewaking en daarom is het soms erg lastig om te weten waardoor er verschillen in kwaliteit en prijs ontstaan.

Nadere informatie

Altijd een oog dat met u mee kijkt zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen

Altijd een oog dat met u mee kijkt zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen Altijd een oog dat met u mee kijkt zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen Dé specialist in camerabewaking RM-Vision: dé specialist in camerabewaking Eerlijk en deskundig advies RM-Vision is een bedrijf

Nadere informatie

Advies over IP-camera's.

Advies over IP-camera's. Advies over IP-camera's. 1. Wat kan je met een IP-camera? Een IP-camera is een camera die je computernetwerk gebruikt om live en/of opgenomen beelden te versturen, zodat je deze kan bekijken en/of op kan

Nadere informatie

SEFICA camerabewaking. Voor een beter zicht op uw toekomst

SEFICA camerabewaking. Voor een beter zicht op uw toekomst SEFICA camerabewaking Voor een beter zicht op uw toekomst Sefica, een professioneel en Belgisch kwaliteitsmerk De producten van Sefica zijn aanwezig in verschillende productlijnen (camerabewaking, inbraakdetectie,

Nadere informatie

Zo goed als onzichtbaar dankzij inbouw in een behuizing.waarvan men niet verwacht dat ze een camera verbergt. NTSC: 510(H)x492(v)

Zo goed als onzichtbaar dankzij inbouw in een behuizing.waarvan men niet verwacht dat ze een camera verbergt. NTSC: 510(H)x492(v) camera ingebouwd in rookmelder Zo goed als onzichtbaar dankzij inbouw in een behuizing.waarvan men niet verwacht dat ze een camera verbergt. Model smokecam-4x1s2hds Image Sensor 1/3 ± Sony super HAD CCD

Nadere informatie

Figuur 1: gekleurde pixels op een digitale sensor

Figuur 1: gekleurde pixels op een digitale sensor Wat zijn megapixels en waarom moet ik mij daar druk om maken? De afgelopen jaren zijn alle camera fabrikanten bezig geweest met een zogenaamde Megapixel oorlog. De ene fabrikant adverteerde met de nieuwste

Nadere informatie

25 Tips: Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een IP-Camera

25 Tips: Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een IP-Camera 25 Tips: Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een IP-Camera Tip #1 Bepaal van tevoren welk budget u beschikbaar wilt stellen voor een camera en maak op basis van dit budget een goede prijs / kwaliteit

Nadere informatie

FACILA EENVOUDIG VEELZIJDIG ESTHETISCH

FACILA EENVOUDIG VEELZIJDIG ESTHETISCH FACILA EENVOUDIG VEELZIJDIG ESTHETISCH De veiligheid van uw huis begint bij de deur. Met de FACILA video-intercoms controleert u wie binnenkomt. Zoekt u een video-intercom die u gemakkelijk installeert,

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Fotografie 2. De fotocamera AV-01-02-01. Voorkennis: Geen

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Fotografie 2. De fotocamera AV-01-02-01. Voorkennis: Geen OPDRACHTKAART AV-01-02-01 De fotocamera Voorkennis: Geen Intro: We kunnen fotocamera s verdelen in twee grote groepen, namelijk analoge camera s en digitale camera s. Door middel van deze opdracht krijg

Nadere informatie

GUARDVIEW. professional security equipment

GUARDVIEW. professional security equipment GUARDVIEW professional security equipment GUARDVIEW product functies Functies die bepalend zijn voor een goed beeldresultaat Ultra HD defi nitie 4K is een HD standaard met een resolutie van 3840*2160 pixels.

Nadere informatie

Slim bekeken: camerabewaking op maat

Slim bekeken: camerabewaking op maat Ministerie van Veiligheid en Justitie Slim bekeken: camerabewaking op maat Slim bekeken: camerabewaking op maat U bent ondernemer en overweegt één of meerdere camera s aan te schaffen om uw bedrijf beter

Nadere informatie

Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet

Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet In deze workshop Introductie...2 Eminent EM4483 Draadloze Internet Camera...2 Uitleg van de term Dynamic DNS...3 Voordelen van DynDNS...3

Nadere informatie

Videogroep HCC-Leiden. Digitale Videobewerking. Een fascinerende hobby

Videogroep HCC-Leiden. Digitale Videobewerking. Een fascinerende hobby Videogroep HCC-Leiden Digitale Videobewerking Een fascinerende hobby Presentatie: Jan van Staveren Wat heb je er voor nodig? PC of Laptop Video camera Videobewerkings programma CD en/of DVD brander En

Nadere informatie

EM6053 Video over UTP 200m

EM6053 Video over UTP 200m EM6053 Video over UTP 200m 2 NEDERLANDS EM6053 Video over UTP 200m Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 3 2.0 Wat heb je nodig?... 3 2.1 Voor

Nadere informatie

Lange omschrijving Productgroep Camerasystemen

Lange omschrijving Productgroep Camerasystemen Lange omschrijving Productgroep Camerasystemen 1. Dekape Camerasysteem: 4 binnen voor observatie en identificatie Complete setprijs inclusief montage en uitleg: 1.995 excl. BTW Dit pakket bestaat uit 4

Nadere informatie

EM6053 Video Balun Set

EM6053 Video Balun Set EM6053 Video Balun Set 2 NEDERLANDS EM6053 Video Balun Set Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 2.0 Wat heb je nodig?...3 2.1 Voor je gaat beginnen...3

Nadere informatie

Deze catalogus is een uitgave van AJ Security

Deze catalogus is een uitgave van AJ Security Deze catalogus is een uitgave van AJ Security 1 Hikvision Complete Set's Complete CCTV Set Hikvision 7204HFI SH 4 kanaals 2x 2CE5512P IR, 2x 2CE1512P IR H.264 video compressie Complete set inclusief 500Gb,

Nadere informatie

HIGHLIGHTS. Volledig draadloos interne accu en netwerkverbinding via wifi.

HIGHLIGHTS. Volledig draadloos interne accu en netwerkverbinding via wifi. C3A Binnen buiten Wi-Fi-batterijcamera EZVIZ C3A IS EEN FULL HD 100% DRAADLOZE WIFI-BATTERIJ CAMERA VOOR BINNEN EN BUITEN. De slimme EZVIZ C3A-beveiligingscamera heeft een wifi-module voor draadloos gebruik

Nadere informatie

Introductie. exacqvision M-Series

Introductie. exacqvision M-Series Introductie exacqvision M-Series Introductie M-Series All-In-One Recorder Agenda Introductie & positionering Voordelen Specificatie & vergelijking Productnummers Aanvullende informatie M-Series All-in-One

Nadere informatie

OFFERTE. IP Camerabewaking. Offertenummer: 901. Geldig tot en met

OFFERTE. IP Camerabewaking. Offertenummer: 901. Geldig tot en met OFFERTE BEDRIJF: AUTOBEDRIJF BEUSE NAAM CLIËNT: TONNY BEUSE IP Camerabewaking Geldig tot en met GEACHTE BEUSE, Hartelijk dank voor uw verzoek een offerte te maken voor het leveren en installeren van een

Nadere informatie

1/6 EXTRA DEURSTATION VOOR VISTO KIT2 AWARDS AUDIO- EN VIDEODEURINTERCOM OVERVIEW VISTO2

1/6 EXTRA DEURSTATION VOOR VISTO KIT2 AWARDS AUDIO- EN VIDEODEURINTERCOM OVERVIEW VISTO2 1/6 OVERVIEW Italiaans ontworpen smart deurbel die audio/video-communicatie mogelijk maakt van de deur naar de smartphone/tablet, ideaal voor situaties waarin de Wi-Fi-dekking te zwak is. Visto2 is via

Nadere informatie

Onze focus is om professionele videobewaking toegankelijk te maken voor iedereen. Veilige video-opslag en eenvoudig in het gebruik

Onze focus is om professionele videobewaking toegankelijk te maken voor iedereen. Veilige video-opslag en eenvoudig in het gebruik Onze focus is om professionele videobewaking toegankelijk te maken voor iedereen Veilige video-opslag en eenvoudig in het gebruik 2 Eenvoudig en betrouwbaar Frank Moore, eigenaar van Keymusic 3 Eenvoudig

Nadere informatie

Informatie over Lenzen

Informatie over Lenzen Informatie over Lenzen Camera CCD Sensor: De grootte van de camerabeeld sensor (CCD) beïnvloed ook de kijkhoek, waarbij de kleinere beeldsensoren een smallere kijkhoek creëren wanneer gebruikt met eenzelfde

Nadere informatie

FACILA EENVOUDIG VEELZIJDIG ESTHETISCH

FACILA EENVOUDIG VEELZIJDIG ESTHETISCH FACILA EENVOUDIG VEELZIJDIG ESTHETISCH De veiligheid van uw huis begint bij de deur. Met de FACILA video-intercoms controleert u wie binnenkomt. Zoekt u een video-intercom die u gemakkelijk installeert,

Nadere informatie

Mini O PLUS VERBIND DRAADLOOS EN NAADLOOS MET JE HUIS, BUREAU OF WINKEL. EN COMMUNICEER MET JE FAMILIE EN HUISDIEREN.

Mini O PLUS VERBIND DRAADLOOS EN NAADLOOS MET JE HUIS, BUREAU OF WINKEL. EN COMMUNICEER MET JE FAMILIE EN HUISDIEREN. Mini O PLUS VERBIND DRAADLOOS EN NAADLOOS MET JE HUIS, BUREAU OF WINKEL. EN COMMUNICEER MET JE FAMILIE EN HUISDIEREN. Met de Mini O Plus slaap je vanaf nu altijd op je twee oren. De Mini O Plus is een

Nadere informatie

Zorgeloos communiceren. Ook voor uw totaaloplossing!

Zorgeloos communiceren. Ook voor uw totaaloplossing! Zorgeloos communiceren Ook voor uw totaaloplossing! Aangenaam Wij zijn Flexcom, adviseurs op het gebied van communicatie. Wij willen ervoor zorgen dat u zorgeloos kunt communiceren. Dit doen we met een

Nadere informatie

Alternatieven voor inbellen.org?

Alternatieven voor inbellen.org? NETchange en Relisound verzorgen samen ca. 20% van alle aangesloten kerken op het Kerkdienstgemist platform. We hebben besloten in deze situatie samen op te trekken om u beter van dienst te zijn. Wij verschaffen

Nadere informatie

Helder Zicht voor een scherp camerabeeld

Helder Zicht voor een scherp camerabeeld Helder Zicht voor een scherp camerabeeld www.helderzicht.org Helder Zicht 2015 1 Uneto-Vni VEBON-NOVB VEB 2015 Alle rechten voorbehouden. Alle auteursrechten en databankrechten ten aanzien van deze uitgave

Nadere informatie

In veel kerkdiensten kan er met behulp van in de kerk geplaatste camera s live worden uitgezonden en/of terug bekeken op internet.

In veel kerkdiensten kan er met behulp van in de kerk geplaatste camera s live worden uitgezonden en/of terug bekeken op internet. Deputaten Mediazaken White Paper - Bedienen van een simpele camera Onderwerp Bedienen van een simpele camera. Doelgroep : Mediateams kerken In veel kerkdiensten kan er met behulp van in de kerk geplaatste

Nadere informatie

Regeling cameratoezicht in woningcomplexen. Beleid en regelingen Stadlander

Regeling cameratoezicht in woningcomplexen. Beleid en regelingen Stadlander Regeling cameratoezicht in woningcomplexen Beleid en regelingen Stadlander Stadlander Goedkeuring managementteam op 5 februari 2013 Postbus 203 Instemming ondernemingsraad op 26 februari 2013 4600 AE Bergen

Nadere informatie

Eminent DVR App voor Apple en Android

Eminent DVR App voor Apple en Android Eminent DVR App voor Apple en Android 2 NEDERLANDS Eminent DVR App voor Apple en Android Inhoudsopgave 1.0 Installeren van de App op je smartphone... 3 2.0 Eminent DVR de eerste keer opstarten... 3 3.0

Nadere informatie

Beveiligings- en bewakingsoplossingen eenvoudig zelf geïnstalleerd

Beveiligings- en bewakingsoplossingen eenvoudig zelf geïnstalleerd Beveiligings- en bewakingsoplossingen eenvoudig zelf geïnstalleerd Praktische oplossingen voor meer veiligheid thuis www.abus.com Digitale Deurspion HD Draadloze Video-deurintercom Elektronische deurspion

Nadere informatie

Scherpte in de fotografie

Scherpte in de fotografie Scherpte in de fotografie Uitleg clubavond 6 September 2012 Herman Boom Waar gaat deze presentatie over? Wat is scherpte Wel Hoe mensen scherpte ervaren Wat beinvloedt scherpte - een beetje begrip Een

Nadere informatie

Om zelf een live stream op te zetten heb je een aantal dingen nodig:

Om zelf een live stream op te zetten heb je een aantal dingen nodig: How to: Live stream In dit document vind je een uitleg over live streaming video via het internet, tevens bevat het een stap voor stap beschrijving om zelf aan de slag te gaan. Het is bedoeld voor zaaleigenaren

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning

Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Hieronder vindt u een opsomming van de vragen die ons de afgelopen tijd gesteld zijn: Uit welke modules bestaat het systeem? Hoe is de werking van het systeem

Nadere informatie

ACTIECAMERA S Door: Sander Tijsma

ACTIECAMERA S Door: Sander Tijsma ACTIECAMERA S Door: Sander Tijsma 1 INLEIDING Toen ik jarig ben geweest heb ik een actiecamera gekregen. Hier ben ik ontzettend blij mee. Omdat ik heel veel filmpjes en foto s maak met deze actiecamera,

Nadere informatie

Professional services

Professional services Prijzen verhuur 3e kwartaal 2015 De Teradek Cube wordt op een camera geplaatst en genereert een H.264 videostream die live bekeken kan worden op een tablet of computer, binnen de range van de ingebouwde

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

Catalogus voertuig camerasystemen

Catalogus voertuig camerasystemen Catalogus voertuig camerasystemen Voertuig camerasystemen 1 Voertuig opnamesystemen Iedereen wil veilig auto rijden, maar we weten ook allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. En dat hoeft lang

Nadere informatie

SECURITY. Niets ontgaat u nog 2 0 1 3 CATALOGUE NL 01

SECURITY. Niets ontgaat u nog 2 0 1 3 CATALOGUE NL 01 SECURITY Niets ontgaat u nog 2 0 1 3 CATALOGUE NL 01 2 Do it yourself kit s Videobewakingsset H.264, VGA 4-kanaals recorder 2 kleurencameras (TVCCD-150SET) Zonder ventilator (stiller) DMR-1840SET 499 1

Nadere informatie

RupelBib. laptop desktop tablet. Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Andere aankoopgidsen

RupelBib. laptop desktop tablet. Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Andere aankoopgidsen Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Budget Type In deze gids worden standaard computers voorgesteld die zeker zullen voldoen aan je verwachtingen. Besturingssyteem Een standaard laptop Een

Nadere informatie

Scherp stellen. Functies van de videocamera. Onscherp. Scherpstellen

Scherp stellen. Functies van de videocamera. Onscherp. Scherpstellen De zomervakantie is in aantocht. Voor velen het uitgelezen moment om een nieuwe videocamera te kopen of om een al aanwezige camera uit de tas te vissen en te controleren. Dit is tevens een ideaal moment

Nadere informatie

4 slimme beveiligingscamera s voor buiten

4 slimme beveiligingscamera s voor buiten Onze vergelijkingsgids 4 slimme beveiligingscamera s voor buiten OP DE PROEFBANK Foscam Outdoor Nest Cam Outdoor Netatmo Presence Ring Stick Up Cam Waarom een slimme beveiligingscamera voor buiten installeren?

Nadere informatie

Overzicht veelgestelde vragen

Overzicht veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Overzicht veelgestelde vragen 1 VRAGEN OVER DE CAMERA & HARDWARE... 4 1.1 Welke WiFi netwerken worden ondersteund door... 4 1.2 Welke draadloze (WiFi) encryptie ondersteunt Panasonic

Nadere informatie

XYCLOP RECORDERS EN CAMERA S

XYCLOP RECORDERS EN CAMERA S In alle opzichten scherp XYCLOP RECORDERS EN CAMERA S 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CH-NVR-1TB Inclusief GRATIS Xyclop software 8 kanaals PoE NVR met 2TB opslag XC-8CH-NVR-2TB Inclusief GRATIS Xyclop

Nadere informatie

Zonne-energie in 6 stappen

Zonne-energie in 6 stappen Zonne-energie in 6 stappen Bart van den Bosch 10 / 9 / 2014 U bent enthousiast over het idee om zelf zonneenergie op te wekken. En u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen voor uw woning. Zeer waarschijnlijk

Nadere informatie

Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera.

Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera. Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera. Prijs, vorm, kleur en koopmoment. Digitale fotocamera's met verwisselbare lens t.o.v. camera's met vaste lens. Minimum aantal pixels. Lengte breedte

Nadere informatie

ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG

ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG 2 All Right Security Your safety partner All Right Security is een gecertificeerd beveiligingsbedrijf met gediplomeerde medewerkers. Wij bieden een beveiligingsoplossing

Nadere informatie

CAMERABEWAKING ANALOOG

CAMERABEWAKING ANALOOG CAMERABEWAKING ANALOOG HOGE RESOLUTIE - 700 TVL Hoofdkenmerken : Opname en weergave in hoge resolutie 700 TV lijnen Beheer, bekijken live en opgenomen beelden via PC, tablet of smartphone. Pagina 2 960H

Nadere informatie

4-kanaals IP-bewakingskit

4-kanaals IP-bewakingskit 4-kanaals IP-bewakingskit De 4-kanaals IP-bewakingskit van Conceptronic biedt een ideale oplossing voor het bewaken van een woning of een klein bedrijfsterrein wanneer u een professionele bewakingsstandaard

Nadere informatie

Verscherpen, verkleinen/vergroten en opslaan.

Verscherpen, verkleinen/vergroten en opslaan. Verscherpen, verkleinen/vergroten en opslaan. De stappen voor het beste eindresultaat. Begeleidend boekje bij workshop. Auteur: Olaf Oudendijk Versie: 1.0 Datum: mei 2010 Copyright: Olaf Oudendijk Olaf

Nadere informatie

FACILA EENVOUDIG VEELZIJDIG ESTHETISCH

FACILA EENVOUDIG VEELZIJDIG ESTHETISCH FACILA EENVOUDIG VEELZIJDIG ESTHETISCH De veiligheid van uw huis begint bij de deur. Met de FACILA video-intercoms controleert u wie binnenkomt. Zoekt u een video-intercom die u gemakkelijk installeert,

Nadere informatie

Win4Net ED04, ED08 en ED16 Snelle Gebruikers Handleiding

Win4Net ED04, ED08 en ED16 Snelle Gebruikers Handleiding Win4Net ED04, ED08 en ED16 Snelle Gebruikers Handleiding MENU Geeft het menu weer PLAYBACK Direct afspelen DISPLAY Kort indrukken is veranderen van Beeldweergave. Lang indrukken verschuift de focus van

Nadere informatie

Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding

Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding 1. Bediening van de DVR 1.1 Bediening met de muis De muis moet aan de ACHTERKANT van de recorder worden aangesloten op de USB ingang. Als de muis actief is dan

Nadere informatie

XYCLOP NVR. 8 kanaals PoE NVR met 2TB opslag. 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CH-NVR-1TB XC-8CH-NVR-2TB

XYCLOP NVR. 8 kanaals PoE NVR met 2TB opslag. 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CH-NVR-1TB XC-8CH-NVR-2TB In alle opzichten scherp XYCLOP NVR 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CH-NVR-1TB 8 kanaals PoE NVR met 2TB opslag XC-8CH-NVR-2TB Inclusief GRATIS Xyclop software Inclusief GRATIS Xyclop software Super

Nadere informatie

Resultaten camera shoot out

Resultaten camera shoot out Resultaten camera shoot out Een initiatief van: 15/04/2016 Resultaten camera shoot out 2 Mede mogelijk gemaakt dankzij : 15/04/2016 Resultaten camera shoot out 3 Deelnemende merken : 15/04/2016 Resultaten

Nadere informatie

StalZicht aanbieding

StalZicht aanbieding aanbieding Geachte heer/mevrouw, Bedankt voor uw offerte aanvraag. heeft op basis van de vele aanvragen 3 verschillende pakketten samengesteld waarbij u kunt kiezen tussen 4 vaste camera s, 2 vaste en

Nadere informatie

IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN?

IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN? IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN? Wat je moet weten om foto s te maken en te bewaren Objectief, vereniging voor vrijetijdsfotografie 5 september 2017, Paul van der Zwan INHOUD Opslag foto s

Nadere informatie

VZ-107W Achteruitrijcamera set

VZ-107W Achteruitrijcamera set VZ-107W Achteruitrijcamera set Gebruikshandleiding INHOUD SET 1. 1 X CCD Camera 2. 7 TFT LCD Colour Monitor 3. Kabelbosje met 2 Camera Inputs 4. Monitor afstandbediening 5. Monitor bracket 6. Gebruikershandleiding

Nadere informatie

IEEE 1394 firewire. Jan Genoe KHLim. I-link DV (digital video)

IEEE 1394 firewire. Jan Genoe KHLim. I-link DV (digital video) IEEE 1394 firewire I-link DV (digital video) Jan Genoe KHLim 1 Traditionele video bewerkingswerkwijze In draagbare video camera's worden beelden reeds lang aan de hand van CCD opgenomen, dit wil zeggen

Nadere informatie

Protocol camera toezicht

Protocol camera toezicht Kinderopvang Dappertjedoe Protocol camera toezicht Onderdeel van ons vier ogen beleid Agatha Koopmans 2015 K o o p m a n s g r a c h t 2 0, 8 6 0 6 A A S n e e k. 0 5 1 5-412033 Inleiding Dit protocol

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder!

Glasvezel. Glas helder! Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Meer en Duin te Lisse De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie, camerabeveiliging,

Nadere informatie

alles is bereikbaar PILOT BUITENGEBIED GEMEENTE SLUIS

alles is bereikbaar PILOT BUITENGEBIED GEMEENTE SLUIS alles is bereikbaar PILOT BUITENGEBIED GEMEENTE SLUIS Greenet 1. Voorstellen Partners 2. Pilot Sluis, achtergrond 3. Inhoud Pilot: a) Aanbod b) Hoe werkt het? c) Wat betekent aanleg voor u? 4. Uitdagingen

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2. Startscherm... 5 2.1 Apparaat menu... 5 2.2 Mijn menu... 6 3. Video weergave scherm... 8 3.1 Live video weergave...

Nadere informatie

JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding

JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding Nederlands Dit is de handleiding voor de software (voor Windows) voor LiveStreaming Camera GV-LS2/GV-LS1 gemaakt door JVC KENWOOD Onderneming. Windows 7 is het

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

DATRO TELEMATICA INSTALLATEUR

DATRO TELEMATICA INSTALLATEUR DATRO TELEMATICA INSTALLATEUR Nieuwsticht 7 3113 BH Schiedam Tel: 010-2462111 Fax: 010-2462110 www.datro.nl info@datro.nl Inhoudsopgave -Organisatie Datro bv -Ons werkgebied -Activiteiten Datro bv Organisatie

Nadere informatie

VNFE Digitale Workshop. Voorjaar 2006

VNFE Digitale Workshop. Voorjaar 2006 VNFE Digitale Workshop Voorjaar 2006 Doel van de Workshop Basisbegrippen digitale fotografie Theorie Camera Verwerking Mix van uitleg discussie uitproberen Poging de nieuwsgierigheid te prikkelen Stel

Nadere informatie

REFURBISHED APPARATUUR:

REFURBISHED APPARATUUR: REFURBISHED APPARATUUR: een aantrekkelijke investering voor ondernemers 5 winkels 40 dagen uitproberen 2 jaar garantie en support inruilen swoop.nl Refurbished apparatuur: een aantrekkelijke investering

Nadere informatie

Specialist in camerasystemen voor bouwkranen

Specialist in camerasystemen voor bouwkranen Specialist in camerasystemen voor bouwkranen BCS (Bouwkraan Camera Systemen) is gespecialiseerd in camera systemen voor alle voorkomende kranen in de havens, industrie en bouw. Onze ruime praktijkervaring,

Nadere informatie

CAMSET33-2-KANAALS VIDEO-DEURTELEFOON

CAMSET33-2-KANAALS VIDEO-DEURTELEFOON 1. Inleiding - 2-KANAALS VIDEO-DEURTELEFOON Dank u voor uw aankoop! Lees deze handleiding aandachtig voor u uw in gebruik neemt. De bestaat uit een binnenpost met monitor en een buitenpost met camera waardoor

Nadere informatie

Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het

Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het 1. Bediening met de muis Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het icoontje in beeld verschijnt. Beweeg uw muis om uw wachtwoord in het keypad in te voeren. Dat

Nadere informatie

Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25

Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25 Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25 Live Streaming (LEGRIA HF R48 en LEGRIA HF R46) De nieuwe LEGRIA HF R-serie stelt gebruikers in staat hun video-opnamen

Nadere informatie

SentryScope. Ultra-hoge resolutie door gebruikmaking van LineScan techniek. Bestrijkt dit gehele gebied (21 megapixel)

SentryScope. Ultra-hoge resolutie door gebruikmaking van LineScan techniek. Bestrijkt dit gehele gebied (21 megapixel) SentryScope Ultra-hoge resolutie door gebruikmaking van LineScan techniek. Bestrijkt dit gehele gebied (21 megapixel) Met mogelijkheid tot inzoomen achteraf op detailniveau (actuele camerabeelden) Spectrum

Nadere informatie

Aanwijzingen en instellingen voor het gebruik van Ankerplan bij het maken van definitieve BiK tekeningen

Aanwijzingen en instellingen voor het gebruik van Ankerplan bij het maken van definitieve BiK tekeningen Aanwijzingen en instellingen voor het gebruik van Ankerplan bij het maken van definitieve BiK tekeningen Fred Hartjes 1 mei 2013 Installeren van Ankerplan voor Windows XP Gebruik link http://www.flying-cat.de/ankerplan/tabid/64/default.aspx

Nadere informatie

Videobewaking voor mobiele toepassingen. Digital Video surveillance on the move

Videobewaking voor mobiele toepassingen. Digital Video surveillance on the move Videobewaking voor mobiele toepassingen Digital Video surveillance on the move 26-04-13 3S-Systems 1 Missie We zijn uw gesprekspartner als het gaat over digitale video bewaking voor stationaire en mobiele

Nadere informatie

HD videobewaking in een nieuwe dimensie

HD videobewaking in een nieuwe dimensie ABUS Security-Center HD videobewaking in een nieuwe dimensie 5-voudige hogere resolutie en realtime over coax met HD-SDI Standaard-camera resolutie HD-SDI resolutie Start met de nieuwe dimensie binnen

Nadere informatie

Camerabeleid ten behoeve van fysieke bewaking. 2. Doel toepassing camera s voor fysieke beveiliging

Camerabeleid ten behoeve van fysieke bewaking. 2. Doel toepassing camera s voor fysieke beveiliging Camerabeleid ten behoeve van fysieke bewaking 1. Cameratoezicht; definitie Cameratoezicht is de bewaking met camera s (Staatsblad Nr.4971-n1, p.1). De termen camera-observatie en camerabewaking komen vaak

Nadere informatie

De 15 valkuilen om voor op te passen bij het aangaan van een lening of krediet!

De 15 valkuilen om voor op te passen bij het aangaan van een lening of krediet! De 15 valkuilen om voor op te passen bij het aangaan van een lening of krediet! Wees u bewust van deze valkuilen om niet bedrogen uit te komen Pagina 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Valkuil 1. Aanbiedingen...

Nadere informatie

Satelliet internet. Vanaf nu kunt ook u snel internetten

Satelliet internet. Vanaf nu kunt ook u snel internetten Satelliet internet Vanaf nu kunt ook u snel internetten Satelliet internet Internet via de satelliet is een volwaardig vervanger voor traag internet geworden. Satellietservice Noord-Holland heeft verschillende

Nadere informatie

Vault Live VAULT LIVE: EEN GERUST GEVOEL EN ALLE OPSLAG DIE U NODIG HEBT

Vault Live VAULT LIVE: EEN GERUST GEVOEL EN ALLE OPSLAG DIE U NODIG HEBT Vault Live VAULT LIVE: EEN GERUST GEVOEL EN ALLE OPSLAG DIE U NODIG HEBT De Vault Live is de allernieuwste draadloze netwerkvideorecorder van EZVIZ die ondersteuning biedt voor 4 of 8 camera s. Gebruik

Nadere informatie

OORGUARD350. DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51

OORGUARD350. DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51 OORGUARD350 DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51 20390/ 20111115 DOORGUARD350 ALL RIGHTS RESERVED MARMITEK

Nadere informatie

All Right Security Alleen het beste is goed genoeg

All Right Security Alleen het beste is goed genoeg All Right Security Alleen het beste is goed genoeg All Right Security Your safety partner All Right Security is een gecertificeerd beveiligingsbedrijf met gediplomeerde medewerkers. Wij bieden een beveiligingsoplossing

Nadere informatie

Bewakingscamera IP- WiFi

Bewakingscamera IP- WiFi Bewakingscamera IP- WiFi Wij danken u voor de aankoop van een Bewakingscamera IP- WiFi voor uw Somfy-huis automatisering systeem. Wij raden u ten zeerste aan: Deze installatiehandleiding aandachtig door

Nadere informatie

Samsung SHR-serie digitale CCTV recorders. Handleiding voor de gebruiker

Samsung SHR-serie digitale CCTV recorders. Handleiding voor de gebruiker Samsung SHR-serie digitale CCTV recorders Handleiding voor de gebruiker Samsung SHR-serie digitale recorders Hoofdstuk 1: Mogelijkheden 2 Omschrijving van de onderdelen (SHR-2040) 3 Omschrijving van de

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave 1. Inloggen... 4 2. Startscherm... 4 2.1 Apparaat menu... 4 2.2 Mijn menu... 5 3. Video weergave scherm... 7 3.1 Live video weergave... 7 3.2 Live video

Nadere informatie

Opbrengstscan zonnepanelen

Opbrengstscan zonnepanelen Opbrengstscan zonnepanelen Gratis en onafhankelijk advies voor uw woning Anoniem voorbeeldadvies Aan: Datum Uw naam Adres Postcode, Plaats..-..-. Opbrengst Mogelijkheden van uw dak Met geavanceerde software

Nadere informatie

Alarm- en Videobewakingstechniek

Alarm- en Videobewakingstechniek Alarm- en Videobewakingstechniek Voor u veiligheid Draadloos alarmsysteem Secvest 2WAY Bij inbraak, brand, water en noodoproep Actieve inbraakbescherming dankzij Mechatronica Elegant design met statusverlichting

Nadere informatie

C8CCTVKITP2TB. Professionele 8-kanaals CCTV Surveillance Kit. Highlights. Specifications

C8CCTVKITP2TB. Professionele 8-kanaals CCTV Surveillance Kit. Highlights. Specifications Professionele 8-kanaals CCTV Surveillance Kit De Conceptronic Professional 8-Channel CCTV Surveillance Kit biedt een ideale manier voor het bewaken van grote huizen of gebouwen voor situaties die bewaking

Nadere informatie

Digitale camera's. digitale camera's 1

Digitale camera's. digitale camera's 1 Digitale camera's digitale camera's 1 Categorieën (Ultra) compact Spiegelreflex lijkend Spiegelreflex Digitale achterwanden digitale camera's 2 (Ultra) compact Geschikt voor de meeste mensen Overal mee

Nadere informatie

Het instellen van een IP-camera die niet automatisch gezien wordt door de recorder.

Het instellen van een IP-camera die niet automatisch gezien wordt door de recorder. Op de buitendienst heb ik veel dingen geleerd, je hebt ook met het installeren van camera s te maken met een gedeelte ICT, het installeren van IP-camera s zijn daar een goed voorbeeld voor, sommige IP-camera

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Algemene informatie Het initiatief De Groepsaankoop Zonnepanelen Geertruidenberg is een samenwerking tussen de gemeente Geertruidenberg en het Regionaal

Nadere informatie

Protocol cameratoezicht. December 2015

Protocol cameratoezicht. December 2015 December 2015 In dit protocol zijn afspraken vastgelegd m.b.t. het gebruik van de geplaatste camera s, het bekijken van beelden en de opslag van beeldmateriaal. In het kader van de Arbowet heeft de schoolleiding

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht

Reglement cameratoezicht Reglement cameratoezicht Inleiding Op terreinen en in gebouwen van de Result Care wordt gebruik gemaakt van cameratoezicht. De beeldinformatie die met dit cameratoezicht wordt verkregen wordt digitaal

Nadere informatie

De abonnementsduur van het contract is afhankelijk van uw bundelkeuze (camera en abonnement).

De abonnementsduur van het contract is afhankelijk van uw bundelkeuze (camera en abonnement). Panasonic Cameramanager Go! Cloud videobeveiliging per direct beschikbaar! Panasonic Cameramanager biedt ondernemers de mogelijkheid op afstand een oogje in het zeil te houden. Met de alles in 1 oplossing

Nadere informatie

Handleiding Werking APP Apple

Handleiding Werking APP Apple AlarmSecur com Handleiding Werking APP Apple 2014 Version 1.0 1 APP > Login Open the app van AlarmSecur - Vul uw cameranummer in o Begint met CN staat achter op de camera. Zie uitleg vergrootglas indien

Nadere informatie

Protocol cameratoezicht Sportcomplex SV De Foresters Invulling wettelijke richtlijnen Wet Bescherming Persoonsgegevens

Protocol cameratoezicht Sportcomplex SV De Foresters Invulling wettelijke richtlijnen Wet Bescherming Persoonsgegevens Invulling wettelijke richtlijnen Wet Bescherming Persoonsgegevens Artikel 1 Doel van het cameratoezicht Het doel van het cameratoezicht is om het sportcomplex en de bijbehorende voorzieningen beter te

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Werkplaats-Microscoop PCE-VM 21 Werkplaats-Microscoop met Monitor / doorlichtend en reflecterend licht / tot 75-voudige vergroting / USB-aansluiting voor op de PC mogelijk De werkplaats-microscoop bestaat

Nadere informatie

SiteCam Webcam Hosting Services. Prijsstelling en Aanvraagformulier

SiteCam Webcam Hosting Services. Prijsstelling en Aanvraagformulier SiteCam Webcam Hosting Services Prijsstelling en Aanvraagformulier Introductie: SiteCam Hosting Services is ontwikkeld door WebcamCenter om onze klanten de mogelijkheid te bieden op een eenvoudige wijze

Nadere informatie