itstekend me t mi erk lieukenm

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "itstekend me t mi erk lieukenm www.froeling.com"

Transcriptie

1 Uitstekend met het milieukenmerk!

2 Verwarmen met houtsnippers en pellets Uit het beste huis Fröling heeft zich van het begin af aan gespecialiseerd in het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Fröling staat nu dan ook borg voor moderne verwarmingstechniek met biomassa. Onze op stukhout, spaanders en pellets gestookte ketels worden over heel Europa met succes gebruikt. Al onze producten worden door eigen productievestigingen in Oostenrijk en Duitsland vervaardigd. Het uiterst moderne machinepark staat garant voor kwaliteit tot in de kleinste details, en het dichte servicenetwerk van Fröling waarborgt snelle en betrouwbare hulp. De brandstoffen stukhout, houtsnippers of pellets Stukhout is een in eigen land voorhanden, crisiszeker en milieuvriendelijke brandstof. Bovendien worden door de productie van stukhout arbeidsplaatsen in eigen land veiliggesteld. Daarom is stukhout zowel uit economisch als ecologisch oogpunt de optimale brandstof. Resthout in de vorm van takken, kruinen en zaagafval worden met hakselaars verkleind tot snippers. Er bestaan verschillende kwaliteitsklassen, die afhankelijk zijn van het gebruikte hout. Houtpellets bestaan uit onvermengd hout. De grote hoeveelheden schaaf- en zaagspanen die in de houtverwerkingsindustrie als nevenproduct ontstaan worden zonder verdere behandeling verdicht en getabletteerd. Door de hoge energiedichtheid en de eenvoudige leverings- en opslagmogelijkheid vormen pellets de optimale brandstof voor volautomatische verwarmingsinstallaties. De pellets worden geleverd met tankwagens van waaruit de opslagruimte direct gevuld wordt.

3 Turbomatic TMC Turbomatic - Het universele genie! Comfortabel, robuust, zuinig en veilig: dit zijn de kenmerken die de Fröling Turbomatic in zich verenigt. Deze ketel overtuigt door zijn universele toepassingsmogelijkheden, die te danken zijn aan de intelligente volautomatische werking. Of het nu gaat om stukhout, houtsnippers of pellets, de Turbomatic verwerkt deze brandstoffen optimaal. Zelfs noodbedrijf met stukhout is, na het plaatsen van een speciaal rooster, met slechts enkele handelingen mogelijk. Zo zorgt de Fröling Turbomatic voor kwaliteit en veiligheid bij het verwarmen!

4 Robuuste techniek met slimme details

5 Turbomatic TMC Het systeem met de bijzondere voordelen: Zuigtrekventilator voor de grootste bedrijfszekerheid - ook bij slechte schoorsteencondities. Meertrekswarmtewisselaars en Wirkungsgrad-Optimierungs-Systeem (WOS) met automatisch aangedreven turbulatoren voor reiniging. Omvangrijke, met chamottestenen beklede retort voor hoge temperaturen in de verbrandingszone. Grote uitbrandruimte met mogelijkheid voor noodbedrijf met stukhout. Automatische ontassing van de warmtewisselaar bij Turbomatic (optioneel bij Turbomatic 28-55) Speciaal ontwikkelde geluidsdempingskap. Intelligente regeling van de primaire en secundaire lucht met een eigen verbrandingsluchtventilator waarborgt met de Lambda-sonde zelfs bij verandering van de brandstof of de vochtigheid een optimale verbrandingskwaliteit. Automatisch rooster met tril- en kiepbeweging. Door de eigen aandrijving kan de activering individueel (brandstofafhankelijk) worden bestuurd. Automatische ontassing van de retort voor het transporteren van de as in de royale asbox.

6 Doordacht binnenleven Kenmerk: Uw voordelen: Intelligente modulaire bouwwijze Geringe montagewerkzaamheden Flexibel bij de opstelling Hoge kwaliteit door beproefde modules Door de levering van kant-en-klaar gemonteerde modules is de montage eenvoudig, financieel voordelig en voor alles klantvriendelijk. Retort en verbrandingseenheid zijn volledig voorgemonteerd en in de fabriek getest, daardoor hoeven er geen tijdrovende instellingswerkzaamheden te worden uitgevoerd bij de eerste inbedrijfstelling. Bovendien kan ter plekke worden gekozen aan welke kant de brandstofinvoer moet komen. De al voorbedrade schakelkast maakt de Turbomatic tot een intelligent en flexibel modulair systeem. Kenmerk: Uw voordelen: Onafhankelijke apparaten Grote bedrijfszekerheid Optimale brandstofaanpassing Afzonderlijke aandrijvingen in plaats van centrale aandrijving. Door de directe aansturing van elk aggregaat afzonderlijk wordt de regeling geoptimaliseerd en is een efficiëntere samenwerking mogelijk. Bovendien waarborgen onafhankelijke aggregaten minder uitval en een perfecte aanpassing aan de brandstof en de vochtigheid. Kenmerk: Uw voordelen: Slimme roostertechniek Automatische zelfreiniging Ideale verbrandingsomstandigheden Het automatische rooster met trillingsaandrijving garandeert in combinatie met de excentrische ondersteuning een optimale reiniging, ook bij brandstoffen die veel slakken veroorzaken.

7 Turbomatic TMC Kenmerk: Uw voordelen: Perfecte verbrandingsregeling Optimale emissiewaarden Zuinig brandstofverbruik Automatische aanpassing aan wisselende brandstoffen De kiproostertechnologie die ongevoelig is voor vreemde voorwerpen, met een stevige constructie, en de geoptimaliseerde luchtverdeling door aparte kleppen voor de primaire en secundaire lucht, blijkt ideaal voor zuinig bedrijf. Optimale uitbrandomstandigheden en daardoor lage emissie van schadelijke stoffen, door: - Hete, met vuurvast materiaal beklede verbrandingskamer - Standaard lambda-besturing Optimale werveling door dosering van secundaire lucht en speciale verbrandingsring Aanvullende werveling door speciale verbrandingsring Grote uitbrandruimte garandeert zeer lage emissies en stofwaarden Kenmerk: Uw voordelen: Noodbedrijf met stukhout Groot aanpassingsvermogen Solide betrouwbaarheid In noodgeval kan de Turbomatic van een speciaal inlegrooster worden voorzien. Het Noodbedrijf met stukhout maakt verbranding van stukhout met een lengte van tot 35 cm (TMC 28-55) resp. 50 cm (TMC ) mogelijk.

8 Comfort met systeem Kenmerk: Besturing Lambdatronic H 3200 Uw voordelen: Exacte regeling van de verbranding door standaard lambda-besturing Grote, overzichtelijke bedieningseenheid met grafisch display Menugeleide bediening met on-line hulp Ketelnavigatie vanuit de woonkamer Met de nieuwe ketelbesturing H 3200 gaat Fröling de toekomst in. De geheel op de wensten afgestemde bedieningseenheid en het verlichte grafische display garanderen een overzichtelijke weergave van alle bedrijfstoe-standen. Met de gestructureerde menu-opbouw wordt een eenvoudige bediening gerealiseerd. De belangrijkste functies voor verwarming en warm water kunnen gemakkelijk worden gekozen via de functietoetsen. Bovendien bespaart de stekkerklare voorbedrading langdurige elektrische installaties. Dankzij het Fröling-bussysteem is een plaatselijk onafhankelijke montage van uitbreidingsmodules mogelijk. Deze kunnen bijvoorbeeld bij de ketel, bij de verwarmingverdeler, in de woonkamer of bij de buren worden geplaatst: de lokale besturingselementen kunnen worden gemonteerd waar dat nodig is. Een ander pluspunt is de minimale elektrische bedrading. Nog meer comfort bereikt u met het nieuwe kamerbedieningsapparaat RBG De verwarmingsnavigatie gebeurt comfortabel vanuit de woonkamer. U kunt alle belangrijke waarden en toestandsmeldingen op uiterst eenvoudige wijze aflezen en instellingen uitvoeren door een druk op de knop.

9 Turbomatic TMC Kenmerk: Uw voordelen: Systeemtechniek voor optimaal energieverbruik Complete oplossingen voor elke behoefte Optimaal op elkaar afgestemde componenten Opname van zonne-energie De Fröling systeemtechniek maakt een efficiënt energiemanagement mogelijk. Tot 4 buffertanks, tot 8 warmwatertanks en tot 18 verwarmingscircuits kunnen in het warmtemanagement samenstromen. Eveneens profiteert u van mogelijkheden om andere vormen van energiewinning te combineren, zoals bijvoorbeeld installaties op zonne-energie. Fröling Bussysteem WW-boiler Unicell NT-S Hydraulische module TMC met Unicell NT-S TMC met gelaagde tank op zonne-energie en Unicell NT-S Gelaagde tank op zonne-energie WW-boiler Unicell NT-S

10 Transportsysteem van houtsnippers Roerwerk met veerblad FBR NIEUW! De meest gangbare variant voor het transport van houtsnippers. Bij het vullen komen de veren tegen de roerkop onder het roerwerkblad en verkleinen zij de weerstand als de opslagruimte gevuld is. Wanneer de brandstof weggenomen wordt, zwaaien de veerbladen weer naar buiten waardoor lediging van de opslagruimte gewaarborgd wordt. De verdere ontwikkeling van beproefde en efficiënte details Fröling toevoertrechter De speciale vorm van de trechter zorgt voor een probleemloos brandstoftransport. Het systeem loopt licht en werkt daarom energiebesparend, ook wanneer er grote hoeveelheden moeten worden getransporteerd. Afbreekkant Sterke afbreekplaat met snijkant breekt grotere stukken brandstof door en garandeert zo een continue brandstofstroom. Veerbladen Twee sterke veerpakketten zorgen voor een gelijkmatige vulling van de transportschroef. De sterke haken maken het te verbranden materiaal los en waarborgen dat de opslagruimte geleegd wordt.

11 Turbomatic TMC Terugbrandbeveiliging: anti-terugbrandklep of draaisluis - U bepaalt het zelf! Essentieel voor de bedrijfszekerheid is het gebruik van een terugbrandbeveiliging. Deze vormt in de opstookfase nadat het materiaal is toegevoerd, alsook bij storingen, een betrouwbare afsluiting tussen het uitvoersysteem en de toevoereenheid. De vraag of een anti-terugbrandklep of een draaisluis beter is, is onderwerp van discussie. Hier weet Fröling raad! Aangezien elk systeem zijn voordelen heeft, biedt Fröling afhankelijk van de situatie van de installatie (plaats van opstelling, type brandstof,...) de optimale beveiliging. Of er een anti-terugbrandklep of een draaisluis gebruikt moet worden, wordt bepaald bij het afstemmen van de ketel op de feitelijke omstandigheden van uw verwarmingsinstallatie. In ieder geval krijgt u een optimaal aangepast beveiligingssysteem! Bovendien voorkomt de standaard gebruikte zuigtrekventilator in combinatie met de onderdrukbewaking dat er rook in de opslagruimte ontsnapt, en biedt zo extra veiligheid. Gepatenteerde draaisluis Anti-terugbrandklep Voorbeelden uit een veelvoud van opstellingsvarianten Opslagruimte buiten, met directe toevoermogelijkheid naar de opslagruimte van de brandstof. De opslagruimte kan gewoonlijk door een goedkope aanbouw worden gerealiseerd. Opslagruimte in combinatie met wormschroef voor vulling van de bunker. Aanwezige vensteropeningen (o.a.) kunnen als toevoeropeningen worden gebruikt. Opslagruimte boven de verwarmingsruimte. Hier wordt de brandstof via een valpijp naar de ketel gevoerd. Het gebruik van een draaisluis wordt in deze gevallen aanbevolen!

12 Pellet-transportsystemen Toevoer door wormschroef Als u ervoor gekozen heeft om uw Turbomatic te gebruiken met pellets, dan vormt de toevoerschroef van pellets de stevigste en meest betrouwbare methode om de brandstof te transporteren. Deze variant is de ideale oplossing bij rechthoekige opslagruimten die meteen aan de verwarmingsruimte grenzen. Bij toevoer door een wormschroef kan bovendien worden gewaarborgd dat de opslagruimte van de brandstof volledig geleegd wordt. Pelletaanzuigsysteem Het aanzuigsysteem overbrugt grote afstanden tussen de opslagruimte en de verwarmingsruimte, en wordt daarom toegepast in situaties waarin de opslagruimte niet meteen aan de verwarmingsruimte grenst. Het systeem overtuigt vooral door de eenvoudige montage en de grote flexibiliteit bij plaatsing. Door het in de ketel ingebouwde dagreservoir worden flexibele aanzuigtijden van het systeem gewaarborgd.

13 Turbomatic TMC Inbrengen van pellets De opslagruimte wordt handig gevuld via het inblaasverbindingsstuk. Alle toebehoren voor de uitrusting van de opslagruimte (inblaasstuk, stootmat, enz.) zijn in het omvangrijke Fröling assortiment verkrijgbaar. Pelletsinblaasverbindingsstuk De pellets worden met tankwagens aangeleverd en door de in het midden gesitueerde vulverbindingsstukken in de opslagruimte geblazen. Het tweede verbindingsstuk dient om stof af te zuigen. Door de beperkte slanglengte mag de opslagruimte max. 30 m. van de vulpositie van de tankwagen verwijderd zijn. Voor een gedetailleerde beschrijving van de afmetingen en de vormgeving van de opslagruimte, kunt u beschikken over onze uitgebreide ontwerpdocumentatie. Een Fröling adviseur helpt u graag.

14 Technische gegevens Afmetingen TMC AFMETINGEN TMC 28/35 TMC 48/55 L Ketellengte [mm] L8 Lengte zuigtrekventilator [mm] L15 Lengte tot aansluiting valschacht rechts/links [mm] 735 / / 800 B Ketelbreedte [mm] B1 Totale breedte met ATBK 1 / DS 2 [mm] 1820 / / 1985 B12 Breedte ashouder [mm] B14 Breedte verbrandingseenheid met ATBK 1 / DS 2 [mm] 925 / / 990 B15 Breedte aansluiting valschacht met ATBK 1 / DS 2 [mm] 595 / / 615 B23 Breedte schakelkast [mm] H Ketelhoogte [mm] H1 Totale hoogte [mm] H2 Aansluithoogte afvoerkanaal rookgassen [mm] H3 Aansluithoogte voorloop [mm] H4 Aansluithoogte terugloop [mm] H5 Ledigingshoogte [mm] H8 Aansluithoogte zuigtrekventilator [mm] H15 Aansluithoogte valschacht met ATBK 1 / DS 2 [mm] 620 / / 595 H18 Aansluithoogte veiligheidsbatterij [mm] ) ATBK = Anti-terugbrandklep, 2) DS = Draaisluis 125, Draaisluis 180 op aanvraag

15 Turbomatic TMC Afmetingen TMC AFMETINGEN L Ketellengte [mm] 1580 L8 Lengte zuigtrekventilator [mm] 470 L15 Lengte tot aansluiting valschacht links / rechts [mm] 965 / 1015 B Ketelbreedte [mm] 820 B1 Totale breedte [mm] 2040 B12 Breedte ashouders [mm] 325 B14 Breedte verbrandingseenheid [mm] 895 B15 Breedte aansluiting valschacht [mm] 550 B23 Breedte schakelkast [mm] 600 H Ketelhoogte [mm] 1740 H1 Totale hoogte [mm] 1980 H2 Aansluithoogte afvoerkanaal rookgassen [mm] 1720 H3 Aansluithoogte voorloop [mm] 1595 H4 Aansluithoogte terugloop [mm] 450 H5 Ledigingshoogte [mm] 125 H8 Aansluithoogte zuigtrekventilator [mm] 1540 H15 Aansluithoogte valschacht [mm] 730 H18 Aansluithoogte veiligheidsbatterij [mm]

16 Technische gegevens Vermogensgegevens - Turbomatic TMC TECHNISCHE GEGEVENS TMC 28 TMC 35 TMC 48 TMC 55 Bereik thermisch vermogen [kw] 8, , , ,5-55 Elektrische aansluiting 400V / 50Hz / zekering 20A Elektrisch vermogen [W] Gewicht van de ketel, ca. [kg] Waterinhoud ketel [l] Toegestane bedrijfsdruk [bar] Toegestane bedrijfstemperatuur ketel [ C] Min. temperatuur terugloop [ C] Vermogensgegevens - Turbomatic TMC TECHNISCHE GEGEVENS TMC 70 TMC 85 TMC 100 Bereik thermisch vermogen [kw] , Elektrische aansluiting 400V / 50Hz / zekering 20A Elektrisch vermogen [W] Gewicht van de ketel, ca. [kg] Waterinhoud ketel [l] Toegestane bedrijfsdruk [bar] Toegestane bedrijfstemperatuur ketel [ C] Min. temperatuur terugloop [ C] Verdere technische bijzonderheden en tips kunt u vinden in onze uitgebreide ontwerpdocumenten Verwarmen met houtsnippers. P Alle afbeeldingen zijn symbolische weergaven! Technische wijzigingen en druk- en zetfouten voorbehouden! Bron van extern beeldmateriaal: Heizkessel- und Behälterbau GesmbH A-4710 Grieskirchen, Industriestr. 12 Tel ++43 (0) Fax ++43 (0) info@froeling.com Internet:

Stukhoutketel. www.froeling.com

Stukhoutketel. www.froeling.com Stukhoutketel www.froeling.com Uit het beste huis Fröling houdt zich al bijna vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Fröling staat nu dan ook borg voor moderne

Nadere informatie

itstekend me t mi erk lieukenm www.froeling.com

itstekend me t mi erk lieukenm www.froeling.com Uitstekend met het milieukenmerk! www.froeling.com Verwarmen met pellets Uit het beste huis Fröling concentreert zich al sinds bijna 50 jaar op het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam

Nadere informatie

Stukhoutketel. www.froeling.com

Stukhoutketel. www.froeling.com Stukhoutketel Onderscheiden met het milieukeurmerk! www.froeling.com Verwarmen met stukhout Het familiebedrijf Fröling houdt zich al bijna vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager.

Nadere informatie

S4 Turbo Stukhoutketel. S4 Turbo. www.froeling.com

S4 Turbo Stukhoutketel. S4 Turbo. www.froeling.com Stukhoutketel S4 Turbo Onderscheiden met het milieukeurmerk! www.froeling.com Verwarmen met stukhout Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met efficiënt gebruik van hout als energiedrager.

Nadere informatie

Stukhout- en pelletketel

Stukhout- en pelletketel Stukhout- en pelletketel www.froeling.com Verwarmen met stukhout en pellets Fröling houdt zich al vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Fröling staat nu dan

Nadere informatie

Houtsnipper- en pelletketel

Houtsnipper- en pelletketel Houtsnipper- en pelletketel www.froeling.com Verwarmen met houtsnippers en pellets Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Froling

Nadere informatie

S3 Turbo Stukhoutketel. S3 Turbo NU OOK MET BREEDBAND LAMBDA SONDE EN SERVOMOTOREN.

S3 Turbo Stukhoutketel. S3 Turbo NU OOK MET BREEDBAND LAMBDA SONDE EN SERVOMOTOREN. S3 Turbo Stukhoutketel S3 Turbo NU OOK MET BREEDBAND LAMBDA SONDE EN SERVOMOTOREN www.hout-cv.nl Uit het beste huis Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met efficiënt gebruik van hout als

Nadere informatie

S3 Turbo Stukhoutketel. S3 Turbo NU OOK MET BREEDBANDLAMBDASONDE EN SERVOMOTOREN.

S3 Turbo Stukhoutketel. S3 Turbo NU OOK MET BREEDBANDLAMBDASONDE EN SERVOMOTOREN. Stukhoutketel NU OOK MET BREEDBANDLAMBDASONDE EN SERVOMOTOREN www.froeling.com Uit het beste huis Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager.

Nadere informatie

T4 Houtsnipperketel. www.froeling.com

T4 Houtsnipperketel. www.froeling.com T4 Houtsnipperketel T4 Onderscheiden met het milieukeurmerk! www.froeling.com Verwarmen met houtsnippers en pellets Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met efficiënt gebruik van hout als

Nadere informatie

S1 Turbo Stukhoutketel. S1 Turbo.

S1 Turbo Stukhoutketel. S1 Turbo. S1 Turbo Stukhoutketel S1 Turbo www.froeling.com Verwarmen met stukhout Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Froling staat nu

Nadere informatie

P4 Pellet. Pelletketel. P4 Pellet. www.froeling.com

P4 Pellet. Pelletketel. P4 Pellet. www.froeling.com P4 Pellet Pelletketel P4 Pellet Onderscheiden met het milieukeurmerk! www.froeling.com Verwarmen met pellets Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met efficiënt gebruik van hout als energiedrager.

Nadere informatie

S1 Turbo Stukhoutketel. S1 Turbo.

S1 Turbo Stukhoutketel. S1 Turbo. S1 Turbo Stukhoutketel S1 Turbo www.hout-cv.eu Verwarmen met stukhout Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Froling staat nu dan

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

SP Dual. Stukhout- en pelletketel. SP Dual.

SP Dual. Stukhout- en pelletketel. SP Dual. SP Dual Stukhout- en pelletketel SP Dual Uitstekend met het milieukenmerk! www.hout-cv.eu Verwarmen met stukhout en pellets Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik

Nadere informatie

Houtsnippers-, spanen- en pelletsketel. Lambdamat KOMMUNAL INDUSTRIE.

Houtsnippers-, spanen- en pelletsketel. Lambdamat KOMMUNAL INDUSTRIE. Houtsnippers-, spanen- en pelletsketel Lambdamat KOMMUNAL INDUSTRIE www.froeling.com Hightech zonder grenzen Al vanaf het begin heeft Froling zich gespecialiseerd in het efficiënte gebruik van hout als

Nadere informatie

S1 Turbo Stukhoutketel. S1 Turbo NIEUW: NADERHAND TE PLAATSEN PELLETEENHEID.

S1 Turbo Stukhoutketel. S1 Turbo NIEUW: NADERHAND TE PLAATSEN PELLETEENHEID. Stukhoutketel NIEUW: NADERHAND TE PLAATSEN PELLETEENHEID www.froeling.com Verwarmen met stukhout Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager.

Nadere informatie

HDG Compact Serie houtverwarmingssysteem

HDG Compact Serie houtverwarmingssysteem Hernieuwbare Energie, (CO2)- klimaatneutraal, in balans met de natuur Verwarmingssystemen op hout HDG Compact Serie houtverwarmingssysteem 25 kw tot 80 kw. Geschikt voor snippers, pellets, houtkrullen

Nadere informatie

Houtsnippers- en pelletsketel

Houtsnippers- en pelletsketel TX Houtsnippers- en pelletsketel TX Onderscheiden met het milieukenmerk! www.froeling.com Verwarmen met houtsnippers en pellets Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik

Nadere informatie

Houtsnippers-, spanen- en pelletsketel. Lambdamat kw.

Houtsnippers-, spanen- en pelletsketel. Lambdamat kw. Houtsnippers-, spanen- en pelletsketel Lambdamat 750-1.500 kw www.froeling.com Hightech zonder grenzen Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager.

Nadere informatie

S4 Turbo Stukhoutketel. S4 Turbo OPTIONEEL MET PELLETFLENS. met condensatie en besturing.

S4 Turbo Stukhoutketel. S4 Turbo OPTIONEEL MET PELLETFLENS. met condensatie en besturing. S4 Turbo Stukhoutketel S4 Turbo OPTIONEEL MET PELLETFLENS Onderscheiden met het milieukenmerk! met condensatie en besturing www.froeling.com Verwarmen met stukhout Froling houdt zich al meer dan vijftig

Nadere informatie

PE1 Pellet. PE1 Pellet. Pelletketel. PE1 Pellet. met regeling.

PE1 Pellet. PE1 Pellet. Pelletketel. PE1 Pellet. met regeling. Pelletketel met regeling www.froeling.com 1 Verwarmen met pellets Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Froling staat nu dan ook

Nadere informatie

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ADVANCE Grenzeloos comfort >> >> >> Geluidsarme werking en Lange levensduur Oplossingen en Comfort

Nadere informatie

P1 Pellet. P1 Pellet. Pelletketel. P1 Pellet. www.froeling.com

P1 Pellet. P1 Pellet. Pelletketel. P1 Pellet. www.froeling.com P1 Pellet P1 Pellet Pelletketel P1 Pellet www.froeling.com 1 Verwarmen met pellets Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Froling

Nadere informatie

Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW. Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie.

Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW. Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie. Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie Leven vol energie Lucht/water warmtepomp ThermoAura Energie-efficiëntie en

Nadere informatie

Productprogramma. 7-1000 kw

Productprogramma. 7-1000 kw Productprogramma 7-1000 kw DE GROTE NAAM BIJ VERWARMING MET HOUT EN BIOMASSA Al meer dan 50 jaar geldt Froling als kwaliteitsmerk op het gebied van verwarming met hout en biomassa. Tegenwoordig staat de

Nadere informatie

STIEBEL ELTRON zit vol energie.

STIEBEL ELTRON zit vol energie. STIEBEL ELTRON zit vol energie. Uit ideeën ontstaan bij ons innovaties die de markt in beweging brengen. Als technisch gedreven onderneming gaan wij oplossingsgericht te werk en ontwikkelen we uitstekende,

Nadere informatie

Productinformatie KWB EASYFIRE 1 Pelletverwarming. KWB Easyfire 1. Pelletverwarming kw Stoken met KWB-kwaliteit. Verbrandingstechnologie

Productinformatie KWB EASYFIRE 1 Pelletverwarming. KWB Easyfire 1. Pelletverwarming kw Stoken met KWB-kwaliteit. Verbrandingstechnologie Productinformatie KWB EASYFIRE 1 Pelletverwarming KWB Easyfire 1 Pelletverwarming 10 20 kw Stoken met KWB-kwaliteit Verbrandingstechnologie Waardevol partnerschap Wij zijn kwaliteitsfabrikanten van verwarmingsoplossingen

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring Alles Over Verbranding KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring 100 JAAR ERVARING Verbranden mag dan eenvoudig lijken, maar thermische conversie van biomassa is een complex proces. Voor een optimale

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

Bio-heat Roswel VOF Postbus AA Denekamp NL Tel: 0031-(0) Pelletkachels

Bio-heat Roswel VOF Postbus AA Denekamp NL Tel: 0031-(0) Pelletkachels De zeer moderne fabriek voor kachels van vaste brandstoffen is gevestigd in Polen. In deze moderne fabriek worden ketels geproduceerd van 4KW tot en met 7 MW, tevens kunnen er klant specifieke installaties

Nadere informatie

PE1 Pellet. PE1 Pellet. Pelletketel. PE1 Pellet

PE1 Pellet. PE1 Pellet. Pelletketel. PE1 Pellet PE1 Pellet PE1 Pellet Pelletketel PE1 Pellet 1 Verwarmen met pellets Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Froling staat nu dan

Nadere informatie

Ecosystem Biomassa Ketel

Ecosystem Biomassa Ketel Ketel geschikt voor houtsnippers, pellets en stukhout als noodbedrijf CB30SC 29.540 Kcal/h - 34,35 Kw 24.000 Kcal/h - 28 Kw 300 m2 900 m3 5 Kg/h 90 liter 300 Kg CB50SC 50.000 Kcal/h - 58,2 Kw 42.540 Kcal/h

Nadere informatie

IB 7/40 Classic. Automatische lediging van het resterende droogijs. Overzichtelijk display. Grootste mobiliteit

IB 7/40 Classic. Automatische lediging van het resterende droogijs. Overzichtelijk display. Grootste mobiliteit IB 7/40 Classic De KÄRCHER droogijsreiniger IB 7/40 Classic heeft een indrukwekkende reinigingskracht. De luchtstroom is geoptimaliseerd zodat zelfs bij een lage luchtdruk uitstekende reinigingsresultaten

Nadere informatie

Product overzicht houtpellet ketels

Product overzicht houtpellet ketels Hernieuwbare Energie, (CO2)- klimaatneutraal, in balans met de natuur Verwarmingssystemen op hout Product overzicht houtpellet ketels 10 kw tot 60 kw HDG K: de kleine zuinige 10 kw tot 60 kw Automatische

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

S1 Turbo. S1 Turbo Stukhoutketel NIEUW! OPTIONEEL MET: Condensatietechniek Naderhand te plaatsen pelleteenheid.

S1 Turbo. S1 Turbo Stukhoutketel NIEUW! OPTIONEEL MET: Condensatietechniek Naderhand te plaatsen pelleteenheid. Stukhoutketel NIEUW! OPTIONEEL MET: Condensatietechniek Naderhand te plaatsen pelleteenheid met condensatie en besturing Onderscheiden met het milieukenmerk! www.froeling.com Verwarmen met stukhout Froling

Nadere informatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u op zoek bent naar een universele verwarmingsoplossing. Elk bouwproject is uniek. Daarom waardeert

Nadere informatie

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht!

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Alezio WARMTEPOMPEN LUCHT/WATER EASYLIFE Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >>

Nadere informatie

Het cascadesysteem. in één compact toestel

Het cascadesysteem. in één compact toestel Het cascadesysteem in één compact toestel De ThermoSystem HRM is met recht uniek te noemen. En wel omdat het een ruimtebesparend alternatief is voor de gebruikelijke cascade-opstelling. Het blijft verbazingwekkend

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Veel meer dan koude lucht De Truma-klimaatsystemen

Veel meer dan koude lucht De Truma-klimaatsystemen Veel meer dan koude lucht De Truma-klimaatsystemen Aventa eco Aventa comfort compact comfort comfort RC vario * met TG 1000 sinus. ** Verwarmingsmodus is boven een buitentemperatuur van ca. 4 C mogelijk.

Nadere informatie

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw

THISION. Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION Condenserende gasketels vermogen 900 W - 50 kw THISION... gaswandketels, kwaliteit waarop je kunt vertrouwen Alles voor een zorgeloze toekomst. De THISION van ELCO overtuigt door zijn innovatieve

Nadere informatie

BlueBurn. De goedkoopste betrouwbare pelletketel. Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN

BlueBurn. De goedkoopste betrouwbare pelletketel. Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN BlueBurn powered by pellets De goedkoopste betrouwbare pelletketel Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN De technologie om met pellets te verwarmen 4 13 2 3 7 10 11 5 12 9 1 8 6 1 Brander met recirculatiesysteem:

Nadere informatie

BETTE natuurlijk in de badkamer

BETTE natuurlijk in de badkamer Dankzij een ervaring van meerdere decennia in de staalvorming en emailveredeling ziet Bette zich tegenwoordig als een van de gespecialiseerde producenten van producten van staal/email. Met gebruikmaking

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding Installatie en gebruikshandleiding Voor de schoorsteenveger: Efficiëntie en emissies, zie de bijgevoegde verklaring! Opgelet! Noodzakelijk voor de installatie en werking: controleer of er geen schade is

Nadere informatie

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Kombi Kompakt HR-ketels Zó rendabel kan comfort zijn BETROUWBAAR IN WARMTE een huis vol rendabele warmte De ideale combiketel bestaat De ideale combiketel biedt behaaglijke warmte en weldadig

Nadere informatie

Remeha Gas 210 Eco PRO 87, 120, 166 & 200 kw. Voor de meest professionele installaties

Remeha Gas 210 Eco PRO 87, 120, 166 & 200 kw. Voor de meest professionele installaties Remeha Gas 210 Eco PRO 87, 120, 166 & 200 kw Voor de meest professionele installaties Compacte techniek met brede toepasbaarheid Remeha Gas 210 Eco De Remeha Gas 210 Eco PRO is een compacte staande ketel

Nadere informatie

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport Caddy Touran T5 Crafter VW met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott. Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

>01/2015-NL 406042-05

>01/2015-NL 406042-05 >01/2015-NL 406042-05 1 2 EEN RONDUIT INDRUKWEKKENDE SERIE XT 100 XT 130 XT 160 XT 160H XT 210H XT 240H De nieuwe generatie XT verlegt de grenzen van het prestatievermogen. Deze getrokken kunstmeststrooiers

Nadere informatie

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Lucht ] [ Water ] [ Aarde ] Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Buderus ] De perfecte conventionele ketel We zijn niet allemaal op zoek naar de allernieuwste

Nadere informatie

ONE BASIC gwarancja garantie Wij hebben > 90 % altijd 8-20 kw voldoende pellets op voorraad! De innovatieve HT One HT-troni n ci Touch 8-20kW

ONE BASIC gwarancja garantie Wij hebben > 90 % altijd 8-20 kw voldoende pellets op voorraad! De innovatieve HT One HT-troni n ci Touch 8-20kW 8-20kW 8-20kW ONE is de nieuwste HT-ketel die is ontworpen voor het verbranden van pellets. Het apparaat heeft een compact ontwerp en een intuïtieve bediening. De ONE-modellenreeks begint met een vermogen

Nadere informatie

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma!

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren voor rolluiken en zonweringen: Alles, wat de professional nodig heeft. Mechanisch aangedreven motoren.

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Partner Expert Boxer PEUGEOT met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Berlingo Jumpy Jumper CITROËN met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide

Nadere informatie

Recycleer je energie.

Recycleer je energie. DUURZAME ENERGIE WARMTEPOMPBOILERS Recycleer je energie. Intelligente techniek die restwarmte of buitenlucht benut als gratis energiebron, om warm water te maken voor heel het gezin 05 2016 STIEBEL ELTRON

Nadere informatie

VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw

VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw VIESMANN VITOLADENS 300-C Condenserende olieketel 12,9 tot 28,9 kw Technisch blad Best.nr. en prijzen: zie prijslijst VITOLADENS 300-C Type BC3 Condenserende olieketel, met tweetraps-compactblauwbrander

Nadere informatie

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren.

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Minder hindernissen meer verkoop De nieuwste trend zijn douchevloeren, die heel wat nieuwe mogelijkheden bieden voor ontwerpers en installateurs. Geberit

Nadere informatie

Multifunctionele waterverwarmer Weishaupt WKS. De kant-en-klare installatie-eenheid voor een eenvoudige en snelle montage. Dat is betrouwbaarheid.

Multifunctionele waterverwarmer Weishaupt WKS. De kant-en-klare installatie-eenheid voor een eenvoudige en snelle montage. Dat is betrouwbaarheid. ultifunctionele waterverwarmer Weishaupt WKS De kant-en-klare installatie-eenheid voor een eenvoudige en snelle montage Dat is betrouwbaarheid. ultifunctionele waterverwarmer Weishaupt WKS: eenvoudig,

Nadere informatie

+ + WERKINGSPRINCIPE. Met een volledig gamma van 2 oplossingen past Arianext zich aan elke installatieconfiguratie aan:

+ + WERKINGSPRINCIPE. Met een volledig gamma van 2 oplossingen past Arianext zich aan elke installatieconfiguratie aan: WERKINGSPRINCIPE De Arianext oplossingen verzekeren de productie van verwarming en sanitair warm water. Ze bestaan uit twee modules: > De buitenmodule : deze haalt, zelfs hartje winter, de energie uit

Nadere informatie

Plaatstalen ketel ComfortLine

Plaatstalen ketel ComfortLine Notre technique à votre service. Plaatstalen ketel ComfortLine Zonder stookoliebrander/gasbrander Horizontale inox boiler Verwarmingsketel op stookolie/gas voor werking op lage temperatuur, met droge vuurhaard

Nadere informatie

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312.

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312. Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik Aluminium HR-ketels ogano plus GB312 ogano plus GB402 ogano plus aluminium hoogrendement-ketels De nieuwe norm in aluminium HR-ketels:

Nadere informatie

PRESTIGE PRESTIGE PRESTIGE

PRESTIGE PRESTIGE PRESTIGE PRESTIGE 884.297-01 PRESTIGE W W W. I N T E R G A S V E RWA R M I N G. N L PRESTIGE VO O R O P I N WA R M T E Revolutionair design In uw interieur telt elk detail. Inspelend op de toenemende hang naar

Nadere informatie

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO Om ons concept van intelligente lichtoplossingen voor o.a. de industrie te completeren, heeft onze fabriek met het nieuwe LED-lichtlijnsysteem Taureo het thema halverlichting aangenomen. Als modulair systeem

Nadere informatie

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo.

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. De nieuwe ROTEX HPU hybrid hybride gaswarmtepomp selecteert altijd automatisch de meest voordelige verwarmingsmodus. "Lange tijd waren we ervan overtuigd dat

Nadere informatie

de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE

de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE de Intergas Prestige Verleiding in design en techniek BETROUWBAAR IN WARMTE revolutionair design Een aanwinst voor elk interieur In uw interieur telt elk detail. Inspelend op de toenemende hang naar kwaliteit

Nadere informatie

Duurzame warmte uit biomassa bij zwembaden

Duurzame warmte uit biomassa bij zwembaden Duurzame warmte uit biomassa bij zwembaden Belangrijke parameters IGEV Tubro Filter- en Luchttechniek Rene Nijboer 1 Agenda Techniek / achtergrond Belangrijke parameters Keuze optimale ketel Pellets /

Nadere informatie

Smatrix. Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie

Smatrix. Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie Smatrix Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie 02 l Uponor Smatrix Uponor Smatrix: optimaliseert binnenklimaat, energiemanagement en kosten

Nadere informatie

VIESMANN VITOLIGNO 100-S Houtvergassingsketel 20 kw

VIESMANN VITOLIGNO 100-S Houtvergassingsketel 20 kw VIESMANN VITOLIGNO 100-S Houtvergassingsketel 20 kw Technische gegevens Bestelnummer en prijzen: zie prijslijst VITOLIGNO 100-S type VL1B Houtvergassingsketel voor kloofhout van 45 tot 50 cm 5/2013 Vitoligno

Nadere informatie

Overtuigend in prestatie en bedieningsgemak

Overtuigend in prestatie en bedieningsgemak Doorschuifvaatwasmachine PT-500 Overtuigend in prestatie en bedieningsgemak PT-500 PT-500 wast gewoonweg schitterend Met de PT-500 presenteert Winterhalter een nieuwe doorschuifvaatwasmachine die snel

Nadere informatie

Pelletketel Pellson X3S kw

Pelletketel Pellson X3S kw Pelletketel Pellson X3S 8-29 kw De Pellson familie Het woord Pellson bestaat uit de woorden pellets en zon. De zon geeft energie aan de bomen, de pellets die van bomen zijn gemaakt geven warmte aan uw

Nadere informatie

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE 365 dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond.

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. RAPIDO Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. Slimme warmte voor een gunstige prijs. Rapido ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve verwarmingsapparatuur. Onze volledige

Nadere informatie

Verwarmingsinstallaties

Verwarmingsinstallaties Verwarmingsinstallaties HSK-RA RHK-AK Het Bedrijf Fabriek in Maicha Het bedrijf Heizomat is in 1982 opgericht door Robert Bloos en houd zich bezig met de ontwikkeling en produktie van apparatuur die het

Nadere informatie

Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012

Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012 Bestekteksten Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012 DEEL 4 SPECIALE TECHNIEKEN - VERWARMING & SWW, VENTILATIE, HVAC, 2 LOT 40 CENTRALE VERWARMING - INDIVIDUELE

Nadere informatie

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312.

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312. Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik Aluminium HR-ketels Logano plus GB312 Logano plus GB402 De nieuwe norm in aluminium HR-ketels: Logano plus GB312 en Logano plus

Nadere informatie

CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN

CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN VOORUITSTREVENDE TECHNOLOGIE De doordachte bouwwijze en de geringe onderhoudskosten maken van CRAYLER meeneemheftrucks efficiënte en betrouwbare

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.04.2012 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig.

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX condenserende gaswandketel Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX Condenserende gaswandketel "Ons verwarmingssysteem hoor je haast niet. Het is fluisterstil, eenvoudig te gebruiken, het

Nadere informatie

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators Neptuna 4/6/8/11/16/22/27 Comfort het hele jaar door the comfort innovators Comfort het hele jaar door Neptuna Een natuurlijke energiebron zoals lucht, water of zonlicht levert besparing op. Kies je voor

Nadere informatie

www.pellet-cvketel.be

www.pellet-cvketel.be De Pelling is een ketel voor het verwarmen van water voor centrale verwarmingsinstallaties en sanitair warm water. De pelletketel zal automatisch starten en stoppen, afhankelijk van het warmteverbruik.

Nadere informatie

Condenserende gaswandketel Vermogen kW. THISION L EVO De geëvolueerde gaswandketel

Condenserende gaswandketel Vermogen kW. THISION L EVO De geëvolueerde gaswandketel Condenserende gaswandketel Vermogen 60-140kW THISION L EVO De geëvolueerde gaswandketel THISION L EVO Verrassende flexibiliteit voor elke toepassing Ontworpen voor optimale prestaties De THISION L EVO

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

Gietijzeren VR-overdrukketels. Verbeterd rendement, compacte, gietijzeren ketels. Eenvoudig overal te plaatsen. Logano GE315.

Gietijzeren VR-overdrukketels. Verbeterd rendement, compacte, gietijzeren ketels. Eenvoudig overal te plaatsen. Logano GE315. Verbeterd rendement, compacte, gietijzeren ketels. Eenvoudig overal te plaatsen. Gietijzeren VR-overdrukketels Logano GE315 Logano GE515 Logano GE615 Gietijzeren verbeterd rendement Ecostream overdrukketels

Nadere informatie

Remeha. Tzerra. Van binnen. buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules!

Remeha. Tzerra. Van binnen. buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules! Remeha Tzerra Van binnen buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules! Even simpel als revolutionair De Remeha Tzerra is een splinternieuwe compacte, betaalbare, energiezuinige condensatieketel, leverbaar

Nadere informatie

Het unieke ergonomische ladderlaadsysteem voor elke opdracht.

Het unieke ergonomische ladderlaadsysteem voor elke opdracht. Het unieke ergonomische ladderlaadsysteem voor elke opdracht. ErgoRack wordt altijd bediend vanaf de grond. Dat minimaliseert de belasting op uw onderrug en schouders en voorkomt dat u zware lasten boven

Nadere informatie

KWB Easyfire. Pelletverwarming 2,4 35 kw Eenvoudig en schoon stoken. KWB EASYFIRE Pelletverwarming. Reinigen is niet nodig!

KWB Easyfire. Pelletverwarming 2,4 35 kw Eenvoudig en schoon stoken. KWB EASYFIRE Pelletverwarming. Reinigen is niet nodig! Productinformatie KWB EASYFIRE Pelletverwarming Reinigen is niet nodig! KWB Easyfire Pelletverwarming 2,4 35 kw Eenvoudig en schoon stoken Verbrandingstechnologie Waardevol partnerschap Wij zijn kwaliteitsfabrikanten

Nadere informatie

SF 23 SUPERFINISH. De veelzijdige PLUS NIEUW. Toebehoren. Eén pomp - vele mogelijkheden

SF 23 SUPERFINISH. De veelzijdige PLUS NIEUW. Toebehoren. Eén pomp - vele mogelijkheden Toebehoren Airless pstolen 0296 465 Airless pistool AG08; 2-trekker; incl. TradeTip 3 spuittiphouder 0296 388 Airless pistool AG08; incl. TradeTip 3 spuittiphouder 0528 318 Airless pistool AG08 TS; incl.

Nadere informatie

CHP Elektriciteitsproductiesysteem op hout. WARMTE EN STROOM uit hout CHP.

CHP Elektriciteitsproductiesysteem op hout. WARMTE EN STROOM uit hout CHP. CHP Elektriciteitsproductiesysteem op hout WARMTE EN STROOM uit hout CHP www.froeling.com 1 Froling houdt zich al meer dan vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam

Nadere informatie

Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie.

Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie. Magna AQUA 300 /2 C Warmtepompboiler Haalt de warmte uit de buiten- of binnenlucht Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie. Magna Aqua 300 / 2 C Warmtepompboiler

Nadere informatie

Baby 7.5kW. Algemeen. Afmetingen. Brandstof Pelletcontainer capaciteit Diameter pellets 6

Baby 7.5kW. Algemeen. Afmetingen. Brandstof Pelletcontainer capaciteit Diameter pellets 6 Baby 7.5kW Pelletkachel max 7,5 kw Kleuren: Zwart - Ivoor - Bordeaux Materiaal: Plaatstaal Algemeen Merk Flumenfire Verwarmend vermogen indicatie 150 m3 Aansluiting Luchtventilatie Electrisch verbruik

Nadere informatie

Een warm onthaal begint bij Albrand

Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand De zekerheid van 30 jaar vakmanschap 02 De 10 zekerheden die we installateurs en eindgebruikers bieden, zorgen ervoor dat we al meer

Nadere informatie

Calenta. 25s en 28c. Supersnel warmte en volop warm water

Calenta. 25s en 28c. Supersnel warmte en volop warm water Calenta 25s en 28c Supersnel warmte en volop warm water Remeha Calenta De meest doordachte CV-ketel ooit Supersnel warmte en volop warm water De Remeha Calenta: de meest doordachte CV-ketel ooit. Een hypermoderne,

Nadere informatie

Kanaal unit. LG Electronics Commercial Airconditioners. Specifieke kenmerken van de kanaal unit:

Kanaal unit. LG Electronics Commercial Airconditioners. Specifieke kenmerken van de kanaal unit: LG Electronics Commercial Airconditioners Kanaal unit Wanneer u een perfect binnenklimaat wenst, maar de installatie niet zichtbaar in uw ruimte wilt hebben, biedt de kanaal unit esthetisch de mooiste

Nadere informatie

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SmartLine Basic HR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit SmartLine Basic HR-ketels Nefit houdt Nederland warm SmartLine Basic HR-ketels De absolute zekerheid van De meeste ervaring, de hoogste kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter

Nadere informatie

Draai-kiep raambeslag. - modulaire opbouw - geoptimaliseerd sluitsysteem - comfortabele bediening - toepasbaar in houten en kunststof ramen

Draai-kiep raambeslag. - modulaire opbouw - geoptimaliseerd sluitsysteem - comfortabele bediening - toepasbaar in houten en kunststof ramen De nieuwe generatie draai-kiep raambeslag BUVA activpilot Draai-kiep raambeslag - modulaire opbouw - geoptimaliseerd sluitsysteem - comfortabele bediening - toepasbaar in houten en kunststof ramen BUVA

Nadere informatie

Recycleer je energie DUURZAME ENERGIE WARMTEPOMPBOILERS

Recycleer je energie DUURZAME ENERGIE WARMTEPOMPBOILERS DUURZAME ENERGIE WARMTEPOMPBOILERS Recycleer je energie Intelligente techniek die restwarmte of buitenlucht benut als gratis energiebron, om warm water te maken voor heel het gezin 04 2018 STIEBEL ELTRON

Nadere informatie

Natuurlijk en slim verwarmen

Natuurlijk en slim verwarmen LIVING Environment Systems Natuurlijk en slim verwarmen met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie ZUINIG, MILIEUVRIENDELIJK EN TOEKOMSTGERICHT 3 Ecodan Next Generation Ecodan 100% ontworpen door

Nadere informatie