De voorzitter opent de vergadering om uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De voorzitter opent de vergadering om 19.45 uur."

Transcriptie

1 Verslag Soort vergadering Voorzitter Commissiegriffier Notulist Informerende sessie Raadzaal uur B. Rosier mw. N.S. Smit T. van der Aart (MKW secretariaatsservices) Vergaderdatum 22 april 2008 Aanwezig Afwezig Raadsleden: A. Bos (GroenLinks), mw. N. Bougharda (PvdA), J.W. Dunselman (CDA) M. Göçmenoğlu (PvdA), Z. Güvenç (Lijst Güvenç), P.I.G. van Grol (VVD), P. Harkema (OOZ'81), A.J.M. van Heijningen (CDA), F.C. van Ligteringen (GroenLinks), R. Mauer (D66), E. Spijker (PvdA), B. Stamkot (GroenLinks)*, E.R. Vos (PvdA), W.A. Visser (VVD), K.R. Wigboldus (VVD)*, mw. E.M. Zijlstra (OOZ'81) Wethouders: A. Baâdoud, mw. M. Postma Ambtenaren: mw. De Boer, mw. Wijarda Tevens aanwezig: mw. Van de Berg, de heer Ligthart, mw. Neuteboom (insprekers) Mw. M. Bos (Lijst El Majdoubi)* *buitengewoon commissielid 5 1. Opening/agendavaststelling De voorzitter opent de vergadering om uur. 10 Agendavaststelling De voorzitter stelt voor te beginnen met de Brainstorm interventies WMO. De agenda wordt als zodanig vastgesteld. 2. Mededelingen 15 De voorzitter opent de vergadering en verontschuldigt zich voor de te late aanvang. 3. Brainstorm interventies WMO Mevrouw Neuteboom (inspreker namens Ouderen Advies Raad) meldt dat de Ouderen Advies Raad haar twijfels heeft bij de kwaliteit van de zorg voor kwetsbare mensen door de nieuwe WMO. Ze heeft haar zorg geuit tijdens de inloopavond in De Meervaart. OAR heeft zelf een kleine enquête gehouden op verzoek van mevrouw Jesse Bos. Van de honderd uitgezette enquêtes heeft ze 25 reacties ontvangen. Geconstateerd is dat het ouderenvervoer buitengewoon slecht is geregeld. Gevolg is dat onnodig veel ouderen in een isolement terechtkomen. Alleenstaande ouderen zijn vaak omringd door mantelzorgers op leeftijd. Dit is zorgwekkend. Jongeren tussen de dertig en zestig jaar doen geen vrijwilligerswerk; er zijn dus haast geen mantelzorgers in deze leeftijdscategorie.

2 Pagina 2 van De galerijgesprekken hebben zicht gegeven in de problematiek van de ouderen. Een ander goed initiatief is een Sociaal Bestuur zoals in Vrijzicht. Ze adviseert dit ook in huizen als Osdorperhof en Oklahoma door te voeren. Genoemde huizen hebben weinig sociale samenhang of zorg voor elkaar. Ook mist ze voorlichting om jongeren te motiveren vrijwilliger te worden. Mevrouw Van de Berg (inspreker) pleit voor het platform voor de mantelzorg. Ze verwoordt een casus van een cliënt van negentig jaar. Ze is verantwoordelijk voor deze mevrouw en dertien anderen die negentig jaar en ouder zijn. Ze heeft behoefte aan een Steunpunt Mantelzorg omdat zo de mantelzorger kan vertrouwen op professionele rugdekking. De heer Van Grol (VVD) complimenteert de dames voor de maatschappelijke activiteiten en betrokkenheid. Hij vraagt mevrouw Neuteboom een cijfer te geven aan Osdorp. Mevrouw Neuteboom (inspreker) heeft een goed gevoel over Osdorp. Ze denkt dat het goed is de groep kwetsbare ouderen persoonlijk te benaderen. De heer Wigboldus (VVD) denkt dat het stadsdeel Osdorp een meer actieve rol moet gaan spelen. Er is een buurtbus, een zorgbus en een behoorlijk ouderenbeleid. Maar toch loopt het niet goed. Mevrouw Neuteboom (inspreker) beaamt dit. Graag ziet ze de buurtbus zelfs nog uitgebreid worden. Mevrouw Ligteringen (GroenLinks) mist een introductie op het agendapunt. Ze begrijpt dat mevrouw Neuteboom vraagt om de kwetsbare groepen in kaart te laten brengen en pleit voor het aanstellen van sociaal managers en het oppakken van informatie om jongeren te stimuleren vrijwilligerswerk te gaan doen. Mevrouw Ligteringen heeft recentelijk een bezoek gebracht aan Meer en Oever. Ze stelt voor dat mevrouw Neuteboom contact opneemt met deze instelling. Mevrouw Neuteboom (inspreker) kent Meer en Oever. Maar ze wil geen bingo, ze wil dat de ouderen centraal staan en zelf de activiteiten kunnen bepalen. Mevrouw Ligteringen kent mevrouw Jesse Bos niet. Portefeuillehouder Postma merkt op dat mevrouw Jesse Bos een aantal jaren als bestuurder in Noord heeft gewerkt, in de gemeenteraad heeft gezeten en bestuurlijk actief is in Den Haag. Mevrouw Ligteringen informeert of mevrouw Van de Berg zelf een voorstel voor een steunpunt Mantelzorg heeft ingediend of is het meer een verzoek aan de deelraad om dit op te pakken. Mevrouw Van de Berg (inspreker) denkt dat dit toch een taak van de deelraad is. Ook financieel.

3 Pagina 3 van Portefeuillehouder Postma legt uit dat 17 november jl. het WMO-programma is aangenomen. De behoefte is uitgesproken om hierover verder te discussiëren. Het programma moet nog verder worden uitgewerkt. Speerpunt is het maatschappelijke steunsysteem. Het onderliggende stuk is de notitie. Mevrouw Zijlstra (OOZ 81) weet dat zeven jaar geleden is besproken dat ouderen boven de 75 jaar thuis bezocht zouden worden om alle behoeften en problemen in kaart te brengen. Ze informeert naar de status hiervan. Portefeuillehouder Postma heeft deze vraag al eens uitgezet. Het was niet bedoeld als enquête maar meer om te weten of prijs gesteld werd op een bezoek. Het was een vorm van vooraankondiging. Mevrouw Zijlstra informeert of jongeren kunnen instromen in het vrijwilligerstraject. Wellicht als een soort sociale dienstplicht. Portefeuillehouder Postma beaamt dat dit een sympathiek idee is doch niet eenvoudig uitvoerbaar. De heer Van Heijningen (CDA) begrijpt dat er nog geen verbetering zit in het vervoer en aanvullend openbaar vervoer nog steeds een probleem is. Hij vraagt zich af of Osdorp niet meer kleinschalige initiatieven als de galerijgesprekken moet ontplooien. Mevrouw Neuteboom (inspreker) beaamt dit. De heer Van Heijningen vraagt hoe groot het Steunpunt Mantelzorg moet zijn om doeltreffend te functioneren. Mevrouw Van de Berg (inspreker) denkt aan een steunpunt met adequate personen uit de ziekenverzorging of echte zorg. Deze personen moeten in staat zijn om gericht mensen, die dit werk op vrijwillige basis doen, te ondersteunen. De heer Vos (PvdA) betreurt het geen informatie te hebben gekregen over de grenzen van deze brainstorm. Portefeuillehouder Postma legt uit dat juist de PvdA de behoefte had om te brainstormen De heer Bos (GroenLinks) informeert of er op dit moment al een Steunpunt Mantelzorg is. Temeer omdat GroenLinks in 1999 een initiatief heeft ingediend om een Steunpunt Mantelzorg in Osdorp in te stellen. Hij is graag bereid het oude voorstel weer boven tafel te halen. De heer Vos (PvdA) ziet niets terug over de kwaliteit en de effectiviteit van de interventies. Het is belangrijk dat bij elke interventie aangegeven wordt welk doel wordt beoogd en hoe het bereiken van het doel zichtbaar wordt gemaakt. Het is zinvol cliëntenorganisaties op te zetten. Ook mantelzorgers moeten beter ondersteund worden. Een Osdorpbrede regie over de mantelzorg is nodig.

4 Pagina 4 van De PvdA denkt dat de interventies gericht moeten zijn op de zwakke groepen in deze maatschappij. Daarnaast is belangrijk dat ambtenaren en uitvoerders van de interventie een proactieve houding hebben. De heer Vos informeert bij mevrouw Neuteboom of het vervoer door Connexxion verbeterd is na het verschijnen van het zwartboek. Als tweede informeert hij of oudere immigranten zo zelfstandig zijn om aanspraak te maken op de WMO. Ten derde vraagt hij mevrouw Van de Berg of een Osdorpbrede regie nodig is. Mevrouw Neuteboom (inspreker) legt uit dat het vervoer absoluut niet verbeterd is. Mensen haken af en steeds meer mensen komen zo in een sociaal isolement. Ook heeft mevrouw haar zorg over de oudere migranten. Er is zo weinig bekend over deze groep. Mevrouw Van de Berg (inspreker) denkt dat een mantelzorgplatform absoluut nodig is. Portefeuillehouder Postma zegt toe de vijf speerpunten toe te sturen. Wellicht kunnen de fracties hierover van gedachten wisselen. De heer Van Grol (VVD) begrijpt de gang van zaken niet helemaal. Er zijn kritische geluiden over de voorbereiding en van de insprekers. Wat is de vervolgstap? Portefeuillehouder Postma legt uit dat dit een sessie is waarin de raad met elkaar zou gaan brainstormen De heer Bos (GroenLinks) denkt dat een discussie alleen kan op basis van een notitie. De heer Mauer (D66) denkt dat het op papier een fraai beleid is. Maar er is een kloof tussen wat op papier staat en wat in werkelijkheid moet gebeuren, en dan voornamelijk om het vinden en bij elkaar brengen van mensen die kwetsbare groepen ondersteunen. Het is handig om een thema-avond te organiseren met concrete punten en stellingen zodat voorstellen kunnen worden gedaan over het opzetten van een Steunpunt Mantelzorg of inschakelen van jongeren op bepaalde niveaus. Mevrouw Wijarda (ambtenaar) wil graag het maatschappelijke steunsysteem toelichten. Het maatschappelijke steunsysteem is bedoeld om gezamenlijk in Osdorp met formele en informele instanties én met regie van het stadsdeel een traject te maken met de cliënt waarbij de kwaliteit van zijn leven duidelijk verbetert. Er moet veel werk verzet worden om dit goed op te zetten. Zo kun je kwetsbare burgers ondersteunen. Het is bedoeld voor mensen met gestapelde problemen, voor sociaal geïsoleerden en ook de mantelzorgers moeten ondersteund worden. De heer Vos (PvdA) vindt het prettig de uitwerking op te pakken met raadsleden, mantelzorgorganisaties en cliëntenraden. De voorzitter merkt op dat dit dan zal plaatsvinden na het reces. De heer Wigboldus (VVD) sluit zich hier volledig bij aan. 4. Economische ontwikkelingsvisie

5 Pagina 5 van De heer Ligthart leest op pagina 40 van de Economische ontwikkelingsvisie dat Sugar City een bedreiging is. Rijdend van Amsterdam naar Haarlem op de N200 is het niet toegestaan ter hoogte van Sugar City linksaf te slaan. Er is ook geen brug over de Ringvaart. Is deze ontoegankelijkheid de reden voor de moeizame ontwikkeling van Sugar City? Wat is de realisatiedatum van Sugar City? Wie is projectontwikkelaar en wie is de financierder? Is de portefeuillehouder van mening dat bij een projectontwikkelaar omzet voorop staat en bij een bank een rendement? Kan een voetnoot worden toegevoegd waarin staat dat Sugar City uit de rubriek bedreigingen is geschrapt? Op pagina 39 wordt gesproken over stadcentrum Nieuw West en op pagina 41 van Osdorp-Centrum nw. Op het ontwerp van 2004 staat Centrum Amsterdam nw. Betekent het vervallen van de A dat realisme is aangeschoven aan de tafel van idealisme? Portefeuillehouder Baâdoud kan zich vinden in de opmerking over de bereikbaarheid van Sugar City. Hij zoekt het tijdstip van realisatie en de betreffende ontwikkelaar uit. De omzet en het rendement van de banken is bepalend aan welke kant een ontwikkelaar of een bank staat. De visie van het stadsdeel is te kijken buiten Amsterdam. Het voegt niets toe om een voetnoot op te nemen dat Sugar City geen bedreiging is. Het is gegeven dat men bezig is met de ontwikkeling van het gebied aan de andere kant van de rand van Amsterdam. De benaming Centrum Amsterdam nw is de juiste benaming. Dit wordt gecorrigeerd in de visie. De heer Harkema (OOZ 81) vindt de economische ontwikkelingsvisie een vervolg op de visie Kantoren en Bedrijven. Dit heeft een breder draagvlak. De heer Harkema beaamt dat glasvezel een goede optie is in Osdorp. Hij is benieuwd of er al gegevens bekend zijn over of er aantrekkingskracht is. Hoe wordt de acquisitie gepleegd voor glasvezel? De heer Harkema kan zich vinden in de opmerking van D66 dat ervoor gewaakt moet worden dat bedrijven niet van een kleine slagerij zich ineens ontplooien tot een supermarkt. Dit is ten opzichte van andere bedrijven een concurrentie. Hij is het niet eens met de opmerking, dat het positief is om tussen het Westelijk Havengebied en Schiphol te zitten. Wat vervoer betreft kun je er ook best naast zitten. Op pagina 5 leest hij het tekort aan hoogopgeleiden en een overschot van laagopgeleiden. Wellicht moet iets gedaan worden aan het overschot van laagopgeleiden. Misschien moeten leerplekken gecreëerd worden voor deze jongeren. Op pagina 39 leest hij dat de hoge schooluitval een van de zwakke punten is. Dat is iets waar het stadsdeel wel wat aan kan doen. Hij is geschrokken van het slechte imago van Osdorp als een van de zwakke punten. Waar komt dit slechte imago vandaan en hoe moet dit worden opgelost? Mevrouw Ligteringen (GroenLinks) vraagt waarom er geen kwantitatieve doelstellingen zijn opgenomen in de visie voor het terugbrengen van het aantal werkzoekenden. Ze vraagt zich af of er plannen zijn voor de bouw van woon-werkwoningen en waar? Sinds wanneer loopt het project Beter Presteren en zijn er al resultaten?

6 Pagina 6 van De bestemmingsplannen zijn mogelijk beperkend voor het aantal bedrijfsvestigingen. Om hoeveel en welke bedrijven gaat dit? Hoe verhouden de bestemmingsplannen zich tot de eerder genoemde leegstand in de visie. Er wordt gesteld dat kansrijke starters bediend kunnen worden door de verkoop van sociale huurwoningen. Hoe ziet de wethouder het starten vanuit huurwoningen, dus niet in koopwoningen. Op pagina 30 staat dat in januari 2008 het multifunctionele sportcentrum is geopend. Is dit correct? Op pagina 34 wordt gerefereerd aan de motie die is aangenomen in het kader van de tuinen van west. Heeft de centrale stad al gereageerd op de motie? In deze visie worden als vestigingsfactoren schoon, heel en veilig genoemd. Aan veiligheid wordt veel aandacht besteed en aan schoon niet of nauwelijks. GroenLinks vraagt waarom milieubewustheid en duurzaam ondernemen niet is opgenomen in de visie. De heer Dunselman (CDA) informeert of het vastgoed in Osdorpplein in andere handen is overgegaan? Zo ja, is dit nadelig voor het stadsdeel gezien de onderhandelingen? Hij vraagt of er een plan is voor de branchering. Ook informeert hij naar de mogelijkheid om voor startende ondernemers de drempel wat lager te maken. Portefeuillehouder Baâdoud meldt trots te zijn op de glasvezel. De ontwikkelaars zelf zorgen voor de acquisitie. Er zijn nog geen resultaten, het glasvezel is nog maar pas in bedrijf. De heer Harkema (OOZ 81) hoorde dat een aantal jaren geleden al tweehonderd woningen specifiek op glasvezel zijn aangesloten Portefeuillehouder Baâdoud zegt toe hierop terug te komen. De vastgoedeigenaren worden betrokken in de brancheproblematiek zodat er niet drie slagers naast elkaar komen te zitten. De niet-gelukkige uitdrukking van de ligging tussen Schiphol en de havens is maar hoe je het bekijkt. Ten opzichte van werkgelegenheid en economie ligt Osdorp op een gunstige afstand tussen Schiphol en de haven. Iedereen moet aan het werk, of dit nu laag- of hooggeschoolde mensen zijn. Het is maatwerk. De heer Spijker (PvdA) vraagt of Osdorp genoegen neemt met een overschot aan laagopgeleiden en wordt een beleid opgenomen in het plan voor de hoogopgeleiden? Portefeuillehouder Baâdoud legt uit dat dit niet specifiek in de economische visie wordt overgenomen. Het voorkomen van een nieuwe groep is een aanpak in de visie. Hoeveel jongeren moeten aan het werk middels een leer-werkbedrijf? Er moeten ongeveer 350 jongeren in Nieuw West opgevangen worden. De doelstelling is 100 hangjongeren aan het werk te krijgen in West. De portefeuillehouder zegt toe een lijst op te stellen van plannen en projecten die er zijn op gebied van wonen en werken. Het bestemmingsplan biedt de ruimte niet om allerlei impulsen aan het gebied te geven.

7 Pagina 7 van Er wordt gekeken naar starterswoningen die een bedrijf kunnen beginnen tot aan het moment dat de woning gesloopt wordt. Dit zijn startershuurwoningen die de corporaties beschikbaar willen stellen. Portefeuillehouder Baâdoud beaamt dat de datum genoemd op pagina 30 een fout is. Dit zal aangepast worden. Spreker kan geen antwoord geven op de brief aan de centrale stad betreffende het reserveren van een klaverblad in de Lutkemeer. Hij zoekt dit uit. De balans wordt gezocht op het gebied van economie, werkgelegenheid en milieu en groen. Alles moet in de juiste verhouding komen te staan. Het Osdorpplein is van eigenaar veranderd. Cronenberg en Fortis hebben het vastgoed overgenomen. Tot nu toe zijn geen nadelen ondervonden. De partijen willen eerst zorgen dat de leegstand invulling krijgt. Het ondernemershuis komt naar het Osdorpplein. Hier moet niet alleen ingezet worden op de starters maar ook op de bestaande ondernemers. De overheid gaat niet over huurgewenning. De discussie is kortlopende contracten. Mevrouw De Boer (ambtenaar) legt uit dat in de pilot huurgewenning wordt meegenomen. De heer Spijker (PvdA) begrijpt dat de branchering op winkelniveau bij de vastgoedeigenaren komt te liggen. Wordt dit controleerbaar? Portefeuillehouder Baâdoud legt uit dat belangrijk is in de gaten te houden dat zaken niet frustrerend werken op bestaande ondernemers. De vastgoedeigenaren worden verantwoordelijk gesteld voor het eigen gebied. De heer Wigboldus (VVD) informeert of de wethouder kan onderzoeken of administratieof ICT-bedrijven in Osdorp kunnen komen. De portefeuillehouder kan hierover geen toezeggen doen. 6. Sluiting De voorzitter meldt dat het punt terugkomt in het meningvormende deel op 27 mei Hij sluit de vergadering.

Informerende sessie Raadzaal 19.30-21.00 uur B. Rosier mw. N. Smit mw. M. Schoenmaker (MKW secretariaatsservices)

Informerende sessie Raadzaal 19.30-21.00 uur B. Rosier mw. N. Smit mw. M. Schoenmaker (MKW secretariaatsservices) Verslag Soort vergadering Voorzitter Commissiegriffier Notulist Informerende sessie Raadzaal 19.30-21.00 uur B. Rosier mw. N. Smit mw. M. Schoenmaker (MKW secretariaatsservices) Vergaderdatum 14 oktober

Nadere informatie

Informerende sessie raadzaal 19.30-20.50 B.H.G. Rosier mw. N. S. Smit mw. W.L. Walkate (MKW secretariaatsservices)

Informerende sessie raadzaal 19.30-20.50 B.H.G. Rosier mw. N. S. Smit mw. W.L. Walkate (MKW secretariaatsservices) Verslag Soort vergadering Voorzitter Commissiegriffier Notulist Informerende sessie raadzaal 19.30-20.50 B.H.G. Rosier mw. N. S. Smit mw. W.L. Walkate (MKW secretariaatsservices) Vergaderdatum 19 februari

Nadere informatie

Besluitvorming Raadzaal 22.20 uur - 23.22 uur E.R. Vos mw. N. Smit mw. M.A.P Muiser / Verslagbureau Stan Verschuuren

Besluitvorming Raadzaal 22.20 uur - 23.22 uur E.R. Vos mw. N. Smit mw. M.A.P Muiser / Verslagbureau Stan Verschuuren Verslag Soort vergadering Voorzitter Commissiegriffier Notulist Besluitvorming Raadzaal 22.20 uur - 23.22 uur E.R. Vos mw. N. Smit mw. M.A.P Muiser / Verslagbureau Stan Verschuuren Vergaderdatum 24 maart

Nadere informatie

Meningvormende sessie Raadzaal 19.30 21.30 uur E.R. Vos mw. N. Smit mw. T. van der Aart (MKW secretariaatsservices)

Meningvormende sessie Raadzaal 19.30 21.30 uur E.R. Vos mw. N. Smit mw. T. van der Aart (MKW secretariaatsservices) Verslag Soort vergadering Voorzitter Commissiegriffier Notulist Meningvormende sessie Raadzaal 19.30 21.30 uur E.R. Vos mw. N. Smit mw. T. van der Aart (MKW secretariaatsservices) Vergaderdatum 16 september

Nadere informatie

informerende sessie Raadzaal 19.30 uur-21.05 uur M. Kilian mw. M. Hartkamp mw. M.A.P. Muiser (Verslagbureau Stan Verschuuren)

informerende sessie Raadzaal 19.30 uur-21.05 uur M. Kilian mw. M. Hartkamp mw. M.A.P. Muiser (Verslagbureau Stan Verschuuren) Verslag Soort vergadering Voorzitter Commissiegriffier Notulist informerende sessie Raadzaal 19.30 uur-21.05 uur M. Kilian mw. M. Hartkamp mw. M.A.P. Muiser (Verslagbureau Stan Verschuuren) Vergaderdatum

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG VOORBESPREKING Notitie Kansen voor starters 1 april 2008 Samenvattend verslag van de openbare voorbespreking van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Gespreksleider Griffiemedewerker

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG VOORBESPREKING Dorestad Zichtbaar 10 mei 2011 Samenvattend verslag van de openbare voorbespreking van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Gespreksleider Griffier mevrouw W.J. de

Nadere informatie

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 14 februari 2018 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer De heer L. Guilonard (extern) 070 4417507 Verslag

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG RAADSVERGADERING 16 november 2010 Samenvattend verslag van de openbare vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Voorzitter Griffier Leden VVD CDA SP GroenLinks PvdA PCG

Nadere informatie

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014 POLITIEKE MARKT APELDOORN Voorzitter: G.L.Y. Bos Secretaris: A. Oudbier Notulist: J. Versteeg Onderwerp Voorstel Subsidieaanvraag i.h.k.v. de Beleidslijn gemeenten Datum 9 januari 2014 Tijdstip 19.00 20.00

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur.

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur. gemeente Eindhoven Griffie Gemeenteraad, Behandeld door mw. I. van Dijk Telefoon (040) 238 24 07 Verzenddatum 11 december 2014 Verslag Commissie Economie en Mobiliteit Betreft: Openbare vergadering van

Nadere informatie

Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland

Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland Programma 1. Opening en kennismaken 2. Inleiding door wethouder E. Berenst 3. De ambities voor 2012-2015 in vogelvlucht 4. Stellingen debat 1 5.

Nadere informatie

Notulen van de openbare commissievergadering ABM

Notulen van de openbare commissievergadering ABM NotulenvandeopenbarecommissievergaderingABM Datum: Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: donderdag21juni2018 20.00uur 20.40uur RaadzaalgemeentehuisvanHuizen Aanwezig Voorzitterencommissiegriffier J.W.Meijerman(voorzitter)

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: De heer M.C. Hoogland (wordt vervangen door de heer C. de Kraker); De heer F. Welschen van het Willem de Zwijger college.

Afwezig met kennisgeving: De heer M.C. Hoogland (wordt vervangen door de heer C. de Kraker); De heer F. Welschen van het Willem de Zwijger college. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 1 februari 2007 vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur. Aanwezig: De heer R.V. van Engelen, voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw A. Bokma; PMV lid;

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis Datum: 23 januari 2014 Onderwerp: Wmo beleidsplan 2012-2015; tussentijdse evaluatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis Datum: 23 januari 2014 Onderwerp: Wmo beleidsplan 2012-2015; tussentijdse evaluatie BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 23 januari 2014 Onderwerp: Wmo beleidsplan 2012-2015; tussentijdse evaluatie Voorzitter: dhr. J.A. van Eck Griffie: mw. A.J. van Wees (locogriffier) Leden: Mw.

Nadere informatie

De heer A. Bogerd, directeur van Stichting Syndion; De dames P. van Loon en G. Platerink van het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

De heer A. Bogerd, directeur van Stichting Syndion; De dames P. van Loon en G. Platerink van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Besluiten en afsprakenlijst van de vergadering van het Platform Maatschappelijke Verkenning (PMV) op donderdag 5 februari 2003 van 20.00 tot 22.45 uur in de raadzaal. Aanwezig: Voorzitter: De heer R. V.

Nadere informatie

Informerende sessie Raadzaal 19.30-21.20 uur P.I.G. van Grol mw. N. Smit M. Schoenmaker (MKW secretariaatsservices)

Informerende sessie Raadzaal 19.30-21.20 uur P.I.G. van Grol mw. N. Smit M. Schoenmaker (MKW secretariaatsservices) Verslag Soort vergadering Voorzitter Commissiegriffier Notulist Informerende sessie Raadzaal 19.30-21.20 uur P.I.G. van Grol mw. N. Smit M. Schoenmaker (MKW secretariaatsservices) Vergaderdatum 16 december

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 9 januari 20143 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft

Nadere informatie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie CONCEPT - NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling d.d. 6 juli 2011 Aanwezigen: Mevrouw A.M. Valent-Groot (voorzitter), de heer H. Wijnveen (wnd. Raadsgriffier), de heer A.C. van

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG VOORBESPREKING Overname aandelen BIGA BV 19 mei 2015 Samenvattend verslag van de openbare voorbespreking van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Gespreksleider Griffiemedewerker

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 december 2008

Besluiten- en actielijst openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 december 2008 Aanwezig Commissieleden: de dames Boom, Van Boxtel, Vos, Zondervan en de heren Klinkhamer, T. Flens, Buijs Van der Heijden. Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr. Monen, dhr.

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG VOORBESPREKING Duurzaam Bouwen 13 december 2011 Samenvattend verslag van de openbare voorbespreking van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Gespreksleider mevrouw W.A.J. Kosterman

Nadere informatie

mevrouw W.A.J. Kosterman (waarnemend portefeuillehouder) mevrouw J.M. Kiep-de Jongh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw W.A.J. Kosterman (waarnemend portefeuillehouder) mevrouw J.M. Kiep-de Jongh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG VOORBESPREKING Aankoop aandelen BIGA en toekomst Sociale Werkvoorziening 17 november 2015 Samenvattend verslag van de openbare voorbespreking van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland ` Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kaderstelling Europabeleid door Provinciale Staten Inleiding Op 11 juni 2007 jl. is door de commissie FEPO de werkgroep Europa ingesteld.

Nadere informatie

Maatschappelijke participatie en zorg

Maatschappelijke participatie en zorg initiatiefvoorstel datum vergadering 9 november 2015 agendapunt 12 volgnummer 15-166 onderwerp De gemeenteraad op zoek naar het verhaal achter de cijfers van Wmo en Jeugdhulp behandelen in raadscommissie

Nadere informatie

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda.

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 5 juli 2018 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Verslag van de openbare vergadering van de commissie Welzijn en Onderwijs. in de raadzaal van het gemeentehuis te Ouderkerk aan den IJssel

Verslag van de openbare vergadering van de commissie Welzijn en Onderwijs. in de raadzaal van het gemeentehuis te Ouderkerk aan den IJssel Verslag van de openbare vergadering van de commissie Welzijn en Onderwijs gehouden op 16 september 2008 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Ouderkerk aan den IJssel Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond

College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond Postbus 232 5700 AE HELMOND Helmond, 20 januari 2012 Onderwerp: Advies betreffende evaluatie Seniorenraad 2009-2011 nota Seniorenbeleid 2012

Nadere informatie

PROJECT GROOT ZONNEHOEVE: HERINRICHTING WEG DE GROENE VOORWAARTS I.P.V. AFSLUITING

PROJECT GROOT ZONNEHOEVE: HERINRICHTING WEG DE GROENE VOORWAARTS I.P.V. AFSLUITING POLITIEKE MARKT APELDOORN PROJECT GROOT ZONNEHOEVE: HERINRICHTING WEG DE GROENE VOORWAARTS I.P.V. AFSLUITING Voorzitter Notulist R. Veen J. Brouwer Onderwerp Project Groot Zonnehoeve: herinrichting weg

Nadere informatie

Aanwezig GRM, LSV, NLL de voorzitters : de heren D.R. van der Borg, F. Damsteegt (plv. vz.) en W. Gradisen

Aanwezig GRM, LSV, NLL de voorzitters : de heren D.R. van der Borg, F. Damsteegt (plv. vz.) en W. Gradisen Raad :27 maart 2012 Agendapunt : Besluitenlijst van de openbare gezamenlijke informerende en besluitvormende vergadering van de raden van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland op 28 februari

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

de heer D. Veldkamp, onderzoeker rekenkamercommissie de heer S. van Sligter, voorzitter rekenkamercommissie

de heer D. Veldkamp, onderzoeker rekenkamercommissie de heer S. van Sligter, voorzitter rekenkamercommissie VERSLAG VOORBESPREKING Rekenkamercommissie: jaarverslag 2008, onderzoeksplan tweede helft 2009, onderzoeksrapport Dossiervorming 2 juni 2009 Samenvattend verslag van de openbare voorbespreking van de gemeenteraad

Nadere informatie

Donderdag 1 september a.s. om uur in de Raadzaal stadhuis. Agenda (versie 23 augustus)

Donderdag 1 september a.s. om uur in de Raadzaal stadhuis. Agenda (versie 23 augustus) Leiden, 23 augustus 2005 Aan de leden, Namens de voorzitter van de raadscommissie Sociale frastructuur nodig ik u uit voor een vergadering op Donderdag 1 september a.s. om 20.00 uur in de Raadzaal stadhuis.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Commissie Algemeen Bestuur en Middelen op donderdag 20 december 2001. mevrouw M. Vos-Kroeze, voorzitter

Verslag van de vergadering van de Commissie Algemeen Bestuur en Middelen op donderdag 20 december 2001. mevrouw M. Vos-Kroeze, voorzitter 1 Verslag van de vergadering van de Commissie Algemeen Bestuur en Middelen op donderdag 20 december 2001 Aanwezig: mevrouw M. Vos-Kroeze, voorzitter namens Groen Drimmelen: de heren A. van Oosterhout en

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording vragen PvdA-fractie inzake gebruik leegstaande panden om woningnood op korte termijn op te lossen

Onderwerp Beantwoording vragen PvdA-fractie inzake gebruik leegstaande panden om woningnood op korte termijn op te lossen PvdA-fractie T.a.v. Mevrouw A. Postma De Roede 12 9285 VK Buitenpost Dossiernummer : n.v.t. Stuknummer : n.v.t. Behandeld door : E. Idsardi Email : gemeente@achtkarspelen.nl Uw brief/mail van Uw kenmerk

Nadere informatie

: wethouder C.J.A. van Lith, wethouder E.G. Mulder en de heer P.v.d. Wurff. De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

: wethouder C.J.A. van Lith, wethouder E.G. Mulder en de heer P.v.d. Wurff. De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Verslag van de openbare vergadering van de commissie Grondgebied, gehouden op woensdag 9 oktober 2013 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 19 januari 2016, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 17:00 uur LET OP: VERGADERING START

Nadere informatie

R.T.G. - Ruimte. Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang uur.

R.T.G. - Ruimte. Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang uur. R.T.G. - Ruimte Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang 21.00 uur. Aanwezig: Voorzitter: de heer Meerdink Leden Rtg: de heren.migchelbrink, Navis, Luiten, Leemreise, Klein

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie

Kortom: Een schaatsvereniging is er dóór leden en vóór leden. De vereniging is intern gericht, waarbij de leden bepalen wat er gebeurt.

Kortom: Een schaatsvereniging is er dóór leden en vóór leden. De vereniging is intern gericht, waarbij de leden bepalen wat er gebeurt. Vrijwilligersbeleid binnen de schaatsvereniging Van beleid tot uitvoering in de praktijk Schaatsverenigingen en de vrijwilligersproblematiek De doorsnee schaatsvereniging in Nederland is een vrijwilligersorganisatie:

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG VOORBESPREKING Kennismaking nieuwe rekenkamercommissie, rekenkamerrapport inzake privatisering Mariënhoeve, aandragen onderzoeksonderwerpen 2011 28 september 2010 Samenvattend verslag van de openbare

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de

Nadere informatie

Op weg naar een inclusief Tynaarlo

Op weg naar een inclusief Tynaarlo Op weg naar een inclusief Tynaarlo visienotitie Tynaarlo is een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen, waarin iedereen telt en wordt gerespecteerd. Een samenleving waarin ook mensen met een

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur Aanpassingen vergaderstructuur Voorstel 1. kennis nemen van de concept jaaragenda 2. vaststellen thematische indeling commissies 3. toevoegen beeldvormend deel, voorafgaand aan de reguliere commissievergadering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie CONCEPT - NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Middelen d.d. 6 februari 2012 Aanwezigen: Mevrouw V.C.M. Stam-de Nijs (voorzitter), mevrouw H.E. Nieman (loco raadsgriffier), de heer E.S. van der Laan (VVD),

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 Aanwezig de leden: Tevens aanwezig: Afwezig: Rollingswier (voorzitter), De Boer (GroenLinks), Gilissen (VVD), Schipper (SP), Van Waveren (CDA), Haage (PvdA), Bos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur.

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur. Aanwezig: De heer E. Schotting, plv. voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw N.M. Vergeer, PMV

Nadere informatie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie Raadsnummer 2014-432 Nieuwegein Auditcom missie Vergaderdatum Maandag 27 oktober 2014 Begin- en eindtijd 18.30-20.00 uur Aantal bijlagen verslag Voorzitter G. Bamberg Notulist Y. Mes Aanwezi Afwezig (m.k.)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid Aanwezig: Voorzitter: dhr. J. Buzepol Locogriffier: mw. A. van Wees (locogriffier) Leden:

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering Fysiek Domein

Resumé van de openbare commissievergadering Fysiek Domein Resumé van de openbare commissievergadering Fysiek Domein Datum: woensdag 12 september 2018 Aanvang: 20:00 uur Eindtijd: 22:15 uur Locatie: Raadzaal gemeentehuis van Huizen Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Samenvattend verslag van de openbare vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede

Samenvattend verslag van de openbare vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede VERSLAG RAADSVERGADERING 23 oktober 2012 Samenvattend verslag van de openbare vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Voorzitter Griffier de heer G.K. Swillens mevrouw M.A.C.

Nadere informatie

Voorstel/alternatieven. Inhoud aanvraag/aanleiding ambtshalve besluit. Wettelijke grondslag. Inhoud extern advies

Voorstel/alternatieven. Inhoud aanvraag/aanleiding ambtshalve besluit. Wettelijke grondslag. Inhoud extern advies Raadsvergadering d.d. 29 augustus 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 14. Wissenkerke, 11 juli 2013 Onderwerp: Notitie Uitgangspunten

Nadere informatie

Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T 078-639 67 55 Datum 10 september 2008 Kenmerk

Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T 078-639 67 55 Datum 10 september 2008 Kenmerk VERSLAG Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T 078-639 67 55 Datum 10 september 2008 Kenmerk M E reaj.de.vries@dordrecht.nl Verslag 10 september Aanwezig Afwezig Notulist Zie onder Zie onder Reineke

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein. Notulen 13 juni 2018

Adviesraad Sociaal Domein. Notulen 13 juni 2018 Adviesraad Sociaal Domein Notulen 13 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulist: Mirjam Groenendijk, Hendrik Jan Nederhorst, Arie van der Staaij,Tineke Budding, Els Mulder, Tinie Bierman Thijs Janssen en Ria

Nadere informatie

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad 5 juli 2018 Raadswerkgroep Burgerparticipatie In november 2017 heeft een aantal raadsleden zich opgegeven om de Raadswerkgroep Burgerparticipatie te vormen

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 30 september 2010, in het gemeentehuis.

VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 30 september 2010, in het gemeentehuis. VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 30 september 2010, in het gemeentehuis. AANWEZIG: mevr. T. Bosgraaf-De Jong de heer B. Bosma mevr. A. Dijkstra-Wijbenga de heer G. Dijkstra de heer C.C.

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente Raadsvoorstel Besluitvormend Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden aan: de raad van de gemeente zaaknummer: Z-17-018336 datum voorstel: 9 augustus 2017 datum collegevergadering: 29 augustus 2017

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Troost

Nadere informatie

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING Datum: 24 oktober 2012 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman Commissiegriffier: Mw. mr. N.G.E. Haars Commissieleden: Mw. M.P.E. de Feijter-de Feijter

Nadere informatie

Politieke Markt Apeldoorn (PMA) Woningbouwproject Beekvallei Lieren

Politieke Markt Apeldoorn (PMA) Woningbouwproject Beekvallei Lieren Politieke Markt Apeldoorn (PMA) Woningbouwproject Beekvallei Lieren Voorzitter: Raadsadviseur: Notulist: W. Willems J. Leuverman A. van Dijk Onderwerp: Verslag woningbouwproject Beekvallei Lieren Datum:

Nadere informatie

RIS terug te zien via internet op:

RIS terug te zien via internet op: RIS 281582 Cie. Samenleving De vergadering is achteraf terug te zien via internet op: www.denhaag.nl/mijnraad Kort verslag van de openbare vergadering van de commissie Samenleving van 19 maart 2015 Datum:

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Andere trajecten: Andere decentralisatieopgaven en aanpalende trajecten

Andere trajecten: Andere decentralisatieopgaven en aanpalende trajecten Traject Dantumadiel Aanvragers: Gemeente Dantumadiel, Achtkarspelen, Ameland, Dongeradeel, Kollumerland, Schiermonnikoog, SW Het Bolwerk, Timpaan Welzijn, Stichting Welzijn Schiermonnikoog Adviseur: Sjoerd

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door J.Verheugt Telefoon (040) 238 2103 Verzenddatum 27 februari 2013 Verslag commissie Maatschappij en Cultuur (cie MC) Betreft

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 17 december 2015 Onderwerp: Beleidsagenda Sociaal Domein 2015-2018 Aanwezig: Voorzitter: mw. A,A. van der Stijl Griffie: mw. H.R.E. Hofland, mw. L. van der Laan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen Aanwezig: Voorzitter: mw. A.A. van der Stijl Locogriffier: mw. A.J. van Wees Leden: dhr. L.N. Vernie (CDA),

Nadere informatie

NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie NOTULEN Onderwerp : Raadscommissie Stadsontwikkeling d.d. 13 mei 2008 Aanwezigen : Mevrouw P. Bunte (voorzitter), de heer J.M. Hoogland (raadsgriffier), de heer R.K. Appers (HOP), mevrouw C.P.M. van t

Nadere informatie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Datum: 20 november 2012 met voortzetting op 21 november 2012 Plaats: raadszaal gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk Tijd: 19.30 uur ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

mevrouw I. van Mulligen

mevrouw I. van Mulligen Verslag Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 17 februari 2016 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer Mevrouw M. Hoogduin 070-4418161 Verslag

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Onderdeel organisatiekoers: programma Duurzaam gezonde organisatie Portefeuillehouder: Carel van Gelder

Onderdeel organisatiekoers: programma Duurzaam gezonde organisatie Portefeuillehouder: Carel van Gelder Raadsvergadering, 28 januari 2014 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Regiegemeente Wijk bij Duurstede Nr.: 20140218 4 RV Agendapunt: 4 Datum: 30 december 2013 Onderdeel organisatiekoers: programma Duurzaam

Nadere informatie

Putten, 22 december 2015. Aan het College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Putten.

Putten, 22 december 2015. Aan het College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Putten. Putten, 22 december 2015 Aan het College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Putten. Betreft: Mantelzorgondersteuning Gemeente Putten 2016 Geacht College, Op 1 december jl. ontving de Wmo-raad de adviesaanvraag

Nadere informatie

CONCLUSIES VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE RAADSVOORBEREIDING VAN 3 SEPTEMBER 2013

CONCLUSIES VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE RAADSVOORBEREIDING VAN 3 SEPTEMBER 2013 CONCLUSIES VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE RAADSVOORBEREIDING VAN 3 SEPTEMBER 2013 Aanwezig: Leden: CDA GroenLinks G.Th.M. van Lieshout L. Werner, R. Broekhuizen, A.J.M. Bank H. van Dijk,

Nadere informatie

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00869 Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname Beknopte samenvatting Op 13

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING OP 29 juni 2006 VAN DE COMMISSIE ONTWIKKELING

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING OP 29 juni 2006 VAN DE COMMISSIE ONTWIKKELING VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING OP 29 juni 2006 VAN DE COMMISSIE ONTWIKKELING Aanwezig de leden en plaatsvervangende leden: De heren U. Buys (VVD), H. Draaisma (GL), J. Fritz (PvdA), S. Hikspoors (VVD),

Nadere informatie

Dhr. van Iersel, (voorzitter), mevr. D. Eikelenboom (SP) en dhr. W. Couwenberg (met kennisgeving)

Dhr. van Iersel, (voorzitter), mevr. D. Eikelenboom (SP) en dhr. W. Couwenberg (met kennisgeving) Opgemaakt door Mevr. M. Steenbergen Aanwezig Dhr.G. van der Put, (voorzitter), de heren A. de Laat (SP), J. van Gulik (LRG), J. Swaans (VVD), M. van Oosterwijk, (Pro Actief Goirle), en de dames mevr. M.

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40745] Raadsvoorstel. Onderwerp Actieplan studentenhuisvesting

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40745] Raadsvoorstel. Onderwerp Actieplan studentenhuisvesting Gemeente Breda Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 40745] Onderwerp Actieplan studentenhuisvesting Voorgesteld besluit 1. Vaststellen actieplan studentenhuisvesting Inleiding

Nadere informatie

4.2. Aanpassing Wmo-verordening in verband met de hulp bij het huishouden. De heer Goudriaan geeft een toelichting.

4.2. Aanpassing Wmo-verordening in verband met de hulp bij het huishouden. De heer Goudriaan geeft een toelichting. Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 30 augustus 2016 Tijd : 19.30-21.30 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT16.0538 Kenmerkcode

Nadere informatie

POLITIEKE MARKT APELDOORN EVALUATIE SCHULDHULPVERLENING 2014 EN UITVOERINGSPLAN 2015

POLITIEKE MARKT APELDOORN EVALUATIE SCHULDHULPVERLENING 2014 EN UITVOERINGSPLAN 2015 POLITIEKE MARKT APELDOORN EVALUATIE SCHULDHULPVERLENING 2014 EN UITVOERINGSPLAN 2015 Voorzitter Notulist J.D. van der Borg J. Brouwer Onderwerp Evaluatie schuldhulpverlening 2014 en uitvoeringsplan 2015

Nadere informatie

Op weg naar een andere vorm van welzijnswerk

Op weg naar een andere vorm van welzijnswerk Op weg naar een andere vorm van welzijnswerk Van: Johan v.d. Sloot (welzijnsorganisatie STAERK) d.d. 20 september 2012 Geachte raadsleden, Bijgaand stuur ik u deze notitie over een nieuwe vorm van het

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7 Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 9 Onderwerp: Extra windturbines in gemeente Dalfsen Datum: 25 maart 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 7 Informant: Leonie van Dam

Nadere informatie

Communicatie verenigingen KNVB 2014

Communicatie verenigingen KNVB 2014 1 Communicatie verenigingen KNVB 2014 1. Achtergrond van de notitie: veranderde rollen De kern van de bestuurlijke vernieuwing is het realiseren van een efficiëntere besluitvorming in het amateurvoetbal.

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ECONOMIE. VAN 17 april 2014. dhr. B. van den Berg B 97 mevr. P.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ECONOMIE. VAN 17 april 2014. dhr. B. van den Berg B 97 mevr. P. BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ECONOMIE VAN 17 april 2014 Aanwezig: Voorzitter: Fungerend griffier: dhr. R. Kluijtmans Mevr. M. Hertogh Leden: dhr. D. Quaars VVD mevr. M. Vermeer

Nadere informatie

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam drs. E.G.H. Dijk MPM, griffier

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam drs. E.G.H. Dijk MPM, griffier Besluitenlijst openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering Vergadering gehouden op: 17 december 2014 Tijd: 19.00 uur Locatie: raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam Aanwezigen raadsvergadering:

Nadere informatie

GESCAND OP 2 7 APR, Page 1 of 3. Zant, Tim j. Van: Ellen Bartels j Gemeente Oostzaan

GESCAND OP 2 7 APR, Page 1 of 3. Zant, Tim j. Van: Ellen Bartels j Gemeente Oostzaan 27-4-2011 GESCAND OP 2 7 APR, 2011 Zant, Tim j. Page 1 of 3 Van: Ellen Bartels [e.bartels@mezzo.nl] j Gemeente Oostzaan Verzonden: dinsdag 26 april 2011 16:07 " ~" ~~" CC- Hanneke VenA/eij; Karin Verbeek;

Nadere informatie