Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op]

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op]"

Transcriptie

1 Informatiebulletin nr. 2 Organisatie Aan leerlingen en ouders Op het moment dat u dit Infobulletin leest, heb ik mijn functie als directeur van de Van der Capellen Sg na 12 jaar afgesloten. Zoals al voor de zomervakantie aangekondigd ga ik voor Openbaar Onderwijs Zwolle onderzoeken hoe wij onze ambitie om scholen voor jarigen te ontwikkelen, kunnen waarmaken. Tegelijkertijd gaat mijn persoonlijke wens in vervulling om een studie op te pakken: management van verandering. Hiervoor neem ik verlof. Ik blijf directeur van het Michael College voor vrijeschoolonderwijs. Ik dank alle leerlingen en ouders van nu en vroeger waarmee ik mocht samenwerken. Samen hebben we een prachtschool opgebouwd. René Leber Tevredenheidsvragenlijsten ouders en leerlingen Het afgelopen schooljaar is aan ouders en leerlingen van klas 3 de mogelijkheid geboden een vragenlijst over onze school in te vullen. De resultaten laten wij hieronder zien. De resultaten van onze ouders/leerlingen worden vergeleken met landelijke opbrengsten van vergelijkbare scholen. Leerlingen derde klassen Domein Capellen Landelijk Informatie en communicatie Leerlingenzorg en begeleiding Onderwijsleerproces Schoolklimaat Totaal Conclusie: op alle domeinen behalve Onderwijsleerproces scoort de school hoger dan landelijk. Binnen het domein onderwijsleerproces vragen leerlingen met name om meer uitdaging en meer verschillende activiteiten. We nemen ons dat ter harte. Ouders derde klassen Domein Capellen Landelijk Imago van de school Informatie en communicatie Leerlingenzorg en- begeleiding Onderwijsleerproces Schoolklimaat Totaal Conclusie: de ouders van de leerlingen in klas 3 van de Van der Capellen zijn op alle domeinen meer tevreden dan landelijk. Dat is prettig. De onderliggende vragen geven ons veel informatie over wat we (nog) beter kunnen doen.

2 OPROEP kandidaatstelling MR De MR van de Van der Capellen Sg houdt zich bezig met onderwijskundige, organisatorische en financiële beleidszaken. Vanaf januari gaan we vergaderen in deelraden, die over de eigen locaties gaan. De deelraad zal uit de volgende samenstelling gaan bestaan: twee leerlingen, twee ouders en vier personeelsleden. Voor de oudergeleding is er één plaats vacant. De MR roept belangstellenden op zich kandidaat te stellen voor zitting in de MR namens de ouders. Belangstellenden kunnen zich voor 10 oktober melden bij Nicole Nieuwenhuis door een mail te sturen naar: met daarbij een korte motivatie. Deze stukjes worden in november gepubliceerd waarna er verkiezingen volgen. Nicole Nieuwenhuis Huiswerk en toetsen in Magister De docenten zetten in principe het huiswerk en toetsen in Magister. Vanwege storingen in Magister is dat de afgelopen tijd niet altijd bewaard gebleven. We doen ons uiterste best de storingen te verhelpen. Leerlingen worden wel geacht het huiswerk en de toetsen ook zelf te noteren. Doorstroomnormen en examenprogramma (PTA) De doorstroomnormen staan op de site van onze school. Zij zullen door de mentoren in de klas worden besproken. Ook het examenreglement en het programma van toetsing en afsluiting vindt u op de site. Toetssurveillanten De eerste toetsweek staat binnenkort weer op het programma. De organisatie rondom toetsweken is een complexe aangelegenheid. Omdat we zoveel mogelijk toetsen aan het begin van de dag willen laten beginnen botst dit vaak met de beschikbare docenten die kunnen surveilleren. Voor deze surveillance zoeken wij nog enige hulp van ouders. Wilt u meer informatie of zich aanmelden als surveillant neem dan contact op met mw. Benjamins. (a.benjamins@ooz.nl) Vertrouwenspersonen Onze school heeft 2 vertrouwenspersonen: mw. J. Wierda en dhr. P. Brijder. De vertrouwenspersonen zijn voor leerlingen en ouders van belang als ze in vertrouwen zaken willen bespreken. De vertrouwenspersonen kunnen raad geven en doorverwijzen. Ook hebben ze een signaalfunctie naar de directie. Succesvolle leerling Uitreiking IB-certificates Aan de geslaagde IB-leerlingen (en dat zijn ook dit jaar weer alle leerlingen) van 5 Havo en 6 Atheneum van het afgelopen jaar worden op vrijdagavond 20 november om uur de IB-certificates en het TTO-diploma uitgereikt. De feestelijke uitreiking van deze certificaten zal in stijl op school plaatsvinden in de aula.

3 TTO Junior Certificates Dinsdag 6 oktober staat in het teken van de uitreiking van de TTO Junior Certificates. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de aula van de school komen de leerlingen samen die vorig jaar de onderbouw van het TTO met succes hebben afgerond. In aanwezigheid van ouders, vrienden en geïnteresseerden tekenen de leerlingen hun certificaat ten overstaan van hun oudmentor uit de derde klas. Voorafgaand is er een welkomstwoord van de heer P. van Voorthuizen (teamleider TTO) waarbij ook wordt stilgestaan bij het bovenbouw programma en de waarde van het document. Ter afsluiting zal een foto worden gemaakt van de leerlingen met hun diploma, waarna met een hapje en een drankje de officiële ceremonie wordt afgesloten. Actieve leerling Brugklasdisco Onze leerlingenvereniging Libertas organiseert speciaal voor de brugklasleerlingen een spetterende disco op vrijdagavond 9 oktober van uur. De leerlingen van 6 Atheneum die de brugklasleerlingen hebben begeleid tijdens het brugklaskamp, worden ook uitgenodigd. Wereldburger Op reis De komende weken gaan veel klassen op reis naar het buitenland. De tweetalige leerlingen van 5Havo en 5Atheneum gaan naar Wales, de reguliere leerlingen van 5Havo en 5Atheneum naar Berlijn. De leerlingen van klas 3 Havo hebben een uitwisseling met onze Poolse partners. Ze gaan op bezoek in Reda. De leerlingen van klas 3 Mavo gaan op bezoek in Århus in Denemarken. Er zijn dus veel begeleiders uit school; dat heeft gevolgen voor de lessen in de komende weken. Door de reizen te combineren hebben we de overlast door lesuitval beperkt. Hiervoor uw begrip. Bezoek van Zuid-Afrikaanse studenten aan Van der Capellen In de afgelopen periode hebben enkele docenten in opleiding uit Zuid-Afrika onze school bezocht. De studenten hebben kennis gemaakt met ons onderwijssysteem en volgden lessen. Daarnaast hebben zij in enkele klassen een presentatie over hun thuisland gegeven. Wat vooral opviel, was dat beide onderwijssystemen volledig anders opgebouwd zijn. Voor beide partijen een bijzonder interessante ontmoeting. Erasmus Plus Afgelopen zomervakantie heeft de Europese Unie een internationaal project van Van der Capellen goedgekeurd. Over het thema Human Rights. De komende twee jaar zal de Van der Capellen intensief met twee vooraanstaande Europese scholen samen werken. Het gaat om het Hans- Sachs-Gymnasium in Neurenberg en Hutchesons Grammar School in Glasgow. Naast enkele projecten over Human Rights zullen er ook diverse uitwisselingen plaatsvinden tussen leerlingen en docenten. De nadruk ligt op de 2 e klas tweetalig.

4 Day of the Languages 4AT In november zullen de leerlingen van 4AT deelnemen aan het project Day of the Languages in het kader van de Europese dag van de talen. De leerlingen krijgen een didactische scholing die hen in staat stelt om een Engelstalige les te geven in groep 8 van een basisschool. Onze leerlingen zullen ervaring opdoen met het lesgeven en tegelijkertijd hun Engelse taalvaardigheid inzetten. De groepen 8 krijgen een leuke gevarieerde les Engels aangeboden. Inhoud en didaktiek zullen worden vormgegeven door onze IB docenten. Uiteraard zal er eerst uitgebreid geoefend worden, maar op 24 november gaan we live. Agenda t/m Kerstvakantie Vrijdag 2 oktober Informatiebulletin nr. 2 Maandag 5 oktober Samen aan Zet deel 2, 5 HAVO, uur Dinsdag 6 oktober Uitreiking Junior TTO-Certificate, 4AT, 4HT, uur Woensdag 7 oktober Samen aan Zet deel 1 VWO, uur Vrijdag 9 oktober Brugklasdisco, uur Maandag 12 t/m Toetsweek blok 1 Zondag 11 t/m Uitwisseling 3H naar Polen Dinsdag 13 t/m Project 2MAVO Make your own comic Vrijdag 16 oktober Project 2MAVO Presentatie Make your own comic, uur Maandag 19 t/m Herfstvakantie vrijdag 23 oktober Uitwisseling 3M naar Denemarken vrijdag 30 oktober Reis Berlijn, 5H, 5A vrijdag 30 oktober Reis Wales, 5H-IB, 5A-IB zaterdag 31 oktober Maandag 26 oktober Griekse tragedie, 4H, 4A, drama Maandag 2 november Studiemiddag docenten Lessen vervallen vanaf uur Maandag 2 november Introductie loopbaan begeleiding lessen 3H, 3HT, uur Dinsdag 3 november CKV-dag 4Havo Woensdag 4 t/m Inschrijven ouderavond 10-minuten gesprekken via Magister woensdag 11 november Donderdag 5 t/m Uitwisseling 3HT Frankrijk ontvangst in Zwolle woensdag 11 november Donderdag 5 november Uitdelen cijferlijsten Vrijdag 6 november Publicatie Informatiebulletin nr. 3 Maandag 9 november Inschrijven inhaal- en herkansingstoetsen Tweede Fase en 4M tot uur Dinsdag 10 november Voorlichting LOB 3A, 3AT, uur Woensdag 11 november Samen aan Zet, VWO deel 2, 19,30 uur Donderdag 12 november Samen aan Zet, Mavo deel 1, uur Dinsdag 17 november Inhaal-herkansingstoetsen 4M, 5H, 6A, vanaf uur Publiceren rooster 10-minutengesprekken in Magister Woensdag 18 november Voorlichtingsavond Tweetalig Onderwijs nieuwe brugklassers

5 Vrijdag 20 november Uitreiking IB-Certificates, uur Inhaal-herkansingstoetsen 4H, 4A, 5A, vanaf uur Bezoek Windesheim 3H, 3HT Dinsdag 24 november Oudermiddag/avond 10-minutengesprekken vanaf uur Day of the Languages 4AT Donderdag 26 t/m Erasmus plus meeting, Glasgow zondag 29 november Vrijdag 27 november Badminton toernooi Oud leerlingen markt, 4M, 4H, 4A, uur Maandag 30 november t/m Leerling naar Zweden, Profiel werkstuk vrijdag 4 december Maandag 30 november Oudermiddag/avond 10-minutengesprekken vanaf uur Vrijdag 4 december Sinterklaasfeest brugklassen Maandag 7 december Samen aan Zet Mavo deel2, uur Dinsdag 8 december Algemene Voorlichtingsavond en Talentlab, nieuwe brugklassers Woensdag 9 december Samen aan Zet VWO deel 3, uur Samen aan Zet HAVO deel 4, uur Maandag 14 december Marc Norris Chrismas Carol Dinsdag 15 december Monologen 5H, vanaf uur Woensdag 16 december Monologen 5H, vanaf uur Donderdag 17 december Publicatie Informatiebulletin nr. 4 Kerstparty vanaf uur Vrijdag 18 december Jaarafsluiting/ontbijt Maandag 21 december t/m Kerstvakantie vrijdag 1 januari

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op]

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op] Informatiebulletin nr. 3 Organisatie Absentie mevr. M. Swart De komende tijd is mevr. Swart wegens gezondheidsredenen helaas niet in staat al haar taken weer op te pakken. Tot het moment dat ze weer volledig

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN 29 juni 2018 Normering TV2 (uitslag 2e tijdvak van het centraal schriftelijk examen) Toetsweek mavo 3, havo 3 en vwo 3 Toetsweek bovenbouw havo/vwo (aantal dagen havo 4/vwo 4 kan afwijken) Diploma-uitreiking

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2017 1 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 7 8 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 14 15 16 17 18 19 20 Zomervakantie

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

Van der Capellen Sg. Informatiebulletin nr. 7. Organisatie

Van der Capellen Sg. Informatiebulletin nr. 7. Organisatie Informatiebulletin nr. 7 Organisatie Aanmelding nieuwe leerlingen De aanmelding voor het komende jaar in de brugklassen is meer dan het afgelopen jaar. De totale aanmelding is ca. 215 leerlingen waarvan

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00 TTO-voorlichting WELKOM 13 november 19:00 21:00 Programma van de avond Ouders (Aula) 19:10 Presentatie TTO Pier Visser 19:40 Mentoraat klas 1 Erwin Haverink 19:50 Ervaringen van een TTO-ouder Mw. A. Bender

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. 1-Blik agenda Inhoud nieuwsbrief oktober 2017: 1. 1-blik agenda 2. Cito toetsen G1 3. Geslaagd kamp 4. Brugklasfeest 5. Constante evaluatie leerlingen 6. Periode 1 en 2 geen papieren

Nadere informatie

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 week 34 Begin schooljaar centen en leerlingen Klassen 17 augustus ma 17 09.00 Stuedag centen, leerlingen ij Kantine A 18 09.00 Start introprogramma brugklassen 10.00 Start

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum 2012-2013 3 september 2012 AUGUSTUS 2012. Ma di wo do vr za zo

Onze Lieve Vrouwelyceum 2012-2013 3 september 2012 AUGUSTUS 2012. Ma di wo do vr za zo 31 AUGUSTUS 2012 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 34 35 13 14 15 16 17 18 19 Zomervakantie

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Informatie-avond vwo4. Welkom

Informatie-avond vwo4. Welkom Informatie-avond vwo4 Welkom Agenda Opening Informatie over V4 Decanaat Internationalisering Mentoren Geslaagd!! Informatieavond VWO6 14 september welkom Het leren in de TF vwo Inzicht Uit het hoofd leren

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

Definitieve jaarprogramma

Definitieve jaarprogramma Definitieve jaarprogramma 2016-2017 17 november 2016 week Per. Dag Datum Activiteit 35 ma 29-8-2016 Zomervakantie di 30-8-2016 Zomervakantie wo 31-8-2016 Zomervakantie do 1-9-2016 Zomervakantie 12.00 tot

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie ouders en leerlingen Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 wk Datum Dag HAVO/VWO (Breeweg) VMBO/MAVO (Kruisweg) Deze week starten directie

Nadere informatie

vr 28 sep Accolade t/m vr 2 nov di 23 okt vanaf leerlingen (T)ha4-5 en (T)vw4-5-6 vrij ivm toetsweek wo 24 t/m toetsweek (T)ha4-5 en (T)vwo4-5-6

vr 28 sep Accolade t/m vr 2 nov di 23 okt vanaf leerlingen (T)ha4-5 en (T)vw4-5-6 vrij ivm toetsweek wo 24 t/m toetsweek (T)ha4-5 en (T)vwo4-5-6 augustus 2018 vr 17 aug ma 20 aug START PERIODE 1 13.20 15.00 uur mentoruur voor alle leerlingen di 21 aug start lessen volgens rooster 1 ste uur introductie leerjaar 1 offerfeest wo 22 aug 1 ste uur introductie

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2014-2015 Den Haag, juli 2014 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Nr 10 - Extra uitgave juni 2011 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, De zomervakantie

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018 Betreft: CONCEPT - PLANNING 2018-2019 - 29 AUGUSTUS 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

29 aug dinsdag. klassen 7 tijdens HO introductie activiteit. 30 aug woensdag. Klassen 9 tijdens HO een mentorblok

29 aug dinsdag. klassen 7 tijdens HO introductie activiteit. 30 aug woensdag. Klassen 9 tijdens HO een mentorblok versie 011 dag voor ouders en personeel rooster 21 aug maandag vakantie vrij 22 aug dinsdag vakantie vrij 23 aug woensdag vakantie vrij 24 aug donderdag vakantie vrij 25 aug vrijdag vakantie vrij 26 aug

Nadere informatie

23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging personeel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit

23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging personeel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit datum dag leerlingen bijzonderheden 34 22 aug ma start OOP 23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging soneel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit 24 aug wo 25 aug do bijeenkomst

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Overzicht belangrijke data

Overzicht belangrijke data Overzicht belangrijke data 2019-2020 September 2-9-2019 Organisatiedag (leerlingen geen les) 2-9-2019 14.30 uur Informatiebijeenkomst instroom leerlingen leerjaar 2 en hoger 3-9-2019 t/m 5-9-2019 Activiteitendagen

Nadere informatie

m1 hk1 h1 s1 v1 m2 hk2 h2 s2 v2 m3 h3 v3 (i) 39 di Ouderavond x x x x 39 di Student in de Klas, lob voorlichting door HU

m1 hk1 h1 s1 v1 m2 hk2 h2 s2 v2 m3 h3 v3 (i) 39 di Ouderavond x x x x 39 di Student in de Klas, lob voorlichting door HU wk.nr. dag datum van datum tm Omschrijving 38 za 23-09-17 weekend 38 zo 24-09-17 weekend m1 hk1 h1 s1 v1 m2 hk2 h2 s2 v2 m3 h3 v3 m4 h4 v4 h5 v5 v6 39 di 26-09-17 Ouderavond 39 di 26-09-17 Student in de

Nadere informatie

JAARPLAN KSH versie december 2009 DECEMBER 2009

JAARPLAN KSH versie december 2009 DECEMBER 2009 DECEMBER di 1 uiterlijk 9.00 uur in: aanvraag tien-minuten-avond; MT 19.30 uur: voorlichtingsavond M3; CD opnames klas 3, rooster volgt wo 2 CD opnames klas 3, rooster volgt do 3 start gesprekken leerlingen-decanen

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017 Den Haag, juli 2016 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave maand week za 15 zo 16 augustus 34 ma 17 START SCHOOLJAAR 2015-2016 start periode 1 SCHOOLORGANISATIE-DAG - leerlingen vrij di 18 start lessen 1e klas - ontvangst 08.30

Nadere informatie

jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012

jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012 1 2 rgl sem wk lswk mnd-dg activiteit (eerste semester) jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019 Betreft: CONCEPT-PLANNING 2019-2020 PER 16 JULI 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op]

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op] Informatiebulletin nr. 1 Organisatie Hartelijk welkom Het nieuwe schooljaar is inmiddels een week oud en de school bruist weer. Het aantal leerlingen op onze locatie ligt rond de 1050; daarnaast hebben

Nadere informatie

SEPTEMBER ma di wo do vr za zo 1 Start OOP en directie: school open. 7 MH Introductie H4. Start lessen volgens rooster

SEPTEMBER ma di wo do vr za zo 1 Start OOP en directie: school open. 7 MH Introductie H4. Start lessen volgens rooster SEPTEMBER Start OOP en directie: school open 2 4.00-.00 uur Opmaat docenten MH Introductie H4, V4 en H, V. uur opening Schooljaar Klas en tot.00 op VS MH Introductie H4 Start lessen volgens rooster MH

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

Betreft: PLANNING OKTOBER 2018

Betreft: PLANNING OKTOBER 2018 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 18 OKTOBER 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u -

Nadere informatie

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen Wat kunt u verwachten? Presentatie tot 20.30 uur: - de overstap, - wat biedt Eijkhagen, - specifieke informatie. Informatie schakelklas, in de Martinzaal vanaf

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging personeel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit

23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging personeel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit datum dag leerlingen bijzonderheden 34 22 aug ma start OOP 23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging soneel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit 24 aug wo 25 aug do bijeenkomst

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Nieuwe directeur Dr. Mollercollege

Nieuwe directeur Dr. Mollercollege NUMMER 1 10 SEPTEMBER 2015 Van de redactie Deze Mollerinfo begint al aan zijn tweeëndertigste jaargang. Vanaf oktober zal hij maandelijks verschijnen. Dit informatiebulletin is bedoeld als mededelingenblad

Nadere informatie

LAATSTE WEKEN & EERSTE WEKEN

LAATSTE WEKEN & EERSTE WEKEN LAATSTE WEKEN 2016- & EERSTE WEKEN -2018 26 juni Inhalen DT s en VT s V4/V5 (1 e t/m 6 e uur) 08.20-09.20 uur inhaal uur brugklassen, M2/3, H2/3, V2/3 09.20-13.00 uur bespreken toetsen volgens rooster

Nadere informatie

geen HO Klassen 8, 10,11 en 12 start uur Klassen 7 en 9 start 8.30 uur

geen HO Klassen 8, 10,11 en 12 start uur Klassen 7 en 9 start 8.30 uur 1 2 versie 007 periode dag voor ouders en personeel rooster 20-aug-18 34 maandag studiedag leerlingen vrij De leerlingen van de klassen 7 en 8 worden om 8.30 uur op school verwacht voor de feestelijke

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2017 2018 SEPTEMBER 2017 dinsdag 5 september 2017 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 1. Constante evaluatie van de leerlingen Gedurende het schooljaar vindt een constante evaluatie van de leerlingen plaats. We monitoren door middel van (formatieve) toetsen, praktische opdrachten en presentaties.

Nadere informatie

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag AGENDA PERIODE 4 VAN HET SCHOOLJAAR 2014-2015 Week 15 Deze week: Aula gesloten ivm toneel Maandag 6 april Tweede Paasdag Dinsdag 7 april 4 e lesuur Zorgteam Vwo 5 e lesuur Zorgteam Mavo 15.15 17.00 u BT

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

AUGUSTUS opmerkingen / toevoegingen / wijzigingen. Mavo - Havo - Vwo Sint-Maartenscollege start eind Periode 1 - week 2: WK 35 MA 26-aug

AUGUSTUS opmerkingen / toevoegingen / wijzigingen. Mavo - Havo - Vwo Sint-Maartenscollege start eind Periode 1 - week 2: WK 35 MA 26-aug AUGUSTUS 2019 WK 35 26-aug start eind Periode 1 - week 2: 27-aug 09.00 16.00 Econasium V5: Poppodium 013 28-aug 29-aug Beoordelingsmoment fase II PWS Havo 5 & V 6 30-aug 31-aug GYM 5 & 6: vertrek studiereis

Nadere informatie

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00 augustus-2015 maandag 17 augustus Begin 99e cursus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 18 augustus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag toelatingsexamens bij

Nadere informatie

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op]

Van der Capellen Sg. [Geef de tekst op] Informatiebulletin nr. 5 Organisatie Personeel Er hebben zich in januari enige veranderingen in het personeel voor gedaan. Dhr. ten Klooster (wiskunde) is opgevolgd door dhr. Morrenhof. Mw. Froon (Engels)

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Hoe ver kun jij komen? LYCEUM CAPELLE. cmc. clc MAVO PRE-HAVO HAVO/VWO TTO TYPISCH COMENIUS

SCHOOLJAAR Hoe ver kun jij komen? LYCEUM CAPELLE. cmc. clc MAVO PRE-HAVO HAVO/VWO TTO TYPISCH COMENIUS SCHOOLJAAR 2018-2019 COMENIUS LYCEUM CAPELLE clc COMENIUS MAVO CAPELLE cmc Hoe ver kun jij komen? MAVO PRE-HAVO HAVO/VWO TTO TYPISCH COMENIUS kijk snel verder! Comenius Lyceum Capelle en Comenius Mavo

Nadere informatie

Agenda - september 2016

Agenda - september 2016 Agenda - september 2016 maandag 05 september 2016 Eerste schooldag Start periode 1 dinsdag 06 september 2016 Eerste lesdag woensdag 07 september 2016 Infoavond brugklas HIC donderdag 08 september 2016

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

27 mei juni 2019

27 mei juni 2019 27 mei 2019-2 mei 2019 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 22 23 24 25 26 27 28 17 18 19 20 22 23 maandag 27 mei 00:00 00:00 lesweek 31 00:00 Weeknummer 22 dinsdag 28 mei lesweek 31 Weeknummer

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar 2017-2018 Versie 07 februari 2018, 14.40 uur Legenda: Zwart = voor iedereen Groen = voor MR Rood = voor ZAT Paars = OPUS Donker blauw = Ouderraad Oranje = voor specifieke

Nadere informatie

Ouderavond 4 havo Het Vlier september De decaan aan het woord. Teamleiders: Decanen: Coördinator leerlingbegeleiding:

Ouderavond 4 havo Het Vlier september De decaan aan het woord. Teamleiders: Decanen: Coördinator leerlingbegeleiding: Ouderavond 4 havo Het Vlier 20 + 22 september 2016 4Hi tm4hn Teamleiders: Mw. C. Pape Mw. M. Salden Decanen: Dhr. M. Brevé Mw. D. Brattinga 4Ha t/m g 4Hi t/m n 4Ha t/m g 4Hi t/m n Coördinator leerlingbegeleiding:

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2016 2017 AUGUSTUS 2016 dinsdag 30 augustus 2016 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2017 2018 Versie 26 oktober 2017 Wijzigingen voorbehouden. Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 9 Deze week werkweek

Nadere informatie

5 HAVO. Voorlichtingsavond over het examenjaar

5 HAVO. Voorlichtingsavond over het examenjaar 5 HAVO Voorlichtingsavond over het examenjaar Opbouw van deze avond 19.30 uur: welkom en opening 19.35 uur: opbouw van het examenjaar 20.15 uur: uiteen in mentorgroepen 20.45 uur: einde Agenda Jaarplanning

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 JAARAGENDA de Passie 2016-2017 - ouders DATUM BEGIN EINDE ACTIVITEIT WEEK 33 Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 rooster online zondag 21 augustus 2016 Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam Email: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do Ouderavond leerjaar 3 KB 15 september 2015 2 Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Ruimte voor jouw talent!

Ruimte voor jouw talent! Ruimte voor jouw talent! Kaj Munk College Waar staan we voor? Wat vinden we belangrijk? Ruimte voor jouw Talent Zonder een goede Relatie geen goede prestatie Binnen de regels maximale Invloed voor de leerlingen

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda augustus 2013 maandag 26 augustus Begin 97e cursus 9:00-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 27 augustus 9:00-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

START-programma overdracht leerjaar2-3. Ouderavond algemeen M3/H3. Montidagen PWS week. Ouderavond algemeen H4 en H5

START-programma overdracht leerjaar2-3. Ouderavond algemeen M3/H3. Montidagen PWS week. Ouderavond algemeen H4 en H5 2018 2019 wee k datum opmerkingen MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG nummer van tot 33 2018 13-8 17-8 voorbereiding voorbereiding voorbereiding voorbereiding voorbereiding ZATERDAG school in 1718

Nadere informatie

JAARPLANNING versie ouders d.d. juli 2017

JAARPLANNING versie ouders d.d. juli 2017 introductie - alle klassen JAARPLANNING 2017-2018 versie ouders d.d. juli 2017 ONDERWIJS ORGANISATIE augustus maandag 21 dinsdag 22 woensdag 23 donderdag 24 vrijdag 25 zaterdag 26 zondag 27 maandag 28

Nadere informatie

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2018-2019 Week 35 Augustus Maandag 27 Vakantie Dinsdag 28 Vakantie Woensdag 29 Vakantie Donderdag 30 08.00 u School open Vrijdag 31 Week 36 Maandag 03 Dinsdag 04 Woensdag 05 13.00 u Donderdag

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar 2018/2019

Jaarkalender schooljaar 2018/2019 Jaarkalender schooljaar 2018/2019 versie: 19-9-2018 De jaarkalender wordt periodiek aangevuld en indien nodig per blok ook bijgesteld. Aan deze jaarkalender kunnen geen rechten worden ontleend. maandag

Nadere informatie

Voorlichting HAVO Jentina Ardesch. Teamleider HAVO 4 & 5

Voorlichting HAVO Jentina Ardesch. Teamleider HAVO 4 & 5 Voorlichting HAVO 4 2018-2019 Jentina Ardesch Teamleider HAVO 4 & 5 Huiswerkbegeleiding van Gradua. Naschoolse hulp bij huiswerk, leren en de ontwikkeling van een progressieve werkhouding. Meer dan alleen

Nadere informatie