Nieuwsbrief jaargang , nummer 2.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief jaargang 2013 2014, nummer 2."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief jaargang , nummer 2. Geachte ouders, Dit is de tweede nieuwsbrief van het schooljaar Daarin onder andere aandacht voor ontwikkelingen rond Magister. Wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig en gezond nieuw jaar! Algemeen Magister: Magister is in de afgelopen maanden verder ingevoerd. U ontvangt nu mails via Magister en dat geldt ook voor de leerlingen. Het is voor hen dus belangrijk hun usgym.nl-adres goed te lezen! Studiewijzers en lesmateriaal kwamen steeds meer in de ELO te staan. Na de kerstvakantie moeten alle vakken voor alle leerjaren studiewijzers hebben en deze in de ELO zetten. De meeste hebben dat overigens al. Ook moet na de kerstvakantie (bijna) alle lesmateriaal op de ELO worden geplaatst. De website zal in de lente fors worden afgeslankt. Nu komt huiswerk vaak nog langs teveel wegen tot de leerlingen, dat is binnenkort niet meer het geval. Het zal niet zo zijn dat alle huiswerk per les wordt vermeld in Magister. Dat is volgens ons behalve erg veel werk voor de docenten vooral ook strijdig met de ontwikkeling tot een groeiende zelfstandigheid die wij voorstaan bij onze leerlingen. Huiswerk staat natuurlijk duidelijk in de studiewijzers en docenten zullen het opgeven ervan aanpassen aan het betreffende leerjaar. Dit schooljaar is uitdrukkelijk een proefjaar wat Magister betreft, houdt u daar alstublieft rekening mee. Niet alles zal onmiddellijk kunnen worden ingevoerd en niet alles zal perfect verlopen. personele zaken: Margreet Koppert, medewerker administratie, zal na de kerstvakantie terugkeren van haar ouderschapsverlof. Net vóór de vakantie nemen wij afscheid van haar vervangster, Sanne Heymann, die haar tijdelijke taak even voortvarend als vriendelijk heeft verricht.

2 Docent Nederlands Jelle Zoon zal door persoonlijke omstandigheden in ieder geval voorlopig zijn lessen niet kunnen geven. Zijn collega Nienke Draaisma zal enkele klassen van hem overnemen, evenals docent Duits maar ook Nederlands Guus Kers. Na 38 jaar docentschap aan het USG nemen wij voor de kerstvakantie afscheid van docent Wiskunde Hans Evers. In de vele jaren dat hij Wiskunde gaf aan het USG heeft hij talloze leerlingen onderwezen en als mentor begeleid. Zijn dagdeun is al onsterfelijk geworden, maar het vinyl zal hij ook na zijn pensionering niet loslaten. Zijn lessen worden overgenomen door David Kropveld. In maart komt docent Nederlands Marieke Hermans terug van ouderschapsverlof en zal zij haar lessen en het mentoraat van 2D op zich nemen. Docente Kunst Beatrijs Wind is per 1 december gestopt met lesgeven aan het USG. Haar lessen zijn al overgenomen door Zita Jansen. De roosterwijzigingen die van dit alles het gevolg zijn, zullen op de maandag na de vakantie op de website staan. Welke docenten welke klassen lesgeven staat al op de website. kersttoetsweek: De tijden van de toetsweek in de week voor de kerstvakantie zijn aangepast. Op de website staan de nieuwe tijden vermeld. In overleg met de medezeggenschapsraad nemen wij een proef met een compacte opzet, die de leerlingen en de docenten zoveel mogelijk voordeel oplevert. Hopelijk kunnen we dit schema in de komende jaren aanhouden. Maltha Bijna drie jaar geleden opende Instituut Maltha een Inschool - vestiging op het USG. Na een vliegende start bleek in de loop van de tijd de belangstelling voor deze huiswerkbegeleiding onvoldoende te zijn voor voortzetting ervan. Daarom zal Maltha per 1 april 2014 haar activiteiten op het USG stopzetten. (Voor huiswerkbegeleiding kijkt u op huiswerkbeleid In januari zullen de mentoren - naar aanleiding van de toetsweek kijken welke leerlingen een niet bevorderbaar rapport hebben. Deze leerlingen moeten tot aan het paasrapport naar het huiswerkuur (of naar een huiswerkinstituut als de ouders daarvoor kiezen). Als met name vierdeklassers niet op het huiswerkuur op donderdag kunnen, dan zal de mentor proberen een ander uur te vinden. Soms echter lukt dat niet vanwege het lesrooster.

3 internet Dezer dagen wordt net als op de andere NUOVO-scholen op het USG een glasvezelkabel aangelegd, waardoor wij medio december beschikken over een 100mb internetverbinding. Deze kunnen wij de komende jaren naar believen uitbreiden. In de eerste helft van 2014 worden de voorbereidingen getroffen om met ingang van het schooljaar alle medewerkers en leerlingen volledig online te kunnen laten werken. Via een portaal kunnen medewerkers en leerlingen hun programma s en bestanden altijd en overal gebruiken. Dat zal voor allen de mogelijkheden om met de ELO te werken, bestanden veilig op te slaan, samen te werken, enzovoorts fors vergroten. Wij houden u en de leerlingen natuurlijk op de hoogte van de vorderingen en de praktische consequenties. absentie Om de afhandeling van absenties te verbeteren, is een nieuw mailadres aangemaakt: absentie@usgym.nl. Wanneer een leerling ziek is, moet die leerling tussen uur en uur telefonisch of per mail (absentie@usgym.nl) ziek worden gemeld. Doktersbezoek of andere geldige absenties dienen een dag van tevoren (bij voorkeur) te worden verantwoord met een mail naar absentie@usgym.nl. Daarnaast blijft de mogelijkheid van het briefje bestaan. Omdat wij merken dat ouders de regels rond te laat komen soms niet helder voor de geest staan, zetten we deze nog even op een rijtje (uit de schoolgids ): Als je één of twee keer in de periode voor of na de kerstvakantie te laat komt, moet je je de volgende dag om uur melden bij de conciërge. Bij drie of vier keer te laat komen in de periode voor of na de kerstvakantie moet je je een week lang om melden. Kom je in de periode voor of na de kerstvakantie vijf keer te laat, dan krijg je een vierkant rooster opgelegd. Je moet je een week lang om uur en om melden.

4 Open Huis voor ouders en kinderen: Zaterdag 25 januari 2014, uur. Open lesmiddag voor kinderen uit groep 8: woensdag 26 februari 2014 (kijk op de website voor meer informatie: Als bijlage bij deze Nieuwsbrief vindt u de flyer van het USG, U kunt deze informatie doorgeven aan belangstellende ouders en kinderen uit groep 8 in uw omgeving. Heeft u of hebben anderen meer flyers nodig? Mail dan naar info@usgym.nl.

5 Middenbouw In november heeft een groep van 25 vierdeklassers een dag lang de training van Remind gevolgd, gegeven door o.a. een oudleerling van het USG. De leerlingen zeiden na afloop vooral baat te hebben gehad bij de oefeningen over planning, leertechniek en motivatie. In januari hebben zij een vervolgmiddag. Ook de mentoren van klas 4 en 5 hebben een Remind-training gevolgd. Wij zullen kijkend naar de resultaten van de tweede toetsweek en in gesprek met docenten, mentoren en leerlingen zo goed mogelijk vaststellen welk nut de training heeft gehad en welke lessen wij als school eruit kunnen leren als het gaat om de begeleiding van onze leerlingen op het gebied van studievaardigheden. Bovenbouw Utalent Dit schooljaar is het Utalentprogramma van start gegaan. Het Utalentprogramma is voor leerlingen die in de betavakken geïnteresseerd zijn en iets meer willen. In leerjaar 5 zijn er de zg. campusleerlingen (7 leerlingen). Zij volgen aan het Junior College Utrecht een campusprogramma. Daarnaast is er het schoolprogramma (13 leerlingen). Dit schoolprogramma wordt ook door de Campusleerlingen gevolgd. Het schoolprogramma bestaat o.a. uit modules natuurkunde (van het allerkleinste naar het allergrootste; filmstunts), wiskunde (grafentheorie), scheikunde/biologie(biochemie). Leerlingen uit leerjaren 1 t/m 4 (elke leerjaar zo n 10 leerlingen) hebben de mogelijkheid aan het JCU een activiteitenprogramma te volgen. Het is de bedoeling dat de Utalent leelingen leerjaar 5 (en volgend jaar 5 en 6) een (beta)leerlingvereniging gaan vormen. Deze vereniging zal o.a. als doel hebben het organiseren van beta-activiteiten voor andere leerjaren. Lokaal B0.01 wordt binnenkort ingericht voor leerlingen die meedoen aan speciale programma s (Utalent, Studium Generale, Honoursprogramma enz.). Hieronder een impressie van de inrichting.

6 Reageren op deze nieuwsbrief? Mail naar

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Schoolexamens Rekentoets Toetsweken en rapportage Overgangsnorm Vrije ruimte: werkveldstage Vakken

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

U-talent programma USG

U-talent programma USG U-talent programma USG U-talent is een programma voor getalenteerde en gemotiveerde bèta-leerlingen. Het zwaartepunt van dit programma ligt in klas 5 en 6, maar ook in klas 1 t/m 4 vinden er U-talent activiteiten

Nadere informatie

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Programma Kennismakingsavond A. voor de leerlingen: - voorstellen van de mentor - kennismaking met mentor en klasgenoten B. voor de ouders: - activiteiten na de

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Magister Invoeren huiswerk Docenten

Magister Invoeren huiswerk Docenten Magister Invoeren huiswerk Docenten 2012 P:\Magister\Handleidingen\_Invoer huiswerk.doc 1 Docenten zetten het huiswerk in Magister. Het huiswerk wordt bij de dag en het lesuur gezet waarvoor het opgegeven

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel leerlingen die overwegen om deel te nemen aan de U-Talent Academie hebben vragen over het programma, de selectie, de zwaarte van het programma. In dit

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Welkom Ouders van de nieuwe brugklasleerlingen

Welkom Ouders van de nieuwe brugklasleerlingen Welkom Ouders van de nieuwe brugklasleerlingen Brugklasmentoren 1M1: Dhr. Akbaba (akb@lyceumypenburg.nl) 1HM1: Dhr. Wieser (wie@lyceumypenburg.nl) 1HM2: Dhr. Verdoorn (vdn@lyceumypenburg.nl) 1H1: Dhr.

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2015-2016 1 Trinitas College locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

Handleiding Webportal. Schooljaar 2013-2014

Handleiding Webportal. Schooljaar 2013-2014 Handleiding Webportal Schooljaar 2013-2014 1 Inhoud Inleiding... 3 Stap 1: Inloggen op webportal... 4 Stap 2: het vandaag-scherm... 5 Stap 3: de agenda... 5 Stap 4: Cijfers... 7 Stap 5: Aanwezigheid...

Nadere informatie

schooljaar 2015/2016 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2015/2016 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2015/2016 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

Handleiding Magister. voor leerlingen. De Amsterdamsche School

Handleiding Magister. voor leerlingen. De Amsterdamsche School Handleiding Magister voor leerlingen De Amsterdamsche School schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 2 Uitleg Magisteronderdelen 2 Agenda 4 Cijfers 5 ELO 6 Mijn instellingen 6 Inleiding

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Informatieavond vwo 3. op 1 september 2015

Informatieavond vwo 3. op 1 september 2015 Informatieavond vwo 3 op 1 september 2015 Wie is wie? Locatie-assistentes: mevr. Parera, mevr. Terinathe Coördinator: mevr. De Jong Mentoren: bmm, ohu, ryp, enwm, ber Decaan: mevr. Beijert Coördinator

Nadere informatie

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Programma Kennismakingsavond A. voor de leerlingen: - voorstellen van de mentor - kennismaking met mentor en klasgenoten B. voor de ouders: - activiteiten na de

Nadere informatie

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Beste ouders/ verzorgers, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van PENTA college CSG Hoogvliet 2015-. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Inleiding Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerling-administratiepakket

Nadere informatie

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM Noordpolderkade 167 2516 JE Den Haag Telefoon: (070) 3350628 Fax: (070) 3352470 School voor Praktijkonderwijs info@esloocollege.nl www.esloocollege.nl PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM INHOUD: 1. WAT DOET DE

Nadere informatie

NSG Verzuimprotocol 2012-2013

NSG Verzuimprotocol 2012-2013 NSG Verzuimprotocol 2012-2013 Inleiding Scholen in Nederland zijn wettelijk verplicht om alle vormen van verzuim te registreren. Regelmatig wordt de juistheid van deze registratie gecontroleerd door de

Nadere informatie

OUDERAVOND. 2 e klas Mavo

OUDERAVOND. 2 e klas Mavo OUDERAVOND 2 e klas Mavo MENTOR Naam mentoren: K.Kop Jansen/ R.Knots Klassen: 2M1 / 2M2 Vak: Natuurkunde/ Handvaardigheid en Tekenen E-mailadressen: kpj@lyceumypenburg.nl knt@lyceumypenburg.nl Andere belangrijke

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar 2 Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt

Nadere informatie

Stedelijk Gymnasium Breda Informatieavond ouders klas 2 EEN MODERNE SCHOOL MET EEN KLASSIEKE TRADITIE

Stedelijk Gymnasium Breda Informatieavond ouders klas 2 EEN MODERNE SCHOOL MET EEN KLASSIEKE TRADITIE Stedelijk Gymnasium Breda Informatieavond ouders klas 2 EEN MODERNE SCHOOL MET EEN KLASSIEKE TRADITIE Programma Welkom en informatie: Anne-Geerke Hesselink De rol van ouders en de Oudervereniging: decaan

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3,

Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3, Bleiswijk, juni 2015 Betreft: einde schooljaar Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3, Na de stageperiode, weer les en de toetsweek is het eindelijk tijd voor de werkweek!

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

5-Ik zet mijn telefoon op stil en stop hem met mijn geluidsdrager en oortjes in mijn tas.

5-Ik zet mijn telefoon op stil en stop hem met mijn geluidsdrager en oortjes in mijn tas. Stappenplan Leerling (ouders/verzorgers) De basisregels Regels voor leerlingen op het Sint Laurenscollege 1-Ik ga respectvol met iedereen om. 2-Ik bereid mijn les in alle opzichten goed voor. 3-Ik ben

Nadere informatie

Voorafgids Cursusjaar

Voorafgids Cursusjaar Voorafgids Cursusjaar 2016-2017 Index Vooraf 3 1. Aanvang nieuw cursusjaar 4 2. Leermiddelen 4 3. Dagindeling 5 4. Wat verwachten we op school van elkaar? 6 5. Informatie voor ouders 7 6. Contactgegevens

Nadere informatie

Beste ouder /verzorger

Beste ouder /verzorger 17 Nieuwsbrief 29 mei 2015 Beste ouder /verzorger Juni staat voor de deur en dat betekent dat het einde van het schooljaar in zicht komt. Voor een aantal leerlingen zal het nog spannend worden: lukt het

Nadere informatie

Ouderbrief April 2017

Ouderbrief April 2017 Ouderbrief April 2017 Geachte ouders/verzorgers, Het derde rapport ontvangt u uiterlijk a.s. vrijdag en via Magister kunt u inschrijven voor de tafeltjesavond. Het zijn drukke tijden, zeker voor de examenkandidaten.

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Beste ouders en leerlingen, Regelmatig krijgen wij vragen die met het rooster te maken hebben. Om onduidelijkheden of teleurstellingen te voorkomen hebben

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Schoter Datum: 21 juni 2019 Kenmerk: 18190368/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders

Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders Om de vorderingen van uw zoon/dochter op het Don Bosco College te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. U logt in via de internetbrowser op uw computer,

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Kennismakingsavond Havo 2

Kennismakingsavond Havo 2 Kennismakingsavond Havo 2 Welkom Plenaire introductie - afdelingsleider : C. de Neeve - kennismaking met de mentor afdelingsleider Algehele verantwoordelijkheid voor de afdeling. Communicatie route: docent

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 04 28 september 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Programma Kennismakingsavond A. voor de leerlingen: - voorstellen van de mentor - kennismaking met mentor en klasgenoten B. voor de ouders: - activiteiten na de

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

OUDERAVOND KLAS 2. donderdag 5 november 2015

OUDERAVOND KLAS 2. donderdag 5 november 2015 OUDERAVOND KLAS 2 donderdag 5 november 2015 Planning van de avond Plenair deel door coördinator 20.15 20.45 Voorstellen ouderraad 20.45 21.00 Klassikaal deel met mentor 21.00 21.30 Mentor - coördinator

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

In dit informatieboekje zullen wij op een aantal zaken, die betrekking hebben op de bijlessen, iets dieper in gaan.

In dit informatieboekje zullen wij op een aantal zaken, die betrekking hebben op de bijlessen, iets dieper in gaan. Schooljaar 2012-2013 Postadres : Jos Kinds Studiebegeleiding Enkstraat 10 8102 GL Raalte Telefoon : 0572-851253 homepage E-mail : www.bijlesleidscherijn.nl : info@bijlesleidscherijn.nl 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Doetinchem, 15 augustus 2016 Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Op 2016 start het nieuwe schooljaar. Dat lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar toch sturen we jou en je ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen 2016-2017 Je staat op de drempel van het voortgezet onderwijs. Na de zomervakantie gaat dit avontuur beginnen. Wij hopen dat je fantastische jaren

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school

Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Hartelijk welkom op jullie nieuwe school Programma Kennismakingsavond A. voor de leerlingen: - voorstellen van de mentor - kennismaking met mentor en klasgenoten B. voor de ouders: - activiteiten na de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Laatste week Op dit moment brengen we de laatste dagen door in ons oude gebouw. We zijn heel erg trots op ons nieuwe gebouw, maar we kunnen een

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Nr 10 - Extra uitgave juni 2011 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, De zomervakantie

Nadere informatie

Magister ELO. Instructies voor leerlingen

Magister ELO. Instructies voor leerlingen Magister ELO Instructies voor leerlingen 1 Inhoud 1. AGENDA EN HUISWERK: Digitaal Klassenboek... 4 2. STUDIEWIJZER... 4 3. OPDRACHTEN... 5 3.1. Opdrachten inleveren... 6 4. DOCUMENTEN... 9 4.1. Mijn ELO-documenten...

Nadere informatie

Informatieavond vwo 3. op 13 september 2016

Informatieavond vwo 3. op 13 september 2016 Informatieavond vwo 3 op 13 september 2016 Wie is wie? Locatie-assistentes: mevr. Parera, mevr. Terinathe Coördinator: mevr. De Jong Mentoren: Westra, Huizing, Mulder, Goeman, schilderman Decaan: mevr.

Nadere informatie

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015

Handleiding Webportal. Schooljaar 2014-2015 Handleiding Webportal Schooljaar 2014-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Stap 1: Inloggen op webportal... 4 Stap 2: het vandaag-scherm... 5 Stap 3: de agenda... 5 Stap 4: Cijfers... 7 Stap 5: Aanwezigheid...

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

via Cijfers kan je zien welke resultaten je hebt behaald. via Aanwezigheid kan je je aanwezigheid en absentie bekijken.

via Cijfers kan je zien welke resultaten je hebt behaald. via Aanwezigheid kan je je aanwezigheid en absentie bekijken. Handleiding voor leerlingen Magister Op het Erasmus College gebruiken we sinds dit schooljaar het programma Magister als ELO in plaats van Fronter. Daarmee kunnen zowel jij, als leerling, als jouw ouders

Nadere informatie

Heel veel succes met voorbereiden en sterkte tijdens het maken van de toetsen. Het team van Houtens.

Heel veel succes met voorbereiden en sterkte tijdens het maken van de toetsen. Het team van Houtens. Houtens, 6 juni 2017 Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Tijdens de toetsweek zijn er afwijkende tijden. De klassen uit leerjaar 1 en 2 hebben 50 minuten per toets, en in leerjaar 3 is dat

Nadere informatie

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe Schoolregels en de uitwerking ervan 2017-2018 Christelijk College Nassau-Veluwe 1. De leefregels van het CCNV 2017-2018 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken de wifi op onze devices volgens

Nadere informatie

Ouderavond Leerjaar september 2018

Ouderavond Leerjaar september 2018 Ouderavond Leerjaar 1 17 september 2018 Stap 1: Ga aan de MC-tafel zitten met de foto van uw zoon/dochter. Opening Kwaliteitenbordjes Stap 2: Bekijk de kwaliteitenbordjes en probeer aan de hand van de

Nadere informatie

U-Talent Academie. Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit

U-Talent Academie. Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit U-Talent Academie Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit U-Talent Academie Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit Uitdaging in bèta en techniek voor vwo ers Zoek je meer uitdaging

Nadere informatie

nformatieavond 4 HAVO Het spannendste jaar voor uw zoon/dochter?

nformatieavond 4 HAVO Het spannendste jaar voor uw zoon/dochter? nformatieavond 4 HAVO Het spannendste jaar voor uw zoon/dochter? Controle: gegevens ouders U kunt zelf in Magister nagaan of het woonadres, e-mailadres, telefoonnummer etc. nog klopt en zo niet kunt u

Nadere informatie

Handleiding Magister. voor ouders en verzorgers. De Amsterdamsche School

Handleiding Magister. voor ouders en verzorgers. De Amsterdamsche School Handleiding Magister voor ouders en verzorgers De Amsterdamsche School schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 1 Uitleg Magisteronderdelen 2 Agenda 4 Cijfers 5 ELO 6 Mijn instellingen

Nadere informatie

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4 Nieuwsbrief nr. 4 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Lesplein = leesplein 2 Vervanging van lessen en onderwijstijd 2 OPG 2 Magister 2 Herkansing 3 CRAFTS

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA. 8 september 2015 Edith Neutel

OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA. 8 september 2015 Edith Neutel OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA 8 september 2015 Edith Neutel Programma 19.00 19.30 uur informatie 19.30 19.40 uur koffie 19.40 20.30 uur mentor Organisatiestructuur College van Bestuur Onderwijsdirecteur

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Alphen aan den Rijn, december 2009 Kenmerk: SBR0915c Betreft: keuze profiel Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon/dochter is

Nadere informatie

Kennismakingsavond Havo 3

Kennismakingsavond Havo 3 Kennismakingsavond Havo 3 Welkom Plenaire introductie - afdelingsleider : C. de Neeve - kennismaking met de mentor afdelingsleider Algehele verantwoordelijkheid voor de afdeling. Communicatie route: docent

Nadere informatie

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Teamleiders... 1 3. Roosterwijzigingen en nieuwe collega s... 2 4. Ondernemersweek en kerstmarkt... 2 5. Het tweede halfjaar... 4 6. 10-minutenavond...

Nadere informatie

Informatieavond leerjaar 4. Hartelijk welkom. Erik Kamerbeek, conrector en docent filosofie

Informatieavond leerjaar 4. Hartelijk welkom. Erik Kamerbeek, conrector en docent filosofie Informatieavond leerjaar 4 Hartelijk welkom Erik Kamerbeek, conrector en docent filosofie ekamerbeek@usgym.nl Tot u spreken: Erik Kamerbeek de ouderraad de decanen 20.45 uur: einde 4 e KLAS: PITTIG EN

Nadere informatie

Programma. Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar Havo en VWO Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren

Programma. Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar Havo en VWO Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren Programma Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar Havo en VWO Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren 3 Decanen Mw. Eijkholt (VWO) Dhr. Bosma (Havo) 3e klas HAVO

Nadere informatie

Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014

Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014 Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014 Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van MSA scholen. De leerling en de ouder/verzorger hebben elk een

Nadere informatie

Dinsdag 27 augustus Je wordt om 8.45 uur op school verwacht voor de introductiedag. Op de roosterborden komt te staan in welk lokaal je moet zijn.

Dinsdag 27 augustus Je wordt om 8.45 uur op school verwacht voor de introductiedag. Op de roosterborden komt te staan in welk lokaal je moet zijn. Oog voor elkaar! Locatie Quintus (havo en vwo) Mr. Groen van Prinstererlaan 98 Postbus 186 9400 AD Assen tel (0592) 333 130 quintus@dr.nassaucollege.nl www.dr.nassaucollege.nl Aan de leerlingen die nieuw

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

informatieboekje schooljaar

informatieboekje schooljaar informatieboekje schooljaar 2016-2017 1 In dit boekje staat belangrijke informatie en de agenda voor de eerste schoolweken. Lees het boekje door en bewaar het goed. Namens het hele team wens ik jullie

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Welkom VOORLICHTINGSAVOND OUDERS GROEP-8 LEERLINGEN

Welkom VOORLICHTINGSAVOND OUDERS GROEP-8 LEERLINGEN Welkom VOORLICHTINGSAVOND OUDERS GROEP-8 LEERLINGEN De stap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs voelt soms als een grote stap aan. Luuk van Bussel, Conrector deelschool TL De positie van

Nadere informatie

Een goede vakantie toegewenst. Tot ziens op dinsdag 28 augustus om 9:30 uur. Met vriendelijke groet, Sven Boogert (secretaris van de examencommissie)

Een goede vakantie toegewenst. Tot ziens op dinsdag 28 augustus om 9:30 uur. Met vriendelijke groet, Sven Boogert (secretaris van de examencommissie) Zeist, juli 2012 Beste examenkandidaten klas 12 havo & 12 2012/2013, Hierbij krijgen jullie alvast wat gegevens die nodig/nuttig zijn voor het komende schooljaar. Dan kunnen jullie er alvast aan wennen

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College Informatieboekje voor leerlingen Het Lingewaal College VSO 1 Beste leerling, Dit is het informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College. In dit boekje vind je allerlei informatie die met school

Nadere informatie

Dalton Skills. 2 e leerjaar. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. 2 e leerjaar. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills 2 e leerjaar Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College in Dalton Skills. Dit geldt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Voorlichting vwo 2. Bas Smies Teamleider vwo 1, 2 & 3

Voorlichting vwo 2. Bas Smies Teamleider vwo 1, 2 & 3 Voorlichting vwo 2 Bas Smies Teamleider vwo 1, 2 & 3 Leerlingbegeleiding vwo 2 Bas Smies Jan Pit Ewa Czachur Dennis de Vries Tom Boensma Nancy Lussing Samantha de la Parra Mark Bakker Karin Reijmer Francisca

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Verzuimregeling. Versie: 13 april 2015. I: Rooster

Verzuimregeling. Versie: 13 april 2015. I: Rooster Versie: 13 april 2015 I: Rooster Schooltijden 1 e uur 8.15-9.00 2 e uur 9.00-9.45 3 e uur 9.45-10.30 pauze 10.30-10.50 4 e uur 10.50-11.35 5 e uur 11.35-12.20 pauze 12.20-12.50 6 e uur 12.50-13.35 7 e

Nadere informatie

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers INHOUD Inleiding 3 Doel en werkwijze van de huiswerkklas 4 Doelgroep 5 Inschrijving en plaatsing 6 Afspraken in de huiswerkklas

Nadere informatie

Inhoud Lesuitval... 2 SWT... 2 Huiswerk... 4 Lesrooster... 4 Rol van de ouder... 4 Overig... 5 Examenleerlingen... 5 Lessentabel...

Inhoud Lesuitval... 2 SWT... 2 Huiswerk... 4 Lesrooster... 4 Rol van de ouder... 4 Overig... 5 Examenleerlingen... 5 Lessentabel... Inhoud Lesuitval... 2 SWT... 2 Huiswerk... 4 Lesrooster... 4 Rol van de ouder... 4 Overig... 5 Examenleerlingen... 5 Lessentabel... 5 Talentprogramma... 5 Opbouw van de lessen... 6 Rol van docenten...

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

!"#$%&'(!)*'+$", -*&./0-1* *-9:;

!#$%&'(!)*'+$, -*&./0-1* *-9:; !"#$%&'(!)*'+$", -*&./0-1*234536738*-9:; 2 Mavo Øplv. Rector/ Afdelingsleider mavo Hr. van der Hulst ØLeerjaar coördinator Hr. Karabulut ØMentoren 2Ma Mw. Scheffer / Hr. Van der Kroef 2Mb Mw. Haverkort

Nadere informatie

Aanpak verzuim. Regeling. Inhoudsopgave

Aanpak verzuim. Regeling. Inhoudsopgave Regeling Aanpak verzuim Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Te laat... 2 1.1. Met geldige reden:... 2 1.2. Zonder geldige reden... 2 1.3. Bureau leerplicht... 2 1.4. Magister... 2 2. Absenties... 3 2.1.

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND T2

ALGEMENE OUDERAVOND T2 ALGEMENE OUDERAVOND T2 Mentor: bereikbaar op alle dagen (donderdag niet op school bereikbaar) school: 0413-283000 email:.. Wat komt er aan bod: rol mentor ouder leerling mentorlessen rol afdeling belangrijk

Nadere informatie