Algemene voorwaarden Optiom B.V.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene voorwaarden Optiom B.V."

Transcriptie

1 Algemene voorwaarden Optiom B.V. Artikel 1 Definities In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Algemene voorwaarden - de onderhavige algemene voorwaarden voor de verkoop en levering van Producten en Diensten van Optiom B.V Optiom B.V.: Optiom B.V. statutair gevestigd te Leeuwarden op Zuiderplein 6, 8911 AJ te Leeuwarden; Optiom B.V. kan gebruik maken van verschillende handelsnamen. 1.3 Klant - De ondernemer of entiteit die, al dan niet met het oog op de totstandkoming van een overeenkomst een offerte of aanbieding heeft ontvangen, en/of met Optiom B.V. een overeenkomst sluit en/of wil sluiten, en/of die de Website van Optiom B.V. bezoekt. 1.4 Contract - Het geheel aan afspraken tussen Optiom B.V. en de Klant waarop deze Algemene voorwaarden van toepassing zijn Dienst - Iedere op grond van het Contract door Optiom B.V. te verrichten dienst of te verrichten werkzaamheden, alsmede alle daarbij voortgebrachte roerende zaken en onstoffelijke werken die bestemd zijn voor de Klant. De Diensten welke Optiom B.V. levert zijn onder meer: Optiom Face2Face - De dienst waarmee toegang tot de Vidyo communicatiesoftware wordt verkregen Optiom Conference - De dienst waarmee toegang tot de Vidyo communicatiesoftware wordt verkregen door middel van vaste (hardware) videoconferencing systemen. 1.6 Aansluiting - De door Optiom B.V. ter beschikking gestelde voorzieningen die het mogelijk maken gebruik te maken van de Dienst. 1.7 Toegangscode - Unieke benaming ("log in") en password ( wachtwoord van de Klant die Optiom B.V. ter beschikking stelt aan de Klant teneinde toegang te verkrijgen tot de Dienst. 1.8 Software - De software in objectcode die door Optiom B.V. aan de Klant wordt verstrekt of anderszins ter beschikking wordt gesteld in het kader van een Contract, met inbegrip van de aan die software gerelateerde documentatie. 1.9 Hardware - De hardware in objectcode die door Optiom B.V. aan de Klant wordt verstrekt of anderszins ter beschikking wordt gesteld in het kader van een Contract, met inbegrip van de aan die hardware gerelateerde documentatie.

2 1.10 IP - Internet Protocol, een protocol dat communicatie via het Internet mogelijk maakt Internet - het geheel aan gekoppelde netwerken van Optiom B.V. en derden Netwerk - de technische infrastructuur, inclusief de overdrachtsapparatuur en, waar van toepassing, de routeringsapparatuur, transmissiesystemen en andere technische middelen die de overdracht mogelijk maken van signalen tussen aansluitpunten via kabels, radiogolven, optische middelen of andere elektromagnetische middelen Netwerkaansluitpunt - fysiek punt waarop een Klant de toegang tot het Netwerk en/of Dienst wordt geboden OPTA - Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit Randapparatuur - Alle apparaten, die bestemd zijn om rechtstreeks op een Netwerkaansluitpunt te worden aangesloten, of die kunnen dienen voor interactie met een openbaar telecommunicatienetwerk en/of het Netwerk via directe of indirecte aansluiting op een Netwerkaansluitpunt ten behoeve van de overbrenging, verwerking of ontvangst van informatie; Voor (DSL) Internet Access is dit alle apparatuur die als onderdeel van (DSL) Internet Access op locatie bij de in de dienstbeschrijving (DSL) Internet Access gedefinieerde Eindgebruiker wordt geïnstalleerd Telecommunicatiedienst - een Dienst die geheel of gedeeltelijk bestaat in de overdracht of routering van signalen over een telecommunicatienetwerk inclusief het Netwerk Voorzieningen - faciliteiten, waaronder mede begrepen apparatuur, Software en voor zover van toepassing het Netwerkaansluitpunt, ten behoeve van de (op)levering van een Dienst die door Optiom B.V. worden gebruikt en/of ter beschikking gesteld aan de Klant Internetdienst - Diensten die geheel of gedeeltelijk op basis van IP worden verricht Schriftelijk - Onder schriftelijke berichten worden ook faxberichten en berichten begrepen. berichten aan Optiom B.V. kunnen uitsluitend worden gezonden aan een door Optiom B.V. schriftelijk bekendmaakt adres. De door Optiom B.V. opgeslagen versie van het betreffende bericht geldt als bewijs daarvan, behoudens tegenbewijs door Klant. berichten worden geacht te zijn ontvangen op de dag van verzending daarvan, tenzij de ontvanger het tegendeel daarvan bewijst. Optiom B.V. is er niet aansprakelijk voor wanneer berichten niet worden ontvangen ten gevolge van technische storingen in de internettoegang of box van Klant.

3 1.20 Website - de website met het webadres of enige andere website onder beheer van Optiom B.V. gebruikt voor het beschikbaar stellen van informatie door middel waarvan Producten en/of Diensten of informatie daarover ter beschikking worden gesteld Product - Iedere op grond van een Contract door Optiom B.V. te leveren of geleverd goed, waaronder mede te verstaan Software of Hardware Intellectuele Eigendomsrechten - Alle rechten van intellectuele en industriële eigendom en daarmee verwante rechten, zoals auteursrecht, merkrecht, octrooirecht, modelrecht, handelsnaamrecht, databankrecht en naburige rechten, alsmede rechten op knowhow en eenlijnsprestaties.

4 Artikel 2 -Algemene bepalingen; toepasselijkheid 2.1 Op alle aanbiedingen, offertes, orders, verkopen en leveringen van Producten en Diensten door Optiom B.V. aan Klanten en alle overeenkomsten ter zake daarvan en daarmee verband houdende zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze Algemene Voorwaarden zijn tevens van toepassing op ieder gebruik door Klant van de Website. Op afwijkingen en/of aanvullende bedingen kan door een Klant slechts een beroep worden gedaan, indien en voor zover die zijn opgenomen in een schriftelijke overeenkomst met Optiom B.V.. Aanvaardingen van dergelijke bedingen geldt enkel voor die betreffende overeenkomst waarvoor die afwijkende en/of aanvullende bedingen zijn overeengekomen en laten onverlet de toepasselijkheid van de overige bepalingen van deze Algemene Voorwaarden. 2.2 Deze Algemene voorwaarden treden in de plaats van (eventuele) eerdere Algemene Contracts- en of andere algemene voorwaarden. 2.3 De toepasselijkheid van Algemene Voorwaarden of enige andere voorwaarden die door de Klant mogelijk worden gehanteerd of waarnaar door Klant wordt verwezen, wordt door Optiom B.V. uitdrukkelijk van de hand gewezen. Tenzij uitdrukkelijk door Optiom B.V. anders is aangegeven of schriftelijk anders tussen partijen is overeengekomen. 2.4 Klant met wie eenmaal op de onderhavige Algemene Voorwaarden is gecontracteerd, stemt in met de toepasselijkheid van deze Algemene Voorwaarden op latere overeenkomsten tussen hen en Optiom B.V Optiom B.V. wordt ter zake van alle overeenkomsten uitsluitend rechtsgeldig vertegenwoordigd door degene(n) die blijkens inschrijving van Optiom B.V. in het Handelsregister bevoegd is (zijn) om Optiom B.V. te vertegenwoordigen, of door diegene die handelt op basis van een verkregen toereikende schriftelijke volmacht van degene(n) die vertegenwoordigingsbevoegd is (zijn) als hiervoor bedoeld. 2.6 Beroep op een afwijking van deze Algemene voorwaarden kan slechts door de Klant worden gedaan indien de afwijking schriftelijk is overeengekomen of door Optiom B.V. uitdrukkelijk is aangegeven dat een bepaling (gedeeltelijk) niet of anders van toepassing is. 2.7 In alle gevallen waarin een overeenkomst / Contract met de Klant eindigt of wordt beëindigd blijven deze Algemene voorwaarden de betrekkingen tussen partijen beheersen voor zover dit voor de afwikkeling van het Contract nodig is.

5 Artikel 3 -Wijziging Algemene voorwaarden 3.1 Optiom B.V. heeft het recht deze Algemene Voorwaarden te wijzigen. Ook is Optiom B.V. gerechtigd aanvullende en afwijkende bepalingen van toepassing te verklaren. Zulke wijzigingen gelden eveneens ten aanzien van reeds met de Klant gesloten overeenkomsten en zullen daarop steeds van toepassing zijn met inachtneming van het navolgende artikel 3.2. Wijzigingen treden in werking op een door Optiom B.V. te bepalen datum. Optiom B.V. zal een minimum periode van 21 dagen tussen de datum van bekendmaking en de datum van inwerkingtreding in acht nemen. Indien Optiom B.V. geen datum van inwerkingtreding heeft bepaald, geldt voor de datum van inwerkingtreding een periode van 30 dagen na datum van bekendmaking.

6 Artikel 4 -Het Contract 4.1 Alle door Optiom B.V. uitgebrachte offertes en aanbiedingen, in welke vorm en onder welke naam dan ook, ook die op de Website, zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders door Optiom B.V. is vermeld. Het Contract tussen Optiom B.V. en Klant komt in alle gevallen eerst tot stand of wel (i) op het moment van schriftelijke bevestiging van de inhoud van het Contract door Optiom B.V., ofwel (ii) op de dag dat Optiom B.V. met de uitvoering van het Contract is begonnen, ofwel (iii) op een nader overeengekomen tijdstip, een ander al naar gelang welk van de hiervoor onder (i), (ii) en (iii) aangeduide situaties zich als eerste voordoet. Na aanvaarding door Optiom B.V. van het aanbod van de Klant is onverwijlde herroeping door Optiom B.V. nog mogelijk. Door herroeping komt geen Contract tot stand en is Optiom B.V. verplicht al hetgeen zij reeds heeft ontvangen aan de Klant terug te betalen. Optiom B.V. is gerechtigd een potentiële Klant om haar moverende redenen te weigeren. 4.2 De Klant is niet gerechtigd om het Contract en/of enig recht of enige verplichting die daaruit voortvloeit over te dragen, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Optiom B.V Toezending van een offerte of aanbieding of ander document of het achterlaten van een order- of bestelformulier of vergelijkbaar document bij Klant verplicht Optiom B.V. niet tot het aangaan van een Contract met Klant. 4.4 Eventuele begrotingen, plannen of andere bescheiden die een offerte of aanbieding van Optiom B.V. vergezellen, blijven te allen tijde eigendom van Optiom B.V. en dienen op eerste verzoek (in geval van offline verzending: franco) aan Optiom B.V. te worden geretourneerd. Zij mogen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Optiom B.V. niet vermenigvuldigd of aan derden ter inzage gegeven of ter beschikking gesteld worden. 4.5 Optiom B.V. is gerechtigd bij of op ieder moment na het aangaan van het Contract van Klant zekerheid te verlangen in de vorm van een bankgarantie of anderszins veilig te stellen dat Klant zowel aan zijn betalings- als aan zijn overige verplichtingen zal voldoen. 4.6 Indien de Klant het Contract of zijn Toegangscode wil wijzigen, kan hij hiertoe schriftelijk een verzoek indienen bij Optiom B.V., voor zover dit niet via het Internet zelf geregeld kan worden. Indien het verzoek door Optiom B.V. gehonoreerd wordt, gaat de wijziging in op de dag van verzending door Optiom B.V. van de bevestiging hiervan aan de Klant of op een ander door Optiom B.V. aan te geven tijdstip.

7 4.8 Artikel 3 is voor het Contract van overeenkomstige toepassing. 4.9 Optiom B.V. staat niet in voor de kwaliteit, mogelijkheden en betrouwbaarheid van door derden gefabriceerde en/of ontwikkelde producten en/of (mede) door derden beheerde diensten. Optiom B.V. kan in ieder geval niet geacht worden meer te garanderen dan deze derden ten aanzien van deze producten en diensten aan Optiom B.V. te kennen hebben gegeven met betrekking tot de kwaliteit, mogelijkheden en betrouwbaarheid.

8 Artikel 5 -Informatieplichten Optiom B.V. 5.1 Optiom B.V. draagt er zorg voor dat de Algemene voorwaarden voor of bij het sluiten van het Contract aan Klant al dan niet elektronisch ter hand worden gesteld. Klant is zelf verantwoordelijk voor het desgewenst opslaan en printen van de Algemene voorwaarden en van het Contract, door middel van daartoe op de Website, in de Browser van Klant of anderszins beschikbare faciliteiten, en voor de toegankelijkheid van de opgeslagen kopie. 5.2 Onverminderd eventueel voor Optiom B.V. bestaande wettelijke verplichtingen om het Contract en/of de Algemene voorwaarden te bewaren, is Optiom B.V. niet verplicht om een eventueel gearchiveerd Contract en/of de Algemene voorwaarden voor Klant toegankelijk te houden. 5.3 Indien Optiom B.V. een gedragscode hanteert, is dit uitdrukkelijk vermeld op de Website en zal Optiom B.V. aangeven op welke wijze deze via een Hyperlink of anderszins is te raadplegen. De verplichtingen van Optiom B.V. vermeld in de gedragscode gelden niet voor zover die tot meer strekken dan het bepaalde in het Contract. 5.4 Indien het Contract uitsluitend door middel van de uitwisseling van elektronische post of een soortgelijke vorm van individuele communicatie tot stand is gekomen, is het bepaalde in de artikelen 5.1 en 5.3, eerste zin, niet van toepassing. 5.5 Optiom B.V. stelt middels haar Website onder meer de volgende informatie beschikbaar: a. naam, adresgegevens en inschrijving bij de Kamer van Koophandel; b. de belangrijkste kenmerken van het Product en/of de Dienst; c. het adres waar Klant een klacht kan indienen, welk adres wordt geacht het hierboven sub a. vermelde adres te zijn, tenzij op de Website van Optiom B.V. anders wordt aangegeven. 5.6 Optiom B.V. wijst er hierdoor nadrukkelijk op dat Klanten die Consument zijn ontbindings- en/of vernietigingsmogelijkheden toekomen indien Optiom B.V. niet voldoet aan in de wet vermelde informatieplichten. Voor andere Klanten zijn deze mogelijkheden uitdrukkelijk uitgesloten. Ieder eventueel specifiek ontbindings- en/of vernietigingsrecht van Klant die een Consument is op grond van schending door Optiom B.V. van informatieplichten dient te worden uitgeoefend binnen 14 (veertien) werkdagen na het tot stand komen van de Overeenkomst, behoudens voor zover de wet een andere termijn voorschrijft.

9 Artikel 6 -Medewerking Klant 6.1 Klant is gehouden Optiom B.V. tijdig alle medewerking, informatie en bescheiden te verschaffen die nodig is/zijn om het Contract tijdig en naar behoren te kunnen uitvoeren. 6.2 Klant staat in voor de juistheid van de omschrijving van iedere door hem verstrekte opdracht, aanvraag voor offerte en voor alle overige informatie op basis waarvan Optiom B.V. het Contract met Klant aangaat en dit Contract uitvoert. 6.3 Kosten van het opnieuw (laten) verrichten van (delen van) de Dienst als gevolg van het niet aanleveren van gegevens en/of materialen of van aanlevering van onjuiste en/of onvolledige gegevens en/of materialen door Klant worden afzonderlijk aan Klant tegen de alsdan geldende tarieven in rekening gebracht.

10 Artikel 7 -De Aansluiting 7.1 Optiom B.V. zal zich redelijkerwijs inspannen zo spoedig mogelijk de aansluiting (op) te leveren of operationeel beschikbaar te maken. 7.2 Optiom B.V. is gerechtigd de Aansluiting tot stand te brengen op een wijze die zij noodzakelijk acht. Indien mogelijk, zal Optiom B.V. daarbij rekening houden met de redelijke verzoeken van de Klant. 7.3 De door Optiom B.V. opgegeven levertijden zijn nimmer fatale termijnen, tenzij uitdrukkelijk anders schriftelijk is overeengekomen. Voor zover de (op)levertijd en / of (op)leveringstermijn en / of uitvoeringstermijn verlengd wordt, wordt deze voorts verlengd met de tijd dat uitvoering van het Contract door niet aan Optiom B.V. te wijten omstandigheden wordt vertraagd of bemoeilijkt, waaronder begrepen vertragingen in de uitvoering van werkzaamheden en/of dienstverlening en/of levering aan de zijde van één of meer leveranciers en/of dienstverleners of van Optiom B.V. en /of van Klant. 7.4 De Klant zal aanwijzingen van Optiom B.V. betreffende de (op)levering van de Aansluiting opvolgen. 7.5 De Klant garandeert dat al hetgeen benodigd is voor het tot stand brengen van de Aansluiting op de locatie van de Klant aanwezig en beschikbaar is. Optiom B.V. is niet verantwoordelijk voor vertragingen in het tot stand brengen van de Aansluiting indien dit het gevolg is van het niet voldoen aan zijn (Klant) verplichtingen uit dit artikel. 7.6 De Klant zal aansprakelijk zijn voor alle kosten die Optiom B.V. en /of haar onderaannemers maken als gevolg van enige vertraging in de totstandbrenging van de Aansluiting, voor zover deze vertraging het gevolg is van het niet nakomen door de Klant van zijn verplichtingen uit de Overeenkomst.

11 Artikel 8 -De Dienst 8.1 Nadat de Klant aan alle voorwaarden zoals opgenomen in deze Algemene voorwaarden en het Contract voor toelating tot de Dienst heeft voldaan, verleent Optiom B.V. hem toegang tot de Dienst. 8.2 Optiom B.V. is gerechtigd toegang tot (onderdelen van) de Dienst en/of (onderdelen van) haar systeem en/of interfaces, al dan niet tijdelijk, te blokkeren of het gebruik daarvan te beperken, en/of andere maatregelen te nemen, indien zulks noodzakelijk is in het kader van overmacht of tijdelijk technisch onderhoud. De Klant zal hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte worden gebracht. Het uitgangspunt van Optiom B.V. is dat de overlast voor de Klant, maar bovenal voor alle Klanten in hun geheel, zoveel mogelijk wordt beperkt. 8.3 Optiom B.V. spant zich in om de Dienst met een minimum aan storingen en/of onderbrekingen te leveren. Optiom B.V. garandeert echter geen ongestoorde of ononderbroken levering van de Dienst. Indien er zich een storing of onderbreking voordoet zal Optiom B.V. deze zo spoedig mogelijk -met zo min mogelijk overlast voor alle Klantenverhelpen. 8.4 Optiom B.V. is gerechtigd procedurele en technische wijzigingen en/of verbeteringen op de Dienst en/of de Toegangscode door te voeren, indien zulks nodig mocht blijken of een verbetering van de Dienst oplevert. Optiom B.V. zal de Klant hierover tijdig informeren, indien deze de bereikbaarheid van het Internet en/of daarop aangesloten netwerk en voor de Klant nadelig beïnvloeden. 8.5 Optiom B.V. is gerechtigd de Toegangscode te wijzigen. Zij zal de Klant van een wijziging tijdig op de hoogte stellen van de wijziging en hem de gewijzigde Toegangscode meedelen. 8.6 Optiom B.V. is gerechtigd het afgegeven adres te wijzigen indien dit noodzakelijk is, althans nodig is voor de continuering van de Dienst. Optiom B.V. zal de Klant tijdig, in ieder geval 30 dagen voor de wijziging, op de hoogte stellen van de wijziging. Bovendien zal zij ervoor zorgen dat berichten naar het oude adres nog minimaal één jaar worden doorgestuurd naar het nieuwe adres. 8.7 Optiom B.V. is niet aansprakelijk voor enige schade of kosten van de Klant, als gevolg van enige in dit artikel genoemde maatregelen. De maatregelen laten de betalingsverplichtingen van de Klant ook onverlet. 8.8 De Klant heeft toegang tot de Service desk van Optiom B.V.. De medewerkers van de Servicedesk zijn niet gerechtigd afspraken te maken die Optiom B.V. binden. Afspraken binden Optiom B.V. alleen indien zij schriftelijk aan de Klant zijn bevestigd.

12 Artikel 9 -Gebruik van de Diensten en de Producten 9.1 De Klant zal alle door Optiom B.V. kenbaar gemaakte verplichtingen, instructies en beperkingen, zoals neergelegd in deze Algemene voorwaarden, het Contract en anderszins door Optiom B.V. meegedeeld (op haar website, via schriftelijke berichtgeving of anderszins), in acht nemen. Hieronder zijn ook begrepen instructies m.b.t. het inloggen, het uitloggen, het in acht nemen van de toegestane hoeveelheid dataverkeer via de homepage van de Klant, het schonen van informatie etc. 9.2 De Klant is gehouden te handelen conform de toepasselijke wet- en regelgeving en zich te gedragen conform hetgeen van een verantwoordelijk en zorgvuldig handelend Klant verwacht mag worden. De Klant zal bij het gebruik van de Dienst zoveel mogelijk trachten te voorkomen dat de belangen van Optiom B.V. geschaad worden. 9.3 Het is de Klant niet toegestaan processen in gang te zetten of te laten voortbestaan, waarvan hij redelijkerwijs kan vermoeden dat dit de overige gebruikers van het Internet onevenredig hindert of het overige gebruik van de Dienst onredelijk nadelig beïnvloedt. 9.4 Het is de Klant, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Optiom B.V., niet toegestaan (onderdelen van) een Netwerk of andere gebruikers, al of niet binnen zijn organisatie, op enigerlei wijze te verbinden met (onderdelen van) de Dienst. 9.5 De Klant is verantwoordelijk voor het gebruik van de Dienst, ook als de Dienst door een ander wordt gebruikt, tenzij de Klant aantoont dat het gebruik door de ander jegens hem onrechtmatig was en de Klant verder ook geen enkel verwijt gemaakt kan worden ten aanzien van dat gebruik of het mogelijk tot dat gebruik. De Klant is verantwoordelijk voor ieder gebruik van zijn Toegangscode en zijn adres. De Klant is voorts verantwoordelijk voor iedere uiting en alle informatie op zijn homepage, internet pagina's en op zijn server(ruimte). 9.6 Het is de Klant niet toegestaan de Dienst aan derden te verhuren, te verkopen of op andere wijze ter beschikking te stellen. Het kortdurend ter beschikking stellen van de Dienst aan derden door middel van een gast link ( URL ) is wel toegestaan. 9.7 De Klant draagt zorg en is verantwoordelijk voor de benodigde hardware en (het installeren van) software en randapparatuur en het functioneren daarvan om zich met het Netwerk van Optiom B.V. in verbinding te kunnen stellen. 9.8 Aan de Klant wordt voor de duur van het Contract een niet-exclusieve en niet overdraagbare licentie verstrekt om de Software te gebruiken voor de Dienst en/of het Product. De Klant is akkoord met de licentievoorwaarden behorend bij de Software en de bijbehorende productspecificaties die Optiom B.V. voorafgaand aan het sluiten van een

13 Contract ter beschikking zal stellen. Indien de Klant niet akkoord is met de licentievoorwaarden, dient hij dit onverwijld schriftelijk te melden aan Optiom B.V., dient hij de Software te de-installeren en de Software met toebehoren aan Optiom B.V. retour te zenden. Indien hierdoor het gebruik van de Dienst en/of Product (deels) onmogelijk wordt, komt dit volledig voor risico en rekening van de Klant. 9.9 De Klant onthoudt zich van het verveelvoudigen en/of openbaar maken van de Software, anders dan noodzakelijk voor het normale gebruik van de Dienst en/of het Product.

14 9.10 De Klant onthoudt zich van het aanbrengen van enige wijzigingen of toevoegingen in of het verwijderen van (delen van) de Software en/of enige (Intellectuele Eigendoms)aanduidingen. Hetzelfde geldt voor mededelingen dat bepaalde informatie van vertrouwelijke aard is Tenzij schriftelijk anders overeengekomen is het de Klant niet toegestaan derden gebruik van de Software te laten maken. Voorts is het niet toegestaan beveiligingen of technische (gebruiks)beperkingen van Software te verwijderen of te omzeilen. Het is Klant die een Consument is toegestaan van ter beschikking gestelde Software een back-up exemplaar te maken mits dat identiek is aan het oorspronkelijk exemplaar en mits dit dezelfde aanduidingen van de rechthebbende met betrekking tot Intellectuele Eigendomsrechten en mededelingen over vertrouwelijkheid bevat als het oorspronkelijke exemplaar Behoudens zover toegestaan door de wet, is Klant niet gerechtigd de Software of delen daarvan te decompileren, of de Software aan reverse engineering te onderwerpen Optiom B.V. mag alle noodzakelijke maatregelen nemen om te voorkomen dat Optiom B.V. aansprakelijk is of kan worden gesteld voor informatie die door gebruik van de Dienst wordt opgeslagen en/of doorgegeven. Indien de Klant in strijd handelt met dit artikel, met uitzondering van lid 8, of indien er duidelijke aanwijzingen zijn dat de Klant in strijd met één van deze bepalingen handelt, is Optiom B.V. gerechtigd hem de toegang tot de Dienst te ontzeggen, de Dienst (gedeeltelijk) af te sluiten, zijn account en/of homepage af te sluiten, het Contract zonder nadere ingebrekestelling op te zeggen of het Contract in of buiten rechte te ontbinden en/of andere maatregelen te nemen om het gebruik in strijd met deze bepalingen te voorkomen. De Klant kan in dit geval geen aanspraak maken op restitutie van vooruitbetaalde vergoedingen of op schadevergoeding. Deze maatregelen ontslaan de Klant ook niet van zijn (betalings)verplichtingen uit het Contract.

15 Artikel 10 -Intellectuele Eigendomsrechten 10.1 Alle Intellectuele Eigendomsrechten op alle Diensten of Producten (inclusief de Software) met inbegrip van alle wijzigingen en/of uitbreidingen daarvan berusten en blijven uitsluitend berusten bij Optiom B.V. en/of haar licentiegever(s) Klant is gehouden om iedere mededeling als zal enig Product, Dienst of enige Software inbreuk maken op een of meer rechten van derden onmiddellijk schriftelijk aan Optiom B.V. te melden en de afhandeling van de zaak in of buiten rechte volledig over te laten aan Optiom B.V. en deze daarbij alle verlangde medewerking en informatie te verschaffen Indien het gebruik van enig Product, Dienst en/of enige Software wordt beperkt of verboden omdat komt vast te staan dat die inbreuk opleveren op enige Intellectuele Eigendomsrecht van derden, zal Optiom B.V. naar eigen keuze en in afwijking van artikel 21: - het Product, de Dienst, en/of de Software vervangen door gelijkwaardig(e) product, dienst of software die geen inbreuk maakt op echten van derden, of; - het Product, de Dienst, en/of de Software zodanig wijzigen of aanpassen dat het product, de dienst of software geen inbreuk meer maakt/maken op die betreffende rechten van derden, of; - voor het Product, de Dienst, en/of de Software alsnog een (sub)licentie verwerven voor de Klant, of; - het Contract met Klant schriftelijk al dan niet gedeeltelijk ontbinden. Ten aanzien van Klanten die geen Consumenten zijn wordt iedere verdere of andere aansprakelijkheid uitgesloten In afwijking van het bepaalde in artikel 23 vrijwaart Optiom B.V. Klanten die Consumenten zijn tegen schade veroorzaakt door aanspraken van derden met de strekking dat enig Product, Dienst en/of enige Software inbreuk oplevert op rechten van dergelijke derden (inclusief eventuele Intellectuele Eigendomsrechten van die derden), voor zover in rechte onherroepelijk is komen vast te staan dat Optiom B.V. voor deze inbreuken verwijt valt te maken. Deze verplichting tot vrijwaring komt echter te vervallen indien de beweerde inbreuk is veroorzaakt door wijzigingen aangebracht door of namens Klanten die Consumenten zijn, door gebruik in combinatie met niet door Optiom B.V. ter beschikking gestelde producten of diensten c.q. software of als gevolg van gebruik op andere wijze dan daarvoor ter beschikking gestelde Producten of Diensten of Software zijn ontwikkeld of bestemd.

16 10.5 Klant staat ervoor in dat hij, indien en voor zover door hem in het kader van het Contract aan Optiom B.V. materialen of gegevens ter beschikking worden gesteld, daartoe gerechtigd is en dat deze materialen en gegevens geen inbreuk maken op rechten van derden. Artikel 11 Randapparatuur 11.1 Het is de Klant niet toegestaan om Randapparatuur, die niet voldoet aan de daarvoor geldende wettelijke en/of door Optiom B.V. gestelde voorschriften, aan te sluiten op het Netwerkaansluitpunt. Het is de Klant niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Optiom B.V. op het Netwerkaansluitpunt door derden Randapparatuur te doen aansluiten Indien de Klant in strijd met lid 1 van dit artikel handelt is artikel 9 lid 14 van overeenkomstige toepassing, met dien verstande dat Optiom B.V. de Klant eerst in de gelegenheid zal stellen om binnen een termijn van minimaal vijf dagen de Randapparatuur te verwijderen en de eventuele schade te vergoeden.

17 Artikel 12 -Bijzondere bepalingen Hosting/Co-locatie 12.1 Voor zover de Dienst bestaat uit Hosting zijn de volgende aanvullende bepalingen van toepassing in aanvulling op de overige bepalingen van deze voorwaarden. Deze bijzondere bepalingen gaan voor en zijn een aanvulling op de algemene bepalingen In het geval de Klant zijn eigen server of andere apparatuur of andere zaken, software, applicaties of data bij Optiom B.V. plaatst is en blijft hij volledig zelf verantwoordelijk voor de deugdelijkheid en het functioneren ervan. Optiom B.V. is op geen enkele wijze (behoudens opzet of grove schuld) verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor het beschadigen en/of teniet gaan van de geplaatste zaken, software, applicaties en data De Klant is aansprakelijk voor iedere schade die, al dan niet volledig en al dan niet direct, door de zaken, software, applicaties en data van de Klant zijn veroorzaakt aan goederen of de goede naam van Optiom B.V.. Onder deze schade valt ook de gevolg schade die Optiom B.V. leidt ten gevolge van storingen en/of onderbrekingen in haar bedrijfsvoering en/of het leveren van haar Dienst De Klant vrijwaart Optiom B.V. voor iedere aansprakelijkheid voor schade die, al dan niet volledig, door de zaken, software, applicaties en data van de Klant zijn veroorzaakt Optiom B.V. kan van de Klant verlangen dat hij zich verzekert tegen de schade als genoemd in lid 3 en 4 van dit artikel. Indien de Klant hiermee in verzuim blijft is artikel 9 lid 14 van overeenkomstige toepassing.

18 Artikel 13 - Levering, uitvoering, leverings- en uitvoeringsdatum, leverings- en uitvoeringstermijn Levering van Producten geschiedt af fabriek, tenzij anders aangegeven De (mondeling of schriftelijk) aangegeven of opgegeven leveringsdatum of termijn of uitvoeringsdatum of termijn geldt bij benadering en bindt Optiom B.V. niet. De verplichting tot levering of uitvoering kan in ieder geval worden opgeschort zolang Klant nog enige verplichting jegens Optiom B.V. moet voldoen Wijziging of overschrijding van een (mondeling of schriftelijk) opgegeven of aangegeven leveringsdatum of termijn of uitvoeringsdatum of termijn, door welke oorzaak ook, geeft Klant nooit het recht op vergoeding van enige schade (directe of indirecte, of hoe ook genaamd), ontbinding van het Contract of niet-nakoming of opschorting van enige voor Klant uit het Contract voortvloeiende verplichting, tenzij die wijziging of overschrijding te wijten is aan de opzet of grove schuld van Optiom B.V Klant is verplicht de geleverde Producten terstond bij de levering op eventuele tekorten en/of zichtbare beschadigingen te controleren. Klant is verplicht Diensten, voor zover die eindigen door voltooiing, terstond na voltooiing op eventuele tekortkomingen te controleren Eventuele tekorten en/of beschadigingen en/of tekortkomingen als in het vorige artikellid bedoeld die bij levering aanwezig zijn, dient Klant op de leveringsbon, de factuur of de vervoersdocumenten te (laten) vermelden, of in geval van Diensten binnen vijf werkdagen voor zover het gaat om Klanten die geen Consumenten zijn en binnen twee maanden voor zover het gaat om Bij vertraging of gebreke van afname van Producten is Klant in verzuim. De door dit verzuim en veroorzaakte kosten en/of schade komen volledig voor rekening van Klant, terwijl die Producten door Optiom B.V. in geval van vertraging of gebreke van afname ook voor rekening en risico van Optiom B.V. zullen worden opgeslagen.

19 Artikel 14 Tarieven 14.1 Op Contracten en overige betrekkingen tussen Optiom B.V. en de Klant zijn de gebruikelijke door Optiom B.V. te hanteren vergoedingen en prijzen van toepassing, tenzij partijen anders zijn overeengekomen. Informatie aangaande de toepasselijke tarieven wordt op verzoek door Optiom B.V. aan de Klant toegezonden Indien de Klant een aantal dagen vrij gebruik van de Dienst is overeengekomen en dit aantal overschrijdt, brengt Optiom B.V. de Klant hiervoor het geldende dagtarief in rekening Indien een Contract in afwijking van artikel 25 ingaat in de loop van een kalendermaand, worden de vaste Contract kosten en het aantal overeengekomen uren vrij gebruik van de Dienst, zoals opgenomen in het Contact, pro rata (evenredig) berekend Optiom B.V. is daarnaast gerechtigd de prijzen te verhogen. Zij stelt de Klant hiervan 30 dagen voor het intreden van de wijziging op de hoogte. Artikel 3 is van overeenkomstige toepassing Alle door Optiom B.V. gehanteerde prijzen zijn uitgedrukt in Euro's en zijn exclusief BTW, invoerrechten, andere belastingen, heffingen, rechten en vervoerskosten tenzij dit uitdrukkelijk anders staat vermeld De door de Klant te betalen vergoedingen zien slechts op de door Optiom B.V. verstrekte Dienst en/of Product en zien dus bijvoorbeeld niet op enige door de Klant te maken of gemaakte telefoonkosten, kosten voor kabelaansluiting of andere kosten voor de verbinding met het systeem van Optiom B.V. of transport van informatie tussen het systeem van Optiom B.V. en de Klant tenzij nadrukkelijk anders overeengekomen.

20 Artikel 15 -Betaling 15.1 Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, worden door de Klant aan Optiom B.V. verschuldigde bedragen door middel van bankoverschrijving naar de girorekening van Optiom B.V. bijgeschreven Optiom B.V. hanteert een betalingstermijn van 30 dagen mits anders wordt aangegeven op offerte, Contract of opdracht verstrekking Klant is verplicht het eerste overeengekomen procentuele bedrag van de Offerte te voldoen bij opdracht verstrekking. Klant is vervolgens verplicht tot het voldoen van het resterende bedrag na aftekenen/akkoord van het afgeronde project zoals aangeduid in de Offerte Indien Optiom B.V. de kosten reeds gemaakt heeft voor de in de Offerte overeengekomen opdracht, is Klant verplicht om het volledige geoffreerde bedrag te voldoen, ook bij tussentijds annuleren van de opdracht Indien de Klant niet tijdig voor betaling heeft zorg gedragen, sommeert Optiom B.V. hem alsnog voor de betaling zorg te dragen binnen een termijn van vijf dagen. Wordt binnen die termijn niet betaald, dan is de Klant zonder nadere ingebrekestelling in verzuim Vanaf de datum van het verzuim is de Klant over al hetgeen hij aan Optiom B.V. verschuldigd is, rente verschuldigd van 2% per maand of gedeelte van de maand over de vervallen bedragen vanaf de vervaldatum tot en met de datum der algehele betaling. In het geval de wettelijke (handels)rente (tijdelijk) hoger mocht zijn dat de contractuele rente, is de wettelijke (handels)rente over die periode verschuldigd Is de Klant in verzuim geraakt ten aanzien van de nakoming van één of meer verplichtingen uit hoofde van het Contract of deze Algemene voorwaarden, dan komen, onverminderd de gevolgen die de wet aan zulk verzuim verbindt, alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor zijn rekening. Deze kosten worden gefixeerd op 15% van de hoofdsom, met een minimum van 200,- (exclusief BTW). Indien Optiom B.V. hogere kosten heeft moeten maken, dienen ook deze door de Klant vergoed te worden De door de Klant gedane betalingen strekken steeds in de eerste plaats ter voldoening van verschuldigde rente en (buitengerechtelijke) kosten en daarna in mindering op opeisbare facturen (de oudste eerst) Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Optiom B.V. is het Klant niet toegestaan enige schuld aan Optiom B.V. te verrekenen met enige al dan niet betwiste schuld van Optiom B.V. aan Klant.

21 15.10 Optiom B.V. is gerechtigd een kredietwaardigheidsonderzoek naar de Klant te (doen) uitvoeren. Op basis van dit onderzoek kan Optiom B.V. zekerheid verlangen. De Klant heeft in dat geval recht op inzage van de uitkomsten van het kredietwaardigheidsonderzoek Indien er op grond van feiten en omstandigheden redelijkerwijs twijfel kan bestaan of de Klant aan zijn betalingsverplichtingen zal (kunnen) voldoen, heeft Optiom B.V. het recht bij of op ieder moment na het aangaan van het Contract van Klant (aanvullende) zekerheid te verlangen in de vorm van een bankgarantie of anderszins veilig te stellen dat Klant zowel aan zijn betalings- als aan zijn overige verplichtingen zal voldoen. Het bedrag waarvoor zekerheid kan worden gevraagd zal niet hoger zijn dan het bedrag dat de Klant over een periode van zes maanden aan Optiom B.V. verschuldigd zal zijn Indien de Klant geen gehoor geeft aan het verzoek tot het stellen van financiële zekerheid, is Optiom B.V. gerechtigd zonder nadere aankondiging de Klant af te sluiten en afgesloten te houden zolang de Klant zijn verplichtingen niet na is gekomen. Deze afsluiting ontslaat de Klant niet van zijn (betalings)verplichtingen uit het Contract De leden 9, 10 en 11 van dit artikel zijn niet van toepassing op de Klant die als Consument het Contract heeft gesloten en de Dienst ook uitsluitend zodanig gebruikt.

22 Artikel 16 -Beveiliging & Persoonsgegevens 16.1 De door Klant aan Optiom B.V. opgegeven (persoons)gegevens worden opgenomen in de klantenadministratie van Optiom B.V.. Deze (persoons)gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de uitvoering van het Contract en deze Algemene voorwaarden, waaronder mede begrepen maatregelen om de dienstverlening aan Klant te verbeteren, klachtafhandeling en voor administratieve doeleinden. Klant mag de (persoons)gegevens die Optiom B.V. over hem heeft verzameld desgewenst inzien en laten corrigeren. Klant heeft het recht Optiom B.V. te vragen daarvoor in aanmerking komende (persoons)gegevens van Klant te verwijderen of af te schermen. Optiom B.V. zal dit op verzoek binnen 4 (vier) weken beslissen, na afweging van het betrokken belang van Optiom B.V. en het privacy belang van Klant en zal, in geval van een besluit tot afscherming of verwijdering, Klant informeren in hoeverre daardoor het gebruik dat Klant van Producten en/of Diensten maakt, kan worden beperkt of verhinderd. De (persoons)gegevens worden niet zonder voorafgaande mededeling aan of, voorzover op grond van de relevante wetgeving betreffende bescherming van (persoons)gegevens vereist, toestemming van de Klant voor andere doeleinden gebruikt of aan derden verstrekt, tenzij er een wettelijke plicht bestaat om (persoons)gegevens te verstrekken. Optiom B.V. is verplicht haar medewerking te verlenen aan aftappen in opdracht van de daartoe wettelijk bevoegde autoriteiten Optiom B.V. verplicht zich in te spannen de Dienst dermate te beveiligen dat de persoonsgegevens van de Klant zoveel mogelijk zijn beschermd tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking Indien de Klant merkt of het vermoeden heeft dat derden zich op oneigenlijke wijze toegang hebben verschaft tot de Dienst, bijvoorbeeld door het gebruik van zijn Toegangscode, dient hij zulks onverwijld aan Optiom B.V. te melden, zowel telefonisch (bij de Service Desk) als schriftelijk Bij vragen en/of opmerkingen omtrent de verwerking door Optiom B.V. van de (persoons)gegevens kan de Klant zich schriftelijk wenden tot Optiom B.V. ter attentie van de Service Desk.

23 Artikel 17 Aansprakelijkheid 17.1 Optiom B.V. is (indien zij niet met opzet of met grove schuld heeft gehandeld jegens de Klant) in het kader van of verband houdende met de totstandkoming en /of uitvoering van de Overeenkomst niet aansprakelijk voor enige schade behoudens hetgeen in de volgende leden van dit artikel is bepaald. Optiom B.V. is niet aansprakelijk voor enige schade, hoe ook genaamd, en uit welke hoofde dan ook ontstaan, voortvloeiende uit of verband houdende met het niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomen van enige verplichting uit hoofde van het Contract en/of deze Algemene voorwaarden, tenzij die betreffende schade is veroorzaakt door de opzet of grove schuld van Optiom B.V. en/of haar leidinggevend personeel en behoudens hetgeen in de volgende leden van dit artikel is bepaald. Met name is Optiom B.V. niet aansprakelijk voor schade die verband houdt met of het gevolg is van onderbrekingen in of blokkeringen van toegang tot de Dienst of het Internet via Optiom B.V. of derden, gebrek in de beveiliging van de door de Klant opgeslagen informatie met gebruikmaking van de Diensten van Optiom B.V., handelingen van andere Klanten of internetgebruikers, wijzigingen in inbelnummers, aanmeld-of login procedures, account en adres Iedere aansprakelijkheid van Optiom B.V. (indien zij niet met opzet of met grove schuld heeft gehandeld jegens de Klant) voor gevolgschade of enige andere schade dan directe schade zoals omschreven in de artikelen 23.2 en 23.3 van deze Algemene voorwaarden, is uitgesloten. Onder gevolgschade wordt in dit verband in ieder geval doch niet uitsluitend verstaan: winstderving, gemiste besparingen; verliezen; kosten gemaakt ter voorkoming of vaststelling van gevolgschade; en vermissing, verwisseling of beschadiging van (elektronische) gegevens en/of schade door vertraging in het transport van het dataverkeer Aansprakelijkheid van Optiom B.V. wegens toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de Overeenkomst ontstaat slechts, indien Klant onverwijld en deugdelijk schriftelijk in gebreke stelt, waarbij Klant Optiom B.V. een redelijke termijn geeft om alsnog haar verplichtingen na te komen, en Optiom B.V. ook na het verstrijken van die termijn toerekenbaar in de nakoming van haar verplichtingen te kort blijft schieten. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat Optiom B.V. in staat is adequaat te reageren De Klant is jegens Optiom B.V. aansprakelijk voor alle schade en kosten uit hoofde of verband houdende met van enige (toerekenbare) tekortkoming en /of onrechtmatige daad van de Klant. Onder deze schade valt tevens schade als gevolg van tenietgaan, verlies, diefstal of beschadiging van de Voorzieningen evenals schade ten gevolge van de aantasting van de goede naam van Optiom B.V. of een van haar medewerkers.

24 17.5 Beschadiging zoals bedoeld in artikel 23.7 van deze Algemene voorwaarden omvat mede slijtage die is veroorzaakt door onoordeelkundig gebruik of onzorgvuldige behandeling van de Voorzieningen door de Klant De Klant vrijwaart Optiom B.V. en Klant zal Optiom B.V. schadeloos stellen voor alle aanspraken van derden terzake van schade (direct of indirecte, of hoe ook genaamd, dus inclusief schade verband houdende met productaansprakelijkheid) voortvloeiende uit welke oorzaak ook, aan de zijde van de betrokken derde of derden opgekomen in verband met of voortvloeiende uit het Contract en de in het kader daarvan geleverde producten en/of diensten Optiom B.V. is niet aansprakelijk voor de inhoud van de door de Klant door middel van de Dienst beschikbaar gestelde informatie c.q. content. Klant vrijwaart Optiom B.V. tegen aanspraken van derden ter zake deze De gevolgen van tekortkoming in de nakoming van Optiom B.V. jegens derden, die veroorzaakt wordt door of vanwege gedragingen van de Klant, zullen steeds voor rekening en risico van de Klant zijn Optiom B.V. kan Klant die geen Consument is verplichten producten die zij in het verkeer heeft gebracht en waaraan een gebrek kleeft, dan wel waaraan een gebrek zich dreigt te openbaren, volledig binnen een door Optiom B.V. te bepalen redelijke termijn uit de markt te nemen ( recall ). De kosten verbonden aan een dergelijke recall-actie komen voor rekening van Optiom B.V..

25 Artikel 18 Overmacht 18.1 Optiom B.V. is niet aansprakelijk indien een tekortkoming het gevolg is van overmacht Onder overmacht wordt verstaan iedere van de wil van Optiom B.V. onafhankelijke omstandigheid waardoor nakoming van het Contract redelijkerwijs door Klant niet meer van Optiom B.V. kan worden verlangd, alsmede, voor zover daaronder niet reeds begrepen: internationale conflicten, gewelddadige of gewapende acties, maatregelen van enige overheid, arbeidsongeregeldheden onder het personeel van derden, boycotacties, "Aanvallen" op het Netwerk door hackers of andere individuen waardoor het Netwerk overbelast raakt of er beschermingsmaatregelen getroffen dienen te worden, vertraging (in de levering) of andere onvolkomenheden aan de zijde van derden van wie Optiom B.V. op 8 enigerlei wijze afhankelijk is, storingen in de elektriciteitsvoorziening, storingen in de verbindingen met het Internet, storingen in het telefoonnet van de betrokken telecommunicatie maatschappij(en), storingen op het Netwerk van derden, volledige bezetting van de inbellijnen, uitval van de elektriciteit, uitval en storingen in de communicatieverbindingen of apparatuur van derden die diensten aan Optiom B.V. leveren en andere storingen die buiten de macht van Optiom B.V. liggen. Tevens wordt onder overmacht verstaan uitval van en storingen in het Netwerk of de apparatuur van Optiom B.V., evenals arbeidsongeregeldheden onder het personeel van Optiom B.V Wanneer Optiom B.V. voor een periode langer dan twee maanden achtereen niet aan zijn verplichtingen kan voldoen ten gevolge van een overmacht situatie, zijn zowel Optiom B.V. als de Klant bevoegd het Contract door middel van een schriftelijke verklaring te beëindigen.

26 Artikel 19 -Duur en beëindiging Tenzij een van de bijzondere bepalingen ter zake duur en beëindiging van een Contract, zoals opgenomen in deze Algemene voorwaarden van toepassing is, geldt hetgeen is bepaald in de artikelen 19.1 en 19.2 van deze Algemene voorwaarden. De bepalingen 19.3 tot en met 19.6 zijn op alle Contracten van toepassing Een Contract wordt aangegaan voor een periode van twaalf maanden, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Een Contract gaat in vanaf de eerste dag van de volgende volle kalendermaand Een gratis Contract kan, indien drie maanden geen gebruik wordt gemaakt van de dienst, zonder nadere kennisgeving door Optiom B.V. worden afgesloten Klant gaat het Contract met Optiom B.V. aan voor tenminste 12 maanden met een schriftelijke of elektronische opzegtermijn van tenminste 1 kalendermaand. Zonder schriftelijk of elektronisch tegenbericht wordt het Contract stilzwijgend verlengd voor 12 maanden met een opzegtermijn van tenminste 1 kalendermaand Optiom B.V. is gerechtigd het Contract met onmiddellijke ingang (buiten rechte) te beëindigen en/of de toegang tot de Dienst geheel of gedeeltelijk en al dan niet tijdelijk te blokkeren, indien de Klant één of meer van zijn verplichtingen jegens Optiom B.V. niet, niet behoorlijk of niet volledig nakomt en daarmee ook in verzuim is Optiom B.V. is gerechtigd het Contract en andere overeenkomsten met Klant zonder nadere ingebrekestelling en zonder voorafgaande rechterlijke tussenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen in het geval de Klant surseance van betaling vraagt of wordt verleend, indien Klant zijn faillissement aanvraagt, het faillissement van Klant wordt aangevraagd of uitgesproken, onder Klant beslag wordt gelegd, de Klant onder curatele is gesteld, de Klant onder bewind is gesteld, de Klant in aanmerking is gekomen voor een schuldsaneringsregeling of om toepassing van een schuldsaneringsregeling heeft gevraagd, indien Klant komt te overlijden, of indien Klant geen Consument is overgaat tot staking of overdracht van zijn onderneming of een belangrijk gedeelte daarvan Optiom B.V. zal geen enkele vorm van schadevergoeding verschuldigd zijn jegens Klant voor schade die Klant (beweerdelijk) lijdt ten gevolge van beëindiging of ontbinding van dit Contract of eventuele andere contracten, ongeacht op welke grond de beëindiging c.q. ontbinding plaats vindt.

27 19.7 Onverminderd het bepaalde in artikel 25.6 heeft Optiom B.V., indien een van de daar genoemde gevallen zich voor doet of indien Optiom B.V. redelijkerwijs mag verwachten dat Klant zal tekortkomen in de nakoming van het Contract, ook het recht: (a) van Klant voor lopende en nog te sluiten overeenkomsten betaling vooraf, dan wel onmiddellijke betaling bij levering of uitvoering, dan wel behoorlijke zekerheidsstelling voor betaling te vorderen; en/of (b) haar verplichtingen uit enige overeenkomst met Klant of uit deze Algemene voorwaarden op te schorten, onverminderd het recht van Optiom B.V. gelijktijdig of latere zekerheidsstelling voor de betaling te vorderen; (c) zonder rechterlijke tussenkomst betreffende overeenkomst geheel of gedeeltelijk voor zover die overeenkomst nog niet is uitgevoerd, met onmiddellijke ingang te ontbinden; (d) zonder rechterlijke tussenkomst alle met Klant gesloten overeenkomsten ten aanzien waarvan Klant niet in gebreke is, geheel of gedeeltelijk, voor zover nog niet uitgevoerd, met onmiddellijke ingang te ontbinden Dit artikel 25.8 geldt uitsluitend ten aanzien van Klanten die geen Consumenten zijn.

28 Artikel 20 -Verval vorderingen Alle rechtsvorderingen van de Klant jegens Optiom B.V., aanspraken op schadevergoeding daaronder begrepen, vervallen één jaar nadat de betreffende vordering en/of aanspraak is ontstaan. Artikel 21 Slotbepalingen 21.1 Medewerkers van Optiom B.V. kunnen Optiom B.V. niet binden, indien de gemaakte afspraken niet schriftelijk door de ter zake bevoegde vertegenwoordiger(s) van Optiom B.V. worden bevestigd De Klant is niet gerechtigd, zonder voorafgaande toestemming van Optiom B.V., enige rechten en plichten ingevolge deze Algemene voorwaarden en het Contract over te dragen Indien een bepaling uit deze Algemene voorwaarden of uit het Contract nietig of vernietigbaar blijkt te zijn, tast dit niet de geldigheid van de overige bepalingen uit de Algemene voorwaarden of het Contract aan. Partijen zullen ter vervanging (een) nieuwe bepaling(en) vaststellen, waarmee zoveel als rechtens mogelijk aan de bedoeling van de oorspronkelijke bepaling gestalte wordt gegeven. Indien partijen hier onderling niet uitkomen is de rechter waar het geschil aanhangig is of aanhangig kan worden gemaakt bevoegd de bepaling om te zetten naar een bepaling waarmee zoveel als rechtens mogelijk aan de bedoeling van de oorspronkelijke overeenkomst gestalte wordt gegeven De Klant is verplicht van iedere voorgenomen adreswijziging onverwijld schriftelijk mededeling te doen aan Optiom B.V., onder vermelding van de ingangsdatum van de wijziging. In geval Optiom B.V. zich tot de Klant heeft te wenden, mag Optiom B.V. het door de Klant opgegeven adres als zodanig blijven beschouwen totdat Optiom B.V. een nieuw adres schriftelijk wordt medegedeeld In geval van een aanvraag tot faillissement of surséance van betaling, of een definitief faillissement, surséance van betaling of schuldsanering van de Klant, stelt deze Optiom B.V. daarvan terstond schriftelijk op de hoogte Op betrekkingen tussen de Klant en Optiom B.V. is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen tussen de Klant en Optiom B.V. uit hoofde van enig Contract en/of Algemene voorwaarden of die daarmee verband houden, worden aanhangig gemaakt bij de Nederlandse rechter in het arrondissement waarin Optiom B.V. is gevestigd, dan wel bij de bevoegde rechter indien Klant een Consument is, doch niet dan nadat de ICT-mediation procedure bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering te Den Haag is gevolgd, onverminderd het recht van partijen een voorziening in kort geding te vragen.

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Dienst: de door Grondengoed aangeboden of geleverde

Nadere informatie

Algemene voorwaarden SAURUS Internet

Algemene voorwaarden SAURUS Internet Algemene voorwaarden SAURUS Internet Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en overeenkomst tussen SAURUS en een klant, voor zover door partijen niet uitdrukkelijk

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN CODE BLAUW

ALGEMENE VOORWAARDEN CODE BLAUW ALGEMENE VOORWAARDEN CODE BLAUW Dit zijn de algemene Voorwaarden (zoals hieronder gedefinieerd) van de vennootschap onder firma Code Blauw, kantoorhoudende te (3772 MP) Barneveld, aan Anthonie Fokkerstraat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Artikel 1: DEFINITIES Artikel 2 ALGEMEEN

Algemene voorwaarden Artikel 1: DEFINITIES Artikel 2 ALGEMEEN Algemene voorwaarden Artikel 1: DEFINITIES 1.1 Account: de klantennaam waarmee de klant toegang krijgt tot het mediascherm-systeem van promotv.nl. 1.2 E-mailadres: een op naam van de klant gestelde adrescode,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY. 1. Definities/begripsbepalingen. Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V.,

ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY. 1. Definities/begripsbepalingen. Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V., ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY 1. Definities/begripsbepalingen Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V., Klant: Elk natuurlijk of rechtspersoon aan wie Agile Marketing Agency een

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

KWALITEIT IN CONSULTANCY

KWALITEIT IN CONSULTANCY Algemene voorwaarden ARTIKEL 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door, hierna aangeduid

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden B.R. Consultancy, gevestigd en kantoorhoudend te Rotterdam, 16Hoven Business Park,, 3045PC Rotterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder KVK-nummer 61549592. Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5 1. Aanbieding en overeenkomst (a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door Snoep.IT, hierna aangeduid als Opdrachtnemer,

Nadere informatie

1.1 Abonnee: De (rechts)persoon met wie Onetoweb, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 05083470, een Overeenkomst heeft gesloten.

1.1 Abonnee: De (rechts)persoon met wie Onetoweb, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 05083470, een Overeenkomst heeft gesloten. Onetoweb Algemene voorwaarden Versie 1.1 Definities 1.1 Abonnee: De (rechts)persoon met wie Onetoweb, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 05083470, een Overeenkomst heeft gesloten. 1.2

Nadere informatie

WesternToday Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Algemeen

WesternToday Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Algemeen WesternToday Beginweg 35 8222 AJ Lelystad Tel: 06-16950551 Bank: 1042.41.152 KvK nr: 32147542 BTW:NL1391.96.511B01 Email:info@westerntoday.nl www.westerntoday.nl Voor het plaatsen van banners gelden de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden PLUS Schuldhulp

Algemene voorwaarden PLUS Schuldhulp Algemene voorwaarden PLUS Schuldhulp Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Opdrachtnemer: PLUS Schuldhulp gevestigd te Venlo-Tegelen. Kamer van Koophandel nummer: 65310004, BTW nummer: NL8560.60.288B01 1.2 Klant:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Adviesbureau KAP b.v. - Afdeling Advies

Algemene Voorwaarden Adviesbureau KAP b.v. - Afdeling Advies Algemene Voorwaarden Adviesbureau KAP b.v. - Afdeling Advies 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Adviesbureau KAP b.v. - Afdeling Advies,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Avango

Algemene voorwaarden Avango Algemene voorwaarden Avango Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, producten, handelingen en diensten van Avango. 1.2 De onderhavige voorwaarden zijn

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

4. De toepasselijkheid van eventuele inkoop - of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt nadrukkelijk van de hand gewezen.

4. De toepasselijkheid van eventuele inkoop - of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt nadrukkelijk van de hand gewezen. Algemene voorwaarden ALGEMEEN Artikel 1. 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: Denker BV 2. Opdrachtgever: Natuurlijke - of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht geeft om werkzaamheden te verrichten.

Nadere informatie

2.1. Alle offertes en prijsopgaven door opdrachtnemer zijn vrijblijvend. Tenzij anders is vermeld, zijn alle opgegeven prijzen exclusief B.T.W.

2.1. Alle offertes en prijsopgaven door opdrachtnemer zijn vrijblijvend. Tenzij anders is vermeld, zijn alle opgegeven prijzen exclusief B.T.W. 1. Algemeen 1.1. Deze voorwaarden zijn, met uitsluiting van voorwaarden van derden, van toepassing op alle overeenkomsten tot het verrichten van diensten, gesloten tussen Bosscha Ongevallenanalyse B.V.

Nadere informatie

Algemeen Aanbiedingen en bestellingen Uitvoering van de overeenkomst

Algemeen Aanbiedingen en bestellingen Uitvoering van de overeenkomst Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Adviesbureau KAP b.v., alsmede op de uitvoering van alle werkzaamheden door Adviesbureau KAP b.v. Afwijkingen

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ihelpu

Algemene voorwaarden ihelpu Algemene voorwaarden ihelpu Algemene voorwaarden ihelpu 1.Definities Klant: een natuurlijke persoon of rechtspersoon die met ihelpu een overeenkomst tot het leveren van diensten sluit. ihelpu, wilhelminastraat

Nadere informatie

1.1. Incassoleed Den Haag is een handelsnaam van de eenmanszaak van eigenaar J.M. Dol;

1.1. Incassoleed Den Haag is een handelsnaam van de eenmanszaak van eigenaar J.M. Dol; ALGEMENE VOORWAARDEN INCASSOLEED DEN HAAG Artikel 1 - Toepasselijkheid 1.1. Incassoleed Den Haag is een handelsnaam van de eenmanszaak van eigenaar J.M. Dol; 1.2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid Artikel 1; Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Mediation Nederland en op alle rechtsverhoudingen die daaruit voortvloeien. 1.2 Afwijkingen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij

Nadere informatie

2.1 Alle aanbiedingen van BudgetCoach de Eilanden zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld.

2.1 Alle aanbiedingen van BudgetCoach de Eilanden zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden BudgetCoach de Eilanden Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst waarbij

Nadere informatie

Artikel 3 - Offertes, totstandkoming en wijziging van de overeenkomst(en)

Artikel 3 - Offertes, totstandkoming en wijziging van de overeenkomst(en) Algemene Voorwaarden Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden hebben de volgende begrippen de volgende betekenis: Algemene Voorwaarden : deze algemene voorwaarden van Stichting Zet Brabant

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - Definities Diensten: Opdrachtgever: Leverancier: Overeenkomst: De door Uitvaartenzo te verzorgen diensten ten behoeve van de uitvaart van een overledene, waaronder in elk

Nadere informatie

Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening

Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening Biercontract.nl Graaf Wichmanlaan 62 1405 HC Bussum Handelsregisternummer: 57084033 BTW nummer 167606657B02 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities:

Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities: Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities: 1. Mieke Bakker Psycholoog en coach, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 66419301. 2. Opdrachtgever:

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden Interim Recruitment Recruvisie Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zakelijk Schrijven. Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities:

Algemene voorwaarden Zakelijk Schrijven. Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities: Algemene voorwaarden Zakelijk Schrijven Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden gelden de volgende definities: 1. Zakelijk Schrijven: Zakelijk Schrijven, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden (hierna: Voorwaarden ) wordt verstaan onder:

1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden (hierna: Voorwaarden ) wordt verstaan onder: 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden (hierna: Voorwaarden ) wordt verstaan onder: a) InsightYou: InsightYou B.V., statutair gevestigd te Rotterdam; b) Materialen: het door InsightYou aan Opdrachtgever

Nadere informatie

Algemene voorwaarden BudgetNL te Amersfoort ALGEMEEN. Artikel 1.

Algemene voorwaarden BudgetNL te Amersfoort ALGEMEEN. Artikel 1. Algemene voorwaarden BudgetNL te Amersfoort ALGEMEEN Artikel 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: BudgetNL te Amersfoort ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 58925392 2. Opdrachtgever: Natuurlijke

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VIRTUAL SKILLSLAB

ALGEMENE VOORWAARDEN VIRTUAL SKILLSLAB ALGEMENE VOORWAARDEN VIRTUAL SKILLSLAB DEFINITIES In deze Algemene Voorwaarden van Virtual Skillslab (hierna te noemen Voorwaarden ) hebben de onderstaande begrippen de volgende betekenis: A. Opdrachtgever:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemeen

ALGEMENE VOORWAARDEN. Algemeen ALGEMENE VOORWAARDEN Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten met Artishock events & marketing B.V.. Afwijkingen van deze voorwaarden zijn uitsluitend bindend,

Nadere informatie

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing.

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing. Artikel 1. Definities 1.1 Opdrachtgever is de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Onlinepoort wordt gesloten. 1.2 Producten en diensten van Onlinepoort

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN GIJSEN ADVIES

ALGEMENE VOORWAARDEN GIJSEN ADVIES ALGEMENE VOORWAARDEN GIJSEN ADVIES 1. Algemeen 1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en offertes van dan wel overeenkomsten tussen Gijsen Advies en een Opdrachtgever, waarop GIJSEN

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Artikel 1 Algemene bepalingen a. Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.: Het Innovatiecentrum b. Gebruiker: Degene met

Nadere informatie

Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.

Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Algemene Advertentievoorwaarden verlatenboot.nl Aanbod en aanvaarding; overeenkomst Weigering van advertenties; wijziging Contracttermijn; beëindiging Tarieven; tariefs-aanpassing; betaling Reclamatie

Nadere informatie

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan:.

Nadere informatie

In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Artikel 1 Definities In deze wordt verstaan onder: : Deelnemer: Dienst: Indexona: Intellectuele Eigendomsrechten: Overeenkomst: Richtlijn: Storing: deze algemene voorwaarden, ongeacht de vorm waarin deze

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ZEKER ZICHTBAAR

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ZEKER ZICHTBAAR ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ZEKER ZICHTBAAR Algemene Voorwaarden van Zeker Zichtbaar, gevestigd te Scherpenzeel, gepubliceerd op de website www.zekerzichtbaar.nl. 1) Definities 1.1) Zeker Zichtbaar: de handelsnaam

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ALGEMEEN TOEPASSELIJKHEID. Artikel 1. Artikel 2.

Algemene voorwaarden ALGEMEEN TOEPASSELIJKHEID. Artikel 1. Artikel 2. Algemene voorwaarden ALGEMEEN Artikel 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: Jan de Jong Administratie en Advies 2. Opdrachtgever: Natuurlijke - of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht geeft om werkzaamheden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft

Nadere informatie

Aanvullende Voorwaarden Hosting Platform IQ B.V.

Aanvullende Voorwaarden Hosting Platform IQ B.V. Jonkersvaart 36 9366 TC Jonkersvaart KvK Noord Nederland 5627987 BTW NL8520.549.44.B01 Versie 1.0.3 Jonkersvaart, 15 februari 2018 Opgesteld door: Copyright 2018 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Aanvullende algemene voorwaarden uitgeverij Boekwriter4all Lutten.

Aanvullende algemene voorwaarden uitgeverij Boekwriter4all Lutten. Aanvullende algemene voorwaarden uitgeverij Boekwriter4all Lutten. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Boekwriter4all en Klant met betrekking tot de levering van

Nadere informatie

Toepasselijkheid en totstandkoming van overeenkomst

Toepasselijkheid en totstandkoming van overeenkomst Artikel 1. Toepasselijkheid en totstandkoming van overeenkomst 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, rechtsbetrekkingen en offertes met of van Martijn Wesseling gevestigd

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van HeyBing Marketing (in document benoemd als MARKETDING)

Algemene Voorwaarden van HeyBing Marketing (in document benoemd als MARKETDING) Algemene Voorwaarden van HeyBing Marketing (in document benoemd als MARKETDING) Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden,

Nadere informatie

Aldus opgesteld te Eindhoven op 6 aug 2015.

Aldus opgesteld te Eindhoven op 6 aug 2015. Algemene voorwaarden Artikel 1: Definities a. Opdrachtgever: elke natuurlijke- of rechtspersoon die aan Michaela Communicatie een opdracht verstrekt of een overeenkomst met Michaela Communicatie aangaat.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia

Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia Algemene Voorwaarden Congressen en Symposia 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Congressen en Symposia: de congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten waarbij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Reteracontrols Schout Wernertslaan 11 5673RL Nuenen Versie geldig vanaf: 15 april 2010. Artikel 1 Definities en toepasselijkheid

Algemene voorwaarden Reteracontrols Schout Wernertslaan 11 5673RL Nuenen Versie geldig vanaf: 15 april 2010. Artikel 1 Definities en toepasselijkheid Schout Wernertslaan 11 5673RL Nuenen Versie geldig vanaf: 15 april 2010 Artikel 1 Definities en toepasselijkheid 1.1 Reteracontrols: de eenmanszaak Reteracontrols. Statutair gevestigd te Nuenen en ingeschreven

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HAKVOORT HR HRM & ORGANISATIEADVIES. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

ALGEMENE VOORWAARDEN HAKVOORT HR HRM & ORGANISATIEADVIES. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN HAKVOORT HR HRM & ORGANISATIEADVIES Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Hakvoort HR HRM & Organisatieadvies: Verder te noemen Hakvoort HR, is

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht Artikel 1 Algemeen In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die de opdracht tot de werkzaamheden geeft. 2. Opdrachtnemer: Avazo Administratie & Advies. 3. Deze Algemene

Nadere informatie

2.1 Alle aanbiedingen van MF-Budgetcoaching zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld.

2.1 Alle aanbiedingen van MF-Budgetcoaching zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld. Algemene Voorwaarden MF-Budgetcoaching Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst waarbij MF-Budgetcoaching deze

Nadere informatie

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte;

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte; ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities In deze Algemene Voorwaarden hebben de onderstaande termen en uitdrukkingen de volgende betekenis: Opdrachtnemer : de V.O.F Hello Purpose; Opdrachtgever : de

Nadere informatie

- Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

- Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Artikel 1: Definities - Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. - Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan: burojohanna.nl.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek

Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek 1. Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: De natuurlijke of rechtspersoon die aan opdrachtnemer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ONLINE RETAIL SERVICE B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN ONLINE RETAIL SERVICE B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN ONLINE RETAIL SERVICE B.V. Door gebruik te maken van onze diensten geeft de wederpartij aan kennis te hebben genomen en in te stemmen met de algemene voorwaarden. 1. ALGEMEEN 1.1 Al

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden MediSign. (hierna: MediSign) (MediSign is een handelsnaam van Mia Media B.V.)

Algemene Voorwaarden MediSign. (hierna: MediSign) (MediSign is een handelsnaam van Mia Media B.V.) Algemene Voorwaarden MediSign. (hierna: MediSign) (MediSign is een handelsnaam van Mia Media B.V.) I. Algemeen deel Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Versie September 2014 IMEZO. Huizermaatweg 19A 1273 NA Huizen Tel.: 06-57 77 87 70 Web: imezo.nl Mail: info@imezo.

Algemene voorwaarden. Versie September 2014 IMEZO. Huizermaatweg 19A 1273 NA Huizen Tel.: 06-57 77 87 70 Web: imezo.nl Mail: info@imezo. Algemene voorwaarden Versie September 2014 IMEZO 1 Definities 1.1 Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden. 1.2 Opdrachtgever: iedere (rechts-)persoon die met IMEZO een overeenkomst is aangegaan

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN OFFICE FOCUS versie ARTIKEL 1. DEFINITIES

ALGEMENE VOORWAARDEN OFFICE FOCUS versie ARTIKEL 1. DEFINITIES ALGEMENE VOORWAARDEN OFFICE FOCUS versie 1 2017 ARTIKEL 1. DEFINITIES In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK)

Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) Algemene inkoopvoorwaarden Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) ALGEMENE BEPALINGEN 1 Definities 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Stichting Farmaceutische Kengetallen, gevestigd te s-gravenhage.

Nadere informatie

Eindgebruiker licentie overeenkomst Almanapp Applicatie

Eindgebruiker licentie overeenkomst Almanapp Applicatie Het downloaden, installeren en gebruiken van de mobiele applicatie is voor gebruikers van de applicatie niet mogelijk indien zij niet akkoord gaan met de Eindgebruiker overeenkomst van de Applicatie. Almanapp

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Tax Talents

Algemene Voorwaarden Tax Talents Tax Talents Kantoorhoudend aan: Maliebaan 42 3581 CR Utrecht K.v.K. Utrecht: 59413425 Algemene Voorwaarden Tax Talents Artikel 1 Definities Onderstaande begrippen hebben, indien zij met een hoofdletter

Nadere informatie

a. Bescheiden: alle door Opdrachtgever aan Opdrachtnemer ter beschikking gestelde

a. Bescheiden: alle door Opdrachtgever aan Opdrachtnemer ter beschikking gestelde ALGEMENE VOORWAARDEN KEES HELPT Artikel 1. DEFINITIES In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a. Bescheiden: alle door Opdrachtgever aan Opdrachtnemer ter beschikking gestelde informatie of gegevens;

Nadere informatie

! Maajkol Rosmolen 48 2406 JV Alphen aan den Rijn Nederland

! Maajkol Rosmolen 48 2406 JV Alphen aan den Rijn Nederland ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN MAAJKOL 1.! Definities 1.1! Afnemer: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die met Maajkol een! Overeenkomst aangaat. 1.2! Algemene Voorwaarden: Deze algemene

Nadere informatie

3.Offerte: de door LABEL ME gedane offerte voor het leveren van Diensten.

3.Offerte: de door LABEL ME gedane offerte voor het leveren van Diensten. Algemene Voorwaarden LABEL ME Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1.LABEL

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1.2. DIGI HR: DIGI HR. 1.3. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Webconexus

Algemene Voorwaarden van Webconexus ALGEMENE VOORWAARDEN 2018-2019 Algemene Voorwaarden van Webconexus Artikel 1/ Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden, ongeacht de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Uplify

Algemene Voorwaarden van Uplify Algemene Voorwaarden van Uplify Oss, januari 2019 1. Definities Algemene Voorwaarden: Deze algemene voorwaarden, ongeacht de vorm waarin deze kenbaar worden gemaakt. Contractant: de rechtspersoon of natuurlijk

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. online marketing / development / consultancy

Algemene Voorwaarden. online marketing / development / consultancy 1. (hierna: ) Deze zijn van toepassing op iedere rechtsverhouding (zoals aanbiedingen, offertes en overeenkomsten) tussen G.F.A. de Smit, handelend onder de naam en opdrachtgever (hierna: Opdrachtgever

Nadere informatie

Algemene voorwaarden New Media Online BV

Algemene voorwaarden New Media Online BV Algemene voorwaarden New Media Online BV Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als meervoud. 1.1 Algemene Voorwaarden: de onderhavige

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden SamSam Servicebureau BV

Algemene leveringsvoorwaarden SamSam Servicebureau BV Algemene leveringsvoorwaarden SamSam Servicebureau BV Inhoud Artikel 1. Definities... 2 Artikel 2. Toepasselijkheid... 2 Artikel 3. Offertes... 2 Artikel 4. De opdracht... 2 Artikel 5. Uitvoering van de

Nadere informatie

Verder te noemen InnerKom, is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer

Verder te noemen InnerKom, is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer Algemene voorwaarden Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. InnerKom, coaching en training van ondernemers dmv NLP: Verder te noemen InnerKom, is ingeschreven in het

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Van der Laarse Consultancy. Artikel 1 - Toepasselijkheid. Artikel 2 - Verplichting. Artikel 3 - Offertes

Algemene Voorwaarden Van der Laarse Consultancy. Artikel 1 - Toepasselijkheid. Artikel 2 - Verplichting. Artikel 3 - Offertes Algemene Voorwaarden Van der Laarse Consultancy Artikel 1 - Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen Van der Laarse Consultancy (verder Opdrachtnemer)

Nadere informatie

Algemene contractsvoorwaarden van Agenda Online B.V. Artikel 1 Definities

Algemene contractsvoorwaarden van Agenda Online B.V. Artikel 1 Definities Algemene contractsvoorwaarden van Agenda Online B.V. Artikel 1 Definities 1.1 Algemene contractsvoorwaarden de onderhavige algemene voorwaarden voor de verkoop en levering van Producten en Diensten van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden CUTECH B.V.

Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH BV 1-7 8-4-2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Algemene bepalingen...3 Artikel 1. Toepasselijkheid...3 Artikel 2. Offerten...3 Artikel 3. Wijzigen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN UITVAARTVIDEO.NET ALGEMENE VOORWAARDEN UITVAARTVIDEO.NET F. Abendanon T: +31 650234759 E: info@uitvaartvideo.net I: www.uitvaartvideo.net Algemene bepalingen Artikel 1. De navolgende voorwaarden zijn van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Opgesteld door: 2 ALGEMENE VOORWAARDEN FRIETFEEST.NL, gevestigd te Sint-Oedenrode, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 17223508 verder te noemen FF. Artikel 1: Definities.

Nadere informatie

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden Out of Bounds Webdesign Algemene Voorwaarden blad 2 van 8 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Vacature.Store

Algemene voorwaarden Vacature.Store Algemene voorwaarden De algemene voorwaarden behoren tot Noordervliet Recruitment ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Den Haag onder nummer 54623995. - INHOUDOPGAVE- Algemene bepalingen -2- Offertes,

Nadere informatie

Administratiekantoor Bouw-Mouw

Administratiekantoor Bouw-Mouw ALGEMENE VOORWAARDEN Administratiekantoor Bouw-Mouw Zoomweg 55 8071 EH Nunspeet Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 08147387 Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Wijma Juridisch Advies. 1. Definities

ALGEMENE VOORWAARDEN Wijma Juridisch Advies. 1. Definities ALGEMENE VOORWAARDEN Wijma Juridisch Advies Definities Dienstverlener: Wijma Juridisch Advies Opdrachtgever: iedere partij (natuurlijke of rechtspersoon) die een overeenkomst met Wijma Juridisch Advies

Nadere informatie

Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV

Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV Artikel 1: Definities a. Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. b. Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Socialize Media

Algemene voorwaarden Socialize Media Algemene voorwaarden Socialize Media Artikel 1 Definities en toepasselijkheid 1.1 Opdrachtgever: de rechtspersoon die aan Socialize Media een opdracht heeft verstrekt tot het leveren van advies, beheer

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van: My PC Utrecht De Vuursche 112 C 3452 JV Vleuten Tel:

Algemene voorwaarden van: My PC Utrecht De Vuursche 112 C 3452 JV Vleuten Tel: Algemene voorwaarden van: My PC Utrecht De Vuursche 112 C 3452 JV Vleuten Tel: 06-48189511 Email: info@mypcutrecht.nl KvK : 64864138 1.Definities Klant: een natuurlijke persoon of rechtspersoon die met

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden East

Algemene Voorwaarden East Algemene Voorwaarden East Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: EAST: de gebruiker van deze algemene voorwaarden als bedoeld in artikel 6:231 sub b BW. OPDRACHTGEVER:

Nadere informatie

3. Afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden zijn slechts mogelijk indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

3. Afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden zijn slechts mogelijk indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt onder Opdrachtgever verstaan de wederpartij van Snel Een Professionele Website. Onder Snel Een Professionele Website wordt verstaan de opdrachtnemer

Nadere informatie

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van BinnenBuiten Advies. BinnenBuiten Advies is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van BinnenBuiten Advies. BinnenBuiten Advies is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer ALGEMENE VOORWAARDEN Dit zijn de Algemene Voorwaarden van BinnenBuiten Advies. BinnenBuiten Advies is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66809932 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van de Vereniging Groothandel Automaterialen Vrooam, statutair gevestigd te Schiedam.

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van de Vereniging Groothandel Automaterialen Vrooam, statutair gevestigd te Schiedam. 1 Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van de Vereniging Groothandel Automaterialen Vrooam, statutair gevestigd te Schiedam. Artikel 1: Algemeen Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen,

Nadere informatie

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01 Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities 1.1 Anno 90: Besloten Vennootschap, gevestigd te Rotterdam en ingeschreven

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. van CARE FOR MEDIA. gevestigd te Gouda

ALGEMENE VOORWAARDEN. van CARE FOR MEDIA. gevestigd te Gouda ALGEMENE VOORWAARDEN van CARE FOR MEDIA gevestigd te Gouda Toepasselijkheid Artikel 1 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen CARE FOR MEDIA (KVK-nummer 67683487).,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland. Definities

Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland. Definities Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland Definities Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Italiaantje van Nederland wordt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIO SCHRIJF

ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIO SCHRIJF ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIO SCHRIJF V3 19-03-2018 1 Definities 1.1 Offerte: het voorstel van met daarin een beschrijving van de door ten behoeve van Opdrachtgever te verrichten Werkzaamheden en de daarvoor

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VERSIE 1.0 MEI 2015

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VERSIE 1.0 MEI 2015 ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VERSIE 1.0 MEI 2015 1. Definities 1.1. LeadsTown: LeadsTown is een handelsnaam van BME International. BME International: BME International B.V. i.o. is een besloten

Nadere informatie

Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als meervoud.

Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als meervoud. Algemene voorwaarden Bosma Direct Marketing Consultancy B.V. KvKnr. 60588659. Gedeponeerd dd. 5 mei 2011. Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Lindsay's kousenwinkel

Algemene voorwaarden Lindsay's kousenwinkel Algemene voorwaarden Lindsay's kousenwinkel In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: -"Webwinkel" : Lindsay's kousenwinkel, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Consumenten geldig per

Algemene Voorwaarden voor Consumenten geldig per Algemene Voorwaarden voor Consumenten geldig per 01-09-2017 Artikel 1 Definities 1. Warmenhoven: Warmenhoven, Onafhankelijk Energiecontractadviseur, 2. Opdrachtnemer, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Boekwinkeltjes Webwinkel abonnement

Algemene voorwaarden Boekwinkeltjes Webwinkel abonnement Algemene voorwaarden Boekwinkeltjes Webwinkel abonnement Artikel 1 Definities 1.1 Webwinkelhouder: De natuurlijke of rechtspersoon met wie Boekwinkeltjes een Overeenkomst heeft gesloten. 1.2 Dienst: De

Nadere informatie