Kynologisch Gedragstherapeut

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kynologisch Gedragstherapeut"

Transcriptie

1 Departementen Agro- en Biotechniek Industriële en Biowetenschappen Campus Geel cursus Kynologisch Instructeur & Kynologisch Gedragstherapeut empen

2 - 2 - Cursus Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut De Katholieke Hogeschool Kempen (KHK) te Geel geeft, in samenwerking met Kynologisch Centrum Quiebus, de opleidingen tot Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut. Deze professionele opleidingen zijn verdeeld in 6 modules. Module 1: Basis Ethologie Hond Module 2: Kynologisch Instructeur Module 3: Gevorderd Kynologisch Instructeur Module 4: Ontstaan en oplossen van probleemgedrag Module 5: Gedragstherapie in de praktijk Module 6: Kynologisch Gedragstherapeut Meer info vind je hieronder. Voor inschrijvingen of extra informatie kan je terecht bij Jos Van Thielen (jos.van.thielen@khk.be) of op KYNOLOGISCH INSTRUCTEUR Een Kynologisch Instructeur helpt hondeneigenaren inzicht te krijgen in het gedrag van hun hond en natuurlijk in het gedrag van honden in het algemeen. De Kynologisch Instructeur is opgeleid om eigenaren te begeleiden met de opvoeding van hun hond. Ook al wordt het vak instructeur vaak hobbymatig uitgevoerd, de opleiding is professioneel. Dit omdat er een grote verantwoordelijkheid ligt bij de instructeur, niet juiste adviezen kunnen leiden tot enorme problemen waar zowel de eigenaar als de hond de dupe van zijn. KYNOLOGISCH GEDRAGSTHERAPEUT Een Kynologisch Gedragstherapeut helpt hondeneigenaren bij het oplossen van ongewenst gedrag van hun hond. U zult leren om een diagnose te stellen en aan de hand daarvan een therapie op maat te maken. Wij leiden u op om de oorzaak van het probleem te achterhalen en het ook werkelijk op te lossen. Het spreekt vanzelf dat de Kynologisch Gedragstherapeut een grote verantwoordelijkheid heeft en dus ook hier geldt een professionele opleiding. Dit betekent dus niet alleen theorie en misschien een hond met probleemgedrag naar een opleidingslocatie laten komen maar u gaat, na een gedegen theoretische opleiding, met een praktijkbegeleider mee op huisbezoek bij mensen die een hond hebben met ongewenst gedrag. Dit is namelijk de plaats waar het probleem zich voordoet en waar het dus opgelost dient te worden. Er worden jaarlijks bijscholingen gegeven voor de Gevorderd Kynologisch Instructeur en voor de Kynologisch Gedragstherapeut, hiervan ontvangt u een bewijs van deelname.

3 - 3 - Opleiding tot Kynologisch Instructeur Module Module 1: Basis Ethologie Hond Dit is een theoriecursus van 6 dagen of 11 avonden. Deze cursus wordt afgesloten met een theorie examen. U leert in deze module het gedrag van honden te herkennen, het verschil tussen de diversen rassen, hoe honden communiceren, hoe honden leren enz. Module 2: Kynologisch Instructeur Dit is een praktijkcursus van 6 dagen of 12 avonden of een combinatie hiervan en wordt afgesloten met een praktijk examen. In deze cursus krijgt u de gelegenheid om in de praktijk te werken met honden, u leert de opvoedoefeningen zoals wandelen zonder trekken, zit, af, hier komen, nee, enz. Na het behalen van module 1 en 2 krijgt u het diploma Kynologisch Instructeur. Opleiding tot Gevorderd Kynologisch Instructeur (Deze module is niet verplicht als vooropleiding voor het deel Kynologisch Gedragstherapeut) Module Module 3: Gevorderd Kynologisch Instructeur Deze module is een praktijkcursus van 7 dagen of 14 avonden of een combinatie hiervan, na de lesdagen volgt een stageperiode van minimaal drie maanden tot maximaal 1 jaar. Het examen is op aanvraag. Deze cursus stelt u in staat een eigen hondenschool te starten, hier leert u creatief omgaan met de opvoedoefeningen uit module 2, u leert een theorieavond geven, hoe u een cursusplan moet maken, het onderwerp communicatie mens - mens loopt als een rode draad door deze module. Opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut Module (+ 3) Module 4: Ontstaan en oplossen van probleemgedrag Dit is een theoriecursus, gegeven in 10 dagen of 19 avonden of een combinatie hiervan en wordt afgesloten met een theorie examen. Deze cursus leert u het ontstaan en oplossen van probleemgedrag bij honden, u leert het probleemgedrag te diagnosticeren, een daarbij behorende therapie op te stellen en een verslag te maken. Ook het onderdeel communicatie komt in deze module uitgebreid aan de orde.

4 - 4 - Module 5: Gedragstherapie in de praktijk Module 5 is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie bestaat uit een startdag en 2 terugkomdagen. In de praktijk behandelt u 6 probleemgevallen, onder begeleiding van een praktijkbegeleider. U maakt een therapie op maat en schrijft een verslag. De praktijkbegeleider blijft verantwoordelijk voor het juiste verloop van de casus. Mocht module 5 niet voldoende zijn voor een cursist is er altijd de mogelijkheid om meer oefencases te behandelen. Module 6: Kynologisch Gedragstherapeut In deze module behandelt u 4 probleemcases, onder begeleiding van een van de cursusdocenten. Als deze vier, allen afzonderlijk, voldoende zijn beoordeeld ontvangt u het diploma Kynologisch Gedragstherapeut.

5 - 5 - De verschillende modules in een notedop MODULE 1: Basis Ethologie Hond locatie KHKempen, Geel Vervolgcursus uren overdag 6 dagen of 11 avonden 9.30 uur uur Module 2: Basis Kynologisch Instructeur uren s avonds groepsgrootte uur uur max. 24 cursisten prijs 450,- In deze module wordt dieper ingegaan op het gedrag van de hond. Hierdoor ontstaat een beter begrip van de hond en krijgt de cursist inzicht in het gedrag; de cursist leert als het ware om de hond te "lezen". Deze module wordt hoofdzakelijk theoretisch gegeven en is de eerste in deze reeks. De module wordt afgesloten met een theorie-examen. Onderwerpen: o ethologie o rassenkennis o leerprocessen o gedragsontwikkeling o gedragsherkenning o elementaire kennis infectie ziekten en parasieten o communicatie: leerprocessen mens, instrueren

6 - 6 - MODULE 2: Basis Kynologisch Instructeur locatie KHKempen, Geel Toelatingseisen 6 dagen of 12 avonden 9.30 uur uur Module 1: Basis Ethologie hond uren overdag uren s avonds uur uur Vervolgcursus groepsgrootte prijs 550,- max. 24 cursisten (max. 8 cursisten per docent) Module 3: Gevorderd Kynologisch Instructeur Module 4: Ontstaan en oplossen van probleemgedrag Tijdens deze module wordt het fundament gelegd voor verantwoord lesgeven en opvoeden van honden. In deze praktijkmodule leert u de basisoefeningen die nodig zijn voor de opvoeding van de hond: zit, af, plat, hier, nee, wacht, wandelen zonder trekken, aandacht en spelen. Deze module wordt afgesloten met een praktijkexamen. Onderwerpen: o honden en geleiders observeren tijdens de oefeningen o de combinaties individueel zo te begeleiden dat het eindresultaat optimaal is o probleemgedrag herkennen en het onderscheid te maken: o is dit op te lossen op een hondenschool? o moet er een gedragstherapeut worden ingeschakeld? o is er mogelijk een lichamelijke oorzaak en moet er worden doorgestuurd naar de dierenarts?

7 - 7 - MODULE 3: Gevorderd Kynologisch Instructeur locatie KHKempen, Geel Toelatingseisen uren overdag uren s avonds groepsgrootte prijs 7 dagen of 14 avonden (exclusief stage en examen) 9.00 uur uur uur uur max. 16 cursisten 600,- (excl. examen: 75,-) Module 2: Basis Kynologisch Instructeur Eventuele andere opleidingen in overleg met de cursusleiding Deze unieke praktijkmodule is een vervolg op Module 2 en alle andere instructeuropleidingen in Nederland en België. Deze module is voor de opleiding van Kynologisch Gedragstherapeut niet verplicht maar wordt door velen wel gevolgd. In deze module leert u: o creatief, en op maat voor iedere combinatie, omgaan met de opvoedoefeningen o het maken en geven van een theorieavond o het maken en geven van totale opvoedcursussen op een hondenschool o het oplossen van probleemgedrag op de hondenschool Als rode draad loopt het onderdeel communicatie door de hele cursus. Onderwerpen: o wat is belangrijk in onze communicatie? o de trainer en zijn omgeving o vormen en methode o gesprekstimulerende technieken o kernkwadranten o soorten vragen o feedback o intervisie Aan deze module zit een stageperiode van drie tot twaalf maanden. Vervolgens wordt de module afgesloten met een praktijkexamen.

8 - 8 - Bijscholingsdagen locatie KHKempen, Geel Toelatingseisen 1 dag Module 3: Gevorderd Kynologisch Instructeur uren overdag 9.30 uur uur groepsgrootte max. 24 cursisten prijs 95,- Deze bijscholingsdagen zijn bestemd voor cursisten in het bezit van het diploma Gevorderd Kynologisch Instructeur. Vanaf 2009 zullen er jaarlijks bijscholingsdagen gegeven worden voor de cursisten die het diploma Gevorderd Kynologisch Instructeur hebben gehaald. Na afloop krijgt u een bewijs van deelname.

9 - 9 - MODULE 4: Ontstaan en oplossen van probleemgedrag locatie KHKempen, Geel Toelatingseisen 10 dagen of 19 Module 2: Basis avonden Kynologisch Instructeur uren overdag 9.30 uur uur Eventuele andere opleidingen in overleg met de cursusleiding uren s avonds uur uur groepsgrootte max. 24 cursisten Vervolgcursus prijs 795,- Module 5: Gedragstherapie in de praktijk Om eigenaren van honden deskundig te kunnen begeleiden bij het oplossen van probleemgedrag is kennis en ervaring vereist. Tijdens deze module zal vooral het ontstaan van probleemgedrag aan de orde komen. Gedurende deze module leert u probleemgedrag te diagnosticeren en daarvoor een therapie op te stellen. Ook het aspect communicatie komt in deze module uitgebreid aan de orde. De module wordt afgesloten met een theorie-examen. Onderwerpen: o ontstaan probleemgedrag o gedragsproblemen o classificatie probleemgedrag o diagnostiek o therapieën o verslagen o lichamelijke oorzaken probleemgedrag o gedragsproblemen en medicatie o communicatie: o de communicatieve omgeving van de gedragstherapeut o actief luisteren o feedback o weerstand o slecht nieuws boodschap o agressie o transactionele analyse

10 MODULE 5: Gedragstherapie in de praktijk locatie KHKempen, Geel Toelatingseisen 3 dagen (excl. Cases) Module 4: Ontstaan en oplossen van probleemgedrag uren overdag 9.30 uur uur Lokatie cases België/Zuid Nederland groepsgrootte max. 12 cursisten Vervolgcursus prijs 675,- Module 6: Kynologisch gedragstherapeut In deze praktijkmodule behandelt de cursist zes probleemcases onder begeleiding van een opgeleide praktijkbegeleider. Deze praktijkbegeleider is een Kynologisch Gedragstherapeut, die een opleiding heeft gevolgd voor het begeleiden van cursisten. De praktijkbegeleider blijft ook verantwoordelijk voor het juiste verloop van de casus. Van de cursist wordt verwacht dat hij of zij: o een gesprek kan leiden o een diagnose kan stellen o een therapie (op maat) kan geven o deze therapie op uitvoerbaarheid test o de klanten op de juiste manier kan begeleiden o een goed verslag kan maken Als deze zes cases voldoende zijn afgerond kunt u zich inschrijven voor Module 6: Kynologisch Gedragstherapeut.

11 MODULE 6: Kynologisch gedragstherapeut startdatum op aanvraag Toelatingseisen prijs 450,- Module 5: Gedragstherapie in de praktijk Deze module bestaat uit vier verschillende cases die allen afzonderlijk voldoende beoordeeld moeten worden. Deze laatste cases worden uitgevoerd onder begeleiding van één van de docenten van de opleiding. Verder verzorgt Quiebus jaarlijkse bijscholingen voor gediplomeerde gedragstherapeuten. Hiervan krijgen zij een bewijs van deelname.

opleiding tot KYNOLOGISCH INSTRUCTEUR Martin Gaus

opleiding tot KYNOLOGISCH INSTRUCTEUR Martin Gaus Academie Martin Gaus opleiding tot KYNOLOGISCH INSTRUCTEUR Inleiding Honden zijn unieke wezens. Geen ander dier is zo bereid samen te leven en samen te werken met de mens. Maar honden zijn geen mensen:

Nadere informatie

Verkeersregelaar. Theorieopleiding verkeersregelaar

Verkeersregelaar. Theorieopleiding verkeersregelaar Volgens de Regeling verkeersregelaar 2009 is een ieder die op de openbare weg aanwijzingen geeft aan het verkeer verplicht een aanstelling als verkeersregelaar te hebben. Er zijn twee soorten aanstellingen

Nadere informatie

PRAKTISCH GEDRAGSTHERAPIE VOOR DE HOND

PRAKTISCH GEDRAGSTHERAPIE VOOR DE HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH GEDRAGSTHERAPIE VOOR DE HOND over houden van huisdieren Als uw hond zich niet gedraagt zoals u zou willen

Nadere informatie

Hondenschool Centrum voor Dierengedrag & Educatie Hondenschool. Centrum voor Dierengedrag & Educatie. Informatie. Cursussen & workshops

Hondenschool Centrum voor Dierengedrag & Educatie Hondenschool. Centrum voor Dierengedrag & Educatie. Informatie. Cursussen & workshops Hondenschool. Centrum voor Dierengedrag & Educatie Informatie Cursussen & workshops Voor een Sociale en Gehoorzame Gezinshond 2 Waarom? Door het organiseren van onze cursussen middels de Honden Opvoeding

Nadere informatie

opleiding tot kynologisch Instructeur Martin Gaus

opleiding tot kynologisch Instructeur Martin Gaus Academie opleiding tot kynologisch Instructeur Inleiding De Academie is van oudsher gespecialiseerd in het verzorgen van cursussen en workshops gericht op hondeninstructeurs. In deze informatiebrochure

Nadere informatie

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur Deelopleiding Healing en Energiewerk Mogelijkheden Je kunt deze opleiding en de modules van de opleiding op verschillende manieren benutten. Onderstaand vind je een overzicht van de mogelijkheden. 1. Je

Nadere informatie

Opleiding Nagelstyling Brochure

Opleiding Nagelstyling Brochure Opleiding Nagelstyling Brochure www.simply-you.nl www.simply-you-webwinkel.nl info@simply-you.nl tel: 0645752514 Algemene informatie opleidingen Het vak nagelstyling wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Nadere informatie

Categorie die men wil bekomen Te volgen modules Theorie Praktijk. Module 1 Module 2. Indien Cat. IIIB. Module 1 Module 5

Categorie die men wil bekomen Te volgen modules Theorie Praktijk. Module 1 Module 2. Indien Cat. IIIB. Module 1 Module 5 Hou jij van gymnastiek? Heb je een goed oog voor mooie en goede oefeningen? Dan is jureren misschien wel iets voor jou! Grijp je kans en volg een jurycursus. Misschien zien we je dan volgend seizoen achter

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kate&Dogs

Algemene Voorwaarden Kate&Dogs Algemene Voorwaarden Kate&Dogs Artikel 1 1.1 1.2 Definities Kate&Dogs is onderdeel van IBuSoft GCV. Deelnemer: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, waarmee Kate&Dogs als docent of organisatie een overeenkomst

Nadere informatie

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken De Basisopleiding Pilates docent is er op gericht om je de diverse

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

Horsemanship en Rijkunst

Horsemanship en Rijkunst Horsemanship en Rijkunst Janet Bos Monique de Rijk Een solide basis voor u en uw paard begint bij een goed contact, plus de juiste fysieke ontwikkeling van uw paard. En dát leert u allemaal tijdens de

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten BEGELEIDING VAN ROUWVERWERKING

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten BEGELEIDING VAN ROUWVERWERKING Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten BEGELEIDING VAN ROUWVERWERKING Naam Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten Adres Van Lennepstraat 14 Postcode plaats 6416 EG Heerlen Kvk 14095853 Telefoon 0458505115

Nadere informatie

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen 2 3 INHOUDSOPAVE PAGINA Kennis over psychische problemen bij ouderen nodig?! 4 Praktische

Nadere informatie

opleiding tot KYNOLOGISCH GEDRAGSTHERAPEUT Martin Gaus

opleiding tot KYNOLOGISCH GEDRAGSTHERAPEUT Martin Gaus Academie Martin Gaus opleiding tot KYNOLOGISCH GEDRAGSTHERAPEUT Inleiding In Nederland leven naar schatting zo n 1,8 miljoen honden. Ongeveer tweederde van de eigenaren geeft aan een of meerdere problemen

Nadere informatie

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt!

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! Informatiebrochure Kader opleidingen CWO Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! 1 Woord vooraf CWO opleidingslocaties (watersportverenigingen en vaarscholen) willen goede en enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING

Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING INHOUD Voor wie? Waar staan wij voor? Opleidingsstructuur en diploma Inhoud van de modules Studiepunten Studieduur en modeltraject Flexibiliteit Waar en wanneer

Nadere informatie

De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen.

De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen. De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen. - Voor buschauffeurs en conducteurs, waar verbale, mentale en fysieke agressie stelselmatig voor komt. - Voor de controleurs in het openbaar

Nadere informatie

Montessori Professionalisering Zuid-Nederland 2014-2015 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS. saxion.nl/apo

Montessori Professionalisering Zuid-Nederland 2014-2015 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS. saxion.nl/apo Montessori Professionalisering Zuid-Nederland 2014-2015 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS saxion.nl/apo Montessori Zuid-Nederland Professionele ontwikkeling 2014-2015 Het menselijke individu kan zich zonder

Nadere informatie

Stappenplan houtbewerken

Stappenplan houtbewerken Stappenplan houtbewerken Arrangementen voor leermethode, begeleiding en deskundigheidsbevordering Naar een beroep met toekomst Kennisce Inhoud 1. Stappenplan Houtbewerken... 2 1.1 Het leermiddel... 2 1.2

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kynomassage

Algemene Voorwaarden Kynomassage Algemene Voorwaarden Kynomassage Artikel 1 Definities 1.1 1.2 1.3 Judith Hofman eigenaar van eenmanszaak Kynomassage: de gebruiker van deze algemene voorwaarden. Deelnemer: de natuurlijke persoon of rechtspersoon,

Nadere informatie

HIC, specialisatie kinderen

HIC, specialisatie kinderen HIC, specialisatie kinderen Module Docent contact uren Zelfstudie Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Ontwikkelingspsychologie 11 22 uur Inleiding in de Chakrapsychologie 11 36 uur Jungiaanse psychologie,

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Logistiek

Opleidingscatalogus: Logistiek Opleidingscatalogus: Logistiek t WEB Opleidingen, Adviezen & Hoofdvestiging: Zeppelinstraat 7 7903 BR Hoogeveen Tel: 0528 280 888 Fax: 0528 280 889 Website: www.tweb.nl E-mail: info@tweb.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

GEDRAGSTHERAPIE VOOR HONDEN

GEDRAGSTHERAPIE VOOR HONDEN GEDRAGSTHERAPIE VOOR HONDEN ARTIKEL 1: DEFINITIES 1.1 Opdracht: een overeenkomst van opdracht in de zin van artikel 7:400 e.v. BW, waarbij de Gedragstherapeut zich verbindt jegens de Klant een Gedragstherapeutische

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Voor wie Voor mensen die een voor de opleiding relevante werkplek hebben voor minimaal 20 uur per week, gegarandeerd voor minimaal 1 kalenderjaar.

Voor wie Voor mensen die een voor de opleiding relevante werkplek hebben voor minimaal 20 uur per week, gegarandeerd voor minimaal 1 kalenderjaar. Naam training / opleiding Opleiding assistent conciërge/beheerder BB of BBL2 Opleidingsinstituut IBN Arbeidsintegratie Korte omschrijving De conciërge of beheerder is de spil waar alles om draait op een

Nadere informatie

Kynologische Opleidingen

Kynologische Opleidingen Kynologische Opleidingen Basisopleiding Kynologisch Masseur Gediplomeerd Kynologisch Sportmasseur & Gediplomeerd Kynologisch Shiatsumasseur Kynologisch Sportmassagetherapeut & Kynologisch Shiatsutherapeut

Nadere informatie

Deelreglement Manager in de techniek (TO2).

Deelreglement Manager in de techniek (TO2). DR-TO2-X Deelreglement Manager in de techniek (TO2). Uitgave: juli 2012 PBNA/Reed Business Opleidingen, Postbus 415, 3330 AK Zwijndrecht. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Opleiding Meer Bewegen voor Ouderen Gymnastiek

Opleiding Meer Bewegen voor Ouderen Gymnastiek Opleiding Meer Bewegen voor Ouderen Gymnastiek Doel Cursisten leren veilig en verantwoord les te geven volgens de visie en doelstellingen van het Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO). Centraal in de methode

Nadere informatie

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Deze 7-daagse opleiding is ontwikkeld om een brede praktische opleiding

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Interne Training.nl; Gedragstherapie, Privé-les en Interne Training, en alle eventuele aanvullende diensten en services.

Algemene Voorwaarden Interne Training.nl; Gedragstherapie, Privé-les en Interne Training, en alle eventuele aanvullende diensten en services. Algemene Voorwaarden Interne Training.nl; Gedragstherapie, Privé-les en Interne Training, en alle eventuele aanvullende diensten en services. Artikel 1: Definities Voor de toepassing van deze Algemene

Nadere informatie

Organisator Duur categorie NP s punten Jaarlijks Cirkeltraining WoofatWork halve dag SI 4. Jaarlijks Hondendenksport WoofatWork halve dag SI 4

Organisator Duur categorie NP s punten Jaarlijks Cirkeltraining WoofatWork halve dag SI 4. Jaarlijks Hondendenksport WoofatWork halve dag SI 4 Overzicht te behalen NP s Kynologisch Instructeurs Activiteiten die niet er op staan: informeer bij de organisator of NP is aangevraagd. Datum Educatieve activiteit Organisator Duur categorie NP s punten

Nadere informatie

RIJSCHOOL. Wat moet je doen?

RIJSCHOOL. Wat moet je doen? RIJSCHOOL Christina, Alfonso, Tai en Linda willen leren autorijden. Ze hebben het theoretische examen al afgelegd. Nu willen ze oefenen voor het praktijkexamen. Ze zoeken een rijschool. Jij helpt hen.

Nadere informatie

KYNOLOGISCH INSTRUCTEUR BEN JE NIET ZOMAAR

KYNOLOGISCH INSTRUCTEUR BEN JE NIET ZOMAAR TEKST: JAN DOBBE FOTO S: RAAD VAN BEHEER EN RUUD LAURITSEN KYNOLOGISCH INSTRUCTEUR BEN JE NIET ZOMAAR Kynologisch instructeur is een vrij beroep, wat betekent dat iedereen hondencursussen mag geven. Dit

Nadere informatie

Opleiding Thermografie bij Dieren

Opleiding Thermografie bij Dieren International Centre for Equine Thermographic Diagnostics Cursusjaar 2016 / 2017 Opleiding Thermografie bij Dieren ICETD Website : www.icetd.com Email : info@icetd.com Tel. 0031 6 51830315 Wat is thermografisch

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs KNHS Opleidingen 018 Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN pagina KNHS Opleidingen 018 Het vinden van goed opgeleid en gemotiveerd personeel is niet altijd even gemakkelijk. Veel enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kynomassage

Algemene Voorwaarden Kynomassage Algemene Voorwaarden Kynomassage Artikel 1 Definities 1.1 1.2 1.3 Judith Hofman eigenaar van eenmanszaak Kynomassage: de gebruiker van deze algemene voorwaarden. Deelnemer: de natuurlijke persoon of rechtspersoon,

Nadere informatie

Cursussen en Themabesprekingen

Cursussen en Themabesprekingen Cursussen en Themabesprekingen voor NPV-Thuishulpafdelingen en voor Kerkelijke Thuishulpprojecten Cursussen en Themabesprekingen Cursussen en Themabesprekingen NPV-Thuishulp De NPV-Thuishulp richt zich

Nadere informatie

CURSUSINFORMATIE KorfbalTrainer2

CURSUSINFORMATIE KorfbalTrainer2 In de cursus KorfbalTrainer 2 wordt gewerkt aan de hand van 4 inzichten over trainerschap. CURSUSINFORMATIE KorfbalTrainer2 1 Beste cursist, Leuk dat je mee wilt doen aan de KorfbalTrainer 2 (KT2) cursus!

Nadere informatie

Omdat je nooit uitgeleerd bent!

Omdat je nooit uitgeleerd bent! Omdat je nooit uitgeleerd bent! E-quine.com Alumni Academy Dit programma is bedoeld voor instructeurs die hun volledige opleiding bij ons hebben afgerond. Je hebt nu een prachtig ORUN diploma op zak en

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders

NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opleiding wedstrijdleider 4 Wedstrijdleider niveau 1 5 Wedstrijdleider

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Informatie Opleiding peuterdans. Opbouw Opleiding. Studie belastinguren Totaal 175 uur. Opbouw/ omvang opleiding

Informatie Opleiding peuterdans. Opbouw Opleiding. Studie belastinguren Totaal 175 uur. Opbouw/ omvang opleiding Informatie Opleiding peuterdans Opbouw Opleiding Opbouw/ omvang opleiding De opleiding bestaat uit 12 opleidingsdagen, thuisopdrachten en een stageperiode van 9 weken, afgesloten met een theorie-examen

Nadere informatie

Voorwoord. Mocht u na het bestuderen van alle informatie in deze brochure nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Voorwoord. Mocht u na het bestuderen van alle informatie in deze brochure nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Voorwoord Wanneer er een evenement moet worden georganiseerd, groot of klein, komen daar natuurlijk allerlei dingen bij kijken. Denk aan het creëren van een thema, het opzetten van een plan van aanpak,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kynomassage

Algemene Voorwaarden Kynomassage Algemene Voorwaarden Kynomassage Artikel 1 Definities 1.1 1.2 1.3 Judith Hofman eigenaar van eenmanszaak Kynomassage: de gebruiker van deze algemene voorwaarden. Deelnemer: de natuurlijke persoon of rechtspersoon,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 03

Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 03 Hoofdstuk 1 Algemene en begripsbepalingen 03 Hoofdstuk 2 Examens 03 Paragraaf 1: Theorie-examen Paragraaf 2: Praktijkexamen Paragraaf 3: Benoemingen en herbenoemingen Hoofdstuk 3 Nascholing 06 Hoofdstuk

Nadere informatie

Voor een succesvolle toekomst: volg een slimme opleiding via het Tempo-Team Operator Programma

Voor een succesvolle toekomst: volg een slimme opleiding via het Tempo-Team Operator Programma Voor een succesvolle toekomst: volg een slimme opleiding via het Tempo-Team Operator Programma Heb jij ervaring als productiemedewerker in de Food of Industrie en wil je jezelf beter inzetbaar maken door

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

SCHOLEN VERGELIJKEN (1)

SCHOLEN VERGELIJKEN (1) SCHOLEN VERGELIJKEN (1) Welke cursussen kan je volgen in welke scholen? In welke scholen zijn de cursussen duur? Wanneer starten de cursussen? Via websites kan je veel informatie vinden. Wat moet je doen?

Nadere informatie

Handleiding accreditatie Kynologisch Instructeur

Handleiding accreditatie Kynologisch Instructeur Handleiding accreditatie Kynologisch Instructeur Opleiding Voor accreditatie beschik je over één van de volgende diploma s: DogVision Tinley: ABA O&O: AV en OH (oude stijl) O&O: Module A, B én C (nieuwe

Nadere informatie

Informatie, data en contactgegevens opleiding tot Ergocoach Zorg startdatum 24 januari 2017

Informatie, data en contactgegevens opleiding tot Ergocoach Zorg startdatum 24 januari 2017 Informatie Algemeen Informatie, data en contactgegevens opleiding tot Ergocoach Zorg startdatum 24 januari 2017 Deze informatie is bedoeld voor de deelnemers die de opleiding tot Ergocoach Zorg gaan volgen

Nadere informatie

Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt

Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt Samenwerking tussen de VNG Academie en SPV staat garant voor de professionalisering van het BOA onderwijs VNG Academie en Politie Vorming Centrum hebben

Nadere informatie

BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE!

BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE! 1 BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE! Overzicht van de opleidingen en dieren waarover je opleiding kan volgen: HOND Kynologisch instructeur gehoorzaamheid en opvoeding (honden) Met

Nadere informatie

Raadar. Raadar Special: Ontwikkeling van het keurmerk Kynologisch Instructeur. editie september 2018

Raadar. Raadar Special: Ontwikkeling van het keurmerk Kynologisch Instructeur. editie september 2018 www.houdenvanhonden.nl editie september 2018 Special: Ontwikkeling van het keurmerk Kynologisch Instructeur Als mensen een hond kopen, moeten ze op een gemakkelijke manier een door de Raad van Beheer benoemd

Nadere informatie

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Training-1 Training-2 Training-3 : Basistraining communicatieve vaardigheden : Communicatieve vaardigheden voor professionals : Hoe voer ik een intakegesprek

Nadere informatie

De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2.

De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2. Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht

Nadere informatie

Opleiding Creatieve Therapie

Opleiding Creatieve Therapie Opleiding Creatieve Therapie Kunst van het leven Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen en ervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uit

Nadere informatie

Opleiding Thermografie bij Dieren

Opleiding Thermografie bij Dieren International Centre for Equine Thermographic Diagnostics Cursusjaar 2015 / 2016 Opleiding Thermografie bij Dieren ICETD Website : www.icetd.com Email : info@icetd.com Tel. 0031 6 51830315 Wat is thermografisch

Nadere informatie

Informatie voor jongeren. Deeltijdbehandeling Radioweg

Informatie voor jongeren. Deeltijdbehandeling Radioweg Informatie voor jongeren Deeltijdbehandeling Radioweg Fornhese Almere, kinder- en jeugdpsychiatrie De deeltijdbehandeling Radioweg is een samenwerkingsproject tussen Fornhese, Nieuw Veldzicht en Eduvier.

Nadere informatie

Cat. IIIA (enkel voor nieuwe juryleden) Module 1 Module 2 Cat. IIIB (voor nieuwe juryleden of Cat. IIIA) Module 3 Module 4 (integratie van Module 2)

Cat. IIIA (enkel voor nieuwe juryleden) Module 1 Module 2 Cat. IIIB (voor nieuwe juryleden of Cat. IIIA) Module 3 Module 4 (integratie van Module 2) Hou jij van gymnastiek? Heb je een goed oog voor mooie en goede oefeningen? Dan is jureren misschien wel iets voor jou! Grijp je kans en volg een jurycursus. Misschien zien we je dan volgend seizoen achter

Nadere informatie

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Modules Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor 1. Psychologie en Psychopathologie 2. Sociale psychologie

Nadere informatie

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Studie plan Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Totale duur van de opleiding 3 dagen Totaal aantal dagen 3 Totaal aantal uren 24

Nadere informatie

De Allround Personal Trainer opleiding

De Allround Personal Trainer opleiding Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De Allround Personal Trainer opleiding De allround Personal Trainer is een uniek totaal product waarbij vanaf het begin

Nadere informatie

Informatiebrochure 2015. The Eventplanners Institute

Informatiebrochure 2015. The Eventplanners Institute Informatiebrochure 2015 The Eventplanners Institute Voorwoord Welkom bij de opleiding eventplanner bij The Eventplanners Institute! Wanneer er een evenement moet worden georganiseerd, groot of klein, komen

Nadere informatie

Concluderend is deze module gericht op trainers/coaches die in reguliere groepen werken met enkele sporters met een autistisch spectrum stoornis.

Concluderend is deze module gericht op trainers/coaches die in reguliere groepen werken met enkele sporters met een autistisch spectrum stoornis. Pilot Generiek leertraject Autisme in de Sport In opdracht van NOC*NSF en het Nationaal Kenniscentrum Gehandicaptensport (NKG) heeft de Academie voor Sportkader (ASK) in samenwerking met: de Nederlandse

Nadere informatie

VEREISTEN EN VOORKENNIS

VEREISTEN EN VOORKENNIS VEREISTEN EN VOORKENNIS Je zoekt informatie over cursussen. Wat moet je weten? Wat leer je in de cursus? Wat zijn de condities? Op welke manier heb je les? Wat moet je doen? 1. Lees eerst de woordenschat

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2014 2015 bowlingtrainers

NBF Opleidingsbrochure 2014 2015 bowlingtrainers NBF Opleidingsbrochure 2014 2015 bowlingtrainers Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, augustus 2014 Inhoudsopgave Pagina: Inleiding 3 Kwalificatiestructuur Sport (KSS) 4 Bowling Trainer 2 5 Bowling

Nadere informatie

School voor PraktijkManagement:

School voor PraktijkManagement: School voor PraktijkManagement: Het opleidingsinstituut voor praktijkmanagers in de eerstelijns zorg. Praktijken worden steeds groter. Meerdere kamers en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit.

Nadere informatie

Cursus Proceswaterbehandeling

Cursus Proceswaterbehandeling Cursus Proceswaterbehandeling Wilt u ook meer weten over de waterbehandeling, de processen die zich bij de verschillende watervoerende installaties afspelen, over de omgang met de installatie en de daarbij

Nadere informatie

Eigenaars komen bij ons om training van hun probleemhond, voor het testen van hun probleemhond en om de prognose voor de toekomst.

Eigenaars komen bij ons om training van hun probleemhond, voor het testen van hun probleemhond en om de prognose voor de toekomst. 2013 Wie zijn wij? We bestaan al bijna 40 jaar (sinds 74). We waren het eerste dierenpension dat huisdieren op professionele manier huisvestte. Bovendien waren wij het eerste pension dat honden gezamenlijk

Nadere informatie

Opleidingen Boekhouden

Opleidingen Boekhouden Opleidingen Boekhouden Bij Avondopleidingen SKO kunt u kiezen uit 3 verschillende niveau's opleidingen boekhouden: Opleiding Basiskennis Boekhouden BKB vergelijkbaar met MBO-3 niveau (= Elementair Boekhouden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden De Lijn Hondenschool

Algemene Voorwaarden De Lijn Hondenschool Algemene Voorwaarden De Lijn Hondenschool De Lijn is gevestigd te s-hertogenbosch (postadres: Parcivalring 102, 5221 LP s- Hertogenbosch) en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te s-hertogenbosch

Nadere informatie

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie, kunt altijd contact met ons opnemen. Met vriendelijke groet,

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie, kunt altijd contact met ons opnemen. Met vriendelijke groet, Informatiebrochure 2012 Weddingplanners International Voorwoord De mooiste dag van uw leven, zo wordt een trouwdag vaak genoemd. Maar iemand moet ervoor zorgen dat deze dag vlekkeloos verloopt. Een weddingplanner

Nadere informatie

BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE!

BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE! 1 BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE! Overzicht van de opleidingen en dieren waarover je opleiding kan volgen: HOND KAT Kynologisch instructeur gehoorzaamheid en opvoeding (honden)

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure Trainers

NBF Opleidingsbrochure Trainers NBF Opleidingsbrochure 2019 2020 Trainers Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, juli 2019 Inhoudsopgave Pagina: Inleiding 3 Introductie niveaus 4 Opleiding NBF basisbegeleider 5 Opleiding NBF niv 1

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

Opleidingsinformatie Alpiene (hoofd) instructeur winter

Opleidingsinformatie Alpiene (hoofd) instructeur winter Opleidingsinformatie Alpiene (hoofd) instructeur winter Opleiding en kwalificatie Alpiene (hoofd) instructeur winter 3 en 4 DE FUNCTIE ALPIENE INSTRUCTEUR Heb jij ruime zelfstandige alpiene klim ervaring

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt POST- GRADUAAT Lean Six Sigma Black Belt Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van bedrijfsprocessen? Wil je graag aan de slag met procesverbeteren binnen je bedrijf? Laat je onderdompelen in Lean Six

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV Informatieblad Opleiding ploegleider BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig

Nadere informatie

Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing

Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing Beste chauffeur, Uw werkgever heeft besloten om de verplichte periodieke nascholing van u en uw collega s onder te brengen bij VTO transportopleidingen.

Nadere informatie

Opleiding Ontspanningsmassage

Opleiding Ontspanningsmassage Opleiding Ontspanningsmassage Op 12 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Ontspanningsmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Ontspanningsmassage

Nadere informatie

Balans & Paard. Opleiding tot GET trainer. Harmonie- Ontspanning- Eenheid. Haal het beste uit jezelf en je paard. Gymnastische equi-training

Balans & Paard. Opleiding tot GET trainer. Harmonie- Ontspanning- Eenheid. Haal het beste uit jezelf en je paard. Gymnastische equi-training Gymnastische equi-training Opleiding tot GET trainer In september starten we met de propedeuses opleiding Gymnastisch Equi-trainer voor ruiter en paard. Dit is een opleiding die verder gaat dan alleen

Nadere informatie

De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B

De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B De specialiteit van de Personal Trainer staat steeds

Nadere informatie

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3 Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3 ALLROUND WANDELSPORT INSTRUCTEUR (AWI-3) Wandelsport: een leven lang bewegen Wandelen is hot. Het is op dit moment één van de meest beoefende sporten

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV Informatieblad Opleiding ploegleider BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig

Nadere informatie

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden Aspirant-Initiator Paardrijden 1 INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden 15-07-09 Aspirant-Initiator Paardrijden 2 Waarom een Aspirant-Initiator? Noodzaak aan helpers op het werkveld Soms is instapdrempel

Nadere informatie

Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A

Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A Mededelingen 2013 Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A Aard van de opleiding U heeft zich ingeschreven (of wil zich inschrijven) voor de sporttakoverschrijdende

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding kinderopvang

Voltijdse dagopleiding kinderopvang Voltijdse dagopleiding kinderopvang Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je krijgt les van

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO Informatieblad Opleiding Instructeur EHBO Versie 10-2018 CCB Samengevat Onze missie is mensen bewust en bekwaam maken op het gebied van basishulpverlening. Wij zijn goed in het leveren van maatwerkoplossingen

Nadere informatie

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV)

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Doelgroep De opleiding is bestemd voor personen die in uw organisatie

Nadere informatie

Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS

Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS ADOS-training Karakter organiseert een training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS. Wat is ADOS? Het Autisme Diagnostisch

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

Opleiding Kindercoach

Opleiding Kindercoach Opleiding Kindercoach Maak jij het verschil? Sociale - emotionele vaardigheden ADHD / ADD Leer- en gedragsproblemen Hooggevoeligheid Ontwikkelingsfases Kind en zijn omgeving Rouw en verlies Pesten Beelddenkers

Nadere informatie

Activiteiten die niet er op staan: informeer bij de organisator of NP is aangevraagd.

Activiteiten die niet er op staan: informeer bij de organisator of NP is aangevraagd. Overzicht te behalen NP s Kynologisch Instructeurs Activiteiten die niet er op staan: informeer bij de organisator of NP is aangevraagd. Datum Educatieve activiteit Organisator Duur categorie NP s punten

Nadere informatie