Jaarverslag STICHTING PLATFORM GEHANDICAPTENBELEID gemeente COEVORDEN. Toegankelijk voor iedereen!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2009. STICHTING PLATFORM GEHANDICAPTENBELEID gemeente COEVORDEN. Toegankelijk voor iedereen!!"

Transcriptie

1 STICHTING PLATFORM GEHANDICAPTENBELEID gemeente COEVORDEN Toegankelijk voor iedereen!! Jaarverslag 2009 Wnd. secretariaat: Schoolstraat HR Coevorden tel

2

3 Voorwoord. Geachte lezer, Voor u ligt het verslag over de activiteiten van de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Gemeente Coevorden in 2009 Als u verder bladert ziet u, dat dit voor onze bestuursleden weer een actief jaar is geweest. Allerlei veranderingen in bestuursfuncties zijn het afgelopen jaar doorgevoerd. Ook is er een nieuwe folder gekomen en zijn er nieuwe middelen aangeschaft om ons werk efficiënter te kunnen doen nu en in de nabije toekomst. Belangrijke thema s voor het platform zijn natuurlijk bruikbaarheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid van voorzieningen, van openbare gebouwen en de openbare ruimte. Ook in de discussie over voortzetting van de WMO-raad, het wel of niet behouden van het Gemeentelijk Beraad Wonen, Welzijn en Zorg en de z.g. Klankbordgroep komen deze 3 begrippen bij voortduring aan de orde. In periodiek overleg binnen het stichtingsbestuur dat in dit verslagjaar een nieuw lid heeft kunnen benoemen, worden alle activiteiten gecoördineerd. Gelukkig biedt de structurele bijdrage van de gemeente op grond van de beleidsnota Interactief Beleid...van twee kanten..., een financiële basis waardoor deze activiteiten mogelijk worden. In het nieuwe jaar zijn we reeds bezig geweest met de uitreiking van de door ons ontwikkelde sticker toegankelijkheid. Deze is dit jaar uitgereikt in de categorie horecagelegenheden aan zalencentrum De Loo te Coevorden, Volgend jaar komt hierop een vervolg door de toetsing van horecagelegenheden buiten de stad Coevorden. De contacten met de gemeente Coevorden zijn positief te noemen. We zijn in totaal 3 keer met de wethouder in gesprek geweest. Binnen de gemeentelijke overlegstructuur is een contactambtenaar benoemd, die de contacten verzorgt met de reguliere overlegorganen: mevr. D. Kamping woont in dit verband periodiek onze vergaderingen bij. Een gezonde ontwikkeling. Tijdens een thema avond gehouden door het Platform, was tevens de wethouder aanwezig om deel te nemen aan de discussie over het landelijk dementie programma. Wij danken het college van B & W voor de financiële ondersteuning en deze positieve benadering van onze werkzaamheden. In het komend jaar willen wij ons weer actief opstellen naar onze achterban en de gemeente. Zoals het er nu uitziet wordt het een druk bezet jaar vol veranderingen, bezigheden en overlegmomenten. Met vriendelijke groet, J.G.Schluter-van Dijk. Voorzitter Platform Gehandicaptenbeleid Gemeente Coevorden. Doelstelling De stichting stelt zich ten doel een bijdrage te leveren aan de integratie en participatie in de samenleving van mensen met een handicap en/of chronische ziekte en hun partners.

4 Samenstelling Stichtingsbestuur per Naam Functie Woonplaats Op voordracht van J.G. Schluter-van Dijk Voorzitter Coevorden Persoonlijke titel J. Vos Secretaris Dalen Humanitas J. Siccama Penningmeester Coevorden ANGO H. Abbing-Kappelle Lid Coevorden Persoonlijke titel A. v.d. Weide-Pool Lid Coevorden ANBO J. ter Horst Lid Dalerpeel Persoonlijke titel J. ten Caat Lid Coevorden Saxenburgh Groep J. v.d. Vinne Lid(notulist) Coevorden N.V.B.S. Mevr. M. Riemsma beleidsmedewerker Programma VCP treedt op als adviseur van de Stichting. Mutaties Binnen het bestuur van het Platform zijn een aantal veranderingen opgetreden. De periodiek aftredende heren V.d Vinne en Siccama waren herkiesbaar en zijn met algemene stemmen herbenoemd. De heer Vos beëindigt zijn bestuurslidmaatschap en zijn functie als secretaris; hij wordt in die functie opgevolgd door Mevrouw Abbing-Kappelle. Dhr. Vos verklaart zich bereid om als adviseur aan het stichtingsbestuur verbonden te blijven. Zoals bekend is de heer Vos lange tijd het aanspreekpunt geweest van de Stichting. In 2008 heeft hij de leeftijd van 75 jaar bereikt en heeft hij te kennen gegeven zijn taken te willen overdragen.. Tijdens een informele bijeenkomst in café- restaurant Cornelis te Dalen waarbij alle Platformleden aanwezig waren en eveneens oud-voorzitter mevrouw Ida Verbrugge en. Wethouder Pot, vergezeld van de heer Assen Na het welkomstwoord van voorzitter mevrouw Schluter was het woord aan wethouder Pot. Zij roemde de inzet van de heer Vos binnen het Platform en reikte namens het platform aan hem een speciaal vervaardigde glazen sculptuur uit. Bovendien werd de heer Vos tot erelid van de Stichting benoemd. Ook namens het gemeentebestuur werd als blijk van waardering een aantal werken over de historie van de stad Coevorden aangeboden Vervolgens werd door de heer Van der Vinne nog een opsomming gegeven van een groot aantal activiteiten dat de heer Vos in de achterliggende decennia heeft verricht. Uiteraard werd mevr. Vos met een fraai boeket vereerd. De heer Vos dankte geroerd voor de verrassende en vererende geste en hij zegde toe de Stichting als adviseur te zullen blijven steunen. Het bestuur. De heer L.L. Poelman wordt op 14 april tijdens de bestuursvergadering benoemd tot bestuurslid vanuit zijn lidmaatschap van de cliëntenraad van de Tangenborgh afdeling Coevorden. Helaas heeft mevr. Abbing in november moeten besluiten haar functie als secretaris neer te leggen. De heer V.d. Vinne is bereid op te treden als waarnemend secretaris. Als contactambtenaar van de gemeente Coevorden zal mevr. D. Kamping met instemming van het bestuur periodiek bestuursvergaderingen bijwonen

5 ACTIVITEITEN Het algemeen bestuur kwam in 2009 acht keer in vergadering bijeen steeds in Het Bastion te Coevorden; het dagelijks bestuur communiceerde intensief hoofdzakelijk per e- mail en/of telefoon. Het algemeen bestuur boog zich o.a. over Bestuurlijke aangelegenheden Actualisering werkplan Vaststellen rekening 2008 en begroting 2009 Afscheid van de heer Vos Benoeming van mevrouw H.L Abbing-Kappelle als secretaris Herverdeling taken leden dagelijks bestuur. Werving bestuursleden en vrijwilligers. Deelname aan de provinciale platformdag. Deelname aan het provinciale voorzittersoverleg. Het al of niet en zo ja in welke vorm voortbestaan van de W.M.O.-raad Bijwonen op de publieke tribune van de vergaderingen van de WMO-raad In het kader van de week van de toegankelijkheid uitreiking van een toegankelijkheidsaward. Overzichtelijke kostenvergoeding voor de bestuursleden. Beëindiging van het gemeentelijk beraad Wonen, Welzijn en Zorg. Beëindiging van het overleg in het kader van de z.g. Klankbordgroep herinrichting van de binnenstad. Standpuntbepaling Langdurige discussie over de positie en het functioneren van de huidige W.M.O.- raad binnen het gemeentelijke bestel. Het bijwonen van de vergaderingen van de W.M.O.-raad op grond van art. 84 van de gemeentewet(openbaarheid van bestuur) Ontwikkelingen rond decentrale loketten Zorg en Welzijn. Veiligheidsaspecten voor mensen met een beperking. Regelingen te ontwikkelingen opdat mensen met een beperking als groep toegang hebben tot een zwembad; de extra kosten daarvan. Brandveiligheid voor mensen met een beperking. Communicatie/Publiciteit Belemmeringen in de contacten met de achterban in het WMOcluster: Mensen met een beperking. Brede verspreiding jaarverslag. Vermelding in gemeentelijke gidsen. Gesproken gids Werk, Inkomen en Zorg. De deskundige inbreng door dhr. V.d. Vinne. Het niet opnieuw uitbrengen van deze gesproken gids stelt teleur. Link op de gemeentelijke website op de pagina Wonen en Welzijn. Uitgave nieuwe versie van een folder.

6 Een 3 maandelijkse advertentie over actuele activiteiten van de stichting. Reacties op meldingen, vragen en verzoeken. Organisatie van een bijeenkomst met de achterban. Voorlichting zal daarin worden gegeven over het Landelijk Dementie Programma. Brede uitnodiging. Melding in de locale pers van de uitreiking van de toegankelijkheidsaward. Externe contacten. W.M.O.-raad Voorbespreking relevante stukken en rapportage ingenomen standpunten Deelname aan de laatste bijeenkomst van het Gemeentelijk Beraad Wonen, Welzijn en Zorg. Bijwonen voorzittersoverleg op uitnodiging van de regionale afdeling van het VCP(Versterking Client Positie) Bijwonen van vergaderingen georganiseerd door ZORGBELANG Drenthe Bijwonen van de landelijke afsluiting van de Week van de Toegankelijkheid, georganiuseerd door de CG-raad te s Hertogenbosch Gestructureerd overleg met de wethouder. Aan de orde kwamen o.a. o Status van de WMO-raad o Spreiding van het loket WWZ. o Gesproken gemeentelijke gidsen o Renovatie van de Bentheimerbrug / Bentheimerstraat en de gevolgen voor de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de binnenstad. o Veiligheidssituaties bij herinrichtingsprojecten. o Vervolg Centrumplan; aandacht voor destijds geformuleerde adviezen. o De route van de informatie m.b.t. openbare toiletten. o Eigen bijdragen W.M.O. Deelname cursussen. Eigen initiatief: Mevr. J. Schluter, mevr. H. Abbing-Kappelle en mevr. A. v.d. Weide-Pool. Wet Maatschappelijke Ondersteuning W.M.O.-raad: Dhr. Siccama wordt wegens teveel werkzaamheden vervangen door mevr. Abbing-Kappelle Besproken werden: Problemen rond de herindicaties huishoudelijke hulp. Eigen bijdragen voormalige WVG-voorzieningen. Aanbesteding vervoer Opstelling van een huishoudelijk reglement WMO-raad Opstellen van een verordening WMO-raad. Positie van het secretariaat van de WMO-raad Instellen werkgroepen: Vrijwilligersbeleid en Mantelzorg. Tijdig aanleveren van te bespreken voorstellen. Bereikbaar, bruikbaar, toegankelijk. Evaluatie rapport Toegankelijkheid voor iedereen is nog niet afgerond. Er kan worden opgemerkt dat een aantal aandachtspunten zijn verbeterd. Signalering van een aantal slecht toegankelijke locaties in de stad.

7 Duidelijkheid van regels over het gebruik van het stadsgebied m.b.t. uitstallingen en fietsers. Handhaving van die regels. Bezoek van horecagelegenheden in de stad Coevorden en uitreiking van een toegankelijkheidssticker en aan de beste een z.g. toegankelijkheidsaward Uitreiking van opwekking(parkeerkaart) parkeer-plaatsen voor gehandicapten voor dat doel vrij te laten. Het platform blijft aandringen op de inrichting van zelfreinigende, vandalisme bestendige toegankelijke openbare toiletten en heeft bij de betreffende instanties nogmaals informatie aangeleverd. Adviezen Bewaken van de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van de openbare ruimte, wegen en paden tijdens de reconstructie van de stad. Zienswijze op de nota Samen actief is samen succesvol Aandringen op inrichting Loket W.W.Z in kernen en dorpen Virtuele loketten verschijnen in beeld. De noodzaak van openbare toegankelijke toiletten. Formalisering van de positie en de structuur van een nieuw WMOraad. Plaatsen van toegankelijke brievenbussen voor mensen met een beperking. Inventarisatie van adressen waar mensen met een beperking moeilijk aan eventuele brand kunnen ontkomen; verantwoordelijkheidsaspecten. Relaties Wij danken onze adviseurs mevr. Riemsma en dhr.vos voor hun inbreng vanuit o.a. de organisatie ( Programma VCP). Ook zijn wij het bestuur van de gemeente Coevorden en speciaal de ambtenaren dankbaar voor hun bereidwilligheid het overleg met onze stichting te voeren. Tenslotte De Stichting Platform Gehandicaptenbeleid gemeente Coevorden heeft zich ook in 2009 op vele terreinen ingezet voor de toegankelijkheid, bruikbaarheid en bereikbaarheid van voorzieningen, openbare gebouwen en de openbare ruimte. Ook in 2010 zullen de activiteiten van de stichting er op gericht zijn om voor alle mensen met een beperking binnen de gemeente Coevorden mogelijkheden te openen en te houden opdat ieder met een lichamelijke of geestelijke beperking kan integreren en participeren in de gemeentelijke samenleving. Voorzitter. J.G. Schluter-van Dijk Secretaris H.L/ Abbing-Kappelle

8 DOELGROEP mensen in een rolstoel mensen met een rollator mensen met een scootmobiel mensen met een gehandicapten parkeer kaart mensen die slecht ter been zijn mensen die sneller moe zijn dan anderen mensen met een evenwichtsstoornis slechtzienden en blinden slechthorenden en doven mensen met een verstandelijke of mentale handicap mensen met een tijdelijke handicap mensen van 65 jaar en ouder

Jaarverslag Stichting Gehandicapten Platform 2012

Jaarverslag Stichting Gehandicapten Platform 2012 Jaarverslag Stichting Gehandicapten Platform 2012 Het Gehandicapten Platform Roermond Het Gehandicapten Platform Roermond is opgericht in 1993, kort voor het in werking treden van de Wet Voorzieningen

Nadere informatie

Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn. Jaarverslag 2014

Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn. Jaarverslag 2014 Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn Jaarverslag 2014 Voorwoord Geachte lezer, D O O R G A A N Voor u ligt het jaarverslag 2014 van de Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB). Een jaar waarin we als

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Zwartewaterland 2015

Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Zwartewaterland 2015 Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Zwartewaterland 2015 Artikel 1 Begrippen 1. 3D s: de drie decentralisaties binnen het sociaal domein die leiden tot extra taken voor de gemeente per 1 januari

Nadere informatie

Maatschappelijk Beleid. Huishoudelijk Reglement Adviesraad Sociaal Domein. Datum 27 juni 2016 *ZA953C44F87*

Maatschappelijk Beleid. Huishoudelijk Reglement Adviesraad Sociaal Domein. Datum 27 juni 2016 *ZA953C44F87* Maatschappelijk Beleid Nummer Zaaknummer Onderwerp IO-16-29172 Z-16-65664 Huishoudelijk Reglement Adviesraad Sociaal Domein Datum 27 juni 2016 Steller document Wilfried Mol *ZA953C44F87* Huishoudelijk

Nadere informatie

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Mill Beleidsplan 2015 e.v.

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Mill Beleidsplan 2015 e.v. Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Mill Beleidsplan 2015 e.v. Secretariaat: M.T.A. Peters, Brugse Berg 23, 5451 WP Mill Tel.: 0485-455477 Email: info@pgmill.nl Website: www.pgmill.nl Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 november 2009; gehoord hebbende de inspraakreactie in

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAARVERSLAG 2014 WMO-RAAD BRUNSSUM Wmo-raad Brunssum Postbus 280 6440 AG Brunssum Inhoud www.smo-brunssum.nl info@smo-brunssum.nl 1 Nr. Omschrijving Pagina 1. Voorwoord door de voorzitter 3 2. Samenstelling

Nadere informatie

Het Gehandicapten Platform Roermond

Het Gehandicapten Platform Roermond Jaarverslag 2013 Het Gehandicapten Platform Roermond Het Gehandicapten Platform Roermond is opgericht in 1993, kort voor het in werking treden van de Wet Voorzieningen Gehandicapten. Aanvankelijk is het

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2016

Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2016 Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 16 december 2015 Gepubliceerd als: Gemeenteblad Texel 2016 nr 17 datum 23-12-2015 Verordening Adviesraad Sociaal

Nadere informatie

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Inleiding. Preambule De Participatieraad heeft als visie: iedere burger van de gemeente Heerenveen moet zijn of haar leven op eigen wijze kunnen inrichten

Nadere informatie

Verordening. Participatieraad Sociaal Domein. (WMO, Participatiewet en Jeugdwet)

Verordening. Participatieraad Sociaal Domein. (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Verordening Participatieraad Sociaal Domein (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Aalten 2015 Verordening Participatieraad Sociaal Domein (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Aalten 2015. Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Verordening Wmo-raad

Verordening Wmo-raad Verordening Wmo-raad De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 juni 2013, gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 (3-9-2008) Roland Meijden van der - 2008-63 b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 Onderwerp: Verordening Wmo-platform Giessenlanden De raad van de gemeente Giessenlanden, overwegende

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie gemeentelijk integraal gehandicaptenbeleid Maasbree 2007

Verordening cliëntenparticipatie gemeentelijk integraal gehandicaptenbeleid Maasbree 2007 Verordening cliëntenparticipatie gemeentelijk integraal Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM Vastgesteld: 19 juli 2007 VR2007/075 Inwerking: 01 augustus 2007 Artikel 1 Begripsomschrijvingen a. de gemeente: Schiedam b. de raad: de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag Wmo-raad

INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag Wmo-raad Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Samenstelling Wmo-raad 4. Visie 5. Werkwijze Wmo-raad 6. Vergaderingen 7. Deskundigheidsbevordering 8. Externe bijeenkomsten 9. Financiële verslaglegging

Nadere informatie

uw partner in toegankelijkheid

uw partner in toegankelijkheid Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland uw partner in toegankelijkheid Werkplan OLGA 2012 1. Inleiding. a. Wat is OLGA? b. Overleg OLGA c. Aandacht! d. Bewustwording 2. Activiteiten 2012. a. Extern

Nadere informatie

Participatieraad Gemeente Veendam. Jaarverslag Participatieraad gemeente Veendam over 2018

Participatieraad Gemeente Veendam. Jaarverslag Participatieraad gemeente Veendam over 2018 Participatieraad Gemeente Veendam Jaarverslag Participatieraad gemeente Veendam over 2018 Algemeen. Het jaar 2018 is een bewogen jaar voor de Participatieraad geweest. Aan het begin van het jaar trad plotseling

Nadere informatie

E E R H U C3 O W A A R D

E E R H U C3 O W A A R D Raadsvergadsrlng: 2 1 APR 2QQI j R c-?!uit: e 5v>\ oy>\c-.^ c '~^, x yu Vc\ a -/ -J A< ~L\ (Vc.-:sto!n!j'nn-Fr:_, E E R H U C3 O W A A R D J ~"0' ^ *"* KJ Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp 5 2008-038 Verordening

Nadere informatie

besluit: vast te stellen de Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Wijk bij Duurstede 2017

besluit: vast te stellen de Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Wijk bij Duurstede 2017 Raadsvergadering, 17 januari 2016 Voorstel aan de Raad Raadsbesluit Nr.: Agendapunt: Datum: 1 november 2016 De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelet op artikel 2.10 van de Jeugdwet, artikel 47

Nadere informatie

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg No. 2007/JKNE/123168 Onderwerp: Regeling Adviesraad Wmo. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg; Overwegende dat het wenselijk is ten behoeve van de beleidsvorming en de uitvoering van de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016; CVDR Officiële uitgave van Neerijnen. Nr. CVDR600899_1 28 januari 2019 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Neerijnen houdende regels voor Adviesraad sociaal domein Verordening Adviesraad voor

Nadere informatie

WMO-platform Maasgouw

WMO-platform Maasgouw Jaarverslag 2018 Hieronder kunt het Jaarverslag 2018 lezen van het Wmo-platform gemeente Maasgouw, met als integraal onderdeel het Jaarverslag 2018 van de Participatieraad van de gemeente Maasgouw (zie

Nadere informatie

P A R T I C I P A T I E R A A D. Gemeente Menterwolde

P A R T I C I P A T I E R A A D. Gemeente Menterwolde P A R T I C I P A T I E R A A D Gemeente Menterwolde Jaarverslag 2014 Voorwoord De gemeente is vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor verschillende taken binnen het sociaal domein die voorheen nog

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Versie 28 mei 2015 Inhoud Artikel 1 Instelling/ instandhouding pag. 3 Artikel 2 Doel en reikwijdte pag. 3 Artikel 3 Belangenbehartiging pag.

Nadere informatie

Verordening Adviesraad voor het sociaal domein gemeente Geldermalsen 2016

Verordening Adviesraad voor het sociaal domein gemeente Geldermalsen 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Geldermalsen. Nr. 48012 21 april 2016 Verordening Adviesraad voor het sociaal domein gemeente Geldermalsen 2016 De raad van de gemeente Geldermalsen, Gelezen

Nadere informatie

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Wmo - WI Adviesraad Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Gemeente Wageningen Jaarverslag 2014 Maart 2015 Inleiding De Wmo/WI-adviesraad van Wageningen werd augustus 2007 opgericht.

Nadere informatie

WMORAAD NEDER-BETUWE. Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015

WMORAAD NEDER-BETUWE. Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015 WMORAAD NEDER-BETUWE Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding 3 2.0. Vergaderingen 4 2.1. Adviezen 4 2.2. Overleg met de gemeente 4 3.0. Ondersteuning,aandachtsgebieden, externe

Nadere informatie

Provinciale Chronisch zieken en gehandicaptenraad Groningen WERKPLAN EN BEGROTING 2014

Provinciale Chronisch zieken en gehandicaptenraad Groningen WERKPLAN EN BEGROTING 2014 Provinciale Chronisch zieken en gehandicaptenraad Groningen WERKPLAN EN BEGROTING 2014 Groningen oktober 2013 Inleiding De Provinciale Chronisch zieken en Gehandicaptenraad Groningen (PCG) is de overkoepeling

Nadere informatie

NCB Jaarverslag 2013. Bij de AVA in juni 2013 is Mevr. A.N. Leeuwenhage benoemd tot bestuurslid.

NCB Jaarverslag 2013. Bij de AVA in juni 2013 is Mevr. A.N. Leeuwenhage benoemd tot bestuurslid. NCB Jaarverslag 2013 Het jaar 2013 ligt al weer geruime tijd achter ons. Het is een jaar geweest waarin de NCB bestuurlijk weer was versterkt met twee nieuwe bestuursleden. Helaas moest de heer B.A. Huigens

Nadere informatie

De Wmo-raad in beeld

De Wmo-raad in beeld De Wmo-raad in beeld V.l.n.r. achter: Jan Hulleman, Evert Oskam, Roely Scholtus, Joop Harpe, Piet Kapaan, Birgit van Dijken; voor: Teus van Dijken, Anneke Akerina, Alie Schaap, Marleen Kiriwenno, Willem

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wmo-raad Neder-Betuwe

Huishoudelijk reglement Wmo-raad Neder-Betuwe Huishoudelijk reglement Wmo-raad Neder-Betuwe (Onder verwijzing naar Artikel 6 uit de Verordening Wmo-raad Neder-Betuwe d.d. 31 januari 2008) Artikel 1. Samenstelling 1. De Wmo-raad is samengesteld zoals

Nadere informatie

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer,

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer, Cools, Luuk Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 Bijlagen: jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc Geachte lezer, bijgaand bieden wij u ter informatie het jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 aan.

Nadere informatie

Jaarverslag2015 D.D.maart 2016

Jaarverslag2015 D.D.maart 2016 1 WMORAAD NEDER-BETUWE Jaarverslag2015 D.D.maart 2016 2 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding 3 2.0. Vergaderingen 4 2.1. Adviezen 4 2.2. Overleg met de gemeente 4 3.0. Ondersteuning,aandachtsgebieden, externe

Nadere informatie

Jaarplan 2016. Adviesraad Sociaal Domein 1 Maart 2016. Jaarplan 2016

Jaarplan 2016. Adviesraad Sociaal Domein 1 Maart 2016. Jaarplan 2016 Adviesraad Sociaal Domein 1 Maart 2016 Inhoudsopgave Inleiding 1. Adviesraad Sociaal Domein 1.1 Doelstelling 1.2 Leden 1.3 Organisatie 1.4 Aandachtsgebieden 2. 2.1 Interne organisatie 2.2 Externe contacten

Nadere informatie

overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid;

overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid; Het college van de gemeente Lisse; overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid; gelet op het bepaalde in artikel 84 van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente s-hertogenbosch

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente s-hertogenbosch GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente 's-hertogenbosch Nr. 163559 5 juli 2019 Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente s-hertogenbosch 2019 De gemeenteraad van s-hertogenbosch,

Nadere informatie

gelet op de artikelen 9, 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 84 van de gemeentewet;

gelet op de artikelen 9, 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 84 van de gemeentewet; Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hollands Kroon; overwegende, dat de Wmo-adviesraad de regeling heeft besproken op 29 februari 2012 en goedgekeurd op 20 maart 2012; dat gestructureerde inspraak

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Mantelzorg Adviesraad Zwolle

Jaarverslag 2011. Mantelzorg Adviesraad Zwolle Jaarverslag 2011 Mantelzorg Adviesraad Zwolle Inhoud 1. Voorwoord 2 2. De Mantelzorg Adviesraad 2 3. PR en communicatie 3 4. Activiteiten 3 5. Advisering 3 6. Deskundigheidsbevordering 3 7. Vertegenwoordiging

Nadere informatie

Stichting Gehandicaptenbeleid Lansingerland

Stichting Gehandicaptenbeleid Lansingerland Inleiding De stichting Gehandicaptenbeleid Lansingerland (SGL) is een platform voor de belangenbehartiging van mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychiatrische beperking en chronisch zieken.

Nadere informatie

Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland

Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland Wmo Wie of wat is de Wmo? Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet is op 1 januari 2007 ingevoerd. - Zorgt ervoor dat iedereen zo lang mogelijk

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Werkplan OLGA 2016. 1. Inleiding. 2. Activiteiten 2016. 3. Bestuur en financiën. a. Wat is OLGA? b. Overleg OLGA c. Bewustwording

Werkplan OLGA 2016. 1. Inleiding. 2. Activiteiten 2016. 3. Bestuur en financiën. a. Wat is OLGA? b. Overleg OLGA c. Bewustwording Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland Secretariaat: Bertha von Suttnerlaan 98 1187 SX Amstelveen Telefoon: 020-345 34 29 Fax: 084-837 73 45 E-mail: info@olga-amstelland.nl Internet: www.olga-amstelland.nl

Nadere informatie

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek.

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle. Inleiding

Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle. Inleiding Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle Inleiding De Participatieraad (PR) bestaat uit betrokken burgers, door het College benoemd, die zich inzetten om de kwaliteit te verbeteren van de

Nadere informatie

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Wmo - WI Adviesraad Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Gemeente Wageningen Jaarverslag 2013 10 mei 2014 Inleiding De Wmo/WI-adviesraad van Wageningen werd augustus 2007 opgericht.

Nadere informatie

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 Inleiding Sinds 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. Het doel van de wet is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders; De raad van de gemeente Menterwolde; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders; gelet op artikel 2.1.3 van de Wmo 2015; gelet op artikel 47 van de Participatiewet; BESLUIT: Vast

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten

Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten JUNI 2018 1 1 Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Adviesraad Sociaal Domein Houten voor de jaren 2018-2021. Met dit plan is de

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein

Adviesraad Sociaal Domein Adviesraad Sociaal Domein Jaarverslag 2016 1 Van de voorzitter: Dit is het eerste jaarverslag van de Adviesraad Sociaal Domein Woudenberg. Dankzij een goede voorbereiding hebben we vanaf 1 januari 2016

Nadere informatie

Jaarverslag Participatieraad Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Leidschendam Voorburg 2008

Jaarverslag Participatieraad Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Leidschendam Voorburg 2008 Jaarverslag Participatieraad Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Leidschendam Voorburg 2008 Vaststelling De Participatieraad Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST

JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST Augustus 2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Taak 2 Leden 2 Mutaties 2 Samenstelling Cliëntenraad 3 Resultaten 3 Contact met de achterban Adviezen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Krimpen aan den IJssel

Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Krimpen aan den IJssel Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Krimpen aan den IJssel Versie vastgesteld in vergadering d.d. 5 februari 2019 Artikel 1. Toepassing 1. Het huishoudelijk reglement is van

Nadere informatie

Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016

Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016 Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016 De raad van de gemeente Baarle-Nassau; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; Gelet artikel 108 en 147 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: a. Verordening Cliëntenraad Groningen: de verordening zoals vastgesteld door de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 23 december 2004 Nr.: 04/47 Commissie Onderwerp : Samenleving : Verordening cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand Samenvatting In 1997 heeft de cliëntenparticipatie in het

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Stichting Seniorenplatform Gouda. Jaarverslag 2014

Stichting Seniorenplatform Gouda. Jaarverslag 2014 Gouda, 20 februari 2015 Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2014 De topics in 2014: Lancering van de website van de SSG Het forum rond de gemeenteraadsverkiezingen In gesprek met de ouderenbonden

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. Wie zijn wij?

Jaarverslag 2010. Wie zijn wij? Jaarverslag 2010 Wie zijn wij? Wij zijn het Platform Gehandicapten Zuidplas (PGZ). Het PGZ bestaat al ruim 15 jaar en had tot november 2009 de naam AGN, Adviesraad Gehandicaptenbeleid Nieuwerkerk aan den

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus BB Gouda. Gouda, 13 maart Betreft: jaarverslag 2016 GCR

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus BB Gouda. Gouda, 13 maart Betreft: jaarverslag 2016 GCR Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda Gouda, 13 maart 2017 Betreft: jaarverslag 2016 GCR Geachte leden van het College van B&W, Bijgaand bied ik

Nadere informatie

SWOS in het kort. Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest KvK

SWOS in het kort. Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest KvK SWOS in het kort 212 Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest 35 6 23 681 info@swos.nl www.swos.nl twitter @swos1 KvK 41189365 Bestuursrapportage Met genoegen bieden wij U het jaarverslag

Nadere informatie

WERKPLAN. Onbeperkt Oost

WERKPLAN. Onbeperkt Oost WERKPLAN Onbeperkt Oost 2015 Onbeperkt Oost p/a Timorplein 8 1094 CB Amsterdam September 2014 Met dit werkplan en deze begroting vraagt de vereniging Onbeperkt Oost een subsidie aan voor het jaar 2015.

Nadere informatie

1. Inleiding Uitgebrachte adviezen Gastsprekers Signalen vanuit de achterban Deelname aan externe overleggen 5

1. Inleiding Uitgebrachte adviezen Gastsprekers Signalen vanuit de achterban Deelname aan externe overleggen 5 WMO-ADVIESRAAD JAARVERSLAG 2015 Definitieve versie dd. 14-7-2016 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Uitgebrachte adviezen 3 3. Gastsprekers 4 4. Signalen vanuit de achterban 5 5. Deelname aan externe overleggen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement adviescommissie Groen en natuur

Huishoudelijk reglement adviescommissie Groen en natuur Huishoudelijk reglement adviescommissie Groen en natuur (Het huishoudelijk reglement van de adviescommissie Groen en natuur is een aanvulling op de regeling op de vaste commissies van advies in de gemeente

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014, nummer ;

Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014, nummer ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leusden. Nr. 124595 12 september 2016 Verordening Wmo Adviesraad 2014 De raad van de gemeente Leusden, Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014,

Nadere informatie

Jaarverslag Vastgesteld d.d. 24 mei mei 2019 auteur: C. Lusink Pagina 1 van 5

Jaarverslag Vastgesteld d.d. 24 mei mei 2019 auteur: C. Lusink Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2018 Inhoud Inleiding Samenstelling Adviesraad Het Hogeland Doelstellingen, werkwijze Vergaderingen en overzicht besproken onderwerpen Bezoek congressen e.d. en contact met burgers / professionals

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Samenwerkingsverband werk en inkomen (Swi)

Verordening Cliëntenparticipatie Samenwerkingsverband werk en inkomen (Swi) Verordening Cliëntenparticipatie Samenwerkingsverband werk en inkomen (Swi) De raad van de gemeente.. ; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders: Gelet op artikel 147, eerste

Nadere informatie

ADVIESRAAD MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EN SOCIALE ZEKERHEID (WMO-raad)

ADVIESRAAD MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EN SOCIALE ZEKERHEID (WMO-raad) ADVIESRAAD MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EN SOCIALE ZEKERHEID (WMO-raad) JAARVERSLAG 2017 INLEIDING Burgerparticipatie De wet voorziet in regels voor burgerparticipatie bij de besluitvorming Maatschappelijke

Nadere informatie

Verordening participatieadviesraad sociaal domein Waddinxveen 2015

Verordening participatieadviesraad sociaal domein Waddinxveen 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waddinxveen. Nr. 125243 23 december 2015 Verordening participatieadviesraad sociaal domein Waddinxveen 2015 De raad der gemeente Waddinxveen; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Verordening Wmo Adviesraad Woensdrecht 2015

Verordening Wmo Adviesraad Woensdrecht 2015 Verordening Wmo Adviesraad Woensdrecht 2015 Vrijgegeven voor inspraak: 25 maart 2015 De raad van de gemeente Woensdrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE WVG GEHANDICAPTENBELEID

VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE WVG GEHANDICAPTENBELEID VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE WVG GEHANDICAPTENBELEID beleidsterrein : Gehandicaptenbeleid wettelijke grondslag : Artikel 1a Wet voorzieningen gehandicapten datum inwerkingtreding : 1 augustus 2005

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017 Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017 De raad van de gemeente Leusden; heeft het voorstel van burgemeester en wethouders dd. 1 augustus 2017, zaaknummer L140681, gelezen;

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt vastgesteld. Onderwerp Verslag bijeenkomst Platform Wmo Datum 4 april 2011 Locatie Gemeentehuis, commissiekamer 1 Aanwezigen Dames Buiter, Kooper, Spiker, Poolman, Weegenaar (voorzitter) en Zomer (notulist van deze

Nadere informatie

Werkplan 2016. PCG Iedereen doet mee

Werkplan 2016. PCG Iedereen doet mee Werkplan 2016 PCG Iedereen doet mee Provinciale Chronisch zieken en Gehandicaptenraad Groningen September 2015 Inhoud 1 Inleiding 2 Bestuurlijke organisatie 3 Activiteiten 3.1 Opnieuw opbouwen en uitbouwen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 november 2006, nummer: 06/911;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 november 2006, nummer: 06/911; De raad van de gemeente Emmen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 november 2006, nummer: 06/911; gelet op de verplichting in artikel 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr.

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. Verslag Vergadering Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Datum Woensdag 9 mei 2018, aanvang 19.00 uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. 1 t/m 8 Aanwezig Zie presentielijst Afwezig

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Verordening adviesraad Sociaal Domein Urk Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Kennismaken met de gemeenteraad Zutphen 9 september 2013 Ontstaan van PMO Sociale Samenhang Conferenties

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Kennismaken met de gemeenteraad Zutphen 9 september 2013 Ontstaan van PMO Sociale Samenhang Conferenties Platform Maatschappelijke Ondersteuning Kennismaken met de gemeenteraad Zutphen 9 september 2013 Even voorstellen wie wij zijn: Connie van der Tuin -de voorzitter Erik Rossel -de secretaris Dinie Roeterdink

Nadere informatie

Regeling burgerparticipatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Regeling burgerparticipatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn gelet op de verplichting tot burgerparticipatie in het kader van de artikel 1 1 en 1 2 van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gelet op artikel

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Wmo-raad Neder-Betuwe

Jaarverslag 2016 Wmo-raad Neder-Betuwe Jaarverslag 2016 Wmo-raad Neder-Betuwe maart 2017 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding...3 2.0. Vergaderingen...4 2.1. Adviezen...4 2.2. Overleg met de gemeente...4 3.0. Ondersteuning, achterban, aandachtsgebieden

Nadere informatie

CENTRALE VAN OUDERENVERENIGINGEN

CENTRALE VAN OUDERENVERENIGINGEN CENTRALE VAN OUDERENVERENIGINGEN tweejarenplan 2015-2016 1 Inleiding De Centrale van Ouderenverenigingen is de koepel van ouderenverenigingen en andere organisaties van en voor ouderen in de gemeente Venray.

Nadere informatie

JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL

JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL 1 INLEIDING De Wmo Adviesraad is op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning bij besluit van de gemeenteraad van 27-9-2007 (de z.g. participatieverordening) door

Nadere informatie

Wettelijke grondslag: artikel 149 Gemeentewet, artikel 2.1.3 lid 3Wet Maatschappelijke Ondersteuning (hierna WMO), artikel 47 van de Participatiewet

Wettelijke grondslag: artikel 149 Gemeentewet, artikel 2.1.3 lid 3Wet Maatschappelijke Ondersteuning (hierna WMO), artikel 47 van de Participatiewet Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente De Friese Meren Wettelijke grondslag: artikel 149 Gemeentewet, artikel 2.1.3 lid 3Wet Maatschappelijke Ondersteuning (hierna WMO), artikel 47 van de Participatiewet

Nadere informatie

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2013 EN WERKPLAN 2014 VOORWOORD

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2013 EN WERKPLAN 2014 VOORWOORD CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2013 EN WERKPLAN 2014 VOORWOORD De Cliëntenraad van Synthese doet hierbij verslag van haar activiteiten over het jaar 2013 en geeft aan waar zij in 2014 aandacht aan wil

Nadere informatie

VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD BRUMMEN

VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD BRUMMEN Verordening Maatschappelijke Advies Raad 2015 Brummen VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD 2015 BRUMMEN Verordening Maatschappelijke Advies Raad 2015 Brummen Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving...

Nadere informatie

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg 27 april 2016 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 2 2. Activiteitenplan 3 2.1 Deskundigheidsbevordering 3 Cursussen Vraagbaakfunctie 2.2 Beleidsontwikkeling en -beïnvloeding

Nadere informatie

Jaarverslag Rol PRZ binnen het sociale domein

Jaarverslag Rol PRZ binnen het sociale domein Jaarverslag 2017 De PRZ biedt, conform art. 11 van de Verordening Participatieraad Zevenaar, het jaarverslag 2017 aan het college van B&W aan. In dit jaarverslag komt aan de orde: 1. Rol PRZ binnen het

Nadere informatie

Verordening op de Amsterdamse Kunstraad 2016

Verordening op de Amsterdamse Kunstraad 2016 Verordening op de Amsterdamse Kunstraad 2016 Definities Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder: 1. college: college van burgemeester en wethouders van Amsterdam; 2. gemeenteraad: gemeenteraad

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van. Stichting De Groene Basis.

Huishoudelijk Reglement. van. Stichting De Groene Basis. Huishoudelijk Reglement van Stichting De Groene Basis. juli 2014 Secretariaat: Okerhof 49, 2272 JD Voorburg IBAN NL32INGB0004631097 - K.v.K. Haaglanden 41159544 Huishoudelijk Reglement van Stichting De

Nadere informatie

Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk

Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk met lokale en regionale cliëntenraden, patiëntenverenigingen en belangengroepen De burger als adviseur van gemeenten 7 oktober 2015 Den Haag

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp. Verordening Wmo-raad Sociaal Domein Bloemendaal Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal;

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp. Verordening Wmo-raad Sociaal Domein Bloemendaal Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal; Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 22 december 2016 Commissievergadering d.d. : 14 december 2016 Commissie : Commissie Samenleving Portefeuillehouder : wethouder T. van Rijnberk Programmaonderdeel

Nadere informatie

Putten, 22 december 2015. Aan het College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Putten.

Putten, 22 december 2015. Aan het College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Putten. Putten, 22 december 2015 Aan het College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Putten. Betreft: Mantelzorgondersteuning Gemeente Putten 2016 Geacht College, Op 1 december jl. ontving de Wmo-raad de adviesaanvraag

Nadere informatie

Van transitie naar transformatie

Van transitie naar transformatie Raad voor Sociaal Domein Duiven Postbus 164 6921 DUIVEN info@rvsdd.nl www.rvsdd.nl Jaarverslag 2015 Van transitie naar transformatie Duiven, mei 2016 1 VOORWOORD 2015 is het jaar van transitie naar de

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen, Gemeenteblad van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2016 Nummer: 31 Uitgifte: 20 april 2016 Besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 februari 2016, nr. I16.010417, tot vaststelling van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 2729

GEMEENTEBLAD. Nr. 2729 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leeuwarden. Nr. 2729 22 januari 2014 Huishoudelijk Reglement 2014 van de overlegvergadering van de Cliëntenraad Werk en Inkomen Leeuwarden en het college van

Nadere informatie