Jaarverslag Inhoudsopgave

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014. Inhoudsopgave"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Wat is de ELPG? Wat doet de ELPG? Waar? Bedrag van medefinanciering in 2014 Inkomsten uit particuliere middelen Projecten: o Zasilari Ecological Farms Project (ZEFP) o Chera Biisi Fari Project (CBFP) o Sirigu Ecological Initiative for Sustainable Development (SEISUD) o Gundoo Daaseli Activiteiten in Nederland Financieel verslag, samenvatting ELPG; Verlengde Engweg 3, 1251 GM Laren NH.; tel ; contact@elpg.nl; Website: K.v.K ; Bank: Rabobank NL36RABO

2 Wat is de ELPG? De ELPG is een stichting die ontwikkelingssamenwerking beoogt in Ghana door het verbreiden van ecologische (ook genoemd biologische of organische) landbouw, opdat de plattelandsbevolking een beter leven krijgt en het milieu verbetert. De ELPG draagt kennis over via een aantal projecten, waarvan de voorlichters boeren (m/v) bezoeken en via een landbouwvakschool. De ELPG bestaat al sinds In het bestuur zitten mensen die kennis hebben van biologische landbouw en die bekend zijn met het land Ghana en de cultuur. De projecten in Ghana zijn uitgegroeid tot officieel erkende niet-gouvernementele organisaties (NGO's). Van organisaties zoals NCDO, Cordaid, Wilde Ganzen en ICCO/Impulsis ontving en ontvangt de ELPG subsidie. De toegevoegde waarde van ons werk wordt ook door hen erkend en gewaardeerd. Wat doet de ELPG? De ELPG ontwikkelt en ondersteunt projecten in het arme en droge Noorden van Ghana. Het zijn projecten van deskundige Ghanezen die zich enthousiast inzetten om de leefomstandigheden in hun streek te verbeteren. Zij geven met onze financiële steun en onze adviezen leiding aan projecten voor de mensen in hun gebied. De projecten zijn alle gebaseerd op ecologische/biologische landbouw. Voorlichting aan boeren Op het platteland van Ghana is veel honger en armoede. Hoofdoorzaak: bevolkingsgroei, traditionele landbouw en onvoldoende kennis. Met steun en inbreng van de ELPG leren lokale projectleiders de bevolking om ecologische landbouwmethoden toe te passen. De resultaten zijn er naar: twee- à driemaal hogere opbrengst, een duurzaam landgebruik door verbetering van de bodemstructuur, meer vertrouwen in eigen kunnen, Verbetering van sociale saamhorigheid verbetering en bescherming van het milieu. Het resultaat van deze activiteiten is, dat de boeren hun gezinnen weer kunnen voeden en een deel van de oogst kunnen verkopen. Daardoor is er schoolgeld voor de kinderen en geld voor kleding en gezondheidszorg. Boer-zijn in Ghana is een manier van leven; leven, werken, wonen, dorpsleven, gezondheid, geloof, de natuur, alles is sterk met elkaar verweven. Daarom wordt er in de projecten naast ecologische landbouw ook op andere gebieden gewerkt, zoals scholenbouw, man-vrouwrelatie en bewustwording. Een geïntegreerde aanpak dus.

3 Waar? De projecten liggen in het arme en droge Noorden van Ghana. De ELPG ondersteunde in 2014 vier projecten: (1) Chera Biisi Fari Project (CBFP), projectleider Joseph Wuni (2) Zasilari Ecological Farms Project (ZEFP), projectleider David Agongo (3) Sirigu Ecological Initiative for Sustainable Development (SEISUD), projectleider Peter Anoah (4) Gundoo Daaseli Project (GDP), projectleider Madish Abubakari Bedrag van medefinanciering in 2014 De ELPG heeft in 2014 medefinanciering van Cordaid ontvangen voor twee projecten: ZEFP en SEISUD. De medefinanciering door Cordaid bedroeg Inkomsten uit particuliere middelen In 2014 heeft de ELPG uit giften ontvangen: van particulieren van kerken, scholen, bedrijven en stichtingen Projecten Zasilari Ecological Farms Project (ZEFP) ZEFP is een doorlopend project. Het heeft in 2014 zeer goed gepresteerd. Dat is gebleken uit zowel het halfjaar- en het jaarrapport, die David Agongo heeft geschreven, als uit het bezoek, dat door twee bestuursleden van de ELPG aan het project is gebracht. Dat bezoek vond plaats in november; toen hebben zij uitgebreid met David en zijn staf gesproken. Ook hebben zij delen van het project bezocht en met diverse boeren gesproken. Zij zijn zeer positief over de werkwijze en de bereikte resultaten. Voor het inhoudelijk en financieel verslag verwijzen wij graag naar het jaarverslag 2014van ZEFP, dat beschikbaar is. In het jaarverslag is tevens weergegeven welke doelstellingen het project had en wat daarvan is uitgevoerd. Kees van Veluw, David Agongo en boeren bekijken de maisoogst Aan ZEFP is overgemaakt. Van het totale bedrag is betaald door Cordaid; de ELPG droeg bij. ZEFP werkt als een vereniging waar individuen lid van zijn en contributie aan betalen. Binnen de vereniging wordt gewerkt met plaatselijke groepen van zowel mannen als vrouwen. Van de bijdragen van de leden wordt zowel op verenigings- als op groepsniveau gespaard en worden microkredieten verstrekt.

4 Duurzaamheid is van groot belang. Dat uit zich op verschillende manieren: In de groepen wordt uitgebreid aandacht besteed aan "empowerment" en "capacity building". Alle deelnemers wordt de principes van ecologische landbouw geleerd; zij passen die technieken toe, zodat het hele gebied een beter milieu krijgt en de boeren (m/v) betere opbrengsten krijgen. Daarmee kunnen de boeren op termijn geheel voor zichzelf en hun familie zorgen. In alle groepen wordt gewerkt naar zelfstandigheid van de groep, zodat ze op termijn zonder steun zelf verder kunnen. Ook het afgelopen jaar was dat weer het geval, ZEFP wilde enkele groepen verzelfstandigen. Echter, de groepen hebben gevraagd om nog een jaar begeleid te worden en ZEFP heeft daarin toegestemd. Zelfstandige groepen kunnen wel blijven rekenen op advies van ZEFP, maar moeten hiertoe zelf het initiatief nemen. De deelnemers betalen een bijdrage waaruit microkredieten worden verschaft. Het resultaat van het werk van ZEFP is dus blijvend. Naast de directe activiteiten naar de boeren is ZEFP ook zeer actief voor het milieu, onder meer in tegengaan van verwoestijning, in contacten met autoriteiten en samenwerking met andere NGO's. ZEFP is in de regio en daarbuiten een bekende en zeer gewaardeerde organisatie. David (staand links) geeft praktische voorlichting Waar de duurzaamheid met betrekking tot het milieu en met betrekking tot het zelfstandig worden van de bevolking royaal aanwezig is, is het project op zichzelf niet financieel duurzaam. Het project betreft immers een trainingsinstituut, dat zelf lokaal nauwelijks inkomsten heeft. In dat opzicht verschilt ZEFP niet van scholen in Nederland. Dit zou kunnen veranderen als de lokale bevolking een zo hoge levensstandaard heeft gekregen, dat zij zich kan permitteren zelf training in te kopen. Als alle boeren (m/v) in de uitgebreide regio volledig zijn geschoold en een gezond zelfstandig bestaan hebben opgebouwd wordt het project overbodig. Het gebied waar ZEFP in werkt is zeer groot en er is dus nog veel werk te doen. Het jaarverslag van ZEFP met beschrijving van de activiteiten en de resultaten is op aanvraag beschikbaar. Chera Biisi Fari Project (CBFP) CBFP is vele jaren door de ELPG gesteund. Omdat het op landbouwgebied te weinig effectief was en omdat de communicatie met de ELPG slecht verliep is de steun aan CBFP geleidelijk afgebouwd en eind 2014 gestopt. Aan CBFP is overgemaakt.

5 Sirigu Ecological Initiative for Sustainable Development (SEISUD) SEISUD is een doorlopend project. De ELPG steunt dit sinds Het heeft in 2014 goed gepresteerd en breidt snel uit. Het is officieel erkend als NGO. Begonnen met een schooltuin voor de basisschool om de leerlingen de principes van ecologische landbouw bij te brengen is het daarna snel uitgebreid naar de middelbare school en naar groepen boeren (m/v). Aan die groepen wordt training gegeven in een veelheid van onderwerpen betreffende milieu, ecologische landbouw, sociale aspecten (waaronder man-vrouwrelatie) en financiën. Bestuursleden van de ELPG hebben in november 2014 een bezoek gebracht aan SEISUD; zij hebben opnieuw de inzet en de werklust van manager Peter Anoah ervaren en kennis genomen van de vele plannen die hij heeft voor het project. Ook zijn ze naar dorpen gegaan en hebben gesproken met boeren die aan het project deelnemen. Een onderdeel van SEISUD is een landbouwvakschool voor boeren (m/v) en schoolverlaters, het Ghana Institute for Organic Farming, GIOF. Op die manier beschikt hij met zijn staf over betere faciliteiten om het belang van ecologische landbouw en goed milieu uit te dragen, evenals een aantal sociale aspecten. Fondsenwerving in Nederland is in 2010 begonnen en is gesteund door Wilde Ganzen. De bouw van GIOF is begonnen in mei 2011 en in juni 2012 is GIOF gereedgekomen. De officiële overhandiging van de sleutels aan de chief van Sirigu vond plaats op 25 oktober Sindsdien is GIOF gebruikt voor cursussen voor boeren en schoolverlaters. SEISUD wil graag dat de school en de diploma s officieel erkend worden. Dat is een moeizaam proces en kost meer tijd dan gedacht. De start van een volledige opleiding vond plaats in november Aan SEISUD is overgemaakt. Van het totale bedrag is betaald door Cordaid; de ELPG droeg bij. Bestuurslid Kees van Veluw spreekt met de staf van SEISUD en GIOF Duurzaamheid staat bij Peter Anoah hoog in het vaandel. Het is het uitgangspunt voor al zijn landbouwvoorlichting. Ook voor dit project geldt dat het een trainingsproject is dat weinig eigen inkomsten genereert. Wel worden bij de GIOF-opleiding boompjes gekweekt en verkocht en worden parelhoenders gehouden; de eieren daarvan worden uitgebroed en de kuikens en volwassen hoenders worden verkocht. De voorlichting en training aan de groepen boeren vindt nog maar kort plaats. Het verzelfstandigen van de groepen is dus nog niet aan de orde. Het jaarverslag van SEISUD met beschrijving van de activiteiten is op aanvraag beschikbaar. Het jaarverslag 2014 van SEISUD is beschikbaar.

6 ELPG jaarverslag 2014 Gundoo Daaseli Project Naast de twee grote projecten wordt ook al jaren het project Gundoo Daaseli (GDP) gesteund. De projectleider is Madish Abubakari. Hij wordt begeleid door Franz Zemp, een Zwitserse ontwikkelingswerker die al veertig jaar in Ghana een ecologische boerderij heeft. Aan het project Gundoo Daaseli is overgemaakt. Het jaarverslag van Gundoo Daaseli met beschrijving van de activiteiten is op aanvraag beschikbaar. Activiteiten in Nederland De ELPG heeft in 2014 twee Rondzendbrieven verspreid. De ELPG stond in januari 2014 twee dagen op de biologische landbouwvakbeurs de BioVak in Zwolle. Op deze vakbeurs, die bezoekers verwelkomde, trok de ELPG-stand ruime aandacht. Het resulteerde in een aantal donateurs en geïnteresseerden in de Rondzendbrief. In februari heeft de ELPG een presentatie gegeven op de Voedsel Anders Conferentie in Wageningen. Ook is de ELPG actief in het Holland Ghana Platform en is lid van Partin, de koepelorganisatie van Particuliere Initiatieven. Nieuws is verspreid via de website van de ELPG. Verder is deelgenomen aan enkele bijeenkomsten. Meer informatie staat op de website ook de Rondzendbrieven en de jaarverslagen staan daar op. De ELPG-stand op de BioVak 2014 De kosten in Nederland in 2014 waren Dit bedrag is inclusief de kosten van het bezoek van 2 leden van het bestuur aan Ghana. Frits H.W. Brouwer, voorzitter ELPG Bijlage: ELPG Financieel jaaroverzicht 2014 (voorlopige versie)

7 ELPG Financieel jaaroverzicht 2014 (voorlopige versie) Bennekom, 31 maart 2014 ELPG jaarverslag 2014 Baten Giften particulieren Giften kerken, scholen, bedrijven en Stichtingen Subsidies Rentebaten Lasten Chera Biisi Fari Project Gundoo Daaseli Farm Zasilari Ecological Farms Project SEISUD/GIOF/Sirigu Diverse kleine projecten Declaraties, accountant en overige kosten Kantoor, administratiekosten Rondzendbrief en publiciteitskosten Bankkosten Fondsenwerving Algemene reis- en verblijfkosten Ghanareis Resultaat Opmerkingen: De giften van particulieren zijn in 2014 fors teruggelopen. Dit komt gedeeltelijk door het wegvallen van enkele grote donateurs. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een nieuw donateurenbestand. Het aantal donaties neemt dan ook toe, maar de bedragen zijn relatief klein. Publiciteit en communicatie met als doel het werven van nieuwe donateurs staat hoog op de agenda. Het project Chera Biisi Fari is verder afgebouwd. Het bedrag van 2014 is de laatste bijdrage aan het project geweest. Het project Gundoo Daaseli schafte in 2013 een rice-tresher (rijst-dorsmachine) aan; het budget was in dat jaar dan ook hoger dan andere jaren. In 2014 was het budget iets onder dat van andere jaren i.v.m. een overschot in Voor het project SEISUD/GIOF is in 2014 een gift ontvangen van de Triodos Foundation voor het plaatsen van zonnepanelen en van Soroptimisten Voorburg- Rijswijk voor een slaapverblijf voor meisjes. Met deze investeringen was totaal ongeveer euro gemoeid. Door verschuiving van activiteiten binnen SEISUD/GIOF en een sterke daling van de wisselkoers van de Ghana Cedi ontstond in december 2014 een tekort op de begroting, waardoor salarissen van medewerkers in het gedrang kwamen. In het hierboven opgenomen bedrag is een extra bijdrage van ELPG van 2500 euro opgenomen. Deze bijdrage is ook in de jaarrapportage 2014 van SEISUD/GIOF opgenomen. Formeel is dit bedrag echter door ELPG als voorschot 2015 overgemaakt; om die reden zal in de officiële, nog te verschijnen jaarrekening het bedrag bij SEISUD/GIOF 2500 euro lager liggen. De formele jaarrekening wordt door een extern bureau opgesteld en gecontroleerd; deze zal vermoedelijk eind mei gereed zijn. Er kunnen daarin kleine afwijkingen optreden ten opzichte van de bovengenoemde jaarrekening; ervaring leert dat de verschuiving doorgaans niet meer dan enkele tientjes bedraagt.

Jaarverslag Inhoudsopgave

Jaarverslag Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Wat is de ELPG? Wat doet de ELPG? Waar? Bedrag van medefinanciering in 2013 Inkomsten uit particuliere middelen Projecten: o Zasilari Ecological Farms Project (ZEFP) o Chera

Nadere informatie

Jaarverslag Inhoudsopgave

Jaarverslag Inhoudsopgave Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Wie is de ELPG? Wat doet de ELPG? Waar? Bedrag van medefinanciering in 2016 Inkomsten uit particuliere middelen Projecten: o Sirigu Ecological Initiative for Sustainable

Nadere informatie

Jaarverslag Compost verbetert de bodem en vergroot het saamhorigheidsgevoel!

Jaarverslag Compost verbetert de bodem en vergroot het saamhorigheidsgevoel! Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Wie is de ELPG? Wat doet de ELPG? Waar? Bedrag van medefinanciering in 2017 Inkomsten uit particuliere middelen Projecten: o Sirigu Ecological Initiative for Sustainable

Nadere informatie

FINANCIELE JAARREKENING 2014

FINANCIELE JAARREKENING 2014 FINANCIELE JAARREKENING 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Toelichting op de balans Deze jaarrekening betreft de eigen jaarrekening opgesteld

Nadere informatie

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding ELPG-Rondzendbrief Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding Laren NH., 24 juni 2013 We hebben weer een druk halfjaar achter ons. Helaas hebben we het zonder de subsidie van Impulsis

Nadere informatie

Schoolgebouw 1, met beschildering in traditionele patronen, aangebracht door lokale vrouwen

Schoolgebouw 1, met beschildering in traditionele patronen, aangebracht door lokale vrouwen ELPG-Rondzendbrief Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding Laren NH., 24 juni 2012 We hebben een druk half jaar achter de rug. Maar het is gelukt: het stichten van een landbouwvakschool

Nadere informatie

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding ELPG-Rondzendbrief Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding Laren NH., 14 juni 2011 We hebben een spannend half jaar achter de rug. Zal het lukken om een landbouwschool te stichten

Nadere informatie

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding ELPG-Rondzendbrief Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding Laren NH., 15 december 2009 Mede als gevolg van de economische crisis staat nu de ontwikkelingssamenwerking ter discussie.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Grasscutterhokken

JAARVERSLAG 2013. Grasscutterhokken STICHTING KWAHU GHANA Secretariaat: Linde 18 5509 NG VELDHOVEN E-mail: schier@ xs4all.nl Website: www.kwahu-ghana.nl Banknr. 1338.48.973 Giften aftrekbaar voor de belasting, omdat Kwahu-Ghana erkend is

Nadere informatie

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Inleiding Als bestuur van stichting Jabulani Kids Zimbabwe nodigen wij u graag uit dit jaarverslag te lezen. Wij hopen dat u na het lezen met ons van mening

Nadere informatie

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding ELPG-Rondzendbrief Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding Laren NH., 22 december 2010 Al weer een half jaar om sinds de vorige Rondzendbrief; de tijd vliegt. Er is weer veel

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding ELPG-Rondzendbrief Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding Laren NH., 15 juni 2010 Fijn om te kunnen melden dat er weer heel goede dingen gebeuren in onze projecten. Een studente

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding

ELPG-Rondzendbrief. Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Ter inleiding ELPG-Rondzendbrief Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana (ELPG) Laren NH., 15 juni 2007 Ter inleiding Fijn dat we u weer iets over ons werk in Ghana kunnen vertellen. Gelukkig veel goed nieuws,

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen te Limmen. Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017

Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen te Limmen. Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017 Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017 2 29 juni 2017 INHOUDSOPGAVE Blad ACCOUNTANTSRAPPORT Opdracht 4 Algemeen 4 JAARBERICHT

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer PUBLICATIE 2018 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl Email: office.nl@hoveraid.com

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1 1 Stichting Sharing Worlds Oprichting van Stichting Sharing Worlds is ontstaan naar aanleiding van het vrijwilligerswerk van Lars Mokveld in Tanzania van 2002 tot en met 2004. In die periode zette hij

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 PUBLICATIE BETREFFENDE KALENDERJAAR 2012 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl

Nadere informatie

developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt

developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt the well foundation Developing sustainable welfare, daar staat The Well foundation voor. Meer dan 10 jaar

Nadere informatie

Voorraden Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal

Voorraden Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal Stichting Rising Stars Nuenen Jaarrekening 2015 Balans per: 31 december 2015 (na resultaatbestemming) bedragen zijn in euro's (afgerond) 31-12-2015 31-12-2014 Activa Voorraden 1.500 800 Vorderingen en

Nadere informatie

Beleidsplan 2013 2016 van de Stichting Ayuda Maya

Beleidsplan 2013 2016 van de Stichting Ayuda Maya Beleidsplan 2013 2016 van de Stichting Ayuda Maya Inhoud Doelstelling en werkwijze Primaire fondsenwerving Andere activiteiten voor fondsenwerving Deskundigheidsbevordering Vermogensbeheer Besteding van

Nadere informatie

Stichting Dr. A. Rijpperda Wierdsma Fonds. Jaarrekening 2016

Stichting Dr. A. Rijpperda Wierdsma Fonds. Jaarrekening 2016 Algemene informatie Stichting Dr. A. Rijpperda Wierdsma Fonds Statutaire naam: Stichting Dr. Arnold Rijpperda Wierdsma Fonds Adres: Nicolaas Beetslaan 46 3743 HM Baarn KvK nr.: 41055403 RSIN: 816181470

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 4 Toelichting op de staat van baten en lasten 5

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 4 Toelichting op de staat van baten en lasten 5 Jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 4 Toelichting op de staat van baten en lasten 5 Inleiding Actuele ontwikkelingen in Tibet Inmiddels

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Fadhili

JAARVERSLAG Stichting Fadhili JAARVERSLAG 2015 Stichting Fadhili Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Activiteiten in Afrika 3 A. Burundi 3 B. Democratische Republiek Congo 4 C. Rwanda 6 2. Activiteiten in Nederland 7 A. Fondsenweving 7 B.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kontaanoo

Beleidsplan Stichting Kontaanoo Beleidsplan Stichting Kontaanoo 2015-2018 Doelstelling stichting Kontaanoo De stichting zet zich in voor duurzame ontwikkelingshulp rond het thema onderwijs in Gambia. Hiervoor ontwikkelt de stichting

Nadere informatie

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren.

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren. Stichting Maya School Guatemala nieuwsbrief december 2007 2003 Op de voorgrond de Padres de Familias, trots en blij met de school. De twee staande mannen hebben hun opleiding aan het Centro Educativo Comuniario

Nadere informatie

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede MOOI LEVEN HUIS EDE Jaarverslag en jaarrekening 2016 Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven Stichting Mooi Leven Huis Ede Inhoud Gegevens Stichting Mooi Leven Huis Ede... 2 Partners... 3

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015

Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015 Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015 Toelichting Staat van Baten en lasten 1. Inleiding Hieronder presenteert Sapope haar financiële verantwoording van de resultaten over

Nadere informatie

STICHTING 2BAB FOUNDATION, NAARDEN

STICHTING 2BAB FOUNDATION, NAARDEN STICHTING 2BAB FOUNDATION, NAARDEN JAARREKENING 2014 INHOUD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 BLZ. BESTUURSVERSLAG 2014 1 JAARREKENING 2014 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten 2014 3 Toelichting

Nadere informatie

Giften aftrekbaar voor de belasting, omdat Kwahu-Ghana erkend is als Algemeen Nut Beogende Instelling ( ANBI) JAARVERSLAG 2011

Giften aftrekbaar voor de belasting, omdat Kwahu-Ghana erkend is als Algemeen Nut Beogende Instelling ( ANBI) JAARVERSLAG 2011 STICHTING KWAHU GHANA Secretariaat: Linde 18 5509 NG VELDHOVEN E-mail: schier@ xs4all.nl Website: www.kwahu-ghana.nl Banknr. 1338.48.973 Giften aftrekbaar voor de belasting, omdat Kwahu-Ghana erkend is

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2012 DESTINO Geef een kind de toekomst! stichting WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag 2012 aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2019 t/m 2021 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin Katakle Business Plan 2011 2018 Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin 0 1. Inleiding Achtergrond De Katakle investeerdersgroep werkt sinds 2008 met The Hunger Project aan het einde

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2014 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

STICHTING 2BAB FOUNDATION, NAARDEN

STICHTING 2BAB FOUNDATION, NAARDEN STICHTING 2BAB FOUNDATION, NAARDEN JAARREKENING 2013 INHOUD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 BLZ. BESTUURSVERSLAG 2013 1 JAARREKENING 2013 Balans per 31 december 2013 2 Staat van baten en lasten 2013 3 Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan MTAA Nederland Men and Traditions Against Aids

Beleidsplan MTAA Nederland Men and Traditions Against Aids Beleidsplan MTAA Nederland Men and Traditions Against Aids Postadres Chassestraat 81 1057 JB Amsterdam Internet: MTAA.Nederland@gmail.com www.mtaa.nl Rekening nummer: 1258.42.325 te Amsterdam (IBAN: NL27RABO0125842325)

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn

Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn Jaarverslag 2011 Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea te Apeldoorn INHOUD Voorwoord Pagina 1 Algemeen 3 2 Verslag van de projecten

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Madowo Siaya

Stichting Madowo Siaya Beleidsplan Stichting Madowo Siaya 2018-2021 Datum: 6 juli 2018 Naam:: Peter de Jonge, voorzitter KvK nummer: 70365245 RSIN: 858294084 2 Beleidsplan Stichting Madowo Siaya kvk 70365245 RSIN 858294084 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen 2014 tot 2017 Inhoud: Inleiding Over de Stichting Kledingbank Nieuwleusen Missie Visie Bestuurssamenstelling Contactgegevens Doelstelling Doelgroep Werkwijze

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Over het jaar Stichting Vrienden van El-Shadai Krabbescheer 18 8265 JD Kampen Bankrekeningnummer: NL34 RABO 0155 5775 49 KVK: 08212101 Website: www.el-shadai.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2016

Beleidsplan 2012-2016 Beleidsplan 2012-2016 Website: www.straatkindghana.org 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...Pagina 2 2. Oprichting....Pagina 3 3. Doelstelling Pagina 3 4. Werving van fondsen.....pagina 4 5. Beheer van fondsen...

Nadere informatie

Jaarverslag van Stichting ABaCus

Jaarverslag van Stichting ABaCus Jaarverslag van Stichting ABaCus 2011 Jaarverslag Stichting ABaCus 2011 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Ontwikkelingen in 2011 2.1 Bestuursleden in Nederland 2.2 Werkgroepen 2.3 Impulsis 3. De Projecten

Nadere informatie

Jaarverslag van de stichting OMNDHP. Een mens kan klimmen op een andere mens om een derde mens te bereiken, een boom niet.

Jaarverslag van de stichting OMNDHP. Een mens kan klimmen op een andere mens om een derde mens te bereiken, een boom niet. Jaarverslag 2015-2016 van de stichting OMNDHP Een mens kan klimmen op een andere mens om een derde mens te bereiken, een boom niet. 2015-2016, jaar van de projectplanning, fondswerving en partnerschap

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016.

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016. Jaarverslag 2016 Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2016 van Stichting Help Sierra Leone. Graag informeren wij u over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone heeft

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5. Toelichting op de staat van baten en lasten 5

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5. Toelichting op de staat van baten en lasten 5 Jaarrekening 2012 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de staat van baten en lasten 5 2 Inleiding Actuele ontwikkelingen in Tibet Sinds

Nadere informatie

Stichting SuhuYini Jaarverslag 2015 Jaarplan 2016/2017

Stichting SuhuYini Jaarverslag 2015 Jaarplan 2016/2017 Stichting SuhuYini Jaarverslag 2015 Jaarplan 2016/2017 Stichting SuhuYini 15 november 2016 (suhuyini@live.nl) Inhoudsopgave Inleiding 3 Inkomsten en uitgaven SuhuYini 5 Inkomsten en uitgaven MDP 6 Evaluatie

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2019 Secretariaat: Comeniuslaan 97 3706 XD Zeist Inhoud Oprichting Doelstellingen Uitgangspunten en verloop van de stichting Toekomst van de stichting Zakelijke gegevens Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Financieel verslag 2014

Financieel verslag 2014 Financieel verslag 2014 De Flank 1 5301 JS Zaltbommel KvK nr. 30237825 RSIN: 819128788 INHOUDSOPGAVE 1 Jaarrekening stichting KenyaCare...3 1.1 SamenstellingsOpdracht...3 1.2 Balans 2014...4 1.3 Staat

Nadere informatie

The Thom Foundation Jaarverslag

The Thom Foundation Jaarverslag The Thom Foundation Jaarverslag 2012 1 Algemene gegevens Statutaire naam: Statutair gevestigd: Contactpersoon: Contactadres: The Thom Foundation te Deventer Dhr. S.L. Bredenbeek L. Majoorlaan 42, 1401

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2015 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Sharing is everything

Sharing is everything Sharing is everything Beleidsplan Stichting Periode 2011- januari 2020 Stichting Maliebaan 127 3527 CK Utrecht KvK nummer: 53529170 1. Inleiding Strategie, kernprincipes en uitgangspunten van de instelling

Nadere informatie

Livelihood support for widows and orphans

Livelihood support for widows and orphans UWAID GHANA EINDVERSLAG 2014-2017 ULLO WIDOWS ASSOCIATION IN DEVELOPMENT Livelihood support for widows and orphans maart 2017 1 INHOUD 1. Aanvraag ingediend bij Wilde Ganzen 2013 pag. 1 2. Budget en geplande

Nadere informatie

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2011 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kwahu Ghana

Beleidsplan Stichting Kwahu Ghana Beleidsplan 2012-2014 Stichting Kwahu Ghana Vs 1.1 Veldhoven, 14 januari 2013 Beleidsplan Stichting Kwahu-Ghana 2010-2014 vs 1.1, 14 januari 2013 1 / 6 Inhoudsopgave 1 Doelstelling stichting Kwahu Ghana....3

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. Stichting Madamfo Contactadres: Langstraat 9 4176BC Tuil. www.madamfo.com

Jaarverslag 2015. Stichting Madamfo Contactadres: Langstraat 9 4176BC Tuil. www.madamfo.com Jaarverslag 2015 Stichting Madamfo is opgericht in 1997 en ondersteunt in Ghana projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Madamfo is het Ghanese woord voor vriend. Stichting Madamfo Contactadres:

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com Jaarverslag 2014 Stichting Madamfo is opgericht in 1997 en ondersteunt in Ghana projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Madamfo is het Ghanese woord voor vriend. Stichting Madamfo Contactadres:

Nadere informatie

Beleidsplan Carelanka

Beleidsplan Carelanka Beleidsplan Carelanka 2016-2019 Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Beleidsplan Carelanka 2016-2019 2 1. Werkzaamheden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stichting Faja Lobi Friends For Future. Jaarrekening 2012. Jaarrekening. Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2012 2

Inhoudsopgave. Stichting Faja Lobi Friends For Future. Jaarrekening 2012. Jaarrekening. Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2012 2 Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Bijlagen: pagina Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 2 Staat van Baten en Lasten 2012 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Oekraine Projecten. Jaarverslag 2013

Stichting Oekraine Projecten. Jaarverslag 2013 Stichting Oekraine Projecten Jaarverslag 2013 Zwolle, 23 mei 2014 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Algemene informatie 2 Activiteiten en resultaat 2012 3 Verwachtingen en plannen voor 2014 3 Afsluiting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 STICHTING NADIA WALTERSINGEL 119 7314NP APELDOORN JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN

Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN INHOUD 1 BESTUURSVERSLAG 2 FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 2012 2.1 Balans per 31 december 2012 2.2 Staat van baten en lasten over 2012 2.3 Toelichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011. Patiënten Organisatie Stichting Transvisie VOORWOORD

JAARVERSLAG 2011. Patiënten Organisatie Stichting Transvisie VOORWOORD JAARVERSLAG 2011! JAARVERSLAG 2011 Patiënten Organisatie Stichting Transvisie VOORWOORD Het doet het bestuur van de Patiënten Organisatie Stichting Transvisie genoegen u het jaarverslag over 2011 te kunnen

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2014

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2014 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation

JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van PURE! Foundation 2015. Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben we met het bestuur een belangrijke basis gelegd voor de toekomst

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Backup Uganda 2015-2016

Beleidsplan Stichting Backup Uganda 2015-2016 Beleidsplan Stichting Backup Uganda 2015-2016 Profiel stichting Stichting Backup Uganda zet zich in voor een verbetering van de kwaliteit van onderwijs in Oeganda, in het bijzonder in de noordelijke regio.

Nadere informatie

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid 2015 t/m 2017 In het beleidsplan wordt ingegaan op de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en het financieel beheer van Stichting Dier&Recht.

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Wageningen RSIN

Beleidsplan Nutsdepartement Wageningen RSIN Beleidsplan Nutsdepartement Wageningen RSIN 816262652 1.Doelstelling Het departement Wageningen is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d.13 maart 2003. Het departement stelt zich ten doel

Nadere informatie

Stichting De Zeven Werken. Jaarverslag 2016

Stichting De Zeven Werken. Jaarverslag 2016 Stichting De Zeven Werken Jaarverslag 2016 Eindhoven, juni 2017 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2 2. Financieel jaaroverzicht 3 2.1. Balans 3 2.2. Staat van baten en lasten 3 2.3. Toelichting baten 4 2.4.

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016 Presbyterian ziekenhuis is gevestigd in New York City. 6 INHOUDSOPGAVE 1 Voorwoord 3 2 Activiteiten 3 3 Publiciteit 4 4 Externe contacten 4 5 Interne organisatie 4 6 Financiële verantwoording 4/5 7 Bestuur

Nadere informatie

STICHTING KAALO NEDERLAND JAARREKENING 2011

STICHTING KAALO NEDERLAND JAARREKENING 2011 STICHTING KAALO NEDERLAND JAARREKENING 2011 Boekjaar 1 januari 2011 31 december 2011 2 INHOUDSOPGAVE ALGEMENE GEGEVENS... 3 Doel stelling Stichting Kaalo Nederland:... 3 AANBIEDING ADMINISTRATIEKANTOOR...

Nadere informatie

Stichting Adamfo Ghana

Stichting Adamfo Ghana Jaarverslag 2013 Stichting Adamfo Ghana Voor het welzijn en een betere toekomst voor straatkinderen en kwetsbare jongeren in Ghana www.adamfoghana.com Inhoudsopgave Voorwoord 2 Hoofdstuk 1: Interne Organisatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Stichting The Flame Foundation. Jaarrekening 2011

Stichting The Flame Foundation. Jaarrekening 2011 Stichting The Flame Foundation Jaarrekening 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Jaarverslag... 2 Balans per 31 december 2011... 4 Staat van baten en lasten over 2011... 5 Toelichting behorende tot de

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Stichting Kenniscentrum voor Duurzame Ontwikkeling en Burgerinitiatieven (Stichting IDeeWinkel) Financieel jaarverslag 2014 Publicatie i.v.m. ANBI status 1 januari 2014 31 december 2014 1 INHOUD: Blad:

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA

JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA 2014 1 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 3 2. Activiteiten 4 3. Publiciteit 5 4. Samenwerking en kennisuitwisseling 5 5. Interne organisatie

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014 Voorwoord In het kader van de nieuwe ANBI-regeling per 1 januari 2014 zijn stichtingen met een ANBI status, zoals Stichting Furaha, verplicht hun jaarverslag te publiceren via internet. Stichting Furaha

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012)

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) 1 INLEIDING In 2012 heb ik in samen met mijn vader een reis door Sri Lanka gemaakt. Mijn vader is hier al meerdere malen geweest en kent de lokale bevolking. Hij

Nadere informatie

FreeTest Netwerkorganisatie van en voor testprofessionals

FreeTest Netwerkorganisatie van en voor testprofessionals FreeTest Netwerkorganisatie van en voor testprofessionals 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarverslag: Sociaal... 4 Resultaten over het jaar 2014... 4 Leden... 4 Bestuur... 5 Doelen voor het jaar 2015...

Nadere informatie

Eerste verjaardag Stichting WATER

Eerste verjaardag Stichting WATER 1 November 2008 Tweede nieuwsbrief Eerste verjaardag Stichting WATER Een jaar geleden zaten een tweetal leden van onze vriendengroep bij de notaris en de oprichting van de Stichting WATER werd een feit.

Nadere informatie

meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane

meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane In dit plan wordt het beleid voor de komende jaren vastgelegd. Het geeft inzicht in de manier waarop de Stichting Masibambisane haar doelstellingen

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 van Tanzania Stichting Tilburg

Jaarrekening 2016 van Tanzania Stichting Tilburg Bewust actief in Tilburg en in Same Jaarrekening van Tanzania Stichting Tilburg Stedenband Tilburg Same Tanzania Beneluxlaan 74 5042 WS Tilburg tel. (013) 7200820 E-mail. info@tilburgtanzania.nl www.tilburgtanzania.nl

Nadere informatie

STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2006

STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2006 STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2006 INLEIDING Voor u ligt het eerste jaarverslag van de Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka. Met dit jaarverslag wil het bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Steensoep

Jaarverslag 2013 Stichting Steensoep Jaarverslag 2013 Stichting Steensoep Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl 1. Over Stichting Steensoep

Nadere informatie

Stichting Sizanani Amsterdam

Stichting Sizanani Amsterdam Stichting Sizanani Amsterdam Rapport jaarrekening 1 maart 2017-28 februari 2018 Adres: Willem Pijperstraat 172 2551 CP s-gravenhage RSIN 803442154 KvK no.: 41213848 1 Rapport jaarrekening 2017-2018 INHOUD

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

REDEMPTION CHILDREN S HOME

REDEMPTION CHILDREN S HOME REDEMPTION CHILDREN S HOME JAARVERSLAG 2015 P.O. Box DM 4, Damongo, Tel: (+233) 024 4726 732 Email: abrahamsaaka@gmail.com, redemptionchildren@gmail.com 1 Jaarverslag 2015 Redemption Children s Home 2015

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Global Hospital Nederland (SGHN) 2016

Jaarverslag Stichting Global Hospital Nederland (SGHN) 2016 Jaarverslag Stichting Global Hospital Nederland (SGHN) 2016 Doelstellingen van de Stichting zoals verwoord in de statuten: 1.De doelen van de stichting zijn om enerzijds de gezondheidszorg in India te

Nadere informatie