Jaargang 7 September 2014 Nummer 64. Bron van ons bestaan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 7 September 2014 Nummer 64. Bron van ons bestaan"

Transcriptie

1 Jaargang 7 September 2014 Nummer 64 Bron van ons bestaan Onze Vader, bron van ons bestaan De eenheid verbindt ons Het licht schijnt in ons De liefde vult ons hart In de hemel en hier op aarde Inspireer ons elke dag Leer ons door te ervaren Zoals wij anderen laten ervaren Laat ons luisteren naar onze ziel En verlos ons van ons ego Want in ons bevindt zich het koninkrijk, wij krijgen alle kracht en hebben toegang tot Uw heerlijkheid, voor altijd. ArtemisiA ArtemisiA:

2 Vrijdag 12 september Eerste avond van het nieuwe seizoen bij de custodie Oudenbosch. Plaats van samenkomst: Trefpunt onder de basiliek. Aanvang: uur. Zaterdagmiddagen 20 september, 4, 18 en 25 oktober 2014 In het kerkje van Ellesdiek (Van Hattumstraat 5, Ellewoutsdijk) exposeren Martine Buitink, Harold Sarneel en wijlen Jan Scheffers ofm.cap in een expositie rond het Zonnelied van Franciscus. De expositie is geopend van tot uur en verder na afspraak: Meer over deze expositie verder op in deze nieuwsbrief Zaterdag 13 september 2014 Het is vandaag Open Monumentendag. Ter gelegenheid daarvan wordt in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen een expositie ingericht met als titel: Franciscus verbeeld. Er worden schilderijen van de vorig jaar overleden Jan Scheffers ofm cap tentoongesteld. Martine Buitink zal enkele keramiekbeelden laten zien en veel over Franciscus van Assisi vertellen. De kerk is geopend van tot uur. Meer over dit weekend verder op in deze nieuwsbrief. Vrijdag 3 oktober 2014 Om uur begint een gebedsviering in de Hellemonskapel in Oudenbosch. Aansluitend is er een programma rond Franciscus. De Hellemonskapel bevindt zich onder de basiliek van Oudenbosch, ingang Hellemonsstraat. Donderdag 23 oktober tot en met zondag 26 oktober (14.00 uur) In broederhuis St. Marie in Huijbergen: Keerdagen. Lees hier meer over elders in deze nieuwsbrief.

3 Franciscus verbeeld In taal, kleuren en beelden wordt via een kleine tentoonstelling aandacht besteed aan Franciscus van Assisi, die leefde van 1182 tot Beelden en taal kunnen voor ons vaak de grenzen van het eindige doorbreken Want zien is meer dan kijken. Bij het zien hoort ook verbeelding, Religie en kunst, ze zijn beide van verbeelding. Franciscus van Assisi kunnen we zien als een monument van eenvoud, vrede, gastvrijheid en naastenliefde. Op zaterdag 13 september, Monumentendag, zijn er in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel in Vlissingen (tegenover het stadhuis) schilderijen te zien van de helaas vorig jaar overleden Jan Scheffers, ofm cap. Ook staan er beelden van Martine Buitink rond het thema. Jan Scheffers. Archieffoto: Peter Vrancken Het boekje Franciscus verbeeld van Jan Scheffers, waarin veel schilderijen van franciscaanse onderwerpen staan, voorzien van korte, toelichtende persoonlijke teksten van Jen, is voor een zacht prijsje te koop. Evenals kaarten van het Zonnelied. Dat alles als een uitnodiging om de weg van de verbeelding te gaan en de overeenkomst te ervaren tussen kunst en religie. Martine Buitink met enkele keramiekbeelden Foto: Peter Vrancken Martine Buitink, lid van de Franciscaanse Beweging, zal aanwezig zijn en kan veel over Franciscus van Assisi vertellen. U bent van harte welkom. De kerk is op Monumentendag geopend van tot uur.

4 Inzamelingsaactie voor restauratie Franciscusvaandel De H. Maria Parochie Walcheren in Vlissingen gaat een inzamelingsactie organiseren om een 101-jarig Franciscusvaandel te kunnen restaureren door een professioneel atelier in het Belgische Brugge. De actie start op zaterdag 13 september, Monumentendag. Tekst: Peter Vrancken Het vaandel is rond 1913 maakt in opdracht de De Derde Orde. Dat was een mannenclub die zich inzette voor het ondersteunen van arme gezinnen. Het vaandel stond in de toen nog in gebruik zijnde R.K. Kerk in de Wilhelminastraat in Vlissingen, toen nog Pottekaai. De kerk heette indertijd de St. Jacobuskerk. Het vaandel is gemaakt in de art-stijl en was een vervolg op de Jugendstil. Dat is nog goed in het vaandel te zien en deze overgang maakt het doek zeer bijzonder en is om die reden een kostbaar bezit. Het vaandel is gemaakt door de firma P.P. Rietfort in Haarlem Toen de Onze Lieve Vrouwekerk in 1938 werd vergroot en de St. Jacobuskerk werd gesloopt ( door gebreken) kwam het Franciscusvaandel samen met het Mariavaandel (zelfde stijl en ook gemaakt in 1913) terecht in de Onze Lieve Vrouwekerk. Foto: Peter Vrancken

5 De franciscaanse weg in je leven Een kennismaking met de franciscaanse spiritualiteit Ontmoetingshuis t Stoofje biedt belangstellenden de gelegenheid om nader kennis te maken met Franciscus en zijn spiritualiteit. Vanaf woensdag 1 oktober a.s. worden er hierover zes tweewekelijkse bijeenkomsten verzorgd. Tijdens deze bijeenkomsten luisteren we naar hoofdstukken uit het leven van Franciscus. Bij ieder hoofdstuk gaan we op zoek naar de levenshouding die daarin naar voren komt. Vervolgens lezen we enkele franciscaanse teksten die daarbij aansluiten. Tenslotte gaan we met elkaar in gesprek over wat ons raakt in deze manier van leven en wat dit ons te zeggen heeft. De bijeenkomsten worden gehouden in t Stoofje, Stoofstraat 15 te Oudenbosch en duren van tot uur. De kosten bedragen 40 euro. Informatie en opgave: Kees van der Ham: telefoon: ; cvanderham@home.nl Voor informatie over de custodie Oudenbosch kunt u zich wenden tot Sonja van den Bergh René Palings Lollestraat 11A Mgr. Van Rooijstraat GK Oudenbosch 4711 AL St. Willebrord Telefoon: f.b.oudenbosch@gmail.com Keerdagen bij de broeders van Huijbergen Het bekeringsproces van Franciscus (en van onszelf) Onder de titel 'Keerdagen' organiseert de franciscaanse custodie Bergen op Zoom e.o. in samenwerking met en ten huize van de Broeders van Huijbergen een nieuw bezinningsweekend, geïnspireerd door Franciscus. Het geheel is ingebed in de dagorde en het leefritme van de broeders. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij open staan voor het aanbod en actief aan het gehele programma deelnemen. Aan deze bezinningsdagen kunnen maximaal 8 mensen deelnemen en inschrijving vindt plaats in volgorde van aanmelding. Wees er dus snel bij als je belangstelling hebt! Data: Locatie: Organisatie: Kosten: donderdag 23 oktober (15.30 uur) tot en met zondag 26 oktober (14.00 uur) Broederhuis St. Marie, Huijbergen (West-Brabant) Custodie Bergen op Zoom i.s.m. de Broeders van Huijbergen 110,- incl. overnachting, maaltijden, koffie/thee, schriftelijke informatie e.d. Mocht het bedrag een belemmering vormen, bespreek dit dan even.

6 Het Zonnelied in beeld Voor het eerst in de geschiedenis van t Kerkje van Ellesdiek wordt een thematische tentoonstelling georganiseerd rond het Zonnelied van Franciscus. Tekst: Peter Vrancken De opening van deze expositie vindt plaats op zondag 7 september a.s. om uur. U vindt het kerkje aan de Van Hattumstraat 5 in Ellewoutsdijk. Het kerkje is al geopend vanaf uur.,,het Zonnelied verbeeld, luidt de naam van de tentoonstelling. Martine Buitink, Harold Sarneel en wijlen Jan Scheffers ofm.cap exposeren schilderijen en keramiek. De opening mag ook bijzonder worden genoemd. Antoon Mars en Harrie v.d. Bosch, kapucijnen uit Tilburg, houden een inleiding over Bron en inspiratie van het Loflied van de schepselen, zoals het Zonnelied ook wel wordt genoemd. Schilderij De Zon van wijlen Jan Scheffers Foto: Harold Sarneel Rens Stobbelaar, custos van het oude klooster Bij de Kapucijnen uit Velp bij Grave zal het Zonnelied in de oorspronkelijke taal, het Oud-Italiaans, zingen. Hij zal bovendien vertellen over zijn werk en leven. Martine Buitink licht haar beelden toe en Harold Sarneel vertelt over de schilderen van Jan Scheffers en zijn eigen werken.

7 Noord-Bevelands dialect Het Zonnelied zal ook worden gezongen door Anja Kopmels, maar dan in het dialect van Noord-Beveland. De opening, die naar verwachting een uur zal duren, wordt passend afgesloten met samenzang. Clara en Franciscus. Keramiek van Martine Buitink Foto: Peter Vrancken Tijdens de open dagen is er ook een tentoonstelling van bloemstukken met het thema Vrijheid te bekijken. Het thema is gekozen vanwege de herdenking van de bevrijding van Zuid-Beveland 70 jaar geleden. Meer weten? Wilt u meer weten over t Kerkje van Ellesdiek en de vele activiteiten in de kerk? Kijk dan op:

8 Stoutenburg: Informatiemiddagen en Koken met de seizoenen Kom naar een informatiemiddag van Milieuproject Stoutenburg als je wilt weten hoe de bewoners er wonen, wat ze doen en waarom. Je krijgt informatie over het project en een rondleiding door huis, moestuin en bos. Data en tijd: 26 oktober en 23 november ( uur). Meer informatie: mail naar of bel naar Kosten: vrijwillige bijdrage. Koken met de seizoenen: Vegetarisch koken met biologische groenten van het seizoen uit de tuin van Stoutenburg. Samen oogsten, groenten schoonmaken, een maaltijd bereiden en genieten van het (h)eerlijke eten. Data en tijd: 11 september, 2 oktober, 13 november en 11 december (steeds van tot uur). Meer informatie en aanmelding: mail naar post@stoutenburg.nl of bel naar en vraag naar Carolien Looman. Kosten: 15,00 per keer. Locatie: Franciscaans Milieuproject Stoutenburgerlaan PB Stoutenburg.

9 Activiteiten van het Franciscaans Jongerenwerk! 1. Het Franciscaans Jongeren Treffen bij de clarissen en franciscanen in Megen. 2. Weekend en midweek voor jongeren bij de franciscanen in Megen. 3. Activiteiten bij La Verna in Amsterdam. In oktober vindt in Megen voor de 15 e keer het Franciscaans Jongeren Treffen plaats, een weekend speciaal voor jongeren die samenkomen in de Franciscaans geest. Thema van dit jaar is: Goed nieuws! Je bent te gast in de kloosters van de Franciscanen en Clarissen in Megen. Op het programma, voorbereid door enkele broeders en jongeren, staan vieringen, een pelgrimstocht, workshops tot en met een bonte avond met talenten uit eigen kring. Data: 10 oktober (19.30 uur) 12 oktober (14.30 uur) Prijs: 40,- (na 15 september 50,00) Jongerenweekend: Wat is mijn missie? Oktober is wereldmissiemaand. Er is die maand bijzondere aandacht voor mensen die naar andere landen trekken om zich daar in te zetten voor kortere of langere tijd. Anderen zien hun missie dichter bij huis. Waar zie jij jouw levensmissie? Daarover gaat dit weekend. We laten ons daarbij inspireren door verhalen van elkaar en van andere mensen in het heden én het verleden, zoals Franciscus. In deze dagen leven we mee op het ritme van de broeders. Data: 17 oktober (20.00 uur) 19 oktober (14.30 uur) Prijs: 40,00 Midweek voor jongeren Samen met andere jongeren enkele dagen meeleven in het klooster in Megen, dat kan. We volgen het dagritme van de communiteit. Daarbinnen komen we soms bij elkaar voor een ontmoeting rondom een verhaal of een film. We steken de handen uit de mouwen in de kloostertuin en maken een meditatieve wandeling over de dijk. Er moet niets deze dagen, maar daarom kan er wel van alles gebeuren.

10 Data: 21 oktober (15.00 uur) 24 oktober (11.00 uur) Prijs: 60,00 Informatie en opgave: Theo van Adrichem ofm Kloosterstraat 6, 5366 BH Megen website: > samen op weg Vier Activiteiten bij La Verna in Amsterdam speciaal bedoeld voor jong volwassenen van jaar! Voor meer info en aanmelding: Fer van der Reijken ofm, Derkinderenstraat 82, 1062 BJ Amsterdam Verbeeld je binnenkamer in een doosje Ik zou je het liefst in een doosje willen doen Dat kun je zeggen van heel dierbare mensen, ervaringen of plekken. Je kunt je binnenkamer heel persoonlijk en creatief op de wereld zetten in een doosje. Zonder eerst veel na te denken of te verwoorden gaan we aan het werk in tastbaar materiaal. Van lucifersdoosje tot schoenendoos, van schapenwol tot schelpen. En dan vind je zomaar woorden die je niet eerder vond. En kijk je anders naar die zo dierbare plek in jou. Ben je niet zo van het verbeelden, dan kun je jouw binnenkamer iets toedichten of er een brief aan schrijven. Na afloop neem je iets moois mee naar huis. Datum: zaterdag 20 september Tijd: uur uur Prijs: 15,00 Docent: Sandra van der Zon Sandra van der Zon studeerde HBO SPH, volgde de Padmaopleiding (post-hbo opleiding voor toegepaste spiritualiteit en zingeving in Nijmegen) en werkt als woonbegeleider van mensen met een licht verstandelijke beperking in Tilburg. 2. Dans- & Meditatiedag: Eigenheid in Contact Een verlangen dat veel mensen kennen is om je vrij te voelen. Dat je mag zijn wie jij bent. Vaak passen we ons aan en luisteren niet naar onszelf. Soms weten we niet eens meer wat onze eigenheid is. Door middel van vrije dans en meditatie keren we terug naar onze eigenheid.

11 Bij vrije dans laat je je meevoeren op de muziek en op wat in de ontmoeting met een ander ontstaat. We creëren een balans tussen: op jezelf dansen & contact maken met een ander. Tussen ingetogenheid, stilte & speelsheid, dynamiek. Je hoeft niet ervaren te zijn met dansen, maar voel wel het verlangen om in beweging te komen. Datum: zaterdag 4 oktober Tijd: uur uur Prijs: 25,00 Docenten: Mathilda van Ameijde, Michael Verheijen Mathilda van Ameijde is dramatherapeute, adviseur en trainer bij BRUG Training en Coaching in de Zorg en co-owner bij Dansklooster en Leefinverbinding. Michael Verheijen volgde de opleiding klassiek en modern ballet aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam en bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Initiatiefnemer van Dansklooster. Voor meer info: 3. Hartenkracht in speksteen In deze workshop neem ik je mee op een meditatieve reis in je eigen lijf, met als eindstation je eigen hart. Wat leeft er in je hart, waar gaat jouw hart sneller van kloppen en welke kracht woont er in je hart? Deze kracht zetten we stap voor stap om in een persoonlijk krachtbeeld voor jezelf. Vanuit een aantal schetsen in klei maken we de overstap naar jouw krachtbeeld in speksteen. Speksteen is een zachte steensoort die zich makkelijk laat bewerken met vijlen en schuurpapier. Tot slot wordt je steen gepolijst en kun je je steen als gedenksteen van jouw hartenkracht mee naar huis nemen. (Trek kleren en schoenen aan die lekker zitten én vies mogen worden.) Datum: zaterdag 18 oktober Tijd: uur uur Prijs: 25,00 Docent: Annemiek Zijp van Ginneken

12 Annemiek Zijp van Ginneken is derdejaars student kunstzinnige therapie beeldend aan de Hogeschool Leiden. Onder de naam PassieKunst maakt ze meditatieve kleurkunst doeken en bijbeltaferelen. Mede-organisator van het jaarlijkse Franciscaans Jongerentreffen in Megen. 4. Mediteren, ook iets voor jou! (5x) Mediteren is een oefening in stil worden en aandachtig zijn. Het brengt je naar kalmte in jezelf. Dit doe je door je te richten op een goede lichaamshouding, op je ademhaling en op je bewustzijn van het hier-en-nu. Hiervoor gebruiken we diverse meditatievormen uit verschillende eeuwenoude tradities die werken met tekst, klank en beweging. Deze avonden zijn voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat meditatie is en wat het voor jou kan betekenen. En hoe je dit kunt inpassen in je dagelijks bestaan. Data: woensdag 29 oktober, 5, 19 november, 3, 17 december Tijd: uur uur Prijs: 50,00 Docent: Henk Bruijn Henk Bruijn werkte als opleider en adviseur in begeleidingsprocessen in het MBO. Hij is o.a. opgeleid in Transactionele Analyse, is Master Practitioner NLP en studeerde theologie aan de leergangen van de VU.

13 Aanbod vanuit Franciscaans Jongeren Werk (18 30 jaar). Franciscaans Jongeren Treffen 2014 Data: oktober 2014 in Megen. Thema van dit jaar is: Goed nieuws! Informatie en opgave Theo van Adrichem ofm Kloosterstraat 6, 5366 BH Megen Telefoon: / website: Ga voor een uitgebreid overzicht van franciscaanse activiteiten in Nederland naar:

14 Franciscaanse spiritualiteit Wilt u meer lezen over de Franciscaanse spiritualiteit? Bezoekt u dan eens een van de onderstaande websites wordpress.comwww.stoutenburg.nl Disclaimer Deze gratis digitale nieuwsbrief verschijnt onregelmatig, maar in ieder geval zodra er nieuws te melden is. De nieuwsbrief wordt verspreid onder alle leden van de Franciscaanse Beweging in Zeeland, waarvan wij het adres kennen. Bovendien wordt deze nieuwsbrief ook verstuurd naar een groot aantal leden van de Custodie Oudenbosch, alle overige custodieën en personen, die op enigerlei wijze betrokken zijn bij de Franciscaanse Beweging alsmede naar andere geïnteresseerden. Kent u wellicht mensen die de nieuwsbrief niet hebben ontvangen, maar hem wel graag willen ontvangen? Persoonlijk aanmelden kan door een te sturen aan de redactie: custodiezeeland@gmail.com. Afmelden kan met een naar hetzelfde adres. Vermeld a.u.b. wel altijd de onderwerpregel in de laatste aan u verzonden nieuwsbrief. Nieuws? Heeft u ook nieuws voor onze digitale nieuwsbrief? Graag een naar de redactie: custodiezeeland@gmail.com. Wilt u in ieder geval uw naam en telefoonnummer vermelden, zodat we in voorkomend geval contact met u kunnen opnemen? Foto s? Wanneer u ons foto s stuurt kunnen wij deze uitsluitend plaatsen, wanneer daarvoor geen rechten (ook aan derden) zijn verschuldigd. Wilt u dat uitdrukkelijk in uw vermelden? Met toezending van foto s verklaart u zich hiermee bekend. Wilt u altijd de naam van degene die de foto heeft gemaakt vermelden? Fotoverantwoording De foto in de kop van deze nieuwsbrief is gemaakt door Peter Vrancken Overname van tekst uit deze digitale nieuwsbrief is uitsluitend toegestaan onder vermelding van: ''Bron: digitale nieuwsbrief Franciscaanse Beweging, custodie Zeeland''. Voor het overnemen van beeldmateriaal is voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie nodig.

Custodie Zeeland. Jaargang 7 Augustus 2014 Nummer 63. Zomaar gesproken woorden

Custodie Zeeland. Jaargang 7 Augustus 2014 Nummer 63. Zomaar gesproken woorden Jaargang 7 Augustus 2014 Nummer 63 Zomaar gesproken woorden dat ik je raakte Mijn niet doordachte zomaar gesproken woorden bleken vast te hechten aan pijnlijke plekken dat ik er was maar niet voor jou

Nadere informatie

Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62. Ruïne in het water

Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62. Ruïne in het water Jaargang 7 Juli 2014 Nummer 62 Ruïne in het water Ik kan je zien en toch ook niet een donkere schim die afsteekt tegen de door de zon beschenen en vanuit het water omhoog rijzende toppen Glinsterende golven

Nadere informatie

Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015

Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015 Open Dag La Verna zaterdag 19 september 2015 Vanaf 13.30 uur: inloop met koffie/thee [grote zaal/tuin] 14.00 uur: Opening door coördinator Fer van der Reijken [grote zaal] Drie rondes activiteiten Ronde

Nadere informatie

WORKSHOPS SEPTEMBER MEGEN FRANCISCAANS JONGEREN TREFFEN (FJT) OCHTEND EN MIDDAGPROGRAMMA

WORKSHOPS SEPTEMBER MEGEN FRANCISCAANS JONGEREN TREFFEN (FJT) OCHTEND EN MIDDAGPROGRAMMA 23 25 SEPTEMBER MEGEN OCHTEND EN MIDDAGPROGRAMMA Tijdens het ochtend programma worden we meegenomen door franciscaan Guy Dilweg (links) en jezuïet Nikolaas Sintobin (rechts) in hoe hun ordestichters de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015 Onderweg met Franciscus We gaan iets nieuws beginnen... Deze folder gaat over iets nieuws. In het komend seizoen bieden we een aantal activiteiten

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING augustus 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING augustus 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 254 26 augustus 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Franciscus ter schure in Open Deur

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

40 e jaargang nr 1 Programma 2015

40 e jaargang nr 1 Programma 2015 40 e jaargang nr 1 Programma 2015 Het programma van de basisgroep De Vier Handen moet nog nader worden ingevuld. Wel staan de data grotendeels vast. Het bestuur doet bij dezen een dringend beroep om je

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Lieve allemaal, Nog een laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Misschien maak je plannen voor je vakantie of heb je die al gemaakt. Sommige van jullie

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Jaargang 6 September 2013 Nummer 52. Terugblik. Zoekend naar een echo in het donker weerklank van mijn ziel. vervlogen de dagen

Jaargang 6 September 2013 Nummer 52. Terugblik. Zoekend naar een echo in het donker weerklank van mijn ziel. vervlogen de dagen Jaargang 6 September 2013 Nummer 52 Terugblik Zoekend naar een echo in het donker weerklank van mijn ziel vervlogen de dagen Ik kijk achterom verleden pakt mijn hand en neemt me mee naar onbekende hoogten

Nadere informatie

Franciscus van Assisi ( )

Franciscus van Assisi ( ) Franciscus van Assisi (1182-1226) Franciscus, waarom loopt iedereen achter jou aan? Je bent maar klein, niet mooi en je bent niet geleerd. En toch lopen massa s mensen achter je aan. Hoe krijg je dat voor

Nadere informatie

Jaargang 7 April 2014 Nummer 59. Geluk

Jaargang 7 April 2014 Nummer 59. Geluk Jaargang 7 April 2014 Nummer 59 Geluk Gelukkig zijn is heel eenvoudig Het geheim zit in het zijn niet in weemoed en verlangen naar wat was en wat kan zijn Maar in dat wat zich nu aandient ook al doet het

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Agenda. januari. Agenda. februari. Agenda. 10.30 uur: 10.15 uur: maart. Open dag. zaterdag. klassen. echt niet Jullie zijn VAN 10.00 12.

Agenda. januari. Agenda. februari. Agenda. 10.30 uur: 10.15 uur: maart. Open dag. zaterdag. klassen. echt niet Jullie zijn VAN 10.00 12. Agenda januari 31 jan Open dag: klassen 1 t/m 5 op school Nieuwsbrief 30 januari 20155 (redactie Koos Blasé) Agenda februari (N.B. aanvangstijd ouderavondenn is 20.00 uur tenzij anders vermeld) 3 febr

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

LEVENS MONUMENT. een gedenkenis van het leven, als viering of als afscheid

LEVENS MONUMENT. een gedenkenis van het leven, als viering of als afscheid LEVENS MONUMENT een gedenkenis van het leven, als viering of als afscheid Welke momenten waren wezenlijk in uw leven, voor uzelf en voor uw naasten? Vaak staan we hier bij stil op gedenkwaardige momenten:

Nadere informatie

Jaargang 6 Januari 2013 Nummer 43. Br. Jan Scheffers heeft deze aarde verlaten

Jaargang 6 Januari 2013 Nummer 43. Br. Jan Scheffers heeft deze aarde verlaten Jaargang 6 Januari 2013 Nummer 43 Br. Jan Scheffers heeft deze aarde verlaten Afgelopen vrijdagmiddag, 25 januari 2013, is ons aller broeder Jan Scheffers ofmcap (1936-2013) overleden. Zaterdag 2 februari

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

Het verhaal van mijn leven. Biografische cursus waarin buurtgenoten zich verbinden

Het verhaal van mijn leven. Biografische cursus waarin buurtgenoten zich verbinden Het verhaal van mijn leven Biografische cursus waarin buurtgenoten zich verbinden Cursus voor Fact-cliënten en andere buurtbewoners door Ria Velema, Ann Evers-Schillhorn van Veen, casemanagers Fact Lentis

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Programma 27, 28 & 29 maart

Programma 27, 28 & 29 maart Programma 27, 28 & 29 maart Tijdens dit weekend staat op Ecodorp Ppauw de bodem centraal. De bodem heeft hier jarenlang begraven gelegen en het wordt hoog tijd de bodem weer wat ruimte en lucht te gunnen.

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

Voedsel voor de ziel

Voedsel voor de ziel Voedsel voor de ziel Activiteiten Protestantse gemeente Schoorl Groet Camp programma 2016-2017 De Protestantse Gemeente van Schoorl Groet en Camp is een open gemeenschap met een programma-aanbod voor iedereen

Nadere informatie

COACHFRIEND. Werkboek. (voeg hier je profielfoto toe)

COACHFRIEND. Werkboek. (voeg hier je profielfoto toe) COACHFRIEND Werkboek (voeg hier je profielfoto toe) Van : Email : Mobiel : Skype/Lync : Leeftijd : Beroep : Opleiding: (Kruis je keuze aan) Universitair/ HBO/ MBO Dit document is vertrouwelijk en mag niet

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn.

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn. VESPER op woensdag maart 016 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: 19.15 uur Liturgen: Agneta Markusse en Ali Bos Pianist: Janny van der Meer Thema: 'De vreemdeling in ons midden' STILTE VOOR DE VESPER

Nadere informatie

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan.

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan. Geachte belangstellende, Allereerst bieden wij u bij het begin van dit nieuwe jaar onze beste wensen voor 2015 aan. Graag brengen wij u ook nu weer op de hoogte van het laatste nieuws over de activiteiten

Nadere informatie

Doorbraak Dagen Dagboek Dag 2

Doorbraak Dagen Dagboek Dag 2 Doorbraak Dagen Dagboek Dag 2 Doe de challenge 8 dagen lang en doorbreek je blokkades: Op naar meer flow, geluk en energie! Welkom! Heel erg leuk dat je meedoet aan de Doorbraak Dagen Challenge! Dit is

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN Thema: In vertrouwen Zijn Yoga, meditatie, beeldend werken, stilte, de schoonheid van de natuur, samen zijn of alleen, in rust en met

Nadere informatie

Kunsttraject Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen

Kunsttraject Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen Kunsttraject 2018-2019 Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen Nieuw kortdurend creatief traject 5 lesbijeenkomsten o.l.v. Drs. Loucas van den Berg Start maandag 19 november Kunst heeft te maken met de

Nadere informatie

Winternieuwsbrief 2017

Winternieuwsbrief 2017 Geachte belangstellende, Winternieuwsbrief 2017 De zachte winter maakt Weverslo vroeg rijp voor het voorjaar. Vroege sneeuwklokjes steken al hun kopjes boven het maaiveld uit. Wandelaars ervaren in de

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Jongerenviering op 25 oktober in Vlissingen

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014

Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014 Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014 1. Programma van het weekend 2. Docenten 3. Info over de locatie en omgeving 4. Praktische info 5. Inschrijfformulier www.nienjabrouwer.nl Van vrijdag 11 juli

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Gerecht van je keuze. Kaarten op tafel. Hartstochten en verlangens. Uit je eigen keuken. Om aan te proeven. je eigen onderwerp

Gerecht van je keuze. Kaarten op tafel. Hartstochten en verlangens. Uit je eigen keuken. Om aan te proeven. je eigen onderwerp Uit je eigen keuken Gerecht van je keuze je eigen onderwerp We gaan rond de tafel met elkaar in gesprek over dat onderwerp dat jij graag aan wil kaarten in gezelschap van een groep vrienden en bekenden

Nadere informatie

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept Startweekend 2017 Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september Huis van God en mensen startweekend sept. 2017 1 Op de startzondag zeggen we tegen elkaar: Kijk de kerk met haar eeuwenoude traditie. Haar

Nadere informatie

Wim Suermondtprijs 2014

Wim Suermondtprijs 2014 Wim Suermondtprijs 2014 Het thema: Water en Vuur natuur warmte spanning passie...water... tegenstellingen gevecht botsing...vuur... karakter beleving fantasie kracht Maak een kunstwerk met als thema Water

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Stemexpressie in verbinding !!! INTENSIEVE ZANGCURSUS! «LUISTER EN ZING»! GEÏNSPIREERD OP DE FILM! «AS IT IS IN HEAVEN»!!

Stemexpressie in verbinding !!! INTENSIEVE ZANGCURSUS! «LUISTER EN ZING»! GEÏNSPIREERD OP DE FILM! «AS IT IS IN HEAVEN»!! S O U N D X P E R I E N C E Stemexpressie in verbinding INTENSIEVE ZANGCURSUS «LUISTER EN ZING» GEÏNSPIREERD OP DE FILM «AS IT IS IN HEAVEN» TER LOO- 27 EN 28 DECEMBER 2014 Els Cuypers - Jan Davidtsstraat

Nadere informatie

5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015

5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015 5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015 01. Foto van de maand ZOMER met als thema ZOMERS ETEN EN DRINKEN. Aanvullende info Foto van de maand : 1. Foto maken in de hoogste resolutie (beste camerastand). 2. In

Nadere informatie

Nadieh Jolyn Siekmans

Nadieh Jolyn Siekmans Vlinder, fladderend in de lucht doe je hen de groeten in jouw vlucht als je ze boven de hoogste bomen wellicht zult tegenkomen Samenkomst voor het afscheid van Nadieh Jolyn Siekmans * 9 mei 1994 17 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING augustus 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING augustus 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 205 16 augustus 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Hoe gaat het met onze pastor Bernard?

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Museumplein Amsterdam

Museumplein Amsterdam Onthaastpad Museumplein Amsterdam Welkom op het Onthaastpad In dit boekje vind je een stilte wandeling. Op het Museumplein hebben we Onthaastpaden ontworpen. Volg je gevoel, kies een richting en loop de

Nadere informatie

Oasemoment 'Leer mij hoe ik bidden moet' Emmaüsparochie - donderdag 26 juni 2014

Oasemoment 'Leer mij hoe ik bidden moet' Emmaüsparochie - donderdag 26 juni 2014 Oasemoment 'Leer mij hoe ik bidden moet' Emmaüsparochie - donderdag 26 juni 2014 Muziek: Klokkengelui Gedicht Gij badt op enen berg alleen, en... Jesu, ik en vind er geen waar 'k hoog genoeg kan klimmen

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Uit de Regel voor de Nikola - kommuniteit:

Uit de Regel voor de Nikola - kommuniteit: Nikola-kommuniteit De Nikola-kommuniteit is een religieuze leefgemeenschap van mannen en vrouwen die een viertal huizen bewonen in Utrecht. De gemeenschap werd opgericht in 1964. Zij ontstond als de kerngroep

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017 novacollege.nl/welzijn Begeleiding Kinderopvang Onderwijs Sociaal werk Welzijn 2016/2017 Van jongs af weet ik al dat ik wil werken met verstandelijk beperkte jongeren. Dat is vanwege mijn broertje, ik

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Soefi centrum Den Bosch april 2019.

Nieuwsbrief Soefi centrum Den Bosch april 2019. Nieuwsbrief Soefi centrum Den Bosch april 2019. Lieve mensen, elk jaar ben ik weer verwondert over de geweldige schoonheid van de natuur. In dit jaargetijde komen uit de kleinste takjes weer voorzichtig

Nadere informatie

Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade

Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade Welkom en opening (10 min.) Deel 1: gesprek rond het thema (45 min.) gezamenlijk lezen van de inleidende tekst bij het thema uit het werkschrift

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Hooggevoeligheid & Energie Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Thema s: Herkennen van & omgaan met (Hoog)gevoeligheid en spiritualiteit. Energetisch reinigen en

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 3)

Luisteren: muziek (A2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier!

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! BEURS PIJNACKER - WITTE HUIS Op 11 april houdt Oberon haar jaarlijkse

Nadere informatie

EVANGELIE. hoogfeest christus koning. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde

EVANGELIE. hoogfeest christus koning. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde EVANGELIE hoogfeest christus koning I MATTEÜS 25:31-46 n die tijd zei Jezus tot zijn leerlingen: Wan neer de Mensenzoon komt in zijn heerlijkheid en vergezeld

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Stille week 2014 levend water

Stille week 2014 levend water Stille week 2014 levend water Stille week 2014 Dit jaar is er voor de stille week gekozen voor het thema water. De verbeelding in het midden van de kerk laat dit duidelijk zien. Iedere dag van de stille

Nadere informatie

Welkom, wat fijn dat je belangstelling voor ons hebt. Waarom zou je als vrijwilliger een tijdje met ons willen meewerken en op het landgoed wonen?

Welkom, wat fijn dat je belangstelling voor ons hebt. Waarom zou je als vrijwilliger een tijdje met ons willen meewerken en op het landgoed wonen? Beste lezer, Welkom, wat fijn dat je belangstelling voor ons hebt. Waarom zou je als vrijwilliger een tijdje met ons willen meewerken en op het landgoed wonen? Met die vraag begint het en in dit boekje

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Deze week is bedoeld om die vraagtekens vanuit een ander perspectief te ervaren.

Deze week is bedoeld om die vraagtekens vanuit een ander perspectief te ervaren. Deze 6 daagse retreat, midden in de prachtige bergen van Transsylvanië, heeft als thema de integratie van jouw Goddelijke talenten hier op aarde. Je wilt een (door)start maken met iets nieuws, meer duidelijkheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande UITNODIGING om bij elkaar op Verhaal te

Nadere informatie

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals:

PITSTOP TWENTE. Met ons unieke weekendprogramma van de Pitstop kom je dichter bij je eigen stem. Je gaat antwoord vinden op vragen zoals: PITSTOP TWENTE Nadat we er veel vraag naar kregen; nu ook de Pitstop in Twente! Ben je heel erg druk en heb je letterlijk even tijd nodig voor een Pitstop? Dat kan. Met ons unieke weekendprogramma van

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Geestelijke verzorging Algemene informatie >> wie ben ik? waarom gebeurt dit? wat maakt mijn leven zinvol? Wie dit soort vragen heeft of met zijn ziel onder de arm loopt,

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE MENTOR In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het

Nadere informatie

Het jaar 2016 is door Paus Franciscus uitgeroepen tot het Jaar van de

Het jaar 2016 is door Paus Franciscus uitgeroepen tot het Jaar van de NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 260 14 oktober 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Het Jaar van de Barmhartigheid Het

Nadere informatie

HEMEL VERLEIDING EN HEL

HEMEL VERLEIDING EN HEL WETENSCHAPSDEBAT EXPOSITIE WORKSHOPS HEMEL VERLEIDING EN HEL 18 / 25 januari 2014 Rapenburg 47 Verbinden en samenwerken geeft ons zingeving en inspiratie. DeLeidseVerdieping sluit aan bij de maand van

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:

Het onze Vader. Naam: Het onze Vader Naam: Onze Vader Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood.

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief: Beste VvP-leden,

In deze Nieuwsbrief: Beste VvP-leden, Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. Beste VvP-leden, Na het droeve bericht van het overlijden van Hanny Huntjens (zie onderstaand het 'in memoriam') pakken we met elkaar ook

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk De Werkgroep Vorming en Toerusting ontwikkelde een programma voor de parochies om te benutten bij de promotie dvd en het artikel Alles is genade uit het Identiteitsnummer

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 10 maart t/m 25 april 2014 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops. Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief editie 4. April/Mei 2012

Nieuwsbrief editie 4. April/Mei 2012 Nieuwsbrief editie 4 April/Mei 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief heeft als thema: Beweging. Een actueel thema, waarmee ik de afgelopen periode weer regelmatig ben geconfronteerd. Mijn column met als titel:

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie