Helpling: Hét online platform voor schoonmaakdiensten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Helpling: Hét online platform voor schoonmaakdiensten"

Transcriptie

1 Persmap Nederland 2014

2

3 Helpling: Hét online platform voor schoonmaakdiensten Onze missie Wij zijn ervan overtuigd dat het boeken van een ervaren en betrouwbare schoonmaakhulp net zoveel tijd en moeite moet kosten als het bestellen van een pizza. Daarom hebben we een platform ontwikkeld waar de klant binnen 60 seconden professionele schoonmaakhulp kan boeken. Onze missie is om klanten meer tijd te geven voor de fijnere dingen in het leven. Hoe werkt Helpling? Een schoner huis in een paar clicks Technologie heeft ons leven een stuk makkelijker gemaakt van het boeken van transport tot het bestellen van eten, alles is binnen een paar clicks te vinden. Helpling, hét platform voor online professionele schoonmaakhulp, introduceert een no-nonsense boekingssysteem dat de klant in contact brengt met de beste schoonmaakhulpen in de buurt. Nog nooit is het vinden van een ervaren en betrouwbare schoonmaakhulp zo makkelijk geweest. Boek in 5 simpele stappen 1. Kies de tijdsduur en eventuele extra s 2. Selecteer een tijdstip en locatie 3. Betaal veilig online 4. U geniet van uw vrije tijd 5. Beoordeel uw Helpling Gemakkelijk online boeken Ervaren schoonmaakhulpen Veilig online betalen Tevredenheidsgarantie

4 Direct online verslag doen van de dienst Nadat de Helpling is geweest en het huis weer stralend schoon is kan de klant direct via de site of app een recensie plaatsen over het verrichte werk. Met deze opmerkingen en feedback gaan wij grondig aan de slag waardoor de de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de Helplings hoog gehouden wordt. Elke klant heeft een handig account waarop orders en geboekte hulpen worden bijgehouden. Het boeken van dezelfde Helpling is daardoor gemakkelijk en kan met de app zelfs in enkele clicks gedaan worden. Geen abonnementsvorm Of het nu een eenmalige of terugkerende boeking is de klant zit op geen enkele wijze aan een abonnementsvorm vast. Een Helpling kan zowel eenmalig als wekelijks of tweewekelijks geboekt worden en op ieder gewenst moment (mits meer dan 24 uur voor een schoonmaak) kosteloos worden afgezegd. Uit de schaduw In Nederland heeft circa 1 miljoen huishoudens een dienstverlener in huis. Meer dan 97% van deze diensten bestaat uit zwart werk. Zwart werk is vaak goedkoper. Het gemiddelde loon voor schoonmaakhulpen ligt op de Nederlandse markt op ongeveer 10,50 per uur (Panteia, 2014). Op de witte (formele) markt betaalt de klant hiervoor rond de 21 bruto per uur (Advies commissie Dienstverlening aan huis, 2014). Voor slechts 13,90 per uur krijgt de klant bij Helpling betrouwbare schoonmaakdiensten van ervaren schoonmaakhulpen, 7 dagen per week. Daarnaast is eventuele schade die uit een schoonmaak voortvloeit verzekerd. Arbeidsverhoudingen Helpling is een online platform voor het koppelen van hulp en huishouden. Alle schoonmaakhulpen werken op zelfstandige basis. Deze arbeidsverhouding maakt het mogelijk dat de schoonmaakhulp flexibeler en onafhankelijk kan werken. Ze kunnen zo zelf bepalen waar en wanneer ze werken en hoeveel ze werken.

5 Uitbreiding in Europa en de rest van de wereld Helpling is een van de snelst groeiende start-up bedrijven van Europa. De ontwikkeling van een business idee tot de marktintroductie eind maart 2014 duurde slechts 80 dagen, 24 uur later was het eerste appartement al schoongemaakt in Berlijn. Na twee maanden is de nieuwe online service gelijktijdig gelanceerd in Oostenrijk, Frankrijk, Zweden en Nederland. De schoonmaaksector heeft in deze vijf landen gecombineerd een waarde 32 miljard euro. Helpling zal in de komende weken en maanden haar diensten uitbreiden naar verschillende andere landen.

6 Wie zijn de Helplings? Onze Helplings Onze schoonmakers zijn onze partners Onze partners hebben hele diverse achtergronden. De meerderheid van onze schoonmakers is professioneel werkzaam in de thuiszorg. Echter kunstenaars, huisvrouwen en zelfs gepensioneerden melden zich aan om op een parttime basis bij te verdienen via het online platform. De Helplings hebben allemaal al ervaring in de zorg en door middel van een uitgebreide screening wordt hun kunde getest en de kwaliteit gewaarborgd. Tevens ondergaan zij allemaal een uitgebreide selectieprocedure, onafhankelijk van hun professionele kwaliteit en achtergrond.op deze manier verzekeren wij dat al onze partners even betrouwbaar en ervaren zijn. Eerst ondergaan alle potentiële partners een intakegesprek waarin wordt gekeken naar de houding en de ervaring (minimaal twee jaar) van de eventuele Helpling. Ook houden we een richtlijn aan van een minimum leeftijd van 23 jaar oud. Vervolgens doen we een referentie check om zeker te weten dat de twee jaar ervaring klopt en laten we hen een vragenlijst in te vullen waar een minimale eindscore voor gehaald moet worden. Alvorens de Helplings bij ons aan de slag kunnen hebben ze een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aangevraagd en verkregen en bieden we de Helplings mogelijkheid tot trainingen waarin we uitleggen hoe wij werken en hoe ze hun werk zo efficiënt mogelijk kunnen doen. De eerste schoonmaken die ze doen zijn testen, in die zin dat de recensies van de klant streng bekeken worden en of er behoefte is aan uitgebreidere training of hulp. De Helplings die gewaardeerd worden door de klant krijgen een hogere rating in het systeem waardoor ze meer werk krijgen. Het algoritme trekt hen als het ware voor bij initiële matches waardoor de drijfkracht voor het leveren van goed werk groter wordt. Alle Helplings zijn onafhankelijk en flexibel in hun werk. Ze ontvangen nieuwe opdrachten per of per sms en kunnen zelf kiezen of ze die accepteren en daarmee bepalen waar, wanneer en hoe lang ze willen werken.

7 Wie heeft voordeel van Helpling? 99 Flexibiliteit op werk: De Helplings kunnen bepalen wanneer en waar ze willen werken, het algoritme koppelt de Helplings aan opdrachten bij hen in de buurt. 99 Constant nieuwe opdrachten: Wij voorzien de Helplings van constant werk wat ze zelf kunnen plannen wanneer en waar ze maar willen. Als de Helpling goed werk levert zie je dat terug in de hogere rating die hij/zij krijgt op de site. Hoe hoger de rating hoe meer werk de Helpling krijgt. 99 Legaal: Alle Helplings zijn legaal en hebben geen strafblad. Ze werken via regling dienstverlening aan huis die ervoor zorgt dat ze niet langer zwart hoeven te werken. De regeling maakt het voor particuliere opdrachtgevers aantrekkelijker om iemand in te huren voor huishoudelijke klussen die zij anders zelf zouden doen.het huishoudelijk werk verdwijnt door de regeling minder snel in het illegale circuit. 99 Ondersteuning: Onze partners hebben allen ervaring in de schoonmaak van particuliere huishoudens. Daarnaast wordt hen op vrijwillige basis tips en training aangeboden. Ze worden ondersteund met bijvoorbeeld tools voor tijd management, informatie over de optimale schoonmaak en oefeningen.

8 Wie zijn onze klanten? De behoefte aan schoonmaakhulp is groot. Veel Nederlanders hebben geen zin of tijd om te poetsen. Het vinden van een betrouwbare en ervaren hulp is lastig. Helpling wil de markt voor huishoudelijke diensten democratiseren en toegankelijk maken voor iedereen: nieuwe moeders, jonge families, tweeverdieners, hardwerkende alleenstaanden, ouderen, en zelfs studenten. Helpling biedt de mogelijkheid tot een vaste hulp in het huishouden die tijd vrij maakt en je ondersteunt in de dagelijkse gang van het drukke leven. Voordelen voor Klanten: 99 Eenvoudig: Helplings kunnen online geboekt en betaald worden snel en makkelijk 99 Elke keer de beste match: Wij testen de Helplings door de reviews die ze krijgen met ze te bespreken en feedback te geven. Zo hebben we minstens een keer per week contact om de performance van hun afgelopen jobs te bespreken. Wanneer er niet goed gepresteerd wordt beëindigen wij de samenwerking 99 Boek dezelfde vaste hulp gemakkelijk: Je een klik met een van onze Helplings dan kan je hem of haar heel gemakkelijk vaker boeken. Mocht het niet in een keer raak zijn dan is switchen tot je je eigen ideale match hebt binnen het Helpling bestand ook mogelijk 99 Verzekering: Alle schoonmaakhulpen zijn verzekerd voor materiële schade die voortkomt uit de schoonmaak. 99 Wij zijn er voor u: Onze klantenservice beantwoordt al uw vragen, elke dag tussen 8 uur s ochtends en 7 uur s avonds. Hiermee willen we een 100% klanttevredenheid verzekeren.

9 Helpling in de media Snel een klusser nodig? Kijk online Na het kopen van boeken en kleding online, hebben we ontdekt dat we een huishoudelijke hulp of stukadoor ook vliegensvlug kunnen regelen met een druk op de knop. Geen zin om zelf je huis schoon te maken? Dan is daar een app voor Airbnb doet het met de hotelmarkt, Uber met de taximarkt. En onder het mom van disruptive innovation, wil het online platform Helpling geld verdienen door de schoonmaakmarkt makkelijk toegankelijk te maken. Werkster zoeken en boeken via app Benedikt Franke, medeoprichter van Helpling: Locatiegerichte services zijn dé opkomende trend in mobiele commercie. Mensen boeken al taxi s en bestellen pizza s via hun smartphone; met Helpling kun je nu ook een lokale schoonmaker boeken, inhakend op de gebruiksvriendelijkheid en mobiliteit van je smartphone. Oprichter Zalando stort zich op markt van de schoonmaakhulp Helpling is sinds juni operatief in de grote steden in de vijf dichtsbevolkte provincies en telt ruim tweehonderd schoonmakers, die volgens Rensink al keer op pad zijn geweest. Platform voor poetsbeurten groeit hard Rocket Internet zegt op basis van externe onderzoeken dat ongeveer een miljoen huishoudens thuis van een dienstverlener gebruikmaken. Bijna een derde van die dienstverlening bestaat uit schoonmaakdiensten.uiteindelijk wil de incubator het platform uitbreiden naar heel Nederland. Volgens het bedrijf zijn daar genoeg groeimogelijkheden voor. De sector zou elk jaar groeien en nu al zorgen voor een jaaromzet van meer dan 2,5 miljard euro. Een schoonmaker thuis via internet De Duitse internetmoloch Rocket, bekend van Zalando en Groupon, ziet een nieuwe groeimarkt: die van de werkster. In Nederland gaat er 1,1 miljard euro in om, voornamelijk zwart geld. Internetondernemers bestormen de (zwarte) markt voor huishoudelijke hulp bij particulieren. In het kielzog van recentelijk opgerichte Amerikaanse en Britse onlinebemiddelingsbureaus voor werksters begeeft nu ook het Duitse internetbedrijf Rocket Internet zich in deze sector, waar jaarlijks vele miljarden euro s in omgaan. Het heeft in vijf Europese landen, waaronder Nederland, het online platform Helpling gelanceerd dat klanten en poetsers bij elkaar brengt. Niet lullen maar poetsen Na Airbnb, Uber en Peerby is er het peer-to-peer platform Helpling. Peer-to-peer is het verbinden van particulieren met particulieren, in dit geval de schoonmaakhulp met de drukke twee verdiener. We willen het leven gemakkelijker maken

10 De oprichters De oprichters Benedikt (links) & Philip (rechts) richtte samen de Latin American Media Group op in 2010 en vervolgens Helpling. Philip Huffmann (links) ZPhilip is verantwoordelijk voor Product en Operations Management. Recentelijk was hij interim Hoofd van Product bij Stylehaul, het meest vooraanstaande youtube-netwerk voor fashion en lifestyle. Benedikt Franke (rechts) Benedikt heeft eerder gewerkt als COO voor MyCityDeals en als hoofd van HR voor Rocket Internet.Na zijn afstuderen van de Universiteit van Bayreuth en het ESCP Londen heeft hij gewerkt als medewerker van de Boston Consultancy Group. Nu is hij verantwoordelijk voor de marketing en financiën bij Helpling. De Nederlandse Co-founder. Floyd Sijmons Floyd begon in 2011 als stagiair bij Groupon waar hij al snel opklom binnen het bedrijf en de groei en hoogtij dagen mee maakte in verschillende functies van Country Manager tot VP of Sales in verschillende landen. Daarna heeft hij de financien van CompareHero verzorgd. Momenteel is hij Managing Director en Co-founder bij Helpling en houdt hij zich bezig met de PR, sales, marketing en product ontwikkeling.

11 CONTACT Floyd Sijmons Philipp Hinz MD & Co-Founder Nederland Head of Communications Mobil: +49 (0) Mobil:

12 Rocket Internet is de grootste internet incubator in de wereld. Het team bouwt sinds 1999 online bedrijven en heeft meer dan 100 marktleidende bedrijven in meer dan 50 landen opgericht, waarvan vele succesvol verkocht zijn.

Helpling: Dé online marktplaats voor huishoudelijke diensten

Helpling: Dé online marktplaats voor huishoudelijke diensten PERSMAP 2018 Helpling: Dé online marktplaats voor huishoudelijke diensten Digitaliseert de wereld van huishoudelijke diensten Helpling maakt het dagelijks leven makkelijker door huishoudens en schoonmaakhulpen

Nadere informatie

Helpling: Dé online marktplaats voor huishoudelijke diensten

Helpling: Dé online marktplaats voor huishoudelijke diensten PERSMAP HELPLING NEDERLAND 2018 Helpling: Dé online marktplaats voor huishoudelijke diensten Digitaliseert de wereld van huishoudelijke diensten Helpling maakt het dagelijks leven makkelijker door betrouwbare,

Nadere informatie

We love what we do. Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen.

We love what we do. Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen. We love what we do Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen. Het vertrouwen opbouwen tussen verkopers en klanten. Het verhogen van uw omzet. Misschien komt het hierdoor dat

Nadere informatie

SENIOR REGIONAL OPERATIONS MANAGER

SENIOR REGIONAL OPERATIONS MANAGER #VACATURE SENIOR REGIONAL OPERATIONS MANAGER Het is vandaag de dag moeilijk te geloven dat Uber tien jaar geleden niet eens bestond. In de afgelopen negen jaar is het bedrijf uitgegroeid tot hét voorbeeld

Nadere informatie

StepStone in cijfers Januari 2016

StepStone in cijfers Januari 2016 StepStone in cijfers Januari 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.683.229 Aantal bezoeken 1.203.462 Unieke bezoekers 699.806 Aantal jobs 4755

Nadere informatie

StepStone in cijfers April 2016

StepStone in cijfers April 2016 StepStone in cijfers April 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 5.579.141 Aantal bezoeken 1.394.184 Unieke bezoekers 803.439 Aantal jobs 5998 De

Nadere informatie

StepStone in cijfers Juni 2015

StepStone in cijfers Juni 2015 StepStone in cijfers Juni 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.120.283 Aantal bezoeken 425.093 Unieke bezoekers 304.291 Aantal vacatures 1172

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

SR STRATEGY & OPERATIONS ASSOCIATE

SR STRATEGY & OPERATIONS ASSOCIATE #VACATURE SR STRATEGY & OPERATIONS ASSOCIATE Het is vandaag de dag moeilijk te geloven dat Uber tien jaar geleden niet eens bestond. In de afgelopen negen jaar is het bedrijf uitgegroeid tot hét voorbeeld

Nadere informatie

StepStone in cijfers September 2015

StepStone in cijfers September 2015 StepStone in cijfers September 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.077.987 Aantal bezoeken 384.782 Unieke bezoekers 275.829 Aantal vacatures

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

Hanneke Bennaars Arbeidsrecht & Platform

Hanneke Bennaars Arbeidsrecht & Platform Hanneke Bennaars Innovatie of same old? Arbeid & Platform Inleiding: innovatie of same old? Gig economy, crowd work, work-on-demand: wat is het en hoeveel komt het voor? Work-on-demand: een praktijkcasus

Nadere informatie

Welkom Introductie Netwerk Member programma

Welkom Introductie Netwerk Member programma Welkom Introductie Netwerk Member programma 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Wie is MOBICROSS? DEEL 2 MOBICROSS doet het anders DEEL 3 Het Netwerk Member programma DEEL 4 Het Netwerk Member Commissie

Nadere informatie

StepStone in cijfers Augustus 2014

StepStone in cijfers Augustus 2014 StepStone in cijfers Augustus 2014 StepStone feiten & cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 961,662 Aantal bezoeken 342,486 Unieke bezoekers 236,063 Aantal vacatures 957 Afgelopen maand in een notendop

Nadere informatie

Kortingscode 1: 1 x 3 uren Schoonmaak Kortingscode 2: 2 x 3 uren Schoonmaak Kortingscode 3: 3 x 3 uren Schoonmaak

Kortingscode 1: 1 x 3 uren Schoonmaak Kortingscode 2: 2 x 3 uren Schoonmaak Kortingscode 3: 3 x 3 uren Schoonmaak & 1 Op www.helpling.nl kunt u in drie eenvoudige stappen uw Groupon code invoeren en online een professionele en verzekerde schoonmaakhulp eenmalig of regelmatig boeken. Kortingscode 1: 1 x 3 uren Schoonmaak

Nadere informatie

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement?

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Introductie Evenementen en congressen zijn nog steeds een belangrijk moment om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande

Nadere informatie

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS

Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS ANALYTICS Data transformeren naar actiegerichte inzichten REPORTS to ANALYTICS Voordelen Voor de Business professional Vanaf dag 1 heb je waardevolle inzichten die voor een jumpstart van uw business intelligence

Nadere informatie

StepStone in cijfers Augustus 2014

StepStone in cijfers Augustus 2014 StepStone in cijfers Augustus 2014 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 3.706.485 Aantal bezoeken 1.033.556 Unieke bezoekers 567.185 Aantal jobs 5139

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

Case startup. Door: Kayleigh Swinkels Martijn Swolfs Thomas Tamerus

Case startup. Door: Kayleigh Swinkels Martijn Swolfs Thomas Tamerus Case startup Door: Kayleigh Swinkels Martijn Swolfs Thomas Tamerus 1 Contents 1 Interne analyse...3 1.1 Wanneer opgericht?...3 1.2 Door wie opgericht?...3 1.3 Wat doet het bedrijf?...3 1.4 In hoeveel landen

Nadere informatie

Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training

Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren software consultancy training De markt heeft nood aan een flexibele en complete planningsoplossing. De invoering van de dienstencheques

Nadere informatie

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Hebt u thuis zorg nodig, bijvoorbeeld bij het aankleden, wassen of eten? Dan kunt u dit zelf regelen

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

De bediening van de nieuwe consument

De bediening van de nieuwe consument IG&H Consulting & Interim Zeist, 17 september 2014 Make strategy work! De bediening van de nieuwe consument AM:INNOSURANCE IG&H de bediening van de nieuwe consument Agenda Trends - DE NIEUWE CONSUMENT

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Een overzicht van wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Soofos B.V. KVK nummer: 63225255 Versie 1.2

Een overzicht van wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Soofos B.V. KVK nummer: 63225255 Versie 1.2 Een overzicht van wat wij voor elkaar kunnen betekenen Soofos B.V. KVK nummer: 63225255 Versie 1.2 Wat is Soofos? Soofos is een nieuw online platform waar het voor iedereen mogelijk is om cursussen aan

Nadere informatie

Lendico Geld heeft geen bank nodig.

Lendico Geld heeft geen bank nodig. Lendico Geld heeft geen bank nodig. Lendico, de internationale online kredietmarktplaats voor ondernemers en particulieren Wereldwijd kredietnemers en investeerders aan elkaar verbinden Banking is essential,

Nadere informatie

Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers

Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Laat mensen zoveel mogelijk werken vanuit hun talenten en vergroot zo de kans op succes. Mensen komen vooral in beweging voor dingen die ze goed kunnen

Nadere informatie

DPD Nederland. Best, maart 2018

DPD Nederland. Best, maart 2018 DPD Nederland Best, maart 2018 Onderdeel van DPDgroup Kerncijfers 2017 Bezorgde pakketten per dag (miljoen) DPDgroup heeft het grootste deferred wegnetwerk in Europa, marktaandeel: 4,8 20% Depots en hubs

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Dienstverleningsovereenkomst

Algemene Voorwaarden voor Dienstverleningsovereenkomst Algemene Voorwaarden voor Dienstverleningsovereenkomst voor huishoudelijke dienstverlening geboekt via www.helpling.nl Helpling Netherlands B.V., Oostenburgermiddenstraat 218, 1018 LL Amsterdam Helpling

Nadere informatie

Minigids Event Registration

Minigids Event Registration Registration Form Surname: Name: Company: Email: Minigids Event Registration Hoe en waarom online congres- en event registratie? Introductie Een evenement is een belangrijk moment. Je wilt een goede indruk

Nadere informatie

Stork maakt leren toegankelijker met Springest Go

Stork maakt leren toegankelijker met Springest Go Stork maakt leren toegankelijker met Springest Go Stork lanceerde in 2014 een online leerportal voor zijn medewerkers. Sindsdien kunnen medewerkers zelfstandig opleidingen zoeken en boeken binnen het aanbod

Nadere informatie

VENTURN. > Instroom: Het zorgen voor de juiste persoon op de juiste plaats; > Doorstroom: De ontwikkeling van mensen en het inzetten van kennis;

VENTURN. > Instroom: Het zorgen voor de juiste persoon op de juiste plaats; > Doorstroom: De ontwikkeling van mensen en het inzetten van kennis; VENTURN Venturn is actief met mensen in de scheepvaart, transport en logistieke sector. De klanten van Venturn zijn veelal havengebonden bedrijven. Wij ondersteunen onze relaties met diensten en kennis

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden:

Algemene Voorwaarden: Algemene Voorwaarden: Op al onze leveringen zijn de Algemene Voorwaarden van RS Components van toepassing. Zie hiervoor onze catalogus of www.rsonline.nl of www.rsonline.be. Aanbiedingen gelden zolang

Nadere informatie

HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019

HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019 HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019 Geverifieerde cijfers voor het boekjaar 2018: hoge groei met groepsopbrengsten van

Nadere informatie

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl)

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Particulieren kunnen door de Regeling dienstverlening aan huis gemakkelijk iemand inhuren voor klussen in en om het huis. Zij hoeven voor deze huishoudelijke

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

PayPal. Ervaar vandaag de betaalmogelijkheden van morgen

PayPal. Ervaar vandaag de betaalmogelijkheden van morgen PayPal Ervaar vandaag de betaalmogelijkheden van morgen Over PayPal 148M actieve gebruikers $ 6.6 miljard omzet (+20%YoY) 52% internationale betalingen $1 van elke $6 die online wordt besteed, gaat via

Nadere informatie

10 x wijzer in 10 minuten

10 x wijzer in 10 minuten Alle links op de website werken Je hebt dit zelf vast wel eens ervaren. Zo n vervelende 404 Pagina niet gevonden melding als je op een link klikt. Wat doe je dan? Laat me raden je fronst je wenkbrauwen,

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK SCHOONMAAKDIENST GEMEENTE HAREN

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK SCHOONMAAKDIENST GEMEENTE HAREN KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK SCHOONMAAKDIENST GEMEENTE HAREN Klanttevredenheidsonderzoek Schoonmaakdienst gemeente Haren Colofon Opdrachtgever Gemeente Haren Datum December 2016 Auteurs Tessa Schoot Uiterkamp

Nadere informatie

Elementen communicatieplan OGH

Elementen communicatieplan OGH Twitteren op je werk Elementen communicatieplan OGH empowerment van medewerkers Jan Jelle van Hasselt Roosmarijn Busch Apeldoorn, 3 februari 2011 2 3 Programma Twitteren op je werk - over empowerment van

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Heeft u de digitale afslag gemist?

Heeft u de digitale afslag gemist? Heeft u de digitale afslag gemist? Collaboration portals Knowledge centre Client services Content Platform Legal Alerts Social Media Newsflash E-Guides SmashDoc s App s Online communicatie dating 2.0

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

ListMinut breidt uit naar Antwerpen & Gent: Wij willen het dagelijks leven van mensen veranderen

ListMinut breidt uit naar Antwerpen & Gent: Wij willen het dagelijks leven van mensen veranderen Persbericht Antwerpen, 6 november 2017 ListMinut breidt uit naar Antwerpen & Gent: Wij willen het dagelijks leven van mensen veranderen Ten gevolge van haar succes in Brussel breidt ListMinut vanaf vandaag

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

De mobiele werknemer. Mobiel werken in 2015-2020. Januari 2015, Rotterdam. Officebooking 2015 1

De mobiele werknemer. Mobiel werken in 2015-2020. Januari 2015, Rotterdam. Officebooking 2015 1 De mobiele werknemer Mobiel werken in 2015-2020 Januari 2015, Rotterdam Officebooking 2015 1 De mobiele werknemer In 2020 werkt 60% van de Nederlandse werknemers niet meer op een vaste plek: een eigen

Nadere informatie

Heel Nederland schuldenvrij

Heel Nederland schuldenvrij Heel Nederland schuldenvrij Word buddy en doe mee! Wil jij graag: ANDEREN HELPEN JEZELF ONTWIKKELEN LOKAAL IETS BETEKENEN JE NETWERK VERSTERKEN TABOES DOORBREKEN Samen kunnen we het fikksen! www.wijgaanhetfikksen.nl/buddy

Nadere informatie

Even voorstellen: Eric Pennings. Woont in Vught. 50 jaar. Zelfstandig ondernemer in marketing, communicatie en productontwikkeling.

Even voorstellen: Eric Pennings. Woont in Vught. 50 jaar. Zelfstandig ondernemer in marketing, communicatie en productontwikkeling. Even voorstellen: Eric Pennings Woont in Vught 50 jaar Zelfstandig ondernemer in marketing, communicatie en productontwikkeling. Hoe is mijn idee ontstaan? Hulpvraag van ouderen (o.a. ouders) Altijd op

Nadere informatie

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Over ons Xentral Station is een onafhankelijk app-store met de beste bedrijfssoftware. Wij normaliseren en verrijken uw stam- en transactiedata. Gebruik

Nadere informatie

Met alleen een Mijn ben je er niet. mijn. Hoe fijn is het om één van de eersten te zijn?

Met alleen een Mijn ben je er niet. mijn. Hoe fijn is het om één van de eersten te zijn? Met alleen een Mijn ben je er niet. mijn. Hoe fijn is het om één van de eersten te zijn? Wat bespreken we? De historie, waarom en hoe het begon Wat hadden/hebben we Waar bleef het steken Geleerde lessen

Nadere informatie

page 1 Bart Brouwers, @brewbart 9 december 2010, 3D Maastricht

page 1 Bart Brouwers, @brewbart 9 december 2010, 3D Maastricht page 1 OverWoerden, OverZwolle, OverEindhoven, OverHeino: LokaalX 9 december 2010 Wat wilden we? Een hyperlokaal, hyperpersoonlijk, hypersociaal platform voor elke Nederlander mobiel & vast Stevige verdienmodellen

Nadere informatie

CONCEPT TEST. SNEL Real-time inzichten. BETAALBAAR Vanaf 995 UUR. GEMAK Optimale User Experience RESULTATEN

CONCEPT TEST. SNEL Real-time inzichten. BETAALBAAR Vanaf 995 UUR. GEMAK Optimale User Experience RESULTATEN CONCEPT TEST Binnen 24 uur feedback van 100 klanten op jouw concept RESULTATEN 24 SNEL Real-time inzichten GEMAK Optimale User Experience BETAALBAAR Vanaf 995 UUR WAT WE DOEN In 45 seconden 24 UUR TEST

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld

Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld Haalt het beste uit uw mensen! Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld Haalt het beste uit uw mensen! Management Drives? Management Drives is het bedieningspaneel en

Nadere informatie

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom!

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! Agenda Introductie Performance Management Stellingen Afsluiting Luciano

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis 1 Social Media, de basis Inhoud Doelstellingen Social Media Vormen van Social Media Tools social media Eigenschappen van de doelgroep Trends en ontwikkelingen Astrid Schiepers, www.donnadioggi.nl 2 Waarom

Nadere informatie

BUSINESS MODEL STRESSTEST

BUSINESS MODEL STRESSTEST BUSINESS MODEL STRESSTEST BUSINESS MAKE = ::;,VER Inhoud Gebruik van de tool Template Voorbeeld www.businessmakeover.eu Business Model Stress Test De Businessmodel Stress Test helpt je te begrijpen of

Nadere informatie

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app.

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app. OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app. De nieuwe beleving van het startscherm maakt het makkelijker voor gasten om de dichtstbijzijnde en

Nadere informatie

Foursquare handleiding voor de Groenteman

Foursquare handleiding voor de Groenteman Foursquare handleiding voor de Groenteman In deze speciale Foursquare handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder. Onderzoek in opdracht van Linden & Barbosa Datum: mei 2013 Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder. Informatie over de onderzoeksopzet Aan het onderzoek namen

Nadere informatie

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015 Maak kennis met wie is GeeFirm GeeFirm Ervaring en referenties in allerlei sectoren Synmotive Internet Overal Cloud - Telecom - Web - IT 24 x 7 support 100% web based office onderdeel van AllSolutions

Nadere informatie

Welkom. Ivo Snelders Zorgeloos Service

Welkom. Ivo Snelders Zorgeloos Service Welkom Ivo Snelders Zorgeloos Service Inhoud Aanleiding Zorgeloos Service Invulling geven aan een behoefte Zorgeloos Service: Uw Zorg uit handen Overzicht verschillende diensten Hoe werkt Zorgeloos Service

Nadere informatie

Waarom telefonie via je ICT-partner?

Waarom telefonie via je ICT-partner? Waarom telefonie via je ICT-partner? De toekomst is begonnen. Iedereen - je concurrent ook - maakt telefonie onderdeel van de totale ICT-infrastructuur. Daarmee ontstaan eindeloze mogelijkheden om de kracht

Nadere informatie

Definitiestudie Pizzaketen

Definitiestudie Pizzaketen Definitiestudie XXXXXXXXXXXX Assen 06-10-2008 xxxxxxxxxxx Pagina 0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave ------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inleiding --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Enkele resultaten uit het onderzoek 98% heeft wel eens informatie over anderen op het internet gezocht We zoeken

Nadere informatie

Checklist voor het opzetten van je webshop

Checklist voor het opzetten van je webshop Checklist voor het opzetten van je webshop 1. INTRODUCTIE: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk Guy Coenen 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk 2015 Inleiding Hoe kun je van huis uit geld verdienen met je computer? Wat zijn de beste manieren om freelance bij te verdienen? In

Nadere informatie

Mobile Employee Plan

Mobile Employee Plan Zo simpel als,, 3 Mobile Employee Plan Makkelijker mobiel met Mobile Employee Plan 0800 66 00 telenet.be/mep Mobiele abonnementen voor werknemers Mobile Employee Plan U bepaalt het budget U bepaalt hoeveel

Nadere informatie

De universele product export

De universele product export De universele product export 1 Onze motivatie Over het algemeen is marketing één van de meest belangrijke onderdelen om aan te sturen met betrekking tot commercie. Zonder vaste klanten die uw producten

Nadere informatie

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT #VACATURE Digital HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT Lepaya maakt met innovatieve en gepersonaliseerde leeroplossingen bedrijfstrainingen effectiever en meer engaging. De startup heeft afgelopen jaar een uitstekende

Nadere informatie

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Multi Enterprise Social Network Platform 10 redenen om mee te doen Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Intranet, Extranet, Social Organiseer mensen en informatie op natuurlijke wijze TransportLAB

Nadere informatie

Maid2Clean Master Franchise Vergunningen in Nederland Wat is een Master Franchise?

Maid2Clean Master Franchise Vergunningen in Nederland Wat is een Master Franchise? Maid2Clean Master Franchise Vergunningen in Nederland Wat is een Master Franchise? Een master-franchise is waar een franchise bedrijven die een bewezen systeem in een land (bijvoorbeeld Maid2Clean in de

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

VERSIE 2.5 WELKOM. Zo start je een webwinkel. Door: Pieter Smits

VERSIE 2.5 WELKOM. Zo start je een webwinkel. Door: Pieter Smits VERSIE 2.5 WELKOM Zo start je een webwinkel. Door: Pieter Smits - Inhoudsopgave - Algemene introductie Persoonlijke achtergrond Voor- en nadelen van verkopen via internet Internet als verkoopkanaal Een

Nadere informatie

TMA Talentenkompas. Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers

TMA Talentenkompas. Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Laat mensen zoveel mogelijk werken vanuit hun talenten en vergroot zo de kans op succes. Mensen komen vooral in beweging voor dingen die ze goed kunnen

Nadere informatie

Overheid & ICT. Bezoek onze stand D015 in de Jaarbeurs in Utrecht van 24-26 april 2012.

Overheid & ICT. Bezoek onze stand D015 in de Jaarbeurs in Utrecht van 24-26 april 2012. home introductie easyconference easycomfort scheduling over ons contact Overheid & ICT. Bezoek onze stand D015 in de Jaarbeurs in Utrecht van 24-26 april 2012. Met één klik brengt u iedereen die u wilt

Nadere informatie

Palletways Express distributie van palletzendingen

Palletways Express distributie van palletzendingen Palletways Express distributie van palletzendingen Het netwerk van Palletways Europe strekt zich uit over de Benelux, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Londen BELGIË NEDERLAND Hamburg Nijmegen DUITSLAND

Nadere informatie

Op zoek naar een disruptive innovation

Op zoek naar een disruptive innovation Op zoek naar een disruptive innovation Rob Cuypers Global marketing manager SKF Maintenance Products (MaPro) AIMP Congres Marketing in a disruptive world 11 maart 2014, High Tech Campus Eindhoven SKF -

Nadere informatie

Copyright 2014 IT Starts With Coffee

Copyright 2014 IT Starts With Coffee Copyright 2014 IT Starts With Coffee Je bent vrij om dit ebook te mailen, tweeten, bloggen en doorsturen over het web, maar pas alsjeblieft niets van de inhoud aan. Bedankt! www.itstartswithcoffee.nl 1.

Nadere informatie

Tooling voor de HR-cyclus

Tooling voor de HR-cyclus Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Als je op zoek bent naar tooling voor de HR-cyclus, wil je graag een goede keuze

Nadere informatie

LG SERVICE TOOLS.

LG SERVICE TOOLS. LG SERVICE TOOLS www.lgklimaat.nl www.lgklimaat.be Service mensen die uw taal spreken Als er vragen zijn over bijvoorbeeld de installatie van een klimaatinstallatie of de status van bestellingen, wilt

Nadere informatie

StepStone in cijfers Maart 2015

StepStone in cijfers Maart 2015 StepStone in cijfers Maart 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.294.915 Aantal bezoeken 469.907 Unieke bezoekers 324.103 Aantal vacatures 1.040

Nadere informatie

Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services

Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services SECURITY CONSULTANCY Managed Services We adviseren u over passende security-maatregelen voor uw digitale platform. Zo helpen we u incidenten als datadiefstal

Nadere informatie

...aangenaam, ontzorgen en ondersteunen van uw promotionele activiteiten, dat is Schellekens Events. Wie bent u? In 5 stappen... ...geen zorgen.

...aangenaam, ontzorgen en ondersteunen van uw promotionele activiteiten, dat is Schellekens Events. Wie bent u? In 5 stappen... ...geen zorgen. In 5 stappen......aangenaam, ontzorgen en ondersteunen van uw promotionele activiteiten, dat is Schellekens Events. Wie bent u?...geen zorgen. Eikenburglaan 9a, 5248 BJ Rosmalen +31 (0)73-521 89 01 www.schellekensevents.nl

Nadere informatie

Zencap de innovatieve online marktplaats voor bedrijfsfinanciering

Zencap de innovatieve online marktplaats voor bedrijfsfinanciering Persmap 2015 Zencap de innovatieve online marktplaats voor bedrijfsfinanciering Onze missie Succesvolle ondernemers hebben mensen nodig die in hen geloven en die hen de benodigde mielen ter beschikking

Nadere informatie

Portfolio Manager Hosted Desktop

Portfolio Manager Hosted Desktop Portfolio Manager Hosted Desktop Over IS Group IS (internedservices) Group is de grootste onafhankelijke Nederlandse aanbieder van IT en Cloud solutions. Opgericht in 1996 en door fusies en overnames gegroeid

Nadere informatie

Informatie voor instellingen:

Informatie voor instellingen: Informatie voor instellingen: Meer passende tijdsbesteding voor cliënten Invulling geven aan de zorgvraag het sociale netwerk onderhouden en uitbreiden Efficiënter werken voor persoonlijke begeleiders

Nadere informatie

Mitel User Group. Mitel-licentiestructuur. Jan Jansen. Account Director april 2015

Mitel User Group. Mitel-licentiestructuur. Jan Jansen. Account Director april 2015 Mitel User Group Mitel-licentiestructuur Jan Jansen Account Director april 2015 De concrete vraag Kan iemand van Mitel de licentiestructuur uitleggen? 2 Agenda Waarom licenties Basis Mitel-licentiestructuur

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Book2Meet in cijfers 10+ 7000+ 32 000+ 15 teamleden. Europese landen die deelnemen. locaties die ingeschreven zijn op ons platform

Book2Meet in cijfers 10+ 7000+ 32 000+ 15 teamleden. Europese landen die deelnemen. locaties die ingeschreven zijn op ons platform Book2Meet is de grootste online boeking platform voor vergaderzalen in Europa en verderop. Met meer dan 32 000 zalen, deze unieke meertalige marktplaats voorziet alle typen van vergaderlocaties, of het

Nadere informatie

Handleiding. Social Media Management Software

Handleiding. Social Media Management Software Handleiding Social Media Management Software Wat is het en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 4 Hoe een sociaal netwerk profiel toevoegen? 5 Hoe berichten toevoegen en klaarzetten om uit te voeren? 7 Hoe

Nadere informatie

Gastvrij internet. U maakt de dienst uit!

Gastvrij internet. U maakt de dienst uit! Gastvrij internet U maakt de dienst uit! Gastvrijheid, daar draait het om. Dat geldt toch ook voor uw internetdienstverlening? Gastvrij Internet is gebaseerd op het door Wentzo Wireless ontwikkelde concept

Nadere informatie

Gastvrij internet. U maakt de dienst uit!

Gastvrij internet. U maakt de dienst uit! Gastvrij internet U maakt de dienst uit! Gastvrijheid, daar draait het om. Dat geldt toch ook voor uw internetdienstverlening? Gastvrij Internet is gebaseerd op het door Wentzo Wireless ontwikkelde concept

Nadere informatie

Financials met Meerwaarde

Financials met Meerwaarde Financials met Meerwaarde Bien Sûr Recruitment 2016 Bien Sûr Recruitment FINANCIELE KERNFUNCTIES Proactief financieel management en een alert risicomanagement is een dwingende noodzaak voor elke organisatie.

Nadere informatie

Uw leads zijn waardevol. RedMarbles als CPO Manager

Uw leads zijn waardevol. RedMarbles als CPO Manager Uw leads zijn waardevol RedMarbles als CPO Manager RedMarbles Heeft u ook geïnvesteerd in klanten, leads en nabewerking en wilt u het antwoord op de onderstaande vragen? - Hoe goed is mijn propositie?

Nadere informatie