Singapore Challenge. Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Singapore Challenge. Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto..."

Transcriptie

1 Singapore Challenge Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto... Verder kun je niet, verder rijden zonder gebruik te maken van een veerpont kan niet. Meer dan 18.oo0 kilometer lang je jongens- of meisjesdroom beleven. Nog een keer organiseert CarChallengs in samenwerking met Petrol and Wine deze monstertocht. En wie durft deze uitdaging van formaat aan te gaan?

2 Jan Willem Koudstaal Sinds 2006 verkent hij de uithoeken van de wereld met zijn auto. In de winter naar de Noordkaap, van Amsterdam naar Singapore in 33 dagen, dwars door de outback van Australië, door de Amazone, over de Andes naar Patagonië, van Amsterdam naar Tokio en door Afrika. Creating stories... CarChallenge N, 5 31 O

3 Hetty Louwaard Hetty heeft jarenlang de lezersreizen van Autovisie verzorgd. Tegenwoordig organiseert Hetty samen met haar partner, autojournalist Ton Roks, reizen voor levensgenieters.

4 De SingaporeChallenge, een gezamenlijk project van Petrol & Wine en CarChallenge Petrol & Wine is het bedrijf van Hetty Louwaard, CarChallenge is van Jan Willem Koudstaal. Zij werken al sinds 2007 samen, toen zij de eerste Amsterdam - Singapore Challenge begeleidden. Hetty heeft zich met Petrol & Wine toegelegd op ontspannen autoreizen, waarbij uitdagende en mooie routes worden afgewisseld met uitstekende diners en goede glazen wijn. Jan Willem is gespecialiseerd in auto-avonturen over de gehele wereld. Met CarChallenge doet hij gebieden aan als de Amazone, Vuurland en Mongolië. Hij zoekt de delen van de wereld op die anders zijn, die moeilijk bereik- of berijdbaar zijn en gebieden die door andere organisaties voor onmogelijk worden gehouden. Ook bij die reizen hoort af en toe een goed glas wijn, dat extra goed zal smaken na een dag afzien. Omdat een tocht van Amsterdam naar Singapore bij velen op het verlanglijstje staat, hebben Hetty en Jan Willem besloten samen een tweede editie te organiseren. Een editie die zeker ontberingen zal kennen, hij leidt immers in de winter door Siberië en het koude Mongolië. Maar natuurlijk zal er ook tijd voor ontspanning zijn. Deze tocht is een volle week langer dan die uit 2007 en de extra tijd wordt vooral gebruikt om meer van de omgeving en de etappeplaatsen te genieten. Amsterdam-Singapore is een reis die je eenmaal in je leven ondernomen moet hebben. Een reis van kilometer, met je eigen auto helemaal over land naar Singapore. Verder weg rijden kan eenvoudigweg niet.

5 Route Amsterdam - Singapore N 5 31 O

6 globale route (1) De route is voor het grootste gedeelte al in kaart gebracht, alleen de route door China en Vietnam niet, deze is afhankelijk van autoriteiten en kan pas kort voor vertrek definitief worden vastgesteld. We vertrekken vanaf Amsterdam. Uitgezwaaid door familie, bekenden, pers en belangstellenden zetten we koers naar het oosten. Een koers die we de komende weken niet zullen verlaten. We rijden via Duitsland (Berlijn), Polen (Lodz) en Letland (Riga) naar de Russische grens. Eenmaal in Rusland wanen we ons in een andere wereld. Een wereld die na een aantal dagen vertrouwd zal aanvoelen. Natuurlijk is er een rustdag in de hoofdstad Moskou zodat we deze prachtige stad een beetje kunnen ontdekken. Daarna weer verder naar het oosten. We steken het Oeral gebergte over en passeren de grens met Azië. In de hoofdstad van Siberië, Novosibirsk, houden we onze tweede rustdag. Verder naar het oosten van Rusland gaan we niet. Vanaf Novosibirsk trekken we naar het zuiden door het Altaj gebergte naar Mongolië. Als we eenmaal de grens met Mongolië zijn overgestoken, is alles anders. Geen wegen, nauwelijks dorpen en het is waarschijnlijk koud, erg koud.

7

8 globale route (2) Mongolië is een van meest onherbergzame gebieden op de wereld. We rijden het land binnen op een plek waar nog weinig toeristen de grens overgestoken zijn. Het noordwesten is nauwelijks bewoond en de aanleg van wegen heeft daar geen prioriteit. Met behulp van een kompas zullen we onze weg moeten zoeken. We slapen in zeer eenvoudige hotels in de weinige plaatsjes die we tegenkomen. Jan Willem is goed bekend in dit gebied, maar ook hij zal moeite hebben met de winterse omstandigheden en het vinden van de juiste route. Het is ruim kilometer naar de hoofdstad, slechts een klein gedeelte van de weg er naar toe is geasfalteerd. We nemen onze tijd in Mongolië. Niet alleen vanwege de wegen of beter gezegd het ontbreken daarvan, maar ook omdat Mongolië zo ontzettend mooi is... In zes etappes bereiken we de hoofdstad Ulaanbaatar waar we een rustdag houden. Een bijzondere stad met Sovjet allure, waar de helft van de Mongoolse bevolking woont. Ook een stad met enorme temperatuurverschillen. In de zomer kan het makkelijk 40 graden zijn, in de winter Hier bereiden we ons voor op een tweedaagse tocht door de Gobi woestijn. Op naar China.

9 globale route (3) We rijden dwars door China van noord naar zuid. Maar niet voordat we Beijing hebben aangedaan. Hier houden we een rustdag. En voordat we in Beijing aankomen hebben de Datong gezien. In China is heel veel te zien en we zullen keuzes moeten maken. In ieder geval bezoeken we de drie Klovendam (het grootste betonnen bouwwerk ter wereld), Dragons Backbone Rice Terraces en het Karsgebergte. In elk geval is China indrukwekkend. De route is een afwisseling van snelwegen en binnendoorwegen. We maken kennis met de plaatselijke bevolking en genieten van het lekkere eten! Rijden in China is een belevenis. We krijgen een tijdelijk Chinees rijbewijs en worden op onze route tussen de steden vergezeld door een Chinese gids. Hij rijdt in z n eigen auto en is behulpzaam met het vinden van onze weg en uiteraard met de taal. De wegen in China zijn overigens van uitstekende kwaliteit. Op de grote doorgaande snelwegen dient tol betaald te worden en afstanden van 800 kilometer of meer op een dag zijn geen enkel probleem. Eenmaal in het zuiden vervoegen we ons bij de grens van Vietnam

10 globale route (4) We worden bij de grens van Vietnam verwelkomd door onze (verplichte) begeleider. In dit streng communistische land is het een uitzondering dat buitenlandse auto s worden toegelaten. Onder het toeziend oog van onze gids vervolgen we onze weg. Onze eerste stop is Halong Bay. En omdat de volgende etappe een korte etappe is gebruiken we ochtend van deze etappe om een rondvaart te maken door deze wereldberoemde baai. Dan volgt een bezoek aan de Noord Vietnamese stad Hanoi. De Franse invloeden zijn nog duidelijk zichtbaar en het verkeer is met de ontelbare scooters een heksenketel. In totaal hebben we 3 etappes in Vietnam. Na Vietnam rijden we Laos in. We rijden via het noorden door het midden van Laos om uiteindelijk de oevers van de Mekong te volgen. Laos is authentieker dan Vietnam en we verblijven 4 a 5 dagen in Laos.

11 globale route (5) Vanuit Laos passeren we de grens met Thailand. We steken de Mekong over bij Savannakhet. Vanuit het onherbergzame Laos komen we in het drukke en georganiseerde Thailand terecht. We zetten over het platte land van Thailand koers naar de hoofdstad Bangkok. De etappes door Thailand zijn langer dan door Vietnam en Laos maar gezien de kwaliteit van de wegen zijn ze goed te doen. We blijven niet lang in Bangkok en vervolgen onze weg naar het zuiden. Er resten nog 2 etappes tot de grens van Maleisië. We steken de grens in het oosten over en rijden langs de kust en door het binnenland van Maleisië naar onze eindbestemming Singapore. Onze finishdag is 31 december en we proosten niet alleen op het nieuwe jaar maar uiteraard ook op het behalen van de eindstreep! De volgende dag vliegen we naar huis. De auto s worden naar de haven getransporteerd en die komen een week of 5 later in Nederland weer aan. Komt er nog familie van je naar Singapore? Of blijf je nog een tijdje vakantie houden? Dan blijf je natuurlijk gewoon langer!

12

13 voorlopige route Creating stories... CarChallenge N, 5 31 O Berlijn Olzstyn Riga Pskov Moskou Moskou Novgorod Kazan Ufa Chelaybinsk Ishim Omks Novosibirsk Novosibirsk Biesk Aktash Olgi Khovd Altai Bayanhongor Ulaanbaatar Ulaanbaatar Sainshand Erenhot Datong Beijing Beijing Zhengzhou Yichang Jishou Guilin Guilin Nanning Halong Bay Hanoi Xam Neua Louang Phabang Vientiane Vientiane Savannakhet Bangkok Khanom Kota Bharu Dungun Singapore 39 etappes, 45 dagen, kilometer...

14 Accommodatie We streven naar overnachtingen in speciale accommodaties. Dat zal niet overal mogelijk zijn en zeker in afgelegen gebieden is de accommodatie soms extreem slecht of extreem duur. Stofhappen en afzien is niet erg, zolang de beloning maar een comfortabel hotel is. Waar mogelijk laven we ons aan luxe. Dit geldt ook voor het eten. Azië kent een uitstekende keuken maar tijdens onze doortocht ontmoeten we ook de plaatselijke bevolking die ons kennis laat maken met lokale gerechten uit de eigen keuken. Zeker in Mongolië is dat een hele ervaring! Zwaarte van de Challenge Deze Challenge is een prachtig auto-avontuur. We zien veel van de natuur en laven ons aan de cultuur. Maar het doel blijft autorijden. Lange etappes worden afgewisseld door kortere en zware etappes door relaxte. Een goede fysieke en mentale conditie zijn vereist, goede rijvaardigheden ook. De Challenge wordt voor ongeveer 10% afgelegd op onverharde wegen. Wat voor auto? Een twee- of vierwiel aangedreven auto, het kan allebei. In elk geval moet de auto voldoende grondspeling hebben en voorzien zijn van bescherming voor de motor en versnellingsbak. Elke auto wordt vooraf door de organisatie gekeurd. Bij twijfel dienen we deelnemers graag met advies. Benzine of diesel? Dat maakt in beginsel niet uit. Beide brandstoffen zijn onderweg voldoende voorhanden. Dieselrijders zullen echter rekening moeten houden met extreem lage temperaturen. En een cabrio? Als hij voldoet aan de criteria is een cabrio meer dan welkom! Ondanks dat het koud kan zijn, een cabrio geeft je wel het ultieme gevoel... Prijs Prijs per persoon op basis van 2 personen per team die een kamer delen De prijs is onder voorbehoud van de definitieve route door China en afhankelijk van het aantal teams Wat is inclusief? -verscheping van de auto -transportverzekering -accommodaties -ontbijten & diners -vergunningen en visa voor de auto -WA verzekering voor de auto -excursies -organisatie en begeleiding -roadbook -autobelettering -vlucht Singapore-Amsterdam (op basis van groepsvlucht) -kledingpakket & aandenken Wat komt erbij? -lunch -diners op rustdagen -brandstof -overige autokosten zoals tolgelden -internationaal rijbewijs ( 15,95) -carnet de passage -persoonlijke visa -indien gewenst een annuleringsverzekering -indien gewenst een casco (all risk) verzekering -indien gewenst vaccinaties -persoonlijke uitgaven

15 Wat heb je nodig? Een auto, een bijrijder en een rijbewijs. De bijrijder dient ook in het bezit te zijn van een rijbewijs. Inschrijven Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst en geschiedt via de website of door een te sturen naar De inschrijving sluit op 15 augustus De hoeveelheid auto s die mee kan, is beperkt. Wie zeker wil zijn van een plaats, doet er goed aan zich zo snel mogelijk in te schrijven en niet tot augustus 2013 te wachten.. Inschrijving en teams De Amsterdam-Singapore Challenge gaat van start met minimaal tien teams. Er is ook een maximum: Jan Willem en Hetty geven er de voorkeur aan met niet meer dan twintig teams op pad te gaan. Je startplek is zeker nadat het inschrijfgeld bij CarChallenge binnen is. Hoe moet er betaald worden? Bij inschrijving ontvang je een factuur voor het gehele bedrag. Deze dient in termijnen voldaan te worden. 25% bij inschrijving 35% voor 30 juni % voor 1 oktober 2013 Verscheping De auto s worden vanuit Singapore naar Rotterdam verscheept. Risico De Amsterdam-Singapore Challenge leidt niet door risicogebieden. Wel doorkruisen we streken waar ondermeer malaria voorkomt. Tijdens het rijden is de kans op insectenbeten nauwelijks aanwezig. Uiteraard kan gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld malaria tabletten. Onder andere de KLM Travel Clinic kan u uitgebreid informeren ( Prijs De prijs is per persoon en gebaseerd op deelname van één team van twee personen die dezelfde kamer delen. De prijs is gebaseerd op deelname van minstens 15 teams. Bij inschrijving van minder teams kan de noodzaak ontstaan de prijs aan te passen.

16 En dan? Na betaling van het inschrijfgeld ontvang je aanvullende informatie over de technische vereisten, de datum van de technische keuring en de kennismakings-bijeenkomsten. Op de laatste bijeenkomst voor vertrek ontvang je het uitgebreide roadbook. begeleiding De Amsterdam-Singapore Challenge wordt begeleid door Jan Willem Koudstaal en Hetty Louwaard. Pech Dat kan dus voorkomen. Pech aan de auto, pech met je gezondheid. Pech aan de auto moet je zelf oplossen. Improviseren, hulp vragen en behulpzaam zijn hoort allemaal bij een Challenge. Pech zou definitief uitvallen kunnen betekenen. De organisatie zal dan behulpzaam zijn bij het repatriëren van de auto. Voor de financiële gevolgen van gezondheidsproblemen dien je in het bezit te zijn van een goede (reis-) verzekering. Special stages Moeilijke etappes worden uitgeroepen tot special stages. Tijdens een special stage zullen de teams gelijktijdig starten en op een bepaalde afstand op elkaar wachten, zodat iedereen deze moeilijke passages kan overwinnen en zich verzekerd weet van back-up en begeleiding. Routeopties en vertrektijden We stellen de route met veel zorg, kennis en ervaring samen, maar een keer uitslapen of afwijken van de voorgestelde route? Geen enkel probleem. Behalve bij een special stage uiteraard. Competitie CarChallenge is iets doen met je eigen auto wat tot de verbeelding spreekt. Met je cabrio van Amsterdam naar Singapore met als obstakel de Gobi woestijn, met je cabrio midden in de winter over sneeuw en ijs naar de Noordkaap of met je auto dwars door de Amazone. We kennen geen klassement, de uitdaging is het aankomen zelf.

17 Rijden in Rusland CarChallenge heeft veel ervaring met het rijden in Rusland. We hebben diverse malen Rusland doorkruist en ook deze route is geheel bekend. De Russen rijden minder gedisciplineerd en de wegen zijn van slechte kwaliteit. Diepe gaten die uit het niets opduiken horen tot het Russische wegennet. Je leert ze in ieder geval snel te ontwijken. Langs de doorgaande weg, in de buurt van dorpjes, zijn vaak reparatiewerkplaatsen aanwezig die gespecialiseerd zijn in het repareren van banden. Grensprocedure CarChallenge is goed op de hoogte van de grensprocedures. Wachttijden zijn echter normaal en niet te voorkomen. Visa en vergunningen Iedereen die Rusland wil bezoeken moet in het bezit zijn van een visum. Diegene die in Rusland willen rijden hebben ook een internationaal rijbewijs nodig. Ook dient de auto op naam te staan van de bestuurder. Staat het kentekenbewijs op naam van iemand anders, of op de naam van een bedrijf dient een gelegaliseerde en officieel vertaalde machtiging in orde gemaakt te worden. CarChallenge is behulpzaam bij deze procedure. China en Vietnam dien ook een vergunning af te geven. Tijdens ons verblijf in deze landen worden we begeleid door een (staats)gids. Aanpassingen aan de auto Technische aanpassingen zijn noodzakelijk. Voor de auto is een minimale grondspeling vereist, de onderkant moet beschermt worden door middel van een plaat en iedere auto dient wel uitgevoerd te zijn met een echt reservewiel. Ook moet de auto voorzien te zijn van winterbanden van goede kwaliteit. Een technische keuring zal vooraf aan de Challenge plaatsvinden. Veiligheid Rusland is een veilig land om te rijden en te reizen. We komen niet in gebieden die als risicogebieden aangemerkt zouden kunnen worden. Verkeerspolitie is alom vertegenwoordigd en af en toe zal je aangehouden worden. Na het begaan van een verkeersovertreding is een vriendelijk praatje (met handen en voeten) in bijna alle gevallen afdoende.

18 Garanties Zoals bij elke Challenge wordt het uitrijden van de Challenge niet gegarandeerd. Heel veel zal van de deeelnemer zelf afhangen. Dollarkoers Voor de meeste Challenges worden vervoer, accommodaties, diners en excursies ingekocht met Amerikaanse dollars. De gehanteerde wisselkoers bedraagt op dit moment $ 1,30 voor 1,00. Wijzigingen in de koers kunnen leiden tot een prijsaanpassing. Ook de kosten van vergunningen en leges kunnen leiden tot aanpassing van de prijs. Overige voorwaarden Iedere Challenger ontvangt een deelnemersovereenkomst inclusief algemene voorwaarden en een procedureboek. Deze overeenkomst dient ondertekend te worden vóór aanvang van de Challenge. Social Media Alle Challenges en activiteiten die CarChallenge organiseert, zijn online te volgen via onze Facebook pagina (facebook.com/ amsterdamsingapore) en onze eigen site ( Meld je aan en beleef de trips ook als je er niet bij bent... Disclaimer We hebben deze brochure en de daarin aangeboden Challenge naar eer en geweten samengesteld. Desondanks kunnen de dagafstanden, route en prijzen wijzigen als gevolg van invloeden van buitenaf. Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van CarChallenge mag niets uit deze brochure worden gekopieerd of gepubliceerd. Deelname aan een Challenge is altijd volledig vrijwillig en op eigen risico.

19 Contact Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen of wil je deze bijzondere reis persoonlijk doorspreken? Bel ons gerust of maak een afspraak voor een gesprek! Wij staan je graag te woord. Creating stories... CarChallenge N, 5 31 O CarChallenge Hendrik van Woerden Eemweg LC Eemnes +31 (0) info@carchallenge.nl Petrol & Wine Hetty Louwaard Soesterbergsestraat EL Soest +31 (0) hetty@petrol-and-wine.nl

20 Een goed doel... Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met een voor mij onbekende ziekte, ALS. Een ziekte die zich langzaam openbaart. Eenmaal positief bevonden is je doodvonnis getekend. Na gemiddeld 3 jaar blaas je je laatste adem uit. ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een zeer ernstige spier/zenuwziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Een aantal maanden geleden bereikte mij het bericht dat Teus Hakkesteegt was overleden. Zeer bekend in de automotive sector en van 1995 tot en met 2003 aandeelhouder van het toenmalige Prisma Car Lease waar ikzelf directeur aandeelhouder was. ALS had ook Teus geveld. Na een gesprek met de zeer bevlogen en resultaat gerichte Eric Nolet, bestuurder van stichting ALS Nederland, besloten Hetty en ik middels de jongens- cq meisjesdroom Amsterdam - Singapore, aandacht te vragen voor het werk van deze stichting. Een stichting die met weinig mensen het verschil maakt. Voorlichting en bewustwording maar vooral onderzoek zijn de hoofddoelstellingen van de stichting. Het overgrote deel van de fondsen gaat naar onderzoek en is voor verbetering van de zorg voor de 500 mensen die jaarlijks door ALS getroffen worden. Tijdens de voorbereidingen zal ALS regelmatig onder de aandacht gebracht worden. Mochten teams een steentje willen bijdragen wordt dit toegejuicht. Echter zonder enige verplichting en absoluut op vrijwillige basis. Ik hoop oprecht dat we iets kunnen bijdragen aan het mooie werk van deze stichting en dat de oorzaak van deze verschrikkelijk ziekte snel gevonden wordt. Jan Willem Koudstaal Stichting ALS Nederland Koninginnegracht AA Den Haag Telefoon

Singapore Challenge. Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto...

Singapore Challenge. Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto... Singapore Challenge Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto... Verder kun je niet, verder rijden zonder gebruik te maken van een veerpont kan niet. Meer dan 18.oo0 kilometer lang je jongens-

Nadere informatie

Singapore Challenge 2015

Singapore Challenge 2015 Singapore Challenge 2015 Van Amsterdam naar Singapore, maar dan met je eigen auto... Verder kun je niet, verder rijden zonder gebruik te maken van een veerpont kan niet. Meer dan 18.oo0 kilometer lang

Nadere informatie

52 22 N 5 31 O. Africa TopGear Challenge 2013 (kort) CarChallenge 52 22 N, 5 31 O

52 22 N 5 31 O. Africa TopGear Challenge 2013 (kort) CarChallenge 52 22 N, 5 31 O Africa TopGear Challenge 2013 (kort) Stel je voor, in je eigen auto tussen de giraffen op de eindeloze Afrikaanse vlaktes. Lang de prachtige Zuid Afrikaanse kust, over de zandduinen van Namibië. Vliegen

Nadere informatie

MINI Black Sea Challenge

MINI Black Sea Challenge MINI Black Sea Challenge Een waanzinnig avontuur door 22 landen. Samen met de nieuwe Paceman op zoek naar de Zwarte zee, op bezoek in Istanbul en langs de kust van de Adriatische zee naar Venetië. Ontdek

Nadere informatie

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië!

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Ook dit jaar werken Wouter en Sigi van Desert Foxx en Jan Willem van weer samen. Jan Willem heeft zeker 7 keer zowel Rusland als Mongolië bezocht en heeft daadwerkelijk

Nadere informatie

MINI Born in Oxford Challenge

MINI Born in Oxford Challenge MINI Born in Oxford Challenge Een waanzinnig avontuur door het Verenigd Koninkrijk. Op zoek naar de oorsprong van MINI Ontdek Engeland, Schotland en Wales op de MINI manier. Competitie, de mooiste routes

Nadere informatie

Noord Challenge 2013. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O

Noord Challenge 2013. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O Noord Challenge 2013 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap en via Rusland terug? Een Challenge die je nooit meer vergeet, een Challenge

Nadere informatie

The World Challenge, the greatest car adventure for the next 6 years. 6 years 180 days 60 countries 70.000 km

The World Challenge, the greatest car adventure for the next 6 years. 6 years 180 days 60 countries 70.000 km The World Challenge, the greatest car adventure for the next 6 years 6 years 18 days 6 countries 7. km 215, etappe 2 Mumbai Wakkanai De eerste etappe van The World Challenge gaat 28 september aanstaande

Nadere informatie

Scotland in 5 etappes

Scotland in 5 etappes Scotland in 5 etappes Het lijkt ver weg, maar Schotland is zo dichtbij! Een totaal andere wereld aan de andere kant van de Noordzee. heeft de mooiste route voor je uitgestippeld en neemt je graag mee op

Nadere informatie

NorCape Challenge 2013

NorCape Challenge 2013 NorCape Challenge 2013 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap en via Rusland

Nadere informatie

NorCape Challenge 2014

NorCape Challenge 2014 NorCape Challenge 2014 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap! Een Challenge

Nadere informatie

Mongolia CarChallenge. start 8 juli in antwerpen, finish 6 augustus in antwerpen. CarChallenge

Mongolia CarChallenge. start 8 juli in antwerpen, finish 6 augustus in antwerpen. CarChallenge Mongolia 2017 Na Amazonas 2016 nu op avontuur richting het oosten. Ongeveer 7.000 kilometer van ons vandaan ligt Mongolië, een van de laatste wildernissen in de wereld. Een wildernis die wel toegankelijk

Nadere informatie

NorCape Challenge 2013

NorCape Challenge 2013 NorCape Challenge 2013 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap! Maar wel

Nadere informatie

Zijderoute Algemene Informatie FULL ADVENTURE EEN DEEL VAN DE ZIJDEROUTE RIJDEN ZIJDEROUTE PART 1 ZIJDEROUTE PART 2

Zijderoute Algemene Informatie FULL ADVENTURE EEN DEEL VAN DE ZIJDEROUTE RIJDEN ZIJDEROUTE PART 1 ZIJDEROUTE PART 2 Algemene Informatie Zijderoute 2018 FULL ADVENTURE Vertrek in Nederland op 28 mei 2018 Finish in Beijing (China) op 31 juli 2018 65 reisdagen waarvan 22 rustdagen 13 te bezoeken landen gedurende de reis

Nadere informatie

The World Challenge, the greatest car adventure for the next 6 years. 6 years 180 days 60 countries 70.000 km

The World Challenge, the greatest car adventure for the next 6 years. 6 years 180 days 60 countries 70.000 km The World Challenge, the greatest car adventure for the next 6 years 6 years 18 days 6 countries 7. km 215, etappe 2 Mumbai Sapporo Na een succesvolle eerste etappe van The World Challenge, staat voor

Nadere informatie

Topsport in de Alpen. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O. 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport!

Topsport in de Alpen. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O. 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport! Topsport in de Alpen 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport! Wij dagen je uit om de mooiste passen van de alpen te bedwingen en het beste uit je

Nadere informatie

SiberMongol Challenge

SiberMongol Challenge SiberMongol Challenge Zelf rijden door onbekende gebieden Mongolië is een van de laatste wildernissen in de wereld en Siberië spreekt voor velen to de verbeelding. Tijdens deze Challenge zie je beide,

Nadere informatie

The World Challenge, the greatest car adventure for the next 6 years. 6 years 180 days 60 countries 70.000 km

The World Challenge, the greatest car adventure for the next 6 years. 6 years 180 days 60 countries 70.000 km The World Challenge, the greatest car adventure for the next 6 years 6 years 180 days 60 countries 70.000 km 2016, etappe 3 Anchorage Panama Na een succesvolle eerste en tweede etappe van The World Challenge,

Nadere informatie

Topsport in de Alpen. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O

Topsport in de Alpen. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O Topsport in de Alpen 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport Wij dagen je uit om de mooiste passen van de alpen te bedwingen en het beste uit je

Nadere informatie

Woestijnreis Marokko 2017

Woestijnreis Marokko 2017 Algemene Informatie Woestijnreis Marokko 2017 IN T KORT Vertrek in Tanger op 16 september 2017 Finish in Tanger op 1 oktober 2017 16 reisdagen waarvan 5 rustdagen Maximum van 10 deelnemende teams ZWAARTE

Nadere informatie

Volg het spoor van de Transsiberië Express

Volg het spoor van de Transsiberië Express Volg het spoor van de Transsiberië Express 34 daagse reis per eigen classic car, 4x4 of motor van Amsterdam naar Peking Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over

Nadere informatie

The World Challenge. Creating stories... CarChallenge 52 22 N, 5 31 O

The World Challenge. Creating stories... CarChallenge 52 22 N, 5 31 O The World Challenge The World Challenge etappe 1 2014 Gemiddeld 470 kilometer per dag etappe 1 2014, bijzonder europa etappe 1 2014, turkije etappe 1 2014, oost turkije etappe 1 2014, iran etappe 1 2014,

Nadere informatie

In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging

In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging het ultieme Land Rover avontuur Van Paramaribo naar Paramaribo, maar dan via de Amazone Jan Willem Koudstaal van CarChallenge organiseert al ruim 10 jaar

Nadere informatie

The World Challenge, the greatest car adventure for the next 7 years. 7 years 225 days 65 countries km

The World Challenge, the greatest car adventure for the next 7 years. 7 years 225 days 65 countries km The World Challenge, the greatest car adventure for the next 7 years 7 years 225 days 65 countries 100.000 km The World Challenge in een notendop Zeven etappes in zeven jaar Elke etappe (zeven stuks, verdeeld

Nadere informatie

Bliss Mobil North Cape Expedition 2019

Bliss Mobil North Cape Expedition 2019 Algemene Informatie Bliss Mobil North Cape Expedition 2019 THE ADVENTURE Vertrek in Oslo (Noorwegen) op 1 maart 2019 Finish in Rovaniemi (Finland) op 17 maart 2019 17 reisdagen 3 te bezoeken landen gedurende

Nadere informatie

Deze spectaculaire en succesvolle reis is al achter de rug en

Deze spectaculaire en succesvolle reis is al achter de rug en VorigeVolgende 12 Deze spectaculaire en succesvolle reis is al achter de rug en komt niet meer terug. Exclusief en eenmalig offroad in Mongolië. Mongolië GS Trophy Allroadreis Deze reis is eenmalig in

Nadere informatie

13 dagen. Mongolië Challenge. CarChallenge. CarChallenge

13 dagen. Mongolië Challenge. CarChallenge. CarChallenge Mongolië Challenge 13 dagen Zelf rijden door niemandsland Mongolië is een van de laatste wildernissen in de wereld. In dit land, ruim 4 keer zo groot als Duitsland, met minder dan 3 miljoen inwoners, vind

Nadere informatie

Eurocult-Lito Reizen 2. - accommodaties - maaltijden - partners - optionele excursies - visa - overige documenten - grensovergangen - planning

Eurocult-Lito Reizen 2. - accommodaties - maaltijden - partners - optionele excursies - visa - overige documenten - grensovergangen - planning Eurocult-Lito Reizen Wittevrouwenstraat 36, Utrecht Lid ANVR/SGR/Calamiteitenfonds Moskou (2000); Bant to Beijing (2008), Tatra Trail (2011); Nordkapp (2014); Indian Trail (2014); Oodnadatta Challenge

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

52 22 N 5 31 O. Topsport in de Alpen. CarChallenge N, 5 31 O

52 22 N 5 31 O. Topsport in de Alpen. CarChallenge N, 5 31 O 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport! Wij dagen je uit om de mooiste passen van de alpen te bedwingen en het beste uit je zelf en je auto te

Nadere informatie

Het is zover, 4x4 España kan u in mei 2016 een Marokko- reis aanbieden.

Het is zover, 4x4 España kan u in mei 2016 een Marokko- reis aanbieden. Beste 4x4ders, Het is zover, 4x4 España kan u in mei 2016 een Marokko- reis aanbieden. Zoals u wellicht hee4 gelezen in de agenda van 4x4 España gaan wij mei 2016 richbng Marokko. Waar we ca. 14 dagen

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging

In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging In de winter naar de Noordkaap, best een uitdaging In één van Europa's laatste wildernissen, het noorden van Scandinavië, ontdekken we de echte kou maar ontdekken we ook het echte autorijden. Juist hier

Nadere informatie

52 22 N 5 31 O. Topsport in de Alpen. CarChallenge N, 5 31 O

52 22 N 5 31 O. Topsport in de Alpen. CarChallenge N, 5 31 O 25 bergpassen rijden is leuk en spannend. Maar 25 bergpassen rijden in 5 dagen is bijna topsport! Wij dagen je uit om de mooiste passen van de alpen te bedwingen en het beste uit je zelf en je auto te

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

NorCape Challenge 2016

NorCape Challenge 2016 T O EK NorCape Challenge 2016 EB Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap!

Nadere informatie

APRIL LEJOG ROYAL. PETROL & WINE programma 2015 data onder voorbehoud de reizen gaan door bij deelname van minimaal 10 equipes

APRIL LEJOG ROYAL. PETROL & WINE programma 2015 data onder voorbehoud de reizen gaan door bij deelname van minimaal 10 equipes PETROL & WINE 2015 Het nieuwe jaarprogramma van Petrol & Wine voor 2015, met veel nieuwe reizen, maar op de vertrouwde leest geschoeid: bijzondere hotels van topklasse, schitterende wegen speciaal geselecteerd

Nadere informatie

NorCape Challenge 2016

NorCape Challenge 2016 NorCape Challenge 2016 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap! Een Challenge

Nadere informatie

GT Weekend zaterdag 9 april - zondag 10 april 2016

GT Weekend zaterdag 9 april - zondag 10 april 2016 GT Weekend zaterdag 9 april - zondag 10 april 2016 TWEE DAGEN RIJDEN DOOR HET LIMBURGS HEUVELLAND, DE ARDENNEN EN DE EIFFEL. GT Weekend Twee dagen rijden door het Limburgs Heuvelland, de Ardennen en de

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE WELKOM BIJ VOLVO CARD, WELKOM BIJ VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het jaarlijkse reguliere onderhoud aan uw Volvo door de officiële Volvo-dealer

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018 Spanje en F1 2018 5 mei t/m 14 mei 2018 De eerste buitenlandse reis van 2018. Een prachtige reis naar Spanje. Met als optie (geen verplichting) een bezoek aan de F1 van Barcelona. Met onze Max die het

Nadere informatie

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland Ga door met mijn strijd Amyotrofische Laterale Sclerose Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland www.als.nl Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 24 MEI - 29 MEI Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 5 dagen genieten van de mooiste stukjes van Europa, ongerepte natuur en adembenemende rijderswegen. De Adriatic

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

Desert Trail Mongolia

Desert Trail Mongolia Desert Trail Mongolia 13 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Binnen-Mongolië Profiel Per woestijnschip met zadel Over zandduinen en langs schatten van een rijk verleden Zinderende landschappen

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW!

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! Ga op avontuur in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Fritjof Nansen en ervaar hoe het is om te leven in een wereld van sneeuw en ijs. Tijdens

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud)

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) Dag 1 Vlucht naar Moskou. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft 3 nachten in Hotel Cosmos; meer informatie over

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

The World Challenge, the greatest car adventure for the next 7 years. 7 years 225 days 65 countries km

The World Challenge, the greatest car adventure for the next 7 years. 7 years 225 days 65 countries km The World Challenge, the greatest car adventure for the next 7 years 7 years 225 days 65 countries 100.000 km Creating stories... 52 22 N, 5 31 O The World Challenge in een notendop Zeven etappes in zeven

Nadere informatie

21 dagen. Africa fly, drive & explore. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O

21 dagen. Africa fly, drive & explore. CarChallenge 52 22 N, 5 31 O 21 dagen Africa fly, drive & explore Zelf rijden door veelzijdig Zuidelijk Afrika In 2013 organiseerde de Africa Challenge. Het beste uit deze Challenge hebben we gebruikt om een programma samen te stellen

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS

BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS een fotoreis naar Finland met Maas van de Ruitenbeek - WildlifePhotography BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS Het grensgebied tussen Rusland en Finland is jarenlang niet toegankelijk

Nadere informatie

Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips

Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips De volgende bestemming in Myanmar is Bagan. Ook hier gaan we natuurlijk weer eten en wederom het eten hier in Myanamar is heel lekker en goed. Wij begrijpen

Nadere informatie

Impressie. Winterport uitgerust. Scandinavië (Noorwegen) Marokko

Impressie. Winterport uitgerust. Scandinavië (Noorwegen) Marokko Impressie Eind jaren 70 een camper gehuurd in Amerika en er een week of wat mee rondgetrokken. Dit had voor ons een dusdanige Waauw factor dat we besloten ooit een camper te kopen en er mee naar China

Nadere informatie

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden)

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE Alaska KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BEGELEIDERS: Rik De Clercq Rik.De.Clercq1@pandora.be tel. 0486.13.44.00 Dirk Van Daele Dirk.vanda@gmail.com Tel. 0478.95.95.13 PERIODE:

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

Door: Nick, Zahra, Gaby & Demy FM5A. Reflectieverslag Vakantiebeurs

Door: Nick, Zahra, Gaby & Demy FM5A. Reflectieverslag Vakantiebeurs Door: Nick, Zahra, Gaby & Demy FM5A Reflectieverslag Vakantiebeurs Inhoudsopgave INLEIDING 3 BEDRIJVEN 4 VRAGEN 6 CONCLUSIE 9 REFLECTIE 9 Inleiding Vorige week zijn wij met alle Travel & Hospitality klassen

Nadere informatie

18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China

18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China Het onbekende China 18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China Profiel Comfortabele 4x4 Mitsubishi Pajero of Toyota Landcruiser (Huur)of Motorfiets Adembenemende landschappen Vooral

Nadere informatie

Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010

Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010 Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010 Aankomst dag (1): 09:20 Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol naar Oslo. KL1143 Vertrek Schiphol: 10:20. Aankomst Oslo: 12:10. 11:40 Aankomst Oslo. Transfer van Oslo

Nadere informatie

NorCape Challenge 2016

NorCape Challenge 2016 NorCape Challenge 2016 Wie durft het aan? Wie durft zichzelf uit te dagen? Midden in de winter, op gespijkerde banden over sneeuw en ijs naar het noordelijkste puntje van Europa, de noordkaap! Een Challenge

Nadere informatie

Over de grens gaan. Thema 10 Migreren. Les 10.1 Aan de grens.

Over de grens gaan. Thema 10 Migreren. Les 10.1 Aan de grens. Les 10.1 Aan de grens. 1.De grensovergang: van het ene land naar het andere land gaan; je passeert hierbij de grens, je gaat over de grens heen. 2. De grenspaal : De paal die precies op de grens tussen

Nadere informatie

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 In het jaar 2010 zullen er 3 MRV s naar Tsjechië plaatsvinden op de volgende data: reis A, van zaterdag 1 mei t/m zaterdag 8 mei 2010 (7 overnachtingen) reis

Nadere informatie

NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving!

NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving! NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving! Verblijf in Care Hotel & Resort Sanyres Puente Romano 20/3 > 27/03/2017 Bezoek samen met NZ Vakanties

Nadere informatie

STICHTING A.V.B.S. ACTIVITEITEN VOOR BLINDEN SLECHTZIENDEN

STICHTING A.V.B.S. ACTIVITEITEN VOOR BLINDEN SLECHTZIENDEN STICHTING A.V.B.S. ACTIVITEITEN VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN Voor u ligt de brochure van de Stichting A.V.B.S. Hierin willen wij informatie geven over onze activiteiten. Wij hopen dat deze brochure een

Nadere informatie

Croatia Adventure zondag 22 mei - zaterdag 28 mei 2016

Croatia Adventure zondag 22 mei - zaterdag 28 mei 2016 Croatia Adventure zondag 22 mei - zaterdag 28 mei 2016 EEN VERRASSENDE RIT DOOR CROATIA, MONTENEGRO EN BOSNIA HERZEGOVINA. Croatia Adventure Een verrassende rit door Croatia, Montenegro en Bosnia Herzegovina.

Nadere informatie

De Geo 2 bk Aardrijkskunde voor de onderbouw Antwoorden hoofdstuk 1

De Geo 2 bk Aardrijkskunde voor de onderbouw Antwoorden hoofdstuk 1 De Geo 2 k Aardrijkskunde voor de onderouw Antwoorden hoofdstuk 1 www.degeo-online.nl 1ste druk 1 Azië! Deel van de wereld Start 1 Azie is een land / een werelddeel / een grote stad. Oost- en Zuidoost-Azië

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A 2014 Als ik gebeld word dat ik mee mag op studiereis naar Zuid-Afrika spring ik een gat in de lucht, wat een unieke kans is dit! Op 5 februari is het eindelijk

Nadere informatie

Great Wall Skating Challenge 2013

Great Wall Skating Challenge 2013 Great Wall Skating Challenge 2013 Where the Great Wall meets the Yellow River Unieke schaatsmarathon op de Gele Rivier langs de Chinese Muur tussen Mongolië en China. 10 daagse sportieve cultuurreis naar

Nadere informatie

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar Eten en drinken in Inle Lake Myanmar Wat een rijke cultuur heeft Myanmar. Cultuur wisten we natuurlijk, daarom zijn wij er ook naartoe gereisd, maar qua eten en drinken overtreft het de verwachtingen.

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

De BERRT 3-daagse. 3 dagen offroad door Nederland, 900 km. Ja leuk! Ik wil ook mee! De BERRT 3-daagse. Data en tijden

De BERRT 3-daagse. 3 dagen offroad door Nederland, 900 km. Ja leuk! Ik wil ook mee! De BERRT 3-daagse. Data en tijden De BERRT 3-daagse 3 dagen offroad door Nederland, 900 km Ja leuk! Ik wil ook mee! De BERRT 3-daagse Data en tijden De BERRT 3-daagse is een pittige allroad rit met 3 rijdagen en 3 hotel overnachtingen.

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

AFRICACLASSIC.NL HARD WORK, MAGIC MOMENTS

AFRICACLASSIC.NL HARD WORK, MAGIC MOMENTS 6 DAGEN MOUNTAINBIKEN VOOR EEN BETERE GEZONDHEID IN AFRIKA! 6-13 OKTOBER 2018 TANZANIA CLASSIC EDITION 400 KM / 4000 HM 3-10 FEBRUARI 2018 UGANDA CHALLENGE EDITION 600 KM / 6000 HM AFRICACLASSIC.NL HARD

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Raid Arctique 2014. Het definitieve reisschema wordt vastgesteld bij het sluiten van de inschrijving nav. de beschikbaarheid van de hotels/hutten.

Raid Arctique 2014. Het definitieve reisschema wordt vastgesteld bij het sluiten van de inschrijving nav. de beschikbaarheid van de hotels/hutten. Informatie Raid Arctique 2014 Raid Arctique 2014 De Raid Arctique is een tocht van de Poolcirkel naar Parijs met een proloog in Kiruna. Veertig jaar na de introductie van de Citroën CX reizen de zelfde

Nadere informatie

Programma fietsweek racefiets:

Programma fietsweek racefiets: Programma fietsweek racefiets: Algemeen. Het betreft een standplaatsvakantie, wat betekent dat u elke dag weer terugkeert op het logeeradres om daar heerlijk uit te kunnen rusten aan het zwembad en te

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Het mooiste van Zuid-Afrika

Het mooiste van Zuid-Afrika Het mooiste van Zuid-Afrika 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika (ca. 3.000 km) Profiel Self drive of begeleid Compleet beeld van Zuid Afrika Deels Malaria risico gebied / deels Malaria vrij gebied Safari,

Nadere informatie

Beste mensen, Marc Heyrman

Beste mensen, Marc Heyrman Voor jongeren met een beperking GOED wonen Oisterwijk Van harte gefeliciteerd met de organisatie en de persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer. Ik heb aan de start en in Arendonk kunnen zien (als toeschouwer)

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

GOEDE REIS! MAGAZINE GRATIS EDITIE. Ik vind het een eer om oude muziekstukken te mogen zingen. Na acht maanden fietsen, word je wel spiritueel

GOEDE REIS! MAGAZINE GRATIS EDITIE. Ik vind het een eer om oude muziekstukken te mogen zingen. Na acht maanden fietsen, word je wel spiritueel Reisbeken(d)tenissen Tania Kross Ik vind het een eer om oude muziekstukken te mogen zingen Way of life Na acht maanden fietsen, word je wel spiritueel GRATIS EDITIE Kijkje in de keuken Er wordt hard gewerkt

Nadere informatie

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN We willen u als gast graag een WOW-ervaring of beleving bezorgen. We doen dit door kennis te delen, kennis toe te voegen en aan te bieden. Maar ook door aan onze gasten

Nadere informatie

De BERRT 1-daagse Allroad Ritten. BERRT 1-daagse Allroad Ritten. Een dagje buitenspelen met BERRT in eigen land. Ja leuk! Ik wil ook mee!

De BERRT 1-daagse Allroad Ritten. BERRT 1-daagse Allroad Ritten. Een dagje buitenspelen met BERRT in eigen land. Ja leuk! Ik wil ook mee! BERRT 1-daagse Allroad Ritten Ja leuk! Ik wil ook mee! De BERRT 1-daagse Allroad Ritten Een dagje buitenspelen met BERRT in eigen land Training(en) bij ons gedaan en nu zin om te gaan rijden? Dat kan,

Nadere informatie

Dossier voor deelnemers Niet-bindende informatie, mogelijk onderhevig aan latere wijzigingen.

Dossier voor deelnemers Niet-bindende informatie, mogelijk onderhevig aan latere wijzigingen. Dossier voor deelnemers Niet-bindende informatie, mogelijk onderhevig aan latere wijzigingen. 17 tot 24 otober 2015 TOEGELATEN VOERTUIGEN Deelname is toegestaan voor voertuigen met elk type aandrijving

Nadere informatie

Geachte Porsche Club Holland leden,

Geachte Porsche Club Holland leden, Geachte Porsche Club Holland leden, In ons jubileumjaar mag een mooie meerdaagse buitenlandreis natuurlijk niet ontbreken, het bestuur is dan ook bijzonder blij met het initiatief van de organisatoren.

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie