CAMPUS SPOOR NOORD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WWW.AP.BE WWW.CAMPUSSPOORNOORD.BE CAMPUS SPOOR NOORD"

Transcriptie

1 CAMPUS SPOOR NOORD

2 CAMPUS SPOOR NOORD

3 NIEUW IJKPUNT De Artesis Plantijn Hogeschool bouwt volop aan een nieuwe campus op Spoor Noord. Vanaf academiejaar zullen 5000 studenten van de AP Hogeschool er les volgen. Hiermee engageert de hogeschool zich als partner in de ontwikkeling van het nieuwe stadsdeel op Spoor Noord, waar de vroegere NMBS-terreinen nieuw leven worden ingeblazen. Geschenk van de stad Spoor Noord is een wijk in volle bloei. De stad Antwerpen heeft hiervoor de aanzet gegeven door er een hedendaags, duurzaam en uitgestrekt stadspark van 18 hectaren te maken. Een groene long in het noorden van de stad, waar onze studenten rust en ontspanning zullen kunnen vinden. Campus Spoor Noord van de AP Hogeschool sluit perfect aan bij deze oase in de stad, door er groene tinten aan toe te voegen: ecologische daken, een patio en een binnentuin. Het is op deze spannende plek in de stad, waar niet alleen onderwijs en werk, maar ook ontspanning, cultuur, sport en ontmoetingen tussen verschillende generaties centraal staan, dat de AP Hogeschool haar nieuwe campus bouwt. Geschenk aan de stad Zoals Spoor Noord een geschenk is van de stad, zo wil campus Spoor Noord van AP Hogeschool ook een geschenk zijn aan de stad. Met dit nieuwe project krijgt Antwerpen er een ijkpunt bij. Het prachtige campusgebouw op de kop van Spoor Noord vormt, samen met de fietsersbrug, een nieuwe poort tot de stad en wordt zo de evenknie van het nieuwe justitiepaleis ook wel het vlinderpaleis genoemd aan de zuidelijke kant van de Leien. Van zodra de studenten van maar liefst 14 bacheloropleidingen in academiejaar hun intrek nemen in de nieuwe campus, zal de AP Hogeschool de hele stad bestrijken: van op het Zuid (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) over het centrum (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Kronenburg, Meistraat, Lange Nieuwstraat) tot aan het noorden van de stad (Campus Spoor Noord). Pascale De Groote algemeen directeur AP Hogeschool

4 CAMPUS SPOOR NOORD Op Spoor Noord, op dit ogenblik the place to be in Antwerpen, bouwt AP Hogeschool aan de nieuwe Campus Spoor Noord met ultramoderne aula s, labo s en praktijklokalen. Vanaf werken 5000 studenten er aan hun toekomst. Campus Spoor Noord bestaat uit twee campusgebouwen die ondergronds met elkaar verbonden zijn. Het beloven architecturale hoogstandjes te worden waar het aangenaam studeren, sporten en vertoeven is en waar alle moderne studentenfaciliteiten worden voorzien: een uitgebreide bibliotheek, studentenrestaurants, stille studieruimten, een ondergrondse parking met fietsenstalling, Twee verschillende architectenbureaus tekenden voor de plannen. De architecten droegen er zorg voor dat beide gebouwen eenzelfde sfeer van rust en ruimte uitstralen. Zo vormen in beide gebouwen een groene patio en binnentuin de centrale ruimtes: een ontmoetingsplek voor studenten, personeel en bezoekers. Net zoals de stad wordt campus Spoor Noord zo een plek waar mensen niet alleen werken en studeren, maar van gedachten wisselen en ontspannen.

5 SPOOR NOORD BOUWEN AAN EEN NIEUWE CAMPUS

6

7 SPOOR NOORD 1 Op de kop van Spoor Noord, aan de kruising van de Ellermanstraat met de Italiëlei, komt het eerste gebouw van campus Spoor Noord. Het ontwerp van Poponcini & Lootens wordt gebouwd door Interbuild en Willemen. AP Hogeschool investeert euro in dit project. Het campusgebouw heeft een omvang van ca m² en zal plaats bieden aan 3500 studenten uit de professionele bacheloropleidingen van de departementen Gezondheid en Welzijn, en Onderwijs en Training. De nieuwbouw is opgebouwd uit een trapeziumvormige hoofdbouw, gelegen aan de Noorderplaats (Italiëlei), een rechthoekige bouw aan de Ellermanstraat, een langgerekte laagbouw aan de Noorderlaan en tot slot een binnenplaats met auditoria, een groene zone en een helling naar de uitgestrekte ondergrondse parking. Patrick Lootens van Poponcini & Lootens: Het ontwerp wil de idee van een open campus realiseren binnen een gelimiteerd bouwblok. Dit ontwerp kiest resoluut voor een centrale groene patio waaraan de gemeenschappelijke hoofdfuncties liggen ontsloten door een glazen rondgang. Door haar sterke architecturale expressie en gedurfde volumewerking gedraagt het gebouw zich als een fier nieuw personage in t Stad. AP Hogeschool streeft met dit project naar een ontwerp dat past binnen het stedenbouwkundig concept en de identiteit van Spoor Noord. De stedelijke trap aan de voorzijde van het gebouw brengt het park tot aan de Italiëlei. Het ontwerp integreert op een harmonieuze wijze de nieuwe parkbrug die uitmondt in de parkhelling die letterlijk langs, op en onder het hogeschoolgebouw loopt. De architecten ontwierpen een betonnen honingraatschil waaraan het gebouw is opgehangen. De mooie witte gekruiste gevelelementen hebben naast een esthetische functie ook een zonwerend effect.

8

9 SPOOR NOORD 2 Het tweede gebouw na de kop is dat van de douane Noordster. Naast dit torengebouw zet de Provincie Antwerpen voor AP Hogeschool een tweede campusgebouw neer. Het ontwerp van architectenbureau Stramien wordt gebouwd door Van Laere en zal een deel van de professionele bacheloropleidingen van het departement Wetenschap en Techniek huisvesten goed voor 1500 studenten. Het ontwerp van dit campusgebouw is gestuurd en bepaald door een 3-tal hoofdfuncties met een eigen karakter en noden: publieke voorzieningen zoals onthaal, secretariaat en cafetaria, labo s voor hoogtechnologisch onderwijs, en leslokalen en aula s voor studie en ontmoeting. Het gelijkvloers van dit campusgebouw is open en bevat de publieke functies. In deze transitruimte wordt de overgang gemaakt tussen stad, straat en hogeschool. Op de eerste verdieping bevinden zich alle labo s, gegroepeerd rondom de centrale groene patio. Zij vormen het hart van het gebouw. De bovenbouw aan de Ellermanstraat biedt plaats aan de diverse les- en ICT-lokalen, studie- en vergaderruimten. De skeletstructuur biedt op deze verdiepingen de mogelijkheid tot eenvoudige en flexibele invulling van de beschikbare ruimte. In totaal telt het gebouw m². De patio van het tweede campusgebouw is meer dan een binnentuin. Het is de centrale ruimte waarrond ontmoeting en gemeenschappelijke functies worden gegroepeerd. Rond de patio is ruimte voor circulatie voorzien die als een spiraal doorheen het gebouw loopt. Leuk om weten is dat het ontwerp van dit campusgebouw een weerspiegeling zal zijn van de opleidingen die er gegeven worden. Zo worden elektriciteitsleidingen niet verstopt in de ruwbouw, maar zichtbaar verwerkt in de muren. Er wordt ook sterk geïnvesteerd in alternatieve warmte- en energietechnieken zoals Thermal Grid, warmtekrachtkoppeling en thermische panelen. Deze zullen dienen voor elektriciteiten warmwatervoorziening, maar evengoed als didactisch materiaal voor de studenten. Nog verderop in het Park Spoor Noord bevindt zich het sluitstuk van campus Spoor Noord: de Sporthal Parkloods waar de studenten Lichamelijke Opvoeding nu al les volgen en sporten.

10 SPORTHAL PARKLOODS De voormalige Werkplaats voor Diesel-Tractiemotoren in Park Spoor Noord kreeg een nieuwe bestemming: Sporthal Parkloods. De voormalige treinloods herbergt nu de nieuwbouwsporthal van AP Hogeschool, een evenementenhal, een buurtsporthal en enkele kleinere zaaltjes. In september 2011 nam de AP Hogeschool de nieuwbouwsporthal in gebruik. De bachelorstudenten Secundair Onderwijs met keuzetraject lichamelijke opvoeding sporten en volgen er les. Naast de sportinfrastructuur zijn er ook leslokalen voorzien voor de theorievakken zodat pendelen van de ene locatie naar de andere beperkt wordt. Voor de zwemlessen maken de studenten de verplaatsing naar het compleet vernieuwde Oude badhuis, een eindje verderop in Antwerpen-Noord. Vanaf september 2015 zullen ook de andere theorielessen op campus Spoor Noord doorgaan. De Sporthal Parkloods is gerealiseerd door een samenwerking tussen AP Hogeschool en de Stad Antwerpen. AP participeerde voor een bedrag van euro.

11

12 CAMPUS SPOOR NOORD IN CIJFERS 5000 studenten fietsstallingen Velostations in de buurt autostaanplaatsen 13 aula s SPOOR NOORD m 2 zitplaatsen in de cafetaria bibliotheek 65 leslokalen zitplaatsen 9 aula s zitplaatsen Labo s Fysica Biologie Mode Technologie Leskeuken 6 V Q Gezondheid en Welzijn Onderwijs en Training ingangen via Noorderplaats, parkhelling en Ellermanstraat Bouwheer AP Hogeschool Aannemer Interbuild / Willemen Architect Poponcini & Lootens M. Jaspers & J. Eyers 30000m 2 oppervlakte gebouw Kostprijs 65 miljoen euro

13 24 labo's zitplaatsen 64 bureaus 77 leslokalen 1300m 2 bibliotheken 1000 in cafetaria 13000m 2 oppervlakte gebouw Bouwheer Provincie Antwerpen Aannemer Van Laere Architect Stramien Wetenschap en Techniek Kostprijs 20 miljoen euro Labo s ICT Topografie Grafisch ontwerp Elektronica Elektriciteit Automatisatie Klimatisatie Onderhoud Proces Robotica Energie 300m 2 bibliotheek 350 zitplaatsen in de cafetaria SPOOR NOORD 2 4 aula s waarvan 1 met 450 zitplaatsen 12 leslokalen ingangen parkhelling 5 en Ellermanstraat

14 14 OPLEIDINGEN VERHUIZEN

15 GEZONDHEID EN WELZIJN ONDERWIJS EN TRANING Campus Spoor Noord zal de nieuwe thuis worden van de studenten en lectoren van 14 professionele bacheloropleidingen die voorlopig nog verspreid zijn over verschillende campussen in de stad (Zuid, Lange Nieuwstraat, Paardenmarkt), Boom, Mechelen (Dodoens) en Merksem. Het eerste campusgebouw op de kop van Spoor Noord is ontworpen voor de opleidingen van de departementen: Gezondheid en Welzijn Ergotherapie Orthopedagogie Sociaal Werk Verpleegkunde Vroedkunde Onderwijs en Training Kleuteronderwijs Lager Onderwijs Secundair Onderwijs De studenten Secundair Onderwijs die voor het keuzetraject Lichamelijke Opvoeding kiezen, krijgen nu al les in de nieuwbouwsporthal Parkloods op Spoor Noord. Zo goed als alle praktijklessen L.O. gaan hier door.

16

17 WETENSCHAP EN TECHNIEK Het tweede gebouw wordt de uitvalsbasis voor 6 opleidingen van het departement Wetenschap en Techniek: Elektronica-ICT Elektromechanica Energiemanagement Grafische en Digitale Media Integrale Veiligheid Vastgoed De opleidingen Biomedische Laboratoriumtechnologie, Chemie, en Voedings- en Dieetkunde behoren ook tot dit departement, maar blijven gehuisvest op campus Kronenburg.

18 OVER SPOOR NOORD Wat nu Park Spoor Noord is, was vroeger een ontoegankelijk spoorwegterrein. De stad Antwerpen besloot om er een nieuwe bestemming aan te geven en maakte er een hedendaags, duurzaam en uitgestrekt stadspark van dat de Damwijk opnieuw verbindt met de binnenstad. Nu, meer dan 10 jaar later, mag het resultaat er zijn. De wijk staat in het teken van ontmoetingen tussen verschillende culturen en generaties. Het accent ligt op groen, licht, ruimte, ontspanning, cultuur en sport. Zo is er een heuse BMX- en skatebowl die voor iedereen toegankelijk is en werd er fors geïnvesteerd in de parkloods die ruimte biedt aan een multifunctionele expohal, een buurtsportloods en nieuwbouwsporthal (samen met AP Hogeschool). Op de kop van Spoor Noord, langs, op, en onder campus Spoor Noord van AP Hogeschool, wordt een parkhelling gebouwd die uitloopt in een parkbrug voor voetgangers en fietsers. De parkhelling vertrekt aan de gebouwen ter hoogte van de Ellermanstraat en het Noorderlaanviaduct en mondt uit in een parkbrug over de Leien. Deze 70 meter lange voetgangers- en fietsersbrug verbindt Park Spoor Noord met het Eilandje. De brug zal aan de kant van het Eilandje naast London Tower rusten en aan de kant van het park op de AP-campus. Ney & Partners ontwierp de brug. Medio 2015 start de Stad met de plaatsing van de brug. AP Hogeschool, de stad en de Provincie Antwerpen zijn niet de enigen die investeren in Spoor Noord. Denk maar aan de woontorens (lichttoren en parktoren) en aan de ziekenhuisgroep ZNA die een nieuwbouw plant op deze site. Het wordt een state-of-the-art ziekenhuis voor de 21ste eeuw en zal beschikken over o.a. een eigen spoeddienst, intensieve zorg, materniteit, hospitalisatieafdelingen, dagziekenhuis en polikliniek. Voor onze studenten Verpleegkunde, Vroedkunde en Ergotherapie zullen stageplaatsen dus nooit veraf zijn! Ook voor de andere departementen bevindt het werkveld zich in de achtertuin. Zo opent de stad in september 2015 een nieuwe scholencampus in Park Spoor Noord met kleuter- lager en secundair onderwijs. Een uitgelezen stageplek voor onze studenten Onderwijs en Training. Onze studenten van het departement Wetenschap en Techniek kunnen voor hun stages terecht in de haven van Antwerpen, die aan de voet ligt van hun hogeschool.

19 ONTWIKKELINGEN EN PARKBRUG

20 COLOFON Poponcini & Lootens - foto's p. 2, 6, 8 en 19 Niels Donckers - foto's p. 4 en 5 Ontwerp en creatie: AP Hogeschool Antwerpen

Een mix van woningen, publieke voorzieningen, kantoren, horeca en handelszaken naast Park Spoor Noord

Een mix van woningen, publieke voorzieningen, kantoren, horeca en handelszaken naast Park Spoor Noord Kop Spoor Noord Een mix van woningen, publieke voorzieningen, kantoren, horeca en handelszaken naast Park Spoor Noord Kop Spoor Noord is de zone tussen Park Spoor Noord en de Leien. De zone is 6 hectare

Nadere informatie

Campus Spoor Noord Artesis Hogeschool Antwerpen. POLO architects

Campus Spoor Noord Artesis Hogeschool Antwerpen. POLO architects Campus Spoor Noord Artesis Hogeschool Antwerpen POLO architects Artesis Hogeschool, sinds 2013 gefusioneerd met Plantijn Hogeschool tot Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (AP) bouwt op de Kop van Spoor

Nadere informatie

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP Wie zijn wij? Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP 4 departementen met 24 professionele bacheloropleidingen 2 schools of arts (conservatorium, academie) meer dan 9000 studenten AP: 4 departementen

Nadere informatie

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP!

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP! Wie zijn wij? Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP! 01/10/2013:!Artesis Hogeschool (autonome hogeschool)!!+ Plantijn Hogeschool (provinciale hogeschool)! 4 departementen + 2 schools of arts (conservatorium,

Nadere informatie

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP Wie zijn wij? Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP 4 departementen met 24 professionele bacheloropleidingen 2 schools of arts (conservatorium, academie) meer dan 9000 studenten AP: 4 departementen

Nadere informatie

SPOOR NOORD. We werken eraan. oktober 2014 NIEUWS WINTERPROGRAMMA NIEUWS UIT DE BUURT

SPOOR NOORD. We werken eraan. oktober 2014 NIEUWS WINTERPROGRAMMA NIEUWS UIT DE BUURT SPOOR NOORD We werken eraan oktober 2014 Er gebeurt heel wat op en rond Park Spoor Noord. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We gaan in op het ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Investeren in vastgoed: onze selectie

Investeren in vastgoed: onze selectie Student Investeren in vastgoed: onze selectie Door marktstudie en onze ervaringen terzake hebben wij een selectie gemaakt van de partners waarmee gewerkt wordt. Belangrijk hierbij zijn: De financiële achtergrond

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR NA BACHELOR IN DE INTENSIEVE ZORG EN SPOEDGEVALLENZORG ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR NA BACHELOR IN DE INTENSIEVE ZORG EN SPOEDGEVALLENZORG ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR NA BACHELOR IN DE INTENSIEVE ZORG EN SPOEDGEVALLENZORG ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR NA BACHELOR IN DE INTENSIEVE ZORG EN SPOEDGEVALLENZORG

Nadere informatie

Academiejaar 2016/2017. avondonderwijs. Brugprogramma Verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2016/2017. avondonderwijs. Brugprogramma Verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 studeren combineren bachelor in avondonderwijs Brugprogramma Verpleegkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor in avondonderwijs Brugprogramma Verpleegkunde

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR IN AVONDONDERWIJS BRUGPROGRAMMA VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR IN AVONDONDERWIJS BRUGPROGRAMMA VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR IN AVONDONDERWIJS BRUGPROGRAMMA VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR IN AVONDONDERWIJS BRUGPROGRAMMA VERPLEEGKUNDE

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS FLEXTRAJECTEN ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS FLEXTRAJECTEN ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS FLEXTRAJECTEN ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS FLEXTRAJECTEN Altijd

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR VERPLEEGKUNDE FLEXTRAJECT VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR VERPLEEGKUNDE FLEXTRAJECT VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR VERPLEEGKUNDE FLEXTRAJECT VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR VERPLEEGKUNDE FLEXTRAJECT VERPLEEGKUNDE Heb je altijd

Nadere informatie

Buitengewoon onderwijs

Buitengewoon onderwijs Academiejaar 2015/2016 Bachelor na bachelor Buitengewoon onderwijs Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor na bachelor Buitengewoon onderwijs Een bachelor na bachelor aan onze hogeschool is niet

Nadere informatie

bouw, hout, techniek, elektriciteit en mechanica

bouw, hout, techniek, elektriciteit en mechanica Academiejaar 2015/2016 bachelor onderwijs Secundair Onderwijs bouw, hout, techniek, elektriciteit en mechanica Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs bouw, hout, techniek,

Nadere informatie

verkort traject Verpleegkunde voor vroedvrouwen

verkort traject Verpleegkunde voor vroedvrouwen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 studeren combineren bachelor verpleegkunde verkort traject Verpleegkunde voor vroedvrouwen Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor Verpleegkunde verkort traject

Nadere informatie

TE KOOP. Design loft van ca. 280 m² met west geörienteerd terras van ca. 18 m² nabij t Eilandje PAND ID Appartement m² m² West

TE KOOP. Design loft van ca. 280 m² met west geörienteerd terras van ca. 18 m² nabij t Eilandje PAND ID Appartement m² m² West TE KOOP Design loft van ca. 280 m² met west geörienteerd terras van ca. 18 m² nabij t Eilandje van de Wervestraat 8, 2060 - ANTWERPEN 2 1 280 m² m² 0 1892 West BESCHRIJVING De loft van ca. 280 m² is gelegen

Nadere informatie

Verkort traject. Bachelor in de. verpleegkunde voor vroedvrouwen

Verkort traject. Bachelor in de. verpleegkunde voor vroedvrouwen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 studeren combineren Bachelor in de verpleegkunde Verkort traject bachelor in de verpleegkunde voor vroedvrouwen Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor in de

Nadere informatie

2015/2016. bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. Muzikale Opvoeding. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2015/2016. bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. Muzikale Opvoeding. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2015/2016 bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Muzikale Opvoeding Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Muzikale Opvoeding Je ideale opleiding kiezen

Nadere informatie

2015/2016. bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. Voeding/Verzorging. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2015/2016. bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. Voeding/Verzorging. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2015/2016 bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Voeding/Verzorging Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Voeding/Verzorging Je ideale opleiding kiezen

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ONDERWIJS KLEUTERONDERWIJS ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ONDERWIJS KLEUTERONDERWIJS ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ONDERWIJS KLEUTERONDERWIJS ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR ONDERWIJS KLEUTERONDERWIJS Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze

Nadere informatie

Nietconfessionele zedenleer

Nietconfessionele zedenleer NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 Postgraduaat leraar basisonderwijs Nietconfessionele zedenleer Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Postgraduaat leraar basisonderwijs Niet-confessionele zedenleer

Nadere informatie

VERKORT TRAJECT VERPLEEGKUNDE VOOR VROEDVROUWEN BACHELOR VERPLEEGKUNDE NIEUWE CAMPUS STUDEREN COMBINEREN ACADEMIEJAAR 2017/2018

VERKORT TRAJECT VERPLEEGKUNDE VOOR VROEDVROUWEN BACHELOR VERPLEEGKUNDE NIEUWE CAMPUS STUDEREN COMBINEREN ACADEMIEJAAR 2017/2018 NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 STUDEREN COMBINEREN BACHELOR VERKORT TRAJECT VOOR VROEDVROUWEN ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR VERKORT TRAJECT VOOR VROEDVROUWEN Heb je altijd al gedroomd

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2015/2016 bachelor Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is niet gemakkelijk. Waarop moet je letten? De cursussen?

Nadere informatie

2015/2016. Uniek in vlaanderen! bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. mode. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2015/2016. Uniek in vlaanderen! bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. mode. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 Uniek in vlaanderen! bachelor onderwijs Secundair Onderwijs mode Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs mode Je ideale opleiding

Nadere informatie

2015/2016. bachelor onderwijs. Kleuteronderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2015/2016. bachelor onderwijs. Kleuteronderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 bachelor onderwijs Kleuteronderwijs Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Kleuteronderwijs Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. Bachelor na bachelor. autismespectrumstoornissen. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. Bachelor na bachelor. autismespectrumstoornissen. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2015/2016 Bachelor na bachelor autismespectrumstoornissen Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor na bachelor autismespectrumstoornissen Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod

Nadere informatie

Nietconfessionele zedenleer

Nietconfessionele zedenleer NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 Postgraduaat leraar basisonderwijs Nietconfessionele zedenleer Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Postgraduaat leraar basisonderwijs Niet-confessionele zedenleer

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. studeren combineren. bachelor Kleuter- en lager onderwijs. Flextrajecten. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. studeren combineren. bachelor Kleuter- en lager onderwijs. Flextrajecten. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 studeren combineren bachelor Kleuter- en lager onderwijs Flextrajecten Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor kleuter- en lager onderwijs FLEXTRAJECTEN Altijd

Nadere informatie

2015/2016. bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. Algemene Vakken. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2015/2016. bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. Algemene Vakken. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Algemene Vakken Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Algemene Vakken Je ideale opleiding

Nadere informatie

Lichamelijke Opvoeding

Lichamelijke Opvoeding Academiejaar 2014/2015 bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Lichamelijke Opvoeding Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Lichamelijke Opvoeding Je ideale opleiding

Nadere informatie

Lichamelijke Opvoeding

Lichamelijke Opvoeding NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Lichamelijke Opvoeding Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Lichamelijke Opvoeding Je

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. NA bachelor. in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. NA bachelor. in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMUS Academiejaar 2015/2016 bachelor NA bachelor in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor na bachelor in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg

Nadere informatie

bouw, hout, techniek, elektriciteit en mechanica

bouw, hout, techniek, elektriciteit en mechanica NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 bachelor onderwijs Secundair Onderwijs bouw, hout, techniek, elektriciteit en mechanica Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs

Nadere informatie

level CAMPUS NOORDERPLAATS NOORDERLAAN INRIT UITRIT LIFT NOORDERPLAATS LIFT LIFT ELLERMANSTRAAT INGANG ZIJDE NOORDERPLAATS - PERSONEEL

level CAMPUS NOORDERPLAATS NOORDERLAAN INRIT UITRIT LIFT NOORDERPLAATS LIFT LIFT ELLERMANSTRAAT INGANG ZIJDE NOORDERPLAATS - PERSONEEL CAMPUS -2 INRIT UITRIT INGANG ZIJDE - INGANG ZIJDE - EN BEZOEKERS INGANG ZIJDE - BEZOEKERS INGANG ZIJDE - CAMPUS -1-01.004-01.005-01.006-01.007-01.008-01.009-01.010-01.011-01.013-01.001-01.017 DOORGANG

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 bachelor verpleegkunde verpleegkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor verpleegkunde verpleegkunde Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 bachelor ergotherapie ergotherapie Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor ergotherapie ergotherapie Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze

Nadere informatie

Academiejaar 2016/2017. NA bachelor. in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2016/2017. NA bachelor. in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMUS Academiejaar 2016/2017 bachelor NA bachelor in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor na bachelor in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ONDERWIJS LAGER ONDERWIJS ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ONDERWIJS LAGER ONDERWIJS ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ONDERWIJS LAGER ONDERWIJS ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR ONDERWIJS LAGER ONDERWIJS Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze

Nadere informatie

Academiejaar 2016/2017. bachelor. vroedkunde. vroedkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2016/2017. bachelor. vroedkunde. vroedkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 bachelor Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is niet gemakkelijk. Waarop moet je letten?

Nadere informatie

INFODAG: WOENSDAG 5 SEPTEMBER 2018 CAMPUS DE NAYER

INFODAG: WOENSDAG 5 SEPTEMBER 2018 CAMPUS DE NAYER INFODAG: WOENSDAG 5 SEPTEMBER 2018 CAMPUS DE NAYER FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN BACHELOR IN DE INDUSTRIËLE WETENSCHAPPEN (INDUSTRIEEL INGENIEUR) SCHAKELEN

Nadere informatie

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Faculteit Industriële Ingenieursschappen Infodag: woensdag 6 september 2017 TECHNOLOGIECAMPUS DE NAYER Informatie voor alle opleidingen Bachelor in de industriële schappen (industrieel ingenieur) Schakelen

Nadere informatie

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Faculteit Industriële Ingenieursschappen Infodag: zaterdag 6 mei 2017 TECHNOLOGIECAMPUS DE NAYER Informatie voor alle opleidingen Bachelor in de industriële schappen (industrieel ingenieur) Schakelen naar

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. bachelor in de verpleegkunde. Werk en behaal je diploma via een brugprogramma. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. bachelor in de verpleegkunde. Werk en behaal je diploma via een brugprogramma. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2015/2016 bachelor in de verpleegkunde Werk en behaal je diploma via een brugprogramma Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor in de verpleegkunde Werk en behaal je diploma via een

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. bachelor. vroedkunde. vroedkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. bachelor. vroedkunde. vroedkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 bachelor Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is niet gemakkelijk. Waarop moet je letten?

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ERGOTHERAPIE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ERGOTHERAPIE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ERGOTHERAPIE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR ERGOTHERAPIE Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is niet gemakkelijk.

Nadere informatie

De Campus Cup Vlaamse Hogescholen en Universiteiten erkend door het Vlaams Ministerie van Onderwijs

De Campus Cup Vlaamse Hogescholen en Universiteiten erkend door het Vlaams Ministerie van Onderwijs De Campus Cup Vlaamse Hogescholen en Universiteiten erkend door het Vlaams Ministerie van Onderwijs 1. Artesis Plantijn Hogeschool 2. Arteveldehogeschool 3. Erasmushogeschool 4. Hogere Zeevaartschool 5.

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 CAMPUS DE NAYER

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 CAMPUS DE NAYER INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 CAMPUS DE NAYER FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN BACHELOR IN DE INDUSTRIËLE WETENSCHAPPEN (INDUSTRIEEL INGENIEUR) SCHAKELEN

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. knelpuntberoep Uniek in Vlaanderen! bachelor. Integrale veiligheid. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. knelpuntberoep Uniek in Vlaanderen! bachelor. Integrale veiligheid. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2015/2016 knelpuntberoep Uniek in Vlaanderen! bachelor Integrale veiligheid Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor Integrale veiligheid Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod

Nadere informatie

Waarderend organiseren: veranderen met de glimlach

Waarderend organiseren: veranderen met de glimlach Waarderend organiseren: veranderen met de glimlach Inhoud Even voorstellen Goede redenen voor medewerkers om niet te willen innoveren Wat is waarderend organiseren? Hoe werkt het? Toepassingen in de Plantijn

Nadere informatie

2015/2016. bachelor onderwijs. lager onderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2015/2016. bachelor onderwijs. lager onderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 bachelor onderwijs lager onderwijs Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs lager onderwijs Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze

Nadere informatie

BUILDING TODAY F O R T O M O R R O W. - coming soon - CAMPUS ALMA

BUILDING TODAY F O R T O M O R R O W. - coming soon - CAMPUS ALMA BUILDING TODAY F O R T O M O R R O W - coming soon - CAMPUS ALMA IMMO/LIFE/STYLE APRIL 2013 Van bij de opening in 1973 was en is Café Alma een begrip in Antwerpen. Den Alma stond snel bekend als toevluchtsoord

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS. Academiejaar 2016/2017. bachelor. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

NIEUWE CAMPUS. Academiejaar 2016/2017. bachelor. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMUS Academiejaar 2016/2017 studeren combineren bachelor Verpleegkunde Flextraject Verpleegkunde Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen bachelor Verpleegkunde Flextraject Verpleegkunde Heb je altijd

Nadere informatie

ALGEMEEN. Antwerpen HOOFDSTAD VAN DE BELGISCHE PROVINCIE ANTWERPEN EN VAN HET GELIJKNAMIG ARRONDISSEMENT

ALGEMEEN. Antwerpen HOOFDSTAD VAN DE BELGISCHE PROVINCIE ANTWERPEN EN VAN HET GELIJKNAMIG ARRONDISSEMENT LINS TOWER Antwerpen ALGEMEEN HOOFDSTAD VAN DE BELGISCHE PROVINCIE ANTWERPEN EN VAN HET GELIJKNAMIG ARRONDISSEMENT TELT ± BELGIË 514.432 INWONERS (2014) EN IS QUA INWONERSAANTAL DE GROOTSTE GEMEENTE IN

Nadere informatie

2014/2015. uniek in Vlaanderen. bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. mode. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2014/2015. uniek in Vlaanderen. bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. mode. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 uniek in Vlaanderen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs mode Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs mode Je ideale opleiding kiezen uit het

Nadere informatie

elektronica-ict bachelor elektronica-ict knelpuntberoep Nieuw programma met keuzetrajecten Academiejaar 2015/2016

elektronica-ict bachelor elektronica-ict knelpuntberoep Nieuw programma met keuzetrajecten Academiejaar 2015/2016 NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/201 knelpuntberoep NIEUW PROGRAMMA FOCUS ON DIGITAL development bachelor elektronica-ict elektronica-ict Nieuw programma met keuzetrajecten Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Nadere informatie

Academiejaar 2016/2017. studeren combineren. bachelor Kleuter- en lager onderwijs. Flextrajecten. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2016/2017. studeren combineren. bachelor Kleuter- en lager onderwijs. Flextrajecten. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMUS Academiejaar 2016/2017 studeren combineren bachelor Kleuter- en lager onderwijs Flextrajecten Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor kleuter- en lager onderwijs FLEXTRAJECTEN Altijd

Nadere informatie

2014/2015. bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. Voeding/Verzorging. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2014/2015. bachelor. Onderwijs. Secundair. onderwijs. Voeding/Verzorging. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Voeding/Verzorging Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Voeding/Verzorging Je ideale opleiding kiezen

Nadere informatie

bouw, hout, techniek, elektriciteit en mechanica

bouw, hout, techniek, elektriciteit en mechanica Academiejaar 2014/2015 bachelor onderwijs Secundair Onderwijs bouw, hout, techniek, elektriciteit en mechanica Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs bouw, hout, techniek,

Nadere informatie

Buitengewoon onderwijs

Buitengewoon onderwijs Academiejaar 2014/2015 Bachelor na bachelor Buitengewoon onderwijs Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor na bachelor Buitengewoon onderwijs Een bachelor na bachelor aan onze hogeschool is niet

Nadere informatie

elektronica-ict bachelor elektronica-ict knelpuntberoep Nieuw programma met keuzetrajecten Academiejaar 2015/2016

elektronica-ict bachelor elektronica-ict knelpuntberoep Nieuw programma met keuzetrajecten Academiejaar 2015/2016 Academiejaar 2015/2016 knelpuntberoep bachelor elektronica-ict elektronica-ict Nieuw programma met keuzetrajecten Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor elektronica-ict elektronica-ict Je ideale

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR VROEDKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR VROEDKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is niet gemakkelijk. Waarop moet je letten?

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. bachelor. elektronica-ict. elektronica-ict. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. bachelor. elektronica-ict. elektronica-ict. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor elektronica-ict elektronica-ict Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor elektronica-ict elektronica-ict Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool

Nadere informatie

Integrale veiligheid

Integrale veiligheid NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 knelpuntberoep Uniek in Vlaanderen! bachelor Integrale veiligheid preventieadviseur niveau II milieucoördinator niveau B coördinator tijdelijke en mobiele bouwplaatsen

Nadere informatie

ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL CAMPUS NOORDERPLAATS ANTWERPEN. signalisatie 09:07:2015

ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL CAMPUS NOORDERPLAATS ANTWERPEN. signalisatie 09:07:2015 ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL CAMPUS NOORDERPLAATS ANTWERPEN signalisatie 09:07:2015 functionele signalisatie functionele signalisatie functionele signalisatie 03 overzichtsplan 1 AP 5 inkom 7 7 3 5 2 4

Nadere informatie

Renovatieproject DE BATELLERIE

Renovatieproject DE BATELLERIE Renovatieproject DE BATELLERIE 2000 Antwerpen, Falconplein 14 1. de Stad Antwerpen Antwerpen wordt wel eens de beste kleine grootstad van Noord-Europa genoemd en is met de combinatie van één van Europa

Nadere informatie

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM HEILIG HART COLLEGE WAREGEM CONCEPTVORMING 1 PROBLEEMSTELLING SCHOOLSITE 2 ARCHITECTURAAL CONCEPT 3 STEDENBOUWKUNDIG CONCEPT 4 BUITENRUIMTE DE SPEELPLAATS KOMT TOT LEVEN 5 FASE 1 vs. MASTERPLAN DOORSNEDE

Nadere informatie

Integrale veiligheid

Integrale veiligheid NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 knelpuntberoep Uniek in Vlaanderen! bachelor Integrale veiligheid preventieadviseur niveau II milieucoördinator niveau B coördinator tijdelijke en mobiele bouwplaatsen

Nadere informatie

Academiejaar 2016/2017. studeren combineren. Bachelor in de verpleegkunde. Flextraject. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2016/2017. studeren combineren. Bachelor in de verpleegkunde. Flextraject. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 studeren combineren Bachelor in de verpleegkunde Flextraject Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor in de verpleegkunde flextraject Heb je altijd al gedroomd

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor verpleegkunde verpleegkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor verpleegkunde verpleegkunde Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool

Nadere informatie

INSCHRIJVEN AAN DE HOGESCHOOL

INSCHRIJVEN AAN DE HOGESCHOOL Je wil je inschrijven aan de Hogeschool en je zoekt informatie op het internet. De teksten zijn gebaseerd op de website van de Hogeschool Antwerpen. Voor de correcte info van dit moment: surf naar www.ha.be.

Nadere informatie

INTEGRALE VEILIGHEID BACHELOR NIEUWE CAMPUS KNELPUNTBEROEP UNIEK IN VLAANDEREN!

INTEGRALE VEILIGHEID BACHELOR NIEUWE CAMPUS KNELPUNTBEROEP UNIEK IN VLAANDEREN! NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 KNELPUNTBEROEP UNIEK IN VLAANDEREN! BACHELOR PREVENTIEADVISEUR NIVEAU II MILIEUCOÖRDINATOR NIVEAU B COÖRDINATOR TIJDELIJKE EN MOBIELE BOUWPLAATSEN NIVEAU B ARTESIS

Nadere informatie

Van HBO5 naar Bachelor

Van HBO5 naar Bachelor Van HBO5 naar Bachelor Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen: AP 4 departementen met 24 professionele bacheloropleidingen 2 schools of arts (conservatorium, academie) 19 HBO5 opleidingen meer dan 12000

Nadere informatie

Bijlage 2 OER

Bijlage 2 OER Bijlage 2 OER 2013-2014 Studiegelden en bijdrage voor de leermiddelen /ateliergelden en het bekwaamheidsonderzoek Bijlage2 Onderwijs- en examenregeling AP 2013-2014 1 Studiekosten De kosten bestaan uit

Nadere informatie

De Bisschoppen utrecht. Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder

De Bisschoppen utrecht. Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Bisschoppen utrecht Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Bisschoppen Multifunctionele buitenruimtes voor student, bewoner én vlinder De Uithof, het universiteitsterrein

Nadere informatie

2015/2016. knelpuntberoep. bachelor. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2015/2016. knelpuntberoep. bachelor. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 knelpuntberoep bachelor Energiemanagement Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor Energiemanagement Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze

Nadere informatie

Academiejaar 2016/2017. bachelor Orthopedagogie. kinderen en jongeren. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2016/2017. bachelor Orthopedagogie. kinderen en jongeren. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 bachelor Orthopedagogie Orthopedagogie kinderen en jongeren Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor Orthopedagogie Orthopedagogie kinderen en jongeren Je ideale

Nadere informatie

Verkort traject. Bachelor in de. verpleegkunde voor vroedkundigen

Verkort traject. Bachelor in de. verpleegkunde voor vroedkundigen NIEUWE CAMUS Academiejaar 2015/2016 studeren combineren Bachelor in de verpleegkunde Verkort traject bachelor in de verpleegkunde voor vroedkundigen Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor in de

Nadere informatie

Verder studeren in het hoger onderwijs

Verder studeren in het hoger onderwijs Verder studeren in het hoger onderwijs (vermelde richtingen: studenten zitten minstens in hun 2 de jaar nieuwe structuur Bachelor) Na EM (Economie - Moderne Talen) Academische Bachelor Communicatiewetenschappen

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. bachelor Orthopedagogie. kinderen en jongeren. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. bachelor Orthopedagogie. kinderen en jongeren. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 bachelor Orthopedagogie Orthopedagogie kinderen en jongeren Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor Orthopedagogie Orthopedagogie kinderen en jongeren Je ideale

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER PROJECT

GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER PROJECT GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER Gemeentebestuur Essen PROJECT Verbouwing + uitbreiding gemeentehuis ADRES Heuvelplein 23, Essen BUDGET BOUW ca 1.560.000 excl. BTW BOUWOPPERVLAKTE 500 m² UITVOERINGSTERMIJN

Nadere informatie

2014/2015. bachelor onderwijs. Kleuteronderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2014/2015. bachelor onderwijs. Kleuteronderwijs. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor onderwijs Kleuteronderwijs Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Kleuteronderwijs Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool

Nadere informatie

ONS VERHAAL. Als familiale groep dragen wij geen hoge overheadkosten of kosten voor internationale netwerken.

ONS VERHAAL. Als familiale groep dragen wij geen hoge overheadkosten of kosten voor internationale netwerken. ONS VERHAAL Antwerp South Business Center is reeds 25 jaar actief en maakt deel uit van een Antwerpse familiale groep die al twee generaties lang investeert in hoogkwalitatief vastgoed. De groep bezit

Nadere informatie

Academiejaar 2016/2017. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2016/2017. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 bachelor verpleegkunde verpleegkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor verpleegkunde verpleegkunde Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. NA bachelor. in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. NA bachelor. in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor NA bachelor in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor na bachelor in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg Je ideale opleiding

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR VERPLEEGKUNDE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is niet gemakkelijk. Waarop moet je letten?

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten Project Uitbreiding gemeentehuis Essen -Twee delen nieuwbouw -Fietsenberging en openbaar toilet -Verbouwen bestaand deel Bouwheer Gemeentebestuur Essen Adres Heuvelplein 23 2910 Essen Bebouwde oppervlakte

Nadere informatie

Academiejaar 2016/2017. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2016/2017. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMUS Academiejaar 2016/2017 bachelor ergotherapie ergotherapie Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor ergotherapie ergotherapie Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool

Nadere informatie

Stedelijk Lyceum Topsport. 17 maart 2017

Stedelijk Lyceum Topsport. 17 maart 2017 Stedelijk Lyceum Topsport 17 maart 2017 Oprichting Topsportschool 1998: Opstart Topsportschool 2 vestigingsplaatsen ASO: Borgerhout TSO: Merksem 1999: Eén vestigingsplaats - Merksem Verhuis naar Bartholomeusstraat

Nadere informatie

ELEKTROMECHANICA Amedee Beylemans Opleidingshoofd Elektromechanica Campus Noord Ellermanstraat 33 Antwerpen

ELEKTROMECHANICA Amedee Beylemans Opleidingshoofd Elektromechanica Campus Noord Ellermanstraat 33 Antwerpen Infodag Flextraject Work & Study ELEKTROMECHANICA Amedee Beylemans Opleidingshoofd Elektromechanica Campus Noord Ellermanstraat 33 Antwerpen 1 9/4/2018 2 Professionele Bachelor Flextraject Work & Study

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 CAMPUS GROEP T

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 CAMPUS GROEP T INFODAG: ZATERDAG APRIL 08 FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN BACHELOR IN DE INDUSTRIËLE WETENSCHAPPEN (INDUSTRIEEL INGENIEUR) SCHAKELPROGRAMMA EN MASTER IN

Nadere informatie

2016/2017. knelpuntberoep Work & Study programma. bachelor. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

2016/2017. knelpuntberoep Work & Study programma. bachelor. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 knelpuntberoep Work & Study programma bachelor Energiemanagement Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor Energiemanagement Je ideale opleiding kiezen uit het

Nadere informatie

FORFAITAIRE EN OPLEIDINGSGEBONDEN KOSTEN

FORFAITAIRE EN OPLEIDINGSGEBONDEN KOSTEN FORFAITAIRE EN OPLEIDINGSGEBONDEN KOSTEN Studiegebied: Audiovisuele en Beeldende Kunst Gezondheidszorg Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Industriële Wetenschappen en Technologie Onderwijs Sociaal-Agogisch

Nadere informatie

voedings- en dieetkunde

voedings- en dieetkunde Academiejaar 2014/2015 bachelor voedings- en dieetkunde voedings- en dieetkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor voedingsen dieetkunde voedings- en dieetkunde Je ideale opleiding kiezen uit

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. 100% werkzekerheid. bachelor. Integrale veiligheid. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. 100% werkzekerheid. bachelor. Integrale veiligheid. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 100% werkzekerheid bachelor Integrale veiligheid Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor Integrale veiligheid Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool

Nadere informatie

laboratoriumtechnologie

laboratoriumtechnologie Academiejaar 2015/2016 jobzekerheid bachelor biomedische laboratoriumtechnologie Medische laboratoriumtechnologie Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor biomedische laboratoriumtechnologie Medische

Nadere informatie

MOVING MINDS Magazine

MOVING MINDS Magazine MOVING MINDS Magazine KHLIM-Focus december 2014 UC Leuven-Limburg, Agoralaan Gebouw B, bus 1, 3590 Diepenbeek Afgiftekantoor 3500 Hasselt P109348 VAN LEUVEN OVER DIEST, HASSELT EN DIEPENBEEK TOT GENK p4-5

Nadere informatie

AUTOMATISERING BACHELOR ELEKTROMECHANICA NIEUWE CAMPUS KNELPUNTBEROEP 100% WERKZEKERHEID WORK & STUDY PROGRAMMA ACADEMIEJAAR 2017/2018

AUTOMATISERING BACHELOR ELEKTROMECHANICA NIEUWE CAMPUS KNELPUNTBEROEP 100% WERKZEKERHEID WORK & STUDY PROGRAMMA ACADEMIEJAAR 2017/2018 NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 KNELPUNTBEROEP 100% WERKZEKERHEID WORK & STUDY PROGRAMMA BACHELOR ELEKTROMECHANICA AUTOMATISERING ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN PROFESSIONELE BACHELOR ELEKTROMECHANICA

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. Bachelor na bachelor. autismespectrumstoornissen. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. Bachelor na bachelor. autismespectrumstoornissen. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMUS Academiejaar 2015/2016 Bachelor na bachelor autismespectrumstoornissen Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor na bachelor autismespectrumstoornissen Je ideale opleiding kiezen uit het

Nadere informatie

SINT-ANDRIES TIELT. Bouwheer: VZW Sint Andriesziekenhuis Tielt Krommewalstraat 9, 8700 Tielt Alg. Dir. Dhr. P. Lauwyck Tel: 051/

SINT-ANDRIES TIELT. Bouwheer: VZW Sint Andriesziekenhuis Tielt Krommewalstraat 9, 8700 Tielt Alg. Dir. Dhr. P. Lauwyck Tel: 051/ Bouwheer: VZW Sint Andriesziekenhuis Tielt Krommewalstraat 9, 8700 Tielt Alg. Dir. Dhr. P. Lauwyck Tel: 051/42 57 30 Project : Masterplan, uitbreiding ziekenhuiscampus Uitvoeringstermijn Fase 3 in uitvoering

Nadere informatie

bachelor in de verpleegkunde

bachelor in de verpleegkunde Academiejaar 2014/2015 Werk en behaal je diploma via een brugprogramma bachelor in de verpleegkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Werk en behaal je diploma via een brugprogramma Omdat jij je wilt

Nadere informatie