Telefonisch, referentie, via sms, warme markt, Facebook, koude markt, Deze scripts en tips werden bezorgd door toppers uit onze business.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Telefonisch, referentie, via sms, warme markt, Facebook, koude markt, Deze scripts en tips werden bezorgd door toppers uit onze business."

Transcriptie

1 Allerlei scripts Versie 1.3 (4 juni 2015) Telefonisch, referentie, via sms, warme markt, Facebook, koude markt, Deze scripts en tips werden bezorgd door toppers uit onze business. Zoek in de scripts enkele waar jij je goed bij voelt. Desnoods pas je die ietsje aan met eigen bewoordingen. Gebruik zinnen die met weinig woorden veel zeggen. Bedoeling is om op een heel duidelijke manier uit te leggen hoe u zo weinig mogelijk betaalt voor uw energie / gsm Het is niet de bedoeling om "zomaar" alles te veranderen. In dat kader hadden we graag eens een afspraak gemaakt De prijzen zijn enorm gedaald het laatste jaar Bedankt aan iedereen die scripts en sms en doorgestuurd heeft. De namen van de personen die de scripts bezorgd hebben plaats ik er niet bij, zodat die BC s niet continu gebeld worden. Heb je zelf scripts liggen die mega goed werken, bezorg me die en ik pas dit document aan. Vriendelijke groet, NMC Franky Vanhaverbeke

2 Bellen op de warme markt - Enkele tips Hou je telefoongesprek minder dan één minuut Bel rond etenstijd (prospect weinig tijd). Begin je gesprek met te zeggen dat je weinig tijd hebt en het gesprek kort zal houden. Bel en maak een afspraak, leg niet het verhaal uit Vermijd ik ben met iets nieuws begonnen (wekt alleen maar de vraag wat is het? op). Scripts: Bellen op de warme markt Voorbeeld 1: Dag Pieter het is er met Jan. Wij hebben elkaar al een tijdje niet gezien we moeten dringend eens bijpraten. Doen we dat bij jou thuis volgende week dinsdag of donderdag? Dinsdag 18u ok tot dan. Voorbeeld 2: Dag Vanessa het is hier met Jan. Wij moeten dringend eens bijpraten. Ik weet dat je iedere woensdag namiddag thuis ben. Ik kom tot bij jou om 15u of 17u? 17u en of ik iets nieuws te vertellen heb? Dat hoor je woensdag wel mocht het zo zijn. Tot dan. Bellen op reactie van een bijverdienste post / ad Krijg je een kandidaat consultant aan de lijn, vraag dan altijd naar wat voor een bijverdienste hij of zij op zoek is. Zo voorkom je dat het gesprek al na 30 seconden beëindigt wordt. Je kunt handig inspelen op zijn behoefte door jouw aanbieding daar naar toe te vertalen. Bijvoorbeeld: Ik zoek zeker geen job als verkoper. Je antwoordt dan: Gelukkig want die zoeken we niet; we zoeken eerlijke betrouwbare mensen. En dan volgt de summiere uitleg van wij doen 2 dingen: Wij helpen mensen om te besparen op nutsvoorzieningen en / of een extra inkomen opbouwen. Waar en wanneer kunnen we afspreken om dit tot in detail met u te bespreken.

3 Scripts: Bellen op referentielijst Script 1: Goedenavond meneer, spreek ik met JAN? Ik kreeg uw nummer van Guido een vriend van u. Ik was enkele weken geleden bij hem en hij bespaart nu op elektriciteit, gas, GSM & mobiel internet, vaste lijn enz. ongeveer euro per jaar. En Guido dacht aan u, hij zei van dat gaat JAN ook interesseren en gaf me uw nummer. Past het om volgende week dinsdag of donderdag eens samen te zitten met jullie om te zien wat jullie besparing zou zijn op jaarbasis? JA? Leggen jullie om makkelijk te werken alvast de facturen van elektriciteit, gas, gsm s, internet, vaste lijn enz klaar dan kan ik jullie besparing direct uitrekenen, tot dinsdag om 19u. Script 2: Mijn naam zal u wellicht niet veel zeggen, maar ik heb uw nummer gekregen van Heeft X er al iets van gezegd dat ik daar geweest ben? - Zo ja, laat hem even aan het woord en probeer al te luisteren naar wat hij ervan vindt en wat hij belangrijk vindt. - Zo neen heb je minder info, maar kan je verder gaan. Ik ben bij hem langsgeweest om eens te kijken hoeveel hij op een aantal dagelijkse zaken kan besparen (eventueel vermelden wat, als je merkt dat hij interesse heeft). Wanneer kan ik dat bij u ook eens komen uitleggen? MA om 17 u of DI om 14 u? Script 3: Goeiedag, spreek ik met.? Hallo.. U spreekt met U kent mij niet persoonlijk maar (referentiegever) vroeg me om u eens te bellen. Ik heb vorige week met samengezeten om extra korting te geven op zijn energie- /telecomfactuur. Hij was heel enthousiast en wilde dat u zeker ook van die korting kan genieten. Vandaar dat ik u ook eens contacteer (naam) om deze week eens een korte afspraak te maken. Past het best voor u best overdag? Of heeft u liever s avonds?

4 Nog enkele tips: - nummer vragen. - glimlachen terwijl je belt. De klant ziet het niet, maar hoort het wel. - zorgen dat je het gesprek in handen houdt. - vooral vragen wanneer je kan langskomen (suggestie doen). En niet vragen of je wel kan langskomen. - Als er gezegd wordt dat het waarschijnlijk toch niet interessant zal zijn à ik ben ervan overtuigd dat je kan besparen en steeds afsluiten met de suggestie of vraag wanneer je kan langskomen. - Als je bij de referentiegever al verschillende keren bent langsgeweest, vermeld dat gerust maar. En eventueel ook het aantal jaren dat hij/zij tevreden klant is bij jou. - Zeker regelmatig teruggaan naar bestaande klanten. Er valt altijd wel wat bij te schrijven. Na het aansluiten van een klant via referentie, ALTIJD feedback geven aan de referentiegever. SMS scripts voor de referentie GEVER Script 1: Hallo met CHRISTA. Ik heb net mooi bespaard op mijn gsm-factuur. Uiteraard ook interessant voor u. Je kan een vrijblijvend telefoontje verwachten van PETER om te analyseren wat jij kan besparen. Mvg Script 2: Hey, een vriend van me werkt bij een telecom operator. Hij heeft mijn factuur met 50% doen zakken en ik kan onbeperkt bellen, sms en en op internet. Ik heb hem gevraagd of hij dit voor jou ook kan doen. Hij belt jou volgende week op met mijn groeten. Ik zou zeker eens luisteren want 50% is een pak goedkoper hé!

5 Referenties vragen: Enkele goeie zinnen Zorg ervoor dat je de drempel verlaagd wanneer je om referenties vraagt. Door te zeggen dat je gewoon je verhaal wil doen zullen mensen sneller referenties geven omdat men dan weet dat je je niet zal opdringen bij de mensen. Zou je me nog een groot plezier willen doen? Zou je me nog willen helpen met iets? Het is voor mij belangrijk dat ik veel bezoeken kan doen, Of ik nu een klant kan maken of niet is minder belangrijk want soms hebben mensen al een goed tarief. Maar hoe meer keer dat ik mijn verhaal kan doen, hoe beter. je zou mij een enorm plezier doen met een 3-tal adressen waar ik eens mijn verhaal kan doen Een zuster, broer, een goede vriendin, vriend Wanneer men één naam noemt neem je direct een blad en schrijf je de naam op. Dan help je hen tot je er drie hebt. Stel hen voor om de gsm erbij te nemen. Schrijf telkens naam, band, plaats en telefoon nummer op van de referentie. Ga steeds voor minimum 3 namen maar help de mensen om er meer dan 3 te geven. Referenties zorgen ervoor dat je steeds nieuwe mensen kan contacteren!! Vraag ze altijd!! Probeer ook de gsm nummer te krijgen zodat je kan opzoeken bij welke operator men is.

6 Bellen om facturen op te halen. (bijgevoegd op 14 mei 2015) Dag..., hier met... Ik bel even met de vraag of je mij zou willen helpen. Ik ben als bijverdienste gaan werken bij een telecom- en energiebedrijf. Nu is het mijn opleidingsperiode en ik moet een paar examens afleggen. Om mij goed voor te bereiden zou ik een paar facturen moeten verzamelen. Mag ik uw factuur van GSM en energie daarvoor eens gebruiken? Mag ik die eens komen ophalen? Je zou mij daar een groot plezier mee doen.... Ah. Super. Bedankt. Kan je die voor mij klaarleggen? De GSM factuur en de eindafrekening van energie is voldoende. Dan kom ik die (morgen?) ophalen. Je belt om de factuur terug te brengen. Dag..., met... Ik bel om te bedanken voor uw facturen. k heb ze goed kunnen gebruiken en ik ben geslaagd voor mijn examen. Wat ik wel gezien heb is dat jij... elke maand aan het verliezen bent. Wat je nu hebt kan veel goedkoper. Als ik de factuur terugbreng ga ik u dat eens tonen. Wanneer ben je thuis om langs te komen? Je brengt de factuur terug en zit bij de klant. Alstublieft. Uw facturen. Maar je moet eens kijken wat ik daarop heb gezien. Ik heb het voor u opgeschreven Dit is wat je nu betaald:... Eigenlijk mag u dit maar zoveel kosten :... Je verliest dus... zonder dat je het weet. Om niets te doen. Ik kan mij niet inbeelden dat jij graag... per maand weggooit. Neen? Ik had het wel gedacht. We kunnen dit heel simpel aanpassen via deze aanvraag. Het meeste heb ik eigenlijk al ingevuld Juist nog enkele ontbrekende gegevens, ondertekenen en het is in orde.

7 Scripts: Bellen op de koude markt Goede dag Spreek ik met mv/mr? U spreekt met Ik ben verantwoordelijk in de streek van. Om op vlak van energie eens te zien of u in aanmerking komt voor / kunt genieten van een korting op uw factuur. Vandaar dat ik ook U eens contacteer mv/mr met de vraag wanneer het voor U best past om daarvoor eens een korte afspraak te maken deze week. Past het voor U best Of? Of Goede dag Spreek ik met mv/mr? U spreekt met Ik contacteer U in verband met een update van uw energiefactuur. Het kan zijn dat u kunt genieten van een korting en dus een beter tarief. Wanneer zou het voor u best passen (naam) dat iemand van ons bedrijf eens langskomt om dit voor U toe te lichten? Overdag of s avonds? Of Goede dag Spreek ik met mv/mr? U spreekt met Ik contacteer U in verband met een update van uw energiefactuur. hierover heb ik goed nieuws voor u mv/mr.. De energieprijzen zijn het laatste jaar overal veel gedaald, en u kan daar ook van meegenieten. Wanneer zou het voor u best passen (naam) dat iemand van ons bedrijf eens langskomt om dit voor U toe te lichten? Overdag of s avonds? Of Goede dag Spreek ik met mv/mr? U spreekt met Ik contacteer U in verband met uw energiefactuur. Klopt het dat u momenteel nog gefactureerd wordt door Electrabel? Ah, dan heb ik goed nieuws voor U! Want het laatste jaar zijn de prijzen heel sterk gedaald en de kans is groot dat u ook kan genieten van een serieuze korting op uw tarief. Nu, om dit toe te lichten hadden we graag eens een korte afspraak gemaakt. Wanneer past dit het best voor u.. overdag, of heeft u liever s avonds? Past dit best voor u op woensdag? of heeft u liever donderdag? Of Goeiemorgen, u spreekt hier met (uw naam) van de firma Smart Services Network. Stoor ik u momenteel?... (wacht op antwoord) Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau in de telecommarkt en graag hadden wij met u eens een afspraak om te kijken of u nog steeds op het juiste tarief zit. De prijzen zijn namelijk sterk gedaald de laatste maanden en u kan daar wellicht ook van mee profiteren. Eén van onze adviseurs is deze week in uw regio en had graag geheel vrijblijvend en GRATIS een persoonlijk gesprek met u. Het neemt een kleine 15 minuten van uw tijd. Is het mogelijk dat hij (Maandag of vrijdag) tussen 9 en 10 uur eens bij u binnen springt? Of past het beter na de middag tussen 15 en 16 uur?

8 Belscript KOUD - Focus mobiel (bijgevoegd op 4 juni 2015) Goeiedag, spreek ik met mevrouw/meneer...? (Ja... goeiemiddag) U spreekt met... Je zal mij zeker niet kennen... maar ik zal kort uitleggen waarvoor ik u bel. Ik ben aangesteld als verantwoordelijke in de regio..., om op vlak van energie eens bij de mensen te kijken, of ze ook in aanmerking komen om EXTRA kortingen te ontvangen op hun facturen. Daarnaast hebben we een UNIEK kortingsprogramma waarbij we zeer HOGE kortingen mogen geven op GSM facturen. Nu ben ik (donderdag & vrijdag) bij jullie in de buurt, sterker nog, ik ben dan werkzaam bij u in de straat...! Nu heb ik heb daar al verschillende afspraken staan én dacht, ik ga even bellen, om bij jullie ook even langs te komen voor een vrijblijvende afspraak. (... dat duurt ongeveer 10 tot 15 minuutjes) Past dat voor jullie het beste op donderdag... of vrijdag? (om... of om... uur?) Super,... u mag mij dan zeker verwachten. (Dat is straat... nr...?) Oké... graag tot dan. TIP: géén ruimtes laten in het gesprek! (pas Nadat je zegt... donderdag... of vrijdag?) (Als het even stil blijft... prospect gaan helpen!!! > bijv. Duurt echt niet lang... én kan je enorm veel opleveren... best voor of NA de middag?) > Klant CONTINU laten kiezen Klant ook zo min mogelijk vragen laten stellen (... de vragen STELLER is de LEIDER.én dat ben JIJ!). Kom dus ook zelfverzekerd over... (met een TE HOREN glimlach!) Van wie zijn jullie dan??... We zijn een onafhankelijk bureau, én hebben de tarieven van allerlei verschillende leveranciers bij... daarbij werken we met een aantal samen.

9 Facebook gebruiken om privé berichten te sturen Bij mensen die je kent, kun je hun gewoon een privé bericht sturen zoals Hallo Sofie, bij wie zit jij momenteel van energie leverancier? Als ze reageren met bvb: Electrabel, waarom vraag je dat? Sofie, Electrabel rekent momenteel... cent per kilowatt uur aan, ik kan dat leveren aan... cent en twee maanden gratis energie als promo er bovenop. Aanbod is geldig tot eind deze maand. Lijkt dit iets voor jou? Bellen op lijsten van ex-mobistar klanten Vraag de reden waarom ze zijn overgestapt naar een andere provider zo wordt het gras niet voor je voeten weggemaaid en krijg je de kans, nadat je de reden kent, om alle troeven die overblijven uit te spelen. Gewoon binnenlopen bij kleine zelfstandigen Bepaal je doelgroep en loop daar gewoon binnen. Vraag naar de verantwoordelijke: Vb. Turkse restaurants, nachtwinkels en zelfstandigen voor een BC van Turkse afkomst.

10 Deur-aan-deur script - Mobiel (toegevoegd op 14 mei 2015) Goeiedag, ik ben... (naam)... van de firma Smart Services Network! Daar heeft u waarschijnlijk nog niet van gehoord, maar ik ben verantwoordelijk in de regio... (plaats). We hebben een nieuw kortingsprogramma, waarbij we extra kortingen mogen geven op GSM facturen!!! Heeft u inmiddels al kortingen op uw GSM abonnement ontvangen?... NEE?... Wel, als ik even mag binnenkomen, kan ik u daar meer over vertellen.. en op heel eenvoudige wijze kijken we samen even naar uw GSM factuur, om te zien of u voortaan OOK van deze kortingen op uw factuur kunt genieten! JA?... SUPER... wauw!... amai, ge woont hier wel TOF hé?... (Maw, die persoon uwe beste vriend maken in 2 minuten) Deur-aan-deur script - Energie Goedemorgen Meneer/Mevrouw, ik kom eens kijken of u nog recht heb op een extra korting voor elektriciteit / gas. Hebt u een factuur liggen zodat ik die eens kan bekijken? Ja? Kan ik even binnen komen? Eens binnen en vertrouwen gewonnen beginnen over de andere diensten zoals gsm, vast. Let op: Deur-aan-deur is niet de bedoeling van Smart, maar sommige BC s gebruiken deze methode succesvol, ALS ze service voor de klant voorop zetten. Gewoon binnenlopen bij kleine zelfstandigen Bepaal je doelgroep en loop daar gewoon binnen. Vraag naar de verantwoordelijke: Vb. Turkse restaurants, nachtwinkels en zelfstandigen voor een BC van Turkse afkomst.

11 Vragen, weerstand, tegenpruttelen, Je bent onbekend en telefoneert misschien op een ongelegen moment. Het is normaal dat je weerstanden/vragen krijgt. Je hoeft echter niet letterlijk op de vraag te antwoorden. Bij elke vraag maak je van de gelegenheid gebruik om de klant op zijn gemak te stellen. Het is belangrijk dat je het volgende duidelijk maakt: - Het zal duidelijk zijn. - Je bent geen verkoper die druk zal leggen bij de klant. - Het zal niet lang duren. - Het zal een voordeel opleveren als hij jou laat komen. Een mogelijke vraag kan zijn: Welke firma is dat?, wat houdt dat dan in? 1) Stel een tegenvraag en geef een compliment. Mag ik vragen van wie u de factuur krijgt? Klant: Electrabel. Das al een goede keuze van U en dan is het zeker de moeite waard om eens af te spreken. 2) Maak van de gelegenheid gebruik om de klant gerust te stellen en direct terug een afspraak voor te stellen. We werken samen met verschillende partners. De bedoeling is om samen met u op een héél eenvoudige manier eens te zien naar de factuur. Het kan zijn dat uw tarief perfect is en dan wordt dit uiteraard ook gezegd. Maar het kan ook zijn dat u in aanmerking komt voor een extra korting en dat kan voor u heel voordelig zijn. Dit duurt maar 10 minuutjes en uiteraard is het U die nadien zegt of het iets is voor u of niet natuurlijk. Wanneer zou het best passen voor U (naam).? Overdag of s avonds? Het laatste jaar zijn de energieprijzen heel sterk gedaald. Er is veel kans dat u ook kan genieten van die prijsdaling. De bedoeling is om samen met u op een héél eenvoudige manier eens te zien naar de factuur. Dit duurt maar 10 minuutjes en uiteraard is het U die nadien zegt of het iets is voor u of niet natuurlijk. Wanneer zou het best passen voor U (naam).? Overdag of s avonds?

Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week.

Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Aanvullende dialogen Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Scenario:

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Evaluatie Acquisitietraining Kaap11

Evaluatie Acquisitietraining Kaap11 Evaluatie Acquisitietraining Kaap11 1. Hoe duidelijk was de aankondiging van de bijeenkomst? Uitermate duidelijk 40,0% 4 Zeer duidelijk 60,0% 6 Redelijk duidelijk 0,0% 0 Niet erg duidelijk 0,0% 0 Helemaal

Nadere informatie

BEN IK BEREIKBAAR Opdrachtenblad Niveau:

BEN IK BEREIKBAAR Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Waarom zou een abonnement handiger zijn voor Wesley? Zijn er risico s bij een telefoonabonnement die je bij prepaid niet hebt? Hoe heb jij je telefoonkosten geregeld? Betalen je ouders

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Workshop Telefonisch Afspraken Maken

Workshop Telefonisch Afspraken Maken Workshop Telefonisch Afspraken Maken Alleen bellen als je wat hebt te vertellen! Waarom zijn we interessant voor elkaar? Bv gemeenschappelijke behoefte aan: - omzetvermeerdering; - inspiratie, leren van

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

3.3 Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen.

3.3 Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen. EN_interventie_werkboek_niv4_201 27-6-201 15:01 Pagina 125 Fase. Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen. Taalgebruik Als je een

Nadere informatie

Operator Handleiding DateLive.nl

Operator Handleiding DateLive.nl Operator Handleiding DateLive.nl Op DateLive.nl zal je erotische berichten beantwoorden op een bericht- per- bericht basis. Je krijgt een nieuw bericht van een klant te zien met de bijbehorende profiel

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 5 5 HOOFDSTUK 1 Wie ben jij? WOORDEN 1 1 Ik... Paula. a heet b naam 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 3 Ik ga... mijn vriend naar het restaurant. a uit b met 2 1 Mijn... is Derek. a huisnummer b naam 2

Nadere informatie

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de afgelopen weken hebben we veel teksten gelezen. Deze teksten hebben we samengevat, we hebben vragen erbij gesteld, gekeken

Nadere informatie

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand 10 tips om te scoren met telefonische acquisitie Haal meer uit je adressenbestand 1. Weet waar je het over hebt Wanneer je met telefonische acquisitie begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison

Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison 40 HOOFDSTUK 4 Zeven ingrediënten voor effectieve koude acquisitie 41 Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison Koude acquisitie hoort helaas tot een van de minst geliefde

Nadere informatie

Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur.

Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur. Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur. Veel mensen betalen nog altijd te veel voor elektriciteit en aardgas. Toch is overstappen naar een voordeliger contract

Nadere informatie

Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur.

Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur. Mia en Albert besparen dankzij de V-test. Ze hebben nu een lagere energiefactuur. Veel mensen betalen nog altijd te veel voor elektriciteit en aardgas. Toch is overstappen naar een voordeliger contract

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Tekst Audio Les 7 /m 11 Radio Amsterdam Les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Track 1 Jingle Track 2 Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Nadere informatie

BEN IK BEREIKBAAR? Opdrachtenblad Niveau:

BEN IK BEREIKBAAR? Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 a) Wat is er aan de hand bij Wesley? b) Wat wil hij er aan gaan doen? Is dat voor hem de beste oplossing? Waarom wel of niet denk je? c) Hoe heb jezelf je telefoonkosten geregeld?

Nadere informatie

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen?

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? Netwerkmarketing Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? In deze training 1. Je sociale netwerk onderhouden 2. Wat de pro s doen 3. Wat is de beste strategie om mensen uit te nodigen Wat je NIET

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Als je verliefd op iemand bent is dat vaak een fijn gevoel. Als de ander dan ook verliefd op jou is, wordt dit gevoel alleen maar sterker. Het is echter niet altijd

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

VERLENGEN KOPEN RUILEN BETALEN

VERLENGEN KOPEN RUILEN BETALEN http://www.edusom.nl Thema In en om het huis VERLENGEN KOPEN RUILEN BETALEN Lesbrief 26. Herhaling thema Wat leert u in deze les? De woorden uit les 22, 23, 24 en 25. Veel succes! Deze les is ontwikkeld

Nadere informatie

Introducties telefonisch interview

Introducties telefonisch interview Introducties telefonisch interview Onderstaande fragmenten zijn uitsuitend bedoeld voor gebruik bij het boek Onderzoek doen met vragenlijsten. Het is niet toegestaan deze fragmenten te publiceren of anderszins

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Hoe stel je prioriteiten?

Hoe stel je prioriteiten? Hoe stel je prioriteiten? Wat heb je eraan? In deze les leer je hoe je prioriteiten stelt, dus te kiezen welke dingen het belangrijkst zijn om te doen. Dat is handig als je meer moet doen dan waar je eigenlijk

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Instructies voor de examinator Afname-instructies DEEL C: Mondeling gedeelte Voorbeeldexamen 3 Inhoudsopgave Het boekje bevat de volgende onderdelen: ~

Nadere informatie

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Vergelijk de leveranciers van elektriciteit en aardgas en vind de beste leverancier. Veranderen van leverancier is gratis en niet moeilijk. 1 Betaal minder

Nadere informatie

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas

Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Betaal minder voor uw elektriciteit en aardgas Vergelijk de leveranciers van elektriciteit en aardgas en vind de beste leverancier. Veranderen van leverancier is gratis en niet moeilijk. 1 Betaal minder

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig.

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig. Les 1: Een Wikitekst schrijven Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje over koningin Beatrix op www.nieuwsbegrip.nl 1. Schrijf tijdens het

Nadere informatie

Thema 4 Communicatie. Taalhulp Telefoneren. Informele situaties - opbellen en opnemen. Hoi, Diana. Hallo, Diana van Someren. Hi, met. Hé, met John.

Thema 4 Communicatie. Taalhulp Telefoneren. Informele situaties - opbellen en opnemen. Hoi, Diana. Hallo, Diana van Someren. Hi, met. Hé, met John. Thema 4 Communicatie Taalhulp Telefoneren Informele situaties - opbellen en opnemen Hoi, Diana. Hallo, Diana van Someren. Hi, met. Hé, met John. Met Diana. Met Diana van Someren. Is John ook? Is Diana

Nadere informatie

i.s.m. Start 2 Start...

i.s.m. Start 2 Start... i.s.m. Start 2 Start... i.s.m. Start 2 Start... Klanten werven JIJ MAAKT HET VERSCHIL! Wie vergeet zich voor te bereiden... bereidt zich voor vergeten te worden... Neem de juiste verkoopsattitude aan.

Nadere informatie

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden.

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden. CP26 rapporteren Als u in Nederland in de Handel & Dienstverlening werkt, bijvoorbeeld in een winkel of op een kantoor, moet u doorgeven aan uw baas en/of uw collega wat u gedaan heeft en wat er nog moet

Nadere informatie

Bibliotheek Mysterie

Bibliotheek Mysterie Bibliotheek Mysterie Eerste druk, 2014 2014 Nicole van Oudheusden isbn: 9789048432257 nur: 284 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave

Nadere informatie

Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering.

Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering. Bij SNAP leren we ouders en kinderen vaardigheden om problemen op te lossen en meer zelfcontrole te ontwikkelen. Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering. SNAP (STOP

Nadere informatie

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie heet vragen stellen. We gaan

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Handboek NT2 in het volwassenenonderwijs

Handboek NT2 in het volwassenenonderwijs Handboek NT2 in het volwassenenonderwijs Lesmateriaal hoofdstuk 4 Spreken Oefeningen uit Voorbereiding op Werk De volgende tien oefeningen zijn afkomstig van de website behorende bij: Verboog, M. & Adèr,

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Bewindvoering: hoe werkt het?

Bewindvoering: hoe werkt het? Bewindvoering: hoe werkt het? Samen je centen de baas JE HEBT EEN BEWINDVOERDER. EN NU? Een tijdje terug heb je ervoor gekozen om je geld samen met Mijn Geld en Zo te regelen. De rechter vindt dit goed.

Nadere informatie

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen;

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen; Pesten op school Veel gestelde vragen Wat doe je als je kind gepest wordt? Maak voldoende tijd voor een gesprek; laat je kind vertellen wat er zich afspeelt en hoe het zich voelt; Neem het verhaal van

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie

WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie ld be e or Vo WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie Stichting Lezen & Schrijven t 070 302 26 60 www.lezenenschrijven.nl Auteur Elma Draaisma Vormgeving 7Causes Eindeloos Medeauteurs en klankbordgroep

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Employee Privilege Programme

Employee Privilege Programme Employee Privilege Programme Bellen tegen supervoordelige tarieven Elke dag meer mogelijkheden Flinke besparingen op de gsm-rekening van het hele gezin Een exclusief contract waarvan u met het hele gezin

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Weet u dat u maandelijks gemakkelijk geld kunt verdienen door te besparen op uw vaste uitgaven?

Weet u dat u maandelijks gemakkelijk geld kunt verdienen door te besparen op uw vaste uitgaven? Weet u dat u maandelijks gemakkelijk geld kunt verdienen door te besparen op uw vaste uitgaven? Maandelijks eenvoudig besparen op: energiekosten telefoonkosten internetaansluiting verzekeringspremies Inhoudsopgave

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

HANDLEIDING. Energievergelijker van. Copyright 2016 by onlineenergievergelijker.nl

HANDLEIDING. Energievergelijker van. Copyright 2016 by onlineenergievergelijker.nl HANDLEIDING Energievergelijker van Copyright 2016 by Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave pag. 2 2. Voorwoord pag. 3 3. Start vergelijking pag. 4 3.1 Postcode en Huisnummer pag. 4 3.2 Woonsituatie pag. 4 3.4

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis.

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis. Thema Gezondheid Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis. Wat leert u in deze les? De weg vragen. Om herhaling en verduidelijking vragen. Je naam spellen. Vragen stellen en beantwoorden. Veel succes! 1 HET GESPREK

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

CP23. klachten afhandelen

CP23. klachten afhandelen CP3 klachten afhandelen Als u in Nederland als monteur werkt en bij mensen thuis komt, heeft u veel contact met klanten. Als een klant ergens niet tevreden over is, zal hij of zij dat tegen u zeggen. Dat

Nadere informatie

Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper

Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper Het lampje is aan, dat betekent dat we gaan filosoferen. Isa-Noa vertlede in de eerste les dat zij lippenstift en badeendjes

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN

EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN Er zijn een heleboel redenen die door een klant gebruikt worden om nee te zeggen. Echter, de zogenaamde tegenwerpingen en bezwaren zijn veelal dooddoeners. Je zal dus moeten

Nadere informatie

de 4de editie spuugt vuur!

de 4de editie spuugt vuur! de 4de editie spuugt vuur! Nu kan je je afvragen wat ik hier eigenlijk doe. Heb je beslist, vriend? Jullie hangen hier al bijna 3 uur rond. Ooo kijk deze! Die is echt super cool, K. Ja. Cool. Zeker. Eerlijk

Nadere informatie

TELEFONEREN NAAR DE BIBLIOTHEEK

TELEFONEREN NAAR DE BIBLIOTHEEK Patrick studeert aan de universiteit. Hij zoekt een rustige plaats om te studeren. Hij wil in de bibliotheek gaan studeren. In de bibliotheek kan je ook de computers. Hij weet niet wanneer de bibliotheek

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen Inleiding heeft een afspraak met de manager voor een sollicitatiegesprek. Deze les gaat over het eerste deel van het

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI

LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI Omschrijving van de activiteit De leerlingen lezen sms -jes van een verliefde jongere en bepalen aan de hand van de berichtjes het

Nadere informatie

EEN BEZOEK AAN DE KAPPER (deel 1)

EEN BEZOEK AAN DE KAPPER (deel 1) EEN BEZOEK AAN DE KAPPER (deel 1) Je hebt een eigen kapperszaak. Je werkt op afspraak. Je klanten bellen om een afspraak te maken. Aan de telefoon spreken jullie af wanneer de klant komt en wat er moet

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 28. De belastingaanslag. Wat leert u in deze les? Informatie over uw inkomsten begrijpen. Informatie over uw uitgaven begrijpen.

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden Timemanagement Als manager heb je veel verschillende werkzaamheden: je geeft leiding aan je medewerkers, maar je hebt ook je eigen taken. Je hebt met je medewerkers te maken, met andere collega s en afdelingen

Nadere informatie

Meer besparen op je energiefactuur betekent meer geld voor leuke dingen

Meer besparen op je energiefactuur betekent meer geld voor leuke dingen Meer besparen op je energiefactuur betekent meer geld voor leuke dingen Veel mensen betalen nog altijd te veel voor elektriciteit en aardgas. Toch is overstappen naar een voordeliger contract of veranderen

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Juf Sabine en juf Maaike

Juf Sabine en juf Maaike Je moet daar heel wat voor kunnen: - Je moet goed kunnen lezen - En ook goed begrijpen wat je leest - Je moet goed kunnen opzoeken - En goed kunnen kiezen wat je wel en niet nodig hebt. - Je moet je verhaal

Nadere informatie

Een filmpje kijken en reflecterend bespreken. Film 2:50 min op youtube: Asking Strangers For Food! (Social Experiment)

Een filmpje kijken en reflecterend bespreken. Film 2:50 min op youtube: Asking Strangers For Food! (Social Experiment) 1 KARAKTER DOELSTELLING Kiezen voor Dienstbaarheid Dienstbaarheid: Onvoorwaardelijke inzet voor de medemens. Met Karakter educatie leer je de jonge mensen om oprechte en rechtvaardige keuzes te maken.

Nadere informatie

EEN BRIEF NAAR DE DOCENT

EEN BRIEF NAAR DE DOCENT EEN BRIEF NAAR DE DOCENT Je hebt een vraag en je schrijft een brief naar je docent. Wat moet je doen? 1. Lees de e-mail op blad 2. Beantwoord de vragen. 2. Lees de e-mail op blad 3. Beantwoord de vragen.

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Opstartlessen. Les 1. Kennismaken

Opstartlessen. Les 1. Kennismaken www.edusom.nl Opstartlessen Les 1. Kennismaken Wat leert u in deze les? Uzelf voorstellen Kennismaken Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam HET GESPREK

Nadere informatie