VOORDELEN PARKETVLOER

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORDELEN PARKETVLOER"

Transcriptie

1

2 VOORDELEN PARKETVLOER De natuur in huis Een natuurproduct brengt leven en warmte in je huis. De warmte van het hout, het comfortable gevoel wanneer je erover loopt. Gezelliger kan niet! Meerwaarde Meerwaarde Investeren in de toekomst doe je met parket. Daar hout duurder én schaarser wordt geeft dit een echte meerwaarde aan je woning. Een parketvloer is erg neutraal in kleur en stijl en zorgt ervoor dat het in elk interieur past. Parket sluit altijd aan bij de trends van vandaag en is tegelijkertijd warm, mooi en isolerend. Ook na vele jaren behoudt uw vloer zijn karakter, meer zelfs het versterkt met de jaren! Aanbod Het aanbod van de verschillende houtsoorten is groot. Zo kunt u kiezen uit eiken, beuken, jatoba, grenen, essen, en ga zo maar door. In het algemeen geldt dat de duurdere vloeren hardere vloeren zijn en dus goed bestand zijn tegen beschadigingen. Doordat parket een echt natuurproduct is ademt dit sfeer en zorgt voor een perfecte harmonie in je woning.

3 PARKET EN VLOERVERWARMING Houten vloeren en vloerverwarming kunnen gecombineerd worden mits onderstaande voorwaarden gerespecteerd worden. Hou er rekening mee dat hout een natuurproduct is en dat bij verandering van temperatuur en vochtigheidsgraad het hout gaat werken (krimpen en uitzetten). Het is daarom van groot belang dat u onderstaande principes opvolgt. Is uw vloerverwarmingselement geschikt Ga eerst na of uw vloerverwarmingselement geschikt is voor gebruik in combinatie met houten vloerbedekking. Oude systemen zijn dikwijls hiervoor niet geschikt. Kijk de technische fiche na en overleg met uw parketteur. Meerwaarde Waarop letten De chape (cement of anhydriet) die over de verwarmingsbuizen wordt aangebracht moet minstens 30mm dik zijn. De chape moet vervolgens voldoende uitdrogen. Een nieuwe chape vraagt een droogtijd van ca 1 week per cm dikte. Vanaf 5 cm dikte is het aangeraden 2 weken te wachten. Bv. Een chape van 8 cm heeft een droogtijd van 11 weken (1ste 5 cm = 5 weken - onderste 3 cm = 6 weken) De uiteindelijke vochtigheid mag 2,5% bedragen bij een cementgebonden dekvloer en 1,8% bij een cementgebonden chape met vloerverwarming. Met een anhydrietgebonden chape mag dit slechts 0,6 % bedragen. Voor het plaatsen van de vloerbedekking en na uitdroging van de chape moet de vloerverwarming opgestart worden volgens volgend schema : - verwarm het water van de vloerverwarming tot 20 C - verhoog de temperatuur elke 24u met maximum 5 graden tot u het maximum van 45 C bereikt - behoud deze maximumwaarde hetzelfde aantal dagen als het aantal cm dikte van je chape. - verlaag daarna de temperatuur met 5 C per 24u tot u weer een temperatuur van 20 C bereikt - herhaal deze cyclus eenmaal - zorg voor een goede ventilatie tijdens dit proces 48 uur voor het plaatsen van de vloer dient de vloerverwarming uitgezet te worden. Zorg ervoor dat tijdens de plaatsing van de vloer de temperatuur niet onder de 18 C zakt. Acclimatiseer de houten vloerdelen minstens 5 dagen in de gesloten verpakking in de ruimte waar de vloer dient geplaatst te worden. Tijdens de acclimatisatie moet de kamertemperatuur tussen de 10 C en 20 C liggen en de luchtvochtigheid tussen 45 en 60%. Beperk de warmteweerstand door het vermijden van luchtlagen en door het beperken van de totale dikte van de vloerbedekking boven de verwarmingselementen. De vloer dient dus bij voorkeur gelijmd te worden. De vloer kan ook zwevend geplaatst worden indien de warmteweerstand van de onderlaag beperkt is. Bij volledige verlijming dient hiervoor een geschikte watervrije lijm te worden gebruikt. Bij een zwevende plaatsing wordt een geperforeerde onderlaag geadviseerd.

4 PARKET EN VLOERVERWARMING 3 dagen na plaatsing mag de vloerverwarming weer opgestookt worden en dit opnieuw volgens bovenstaand schema. De maximale watertemperatuur van het verwarmingssysteem is nooit boven de 45 C. De oppervlaktetemperatuur (verschillend van de luchttemperatuur) van de vloer mag nooit hoger liggen dan 27 C. Hou de relatieve luchtvochtigheidsgraad constant tussen de 45 en 60%. Bij een lagere relatieve luchtvochtigheid zal het hout krimpen en is dus een luchtbevochtiger noodzakelijk. Hou de temperatuurschommelingen zo klein mogelijk en laat ze zeer langzaam optreden! Het is dus niet aangeraden te werken met een thermostaat die 's nachts laag staat en overdag hoog. Het leggen van tapijten op verwarmde parketvloer belemmert de warmteafgifte van de vloerverwaming en zo ontstaan warmteophopingen. Ook kasten die tot op de grond gesloten zijn hebben deze isolerende werking. Dergelijke warmteconcentraties kunnen uw vloer ernstig beschadigen. Wordt niet gedekt door garantie - slijtage of krassen veroorzaakt door spijkerzolen of naaldhakken - slechte bescherming tegen meubilair, grind, zand en andere harde materialen - vocht en waterschade - stofzuigers, harde of metalen wielen van bureaustoelen en/of ander meubilair - huisdieren - natuurlijk zonlicht (kleurverschillen) - normale veroudering en slijtage van de toplaag van de vloer - bijtende en/of schurende producten

5 ONDERGROND PARKET Elke ondergrond vereist een andere techniek voor het plaatsen van uw parket. Het is daarom heel belangrijk dat u goed weet op welke ondergrond u uw nieuwe vloer gaat plaatsen. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende mogelijkheden. Wenst u meer informatie, neem gerust contact met ons op. Wij geven u graag het nodige advies. Oude parket Een nieuwe parketvloer kan, in de meeste gevallen, zonder problemen bovenop uw oude houten vloer geplaatst worden. Afhankelijk van het type en de toestand van uw bestaande vloer zullen de mogelijkheden en werkwijze verschillend zijn. Vraag hierover best meer uitleg aan onze specialisten. Tegelvloer Parket op oude tegels plaatsen vormt in de meeste gevallen geen enkel probleem. U kan het hout zwevend of verlijmd plaatsen. Gebruikt hiervoor wel de juiste parketlijm. Indien het oppervlak van de tegelvloer niet helemaal vlak is dient deze eerst geëgaliseerd te worden. Chape De meeste van de moderne woningen worden opgeleverd met een chape als ondergrond. Dit maakt de plaatsing van een parketvloer eenvoudig omdat een chape helemaal vlak en stevig is. Let wel dat de chape lang moet drogen voor je erop mag werken. Reken minstens 1 week droogtijd voor de eerste 5 centimeter. Voor de volgende centimeters reken je een droogtijd van ca 2 weken. bv. een chape van 8 cm = 11 weken droogtijd (5 eerste centimeters = 5 x 1 week droogtijd + de volgende 3 centimeters = 3 x 2 weken droogtijd). Parket wordt, wegens de stevigheid en omdat dit geluid onderdrukkend is, meestal vol verlijmd. Zwevende plaatsing kan in de meeste gevallen ook. Houten raamwerk Parket is gemakkelijk vast te nagelen op een houten raamwerk. Gebruik hiervoor vol massieve planken van minstens 20 mm dikte om doorbuigen te vermijden. Meerlaags parket is op een houten raamwerk niet aan te raden. Opgelet! Zorg ervoor dat het raamwerk stevig en perfect waterpas ligt. Is de afstand tussen het midden van 2 opeenvolgende balken meer dan 40 cm, leg dan eerst een tussenvloer (bv. OSB plaat) om te voorkomen dat uw parketplanken gaan doorbuigen.

6 ZELF PARKET LEGGEN Controle Let op! Uw vloer is een natuurproduct. De structuur en kleur in het hout kunnen variëren. Daarom mengt u het beste meerdere delen planken uit verschillende pakken terwijl u de parketvloer legt. Controleer de parketvloer ook op vochtgehalte, maat, kleurafwijkingen en beschadigingen. De bij levering zichtbare niet conformiteit/gebreken moeten onmiddellijk voor plaatsing worden gemeld. Dergelijke klachten worden niet meer aanvaard na plaatsing van de vloerdelen. opstartformule U wil uw vloer graag zelf leggen maar problemen vermijden? U kan dan gebruik maken van onze unieke opstart-formule. Acclimatisatie en opslag Uw vloer werd extra gedroogd tot een ideaal vochtgehalte van 8 à 10% relatieve vochtigheid (10 à 12% bij levering). Daarom dient u de houten vloerdelen 5 dagen voor plaatsing te laten acclimatiseren, in gesloten verpakking, in de ruimte waar de vloer zal geplaatst worden. Zo kan het hout zich aan de omgevingstemperatuur aanpassen. Deze ruimte dient wel droog en verwarmd te zijn. Tijdens de acclimatisatie moet de kamertemperatuur tussen de 10 C en 20 C liggen en de luchtvochtigheid tussen 45 en 60%. Deze omgevingsfactoren bepalen immers het gedrag van uw vloer. Het leggen van een parketvloer moet in principe altijd het laatste werk zijn in een project. Zorg er dus voor dat : - de ondervloer droog is - het pleisterwerk droog is - alle betegelingswerken minstens 3 weken beëindigd zijn - venters geplaatst zijn - er geen waterverlies in sanitaire- en verwarmingselementen voorkomt Uitzettingsvoeg Hout is een natuurproduct dat beïnvloed wordt door de relatieve luchtvochtigheid. Door een te hoge luchtvochtigheid zal uw houten vloer uitzetten (zwellen) terwijl bij een te lage luchtvochtigheid uw vloer zal krimpen. Het is daarom van groot belang dat er ruimte gelaten wordt tussen de vloer en de muren, deurkozijnen, verwarmingsbuizen,... Die afstand, de uitzettingsvoeg genaamd, moet ongeveer 10 à 15 mm zijn. Als de vloer breder is dan 8 m of langer dan 12 m dan moet er een uitzetprofiel geplaatst worden en een grotere uitzettingsvoeg aangehouden worden.

7 ZELF PARKET LEGGEN Soorten plaatsing van parket 1. Directe verlijming op chape Eerst dient de chape zorgvuldig schoongemaakt te worden. Ook de vloer moet vrij zijn van vet, stof, vernis, oude lijmlagen enz. Zorg ook dat uw gereedschap vet en stofvrij is. Bij een directe verlijming van parketvloer op een chape laat u onderlinge verlijming van tand en groef achterwege. De keuze van de lijm hangt af van het type vloer. Voor een 3-laagse stroken gebruikt u best een PU lijm (1 of 2 componenten) of alcohollijm. Wij bevelen aan om met een PU lijm te werken. Volg steeds nauwkeurig de instructies op de verpakking van de lijm vooraleer u aan het verlijmen begint. Als er gevaar is voor opstijgend vocht brengt u best eerst een PU voorstrijk aan. Dit zorgt voor een beschermlaag tegen opstijgend vocht. Gebruik best een lijmkam nr. 3 en vervang deze, om het gelijkmatig opbrengen van de lijm te garanderen, best om de 60m². Het verbruik mag u schatten rond de 1kg/m². De opentijd is de maximaal beschikbare tijd tussen het aanbrengen van de lijm en het leggen van de parketlatten. Dit staat vermeld op de verpakking van de lijm. Wanneer deze overschreden wordt treedt er vliesvorming op waardoor er geen goede hechting met het vloerelement ontstaat. Respecteer zeker deze opentijd. 2. Verlijming op een houten ondervloer op chape De ondervloer (multiplex, OSB, onder parket) moet op de chape met een PU lijm verlijmd worden. Let op! Het vochtgehalte van de platen moet ± 9% zijn. Indien nodig kunnen de platen hier en daar vastgeschroefd worden. Voor de verlijming van uw parketvloer op een houten ondervloer gebruikt u alleen een PU lijm. 3. Zwevende plaatsing Bij zwevende plaatsing kan men het vochtscherm losliggend op de chape plaatsen, met overlappende naden van minimaal 20 cm. De onderlinge banen moeten luchtdicht gemaakt worden door dubbelzijdige strips of het afkleven met tape. Daarna plaatst u een onderfolie voor parket van 2 à 3 mm dikte (deze beperkt de contactgeluidsoverdracht tussen de vloerbedekking en de ondergrond). Deze folie niet laten overlappen. De vloerplanken worden onderling met elkaar verlijmd met een D3-dispersielijm die u aanbrengt in de groef. Zowel aan de langzijde als aan de kopse zijde. 4. Vernagelen op balken Enkel voor zelfdragende vloerdelen vanaf 20 mm dikte! U kan de volgende bevestigingsmiddelen gebruiken : draadnagels met platte kop, verbeterde nagels of schroeven. De lengte van de nagels of schroeven bedraagt minimaal 60 mm of 2,8 x de plaatdikte. De diameter bedraagt minimum 0,16 x de plaatdikte. De nagels of schroeven worden 2 tot 3 mm onder het plaatoppervlak ingedreven en niet gestopt. Opgelet! een genagelde houten vloer heeft de eigenschap te kraken.

8 ZELF PARKET LEGGEN Plaatsen van 1. Planken met tand en groef Deze leginstructie heeft als doel u zo goed mogelijk te helpen bij het plaatsen van uw vloer. Omdat individuele omstandigheden buiten onze invloed liggen, kan deze instructie niet bindend zijn. Indien u twijfelt gelieve contact op te nemen met uw vakman. 1. plaats de eerste plank met de groefzijde tegen de muur. Voorzie een uitzettingsvoeg van 10 à 15 mm met de wiggen op de kop en langs de muur. De eerste rij parketvloer uitpassen, groefzijde naar de muur. Laat alle planken goed aansluiten. Gebruik hiervoor best een slaghout en een hamer zodat de randen van de planken niet beschadigd worden. 2. Het laatste deel van de rij inkorten. Laat hier ook 10 à 15 mm ruimte voor de uitzettingsvoeg. Om de kopse naad van het laatste deel van een rij goed te laten aansluiten, gebruikt men best een koevoet. De rest van het ingekorte deel kan telkens gebruikt worden als begin van een volgende rij. 4. Verwarmings- en andere buizen moeten worden uitgespaard in de vloerdelen. De afgetekende uitsparingen uitboren. Let op! De diameter moet 10 à 15 mm groter zijn dan de diameter van de buis. 5. Verzaag de plank dwars in het midden van de boring onder een hoek van 45. Pas beide delen rond de buis en pas aan. 6. Deurlijsten en andere houten elementen zaagt u best onderaan af zodat de vloerdelen eronder geschoven kunnen worden. Respecteer hier ook de uitzettingsvoeg. 7. Voor het plaatsen van de laatste rij vloerplanken meet u precies de overblijvende breedte tussen de laatst geplaatste rij en de muur, rekening houdend dat u de uitzettingsvoeg in mindering brengt. Zaag de planken op maat. De laatste vloerdelen voorzichtig plaatsen en inpassen met een koevoet. 8. Verwijder de wiggen na 24 uur. Start dan met het plaatsen van de plinten. 9. Plinten dienen aan de muur bevestigd te worden met schroeven en pluggen of u kan deze ook verlijmen zodanig dat de natuurlijke beweging van de vloer niet wordt verhinderd. Als de plint aan de vloer wordt bevestigd zal de natuurlijke beweging van de houten vloer verhinderd worden en kan er schade aan de vloer ontstaan. 2. Planken met clicsysteem A. Volledige verlijming De lijm wordt op de dekvloer of houten ondervloer aangebracht met een geschikte spatel. De lijmspatel wordt onder een hoek gehouden om goedgevormde lijmrillen te krijgen. Afhankelijk van de opentijd en de grote van de vloerelementen wordt meestal nooit meer oppervlakte gelijmd dan nodig om 2 tot 5 stroken te plaatsen. Volvlakkig verlijmde vloerelementen worden niet bijkomend in de tand en groef verlijmd.

9 ZELF PARKET LEGGEN De vloerelementen worden in het natte lijmbed gelegd en tegen elkaar geschoven of geklopt tot er geen voeg meer zichtbaar is (bij brede planken kan een voegje worden voorzien). Men moet wel zorgen dat de tand beschermd is tijdens het aankloppen. Daarna worden de vloerelementen op de ondergrond aangedrukt of aangeklopt om een zo goed mogelijk contactoppervlak tussen de vloerelementen en de ondergrond te bekomen. Bij grotere vloerelementen kan het noodzakelijk zijn na het inleggen en aandrukken om de vloerelementen tijdens de bindingstijd van de lijm te belasten met bv. zandzakjes. De wachttijd alvorens de afwerking aan te brengen varieert van enkele dagen tot een week. B. Zwevende verlijming Men lijmt de stroken in de tand en groef verbinding met een D3-dispersielijm. Iedere strook wordt tegen de andere aangesloten door de groef op de tand met de aangrenzende strook te klemmen tot er geen voeg zichtbaar meer is. Indien nodig gebruikt men hiervoor een vloeraandrijver. Verantwoordelijkheden van de plaatser Voor het plaatsen van de parket is het de verantwoordelijkheid van de plaatser dat het hout grondig geïnspecteerd wordt, dat de selectie bekeken wordt en dat de vochtigheid van de ondervloer en het parket zelf gemeten wordt. De plaatser moet nagaan of de ruimte waarin het parket gelegd wordt en/of de ondervloeren voldoen aan alle vooropgestelde eisen vermeld in de rubriek over de ondervloer en het binnenklimaat. De leverancier wijst elke verantwoordelijkheid af indien het plaatsen van het parket mislukt wegens het niet respecteren van de hier gestelde voorschriften. Om aan de garantievoorwaarden te voldoen moet de controlelijst (appendix 1) ingevuld worden door de plaatser en teruggestuurd worden naar All Parket. Dit binnen 1 week na plaatsing. Binnenklimaat voor parket en houten vloeren Indien u onderstaande instructies niet opvolgt, voldoet u niet aan de garantievoorwaarden. De metingen moeten opgenomen worden in de controlelijst en deze dient ingevuld te worden door de plaatser en opgestuurd worden naar All Parket binnen de week na plaatsing. De ideale kamertemperatuur voor parketvloer is C. Het binnenklimaat is zeer belangrijk zowel voor, tijdens en na het plaatsen van de vloer. Daarom dient het binnenklimaat zich binnen bepaalde grenzen te bevinden waarbij de grenswaarden niet langdurig mogen aangehouden worden. Voorwaarden voor en tijdens de plaatsing Het parket mag slechts geplaatst worden mits aan volgende voorwaarden wordt voldaan. De tegelwerken en binnenbepleistering moeten afgewerkt en droog zijn. Er mag geen belangrijke bevochtiging van en in de ruimte plaatsgrijpen. De ruimte waarin het parket gelegd wordt, moet voorzien

10 ZELF PARKET LEGGEN zijn van ramen en moet beschut zijn tegen de weersomstandigheden. Het parket mag in geen enkel geval in contact komen met externe weersinvloeden bv. regen, sneeuw,... De waterdichtheid van het sanitair en verwarming moet gecontroleerd zijn. De temperatuur in de ruimte mag niet lager zijn dan 15 C. Voor het gebruik van lijmen wordt zelfs een minimale temperatuur van 18 C aanbevolen. De relatieve vochtigheid van de lucht moet tussen de 45 en 60% bedragen. De grenswaarden mogen niet langdurig aangehouden worden. Een te vochtig binnenklimaat kan verholpen worden door de wachttijden na de uitvoering van de natte werken te respecteren, voldoende te verluchten en eventueel bij te verwarmen. Ondervloer voor parket 1. Droog Het is van groot belang dat de ondervloer droog, stevig en vlak is. Geschikte meetapparatuur voor het meten van het vochtgehalte kan u vinden in de doe-het-zelf zaken (elektronische vochtmeter). 2. Vlak De ondervloer moet vlak zijn en onderstaande vlakheidstoleranties moeten worden gerespecteerd. De parketlegger dient steeds - en in het bijzonder bij renovatiewerken - de bestaande toestand van de ondergrond te controleren. Indien deze niet aan de vooropgestelde eisen voldoet worden bijkomende werkzaamheden uitgevoerd om het peil en de horizontaliteit van de ondergrond aan te passen, te egaliseren. Vlakheidsklasse 1 (strenge toleranties (*) - gelijmde plaatsing op, een dekvloer of een houten ondervloer - vlakheidstoleranties van de ondergrond latlengte 1m:2mm - vlakheidstoleranties van de ondergrond latlengte 2m:3mm Vlakheidsklasse 2 (normale toleranties) - zwevende of genagelde plaatsing (met houten ondervloer) - vlakheidstoleranties van de ondergrond latlengte 1m:3mm - vlakheidstoleranties van de ondergrond latlengte 2m:4mm Vlakheidsklasse 3 (ruime toleranties) - genagelde plaatsing op houten balklagen of op lambourdes - vlakheidstoleranties van de ondergrond latlengte 1m:5mm - vlakheidstoleranties van de ondergrond latlengte 2m:6mm (*) Afhankelijk van het gebruikte lijmtype zullen, omwille van een concrete verlijming, strenge toleranties op de vlakheid noodzakelijk zijn. Voor een gelijmde parket op een dekvloer bedraagt de vlakheidstolerantie gebruikelijk 3 mm onder de lat van 2 m (dwz vlakheidsklasse 1)

11 ZELF PARKET LEGGEN 3. Stevig Stevigheid is ook belangrijk d.w.z. wanneer men met een spatel op de ondergrond krast er geen deeltjes van de chape loskomen. De ondervloer moet hiervoor een voldoende lange verhardingsperiode doorstaan. Bij chape is de drogingstermijn langer dan de verhardingstijd en dus altijd bepalend voor het tijdstip waarop de parket geplaatst mag worden. 4. Proper Proper wil zeggen : alle resten van tapijt, verf, lijm, bezetting, vet, olie,... moeten verwijderd zijn. De ondergrond dient volledig stof- en vetvrij te zijn gemaakt.

12 ONDERHOUD PARKET Hiervoor verwijzen wij graag naar onze speciale folder klik op de foto voor onze folder

VOORDELEN BAMBOEVLOEREN

VOORDELEN BAMBOEVLOEREN VOORDELEN BAMBOEVLOEREN Milieuvriendelijk Op wereldvlak zal er een schaarste komen van tropische hardhout soorten. Bamboe biedt hier het alternatief. Bamboe is geen boom maar een grassoort dat razendsnel

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES MASSIEF

LEGINSTRUCTIES MASSIEF LEGINSTRUCTIES MASSIEF Het leggen van een mooie parketvloer valt of staat met de ondergrond. Parket kan worden gelegd op zowel een betonnen als houten ondergrond. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon,

Nadere informatie

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden

Nadere informatie

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden dankzij

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

Is er een maximumbreedte of dikte voor de vloerplanken? Kies het juiste verwarmingssysteem

Is er een maximumbreedte of dikte voor de vloerplanken? Kies het juiste verwarmingssysteem Een Lalegno meerlagenparket is door zijn opbouw en samenstelling beter geschikt voor gebruik met vloerverwarming dan massief parket. Een parketvloer opgebouwd uit twee of meer lagen is immers stabieler

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. WWW..COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. LAGUNE De Quick Step Lagune vloer kan zowel in een gewone ruimte als in een badkamer gelegd worden.

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOOREREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING De vloer werd vooraf gedroogd tot een optimaal houtvochtgehalte. Daarom moeten de vloerdelen

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Parket en Vloerverwarming

Parket en Vloerverwarming Parket en Vloerverwarming Parket en vloerverwarming een goede combinatie In de toekomst zullen steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Dit kan zijn voor zowel hoofd- of als bijverwarming.

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer.

Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer. Voor plaatsing Aanpassing deuren Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer. Controleer met de hoogte van uw eventuele

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

241 Alcohol. Product. Volumes. Eigenschappen

241 Alcohol. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare parketlijm op basis van synthetische harsen. Voor het éénzijdig verlijmen van mozaïek-, laminaat en strokenparket in diverse houtsoorten als eik, beuk, kastanje ed. op de gebruikelijke

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1/5 Installatie instructies Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER 0 mm 0 mm www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

Vloerverwarming. Lager energieverbruik. 25 april 2013 INFORMATIE OVER VLOERVERWARMING

Vloerverwarming. Lager energieverbruik. 25 april 2013 INFORMATIE OVER VLOERVERWARMING Vloerverwarming Vandaag de dag wordt in steeds meer nieuwbouw woningen gebruik gemaakt van vloerverwarming als hoofdverwarming. U hebt dan geen radiatoren meer, deze zijn geheel vervangen door een systeem

Nadere informatie

Accorub : De 10 meest gestelde vragen

Accorub : De 10 meest gestelde vragen Accorub : De 10 meest gestelde vragen 1. Accorub tegen binnenmuren 2. Accorub tegen plafond 3. Accorub op houten vloer 4. Accorub onder houten roostering 5. Accorub onder chape 6. Accorub tussen 2 binnenmuren

Nadere informatie

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen glue 1. We raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet gegarandeerd

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X LEGINSTRUCTIE UNICLIC X 1) Algemeen Het Uniclic X systeem : het kliksysteem waarbij een beschadigd paneel midden in de vloer moeiteloos kan worden vervangen zonder de hele vloer te moeten opbreken. Uniclic

Nadere informatie

WILLCO Isolatiesystemen

WILLCO Isolatiesystemen WILLCO Isolatiesystemen De WILLCO Isolatiesystemen kunnen afgewerkt worden met WILLCO Kunstharssierpleisters, WILLCO Silicoonharssierpleisters, WILLCO Silicaatsierpleisters of WILLCO Minerale Sierpleisters.

Nadere informatie

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN.

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. De kamertemperatuur moet minimaal 18 o C zijn voor en tijdens het leggen. De

Nadere informatie

248 Multilayer. Product. Volumes. Eigenschappen

248 Multilayer. Product. Volumes. Eigenschappen Product Hoogtechnologische, zeer snel doorhardende gebruiksklare parketlijm op basis van MS polymers voor het verlijmen van houten ondervloer en meerlaags en gereed parket van alle houtsoorten, ook vochtig,

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE 1) Algemeen Uniclic is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de

Nadere informatie

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Vereisten aan de ondergrond belangrijke aanwijzingen voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Neemt U aub. ook de afzonderlijke gegevens voor het volledige verlijmen van de producten in acht. Deze zijn

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK

LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK Bewaar de kliktegels (en de materialen) in omstandigheden (temperatuur en relatieve luchtvochtigheid) die niet te fel verschillen van de omstandigheden in de ruimte waarin

Nadere informatie

247 1K PU. Product. Volumes. Eigenschappen

247 1K PU. Product. Volumes. Eigenschappen Product 1-Komponent gebruiksklare elastische parketlijm op basis van polyurethaan. Voor het verlijmen van ondervloeren, houtparket en lamellen parket op poreuze ondergronden als hout, dekvloeren, beton,

Nadere informatie

Parket / laminaat. Nummer 15

Parket / laminaat. Nummer 15 Nummer 15 Art.nr. 910201 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u parket gaat leggen. We beginnen met de voorbereiding: het kiezen van de juiste ondervloer en het

Nadere informatie

Handleiding vloerafwerking Huurwoningen. 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking

Handleiding vloerafwerking Huurwoningen. 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking HARTJE EINDHOVEN Handleiding vloerafwerking Huurwoningen 1. Algemeen 2. De vloeropbouw 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking 4. (On-) Mogelijke vloerafwerkingen Geschikt onder voorwaarden:

Nadere informatie

PLAATSING UNICLIC TEGELS

PLAATSING UNICLIC TEGELS PLAATSING UNICLIC TEGELS 1) ALGEMEEN UNICLIC is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de panelen

Nadere informatie

DOE HET ZELF KURKVLOER LEGGEN

DOE HET ZELF KURKVLOER LEGGEN 1 DOE HET ZELF KURKVLOER LEGGEN AANPASSINGEN Aanpassingen aan uw woning, gericht op prettiger wonen moedigen wij aan. Er zijn diverse aanpassingen die u zo aan kunt pakken zonder ook maar iemand te hoeven

Nadere informatie

Parket- of tegelvloer

Parket- of tegelvloer Kluswijzer voor het leggen van een parket- of tegelvloer Een harde vloer van parket of tegels c.q. plavuizen aanleggen is behalve fraai ook duurzaam. Parket Er bestaan drie soorten parket:: lamelparket,

Nadere informatie

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien, wie doet dat niet

Nadere informatie

PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding

PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding Beschrijving De parketlijm CP0 is een silanische eencomponentlijm, klaar voor gebruik, elastisch, zonder solventen of stoffen die schadelijk zijn voor de

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Collectie 2015-1. Parketvloeren. Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur

Collectie 2015-1. Parketvloeren. Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur Collectie 2015-1 Parketvloeren Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur Forte Inhoudsopgave 2 3 Inhoudsopgave Hout is een natuurproduct en geeft daarmee een natuurlijke uitstraling. Elke

Nadere informatie

LEGWIJZER TRADITIONEEL/VEROUDERD PARKET

LEGWIJZER TRADITIONEEL/VEROUDERD PARKET LEGWIJZER TRADITIONEEL/VEROUDERD PARKET Ondervloercontrole Alvorens te starten met het leggen van een tapisvloer is het noodzakelijk de ondervloer te controleren. Gezien de complexiteit van de aangeboden

Nadere informatie

Parket op vloerverwarming

Parket op vloerverwarming Comfort van parket op vloerverwarming Parket op vloerverwarming Steeds vaker worden parket en vloerverwarming met elkaar in contact gebracht. Dit is niet zo verwonderlijk. Vloerverwarming zorgt voor een

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING

Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING Wilt u uw woning verfraaien door parket/laminaat aan te leggen of een houten betimmering (niet in de keuken) aan te brengen tegen een muur of tegen

Nadere informatie

DOE HET ZELF PARKET LEGGEN

DOE HET ZELF PARKET LEGGEN 1 DOE HET ZELF PARKET LEGGEN AANPASSINGEN Aanpassingen aan uw woning, gericht op prettiger wonen moedigen wij aan. Er zijn diverse aanpassingen die u zo aan kunt pakken zonder ook maar iemand te hoeven

Nadere informatie

Houten vloer kopen? Hier moet u op letten!

Houten vloer kopen? Hier moet u op letten! Houten vloer kopen? Hier moet u op letten! Alles wat u moet weten over de juiste keuze voor een houten vloer. Cruciale informatie die u helpt de juiste keuze te maken voor een vloer die past bij u en uw

Nadere informatie

Parket. De voorbereiding. Dit heeft u nodig. Zwevend parket leggen

Parket. De voorbereiding. Dit heeft u nodig. Zwevend parket leggen Parket Er zijn twee soorten parket: zwevend parket (o.a. laminaat met een kunststof bovenlaag) en gelijmd parket (o.a. massief houten parket en kurkvloertegels). Beide soorten zijn alleen geschikt voor

Nadere informatie

Traditioneel parket op vloerverwarming.

Traditioneel parket op vloerverwarming. Traditioneel parket op vloerverwarming. Traditioneel parket op vloerverwarming. Steeds vaker worden parket en vloerverwarming met elkaar in contact gebracht. Dit is niet verwonderlijk. De combinatie zorgt

Nadere informatie

WTH Electrotherm Elektrische vloerverwarming

WTH Electrotherm Elektrische vloerverwarming WTH Electrotherm Elektrische vloerverwarming VLOERVERWARMING & -KOELING Uw comfort, onze missie! Montagehandleiding 1. Het legpatroon Teken de vloer en schets hierin het legpatroon van de verwarmingsmat.

Nadere informatie

doe het zelf: tegeltechniek

doe het zelf: tegeltechniek eurocol doe het zelf: tegeltechniek Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo Eurocol kan ook iedere doe-het-zelver vakwerk leveren.

Nadere informatie

Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren.

Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren. MATERIALEN VOOR FRONTEN ACRYL Eigenschappen acryl Acryl hoogglans wordt aangeboden als prijsalternatief voor de gepolierde hoogglans lakdeuren. Acryl hoogglans is een kunststof en kan enkel als vlakke

Nadere informatie

Parket op vloerverwarming (als hoofd- en bijverwarming)

Parket op vloerverwarming (als hoofd- en bijverwarming) Parket op vloerverwarming (als hoofd- en bijverwarming) Inleiding: Steeds vaker worden parket en vloerverwarming met elkaar in contact gebracht. Dit is niet verwonderlijk. De combinatie zorgt voor een

Nadere informatie

Folder 68 6.8. Vloerdelen leggen. Zelf Doen

Folder 68 6.8. Vloerdelen leggen. Zelf Doen Folder 68 6.8 Vloerdelen leggen Zelf Doen Massief houten vloerdelen Hout geeft uw huis die karakteristieke sfeer van een natuurlijke vloer. Daarnaast is een houten vloer zeer duurzaam. De vloer krijgt

Nadere informatie

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen click 1. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet

Nadere informatie

P L A AT S I N G S T E C H N I E K

P L A AT S I N G S T E C H N I E K P L A AT S I N G S T E C H N I E K H E T H I TTESC H I L D INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING

Nadere informatie

voor het plaatsen van Lincrusta

voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Om een perfect resultaat te garanderen, bevelen wij u aan volgende plaatsingsaanwijzing

Nadere informatie

Totaalaanbieder van vloersystemen

Totaalaanbieder van vloersystemen Totaalaanbieder van vloersystemen u rule the floor Brands of UFLOOR Systems Met UFLOOR Systems is Unipro totaalaanbieder van vloersystemen Uzin Lijm en egalisatiematerialen Wolff Machines en gereedschappen

Nadere informatie

Parket: zo veelzijdig

Parket: zo veelzijdig 12 HOUT Parket: zo veelzijdig Parket doet automatisch denken aan klassieke en rustieke interieurs waar het uiteraard een vaste waarde blijft. Maar we zien houten vloeren ook vaak opduiken in moderne interieurs.

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 6 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn:

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn: Verwerkingsadvies verlijmde mflor designvloeren. De controle en het voorbehandelen van de ondergrond De controle De ondervloer dient blijvend droog, vlak en schoon te zijn, zoals omschreven in DIN 18365.

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

2K Epoxy Vochtscherm. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied

2K Epoxy Vochtscherm. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied Product Voorstrijk tegen opstijgend capillair vocht & te hoog restvocht (chape tot 7% - anhydriet tot 5%). Volumes 7 kg Eigenschappen Voor binnen- en buitengebruik Isoleert capillair- en restvocht Verhoogt

Nadere informatie

Assortiment Doos Inhoud (Stuks) Code Caramel Structuur Randen Afwerking

Assortiment Doos Inhoud (Stuks) Code Caramel Structuur Randen Afwerking Blz. 1 MOSO LANDHUISDEEL Het landhuisdeel heeft een mes-en-groef verbinding en is opgebouwd uit 3 bamboelagen, waarbij de middelste laag dwars geperst is (afstand tussen de strips ca. 2mm). De strips van

Nadere informatie

Houten vloerdelen. Nummer 16

Houten vloerdelen. Nummer 16 Nummer 16 Art.nr. 910228 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als u houten vloerdelen gaat leggen. Op de achterpagina van deze Kluszo staat een checklist zodat

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Pagina 1 van 6 Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap Laminaat Dampremmende folie Aluminium afdichtband Ondervloer Overgang- en afsluitprofielen

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL

LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructies nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens

Nadere informatie

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap.

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap. Eurocol DIMFLOOR Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie, heeft geleid tot een bewuster omgaan met harde vloerafwerkingen. De 820 EUROCOL DIM FLOOR

Nadere informatie

Montage-instructies. Zwevende montage met CLICKitEASY LVT design vloeren. Voorbereidingen en geschiktheidstest. Montage met CLICKitEASY

Montage-instructies. Zwevende montage met CLICKitEASY LVT design vloeren. Voorbereidingen en geschiktheidstest. Montage met CLICKitEASY Deze documentatie is bedoeld als basisinformatie en is geen vervanging voor het uitvoerige advies door de handelspartner. Bewaar deze handleiding a.u.b. zorgvuldig. Voorbereidingen en geschiktheidstest

Nadere informatie

UITVOERING VAN HOUTEN VLOERBEDEKKINGEN

UITVOERING VAN HOUTEN VLOERBEDEKKINGEN UIVOERING VAN HOUEN VLOEREDEKKINGEN Zo n twee jaar geleden verscheen de echnische Voorlichting 218 over houten vloerbedekkingen. Deze V geeft een overzicht van de plaatsingsvoorwaarden die dienen gecontroleerd

Nadere informatie

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN ALGEMEEN De houtvezel platen moeten vlak gestapeld worden op een pallet of op een voldoende aantal dwarsbalken en moeten beschermd worden tegen elk direct contact met water en permanente vochtigheid. De

Nadere informatie

DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing»

DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing» DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing» Is geschikt voor volgende lucht- en dampschermen: DELTA -DBF FX DELTA -REFLEX PLUS DELTA -DAWI GP DELTA -SPARXX M1 Het systeem DELTA -LIQUIXX

Nadere informatie

Construction. Oplosmiddelvrije, elastische parketlijm voor volvalkverlijming. Product Omschrijving. Productinformatie. Vorm.

Construction. Oplosmiddelvrije, elastische parketlijm voor volvalkverlijming. Product Omschrijving. Productinformatie. Vorm. Technische fiche Editie 1, 2013 Versie no. 27022013 Oplosmiddelvrije, elastische parketlijm voor volvalkverlijming Product Omschrijving is een 1-component, oplosmiddelvrije, elastische parketlijm op basis

Nadere informatie

3.4 Waterdichting Opkanten

3.4 Waterdichting Opkanten 3.4 Waterdichting Opkanten 3.4.1 Waterdichting Opkanten Algemeen De waterdichting van de opkanten is afgeleid van de eerder beschreven methodes van kimfixatie. Ofwel wordt de EPDM folie verlijmd op de

Nadere informatie

260 Vloer-en wandbekledingslijm. Product. Volumes. Eigenschappen

260 Vloer-en wandbekledingslijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universele, gebruiksklare dispersielijm voor vinyl, homogene en heterogene PVC vloerbekleding, wandbekleding, tapijt met schuimrug, jute, action back of polyesterweefsel, naaldvilt, linoleum op

Nadere informatie

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN Algemeen 1. Voor verkleving met koudlijm eenlaags 2. Voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. Voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. Voor plaatsing met ballast

Nadere informatie

TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen :

TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen : TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN Ongeacht de aard van de ingreep en zijn doeltreffendheid vergt het drogen van muren vrij veel tijd. Zo bijvoorbeeld bevat een muur met een dikte van 40

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarming

Quality Heating elektrische vloerverwarming 1 Quality Heating elektrische vloerverwarming Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

1. Algemeen !!!LET OP!!!

1. Algemeen !!!LET OP!!! powered by 1. Algemeen Laminotherm is een zeer dunne vloerverwarming om laminaat en (onder voorwaarden) parketvloeren op een comfortabele temperatuur te houden. e voordelen van Laminotherm zijn de eenvoudige

Nadere informatie

Installatievoorschriften

Installatievoorschriften Installatievoorschriften Bestudeer deze instructies aanachtig voor aanvang van de installatiewerk-zaamheden! Deze E-Heat vloerverwarmingsfolie dient aangesloten te worden op 230V. Installatie dient te

Nadere informatie

TRIDEX: lastenboeken

TRIDEX: lastenboeken TRIDEX: lastenboeken Algemeen 1. voor verkleving met koudlijm 1-laags 2. voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. voor plaatsing met ballast 5. voor

Nadere informatie

Handleiding voor het leggen van alle Egger vloeren met het lijmvrije systeem JUSTclic!

Handleiding voor het leggen van alle Egger vloeren met het lijmvrije systeem JUSTclic! Handleiding voor het leggen van alle Egger vloeren met het lijmvrije systeem JUSTclic! VERPLICHTE CONTROLE EN ZORGVULDIGHEID / ONDERGROND VOOR DE TE LEGGEN VLOER 1. VERPLICHTE CONTROLE EN ZORGVULDIGHEID

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. EUROFLOOR / EUROFLOOR 300 TOEPASSINGEN IN DE VLOER 2.1. Isolatie boven draagvloer 2.2. Isolatie onder draagvloer 2.3. Isolatie van zoldervloeren 4-1 1. ALGEMEEN Vloerisolatie

Nadere informatie

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION 1 Pergo Optimum-kleefvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:, Installatie

Nadere informatie

www.serena.be www.egaliseer.be Authentic Plank Shade Strips 2,5mm

www.serena.be www.egaliseer.be Authentic Plank Shade Strips 2,5mm www.serena.be www.egaliseer.be Authentic Plank Shade Strips 2,5mm Verlijmde kurkvloer en -wand WAAROM KURK? Ecologisch Duurzaam Anti statisch en -allergisch Warmte en geluids isolerend VERLIJMDE KURK Dikte

Nadere informatie

Algemene richtlijnen voor het installeren

Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren voor PhoneStar op de vloer en de volgende soorten vloerbedekking. Actuele versie zie www.wolf-bavaria.com 1. Algemene

Nadere informatie

Installatie van de fiberon planken

Installatie van de fiberon planken Installatie van de fiberon planken www.fiberdeck.fr Installatievoorschriften Vóór de installatie 1. Vóór het leggen moeten de planken op een donkere, droge plaats opgeslagen worden. Gebruik ondoorzichtige,

Nadere informatie

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection Voorbereiden 1 VASTSTELLEN VAN HET VOCHTPERCENTAGE IN DE DEKVLOER 2 BEOORDELING EN EVENTUEEL SCHUREN Voor

Nadere informatie

Beamix Vloervlak Egalisatie 770

Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Slechte ondergrond & Hout TOEPASSING Vezelversterkte gietvloer voor op slechte ondergronden, hout en vloerverwarming. Ideaal op (stabiele) houten (verdiepings)vloeren. Bij

Nadere informatie

Parket _KlusZo_15_Parket :45 Pagina 1. Nummer 15 Art.nr

Parket _KlusZo_15_Parket :45 Pagina 1. Nummer 15 Art.nr 10000589_KlusZo_15_Parket 12-08-2003 14:45 Pagina 1 Nummer 15 Art.nr. 910201 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u parket gaat leggen. We beginnen met de voorbereiding:

Nadere informatie

VOORDELEN PVC LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN PVC LAMINAATVLOEREN VOORDELEN PVC LAMINAATVLOEREN Kwaliteit van kunststof De kwaliteit van kunststof ten opzichte van natuurlijke materialen zijn welbekend : slijtvaster, makkelijker in onderhoud, vaak steviger en meestal

Nadere informatie

Elektrische vloerverwarming type SF en SF-01 Montage en installatie aanwijzingen voorbereiden en verleggen

Elektrische vloerverwarming type SF en SF-01 Montage en installatie aanwijzingen voorbereiden en verleggen Tercal verwarmingssystemen Elektrische vloerverwarming type SF en SF-01 Montage en installatie aanwijzingen voorbereiden en verleggen Montage en installatie aanwijzingen. Tercal vloerverwarming is een

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING 1 PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING Aangezien de Duofuse houtcomposiet omheining duurzamer is dan houten of betonnen omheiningen, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten

Nadere informatie

e l Hout B R I C O F I C H E

e l Hout B R I C O F I C H E 5043676 r u e Een d en s t a a l p t u o H E H I C F C O I B R Hout B R I C O F I C H E Inleiding Als u een deur zoekt, dan vindt u een ruim aanbod in de meest uiteenlopende en fijnste houtsoorten. De

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE . VOORBEREIDING. PLAATSING. AFWERKING. ONDERHOUD PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

Nadere informatie

Productinformatie Kleuren Randafwerking Randafwerking Eiken Randafwerking Mahonie Randafwerking Teak Randafwerking Noten Randafwerking Iroko

Productinformatie Kleuren Randafwerking Randafwerking Eiken Randafwerking Mahonie Randafwerking Teak Randafwerking Noten Randafwerking Iroko Marco Werkbladen 8.1-1 Productinformatie 8.1-2 Kleuren 8.1-2 8.1-3 Eiken 8.1-4 Mahonie 8.1-5 Teak 8.1-6 Noten 8.1-7 Iroko Houten bladen 8.1-1 Productinformatie erkoopinformatie 1.Alle bladen worden gemaakt

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op hout

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op hout REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie 7. Waar u op moet letten bij

Nadere informatie

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé Hl Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé multiplex INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 - Opslag pag. 3

Nadere informatie