SYNTESS SOFTWARE NIEUWSBRIEF SYNTESS SOFTWARE NIEUWSBRIEF VOOR DE NAUTISCHE BRANCHE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SYNTESS SOFTWARE NIEUWSBRIEF SYNTESS SOFTWARE NIEUWSBRIEF VOOR DE NAUTISCHE BRANCHE"

Transcriptie

1 Synformatief EERSTE EDITIE 2011 JACHTBOUWERS JACHTREPARATIEBEDRIJVEN JACHTHAVENS WATERSPORTWINKELS In dit nummer: Stevens Nautical Alles-in-1-softwarepakket Werkbonnen en uren Efficiënte urenregistratie De Synformatief gaat nautisch! Alle relevante informatie op een rij L 25 JAAR ERVARING IN HET VAK A AL 25 JAAR ERVARING IN HET VAK Kennismaking met Stevens Nautical Stevens Nautical begon in 1984 in Raamsdonksveer. De verhuizing naar Heijningen was een goed moment om de automatisering aan te pakken. > meer op pag. 2 Agenda Nautische bedrijven hebben behoefte aan goede en geïntegreerde software. Door een professionalisering in de branche is er steeds meer behoefte aan goede informatie systemen. Een volledig geïntegreerd ERP-pakket om de klant van dienst te kunnen zijn, commerciële activiteiten efficiënt te kunnen uitvoeren en een goed inzicht te hebben in de eigen financiële situatie. Elektro Vakbeurs Evenementenhal Hardenberg 6 t/m 8 december 2011 Volg ons op Twitter voor de meest recente Syntess Software kent die problematiek vanuit de installatiebranche en biedt nu ook oplossingen voor nautische bedrijven. Met meerdere gebruikers van Syntess Atrium Nautisch werden de puntjes op de i gezet en heeft Syntess als leverancier voor deze branche de editie Syntess Atrium Nautisch beschikbaar. In deze uitgave staat één van deze gebruikers centraal, Stevens Nautical uit Heijningen. Dit bedrijf is een paar jaar geleden van start gegaan met Syntess Atrium Nautisch. U leest welke voordelen het pakket voor Stevens heeft. Verder besteden we aandacht aan urenregistratie; een lastig onderwerp, zeker bij jachtbouwers. Wij wensen u veel leesplezier toe.

2 Kennismaking met Stevens Nautical Alle werkzaamheden onder één dak S T E V E N S N A U T I C A L Stevens Nautical is in 1984 van start gegaan in het mooie Raamsdonksveer. De heer Stevens senior begon toen met voornamelijk de bouw van nieuwe jachten, op een terrein van duizend vierkante meter grond. Anno 2011 is Stevens Nautical gevestigd in Heijningen, op vierkante meter grond, gelegen aan het Volkerak. De directie van Stevens Nautical bestaat uit Gulion en Perry Stevens. Waar Perry zijn voorliefde uitoefent voor commerciële doelstellingen, voelt Gulion zich het beste thuis als werkvoorbereider en is hij verantwoordelijk voor de hele administratieve bedrijfsvoering. Het bedrijf telt vier vaste medewerkers. Daarnaast worden, afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden, een aantal flexibele medewerkers ingedeeld. Stevens voert alle denkbare werkzaamheden uit met een forse 30-tons kraan en een grote werkloods. Eén zijde van de loods is bedoeld om grove werkzaamheden uit te voeren, zoals slijpen en lassen. In het andere gedeelte vindt de afwerking plaats, tot en met het schilderwerk. Bij Stevens wordt volop aan schepen gewerkt en dat doen ze voorzichtig. Dat merk je temeer bij het opbokken in de loods, waar veelvuldig geklop op de romp de plaats van de spanten hoorbaar maakt. Dat Stevens Nautical een gerenommeerd bedrijf is, blijkt wel uit het feit dat verzekeringsmaatschappijen schadegevallen laten herstellen bij dit bedrijf. Het laatste schip dat werd binnengebracht, betrof een kruiser die was gelegen naast een recent ontploft jacht. Naast genoemde werkzaamheden biedt Stevens plaats aan ongeveer 120 schepen voor stalling.

3 Gulion Stevens: Geen softwarekoppelingen alsjeblieft! Toen Stevens Nautical verhuisde van Raamsdonksveer naar Heijningen was dat voor Gulion Stevens een goed moment om de automatisering aan te pakken. Een koppeling tussen verschillende pakketten wilde hij graag voorkomen: Je weet nooit bij wie je moet aankloppen als iets niet werkt. De wens van Gulion was om direct klanten- en boteninformatie beschikbaar te hebben. Via allerlei macro s werden flarden informatie opgeslagen op verschillende computersystemen; van Excel-sheets tot MS Word-documenten. Gulion: Je wist nooit waar je iets moest terugvinden en de informatie bleek te traag wanneer ik het nodig had. Op advies van de toenmalige boekhouder werd een softwarepakket aangeschaft. Dit online boekhoudpakket werd letterlijk voor de boekhouding gebruikt. Het pakket hield in dat er een debiteuren- en crediteurenbestand aanwezig was. Achteraf miste het veel elementen die Gulion met zijn voortdurend groeiende inzicht graag zou willen. Een debiteur uit het boekhoudpakket kon je bijvoorbeeld niet gebruiken om een mailing of brief te sturen. Er ontstond een bijna onwerkbare situatie. De softwareleverancier werd uitgenodigd voor een uitbreiding, maar al snel bleek dat een praktische oplossing niet aanwezig was. Niet alleen was het pakket financieel georiënteerd en niet afgestemd op de werkvloer; ook moesten er koppelingen worden gemaakt. Dat is iets waar Gulion een duidelijke aversie tegen heeft: Je weet nooit bij wie je moet aankloppen als iets weer niet werkt.

4 Syntess Atrium Nautisch Alles-in-1 softwarepakket Syntess Atrium is een softwarepakket dat zeer veelvuldig wordt gebruikt bij installerende bedrijven, waaronder ook meerdere botenbouwers. Het kent een duidelijk andere opzet dan andere ERP-softwarepakketten, want werkvloerapplicaties vormen de basis voor de financiële administratie. In het geval van Stevens Nautical vormen klanten de basis van de werkzaamheden die het bedrijf uitvoert. Klanten hebben één of meerdere boten, met eigenschappen als lengte, breedte, aantal masten, etc. Deze eigenschappen worden binnen Syntess Atrium Nautisch vastgelegd bij het bewuste vaartuig. Het is mogelijk om een onbeperkt aantal niveaus toe te voegen. Zo is het mogelijk om voorschip, achterschip en verdiepingen aan te geven en deze te voorzien van installaties zoals motor, elektrische installatie of watervoorziening. Componenten Elke installatie kan worden opgezet met componenten, desgewenst tot bouten en moeren aan toe. Wanneer Stevens Nautical een onderhoudsbeurt uitvoert aan een voor ons nog onbekende boot, nemen we gelijk de tijd om alle componenten toe te voegen aan de installatiegegevens. Dat maakt het onderhoud de volgende keer makkelijker, zegt Gulion Stevens. In geval van calamiteiten, bijvoorbeeld op vakantie, is een telefoontje voor ons genoeg om alle informatie aan de telefoon naar voren te halen, met een enkele druk op een toets. Toch wel heel prettig wanneer iemand zijn schroef verliest en we kunnen snel zorgen voor een juist formaat nieuwe. Offerte Bij reparatie van een schip wil de verzekeringsmaatschappij of de klant een heldere offerte hebben. De calculatiemodule van Syntess Atrium Nautisch biedt uitkomst. Perry Stevens kan via die module snel een calculatie maken. En via de correspondentiemodule tovert hij er vervolgens een goed uitziende offerte uit. Deze offerte kan direct worden g d, gefaxt of afgedrukt in elk gewenst formaat. Na opdracht staan de gecalculeerde materialen klaar voor de werkvoorbereiding, waarna de materialen worden besteld of uit het magazijn worden gehaald. Voor nautische bedrijven met een gesloten magazijn kan er worden gereserveerd op voorraad. Bij Stevens is het magazijn open. Dat is logisch wanneer je kijkt naar de bedrijfsgrootte. De voorraad wordt visueel bijgehouden. Webselectie artikelen Syntess Atrium beschikt over inleesroutines voor toeleveranciers om artikelen en condities in te lezen. Deze gegevens zijn overal in het pakket te gebruiken, of je nu een factuur maakt of een werkbon gereedmeldt. Er is ook een webservice met 2BA actief; een systeem waarbij artikelen geclassificeerd zijn. De nautische sector denkt hierover na. Met de webselectie artikelen van Syntess Software is het mogelijk om artikelen vanaf de website van de leverancier op te pakken en mee te nemen naar Syntess Atrium. Een methode die meer en meer zal worden toegepast. Het voordeel daarvan is: actuele informatie en beschikbaarheidsinzicht bij de leverancier. A L L E S - I N - 1 S O F T W A R E

5 Alle informatie direct mobiel beschikbaar Online uw werkbonnen en uren boeken M O B I E L E D I E N S T E N Stevens Nautical maakt voor de meeste klussen werkbonnen. Deze zijn bedoeld om de gewerkte uren en verbruikte materialen te registreren. Syntess Software heeft een handige webwerkbon ontwikkeld, waarmee medewerkers eenvoudig hun werkzaamheden kunnen boeken. Vooral bij projecten in de loods houden werknemers dagelijks de uren bij, met daarbij de uitgevoerde taken, zoals lassen en lakken. Nu doen ze dat nog handmatig op een urenstaat, die Gulion Stevens in het systeem moet boeken op het betreffende werk. Zodoende is er altijd zicht op de nacalculatie van betreffende boot en de gewerkte uren van de medewerkers. Eenvoudig Om dit proces nog verder te vereenvoudigen, heeft Syntess Software een webwerkbon ontwikkeld voor de medewerkers. De webwerkbon is een internetapplicatie die alleen een browser nodig heeft. Daarom is hij uitstekend geschikt voor tablets. Denkt u bijvoorbeeld aan de ipad van Apple of de Galaxy Tab van Samsung. Uiteraard kan in de loods ook een touchscreen met een internetverbinding worden gebruikt. De monteur kan op een eenvoudig scherm met grote knoppen zijn uitgevoerde werkzaamheden, materiaalverbruik of uren ingeven. Met de mobiele werkbon is het mogelijk om monteurs papierloos aan te sturen. Medewerkers kunnen via een planscherm worden ingedeeld op taak en werk. Geboekte uren en materialen vormen het onderhanden werk. Dit kan eenvoudig worden gefactureerd, hetzij als onderdeel van een aangenomen werk, hetzij op regiebasis. Bij Stevens Nautical is de complete administratieve verwerking operationeel, tot en met telebankieren. Afspraken met betrekking tot rekeningen worden in het proces vastgelegd. Voordeel Het grootste voordeel van Syntess Atrium Nautisch voor Stevens Nautical? Alle informatie is altijd in no-time beschikbaar. Dat komt omdat alles echt geïntegreerd aanwezig is in één systeem: bootgegevens, klantgegevens, installatiegegevens, financiële gegevens, vertelt Gulion. Dat is erg handig wanneer er bijvoorbeeld een klant belt. Ook handig is dat Syntess een mailing genereert voor de stalling, waarin alle zaken worden vermeld, tot en met het doorrekenen van de stallingprijzen. Door slechts een handtekening te plaatsen zijn de bekende klanten van Stevens Nautical ervan verzekerd dat hun schip veilig de winter door zal komen in de stallingsfaciliteit.

6 Syntess Software biedt de oplossing Uw urenregistratie zo efficiënt mogelijk E F F I C I Ë N T O V E R Z I C H T Hoe kun je efficiënt tot een goede urenregistratie komen? Dat is een veelgestelde vraag die zeker ook leeft bij jachtbouwers en reparatiebedrijven. Syntess Software biedt een handige werkvloerapplicatie waarmee medewerkers eenvoudig hun handelingen vastleggen. Bij jachtbouwers staan veel schepen in de loods waaraan door verschillende medewerkers wordt gewerkt. Vaak zijn medewerkers ook aan meerdere schepen tegelijk bezig. Reparatiebedrijven die op regiebasis werken, hebben de uren nodig om te factureren, terwijl bouwers een duidelijke nacalculatie van een nieuw gebouwd schip wensen. En dan zijn er nog buitendienstmedewerkers die regelmatig naar een locatie toe moeten, om ter plekke een boot met een defect te repareren. Hoe behoud je in zulke situaties overzicht en kun je medewerkers goed aansturen? Syntess Software biedt een oplossing: een webbased werkvloerapplicatie. Deze applicatie draait via een internetbrowser en kan dus gebruikt worden op pc s met een internetverbinding of op zogenaamde tablets, zoals de Galaxy Tab van Samsung of de Ipod van Apple. Via een korte handeling met grote drukknoppen registreert de medewerker zijn taken die hij heeft uitgevoerd. In een loods betekent dat dat de monteur wanneer deze aan meerdere schepen werkt, na afloop van iedere taak dit snel kan registreren op een mobiel apparaat (Ipad etc) of op een systeem in de loods op een centraal punt. Deze uren komen ook direct terecht in Syntess Atrium waardoor het overtypen van urenbriefjes of weekstaten tot het verleden behoren. Deze uren komen uiteindelijk terecht op een werkbon, project of factuur. Tevens is de 40-uurs controle beschikbaar. Voor jachtbouwers en reparatiebedrijven die hun medewerkers digitaal willen aansturen, heeft Syntess een grafisch planscherm. Hierop worden medewerkers naar taak ingedeeld en worden verlof, ziekte e.d. geregistreerd. Op het planscherm is precies te zien welke werkzaamheden per dag, per medewerker, uitstaan. Open ruimtes geven aan dat er op die tijdstippen geen werkzaamheden staan gepland. Deze kunnen eenvoudig worden opgevuld zodat de medewerkers optimaal worden ingedeeld. Het planscherm kan tevens de monteur direct aansturen. De planner kan op het planscherm volgen in welke fase de monteur is met het werk. De planner ziet op zijn planbord of iemand aan het reizen is, op lokatie aan het werk is of dat deze klaar is en aan het registreren is. Dit wordt weergegeven via iconen in het planbord. VOOR MEER INFORMATIE KUNT U BELLEN MET DE AFDELING VERKOOP VAN SYNTESS SOFTWARE, TELEFOONNUMMER Gorinchem Spijksedijk 16a 4207 GN Gorinchem Tel Fax Zierikzee Gouwepoort RZ Zierikzee Tel Fax L 25 JAAR ERVARING IN HET VAK A AL 25 JAAR ERVARING IN HET VAK

Het einde van de papieren werkbon

Het einde van de papieren werkbon Foutloze invoering 4PS Construct bij Klop Verhuur Nieuwsbrief van 4PS - september 2009 Het einde van de papieren werkbon Er viel nog een behoorlijke winst te behalen in vereenvoudiging en versnelling van

Nadere informatie

Brochure AMF Portable

Brochure AMF Portable Brochure maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein starten en al naargelang uw wensen of de groei van uw bedrijf kan de software

Nadere informatie

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com Internet:

Nadere informatie

Boekhoudsoftware moet betrouwbaar, makkelijk en mooi zijn

Boekhoudsoftware moet betrouwbaar, makkelijk en mooi zijn Unit 4 Agresso levert bedrijfssoftware voor MKB ers werkzaam in diverse branches Boekhoudsoftware moet betrouwbaar, makkelijk en mooi zijn Boekhoudsoftware moet betrouwbaar zijn. Maar staat betrouwbaarheid

Nadere informatie

Urenregistratie en Facturatie

Urenregistratie en Facturatie Urenregistratie en Facturatie 2008-2011 Copyright Asperion Hosting BV 2008-2011 Copyright Asperion Pagina 2 van 49 Doel van dit document De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden

Nadere informatie

magazine Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie

magazine Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie magazine 22e Jaargang No. 2 December 2014 Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie Interview pagina 4 Expert aan het woord Security INTERVIEW PAGINA 8 Vendrig Packaging

Nadere informatie

CMD-6VT-P1.09. Ontwerprapport. Bart Waardenburg 21/10/2011. Naam: Bart Waardenburg, Studentnummer: 08081867

CMD-6VT-P1.09. Ontwerprapport. Bart Waardenburg 21/10/2011. Naam: Bart Waardenburg, Studentnummer: 08081867 CMD-6VT-P1.09 Ontwerprapport Bart Waardenburg 21/10/2011 Naam: Bart Waardenburg, Studentnummer: 08081867 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. DE STRATEGIE BEPALEN 4 2.1. PLANNEN MAKEN 4 2.2. VISIE BEPALEN 10

Nadere informatie

UNIT4 Multivers Installatie

UNIT4 Multivers Installatie UNIT4 Multivers Installatie Thuis in uw bedrijf 2 UNIT4 Multivers Installatie UNIT4 Multivers Installatie: Thuis in uw bedrijf UNIT4 ontwikkelt ruim 30 jaar praktijkgerichte bedrijfssoftware gericht op

Nadere informatie

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Inhoudsopgave 1 Managementsamenvatting 4 2 Belang van CRM 5 Definitie CRM 5 Klantcontact en CRM 5 De klantrelatie centraal 5 Van spreadsheet naar CRM software

Nadere informatie

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken magazine VCD zomer 2010 23e jaargang nummer 2 Laboratorium voor Infectieziekten Rekencentrum verhuist naar VCD KDE Energy KDE Energy voert centrale rapportagehub in Biblionet Groningen VCD Business Intelligence

Nadere informatie

DocuSoft CRM relatiebeheer voor het MKB

DocuSoft CRM relatiebeheer voor het MKB DocuSoft CRM relatiebeheer voor het MKB Binnen ondernemingen gaat het onderdeel communicatie een steeds grotere rol spelen naarmate het aantal personeelsleden toeneemt en/of de structuur van het bedrijf

Nadere informatie

Flynth online Arbeidszaken.

Flynth online Arbeidszaken. Flynth online Arbeidszaken. Welkom bij Flynth Flynth adviseurs en accountants BV behoort tot de tien grootste aanbieders van advies- en accountantsdiensten in Nederland. Enthousiasme, betrokkenheid en

Nadere informatie

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Exact Online 40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Laat de cijfers voor je werken www.exactonline.nl INHOUD 1 Haal haal meer uit je boekhouding 4 2 Kies een boekhoudpakket 6 3 De 40 boekhoudtips 10 4 Samengevat 12

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0 Voorblad 2009 Hans Meinema 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 6 CRM is geen software... 7 Praktische voorbeelden

Nadere informatie

De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design

De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design white paper Heeft ú al een ecm systeem? 4 april 2013 Bas Fockens, directeur Datacon BV De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design Door de komst van de smartphone en tablets is

Nadere informatie

Management Informatie Systeem. Bij. BFA Holding b.v. te Putten

Management Informatie Systeem. Bij. BFA Holding b.v. te Putten Technische bedrijfskunde Universiteit twente Management Informatie Systeem Bij BFA Holding b.v. te Putten Door: J.A.Rustenburg S0053023 Stationsstraat 12 3881 AD Putten Management samenvatting Dit onderzoek

Nadere informatie

Maintenance Management Software

Maintenance Management Software B rochure Maintenance Management Software Inhoud blz. 3 blz. 4 blz. 8 blz. 9 Ultimo Maintenance Management in schema Ultimo Maintenance Management Ultimo Business Reporting Ultimo opties blz. 10 Ultimo

Nadere informatie

KingMagazine. Attitude Holland. King is onmisbaar voor ons geworden! Bax Shop.nl. Marcel Van der Avert. Haal meer uit King

KingMagazine. Attitude Holland. King is onmisbaar voor ons geworden! Bax Shop.nl. Marcel Van der Avert. Haal meer uit King Haal meer uit King Verbeter uw efficiency op een simpele manier tips pagina 8 Bax Shop.nl Onze kracht is de combinatie van IT en marketing interview pagina 10 Marcel Van der Avert Met een zachte aanpak

Nadere informatie

succesfactoren magazine voor gebruikers van Acto-software nummer 6, december 2007 Acto Informatisering

succesfactoren magazine voor gebruikers van Acto-software nummer 6, december 2007 Acto Informatisering Plannen met MyProject én Microsoft Project succesfactoren magazine voor gebruikers van Acto-software nummer 6, december 2007 Acto Informatisering MAGAZINE Thema: Partnership Planningstools van Microsoft

Nadere informatie

Carma CRM Kennismaking

Carma CRM Kennismaking Carma CRM Kennismaking Ingenieursbureau B-ware b.v. Postbus 230 7500 AE Enschede Telefoon: (053) 789 09 87 www.carma.ws www.b-ware.nl Carma CRM: De klant centraal, uw bedrijf voorop! KENNISMAKING Bekende

Nadere informatie

Business Select. Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past

Business Select. Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past Business Select Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past Het mobiele abonnement dat vanzelfsprekend past Mobiele communicatie is niet meer weg te denken uit het moderne bedrijfsleven. U wilt goed

Nadere informatie

Wilt u morgen digitaliseren?

Wilt u morgen digitaliseren? Wilt u morgen digitaliseren? Lees dan vandaag deze handleiding Alles over digitale documentstromen Effectief digitaliseren Inhoudsopgave 1 Het nut van Digitaal Werken 5 Wat is digitaal werken? 5 Meer dan

Nadere informatie

7T software bouwstenen voor een heldere toekomst

7T software bouwstenen voor een heldere toekomst 7T software bouwstenen voor een heldere toekomst E D I T I E Handel & Verhuur 7T software bouwstenen voor een heldere toekomst Beschrijving van de mogelijkheden van de 7T software, voor het gebruik door

Nadere informatie

Qm. Nieuw: Uren- en Projectenadministratie Internationaal met King Online King Maatwerkbox. quadrant magazine. 14 e jaargang no.

Qm. Nieuw: Uren- en Projectenadministratie Internationaal met King Online King Maatwerkbox. quadrant magazine. 14 e jaargang no. 1 Qm. augustus 2006 Qm. Qm quadrant magazine 14 e jaargang no.1 augustus 2006 is een uitgave van Quadrant Software bv voor gebruikers van King en Queen en voor relaties van Quadrant Nieuw: Uren- en Projectenadministratie

Nadere informatie

Onderwijstechnieken.nl. Opbrengstgericht Werken zonder Groepsplan? Dat Kan!

Onderwijstechnieken.nl. Opbrengstgericht Werken zonder Groepsplan? Dat Kan! Opbrengstgericht Werken zonder Groepsplan? Dat Kan! 1 Inhoudsopgave: Voorwoord pagina 3 Inleiding pagina 4 Hoofdstuk 1 Hoe een middel een doel werd pagina 5 Hoofdstuk 2 Waar het eigenlijk om gaat pagina

Nadere informatie

Slimmer en sneller werken

Slimmer en sneller werken rubriek dossier automatisering Boordcomputers Interfaces met boordcomputers blijven een belangrijk item voor TMS-leveranciers. In diverse TMS wordt nu ook positie- en statusinformatie weergegeven op het

Nadere informatie

Bekijk onze. nieuwe website www.4ps.nl. 4PS Construct - de marktstandaard in de bouw, GWW en installatietechniek. Nieuwsbrief van 4PS - december 2012

Bekijk onze. nieuwe website www.4ps.nl. 4PS Construct - de marktstandaard in de bouw, GWW en installatietechniek. Nieuwsbrief van 4PS - december 2012 Bekijk onze nieuwe website www.4ps.nl Nieuwsbrief van 4PS - december 2012 4PS Construct - de marktstandaard in de bouw, GWW en installatietechniek voorwoord Sterker uit de strijd Als deze turbulente tijden

Nadere informatie

Onze performance is met het datawarehouse aantoonbaar verbeterd

Onze performance is met het datawarehouse aantoonbaar verbeterd Maart 2012 Jaargang 25 #5 HEALTHCARE SPECIAL Diaconessenhuis Leiden kiest overtuigd voor Vidaví Dé ERP-oplossing voor de zorg Betere infrastructuur en minder beheerskosten Elker Jeugd- en Opvoedhulp Symposium

Nadere informatie

Adviesrapport. Outfit4You. Teamleden: Sjoerd Schelvis, Can Deveci, Mesut Uzun, Shanilla Nazier & Wiwek Balgobind. Klas: II101 & II102, Team 01

Adviesrapport. Outfit4You. Teamleden: Sjoerd Schelvis, Can Deveci, Mesut Uzun, Shanilla Nazier & Wiwek Balgobind. Klas: II101 & II102, Team 01 Adviesrapport Outfit4You Teamleden: Sjoerd Schelvis, Can Deveci, Mesut Uzun, Shanilla Nazier & Wiwek Balgobind Klas: II101 & II102, Team 01 17-12-2012 Inhoudsopgave Voorwoord 4 Inleiding..5 Algemeen...

Nadere informatie