1. Inleiding Legenda Aanmelden bij mbconnect Software tools mbcheck en mbdialup... 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2"

Transcriptie

1 1 How to do Onderwerp: In bedrijfstellen mbconnect24.net en mbnet Datum: Inleiding 1. Inleiding Legenda Aanmelden bij mbconnect Software tools mbcheck en mbdialup MBCHECK... 2 MBDIALUP mbconnect GEBRUIKERSGEGEVENS AANPASSEN NIEUWE ROUTER TOEVOEGEN AAN HET ACCOUNT Tabblad Description Tabblad Network Tabblad Internet Tabblad Clients Tabblad Settings Tabblad Components Overdracht van de configuratie naar de router SUBMIT TO DEVICE DOWNLOAD NAAR PC (NIEUWE CONFIGURATIE) Configuratie laden (mbconnect24.mbn) via USB stick (mbnet/mbspider) Aangepaste configuratie (mbconnect24.mbnx) laden via USB stick Via de website in de mbnet de configuratie laden Toegang naar routers en machines Verbreek de verbinding met mbconnect mbdialup gebruiken in Windows Factory Reset mbnet router Vrijgeven van extra routers in mbconnect Wijzigingen Meer informatie vindt u ook via de Help knoppen in uw account of op de interne webpagina van de mbnet en ook op Afbeeldingen zijn gebaseerd op de mbnet 800 serie, firmware V3.2.0 en mbdialup versie V3.0 R0.0.

2 2 2. Legenda Informatie Belangrijk Nieuwe router toevoegen Bewerken Dupliceren: Maak een nieuwe router aan als kopie van een bestaande router Verwijderen Download configuratie file mbconnect24.mbn VPN verbinding opbouwen van machine naar portaal VPN verbinding verbreken https verbinding opbouwen (mbweb2go) https verbinding verbreken (mbweb2go) Drop-down keuze veld Invoerveld 3. Aanmelden bij mbconnect24 Via kan het account geregistreerd worden. Vul hiervoor alle benodigde gegevens in. Vervolgens ontvangt u de inloggegevens van uw account op het geregistreerde adres. 4. Software tools mbcheck en mbdialup De programma s mbcheck en mbdialup kunnen gedownload worden via: Hiervoor zijn de bovengenoemde gegevens nodig om in te loggen. 4.1 mbcheck Vooraf kan met het programma mbcheck gecontroleerd worden of de poort 80 TCP, 443 TCP of 1194 TCP vrijgegeven is in de firewall. Eén van deze poorten is vereist om mbdialup en de mbnet te verbinden met mbconnect24.net. Kies hier voor mbcheck Europe. Deze test dient uitgevoerd te worden op de aansluiting met hetzelfde IP-adres als welke de mbnet router toegewezen krijgt!

3 3 De regels in het rode vak hierboven geven de poorten 80 TCP, 443 TCP of 1194 TCP aan om verbinding te kunnen maken met het portal mbconnect24.net 4.2 mbdialup Installeer eerst mbdialup door middel van setupmbdialup.exe. Via button kunnen eventuele instellingen van mbdialup aangepast worden. Dit kan alleen als men niet ingelogd is. Is de toegang tot het internet alleen mogelijk via een proxy server dan kunnen deze instellingen aangepast worden via instellingen en dan tabblad Port/Proxy settings. Houdt in de gaten dat de juiste server gekozen wordt. Als de USA/CAN server gekozen wordt, volgt er authenticatie foutmelding.

4 4 Na het starten van het programma mbdialup geeft u de gebruikersnaam en het wachtwoord in zoals bij u bekend. Druk vervolgens op Login. Nu wordt uw verbinding met het account opgebouwd. Deze is te volgen via: 5. mbconnect24 Na het inloggen opent uw account.

5 5 5.1 Gebruikersgegevens aanpassen Ga hiervoor na het menu User en klik bovenaan op de gebruikersnaam (rode vak). En pas vervolgens, indien gewenst, het wachtwoord aan. Het nieuwe wachtwoord gaat in vanaf een nieuwe inlog op het portaal.

6 6 5.2 Nieuwe router toevoegen aan het account Ga in het menu naar Machines en vul een unieke naam in (1) en kies de juiste router (2) en voeg de router toe via (3). De naam kan vrij gekozen worden, maar alleen nummers en letters zijn toegestaan. 0 tot 9, A tot Z en a tot z. Spaties zijn tevens niet toegestaan Tabblad Description Nadat de router is toegevoegd opent onderstaande pagina en tabblad. Vul hier de ontbrekende gegevens in. Bij Contact is het ook mogelijk om een contactpersoon bij de klant in te voeren. Voer nog geen serienummer in tijdens de initiële configuratie, zodra de router zich aanmeld op het portaal wordt deze automatisch toegekend.

7 Tabblad Network Vul hier het LAN IP en subnet mask in. Let op dat het LAN IP en het WAN IP in verschillende netwerk reeksen ligt Tabblad Internet Specifieer bij (1) wanneer de router verbinding moet maken met het portaal. En bij (2) hoe de router verbinding met het internet maakt. Tevens kan hier aangegeven worden hoe de router zijn WAN IP krijgt, hier kan gekozen worden uit DHCP of statisch IP. Ook kan hiervoor de gewenste VPN poort (TCP: 80, 443 of 1194) gekozen worden.

8 Tabblad Clients Hier kan de router gekoppeld worden aan meerdere klanten. Deze dienen van te voren aangemaakt te zijn. Dit kan later ook aangepast worden in de configuratie van de router. Voorheen werd dit Devicegroups genoemd. Hiermee kan bepaalt worden welke klanten een verbinding kunnen opbouwen met deze router Tabblad Settings Wanneer de checkbox voor DHCP Server Active geselecteerd is worden de standaardinstellingen overgenomen gebaseerd op de instellingen onder Tabblad Network.

9 Tabblad Components In dit tabblad kunnen extra services zoals de Toolbox of webserver Web2go geconfigureerd worden. Na het opslaan (via Save button rechtsonder) verschijnt weer het hoofdscherm van uw portaal met het overzicht van alle routers in het account. Het systeem start automatisch de functie Submit to device.

10 10 6. Overdracht van de configuratie naar de router 6.1 Submit to device Let op, voor deze methode is in de router firmware versie vereist. mbdialup zoekt elke aangesloten router op het LAN netwerk en markeert die routers die overeenkomen met de gemaakte configuratie (in dit voorbeeld ziet die tweemaal de MDH834). De laatste configuratie file is geselecteerd bij (1) en is gereed voor overdracht naar de router. Na het selecteren van de juiste router (2) klik vervolgens op (3). Het systeem start nu de overdracht van de configuratie file naar de router. Klik als laatste op (4)

11 11 Nadat het systeem alle stappen voltooid heeft klik dan op (5) Afhankelijk van de gekozen instelling Connect to server on (hoofdstuk Tabblad internet) is de router nu gereed om een verbinding op te bouwen met het portaal.

12 Download naar PC (nieuwe configuratie) Door op te klikken kan de configuratie file opgeslagen worden op de PC of USB stick. Hernoem de configuratie file nooit, maar laat deze mbconnect24.mbn. Verder moet de file altijd in de root van de USB stick opgeslagen worden en moet de USB stick FAT geformatteerd zijn. Bestel de MB 5104 (mbmem micro USB stick 2GB) om zeker te zijn dat dit werkt Configuratie laden (mbconnect24.mbn) via USB stick (mbnet/mbspider) mbnet router Plaats de USB stick in de USB interface aan de voorzijde van de mbnet (1) en start de load settings procedure via onderstaande stappen: 1. Schakel de router in of druk eenmaal op de Reset (2) toets (indien router al in bedrijf is) en wacht totdat LED Err brandt. 2. Druk op Dial Out (3) toets en houdt deze ingedrukt totdat Fc4 (TxD2 MDH6xx) continu brand. 3. Druk nogmaals op Dial Out en houdt deze ingedrukt totdat Fc3 (RxD2 MDH6xx) ook continu brandt. 4. Druk nogmaals op Dial Out houdt deze ingedrukt totdat Fc2 (TxD2 MDH6xx) ook continu brandt. 5. Druk nadat Fc2 ook brand voor een laatste maal op Dial Out. Na zo n seconden de LED Fc3 knippert. In sommige gevallen kan het zijn dat de USB stick niet herkend wordt. Probeer het dan nogmaals met een andere USB stick. Nu zijn de instellingen geladen voor een verbinding met mbconnect24.

13 13 Wanneer de mbnet een internetverbinding kan opbouwen (via netwerk-, telefoonkabel, of SIM kaart) wordt de mbnet aangemeld op uw account. Dit kunt u zien doordat de LED Con begint te knipperen. mbspider datamodem 1. Nadat de USB stick in de USB interface van de mbspider is geplaatst, de LED Fc1 en de Fc2 beginnen op de mbspider te knipperen. 2. Klik vervolgens binnen 10 seconden op de Funktion knop en houdt deze ingedrukt. 3. Wanneer LED Fc1 en LED Fc2 uitgaan en LED Fc3 begint te knipperen kan de Funktion knop losgelaten worden. 4. Ongeveer 30 seconden later gaan LED Fc3 uit. De configuratie file mbconnect24.mbn is nu succesvol geladen. Hernoem de configuratie file nooit, maar laat deze mbconnect24.mbn. Verder moet de file altijd in de root van de USB stick opgeslagen worden en moet de USB stick FAT geformatteerd zijn. Bestel de MB 5104 (mbmem micro USB stick 2GB) om zeker te zijn dat dit werkt. Nadat de mbspider de configuratie file mbconnect24.mbn gelezen heeft, is deze automatisch hernoemt naar Xmbconnect24.mbn op de USB stick.

14 Aangepaste configuratie (mbconnect24.mbnx) laden via USB stick Indien de configuratie aangepast moet worden nadat de router al zich heeft aangemeld op het portaal (en dus ook het serienummer heeft ontvangen hoofdstuk 5.2.1) dan gaat het laden op een nieuwere methode. 1. Klik op Download To PC in het portaal. 2. Als het al een bestaande configuratie is, is de bestandnaam mbconnect24.mbnx. Plaats nu deze bestanden op een USB stick. Hernoem de configuratie file nooit, maar laat deze mbconnect24.mbnx. Het bestandstype is nu anders, dit komt doordat de configuratie nu versleuteld is. Dit komt doordat de configuratiefile nu ook over een serienummer beschikt. Het is ook mogelijk om in het account het serienummer te resetten, dan kan de configuratie op de standaard manier nog geladen worden. 3. Plaats vervolgens de USB stick in de router. 4. Na korte tijd gaan LED Fc1 en LED Fc2 gedurende 10 seconden knipperen. Klik tijdens het knipperen van deze twee LED s gedurende 1 á 2 seconden op de Dial Out knop. 5. Nu laadt de mbnet router de aangepaste configuratie (LED Fc1 ) knippert en na een korte tijd start de router opnieuw op met de nieuwe geladen instellingen. 6. Nadat de nieuwe file geladen is wordt de bestandsnaam van de configuratie file aangepast aan Xmbconnect24.mbnx.

15 Via de website in de mbnet de configuratie laden Verbindt de mbnet via de LAN poort met de PC. Typ in de internet browser (advies Firefox) het IP-adres van de LAN poort (standaard ). Gebruikersnaam: admin. Er hoeft geen wachtwoord ingevuld te worden. De website van de mbnet router opent. Via System en dan BackupRestore kan de configuratie file geladen worden. Via bladeren (1) kan de file gekozen worden en via Restore (2) wordt de file geladen. 7. Toegang naar routers en machines Wanneer een router een internetverbinding heeft en zich meldt op het account kan je op het account aan de linkerzijde selectie menu (1) met beschikbare routers (die online zijn). Door op (2) of op (2) te klikken kan er een verbinding gemaakt worden met de router.

16 16 Nadat de verbinding tot stand is gekomen verandert de status LED (3) van groen naar geel en is er nu toegang tot de machine. Gebruik of (4) om de verbinding te verbreken. 8. Verbreek de verbinding met mbconnect24 Om de mbconnect24 sessie te verbreken kan geklikt worden op Logout (5). Om dit te bevestigen klik op (6)

17 17 Door op (7) te klikken kan de software mbdialup afgesloten worden. 9. mbdialup gebruiken in Windows7 Het kan soms voorkomen dat mbdialup niet naar behoren werkt met Windows7. Hiervoor kan bij de eigenschappen van de snelkoppeling van mbdialup een vink gezet worden bij Compatibiliteit > Bevoegdheidsniveau > Dit programma als Administrator uitvoeren.

18 Factory Reset mbnet router De mbnet kan via de volgende stappen terug in zijn fabrieksinstellingen worden gezet: Klik eenmaal op Reset als de mbnet router aanstaat. Wacht tot de LED Rdy begint te knipperen. Druk direct op Dial Out. Houdt deze ingedrukt totdat LED Fc4 brandt. Druk opnieuw op Dial Out. Houdt deze ingedrukt totdat LED Fc3 en Fc4 branden. Druk opnieuw op Dial Out. Houdt deze ingedrukt totdat LED Fc2, Fc3 en Fc4 branden. Druk voor een laatste maal op Dial Out. Alle LED s gaan uit en LED Pwr brandt continu en de LED Rdy gaat knipperen. De mbnet router is nu teruggezet in zijn fabrieksinstellingen. De huidige configuratie is verwijderd.

19 Vrijgeven van extra routers in mbconnect24 Om de kwaliteits- en veiligheidsnormen te verhogen worden vanaf januari 2014 de licentiecodes van mbconnect24.net door de gebruiker zelf ingevoerd in het remote service portaal. De licentie wordt direct door Vires B.V. per mail aan de gebruiker gestuurd. De licentiecode kan online worden ingevoerd op het mbconnect24 account. Dit kan via System > Info en vervolgens tabblad Usage/Licenses bij License code. 12. Wijzigingen DATUM WIJZIGINGEN BEWERKER Opmerking serienummer hoofdstuk toegevoegd. Hoofdstuk Aangepaste configuratie via USB laden Gehele document aangepast aan mbconnect24 v D. Stoelinga D. Stoelinga

How To Do VNC Client via web2go mbconnect24 V2

How To Do VNC Client via web2go mbconnect24 V2 How To Do VNC Client via web2go mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Aanmaken Network Component (VIPA Touch Panel) & Web2Go... 3 2.1 Network Component; VIPA Touch Panel... 3 2.2 Nieuwe Web2go...

Nadere informatie

How To Do VPN verbinding maken via SMS

How To Do VPN verbinding maken via SMS How To Do VPN verbinding maken via SMS Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Instellingen mbconnect24... 2 3. Verbinding opbouwen via mbconnect24 V2 portaal... 5 4. Verbinding opbouwen via SMS vanaf mobiele telefoon....

Nadere informatie

How To Do Toegang WAN netwerk tot LAN netwerk (firewall router)

How To Do Toegang WAN netwerk tot LAN netwerk (firewall router) How To Do Toegang WAN netwerk tot LAN netwerk (firewall router) Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Standaardinstellingen... 3 2.1 mbnet router... 3 2.2 SCADA software... 3 2.3 LAN instellingen PC in WAN netwerk...

Nadere informatie

How To Do Routers verhuizen naar mbconnect24 V2

How To Do Routers verhuizen naar mbconnect24 V2 How To Do Routers verhuizen naar mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Overzicht; verhuis devices in een paar stappen naar mbconnect24 V2... 3 3. Verhuis devices naar rsp.mbconnect24... 4 3.1 Export

Nadere informatie

How To Do SEARCHoverIP

How To Do SEARCHoverIP How To Do SEARCHoverIP Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Instellingen mbdialup... 3 3. Functie SEARCHoverIP aanzetten in een mbnet.mini... 4 4. Functie SEARCHoverIP aanzetten in een mbnet... 6 5. Voorbeeld Siemens/VIPA...

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Invoeren ip-adresgegevens

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Invoeren ip-adresgegevens Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 2 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het invoeren

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 3 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

How To Do Gebruikersbeheer mbconnect24 V2

How To Do Gebruikersbeheer mbconnect24 V2 How To Do Gebruikersbeheer mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Klanten... 2 2.1 Klant toevoegen... 3 3. Gebruikersgroep... 7 3.1 Gebruikersgroep toevoegen... 7 4. Gebruiker... 10 4.1 Gebruiker toevoegen...

Nadere informatie

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Workflow gebruikersbeheer... 3 3. Clients... 4 3.1 Client toevoegen... 5 4. Gebruikersgroep... 8 4.1 Gebruikersgroep

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 4 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

How To Do Port forwarding machine netwerk lokaal netwerk

How To Do Port forwarding machine netwerk lokaal netwerk How To Do Port forwarding machine netwerk lokaal netwerk Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Port forwarding in mbnet router... 3 3. Instellingen LAN interface PC eindklant... 5 4. Route PC eindklant... 7 4.1

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client VPN Remote Dial In User DrayTek Smart VPN Client Inhoudsopgave VPN Remote Dial In... 3 Verbinding maken met de DrayTek router... 4 DrayTek VPN Remote Dial In configuratie PPTP VPN... 5 VPN verbinding opzetten

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

Handleiding E-Bike Connect VIP Premium.

Handleiding E-Bike Connect VIP Premium. Handleiding E-Bike Connect VIP Premium. Inhoud Handleiding E-Bike Connect VIP Premium.... 1 Inleiding.... 2 Verbindingsscherm.... 3 Inloggen.... 3 Ik heb nog geen account.... 3 Wachtwoord vergeten....

Nadere informatie

Handleiding Remote Engineer Client

Handleiding Remote Engineer Client Handleiding Remote Engineer Client http://www.remoteengineer.eu/ Inhoudsopgave Blz. 1. Algemeen 3 2. RemoteEngineer Client installatie 4 3. Eerste keer opstarten 8 4. Layout aanpassen 9 5. Gebruik Autofilter

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren. SSL VPN SSL VPN SSL VPN is een web based versie van VPN waarbij er geen VPN client software nodig is. Het wordt niet beperkt door netwerkomgevingen en is zeer eenvoudig te configureren. SSL staat voor

Nadere informatie

Hands-on TS adapter IE advanced

Hands-on TS adapter IE advanced Hands-on TS adapter IE advanced Tijdens deze hands-on opdracht wordt een Teleservice verbinding opgebouwd naar de S700 en KTP700 Basic PN. De basis instelling zoals het toekennen van een IP-adres en het

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, 23 2019 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE BROWSER... 4 BEHEER VIA DE CONSOLE... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565)

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Indien de ADSL router en computer correct zijn aangesloten en u via de computer toegang heeft tot het internet, kan het configuratie menu van de

Nadere informatie

How To Do Loggen op USB via I-O Manager mbconnect24 V2

How To Do Loggen op USB via I-O Manager mbconnect24 V2 How To Do Loggen op USB via I-O Manager mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Korte checklist voor de configuratie van de I/O manager... 2 2. Server toevoegen (I/O manager)... 3 3. Tag toevoegen

Nadere informatie

ewon Reset en Recovery

ewon Reset en Recovery ewon Reset en Recovery In deze handleiding wordt in stappen een ewon reset en Recovery uitgelegd. Deze handelingen zijn te gebruiken voor al de Cosy 131 en Flexy 201 modellen. 3316 KE Dordrecht P a g i

Nadere informatie

How To Do Data logging met mbconnect24 V2

How To Do Data logging met mbconnect24 V2 How To Do Data logging met mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Aanmaken Network Component (VIPA PLC) & Tag Server... 3 2.1 Network Component; VIPA PLC... 3 2.2 Tag Server... 4 3. Tags aanmaken inclusief

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

Quickstart ewon Cosy 131

Quickstart ewon Cosy 131 Quickstart ewon Cosy 131 Inleiding In deze quickstart leggen we stap voor stap uit hoe de ewon Cosy snel geconfigureerd kan worden. Mocht u toch meer gedetailleerde informatie nodig hebben dan verwijzen

Nadere informatie

How To Do Visualisaties met mbconnect24 V2

How To Do Visualisaties met mbconnect24 V2 How To Do Visualisaties met mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Aanmaken Network Component (VIPA PLC) & Tag Server... 3 2.1 Network Component; VIPA PLC... 3 2.2 Tag Server... 4 3. Tags aanmaken...

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen

Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Postbus 5236 9700 GE Groningen Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen v070614mt T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E callvoip@callvoip.nl

Nadere informatie

Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen

Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen v060516rh Postbus 5236 9700 GE Groningen T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E callvoip@callvoip.nl

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli, 31 2018 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Zyxel ADSL modem als SIP ATA kunt configureren, zonder gebruik te maken van de DSL aansluiting op het

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren. SSL VPN SSL VPN SSL VPN is een web based versie van VPN waarbij er geen VPN client software nodig is. Het wordt niet beperkt door netwerkomgevingen en is zeer eenvoudig te configureren. SSL staat voor

Nadere informatie

Wi-Fi GoodWe omvormer instellen

Wi-Fi GoodWe omvormer instellen Nadat de omvormer is aangesloten op de zonnepanelen kan de omvormer worden gekoppeld met de Wi-Fi. Let op! Het instellen van de Wi-Fi is alleen mogelijk op het moment dat de omvormer in werking is. Benodigdheden:

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE

HANDLEIDING WINDOWS INTUNE HANDLEIDING WINDOWS INTUNE In deze handleiding beschrijven we de stappen die nodig zijn om Windows-apparaten op te nemen in de Windows Intune-omgeving van de school en deze lokaal te beheren. INHOUD 1.

Nadere informatie

IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL

IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL Contents IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL... 0 HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL... 2 STANDAARD FUNCTIONALITEITEN... 2 DNS... 2 DHCP... 2 BASIS INSTELLINGEN UITVOEREN...

Nadere informatie

Terminal Services. Document: Terminal Services T.b.v. relatie: Isaeus Auteur: Martin Waltmans Versie: 2.3 Datum: 20-3-2007 KB nummer: 100010

Terminal Services. Document: Terminal Services T.b.v. relatie: Isaeus Auteur: Martin Waltmans Versie: 2.3 Datum: 20-3-2007 KB nummer: 100010 Terminal Services Dit document beschrijft hoe op afstand kan worden ingelogd op een Terminal Server. Lees dit document zorgvuldig, voordat u voor het eerst hiervan gebruik maakt! Isaeus Solutions Tel:

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Handleiding Wi-Fi RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 4 3. Mededeling... 4 4. Registreren... 5 5. Externe Wi-Fi module

Nadere informatie

INDUSTRIE Opstarthandleiding Remote Service Platform mbconnect24 V2

INDUSTRIE Opstarthandleiding Remote Service Platform mbconnect24 V2 Opstarthandleiding Remote Service Platform mbconnect24 V2 Versie 20160921 Inhoud 1. ALGEMEEN... 3 2..LEGENDA... 4 3..INLOGGEN MBCONNECT24.NET... 6 3.1. Software installatie... 6 3.2. mbcheck... 6 3.3.mbDIALUP...

Nadere informatie

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf VPN verbinding voor Windows XP INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Wat is de bedoeling? 3 2.1 Waarom een VPN verbinding 3 2.2 Wat is zeker niet de bedoeling? 3 2.3 Wat heb je nodig? 3 3. Instellen van de VPN

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

SSL VPN SmartVPN app voor Android

SSL VPN SmartVPN app voor Android SSL VPN SmartVPN app voor Android SmartVPN App voor Android. DrayTek heeft de SmartVPN app uitgebracht voor Android toestellen. Middels deze VPN app van DrayTek kunt u een SSL VPN tunnel opzetten vanaf

Nadere informatie

1. Back-up van uw huidige configuratie

1. Back-up van uw huidige configuratie Inleiding In de ochtend van woensdag 19 september zal KPN tussen 03:00 en 05:00 uur onderhoud verrichten op het Zakelijk ADSL netwerk. Er bestaat een geringe kans dat uw verbinding na dit onderhoud niet

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

SHINELAN Stappen installeren ShineWiFi Growatt HANDLEIDING. Installeren ShineWiFi

SHINELAN Stappen installeren ShineWiFi Growatt HANDLEIDING. Installeren ShineWiFi SHINELAN Stappen installeren ShineWiFi Growatt HANDLEIDING Installeren ShineWiFi Inhoud Stappen installatie:... 2 Stap 1:... 2 Stap 2:... 2 Stap 3:... 2 Stap 4:... 2 Stap 5:... 2 Stap 6:... 2 Stap 7:...

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Dashboardmail 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatieprocedure vanuit de installatiemail: Installatie van

Nadere informatie

How To Do mbspider met VIPA Modbus-TCP coupler

How To Do mbspider met VIPA Modbus-TCP coupler How To Do mbspider met VIPA Modbus-TCP coupler Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Instellingen hardware... 2 2.1 VIPA 053-1MT00... 2 2.2 mbspider... 4 3. Instellingen mbconnect24 V2... 4 3.1 Network Component...

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

Voorbeeld handleiding SIP configuratie 3CX in combinatie met Bria softphone app.

Voorbeeld handleiding SIP configuratie 3CX in combinatie met Bria softphone app. Voorbeeld handleiding SIP configuratie 3CX in combinatie met Bria softphone app. Er zijn diverse andere platformen die SIP compatible zijn, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: 3CX

Nadere informatie

USB Storage Hoe werkt USB storage

USB Storage Hoe werkt USB storage USB Storage USB Storage Hoe werkt USB storage Een USB opslag medium, zoals een USB stick of een externe hardeschijf met een USB aansluiting, kan worden aangesloten op de USB poort van de 2910 en kan dan

Nadere informatie

Hoe de 2N EasyRoute te configureren

Hoe de 2N EasyRoute te configureren Hoe de 2N EasyRoute te configureren Joffrey Kater In opdracht van com8 NV Versie 1.0 21 juli 2010 2N EasyRoute Configuratie Download de laatste firmware vanaf: http://www.2n.cz/en/products/umts/easyroute/downloads/

Nadere informatie

Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel.

Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel. Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel. Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

1) Verbinding maken met Solar-WiFi 2) Sems Portal app openen en klik op Wifi. Bij beveiligingssleutel vult u de volgende code in:

1) Verbinding maken met Solar-WiFi 2) Sems Portal app openen en klik op Wifi. Bij beveiligingssleutel vult u de volgende code in: GoodWe Wifi instellen (Via de Sems App) Sems portal app (alleen voor ARM-omvormers en als het serienummer met een 9 begint) Deze handleiding begint nadat u een GoodWe account heeft aangemaakt. Stap 1 Stap

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP

Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP 5.0 6.8.3.10 Praktijkoefening - Het configureren van een draadloze router in Windows XP Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig In deze praktijkoefening ga je de draadloze instellingen van

Nadere informatie

How To Do Data logging met mbconnect24 V2

How To Do Data logging met mbconnect24 V2 How To Do Data logging met mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Aanmaken Netwerk Component (VIPA PLC) & Tag Server... 3 2.1 Netwerk Component; VIPA PLC... 3 2.2 Tag Server... 4 3. Tags aanmaken inclusief

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van de Portbox2

Handleiding voor het installeren van de Portbox2 Handleiding voor het installeren van de Portbox2 Brondocument D:\WebServer\Handleiding\WTell\F1561_InstellenCNCMachines\HandleidingConfigurerenPortBo x2.odt Versiebeheer Versie Datum Uitleg 1.0v 13-05-14

Nadere informatie

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal Versie 6.4 (9-10-2017) Inloggen op de Thuiswerk Portal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 VPN verbinding maken m.b.v. SSL VPN Agent software installatie op je thuiswerkplek... 4 (Voor inloggen

Nadere informatie

Wi-Fi installatie. Inleiding

Wi-Fi installatie. Inleiding Wi-Fi installatie Inleiding De Solar Wi-Fi module is een data logging module. Met de functie plug & play kan de WiFi module eenvoudig informatie van uw PV-installatie verzamelen. Met de geïntegreerde Wi-

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoud

Inhoudsopgave. Inhoud Inhoudsopgave Inhoud 1 Instellingen in de recorder... 2 1.1 Algemeen... 2 1.2 Meer instellingen... 2 1.3 DDNS... 3 1.4 Serienummer... 3 2 Registreren van de recorder... 4 2.1 Website... 4 2.2 Registreren

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1

Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1 Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1 Als u deze handleiding leest heeft u toegang gekregen tot de VPN verbinding. Om aan te kunnen loggen op het netwerk van Noorderboog, moet

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 8/8.1 4 Computer configuratie

Nadere informatie

R10 instellen via de Web Interface

R10 instellen via de Web Interface R10 instellen via de Web Interface Een beschrijving van hoe er verbinding kan worden gemaakt met de Web Interface van een R10 en een overzicht van veel voorkomende instellingen die gemaakt kunnen worden

Nadere informatie

2 Functieoverzicht. 1 Draadloze router 2 WS320 3 en 4 pc s met elk een geïnstalleerde draadloze netwerkadapter 8

2 Functieoverzicht. 1 Draadloze router 2 WS320 3 en 4 pc s met elk een geïnstalleerde draadloze netwerkadapter 8 2 Functieoverzicht De HUAWEI WS320 draadloze repeater (hierna aangeduid als WS320) is een draadloze signaalrepeater, die in combinatie met een draadloze router de draadloze netwerkdekking kan vergroten.

Nadere informatie

EasyAccess 2.0 Handleiding. Maak een Domain aan

EasyAccess 2.0 Handleiding. Maak een Domain aan EasyAccess 2.0 Handleiding Met EasyAccess 2.0 wordt het eenvoudig om HMI's wereldwijd te benaderen via internet zonder dat er poorten in de router open gezet hoeven te worden. Doordat er een 128-bit SSL

Nadere informatie

6.1.1. FTP introductie

6.1.1. FTP introductie 6. FTP mogelijkheden Vanaf IPL 2.54 is de QT-6000 voorzien van FTP mogelijkheden. Het is door deze extra functionaliteit mogelijk om op afstand onderhoud te plegen aan de programmering van de QT. Daarnaast

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows

Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows Handleiding inloggen Enovation Comvio SBC Windows 1 Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u dient in te loggen op Enovation Comvio SBC. 2 Bestemming Dit document is bestemd voor klanten

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 10 4 Computer configuratie in Windows 8

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client VPN Remote Dial In User DrayTek Smart VPN Client VPN Remote Dial In Met een Virtual Private Network (VPN) is het mogelijk om door middel van een beveiligde (geautoriseerd en/of versleuteld) verbinding

Nadere informatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie TVB, 05/02/2014 Qbus Cloud Activatie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf aanmelden aan

Nadere informatie

Quick Start Guide for Mxstream. In de Nederlandse taal

Quick Start Guide for Mxstream. In de Nederlandse taal Quick Start Guide for Mxstream In de Nederlandse taal 1 Inleiding Deze quick start guide bevat de beschrijving van de stappen die moeten worden gezet om de C100BRS4 router in te zetten in de Nederlandse

Nadere informatie

Instructie: Thuiswerken / remote werken

Instructie: Thuiswerken / remote werken Instructie: Thuiswerken / remote werken Om vanaf thuis te kunnen werken zijn er wat extra stappen noodzakelijk. Zo dien je bijvoorbeeld naar een bepaalde internet pagina te gaan en éénmalig op iedere pc

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG

IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG 1. Aansluiten Alle toestellen worden aangesloten op de bestaande bekabeling. De 2-draads interface wordt aangesloten op uw router met UTP kabel. Benodigde bedrading

Nadere informatie

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de ADSL Modem/Router,

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKEN OP AFSTAND

HANDLEIDING WERKEN OP AFSTAND HANDLEIDING WERKEN OP AFSTAND ASP4all Hosting B.V. Energieweg 8 1271 ED Huizen Augustus 2009 Versie 1.0 Copyright 2009, ASP4all Hosting B.V. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of op andere

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Deze nieuwe versie van Factuur2King, versie 2.0.3, bevat nieuwe functionaliteit en oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen sinds de release van

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX (Untitled) Voor Mac OSX Copyright 2012 Convenient en licentiegevers. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids BIPAC 7402G 802.11g ADSL VPN Firewall Router LEDs aan de Voorzijde Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de 802.11g ADSL VPN Firewall Router, zie de online handleiding.

Nadere informatie

Zakelijk Exchange Online Kiosk/Lite Handleiding voor Exchange Online op het Office 365 platform

Zakelijk Exchange Online Kiosk/Lite Handleiding voor Exchange Online op het Office 365 platform Zakelijk Exchange Online Kiosk/Lite Handleiding voor Exchange Online op het Office 365 platform V ersie 1.1 1 I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Exchange Online gebruiken... 4 2.1 Webmail gebruiken...

Nadere informatie

IdentySoft Basic Support Handleiding EasySecure International B.V.

IdentySoft Basic Support Handleiding EasySecure International B.V. IdentySoft Basic Support Handleiding EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl www.easysecure.nl Om onze dealers zo goed mogelijk bij te staan hebben wij het volgende document

Nadere informatie