Bezwaren van 38 omwonenden Achterom Geldersesteeg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bezwaren van 38 omwonenden Achterom Geldersesteeg"

Transcriptie

1 Bouwplan Westerdijk oude parkschouwburglocatie Bezwaren van 38 omwonenden Achterom Geldersesteeg

2 Inleiding: Terug in de tijd: Bouwproject La Parisienne Veel constructief overleg tussen De Peyler, gemeente Hoorn en omwonenden Resultaat: acceptabele voorstellen voor omwonenden (handhaving achteruitgangen omwonenden, brandgang/vluchtweg) verbeteringen ten behoeve van de privacy van de omwonenden voorlopige koopovereenkomsten tussen De Peyler en omwonenden over verkoop incourant deel van de locatie eindvoorstel: 31 appartementen, 6 stadswoningen en parkeergarage voor 57 auto s Nadat project La Parisienne werd afgeblazen Openbare ruimte met parkeerplaatsen bleef gehandhaafd Realisatie speelveld voor buurtkinderen op verzoek van omwonenden De koopovereenkomsten voor extra tuingrond zijn vervangen door huurovereenkomsten tussen de gemeente Hoorn en omwonenden Samenvattend: een plan voor nieuwe bewoners, maar samen met de omwonenden!

3 Informatiebijeenkomst van 20 november 2014 Tot deze informatiebijeenkomst heeft gemeente Hoorn niet met omwonenden gecommuniceerd Een beperkt aantal omwonenden en geïnteresseerden waren aanwezig Wethouder Tap en architect Van der Laan gaven een presentatie Er werd medegedeeld dat de grond inmiddels aan Deen en Van der Laan was verkocht Er werd medegedeeld dat er een complex tot 18 meter hoog wordt gebouwd Dit zal bestaan uit 10 aaneengeschakelde herenhuizen De locatie wordt ingericht met tuinen, carports en parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners en hun gasten De openbare ruimte wordt daarmee een privéterrein Omwonenden kunnen geen gebruik meer maken van de in- en uitgangen van hun tuinen De door omwonenden van de gemeente Hoorn gehuurde tuinen worden parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners De huidige 22 parkeerplaatsen van de omwonenden op de locatie verdwijnen ten gunste van de nieuwe bewoners De omwonenden zijn heel erg geschrokken van de informatie die op de bijeenkomst werd gepresenteerd en voelen zich door de gemeente Hoorn in de steek gelaten!

4 Algemene Raadscommissie van 27 januari 2015 Na de informatiebijeenkomst is er wederom niet meer met de omwonenden gecommuniceerd Aan de Raad wordt nu instemming gevraagd voor de start van de planologische procedure voor de invulling van de locatie Oude Schouwburg In de stukken van de commissievergadering wordt gesuggereerd dat de omwonenden overwegend positief zijn over het nieuwe bouwplan Met deze presentatie willen de omwonenden van de locatie duidelijk aangeven dat er wél veel zorgen en bezwaren zijn en zij totaal niet positief zijn over het bouwplan en het gebrek aan communicatie door de gemeente Hoorn De huidige bewoners voelen zich overvallen en niet vertegenwoordigd door de fracties Het gaat om zorgen en bezwaren van gezinnen aan het Achterom en de Geldersesteeg die er al vele jaren wonen en op een mooie manier invulling geven aan de buurt Inmiddels hebben 38 omwonenden zich verenigd Hoe nu verder? Het verzoek van deze omwonenden aan hun vertegenwoordigers bij de gemeente Hoorn is om ervoor zorg te dragen dat hun belangen wel worden behartigd en meegenomen, en dat er door constructief overleg draagvlak bij iedereen ontstaat over de invulling van de locatie Oude Schouwburg aan de Westerdijk.

5 De bezwaren van de omwonenden

6 1. Bouwmassa 10 woningen met een maximale bouwhoogte van 18 meter (5 woonlagen)! Het straatniveau van het Achterom is 2 meter lager dan de Westerdijk Bewoners van Achterom kijken dus naar een 20 meter hoog gebouw! Waarom niet gekozen voor een Hoogte gelijk aan de huizen links en rechts naast het plan: één bouwlaag met kap? maximale bouwhoogte 7 meter? Het contrast tussen 7 en 20 meter is enorm.

7 2. Bouwvolume Het complex zal bestaan uit 10 aaneengeschakelde panden met een gemiddelde inhoud van 1000 m 3 per pand Een gemiddelde 2 onder 1 kap -woning heeft een inhoud van 300 m 3 Het is niet ondenkbaar in de huidige conjunctuur dat het complex beter verkoopbaar zal zijn als het wordt opgesplitst in 30 appartementen Zie ook Advies aan de raad van 3 februari 2015 Opsplitsen betekent forse gevolgen voor de parkeeroverlast.

8 3A Parkeeroverlast Er staan op de locatie gemiddeld 22 auto s van omwonenden, omdat zij elders in de buurt hun auto s niet kunnen parkeren (de parkeerplaatsen aan de Westerdijk en het Achterom zijn dan bezet). Bij realisatie van 10 woningen met een parkeernorm van 1,8 moeten er dus 18 parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Waar moeten de huidige gebruikers van het parkeerterrein (omwonenden) naartoe?

9 3B Parkeeroverlast Wanneer er inderdaad 30 appartementen worden gerealiseerd, dan zijn er 54 parkeerplaatsen nodig (parkeernorm). Opgeteld bij de parkeerbehoefte van de huidige omwonenden resulteert dit in een maximale parkeerbehoefte van 76 parkeerplaatsen. Dit is alleen mogelijk met een parkeergarage. Er is gewoonweg niet genoeg parkeerruimte voor het beoogde aantal nieuwe bewoners en de omwonenden.

10 3C Parkeeroverlast In het ontwerp bouwplan staan de vele auto s als volgt geparkeerd (zie afb.). Dat gaat nooit lukken i.v.m. draaicirkels en rijruimte. Bij de ingang moet een slalom om het bordes worden genomen. Er kan ook geen fiets meer langs. De reële parkeermogelijkheden zijn 40% kleiner (+/- 20 auto s).

11 4A Privacy van de omwonenden De bouwhoogte van het complex loopt op tot 18 meter aan de zijde van de Geldersesteeg waar de meeste gezinnen wonen Het complex wordt 3x (!) zo hoog als de woningen van de omwonenden aan de Geldersesteeg De bewoners van het Achterom en de Geldersesteeg raken hun privacy kwijt want er zijn veel ramen aan de hoge achtergevel Het hoogste pand op de hoek aan de kant van de Geldersesteeg naast de ingang naar de parkeerplaats heeft zelfs veel ramen aan de zijgevel Dit moet aangepast worden i.v.m. privacy van de bewoners van de omliggende woningen.

12 4B Privacy

13 5A Schaduw, beperking daglicht Het bouwvolume heeft een enorme impact op de daglichttoetreding voor de woningen rondom het complex Er wordt veel daglicht weggenomen en de tuinen en woningen liggen uren eerder in de schaduw Als voorbeeld hiernaast de schaduwbeweging in het voorjaar aan het eind van de middag

14 5B Schaduw, beperking daglicht Ook in de zomer bevinden omwonende gezinnen zich in de loop van de middag volledig in de schaduw

15 6A Rekening houden met bestaande situatie Omwonenden hebben een achteringang van hun woning en tuin en gebruiken deze ook intensief Deze voorziening is in het plan zonder overleg met de omwonenden ontnomen Er zijn alleen voorzieningen voor de 10 nieuwe woningen Er wordt door omwonenden grond gehuurd van de gemeente met een optie op koop De interesse voor koop bestaat nog steeds bij deze omwonenden Bij verkoop van deze grond blijft een courant stuk grond over voor bouw Waarom zijn de huurders in het geheel niet benaderd? De omwonenden willen minimaal de achteruitgang en tuinen behouden en een nette manier om de woning te bereiken. Zie indeling op volgende sheet.

16 6B Rekening houden met bestaande situatie Hier het overzicht van kavels die verhuurd zijn aan omwonenden en de achter in- en uitgangen/vluchtwegen. Waarom geen verkoop van de incourante grond aan de huurders zoals bij project La Parisienne was afgesproken?

17 6C Rekening houden met bestaande situatie De auto s staan in het plan tegen de achtergevels en tuinafscheidingen van omwonenden geparkeerd De door de gemeente Hoorn verhuurde tuinen hebben in het nieuwe plan plaats gemaakt voor een groot aantal parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners Hoe komen de omwonenden zonder schade langs deze auto s? Hoe zijn de vluchtwegen geborgd?

18 7A Wateroverlast Wateroverlast is een groot probleem in omgeving. Veel omwonenden hebben regelmatig last van het grondwater wat erg hoog staat. Gevolg schimmel in de woningen en ongezond leefklimaat.

19 7B Wateroverlast Wanneer het terrein volgebouwd wordt met woningen en carports en daarnaast nog volgelegd wordt met bestrating, dan zal het wateroverlastprobleem extreme vormen aannemen De stuwing van water richting de lager gelegen woningen op het Achterom neemt sterk toe Een damwand ter bescherming van de omliggende woningen en installaties voor het beheer van het grondwater zijn dan een must Kijk ook naar het bouwplan op de Westerdijk bij de voormalige steenzagerij en luister naar de ervaring die daar opgedaan zijn

20 8. Speelruimte kinderen In de zomer, maar ook in het voor- en najaar, wordt het huidige veld intensief gebruikt door kinderen en jongeren uit de buurt. Het is de enige veilige speelomgeving voor veel omwonende kinderen. Het zou zonde zijn als dit weer tenietgaat.

21 9. Positie gemeente Hoorn De omwonenden vragen zich af of de gemeente Hoorn als verkopende partij, en dus belanghebbende partij, geen ongewenste dubbelrol heeft. De gemeente is in dit project ook beoordelaar en verstrekker van de vergunning. Het is niet gewenst om de slager zijn eigen vlees te laten keuren! Dit is een juridisch vraagstuk.

22 Samenvattend: Wij (38 omwonenden) hebben diverse bezwaren tegen dit nieuwe bouwplan op de locatie Oude Schouwburg aan de Westerdijk: 1. In de procesgang naar de bouwaanvraag en het nieuwe bestemmingsplan is deze keer bewust niet met de omwonenden overlegd. 2. De bouwmassa is veel te groot en te hoog en staat in groot contrast tot het volume van de woningen in de naaste omgeving. 3. De vergunningsaanvraag voor een complex tot 18 meter hoog met 10 woningen van 5 woonlagen met een volume van 1000 m 3 (gemiddelde inhoud standaardwoning is 300 m 3 ) per woning is mogelijk misleidend, omdat de kans groot is dat er 30 appartementen zullen komen. 4. Er is geen rekening gehouden met de 22 auto s van omwonenden die nu al op de locatie staan vanwege de volle parkeerplekken op de Westerdijk. 5. De te verwachten behoefte aan parkeerplaatsen is maximaal 76 parkeerplaatsen. Dat kan op deze locatie alleen met een parkeergarage. 6. De omwonenden verliezen veel privacy door de hoogte van de woningen en het ontwerp van de achter- en zijgevel. 7. De omwonenden verliezen enorm veel daglichttoetreding en krijgen veel last van schaduw. 8. In de zomermaanden is er s avonds om uur geen zon meer voor alle omwonenden door de schaduw van het gebouw. 9. Er is in het nieuwe bouwplan geen enkele rekening gehouden met de bestaande voorzieningen voor de omwonenden (achteruit- en ingang woningen/tuinen, huur/koop van grond en vluchtwegen). 10. Met het plan verliezen we een stuk speelruimte voor de jeugd die al zo weinig is te vinden in de binnenstad. 11. We stellen vragen bij de positie van de gemeente Hoorn in dit traject: zij heeft belangen als verkoper en is behandelaar van de vergunning. 12. Er is in het plan alleen gekeken naar de belangen van de nieuwe bewoners: aan de belangen van de huidige bewoners en de afspraken die in het verleden met de gemeente Hoorn zijn gemaakt wordt zonder communicatie voorbijgegaan. 13. De gemeente Hoorn blijkt de locatie vlak voor de verkiezingen voor een onbekende prijs onderhands aan Deen en Van der Laan te hebben verkocht. Er is deze keer geen openbare aanbesteding geweest. Het nieuwe ontwerp is onzorgvuldig en eenzijdig bedacht zonder rekening te houden met de bestaande situatie. Het verzoek van de omwonenden aan hun vertegenwoordigers bij de gemeente Hoorn is dan ook om ervoor zorg te dragen dat hun belangen wel worden behartigd en meegenomen, zodat dat er door constructief overleg draagvlak bij alle betrokkenen ontstaat over de invulling van de locatie Oude Schouwburg aan de Westerdijk.

23 Dank voor uw aandacht. Vragen?

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop.

Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop. Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop. Februari 2015 1. Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Servicebioscoop is op 17 december 2014 bekend gemaakt. In de bekendmaking

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen Documentnummer INT-15-22326 Bijlage bij besluit d.d. 10 november 2015 met nummer 20140167 tot verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van 3 appartementen

Nadere informatie

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente 1 2 Heeft het geheel niet te maken met het weren van parkeerders die er niet horen ipv het toestaan van de parkeerders

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o.

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. 1. Indiener zienswijze 1 1. Indieners zienswijze geven aan bezwaar te hebben tegen de realisatie van een appartementencomplex

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Leerdam, Oud Schaik 2a Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a Geanonimiseerde versie Gemeente Leerdam Afdeling Beleid September 2017 Versie 1 Inleiding 1 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Vastgesteld door het College van B&W: 18 december 2012 1. Aanleiding De locatie Koninginneweg/C1000 is in de Integrale

Nadere informatie

Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg

Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg Voorgesteld besluit 1. Afwijzen van aansprakelijkheid en het bijbehorend verzoek tot schadeloosstelling; 2. Niet in te stemmen met het verzoek

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Snippergroen Gemeente Deventer Januari 2016 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN... 4 INGEDIENDE ZIENSWIJZEN... 4 BIJLAGE 1 LUCHTFOTO S... 6

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Opinienota. Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek

Opinienota. Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek Opinienota Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek Nummer 2019/401758 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling PCM Auteur Dieben, G.C. Telefoonnummer

Nadere informatie

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop NOORDERHAVEN VELD 10 10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 10 december is de eerste bijeenkomst voor Veld 10, aan de haven geweest. Op deze avond zijn zo n 140 geïnteresseerden

Nadere informatie

A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan "XI Gestel buiten de Ring 2005 (Aireyflats en woningen)" ORVM - Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, STB - Stedenbouw september

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

Plannen Carrefour/ CSV Boompjesgoed. Commentaarnota inspraak

Plannen Carrefour/ CSV Boompjesgoed. Commentaarnota inspraak Plannen Carrefour/ CSV Boompjesgoed Commentaarnota inspraak Veenendaal, september 2013 Inspraak plannen Carrefour, Boompjesgoed en Vijftien Morgen Inleiding Voor een drietal voorgenomen ontwikkelingen

Nadere informatie

Zienswijzen omwonenden tegen voornemen van vrijstelling van Bouwplan Haaksbergerstraat (bouwaanvraag ): het bouwen van 37 wooneenheden met

Zienswijzen omwonenden tegen voornemen van vrijstelling van Bouwplan Haaksbergerstraat (bouwaanvraag ): het bouwen van 37 wooneenheden met Zienswijzen omwonenden tegen voornemen van vrijstelling van Bouwplan Haaksbergerstraat (bouwaanvraag 20080103): het bouwen van 37 wooneenheden met commerciële ruimten Omwonenden-vereniging Project Haaksbergerstraat-Blekerstraat

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

2 Beschouwing op de parkeersituatie

2 Beschouwing op de parkeersituatie Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

Nieuwbouw is goed inpasbaar

Nieuwbouw is goed inpasbaar NIEUWSBRIEF nieuwbouwhoek Albert C. Kerkhofflaan Uitgave 1, oktober 2009 Nieuwbouw is goed inpasbaar Zoals bekend bestaan er plannen voor nieuwbouw aan de Albert C. Kerkhofflaan in Zeist. Tegenover de

Nadere informatie

Informatieavond RUP Rijschoolstraat op 19 maart 2014 verslag

Informatieavond RUP Rijschoolstraat op 19 maart 2014 verslag Informatieavond RUP Rijschoolstraat op 19 maart 2014 verslag Aanwezig : Pascal Vossius, schepen ruimtelijke ordening Sint-Truiden Johan Vangeffelen, dienst ruimtelijke planning stad Sint-Truiden Jan Baelus,

Nadere informatie

mw. drs. M.-A. Schreurs

mw. drs. M.-A. Schreurs gemeente Eindhoven mw. drs. M.-A. Schreurs Wethouder van innovatie en design, duurzaamheid en cultuur Van M.H.C.Roest-Verkerk Kamer 3.17 Telefoon (040) 238 28 23 6 juni 2014 Memo Betreft: beantwoording

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Aan de Raad. locatie van de voormalige Juliana van Stolbergschool. Deze

Aan de Raad. locatie van de voormalige Juliana van Stolbergschool. Deze Nr: Schipluiden: 25 januari 2011 Onderwerp: Tijdelijk parkeren Den Hoorn Aan de Raad Op 9 november 2010 nam uw raad de motie Parkeerplekken centrum Den Hoorn aan. In navolging van uw motie worden verschillendee

Nadere informatie

Notulen tweede informatiebijeenkomst Nieuw Vossepark- Tesselschadestraat d.d. 28 maart jl. in het WTC te Leeuwarden.

Notulen tweede informatiebijeenkomst Nieuw Vossepark- Tesselschadestraat d.d. 28 maart jl. in het WTC te Leeuwarden. Notulen tweede informatiebijeenkomst Nieuw Vossepark- Tesselschadestraat d.d. 28 maart jl. in het WTC te Leeuwarden. Tijd: 19.00-20.30 uur De heer Jetze Lont opent de avond namens Nieuw Vossepark en stelt

Nadere informatie

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop 2 WONEN AAN DE HAVEN NOORDERHAVEN 4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 4 maart is de tweede workshop voor Veld 10 in de oude Broodfabriek gehouden. Op deze avond hebben

Nadere informatie

I WI. Gemeente Delft. Programma's en Projecten. Aan de eden van de gemeenteraad. afdeling

I WI. Gemeente Delft. Programma's en Projecten. Aan de eden van de gemeenteraad. afdeling Programma's en Projecten I WI Gemeente Delft afdeling bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van

Nadere informatie

Aan de Raad. Inleiding

Aan de Raad. Inleiding Nr: Schipluiden: 10 augustus 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Kastanjehof" Aan de Raad Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Kastanjehof heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA. woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht. Zienswijzennota woningbouwplan Koningshof te Zwijndrecht Maart 2016 Blad

ZIENSWIJZENNOTA. woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht. Zienswijzennota woningbouwplan Koningshof te Zwijndrecht Maart 2016 Blad ZIENSWIJZENNOTA woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht 1. Inleiding In de voorliggende zienswijzennota wordt de zienswijze behandeld die is ingediend naar aanleiding van de terinzagelegging van de ontwerp

Nadere informatie

Per naar: Betreft: reactie op inspraak commissievergadering grondgebied

Per  naar: Betreft: reactie op inspraak commissievergadering grondgebied Gemeenteraad Bloemendaal Raadscommissie Grondgebied Amsterdam, zaterdag 30 januari 2016 Per e-mail naar: griffie@bloemendaal.nl Betreft: reactie op inspraak commissievergadering grondgebied Geachte leden

Nadere informatie

Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven.

Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven. Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven. 1. VOSP (Voorlopig Ontwerp Stedenbouwkundig Plan). In het stedenbouwkundige plan wordt de ruimtelijke ordening geregeld en het vormt

Nadere informatie

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam Z I E N S W I J Z E Aan: het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus 1005 2260 BA Leidschendam 25 februari 2018 Betreft: Zienswijze inzake het Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Herontwikkeling Mekkelholt > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Mekkelholt is in beweging! Verschillende plannen krijgen steeds meer vorm. In deze brochure informeren we u over welke ontwikkelingen

Nadere informatie

Toelichting op het gebruik van de ruimten onder de trambaan aan de Pelikaanstraat

Toelichting op het gebruik van de ruimten onder de trambaan aan de Pelikaanstraat Toelichting op het gebruik van de ruimten onder de trambaan aan de Pelikaanstraat Versie: 1.0 11 maart 2015 1 Inleiding In 2010 is door de gemeente besloten om de ruimte onder de trambaan langs de Pelikaanstraat

Nadere informatie

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 Op 29 november 2017 was in De Groene Loper een bewonersbijeenkomst over de verkavelingsvarianten voor sociale woningbouw, Veurs Voorburg

Nadere informatie

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Datum: 18-08-2014 Versie: Definitief Inleiding De apotheek Hazenkamp en het Gezondheidscentrum Hazenkamp, beide gevestigd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt Geachte lezer, Met deze 3 e nieuwsbrief willen we u, bewoner van Alteveer Cranevelt, verder op de hoogte brengen van de vorderingen omtrent het Masterplan van Rijnstate, locatie Arnhem. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Notitie. Aan: Gebiedscommissie Kralingen Crooswijk. Betreft: Bouwplannen Palestinastraat. Datum: 17 juli 2014

Notitie. Aan: Gebiedscommissie Kralingen Crooswijk. Betreft: Bouwplannen Palestinastraat. Datum: 17 juli 2014 Directie REO Van: Jan van de Ree E-mail: J.vandeRee@rotterdam.nl Fax: 010-489 7264 Telefoon: 010-489 7303 Bezoekadres: EP2, 13.44 Aan: Gebiedscommissie Kralingen Crooswijk Betreft: Bouwplannen Palestinastraat

Nadere informatie

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan gemeente Overbetuwe O Rapport zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Veegplan 2017 (10 initiatieven) - locatie Herveld, Gekvoortsestraat 7 Vastgesteld door de raad op 16 mei 2017

Nadere informatie

Rho adviseurs voor leefruimte

Rho adviseurs voor leefruimte 45 Bijlage 4 Reactienota Rho adviseurs voor leefruimte Reactienota Voorontwerpbestemmingsplan Herstructurering woongebied centrum Reactienota 1 Inspraak 1.1 Algemeen Het voorontwerpbestemmingsplan Herstructurering

Nadere informatie

FORMULIER RAADSVRAGEN

FORMULIER RAADSVRAGEN 09VRAAG034 Datum : 8-4-2009 Soort : RvO 37 (schriftelijk beantwoorden) Vragenstellers : Koos van Gemeren (D66) namens alle in de raad vertegenwoordigde partijen Onderwerp : Ziekenhuis Lorentzlaan VRAGEN

Nadere informatie

Bouwplannen, locaties Woonhof en Vlaar

Bouwplannen, locaties Woonhof en Vlaar Bouwplannen, locaties Woonhof en Vlaar Informatiebijeenkomst omwonenden en overige belangstellenden 12 juni 2019 Agenda Tijdslijn Masterplan Centrumplan Mill Voorlopig ontwerp Beheersverordening / Bestemmingsplan

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A gemeente Baarn Programma Fysiek Domein juni 2015 1 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...5 1.1 Ter plaatse geldende bestemmingsplan...5 1.2 Procedure...5 2 De ingekomen zienswijzen...6

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 11R.00075 gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - wethouder Schreurs Contactpersoon: R. Broekmeulen

Nadere informatie

KAVELPASPOORT Papeterspad P1 t/m P7

KAVELPASPOORT Papeterspad P1 t/m P7 KAVELPASPOORT Papeterspad P1 t/m P7 Kavelpaspoort Iepenlaan Dubbeldam oktober 2016 1 Kavelpaspoort Locatie Papeterspad Januari 2017 Deze zelfbouwlocatie ligt in de 19e eeuwse Schil, dichtbij de historische

Nadere informatie

Nr. 2010/1034/23 Bouwkosten: ,00. Op 17 mei 2010 ontvingen wij een aanvraag voor een reguliere bouwvergunning eerste fase van:

Nr. 2010/1034/23 Bouwkosten: ,00. Op 17 mei 2010 ontvingen wij een aanvraag voor een reguliere bouwvergunning eerste fase van: PROJECTBESLUIT ex artikel 3.10 Wro en BESLUIT BOUWAANVRAAG EERSTE FASE Bouwkosten: 297.500,00 Op 17 mei 2010 ontvingen wij een aanvraag voor een reguliere bouwvergunning eerste fase van: naam: De heer

Nadere informatie

Zienswijzennota. Ontwerpbestemmingsplan Nieuwbouw AOC Terra Eelde

Zienswijzennota. Ontwerpbestemmingsplan Nieuwbouw AOC Terra Eelde Zienswijzennota Ontwerpbestemmingsplan Nieuwbouw AOC Terra Eelde Gemeente Tynaarlo 7 februari 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Indieners van een zienswijze... 3 3. Overzicht ingediende zienswijzen

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENDORPSRAADVERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2007

VERSLAG ALGEMENDORPSRAADVERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2007 VERSLAG ALGEMENDORPSRAADVERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2007 Aanwezig: HH.: Bostelaar en Jonker namens de Gemeente Veere, HH.: Visser en Juten, respectievelijk architect en ontwikkelaar, leden van de dorpsraad

Nadere informatie

Reactienota voorontwerpbestemmingsplan Delden Centrum, herziening Peperkampweg

Reactienota voorontwerpbestemmingsplan Delden Centrum, herziening Peperkampweg Reactienota voorontwerpbestemmingsplan Delden Centrum, herziening Peperkampweg Reactienota voorontwerpbestemmingsplan Delden Centrum, herziening Peperkampweg Inhoud Rapport 2 april 2013 Projectnummer

Nadere informatie

Startnotitie herstructurering Rembrandtweg en omgeving

Startnotitie herstructurering Rembrandtweg en omgeving Startnotitie herstructurering Rembrandtweg en omgeving Versie 4 Datum 9 april 2015 Openbaar wat willen we bereiken? (doel) wat gaan we daarvoor doen? (resultaat) Het doel van deze startnotitie is om, in

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : Beleid en Projecten : M. Klazema Voorstel aan de raad Onderwerp Programma : Vaststelling "Partiële

Nadere informatie

Verkeer- en vervoersmanagementplan Radio Kootwijk

Verkeer- en vervoersmanagementplan Radio Kootwijk Verkeer- en vervoersmanagementplan Radio Kootwijk I Inleiding 1. In dit plan is beschreven hoe het vervoersmanagement wordt ingericht. II Kaders en scenario s 2. Scenario s: Voor het managen van bezoekersstromen

Nadere informatie

Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld.

Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld. Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld. Gemeente Enschede Afdeling Bestemmingsplannen Juni 2014 Het ligt in de bedoeling om op een reeds langdurig braakliggende locatie aan de Haaksbergerstraat,

Nadere informatie

Kop West: Bouw je woondroom vlak bij het historisch centrum van Purmerend

Kop West: Bouw je woondroom vlak bij het historisch centrum van Purmerend Kop West: Bouw je woondroom vlak bij het historisch centrum van Purmerend PROGRAMMA DEEL I DEEL II DEEL III ALGEMENE INFORMATIE PLAN ZELF (LATEN) BOUWEN PLANNING INLOOP VRAAG EN ANTWOORD PROJECTTEAM (STATAFELS)

Nadere informatie

Praktische opdracht Aardrijkskunde Het Vogelpark te Heemstede

Praktische opdracht Aardrijkskunde Het Vogelpark te Heemstede Praktische opdracht Aardrijkskunde Het Vogelpark te Heemstede Praktische-opdracht door een scholier 2333 woorden 13 maart 2006 7,6 26 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inhoudsopgave Inleiding Deelvragen:

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening.

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 29 april 2010 Datum voorstel 02 maart 2010 Agendapunt Onderwerp vervangende nieuwbouw Huize Het Oosten, Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Parkeren

Hoofdstuk 22. Parkeren Hoofdstuk 22. Parkeren Samenvatting Van alle Leidse huishoudens heeft circa acht op de tien een auto. Vergelijkbaar met eerdere jaren geeft 14% van de autobezitters aan een parkeervergunning te hebben.

Nadere informatie

Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013. Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht

Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013. Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013 Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht Geachte commissieleden, Introductie Mij is slechts 5 minuten gesprekstijd

Nadere informatie

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum)

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) april 2016 1 Aandachtspunten voor vernieuwing van winkelcentrum De Heul Door

Nadere informatie

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017 WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan 12 juli 2017 Programma 19.00 uur Ontvangst 19.15 uur Inleiding door dagvoorzitter Stefan Herwig 19.30 uur Verschillende korte

Nadere informatie

ARTHUR VAN SCHENDELSTRAAT 500 UTRECHT

ARTHUR VAN SCHENDELSTRAAT 500 UTRECHT ARTHUR VAN SCHENDELSTRAAT 500 UTRECHT www.arthurvanschendelstraat500.nl Omschrijving Algemeen Het kantoorgebouw aan de Arthur van Schendelstraat 500 te Utrecht is een van de meest bekende kantoorgebouwen

Nadere informatie

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets

Nadere informatie

~ 1 ~ Aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Kerkplein 2 Postbus AE Doorn

~ 1 ~ Aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Kerkplein 2 Postbus AE Doorn ~ 1 ~ Aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Kerkplein 2 Postbus 200 3940 AE Doorn Betreft: Zienswijze op de aanvraag wijziging van gebruik Hoofdstraat 182 Driebergen Rijsenburg

Nadere informatie

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016 Routingformulier Voor hulp bij invullen van de inhoud, ga naar de invulwijzer: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/ Invulwijzer%20BW%20voorstellen.docx Nummer: 579777 Afdeling RD Ruimtelijk Domein

Nadere informatie

Af s p ra ke n I ij st

Af s p ra ke n I ij st i Haarlem Af s p ra ke n I ij st Inzake kinderopvang Hildebrandlaan 2 te Haarlem Naar aanleiding van de behandeling van het ontwerp-bestemmingsplan 'Kinderopvang Hildebrandlaan 2' in de commissie Ontwikkeling

Nadere informatie

Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14

Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14 Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14 Vraag 1: Wat zijn voor u de belangrijkste zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het maken van plannen voor deze loca@e?

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Een nieuw stadhuis voor Den Helder

Een nieuw stadhuis voor Den Helder Een nieuw stadhuis voor Den Helder Informatieavond Raadsbesluit 2 scenario s Uitgangspunten Burgerparticipatie Planning 3 april 2013 Raadsbesluit 29 oktober 2012: 1: OB&O Financiën in eigen hand houden

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Huyck Aertsenstraat te Breukelen. in opdracht van Dols Project Ontwikkeling

Parkeeronderzoek Huyck Aertsenstraat te Breukelen. in opdracht van Dols Project Ontwikkeling Parkeeronderzoek Huyck Aertsenstraat te Breukelen in opdracht van Dols Project Ontwikkeling Parkeeronderzoek Huyck Aertsenstraat te Breukelen versie: concept datum: 15 maart 2012 projectnummer: 11063 opdrachtgever:

Nadere informatie

Woningbouwprojecten: van visie naar uitvoering

Woningbouwprojecten: van visie naar uitvoering Woningbouwprojecten: van visie naar uitvoering Agenda - Aanleiding - Samenhang bouwprojecten - Presentatie ontwerp Wijngaardstraat - Visie-elementen bij woningbouwprojecten - Visie-elementen bij project:

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Parkeren

Hoofdstuk 10 Parkeren Hoofdstuk 10 Parkeren Samenvatting Zeven op de tien Leidse huishoudens beschikken over één of meer auto s. Eén op de vijf huishoudens heeft te maken met betaald parkeren in de eigen straat of in aangrenzende

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland Postbus 2003 3262 EA Oud-Beijerland Onderwerp en aanleiding

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Christinastraat 6 hofwoningen

Omgevingsvergunning Christinastraat 6 hofwoningen Gemeente Lisse Omgevingsvergunning Christinastraat 6 hofwoningen Nota zienswijzen Mei 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Terinzagelegging en ontvankelijkheid 3 1.2 Bevoegdheden bestuur 3 1.3 Leeswijzer

Nadere informatie

Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011

Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011 Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011 Voorstellen Wieger Postma, stedenbouwkundig ontwerper Hayo vd Meer, verkeerskundige Jan Buwalda, civiele techniek Hielke Wiersma, wijkzaken Raymond

Nadere informatie

Verkeer en vervoer 1 RAADSINFORMATIE inzake beleidsregels parkeren bij nieuwbouwprojecten

Verkeer en vervoer 1 RAADSINFORMATIE inzake beleidsregels parkeren bij nieuwbouwprojecten DORDRECHT Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spui boulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14 078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum Begrotingsprogramma Bijlage(n)

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1.

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. 1. Inleiding In deze nota van beantwoording zienswijzen worden de ingekomen zienswijzen in het kader van de omgevingsvergunning

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011

PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011 PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011 In opdracht van de Stichting Plaswijckpark uitgevoerd door: 1. INLEIDING Het Plaswijckpark is een familiepark in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek

Nadere informatie

Onderzoek naar Zee- burgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014

Onderzoek naar Zee- burgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014 Onderzoek naar Zeeburgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014 Aanleiding Tertium doet in opdracht van het ministerie van I & M onderzoek naar toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december 2017 12 woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur Inleiding Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het initiatief genomen om een plan te maken voor de

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomst nieuwbouw op voormalige AA-bad locatie

Verslag informatiebijeenkomst nieuwbouw op voormalige AA-bad locatie 5 verslag Verslag informatiebijeenkomst nieuwbouw op voormalige AA-bad locatie Datum 8 december 2015 Locatie Woonzorgcentrum De Rivierenhof Aanwezig Wim van Hattum, gemeente Zwolle, voorzitter Peter Prak,

Nadere informatie

Rapport. Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van. parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober Rapportnummer: 2014 /14 0

Rapport. Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van. parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober Rapportnummer: 2014 /14 0 Rapport Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober 2014 Rapportnummer: 2014 /14 0 20 14/140 d e Natio nale o mb ud sman 1/7 Inhoudsopgave Wat

Nadere informatie

Bezonningsstudie Bouwplan Gemeentewerf 3 en 5 te Berkel en Rodenrijs d.d. 10 september 2015 werknummer: 753.301.00

Bezonningsstudie Bouwplan Gemeentewerf 3 en 5 te Berkel en Rodenrijs d.d. 10 september 2015 werknummer: 753.301.00 Bezonningsstudie Bouwplan Gemeentewerf 3 en 5 te Berkel en Rodenrijs d.d. 10 september 2015 werknummer: 753.301.00 Bezonningsstudie Bouwplan Gemeentewerf 3 en 5 te Berkel en Rodenrijs d.d. 10 september

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de VVD-fractie over het parkeren in de Aker

Beantwoording vragen van de VVD-fractie over het parkeren in de Aker Bezoekadres Osdorpplein 1000 1068 TG Amsterdam Postbus 2003 1000 CA Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 253 6009 www.nieuwwest.amsterdam.nl Retouradres: SNW, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam Aan de leden

Nadere informatie

Verslag Informatieavond

Verslag Informatieavond Verslag Informatieavond Voorlopig Ontwerp inrichting openbare ruimte, locatie Paardenplein Plaats Raadhuis te Hilversum Datum 25 november 2013 Tijd van 20.00 u tot ca. 21.15 u Agenda 1. Welkom 2. Stand

Nadere informatie

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Waarom is er gekozen voor een Review Panel? Uit eerdere enquêtes blijkt dat er niet voldoende draagvlak is in de Bomenwijk voor het invoeren van betaald parkeren.

Nadere informatie

Reactienota inspraakreacties voorontwerpbestemmingsplan Achtergracht- Groeneweg

Reactienota inspraakreacties voorontwerpbestemmingsplan Achtergracht- Groeneweg *Z019AC97E6A* Reactienota inspraakreacties voorontwerpbestemmingsplan Achtergracht- Groeneweg Het voorontwerpbestemmingsplan Achtergracht- Groeneweg (NL.IMRO.0457.BP01HZ03SGvo01) heeft vanaf 16 oktober

Nadere informatie

Zienswijzennota ontwerpbestemmingsplan Eibergen, Hondevoort 7 2012. 14 januari 2012. Zienswijzenota

Zienswijzennota ontwerpbestemmingsplan Eibergen, Hondevoort 7 2012. 14 januari 2012. Zienswijzenota Zienswijzennota ontwerpbestemmingsplan Eibergen, Hondevoort 7 2012 14 januari 2012 Zienswijzenota ontwerpbestemmingsplan Eibergen, Hondevoort 7 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Algemene toelichting ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie

Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom

Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom 1 Inhoudsopgave 0. Voorwoord 1. Samenvatting 1.1 Werkgroep Openbare ruimte 1.2 Werkgroep Woningen 2. Plan van Aanpak Burgerparticipatie 2.1 Informeren belanghebbenden

Nadere informatie

Commissienotitie. Ruimte september AB12.00867 CN2012.030. Kennisnemen van de stand van zaken bouwplannen. Geachte leden,

Commissienotitie. Ruimte september AB12.00867 CN2012.030. Kennisnemen van de stand van zaken bouwplannen. Geachte leden, Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte september AB12.00867 CN2012.030 Gemeente Bussum Kennisnemen van de stand van zaken bouwplannen Brinklaan

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen Behorende bij het bestemmingsplan III Oude Gracht 2006 (Coriolanuspad) Sector Ruimtelijke Expertise, afdeling Ruimtelijke Ordening DMSnr 1129757 17 november 2015

Nadere informatie

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Raadsvoorstel Onderwerp varianten ontwikkeling Bijl Hofplein Raadsvergadering 12 mei 2009 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Samenvatting

Nadere informatie

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering.

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. 1 September 2014 Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Project:

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp-bestemmingsplan AZC Francois de Veijestraat Binnen de termijn dat het ontwerp-bestemmingsplan ter visie lag zijn vier zienswijzen ontvangen. De zienswijze van

Nadere informatie