NIEUWSBRIEF jan-april 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF jan-april 2013"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF jan-april 2013 De Meern, 18 april 2013 Wolweverslaan GK - De Meern +31 (0) info@hopefulchildrencenter.org Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center, Graag geef ik jullie een kort verslag van mijn activiteiten gedurende mijn laatste reis van januari tot en met maart, en een update over de laatste ontwikkelingen. De nieuwe projecten, zoals het waterpomp project en het alle kinderen naar school project, lopen mede dankzij de inzet van vrijwilligers uitstekend! In deze nieuwsbrief zijn veel foto s geplaatst en iedere foto spreekt boekdelen. 16 Februari heeft de officiële openingsceremonie voor de Angroka Highschool plaatsgevonden, ter ere van het nieuwe schoolgebouw en nieuwe sanitaire voorzieningen. De minister was hierbij aanwezig, en het gehele ritueel was voor mij een bijzondere verassing. Onze stichting Hopeful Children Center is in januari 2008 officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft bij de Belastingdienst de ANBI status verkregen waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn. Hopeful Children Center bestaat 5 jaar en heeft in deze korte tijd vele projecten kunnen realiseren. Onze stichting HCC draait uitsluitend op vrijwilligers, zowel in Nederland als in Cambodja. Alleen Cambodjaanse medewerkers krijgen een beperkte vergoeding voor hun werkzaamheden. Alle vrijwilligers en bestuursleden betalen de reis- en verblijfskosten uit eigen zak, zodat alle giften en donaties voor 100% rechtstreeks naar de projecten gaan. Dus 0% extra kosten. Door middel van diverse kleinschalige projecten en goed onderwijs hebben we al veel kansarme kinderen en hun families structurele hulp kunnen bieden. Mede door de ondersteuning van de Wilde Ganzen, Impulsis, Gemeente Utrecht, het bedrijfsleven, particuliere donaties, giften en acties, en de betrokkenheid en inzet van zo veel vrijwilligers hebben we in een relatief korte periode talrijke projecten kunnen realiseren. Veel leesplezier! Warme groeten, Carola Käller

2 Openingsceremonie Angroka Highschool 16 Februari werd de openingsceremonie voor het nieuwe schoolgebouw en het sanitairgebouw met waterpompinstallatie groots gevierd. Het is Cambodjaanse traditie om elke opening plechting te vieren. Bij de ceremonie waren zelfs cameramannen en pers aanwezig. Op de nationale Cambodjaanse televisie is de opening van het nieuwe schoolgebouw van de Angroka highschool uitgebreid uitgezonden en het heeft ook in de Cambodjaanse krant gestaan. Door een groep monniken, de eregasten, werd iedereen plechtig gezegend. Voor deze gelegenheid werden bovendien vele hoge heren uitgenodigd. Zoals de in ons district geboren en onder de bevolking uitermate populaire Minister of Agriculture, Fissery and Forerstry, Mr. Chan Sarun en zijn staf, de vice-president van het Ministerie van Onderwijs, de gouverneur van Tramkak, de president van het Bureau voor Onderwijs, lokale Commune leaders, en ga zo maar door. Ook waren alle leraren en honderden leeringen aanwezig. Toen de minister arriveerde begon het hele protocol! Ik was totaal verrast door de vele toeschouwers en alle ophef. Ik voelde me zeer vereerd en heb een toesprak gehouden voor de belangstellenden, maar vooral ook voor de leerlingen en hun ouders. Minister Chan Sarun knipt het lint door De school is gefinancierd door een legaat van mevrouw Wil Bruinsma Sol en de bijdrage van de Wilde Ganzen. Ik heb in mijn speech verteld over haar geschiedenis. Zij had in haar jonge jaren ook willen studeren, maar dat was begin vorige eeuw ook in Nederland ongebruikelijk voor meisjes van het platteland. Het is zo belangrijk dat deze kinderen gestimuleerd worden om hun studie af te maken en na hun examen verder gaan studeren. Met ons studiebeursproject hopen we vele arme talentvolle studenten een kans te kunnen geven. Minister Chan Sarun kwam de toiletten uitgebreid inspecteren, en was onder de indruk van de waterpomp op zonne-energie. Dit project is gefinancierd door Conclusion, Impulsis en de Gemeente Utrecht.

3 Officieel geopend! V.l.n.r.: de minister, Carola, Channy (de lokale manager) Links: Bezoek klas Rechts: Zegening door monniken Links: Lintje en oorkonde, het hoort er bij! Met minister Sarun en de staf van het Ministerie van Agricultuur zijn warme banden ontstaan. Hierdoor hebben we ons waardevolle netwerk kunnen uitbreiden. Bibliotheek nodig! Op de Angroka Secondary school en Highschool zitten 2200 leerlingen. De kinderen en hun leraren hebben sterke behoefte aan een bibliotheek om hun kennis te kunnen verbreden. Ze hopen dat ze in de toekomst ook via het internet informatie kunnen opzoeken. De plannen liggen klaar, we zijn op zoek naar nieuwe sponsoren!

4 Nieuw dak voor ons center In februari zijn we begonnen met het vervangen van het dak van onze school annex ons tehuis. We hebben een tijd moeten wachten totdat de kans op regen het geringst was. Bij het aanbreken van het regenseizoen bleek het zinken dak op veel plaatsen lek, wat voor veel nattigheid zorgde tijdens de tropische stortbuien. Daarnaast hinderde het lawaai van kletterend regen de lessen. De zonnepanelen moesten worden verwijderd, en gelukkig was onze Belgische klusser André ter plekke om de nodige hand- en spandiensten te verrichten. De constructie van het dak moest zwaar verstevigd worden om het gewicht van alle dakpannen te kunnen dragen. Er is veel extra staal gebruikt voor een solide constructie en het oude staal is geverfd. Dankzij donaties van familie en vrienden van Eva Verkuil en Rotary Club Tervuren hebben we dit prachtige solide nieuwe dak kunnen financieren! André in actie

5 Vrijwilliger Adje Veenstra-Buikema heeft in februari als vrijwilliger, samen met onze Engels leraar Sopha, lesgegeven over algemene hygiëne op de basisscholen. Ze heeft daarbij gebruik kunnen maken van lesmateriaal (folders, posters, e.d.) die door Unicef ontwikkeld zijn. Door allerlei acties en donaties van vrienden, familie en collega s heeft Adje de aanschaf voor de speeltuin, kleding en fietsen kunnen financieren. Adje, bedankt voor je liefdevolle inzet en geweldige prestatie. Namens alle lieve kinderen bedankt voor de prachtige speeltuin en fietsen, Okhoen tsjraan!

6 School: a must for every child in Cambodia Het scholenproject hebben we opgezet voor vijf verschillende basisscholen, waar in totaal ruim 1900 leerlingen op zitten. Het doel: Alle kinderen naar school te laten gaan. Als een kind met plezier naar school gaat en kan spelen, ontwikkelt het zich beter. Het achterliggende probleem: arme kinderen maken hun school meestal niet af. De ouders stimuleren hun kinderen niet en hebben geen geld voor het schooluniform, de fiets en boeken. De kinderen die niet naar school gaan leven vaak in een sociaal isolement, ze horen er niet bij. Wij sporen deze kinderen op, stimuleren de kinderen om naar school te gaan en geven ze een tweedehands fiets, een schooluniform, tas en boeken. Het resultaat tot nu toe: Dankzij de donaties en inzet van vrijwilligers zijn veel arme kinderen voorzien van fietsen en kleding. Daarnaast zijn er op vier scholen speeltoestellen geplaatst zodat de school aantrekkelijker wordt en fungeert als een sociale ontmoetingsplaats. Ook is op iedere school een waterpomp geplaatst zodat kinderen hun handen wassen en schoon water kunnen drinken. De speeltuin is gefinancierd dankzij sponsors van Adje!

7 Toiletten Vrijwel alle toiletten op de basisscholen in Takeo zijn stuk, als er al toiletten aanwezig zijn. Ze zijn bijvoorbeeld verstopt geraakt, functioneren niet door een constructiefout, de deuren zijn stuk, het waterbassin lekt, en zo voorts. In Cambodja doen de meeste kinderen hun behoeften daarom achter het schoolgebouw. De komende maanden gaan we alle kapotte toiletten op de vijf basisscholen repareren, voor zover dat mogelijk is, en waar nodig breken we de gebouwen af en bouwen we nieuwe toiletten met waterreservoir. Op één school zijn überhaupt geen toiletten aanwezig, en daar zullen we dus zeker een nieuw gebouw plaatsen. We zijn al druk bezig met de bouw en de reparaties. Daarnaast wordt op de scholen voorlichting geven over de noodzaak van schoon drinkwater en hygiëne, door onze Nederlandse vrijwilligers en Cambodjaanse leraren. Een voorbeeld van de vele kapotte toiletten. Openbaar toilet achter een schoolgebouw. Het bovenstaande oude toilet is afgebroken en vervangen door een degelijk nieuw gebouw met hardhouten deuren. Deze toiletten zijn gedoneerd door Stichting Dorodarte en De Marez Oyens - Van Ittersum Stichting.

8 Waterpompen: Schoon drinkwater voor de allerarmsten in Cambodja Update april 2013 Dankzij de donatie van het Goede Doelen Fonds van ING medewerkers worden er de komende maanden 40 waterpompen geïnstalleerd. Door het plaatsen van deze waterpompen heeft de arme lokale bevolking op het platteland toegang tot schoon drinkwater. Wij hopen door deze hygiënische maatregelen de kindersterfte en het aantal zieken te verminderen. Onderzoek op locatie Onze doelgroep werd met behulp van strikte criteria geselecteerd. Wij selecteerden families die te arm zijn om zelf een waterpomp te kunnen financieren met minimaal gebruik door 30 personen, en daarnaast geïsoleerd en ver van de reeds bestaande waterpompen af wonen. Zoals te verwachten, probeerden de village leaders soms ook hun eigen belangen te behartigen, zoals familieleden of politieke vrienden. Uiteraard houden wij vast aan onze criteria, en hebben we alle locaties meerdere malen geïnspecteerd. Na weken van onderzoek hebben we uiteindelijk per dorp een lijst opgesteld van de gezinnen die het hardst een waterpomp nodig hebben. We hebben tevens de kapotte waterpompen van de overheid en Unicef gelokaliseerd en deze gerapporteerd aan de betrokken organisaties. Eindelijk schoon water De lokale bevolking is uitermate blij, en gemotiveerd om de reine bronnen te gebruiken. Alle dorpelingen, en dus ook de kinderen, dronken tot nu toe voornamelijk vies verontreinigd water. Daarnaast was er onvoldoende water voor dieren en de groentetuintjes. De mensen kenden de gevaren niet, en er was simpelweg geen schoon drinkwater aanwezig is. Het enige water dat ze hadden, was regenwater dat ze hadden opvangen in het regenseizoen. Dit water wordt bewaard in open potten en is na maanden bewaren ernstig vervuild. De kinderen en vrouwen moesten bovendien altijd ver lopen om schoon water te kunnen halen. Nadat wij de waterputten hebben geslagen op 35 meter diepte, laten we het water testen in een laboratorium. De toekomstige gebruikers moeten zelf de cementen vloer rondom de pomp aanleggen en de materialen betalen. Daarna krijgen de gebruikers praktijkles over hoe de pomp geïnstalleerd wordt en hoe deze gemakkelijk zelf gerepareerd kan worden.

9 Het slaan van de waterbronnen door een lokaal bedrijf. Zie hieronder: de situatie voordat de bronnen geslagen waren. Hopelijk behoren deze beelden snel tot het verleden!

De Meern, maart 2015. Multifunctionele bibliotheek voor Serey Damnak basisschool in Takeo

De Meern, maart 2015. Multifunctionele bibliotheek voor Serey Damnak basisschool in Takeo STICHTING HOPEFUL CHILDREN CENTER CAMBODJA Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, maart 2015 Multifunctionele

Nadere informatie

Bibliotheek en studentenhuis

Bibliotheek en studentenhuis JAARVERSLAG 2014 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 3 april 2015 Bibliotheek en studentenhuis 2014 Was een zeer

Nadere informatie

Mede door uw steun hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan een eerlijkere wereld.

Mede door uw steun hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan een eerlijkere wereld. NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 15 december 2015 Beste vrienden van Stichting Hopeful

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG. 1.1 Algemeen. 1.2 Informatie over de stichting. 1.3 Namen bestuurders

JAARREKENING Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG. 1.1 Algemeen. 1.2 Informatie over de stichting. 1.3 Namen bestuurders JAARREKENING 2012 Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Wij hopen mede door uw steun te kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld.

Wij hopen mede door uw steun te kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld. NIEUWSBRIEF NOVEMBER DECEMBER 2013 De Meern, 23 december 2013 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org Beste vrienden van Stichting

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Namens alle lieve kinderen, leraren, verzorgers en bestuursleden, wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een liefdevol en gezond 2013!

Namens alle lieve kinderen, leraren, verzorgers en bestuursleden, wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een liefdevol en gezond 2013! HOPEFUL CHILDREN CENTER CAMBODJA NIEUWSBRIEF DECEMBER 2012 De Meern, 24 december 2012 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2014 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2015 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2017 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2016 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org

Nadere informatie

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle Nummer 3 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al vermelden zijn

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom.

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2 Dank u voor het maken waar van mijn droom. De droom van Wondem Wondem is vijf keer in Ethiopië geweest. Toen hij daar op bezoek was, werd hij heel

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014. De Meern, 20 december 2014. Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center,

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014. De Meern, 20 december 2014. Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center, NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 20 december 2014 Beste vrienden van Stichting Hopeful

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Projecten Postbank: NL20INGB Spullen opsturen naar Cambodja met een containerschip. Nummer 13 november 2016

Nieuwsbrief. Projecten Postbank: NL20INGB Spullen opsturen naar Cambodja met een containerschip. Nummer 13 november 2016 Nieuwsbrief Nummer 13 november 2016 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-463247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: NL20INGB0003183491 Beste mensen, Van 9 t/m 19 september

Nadere informatie

Stand van zaken bij SOID en Veal Village School in Siem Reap, Cambodja

Stand van zaken bij SOID en Veal Village School in Siem Reap, Cambodja NIEUWSBRIEF 6 oktober 2012 Stand van zaken bij SOID en Veal Village School in Siem Reap, Cambodja SOID s nieuwe Veal Village School In deze nieuwsbrief wordt in het kort melding gemaakt van de stand van

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen)

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Amateur wielrenner Robert Knol stapt op 24 januari 2011 op zijn fiets om binnen 80 dagen van Caïro naar Kaapstad te rijden. De

Nadere informatie

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja,

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, We vonden dat het tijd werd dat we jullie, sponsors van ons project, op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt

Nadere informatie

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 Stichting H.E.L.P. Malawi Nederland Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 H.E.L.P. Malawi, Nederland C. van Eesterenlaan 624 1019KD Amsterdam www.helpmalawi- nederland.nl info@helpmalawi- nederland.nl

Nadere informatie

Vandaag wil ik jullie graag een overzicht geven van goede nieuwtjes en acties die er lopen.

Vandaag wil ik jullie graag een overzicht geven van goede nieuwtjes en acties die er lopen. Malindi, 7 juni 2017 Ik kon het eerst niet geloven... Ik heb een eigen matras... helemaal voor mij alleen... De kleintjes zijn nog elke dag helemaal verrukt en roepen bij het zien van hun bed steeds: Mine!

Nadere informatie

Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn.

Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn. Secretariaat: Bankrekening: Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn. deliana.gg@live.nl Giften aan Stichting WATER KvK02/626219 zijn belasting aftrekbaar ANBI beschikking Augustus 2009.

Nadere informatie

Cristo de la Calle: Jaarverslag 2014

Cristo de la Calle:  Jaarverslag 2014 In 2014 konden wij, dankzij uw hulp, weer veel in Ecuador bereiken! Op de volgende pagina s willen wij u hierover graag meer laten zien. Cristo de la Calle: Dankzij een groot aantal donaties waren wij

Nadere informatie

Louise bezoekt samen met zus Marjet projecten in Dzoole village maart 2018

Louise bezoekt samen met zus Marjet projecten in Dzoole village maart 2018 Louise bezoekt samen met zus Marjet projecten in Dzoole village maart 2018 Samen met haar zus Marjet is Louise weer voor een aantal weken in Dzoole village. Op 9 maart kwamen ze aan en zijn ze door Lemani

Nadere informatie

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet!

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet! 0 NUMMER 37 Nieuwsbrief UP TO DATE In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Belangrijke data Pagina 2: Waar we vandaan komen Pagina 3: Waar we vandaan komen Pagina 4: Waar we vandaan komen Pagina 5: Waar we

Nadere informatie

Nummer 1, januari 2015

Nummer 1, januari 2015 Nummer 1, januari 2015 De eerste paar weken van 2015 zijn alweer voorbij gegaan. En de plannen voor dit nieuwe jaar zijn al in volle gang. Ondanks het iets verlaat is, willen wij jullie graag hierbij nog

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen.

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen. Cristina Vasquez-Doorman is de oprichtster van Bocas Sanas, zij is op het idee gekomen om een stichting op te richten voor kinderen die last van gebitsproblemen. Cristina komt zelf uit de Dominicaanse

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Donderdag 22 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Wereldwaterdag - Basisschool Heiende, Lokeren Geachte directeur en leerkrachten, Geachte burgemeester

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

Dagelijks melk en brood voor 21 leerlingen uit onze armste families Winterkleding voor 325 kinderen in december/januari

Dagelijks melk en brood voor 21 leerlingen uit onze armste families Winterkleding voor 325 kinderen in december/januari Beste allen, Het afgelopen half jaar heb ik wederom voor S4KI in Varanasi, India mogen werken aan onze doelstellingen. Ik kijk terug op een goede periode vol vooruitgang. Dit is de eerste periode waarin

Nadere informatie

Nummer 2, juni *Alle reis- en verblijfkosten zijn uit privémiddelen bekostigd, zodat alle donaties optimaal gebruikt worden.

Nummer 2, juni *Alle reis- en verblijfkosten zijn uit privémiddelen bekostigd, zodat alle donaties optimaal gebruikt worden. Nummer 2, juni 2014 In het eerste halfjaar van 2014 hebben er in Togo een aantal activiteiten plaatsgevonden waarover wij u willen informeren. Zo is er o.a. een bedrijfje met maïsmolen opgestart, is er

Nadere informatie

Jaaroverzicht Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006!

Jaaroverzicht Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006! Jaaroverzicht 2006 Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006! www.kiranfonds.nl E-mail: info@kiranfonds.nl Bankrek. 10.90.78.780 Tel. 053 5729953 Wat doet het Kiran Fonds? Het Kiran Fonds is opgericht

Nadere informatie

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Unicef Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Inleiding Ik hou mijn spreekbeurt over Unicef omdat ik het een mooi onderwerp vind en het kinderen helpt die in nood zijn en niet naar school

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia

Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia Dit project is mogelijk gemaakt door een gift van de Dorpsschool te Bathmen. Dankzij deze gift beschikt de Ooffa school in Wolaita nu

Nadere informatie

Stichting Dhonden. Nieuwsbrief nr

Stichting Dhonden. Nieuwsbrief nr Stichting Dhonden Nieuwsbrief nr. 11 2016 Stichting Dhonden verleent praktische steun aan Tibetaanse vluchtelingen in India. Deze nieuwsbrief is bedoeld om donateurs en andere geïnteresseerden op de hoogte

Nadere informatie

Charilove NL Over de Nieuwsbrief

Charilove NL Over de Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F L E N T E 2 0 1 0 Charilove NL Over de Nieuwsbrief Het bestuur houdt u minstens twee maal per jaar op de hoogte van de activiteiten van Charilove in Nederland en in Nigeria. U ontvangt

Nadere informatie

Schoolresultaten. Chiang mai, september 2014.

Schoolresultaten. Chiang mai, september 2014. Chiang mai, september 2014. Schoolresultaten In de laatste nieuwsbrief heb ik vermeld dat er 10 kinderen/jongeren examen zouden doen en vervolgens bekijken, wat voor hen het vervolgtraject zou zijn. Hier

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten,

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten, Holland address: c/o J.W. de Rijke Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet Telefoon +31 181 661451 of +31 10 2831105 Email: jan.derijke@nl.rmi-global.com ABN AMRO bank 50.07.96.009 ING bank 68.20.43.486 Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 1 STICHTING. "Dank u voor het waarmaken van mijn droom."

Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 1 STICHTING. Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 1 STICHTING "Dank u voor het waarmaken van mijn droom." . Stichting Wondem: verzorgt maandverband voor 500 schoolmeisjes ondersteunt meisjes met het mondig worden.

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren.

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren. Stichting Maya School Guatemala nieuwsbrief december 2007 2003 Op de voorgrond de Padres de Familias, trots en blij met de school. De twee staande mannen hebben hun opleiding aan het Centro Educativo Comuniario

Nadere informatie

Samenwerkingsprojecten in Nepal

Samenwerkingsprojecten in Nepal Jaarverslag 2016 1 Inleiding In dit verslag kunt u lezen welke activiteiten Stichting Chimding, al dan niet in samenwerking met andere organisaties, in 2016 heeft uitgevoerd. Naast dit inhoudelijk jaarverslag

Nadere informatie

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen 1 of 5 25/06/2015 20:54 Share Forward Digitaal Beste vrienden van Hellabeem, Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Helène

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Aqua Vivenda Nr. 28, najaar 2011.

Nieuwsbrief Stichting Aqua Vivenda Nr. 28, najaar 2011. Nieuwsbrief Stichting Aqua Vivenda Nr. 28, najaar 2011. Uw gift is welkom op rekening 3454660 t.n.v. de postbank o.v.v. Stichting Aqua Vivenda s-hertogenbosch. Een mooi initiatief Elk jaar zetten de leerlingen

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Nieuwsbrief community 3/4

Nieuwsbrief community 3/4 Nieuwsbrief community 3/4 " # $ "" % ' ( Pagina 1 )* ' + ',-'.' %/ 0% 11# ' ' +2 ) +.1# 1 3- ' 0+ 4 454664230 leden. -, #7, # 8) 7 * Je kunt natuurlijk ook op onze pagina kijken bij forum. % '" () * "#$

Nadere informatie

Inhoud nieuwsbrief: 1: Kerstmaaltijd 2: Samen eten 3: Muziek en dans. 4. Kerstkaartjes lezen 5. Merry Christmas taart! 6. Spelletjes spelen!

Inhoud nieuwsbrief: 1: Kerstmaaltijd 2: Samen eten 3: Muziek en dans. 4. Kerstkaartjes lezen 5. Merry Christmas taart! 6. Spelletjes spelen! Nieuwsbrief 7 Stichting Jammajammi ~ Samen werken aan een toekomst voor de kinderen van weeshuis Sunrise in Nepal ~ Inhoud nieuwsbrief: - Nieuws van de Sunrise kinderen - De nieuwe Jammajammi website -

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

Eerste verjaardag Stichting WATER

Eerste verjaardag Stichting WATER 1 November 2008 Tweede nieuwsbrief Eerste verjaardag Stichting WATER Een jaar geleden zaten een tweetal leden van onze vriendengroep bij de notaris en de oprichting van de Stichting WATER werd een feit.

Nadere informatie

Schoon water voor iedereen?

Schoon water voor iedereen? Doelen Kerndoel 43: De leerlingen leren hoe je weer en klimaat kunt beschrijven met behulp van temperatuur, neerslag en wind. Kerndoel 47: De leerlingen leren de ruimtelijke inrichting van de eigen omgeving

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

Stichting Karibu ANBI geregistreerd

Stichting Karibu ANBI geregistreerd Stichting Karibu ANBI geregistreerd Ambassadeur: Rik Felderhof Voorzitter Comité van aanbeveling: Mr. A.A.M. van Agt Piksenweg 19A 7645 BC Hoge Hexel Lezingen/info: tel. 0546 697 188 Internet: marjantieberink@gmail.com

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

Stichting Het Goede Doel Nieuwsbrief maart 2014

Stichting Het Goede Doel Nieuwsbrief maart 2014 In deze nieuwsbrief vind u achtereenvolgens informatie over: - Bestuur SHGD zoekt jou! - Hoe kan ik donateur worden? - SHGD gaat digitaal..www.shgd.nl - Spinningmarathon 2013 nieuw recordbedrag of? - Plan

Nadere informatie

Prof. Heymans. Wij werken samen om de droom van Wondem waar te maken!

Prof. Heymans. Wij werken samen om de droom van Wondem waar te maken! Prof. Heymans Wij werken samen om de droom van Wondem waar te maken! Meer kansen voor talentvolle weesstudenten Stichting Wondem ondersteunt meer dan tien talentvolle weesstudenten uit Mezezo, Ethiopië.

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei - oktober 2013

NIEUWSBRIEF mei - oktober 2013 NIEUWSBRIEF mei - oktober 2013 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 5 oktober 2013 Beste vrienden van Stichting

Nadere informatie

Stichting Prithipura Infant Home Son

Stichting Prithipura Infant Home Son Secretariaat: Vendelier 16 5684 GC Best K.v.K.: S 41088775 tel: 0499-395403 Postbank Son: 3530726 e-mail:john@prithipura.com Rabobank Son: 103478825 www.prithipura.com www.prithipura.org Jaarverslag 2011

Nadere informatie

Stichting Smile on a Face Kampakker PL Breda JAARVERSLAG 2016

Stichting Smile on a Face Kampakker PL Breda JAARVERSLAG 2016 Stichting Smile on a Face Kampakker 2 4813PL Breda info@smileonaface.nl 076-5227114 JAARVERSLAG 2016 www.smileonaface.nl Inhoud Woord van de voorzitter... 3 1. Verslag van het bestuur... 3 1.2 Activiteiten...

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019 Beleidsplan Stichting A voor Afrika Juni 2019 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene gegevens... 3 3. Missie en visie... 4 4. Doelstelling... 4 3.1. Mayoka Primary School Tanzania... 4 3.2. Noodhulp

Nadere informatie

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen.

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen. Nummer 6 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl.

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl. Nummer 8 Juni 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: 3183491 Beste Mensen, Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan:

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan: Nummer 2 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Dit is alweer de tweede nieuwsbrief van dit jaar. Wij

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Visie... 4 4. Werkwijze... 4 5. Terugblik 2017... 5 6. Toezicht... 7 7. Vooruitkijken...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Toen jullie de vorige nieuwsbrief ontvingen (eind november), was de grote vakantie net begonnen in Oeganda. De kinderen zijn dan twee maanden vrij.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stiching Community Muona Malawi. oktober 2014

Nieuwsbrief Stiching Community Muona Malawi. oktober 2014 Nieuwsbrief Stiching Community Muona Malawi oktober 2014 De laatste nieuwsbrief was van een jaar geleden en we willen jullie graag op de hoogte houden van wat er in de tussentijd is gebeurd, want in januari

Nadere informatie

Appeltje van Oranje 17 januari 2014. MeeleefGezin: Samen meer! Voor 0 t/m 4 jarigen

Appeltje van Oranje 17 januari 2014. MeeleefGezin: Samen meer! Voor 0 t/m 4 jarigen Appeltje van Oranje 17 januari 2014 MeeleefGezin: Samen meer! Voor 0 t/m 4 jarigen Achtergrond / aanleiding van het inibabef GGz prakbjk en onderzoek (P.van der Ende, 2011-2013): Kind groeit liefst op

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2008

Financieel Jaarverslag 2008 Financieel Jaarverslag 2008 Inhoud 1) Voorwoord van de voorzitter... 3 2) Inleiding... 4 3) Balans... 5 4) Resultaten rekening... 6 5) Toelichting op de balans en resultatenrekening... 7 6) Verslag kascommissie...

Nadere informatie

Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017

Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017 Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017 Bezoek Wim en Gertie Dohmen aan SOID in Cambodja Beste mensen, Hierbij ons jaarlijkse verslag van ons verblijf bij SOID in Cambodja in de periode van 15 25 januari 2017.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

Wandelen voor Water 2013

Wandelen voor Water 2013 Wandelen voor Water 2013 Eerst maar even voorstellen Frank van Batenburg Ondernemer: Bedrijfskundig Bureau Gastles over WATER Powerpoint, filmpjes, interactief met opdrachten Vragen mag je direct stellen

Nadere informatie

Beste mensen, lieve vrienden

Beste mensen, lieve vrienden S P O N S O R B R I E F Beste mensen, lieve vrienden Eind april gaat Marlies weer naar Nepal. Praten over de voortgang van Aamaghar en vooral genieten van alle kinderen, die ze in haar hart gesloten heeft.

Nadere informatie

1 januari 2014 STICHTING VACT BELEIDSPLAN

1 januari 2014 STICHTING VACT BELEIDSPLAN 1 januari 2014 STICHTING VACT BELEIDSPLAN Inleiding Stichting Vrienden van Amani Center Nederland (VACT) is opgericht door Mariëlle Frijters in 2004, na haar verblijf van 8 maanden als vrijwilliger, om

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Benjamin. Nieuwsbrief Week 25 + 26 + 27 + 28

Nieuwsbrief Benjamin. Nieuwsbrief Week 25 + 26 + 27 + 28 Nieuwsbrief Benjamin Campaign Preview HTML Source Plain-Text Email Details Nieuwsbrief Week 25 + 26 + 27 + 28 Shan-kinderen stellen zich op voor lunch Veroordeling naar een arme zwerver Toen ik in de middag

Nadere informatie

I n h o u d. Oude Delft 36 2611 CC Delft Nederland +31 (0)15 2120021 www.madameouaga.nl info@madameouaga.nl KvK 27301261 bank: 22 58 85 255

I n h o u d. Oude Delft 36 2611 CC Delft Nederland +31 (0)15 2120021 www.madameouaga.nl info@madameouaga.nl KvK 27301261 bank: 22 58 85 255 Jaarverslag 2007 I n h o u d Oude Delft 36 2611 CC Delft Nederland +31 (0)15 2120021 www.madameouaga.nl info@madameouaga.nl KvK 27301261 bank: 22 58 85 255 Bestuursverslag Doelstelling 3 Kennismaking in

Nadere informatie

Chiang mai, september 2012. Nieuwe stichting

Chiang mai, september 2012. Nieuwe stichting Chiang mai, september 2012 Nieuwe stichting In een van de vorige nieuwsbrieven heb ik u geïnformeerd over de noodzaak om ook in Thailand een eigen stichting op te richten. Wij zijn hiermee gestart in het

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 12 mei 2015

NIEUWSBRIEF 12 mei 2015 NIEUWSBRIEF 12 mei 2015 Stand van zaken bij SOID en Veal Village School in Siem Reap, Cambodja SOID s Veal Village School Beste mensen, In deze Nieuwsbrief willen we jullie in het kort informeren over

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Thomas. Contactgegevens:

Jaarverslag 2014. Stichting Thomas. Contactgegevens: Jaarverslag 2014 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas Terrahof 13, 5044 RM Tilburg T: 06 1230 1226 E: info@stichting-thomas.nl W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN: 009740235

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en donateurs Zoetermeer, januari 2017

Lieve familie, vrienden en donateurs Zoetermeer, januari 2017 Lieve familie, vrienden en donateurs Zoetermeer, januari 2017 Allereerst natuurlijk de allerbeste wensen voor 2017! Zo aan het begin van het jaar is een mooi moment om even terug te kijken naar het bezoek

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2017 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2017 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 2. Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 2. Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 2 Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Het eerste project was de bouw van de schoolbibliotheek in 2012. Dat heeft Stichting Wondem samen uitgevoerd met Partners

Nadere informatie

Wat is het King David Schoolfonds? Wat doen we met uw bijdragen? Financieel jaaroverzicht 2016

Wat is het King David Schoolfonds? Wat doen we met uw bijdragen? Financieel jaaroverzicht 2016 Wat is het King David Schoolfonds? Het King David Schoolfonds helpt kinderen in Rwanda die van de middelbare school dreigen te worden gestuurd omdat ze hun schoolgeld niet meer kunnen betalen. Ook helpt

Nadere informatie

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Bezoek Wim en Gertie Dohmen aan SOID in Cambodja Wij staan op het punt om ons bezoek aan SOID in Cambodja af te ronden en wij willen jullie graag informeren over

Nadere informatie