RSM ERASMUS UNIVERSITY ORGANISEREN MET OVERZICHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RSM ERASMUS UNIVERSITY ORGANISEREN MET OVERZICHT"

Transcriptie

1 RSM ERASMUS UNIVERSITY ORGANISEREN MET OVERZICHT

2 2 NEDERLANDSTALIG POST-ACADEMISCH PROGRAMMA VOOR BEDRIJFSKUNDIGEN MET ERVARING IN DE PRAKTIJK. UITGEBRACHT IN SAMENWERKING TUSSEN RSM ERASMUS UNIVERSITY EN STICHTING SEZEN Accredited by: Member of:

3 3 HAAK AAN EN ERVAAR! De 21 e eeuw is spectaculair begonnen. Het is snel duidelijk geworden dat de manier waarop we ORGANISEREN doelen stellen en die realiseren niet zomaar kan worden voortgezet. Hard werken aan het BEREIKEN VAN DOELEN en die steeds scherper formuleren, leidt paradoxaal genoeg vaak tot TEGENOVERGESTELDE RESULTATEN. Het begrip klantwaarde wordt in een organisatie ingevoerd en na verloop van tijd klagen klanten dat ze zich minder geholpen voelen dan voorheen. Kwaliteitssystemen worden opgezet en de kwaliteit binnen de organisatie gaat daarna zienderogen achteruit. Commerciële bedrijven en (semi-) overheidsinstellingen lopen vast door een overmaat aan regels, waar ook afnemers en burgers hinder van ondervinden. Doelen stellen en die realiseren is als vorm van organiseren tegen grenzen aangelopen. Het wordt steeds duidelijker dat organisaties die in de toekomst succesvol willen zijn het verschil moeten herontdekken tussen wat maakbaar en planbaar is en wat alleen als ordening in een context kan ontstaan. In die ontwikkeling krijgt theorie een ander gewicht. Het vertrekpunt verandert dan van denken naar waarnemen: wat neem ik waar, welke theorieën kan ik daarbij gebruiken en wat kan ik daar praktisch mee? Organiseren wordt binnenstebuiten gekeerd. Zo ontstaat ook ruimte om anders naar innovatie te kijken. Het aanboren van nieuwe markten, het ontwikkelen van nieuwe ideeën, het bereiken van bekende en onbekende klanten komt in een nieuw en inspirerend licht te staan. Hoe kom je daar? Wat vraagt het van een organisatie, van uw organisatie en van de mensen die daar werken? Dit praktijkgedreven programma beantwoordt deze vragen en helpt u op weg naar morgen.

4 4 PROGRAMMA VOOR WIE BIJ ORGANISEREN CONTEXT EN THEORIE WIL VERBINDEN In vrijwel elke organisatie is de INVLOED van landen, culturen en producten uit de hele wereld MERKBAAR. Azië, Midden-Europa en India zijn OPKOMENDE MARKTEN. Europa telt inmiddels 25 landen. Poolse arbeiders en ondernemers komen Nederland binnen, straks gevolgd door Bulgaren, Tsjechen, Slaven, Roemenen. MARKTEN zijn continu IN BEWEGING, de technologie verandert snel en de concurrentie is hevig. Bedrijven en instellingen die daar op willen INSPELEN, merken dat de GANGBARE MANIER VAN ORGANISEREN doelen stellen, afrekenen op harde resultaten, prestaties uitdrukken in getallen en geld, denken in korte termijnen NIET MEER TOEREIKEND is. Het gaat er nu meer dan ooit om inzicht te hebben in wat er voor de organisatie en haar klanten in volle omvang toe doet. Herkennen wat voor mensen betekenis heeft, herkennen van culturele verschillen is dan een eerste vereiste. En als je dat weet te vertalen naar vormen van organiseren die daarbij passen, leidt dat tot een inspirerende benadering vol nieuwe ideeën en mogelijkheden voor innovatie. THEORIE, TOEPASSINGEN EN EIGEN ERVARING Dit programma verbindt de praktijk met de theorie van organiseren. Actuele thema s uit organisaties zijn vertrekpunt. We gaan in op de vraag welke theorieën passen bij verschillende contexten en omstandigheden, hoe ontwikkel- en implementatietrajecten vorm kunnen krijgen en welke problemen te voorzien zijn. De praktijksituatie van de deelnemers staat centraal.

5 5 WAT LEERT U? DEELNEMERSPROFIEL Na afloop van het programma hebben de deelnemers: inzicht in de nieuwste ontwikkelingen in een aantal bedrijfskundige vakgebieden en de theoretische benaderingen die daaraan ten grondslag liggen; hun repertoire van vormen van organiseren uitgebreid. Ze kunnen verschillende vormen in hun eigen omgeving herkennen en bespreekbaar maken; een eigen oordeel leren ontwikkelen over de bruikbaarheid van manieren van organiseren en hoe die in verschillende contexten uitwerken; een verdieping en verbreding van hun vakkennis gerealiseerd, gecombineerd met een verhoging van hun waarnemingsvermogen, waarmee ze effectiever in hun eigen werkomgeving worden. Voor het herkennen van betekenis bij organiseren en het herkennen van de effecten van verschillende vormen van organiseren is veel plaats ingeruimd. Vragen als welke doelen en plannen zijn reëel en uitvoerbaar? komen aan de orde, evenals wat zijn de effecten van verschillende manieren van organiseren?, wat past, gelet op de context waarin ze zijn gedacht? en wat kan dan niet, waarom niet en kan het anders? Het programma richt zich op bedrijfskundigen die al enkele jaren werkzaam zijn in de praktijk. Ze zijn gewend om kritisch opbouwend naar verschillende vormen van organiseren te kijken. Ze hebben ontdekt wat het belang is van theorie voor de praktijk en hebben ervaren dat er minder maakbaar is dan gehoopt. Dat waarnemen en creativiteit er erg toe doen en rationaliteit dan niet meer hoofdzaak is. Ze willen dan ook kennis nemen van de nieuwste inzichten op het terrein van marketing, innovatie en management van verandering en zicht krijgen op de praktische bruikbaarheid daarvan. Deelnemers zijn op zoek naar verbreding in hun eigen manier van organiseren en verdieping van inzichten. Ze bouwen voort op hun huidige kennis en ervaring. Ze zijn geïnteresseerd hun eigen mogelijkheden te vergelijken met de eisen die aan de hoogste management- en bestuursniveaus gesteld worden. VOORWAARDEN OM AAN DIT PROGRAMMA DEEL TE NEMEN: Persoonlijke aspecten en eigen ontwikkeling komen aan de orde: wat zijn je ervaringen, beantwoordt de praktijk van organisaties en van organiseren aan de verwachtingen die je ervan had? Met welke vragen word je in je werk geconfronteerd? Welke kennis en vaardigheden zijn verder te ontwikkelen? In hoeverre passen de aangereikte inzichten in dit programma bij je huidige werkomgeving en op welke manier zijn die inzichten praktisch te maken? Wij garanderen een inspirerende, praktische opleiding, waarmee u verder kunt! Afgeronde Bedrijfskunde-opleiding op Masterniveau, of een daarmee te vergelijken theoretische achtergrond, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie of Bestuurskunde. Minstens 6 jaar werkervaring. Ervaring als leidinggevende.

6 6 OPBOUW VAN HET PROGRAMMA BEGINMODULE De eerste module is een kennismaking tussen deelnemers en docenten en met de leervormen die in dit programma gebruikt worden. Er wordt een introductie gegeven in vormen van organiseren, waarbij aandacht is voor de vraag hoe deze vormen in de praktijk te herkennen zijn. De idee hierachter is dat ieder mens op een eigen, karakteristieke manier betekenis geeft aan de omgeving. Die manier van kijken is te herkennen in de wijze waarop iemand organiseert. In verschillende omstandigheden zijn verschillende vormen van organiseren passend. Deelnemers reflecteren op de manier waarop ze zelf organiseren en als manager of specialist optreden en in de wereld staan. CENTRALE THEMA S IN BLOKVORM Door actuele thema s vanuit verschillende vakgebieden te belichten, worden de deelnemers op het niveau gebracht dat essentieel is om bedrijfsprocessen in hun totaliteit te begrijpen en daarbinnen te functioneren. Het programma ontwikkelt zich rond de volgende centrale thema s: 1. Klanten over de gehele wereld 2. Controle over het doen en laten van de organisatie 3. Leiderschap, creativiteit en innovatievermogen Themablokken Voor elk thema worden, in blokken van twee dagen, theorieën, methoden en perspectieven aangedragen. Deelnemers toetsen deze aan hun eigen praktijkervaring en onderzoeken, in onderlinge discussie, de praktische relevantie ervan. Tijdens de themablokken worden inhoudelijke bijdragen geleverd door afwisselend organisatie-deskundigen, marketingspecialisten en specialisten op het gebied van verandermanagement, innovatiemanagement en cross cultural management. Kennis uit elk van deze disciplines helpt de deelnemers bij vraagstukken over bijvoorbeeld relatiebeheer, klantwaarde, controle over de organisatie, verantwoording van activiteiten, creativiteit en innovatievermogen. Voorafgaand aan het programma wordt uitvoerig met elke deelnemer diens praktijksituatie besproken. Vraagstukken die daarin aan de orde komen worden gebruikt als ingang voor de theoretische invulling van elk themablok. Dit garandeert een degelijke aansluiting tussen praktijk en theorie.

7 7 Eigen cases In de twee weken volgend op elk blok worden eigen cases uitgewerkt, die betrekking hebben op bijvoorbeeld: een vraagstuk van de deelnemer dat gerelateerd is aan het centrale thema; het analyseren van een trend met betrekking tot dit thema en het in kaart brengen van de gevolgen hiervan voor eigen werkzaamheden. Reflectiedagen Ieder blok wordt afgesloten met een dag waarop de cases van de deelnemers behandeld worden. Onder andere de reikwijdte van de theorieën, methoden en technieken komen aan de orde. Wat mag je ervan verwachten? Waar komen ze tot hun recht, waar niet? Welke interventievaardigheden heb je in je eigen organisatie nodig? SLOTMODULE LEERFILOSOFIE Wij zorgen ervoor dat de deelnemers in interactieve colleges kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op de genoemde vakgebieden, inclusief de onderliggende, vaak impliciete benaderingen die daarbij gehanteerd worden. In deze vormgeving wordt de casuïstiek van elke deelnemer een leeromgeving zowel voor de cursist zelf als voor de anderen. De vorm van doceren is een afwisseling tussen modereren en lesgeven, tussen luisteren, discussie en doen. In de slotmodule gaat het over de vraag: Hoe kun je op overzichtsniveau opereren? Er worden verbindingen gelegd tussen de thema s, disciplines en verschillende manieren van organiseren die daarbinnen gehanteerd worden. De nadruk ligt hier op de deelnemer van wie verwacht wordt dat hij of zij in zijn organisatie theorieën toepast, informatie bruikbaar maakt, doet. In de themablokken is de eerste stap waarnemingsvermogen vergroten, kennis en inzicht vergaren gezet. Het kunnen handelen in overeenstemming met die inzichten is echter weer een hele ronde verder en vraagt om het afbreken van oude patronen en het opbouwen van nieuwe ervaringen. Hoe wordt daar in organisaties mee omgegaan? Er wordt stilgestaan bij de etalage van mogelijkheden die zich aan de deelnemers aandient na het doorlopen van dit programma. S

8 8 CENTRALE THEMA S THEMA 1 KLANTEN OVER DE GEHELE WERELD Afstanden worden relatief al maar kleiner, grenzen van markten en segmenten vervagen, de wereld is één grote markt. Je ervaart dat klanten machtige spelers zijn, die in hoog tempo informatie uitwisselen en rationele besluiten kunnen nemen. Tegelijkertijd merk je hoe belangrijk persoonlijke relaties blijven, dat mensen lang niet altijd rationele afwegingen maken. Dat klanten uit eigen land een bijzondere plaats innemen. En dat allerlei niet-rationele verbanden spelen die er zijn voor klanten, medewerkers en organisatie op verschillende manieren toe doen. Er is groeiende aandacht voor de individuele klant. Het veroveren van marktaandeel, gebaseerd op transacties met doelgroepen en anonieme leden daarbinnen, maakt plaats voor het veroveren van klantaandeel: het opbouwen en onderhouden van relaties met individuele afnemers, het langer vasthouden van klanten. Partnerbedrijven spelen een steeds belangrijkere rol in het scheppen en leveren van waarde voor de klant. Concurrentie vindt plaats tussen samenwerkings-netwerken, in plaats van tussen afzonderlijke bedrijven. En traditionele rolpatronen van organisaties en klanten doen er steeds minder toe. Relatiemarketing, databasemarketing, customer relationship management en permissiemarketing: de discussie gaat niet meer over het belang van hechte relaties met afnemers, maar over hoe klantwaarde, klantvriendelijkheid en afnemer-leverancier relaties passend invulling kunnen krijgen. Welke vormen worden in jouw werkomgeving toegepast? En passen die bij jullie klanten? Wat betekent dit voor de opstelling en het opereren van je eigen organisatie?

9 9 THEMA 2 CONTROLE OVER HET DOEN EN LATEN VAN DE ORGANISATIE THEMA 3 LEIDERSCHAP, CREATIVITEIT EN INNOVATIEVERMOGEN Systemen om bedrijfsprocessen door te lichten, effecten te meten en resultaten onderling te vergelijken, zijn niet meer uit organisaties weg te denken. Rapportagestelsels zijn steeds vaker basis om beleid mee te ontwikkelen, waarbij beleidsdoelen zo geformuleerd moeten worden, dat ze meetbaar zijn. Dit leidt tot spanning als bepaalde effecten niet meetbaar zijn, of als informatie wordt gebruikt in competitie tussen afdelingen binnen een organisatie. Welke zaken zijn zinvol om te meten en in cijfers om te zetten? En wanneer kan dat niet? Er is vandaag de dag hernieuwde belangstelling voor het fenomeen leiderschap. Waarnemen en het herkennen van betekenissen zijn kwaliteiten waarop steeds sterker een beroep zal worden gedaan. Net als het kunnen zien van ontwikkelingen en het kunnen omgaan met paradoxen. Door meer en anders te gaan waarnemen, verhoog je het vermogen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Tegelijkertijd ontwikkel je het overzicht om te kunnen beoordelen wanneer je juist moet vasthouden aan de essentie en de geschiedenis van de organisatie. Er is een belangrijke tendens om management accountingtechnieken te gebruiken voor het toetsen van beleid. Internationale wet- en regelgeving, corporate governance, duurzaam ondernemen: steeds meer worden bedrijven gedwongen verantwoording af te leggen over hun handelen. Maar wat is de betekenis van de getallen in die rapporten? Wat meten rapportagestelsels eigenlijk? Wie bepaalt wanneer stelsels voldoende criteria bevatten om de realiteit te kunnen beschrijven? Meten ze wat wij denken dat ze meten en hoe gaan we daarmee om? Op welke terreinen wordt management accounting in jouw organisatie toegepast en welke nevenaspecten kun je hiermee verbinden? Kun je het gebruik van management accounting zien als kwaliteitstoets voor een organisatie? De beantwoording van de grotere behoefte aan cijfermatige onderbouwing, maar ook de vraag in hoeverre dat mogelijk is en zinvol, is een belangrijk onderwerp van discussie. Het temp van vernieuwing en veroudering van ideeën, producten en diensten is zeer hoog. Voor organisaties is het steeds belangrijker om onderscheidend te zijn. Het vermogen creatief en innovatief te handelen is wezenlijk. Maar vaak zie je dat innovatie in een wetenschappelijk of functioneel kader wordt geplaatst, waardoor je juist de essentie van innovatie creativiteit en inspiratie kwijtraakt. Hoe houdt een organisatie haar kern overeind, en blijft ze tegelijkertijd bij de volle dynamiek van haar omgeving passen? In welke omgevingen komen creativiteit en innovatievermogen tot hun recht? Hoe worden ze gestimuleerd, respectievelijk afgebroken? En hoe kun je creativiteit verbinden met rationaliteit, zonder inspiratie en nieuwe ideeën in de kiem te smoren? Innovatie en verandering zijn onlosmakelijk verbonden. Hoe ga je om met veranderingen: worden ze van bovenaf bedacht en vervolgens geïmplementeerd? Of ontstaan ze in de omgeving of in de organisatie zelf? Hoe herken je dat en hoe kun je dat in een bestaande organisatiecontext integreren

10 10 DOCENTEN Prof.ir. Wim van Dinten is bijzonder hoogleraar Bedrijfskunde aan de RSM Erasmus University en een van Nederlands meest vooraanstaande denkers. Wim van Dinten koppelt een zeer rijke praktijkervaring als o.m. directeur automatisering en directeur strategie bij de Rabobank, aan vernieuwende theorievorming. De problemen die hij tegenkwam in zijn werk hebben geleid tot het boek Met gevoel voor realiteit, een van de meest invloedrijke boeken op het gebied van organiseren die de laatste jaren zijn verschenen. Wim van Dinten is een eminent docent. Prof.dr. Roel in t Veld is hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht, hoogleraar aan de Open Universiteit en bijzonder hoogleraar Organisatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. Roel in t Veld is een zeer gerenommeerd denker die vele functies en commissariaten heeft bekleed in overheid en bedrijfsleven, zoals directeurgeneraal en staatssecretaris bij het ministerie van O&W, senior-consultant bij Berenschot, lid van de raad van toezicht Nederland Kennisland en rector bij Sioo. In al deze functies heeft hij steeds de verbinding gelegd tussen wetenschap en praktijk. Roel in t Veld heeft talloze publicaties op zijn naam staan en is een veel gevraagd spreker en docent. Ir. Ton Roodink is als wetenschappelijk docent verbonden aan RSM Erasmus University. Hij doceert management van verandering en geeft vooral colleges aan studenten die al ettelijke jaren praktijkervaring hebben. Daarnaast verricht hij als zelfstandige organisatieonderzoek en geeft hij organisatieadvies aan voornamelijk technisch georiënteerde organisaties. Ton Roodink is onlangs door studenten van de Parttime Opleiding gekozen tot docent van het jaar. Dr. Wim van den Goorbergh is werkzaam als bestuurder en toezichthouder in het bedrijfsleven, het onderwijs en de culturele sector. Hij begon zijn loopbaan als docent aan de Universiteit van Tilburg en bekleedde daarna ruim twintig jaar leidinggevende posities bij Rabobank Nederland, laatstelijk als CFO en plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur. Als commissaris heeft hij onder meer ervaring bij Robeco, Interpolis, TIAS Business School, Bank Nederlandse Gemeenten en NIB Capital. Zijn vermogen om complexe maatschappelijke en organisatorische ontwikkelingen helder te verwoorden, te voorzien van een theoretische basis en inzichtelijk te maken door aansprekende voorbeelden, maken Wim van den Goorbergh tot een gewaardeerd docent. Drs. Ferna Botter is gevestigd als zelfstandig adviseur en docente. Zij heeft gedurende vele jaren functies bekleed met een beleidsmatig en strategisch karakter op het gebied van marketing. Ferna Botter is een expert op dit gebied en legt momenteel de laatste hand aan haar proefschrift met als onderwerp hoe maatschappelijk ondernemen en marketing met elkaar in betrekking staan. Haar colleges zijn buitengewoon helder en praktisch relevant. VERANTWOORDELIJKHEID VOOR DE INRICHTING EN UITVOERING VAN DIT PROGRAMMA Prof.ir. Wim van Dinten, bijzonder hoogleraar Bedrijfskunde aan de RSM Erasmus University Mr. Henny van de Schraaf, directeur van de Sezen Academie

11 11 PRAKTISCHE INFORMATIE INSCHRIJVING Een inschrijfformulier is te downloaden op Een intakegesprek maakt deel uit van de inschrijfprocedure. INFORMATIE Voor meer informatie kunt u terecht bij Alumni Relaties Bedrijfskunde, telefoon , alumni@rsm.nl. DUUR EN TIJDSTIPPEN Het programma beslaat 17 dagen in 20 weken. De eerste bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 3 februari De afsluitende bijeenkomst is op zaterdag 17 juni De cursusdagen zijn van 9:00 tot 17:00 uur. Een substantieel deel daarvan (7 dagen) is gepland op een zaterdag. DEELNEMERS EN ACHTERGRONDEN Het aantal deelnemers is maximaal 20. VOERTAAL Nederlands CURSUSPRIJS De cursusprijs bedraagt 9.880,- exclusief BTW. In dit bedrag zijn de kosten voor literatuur, lunches en slotdiner inbegrepen. LOKATIE De bijeenkomsten vinden plaats in het T- gebouw op de Woudestein-campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De slotdag zal plaatsvinden bij Stichting Sezen in Wijk bij Duurstede. CERTIFICAAT Na het afronden van het programma ontvangen deelnemers een certificaat. Voorwaarde is actieve deelname aan de bijeenkomsten. ANNULEREN De organisatie behoudt zich het recht voor het programma bij onvoldoende deelname niet te laten doorgaan.

12 12 SAMENWERKINGSVERBAND RSM ERASMUS UNIVERSITY EN STICHTING SEZEN In het kader van LIFE LONG LEARNING streeft RSM Erasmus University ernaar haar alumni te begeleiden bij hun carrière en de stappen daarin. RSM Erasmus University werkt in deze POST- ACADEMISCHE PROGRAMMA S samen met Stichting Sezen, die theorieën steeds op PRAKTISCHE RELEVANTIE toetst en deelnemers vanuit een PERSOONLIJKE INSTEEK begeleidt. Vanuit die samenwerking ontstaan programma s met een nieuw evenwicht tussen praktisch en cognitief leren. RSM Erasmus University Burgemeester Oudlaan 50, T PA Rotterdam Phone: +31 (0) Fax: +31 (0) alumni@rsm.nl Website: Stichting Sezen Muntstraat AJ Wijk bij Duurstede Phone: +31 (0) Fax: +31 (0) info@stichting-sezen.nl Website: About RSM Erasmus University Committed to being an international centre of excellence for management education and research, RSM Erasmus University is the business school of Erasmus University Rotterdam. Consistently ranked among the top business schools in the world, RSM Erasmus University is renowned for its international character and innovative programmes. To empower the business leaders of tomorrow with the skills and knowledge they need to face global competition and the complexities of modern business. RSM Erasmus University has developed an extensive array of degree and executive education programmes.

13

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Development & Innovatie De Post HBO opleiding Development & Innovatie duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Verandermanagement & Leadership De cursus Verandermanagement & Leadership duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY EXECUTIVE EDUCATION AND ORGANISATIONAL DEVELOPMENT SAVE THE DATE 5 JUNI 14:00-17:30 RSM Open Programmes UITNODIGING 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Manager van nu... maar vooral van morgen

Manager van nu... maar vooral van morgen Manager van nu... maar vooral van morgen Leidinggeven met inhoud en in verbinding, met inspiratie, energie en plezier, en dat binnen je organisatie mogelijk maken Er kan zoveel meer Uitgaan van klanten,

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Post-Master Indirecte Belastingen 2017

Post-Master Indirecte Belastingen 2017 Post-Master Indirecte Belastingen 2017 WELKOM BIJ EFS, ERASMUS UNIVERSITY ROTTERDAM Europese Fiscale Studies (EFS) is een samenwerking van de secties fiscaal recht en fiscale economie van de Erasmus Universiteit

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus IT & Process Management De cursus IT & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers

Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers The European professional practice qualification for public service leaders Inschrijving vóór 1 juli 2016 = 10% korting op inschrijvingskosten

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Verandermanagement & Leadership De Post HBO opleiding Verandermanagement & leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Agile & Scrum Projectmanagement De cursus Agile & Scrum Projectmanagement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO IT & Process Management De Post HBO opleiding IT & Process Management duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

De leergang LHBM start bij voldoende belangstelling (minimaal acht deelnemers). Het streven is de leergang minimaal één maal per jaar te houden.

De leergang LHBM start bij voldoende belangstelling (minimaal acht deelnemers). Het streven is de leergang minimaal één maal per jaar te houden. Deelnemers aan deze leergang verbreden hun kennis op verschillende bedrijfskundige domeinen en passen deze direct toe in hun eigen werkomgeving. Aan het eind van de leergang zijn de kosten van de opleiding

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Business Development & Leiderschap De cursus Business Development & Leiderschap duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

MASTERCLASS TOEZICHT, EFFECTMETING EN COMMUNICATIE

MASTERCLASS TOEZICHT, EFFECTMETING EN COMMUNICATIE MASTERCLASS TOEZICHT, EFFECTMETING EN COMMUNICATIE NYENRODE TOEZICHT ACADEMIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Het functioneren van toezicht en toezichthouders staat in het middelpunt van de politieke

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM GROEI NAAR EEN SLEUTELPOSITIE

LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM GROEI NAAR EEN SLEUTELPOSITIE LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM GROEI NAAR EEN SLEUTELPOSITIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 HET PROGRAMMA HEEFT ERTOE GELEID DAT IK EEN DUIDELIJKE STIP OP DE HORIZON HEB KUNNEN PLAATSEN EN DAT IK VOOR MIJZELF

Nadere informatie

Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD. master city developer

Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD. master city developer Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD master city developer Ontwikkel een eigen visie Werk je in stedelijke gebiedsontwikkeling of herstructurering dan is de MCD opleiding voor jou een

Nadere informatie

MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING

MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Door digitalisering en automatisering wordt de levenscyclus van diensten en producten steeds korter. Het

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE

MASTERCLASS STRATEGIE MASTERCLASS STRATEGIE BEGRIJP BETER DE STRATEGISCHE CONTEXT VAN JOUW ORGANISATIE EN VERGROOT JOUW STRATEGISCHE VAARDIGHEDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

Leadership in Project-Based Organizations: Dealing with Complex and Paradoxical Demands L.A. Havermans

Leadership in Project-Based Organizations: Dealing with Complex and Paradoxical Demands L.A. Havermans Leadership in Project-Based Organizations: Dealing with Complex and Paradoxical Demands L.A. Havermans LEADERSHIP IN PROJECT-BASED ORGANIZATIONS Dealing with complex and paradoxical demands Leiderschap

Nadere informatie

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT INZICHT, OVERZICHT EN VAARDIGHEDEN VOOR HET LEIDEN VAN VERANDERING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 VOORWOORD Ontwikkelingen in de omgeving en binnen organisaties worden complexer

Nadere informatie

Programma voor Commissarissen en Toezichthouders

Programma voor Commissarissen en Toezichthouders www.esaa.nl/governance Erasmus Governance Institute Erasmus School of Accounting & Assurance Programma voor Commissarissen en Toezichthouders Erasmus University Rotterdam Make it happen. Raad en daad Bestuurders

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Lean- & Proces Management De cursus Lean & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Tax Control voor Bestuurders

Tax Control voor Bestuurders www.esaa.nl Erasmus School of Accounting & Assurance Executive Program Tax Control voor Bestuurders Erasmus University Rotterdam Make it happen. Erasmus School of Accounting & Header Assurance Erasmus

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs!

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! In ons onderwijs staat de mens centraal, of het nu gaat om studenten of medewerkers, om ouders of werknemers uit het bedrijfsleven, jongeren of volwassenen. Wij zijn

Nadere informatie

Boost uw carrière. Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past. Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door

Boost uw carrière. Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past. Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door Boost uw carrière Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door Introductie Update uw kennis De wereld om ons heen verandert in een steeds hoger tempo. Hoe goed

Nadere informatie

Innoveren als avontuurlijke tocht

Innoveren als avontuurlijke tocht Innoveren als avontuurlijke tocht Innoveren als avontuurlijke tocht Oriëntatie op het gebied Omgaan met het onverwachte Het gebied doorgronden Zoeken naar doorwaadbare plekken Rust nemen en op kracht komen

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht High Level Toezicht VERGROTEN VAN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT Juist het bewust zijn van de eigen bril en context, de maatschappelijke

Nadere informatie

Innoveren en slimmer organiseren

Innoveren en slimmer organiseren Innoveren en slimmer organiseren SMZ Kennis en Innovatiebeurs 24 januari 2014 Prof. dr. Jaap Boonstra Inspiraties delen Verbeelding (en lef) Innovatiespots Samen innoveren Grenzeloos innoveren A 3 I =

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht De cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een

Nadere informatie

Sociaal ondernemerschap & de overheid. Prof. Dr. Mark van Twist

Sociaal ondernemerschap & de overheid. Prof. Dr. Mark van Twist Sociaal & de overheid Ondernemers zijn steeds vaker te vinden op de vervagende grenzen tussen markt, overheid en samenleving. Een ICT bedrijf met autistische werknemers met een Wajong-uitkering of een

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau Vrijdagen 1, 15 & 29 November 2013 Utrecht (Hotel NH Utrecht)

Nadere informatie

FOUNDATIONS OF CORPORATE GOVERNANCE

FOUNDATIONS OF CORPORATE GOVERNANCE FOUNDATIONS OF CORPORATE GOVERNANCE GOVERNANCE VOOR MANAGEMENT ASSISTANTS & EXECUTIVE ASSISTANTS NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING De ontwikkeling rond Corporate Governance staat de laatste jaren

Nadere informatie

Vernieuwing masterfase UU Inputsessies met studenten. Sessie 3 Keuzemogelijkheden en interdisciplinariteit

Vernieuwing masterfase UU Inputsessies met studenten. Sessie 3 Keuzemogelijkheden en interdisciplinariteit Vernieuwing masterfase UU Inputsessies met studenten Sessie 3 Keuzemogelijkheden en interdisciplinariteit Resultaten van inputsessie 10 juni 2014 Introductie Deze PowerPoint bevat de resultaten van de

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Inkoopmanagement & Procurement De Post HBO opleiding Inkoopmanagement & Procurement duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht.

Nadere informatie

MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Financieel Management & Leadership De Post HBO opleiding Financieel Management & Leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in

Nadere informatie

EXPERTS MEET THE. Seminars voor financials in de zorg WWW.BAKERTILLYBERK.NL/FINANCE4CARE DE ZORG: ANDERS DENKEN VOOR EFFICIËNTERE ZORG

EXPERTS MEET THE. Seminars voor financials in de zorg WWW.BAKERTILLYBERK.NL/FINANCE4CARE DE ZORG: ANDERS DENKEN VOOR EFFICIËNTERE ZORG MEET THE EXPERTS KENNISMAKING MET LEAN IN DE ZORG: ANDERS DENKEN VOOR EFFICIËNTERE ZORG DOOR DR. VINCENT WIEGEL OP 16 OKTOBER 2014 VERBINDENDE CONTROL DOOR MR. DR. HARRIE AARDEMA OP 6 NOVEMBER 2014 INKOOP

Nadere informatie

Veranderen als avontuurlijke tocht. PBLQ Jaap Boonstra 25 november 2013

Veranderen als avontuurlijke tocht. PBLQ Jaap Boonstra 25 november 2013 Veranderen als avontuurlijke tocht PBLQ Jaap Boonstra 25 november 2013 Opbouw Veranderen als avontuurlijke tocht Wat is er gaande in de wereld om ons heen Zijnswaarde en publieke waarde PBLQ Professionele

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Product Management De cursus Product Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties in Utrecht.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Human Resources Management & Leadership De Post HBO opleiding Human Resources Management & Leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Post HBO Branded Content Strategie

Post HBO Branded Content Strategie Post HBO Branded Content Strategie De Post HBO opleiding Branded Content Strategie duurt ongeveer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

DE VERANDEREXPEDITIE!

DE VERANDEREXPEDITIE! DE VERANDEREXPEDITIE! OP WEG NAAR EEN SUCCESVOL RESULTAAT Hands-on begeleiding voor de verandermanager Interselectgroup i.s.m dr. Marco de Witte (adviseur en veranderkundige) Visie op verandermanagement

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

NSOB Winter Course. Ambtelijk vakmanschap

NSOB Winter Course. Ambtelijk vakmanschap NSOB Winter Course Ambtelijk vakmanschap 17 & 18 januari 2019 Introductie & programma Ambtelijk vakmanschap. De term roept warme beelden op van in tradities geworteld handwerk, uitgevoerd door authentieke

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Masterclass Plan van Aanpak Schrijven De Masterclass Plan van Aanpak Schrijven duurt 1 dag en omvat 2 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen Vrouwen verschil is een leergang voor vrouwen die zich herkennen in de begrippen maatschappelijke betrokkenheid,

Nadere informatie

adviseren vanuit je kern

adviseren vanuit je kern adviseren vanuit je kern De wereld wordt er niet beter van, de werkomgeving wordt er niet ideaal van, maar je leert te roeien met de riemen die je hebt, te accepteren wat de kwaliteiten zijn waar je mee

Nadere informatie

Big data in de publieke sector. Leergang voor ervaren public controllers en professionals.

Big data in de publieke sector. Leergang voor ervaren public controllers en professionals. het Zijlstra Center for Public Control, Governance and Leadership www.hetzijlstracenter.nl Big data in de publieke sector Leergang voor ervaren public controllers en professionals Big data in de publieke

Nadere informatie

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT INZICHT, OVERZICHT EN VAARDIGHEDEN VOOR HET LEIDEN VAN VERANDERING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Ontwikkelingen in de omgeving en binnen organisaties worden complexer

Nadere informatie

PROFESSIONAL LEARNINg & DEvELOPMENT. MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement. de maakindustrie

PROFESSIONAL LEARNINg & DEvELOPMENT. MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement. de maakindustrie PROFESSIONAL LEARNINg DEvELOPMENT MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement In de maakindustrie MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement In de maakindustrie AMBITIE, ACTIE EN RESULTAAT IN INNOvATIE De Universiteit

Nadere informatie

Innovatie support gids

Innovatie support gids Innovatie support gids Uw gids naar resultaat 1 Uw gids naar resultaat Innovatief duurzaam drukwerk Het drukwerk van deze gids is uitgevoerd in waterloos offset met inkt op plantaardige basis, dit resulteert

Nadere informatie

In drie fasen naar een digitale organisatie

In drie fasen naar een digitale organisatie In drie fasen naar een digitale organisatie Volg deze unieke opleiding voor professionals en organisaties die succesvol willen zijn in hun digitale transformatie. Fase 1 EIM Practitioner De basis: een

Nadere informatie

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS!

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! (0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! Het lijkt alsof iedereen iets van jou nodig heeft. Je opdracht- of werkgever zit je achter de broek over deadlines, je mailbox ontploft

Nadere informatie

Executive Course Health Service Excellence

Executive Course Health Service Excellence EXPERTISECENTRUM ZORGLOGISTIEK instituut Beleid & Management Gezondheidszorg 2 juni - 30 juni - 1 september + symposium Executive Course Health Service Excellence Introductie De executive course health

Nadere informatie

Woningcorporaties Besturen met een kernopdracht

Woningcorporaties Besturen met een kernopdracht www.esaa.nl Executive Program Woningcorporaties Besturen met een kernopdracht Erasmus University Rotterdam Make it happen. Erasmus School of Accounting & Assurance Woningcorporaties: besturen met een kernopdracht

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

Leiders op koers. Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters.

Leiders op koers. Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters. Leiders op koers Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters mensenkennis Algemene introductie Dit leiderschapsprogramma is ontstaan door en voor

Nadere informatie

MODULAIR EXECUTIVE MBA

MODULAIR EXECUTIVE MBA MODULAIR EXECUTIVE MBA BUSINESS & IT FOOD & INNOVATION PUBLIC & PRIVATE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE Wil je jezelf blijven ontwikkelen terwijl je ook een druk professioneel en sociaal leven hebt? Zoek je

Nadere informatie

MASTERCLASS PROFESSIONAL FUTURE STRATEGIST

MASTERCLASS PROFESSIONAL FUTURE STRATEGIST MASTERCLASS PROFESSIONAL FUTURE STRATEGIST WORDT IN SLECHTS 4 DAGEN OPGELEID TOT TOEKOMSTSTRATEEG NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING INSPELEN OP EEN SNEL VERANDERENDE TOEKOMST Bedrijven, overheden

Nadere informatie

Leergang Regiegemeente worden: effectiever (be)sturen

Leergang Regiegemeente worden: effectiever (be)sturen Leergang Regiegemeente worden: effectiever (be)sturen De gemeentelijke regierol Veel gemeenten ontwikkelen zich vandaag de dag tot regiegemeente. Dat betekent veelal dat ze meer taken uitbesteden, waarbij

Nadere informatie

Sales en Account Management

Sales en Account Management Talent program Het Instituut voor (ISAM) is gespecialiseerd in academische sales opleidingen, masterclasses en seminars voor de ambitieuze sales professional. Het ISAM is opgericht in 1996 en verbonden

Nadere informatie

Word strategisch business partner via de CPM-Academy.

Word strategisch business partner via de CPM-Academy. UNIEKE LEERGANG VOOR MANAGERS EN HR PROFESSIONALS Word strategisch business partner via de CPM-Academy. LEERGANG 2015-2016 Powered by: Word strategisch business partner via de CPM-Academy EEN UNIEKE LEERGANG

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

Internationale kansen voor het MKB: HBO slaat een brug. Louise van Weerden Enschede, 12 Juni 2013

Internationale kansen voor het MKB: HBO slaat een brug. Louise van Weerden Enschede, 12 Juni 2013 Internationale kansen voor het MKB: HBO slaat een brug Louise van Weerden Enschede, 12 Juni 2013 Achtergrond Communicatiewetenschap, Universiteit Groningen, Concordia University Montreal Onderzoek intercultureel

Nadere informatie

MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW

MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW MASTERCLASS DE DIGITALE OVERHEID SERVICE-INNOVATIE IN DE 21STE EEUW De publieke

Nadere informatie

Voorbereiding hbo kunstonderwijs

Voorbereiding hbo kunstonderwijs Keuzedeel mbo Voorbereiding hbo kunstonderwijs gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0184 Penvoerder: Sectorkamer ICT en creatieve industrie Gevalideerd door: Sectorkamer ICT en creatieve

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Contentstrategie & Inbound Marketing De Post HBO opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen 1 Innovatiekompas Inspiratie Sessies Contacteer ons voor: Een voordracht om kennis te maken met het kompasmodel. Een workshop om het toepassen van

Nadere informatie

Inleiding Filantropie. Financiële draagvlakverbreding van uw organisatie

Inleiding Filantropie. Financiële draagvlakverbreding van uw organisatie Inleiding Filantropie Financiële draagvlakverbreding van uw organisatie PAO Inleiding Filantropie Informatie: Vrije Universiteit Amsterdam PAO Philanthropic Studies t.a.v. Saskia Franssen De Boelelaan

Nadere informatie

MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR HET BEOORDELEN EN BEHEERSEN VAN PUBLIC SECTOR

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Vrijdagen 31 oktober, 7 & 14 November 2014 Utrecht (Hotel NH Utrecht) Doelgroepen leergang:

Nadere informatie

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019 MASTERCLASS RETAILMARKETING De retailwereld verandert sneller dan ooit tevoren. Het is cruciaal om het retail spel goed te begrijpen om in te kunnen spelen op die veranderingen. Daarom organiseert Q&A

Nadere informatie

MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING

MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Door digitalisering en automatisering wordt de levenscyclus van producten en diensten steeds korter. Het

Nadere informatie

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING Diagnose van organisaties Nieuwe netwerken, sociale media, individualisering, decentralisatie, losse samenwerkingsvormen en informelere omgangsvormen, roep om transparantie:

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

Een directeur wil geen coach?

Een directeur wil geen coach? auteur: Loes Bon MCM MScBA MS Een directeur heeft grote invloed op het bedrijf en krijgt in die functie vaak gebrekkig feedback. Steeds vaker bieden directeuren hun leidinggevenden een coach aan. Dat is

Nadere informatie

Masterclass Controlling FAMO

Masterclass Controlling FAMO Masterclass Controlling FAMO Een programma voor Controlling bij de lokale overheid Het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit heeft in samenwerking met de FAMO een praktijkprogramma voor Controlling

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Excellence Day 9 april 2015 You are invited! Follow your instinct! Excellence Management Business School. in samenwerking met

Excellence Day 9 april 2015 You are invited! Follow your instinct! Excellence Management Business School. in samenwerking met Excellence Day 9 april 2015 You are invited! Klik op pagina voor volgende bladzijde Excellence Management Business School in samenwerking met Follow your instinct! Locatie: Oasen, filmzaal. Nieuwe Gouwe

Nadere informatie

Eerstelijn & gemeente(n)

Eerstelijn & gemeente(n) Programma tweedaagse workshop Eerstelijn & gemeente(n) Think global, act local Doelstellingen: Aan het eind van deze workshop bent u in staat om: Veranderingen in de AWBZ, WMO en jeugdzorg te duiden en

Nadere informatie

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht Vergroten van persoonlijke effectiviteit Juist het bewust zijn van de eigen bril en context, de maatschappelijke opdracht

Nadere informatie

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten deze module een kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

Regie 3.0. een stap verder... Een serie masterclasses om bibliotheken in transitie te ondersteunen met allianties, transitiemanagement en geldstromen.

Regie 3.0. een stap verder... Een serie masterclasses om bibliotheken in transitie te ondersteunen met allianties, transitiemanagement en geldstromen. Regie 3.0 een stap verder... Een serie masterclasses om bibliotheken in transitie te ondersteunen met allianties, transitiemanagement en geldstromen. Regie 3.0 een stap verder... Een serie masterclasses

Nadere informatie

General management and leadership. Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals

General management and leadership. Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals General management and leadership Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals Details Cursusduur 5 dagen Datum en locatie 27, 28, 29, 30 november 2017, 1 december 2017 - Tilburg Tijd 10:30-19:30,

Nadere informatie