Sponsor en donatie tips van Alpe d HuZes deelnemers 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sponsor en donatie tips van Alpe d HuZes deelnemers 2012"

Transcriptie

1 Pagina 1 / 20 Sponsor en donatie tips van Alpe d HuZes deelnemers 2012 Versie 1.0 Als je aan Alpe d HuZes teams in een Nieuwsbrief vraagt om steengoede sponsortips, dan krijg je steengoede tips. Met dit resultaat een serie van sponsor en donatie tips voor deelnemers. Ook die ene gouden tip? Zoals een deelnemer schreef: de gouden tip heb ik niet. Sponsors werven is: inspiratie en transpiratie! Laat je inspireren door de tips van andere deelnemers en doe er jouw voordeel mee! Heb jij andere of nog betere sponsortips? We ontvangen ze heel graag:

2 Pagina 2 / 20 Tips, tips en nog eens tips Dit is een bundeling van tips van deelnemers aan Alpe d HuZes Hartelijk dank voor jullie input! Mix & match vooral jouw acties met ideeën en tips van andere teams! Sponsor en donatie tips algemeen 3 Sponsor en donatie tips doelgroepen. Inclusief voorbeelden 5 Sponsor en donatie tips communicatie 9 Sponsor en donatie tips communicatiemiddelen 10 Sponsor en donatie tips evenementen 14 Sponsor en donatie tips loterijen, veilingen, cheques 17 Sponsor en donatie tips zelf tegenprestaties doen en maken 18 Sponsor en donatie tips inleveracties 20

3 Pagina 3 / 20 Algemene sponsortips van Alpe d HuZes deelnemers 2012 Maak het persoonlijk! HET kernwoord uit de serie tips van deelnemers: persoonlijk! Zorg voor persoonlijk tintje. Altijd met je persoonlijke motivatie. En altijd gekoppeld aan hoe te doneren. Maak het persoonlijk in woord en beeld. Dus ook met goede foto's Maak duidelijk wat je persoonlijke reden is om mee te doen. Je doet t niet zomaar. De meeste donateurs en sponsor hebben zelf ook wel iemand op hun netvlies staan waar ze speciaal voor willen doneren. Werk planmatig Maak een plan met: * acties * doelgroep van mensen en bedrijven die je kunt benaderen * met een goede reminder follow up aanpak * bepaal je activiteiten * zet je contacten en contactgegegevens in een overzicht * taakverdeling Structuur in je contacten en contactbestand Zorg als je eenmaal bezig bent, dat je goed bijhoudt wie je hoe benaderd hebt bijvoorbeeld in Excel. En of dat al een sponsor of donatie heeft opgeleverd. Kijk regelmatig door de contactenlijst en vraag je af wat bij die persoon of bij dat bedrijf een logische volgende stap zou zijn. Of vraag dit aan het contact zelf. Zoek regelmatig contact met mensen dat ze je actie willen steunen maar dat nog niet hebben gedaan. Stuur bijvoorbeeld een mail met de tussenstand en een link naar de actiepagina. Stuur mensen en bedrijven die je actie steunen altijd een bedankje met een persoonlijk tintje. Maak een communicatie schema, zorg voor regelmaat Plan follow up Contacten zoeken, veel, vaak en vlug. De kans op een positieve reactie om je donatieverzoek is volgens deze tipverstrekker binnen een week na je verzoek. Plan dus een follow up met bijvoorbeeld telefoontje.

4 Pagina 4 / 20 Samenwerken: zoek andere teams en deelnemers op! En die van vorig jaar. Zoek een team of andere individuele deelnemers op in jouw regio. Samen bereik je meer dan alleen. Je kunt andere teams of deelnemers in jouw regio vinden door te zoeken op woonplaats in de actiepagina's. Zorg dat je elkaar opzoekt, in plaats van beconcurreert! Ken je deelnemers die vorig jaar mee deden en dit jaar niet? Benader ze en spreek af hoe je (samen) hun contacten en sponsors van vorig jaar kan verzilveren. Grote kans dat de enthousiaste 2011 deelnemers jou verder (mee) helpen je doel te bereiken. Denk in en zoek verdubbelaars Werkgevers/sponsors die acties verdubbelen! Battle van mensen die jou helpen om bv producten te verkopen. De drie mensen die het meeste verkopen, krijgen een leuke (door sponsor team beschikbaar gestelde) prijs. Sponsors die ook nog eens voor elke nieuwe klant die via team binnenkomt 25, - doneert livesafe.nl Sponsors die ook hun werknemers met acties bij de sponsoring betrekken. Klop bijvoorbeeld aan bij een ondernemersvereniging ipv losse kleinere MKB-ers. Voor een goed voorbeeld: zie de Alpe d'huzes maand in Leersum. In het hoofdstuk evenementen. Sponsoring in natura Het beste advies is: zet eerst in op sponsoring in geld. Het is fiscaal aftrekbaar. Bedrijven kunnen de sponsoring ook goed inzetten in hun interne - en externe communicatie. Toch sponsoring in natura? Zet hoog in! En bedenk samen met de gever hoe de bijdrage te verzilveren. Zet hoog in! Zet de ander aan het denken Zoals 1 van de deelnemers het stelt: Vraag niet te weinig, mensen hebben de neiging om af te dingen. Dus inzet op euro levert in veel gevallen minder op, vragen om 500 euro levert nog minder op. Zet de ander vooral ook aan het denken: wat kunnen ze voor je doen en betekenen. Dat overtreft mogelijk jouw verwachtingen. Onderhandel! Durf te onderhandelen bij zaken, dingen en gelegenheden die je in het dagelijks leven sowieso al doet. Stel: de sportschool laat jou gratis spinnen en je doneert zelf het abonnementsgeld. Of je organiseert privé een diner ter gelegenheid van je huwelijk, verjaardag of andere feestelijke gelegenheid: onderhandel over de prijs en geef aan dat ze het prijsverschil over kunnen maken via jouw actiepagina. Bedrijven zijn hier gevoelig voor. Mooie voorbeelden van 10 euro per couvert als donatie. Twee vliegen in 1 klap! Hulp nodig bij grote sponsordeals? We are here to help! Heb jij een potentieel grote sponsor en kun je daarbij extra professionaliteit of hulp gebruiken. Klop dan vooral bij Team Commercie aan! Ze werken graag met je mee aan jouw nieuwe grote sponsordeal! Stuur een mail met info over jouw potentiële grote sponsordeal en geef aan hoe wij jou daarmee kunnen helpen:

5 Pagina 5 / 20 Sponsor en donatie tips doelgroepen. Inclusief voorbeelden Doelgroep goed in beeld Breng jouw contacten goed in kaart. Zorg dat je contactgegevens van familie, vrienden, collega's en andere bekenden hebt. Denk daarbij aan mailgegevens, telefoongegevens, maar ook aan hun accounts op social media. Jouw netwerk van de mensen en bedrijven. En hun netwerk! Vraag in nieuwsbrieven, mails etc. mensen ook om jouw boodschap naar andere mensen door te sturen Zo benut je ook het netwerk van de mensen en bedrijven die je persoonlijk kent. Er zijn meerdere voorbeelden van deelnemers die geld krijgen van mensen die ze niet eens persoonlijk kennen! Denk bij je contacten ook aan: hoe kan ik het netwerk van mijn contacten verder benutten. Of vraag het ze. Hulptroepen Je kunt het niet altijd alleen!! Maak ook gebruik van het enthousiasme en ideeën van anderen. Vrienden, buren en familie worden zo enthousiast dat ook zij acties gaan bedenken om geld voor jouw actie in te zamelen. Een belangrijke doelgroep kan dus zijn: mensen om je heen die je helpen met sponsorwerving. Zoals je bij 6x de Alpe op fietsen nadenkt over het meenemen van een verzorger. Zo kun je bij sponsoring denken aan mensen die je helpen! Er zijn altijd wel mensen om je heen die zo enthousiast van je worden dat ze je spontaan gaan helpen. Durf ook gewoon te vragen of ze je willen helpen je doel te bereiken. Niet alleen met geld. Meewerken met inzet van hun eigen netwerk, vanuit hun expertise, hobby of dat waar zij heel goed in zijn. Je kunt hun professionele kennis en ervaring of helpende handjes vast goed gebruiken! Grote kans dat je versteld staat hoeveel tijd mensen willen investeren om je te helpen jouw doel te bereiken. Bijvoorbeeld: mensen die goed zijn in onderhandelen en je willen helpen met het binnenhalen van sponsors. Of een communicatieprofessional die je wil helpen met social media en/of het schrijven van je nieuwsbrief etc. Of een handige regelaar die je helpt met het organiseren van evenementen. Durf het te vragen. Om te beginnen om er eens met ze over te sparren. Andere teams Zoek teams of individuele deelnemers in de regio op. Je kunt op woonplaats zoeken in de actiepagina's. Samen realiseer je vaak meer.

6 Pagina 6 / 20 Kinderen /tieners Sponsorloop. School staat bijvoorbeeld garant voor de opbrengst, zodat ze het logo op shirt komt. Mini Alpe d HuZes Actiedag op scholen(gemeenschap). In samenwerking met of op scholen kun je een grote doelgroep op 1 dag bereiken. En veel handen maken licht werk: veel mensen die meedenken en meehelpen om je doel te halen. Met een sponsorloop, veiling, zelf bedachte en gemaakte tegenprestaties en/of loterij en veiling. Zie meer inspiratie het hoofdstuk tegenprestaties.

7 Pagina 7 / 20 Bedrijven / Werk Sponsoren door bedrijven en werkgevers Zorg bij bedrijven dat je altijd contact hebt of krijgt met de beslisser. Voorschieten of garant staan door werkgever Verdubbelen van acties door werkgevers Collega's die verlofdagen doneren. Werkgever die deze bijdrage overmaakt. En verdubbeld. Je kunt je laten sponsoren door je collega s, waarbij jouw werkgever het bedrag verdubbelt. Hetzelfde kun je doen bij de werknemers van jouw sponsors. Het levert serieuze bedragen op. Collega s kunnen hun verlofdagen en uren doneren. Valt er te verdubbelen? Er zijn werkgevers die de opbrengst verdubbelen. Alle verlof sponsorformulieren kunnen worden ingeleverd bij de salarisadministratie. Zij houden dan de sponsoring in op het salaris. Je hebt weinig rompslomp en je hoeft niet achter je sponsoren aan te lopen. Laat Alpe d HuZes de rekening sturen naar het bedrijf i.v.m. de fiscale voordelen. Doe je nog een naveegactie op 6 en 7 juni? Dat is vast de moeite waard! Kilometervergoeding doneren Mooi voorbeeld is ook het doneren van de kilometervergoeding. We zien mooie donaties van bijvoorbeeld interims die hun kilometervergoeding doneren. Mooi meegenomen: ze wonen vaak niet om de hoek. Dus dat tikt lekker aan. Er is een mooie invalshoek te bedenken naar jouw trainingskilometers. En voor de interim ondernemer is de donatie of sponsoring fiscaal aftrekbaar. Collega's die iets voor je verkopen. Met een battle! Mooi voorbeeld is een bedrijf met 350 werknemers waar de collega's wijn verkopen voor een team. Liefst niet per stuk, maar per 6 stuks ;-) Met een battle: de drie collega's die het meest verkopen, krijgen een mooie prijs! Autowas actie Altijd goed: auto s wassen op de werklokatie. Iedereen blij. Leveranciers van het bedrijf Als sponsor of bijvoorbeeld voor sponsoring in natura: gratis drukwerk, gratis website of fotografie. Veiling

8 Pagina 8 / 20 Collega's bieden iets aan en dit aanbod wordt als een kavel geveild. Bijvoorbeeld een collega bereidt een diner voor twee, collega doet make up workshop etc. Zelf maken i.p.v.uitbesteden Bijvoorbeeld een diner of lunch die normaal gesprokene wordt uitbesteed aan een cateraar, die je nu zelf gaat bereiden met ingrediënten gesponsord door lokale supermarkten. Interne communicatie bij bedrijven die je sponsoren Ondersteuning door interne communicatie binnen bedrijven is goud waard. Je bereikt een nog grotere doelgroep. Dat kan natuurlijk binnen het bedrijf waar je voor werkt en binnen de bedrijven van jouw sponsors Slim om hier flink wat energie in te steken, want dit levert veel bekendheid op en dus veel geld. Publicaties in het bedrijfsblad of intranet, liefst meerdere keren, eerste keer jouw motivatie, tweede keer sponsormogelijkheden. Acties in het bedrijfsrestaurant Wat dacht je van de directeur op een Tacx simulator? Als vooraankondiging van de actie om verlofdagen te doneren of op 6 en 7 juni als jij de Alpe op gaat. Benut ook de ontwikkeling: maatschappelijk verantwoord ondernemen Tegenwoordig zijn veel bedrijven bezig met maatschappelijk verantwoord (of maatschappelijk) bewust ondernemen. Ze denken er wel steeds meer aan, maar geven er nog lang niet altijd een bewuste invulling aan. Jij biedt ze een goede invulling. Benut de uitstraling van Alpe d HuZes naast het doel en de drive van jouw team Veel bedrijven kunnen daar gebruik van maken. Als motivator voor de teambuilding en teamgeest bijvoorbeeld. o een positieve uitstraling; de uitstraling van winnaars met prachtige emotie; o de uitstraling van doorzetters; o ambities die eigenlijk niet haalbaar zijn, meer dan waarmaken; o grensverleggend bezig zijn voor anderen. Andere zakelijke doelgroepen Schrijf, mail, bel, praat ook met andere zakelijke relaties zoals de tandarts, dokters, huisschilder, begrafenisondernemer en de garage die jouw auto onderhoudt.

9 Pagina 9 / 20 Sponsor en donatie tips communicatie Kracht van de herhaling Het effect van communicatie zit in de kracht van de herhaling en in een mix van middelen. Met jouw verhaal en jouw motivatie als kei van een boodschap kun je meerdere middelen inzetten. Als je een aantal verschillende communicatiemiddelen goed en met regelmaat inzet, raak je op een verjaardag of andere ontmoeting met mensen aan de praat over jouw deelname en jouw verzoek voor support. Variatie met thema s Zeker als je de communicatiemiddelen met goede variatie van verschillende thema's inzet. Thema's zoals de tussenstand, de events van de komende maand, de trainingsarbeid, updates over mooie sponsorbedragen en donaties. De missie, visie en het anti-strijkstok beleid van Alpe d HuZes. En die van jou.met goed beeldmateriaal. Natuurlijk altijd met de call to action naar de financiële steun en de actiepagina. Maar kies niet elke keer om uitsluitend, enkel en alleen in te steken op financiële steun. Je hebt veel meer te vertellen! Gebruik dat als haakje, bijvoorbeeld als inleiding. Zo kun je vaker contact te zoeken met mensen en bedrijven die je (kunnen) steunen. Met vaker en gevarieerd communiceren met inzet van verschillende communicatiemiddelen heb je een goede basis voor herhaling. En die herhaling helpt mensen te herinneren dat ze nog moeten doneren of sponsoren! Let wel: elke communicatie bevat de call to action: financiële steun van jouw doel. Help herinneren!

10 Pagina 10 / 20 Sponsor en donatie tips communicatiemiddelen Contact = Kans Contacten zoeken, veel, vaak en vlug. Zie in elk contact een kans, blijf reëel en laat je door een tegenvaller niet uit het veld slaan. Digitaal Actiepagina Het hart van het werven van sponsors en donateurs! Met die meest belangrijke call to action: steun in euro's! Mail Mooi voorbeeld is een tussenstand mail. Een slimme zet is een auto handtekening in elke mail te plaatsen. Natuurlijk met jouw motivatie en de url van je actiepagina. Of een videoboodschap zoals enz Met de uitnodiging om m te delen: Deel m gerust met je vrienden en familie. Wervingsmail met als bijlage de ervaringen van verleden jaar. Linkedin Deelnemers geven aan dat berichten naar bekenden in LinkedIN goed werken. Bedenk verder waar je jouw contacten en hun gegevens nog meer voor kunt benutten. Bijvoorbeeld voor de Nieuwsbrief. Nieuwsbrief Door een aantal vaste thema's te bedenken, kun je het jezelf makkelijker maken. Bijvoorbeeld: de tussenstand, trainingsarbeid, de events van de komende maand, sponsors aan t woord, foto's en Youtube filmpjes, de updates over mooie sponsorbedragen en donaties. Of algemene zaken: spirit, dromen-durven-doen, missie, visie en het anti strijkstok van Alpe d'huzes en/of leuke weetjes over de Alpe. Of kijk eens op en voeg een filmpje toe. Tip van andere deelnemers: zorg voor een communicatieschema hoe vaak en wanneer je wilt versturen. Blog Mogelijk helpt het ook hier te werken met vaste thema's. Als je persoonlijk schrijft, is het eigenlijk altijd goed! Promoot je blogs ook via je social media accounts.

11 Pagina 11 / 20 Facebook* Volg daarbij ook het account van de organisatie Het is een mooie inspiratiebron en je kunt bijvoorbeeld berichten van dit account delen met je doelgroep Twitter* Volg daarbij ook het twitteraccount Het is een mooie inspiratiebron en je kunt bijvoorbeeld de tweets van dit account retweeten. Verder kun je ook altijd zoeken op #ad6. Je kunt inspiratie op doen. Je komt hier namelijk ook veel acties en communicatie van andere teams tegen. hier Youtube* Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Op Youtube vindt je inspirerende beelden van Alpe d'huzes en de Alpe d'huez. Ondermeer op het Youtube kanaal: Videoboodschap Met beelden maak je het persoonlijk ohttp://www.youtube.com/alpedhuzes Met daarbij een wervende tekst en natuurlijk het verzoek om de boodschap te delen met hun eigen netwerk. SMS Stuur alle mensen met wie je telefonisch contact hebt een sms met een persoonlijke boodschap en link naar je url. Eigen website Met een link naar de actiepagina. De site is een mooie weergave van jouw motivatie, jouw doel, de trainingsactiviteiten, de wervingsactiviteiten en de kalender van events die nog komen. *Ben je zelf geen held of niet bekend met social media? Vrienden van team X. Wie in jouw omgeving is dat wel? Er zijn vast mensen die jou willen helpen! Misschien zijn er mensen die full-service de communicatie van jouw team willen verzorgen. Of bedenken ze graag een communicatieconcept. Zoals bijvoorbeeld: Vrienden van team X zoals het team Zeven voor Leven in 2011 vorig jaar hun eigen Vrienden van Zeven voor Leven op Twitter en Facebook hadden. Communicatie mensen die meehelpen en die slim gebruik maken van het communiceren in de derde persoon en zo je team nog net iets makkelijker in het zonnetje kunnen zetten. Dingen die je over je zelf niet zo snel zegt. Of dingen die je al gezegd hebben, maar nu door een ander herhaald worden zodat je niet eenzijdig in herhaling valt. Bij kun je het communicatieplan achter dit concept opvragen.

12 Pagina 12 / 20 Face to Face* Je vraagt het niet voor jezelf Deelnemers geven aan dat ze geleerd hebben niet verlegen te zijn. Je vraagt de steun niet voor je zelf. Je vraagt het voor het grotere doel. Een doel waarveel mensen zich betrokken bij zijn en voelen. Praat altijd en overal! Dialoog face to face. Praat overal over jouw deelname. Bij alles wat je doet. Bij het autobedrijf als je je auto brengt en haalt. Bij de kapper. Bij de huisarts. Zorg dat je altijd flyer of andere uiting met de url van je actiepagina bij je hebt. Zodat mensen weten hoe je te bereiken en hoe te doneren. Vraag adressen van mensen die je ontmoet om de doelgroep voor je nieuwsbrief te vergroten Print * Uitdeelmateriaal Deel zoveel mogelijk naamkaartjes uit op allerlei bijeenkomsten. Deel flyers uit in de buurt, familie, sportvereniging, collega s en iedereen die je kent zodat iedereen weet dat jij zelf gaat fietsen. Flyers Bij jouw flyer kun je bijvoorbeeld een kopie maken van je actiepagina. Zorg voor een goede opbouw met jouw motivatie, jouw doel en een link naar je actiepagina. Een treffende goede foto doet het altijd goed. (Visite)kaartjes Ansichtkaarten Pers Benader ook (lokale) pers voor je actie, je activiteiten en evenementen. Ze zijn vaak op zoek naar interessante verhalen. En die heb jij! Vraag ook vooral om (gratis) advertentieruimte die jij weer aan jouw sponsors kan verkopen. * Belangrijke tip van andere deelnemers: vermeld altijd en overal de url van je actiepagina. *Zorg altijd en overal dat je jouw flyers of ander uitdeelmateriaal bij je hebt.

13 Pagina 13 / 20 Op lokatie* Posters Vlaggen Drukker of (huisdrukker) van werkgever vragen gratis te drukken Donatieboxen Donatieboxen bij winkels en bedrijven neerzetten: Uit de webshop: banners, stickers, pennen etc

14 Pagina 14 / 20 Sponsor en donatie tips evenementen Benefiet gelegenheden Al dan niet met een bekende Nederlander of ander aansprekend persoon als gangmaker en publiekstrekker. Al dan niet te benutten met extra exposurewaarde voor je sponsors. Met al dan niet een flinke prijs voor de kaartjes als bijdrage aan jouw team en doel. Met vrijwilligers voor op- en afbouw, koken, bediening, bar, gratis website, folders, food, non-food, lokatie, band en act. Kaarten verkopen tegen een hogere prijs dan je normaal gesproken zou betalen, als bijdrage aan het goede doel. We zien veel mooie benefiet gelegenheden zoals: Benefietconcert met grote artiest Benefietgala Benefiet feest Benefiet BBQ Benefiet dinnerparties Pre Alpe d HuZes party in bijvoorbeeld een beachclub Actiedag scholen(gemeenschap) In samenwerking met of op scholen kun je een grote doelgroep op 1 dag bereiken. En veel handen maken licht werk: veel mensen die meedenken en meehelpen om je doel te halen. Met een sponsorloop, veiling, zelf bedachte en gemaakte tegenprestaties en/of loterij en veiling. Mini Alpe d HuZes i.s.m. een basis school. Ja de deelnemers die vorig jaar een opbrengst van 6000,- had, doet dit ook in 2012 weer. Of zoals Team Dichterbij (basisschool) met 1200 kinderen die ze aan het rennen willen krijgen. Zes rondjes in het park, sponsoring per ronde en met een bezetting van 60% gegarandeerd tussen de en euro. Loterij met school Een goede zet. Om een voorbeeld te noemen van 1 van de deelnemers. Elke leerling verkoopt 5 loten á 2,- en dat blad van 5 verkochte loten wordt een nummer in de leerlingen loterij (goed voor een tablet op elke locatie). Tel uit de winstt: leerlingen en loten (keer 2 euro).

15 Pagina 15 / 20 Sportevenementen Een topper: de spinning marathon Een aansprekend evenement waar door veel teams grote donatiesommen mee worden binnen gehaald! Meerdere teams rapporteren opbrengsten van duizenden euro s De sportschool biedt gratis ruimte, fietsen & instructeurs aan. Deelnemers betalen per fiets per uur 10 per persoon per uur. 100% opbrengst voor jouw actie. Lokale die-hards en de Alpe d HuZes afgevaardigden (plaats hen vooraan) fietsen de volle marathontijd en motiveren zo de anderen. Het helpt om naar de zwaardere opgave willen toe te trainen kunnen voor 2 of 3 uur gaan. Goed voor de teamleden om er eens flink uit te spatten. Deelnemers kunnen zelf extra acties ondernemen voor jouw Alpe d HuZes team. Door bijvoorbeeld ook zelf weer sponsors voor de marathon te zoeken. Deelnemers kunnen zich ook als team inschrijven en uren rouleren, geeft ook nog extra teamgeest. Benut ook presentatiemateriaal (filmbeelden, foto s) dit te laten draaien tijdens marathon. Extra argumenten voor sportscholen: o o o Ze hebben aansprekend event voor goed doel. Ze krijgen extra exposure in de regionale media: goed voor imago van de sportschool/gemeente/ Als ze de marathon ook open stellen voor niet-leden dan heeft de marathon voor de sportschool ook nog eens een wervend effect. Varianten: loop marathon of gewichtheffen/ i.s.m. een sportschool Benefiet sportwedstrijd MTB tochten/fietstochten Bijvoorbeeld een fietstocht over 100 km met Klimmogelijkheid. En alle andere denkbare varianten. Er worden door deelnemers opbrengsten van 5.000,- gemeld. Mountainbike tochten: zelf organiseren of in samenwerking met een outdoor bedrijf dat je helpt waarmee zij gelijk het eigen bedrijf promoten.

16 Pagina 16 / 20 Alpe d HuZes maand met middenstand In samenwerking met lokale middenstand. Zoals in Leersum. Je bereikt niet alleen je eigen doel, je biedt middenstanders ook een goede actie met communicatiewaarde. Startend met een ondernemersavond Ondernemers die mee willen doen, krijgen donatiebox voor in hun winkel/lokatie Ondernemers hangen posters op Advertentieruimte (gratis) in een plaatselijke krant met een collage van de logo s van deelnemers. Elke week een column in de krant Statiegeldbonnen verzamelen Alle ondernemers verkopen hun waren waarbij ze een deel aan het team afstaan 5,- per verkochte wasmachine en tv, 0,05 per onsje vleeswaar, 1,- per bordje saté, 1,- per koffie met appeltaart, 2,50 bij een Alpe d HuZes menuutje, 2,50 per verwisselde binnenband, en ga zo maar door. Alpe d'huzopie Tip voor als het nog gaat vriezen. Glühwein en versnaperingen verkopen voor je actie. Kerstkaartenactie Vragen om een mail te sturen ipv kerstkaarten en het bedrag dat je normaal gesproken uitgeeft aan kerstkaarten, dit jaar te doneren. Neem je Tacx mee! Organiseer je iets. Neem je Tacx eens mee. Fietsen op je Tacx valt op en je raakt snel met mensen aan de praat. Of laat mensen zelf eens zweten op de Tacx ;-) Wat doen zij op 6 en 7 juni? Wat kunnen of gaan jouw familie, vrienden en bekenden doen op 6 en 7 juni? Organiseren zij een event waar ze nog extra geld ophalen zodat jij je actiedoel overtreft? Organiseren zij een actie terwijl jij aan het fietsen bent? Hoeveel levert jouw Tacx op als jij 6 of 7 juni aan het fietsen bent? Ga je een evenement organiseren? Heb je alle communicatiemogelijkheden 100% uitgenut?! Check nog eens of je alle communicatiemiddelen volledig benut. Mix & match? Is het nog een idee om een veiling of loterij te koppelen aan het evenement? Met mooie prijzen die beschikbaar worden gesteld.

17 Pagina 17 / 20 Sponsortips: loterijen, veilingen, cheques Loterij Probeer daarbij ook groot te denken. Bijvoorbeeld in hoge aantallen en met grote prijzen. Prijzen die door sponsors ter beschikking worden gesteld Heb je sponsors in natura: zet vooral hoog in! Meedoen met loterij ander team Wil je deelnemen aan een grote landelijke loterij met mooie prijzen? Het team van Vesting Finance heeft een grote loterij opgezet. Ze hebben al mooie prijzen binnen gehaald van beauty arrangement, tot hotelovernachting, tot horloges en bowlingen kart arrangementen, bmw fiets twv 1000,-, antislip cursus, toegangskaartjes pretparken, kappersbon, bon schoonheidsbehandeling, sauna arrangementen, kunstwerken, salsa workshop, proeflessen paaldansen. De loten kosten 50 eurocent en de loten worden verkocht voor 1 euro per stuk. De betaling is vooraf. Je kunt je wenden tot: Gera Sterrenburg of Arthur Smetsers of Veiling Een veiling met kavels beschikbaar gesteld door mensen en bedrijven Er zijn mooie voorbeelden van veilingen met bijvoorbeeld kunstwerken van een aantal bekendere kunsternaars, juwelensets, week vakantie, sportshirts van bekende topsporters, golfsclinics, slipcurssusen, Porsche cursus etc. Jawel, de veiling met doelstelling van euro zoals Rariteitenveiling Tijdens een evenement of als los evenement een veiling houden. Team Klimmen voor haalde tijdens carnaval met een rariteitenveiling euro op met een rariteitenveiling Hotelcheque Cheque die men krijgt van het bedrijf waar klant iets koopt. Zie het voorbeeld Hoeveel levert jouw Alpe d HuZes shirt op?

18 Pagina 18 / 20 Sponsortips: zelf tegenprestaties doen en maken Wijnverkoop Wijnverkoopactiviteiten blijken een grote hit te zijn. De wijn wordt ingekocht bij een wijnimporteur en met een winst van 100% of 200% verkocht. Je kunt ook aansluiten bij de inkoop van andere teams. Zoals bij het team van Vesting Finance. Je kunt wijn bij ze kopen voor 3,75 euro. Mail naar: Verdere tips: de werkgever schiet de kosten voor de wijn voor Battle wijnverkoop Battle: welke 3 vrienden verkopen de meeste wijn voor jou. Zij winnen een diner (van sponsor in natura) en andere leuke prijzen. Sponsordiner Workshops hobby, bijvoorbeeld fotografie Wat is jou hobby of de hobby van mensen die je helpen? Natuurfotografie is de hobby van een deelnemer.vandaar zijn actie om een aantal workshops natuurfotografie te midden in de natuur te houden. En daarnaast verkoop hij setjes ansichtkaarten met natuurfoto s. Creatieve dingen maken Zelf tassen maken Dichtbundels Gelukspoppetjes verkopen. De poppetjes hebben een naam en gaan mee de Alpe op. De koper krijgt de poppetjes na 7 juni. Kaarsenverkoop (kaarsen gaan mee naar de Alpe) Verkoop vriendschapsbandjes; geknoopte bandjes voor voor 1 a 2 worden verkocht. Vogelvoer producten Lekkernijen maken en verkopen Geurzakjes maken en verkopen Paaseitjes verkopen

19 Pagina 19 / 20 Extra reclamemogelijkheden bedenken Sponsorpagina s in kranten Door het verkrijgen van gratis advertentieruimte in (lokale) kranten bied je een mooie tegenprestatie. Van de advertentieruimte maak je sponsorpagina s met plaatsing van bedrijfslogo s met daaraan gekoppeld sponsorpakketten. Pakketten variërend van 125,- tot 1000,-. Voor jouw beeld: er zijn team die hier ,- mee binnenhalen. Vrachtwagens Vraag transportbedrijven om reclame mogelijkheden en biedt sponsors de mogelijkheid om op vrachtwagen te adverteren. Gesponsord door een transportonderneming. Vlaggen Een vlag op een schip. Beschikbaar gesteld door schippers. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om te adverteren. Vlaggen op schepen: het werkt 2 kanten op: het levert geld op en het maakt reclame voor het sponsoren en voor Alpe d'huzes. Dit team heeft 250 vlaggen van 100 x 150 cm besteld tegen kostprijs. Goede kwaliteit, kostprijs 10,-, verkoopprijs 25,-. Per vlag storten we 15 euro door met vermelding van de koper of de scheepsnaam. Bijna 250 stuks inmiddels de deur uit. De volgende 100 zijn alweer geleverd. Voor meer info: team Binnenvaart to the Top! Vlaggen zijn uiteraard te bestellen: Dagjes oliebollen bakken voor euro Oliebollen bakken met ingrediënten die de bakker sponsort. Je zoekt een mooie plek uit en vraagt daar vergunning voor aan bij de gemeente. EN: je zoekt er publiciteit voor. Met posters. Met huis aan huis reclame. De ervaring van een team: met een dag bakken, kun je euro verdienen. En mensen eten ook in het voorjaar oliebollen ;-) Zolder van iemand opruimen (groot huis) en spullen verkopen. Autowasactie Rommelmarkt Spullen verkopen. Bijvoorbeeld op Koninginnedag Spullen van je zelf en spullen van mensen die je doel warm hart toedragen, Kraampje huren Bijvoorbeeld een kerstkraampje. Bijvoorbeeld voor 2 euro kerstwensen in een kerstboom hangen. De winnaar krijgt een mooi kerstpakket. Opbrengst 550 euro. Zet vooral hoog in! Wie kan je helpen met de verkoop. Hoeveel collega's, familieleden en vrienden kunnen je verder helpen?

20 Pagina 20 / 20 Inleveracties Oude mobieltjes Statiegeld Statiegeldacties leveren vaak al snel 800,- per winkel op. Slimme zet dus om een donatiebos statiegeldbonnen vragen bij het inleverpunt van de supermarkt neer te zetten. Bij je familie, vrienden, buren en/of huis aan huis. Boodschappenwagens terugbrengen Toners en cartridges Bij familie, vrienden en op het werk. Hulp nodig voor grote sponsordeals? We are here to help! Heb jij een potentieel grote sponsor en kun je daarbij extra professionaliteit of hulp gebruiken om deze grote of meerjarige sponsordeal te sluiten? Klop dan vooral bij Team Commercie aan! Wij werken graag met je mee aan jouw nieuwe grote sponsordeal! Stuur een mail met info over jouw potentiële grote sponsordeal en geef aan hoe wij jou daarmee kunnen helpen: Heb jij meer, andere of nog betere sponsortips? We ontvangen ze heel graag: Veel succes!

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen HOE PAK JE EEN CROWDFUNDINGCAMPAGNE AAN? A. Tijdlijn project = live! Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen Afsluiting & beloningen 1. Planning 1.1. Is crowdfunding iets voor mij? Overeenstemming

Nadere informatie

Fondsenwervingsgids. Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52

Fondsenwervingsgids. Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52 Fondsenwervingsgids Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52 www.projects-abroad.nl info@projects-abroad.nl 0031 (0) 78 613 13 56 Inleiding Heel erg leuk

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

Crowdfunding Stappenplan

Crowdfunding Stappenplan Crowdfunding Stappenplan Of het nu gaat om crowdfunding voor een goed doel, restaurant, boek, een film of een balletuitvoering, er is altijd een gemeenschappelijk kenmerk. Crowdfunding gaat met name over

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Handleiding voor organisatoren

Handleiding voor organisatoren Handleiding voor organisatoren 2 handleiding KOM ERBIJ FESTIVALS De Kom erbij Festivals zijn een onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid 2014. Een week waarin we samen eenzaamheid aanpakken. Wij, dat is

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 1 1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 2 Inleiding Het is leuk, het is gratis en het is leerzaam: een

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie

1 Zo presenteer je jezelf

1 Zo presenteer je jezelf 1 Zo presenteer je jezelf Wat voor impact heb je op anderen? Hoe kom je over? Welke uitstraling heb je, en welke uitstraling hebben jouw bedrijf en je bedrijfspand? Het zijn geen vragen die je jezelf dagelijks

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Magazine VOL ONMISBARE INFORMATIE IN DEZE EDITIE

Magazine VOL ONMISBARE INFORMATIE IN DEZE EDITIE VOL ONMISBARE INFORMATIE Magazine FEBRUARI 2008 IN DEZE EDITIE 4 Startkabaal 10 Verslag Social Event 2007 12 Spreekuur op het water 17 Free Publicity tips 20 Interviews met sponsoren agazine Uitgever Contact

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

GEVEN AAN GOEDE DOELEN. Kwalitatief online onderzoek naar de toekomst van het geven in Nederland

GEVEN AAN GOEDE DOELEN. Kwalitatief online onderzoek naar de toekomst van het geven in Nederland GEVEN AAN GOEDE DOELEN Kwalitatief online onderzoek naar de toekomst van het geven in Nederland 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Onderzoeksresultaten - Verschillende manieren

Nadere informatie

Ik word ouder. Cursus over ouder worden voor mensen met een beperking. www.kennispleingehandicaptensector.nl

Ik word ouder. Cursus over ouder worden voor mensen met een beperking. www.kennispleingehandicaptensector.nl Ik word ouder Cursus over ouder worden voor mensen met een beperking www.kennispleingehandicaptensector.nl Voorwoord Mensen met een beperking worden steeds ouder. Dat heeft gevolgen voor alle leefgebieden.

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

Geld zoeken loont. Werkboek behorende bij de workshop

Geld zoeken loont. Werkboek behorende bij de workshop Geld zoeken loont Werkboek behorende bij de workshop Colofon Deze workshop en het bijbehorende werkboek zijn ontwikkeld door vof Jan Klumper Marjolijn Lamme in opdracht van de stichting Nederlands Expertise

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een Open Dag?

Hoe organiseer ik een Open Dag? Hoe organiseer ik een Open Dag? Praktische handleiding & tips voor het organiseren van een Open Dag als activiteit van de Dag van de Chemie Algemene informatie over de Dag van de Chemie De Dag van de Chemie

Nadere informatie

inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13

inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13 inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13 2. Waarom zou je zakelijk bloggen? 18 2.1 Ga mee in de nieuwe marketing 19 2.2 Je blog

Nadere informatie

Online Marketing. Nota Bene - info@nota-bene.net - 015-2855123 - surinamestraat 9-2612 EA Delft www.nota-bene.net

Online Marketing. Nota Bene - info@nota-bene.net - 015-2855123 - surinamestraat 9-2612 EA Delft www.nota-bene.net 2013 Online Marketing Nota Bene - info@nota-bene.net - 015-2855123 - surinamestraat 9-2612 EA Delft www.nota-bene.net In deze blog bundel: Online Marketing - 10 tips voor zakelijk twitter gebruik - 10

Nadere informatie

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk In gesprek met Olivier van Arkel, sales directeur Sharewire Jasper Klootwijk, commercieel directeur SNT Harald de Jongh, verkoopdirecteur Zakelijke Markt PostNL Michael van den Brink, sales director KPN

Nadere informatie

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen.

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen. D.O.E.N. Oefening D.O.E.N. is de afkorting voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Met deze oefening ga je het fundament leggen van je LinkedIn strategieën. Ze vraagt maar 10 minuten

Nadere informatie