Sponsor en donatie tips van Alpe d HuZes deelnemers 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sponsor en donatie tips van Alpe d HuZes deelnemers 2012"

Transcriptie

1 Pagina 1 / 20 Sponsor en donatie tips van Alpe d HuZes deelnemers 2012 Versie 1.0 Als je aan Alpe d HuZes teams in een Nieuwsbrief vraagt om steengoede sponsortips, dan krijg je steengoede tips. Met dit resultaat een serie van sponsor en donatie tips voor deelnemers. Ook die ene gouden tip? Zoals een deelnemer schreef: de gouden tip heb ik niet. Sponsors werven is: inspiratie en transpiratie! Laat je inspireren door de tips van andere deelnemers en doe er jouw voordeel mee! Heb jij andere of nog betere sponsortips? We ontvangen ze heel graag:

2 Pagina 2 / 20 Tips, tips en nog eens tips Dit is een bundeling van tips van deelnemers aan Alpe d HuZes Hartelijk dank voor jullie input! Mix & match vooral jouw acties met ideeën en tips van andere teams! Sponsor en donatie tips algemeen 3 Sponsor en donatie tips doelgroepen. Inclusief voorbeelden 5 Sponsor en donatie tips communicatie 9 Sponsor en donatie tips communicatiemiddelen 10 Sponsor en donatie tips evenementen 14 Sponsor en donatie tips loterijen, veilingen, cheques 17 Sponsor en donatie tips zelf tegenprestaties doen en maken 18 Sponsor en donatie tips inleveracties 20

3 Pagina 3 / 20 Algemene sponsortips van Alpe d HuZes deelnemers 2012 Maak het persoonlijk! HET kernwoord uit de serie tips van deelnemers: persoonlijk! Zorg voor persoonlijk tintje. Altijd met je persoonlijke motivatie. En altijd gekoppeld aan hoe te doneren. Maak het persoonlijk in woord en beeld. Dus ook met goede foto's Maak duidelijk wat je persoonlijke reden is om mee te doen. Je doet t niet zomaar. De meeste donateurs en sponsor hebben zelf ook wel iemand op hun netvlies staan waar ze speciaal voor willen doneren. Werk planmatig Maak een plan met: * acties * doelgroep van mensen en bedrijven die je kunt benaderen * met een goede reminder follow up aanpak * bepaal je activiteiten * zet je contacten en contactgegegevens in een overzicht * taakverdeling Structuur in je contacten en contactbestand Zorg als je eenmaal bezig bent, dat je goed bijhoudt wie je hoe benaderd hebt bijvoorbeeld in Excel. En of dat al een sponsor of donatie heeft opgeleverd. Kijk regelmatig door de contactenlijst en vraag je af wat bij die persoon of bij dat bedrijf een logische volgende stap zou zijn. Of vraag dit aan het contact zelf. Zoek regelmatig contact met mensen dat ze je actie willen steunen maar dat nog niet hebben gedaan. Stuur bijvoorbeeld een mail met de tussenstand en een link naar de actiepagina. Stuur mensen en bedrijven die je actie steunen altijd een bedankje met een persoonlijk tintje. Maak een communicatie schema, zorg voor regelmaat Plan follow up Contacten zoeken, veel, vaak en vlug. De kans op een positieve reactie om je donatieverzoek is volgens deze tipverstrekker binnen een week na je verzoek. Plan dus een follow up met bijvoorbeeld telefoontje.

4 Pagina 4 / 20 Samenwerken: zoek andere teams en deelnemers op! En die van vorig jaar. Zoek een team of andere individuele deelnemers op in jouw regio. Samen bereik je meer dan alleen. Je kunt andere teams of deelnemers in jouw regio vinden door te zoeken op woonplaats in de actiepagina's. Zorg dat je elkaar opzoekt, in plaats van beconcurreert! Ken je deelnemers die vorig jaar mee deden en dit jaar niet? Benader ze en spreek af hoe je (samen) hun contacten en sponsors van vorig jaar kan verzilveren. Grote kans dat de enthousiaste 2011 deelnemers jou verder (mee) helpen je doel te bereiken. Denk in en zoek verdubbelaars Werkgevers/sponsors die acties verdubbelen! Battle van mensen die jou helpen om bv producten te verkopen. De drie mensen die het meeste verkopen, krijgen een leuke (door sponsor team beschikbaar gestelde) prijs. Sponsors die ook nog eens voor elke nieuwe klant die via team binnenkomt 25, - doneert livesafe.nl Sponsors die ook hun werknemers met acties bij de sponsoring betrekken. Klop bijvoorbeeld aan bij een ondernemersvereniging ipv losse kleinere MKB-ers. Voor een goed voorbeeld: zie de Alpe d'huzes maand in Leersum. In het hoofdstuk evenementen. Sponsoring in natura Het beste advies is: zet eerst in op sponsoring in geld. Het is fiscaal aftrekbaar. Bedrijven kunnen de sponsoring ook goed inzetten in hun interne - en externe communicatie. Toch sponsoring in natura? Zet hoog in! En bedenk samen met de gever hoe de bijdrage te verzilveren. Zet hoog in! Zet de ander aan het denken Zoals 1 van de deelnemers het stelt: Vraag niet te weinig, mensen hebben de neiging om af te dingen. Dus inzet op euro levert in veel gevallen minder op, vragen om 500 euro levert nog minder op. Zet de ander vooral ook aan het denken: wat kunnen ze voor je doen en betekenen. Dat overtreft mogelijk jouw verwachtingen. Onderhandel! Durf te onderhandelen bij zaken, dingen en gelegenheden die je in het dagelijks leven sowieso al doet. Stel: de sportschool laat jou gratis spinnen en je doneert zelf het abonnementsgeld. Of je organiseert privé een diner ter gelegenheid van je huwelijk, verjaardag of andere feestelijke gelegenheid: onderhandel over de prijs en geef aan dat ze het prijsverschil over kunnen maken via jouw actiepagina. Bedrijven zijn hier gevoelig voor. Mooie voorbeelden van 10 euro per couvert als donatie. Twee vliegen in 1 klap! Hulp nodig bij grote sponsordeals? We are here to help! Heb jij een potentieel grote sponsor en kun je daarbij extra professionaliteit of hulp gebruiken. Klop dan vooral bij Team Commercie aan! Ze werken graag met je mee aan jouw nieuwe grote sponsordeal! Stuur een mail met info over jouw potentiële grote sponsordeal en geef aan hoe wij jou daarmee kunnen helpen:

5 Pagina 5 / 20 Sponsor en donatie tips doelgroepen. Inclusief voorbeelden Doelgroep goed in beeld Breng jouw contacten goed in kaart. Zorg dat je contactgegevens van familie, vrienden, collega's en andere bekenden hebt. Denk daarbij aan mailgegevens, telefoongegevens, maar ook aan hun accounts op social media. Jouw netwerk van de mensen en bedrijven. En hun netwerk! Vraag in nieuwsbrieven, mails etc. mensen ook om jouw boodschap naar andere mensen door te sturen Zo benut je ook het netwerk van de mensen en bedrijven die je persoonlijk kent. Er zijn meerdere voorbeelden van deelnemers die geld krijgen van mensen die ze niet eens persoonlijk kennen! Denk bij je contacten ook aan: hoe kan ik het netwerk van mijn contacten verder benutten. Of vraag het ze. Hulptroepen Je kunt het niet altijd alleen!! Maak ook gebruik van het enthousiasme en ideeën van anderen. Vrienden, buren en familie worden zo enthousiast dat ook zij acties gaan bedenken om geld voor jouw actie in te zamelen. Een belangrijke doelgroep kan dus zijn: mensen om je heen die je helpen met sponsorwerving. Zoals je bij 6x de Alpe op fietsen nadenkt over het meenemen van een verzorger. Zo kun je bij sponsoring denken aan mensen die je helpen! Er zijn altijd wel mensen om je heen die zo enthousiast van je worden dat ze je spontaan gaan helpen. Durf ook gewoon te vragen of ze je willen helpen je doel te bereiken. Niet alleen met geld. Meewerken met inzet van hun eigen netwerk, vanuit hun expertise, hobby of dat waar zij heel goed in zijn. Je kunt hun professionele kennis en ervaring of helpende handjes vast goed gebruiken! Grote kans dat je versteld staat hoeveel tijd mensen willen investeren om je te helpen jouw doel te bereiken. Bijvoorbeeld: mensen die goed zijn in onderhandelen en je willen helpen met het binnenhalen van sponsors. Of een communicatieprofessional die je wil helpen met social media en/of het schrijven van je nieuwsbrief etc. Of een handige regelaar die je helpt met het organiseren van evenementen. Durf het te vragen. Om te beginnen om er eens met ze over te sparren. Andere teams Zoek teams of individuele deelnemers in de regio op. Je kunt op woonplaats zoeken in de actiepagina's. Samen realiseer je vaak meer.

6 Pagina 6 / 20 Kinderen /tieners Sponsorloop. School staat bijvoorbeeld garant voor de opbrengst, zodat ze het logo op shirt komt. Mini Alpe d HuZes Actiedag op scholen(gemeenschap). In samenwerking met of op scholen kun je een grote doelgroep op 1 dag bereiken. En veel handen maken licht werk: veel mensen die meedenken en meehelpen om je doel te halen. Met een sponsorloop, veiling, zelf bedachte en gemaakte tegenprestaties en/of loterij en veiling. Zie meer inspiratie het hoofdstuk tegenprestaties.

7 Pagina 7 / 20 Bedrijven / Werk Sponsoren door bedrijven en werkgevers Zorg bij bedrijven dat je altijd contact hebt of krijgt met de beslisser. Voorschieten of garant staan door werkgever Verdubbelen van acties door werkgevers Collega's die verlofdagen doneren. Werkgever die deze bijdrage overmaakt. En verdubbeld. Je kunt je laten sponsoren door je collega s, waarbij jouw werkgever het bedrag verdubbelt. Hetzelfde kun je doen bij de werknemers van jouw sponsors. Het levert serieuze bedragen op. Collega s kunnen hun verlofdagen en uren doneren. Valt er te verdubbelen? Er zijn werkgevers die de opbrengst verdubbelen. Alle verlof sponsorformulieren kunnen worden ingeleverd bij de salarisadministratie. Zij houden dan de sponsoring in op het salaris. Je hebt weinig rompslomp en je hoeft niet achter je sponsoren aan te lopen. Laat Alpe d HuZes de rekening sturen naar het bedrijf i.v.m. de fiscale voordelen. Doe je nog een naveegactie op 6 en 7 juni? Dat is vast de moeite waard! Kilometervergoeding doneren Mooi voorbeeld is ook het doneren van de kilometervergoeding. We zien mooie donaties van bijvoorbeeld interims die hun kilometervergoeding doneren. Mooi meegenomen: ze wonen vaak niet om de hoek. Dus dat tikt lekker aan. Er is een mooie invalshoek te bedenken naar jouw trainingskilometers. En voor de interim ondernemer is de donatie of sponsoring fiscaal aftrekbaar. Collega's die iets voor je verkopen. Met een battle! Mooi voorbeeld is een bedrijf met 350 werknemers waar de collega's wijn verkopen voor een team. Liefst niet per stuk, maar per 6 stuks ;-) Met een battle: de drie collega's die het meest verkopen, krijgen een mooie prijs! Autowas actie Altijd goed: auto s wassen op de werklokatie. Iedereen blij. Leveranciers van het bedrijf Als sponsor of bijvoorbeeld voor sponsoring in natura: gratis drukwerk, gratis website of fotografie. Veiling

8 Pagina 8 / 20 Collega's bieden iets aan en dit aanbod wordt als een kavel geveild. Bijvoorbeeld een collega bereidt een diner voor twee, collega doet make up workshop etc. Zelf maken i.p.v.uitbesteden Bijvoorbeeld een diner of lunch die normaal gesprokene wordt uitbesteed aan een cateraar, die je nu zelf gaat bereiden met ingrediënten gesponsord door lokale supermarkten. Interne communicatie bij bedrijven die je sponsoren Ondersteuning door interne communicatie binnen bedrijven is goud waard. Je bereikt een nog grotere doelgroep. Dat kan natuurlijk binnen het bedrijf waar je voor werkt en binnen de bedrijven van jouw sponsors Slim om hier flink wat energie in te steken, want dit levert veel bekendheid op en dus veel geld. Publicaties in het bedrijfsblad of intranet, liefst meerdere keren, eerste keer jouw motivatie, tweede keer sponsormogelijkheden. Acties in het bedrijfsrestaurant Wat dacht je van de directeur op een Tacx simulator? Als vooraankondiging van de actie om verlofdagen te doneren of op 6 en 7 juni als jij de Alpe op gaat. Benut ook de ontwikkeling: maatschappelijk verantwoord ondernemen Tegenwoordig zijn veel bedrijven bezig met maatschappelijk verantwoord (of maatschappelijk) bewust ondernemen. Ze denken er wel steeds meer aan, maar geven er nog lang niet altijd een bewuste invulling aan. Jij biedt ze een goede invulling. Benut de uitstraling van Alpe d HuZes naast het doel en de drive van jouw team Veel bedrijven kunnen daar gebruik van maken. Als motivator voor de teambuilding en teamgeest bijvoorbeeld. o een positieve uitstraling; de uitstraling van winnaars met prachtige emotie; o de uitstraling van doorzetters; o ambities die eigenlijk niet haalbaar zijn, meer dan waarmaken; o grensverleggend bezig zijn voor anderen. Andere zakelijke doelgroepen Schrijf, mail, bel, praat ook met andere zakelijke relaties zoals de tandarts, dokters, huisschilder, begrafenisondernemer en de garage die jouw auto onderhoudt.

9 Pagina 9 / 20 Sponsor en donatie tips communicatie Kracht van de herhaling Het effect van communicatie zit in de kracht van de herhaling en in een mix van middelen. Met jouw verhaal en jouw motivatie als kei van een boodschap kun je meerdere middelen inzetten. Als je een aantal verschillende communicatiemiddelen goed en met regelmaat inzet, raak je op een verjaardag of andere ontmoeting met mensen aan de praat over jouw deelname en jouw verzoek voor support. Variatie met thema s Zeker als je de communicatiemiddelen met goede variatie van verschillende thema's inzet. Thema's zoals de tussenstand, de events van de komende maand, de trainingsarbeid, updates over mooie sponsorbedragen en donaties. De missie, visie en het anti-strijkstok beleid van Alpe d HuZes. En die van jou.met goed beeldmateriaal. Natuurlijk altijd met de call to action naar de financiële steun en de actiepagina. Maar kies niet elke keer om uitsluitend, enkel en alleen in te steken op financiële steun. Je hebt veel meer te vertellen! Gebruik dat als haakje, bijvoorbeeld als inleiding. Zo kun je vaker contact te zoeken met mensen en bedrijven die je (kunnen) steunen. Met vaker en gevarieerd communiceren met inzet van verschillende communicatiemiddelen heb je een goede basis voor herhaling. En die herhaling helpt mensen te herinneren dat ze nog moeten doneren of sponsoren! Let wel: elke communicatie bevat de call to action: financiële steun van jouw doel. Help herinneren!

10 Pagina 10 / 20 Sponsor en donatie tips communicatiemiddelen Contact = Kans Contacten zoeken, veel, vaak en vlug. Zie in elk contact een kans, blijf reëel en laat je door een tegenvaller niet uit het veld slaan. Digitaal Actiepagina Het hart van het werven van sponsors en donateurs! Met die meest belangrijke call to action: steun in euro's! Mail Mooi voorbeeld is een tussenstand mail. Een slimme zet is een auto handtekening in elke mail te plaatsen. Natuurlijk met jouw motivatie en de url van je actiepagina. Of een videoboodschap zoals enz Met de uitnodiging om m te delen: Deel m gerust met je vrienden en familie. Wervingsmail met als bijlage de ervaringen van verleden jaar. Linkedin Deelnemers geven aan dat berichten naar bekenden in LinkedIN goed werken. Bedenk verder waar je jouw contacten en hun gegevens nog meer voor kunt benutten. Bijvoorbeeld voor de Nieuwsbrief. Nieuwsbrief Door een aantal vaste thema's te bedenken, kun je het jezelf makkelijker maken. Bijvoorbeeld: de tussenstand, trainingsarbeid, de events van de komende maand, sponsors aan t woord, foto's en Youtube filmpjes, de updates over mooie sponsorbedragen en donaties. Of algemene zaken: spirit, dromen-durven-doen, missie, visie en het anti strijkstok van Alpe d'huzes en/of leuke weetjes over de Alpe. Of kijk eens op en voeg een filmpje toe. Tip van andere deelnemers: zorg voor een communicatieschema hoe vaak en wanneer je wilt versturen. Blog Mogelijk helpt het ook hier te werken met vaste thema's. Als je persoonlijk schrijft, is het eigenlijk altijd goed! Promoot je blogs ook via je social media accounts.

11 Pagina 11 / 20 Facebook* Volg daarbij ook het account van de organisatie Het is een mooie inspiratiebron en je kunt bijvoorbeeld berichten van dit account delen met je doelgroep Twitter* Volg daarbij ook het twitteraccount Het is een mooie inspiratiebron en je kunt bijvoorbeeld de tweets van dit account retweeten. Verder kun je ook altijd zoeken op #ad6. Je kunt inspiratie op doen. Je komt hier namelijk ook veel acties en communicatie van andere teams tegen. hier Youtube* Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Op Youtube vindt je inspirerende beelden van Alpe d'huzes en de Alpe d'huez. Ondermeer op het Youtube kanaal: Videoboodschap Met beelden maak je het persoonlijk ohttp://www.youtube.com/alpedhuzes Met daarbij een wervende tekst en natuurlijk het verzoek om de boodschap te delen met hun eigen netwerk. SMS Stuur alle mensen met wie je telefonisch contact hebt een sms met een persoonlijke boodschap en link naar je url. Eigen website Met een link naar de actiepagina. De site is een mooie weergave van jouw motivatie, jouw doel, de trainingsactiviteiten, de wervingsactiviteiten en de kalender van events die nog komen. *Ben je zelf geen held of niet bekend met social media? Vrienden van team X. Wie in jouw omgeving is dat wel? Er zijn vast mensen die jou willen helpen! Misschien zijn er mensen die full-service de communicatie van jouw team willen verzorgen. Of bedenken ze graag een communicatieconcept. Zoals bijvoorbeeld: Vrienden van team X zoals het team Zeven voor Leven in 2011 vorig jaar hun eigen Vrienden van Zeven voor Leven op Twitter en Facebook hadden. Communicatie mensen die meehelpen en die slim gebruik maken van het communiceren in de derde persoon en zo je team nog net iets makkelijker in het zonnetje kunnen zetten. Dingen die je over je zelf niet zo snel zegt. Of dingen die je al gezegd hebben, maar nu door een ander herhaald worden zodat je niet eenzijdig in herhaling valt. Bij kun je het communicatieplan achter dit concept opvragen.

12 Pagina 12 / 20 Face to Face* Je vraagt het niet voor jezelf Deelnemers geven aan dat ze geleerd hebben niet verlegen te zijn. Je vraagt de steun niet voor je zelf. Je vraagt het voor het grotere doel. Een doel waarveel mensen zich betrokken bij zijn en voelen. Praat altijd en overal! Dialoog face to face. Praat overal over jouw deelname. Bij alles wat je doet. Bij het autobedrijf als je je auto brengt en haalt. Bij de kapper. Bij de huisarts. Zorg dat je altijd flyer of andere uiting met de url van je actiepagina bij je hebt. Zodat mensen weten hoe je te bereiken en hoe te doneren. Vraag adressen van mensen die je ontmoet om de doelgroep voor je nieuwsbrief te vergroten Print * Uitdeelmateriaal Deel zoveel mogelijk naamkaartjes uit op allerlei bijeenkomsten. Deel flyers uit in de buurt, familie, sportvereniging, collega s en iedereen die je kent zodat iedereen weet dat jij zelf gaat fietsen. Flyers Bij jouw flyer kun je bijvoorbeeld een kopie maken van je actiepagina. Zorg voor een goede opbouw met jouw motivatie, jouw doel en een link naar je actiepagina. Een treffende goede foto doet het altijd goed. (Visite)kaartjes Ansichtkaarten Pers Benader ook (lokale) pers voor je actie, je activiteiten en evenementen. Ze zijn vaak op zoek naar interessante verhalen. En die heb jij! Vraag ook vooral om (gratis) advertentieruimte die jij weer aan jouw sponsors kan verkopen. * Belangrijke tip van andere deelnemers: vermeld altijd en overal de url van je actiepagina. *Zorg altijd en overal dat je jouw flyers of ander uitdeelmateriaal bij je hebt.

13 Pagina 13 / 20 Op lokatie* Posters Vlaggen Drukker of (huisdrukker) van werkgever vragen gratis te drukken Donatieboxen Donatieboxen bij winkels en bedrijven neerzetten: Uit de webshop: banners, stickers, pennen etc

14 Pagina 14 / 20 Sponsor en donatie tips evenementen Benefiet gelegenheden Al dan niet met een bekende Nederlander of ander aansprekend persoon als gangmaker en publiekstrekker. Al dan niet te benutten met extra exposurewaarde voor je sponsors. Met al dan niet een flinke prijs voor de kaartjes als bijdrage aan jouw team en doel. Met vrijwilligers voor op- en afbouw, koken, bediening, bar, gratis website, folders, food, non-food, lokatie, band en act. Kaarten verkopen tegen een hogere prijs dan je normaal gesproken zou betalen, als bijdrage aan het goede doel. We zien veel mooie benefiet gelegenheden zoals: Benefietconcert met grote artiest Benefietgala Benefiet feest Benefiet BBQ Benefiet dinnerparties Pre Alpe d HuZes party in bijvoorbeeld een beachclub Actiedag scholen(gemeenschap) In samenwerking met of op scholen kun je een grote doelgroep op 1 dag bereiken. En veel handen maken licht werk: veel mensen die meedenken en meehelpen om je doel te halen. Met een sponsorloop, veiling, zelf bedachte en gemaakte tegenprestaties en/of loterij en veiling. Mini Alpe d HuZes i.s.m. een basis school. Ja de deelnemers die vorig jaar een opbrengst van 6000,- had, doet dit ook in 2012 weer. Of zoals Team Dichterbij (basisschool) met 1200 kinderen die ze aan het rennen willen krijgen. Zes rondjes in het park, sponsoring per ronde en met een bezetting van 60% gegarandeerd tussen de en euro. Loterij met school Een goede zet. Om een voorbeeld te noemen van 1 van de deelnemers. Elke leerling verkoopt 5 loten á 2,- en dat blad van 5 verkochte loten wordt een nummer in de leerlingen loterij (goed voor een tablet op elke locatie). Tel uit de winstt: leerlingen en loten (keer 2 euro).

15 Pagina 15 / 20 Sportevenementen Een topper: de spinning marathon Een aansprekend evenement waar door veel teams grote donatiesommen mee worden binnen gehaald! Meerdere teams rapporteren opbrengsten van duizenden euro s De sportschool biedt gratis ruimte, fietsen & instructeurs aan. Deelnemers betalen per fiets per uur 10 per persoon per uur. 100% opbrengst voor jouw actie. Lokale die-hards en de Alpe d HuZes afgevaardigden (plaats hen vooraan) fietsen de volle marathontijd en motiveren zo de anderen. Het helpt om naar de zwaardere opgave willen toe te trainen kunnen voor 2 of 3 uur gaan. Goed voor de teamleden om er eens flink uit te spatten. Deelnemers kunnen zelf extra acties ondernemen voor jouw Alpe d HuZes team. Door bijvoorbeeld ook zelf weer sponsors voor de marathon te zoeken. Deelnemers kunnen zich ook als team inschrijven en uren rouleren, geeft ook nog extra teamgeest. Benut ook presentatiemateriaal (filmbeelden, foto s) dit te laten draaien tijdens marathon. Extra argumenten voor sportscholen: o o o Ze hebben aansprekend event voor goed doel. Ze krijgen extra exposure in de regionale media: goed voor imago van de sportschool/gemeente/ Als ze de marathon ook open stellen voor niet-leden dan heeft de marathon voor de sportschool ook nog eens een wervend effect. Varianten: loop marathon of gewichtheffen/ i.s.m. een sportschool Benefiet sportwedstrijd MTB tochten/fietstochten Bijvoorbeeld een fietstocht over 100 km met Klimmogelijkheid. En alle andere denkbare varianten. Er worden door deelnemers opbrengsten van 5.000,- gemeld. Mountainbike tochten: zelf organiseren of in samenwerking met een outdoor bedrijf dat je helpt waarmee zij gelijk het eigen bedrijf promoten.

16 Pagina 16 / 20 Alpe d HuZes maand met middenstand In samenwerking met lokale middenstand. Zoals in Leersum. Je bereikt niet alleen je eigen doel, je biedt middenstanders ook een goede actie met communicatiewaarde. Startend met een ondernemersavond Ondernemers die mee willen doen, krijgen donatiebox voor in hun winkel/lokatie Ondernemers hangen posters op Advertentieruimte (gratis) in een plaatselijke krant met een collage van de logo s van deelnemers. Elke week een column in de krant Statiegeldbonnen verzamelen Alle ondernemers verkopen hun waren waarbij ze een deel aan het team afstaan 5,- per verkochte wasmachine en tv, 0,05 per onsje vleeswaar, 1,- per bordje saté, 1,- per koffie met appeltaart, 2,50 bij een Alpe d HuZes menuutje, 2,50 per verwisselde binnenband, en ga zo maar door. Alpe d'huzopie Tip voor als het nog gaat vriezen. Glühwein en versnaperingen verkopen voor je actie. Kerstkaartenactie Vragen om een mail te sturen ipv kerstkaarten en het bedrag dat je normaal gesproken uitgeeft aan kerstkaarten, dit jaar te doneren. Neem je Tacx mee! Organiseer je iets. Neem je Tacx eens mee. Fietsen op je Tacx valt op en je raakt snel met mensen aan de praat. Of laat mensen zelf eens zweten op de Tacx ;-) Wat doen zij op 6 en 7 juni? Wat kunnen of gaan jouw familie, vrienden en bekenden doen op 6 en 7 juni? Organiseren zij een event waar ze nog extra geld ophalen zodat jij je actiedoel overtreft? Organiseren zij een actie terwijl jij aan het fietsen bent? Hoeveel levert jouw Tacx op als jij 6 of 7 juni aan het fietsen bent? Ga je een evenement organiseren? Heb je alle communicatiemogelijkheden 100% uitgenut?! Check nog eens of je alle communicatiemiddelen volledig benut. Mix & match? Is het nog een idee om een veiling of loterij te koppelen aan het evenement? Met mooie prijzen die beschikbaar worden gesteld.

17 Pagina 17 / 20 Sponsortips: loterijen, veilingen, cheques Loterij Probeer daarbij ook groot te denken. Bijvoorbeeld in hoge aantallen en met grote prijzen. Prijzen die door sponsors ter beschikking worden gesteld Heb je sponsors in natura: zet vooral hoog in! Meedoen met loterij ander team Wil je deelnemen aan een grote landelijke loterij met mooie prijzen? Het team van Vesting Finance heeft een grote loterij opgezet. Ze hebben al mooie prijzen binnen gehaald van beauty arrangement, tot hotelovernachting, tot horloges en bowlingen kart arrangementen, bmw fiets twv 1000,-, antislip cursus, toegangskaartjes pretparken, kappersbon, bon schoonheidsbehandeling, sauna arrangementen, kunstwerken, salsa workshop, proeflessen paaldansen. De loten kosten 50 eurocent en de loten worden verkocht voor 1 euro per stuk. De betaling is vooraf. Je kunt je wenden tot: Gera Sterrenburg of Arthur Smetsers of Veiling Een veiling met kavels beschikbaar gesteld door mensen en bedrijven Er zijn mooie voorbeelden van veilingen met bijvoorbeeld kunstwerken van een aantal bekendere kunsternaars, juwelensets, week vakantie, sportshirts van bekende topsporters, golfsclinics, slipcurssusen, Porsche cursus etc. Jawel, de veiling met doelstelling van euro zoals Rariteitenveiling Tijdens een evenement of als los evenement een veiling houden. Team Klimmen voor haalde tijdens carnaval met een rariteitenveiling euro op met een rariteitenveiling Hotelcheque Cheque die men krijgt van het bedrijf waar klant iets koopt. Zie het voorbeeld Hoeveel levert jouw Alpe d HuZes shirt op?

18 Pagina 18 / 20 Sponsortips: zelf tegenprestaties doen en maken Wijnverkoop Wijnverkoopactiviteiten blijken een grote hit te zijn. De wijn wordt ingekocht bij een wijnimporteur en met een winst van 100% of 200% verkocht. Je kunt ook aansluiten bij de inkoop van andere teams. Zoals bij het team van Vesting Finance. Je kunt wijn bij ze kopen voor 3,75 euro. Mail naar: Verdere tips: de werkgever schiet de kosten voor de wijn voor Battle wijnverkoop Battle: welke 3 vrienden verkopen de meeste wijn voor jou. Zij winnen een diner (van sponsor in natura) en andere leuke prijzen. Sponsordiner Workshops hobby, bijvoorbeeld fotografie Wat is jou hobby of de hobby van mensen die je helpen? Natuurfotografie is de hobby van een deelnemer.vandaar zijn actie om een aantal workshops natuurfotografie te midden in de natuur te houden. En daarnaast verkoop hij setjes ansichtkaarten met natuurfoto s. Creatieve dingen maken Zelf tassen maken Dichtbundels Gelukspoppetjes verkopen. De poppetjes hebben een naam en gaan mee de Alpe op. De koper krijgt de poppetjes na 7 juni. Kaarsenverkoop (kaarsen gaan mee naar de Alpe) Verkoop vriendschapsbandjes; geknoopte bandjes voor voor 1 a 2 worden verkocht. Vogelvoer producten Lekkernijen maken en verkopen Geurzakjes maken en verkopen Paaseitjes verkopen

19 Pagina 19 / 20 Extra reclamemogelijkheden bedenken Sponsorpagina s in kranten Door het verkrijgen van gratis advertentieruimte in (lokale) kranten bied je een mooie tegenprestatie. Van de advertentieruimte maak je sponsorpagina s met plaatsing van bedrijfslogo s met daaraan gekoppeld sponsorpakketten. Pakketten variërend van 125,- tot 1000,-. Voor jouw beeld: er zijn team die hier ,- mee binnenhalen. Vrachtwagens Vraag transportbedrijven om reclame mogelijkheden en biedt sponsors de mogelijkheid om op vrachtwagen te adverteren. Gesponsord door een transportonderneming. Vlaggen Een vlag op een schip. Beschikbaar gesteld door schippers. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om te adverteren. Vlaggen op schepen: het werkt 2 kanten op: het levert geld op en het maakt reclame voor het sponsoren en voor Alpe d'huzes. Dit team heeft 250 vlaggen van 100 x 150 cm besteld tegen kostprijs. Goede kwaliteit, kostprijs 10,-, verkoopprijs 25,-. Per vlag storten we 15 euro door met vermelding van de koper of de scheepsnaam. Bijna 250 stuks inmiddels de deur uit. De volgende 100 zijn alweer geleverd. Voor meer info: team Binnenvaart to the Top! Vlaggen zijn uiteraard te bestellen: Dagjes oliebollen bakken voor euro Oliebollen bakken met ingrediënten die de bakker sponsort. Je zoekt een mooie plek uit en vraagt daar vergunning voor aan bij de gemeente. EN: je zoekt er publiciteit voor. Met posters. Met huis aan huis reclame. De ervaring van een team: met een dag bakken, kun je euro verdienen. En mensen eten ook in het voorjaar oliebollen ;-) Zolder van iemand opruimen (groot huis) en spullen verkopen. Autowasactie Rommelmarkt Spullen verkopen. Bijvoorbeeld op Koninginnedag Spullen van je zelf en spullen van mensen die je doel warm hart toedragen, Kraampje huren Bijvoorbeeld een kerstkraampje. Bijvoorbeeld voor 2 euro kerstwensen in een kerstboom hangen. De winnaar krijgt een mooi kerstpakket. Opbrengst 550 euro. Zet vooral hoog in! Wie kan je helpen met de verkoop. Hoeveel collega's, familieleden en vrienden kunnen je verder helpen?

20 Pagina 20 / 20 Inleveracties Oude mobieltjes Statiegeld Statiegeldacties leveren vaak al snel 800,- per winkel op. Slimme zet dus om een donatiebos statiegeldbonnen vragen bij het inleverpunt van de supermarkt neer te zetten. Bij je familie, vrienden, buren en/of huis aan huis. Boodschappenwagens terugbrengen Toners en cartridges Bij familie, vrienden en op het werk. Hulp nodig voor grote sponsordeals? We are here to help! Heb jij een potentieel grote sponsor en kun je daarbij extra professionaliteit of hulp gebruiken om deze grote of meerjarige sponsordeal te sluiten? Klop dan vooral bij Team Commercie aan! Wij werken graag met je mee aan jouw nieuwe grote sponsordeal! Stuur een mail met info over jouw potentiële grote sponsordeal en geef aan hoe wij jou daarmee kunnen helpen: Heb jij meer, andere of nog betere sponsortips? We ontvangen ze heel graag: Veel succes!

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties Welkom bij Run for KiKa Estafette! Geweldig dat jij je in gaat zetten voor Stichting Kinderen Kankervrij. In dit handboek

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 1 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...3 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...5 5. Succes!...6 2 1. Aan de slag! Geweldig

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf?

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Zet je met je collega s in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jullie bedrijf in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals

Nadere informatie

Handleiding: hoe start ik een actie?

Handleiding: hoe start ik een actie? Handleiding: hoe start ik een actie? Zet je in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jij in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals die van jou zijn heel belangrijk, want met jouw

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau 7 maart 2015 Programma Team Sponsorwerving Inleiding Alpe d HuZes

Nadere informatie

Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media... 7 Publiciteit en Persbericht...

Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media... 7 Publiciteit en Persbericht... Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media..... 7 Publiciteit en Persbericht... 8 Inspiratie... 9 Inleiding Meedoen aan de DiaBeatit Run #heeftzin!

Nadere informatie

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden.

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Ideeën en tips Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Fondsenwerving is niet moeilijk, ervaar het zelf! G Wat wordt er met het

Nadere informatie

Toolkit Sponsorwerving

Toolkit Sponsorwerving 0 Toolkit Sponsorwerving Meedoen aan de DiaBeatit Run heeft zin! Geweldig dat je hebt besloten mee te doen aan de DiaBeatit Run. Jouw deelname als Runner of als ondersteunend teamlid is voor het Diabetes

Nadere informatie

Actie toolkit voor personen

Actie toolkit voor personen Actie toolkit voor personen Augustus 2016 Introductie Introductie Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jij in actie wil komen voor Spieren voor Spieren! Zoals je wellicht weten zijn wij voor een groot

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

CROWDFUNDING SCOREBORD

CROWDFUNDING SCOREBORD CROWDFUNDING SCOREBORD Je wilt graag een scorebord crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

CROWDFUNDING KLEEDKAMERS

CROWDFUNDING KLEEDKAMERS CROWDFUNDING KLEEDKAMERS Je wilt graag verbouwing van de kleedkamers crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Lions Delft Spinning Event 3 september 2017

Lions Delft Spinning Event 3 september 2017 Lions Internationaal 100 jaar. Lions Delft Spinning Event 3 september 2017 Spinnen voor kinderen Zoveel mogelijk kinderen uit Delft op vakantie Het Lions Delft Spinning Event 2017 i.s.m. Club SportsArt

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7.

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Inhoud 1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Uitnodigingsposter bedrijf 11 8. Uitnodigingskaart bedrijf

Nadere informatie

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN CROWDFUNDING ZONNEPANELEN Je wilt graag zonnepanelen crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt!

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

CROWDFUNDING TEAMKLEDING

CROWDFUNDING TEAMKLEDING CROWDFUNDING TEAMKLEDING Je wilt graag teamkleding crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie!

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie! Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Spreker: Wendy Roos 15 november 2014 Uitgangspunten Sponsorwerving is leuk Vertel vanuit je passie je eigen verhaal Het is onze droom dat niemand meer doodgaat

Nadere informatie

Lions International 100 jaar Lions Delft Spinning Event 3 september 2017

Lions International 100 jaar Lions Delft Spinning Event 3 september 2017 Lions International 100 jaar Lions Delft Spinning Event 3 september 2017 Spinnen voor kinderen Zoveel mogelijk kinderen uit Delft op vakantie Het Lions Delft Spinning Event 2017 i.s.m. Club SportsArt Fitness

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015 Handboek voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen 10 tips om geld in te zamelen Wat is SamenLoop voor Hoop? SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding

Nadere informatie

Beste Hero! Weet je wat Duchenne is? Dat is dat je spieren steeds slapper worden. Alleen je hoofd blijft goed. Jeroen, 4 jaar, Duchenne patiënt

Beste Hero! Weet je wat Duchenne is? Dat is dat je spieren steeds slapper worden. Alleen je hoofd blijft goed. Jeroen, 4 jaar, Duchenne patiënt Beste Hero! Veel succes met je sponsorwerving! De komende tijd wacht jou een bijzondere uitdaging. Je haalt minstens 2500 euro aan sponsorgeld op voor kinderen met de ziekte van Duchenne. Persoonlijk contact

Nadere informatie

Workshop Sponsorwerving

Workshop Sponsorwerving Workshop Sponsorwerving Vrijwilligerssteunpunt Ommen DE BELANGRIJKSTE TIPS & LESSEN OM SUCCESVOLLER SPONSORS TE WERVEN Wat is sponsoring? Sponsoring is communicatie door associatie Sponsoring is het aangaan

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen Postbus 75508 1070 AM Amsterdam Giro 26.000 T (020) 570 05 00 F (020) 675 03 02 www.kwfkankerbestrijding.nl SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen

Nadere informatie

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling Organiseer samen een WJD-dienstenveiling INHOUD De WJD-dienstenveiling... 3 Stappenplan... 4 bijlage 1: Contactlijst... 6 Bijlage 2: Afsprakenlijst... 7 Bijlage 3: Plan van aanpak... 8 Bijlage 4: Ideeën

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt.

Nadere informatie

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE 01 IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER Je hebt het initiatief genomen om in actie te komen voor Fight cancer. Super! Met jouw actie steun je de strijd tegen kanker

Nadere informatie

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN IN DEZE GIDS: ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN WOORD VOORAF Je zet mee je schouders onder Music For Life 2011. Dat is goed nieuws voor de 1,5 miljoen kinderen die jaarlijks

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Spieren voor Spieren. Maart 2016

Spieren voor Spieren. Maart 2016 Spieren voor Spieren Maart 2016 Agenda - Stichting Spieren voor Spieren - Wat is een spierziekte - Filmpje Bram - Visie Spieren voor Spieren - Waarom - Hoe - Wat - Bestedingen - Sportieve acties in het

Nadere informatie

Nederlandsche Tafelronde PROMOTEN VAN ACTIVITEITEN EN NIEUWS V 1.0. 25 MAART 2012

Nederlandsche Tafelronde PROMOTEN VAN ACTIVITEITEN EN NIEUWS V 1.0. 25 MAART 2012 Nederlandsche Tafelronde PROMOTEN VAN ACTIVITEITEN EN NIEUWS V 1.0. 25 MAART 2012 WAAROM DEZE PRESENTATIE? Nederlandsche Tafelrondes zijn zeer actief. Jaarlijks worden er diverse activiteiten georganiseerd,

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Marco van Nassau/ Marcel van Kessel Nathaly Westerhoven/ Wendy Roos

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Marco van Nassau/ Marcel van Kessel Nathaly Westerhoven/ Wendy Roos Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Team Sponsorwerving Marco van Nassau/ Marcel van Kessel Nathaly Westerhoven/ Wendy Roos 21 november 2015 Programma Voorstellen: Team Sponsorwerving Uitgangspunten

Nadere informatie

Voorblad Wat is geld?

Voorblad Wat is geld? Voorblad Wat is geld? Je hebt de test op de website van Nibud gedaan: http://service.nibud.nl/geldtypetest/ Welk geldtype ben je? Vind je dit zelf ook? Motiveer je antwoord. Beantwoord de volgende vragen

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Print en vul zelf in!

Print en vul zelf in! t i k Tool Print en vul zelf in! pagina 7 t/m 10 Voor je vrienden, op je club, school of vereniging: uitnodigin g Bedankt! kom gezellig koffie drinken en steun het NKI-AVL Fonds actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend

Nadere informatie

Table of Contents. Jezelf presenteren op Social Media. Over Embrosa. Copyright

Table of Contents. Jezelf presenteren op Social Media. Over Embrosa. Copyright Table of Contents Jezelf presenteren op Social Media Over Embrosa Copyright 3 9 10 2 Jezelf presenteren op Social Media Je klant vangen zodat jij bepaalt wanneer je deze klant nog een keer terugziet in

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST Gebruik deze checklist om te beslissen welke kanalen je zal gebruiken op je school om zowel leerlingen als collega s te informeren en motiveren over Zuiddag. Deze checklist bestaat

Nadere informatie

Zo wordt jouw actie een succes! Jij voor. War. Child. Actieboekje Warchild_deff.indd :09:48

Zo wordt jouw actie een succes! Jij voor. War. Child. Actieboekje Warchild_deff.indd :09:48 Zo wordt jouw actie een succes! Jij voor War Child Actieboekje Warchild_deff.indd 1 19-05-2009 12:09:48 Actie! Wat goed dat je een actie voor War Child gaat organiseren. Dagelijks hebben miljoenen kinderen

Nadere informatie

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden!

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden! Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden! Stelt u zich eens voor.... dat uw medewerkers fitter hun werk doen, dat de teamspirit binnen het bedrijf positief groeit, dat uw klanten uw maatschappelijke

Nadere informatie

HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT?

HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT? HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT? Handboek 2012 voor het organiseren van een lokale Prayer Night. Uitgave van de Evangelische Alliantie. Inhoud Inleiding Waar moet ik beginnen? Met wie ga ik dit regelen?

Nadere informatie

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven Voorbeeld sponsorwervingsbrieven We hebben een aantal voorbeeldbrieven geschreven om het sponsorwerven nog gemakkelijker te maken. Kies de versie die het beste bij jou (of je situatie) past: > Brief voor

Nadere informatie

Toolkit Fondsenwerving

Toolkit Fondsenwerving Toolkit Fondsenwerving Fondsenwerving is leuk en inspirerend als je de slag te pakken hebt. Doingoood foundation helpt je graag op weg met deze handige toolkit vol tips en ideeën. Sponsorwerving Kilimanjaro

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Alleen met Elkaar. Petrakerk de Mont Ventoux op

Alleen met Elkaar. Petrakerk de Mont Ventoux op www.grootverzettegenkanker.nl/deelnemers-2013/alleen-metelkaar-petrakerk-de-mont-ventoux-op/ Agenda voor vanavond: Reis, verblijf e.d. Verdieping en onderling contact Sportmedische keuring en trainen (clinics)

Nadere informatie

ZRB - PR & Communicatie

ZRB - PR & Communicatie ZRB - PR & Communicatie ALV 30 oktober 2015 PR & Communicatie 2015 Huisstijl Communicatie - Online Zichtbaarheid Voorlichting - Veiligheid - Pers & media Huisstijl Eenduidige uitstraling: print, online,

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie promotiematerialen voor ontwikkeld. De hoofdpersoon in deze eerste! internationale

Nadere informatie

Koffie/thee ochtend voor al je vrienden

Koffie/thee ochtend voor al je vrienden Voorbeeldacties Algemene ideeën Koffie/thee ochtend voor al je vrienden Organiseer een koffie of thee ochtend (of high-tea) bij jou thuis voor je vrienden, familie of collega s. Vraag hierbij aan iedereen

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden...

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden... Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden... Stelt u zich eens voor...... dat uw medewerkers fitter en strijdlustiger hun werk doen, dat de teamspirit binnen het bedrijf positief groeit, dat

Nadere informatie

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member?

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Word klant DEEL 2 Hoe schrijf ik mij in als Netwerk Member? DEEL 3 Hoe werf ik Members? DEEL 4 Hoe werf ik Netwerk Members? 2014

Nadere informatie

Print en vul zelf in!

Print en vul zelf in! t i k Tool Print en vul zelf in! pagina 8 t/m 11 Voor je vrienden, op je club, school of vereniging: uitnodigin g Bedankt! kom gezellig koffie drinken en steun Radboud Oncologie Fonds actie.radboudoncologiefonds.nl/koffieschenkochtend

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing Workshop Facebook voor bedrijven Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken

Nadere informatie

Maak van je Passie je Bedrijf

Maak van je Passie je Bedrijf - Stappenplan - Sheila van den Bosch www.maakvanjepassiejebedrijf.nl Inleiding Ondernemen geeft je de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet, hoe je dat doet, waar je dat doet en voor welke klanten je

Nadere informatie

Drachten loopt mee en staat stil bij kanker

Drachten loopt mee en staat stil bij kanker 24-uurswandelestafette Doe je mee? Drachten loopt mee en staat stil bij kanker Wanneer: vrijdag 25 september 2015, start 17.00 uur zaterdag 26 september 2015, einde 17.00 uur Waar: Skeelerbaan Sportcomplex

Nadere informatie

Welkom Introductie Netwerk Member programma

Welkom Introductie Netwerk Member programma Welkom Introductie Netwerk Member programma 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Wie is MOBICROSS? DEEL 2 MOBICROSS doet het anders DEEL 3 Het Netwerk Member programma DEEL 4 Het Netwerk Member Commissie

Nadere informatie

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! SPONSORING RUN FOR KIKA Kinderen en kanker, twee woorden die we liever niet in één adem noemen. Kinderen horen vrolijk en gezond te zijn met een lange toekomst

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

Leuke ideeën voor. sponsoracties

Leuke ideeën voor. sponsoracties Leuke ideeën voor sponsoracties Fantastisch dat je meedoet aan de! Samen gaan we zoveel mogelijk geld inzamelen voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Sinds 1 april 2008 kunnen

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE RIDE FOR THE ROSES STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER EN SPONSOR HET GROOTSTE PELOTON VAN DE WERELD!

SPONSORBROCHURE RIDE FOR THE ROSES STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER EN SPONSOR HET GROOTSTE PELOTON VAN DE WERELD! RIDE FOR THE ROSES 6 SEPTEMBER 2015 AALSMEER SPONSORBROCHURE STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER EN SPONSOR HET GROOTSTE PELOTON VAN DE WERELD! Partners WWW.RIDEFORTHEROSES.NL Hoofdsponsors Media Partner Suppliers

Nadere informatie

Friese Poort Skelterrace. Facebook marketing

Friese Poort Skelterrace. Facebook marketing Friese Poort Skelterrace Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken Geen

Nadere informatie

Tips voor inzet Supporter van Schoon

Tips voor inzet Supporter van Schoon Tips voor inzet Supporter van Schoon Voor bedrijven en gemeenten Versie februari 2017 NederlandSchoon 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Tips voor bedrijven... 3 1. Creëer een match met jouw strategie of doelstellingen...

Nadere informatie

African Hockey Experience 2015. Sponsorkit & algemene informatie

African Hockey Experience 2015. Sponsorkit & algemene informatie African Hockey Experience 2015 Sponsorkit & algemene informatie African Hockey Experience Bedankt voor je deelname aan de AHX! Door jouw inschrijving steun je de Kadish Foundation en lever je een bijdrage

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN

STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN 1. De school voert de basislessen van Energieke Scholen uit. 2. Formuleer, op basis van de uitkomsten van de scan en de wensen van de school, de crowdfundvraag

Nadere informatie

s-hertogenbosch Koning Willem I College I Stichting Abinbono I Donderdag 17 januari 2013

s-hertogenbosch Koning Willem I College I Stichting Abinbono I Donderdag 17 januari 2013 Offerte Stichting Abinbono s-hertogenbosch Koning Willem I College I Stichting Abinbono I Donderdag 17 januari 2013 Kerngegevens In opdracht van Stichting Abinbono Naam Emke Molnar Telefoonnummer - Email

Nadere informatie