Samen activiteiten ondernemen Een goed fundament leggen voor het nieuwe schooljaar.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samen activiteiten ondernemen Een goed fundament leggen voor het nieuwe schooljaar."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van school Arkelstein, september / oktober 2015 De eerste nieuws brief van dit schooljaar waarin we zijn gestart met een Bootcamp. Bootcamp lessen Na een succesvolle Bootcamp zijn de lessen weer gestart volgens het lesrooster. De term Bootcamp wordt de laatste jaren steeds vaker gebruik om de start van iets nieuws te benoemen. We hadden ook de term onderdompeling kunnen gebruiken, maar dat klinkt helemaal niet cool. Belangrijker is de inhoud. Een nadere kennismaking als groep, als leerlingen onderling en leerlingen en mentoren/docenten Samen werken aan thema s o Rust en veiligheid o Samenwerken o Actie tegen grof en kwetsend taalgebruik (hierbij hebben wij uw hulp ook nodig) Samen activiteiten ondernemen Een goed fundament leggen voor het nieuwe schooljaar. Direct bij de start van het schooljaar hebben we met de leerlingen algemene afspraken gemaakt, over hoe we met elkaar omgaan. Het is verstandig vanaf de start direct in te zetten op algemene werknemersvaardigheden en we kiezen daarom ook direct voor formele omgangsregels. We kiezen hierbij voor één manier. Dit schept duidelijkheid. Één van die regels is dat het personeel alleen nog met de achternaam wordt aangesproken. Ook de docenten zijn gestart met een Bootcamp. Als algemeen thema gaan zij dit jaar op zoek naar het flexibeler maken van ons onderwijsaanbod. Binnen welke structuur kunnen wij nog meer inspelen op de individuele behoeften van de leerlingen. Omdat dit schooljaar in verband met het opschuiven van de zomervakantieperiode iets langer duurt, hebben wij ruimte om tussentijds studiedagen in te plannen en toch onze verplichte onderwijstijd te halen. Hierover informeren wij u in de schoolgids, die u onze site kunt vinden. Uiterlijk midden september zal onze website geheel vernieuwd de lucht in gaan. Indien u niet beschikt over internet, dan kunt u bij de administratie vragen naar een gedrukt exemplaar. In de agenda verderop in de nieuwsbrief treft u de data van de studiedagen in deze periode aan.

2 Passend onderwijs De puzzelstukjes passen in elkaar. Het afgelopen schooljaar hebben wij op Arkelstein samen met De Bolster diverse arrangementen in het kader van Passend Onderwijs ingezet. Zo werd ook een Plusklas geformeerd. Dit is een klas waarin leerlingen van De Bolster onder leiding van docenten van De Bolster les kregen. Wij kregen er dus naast de 11 groepen van Arkelstein één extra groep bij op Arkelstein. Leerlingen van deze groep namen individueel deel aan lessen van een Arkelstein lesgroep. Samen met het bestuur van het samenwerkingsverband en de centrale directie van het Etty Hillesum Lyceum zijn wij zo tevreden met de samenwerking, dat wij de volgende fase ingaan. Het experiment wordt omgezet in een definitief arrangement van Passend Onderwijs op Arkelstein. Dat wil zeggen dat de leerlingen en het betreffende personeel van De Bolster met ingang van 1 augustus 2015 leerlingen en personeel van Arkelstein zijn geworden. Wij heten hen dan ook van harte welkom binnen Arkelstein. Natuurlijk blijven wij in nauw contact met De Bolster om onze gemeenschappelijke expertise verder uit te bouwen. Arkelstein werkt samen met Social Label Social label creëert werk voor kwetsbare groepen. Social label werkt samen met ontwerpers (Piet Hein Eek, Roderick Vos, Marc Mulders en Dick van Hoff) en werkplaatsen van diverse maatschappelijke organisaties en sociale bedrijven in Nederland om nieuwe kansen te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In Deventer werkt Social Label samen met Cambio en Arkelstein. Dick van Hoff heeft het ontwerp gemaakt voor het product VEEG. Deze bezem is gemaakt van bewerkte buizen van oude fietsen. Onder leiding van de heer Demmer hebben leerlingen aan dit product meegewerkt. 18 juni werd VEEG gepresenteerd tijdens de open dag van Cambio. Een nieuwe werkplek in Deventer Het afgelopen schooljaar is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Samen met onze VSO-partnerscholen hebben wij een trainingscentrum opgestart. In ons trainingscentrum zetten we met leerlingen een nieuwe stap op weg naar arbeid. MatchPOinD is gevestigd in een bedrijfsruimte aan de Kamperstraat 40 en vormt een tussenschakel tussen de interne arbeidstraining en het zelfstandig op stage gaan. Ook willen we hier leerlingen gaan opvangen die tijdelijk tussen 2 stages een plek zoeken; Een plek voor leerlingen van fase 2 en fase 3 dus. MatchPOinD staat voor Matchen Passend Onderwijs in Deventer.

3 Enkele afspraken: Lestijden Arkelstein Mentortijd [MT] (Start van de dag met de mentor/co-mentor) P PAUZE P PAUZE Mentortijd [MT] (Einde van de dag met de mentor/co-mentor) Ziekte en verzuim Bij ziekte van een leerling verzoeken wij ouders/verzorgers om voor uur contact op te nemen met de administratie ( ). Vanaf acht uur (08.00) s morgens wordt de telefoon opgenomen. Leerlingen die stage lopen dienen zelf hun stage-bedrijf te informeren. Als een leerling ook na het weekeinde nog ziek is, vragen wij u dit op maandagmorgen opnieuw weer door te geven. Een leerling die weer beter is, moet zich de eerste lesdag na het ziek zijn even melden bij de administratie. Zo proberen wij het verzuim van de leerlingen zo goed mogelijk in zicht te houden en te beperken. Na de herfstvakantie ontvangt u een brief over het ouderportaal. Hierin kunt u o.a. het verzuim van uw zoon/dochter/pupil volgen. Roosterwijzigingen Op het intranet staan de roosterwijzigingen. Dit betekent dat je bovenin op inloggen klikt. Er kan dan ingelogd worden met het leerlingennummer en wachtwoord. We doen niet aan tussenuren, heb je officieel een mentoruur voor de lessen die vervallen dan hoef je het mentoruur niet te komen. (Dit kan helaas niet in het rooster verwerkt worden, omdat dan alle leerlingen uit een klas vrij zouden zijn), je kan zowel kijken naar je individuele rooster als klassenrooster. De rode teksten zijn de wijzigingen. De les gaat door in een ander lokaal of met een andere leraar. Is het vak doorgestreept dan betekent het lesuitval. Te laat komen (Altijd melden bij de repro) Te laat komen kan en mag niet. Het verstoort de les en is een hele slechte training op weg naar toekomstig gedrag ten aanzien van werk. Onze belangrijkste opdracht. De afdeling leerplicht geeft ons aan dat het een vorm van spijbelen is. Te laat komen registreren wij dagelijks en de leerling dient nog dezelfde dag na te komen. Bij vijf keer te laat komen krijgen de ouders een brief en bij tien keer te laat komen zal de afdeling leerplicht geïnformeerd worden. VRIJ en dan Als je vrij bent, dan ga je naar huis en blijf je niet hangen op het plein. Je komt dan ook absoluut niet in de buurt van lokalen waar nog les wordt gegeven!!!!!!! Verlof aanvragen Het verlenen van verlof is aan strakke regels van leerplicht verbonden. Wij verzoeken u tijdig verlof aan te vragen via de administratie..

4 Regels en kleding bij lichamelijke oefening / gymnastiekles. We hebben de regels en de gymkleding vastgelegd in een protocol dat met de leerlingen wordt besproken door de mentor. De leerlingen worden in de hal voor de kleedkamers ontvangen door de docent. Na het opnemen van de afwezigen gaan de leerlingen naar de kleedkamers en hebben zij 5 minuten om zich om te kleden en naar de zaal te komen. Wie later in de zaal komt is volgens de schoolregels te laat en moet nablijven. Als een leerling niet mee kan doen bij de les, moet er altijd een briefje van de ouders zijn. Als een leerling langere tijd niet mee mag doen bij de les, wordt dat door de ouders besproken met de mentor, waarna wij een vervangend rooster maken (zoveel mogelijk rekening houdend met de doelen in het IOP) In de schoolgids hebben wij voorgeschreven dat de leerling voor de gymnastiekles gymnastiekkleding moet dragen. (Dus niet de kleding die zij de rest van de dag ook dragen) Hieronder beschrijven wij de toegestane kleding in de gymnastiekles. een T-shirt, model met ronde hals en korte of lange mouw T shirt moet ruim over de broek vallen (bij bepaalde oefeningen in de broek gedragen worden) overige shirts zijn niet toegestaan, een korte of lange broek, Deze broek moet zo gedragen te worden dat de onderbroek niet zichtbaar is Binnen-gymschoenen (schoon en een zool die niet afgeeft). Ouderavonden Maandag 2 en dinsdag 3 november zijn er ouderavonden waarop de mentor met u en uw zoon/dochter de resultaten van de afgelopen periode (portfolio) en de plannen (IOP) voor de komende periode bespreekt. Ik verzoek u deze avonden nu al vrij te houden. Op deze avond kunt u ook het portfolio van uw zoon/dochter bekijken. Iedere leerling van Arkelstein een portfolio-map waarin staat; Waar de leerling naar toe wil, Wat de leerling al heeft afgerond en Wat de leerling nog gaat doen op weg naar het afronden van de opleiding. Uit ervaring met de bespreking van de portfolio s vorig schooljaar bleek dat er meer tijd nodig is voor ouders om kennis te kunnen nemen van het portfolio. Daarom organiseren wij het zo dat de ouders ruim voor het gesprek met de mentor al vast met hun kind het portfolio op school kunnen inzien. Op de uitnodiging van de ouderavond treft u nadere informatie aan. De mentoren komen op huisbezoek bij de leerlingen die dit jaar in fase 1 zijn gestart. Ouderbijdrage Binnenkort krijgt u nadere informatie aangaande de ouderbijdrage Het is een hele klus om alle briefjes van de ouderbijdrage terug te krijgen op school. Leerlingen vergeten het, brieven raken kwijt, enz. Mentoren hebben de opdracht om ouders te blijven vragen het opgaafformulier in te leveren. Bent u het formulier kwijt, dan kunt u via de mentor of de administratie een nieuw formulier krijgen. U moet uw keuze duidelijk maken; Ja of Nee. Afhankelijk van uw keuze kan uw kind Wel of Niet deelnemen aan buitenschoolse activiteiten waar kosten aan verbonden zijn.

5 Veilig onderweg Naast het van en naar school reizen, nemen leerlingen soms onder schooltijd ook deel aan het verkeer. Zij doen een boodschap of gaan voor VT naar de bowlingbaan of voor ATE naar een bedrijf. Als school organiseren wij dit kleine reisverkeer niet door docenten mee te laten fietsen. Binnen en direct om Deventer moeten onze jongeren zelfstandig deel kunnen nemen aan het verkeer. Het is iets anders als we op kamp gaan en een flinke afstand moeten fietsen over onbekende wegen. Wij vragen de ouders ook regelmatig hun kind te wijzen op een veilige deelname aan het verkeer. Goed uitkijken en je aan de verkeersregels houden; daar kun je mee thuis komen. Arkelstein ontwikkelt talent, voor werken, wonen, vrijetijdsbesteding en burgerschap. Arkelstein: Elke dag samen een beetje beter! Vooruitblik op activiteitenagenda Agenda: Maandag 7 september Studiedag personeel Arkelstein leerlingen zijn lesvrij; Stages gaan door! Dinsdag 22 september Studiedag personeel Arkelstein leerlingen zijn lesvrij; Stages gaan door! Woensdag 14 oktober Studiedag personeel Arkelstein leerlingen zijn lesvrij; Stages gaan door! Belangrijke dat in het schooljaar Data IOP gespreksavonden 2 en 3 november / 14 en 15 maart / 27 en 28 juni Certificaten 13 juli uur Schoolverlatersavond 13 juli uur Zomervakantie vanaf maandag 18 juli 2016 Herfstvakantie maandag 19 t/m vrijdag (Overige vakanties en vrije dagen zie website) Met vriendelijke groet, G.H. Pennings directeur Arkelstein.

Jaargang 5 - nummer 1 week 38. In dit nummer. Van de directeur

Jaargang 5 - nummer 1 week 38. In dit nummer. Van de directeur Jaargang 5 - nummer 1 week 38 In dit nummer Van de directeur 1 Ziekmelden 2 Ouderraad 2 Vakantieregeling 2015-2016 3 Vakantierooster en vrij vragen 4 Introductieprogramma klas G3A 5 Wat staat er op het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

De start van het schooljaar en de informatieavonden

De start van het schooljaar en de informatieavonden Nieuwsbrief voor ouders nummer 2 22 augustus 2018 Vooraf Vorige week is in de eerste nieuwsbrief voor ouders aangegeven dat wij het belangrijk vinden om onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) goed

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor

Welkom. Naam Klas Mentor Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Beste deelnemers, welkom bij ROC Op Maat! Als je een opleiding gaat doen, heb je veel informatie nodig. Wat moet ik doen als ik ziek ben? Wanneer heb ik vakantie?

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor

Welkom. Naam Klas Mentor Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Beste deelnemers, welkom bij ROC Op Maat! Als je een opleiding gaat doen, heb je veel informatie nodig. Wat moet ik doen als ik ziek ben? Wanneer heb ik vakantie?

Nadere informatie

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Doetinchem, 15 augustus 2016 Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Op 2016 start het nieuwe schooljaar. Dat lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar toch sturen we jou en je ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

ALTRA COLLEGE NOORD / ZUIDOOST. Leren en werken voor je toekomst WWW.ALTRA.NL

ALTRA COLLEGE NOORD / ZUIDOOST. Leren en werken voor je toekomst WWW.ALTRA.NL ALTRA COLLEGE NOORD / ZUIDOOST Leren en werken voor je toekomst WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij Altra College! Mentor Goedemorgen, goed dat je er bent! We zijn blij dat je er bent. Bij de beroepsopleiding

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

even bijtanken Doorstart

even bijtanken Doorstart Doorstart even bijtanken Welkom bij schakelopvang De Doorstart Waarom naar De Doorstart? Je bent nog (partieel) leerplichtig maar het kan zijn dat het niet zo lekker loopt op school. Misschien doordat

Nadere informatie

Informatieavond 2 e klas. 20 augustus 2015

Informatieavond 2 e klas. 20 augustus 2015 Informatieavond 2 e klas 20 augustus 2015 Hartelijk welkom Mentorklas 2H Informatie Welkom Uitleg mentoraat en mentorlessen Klas 2H1 Rapporten en informatie-avonden SOMtoday SWT Studiewijzers Informatie

Nadere informatie

informatieboekje schooljaar

informatieboekje schooljaar informatieboekje schooljaar 2016-2017 1 In dit boekje staat belangrijke informatie en de agenda voor de eerste schoolweken. Lees het boekje door en bewaar het goed. Namens het hele team wens ik jullie

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2015-2016 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Vanaf schooljaar 2015-2016 mag ik meedenken en meebouwen aan de ontwikkeling van het Hyperion Lyceum. Ik heb daar heel veel zin in. Het Hyperion

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2016-2017 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2016-2017. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van school Arkelstein, januari / februari / maart 2016

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van school Arkelstein, januari / februari / maart 2016 Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van school Arkelstein, januari / februari / maart 2016 Arkelstein ontwikkelt talent voor werken. Elke dag samen een beetje beter, dat is ons streven. Arkelstein is volop

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers, 12 september 2017

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers, 12 september 2017 Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers, 12 september 2017 De kop is eraf. De introductieweek zit erop. Maandag zijn de lessen weer volgens rooster gestart. Maar liefst 178 leerlingen starten dit nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Verzuimprotocol Pax Christi College

Verzuimprotocol Pax Christi College Verzuimprotocol Pax Christi College In dit verzuimprotocol treft u aan hoe we op het Pax Christi College omgaan met verzuim. Het protocol beschrijft in drie hoofdstukken de voorgeschreven handelswijzen

Nadere informatie

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM Noordpolderkade 167 2516 JE Den Haag Telefoon: (070) 3350628 Fax: (070) 3352470 School voor Praktijkonderwijs info@esloocollege.nl www.esloocollege.nl PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM INHOUD: 1. WAT DOET DE

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 17 juli 2017 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2017-2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen wij jullie

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Kennismaking ouders 19 september 2016

Kennismaking ouders 19 september 2016 Kennismaking ouders 19 september 2016 Hartelijk welkom Mentor klas.: Naam Mentor (afkorting) Bereikbaarheid Stuur een e-mail naar @sondervick.nl Ik kijk hier dagelijks op en zal proberen zo snel mogelijk

Nadere informatie

Informatieboekje

Informatieboekje m ISK Locatie 1: Maria Duystlaan 4 2612 SR DELFT Telefoon: 015 800 00 80 Locatie 2: Krakeelpolderweg 1 2613 NV DELFT Telefoon: 015 800 00 80 Voor beide locaties geldt: Postbus 470 2600 AL DELFT www.grotiuscollege.nl

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 Richtlijnen verlof basisonderwijs Beste ouders, De vakantieperiode komt er weer aan. Ieder jaar worden we geconfronteerd met leerlingen die buiten de vakantieperiode niet naar

Nadere informatie

Van harte welkom op onze ouderavond. M2 van tot uur

Van harte welkom op onze ouderavond. M2 van tot uur Van harte welkom op onze ouderavond M2 van 19.00 tot 20.30 uur De mentor: Rol van een mentor: Informatie: De vakken M2: Lestijden: Naam mentor: Contactgegevens: Contact met de leerlingen. Eerste en vaste

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel. 17 september 2018

Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel. 17 september 2018 Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel 17 september 2018 Hartelijk welkom Mentorklas 1A Hartelijk welkom Mentorklas 1 Informatie Welkom Uitleg mentoraat en mentorlessen Overgang klas 1 naar 2 Rapporten

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie 2017-2018 Nijmegen, juli 2017 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos, locatie Lindenholt. We

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

School voor Sport en Bewegen

School voor Sport en Bewegen infovoor ouders verzorgers School voor Sport en Bewegen welkom bij de School voor Sport en Bewegen Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een prettige tijd bij

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad (OR)... 5 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2017-2018 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2017-2018. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr augustus 2017

NIEUWSBRIEF. nr augustus 2017 NIEUWSBRIEF nr. 1 23 augustus 2017 In deze nieuwsbrief: Nieuwe collega: Daniëlle Informatieavonden Afstemmingsgesprekken Vreedzame school Verlofaanvragen Ziek melden Schoolreis groep 1-2 Het goede doel

Nadere informatie

Wegwijzer. Schooljaar 2014-2015

Wegwijzer. Schooljaar 2014-2015 Wegwijzer Schooljaar 2014-2015 Welkom in het nieuwe schooljaar 2014-2015 Wij heten uw zoon of dochter en u van harte welkom in het nieuwe schooljaar op Rijnmond. In deze handige wegwijzer vindt u allerlei

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Verzuimprotocol

Verzuimprotocol. Verzuimprotocol Voorwoord In dit verzuimprotocol leggen we vast hoe we omgaan met geoorloofd en ongeoorloofd verzuim, extra verlof en te laat komen. Dit stappenplan beschrijft de handelingen, die dagelijks, wekelijks

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Jaargebonden informatie schooljaar

Jaargebonden informatie schooljaar Jaargebonden informatie schooljaar 2018-2019 OBS t Vogelnest Leeuwerik 3 2411 KR Bodegraven 0172 614 330 Email: info.tvogelnest@stichtingklasse.nl Website: www.tvogelnest.nl OBS t Vogelnest @obstvogelnest

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

Start en lesrooster. Opdracht 1 a. Leg uit wat wordt bedoeld met Voortgezet Onderwijs?

Start en lesrooster. Opdracht 1 a. Leg uit wat wordt bedoeld met Voortgezet Onderwijs? Les 2 Start en lesrooster De brugklas in het Voortgezet Onderwijs Vanaf nu zit je op het Voortgezet Onderwijs. Je hebt je basisschool verlaten en zit nu in de brugklas A1. Het Meander College is een nieuwe

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Algemeen nieuws De kop is er af! Het schooljaar is alweer twee weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen.

Nadere informatie

Voor ouders/verzorgers Versie november 2016

Voor ouders/verzorgers Versie november 2016 Voor ouders/verzorgers Versie november 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding Algemene inleiding Pagina 3 2. Inloggen Informatie hoe u op het systeem kan inloggen. Pagina 4 3. Nieuws Nieuwsberichten Pagina

Nadere informatie

Praktische informatie 2015-2016

Praktische informatie 2015-2016 Praktische informatie 2015-2016 Nijmegen, juli 2015 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos, locatie Lindenholt. We

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders...

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... Voorblad deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad

Nadere informatie

NSG Verzuimprotocol 2012-2013

NSG Verzuimprotocol 2012-2013 NSG Verzuimprotocol 2012-2013 Inleiding Scholen in Nederland zijn wettelijk verplicht om alle vormen van verzuim te registreren. Regelmatig wordt de juistheid van deze registratie gecontroleerd door de

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Sector vmbo-pro

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Sector vmbo-pro Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Sector vmbo-pro Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is.

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2018-2019 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim - Onvoldoende inzet tijdens flexuren Algemene regels

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Nieuws Flits 17 augustus 2015 Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Wij heten juf Karlijn hartelijk welkom. Zij is onze

Nadere informatie

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016 Hofbode 18 6 juli 2015 o.a. Schooljaar 2015-2016 Samen beter met ouders Oudergesprekken schooljaar 2015-2016 Zoals u al eerder in de Hofbode hebt kunnen lezen hebben we dit schooljaar met de werkgroep,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Begeleiders en docenten registreren hun aankomst- en vertrektijd op een apart formulier, welke hetzelfde is als waar de leerlingen op registreren.

Begeleiders en docenten registreren hun aankomst- en vertrektijd op een apart formulier, welke hetzelfde is als waar de leerlingen op registreren. Uitwerking Schooltijden en registratie (aangepast 03-10-2017) Schooltijden De school is open vanaf 8:30 uur en sluit om 16.00 uur. De leerling is vrij om te bepalen hoe laat hij/zij begint, met dien verstande

Nadere informatie

Jaarkaart Den Bongerd

Jaarkaart Den Bongerd Jaarkaart Den Bongerd 2018-2019 Ziekmelding / Bijzonder verlof Is uw kind ziek, dan dient u dit vóór aanvang van de lessen te melden bij de administratie. Telefoon: 0412-224120. De locatie is bereikbaar

Nadere informatie

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO klas 1 2College Cobbenhagenlyceum 2013 SCHOOLJAAR 2014 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO VWO TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen

Nadere informatie

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek.

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek. Positief Bezig zijn op School Het Lebuïnusblad Goed gedrag kun je leren. In de week na de herfstvakantie gaan we de volgende regel oefenen op school: Op tijd komen is goed, want samen starten moet Tip

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 Schooljaar

Nieuwsbrief 8 Schooljaar Nieuwsbrief 8 Schooljaar 2016-2017 27 januari 2017 Belangrijke data: 6 Februari: Studiedag, alle kinderen vrij. 8 Februari: Informatieavond voor ouders van de kleutergroepen. 13 Februari t/m 16 februari:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), leerling(en), Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag weer informeren over actuele zaken. Bedankje Edukans Toelating

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2018-2019 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2018-2019. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Algemeen Beste ouders, Hoewel ik al voor de zomervakantie een aantal ouders ontmoet heb op de informatieavond of anderszins gesproken heb en al kennis gemaakt

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie 2018-2019 Nijmegen, juli 2018 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos Lindenholt. We proberen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: start schooljaar herfstvakantie 2015 16-10- 2015 Inhoud Personele situatie Belangrijke data Fotoproject Eigen kracht Toelaatbaarheidsverklaring

Nadere informatie

School voor ICT en Mediatechnologie

School voor ICT en Mediatechnologie infovoor ouders verzorgers School voor ICT en Mediatechnologie welkom bij de School voor ICT en Mediatechnologie Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een

Nadere informatie

Wie is wie. 3Ga: Luuk Haas 3Gb: Sandra Molhoek 3H: Bart Vogels

Wie is wie. 3Ga: Luuk Haas 3Gb: Sandra Molhoek 3H: Bart Vogels WELKOM Programma Welkom Voorstellen mentor Teamleider Steward Communicatie PTA SDV : - Stage - Vervolgtrajecten (advies SDV team) - Kamp - Brief ouderbijdrage Wie is wie 3Ga: Luuk Haas l.haas@hethooghuis.nl

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1 Begin schooljaar Het schooljaar gaat maandag weer beginnen. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat alle kinderen weer met veel plezier naar school gaan dit jaar. Dit schooljaar staat in

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 10.25-10.45 uur. 12.25-13.00 uur. 14.40-14.50 uur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 10.25-10.45 uur. 12.25-13.00 uur. 14.40-14.50 uur Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Voor onze brugklassers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk

Nadere informatie

Leren en werken voor je toekomst VAKSCHOOL ALTRA COLLEGE ZUIDOOST

Leren en werken voor je toekomst VAKSCHOOL ALTRA COLLEGE ZUIDOOST 2018-2019 VAKSCHOOL ALTRA COLLEGE ZUIDOOST Leren en werken voor je toekomst WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij Altra College! Mentor Goedemorgen, goed dat je er bent! We zijn blij dat je er bent.

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Protocol gescheiden ouders KBS de Brakken, Rijen

Protocol gescheiden ouders KBS de Brakken, Rijen Protocol gescheiden ouders KBS de Brakken, Rijen Versie maart 2013 1 Protocol Gescheiden ouders Dit protocol beschrijft de afspraken die De Brakken hanteert in de situatie van gescheiden ouders. De verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier. Leerjaar 1 2016-2017. Gegevens ouder(s)/verzorger(s) Achternaam. Voornamen (voluit) Roepnaam. Geboortedatum. Geslacht Man Vrouw

Aanmeldingsformulier. Leerjaar 1 2016-2017. Gegevens ouder(s)/verzorger(s) Achternaam. Voornamen (voluit) Roepnaam. Geboortedatum. Geslacht Man Vrouw 1 Aanmeldingsformulier Leerjaar 1 2016-2017 In te vullen door de basisschool Achternaam Voornamen (voluit) Roepnaam Geboortedatum Geslacht Man Vrouw Burgerservicenummer Geboorteplaats en land Datum in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De schoolafspraak die de komende 2 weken in de school centraal staat is: Regel 3 We lachten iemand toe en niet uit

Nieuwsbrief. De schoolafspraak die de komende 2 weken in de school centraal staat is: Regel 3 We lachten iemand toe en niet uit Belangrijke 8 november data: 2013, Jaargang 8, nummer 5 Maandag 11 november Evaluatieavond ouders groep 123 18 nov t/m 22 nov driehoeksgesprekken na schooltijd Maandag 25 november Informatieavond voor

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Aanpak verzuim. Regeling. Inhoudsopgave

Aanpak verzuim. Regeling. Inhoudsopgave Regeling Aanpak verzuim Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Te laat... 2 1.1. Met geldige reden:... 2 1.2. Zonder geldige reden... 2 1.3. Bureau leerplicht... 2 1.4. Magister... 2 2. Absenties... 3 2.1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

CSG Liudger voor u. De Ring CSG Liudger. School voor praktijkonderwijs

CSG Liudger voor u. De Ring CSG Liudger. School voor praktijkonderwijs CSG Liudger voor u De Ring CSG Liudger School voor praktijkonderwijs Hallo, wij zijn Eelze de Boer en Afian Stornebrink, docenten van CSG Liudger locatie De Ring. 11.07 In dit boekje vertellen we u over

Nadere informatie

7556 WS Hengelo T:

7556 WS Hengelo   T: Nieuwsbrief november 2018 Wilbertschool Ruysdaelstraat 45 7556 WS Hengelo directie.wilbertschool@primatohengelo.nl www.wilbertschool.nl T:074-2914499 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 10.25-10.45 uur. 12.25-13.00 uur. 14.40-14.50 uur

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. 10.25-10.45 uur. 12.25-13.00 uur. 14.40-14.50 uur Mini-gids 2013-2014 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2013-2014. Voor onze brugklassers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Datum vaststelling Attendiz: juni 2016 Datum instemming MR: juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 5 Gymnastiek 5 Informatie aan gescheiden ouders

Nadere informatie

De volgende onderwerpen zijn belangrijk om te vertellen voor jullie zomervakantie echt gaat beginnen.

De volgende onderwerpen zijn belangrijk om te vertellen voor jullie zomervakantie echt gaat beginnen. afdeling (H)TL Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, Maandag 24 augustus is het zover. Jullie gaan dan starten op een nieuwe school: het Gemini College. In dit boekje vinden jullie informatie die

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1 Ons nieuwe gebouw De start van het nieuwe schooljaar ligt al weer een aantal weken achter ons op het moment dat u van ons deze nieuwsbrief ontvangt.

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie Nr. 2015-2016 Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie 2 maart: meegeven resultatenoverzicht methode onafhankelijke toetsen 3 maart: retour opgave 10 min. gesprekken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet,

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet, Oktober 201 5 nieuwsbrief NIEUWSBRIEF Beste ouder, verzorger, Welkom en/of goed u weer te zien! Het eerste geldt vooral de nieuwe ouders van onze school. U heeft via uw zoon of dochter de afgelopen weken

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders,

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, jaarboekje 2013-2014 Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, Dit is het informatieboekje voor het schooljaar 2013-2014. U vindt hierin gegevens die specifiek betrekking hebben op dit schooljaar. In

Nadere informatie