Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 56, mei 2015 JELMER KLEIN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 56, mei 2015 JELMER KLEIN"

Transcriptie

1 JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d. voor een verjaardag of een andere gelegenheid. Bekijk ons assortiment op Kerkstraat 3, Veendam tel: Droomt u van een nieuwe badkamer of keuken? Ziet u op tegen een klus in huis? Dirk Smid is van alle markten thuis! keukens / badkamers / dakwerken / schoorsteenreparaties / ramen en kozijnen / vloeren / en veel meer... Kerkstraat 6, 9636 AC Zuidbroek Telefoon: / bouwservicesmid@tiscali.nl Internet: AGENDA 12 mei: Reisje naar Friesland. 27 augustus: Bezoek aan de kaasboerderij De Veenkoloniën 17 september: Ds. Hilverda, Winschoten. Over: Stilte 15 oktober: Samen met KBO Over: Blindengeleidehond Jaargang 6, nummer 56, mei 2015 Afdeling Veendam- Wildervank- Menterwolde Verschijnt 10 keer per jaar Oplage: 160 Het volgende nummer verschijnt begin juni 2015 Redacties adres: Landbouwstraat 7, 9648 GA Wildervank skats@skats.demon.nl Druk: DaMedia, Schippersstraat 16, Veendam

2 Bestuur afdeling Veendam-Wildervank-Menterwolde Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Leden- Administratie Lid: Vert. in OSO S. Smid-v.d. Velde, Lindenlaan 9, 9651 BG Meeden. Tel , K. v.d. Veen, Burg. Bosscherstraat 5, 9641 ND Veendam Tel , S. Kats, Landbouwstraat 7, 9648 GA Wildervank Tel , Bankrekening: NL47RABO t.n.v PCOB B. Lohof, Burg. Bosscherstraat 66, 9641 NJ Veendam Tel , E. Schmaal, Rietgors 1-2, 9648 DM Veendam Tel , B. Huisman, Borgerspark 93, 9642 LM Veendam Tel , Belasting- Service N. Levenga, Ds. v. Petegemstraat 7, 9645 NV Veendam Tel , B. Huisman, Borgerspark 93, 9642 LM Veendam Tel , Rijbewijs- Dhr. O. Maarsingh, (kosten 25,-) keuring Muntendam. Tel Dhr Wong, (kosten 40,- in Veendam 35,-) Veendam (komt thuis). Tel

3 Als Jezus niet was opgestaan Frieslandtocht Dichter: Verwaal, Jelly Als Jezus niet was opgestaan en ons de Weg was voorgegaan, dan waren wij ontheemden. Dan reisden we in donkerheid de weg, die niet ten Leven leidt; dan zouden we vervreemden. Als Jezus niet was opgestaan en duidelijk de weg gebaand voor al zijn volgelingen; dan was ook in de loop der tijd het Evangelie niet verspreid in wijde wereldkringen. Als Jezus niet was opgestaan en met de zijnen rondgegaan, al wonderen verrichtend; dan was zijn sterven doodgebloed en niemand, niemand had de moed om kerken te gaan stichten. ***** Goddank! De Heer is opgestaan! Hij is ons enkel voorgegaan en zal ons niet verlaten. Ja, zijn beloften houdt Hij stand: Wij reizen naar het Vaderland, de Stad met gouden straten! In de haar vergadering op 20 april heeft het bestuur besloten, de reis op 12 mei 2015 door te laten gaan. Er is nog voldoende ruimte in de bus. Kom en ga met ons mee Indien u mee wilt met deze prachtige reis dan kunt u zich aanmelden door zo spoedig mogelijk 50,- over te maken op de bankrekening: NL46 RABO Zie de vorige nieuwsbrief voor meer informatie over deze prachtige reis. We vertrekken om 8.45 uur vanaf de Kandelaarkerk, J. Bruggemalaan. We zijn om ongeveer uur terug Voor vragen of informatie kunt u bellen met Stoffer Kats, tel of met Sjoukje Smid, tel Tot ziens op dinsdag 12 mei om 8.45 uur.

4 Met aanvullende woorden van Gera : Soms heb je iemand nodig Majoor Bosschaert zei eens : Elk mens is kostbaar in Gods ogen Er waren enkele vragen. De beide dames lieten een diepe indruk achter bij de aanwezigen. Voorzitter beidt een bos bloemen aan en spreekt haar dank uit. De collecte wordt van harte aanbevolen. Opbrengst: 205,55 Sluiting: Stoffer Kats sluit af met het gedicht: Als Jezus niet was opgestaan. Verslag: Klaas van der Veen.

5 Het werkterrein van Gera. Het gaat dan om gezinnen die door schulden diep in de problemen zijn geraakt. Het is dan een lange weg om daar weer uit te komen. En als de armoede komt gaat de liefde er uit. Dat heeft soms tot gevolg dat de kinderen uit zo n gezin uit huis gehaald moeten worden. En dat is ook voor Gera diep ingrijpend. Maar de veiligheid van de kinderen gaat boven alles. c. Grijs genoeg (en) Hierbij wordt via de brievenbus de naam van de bewoner geroepen. Na soms lang aanhouden treft men de bewoner(s) in vervuilde en ellendige toestand aan. Ook in de Jeugdzorg is het Leger actief. Bovenstaande misstanden treft men aan bij arm en rijk, laag en hoog opgeleiden. Na de pauze vertelt Johanna Ploeger haar verhaal: dramatisch, indrukwekkend, open en eerlijk. Mede met hulp van en dank aan Gera heeft zij de weg omhoog gevonden. Haar verhaal wordt met applaus begroet Lief en leed 2 mei 91 jaar H. Bleeker-de Vries, Schaepmanstraat 21 km HC Veendam 11 mei 80 jaar W. Hoogstraten-Lakerveld, Bocht Oosterdiep 52, 9641 JL Veendam tel mei 85 jaar S.T. Kuiper, Korte Leegte 7-10, 9641 PA Veendam, tel mei 85 jaar B. van Huizen-Boiten, Talmastraat 92, 9645 GH Veendam. tel mei 85 jaar C. Rustebiel, Kerkstraat 60/A, 9641 AV Veendam. tel mei 50 jarig huwelijk Fam. J. Dijkstra, 60e laan 7, 9648 GL Wildervank. tel Nieuwe leden De heer en mevrouw Oudman, Noorderkwartier 20, 9644 TL Veendam.

6 Verslag van de ledenvergadering op donderdag 16 april 2015 in de Kandelaar. Welkom en opening Voorzitter Sjoukje Smid verheugt zich om een 65 tal leden welkom te heten. Een 12 tal leden heeft zich met reden afgemeld. In het bijzonder welkom voor mevrouw Truin, mevrouw Venema en de heer en mevrouw Keller. En ook een hartelijk welkom voor de sprekers van deze middag: de dames Gera Folkers en Johanna Ploeger beiden ambassadeurs van het Leger des Heils. Voorzitter leest een gedeelte uit een dagboek van het Leger des Heils met de toepasselijke titel: God is Liefde. Hierna gaat zij ons voor in gebed. Enkele mededelingen a. Voor het reisje van 12 mei naar Friesland hebben zich tot nu toe 19 leden gemeld. Tijdens deze bijeenkomst komen daar nog 11 mensen bij + nog 4 maakt totaal: 34 deelnemers. Er zijn minimaal 40 mensen nodig om de reis door te laten gaan. b. Rondvraag: hier wordt geen gebruik van gemaakt. Het Leger des Heils. Gera Folkers begint haar verhaal met een kwis over het Leger des Heils. De vragen zijn meer keuze vragen. Enkele voorbeelden: Wie was de stichter van het L.d.H.? Waar ontstond het L.d.H.? Het Leger des Heils is niet alleen een kerk, maar ook een welzijnsorganisatie en een kledinginzamelaar. De kleding wordt hergebruikt. (re-share). Maar ook wordt de opbrengst van de acties gebruikt voor re-integratie trajecten: laag opgeleide mensen worden geschoold en klaar gemaakt voor een reguliere baan. Enkele getallen en feiten: In ons land zijn 500 korpsen met 4500 soldaten. Muziek maken speelt een grote rol bij het leger. Er werken 5500 betaalde krachten o.a. als welzijnswerkers (betaald door de overheid ) geholpen door honderden vrijwilligers. Zo werden in 2011 in de 3 noordelijke provincies in totaal 2750 mensen geholpen. Over het hele land waren dat er mensen. Meer dan bij menige zorginstelling. Om bij het leger te werken is de enige eis dat je christelijk bent. De leus / slogan van het Leger des Heils is: Helpen wie zonder helper is Gera werkt als gezinscoach in gezinnen waar de nood hoog is door verschillende oorzaken, zoals: schulden, huiselijk geweld, drankmisbruik en verslaving. Ook werkt ze 2 nachten per week onder straatprostituees: om uit te huilen, zorgen voor veilige seks en verslaving, pooiers weren enz. Onder de ambulante zorg vallen onder andere: a. 10 voor Toekomst: term afkomstig uit Veendam. b. Stabiel: William Booth, de oprichter van Salvation Army of het Leger des Heils ging in Londen op een zeepkistje staan om het Evangelie te brengen. Van hem is de beroemde uitspraak: Een lege maag heeft geen oren Hij begon daarom met eten en kleding uit te delen aan de arme mensen in de arme wijken van Londen.

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 53, februari 2015 JELMER KLEIN

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 53, februari 2015 JELMER KLEIN JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 55, april 2015 JELMER KLEIN

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 55, april 2015 JELMER KLEIN JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 52, december 2014 JELMER KLEIN AGENDA

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 52, december 2014 JELMER KLEIN AGENDA JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 58, juli 2015 JELMER KLEIN

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 58, juli 2015 JELMER KLEIN JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 60, oktober 2015 JELMER KLEIN

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 60, oktober 2015 JELMER KLEIN JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 57, juni 2015 JELMER KLEIN

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 57, juni 2015 JELMER KLEIN JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 51, november 2014 JELMER KLEIN AGENDA

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 51, november 2014 JELMER KLEIN AGENDA JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 61, november 2015 JELMER KLEIN

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 61, november 2015 JELMER KLEIN JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 8, nummer 71, november 2016 JELMER KLEIN

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 8, nummer 71, november 2016 JELMER KLEIN JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 62, december 2015 JELMER KLEIN

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 62, december 2015 JELMER KLEIN JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Menterwolde

Afdeling. Veendam- Menterwolde Nummer 96, mei 2019 Afdeling Veendam- Wildervankv.h. Menterwolde Verschijnt 10 keer per jaar Oplage: 160 Redactie adres: Burg. Bosscherstraat 5, 9641 ND, Veendam Bestuur afdeling Veendam-Wildervank-Menterwolde

Nadere informatie

Het verhaal van William Booth

Het verhaal van William Booth Lesmateriaal bij Het verhaal van William Booth Inhoudsopgave Geroepen om te dienen woordzoeker 3 Graaf in het verhaal! 4 Graaf dieper 5 Gods weg doolhof 6 Nieuw leven interview 7 Het Leger des Heils verspreid

Nadere informatie

Naar de kerk van het Leger des Heils

Naar de kerk van het Leger des Heils Naar de kerk van het Leger des Heils Ben jij wel eens in een kerk geweest? En hoe vond je dat? Ik vertel je graag meer over de geloofsgemeenschap van het Leger des Heils! S Spreekbeurt over de geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014 Voorganger Organist Beamer ds Henk-Jan de Groot Cornelis Jacobi Welkom en mededelingen Zingen allemaal: - Goedemorgen welkom allemaal Goedemorgen,

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Opwekking 412 Kom tot Mij

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde Nummer 92, december 2018 Afdeling Veendam- Wildervank- Menterwolde Verschijnt 10 keer per jaar Oplage: 160 Redactie adres: Burg. Bosscherstraat 5, 9641 ND, Veendam Bestuur afdeling Veendam-Wildervank-Menterwolde

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Alma van Hengel De piano wordt bespeeld

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

IK HAD NIET GEDACHT DAT IK NOG EENS BIJ DE TANDARTS ZOU ZITTEN...

IK HAD NIET GEDACHT DAT IK NOG EENS BIJ DE TANDARTS ZOU ZITTEN... IK HAD NIET GEDACHT DAT IK NOG EENS BIJ DE TANDARTS ZOU ZITTEN... Heel wat mensen in Nederland kunnen niet zomaar naar de tandarts. Wij zijn mondzorg-professionals Als je zelf niet (meer) naar de tandarts

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Menterwolde

Afdeling. Veendam- Menterwolde Nummer 94, maart 2019 Afdeling Veendam- Wildervankv.h. Menterwolde Verschijnt 10 keer per jaar Oplage: 160 Redactie adres: Burg. Bosscherstraat 5, 9641 ND, Veendam Bestuur afdeling Veendam-Wildervank-Menterwolde

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

overstapdienst van de 12-jarigen 21 juni 2015

overstapdienst van de 12-jarigen 21 juni 2015 overstapdienst van de 12-jarigen 21 juni 2015 overstappen doe je niet alleen In deze dienst "stappen over" Anne Zwijnenberg, Arjen Valk, Bram van Lenthe, Corné Blom, Frank Lenderink, Julia Nijhoff, Lian

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Niet bang zijn! God maakt je sterk!

Niet bang zijn! God maakt je sterk! Niet bang zijn! God maakt je sterk! Aangepaste dienst Zondag 22 november 2015 Br. Peter Zuidema Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen:E & R 230 - Jezus is de goede Herder 1. Jezus is de goede herder

Nadere informatie

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt (voor de bovenbouw) Hier willen we je op weg helpen bij het maken van een spreekbeurt. Je hebt ervoor gekozen om je spreekbeurt te houden over daklozen, of

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 20 februari 2011 thema: adem voorganger: Dik Mook organist: Erik Visser cantorij o.l.v. Leenke de Lege Orde van de dienst . orgelspel:. luiden van de klokken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 6 februari 2011

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 6 februari 2011 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 6 februari 2011 voorganger ds Joost Röselaers met medewerking van Marjolijn van Heemstra organist Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Heinrich Scheidemann,

Nadere informatie

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis WOONWAGEN-Zending Nederland voorganger Jan F. Schmidt Ma Braunpad 23, 1067 WZ Amsterdam Tel: (020) 610 34 13 woonwagenzending.nl@planet.nl http://www.woonwagenzending.nl Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 27 december 2015 voorganger: Mevr. drs. E.C. Sieverink organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Nu je Onderweg Band Voor de dienst: U kent mij als geen ander God kent jou vanaf het begin Te zingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Oasemoment "Onze Vader" Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013

Oasemoment Onze Vader Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013 Oasemoment "Onze Vader" Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013 Muziek Inleiding en evangelietekst In het hoofdstuk 6 van zijn evangelie laat de apostel Mattheüs Jezus aan het woord over hoe we horen

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

LEVEN MET LEF Bijbelstudie 6: Een vrouw voor Izak: Op zoek naar de ware Jacob(a)

LEVEN MET LEF Bijbelstudie 6: Een vrouw voor Izak: Op zoek naar de ware Jacob(a) LEVEN MET LEF Bijbelstudie 6: Een vrouw voor Izak: Op zoek naar de ware Jacob(a) Bijbelstudie 6 Leven met lef Een vrouw voor Izak: op zoek naar de ware Jacob(a) Hervormde Gemeente van Enter Contact: Ds.

Nadere informatie

Tekst: Lucas 24: 46-53 Thema: Grote vreugde Hemelvaartsdag

Tekst: Lucas 24: 46-53 Thema: Grote vreugde Hemelvaartsdag Tekst: Lucas 24: 46-53 Thema: Grote vreugde Hemelvaartsdag Liturgie: Welkom EL 142: Majesteit, groot is zijn majesteit Begroeting Psalm 47: 2,3 Gedicht Luisterlied Gebed Lezen: Lucas 24: 36-53 Psalm 93:

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting Waarder Helpt Roemenië. Jaarverslag stichting Waarder helpt Roemenië 2014

Jaarverslag. stichting Waarder Helpt Roemenië. Jaarverslag stichting Waarder helpt Roemenië 2014 Jaarverslag stichting Waarder Helpt Roemenië 2014 Voorwoord: Het jaarverslag 2014 is onze verantwoording voor de activiteiten van stichting Waarder helpt Roemenië in het achterliggende kalenderjaar. De

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

UW STEUN BIJ HET EVANGELISATIEWERK

UW STEUN BIJ HET EVANGELISATIEWERK UW STEUN BIJ HET EVANGELISATIEWERK Commissie evangelisatie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefoon (0318) 505541 Website www.evangelisatiehhk.nl Email evangelisatie@hersteldhervormdekerk.nl TOELICHTING

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 8 e zondag van de herfst Oogstdankdienst 9 november 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: J.A. van der Horst koster: M. Slomp

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezing: Handelingen 8 vers 25 t/m 40 Lied 169 vers 1, 4, 5 en 6 (Op Toonhoogte) Psalm 135 vers 1 Psalm 87 vers 3 en 4 Psalm 119 vers

Nadere informatie

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Liturgie voor Goede Vrijdag ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Kijk naar het Lam Voorganger: ds. Inge Eckhardt-Groeneveld Organist: Wim Veerman M.m.v. Het Projectkoor en diverse lectoren Stilte Net als gisteren

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Intochtslied: Verhef o Zon (melodie lied 978 Aan u behoort.)

Intochtslied: Verhef o Zon (melodie lied 978 Aan u behoort.) Zondag 4 oktober 2015 3e zondag van de Herfst Thema: Wie zijn we? Orgelspel Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Verhef o Zon (melodie lied 978 Aan u behoort.) Verhef,

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

PERSOONLIJKE VORMING 1

PERSOONLIJKE VORMING 1 PERSOONLIJKE VORMING 1 DOELEN VAN DEZE MODULE Je kunt duidelijk maken waarom je kiest voor christelijk / reformatorisch onderwijs Je bent bk bekend met de leefwereld ld van ouders / verzorgers en met de

Nadere informatie

AGENDA. Welkom en doel Persoonlijk. Introductie Heilig Vuur en Gods stem Concreet: Gods stem in het dagelijks leven

AGENDA. Welkom en doel Persoonlijk. Introductie Heilig Vuur en Gods stem Concreet: Gods stem in het dagelijks leven Welkom en doel Persoonlijk AGENDA Introductie Heilig Vuur en Gods stem Concreet: Gods stem in het dagelijks leven Hoe begin je en hoe groei je? Tips + verder aanbevolen + cadeautje gebed 1 Hoe hoor ik

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018

Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018 Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018 Welkom Aansteken van de Paaskaars Door Ruben Mensen Yinthe Mensen leest het gedicht Het Licht verdrijft de duisternis, omdat de Heer verrezen is. Hij is Gods

Nadere informatie

Zending wereldwijd. Driebergen, januari 2015. GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem

Zending wereldwijd. Driebergen, januari 2015. GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem De GZB-dag wordt dit jaar op D.V. 13 juni in de Evenementenhal in Gorinchem gehouden. Voor deze nieuwe datum en plaats is gekozen omdat er op het terrein van Hydepark

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015 Agenda Donderdag 19 februari Groep 5 en 6 gaan om 9.15 naar de Voorveghter Donderdag 19 februari Grote schoolavond groep 3 en 4, aanvang 19:00 Maandag 23

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Voorganger: Bert Kort Organist: Maarten Westenberg Koster: Jeannet de Jong Beamist: Chris Burger

Voorganger: Bert Kort Organist: Maarten Westenberg Koster: Jeannet de Jong Beamist: Chris Burger Ontmoetingskerk, Heerde Zangdienst Zondag, 6 nov 16, om 19:00u Voorganger: Bert Kort Organist: Maarten Westenberg Koster: Jeannet de Jong Beamist: Chris Burger Welkom door Ouderling van Dienst We worden

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 47 (30-11)

De Bijbel open 2013 47 (30-11) 1 De Bijbel open 2013 47 (30-11) Zie, hij bidt. Dat lezen we in Hand. 9 over Paulus. Zie hij bidt., het wordt verteld na zijn bekering op de weg naar Damascus. En het wordt gezegd alsof het iets heel bijzonders

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Nummer 73, februari 2017 JELMER KLEIN

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Nummer 73, februari 2017 JELMER KLEIN JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Pastoraat wat is dat?

Pastoraat wat is dat? Pastoraat wat is dat? Eigenlijk best een lastige vraag! Pastoraat daar zijn heel veel dikke boeken over geschreven. Maar na het lezen weet je het soms nog niet!? Daarom mogen jullie een paar minuten daar

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Eredienst 18 december 2016 16.30u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 428 Genade zo oneindig groot Gebed Schriftlezing Zondag 38 Kolossenzen 2: 16 3: 17 Psalm 119: 63,

Nadere informatie

Maria Wiebenga-van Staal

Maria Wiebenga-van Staal Liturgie voor de dienst van woord en gebed bij de begrafenis van Maria Wiebenga-van Staal * Maasdriel, 10 juli 1923 Wieringerwerf, 30 april 2016 in de Ontmoetingskerk te Middenmeer op 6 mei 2016 Voorganger:

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Menterwolde

Afdeling. Veendam- Menterwolde Nummer 95, april 2019 Afdeling Veendam- Wildervankv.h. Menterwolde Verschijnt 10 keer per jaar Oplage: 160 Redactie adres: Burg. Bosscherstraat 5, 9641 ND, Veendam Bestuur afdeling Veendam-Wildervank-Menterwolde

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn.

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn. VESPER op woensdag maart 016 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: 19.15 uur Liturgen: Agneta Markusse en Ali Bos Pianist: Janny van der Meer Thema: 'De vreemdeling in ons midden' STILTE VOOR DE VESPER

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld

Nadere informatie

MEDITATIEDIENSTEN STILLE WEEK 2015. Passie met Petrus. Kerkcentrum De Ark Aanvang 19.30 uur

MEDITATIEDIENSTEN STILLE WEEK 2015. Passie met Petrus. Kerkcentrum De Ark Aanvang 19.30 uur MEDITATIEDIENSTEN STILLE WEEK 2015 Passie met Petrus Kerkcentrum De Ark Aanvang 19.30 uur Voorbereid door: Tonnie Scholtens Remco van Kleij Alice de Jonge Elly Maarsingh Netty Overbeeke Wilt u dit vesperboekje

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

Abraham op de proef gesteld

Abraham op de proef gesteld Abraham op de proef gesteld Viering Oecumenische Basisgroep 1-2 - 2015 Welkom Aansteken van de kaars Kaars jij mag branden, jij geeft ons licht Jij bent een teken, God houdt ons in het zich Openingslied:

Nadere informatie

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep Galaten 5: 13 en 14, 16 en 17, 22 tot 25 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, want de hele

Nadere informatie

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 Voorwoord Politiek heeft veel te maken met goed leiderschap: mensen volgen dan het voorbeeld van hun leider. Martin Luther King, Majoor Bosshardt en Koning David zijn voor mij

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2)

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Contactblad van de Protestantse Gemeente te Nigtevecht www.kerknigtevecht.nl Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Zondag 3 februari 10.00 uur Ds. H. Eschbach, Terschuur Collecten : Evangelisch

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Vertel alleen leuke dingen over anderen

Vertel alleen leuke dingen over anderen Kind op maandag. Jaargang 1 nummer 23 13 februari 2015 Liefde is alles Johannes 10 & 15 Jezus vertelt wie hij is. Hij lijkt op een herder, die zorgt voor zijn schapen. En op een wijnstok, die de druiven

Nadere informatie

Voorwoord. Luizencontrole. Verhuizing/alle kinderen vrij. 15 Oktober 15

Voorwoord. Luizencontrole. Verhuizing/alle kinderen vrij. 15 Oktober 15 15 Oktober 15 Voorwoord Na een weekje herfstvakantie danken we voor de oogst, komt de schoolverpleegkundige weer op school en is er een speciale middag in de kerk in Dedemsvaart. Ook feliciteren we de

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

PPL NIEUWSBRIEF EXTRA EDITIE. In en rond het centrum. Helpt u ons helpen?! In dit nummer

PPL NIEUWSBRIEF EXTRA EDITIE. In en rond het centrum. Helpt u ons helpen?! In dit nummer PPL NIEUWSBRIEF Augustus 2010 Jaargang 11, nr. 3 nummer nummer 1 Stichting Polen Project Lesna, Javalaan 59, 2013 VE Heemstede, In dit nummer EXTRA EDITIE Op zondagavond 8 augustus jl. opende het NOSjournaal

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Exodus 29: 1-4; 9-12; 15-21; 29; 36-38 Psalm 92 : 1 en 2 ELB 299 Psalm 66 : 3 Lied 103 : 1, 2 en 3 Die ons in t hart geschreven staan Gezang 108

Nadere informatie

Gerecht van je keuze. Kaarten op tafel. Hartstochten en verlangens. Uit je eigen keuken. Om aan te proeven. je eigen onderwerp

Gerecht van je keuze. Kaarten op tafel. Hartstochten en verlangens. Uit je eigen keuken. Om aan te proeven. je eigen onderwerp Uit je eigen keuken Gerecht van je keuze je eigen onderwerp We gaan rond de tafel met elkaar in gesprek over dat onderwerp dat jij graag aan wil kaarten in gezelschap van een groep vrienden en bekenden

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Tjimmie van der Wal: Zodra iedereen binnen is beginnen we met:

Tjimmie van der Wal: Zodra iedereen binnen is beginnen we met: 14 september 2014, 16.30 uur, Goede Herderkerk Zangdienst: Samen zingend het nieuwe seizoen in, Thema van de landelijke startdag is met hart en ziel. Verbinden. Tjimmie van der Wal: Hans van de Pol: Jaap

Nadere informatie

Een nieuw Pinksteren

Een nieuw Pinksteren http://www.devrouwevanallevolkeren.nl/devrouwe/ Een nieuw Pinksteren De Vrouwe van alle Volkeren en haar Boodschappen Pieter van der Veen en Chiel van Soelen over de boodschappen van de Vrouwe en hun betekenis

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Schriftlezing: Markus 2 vers 1 t/m 17 Gezang 328 vers 1 t/m 3 (Liedboek) Psalm 87 vers 4 (Schoolpsalm) Psalm 146 vers 1, 3 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 27 juli 2014 De vriend eist brood van zijn vriend Jan Luyken voorganger: ds R. F. Philipp organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel: Johann Sebastian

Nadere informatie