Handleiding Unieke Barcode

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Unieke Barcode"

Transcriptie

1 Handleiding Unieke Barcode a) Algemene Info Vanaf 1 juli 2004 mag de farmaceutische industrie geen verpakkingen meer verspreiden zonder unieke barcode en vanaf 1 januari 2005 mogen in de apotheken geen verpakkingen meer verkocht worden zonder unieke barcode, behalve de resterende stock. Uw pakket is reeds enige tijd in staat om de unieke barcodes in te scannen. In bijhorende handleiding leggen we u uit hoe het beheer van de unieke barcodes in de praktijk geregeld wordt.

2 b) Hoe helpt PharmaWin u bij het uitvoeren van deze bijkomende administratieve taak? Wij hebben getracht deze bijkomende administratieve taak zo eenvoudig mogelijk te maken voor u. Er werd een parameter toegevoegd voor de controle van de unieke barcode: In het hoofdmenu van PharmaWin kiest u voor Parameters en vervolgens voor Algemene Parameters. Daar klikt u op het tabblad Aflevering 2.

3 Fig. 1 Via deze parameter kan u zelf bepalen wanneer het scherm voor het nazicht van de ontbrekende unieke barcodes getoond wordt. U kan een keuze maken uit drie mogelijkheden: 1- Nooit. Dit is de standaardwaarde Het scherm voor het nakijken van de unieke barcodes wordt dan nooit opgeroepen. 2- Indien terugbetaalbaar Het scherm wordt getoond bij het afsluiten van de aflevering zodra één verpakking die terugbetaalbaar is in de categorie RIZIV actief geen unieke barcode heeft. 3- Altijd. Het scherm wordt getoond elke keer de aflevering afgesloten wordt. 4- Indien nodig Het scherm wordt getoond bij het afsluiten van de aflevering indien minstens één terugbetaalbare verpakking op een voorschrift dat naar tarificatie zal doorgestuurd worden, geen unieke barcode bevat. Na het uitvoeren van update-cd 5 van december 2004, zal mode 4 (indien nodig) automatisch geactiveerd worden. Wij zullen verder in deze handleiding de werking van het controlescherm van de unieke barcode uitleggen.

4 De aflevering is in staat om zowel de reeds bestaande barcodes als de nieuwe unieke barcodes te lezen. De numerieke barcode zal automatisch opgeslagen worden voor elke verpakking waarvan de unieke barcode gelezen werd tijdens de aflevering. De unieke barcodes zullen naar uw tarificatiedienst gestuurd worden op uw tarificatiediskette. In de meeste gevallen is een aflevering met unieke barcode identiek aan een aflevering zonder unieke barcode. Afhankelijk van hoe u uw programma ingesteld heeft, zal er eventueel een controlescherm voor de unieke barcodes getoond worden.

5 Fig. 2 In dit controlescherm ziet u alle verpakkingen met hun unieke barcode. Het veld Unieke barcode kan drie kleuren hebben: - Groen: indien er een correcte unieke barcode ingelezen werd; - Geel: indien er een unieke barcode ingelezen werd maar deze geen correcte check-digit bevat (onderaan verschijnt dan de melding Verkeerd uniek nummer en kan u eventueel de unieke barcode opnieuw ingeven); - Rood: indien er geen unieke barcode ingelezen werd. Indien één van de verpakkingen geen unieke barcode heeft maar terugbetaalbaar is in categorie RIZIV actief, verschijnt onderaan de tekst: Aantal ontbrekende Unieke Barcodes: xx. U heeft de mogelijkheid om rechtstreeks in dit controlescherm de barcodes in te scannen. Het volstaat om de unieke barcode van de verpakking in kwestie in te scannen. De ingelezen unieke barcode zal dan automatisch in het juiste veld komen te staan. U hoeft dus niet eerst de lijn te selecteren van het product waarvan u de unieke barcode gaat scannen. Indien de gescande unieke barcode niet overeenkomt met één van de afgeleverde verpakkingen, krijgt u een melding dat de specialiteit niet gevonden is en wordt de unieke barcode niet opgeslagen in het raster. Als u twee keer dezelfde barcode inscant, krijgt u daar eveneens een melding van en wordt er geen rekening gehouden met de tweede lezing van de unieke barcode. Met de knop Delete kan u de unieke barcode van de geselecteerde lijn wissen. Met de knop Insert kan u de unieke barcode van de geselecteerde lijn met het klavier ingeven (indien u bijvoorbeeld niet over een barcodescanner beschikt).

6 U bevestigt uw keuze door op <Enter> te duwen op het klavier of door op de groene vink te klikken met de muis. PharmaWin onthoudt de unieke barcodes en controleert bij het inscannen van elke unieke barcode of deze reeds vroeger niet opgeslagen is en dit over een periode van 3 jaar. Wij raden u aan om enkel verpakkingen terug te nemen van voorschriften die nog niet naar de tarificatiedienst vertrokken zijn. Wat gebeurt er wanneer ik een tweede maal dezelfde verpakking aflever? a) Wanneer u twee keer dezelfde unieke barcode inscant tijdens dezelfde aflevering, wordt onderstaand waarschuwingsscherm getoond:

7 Fig. 3 Indien u Neen antwoordt, wordt de lezing van deze unieke barcode geannuleerd. Indien u Ja antwoordt, wordt deze specialiteit nogmaals toegevoegd aan de verkoop maar deze keer dan zonder unieke barcode. b) Wanneer u een unieke barcode inscant die reeds afgeleverd is in de drie afgelopen jaren, krijgt u onderstaand waarschuwingsscherm te zien: Fig. 4 De datum van de vorige aflevering, het ticketnummer en het voorschriftnummer (indien op voorschrift afgeleverd) worden getoond. Er wordt u gevraagd of u de verpakking toch wil afleveren. Indien u Neen antwoordt, wordt de huidige aflevering geannuleerd.

8 Indien u Ja antwoordt, wordt de huidige aflevering onthouden met de unieke barcode en het eventuele risico deze unieke barcode een tweede keer naar het RIZIV te sturen. Indien u Zonder Uniek Nr. antwoordt, wordt de verpakking afgeleverd zonder unieke barcode. Indien u op de knop Ga naar Herzien klikt, gaat u in herzien naar de aflevering waar dit product reeds ingelezen werd. Hoe moet u een verpakking terugnemen? U scant de barcode van de verpakking in aflevering. Indien deze verpakking reeds afgeleverd werd en u ze terug wenst te nemen, kan u hier op de knop Ga naar Herzien klikken.

9 Fig. 5 In Herzien klikt u vervolgens op F3: wijziging. Dan selecteert u de lijn van het product dat u wil terugnemen en duwt u op delete-toets van uw klavier. Het onderstaande scherm wordt getoond: Fig. 6 Zowel de benaming van het product als de unieke barcode worden getoond. Er wordt u de vraag gesteld of de verpakking reeds doorgestuurd is naar tarificatie. Indien u op Annuleren klikt, wordt de terugname geannuleerd. Indien u op Neen klikt, wordt de verpakking teruggenomen en de unieke barcode gewist uit het geheugen van PharmaWin. Wanneer u deze verpakking inscant tijdens een latere aflevering, zal deze zonder vragen aanvaard worden. Indien u op Ja klikt, wordt de verpakking teruggenomen maar blijft de unieke barcode onthouden in het geheugen van PharmaWin. Wanneer u deze verpakking tijdens een latere aflevering inscant, zal u op een bijkomende vraag moeten antwoorden zoals op Figuur 5..

10 Hoe moet u te werk gaan bij een uitgestelde levering Bij het maken van een uitgestelde aflevering, wordt de unieke barcode van de verpakking die u inscant niet geregistreerd. Op het moment dat de patiënt terug naar de apotheek komt om het product af te halen, zal PharmaWin automatisch het controlescherm van de unieke barcodes tonen indien u de unieke barcode van de afgeleverde verpakking niet ingelezen heeft. Opmerkingen: In Herzien zal bij alle afleveringen (vanaf 1 juli) die doorgestuurd worden naar Tarificatie onderaan de melding Unieke barcode ontbreekt verschijnen indien de unieke barcode van één van de afgeleverde producten ontbreekt. In herzien ziet u per product of er al dan niet een unieke barcode ingelezen werd. Er zijn drie mogelijkheden:

11 - naast het product staat dit symbool indien een unieke barcode ingelezen werd; (om de unieke barcode te zien moet u de productlijn selecteren, de UBC verschijnt dan in een geel kader) - naast het product staat dit symbool indien geen unieke barcode ingelezen werd terwijl er voor tarificatie wel één nodig is; - naast het product staat geen symbool indien geen unieke barcode ingelezen werd en er voor tarificatie ook geen nodig is. Het is mogelijk om rechtstreeks in Herzien unieke barcodes toe te voegen door de unieke barcode van de verpakking in te scannen. Het programma zal de unieke barcode dan automatisch aan het juiste product koppelen. De unieke barcodes die ingelezen worden tijdens een aflevering waarbij het voorschrift verschuldigd is, worden automatisch naar het voorschrift getransfereerd op het moment van de regularisatie van het verschuldigd voorschrift.

Handleiding Recip-e. 15 december 2016 Stijn De Jaeger en Heleen Verkooij

Handleiding Recip-e. 15 december 2016 Stijn De Jaeger en Heleen Verkooij Handleiding Recip-e 15 december 2016 Stijn De Jaeger en Heleen Verkooij Gebruikershandleiding Versienummer software: 5.2.6 Revisienummer handleiding: 2 Datum: 15 december 2016 Adres Corilus NV Hogenakkerhoek

Nadere informatie

Pharmawin. Handleiding Kortingskaarten

Pharmawin. Handleiding Kortingskaarten Pharmawin Handleiding Kortingskaarten Versie november 2007 Handleiding kortingskaarten 1 Kortingskaarten Pharmawin Inhoudsopgave: 1. Werkwijze... 2 2. Parameters... 3 3. Uitgifte van een kaart... 5 4.

Nadere informatie

Hoe een product die je als TPE verkocht hebt en al in het toedieningsschema zit uit TPE halen?

Hoe een product die je als TPE verkocht hebt en al in het toedieningsschema zit uit TPE halen? TPE FAQ Algemeen Hoe een product die je als TPE verkocht hebt en al in het toedieningsschema zit uit TPE halen? V : Hoe een product waarvoor er geen attest is of komt uit TPE halen? A : Voer de volgende

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten is bij een andere club gaat u verder naar punt B (pagina 5).

Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten is bij een andere club gaat u verder naar punt B (pagina 5). HANDLEIDING TECHNISCHE VERGUNNINGEN VOOR COACHES AANVRAGEN VIA DE SMART CLIENT A. Voor coaches die aangesloten zijn bij uw club Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten

Nadere informatie

Gebruik van HT630. 1 Menu Scannen : stelt de keuze voor twee codering modes:

Gebruik van HT630. 1 Menu Scannen : stelt de keuze voor twee codering modes: Gebruik van HT630 - Zet de HT630 aan door op het gele knop te drukken. - Het programma SARAH MCOM/MINV start dan automatisch en stelt volgend menu voor: 1 Menu Scannen : stelt de keuze voor twee codering

Nadere informatie

2 Activeren van het dynamisch stockbeheer

2 Activeren van het dynamisch stockbeheer 1 Inleiding Dynamisch Stockbeheer Er zijn 3 soorten bestelpolitiek: niet (Fix), half (Semi) en volledig (Full) automatisch. Het semi-automatisch stockbeheer komt overeen met het systeem van Competel terwijl

Nadere informatie

Praktische tips in Pharmawin

Praktische tips in Pharmawin Praktische tips in Pharmawin WWW.PHARMAWIN.BE Pharmawin PRAKTISCHE TIPS 1 Beste gebruiker, De firma Corilus feliciteert je met je keuze voor ons product. Het gebruik van onze informatica in je apotheek

Nadere informatie

Handleiding Price Checker Slideshow

Handleiding Price Checker Slideshow Handleiding Price Checker Slideshow Augustus 2006 OmegaSoft Vlaanderen Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 info@omegasoft.be www.omegasoft.be Pagina 1/8 1. 1. ALGEMEENHEDEN

Nadere informatie

KASSA Gebruikersgids Boekenbeurs

KASSA Gebruikersgids Boekenbeurs KASSA Gebruikersgids Boekenbeurs BLZ. 1-18 KASSA...1 Gebruikersgids...1 HANDLEIDING van het kassaprogramma...3 MediaPos...3 Opstarten van MediaPos:...3 Verkoop van een boek:...5 Wijziging van een verkooplijn...9

Nadere informatie

Recip-e vanaf 01/01/2017

Recip-e vanaf 01/01/2017 Recip-e vanaf 01/01/2017 28 december 2016 Vanaf 01/01/2017 Voorschrijver heeft geen Recip-e De arts schrijft voor op een klassiek voorschrift en ondertekent dit Het voorschrift wordt door de arts meegegeven

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS... 1 1.1 Inventaris afdrukken... 1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)... 3 1.3 Inventaris importeren... 3 1.4 Inventaris

Nadere informatie

Incura Handleiding Factureren per

Incura Handleiding Factureren per Incura Handleiding Factureren per e-mail Incura 1 / 7 Inleiding Vanuit Incura kunt u een papieren factuur of een factuur per e-mail aan uw patiënt versturen. De keuze voor papier of e-mail maakt u vanuit

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

Facturatie TPE. 3 november 2015 Philippe Vervliet

Facturatie TPE. 3 november 2015 Philippe Vervliet Facturatie TPE 3 november 2015 Philippe Vervliet Gebruikershandleiding Versienummer software: 5.2.1 Revisienummer handleiding: 1 Datum: 3 november 2015 Adres Corilus NV Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke België

Nadere informatie

MyCareNet in Pharmawin. 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven

MyCareNet in Pharmawin. 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven MyCareNet in Pharmawin 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven Handleiding : Nr revisie handleiding: 3 Datum: 2 May 2013 Adres: Corilus NV Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke België Telefoon, fax en e-mail:

Nadere informatie

Handleiding AssurPharma. 22 september 2016 Heleen Verkooij, Stijn De Jaeger

Handleiding AssurPharma. 22 september 2016 Heleen Verkooij, Stijn De Jaeger Handleiding AssurPharma 22 september 2016 Heleen Verkooij, Stijn De Jaeger Gebruikershandleiding Versienummer software: 5.2.5 Revisienummer handleiding: 1 Datum: 22 september 2016 Adres Corilus NV Hogenakkerhoek

Nadere informatie

Handleiding Facturatie

Handleiding Facturatie Handleiding Facturatie 1 Inhoud 1 Klantfiche... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Korting... 4 1.3 Layout... 5 1.3.1 Algemeen: (deze parameters gelden voor alle layouts)... 5 1.3.2 Individueel (deze parameters gelden

Nadere informatie

Handleiding JEvents 1.0

Handleiding JEvents 1.0 Handleiding JEvents 1.0 Inhoud 2. Manage Categories... 3 3. Manage Events... 6 4. Front-end Editing... 9 Versie :0.1 : werk Datum 2008-11-13 2/9 2. Manage Categories Er moet alijd eerst een categorie bestaan

Nadere informatie

MyCareNet in Greenock. 15/04/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven, Marie-Isabelle

MyCareNet in Greenock. 15/04/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven, Marie-Isabelle MyCareNet in Greenock 15/04/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven, Marie-Isabelle Handleiding : Nr revisie handleiding: 2 Datum: 15 April 2013 Adres: Corilus NV Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke België Telefoon,

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inleiding Inloggen Een Laboratoriumaanvraag maken...

Inhoud Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inleiding Inloggen Een Laboratoriumaanvraag maken... Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inhoud Handleiding Cyberlab... 1 Uw labo-aanvragen via Cyberlab... 1 Inleiding... 2 Inloggen... 2 Een Laboratoriumaanvraag maken... 3 Zoeken en selecteren

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW Gebruikershandleiding Quick Smart Dimona NEW 1 Inhoudstafel Enkele basisprincipes 3 De parameters van de toepassing configureren 4 De werkgevers beheren 5 De werknemers beheren 6 Werknemers importeren

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

Handleiding barcodescanner Symbol P360

Handleiding barcodescanner Symbol P360 Handleiding barcodescanner Symbol P360 De barcodescanner kan voor 2 zaken gebruikt worden: - om artikels met hoeveelheden achter mekaar door in te scannen - om artikels met hoeveelheden voor projecten

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen

Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw FL_SGH_009_141021 Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen Meer informatie voor houders van schapen, geiten en hertachtigen vindt u op

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS... 1 1.1 Inventaris afdrukken... 1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)... 3 1.3 Inventaris importeren... 3 2 EINDEJAARSKORTING...

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

Handleiding DIAS scanning. 1. Opstarten. Start eerst DIAS op en daarna het DIAS scanprogramma.

Handleiding DIAS scanning. 1. Opstarten. Start eerst DIAS op en daarna het DIAS scanprogramma. Handleiding DIAS scanning 1. Opstarten Start eerst DIAS op en daarna het DIAS scanprogramma. Indien u het scanprogramma toch probeert te gebruiken zonder dat DIAS is opgestart zult u zien dat het DIAS

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten. Datum: Versie: Copyright CompuGroup Medical AG

CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten. Datum: Versie: Copyright CompuGroup Medical AG CGM Oxygen Veelgestelde vragen Aandachtspunten Datum: 2017-03-30 Versie: 17.1 1 Inhoud A. Hoe kan ik aandachtspunten voor de patiënt toevoegen in CGM Oxygen?... 3 B. Hoe kan ik de aandachtspunten voor

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel Hulp krijgen Voor informatie/assistentie, raadpleegt u het volgende: Handleiding voor de gebruiker voor informatie over het gebruik van de Xerox 4595. Ga voor online hulp naar: www.xerox.com Klik op de

Nadere informatie

Beknopte handleiding bij Officinall V377

Beknopte handleiding bij Officinall V377 Beknopte handleiding bij Officinall V377 Product selectie - besparingsmaatregelen Bepaalde geneesmiddelen zijn indien voorgeschreven op stofnaam niet meer terugbetaald vanaf 1 april 2012. De product selectie

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer

Handleiding Gebruikersbeheer Handleiding Gebruikersbeheer Inhoud Gebruikersgroepen beheren... 3 Een gebruikersgroep toevoegen... 3 Een gebruikersgroep bewerken... 3 Een gebruikersgroep verwijderen... 3 Gebruikers beheren... 4 Een

Nadere informatie

stappenplannen iregistratie

stappenplannen iregistratie g e b r u i k e r s sept 2014 Beste beheerder, Beste gebruiker, In dit document vindt u enkele handige stappenplannen en links naar instructiefilmpjes rond iregistratie. Stappenplannen Registraties corrigeren

Nadere informatie

Hoe kan men een beeld krijgen van de algemene medische toestand en/of van bepaalde belangrijke chronische aandoeningen van individuele patiënten?

Hoe kan men een beeld krijgen van de algemene medische toestand en/of van bepaalde belangrijke chronische aandoeningen van individuele patiënten? Hoe kan men een beeld krijgen van de algemene medische toestand en/of van bepaalde belangrijke chronische aandoeningen van individuele patiënten? Greenock zal automatisch vragen om een pathologie te linken

Nadere informatie

Recip-e vanaf 01/01/2017

Recip-e vanaf 01/01/2017 Recip-e vanaf 01/01/2017 28 december 2016 Vanaf 01/01/2017 Voorschrijver heeft geen Recip-e De arts schrijft voor op een klassiek voorschrift en ondertekent dit Het voorschrift wordt door de arts meegegeven

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

Incura Handleiding Factureren per - Classificatie: 4 - Openbaar

Incura Handleiding Factureren per  - Classificatie: 4 - Openbaar Incura Handleiding Factureren per e-mail - Classificatie: 4 - Openbaar Incura Nieuwe Gracht 35 2011 NC Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 Incura is een product van WinBase

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

MyBroker op ipad Installatie handleiding

MyBroker op ipad Installatie handleiding MyBroker op ipad Installatie handleiding Inhoudstafel 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 IPAD... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE... 4 2.4. STAP 4 - DOWNLOAD

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

HANDLEIDING Jaarovergang 2017/2018

HANDLEIDING Jaarovergang 2017/2018 HANDLEIDING Jaarovergang 2017/2018 Bij het opstarten van FysioRoadmap als administrator komt de vraag of de 2017/2018 wizard opgestart moet worden. Klik op om de wizard te starten, als wordt

Nadere informatie

HRIS Hallmark Retail Internet Services

HRIS Hallmark Retail Internet Services HRIS Hallmark Retail Internet Services Handleiding voor retailer Hallmark Retail Internet Services Re- ordering handleiding (versie - September 2012) Disclaimer Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

HANDLEIDING EID/SIS-module

HANDLEIDING EID/SIS-module HANDLEIDING EID/SIS-module INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 3 1. INLEIDING... 5 1.1. Inlezen van een kaart... 5 1.2. Gebruik van de SAM-kaart... 5 1.3. Beschikbare gegevens... 6 1.3.1. Elektronische identiteitskaart...

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

bijhouden elektronisch grondstofregister & weegprotocol

bijhouden elektronisch grondstofregister & weegprotocol Officinall N.V. Handleiding elektronisch grondstofregister & weegprotocol V1.0 27-06-2012 Inhoudstafel Werkwijze elektronisch wegen &... 3 bijhouden elektronisch grondstofregister & weegprotocol... 3 1.

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Hunter CRM. POS Documentatie

Hunter CRM. POS Documentatie Hunter CRM POS Documentatie Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling

Nadere informatie

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING WINKEL QT 6100

Full Time Service B.V.B.A. HANDLEIDING WINKEL QT 6100 HANDLEIDING WINKEL QT 6100 A. DE TOETSEN : ESC/SKIP: dient om een programmatie of rapport af te sluiten door 3 maal op te drukken CLEAR: Om een foutieve getal ingave te annuleren X: Om buiten een bewerking

Nadere informatie

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Hoofdfiche wijzigen... 3 Mensen Toevoegen.... 3 Een project toevoegen... 5 Deelnemers en begeleiders aan projecten verbinden... 6 Vanuit het verslag

Nadere informatie

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12 INDEX Wat heeft deze versie te bieden? --------------------------------------------------------------------------- 2 Activeren van backorders klanten --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1600 Kleur- en maatbalk Deze module kan gebruikt worden in combinatie met T1500 Voorraad. Het geeft de mogelijkheid om door middel van een matrix, waarin kleur

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg

Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg ZorgDomein 2011 1 22 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stap 1: Selecteer de verwijsreden... 4 Stap 2: Kies het zorgaanbod... 6 Stap 3: Verwijs de patiënt...

Nadere informatie

IBP-catalogus. Gebruikshandleiding

IBP-catalogus. Gebruikshandleiding IBP-catalogus Gebruikshandleiding Inhoudstafel Inleiding... 1 Vereisten...2 Toegangsaanvraag...2 De catalogus...4 1. De filters...4 2. Resultaat van de filteractie...5 3. Laatste bijzonderheden...7 Updaten

Nadere informatie

Mediq Medeco. Handleiding Bestelmodule. pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer

Mediq Medeco. Handleiding Bestelmodule. pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer Mediq Medeco Handleiding Bestelmodule pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer Inhoud 1. Inrichten voorraadruimte 2. Inloggen online bestelmodule 3. Invoeren van de voorraadlijst... a. met behulp van

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren

Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren Beheer FAVV-dossier Handleiding voor operatoren Versie september 2017 Inhoudsopgave 1. Het doel van deze applicatie... 2 2. Wat vindt u terug in het tabblad Mijn dossier / Signaletiek?... 2 3. Wat heb

Nadere informatie

XIMEx handleiding Gebruiker. Uw XIMEx Portal URL: http://ximex.organisatie.nl

XIMEx handleiding Gebruiker. Uw XIMEx Portal URL: http://ximex.organisatie.nl XIMEx handleiding Gebruiker Uw XIMEx Portal URL: http://ximex.organisatie.nl Kwaliteitmanagementsysteem Document info Categorie: Sub-categorie: Titel document / Deelproduct: Filenaam: Auteur: Procedures

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Ouderhandleiding Schoolloket. Inloggen. Ouderhandleiding 1 / 5

Ouderhandleiding Schoolloket. Inloggen. Ouderhandleiding 1 / 5 Ouderhandleiding Schoolloket In deze handleiding staat omschreven hoe u als ouder betalingen kunt uitvoeren via Schoolloket, van inloggen tot aan kassabevestiging. Hieronder ziet u de benodigde stappen

Nadere informatie

De HAMU koppeling handleiding

De HAMU koppeling handleiding De HAMU koppeling handleiding vragen over de Koppeling? Mocht u nog vragen hebben over de Hamu koppeling na het lezen van deze handleiding, dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk. E-mail: helpdesk@garagesoftware.nl

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

IDEP / GN8 voor WINDOWS. Quickstart

IDEP / GN8 voor WINDOWS. Quickstart IDEP / GN8 voor WINDOWS Quickstart 1. INSTALLATIE EN UPGRADE Op de homepagina van Intrastat (www.intrastat.be) gaat u, na de taalkeuze, naar het tabblad "Aangiften" en het item "Idep/Gn8 voor Windows".

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 Versie 3.1 December 2004 DE WIZARD VOOR HET BEHEER VAN DE VASTE ACTIVA INLEIDING De grootte en het type onderneming bepalen grotendeels het type beheer dat toegepast

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 4 Hoofdstuk 3 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Handleiding. Meetingpoint DAK

Handleiding. Meetingpoint DAK Handleiding Meetingpoint DAK 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inloggen 3 3. Aanvragen van polis 4 3.1 Invoeren van een nieuwe relatie 4 3.2 Relatie zoeken 6 3.3 Invoeren van een offerte of polis

Nadere informatie

Handleiding Tarifering Per Eenheid (TPE) 22 april 2016 Annemie De Jonge, Stijn De Jaeger

Handleiding Tarifering Per Eenheid (TPE) 22 april 2016 Annemie De Jonge, Stijn De Jaeger Handleiding Tarifering Per Eenheid (TPE) 22 april 2016 Annemie De Jonge, Stijn De Jaeger Gebruikershandleiding Versienummer software: 5.2.3 Revisienummer handleiding: 8 Datum: 22 april 2016 Adres Corilus

Nadere informatie

Webtoepassing Mijn beoordelingen

Webtoepassing Mijn beoordelingen Webtoepassing Mijn beoordelingen Eerste scherm voor coördinerend docent Startscherm: knop Ga naar YC137 Wanneer de docent coördinator is, verschijnt volgend scherm (enkel voor die vakken waarvan hij coördinator

Nadere informatie

Besparingsmaatregelen

Besparingsmaatregelen Besparingsmaatregelen Daar u ongetwijfeld nog vragen zal hebben omtrent de besparingsmaatregelen, hebben wij voor u alles nog eens even op een rijtje gezet. Sinds 1 maart Voorschriften voor antibiotica

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolplan COACH

HANDLEIDING scoolplan COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Short cut: Interne notities pagina 5 IDP overzicht pagina 7 Menu pagina 10 Interne notities pagina 12 Notities pagina 14 Volgende IDP pagina 15 Archief pagina 17 Vragen

Nadere informatie

sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden

sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden sportadministratie 2 Inhoud 1 Via de menu SPORTIEF... 3 2 Het overzicht... 3 3 Nieuwe aanwezigheden invullen... 4 3.1 Niet van toepassing... 4 3.2 De

Nadere informatie

Inhoudstafel. Handleiding electronisch wegen Pagina 2 / 20

Inhoudstafel. Handleiding electronisch wegen Pagina 2 / 20 Officinall N.V. Handleiding elektronisch grondstofregister & weegprotocol V1.4 05-11-2014 Inhoudstafel Werkwijze elektronisch wegen &... 3 bijhouden elektronisch grondstofregister & weegprotocol... 3 1.

Nadere informatie

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen... 2 Het welkomstscherm... 3 De Menu balk... 3 Opvolgingsstatussen... 4 Een nieuwe aanvraag creëren... 5 Controle

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

IDEP / GN8 (via OneGate) Quickstart

IDEP / GN8 (via OneGate) Quickstart IDEP / GN8 (via OneGate) Quickstart VANAF VERSIE 2015 GENEREERT IDEP AANGIFTEN IN XML-FORMAAT DIE U KAN OPLADEN IN ONEGATE. DAT OPLADEN KAN MANUEEL OF AUTOMATISCH GEBEUREN. 1. INSTALLATIE EN UPGRADE Op

Nadere informatie

teken dient te klikken, voordat u bij de vermelde keuze in het menu kunt komen.

teken dient te klikken, voordat u bij de vermelde keuze in het menu kunt komen. 2 CORRESPONDENTIEGEGEVENS Voorafgaande stappen: Inloggen Voor alle stappen waarbij wordt aangegeven welke keuze u in het menu moet maken, geldt dat bij gebruik van de mobiele versie of als u uw scherm

Nadere informatie

HaynesPro Handleiding

HaynesPro Handleiding HaynesPro Handleiding Inhoudsopgave Stap 1 - Bedrijfsgegevens controleren... 3 Stap 2 Artikelen koppelen aan artikelgroepen.... 4 Stap 3 HaynesPro instellingen... 6 Stap 4 HaynesPro Prijsopgave maken...

Nadere informatie

Handleiding voor CTR-gebruikers

Handleiding voor CTR-gebruikers Handleiding voor CTR-gebruikers Inhoud 1. Inleiding 3 2. Basisbegrippen 3 3. Toegang 4 3.1. Technische vereisten 4 3.2. Hoe opent u CTR? 4 3.3. Keuze van het profiel 4 4. Algemeen overzicht 5 4.1. Hoofding

Nadere informatie

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw percelen gaat wijzigen en intekenen. Wat staat er in deze handleiding 1 Wat ziet u op uw scherm 1 2 Wat

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer Handleiding Curasoft Templatebeheer Curasoft - 1 / 6-22.06.2016 Templatebeheer Door middel van templates kunt u eenvoudig standaardbrieven maken. Templatebeheer openen Als u beheerder bent, ziet u links

Nadere informatie

MediaPos 6.5.3. eboekenbon. Gebruikersgids

MediaPos 6.5.3. eboekenbon. Gebruikersgids MediaPos 6.5.3 eboekenbon Gebruikersgids 1 van 9 Inleiding Per 1 september wil Boekenbon beginnen met de verkoop van eboekenbonnen i.p.v. de papieren boekenbon. De papieren boekenbon zal nog wel een tijdje

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen

FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen Wat is de MooiMaakService? Sinds maart 2015 kunnen gebruikers van Aura Online gratis titelbeschrijvingen en covers downloaden uit het NBD Biblion

Nadere informatie

Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen

Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw FL_SGH_009_190319 Starten met Veeportaal voor houders van schapen, geiten en hertachtigen Meer informatie voor houders van schapen, geiten en hertachtigen vindt u op

Nadere informatie

Gebruikshandleiding voor de OCI s in de sector transformatie

Gebruikshandleiding voor de OCI s in de sector transformatie Handleiding voor de OCI s in de sector transformatie 1 Gebruikshandleiding voor de OCI s in de sector transformatie Versie 1 Handleiding voor de OCI s in de sector transformatie 2 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie