Fondswervingsideeën van A-Z

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fondswervingsideeën van A-Z"

Transcriptie

1 Fondswervingsideeën van A-Z A Afronden: vraag op jouw werk of zij het bedrag dat je gaat inzamelen willen afronden of verdubbelen. Actiepagina: Registreer jezelf op een gratis online actiepagina en informeer je omgeving via sociale media om te doneren. Ansichtkaarten: Maak zelf ansichtkaarten voor elke gelegenheid om te verkopen check schoolkaarten.nl. Auto s wassen: Ga met een groep vrienden auto's wassen voor het goede doel. Maak hiervoor reclame in je buurt en vertel waarvoor het is. B Ballonnenrace: Verkoop (helium) ballonnen met een kaartje met contactgegevens van de koper eraan. Regel een prijs (via sponsor) voor de eigenaar en ontvanger van de ballon die het verst weg vliegt check bij de gemeente welke afspraken hiervoor gelden. Belofteveiling: Organiseer een veiling waar je kunt bieden met een belofte in tijd, (gebruik van) spullen of een gift. Of vraag bedrijf om spullen te doneren waar met geld op geboden kan worden. Benefietavond: Een avond in het teken van Wycliffe (met filmpjes en beeldmateriaal) als concert, diner show, gala of ander feest, waarbij entreegelden naar jouw veldmedewerker gaan. Bloembollenactie: via bestellijsten bloembollen verkopen. Je kunt ook een optie aan de bestellijst toevoegen om naast de bestelde bloembollen een extra giftbedrag in te vullen. Boodschappen: Vraag aan buren, opa's, oma's of je voor hen een boodschap kunt doen en vraag een kleine vergoeding. C Catechisatie: Bespreek of je invulling kunt geven aan een catechistatieles en motiveer de jongeren voor een actie. Concert: Entertain publiek met een concert van je zelf of zoek samenwerking met een band of conservatorium. Vraag entreegeld of donatie op straat. D Dansmarathon: Organiseer een dansavond, waarbij mensen zo lang mogelijk aan een stuk moeten dansen. Deelname kost geld, de winnaar ontvangt een prijsje. Dansvoorstelling: Nodig dansgroepen uit voor gratis optreden, vraag entreegeld, in samenwerking met dansschool of theater. Dictee: Regel samen met je leraar Nederlands een dicteemiddag voor jong en oud waarbij iedereen zich laat sponsoren voor elke fout die ze maken. E Eén minuutje: Organiseer een gesponsorde show waar collega s/vrienden een één-minuutoptreden verzorgen. Geen voorbereiding, herhaling of twijfel, maar een en al spontaniteit. Tevens goede oefening voor presentatietechnieken! Eindejaarbonus: Vraag iedereen binnen een bedrijf een % van hun eindejaar bonus te doneren. Expert-diner: Gebruik een expert of bekende persoonlijkheid, die bereid is om zijn tijd te doneren voor een praatje of optreden. Vraag toegang aan de genodigden, verkoop tijdens de pauze hapjes

2 en drankjes en organiseer een veiling van een gesigneerd boek of handtekening van de persoon in kwestie. F Fietstocht: Vraag enkele ervaren fietsfanaten een gesponsorde fietstocht te organiseren. Filmavond: Toon mooie films, bijvoorbeeld rondom het thema ontwikkelingssamenwerking. Nodig vrienden uit, zorg voor hapjes en drankjes tegen een kleine vergoeding of organiseer samen met een lokaal filmhuis een grote filmavond. Flessenactie: Verzamel het statiegeld van lege flessen, vraag een lokale supermarkt of zij hieraan willen meewerken voor het goede doel. G Geen Snoep: Laat je sponsoren om 30 dagen geen snoep te eten. Gekke kleding: Laat je sponsoren om een dag in gekke kleding te lopen. Gezicht schilderen: Beschilder gezichten van kinderen met mooie tekeningen tijdens festivals en vraag hier een bijdrage voor. H Haal het Journaal: Probeer het journaal of andere grote media te halen met een ludieke actie. Of strijd met 2 teams tegen elkaar wie de meeste media-aandacht kan genereren. Koppel hier een geldinzamelingsactie aan. Heitje voor een karweitje: Ga langs de buren voor heitje voor karweitje, waarbij opbrengst naar Wycliffe gaat. High Tea: Nodig je vriendinnen uit voor de High Tea en zamel geld in voor Wycliffe. Homepage uitlenen: Geef extra aandacht op je homepage aan Wycliffe campagnes en roep op om te doneren. Banners zijn aan te vragen bij Wycliffe. Honden uitlaten: Bied aan om honden van mensen uit de buurt uit te laten tegen betaling. I Internethulp aan ouderen: Organiseer een internetmiddag voor ouderen, waarbij je hen tegen een kleine vergoeding leert om te en en internet te gebruiken. J Jong Ondernemen: Start je eigen onderneming (bij Jong ondernemen) waarbij de winst naar Wycliffe gaat. Zie jongondernemen.nl K Kerk Collecte: Regel met de kerk dat er een speciale collecte voor Wycliffe wordt gehouden. Kerstbomen ophalen: Haal afgedankte kerstbomen op tegen betaling. Kinderfeestje: Organiseer een Afrikaans kinderfeestje waarbij de kinderen zich verkleden met Afrikaanse doeken, een film over zendingswerk kijken en zelf pindakaas stampen. Of bedenk zelf iets met een cultureel tintje en doneer (een deel van) het cadeaugeld aan Wycliffe. Kledingruil: Organiseer een middag een actie om je kleding te ruilen en vraag entreekosten. Koningsdag: Verzamel oude bruikbare spullen en verkoop deze op Koningsdag. L Lezing geven: Nodig geïnteresseerden uit voor een avondlezing over Wycliffe.

3 Loterij: Veil of meer lootjes (vraag 1,- per lootje) en stel leuke prijzen ter beschikking waaronder 1 hoofdprijs. M Marathon: Laat jezelf sponsoren om aan een marathon deel te nemen. Markt: Houd een rommel- of speelgoed- of kleding- of boekenmarkt (schoolplein of gymzaal). Neem als voorbeeld de vrijmarkt op Koningsdag. Marktplaats: Verkoop spullen van je zolder op Marktplaats of Ebay waarbij de opbrengst naar Wycliffe gaat. Vermeld dit ook bij de advertentie. Modeshow: Vraag bedrijven om locatie, outfits of catwalk te sponsoren. Gebruik gedoneerde sieraden of kleding, en vraag entree- en verkoopgeld. Moestuinoogst: Vraag mensen met een moestuin een deel van hun oogst beschikbaar te stellen voor een marktverkoop op jouw kerkplein. N Nieuwjaarsduik: Laat jezelf sponsoren om een koude duik te nemen. O Ontbijt: Regel met een paar vrienden een groot ontbijt voor de buurtbewoners tegen kleine vergoeding. Opentuinendag: Door het hele land worden er vooral in de maand juni open tuinendagen gehouden (zoek op internet). Sluit daarbij aan, stel een ruime tuin open en organiseer er activiteiten. Zorg voor uitnodigende zitjes en hapjes en drankjes tegen een kleine vergoeding. Verkoop plantjes en vertel bezoekers over het werk van jouw veldmedewerker. P Pannenkoekendag: Een hele dag pannenkoeken bakken en verkopen. Ieder mag zijn eigen pannenkoek beleggen, voor elk soort beleg betaal je 0,50. Proeverij: Organiseer een proeverij i.s.m. een winkel (bijvoorbeeld kaas) waarbij (een deel van) de opbrengst naar Wycliffe gaat. Puzzelwedstrijd: Organiseer een wedstrijd met diverse puzzels om aan mee te doen, wie het eerst de puzzel af heeft, wint een prijsje. Wycliffe heeft eventueel woordzoekers en rebussen om te gebruiken. Q Quiz avond: Daag je omgeving uit om mee te doen aan een quiz met prijzen voor het beste team, meest innovatieve antwoord. R Rat Race: Organiseer een Rat Race, een hardloopwedstrijd waarbij deelnemers in driedelig pak of mantelpak aan de start verschijnen, waarbij de koffertjes en mobiele telefoons natuurlijk niet mogen ontbreken. Rare stropdas: Nodig iedereen in je bedrijf uit om op een dag een verschrikkelijke das te dragen. Diegene die meedoen, geven 1,-, diegene, die niet meedoen, 2,- Recycling: Zamel recycle materialen en producten in, waar je geld voor terug kunt krijgen (oud ijzer, cartridges, oud papier).

4 Rommelmarkt: Bij een rommelmarkt kun je veel oude herbruikbare spullen verkopen waarvan de winst naar Wycliffe gaat. Vraag materiaal aan bij het Wycliffe-kantoor om je kraampje op te leuken. S Sieraden: Maak mooie sieraden om te verkopen. Sinterklaas: Bak speculaasjes en verkoop deze in je buurt of vriendenkring. Spaarbox: Vraag aan bekende / bevriende winkeliers of je een paar maanden een spaarbox mag neerzetten op hun toonbank met wat folders van Wycliffe erbij. Sponsoring ludieke actie: Zwemmen, afslanken, kaal scheren, snor groeien. Vraag je collega s/vrienden om sponsorgeld in te zamelen op een ludieke manier. Sponsorloop: Heb je een favoriete sport? Loop, surf, fiets, wandel samen met je vrienden en laat je sponsoren. Zoek sponsors onder vrienden en familieleden. Voor iedere kilometer die jij maakt, betaalt jouw sponsor bijvoorbeeld 1,-. Sportwedstrijd: Organiseer een knallende sportwedstrijd met eventueel een bekende Nederlander en zorg dat mensen zich bij een team voegen. Vraag entree aan toeschouwers en verkoop hapjes en drankjes. Straatfeest: Organiseer een straatfeest met kinderspelletjes waarbij mensen een donatie doen. Stroopwafelactie: Koop verse stroopwafels bij en verkoop ze aan iedereen die je kent. Stuiver Estafette: Koop of maak kleine zakjes; stop er een munt in; geef de zakjes aan vrienden of collega's en laat deze de estafette verder laten lopen; zorg ervoor dat het ingezamelde geld wordt overgemaakt. T Taarten bakken: Vraag aan mensen uit je wijk om taarten te bakken en organiseer een middag in het buurtcentrum om de taarten te verkopen. Talentenshow: Gemeenteleden kunnen hun talenten ter beschikking stellen voor een veiling. Tekening verkopen: Mooie tekeningen maken en verkopen voor het goede doel. Tentoonstelling: Organiseer een tentoonstelling in samenwerking met lokale kunstenaars, galerieën, kunstinstellingen. Vraag entreegeld en commissie bij verkoop werk. Themafeest: Organiseer een thema-avond die qua eten, muziek, (aan)kleding helemaal in één thema staat en verkoop entreebewijzen. Tweedehandskleding: Zamel tweedehands kleding in om te verkopen. Twitterveiling: Organiseer een veiling via twitter voor een bepaalde tijd. Zoek mooie donaties en laat mensen via twitter hierop bieden. U Uitdaging: Maak een uitdaging van wie de beste taarten bakt of de lekkerste smoothies maakt en verkoop deze. Uitvergrootte foto s: Maak foto's tijdens actie of evenement en verkoop de uitvergrootte geprinte versies. V Varen: Regel bootjes om met een heel gezelschap te gaan varen. Zorg voor lunch, eten en laat de gasten betalen. Veiling: Organiseer een veiling van ingezamelde en/of gedoneerde voorwerpen, waarvan (een deel van) de opbrengst naar Wycliffe gaat.

5 Voorjaarsschoonmaak: Organiseer met je familie en/of vrienden een voorjaarsschoonmaak kring. Help elkaar of moedig elkaar aan. Verkoop oude spullen die je bij de schoonmaak tegenkomt, op Marktplaats.nl, Koningsdag of rommelmarkt en doneer (een deel van) de opbrengst aan Wycliffe. W Wandeling: Regel bijzondere (nachtelijke) wandelingen met gids tegen betaling. Wereldrecord: Bedenk een actie waarmee je een wereldrecord kan verbreken en laat dit sponsoren. Wijnproefavond: Nodig een wijnexpert of -leverancier uit en vraag een paar kistjes mee te nemen voor een proeverij. Vraag om bij de verdere verkoopactiviteiten een deel van de opbrengst aan het Bijbelvertaalwerk te doneren. Workshop: Organiseer een optreden van dans of muziek en geef daarna een workshop binnen dit thema (dans/djembé). X X-factor: organiseer een muziekshow waar een aantal goede zanger(essen)s aan meedoen en vraag entreegeld. Y Youtuben: Zoek iemand die handig is met beeldmateriaal en laat hem/haar een filmpje maken voor of over jouw veldmedewerker. Dit kun je gebruiken tijdens presentaties of acties. Z Zendingsbusjes: Zet op verschillende scholen en kerken zendingsbussen neer. Punten om bij stil te staan Ga niet zomaar de straten op of langs huizen om geld in te zamelen zonder officiële toestemming, je mag ook niet zomaar spullen op straat verkopen. Wat je ook doet, zorg dat het veilig is. Wycliffe kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig verlies, schade of letsel als gevolg van een fondsenwervende actie. In het geval van een feest of evenement, zorg dat er voldoende EHBO aanwezig is, dat de locatie waar je bent, is gecontroleerd op gezondheids- en veiligheidsrisico s en dat alle vergunningen aanwezig zijn. Zorg ervoor dat je voldoet aan veiligheids-en hygiënevoorschriften. Vergeet niet alle deelnemers en medewerkers aan je actie te bedanken. Wij horen graag hoe je actie is verlopen! Stuur je verslag met beeldmateriaal naar info@wycliffe.nl.

A tot Z Fondsenwervende Acties voor

A tot Z Fondsenwervende Acties voor A Actiepagina Registreer jezelf op gratis online actiepagina en informeer je omgeving via social media om te doneren. Zie ook http://www.voorsavethechildren.nl Aerobics Organiseer een aerobicsmarathon

Nadere informatie

Webinar 30 januari 2019

Webinar 30 januari 2019 De webinar start om 19.30 uur. Tot zo! Webinar 30 januari 2019 Even voorstellen Kim Cocu - Kim Cocu - Run for KiKa Marathon Even voorstellen. - Run for KiKa Marathon Emolife Events Inge Tishauser Instructies

Nadere informatie

Koffie/thee ochtend voor al je vrienden

Koffie/thee ochtend voor al je vrienden Voorbeeldacties Algemene ideeën Koffie/thee ochtend voor al je vrienden Organiseer een koffie of thee ochtend (of high-tea) bij jou thuis voor je vrienden, familie of collega s. Vraag hierbij aan iedereen

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

Tip 4: Durf te vragen Het staat iedereen vrij om ja of nee te zeggen maar durf te vragen om steun.

Tip 4: Durf te vragen Het staat iedereen vrij om ja of nee te zeggen maar durf te vragen om steun. Fondsenwerving tips voor succesvolle sponsoracties Sponsorwerven is leuk, maar we kunnen ons voorstellen dat dit ook een nieuwe daging voor je kan zijn. Daarom geven we je graag een aantal waardevolle

Nadere informatie

Algemene ideeën Koffie/thee langs de lijn BBQ/Clinic bij de vereniging Social media doorgeefactie

Algemene ideeën Koffie/thee langs de lijn BBQ/Clinic bij de vereniging Social media doorgeefactie Algemene ideeën Koffie/thee langs de lijn Verzamel samen met je team thermoskannen, vul ze met koffie en thee, koop plastic bekertjes, melk en suiker en verkoop koffie en thee langs de lijn. De opbrengsten

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Behaal in 6 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Behaal in 4 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

Het MAF actie ABC Autowassen: Barbecue: Buy a date: Boekenbeurs: Breng en verkoop veiling: Braderie: Bingo: Concert: Collecte: Circus: D Diner:

Het MAF actie ABC Autowassen: Barbecue: Buy a date: Boekenbeurs: Breng en verkoop veiling: Braderie: Bingo: Concert: Collecte: Circus: D Diner: Het MAF actie ABC Leuke ideeën om geld in te zamelen voor MAF nodig. Hieronder een lijst die je op weg helpt. Kies een idee dat in de tijd die je hebt het meeste geld opbrengt, of iets wat je gewoon heel

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015 Handboek voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen 10 tips om geld in te zamelen Wat is SamenLoop voor Hoop? SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

DOCENTEN HANDBOEK AAN DE SLAG SCHOOLS4LIFE HANDBOEK DOCENTEN AAN DE MET SCHOOLS4LIFE

DOCENTEN HANDBOEK AAN DE SLAG SCHOOLS4LIFE HANDBOEK DOCENTEN AAN DE MET SCHOOLS4LIFE HANDBOEK 2019 HANDBOEK DOCENTEN HANDBOEK AAN DE SLAG MET DOCENTEN AAN DE SLAG MET Dance4Life werkt wereldwijd aan een gezonde seksuele toekomst voor jongeren. scholenactie.dance4life.nl HANDBOEK 2019 BETROKKENHEID

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een sponoractie? Super dat jij een actie met jouw school wil starten! Wij zien een wereld voor ons waarin mensen zichzelf

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE!

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEPAL Nepal ligt in het werelddeel Azië en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is 147.000 vierkante kilometer. Dat is vier keer groter dan Nederland.

Nadere informatie

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties Welkom bij Run for KiKa Estafette! Geweldig dat jij je in gaat zetten voor Stichting Kinderen Kankervrij. In dit handboek

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling Organiseer samen een WJD-dienstenveiling INHOUD De WJD-dienstenveiling... 3 Stappenplan... 4 bijlage 1: Contactlijst... 6 Bijlage 2: Afsprakenlijst... 7 Bijlage 3: Plan van aanpak... 8 Bijlage 4: Ideeën

Nadere informatie

Vorm 1: 24 uursactie!

Vorm 1: 24 uursactie! Vorm 1: 24 uursactie! Houd je van een uitdagende activiteit die even wat anders is dan anders? Dan is het 24- uurs-paalzitten een uitstekende actie voor jou. Een uitdagende actie een ook nog eens voor

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

Handleiding: hoe start ik een actie?

Handleiding: hoe start ik een actie? Handleiding: hoe start ik een actie? Zet je in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jij in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals die van jou zijn heel belangrijk, want met jouw

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

CROWDFUNDING KLEEDKAMERS

CROWDFUNDING KLEEDKAMERS CROWDFUNDING KLEEDKAMERS Je wilt graag verbouwing van de kleedkamers crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen Postbus 75508 1070 AM Amsterdam Giro 26.000 T (020) 570 05 00 F (020) 675 03 02 www.kwfkankerbestrijding.nl SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR Help de Dierenbescherming Pimp de lespakketten voor de basisschool Vernieuwen en aanpassen van de lespakketten van de Dierenbescherming en leuke interactieve dingen bedenken om de lessen leuker te maken.

Nadere informatie

HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT?

HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT? HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT? Handboek 2012 voor het organiseren van een lokale Prayer Night. Uitgave van de Evangelische Alliantie. Inhoud Inleiding Waar moet ik beginnen? Met wie ga ik dit regelen?

Nadere informatie

ZEG NEE TEGEN EBOLA. KOM IN ACTIE!

ZEG NEE TEGEN EBOLA. KOM IN ACTIE! ZEG NEE TEGEN EBOLA. KOM IN ACTIE! SCHOLEN IN ACTIE TEGEN DE EBOLA-RAMP! INSTRUCTIE LESMATERIAAL U heeft het vast al voorbij zien komen op het nieuws: ebola. Het raakt zoveel mensen in West-Afrika. Zoveel

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau 7 maart 2015 Programma Team Sponsorwerving Inleiding Alpe d HuZes

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden.

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Ideeën en tips Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Fondsenwerving is niet moeilijk, ervaar het zelf! G Wat wordt er met het

Nadere informatie

CROWDFUNDING TEAMKLEDING

CROWDFUNDING TEAMKLEDING CROWDFUNDING TEAMKLEDING Je wilt graag teamkleding crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Wegwijzer voor teamleden

Wegwijzer voor teamleden Postbus 75508 1070 AM Amsterdam Giro 26.000 T (020) 570 05 00 F (020) 675 03 02 www.kwfkankerbestrijding.nl SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 1 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...3 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...5 5. Succes!...6 2 1. Aan de slag! Geweldig

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Walk4Food Handleiding

Walk4Food Handleiding Walk4Food Handleiding Inhoud Inleiding 3 1. Wat is Walk4Food? 3 2. Samenstelling team 4 3. De organisatie stap voor stap 4 4. Na afloop van de sponsorloop 5 5. Tips 6 Bijlage: Opzet persbericht 7 2 Inleiding

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL

ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL IN DEZE HANDLEIDING VIND JE ALLE INFORMATIE OVER HET MAKEN VAN HET ONTDEK HET ZELF POP-UP MUSEUM TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK. DE OPDRACHTEN,

Nadere informatie

Opening van het thema op vrijdag 5 november.

Opening van het thema op vrijdag 5 november. Grote Klus Thema : Lekker Fit Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met een leuke en gezonde activiteit in het restaurant. Als je de grote klus met een groepje maakt, moet je meer

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING Waarom Milieudefensie? Milieudefensie zet zich in voor gezond en eerlijk voedsel, slimme vervoersoplossingen en duurzaam consumeren. Ons streven is om de aarde eerlijk

Nadere informatie

Leuke ideeën voor. sponsoracties

Leuke ideeën voor. sponsoracties Leuke ideeën voor sponsoracties Fantastisch dat je meedoet aan de! Samen gaan we zoveel mogelijk geld inzamelen voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Sinds 1 april 2008 kunnen

Nadere informatie

Handboek Sponsoring. Geld of kleding heb ik van niemand verlangd (Hand 20:33)

Handboek Sponsoring. Geld of kleding heb ik van niemand verlangd (Hand 20:33) Handboek Sponsoring Geld of kleding heb ik van niemand verlangd (Hand 20:33) Voorwoord Waardevolle broer/zus in Christus, Mooi dat jij bereid bent om tijdens één van onze projecten teamleider te zijn.

Nadere informatie

10 11 Hartjes vouwen. 17 18 Vandaag planning voorjaarvakantie online... 24 Kaas koekjes maken

10 11 Hartjes vouwen. 17 18 Vandaag planning voorjaarvakantie online... 24 Kaas koekjes maken Activiteiten programma voor de Naschoolse opvang en Peutergroep The Cinema Kids 206 Februari Thema peutergroep: Valentijn 4 5 6 Mozaïeken met papier 7 8 9 Valentijns kaart en versturen 4 5 Verven met knikkers

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Voorblad Wat is geld?

Voorblad Wat is geld? Voorblad Wat is geld? Je hebt de test op de website van Nibud gedaan: http://service.nibud.nl/geldtypetest/ Welk geldtype ben je? Vind je dit zelf ook? Motiveer je antwoord. Beantwoord de volgende vragen

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie!

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie! Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Spreker: Wendy Roos 15 november 2014 Uitgangspunten Sponsorwerving is leuk Vertel vanuit je passie je eigen verhaal Het is onze droom dat niemand meer doodgaat

Nadere informatie

KWF Kankerbestrijding STARTERSKIT FONDSENWERVING

KWF Kankerbestrijding STARTERSKIT FONDSENWERVING KWF Kankerbestrijding STARTERSKIT FONDSENWERVING Dankjewel! Fijn dat je in actie wil komen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dankzij jouw persoonlijke actie op de actiesite van KWF Kankerbestrijding,

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

WELKOM BIJ HET WERELD NATUUR FONDS!

WELKOM BIJ HET WERELD NATUUR FONDS! GO WILD WELKOM BIJ HET WERELD NATUUR FONDS! DE AARDE GEEFT ONS ALLES. KLEDING, VOEDSEL, FRISSE LUCHT. PRACHTIGE DIEREN EN NATUUR OM VAN TE GENIETEN. MOOIE PLEKKEN OM LEKKER TE SPORTEN. WE KUNNEN NIET ZONDER

Nadere informatie

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK INHOUD 1. Introductie Midzomernachtduik 2. Ambassadeur Nick Driebergen 3. Meld jouw actie aan bij Spieren voor Spieren 4. Hoe geld ophalen? 5. Maak jouw Midzomernachtduik sponsorpagina aan 6. Organiseer

Nadere informatie

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN IN DEZE GIDS: ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN WOORD VOORAF Je zet mee je schouders onder Music For Life 2011. Dat is goed nieuws voor de 1,5 miljoen kinderen die jaarlijks

Nadere informatie

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden...

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden... Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden... Stelt u zich eens voor...... dat uw medewerkers fitter en strijdlustiger hun werk doen, dat de teamspirit binnen het bedrijf positief groeit, dat

Nadere informatie

Lesbrief verslaving aan games of sociale media

Lesbrief verslaving aan games of sociale media Lesbrief verslaving aan games of sociale media Tijd: 45 55 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Introduceer het onderwerp kort: gamen en actief zijn op sociale media zijn superleuk. Hoe komt dat eigenlijk?

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7.

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Inhoud 1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Uitnodigingsposter bedrijf 11 8. Uitnodigingskaart bedrijf

Nadere informatie

Actie toolkit voor personen

Actie toolkit voor personen Actie toolkit voor personen Augustus 2016 Introductie Introductie Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jij in actie wil komen voor Spieren voor Spieren! Zoals je wellicht weten zijn wij voor een groot

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt.

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt!

Nadere informatie

Voorblad Wat is geld?

Voorblad Wat is geld? Voorblad Wat is geld? Hieronder staan allerlei vragen over geld Beantwoord ze eerst zelf. Je bespreekt de antwoorden met de leraar. De opdrachten met * zijn extra. Heb jij weleens iets geruild met iemand?

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN CROWDFUNDING ZONNEPANELEN Je wilt graag zonnepanelen crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media... 7 Publiciteit en Persbericht...

Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media... 7 Publiciteit en Persbericht... Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media..... 7 Publiciteit en Persbericht... 8 Inspiratie... 9 Inleiding Meedoen aan de DiaBeatit Run #heeftzin!

Nadere informatie

Westzaanse Winter Fair Zaterdag 10 december 2016 van 16:00-23:00 uur

Westzaanse Winter Fair Zaterdag 10 december 2016 van 16:00-23:00 uur Westzaanse Winter Fair Zaterdag 10 december 2016 van 16:00-23:00 uur Een feest voor ons allemaal Een sprookjesachtige winter Westzaan vol twinkelende lichtjes, ijspret en warme vreugdevuren. Tijdens de

Nadere informatie

Drachten loopt mee en staat stil bij kanker

Drachten loopt mee en staat stil bij kanker 24-uurswandelestafette Doe je mee? Drachten loopt mee en staat stil bij kanker Wanneer: vrijdag 25 september 2015, start 17.00 uur zaterdag 26 september 2015, einde 17.00 uur Waar: Skeelerbaan Sportcomplex

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Oranjevereniging Middenmeer

Oranjevereniging Middenmeer Koningsnacht 2017 K on i n g s d a g Oranjevereniging Middenmeer Vernieuwd programma! Het is bijna zover!! Voor u ligt het vernieuwde programmaboekje van de koningsfestiviteiten 2017. Dit jaar een bijzonder

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Business Ondernemingsplan opstellen en uitvoeren. Inleiding

Business Ondernemingsplan opstellen en uitvoeren. Inleiding Inleiding Nederland heeft meer ondernemers nodig, zeker nu met de economische crises. Jongeren worden in Nederland vooral opgeleid om te werken voor een baas, maar in werkelijkheid wordt 1 op de 8 jongeren

Nadere informatie

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf?

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Zet je met je collega s in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jullie bedrijf in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals

Nadere informatie

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop Handleiding actieplatform Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop (versie 1.0) Elk team kan een eigen actie starten, wist je dat je deze actie ook online kunt aanmaken op het actieplatform? Je

Nadere informatie

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden!

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden! Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden! Stelt u zich eens voor.... dat uw medewerkers fitter hun werk doen, dat de teamspirit binnen het bedrijf positief groeit, dat uw klanten uw maatschappelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

Starterskit fondsenwerving

Starterskit fondsenwerving Starterskit fondsenwerving Dankjewel! Fijn dat je in actie wil komen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dankzij jouw persoonlijke actie op de actiesite van KWF Kankerbestrijding, komen we samen

Nadere informatie

Zo leuk kunnen de acties zijn!

Zo leuk kunnen de acties zijn! Aandachtspunten bij al uw acties: Verdeel de taken over zoveel mogelijk mensen, kijk daarvoor ook buiten het organiserend comité. Zorg voor voldoende publiciteit, zodat zoveel mogelijk mensen meedoen aan

Nadere informatie

Inhoud 3. ZO doe je dat! IdeEën voor jouw MaS voor War Child 5 De beste tips & tricks 6 Waarom is jouw hulp belangrijk? 7.

Inhoud 3. ZO doe je dat! IdeEën voor jouw MaS voor War Child 5 De beste tips & tricks 6 Waarom is jouw hulp belangrijk? 7. NAAM: Beste maatschappelijke stagiaire, Wat goed dat je jouw maatschappelijke stage (MaS) voor War Child gaat doen, en daarmee in actie komt voor oorlogskinderen. Een maatschappelijke stage voor War Child

Nadere informatie

Van inschrijven tot finishlijn. We helpen jou en je lopers graag om meer geld in te zamelen.

Van inschrijven tot finishlijn. We helpen jou en je lopers graag om meer geld in te zamelen. Van inschrijven tot finishlijn We helpen jou en je lopers graag om meer geld in te zamelen. Introductie Iedereen die een loop-uitdaging aangaat voor een goed doel verdient een enorm schouderklopje. Of

Nadere informatie

DONATIEWERVING. Hoe krijg jij je streefbedrag bijeen? Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos. 9 maart 2019

DONATIEWERVING. Hoe krijg jij je streefbedrag bijeen? Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos. 9 maart 2019 DONATIEWERVING Hoe krijg jij je streefbedrag bijeen? Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos 9 maart 2019 DONATIEWERVING Hoe krijg jij je streefbedrag bijeen? Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy

Nadere informatie

TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be rodeneuzendag.be

TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be rodeneuzendag.be TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be IN 2018 ALLE NEUZEN RICHTING SCHOOL VTM, Qmusic en Belfius slaan opnieuw de handen in elkaar om jongeren die het mentaal moeilijk hebben te steunen. Nog altijd heeft 1

Nadere informatie

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken)

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken) Spreekoefeningen (voor het inburgeringsexamen - spreken) Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen Eet u vaak brood? Wat voor groente eet u vaak? Wat vindt

Nadere informatie

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips!

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Het doel van crowdfunding is het bereiken van een crowd, de financiering het middel waarmee de donateurs laten zien dat zij jouw project ondersteunen.

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

Vervolg met een Halloween verkleedfeest, maak er een wedstrijd van en bekroon de beste vermomming.

Vervolg met een Halloween verkleedfeest, maak er een wedstrijd van en bekroon de beste vermomming. Leuke Fondsenwerving voor "Forest in One Day" JGI België suggestie: Start met een kunstbeurs op 26 oktober om het einde van de zomertijd te vieren en de herfst te begroeten. Maak er een tentoonstelling

Nadere informatie

Kledingkast opruimen. Weg met alles wat niet meer bij je past. m i n d e r s p u l l e n, m e e r r u i m t e

Kledingkast opruimen. Weg met alles wat niet meer bij je past. m i n d e r s p u l l e n, m e e r r u i m t e Kledingkast opruimen Weg met alles wat niet meer bij je past m i n d e r s p u l l e n, m e e r r u i m t e professional organizer 06-30874147 www.ruimjelevenop.nl W A A R O M J E K L E D I N G O P R U

Nadere informatie

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook Voorbeeldbericht Facebook - Ik ga 1 uur non-stop dansen op het dance4life event voor een wereld zonder aids! Als ik 50 euro heb ingezameld, ben ik daarbij en zorg ik ervoor dat maar liefst 5 leeftijdsgenoten

Nadere informatie

internet is gemakkelijk

internet is gemakkelijk internet is gemakkelijk september 2013 internet gids Inhoud tip 1: Bespreek met je ouders of begeleider als je op internet kan 4 tip 2: Maak samen internetafspraken waar iedereen zich kan in vinden 6 tip

Nadere informatie

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS Lesbrief Naam Groep Naam ontwerpteam Iedereen aan tafel Bij jullie thuis staat vast een tafel in de woon- of eetkamer. Ook hebben jullie vast stoelen, bestek en servies. Allemaal

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

Werkboek Maatschappelijke stage. Stichting Oude Groninger Kerken

Werkboek Maatschappelijke stage. Stichting Oude Groninger Kerken Werkboek Maatschappelijke stage Stichting Oude Groninger Kerken 2011 Inhoud: Inleiding Wat is de SOGK? Wat ga je doen? Voorbereiding Uitvoering Verwerking Evaluatie Bijlagen p3 p X p X p X p X p X p x

Nadere informatie

IT S ABOUT YOUR TIME HI THERE.

IT S ABOUT YOUR TIME HI THERE. DE FETCH FEITEN. IT S ABOUT YOUR TIME HI THERE. Deze FETCH Feiten hebben jou bereikt om één van de volgende redenen. Eén: jij realiseert je dat het moment is aangebroken om tijdrovende dagelijkse bezigheden

Nadere informatie

Breng jouw project via social media onder de aandacht!

Breng jouw project via social media onder de aandacht! Breng jouw project via social media onder de aandacht! Hieronder vind je enkele tips en voorbeeldberichten die gebruikt kunnen worden op de Facebook-pagina en Twitter-account van je club.... Facebook Tip

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving?

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving? OPZET DRAAIBOEK: Alle onderdelen waaraan gedacht kan worden nog eens op een rijtje gezet. Te gebruiken voor alle evenementen en activiteiten binnen de opleiding. 1: Voorkant - flyer evenement Dag + datum

Nadere informatie

Checklist Adreswijzigingen

Checklist Adreswijzigingen Checklist Adreswijzigingen René van Esch 06-43 86 11 60 50 partijen om een adreswijziging te sturen wanneer je gaat verhuizen Je gaat verhuizen en dus krijg je een nieuw adres. Deze checklist helpt je

Nadere informatie