FUSION November februari Projectleider interieur exterieur SiNTLUCAS, periode 2.2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FUSION November 2013 - februari 2014. Projectleider interieur exterieur SiNTLUCAS, periode 2.2"

Transcriptie

1 FUSION November februari 2014 Projectleider interieur exterieur SiNTLUCAS, periode 2.2

2 INLEIDING Eind november 2014 was ik bij de briefing van de tweede periode van mijn tweede leerjaar op SiNTLUCAS. Mijn eerste jaar van de opleiding projectleider interieur exterieur. Meteen was ik erg enthousiast over de opdracht. En dat ben ik nog steeds. Ik ben erg blij met de resulaten van deze periode en ben trots op het ontwerp dat ik heb gemaakt. Begin februari 2014 heb ik mijn ontwerp gepresenteerd en de docenten waren erg enthousiast. Ik ben beoordeeld met een 9+ en was volgens hen een van de beste presentaties van deze periode.

3 Inleiding Inhoud Opdracht Basis concept Uitwerking concept Inspiratie Bestaande situatie Nieuwe situatie Plattegrond met meubels en verlichting Materialen Sfeerimpressie interieur Drankuitgiftepunt Sfeerimpressie drankuitgiftepunt Maquette Grafisch Logo en uitleg naam Visitekaartje Menukaart Website Bedankt INHOUD

4 OPDRACHT Tijdens deze opdracht krijgt het hoekhuis op de Grote Beemd, Burgakker in Boxtel een nieuwe functie; het wordt een eetcafé. Dit wordt gerealiseerd op de begane grond van het pand. De opdrachtgevers zijn een vader en zijn dochter, die samen het eetcafé gaan exploiteren. Ze hebben totaal verschillende muziekvoorkeuren. Vader houdt van operamuziek en dochter is fan van rock n roll muziek. Het doel van de opdracht is het combineren van deze muziekvoorkeuren in het interieur. Ze komen beide duidelijk in het ontwerp terug door middel van een fusion. Er is een Programma van Eisen aanwezig. In het interieurontwerp wordt rekening gehouden met ruimte voor een keuken, zoals dit in het pand uitgevoerd zou moeten worden. Het interieurontwerp omvat tevens het ontwerp van een drankuitgiftepunt.

5 PROGRAMMA VAN EISEN BOUWKUNDIG Wijzigingen aan het exterieur zijn alleen toegestaan bij de entree en overgang van binnen naar een eventueel terras. Interieur: begane grond, terras en tuin gebruiken voor eetcafé en keuken. INHOUDELIJK Concept voor de inrichting van het eetcafé. Vlekkenplan aangaande zitruimte, keuken, garderobe, toiletten en kleed-/ verblijfruimte medewerkers. Gebruik alleen begane grond voor deze functies. Ontwerp voor het eetcafé. Ontwerp en uitwerking van de drankuitgifte. EISEN EN WENSEN M.B.T HET EETCAFE Laagdrempelige entree. Capaciteit van 30 personen binnen. Uitgiftepunt voor drank met vaste bemanning. Deze bar moet eenvoudig in vorm zijn, mag niet organisch zijn en dient uitgevoerd te worden in hout. In het eetcafé zijn minimaal drie medewerkers actief. Gasten dienen op welke manier dan ook kennis te maken met verschillende muziekstromingen. Verlichting dient geschikt te zijn voor een gezellige, ongedwongen sfeer, maar ook voldoende te zijn voor schoonmaak. BUDGET Het totale budget bedraagt ,-. OVERIGE Alleen het eetcafe hoeft te worden vormgegeven, de keuken moet alleen gesitueerd worden (vlekkenplan). Het gegeven budget is exclusief de inrichting van de keuken.

6 BASIS CONCEPT It s the TIME It s the PLACE It s the MOTION It s the way you re FEELING Er is begonnen met een uitgebreid onderzoek naar zowel het begrip fusion als de twee muziekstijlen. Uit dit onderzoek zijn belangrijkste punten gehaald en hiermee is een basis concept ontwikkeld. Er is een stukje tekst gepakt uit een typisch Rock n Roll liedje: It s the time, it s the place, it s the motion, it s the way you re feeling.

7 UITWERKING CONCEPT TIME PLACE MOTION FEELING Dit concept is verder uitgewerkt vanuit iedere zin van het basis concept. TIME Wanneer ben je in het eetcafé? s Avonds, s middags, met een verjaardag, na een overlijden of gewoon om gezellig te lunchen. PLACE (plaats) Waar ben je en met wie? Met wie je ergens bent heeft erg veel invloed op de beleving van het eetcafé. MOTION Wat voor sfeer hangt er in het eetcafé? Is het erg gezellig? Is het er lekker warm, is er aardig en vriendelijk personeel? Ziet het er gezellig uit? FEELING Deze dingen samen zorgen voor een goede beleving van de klant.

8 UITWERKING CONCEPT Met de basisaspecten van de vorige pagina ben ik verder onderzoek gaan doen. Welke dingen uit het concept kun je verder gebruiken op creatief gebied? Wat zijn de belangrijkste aspecten op het gebied van rock n roll en opera en wat zijn belangrijke dingen van een eetcafé? ROCK N ROLL Effen, eenvoudige oppervlakken Zwart - wit Pasteltinten OPERA Organische vormen Luxe uitstraling EETCAFÉ Gezelligheid Thuis gevoel Deze aspecten gecombineerd zorgen voor een nieuw geheel voor het eetcafé. Door deze aspecten toe te passen in het interieurontwerp ontstaat er de juiste sfeer. Op de pagina hiernaast zie je het concept samengevat.

9 Organische vormen Zwart-witte basis mooie kleuraccenten

10 INSPIRATIE Hiernaast zie je een aantal plaatjes die me geïnspireerd hebben en die ik heb gebruikt bij het ontwerp. Wat me erg heeft geïnspireerd en waar ik steeds weer plaatjes van tegenkwam zijn de stalen rekken die ervoor zorgen dat er een ruimte wordt afgezonderd van de rest. Daarnaast zie je een plaatje uit de videoclip van het liedje Jailhouse Rock van Elvis. In deze videoclip komen ook de stalen rekken terug. Daarom is dit dan ook gebruikt bij het ontwerp van het eetcafé. Het komt terug bij de open keuken. Verder zie je plaatjes waarbij je een mooie combinatie ziet van organische vormen met het stoere zwart-wit. Linksboven en boven in het midden zie je een open keuken. Het is een soort van bar waarachter de koks de maaltijden voor de gasten klaarmaken. Dit is iets wat ik onder andere heb gebruikt in het ontwerp.

11

12 BESTAANDE SITUATIE Hier zie je hoe het pand er nu uit ziet. De bestaande situatie bestaat uit veel kleine kamers. Om een gevoel van gezelligheid te creëren worden er aanpassingen gedaan.

13 NIEUWE SITUATIE In de nieuwe situatie worden muren weg gebroken. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat er zo een open keuken gecreëerd kan worden. Door het maken van deze open keuken kunnen mensen zien hoe hun maaltijd wordt klaargemaakt. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer en de gasten gaan zich hierdoor op hun gemak voelen. Het is net alsof ze thuis in de keuken zitten terwijl hun partner aan het koken is. Op de volgende pagina zie je hoe dit eruit gaat zien. De rode punten in de plattegrond geven aan waar er steunpilaren komen te staan voor de balken die worden geplaatst om de constructie van het pand optimaal te kunnen houden.

14 OPEN KEUKEN

15 PLATTEGROND SFEER

16 MEUBELEN Een meubel is iets wat moet zorgen voor een prettige ervaring. Daarom zijn ze bij een interieurontwerp erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld kijkt naar stoelen. Deze moeten lekker zitten, je wil niet dat gasten met pijn in hun rug naar huis gaan na een gezellige avond. Maar ze moeten ook niet te ontspannen zitten, dat ervaren klanten meestal ook niet als positief. In de volgende pagina s komen de belangrijkste meubelen en armaturen aan bod.

17 Er is gekozen voor de stoel Como-SC. Deze is gemaakt van wit gelakt massief beukenhout. De zitting is zacht en van wit leer. De vorm van de stoel past erg goed bij opera, omdat hij een organische vorm heeft. Er is gekozen voor de kleur wit. Deze kleur past goed bij rock n roll. Op deze manier zorgt de stoel voor een mooie fusion tussen de twee muziekstijlen. De stoel zal 30 keer geplaatst worden.

18 De barkruk is geïnspireerd op de stoel Como-SC. Doordat de stoelen en de barkrukken dezelfde uitstraling hebben zorgt dit voor een mooie sfeer. De barkrukken zullen gerealiseerd worden door een meubelmaker. Ze zullen gemaakt worden van massief beukenhout. Verder is er sprake van dezelfde soort afwerking als bij de stoelen. De barkruk zal 5 keer geplaatst worden aan het drankuitgiftepunt.

19 Er is gekozen voor eettafel Saarinen. Het onderstel is gespoten aluminium en het heeft een marmeren tafelblad. Er is hiervoor gekozen, omdat marmer luxe uitstraalt en dus een link legt naar Opera. De tafel zal geplaatst worden in 3 verschillende formaten. De tafels voor twee personen zijn 72 cm doorsnede. Deze wordt 7x geplaatst. De tafels voor 5 personen wordt 2 keer geplaatst en heeft een doorsnede van 120 cm. De tafel voor 6 personen komt 1x terug in het ontwerp en heeft een doorsnede van 160 cm.

20 Er is gekozen voor hanglamp Mass. Dit is een mooi klein lampje, met een fitting gemaakt van marmer. Er worden er 5 geplaatst boven de bar.

21 Hanglamp Scotch Club wordt toegepast in verschillende formaten. Het grote formaat komt boven de grote tafel in de erker. Het middel formaat boven de twee 5-persoons tafels en het kleine formaat boven de andere tafels. Deze lamp wordt overal in het zwart toegepast. Behalve boven de vier tafels die op de richtlijn staan in het midden van het eetcafé. Die worden wit. Door dit op deze manier toe te passen accentueren ze de organische lijn midden in het eetcafé.

22 Om extra sfeer te creëren word het wandarmatuur Pochette Up geplaatst. Deze wordt op 8 plaatsen in het eetcafé geplaatst.

23 Boven de gedeeltes met portugese tegels komt een verlaagd plafond. In de rand van dit verlaagde plafond komt een warm witte LED-strip. Deze strips zorgen voor extra sfeer en accentueren het verlaagde plafond. De strips zijn dimbaar en zorgen voor een gezellige sfeer. Op het bovenste plaatje zie je hoe dit er ongeveer uit gaat zien.

24 MATERIALEN In het ontwerp zien we veel verschillende soorten materialen voorbij komen. Maar waarom wordt er steeds de keuze gemaakt voor deze materialen? MARMER Marmer is een materiaal wat gekozen is vanuit het conceptgedeelte opera. Het is een materiaal wat een luxe uitstraling geeft en daardoor goed binnen het concept past. Bij marmer moet je oppassen dat het niet te snel een koele uitstraling geeft. EIKENHOUT Om het koele van marmer tegen te gaan is er gekozen voor een eikenhouten vloer. In tegenstelling tot marmer geeft dit een warm gevoel. Het straalt gezelligheid en vriendelijkheid uit. Ook geeft het mensen het gevoel dat ze thuis zijn. Dit is wat we willen bereiken met het ontwerp van het eetcafe. Omdat de kleur van puur eikenhout niet binnen het totaalplaatje past wordt de vloer gelakt in de kleur mintgroen. PORTUGESE TEGELS In de vloer van het eetcafé zijn twee ronde lijnen geplaatst. Dit is gedaan om het organische te accentueren. Om deze lijnen nog eens extra te accentueren worden er twee soorten vloer gebruikt zoals je al eerder in de sfeerplattegrond kon zien. Buiten een eikenhouten vloer wordt er gebruik gemaakt van portugese tegels. Er is gekozen voor een organisch patroon wat wordt uitgebeeld met zwart-witte kleuren. Het organische patroon komt van opera vandaan en het zwart-witte is vanuit rock n roll.

25 SFEERIMPRESSIE Om een duidelijk beeld de geven van hoe het eetcafé er straks in het echt uit gaat zien volgen hier een aantal sfeerbeelden die je een duidelijk beeld geven van het ontwerp. Op twee plaatsen in het eetcafé worden afbeeldingen op de muur geplaatst. Eentje daarvan is een afbeelding van Elvis Presley. Hij was een van de grootste Rock n Roll artiesten. De andere is een grote Opera artiest, namelijk Andrea Boccelli. Dit zie je terug in de sfeerbeelden.

26

27

28

29

30

31

32

33

34 DRANK- UITGITEPUNT Naast een interieurontwerp is het in deze opdracht ook de bedoeling dat er een drankuitgiftepunt ontworpen wordt. Hierbij was het de bedoeling dat er wederom een fusion zou ontstaan tussen Rock n Roll en Opera. Dat is gedaan door de volgende punten: - Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige vormen. Deze kun je linken aan Rock n Roll. - Door het ontwerp uit te voeren in voor het grootste deel marmer heeft deze een luxe uitstraling. Aan de voorkant van de bar, zowel onder als boven, word een lichtkoof geplaatst zodat het relatief koude marmer toch ook warmte uitstraalt. Om een duidelijk beeld te geven van hoe het ontwerp eruit gaat zien volgen er op de volgende bladzijden een aantal sfeerbeelden.

35

36

37

38

39

40 MAQUETTE Om weer te geven hoe het ontwerp er uit gaat zien is er een maquette gemaakt. Hier volgen een aantal beelden hiervan.

41

42 GRAFISCH Met een mooi interieur kun je ervoor zorgen dat klanten sneller terug komen naar jouw eetcafé. Maar met alleen het interieur ben je er nog niet. Voor een positieve beleving voor de klant moet het complete plaatje kloppen. Daarom is er ook nagedacht over het grafische gedeelte en de communicatie. Dit alles zorgt voor de optimale beleving van de klant. Om ervoor te zorgen dat het restaurant met de opening vol zit is er nagedacht over een juiste manier van reclame maken. Dit is uitgewerkt in een verslag. Dit verslag staat vooral vol met technische gegevens en prijzen, daarom wordt er niet teveel op in gaan. Onder het grafische gedeelte verstaan we een logo, een visitekaartje, een menukaart en een website. Over het logo vind je meer informatie op de volgende pagina. Om ervoor te zorgen dat de klant het eetcafé niet vergeet zijn er visitekaartjes ontworpen. Op de voorkant wordt het logo geplaatst met de gegevens van het eetcafé. Op de achterkant nogmaals een deel van het logo. Binnen het totaalplaatje van een eetcafé hoort natuurlijk een menukaart. Verderop vind je hiervan een sfeerimpressie. Uiteindelijk worden het losse kaarten die aan elkaar zitten met een ring. Op deze manier kan er door de bediening heel makkelijk gekozen worden welke kaart er op welk tijdstip van de dag aan de klant gegeven kan worden. Ook kunnen er heel makkelijk dingen gewijzigd worden. Er hoeft dan maar één kaart vervangen te worden en niet de gehele menukaart moet opnieuw gedrukt worden. Ten slotte is het belangrijk dat men het eetcafé op internet terug kan vinden. Een website is in deze tijd onmisbaar. Hoe de homepage eruit zou kunnen zien vind je verderop in het boekje.

43 LOGO Bij een eetcafé hoort een logo. Het ontwerp hiervan is begonnen met een bedenken naam. De naam van het eetcafé wordt COMODO. Dit is een italiaanse naam, aangezien opera s vooral in het italiaans worden gezongen. COMODO betekend knus, gezellig en sfeervol. Dit zijn precies de dingen die we willen uitstralen met het eetcafé. Het logo is bedacht vanuit het concept. Je ziet de organische vormen terug komen. Doordat er bestek staat afgebeeld is het voor de klant meteen duidelijk dat men hier een gezellig hapje kan eten of een glaasje kan drinken. Het logo wordt afgebeeld in het zwart, mintgroen en wit.

44 VISITEKAARTJE

45 MENUKAART

46

47

48

49 WEBSITE

50 Ben je benieuwd naar andere projecten? Wil je zien wat ik nog meer maak? Heb je hulp nodig met je interieur of heb je een leuke originele uitnodiging nodig? Neem contact met me op of volg me via facebook en pinterest! Lieve groetjes, Milou Soeters

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Graphica s Grafisch Ontwerp Powered by: TheMagica The Creations Experience Ik was op zoek naar een uniek uiterlijk voor mijn product. Dankzij Themagica s grafische diensten heeft Hanisha Design een gezicht

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Van boomgaard tot droomhuis. Binnenkijken

Van boomgaard tot droomhuis. Binnenkijken Binnenkijken Van boomgaard tot droomhuis Ruim een jaar woont Kristel van Leeuwen nu met haar gezin in hun nieuwe huis. Een bekende plek voor hen, want ze hebben eerst zes jaar in de aangrenzende boerderij

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Molenstraat 199. Opdracht: Keuzeverantwoording:

Molenstraat 199. Opdracht: Keuzeverantwoording: Molenstraat 199 Opdracht: 1. Het pand Molenstraat 199 heeft een horeca bestemming gekregen. Jullie opdracht is het maken van een ontwerp voor Molenstraat 199 als horeca gelegenheid. Het kan een Hotel,

Nadere informatie

exclusief wonen Volmaakt en stoer

exclusief wonen Volmaakt en stoer Volmaakt en stoer De statige, witte woning trekt direct de aandacht. De houten voordeur en zwarte kozijnen staan in schril contrast met de smetteloos witte muren. De woning heeft een stoer karakter door

Nadere informatie

binnenkijken 223 SEREEN MAAR GEDURFD

binnenkijken 223 SEREEN MAAR GEDURFD binnenkijken 223 XXL binnenkijken 15 SEREEN MAAR GEDURFD MIRANDA EN HAAR MAN JEROEN WOONDEN SAMEN MET HUN TWEE ZOONTJES HEEL PRETTIG IN HUN VORIGE WONING, EN TOCH NAMEN ZE DE SPRONG IN HET DIEPE EN KOCHTEN

Nadere informatie

www.lisetteschoenmaker.com

www.lisetteschoenmaker.com Jouw droomkeuken in 7 stappen Dag aanstaande keukenprinses! Ben je hopeloos op zoek naar een nieuwe keuken? Zie je door de bomen het bos niet meer? En is de moed je in de schoenen gezakt? Of wil je de

Nadere informatie

Hoe maak ik een werkstuk?

Hoe maak ik een werkstuk? Hoe maak ik een werkstuk? Stap 1: Onderwerp en vraag Voordat je kunt beginnen met het maken van een werkstuk, moet je natuurlijk een onderwerp kiezen. Als je een onderwerp hebt gekozen ga je bedenken wat

Nadere informatie

Welkom in uw woning. sept 20096

Welkom in uw woning. sept 20096 sept 20096 Welkom in uw woning In de voorgaande uitgaven van deze nieuwsbrief hebben wij u uitgebreid laten kennismaken met De Rooije Hoeven. Inmiddels heeft u hierdoor een goede indruk kunnen krijgen

Nadere informatie

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over?

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over bedrijfsformules. De bedrijfsformule van een horecabedrijf kun je zien als het gezicht en het karakter van het horecabedrijf. Wat wordt er van je verwacht?

Nadere informatie

Eindopdracht CreatiefNivo mei 2010. Examen: projectarchitectuur

Eindopdracht CreatiefNivo mei 2010. Examen: projectarchitectuur Eindopdracht CreatiefNivo mei 2010 Examen: projectarchitectuur In dit document staat de opdracht voor het CreatiefNivo examen Projectarchitectuur. Je dient dit document te bestuderen en de opdrachten uit

Nadere informatie

Wonen en werken in stijl

Wonen en werken in stijl binnenkijken Wonen en werken in stijl Wat als interieurinrichting je beroep is? Dan combineer je wonen en werken, en maak je van je eigen woning een prachtig visitekaartje. Dat deden ook Harry en Peggi

Nadere informatie

Briefing onderzoek 1.3 DUURZAAM ONDERNEMEN

Briefing onderzoek 1.3 DUURZAAM ONDERNEMEN Briefing onderzoek 1.3 DUURZAAM ONDERNEMEN Je maakt een onderzoeksverslag in eigen woorden. Gebruik tekst en foto s met als belangrijkste onderdelen: Verslag en het entreekaartje van de excursie naar de

Nadere informatie

opruiming! interieuradvies & wooninrichting zondags open! Maakt wonen bijzonder

opruiming! interieuradvies & wooninrichting zondags open! Maakt wonen bijzonder interieuradvies & wooninrichting Maakt wonen bijzonder opruiming! We maken plaats voor de voorjaarscollectie bank Jesse P2 gordijnen P4 zondags open! van 12.00 tot 17.00 uur verf behang vloeren gordijnen

Nadere informatie

buitengevoel Het nieuwe à la carte Het nieuwe buitengevoel

buitengevoel Het nieuwe à la carte Het nieuwe buitengevoel Het nieuwe buitengevoel à la carte Het nieuwe buitengevoel In Nederland zijn de eerste twee Biossun overkappingen in de horeca geplaatst bij Theehuis Mon Chouette in Leusden en het prestigieuze restaurant

Nadere informatie

Lesbrief. Een echte man Yvonne Kroonenberg

Lesbrief. Een echte man Yvonne Kroonenberg Lesbrief Een echte man Yvonne Kroonenberg Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan

Nadere informatie

STOERE LOFT AAN HET WATER PRODUCTIE, STYLING & TEKST: EMMY VAN DANTZIG FOTOGRAFIE: JANSJE KLAZINGA

STOERE LOFT AAN HET WATER PRODUCTIE, STYLING & TEKST: EMMY VAN DANTZIG FOTOGRAFIE: JANSJE KLAZINGA INTERIEUR STOERE LOFT AAN HET WATER PRODUCTIE, STYLING & TEKST: EMMY VAN DANTZIG FOTOGRAFIE: JANSJE KLAZINGA TIJDLOOS 111 Raymon en Ilona bewonen een oud pakhuis aan de kade in Schiedam. De open ruimte,

Nadere informatie

naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond

naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond naam restaurant.. Conceptplan Baan 4, Warmond Inhoud Inhoud Huidige situatie Introductie Osteria Concept Introductie Osteria Concept Foodboard Doelgroep omschrijving Plattegrond Moodboard interieur/ sfeerimpressie

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

studio RIANKNOP Baarsjesweg HM Amsterdam

studio RIANKNOP Baarsjesweg HM Amsterdam Studio RIANKNOP, een in Amsterdam gevestigde studio voor interieurarchitectuur, ontwerpt uitgesproken interieurs. Sterk conceptuele ontwerpen die een verhaal vertellen waarin opdrachtgever, gebruikers,

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

OUDE ZIEL BINNENKIJKEN

OUDE ZIEL BINNENKIJKEN De zitbank is van Danca, het vloerkleed is een vintage exemplaar, de witte hanglamp van Casamania, de bijzettafeltjes zijn van Pols Potten, leeslamp van Luux Licht en kussens van HKliving en Pols Potten.

Nadere informatie

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren?

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren? 1. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren? Antwoord: Dit is een prachtige en goede combinatie. Kies voor moderne vormgeving

Nadere informatie

Corradi. Italiaans design in buitenleven

Corradi. Italiaans design in buitenleven Corradi Italiaans design in buitenleven CORRADI Italiaans design in buitenleven Uniek design en topkwaliteit komen samen in de producten van het Italiaanse merk Corradi. De grondlegger Alberto Corradi

Nadere informatie

Appartement François Didier, Concept

Appartement François Didier, Concept Appartement François Didier, Concept Hallo Eric, Mijn naam is François Didier. Ik kom uit Zuid Frankrijk, waar ik een wijngaard heb.dit ik van mijn ouders heb geërfd. Ik ben in de bloei van mijn leven

Nadere informatie

Pulsar Locatieverhuur

Pulsar Locatieverhuur Pulsar Locatieverhuur Gastvrijheid voor groepen en arrangementen Pulsar Locatieverhuur is hét adres wanneer je als trainer of team natuur, rust en een persoonlijke benadering zoekt. Als opleidingscentrum

Nadere informatie

beroepsvereniging nederlandse interieurarchitecten bnı. 24/7 leisure

beroepsvereniging nederlandse interieurarchitecten   bnı. 24/7 leisure bnı. beroepsvereniging nederlandse interieurarchitecten info@bni.nl www.bni.nl 24/7 leisure tekst en beeld: RoosRos Architecten On-Nederlandse luxe aan het Grevelingenmeer bnı. 24/7 leisure 10 Werelds

Nadere informatie

CJMS. interieur. 12 Pagina s aan interieur inspiratie

CJMS. interieur. 12 Pagina s aan interieur inspiratie CJMS interieur 12 Pagina s aan interieur inspiratie Vergaderen op top niveau Vergadertafel Geef uw bedrijf een stijlvolle uitstraling met bijvoorbeeld een massief eiken (vergader)tafel, wengé gebeitst.

Nadere informatie

Art/Media & Me Autobiotic Selfie document

Art/Media & Me Autobiotic Selfie document Art/Media & Me Autobiotic Selfie document Yannick Seyeux Game Design - G&I1D Docenten Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin 20-11-2015 Uitleg artefact Voor deze opdracht heb ik een

Nadere informatie

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS Lesbrief Naam Groep Naam ontwerpteam Iedereen aan tafel Bij jullie thuis staat vast een tafel in de woon- of eetkamer. Ook hebben jullie vast stoelen, bestek en servies. Allemaal

Nadere informatie

studio sjiek INTERIEURONTWERP hanneke & nabil - berg en dal

studio sjiek INTERIEURONTWERP hanneke & nabil - berg en dal studio sjiek INTERIEURONTWERP hanneke & nabil - berg en dal INTRO Om twee verschillende stijlen te combineren is niet bijzonder veel nodig. Het belangrijkste is een goede balans tussen de twee stijlen

Nadere informatie

Gezellige eenheid met speelse variatie

Gezellige eenheid met speelse variatie 130 Gezellige eenheid met speelse variatie Spelen met ruimtes, hoogtes en materialen is een gedurfde keuze die de nodige dosis lef vereist, maar als de stap daadwerkelijk gezet is, kan dat uitmonden in

Nadere informatie

DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING

DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING info@degrootoverkappingen.nl www.degrootoverkappingen.nl 0413 27 28 11 Korte Heikantstraat 4-6 5408SR Volkel Een plek om te ontspannen, u terug te trekken van de

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de taalstage. Wat kun je?

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de taalstage. Wat kun je? !!,1232!3 2!971-5+!5-/5034 985#!! 7!532#50#! 82%*98 :3-2*98! 7!583385/7#! 585 5#5835385, ;55

Nadere informatie

McCaesar Plusopdracht brugklas

McCaesar Plusopdracht brugklas McCaesar Plusopdracht brugklas Algemene gegevens Titel: McCaesar Thema: Oudheid. Niveau: VWO 1. Aantal lessen: 28 (maximaal). Ontworpen door: H. Koffijberg, 2013 Leerinhoud en hoofdopdracht Je bent één

Nadere informatie

Een nieuw bankbiljet ontwerpen toegepaste kunst

Een nieuw bankbiljet ontwerpen toegepaste kunst Een nieuw bankbiljet ontwerpen toegepaste kunst Wat heb je nodig? teken- en aquarelkleurpotloden papier (A4) Wat ga je doen? Je gaat een nieuw europees bankbiljet ontwerpen. Kleding, mp3, computer, geld:

Nadere informatie

Opdracht 1. Ideeën liggen voor het oprapen. Nick de Kleijn 0817774. 16-03-2011 Manon van der Sar

Opdracht 1. Ideeën liggen voor het oprapen. Nick de Kleijn 0817774. 16-03-2011 Manon van der Sar Opdracht 1 Ideeën liggen voor het oprapen Nick de Kleijn 0817774 CMD2D Concept Development 16-03-2011 Manon van der Sar Inhoud De Locatiekeuze 3 De 15 foto s 4 De principes 5 Het Concept 9 De Locatiekeuze

Nadere informatie

lekker leven is dichtbij

lekker leven is dichtbij lekker leven is dichtbij 2 foto voorpagina: schommelstoel Veranda Het leven is heerlijk, het leven is mooi Maar vlieg uit in de lucht en kruip niet in een kooi Mens durf te leven Je kop in de hoogte, je

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Interieur advies. Voorbeeld van een uitgewerkt advies sfeerbeelden indelings voorstel kleuradvies meubeladvies

Interieur advies. Voorbeeld van een uitgewerkt advies sfeerbeelden indelings voorstel kleuradvies meubeladvies Interieur advies Voorbeeld van een uitgewerkt advies sfeerbeelden indelings voorstel kleuradvies meubeladvies Analyse van de huidige situatie de woonkamer: 5,4 mx8,4 m creme witte wanden zandkleurige schouw

Nadere informatie

EEN KEUKEN MET KWALITEIT

EEN KEUKEN MET KWALITEIT EEN KEUKEN MET KWALITEIT TRENDS 2016 HAAL MEER UIT UW KEUKEN! Ontdek de vele PLUSPUNTEN VAN ONZE KEUKENS Sterke pluspunten! Kwaliteit staat voorop. Dat merkt u als u de vele pluspunten van onze keukens

Nadere informatie

GROOTS GROOTS EENVOUD

GROOTS GROOTS EENVOUD BINNENKIJKEN GROOTS GROOTS IN EENVOUD De perfecte locatie, een riante oppervlakte en een prachtig uitzicht: dit Rotterdamse waterappartement had alles wat Anna zocht. Alleen aan dat gedateerde interieur

Nadere informatie

Geschakelde woning met een persoonlijke

Geschakelde woning met een persoonlijke Geschakelde woning met een persoonlijke inbreng Hans en Wilma hebben lang getwijfeld, verhuizen of verbouwen. De keuze is op het laatste gevallen. Met hulp van Het Fundament Architectuur en Slijkhuis Interieur

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

bouwen - verbouwen - renoveren

bouwen - verbouwen - renoveren special bouwen bouwen - verbouwen - renoveren Renovatiespecial 30 pagina s praktische informatie en inspirerende renovatiewoningen herfsteditie 2008 Dossier verlichting: Sfeervol wonen met een juist lichtplan

Nadere informatie

Lensvelt de Architect Interieurprijs 2006 / Hanzesociëteit, Groningen. Hanzesociëteit, Groningen

Lensvelt de Architect Interieurprijs 2006 / Hanzesociëteit, Groningen. Hanzesociëteit, Groningen Lensvelt de Architect Interieurprijs 006 / Hanzesociëteit, Groningen Hanzesociëteit, Groningen Lensvelt de Architect Interieurprijs 006 / Hanzesociëteit, Groningen Projectinformatie Hanzesociëteit Locatie

Nadere informatie

Ruitersweg 72C te Hilversum

Ruitersweg 72C te Hilversum Ruitersweg 72C te Hilversum T: 035-631 91 91 F: 035-621 03 08 Groest 22 1211 EC HILVERSUM info@wvmakelaardij.nl www.wvmakelaardij.nl KOPEN IS WEER GOEDKOPER DAN HUREN! ALGEMENE OMSCHRIJVING Bijzonder leuk

Nadere informatie

Briefing Logo. maar eerst nog even terug blikken

Briefing Logo. maar eerst nog even terug blikken Briefing Logo maar eerst nog even terug blikken Opdrachtgever Diederik Verwael (36) en Jori van de Bergh (34) Diederik: Hotelvakschool, Diploma meester-kok Jori: Bedrijfskunde, Recruiter (personeelserving)

Nadere informatie

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan.

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan. Wild Op het laatste moment ziet Lisa de man pas. Ze hangt de was op in de tuin. En ineens komt hij achter de lakens vandaan. Lisa laat het mandje met was in het gras vallen. Ze gilt. De man ziet er slecht

Nadere informatie

CARTE BLANCHE BINNENKIJKEN

CARTE BLANCHE BINNENKIJKEN De crèmekleurige hoekbank meet 3,5 bij 5 meter. De bank is van Interiors DMF. De ronde hocker en salontafel met marmeren blad zijn van Duran. Kussens van onder meer Élitis (alles via Violier at Home).

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Ons ambachtswerk Tuintafels Salontafels Plantenbakken Bedrijfs- en horecameubilair Eettafels...

INHOUDSOPGAVE. Ons ambachtswerk Tuintafels Salontafels Plantenbakken Bedrijfs- en horecameubilair Eettafels... INHOUDSOPGAVE Ons ambachtswerk... 4 Tuintafels... 14 Salontafels... 6 Plantenbakken... 16 Eettafels... 8 Bedrijfs- en horecameubilair... 18 Kasten... 10 Projecten... 20 Deuren... 12 Cortenstaal producten...

Nadere informatie

CP15. functioneringsgesprek

CP15. functioneringsgesprek CP5 functioneringsgesprek In Nederland voert de leidinggevende een of meer keren per jaar een functioneringsgesprek met de werknemer over het werk. Dit gesprek gaat over wat wel en niet goed gaat in het

Nadere informatie

De bewoners kozen in de woonkamer voor een hoekbank met kussens op maat via Loup Binnenhuisadvies. De kunstwerken achter de zitbank zijn geleverd

De bewoners kozen in de woonkamer voor een hoekbank met kussens op maat via Loup Binnenhuisadvies. De kunstwerken achter de zitbank zijn geleverd De bewoners kozen in de woonkamer voor een hoekbank met kussens op maat via Loup Binnenhuisadvies. De kunstwerken achter de zitbank zijn geleverd door Ann-Sophie De Stoop van Authentic and So. De salontafel

Nadere informatie

Texels restaurant. De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe.

Texels restaurant. De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe. Tim eet op Texel 3 en 4 7 Texels restaurant Echt restaurant maken Doelen Begrippen Materialen De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe. het restaurant, het diner, het menu,

Nadere informatie

BESLOTEN FEEST. Voor elk feest een passend arrangement!

BESLOTEN FEEST. Voor elk feest een passend arrangement! ARRANGEMENTEN BESLOTEN FEEST Voor elk feest een passend arrangement! Of u nu op zoek bent naar een leuke locatie voor een schoolfeest, de nieuwjaarsborrel of een productpresentatie. Wij kijken samen met

Nadere informatie

Ontwerp gastenverblijf

Ontwerp gastenverblijf Auteur: Meggie Van Dael Studentnummer: 1265024 Klas: BBE2BK Datum: 31-05-2014 Opdrachtgever: Dhr. Sap Ontwerp gastenverblijf Bosvilla, Heesch Inhoudsopgave Analyse locatie Analysetekening (schaal 1:200)

Nadere informatie

Portfolio Fiona Roos. Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual. Tel.: +31(0)6-52683273

Portfolio Fiona Roos. Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual. Tel.: +31(0)6-52683273 Portfolio Fiona Roos Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual Portfolio site: www.fi-design.nl E-mail: info@fi-design.nl Tel.: +31(0)6-52683273 Websites (2006

Nadere informatie

Geld verdienen is niet mijn drijfveer

Geld verdienen is niet mijn drijfveer Geld verdienen is niet mijn drijfveer PUUR, STOER EN LEEFBAAR Piet-Jan van den Kommer geniet van zijn werk Als Days magazine Piet-Jan van den Kommer bezoekt heeft hij net 45 bomen geplant op zijn terrein

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 8 Oktober/november 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht

Nadere informatie

KOOPHULP ÄPPLARÖ. buitenmeubilair

KOOPHULP ÄPPLARÖ. buitenmeubilair KOOPHULP ÄPPLARÖ buitenmeubilair Geknipt voor je manier van leven en je buitenruimte Een ligbed om te zonnen op het balkon? Een tafel voor je volgende tuinfeest? Opbergruimte voor tuingereedschap en kussens

Nadere informatie

Week 2 PLATTEGROND, HOE TEKEN JE EEN PLATTEGROND?

Week 2 PLATTEGROND, HOE TEKEN JE EEN PLATTEGROND? Week 2 PLATTEGROND, HOE TEKEN JE EEN PLATTEGROND? Hoe teken ik op schaal? Voor de volgende stappen hebben we een plattegrond van je interieur nodig. Vaak heb je al een plattegrond of bouwtekening in bezit,

Nadere informatie

Bedrijfstypes binnen de horeca

Bedrijfstypes binnen de horeca Startersinfo Bedrijfstypes binnen de horeca OP BASIS VAN DE HOOFDFUNCTIE VAN JOUW BEDRIJF WORD JE ALS BEDRIJFSTYPE ONDERVERDEELD BIJ DE DRANK- OF EETGELEGENHEDEN. HIERONDER VIND JE ENKELE VOORBEELDEN VAN

Nadere informatie

BRUG UvA Amsterdam PUUR. interieurarchitecten

BRUG UvA Amsterdam PUUR. interieurarchitecten BRUG UvA Amsterdam PUUR interieurarchitecten BRUG UvA Amsterdam GEGEVENS Locatie project BRUG - gebouw C - 4e verdieping Roeterseilandcampus - Amsterdam - Nederland Opdrachtgever Universiteit van Amsterdam

Nadere informatie

Elk seizoen een nieuw interieur

Elk seizoen een nieuw interieur 52 Stijlvol Wonen B i n n e n k i j k e n Elk seizoen een nieuw interieur De kans dat Anke en Geert ooit uitgekeken raken op hun interieur, is wel heel erg klein. De inrichting wordt namelijk regelmatig

Nadere informatie

ref. C

ref. C ref. C2016-005 www.persoonlijkinterieuradvies.nl INTERIEURWENS VAN KAREN Interieurvraag en wens voor de woonkamer: Voorbeelden van sferen door Karen Voor de woon/eetkamer hebben we de volgende vraag: Wat

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

EEN KEUKEN MET KWALITEIT

EEN KEUKEN MET KWALITEIT EEN KEUKEN MET KWALITEIT TRENDS HAAL MEER UIT UW KEUKEN! 2016 Ontdek de vele PLUSPUNTEN VAN ONZE KEUKENS Sterke pluspunten! Kwaliteit staat voorop. Dat merkt u als u de vele pluspunten van onze keukens

Nadere informatie

TE KOOP. Trompstraat TM Zwolle k.k.

TE KOOP. Trompstraat TM Zwolle k.k. TE KOOP Trompstraat 13 8023 TM Zwolle 237.500 k.k. KENMERKEN Prijs 237.500 k.k. Postcode 8023 TM Woningtype Tussenwoning Tuin Ja, Achtertuin, Noordoost, 5 15m Woonruimte 95m² Perceeloppervlakte 129m² Inhoud

Nadere informatie

Interieur advies. door: THUIS interieur & woondeco

Interieur advies. door: THUIS interieur & woondeco Interieur advies door: THUIS warme tinten oker geel accent robuust comfortabel zwart staal Moodboard woonkamer/keuken Plattegrond woonkamer/keuken 3D visualisatie woonkamer/keuken Jullie hebben aangeven

Nadere informatie

d e s i g n d o c u m e n t MELK

d e s i g n d o c u m e n t MELK designdocument MELK melk moet een identiteit krijgen zowel inhoudelijk als visueel in dit document is het ontstaan van het visuele gedeelte weergegeven Dit is een inhoudsopgave 4-19... logo 20-34... website

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Ontwerpfase fase 3. Jullie kunnen individueel een eigen ontwerp maken dat voldoet aan de eisen en wensen van de opdrachtgever.

Ontwerpfase fase 3. Jullie kunnen individueel een eigen ontwerp maken dat voldoet aan de eisen en wensen van de opdrachtgever. Ontwerpfase fase 3 Dit is de laatste denk-fase. Tijdens deze fase gaan jullie het product ontwerpen. Jullie weten hoe jullie product of activiteit er uit moeten zien omdat jullie een eisen en wensen onderzoek

Nadere informatie

FINE ART TROUWFOTOGRAFIE. Annelien Nijland

FINE ART TROUWFOTOGRAFIE. Annelien Nijland 2013 FINE ART TROUWFOTOGRAFIE Annelien Nijland 1Z i j z e i d e n J a 23 Referenties t r o u w r e p o r t a g e s Prijzen M i j n f a v o r i e t... t i j d l o o s, s t r a k é n w a r m Album 4V e e

Nadere informatie

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah Lesbrief Voetstappen Kader Abdolah Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Interview Tabletrestaurants.nl: Vision menu

Interview Tabletrestaurants.nl: Vision menu Interview Tabletrestaurants.nl: Vision menu Inleiding Kunt u vertellen over het ontstaan van uw bedrijf? Vision Multimedia is een bedrijf van mijn zoon. Het is ontstaan uit Vision Electronics, een bedrijf

Nadere informatie

Ben je uitgekeken op je badkamer? Wil je hem eens flink aanpakken? Maar vind je het lastig om een nieuwe indeling te maken voor de ruimte?

Ben je uitgekeken op je badkamer? Wil je hem eens flink aanpakken? Maar vind je het lastig om een nieuwe indeling te maken voor de ruimte? Checklist InLEIDING Ben je uitgekeken op je badkamer? Wil je hem eens flink aanpakken? Maar vind je het lastig om een nieuwe indeling te maken voor de ruimte? Bij het verbouwen van een badkamer komt heel

Nadere informatie

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw visie Net even anders dan anders. Waar presentatie net zo belangrijk is als smaak. Stoer en robuust. Waar ambachtelijke producten een hoofdrol spelen. En we trots zijn op onze eigen recepturen. Waar vers

Nadere informatie

Het bruidspaar bepaald de sfeer! Ontworpen door Erwin Post

Het bruidspaar bepaald de sfeer! Ontworpen door Erwin Post Het bruidspaar bepaald de sfeer! Ontworpen door Erwin Post Ontwerpvisie Voor het ontwerp heb ik gekeken naar de trouwlocaties die er zijn in de buurt van Emmen. Dat zijn over het algemeen romantische

Nadere informatie

Week 4 MATERIALENPLAN

Week 4 MATERIALENPLAN Week 4 MATERIALENPLAN Texturen In de vorige stap hebben we gekeken naar kleuren. Naast kleuren spelen materialen ook een belangrijke rol in je interieur. Materialen kunnen de sfeer of je woonstijl versterken

Nadere informatie

Wonen en werken tussen de weilanden

Wonen en werken tussen de weilanden binnenkijken Het muurtje met de legplanken scheidt de keuken van de living. De sofa is van Flexform Bij het boograam met het prachtige uitzicht over de weilanden staat een zithoek met een stoel, booglamp

Nadere informatie

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden.

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden. Wie Citaat feedback Wat? (Interpreteren) Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Wat & waarom? (Vervolg vraag) Goed volume in je stem. Het volume van mijn stem is zodanig dat de informatie goed te horen

Nadere informatie

Meubelplan intekenen

Meubelplan intekenen Week 5 MEUBELPLAN Meubelplan intekenen Als je door middel van het vlekkenplan een globale indeling voor je interieur hebt gemaakt dan kan je nu het meubelplan intekenen op je plattegrond. Je kan de verschillende

Nadere informatie

Van Staverenstraat 6, 3043 RS Rotterdam ,- k.k.

Van Staverenstraat 6, 3043 RS Rotterdam ,- k.k. , 3043 RS Rotterdam 330.000,- k.k. Omschrijving Een huis om verliefd op te worden! Vind jij gezellig thuiskomen belangrijk en wil je ook kunnen genieten van het comfort van nu? Deze ZEER ROYALE EENGEZINSWONING

Nadere informatie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Workshop Fotografie Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Alles over perspectief, standpunt en compositie Belangrijk voor het maken van een goede foto is de keuze van je perspectief. Welk standpunt

Nadere informatie

Week 7 VERLICHTINGSPLAN

Week 7 VERLICHTINGSPLAN Week 7 VERLICHTINGSPLAN Verlichting in je interieur Verlichting komt bij veel mensen op de laatste plaats op het prioriteitenlijstje. Dat is jammer, want met verlichting kan je veel in een interieur bereiken.

Nadere informatie

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Prent 1 Sst, ik hoor iets! Prent 1. Sst, ik hoor iets! Said en Jamal zitten aan tafel te eten. Samen met papa en mama. Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Papa laat het horloge zien. Het is een

Nadere informatie

Efficiënt, Energiezuinig en Exclusief

Efficiënt, Energiezuinig en Exclusief Recreatiewoningen ig led Vol twerk a Ma Efficiënt, Energiezuinig en Exclusief Recreatiewoningen met een unieke uitstraling, volop maatwerk mogelijkheden en een prima prijsstelling. www.compactlodge.nl

Nadere informatie

Bar Gallizia. Italiaanse gezelligheid aan de keukentafel

Bar Gallizia. Italiaanse gezelligheid aan de keukentafel Bar Gallizia Italiaanse gezelligheid aan de keukentafel Info Amsterdam Gepubliceerd op: 19 mei 2015 Samenvatting Amsterdam-Oost is een bar rijker. En wat voor één. Bij Gallizia draait alles om Italiaanse

Nadere informatie

Wonen op 112 m 2 indeling met 4 slaapkamers Appartement C50 type A3s

Wonen op 112 m 2 indeling met 4 slaapkamers Appartement C50 type A3s Wonen op 112 m2 indeling met 3 slaapkamers Leuk en helemaal van deze tijd! Maak een verticale kruidentuin in de keuken. Zo heb je altijd verse kruiden bij de hand tijdens het koken. En met zo n ruim dakterras

Nadere informatie

Huiselijkheid OP HOOG NIVEAU

Huiselijkheid OP HOOG NIVEAU Huiselijkheid OP HOOG NIVEAU TEKST: PEGGY VAN DER AUWERA - FOTOGRAFIE: EDDY VANGROENDERBEEK In het kosmopolitische Antwerpen floreert architectuur als nooit tevoren. Ook op het Eilandje pronken bouwkundige

Nadere informatie

EMBRACE W W W. PA S C A L E W O N E N. B E

EMBRACE W W W. PA S C A L E W O N E N. B E EMBRACE Intimate moments with E M B R A C E your loved ones are precious. De EMBRACE collectie van Pascale Naessens is een massieve meubellijn met body. Embrace them! Ze omarmt stoer metaal met natuurlijk

Nadere informatie

Piet Boon. Van timmerman tot meester ontwerper. 114 All Inn Home magazine

Piet Boon. Van timmerman tot meester ontwerper. 114 All Inn Home magazine Piet Boon Van timmerman tot meester ontwerper 114 All Inn Home magazine Het is gewoon waanzinnig leuk om iets te creëren en je visitekaartje achter te laten. Hij begon 25 jaar geleden als timmerman/aannemer

Nadere informatie

ABTB-Gebouw. Project S4 ABTB-Gebouw Doetinchem 11-06-2012. Begeleiders: Ton v/d Zanden Arno Pronk. Stefan Kramer 0750219

ABTB-Gebouw. Project S4 ABTB-Gebouw Doetinchem 11-06-2012. Begeleiders: Ton v/d Zanden Arno Pronk. Stefan Kramer 0750219 ABTB-Gebouw Project S4 ABTB-Gebouw Doetinchem 11-06-2012 Begeleiders: Ton v/d Zanden Arno Pronk 1 Inhoudsopgave: Inleiding 3 Stedenbouwkundig plan 4 Concept ontwikkeling 5 Renderingen 9 Technische Uitwerking

Nadere informatie