VEP - nieuws

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VEP - nieuws 11-03-2013"

Transcriptie

1 VEP - nieuws Beste kaveleigenaren, Vanwege de enorme drukte op diverse gebieden heeft het iets langer geduurd voordat we alle kopij verzameld hadden voor deze uitgave. WOZ Iedereen heeft op 28 februari j.l. een aanslag van de WOZ in de bus gehad. Diverse gemeenten hebben er een potje van gemaakt en Zundert maakt daar geen uitzondering op. Om de druk op de ketel bij de gemeente te houden stellen wij voor om massaal bezwaarschriften WOZ aan te tekenen. De belastingtip van de Consumentenbond luidt niet voor niets: Maak altijd bezwaar tegen de WOZ-beschikking. Zolang er geen uitspraak over het bezwaar is wordt de betaling opgeschort. Nu kan feitelijk de economische waarde van iedere woning op 0,- gesteld worden door toedoen van de handhaving van de gemeente. Vereniging Eigen Huis heeft een uitgebreide site met modelcontracten. Met deze VEP-nieuws is een voorbeeldbrief meegestuurd. Op de plaatsen met de RODE vraagtekens, moet u uw eigen gegevens intypen. Uw bezwaar moet uiterlijk 10 april a.s. bij de gemeente binnen zijn.

2 Bezwaar tegen het ontwerpbestemmingsplan Patersven Sinds 31 januari j.l. ligt het ontwerpbestemmingsplan Patersven ter inzage. Een ieder die het niet eens is met het plan staat het vrij om daar bezwaar tegen aan te tekenen. Wij als VEP-bestuur zullen dat ook doen en dat betekent dat vandaag de brief met bezwaar bij de gemeente binnen zal komen. Het was ondoenlijk om op een zo korte termijn van iedere kaveleigenaar te achterhalen wie zelf een bezwaar heeft ingediend, al dan niet bijgestaan door een advocaat van zijn/haar rechtsbijstandsverzekering. Bovendien zijn niet alle mensen verzekerd. Daarom tekent onze advocaat wij uit naam van ALLE kaveleigenaren bezwaar aan. Qua kosten maakt het niet uit of hij namens één of alle kaveleigenaren optreedt. Er zijn ongetwijfeld mensen die zelf bezwaar hebben aangetekend maar blijkens navraag schaadt in dit geval overdaad niet. Handtekeningen t.b.v. burgerinitiatiefvoorstel De actie om ons plan Een leefbaar Patersven voor iedereen op de agenda van de gemeenteraad te krijgen gaat goed maar er kunnen nog steeds handtekeningen bij. Als u familie, vrienden en kennissen (op of buiten het park) heeft die ook hun handtekeningen willen zetten, vraag dan een formulier aan de beheerder. Hoe meer handtekeningen hoe beter en vooral die van buiten het park zullen de wenkbrauwen in het gemeentehuis flink doen fronzen. Wij zullen eind deze week het burgerinitiatiefvoorstel presenteren zodat het op de agenda van de daaropvolgende vergadering van de gemeenteraad kan worden geplaatst. Onze oproep: PLAATS UW HANDTEKENING MAAR DAN WEL VÓÓR DONDERDAG A.S. De formulieren liggen bij de beheerder.

3 Ontwikkelingen binnen het VEP-nieuws We blijven ontwikkelen. Dat wil zeggen dat Patersven met alles wat er staat of komt te staan, moet groeien tot een oord waar iedereen zich thuis voelt. Een middel daartoe is communicatie. Sinds een aantal weken verschijnt het VEP-nieuws in een nieuw jasje en dat is nog maar het begin. Het ontwerp is nieuw maar de onderwerpen zijn eenzijdig vanwege de strijd met de gemeente waarin we ons nu bevinden. Het is dan ook de bedoeling dat er uiteindelijk een commissie komt die het VEP-nieuws gaat maken en waarin het bestuur een kleinere plaats krijgt. Wij hebben een bestuur dat bestaat uit voorzitter Harry Damen, secretaris Alex de Jong, penningmeester Jack Polderman de Jong en de bestuursleden Annelies Haverkamp en Fred de Bruyn. Met ons vijven proberen we het hoofd te bieden aan de gerezen problemen maar daarnaast marcheert het park gewoon door want er wordt ook nog geleefd. Om de eenzijdigheid een beetje te doorbreken, presenteren wij u vanaf vandaag een aantal columns die door de bestuursleden zijn geschreven. Aangezien ondergetekende reeds de nieuwsbrieven schrijft en het secretariaat toch al veel werk met zich meebrengt zullen Harry en Jack wekelijks een column schrijven. Fred en Annelies bijten deze week het spits af voor een column die met regelmaat een andere schrijver/schrijfster hoopt te kennen. Fred met een Goednieuwsshow en Annelies met Langs de zijlijn. Dus een ieder die zijn/haar zegje wil doen of goed nieuws heeft, mag een column schrijven om zijn/haar visie onder de aandacht te brengen. Vermeld a.u.b. in welke column u uw stuk geplaatst wilt zien. Aan de ingezonden stukken stellen we wel voorwaarden. Het mag best kritisch zijn maar let daarbij wel op de bewoordingen. Bovendien wordt voor plaatsing gekeken of er geen zaken in staan die strijdig zijn met de wet of openbare orde. Ik wens u allen veel leesplezier. Alex de Jong (Secretaris)

4 Harry's blik op de week Beste kaveleigenaren en bewoners. Het was me het weekje wel afgelopen week. Er is veel gebeurd op ons zo mooie park. Er zijn zaken de revue gepasseerd waarvan menig bewoner een onprettig gevoel van in de buik kreeg en er is ook een klein positief berichtje gekomen wat een opening kan zijn in ons nieuw concept plan. De minder leuke kant was dat de gemeente de eerste aanschrijvingen naar aanleiding van de controles op permanente bewoning bij een deel van de bewoners heeft afgegeven. Mensen schrokken hier toch wel van, het is ook heel confronterend. Enkele bewoners raakten een klein beetje in paniek omdat ze de brief verkeerd begrepen hadden. Na snel dit even uitgezocht te hebben bij de gemeente konden wij deze bewoners weer geruststellen. Jammer was wel dat een andere bewoner de verkeerde aanname rond g d had over het park, waardoor er bewoners onterecht verkeerd werden voorgelicht, wat voor een beetje onrust zorgde en voor ons weer een stukje onnodig werk tot gevolg had, jammer. Naar aanleiding van al deze ontwikkelingen werd het park massaal bezocht door de media, Hart van Nederland, WNL, De Telegraaf, BN/DeStem, Omroep Brabant. Het ging maar door. Mooie reportages zijn er gemaakt maar helaas wordt dan net niet dat stuk uitgezonden wat je graag zou willen zien. Het heeft het hier en daar wel wat los gemaakt en dat was ook de bedoeling. En toen kwam donderdagavond het bericht dat er door een aantal Zundertse politieke partijen opnieuw gekeken gaat worden naar het besluit om Parc Patersven terug te brengen naar recreatie. Goed nieuws, wat nog niet betekent dat alles van de baan is maar er is een opening, die wij met twee handen aan zullen pakken. Dit was het goede nieuws dat we nodig hadden.

5 Kortom het was een drukke week voor mij, maar zeker niet alleen voor mij. Ook voor de overige bestuursleden, de medewerkers en de vrijwilligers want het gewone werk gaat gelukkig ook gewoon door. Het is nu zaterdag en ik ga nu nog even terug naar mijn werk, dat er voor een deel bij ingeschoten is afgelopen week en dat kan natuurlijk niet. En daarna gaan we ons voorbereiden voor wat de nieuwe week gaat brengen. Morgen hoop ik een dagje rust maar mocht het nodig zijn dan staan we klaar. Ik wens een ieder een hele goede nieuwe week. Harry Damen Vooraanschrijving bestuursdwang Ca. 250 mensen hebben op 5 maart j.l. een vooraanschrijving bestuursdwang gekregen. Zij kunnen tot en met 18 maart a.s. hun zienswijze aan de gemeente kenbaar maken. Wij attenderen u erop dat u zich geen illusies moet maken omtrent een verandering van het standpunt van de gemeente. Dat wil zeggen dat u na laatstgenoemde datum een aanschrijving bestuursdwang kunt verwachten. Zo n aanschrijving bestuursdwang moet u beschouwen als een gele kaart. In het voetbal mag u niet protesteren, in de Algemene wet Bestuursrecht mag dat wel. U mag bezwaar aantekenen maar u zult dat moeten doen bij de rechtbank. Bij welke rechtbank staat aangegeven in de nog te ontvangen aanschrijving bestuursdwang. Wij hebben bij deze VEP-nieuws ook een voorbeeldbrief gedaan dat voor u kan dienen als een brief waarin u uw zienswijze aan de gemeente kenbaar maakt. Gebruik een paar van de bezwaarredenen of allemaal. U moet de brief persoonlijk maken. Let wel: Uw zienswijze moet uiterlijk op 18 maart a.s. bij de gemeente binnen zijn. Wij adviseren u ook om de heer De Groot te bellen om uw zienswijze mondeling toe te lichten. Doe dat wel per ontvangen brief. Het telefoonnummer is Laat u zich vooral niet met een kluitje in het riet sturen.

6 De schatkist van Jack Na een aantal hectische maanden en vele uren kunnen wij (als bestuur) eindelijk het eerste lichtpuntje begroeten al zijn wij er nog lang niet. Zoals uit het artikel blijkt, blijft de politiek hameren op de voorwaarden dat alle kaveleigenaren bereid moeten zijn om samen te werken en te investeren. Je zou zeggen: Wij hebben allemaal hetzelfde einddoel dus dat moet wel lukken. Echter de praktijk is helaas weerbarstiger. Dit kan ook niet anders want wij hebben te maken met verschillende belangen en met ruim 300 meningen. Zie die maar eens bij elkaar te brengen. Echter als dit niet lukt, is mijn overtuiging, zit iedereen met onverkoopbare woningen en over 5 jaar zelfs met onbewoonbare woningen. Met dit voor ogen zou het toch moeten lukken de eventuele geschillen hiervoor op zij te zetten. Laten wij er dan ook, niemand uitgezonderd, er met zijn allen voorgaan en daar kom ik, zie hierboven genoemde investeringen, als penningmeester weer om de hoek kijken. Hoewel de schatkist na jaren van kommer en kwel nu redelijk goed gevuld is en er steeds meer eigenaren vrijwillig hun verplichtingen nakomen, kost dit bij diverse eigenaren nog steeds erg veel moeite. Dit kost mij nog steeds erg veel tijd die ik veel beter aan ons uiteindelijke doel kan besteden. Ik doe hierbij dan ook een oproep aan die eigenaren om hun achterstanden in te lopen en bij betalingsproblemen contact met mij op te nemen. Voor de verdere financiering van ons plan denk ik dat er ook voor eigenaren met een smalle beurs mogelijkheden zijn maar dat hangt natuurlijk ook af of wij evt. investeerders zoals b.v. banken kunnen strikken. Middels lopende hypotheken hebben banken tenslotte ook veel te verliezen. Hopelijk zijn investeerders aan de hand van het bijgevoegd artikel in de krant bereid om in ieder geval een gesprek met ons aan te gaan want tot op heden hebben zij steeds de boot af gehouden. Jack Polderman de Jong

7 Fred s goednieuwsshow (Fred heeft flink zijn best gedaan en een hoop goed nieuws verzameld. Daarom is het in een wat kleiner lettertype weergegeven om het aantal pagina s binnen de perken te houden. Het staat voor een ieder open om zijn/haar stuk te doen laten plaatsen ) Een regelmatig terug kerende column met nieuws wat ons allen blij maakt. Heeft u zelf ook iets leuks te melden, meldt het ons. We kunnen het allemaal goed gebruiken in deze tijd. Na een heftige week met de diverse pers mensen een kleine opsomming van leuke feiten Merendeel raad Zundert wil heroverweging raadsbesluit Patersven. WERNHOUT - Kan Parc Patersven in Wernhout ooit nog omgetoverd worden in een rendabel familiepark? Het merendeel van de Zundertse gemeenteraad is inmiddels overtuigd van niet, zo blijkt uit een rondgang langs de politieke fracties. Piet Daamen van Agrarisch belang ziet eveneens geen heil meer in de huidige aanpak, wij willen liever een punt zetten achter het dossier zetten dan eindeloos gaan procederen. Woensdag was zowel de Telegraaf als het Ned 1 programma vandaag de dag op het Parc, de resultaten mochten er zijn. Harry mocht de take voor de opname 9 keer over doen, maar het was de moeite meer dan waard. SBS 6 Op Parc Patersven. Afgelopen donderdag was Hart van Nederland op ons aller Patersven om voor de late editie een mooi stukje journalistiek te schieten, zonder Piet Paulusma weliswaar, maar toch. Om die reden willen coalitiepartij VVD en oppositiepartij Agrarisch Belang een heroverweging van het raadsbesluit van december Toen werd besloten om het legalisatietraject stop te zetten en om van Patersven weer een recreatieoord te maken. Vrijdag. Vandaag is er een begin gemaakt voor de ondergrond van de glasbollen, eindelijk met droge voeten uw glas dumpen in de daarvoor bestemde plaats. Dat brengt ons gelijk naar de eerste steunbetuiging. Dan willen wij u als bestuur bedanken voor de hartelijke steun van de laatste dagen, we willen u er enkele reacties daarvan niet onthouden.

8 Een goede fles wijn, trek ik op jullie gezondheid, toch om ff open!! Positief blijven want alles komt altijd goed :-) Hadden het net gelezen en inderdaad niet te vroeg juichen, maar de eerste scheurtjes zijn er. Ik wens jullie heel veel succes en uithoudingsvermogen in deze woelige tijd. Eerlijk duurt het langst en samen staan we sterk. Poppe kon niet goed uit haar woorden komen. Dat gebeurt vaak met mensen die de waarheid niet spreken. Voelt toch wel aan dat er iets niet in orde kan zijn. Dus zoveel mogelijk publiciteit zoeken en blijven zoeken. Het is geweldig dat jullie de aandacht van de media gehaald hebben. Mooie beelden, goed verwoord. De aandacht van de politiek en nu al belovende woorden in de krant. Jullie hebben alternatief plan klaar. In 1 woord geweldig. We houden moed en alles komt goed. Hartelijk dank voor al jullie inspanning. Geweldig zoals jullie allemaal je best doen om het grote gevaar wat GEMEENTE heet buiten spel te zetten. Als er iets is waar ik mee kan helpen laat het dan weten. Het is In ons aller belang. Wij wensen een ieder veel sterkte en wijsheid de aankomende periode en nogmaals dank voor jullie tomeloze inzet!!! Proficiat! Heden lees ik in de BN / de Stem een grote ommezwaai door de Zundertse politiek. Nu door het bestuur Riet Pijnappels als persona non grata op het park is verklaard, schrijft zij haar eerste positieve bericht over Patersven!

9 Iedereen is nu toch overtuigd, dat Patersven nooit nog een bruisend vakantiepark wordt. In het dorp vele lieve reacties van de bewoners gekregen vanochtend. Daarbij ook verteld hoe ze met ons omgaan. En dit wisten vele niet. Dus petje af goed werk verricht. Van de grilligheid van de Zundertse politiek zijn we ons bewust. We zijn dan ook niet euforisch, maar de berichten van vandaag geven toch hoop op de toekomst. Het lijkt ons het best voor alle partijen om het plan van het VEP verder uit te bouwen en gestalte te doen geven. Wat ons betreft krijgen jullie een jachtvergunning en kan de jacht geopend worden op de Beer en consorten! Zet hem op!!!!! Hopelijk levert het wat op. Onze Poppe zag er niet zo goed uit op TV, wellicht gaat het haar ook niet in de koude kleren zitten. Je doet het goed op TV. Zag je nog op Vandaag de dag! Het succes bij de media ligt voor een groot deel aan de interviews die jullie gegeven hebben, netjes, correct gekleed, geen Fort Oranje stijl, hiervoor mijn complimenten. Bedankt voor de super snelle reactie op mijn vraag, geweldig gewoon.! Dit is een heel groot compliment waard aan jullie als bestuur en met name aan Harry en Jack, die al maanden hun nek heel ver boven het maaiveld uitsteken. Goed gedaan heren! Zeker zijn we er nog niet, maar de inspanningen zijn dus blijkbaar niet voor niks, er zitten toch wel oren aan de politiek! Helaas krijg ik van de secretaris maar beperkte ruimte en is er voor mijn persoonlijke fanmail helaas geen plaats meer, dus volgende keer iets van jullie? Vriendelijke groet, Fred.

10 Langs de zijlijn (Omdat Annelies Haverkamp al enige tijd met haar gezondheid kampt, heeft zij deze column een gepaste naam gegeven die voor een ieder openstaat om zijn/haar stuk te doen laten plaatsen.) Afgelopen weken hebben nogal wat teweeg gebracht op ons "Parc Patersven". Wat op mij persoonlijk de meeste indruk heeft gemaakt waren de mensen van de beveiliging die de handhavers moesten begeleiden, alsof we hier op een soort " Vinkenslag" wonen! Wat een machtsvertoon! en waarvoor? De kosten van deze idiote operatie zouden openbaar gemaakt moeten worden voor de inwoners van Zundert, misschien dat ze dan gaan nadenken. Alle lof voor de bewoners die de media op het Parc hebben gehaald, we stonden er, met uitzondering van de beelden van Omroep Brabant, zeer goed en netjes op! In tegenstelling tot onze Burgemeester, mevrouw Leny. Die had een aantal keren moeite de juiste woorden te vinden en maakte dan ook grove fouten, zoals de opmerking dat de legalisatie de Gemeente Zundert heel veel gemeenschapsgeld zou hebben gekost. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, want de kosten zouden voor onze rekening komen! En dat ze door de rechter verplicht wordt te handhaven! Geen woord over onze " gestoorde buurman Kools", die al deze commotie veroorzaakt heeft. Die mevrouw de Burgemeester kan het leuk brengen, maar wij zijn burgers van de Gemeente Zundert en deze Gemeente Zundert heeft de zorgplicht om, net zoals een goed huisvader dat doet voor zijn gezin, voor zijn burgers te zorgen.

11 Donderdagmorgen al vroeg de tv op de slaapkamer aangezet zodat we van WNL niets hoefden te missen en het was verrassend te zien dat onze buurman, gefilmd vanaf onze oprit, naar zijn woning liep (gelukkig buiten beeld zijn alarmcode uitzette!) en daar binnen zijn verhaal deed. Volgens mij zou hij het ook goed doen in een real-life soap over ons Parc. Daar moeten we maar eens serieus werk van gaan maken. Heel apart om al die bekende mensen en andere bekende dingen op tv te zien. Natuurlijk staat ook bij ons de telefoon niet stil, allemaal bekenden die het nieuws gezien hebben en hun mening even met ons willen delen. Donderdagavond heb ik met belangstelling naar Hart van Nederland gekeken waarin André en Melissa vd Heijden met hun kids, heel Nederland lieten zij zien dat hier ook gewone, nette gezinnetjes wonen. Petje af voor dit gezin en dankjewel voor jullie inzet en gastvrijheid. Ik ben donderdagmorgen zelfs, op de terugweg van een ziekenhuisbezoek, bij de bekende MacD gestopt om een gratis Telegraaf te scoren want die waren in Zundert helemaal uitverkocht. Daar heb ik overigens wel netjes een koffie bij gekocht, een regelrechte aanrader want het was heerlijke koffie. Het schijnt dat er mensen alleen maar binnenlopen om een krant te pakken en die schamen zich niet om er dan meteen meer mee te nemen en die onderweg te verkopen. Tja, onze lieve heer heeft rare kostgangers. Een verrassend artikel in deze krant met ook hierin een aantal bekende PP-ers die hun persoonlijke verhaal deelden met de rest van Nederland. Ik heb Greetje en Wim nog nooit zo somber op een foto gezien want normaal staan ze er een stuk vrolijker op. Mooie foto's dus en een goed artikel. De mooiste zin: Volker Wessels zag geen heil meer in de samenwerking met de Gemeente Zundert en trok zich terug! Want het lag echt niet aan Parc Patersven dat deze partij het niet meer zag zitten, er was voor dit bedrijf gewoon niet genoeg winst uit te halen. Annelies Haverkamp

12 Bijlagen Bij deze VEP-nieuws zijn de volgende stukken bijgevoegd: Een voorbeeldbrief voor het maken van bezwaar tegen de WOZ-aanslag; Een voorbeeldbrief voor de zienswijze op uw vooraanschrijving bestuursdwang; Krantenartikel uit BN/DeStem. Het VEP-bestuur Er was eens een inwoner van Wernhout Die kreeg het plots heel erg koud Hij kreeg een brief van Poppe en De Beer Die verpeste danig de sfeer En nu zijn ze ineens geen vriendjes meer

06-03-2013. Beste kaveleigenaren,

06-03-2013. Beste kaveleigenaren, VEP - nieuws 06-03-2013 Beste kaveleigenaren, Het eerste deel van de handhaving zit erop. Ca. 125 woningen zijn bezocht. De gemeente heeft op dinsdag 5 maart 2013 reeds de vooraanschrijving bestuursdwang

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

Het instappen in de Paranormale Wereld

Het instappen in de Paranormale Wereld Het instappen in de Paranormale Wereld Eerste druk, 2014 2014 Johanna de Vos isbn: 9789048432189 nur: 728 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Genieten van het echte leven

Genieten van het echte leven Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014

Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014 Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014 Geachte heer de Wit, beste Jan, Een paar weken geleden kwam je mijn kamer in lopen met een mooie bos bloemen. Voor mij! Je kwam me vertellen

Nadere informatie

Beste mensen, Marc Heyrman

Beste mensen, Marc Heyrman Voor jongeren met een beperking GOED wonen Oisterwijk Van harte gefeliciteerd met de organisatie en de persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer. Ik heb aan de start en in Arendonk kunnen zien (als toeschouwer)

Nadere informatie

Impressies uit Apeldoorn

Impressies uit Apeldoorn Impressies uit Apeldoorn We beleefden afgelopen woensdag een avond met een ster. Twee mensen uit het Israëlische dorp Neve Shalom Wahat al-salam (oase van vrede) lieten ons in een adembenemende presentatie

Nadere informatie

Betreft: Schriftelijke vragen ex Art. 30 RvO over Parc Patersven.

Betreft: Schriftelijke vragen ex Art. 30 RvO over Parc Patersven. s-hertogenbosch, 7 maart 2019 Aan het college van GS van Noord-Brabant. Betreft: Schriftelijke vragen ex Art. 30 RvO over Parc Patersven. Geacht college, De SP heeft al eerder aandacht gevraagd voor de

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN

SOCIALE VAARDIGHEDEN RAPPORT SOCIALE VAARDIGHEDEN SCHOOLJAAR 2009-2010 NAAM: KLAS: Inleidend woord Dit is het nieuwe rapport sociale vaardigheden. Het sociaal functioneren op school vinden wij uitermate belangrijk. We willen

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort.

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort. Een erfenis Dag dames, kan ik iets voor u doen? Amber kijkt Liz even aan en zegt dan: Ik heb hier een afspraak met de notaris. Mijn naam is Amber Overgauw. De vrouw kijkt op haar beeldscherm. Ik zie het,

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons januari 2014. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons januari 2014. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons januari 2014 Luc Timmers Dag 1 2014 20 14 Is er iets veranderd? Het blijft een gok Ik heb een casino bezoek cadeau gekregen Daarmee nemen mijn kansen op een bonus aanzienlijk toe

Nadere informatie

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief.

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief. Chiang mai, februari 2011 Een nieuwsbrief. Een andere naam voor iets wat voor de meeste lezers inmiddels al vertrouwd is. Werd dit bericht vroeger een rondzendmail of een halfjaarbericht genoemd; nu gaan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia archeologen, Tuinstraat 27a, 1544 RS Zaandijk Inhoudsopgave

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Wat een heerlijk blad, dat hadden we echt nodig in de handwerkkringen! Lijst van de te maken items kan weer uitgebreid worden. Carna Hallo, vandaag de eerste Wieke in de bus gekregen, heb het gelezen en

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons februari 2014. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons februari 2014. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons februari 2014 Luc Timmers Lang zal hij leven Bedankt voor de lekkere fles wijn als cadeau voor mijn verjaardag En wat een toeval dat zo een zelfde fles in het kerstpakket zat Een

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan?

U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan? U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan? U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan? U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. Daarna hoort u

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Naam afzender Straat en huisnummer Woonplaats Telefoon. Rotterdam, 16 december 2005. Smikkel BN-actie Postbus 3333 1273 KB Etten-Leur

Naam afzender Straat en huisnummer Woonplaats Telefoon. Rotterdam, 16 december 2005. Smikkel BN-actie Postbus 3333 1273 KB Etten-Leur Rotterdam, 16 december 2005 Betreft: smikkel BN-actie Geachte heer/mevrouw, Naar aanleiding van de Smikkelrepen actie willen wij graag reageren. Je kon 25 punten verzamelen om mee te doen maar tot onze

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong Twee blauwe vinkjes Door: Lenneke Sprong Nog steeds maar een vinkje. Buiten begon de zon te schijnen, waardoor er schaduwen op de lichtblauwe muur ontstonden. Waarom ontvangt hij niet mijn berichtje vroeg

Nadere informatie

Bescherm je foto s met een watermerk

Bescherm je foto s met een watermerk Bescherm je foto s met een watermerk Het is vervelend wanneer een ander met je foto's aan de haal gaat. Je steekt er niet alleen tijd en moeite in maar ook wettelijk heb je rechten over je eigen foto's.

Nadere informatie

Faux Pas Test (Volwassenen versie)

Faux Pas Test (Volwassenen versie) Faux Pas Test (Volwassenen versie) V. Stone & S. Baron-Cohen Vertaald door: A.A. Spek & I.A. van Berckelaer-Onnes Versie diagnosticus 1. Onderweg naar huis stopte Jan bij het benzinestation om te tanken.

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

3.5. Vertellenderwijze, niet moraliseren! 3.5.1. Verkenning van het verhaal " #

3.5. Vertellenderwijze, niet moraliseren! 3.5.1. Verkenning van het verhaal  # 3.5. Vertellenderwijze, niet moraliseren 1 3.5.1. Verkenning van het verhaal "# $$ %& " # 1 H. BERGHMANS & G. EVRARD, Bijbelverhalen in beeld, het leven van Jezus, Altoria Averbode, 1999. ' 3.5.2. Uitdieping

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

(dit verhaal is mogelijk gemaakt door een gulle gift van Giessen Schoenmode in Wehl).

(dit verhaal is mogelijk gemaakt door een gulle gift van Giessen Schoenmode in Wehl). Wie de schoen past, zaterdag 19 juli 2014 (dit verhaal is mogelijk gemaakt door een gulle gift van Giessen Schoenmode in Wehl). De meeste ouders zullen het wel herkennen: je kind heeft zijn nieuwe schoenen

Nadere informatie

Allereerst wil ik de organisatoren van deze dag, de Stichting Lezen en Schrijven

Allereerst wil ik de organisatoren van deze dag, de Stichting Lezen en Schrijven Toespraak staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens het bedrijvencongres Samen scholen, pure winst! op 11 september 2009 in Eindhoven. Dames en heren, Allereerst wil ik de

Nadere informatie

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen.

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Kan ik kiezen bij wie ik ga wonen? Is het mijn schuld? Ben ik verplicht om op bezoek te gaan bij papa of mama? Waarom hebben mijn ouders elk een

Nadere informatie

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus Zondag 27 september Markus 9, 30-37 Overdenking Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus 1) Ongemakkelijk gevoel Ik kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ik dat gedeelte

Nadere informatie

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders plastraining voor kinderen adviezen voor ouders Uw kind start met een plastraining op de polikliniek Kindergeneeskunde van het OLVG. Uw kind volgt de training omdat hij problemen heeft met zijn blaas.

Nadere informatie

Wijs Worden. werkboek. deel 1 DAMON

Wijs Worden. werkboek. deel 1 DAMON Wijs Worden werkboek deel 1 DAMON WW wb deel 1 mei2009.indd 1 5/25/09 10:33:45 AM Hoofdstuk 1 Over wat echt belangrijk is Paragraaf 1 Inleiding Opdracht 1, p.8 Hieronder staan twaalf standpunten over wat

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Actie Schoenenmaatjes

Actie Schoenenmaatjes Sluisjournaal 18 e jaargang nr.2 december 2015 Welkom bij deze speciale editie, die bol staat van de sinterklaasviering. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de kinderen gaven cadeautjes aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie SAMEN DELEN een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie INHOUD LESBRIEF 1. Introductie 2. De SAMEN DELEN Lesinhoud 3. De SAMEN DELEN Quizzz 4. Het SAMEN DELEN Diploma 5. De SAMEN DELEN Activiteiten

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Goudhaantjes en Babbelaars

Goudhaantjes en Babbelaars Maandag 13-7-2015 Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Vandaag gaan wij een fietstocht maken door de Broekpolder, daar gaan wij een hele gezellige dag beleven. Zorg er in ieder geval voor dat je fiets klaar staat

Nadere informatie

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Mensen zoeken hulp omdat ze overhoop liggen met zichzelf of met anderen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Sommige mensen worden

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar.

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Vogelwaarde, januari 2014. Beste ouders/verzorgers en leden, Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Even terugkijken

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige.

Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige. Burn out Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige. Ik was al een tijd druk met mijn werk en mijn gezin. Het viel mij zwaar, maar ik moest dit van mezelf doen om aan de omgeving te laten zien

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden 1 van 7 06/04/2011 18:46 LTC HARTEN Sportpark Wilhelmina Ginkelseweg Heelsum Introductie Nieuws Kalender Archief AC TC Harten Toernooi Nieuws Bijgewerkt op: 6-04-2011 18:38 Link naar de printversies van

Nadere informatie