Informatie aanschaf ipad schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014"

Transcriptie

1 Informatie aanschaf ipad schooljaar Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar zal uw kind dus in het bezit moeten zijn van een ipad. Dit schooljaar zijn er onderhandelingen met distributeurs geweest om voor u, als ouders/verzorgers, de aanschaf zo voordelig mogelijk te maken. Dit heeft geresulteerd in afspraken met twee leveranciers die een flinke korting van 10% geven op de aankoop van een ipad. Dit is voor de ipad een zeer hoge korting! We hebben een overeenkomst gesloten met: i-centre in Uitgeest Fa. Switch uit Enschede Aangezien beide firma s er zeker van willen zijn dat de korting gegeven wordt aan leerlingen van het Bonhoeffercollege hebben beide op hun site een speciale inlogprocedure voor leerlingen van onze school gegenereerd. Bestellen is mogelijk vanaf 8 juni. Bestellen: A. Wilt u de ipad ophalen dan is het mogelijk om te bestellen via de website van het i-centre. B. Wilt u de ipad thuisgestuurd krijgen, dan bestelt u via de site van de Fa. Switch. Let op: er worden verzendkosten berekend! C. Bent u al in het bezit van een ipad of wilt u de ipad elders aanschaffen dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk. De korting vervalt dan, maar de keuze is aan u. Op de volgende pagina worden de eerste twee mogelijkheden stap-voor-stap beschreven. Ook de handleiding om de ipad voor het werken op school gereed te maken is als bijlage aan deze brief toegevoegd. Alle informatie zal binnenkort ook nogmaals te lezen zijn via de website van de school: Vragen? Mocht u na het lezen van alle informatie nog met vragen zitten, dan kunt u een mail sturen aan de heer Ron Hof, hoofd ICT, via: ict@bonhoeffer.nl. Uiteraard is het ook mogelijk een persoonlijk gesprek aan te vragen. Mailt u dan ook even naar boven genoemd adres met vermelding van uw telefoonnummer. De heer Hof zal dan, via mail of telefonisch, contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

2 BESTELLEN ipad A. OPHALEN bij i-centre Uitgeest: 1. Van het i-centre krijgt uw zoon/dochter binnenkort via het school adres een mail met inlognaam en wachtwoord voor deze bestelsite. Dit mailtje is via webmail ook thuis te openen. ( 2. Als u de ipad wilt bestellen en ophalen, dan logt u in op de website van het i-centre: U gebruikt hiervoor de, via mail, verstrekte inloggegevens van het i-centre. 3. In de webstore wordt een aantal ipads aangeboden die door onze school zijn aangegeven als meest geschikt. Naast de ipads worden ook accessoires, uitgebreide garantie en verzekeringen aangeboden. Een goede beschermhoes is noodzakelijk! (Zie verderop voor aanbevelingen.) 4. De betaling geschiedt direct via ideal. 5. U krijgt bericht zodra de ipad binnen is. Dat gebeurt telefonisch of via een mail op het school adres. De ipad kan dan worden opgehaald in de winkel. ICENTRE UITGEEST: Westerwerf 9a 1911 JA Uitgeest Tel klantenservice: (lokaal tarief) Vanuit buitenland: verkoop.uitgeest@icentre.nl 6. Vergeet niet bij het ophalen de factuur en een legitimatiebewijs mee te nemen. 7. Na het tekenen voor ontvangst krijgt u de bestelde ipad (en eventuele accessoires) direct mee naar huis. B. THUIS AFLEVEREN via Fa. SWITCH: 1. Wilt u de ipad thuisgestuurd krijgen, dan logt u in op de website van de Fa. Switch: 2. U komt in een inlogscherm waarbij u het school adres van uw zoon/dochter invoert. Een wachtwoord kiest u zelf! 3. In de webstore wordt een aantal ipads aangeboden die door onze school zijn aangegeven als meest geschikt. Naast de ipads worden ook accessoires, uitgebreide garantie en verzekeringen aangeboden. Een goede beschermhoes is noodzakelijk! (Zie verderop voor aanbevelingen.) 4. De betaling geschiedt direct via ideal. 5. Binnen 3 werkdagen na betaling ontvangt u de bestelling (mits de ipad voorradig is, anders volgt een nader bericht). Er bestaat ook de mogelijkheid om uw bestelling s avonds of op zaterdag te laten bezorgen.

3 BETALEN ipad Wanneer u via de bestelsites van het i-centre of Fa. Switch tot aanschaf overgaat, zal uw betaling direct via ideal plaatsvinden. Wanneer uw financiële situatie de aanschaf van een ipad niet (geheel) mogelijk maakt, kunt u eventueel gebruik maken van een van onderstaande mogelijkheden: Gespreid betalen Via het Bonhoeffercollege is het mogelijk om de ipad2 aan te schaffen via een gespreide betaling van 4 termijnen van 95,00. Mocht u gebruik willen maken van deze optie dan kunt u dit tot vrijdag 21 juni 2013 doorgeven aan de heer Ron Hof via ict@bonhoeffer.nl. Regeling gemeente Casticum Voor minder draagkrachtige ouders/verzorgers biedt de gemeente Castricum de mogelijkheid van een financiële bijdrage voor aanschaf van leermiddelen, Mocht u hiervan gebruik willen maken dan kunt u, via de gemeente, een aanvraag voor een tegemoetkoming indienen. De kosten die de gemeente kan vergoeden: Aanschaf van leermiddelen en schoolreisjes voor kinderen op het voortgezet onderwijs. 150,-- per kind per jaar. Kosten hoeven niet aangetoond te worden. Het volgende criterium is hierbij van toepassing: Het inkomen mag niet meer zijn dan 110% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm. Contactgegevens: Gemeente Castricum Postbus 1301, 1900 BH Castricum Bezoekadres: Raadhuisplein 1 te Castricum Telefoon: (geen netnummer nodig) Noodfonds/Leenregeling Mocht u financieel niet in staat zijn een tablet voor uw kind aan te schaffen dan kunt u een beroep doen op het Noodfonds of de Leenregeling van het Bonhoeffercollege. Een verzoek hiervoor dient u vóór vrijdag 21 juni 2013 kenbaar te maken bij de heer Ron Hof via ict@bonhoeffer.nl.

4 AANBEVOLEN extra s Bescherming Om er voor te zorgen dat de ipad optimaal beschermd is (ook tegen vallen) bevelen wij een extra stevige beschermhoes aan. Een goede optie is een Gumdrop ipad cover met geïntegreerde screenprotector of de IPAD Case Multi IPAD2/3/4 eventueel te bestellen via Verzekering en garantie Een eventuele verzekering en uitgebreide garantie is af te sluiten via de verkoper. In veel gevallen is een schade die aan een Apple Device is opgelopen te declareren bij uw inboedelverzekering. Bij heel veel inboedelverzekeringen is een extra aanvulling bij te verzekeren. Voor meer informatie hierover raden wij u aan om contact op te nemen met uw verzekeraar. Mocht er tijdens een reparatie geen vervangend exemplaar door de verzekeraar worden verstrekt, dan kunt u voor de duur van de reparatie (maximaal 2 weken) een vervangend exemplaar van school lenen. Back-up Het is verstandig om regelmatig een volledige back-up van de ipad te maken. Dit kunt u gratis doen via het programma itunes dat op elke PC of laptop te installeren is ( Tevens raden wij uw zoon/dochter aan om dagelijks een back-up van de belangrijkste zaken op de ipad ( , Contacten, Agenda, Herinneringen en notities) in de icloud te maken. Deze is te vinden bij instellingen via het icoontje icloud. Van Apple krijgt u gratis 5 GB opslagruimte in de cloud. Deze opslagruimte kunt u eventueel (tegen betaling) uitbreiden, zodat u via de icloud ook een volledige backup van de ipad kunt maken. Weetje! Apple heeft bekend gemaakt dat hun World Wide Developer Conference 2013 geopend zal worden met een Keynote (een presentatie) op 10 juni. De Keynote wordt bij Apple altijd gebruikt om hun zeer geheim gehouden nieuwe apparaten te introduceren. Het zou zo maar kunnen zijn dat tijdens deze presentatie nieuwe types ipad worden bekend gemaakt. Wil je zelf ook de nieuwste ipad, dan raden wij je aan om even te wachten met bestellen tot na 10 juni. De eventuele nieuwe types ipad zullen met de afgesproken korting van 10% aangeboden worden in beide webwinkels. Hou er wel rekening mee dat een eventueel nieuwe ipad zeer gewild zal zijn en dat de levertijd langer zal zijn dan die van de huidige ipads. De leverancier zal aangeven hoe lang de levertijd zal zijn.

5 BIJLAGE Korte gebruikersinstallatie ipad Bonhoeffercollege Voor het gebruik van de ipad heb je het volgende nodig: Een Apple ID. Deze is noodzakelijk voor enkele voorzieningen zoals icloud, de App Store en itunes Store en ook voor online-aankopen. Een Apple ID is een adres dat je gebruikt als identificatie voor een Apple account. Mocht je nog geen Apple ID hebben, dan maak je er een aan tijdens de eerste installatie of via internet ( met een adres (en wachtwoord) van jouw keuze. Een internetverbinding (breedband wordt aanbevolen) Om de ipad met je computer te gebruiken, heb je het volgende nodig: Een Mac of pc met een USB 2.0-poort en een van de volgende besturingssystemen: Mac OS X versie of hoger; Windows 7, Windows Vista of Windows XP Home of Professional met Service Pack 3 of hoger. itunes de meest recente versie (gratis downloaden vanaf De ipad configureren Om de ipad te configureren, schakel je het apparaat in en volg je de configuratie-assistent. Deze assistent leidt je door middel van schermaanwijzingen door alle stappen van de configuratieprocedure, zoals verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk, inloggen met een gratis Apple ID of een Apple ID aanmaken, icloud configureren en aanbevolen voorzieningen inschakelen, zoals 'Locatievoorzieningen' en 'Zoek mijn ipad'. Als de ipad geconfigureerd is, moet je in ieder geval de app VMWare Horizon View Client installeren. Via deze app kan namelijk verbinding gemaakt worden met de virtuele omgeving van school. Dit doe je als volgt: Klik op het App Store icoontje. Klik onderaan op Categorieën Typ dan bovenin het zoekvenster vmware. Je krijgt nu bij gevonden de app VMWare Horizon View Client. Klik hier op. Je komt nu in het informatiescherm van deze app. Klik op GRATIS daarna op INSTALLEER APP. Dan kom je in een inlogschermpje voor je AppleID (die heb je aangemaakt bij installeren of je hebt een bestaand account gebruikt). De app wordt nu geïnstalleerd. Als de app geïnstalleerd is ga je het serveradres van het Bonhoeffercollege invoeren: o Klik op Add View Connection Server o Er komt nu een klein schermpje in beeld. Typ hierin het serveradres: desktop.bonhoeffer.nl. o Klik bij het volgende pop up schermpje op Continue o Er komt nu een inlogscherm waar je met je gebruikersnaam en wachtwoord van school in kunt loggen. Hoe je verder werkt heb je op school al geleerd. Om op school verbinding te maken met het draadloos netwerk, kies je de app Instellingen Klaar! Klik daarna links bovenin op WI-FI Kies vervolgens in de rij aan de rechterkant BC-WIFI. Je krijgt nu een schermpje waarin een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd. Je gebruikersnaam en wachtwoord zijn die waarmee je inlogt op je schoolaccount. Dit hoef je maar één keer te doen, je ipad onthoudt de gegevens van het draadloos netwerk. Daarna komt nog een melding of je zeker weet dat je deze verbinding wilt gebruiken. Ga hiermee akkoord! Vragen? Mail: ict@bonhoeffer.nl

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar 2013-2014 zal uw kind dus

Nadere informatie

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2014-2015

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2014-2015 Informatie aanschaf ipad schooljaar 2014-2015 Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar 2014-2015 zal uw kind dus

Nadere informatie

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren:

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren: Handleiding ipad U dient het volgende uit te voeren: 1. Uit de verpakking halen van de ipad 2. Uit de verpakking halen van de Griffin Survivor beschermhoes 3. De ipad in de Griffin Survivor beschermhoes

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 1 juli 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 1 juli 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar Rotterdam, 1 juli 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar kunt u via VanDijk.nl de leermiddelen voor komend jaar bestellen.

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad:

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad: Handleiding ipad uit de doos Knoppen op de ipad: 1 Op het moment dat je de ipad inschakelt, is dit het eerste scherm wat je ziet. Schuif de pijl onderin het beeld naar rechts om te beginnen 2 Vervolgens

Nadere informatie

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 17 juni 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 17 juni 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar Rotterdam, 17 juni 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar kunt u via VanDijk.nl de leermiddelen voor komend jaar bestellen.

Nadere informatie

Handleiding installatie iphone en ipad

Handleiding installatie iphone en ipad Handleiding installatie iphone en ipad Inhoud Inleiding... 2 Installatie en configuratie iphone en ipad... 3 Vooraf icloud back-up maken... 3 Nieuw toestel configureren... 4 Installatie BlackBerry UEM

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Een Apple ID aanmaken op een pc/laptop zonder creditcard of cadeaubon Volg onderstaande stappen zorgvuldig!

Een Apple ID aanmaken op een pc/laptop zonder creditcard of cadeaubon Volg onderstaande stappen zorgvuldig! Beste leerling, In de eerste week van het schooljaar ontvang je je ipad. Om je ipad te kunnen gebruiken heb je een Apple ID nodig. De instructie voor het aanmaken vind je hieronder. Dringend advies: maak

Nadere informatie

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren.

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren. 1. Selecteer: Instellingen > Email, contacten, agenda s. 2. Kies: Voeg account toe > Microsoft Exchange. Schoolmail-account toevoegen De App Instellingen staat standaard op de ipad en is een van de meest

Nadere informatie

Handleiding ipad 2016-2017

Handleiding ipad 2016-2017 Handleiding ipad 2016-2017 CONFIGURATIE VAN DE IPAD AIR 2 UITPAK EN EERSTE INSTALLATIE INSTRUCTIE 1. Pak de ipad uit en controleer of alles erin zit: 2. Start de ipad! Dit doe je door de Aan knop (bovenop

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos

Handleiding ipad uit de doos Handleiding ipad uit de doos Medewerkershandleiding, versie 3 bijgewerkt voor ios 7.1 Knoppen op de ipad 1 Dit is het eerste scherm wat je ziet als je de ipad inschakelt. Schuif de pijl onderin het beeld

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren:

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren: Handleiding ipad U dient het volgende uit te voeren: 1. Uit de verpakking halen van de ipad 2. Uit de verpakking halen van de Griffin Survivor beschermhoes 3. De ipad in de Griffin Survivor beschermhoes

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Gezaghebbende ouders/verzorgers, leerlingen en eventueel hulpverleners kunnen online toegang krijgen tot vrijwel alle gegevens die wij van uw kind bijhouden. Op

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2 ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Versie: 2.2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Registreren voor Office

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

Handleiding accounts. Apple ID aanmaken

Handleiding accounts. Apple ID aanmaken Handleiding accounts Iedere leerling dient te beschikken over een Apple ID en een Google-account. Als u en uw kind hier geen ervaring mee hebben vraagt dit de nodige aandacht en tijd. Het is voor het gebruiksgemak

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie. Wat is icloud?

Hoofdstuk 1. Introductie. Wat is icloud? Hoofdstuk 1 Introductie Wat is icloud? HOOFDSTUK 1 INTRODUCTIE De kans dat je niet alleen een iphone hebt, maar bijvoorbeeld ook een ipad en een computer is groot. En daarbij ontstaat meteen de centrale

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017

ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017 ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017 De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast. Bovenkant 2 Schuif om

Nadere informatie

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon

Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Handleiding thuiswerken met VMware Horizon Versie: 1.4 14-10-2014 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Remote-werken... 2 Benodigdheden... 2 Internetverbinding... 2 Contactgegevens... 2 Starten van Remote

Nadere informatie

Alle senioren. kbo-tablet informatiefolder

Alle senioren. kbo-tablet informatiefolder Alle senioren aan de tablet! kbo-tablet informatiefolder 1 Iedereen aan de tablet! Het zoemt al langer rond de KBO-tablet. Niet zomaar een tablet, maar een handig hulpmiddel bij zorg op afstand en het

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik

ipad instellen voor eerste gebruik ipad instellen voor eerste gebruik ipad pilot 2014-2015 Klassen 1Ma, 1VMa, 1VMb De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast.

Nadere informatie

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16 Digitale ondersteuning in onderwijs Studenten schooljaar 15/16 Handleidingen http://handleidingenict.summacollege.nl/ Draadloze netwerken SUMMASTART: De inlogcode met wachtwoord kan niet vast ingesteld

Nadere informatie

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Inleiding. Iedereen die tegenwoordig een computer heeft, gebruikt ook wel de e-mail. Dit is in de meeste

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen:

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen: mydesktop Anywhere Binnen A-Hak bestaat er de mogelijkheid om te werken op een online virtuele werkplek, dit noemen wij de mydesktop Anyhwere. Deze werkplek bieden wij aan vanuit de A-Hak Private Cloud.

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders

Handleiding Magister voor ouders Als ouder/verzorger van een leerling of leerlingen op de Boelensschool hebt u de mogelijkheid om de prestaties van uw kind(eren) in ons administratiesysteem Magister op ieder moment te raadplegen. Magister

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Plato gebruikershandleiding

Plato gebruikershandleiding Plato gebruikershandleiding Deze handleiding is voor zowel nieuwe installaties van Plato als voor installaties die niet meer werken. Deze handleiding bestaat uit meerdere instructies voor zowel Microsoft

Nadere informatie

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET INLEIDING Deze handleiding beschrijft het gebruik van de thuiswerkplek Remote Leeuwnet. Remote Leeuwnet biedt via een beveiligde internet verbinding toegang tot het netwerk

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

Inleiding. De handleiding gaat uit van een Nederlandstalige versie van OS X met de meegeleverde versie van Mail versie 1.3.9 (v619).

Inleiding. De handleiding gaat uit van een Nederlandstalige versie van OS X met de meegeleverde versie van Mail versie 1.3.9 (v619). Inleiding Deze handleiding beschrijft de stappen waarmee u e-mailaccounts kunt configureren in het standaard mail programma van Apple OS X, bijvoorbeeld als u een Mobile Connect Card of Wireless Web gebruikt.

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Handleiding Dial-up Access

Handleiding Dial-up Access Handleiding Dial-up Access INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Installatie onder Windows... 4 2.1. Installatie onder Windows 98 / Me / 2000... 4 2.1.1. Installatie van Internet Explorer 6...4 2.1.2. De

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Handleiding Muziek Online Zakelijk Versie april 2014

Handleiding Muziek Online Zakelijk Versie april 2014 Handleiding Muziek Online Zakelijk Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 2 Hoofdstuk 2. Gebruik en installatie 3 2.1 Benodigdheden 3 2.2 Inloggen 4 2.3 Muziek luisteren 6 2.4 Wachtwoord

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Hoofdstuk 2 Activatie ipad Om je ipad te kunnen gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. Daarvoor moet je een aantal stappen

Nadere informatie

BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET. VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE

BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET. VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE IN DEZE GIDS ALLES OVER BESTELLEN BIJ VANDIJK.NL BESTEL VOOR 20 JULI! BESTELLEN 4 LEVEREN 6 BETALEN 8 SERVICE 10 INLEVEREN

Nadere informatie

Handleiding Magister 5 ouders

Handleiding Magister 5 ouders Handleiding Magister 5 ouders U heeft een inlognaam en wachtwoord gekregen voor Magister 5. Hiermee kunt u via internet inloggen in het leerlingadministratiesysteem van IVO-Deurne zodat u de vorderingen

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.2-2017-2018 De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast. Bovenkant 2 Schuif om

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen op je e-reader - voor Windows Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

Bonusbijlage Een Apple ID maken

Bonusbijlage Een Apple ID maken 1 Bonusbijlage Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple

Nadere informatie

Overgang MobileNow naar AirWatch (Apple ios)

Overgang MobileNow naar AirWatch (Apple ios) I&A Adelante Versie: 1.4 Datum: 15-1-2015 Overgang MobileNow naar AirWatch (Apple ios) ipad binnen Adelante worden centraal beheert via zogenaamde Mobile Device Management (MDM) software. Deze software

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Leerlingen

Handleiding Inloggen. Leerlingen Handleiding Inloggen Leerlingen Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst je systeem 4 2 Geef aan hoe jij je boeken ontvangt 5 3 Maak een account aan bij Edupoort 6 4 Activeer jouw licentie 9

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je Sony e-reader...

Nadere informatie

Digitale ondersteuning in het onderwijs. Studenten schooljaar 14/15 Willem van Dinther

Digitale ondersteuning in het onderwijs. Studenten schooljaar 14/15 Willem van Dinther Digitale ondersteuning in het onderwijs Studenten schooljaar 14/15 Deze instructie geeft online uitleg over Draadloze netwerken en het wijzigen van je wachtwoord Het inzien van je lesrooster. Inloggen

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Installatie Today s Pro

Installatie Today s Pro Installatie Today s Pro Ga je voor de eerste keer met Today s Pro aan de slag, heb je een nieuwe computer aangeschaft, of wil je Today s Pro gewoon opnieuw installeren? In deze instructie lees je hoe je

Nadere informatie

Handleiding. Microsoft Office-pakket voor thuisgebruik voor leerling en ouder

Handleiding. Microsoft Office-pakket voor thuisgebruik voor leerling en ouder Handleiding Microsoft Office-pakket voor thuisgebruik voor leerling en ouder Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wie is Slim.nl?... 2 Voorbereiding... 2 Installatie Office-pakket via Office 365 (gratis-versie)...

Nadere informatie

Starten met bettermarks

Starten met bettermarks Starten met bettermarks Voordat je met bettermarks kan starten, moet je twee dingen doen: 1 Inloggen bij bettermarks 2 Jezelf indelen in een klas Hieronder kun je lezen hoe je dit moet doen. 1 Inloggen

Nadere informatie

De eerste stappen. Stap 2: Expresinstellingen

De eerste stappen. Stap 2: Expresinstellingen 1 Windows 8 instellen De eerste keer dat je de tablet inschakelt en ermee aan de slag gaat, stelt Windows je enkele vragen. Welke kleur geef je aan de gebruikersomgeving, hoe noem je de tablet en wie gaan

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Instructie ipad installeren

Instructie ipad installeren Instructie ipad installeren Versie 01 februari 2017 Inhoudsopgave: 1. IPad basis instructie. 2 2. Een Apple ID aanmaken. 5 3. Instellingen. 6 4. Werken met de ipad. 9 5. Opdrachten. 10 6. Extra info voor

Nadere informatie

Gelre thuiswerk Portal

Gelre thuiswerk Portal Gelre thuiswerk Portal Remote SSL/VPN Wachtwoord wijzigen 1 Inhoud 1. SYSTEEM VEREISTEN ALGEMEEN:... 3 2. VOORBEREIDING REMOTE WERKEN:... 3 3. GELRE WACHTWOORD VERPLICHT WIJZIGEN VIA HET GELRE THUISWERK

Nadere informatie

Beste. In concreto betekent dit:

Beste. In concreto betekent dit: Beste U schreef uw zoon/dochter in voor het schooljaar 2017-2018. Om de lessen te kunnen volgen hebben ze werkschriften nodig. Deze werkschriften dient u zelf te bestellen bij de firma Iddink België. Wat

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl Handleiding Portaal Altrecht https://portaal.altrecht.nl 1 Wat is het Altrecht het nieuwe portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Aan welke eisen moet mijn computer voldoen om te kunnen telewerken:

Nadere informatie

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie.

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie. E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Android Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw Android telefoon of tablet. Voor deze handleiding is

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl Handleiding Portaal Altrecht https://portaal.altrecht.nl Eerst een Citrix client installeren 3 Inlogpagina voor het nieuwe Portaal 4 Hoe kan ik een SMS token aanvragen? 6 Is het mogelijk om een SMS token

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Magister handleiding

Magister handleiding Inleiding Beste leerling, Het Strabrecht College gebruikt Magister als softwaresysteem voor de leerlingenadministratie. Leerlingen gebruiken Magister o.a. voor het raadplegen van het opgegeven huiswerk,

Nadere informatie

Instructie omwisselen iphone werkinstructie blz. 1 van 8

Instructie omwisselen iphone werkinstructie blz. 1 van 8 werkinstructie blz. 1 van 8 1. Voorbereiding Voor het omwisselen van je iphone heb je een aantal gegevens nodig. Pincode van je simkaart. Standaard 0000 behalve als je deze zelf aangepast hebt. Inloggegevens

Nadere informatie

1. Magister info internet Cambreur College

1. Magister info internet Cambreur College 1. Magister info internet Cambreur College Het Cambreur College gebruikt Magister als schooladministratiesysteem. Hierin worden onder andere de persoonlijke gegevens van de leerlingen en ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken.

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Beste leerling, Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Stap 1: Activatie van je persoonlijke

Nadere informatie

Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1

Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1 Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1 Instructies Apple iphone & ipad icloud Wanneer u icloud voor e-mail gebruikt is het niet mogelijk om de SMTP server te wijzigen; uw icloud instellingen

Nadere informatie

Wij helpen u graag op gang!

Wij helpen u graag op gang! deel 1 Gefeliciteerd met de aankoop van uw ipad Wij helpen u graag op gang! ipad In dit document wordt u uitgelegd wat u moet doen om met de ipad te kunnen werken. Voor u met de ipad aan de slag kunt gaan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Cloud Portal Toegang tot uw applicaties en gegevens via het internet Handleiding Multrix Cloud Portal - NED Pagina 1 van 11 Inleiding Dit document biedt

Nadere informatie

SnelStart Gids. Studenten. SnelStart Gids -Studenten. Versie: 1.3 Datum:

SnelStart Gids. Studenten. SnelStart Gids -Studenten. Versie: 1.3 Datum: SnelStart Gids Studenten Versie: 1.3 Datum: 05.09.2016 Auteur: Co py ri g hts: Classificatie: Dennis Carroll ROC Gilde O p leidin g en Al g emeen SnelStart Gids -Studenten 1. Studentenportaal Vanaf dit

Nadere informatie

bedrijfsnaam.online-werkplek.nl gebruikersnaam je wachtwoord moet je bij eerste aanmelding wijzigen

bedrijfsnaam.online-werkplek.nl gebruikersnaam je wachtwoord moet je bij eerste aanmelding wijzigen I Connect People A. Plesmanlaan 9 9615 TJ Kolham Kolham, vrijdag 20 augustus 2010 Bedrijfsnaam Naam Gebruiker Betreft: Gebruikershandleiding van de Online Werkplek Hallo Naam Gebruiker, Welkom bij de Online

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader... 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Gezaghebbende ouders/verzorgers, leerlingen en eventueel hulpverleners kunnen online toegang krijgen tot vrijwel alle gegevens die wij van uw kind bijhouden. Op

Nadere informatie

Magister Handleiding Leerlingen

Magister Handleiding Leerlingen Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Magister website 1.2 Inloggen 1.3 Wachtwoord vergeten blokkade account School E mailadres 1.4 Techniek / Windows 10 2. Gebruik Magister 2.1 Agenda 2.2 Cijfers 2.3 Aanwezigheid

Nadere informatie

Outlook koppelen aan e-mail

Outlook koppelen aan e-mail MERIDIAAN COLLEGE: CENTRAAL BUREAU ICT Outlook koppelen aan e-mail Koppelen van e-mail, agenda en contactpersonen aan Outlook 2010 CBI Laatst bijgewerkt op: 8-4-2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Versiebeheer:...

Nadere informatie

U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister

U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister HANDLEIDING MAGISTER Ga naar onze internetsite: http://www.varendonck.nl U krijgt de volgende pagina te zien. Via Voor ouders vindt u: De Handleiding Magister Kies daarna om in te loggen in Magister. Er

Nadere informatie

Van Good for Enterprise naar Good Work ios

Van Good for Enterprise naar Good Work ios Van Good for Enterprise naar Good Work ios Inhoud Stap 1: Voorbereiding van de installatie Stap 2: Een back-up maken van jouw documenten Stap 3: Good for Enterprise verwijderen Stap 4: Andere Good-applicaties

Nadere informatie

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2.

Instructie voor het draadloos netwerk. Korte instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten versie 2010-06. Stap 1. Stap 2. Instructie voor het draadloos netwerk Drenthecollege-Studenten In de meeste gebouwen van het Drenthe college zijn twee draadloze netwerken beschikbaar. Een netwerk voor de studenten en een netwerk voor

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird

Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Mozilla Thunderbird Microsoft Windows Xp / Vista

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN INLOGGEN TSO COÖRDINATOR

HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN INLOGGEN TSO COÖRDINATOR HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN Uw kind aanmelden/inschrijven voor de TSO Ga naar www.spring kinderopvang.nl en klik op de bol Tussenschoolse opvang Klik op de knop Uw kind inschrijven Kies de locatie

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Docenten

Handleiding Inloggen. Docenten Handleiding Inloggen Docenten Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst uw systeem 4 2 Maak een account aan bij Edupoort 5 3 Een geldige licentie 8 4 Activeer uw licentie 9 5 Log in op Smart-e

Nadere informatie