Met Parans Solar Lighting. is het alsof je de aanwezigheid van de natuur ervaart.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met Parans Solar Lighting. is het alsof je de aanwezigheid van de natuur ervaart."

Transcriptie

1 2012

2

3 Met Parans Solar Lighting 360 is het alsof je de aanwezigheid van de natuur ervaart.

4 Het Parans systeem Parans Solar lighting creëert een unieke ambiance binnenshuis, doordat de variatie van het natuurlijke zonlicht ongehinderd lijkt te zijn overgenomen. NATUURLIJK ZONLICHT Werken, studeren en leven in natuurlijk zonlicht is niet alleen plezierig en mooi, maar speelt ook een cruciale rol om ons hoofd en lichaam helder en gebalanceerd te houden. Net als bij zonnebloemen, volgt de Parans SP3 zonontvanger de zon van zonsopgang tot zonsondergang. Door het natuurlijke zonlicht met behulp van speciale lenzen te focussen naar een brandpunt, daar waar de glasvezel begint, is het Parans SP3 systeem in staat om licht in het gebouw te brengen, zelfs op plekken waar normaal geen of weinig zonlicht komt. Hierdoor zijn we in staat om toch het buitenlicht te ervaren, ondanks dat we op dat moment binnen moeten blijven. HET PRINCIPE Net als bij zonnebloemen volgt de Parans Solar Ontvanger SP3 de baan van de zon om een zo hoog mogelijk redement te behalen. Het zonlicht wordt aan de buitenzijde van het gebouw opgevangen door de Parans solar ontvanger. Het zonlicht wordt vervolgens met behulp van glasvezelkabels naar de gewenst locatie in het gebouw getransporteerd. Eenmaal binnen stralen de speciale lichtarmaturen de zonnestralen de kamer binnen.

5 HET PARANS SYSTEEM

6 Voordelen Door het gezonde buitenlicht naar binnen te halen met het Parans Solar Lighting systeem, voel je de positieve effecten voor lichaam en geest. GEZONDHEID EN WELZIJN Natuurlijk zonlicht speelt een belangrijke rol in onze woon- en werkomgeving. Uit klinische onderzoeken is gebleken dat natuurlijk zonlicht niet alleen de cognitieve functies en de hersenactiviteit positief stimuleert, maar dat we ons er ook gewoon lekkerder door gaan voelen.. Natuurlijk zonlicht bevat het volledige kleuren spectrum, waardoor we alle kleuren van de wereld kunnen waarnemen.. Het flikkervrije zonlicht heeft al deze voordelen en geeft ons de ervaring die kunstmatig licht ons nooit zal kunnen geven. Doordat het Parans systeem de dynamische eigenschappen van het zonlicht naar binnen haalt, zorgt dit voor een comfortabele en gezonde woon- en werkomgeving. EEN ALERTE GEEST EN LICHAAM Er zijn verscheidene cognitieve studies gedaan in een studieomgeving waar wel en daar waar onvoldoende daglicht aanwezig was. Waar wel voldoende licht aanwezig was, werden wiskundige testen 20% sneller en de leestesten zelfs 26% sneller uitgevoerd in vergelijking met studenten die dezelfde testen maakten in leslokalen met onvoldoende of geen daglicht. Tevens bleek uit deze studies dat de aanwezigheid van natuurlijk daglicht de productiviteit en welbehagen significant verbeterde. Kortom, Parans Solar Lighting houd uw geest en lichaam alert!

7 VOORDELEN DE GEZONDHEIDS-SPECTRUM VAN DE ZON De reden waarom zonlicht zo goed voor ons is, is dat het een volledig spectrum licht uitstraalt dat alle kleuren bezit. Het bevat echter ook infra rood en UV straling, welke niet zichtbaar zijn voor het menselijk oog. Het Parans Solar Lighting systeem filtert de niet zichtbare stralingen waardoor deze schadelijke en warmte stralingen niet worden binnengelaten. Het Parans Solar Lighting systeem haalt het beste uit de zon! nm Direct zonlicht nm Zonlicht via het Parans system De spectrums laten de radiatie van het zonlicht zien, het zonlicht via het Parans systeem, het licht van een gloeilamp en een low-energy lamp (fluoresent lamp). Het zichtbare spectrum van het licht vindt je tussen de twee gearceerde gebieden nm Gloeilamp nm Low energy lamp

8 Toepassingen In elke ruimte waar een comfortabele en gezonde woon- en werkomgeving gewenst is geeft Parans Solar Lighting een waardevolle toevoeging. RUIMTES VOOR WERK EN VERGADERINGEN Kantoorruimte zijn meestal geplaats aan de buitenzijde van een gebouw, omdat werknemers graag dicht bij het raam zitten. Echter, conferentie/vergader ruimtes zijn vaak op locaties in het gebouw gesitueerd waar weinig of zelfs geen zonlicht toegankelijk is. Om de energieke zonlicht ook hier toe te laten bij u en uw gasten en tijdens belangrijke vergaderingen zijn er nieuwe oplossingen nodig. Parans Solar Lighting is de oplossing die elke ruimte kan voorzien van het gezonde zonlicht! ZIEKENHUIZEN, KLINIEKEN EN ANDERE GROTE GEBOUWEN Ziekenhuizen zijn vaak erg grote gebouwen die vanwege de omvang niet overal direct zonlicht beschikbaar kunnen hebben. Ramen kunnen simpelweg niet op elke locatie worden gerealiseerd. Tegelijkertijd is het van belang dat er een comfortabele, gezonde en positieve atmosfeer voor de patiënten en werknemers beschikbaar is. Parans Solar Lighting overwint deze problemen en breng gezond zonlicht in elke kamer!

9 TOEPASSINGEN HAAL HET HOOGSTE RENDEMENT UIT ONTROEREND GOED Vele gebouwen zijn diep en gefocust op een energy efficiënte constructie, waardoor de ramen en de lichtkoepels niet overal kunnen worden gerealiseerd. De gebruikers van het gebouw hebben daarom maar een beperkte vloeroppervlakte beschikbaar waar ze het zonlicht kunnen genieten. Sommige ruimtes zijn daardoor ongeschikt voor bepaalde activiteiten. Parans Solar Lighting voegt waarde toe en vergroot de beschikbare vloeroppervlakte doordat dit systeem het gezonde zonlicht naar elke gewenste ruimte brengt! OPENBARE RUIMTES Vanwege hun grootte en vormen zijn publieke gebouwen en winkelcentra gecompliceerd als het gaat om daglicht. Vaak komt er onvoldoende daglicht binnen, doordat de ramen en lichtschachten het licht gewoonweg niet ver genoeg het gebouw binnen kunnen laten dringen. Parans Solar Lighting brengt het zonlicht verder het gebouw in en vergroot daarmee de beschikbaarheid van het daglicht! Het is wetenschappelijk aangetoond dat de aanwezigheid van daglicht de verkoop in winkels met 40% kan verhogen.

10 Producten PARANS ZON ONTVANGER 180 PARANS ZON ONTVANGER 180 Parans SP3 Ontvangers worden op daken en gevels geplaatst en blijven de zon de gehele dag volgen. Speciaal ontworpen lensen vangen het zonlicht op en concentreren het naar een brandpunt, waar het direct door de Parans Glasvezel wordt opgenomen. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare zonlicht. De glasvezels transporteren het vervolgens direct door naar de lichtpunten in het gebouw. 180 PARANS GLASVEZEL Het glasvezel materiaal dat het zonlicht transporteert is dun, flexibel en heeft een hoge mate van lichtgeleiding. Hoe beter de geleiding, hoe verder het zonlicht binnen het gebouw kan worden getransporteerd. Naar ruimtes waar het zonlicht anders nooit zou kunnen komen! PARANS SOLAR LICHTARMATUREN Zonder gebruik te maken van elektriciteit, stralen de Parans Solar Lichtarmaturen het mooie licht van de hoogste kwaliteit uit. Echte zonlicht! PARANS HULPSTUKKEN Parans biedt een ruime keuze van hulpstukken aan om de installatie te vereenvoudigen op verschillende daken. Ook zijn er dak-, vloer- en wand-doorvoeringen beschikbaar die de openingen rond de kabels goed afschermen.

11 PRODUCTEN PARANS LICHTARMATUREN PARANS L1 ARMATUUR Het PARANS L1 lichtarmatuur verspreidt het licht en vormt een direct vierkant lichtstraal naar beneden. Deze vierkante lichtbundel doet je denken aan de lichtinval van het zonlicht door een lichtkoepel in de kamer. Het Parans L1 lichtarmatuur verspreidt het licht en straalt tevens een lichtbundel naar beneden waardoor we denken dat het zonlicht is wat door een raam naar binnen straalt. PARANS L3 SPOTVERLICHTING De Parans L3 spotverlichting straalt een lichtbundel uit van 30. Deze bundel kan in elke gewenste richting worden gedraaid om iets de benadrukken of om enkel te verlichten. De Parans L3 spotverlichting straalt in een lichtbundel van 30 om iets te benadrukken of om gewoonweg te verlichten.

12 Insight Technology B.V. Beech Avenue PW Schiphol-Rijk Tel: +31 (0) Internet: DEVELOPED AND MANUFACTURED IN SWEDEN BY Parans Solar Lighting AB KÄMPEGATAN 4C SE GÖTEBORG SWEDEN

Product naam: MM01919

Product naam: MM01919 Product naam: MM01919 Specificaties MM01919: Levensduur: 25000u Wattage: 7.00W Kleur: 2800K Cd: 600 cd RA: 85 Bundelbreedte: 35 graden Lamp soort: PAR16 Lampvoet: E14 Lengte: Diameter: Gewicht: Spanning:

Nadere informatie

Product naam: MM02673

Product naam: MM02673 Product naam: MM02673 Specificaties MM02673: Levensduur L90: 20000u Lengte: 74 mm Wattage: 7.00W Diameter: 50 mm Kleur: 2800K Gewicht: 82 gr Lumen: 750 lm Spanning: 230 V Cd: 320 cd Beschermingsklasse:

Nadere informatie

LED. begrippen kleur levensduur rendement besparing

LED. begrippen kleur levensduur rendement besparing LED begrippen kleur levensduur rendement besparing LED begrippen kleur levensduur rendement besparing De laatste jaren heeft led een enorme groei gemaakt, in zowel de techniek als op het gebied van verkoop.

Nadere informatie

Product naam: MM05240

Product naam: MM05240 Product naam: MM05240 Specificaties MM05240: Levensduur: 35000u Diameter: 111 mm Wattage: 12.00W Spanning: 36 V Kleur: 2800-1800K (Dim to WARM) Beschermingsklasse: IP20 Lumen: 850 lu Te vervangen lamp:

Nadere informatie

Product naam: MM02274

Product naam: MM02274 Product naam: MM02274 Specificaties MM02274: Levensduur: 30000u Lengte: 93 mm Wattage: 15.00W Diameter: 111 mm Kleur: 2800K Gewicht: 290 gr Cd: 18000 cd Spanning: 230 V RA: 85 Beschermingsklasse: IP20

Nadere informatie

Witbalans. Inleiding. Kleurtemperatuur

Witbalans. Inleiding. Kleurtemperatuur Inleiding Wanneer we fotograferen, maken we gebruik van licht. Dit kunnen lichtomstandigheden zijn, die we zelf volledig onder controle hebben. Denk hierbij aan een fotostudio, waarbij we zelf de hand

Nadere informatie

Product naam: MM02672

Product naam: MM02672 Product naam: MM02672 Specificaties MM02672: Groep LED Soort Reflector PAR16/20 Levensduur L90 20.000u RA 80 Wattage 7W Straalhoek 35 graden Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800K Lengte

Nadere informatie

Product naam: MM03676

Product naam: MM03676 Product naam: MM03676 Specificaties MM03676: Levensduur: 25000u Lengte: 118 mm Wattage: 9.00W Spanning: 230 V Kleur: 4000K (koelwit) Beschermingsklasse: IP20 Lumen: 600 lu Te vervangen lamp: RA: 80 Lamp

Nadere informatie

Product naam: MM03034

Product naam: MM03034 Product naam: MM03034 Specificaties MM03034: Levensduur: 20000u Lengte: 55 mm Wattage: 4.00W Diameter: 50 mm Kleur: 2800K Gewicht: 40 gr Cd: 800 cd Spanning: 230 V Bundelbreedte: 24 graden Beschermingsklasse:

Nadere informatie

Verlichting. 2007-2008 SDGL, Kennis centrum voor herbivore hagedissen.

Verlichting. 2007-2008 SDGL, Kennis centrum voor herbivore hagedissen. Inhoudsopgave. Inleiding Natuurlijk spectrum Lampen en hun spectrum Toepassing Bouwen en meten 2007-2008 SDGL, Kennis centrum voor herbivore hagedissen. Op alle teksten uit deze publicatie rusten intellectuele

Nadere informatie

Product naam: MM02564

Product naam: MM02564 Product naam: MM02564 Specificaties MM02564: Levensduur: 30000u Wattage: 5.00W Kleur: 2700K (warmwit) Lumen: 176 lu RA: 82 Bedrijfstemperatuur: -30 tot + 40 graden Lamp soort: P45 Lampvoet: E14 Lengte:

Nadere informatie

Een sfeervol verlichte ruimte creëer je met Lumick

Een sfeervol verlichte ruimte creëer je met Lumick Een sfeervol verlichte ruimte creëer je met Lumick -NEDER ABRIKAAT Lumick (8x) 600 x 1200 mm Lumick (4x) 600 x 1200 mm De magie van dolfijnen en onze andere zeezoogdieren is nu ook in onze restaurants

Nadere informatie

Product naam: MM05239

Product naam: MM05239 Product naam: MM05239 Specificaties MM05239: Levensduur: 35000u Lengte: 45 mm Wattage: 6.00W Diameter: 50 mm Kleur: 2800-1800K (Dim to WARM) Gewicht: 54 gr Lumen: 500 lu Spanning: 18 V Cd: 1100 cd Beschermingsklasse:

Nadere informatie

Product naam: MM03375

Product naam: MM03375 Product naam: MM03375 Specificaties MM03375: Levensduur L90: 25000u Lengte: 133 mm Wattage: 16.00W Diameter: 121 mm Kleur: 2800K (warmwit) Spanning: 230 V Lumen: 950 lm Beschermingsklasse: IP54 Cd: 6000

Nadere informatie

rolgordijnen rolgordijnen by environment creating a better

rolgordijnen rolgordijnen by environment creating a better rolgordijnen rolgordijnen by creating a better environment Rolgordijnen Daglicht is essentieel om je prettig te voelen in je eigen woon- en werkomgeving. Vooral het contact met de buitenwereld is een belangrijke

Nadere informatie

Product naam: MM03675

Product naam: MM03675 Product naam: MM03675 Specificaties MM03675: Levensduur: 25000u Lengte: 118 mm Wattage: 9.00W Spanning: 230 V Kleur: 2800K (warmwit) Inbouwmaat: 118 mm Lumen: 600 lu Beschermingsklasse: IP20 RA: 80 Te

Nadere informatie

LIEVER GEEN ELEKTRO STRESS

LIEVER GEEN ELEKTRO STRESS LIEVER GEEN ELEKTRO STRESS MINIMALE STRALING IN DE HALOVOLT LF EMC Steeds meer mensen kiezen bewust voor een gezonde leefwijze. Schadelijke invloeden van buitenaf willen zij zo veel mogelijk beperken.

Nadere informatie

Product naam: MM08257

Product naam: MM08257 Product naam: MM08257 Specificaties MM08257: Groep LED Lumen 90 grdn cone 850 lm Levensduur L90 40.000u Lumen/Watt 81.80 lm/watt Wattage 11W Soort Reflector AR111 Spanning 230V RA 82 Lichtkleur 2800K Straalhoek

Nadere informatie

Product naam: MM07277

Product naam: MM07277 Product naam: MM07277 Specificaties MM07277: Groep LED Lumen/Watt 125.00 lm/watt Levensduur 25.000u Soort R7s Wattage 8W RA 80 Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800K (warmwit) Lengte 118mm

Nadere informatie

Licht&is&energie.&Energie&die&door& de&miljoenen&jaren&van&evolu6e& buiten&via&ons&menselijk&oog& een&posi6eve&invloed&hee:&op&

Licht&is&energie.&Energie&die&door& de&miljoenen&jaren&van&evolu6e& buiten&via&ons&menselijk&oog& een&posi6eve&invloed&hee:&op& Licht&is&energie.&Energie&die&door& de&miljoenen&jaren&van&evolu6e& buiten&via&ons&menselijk&oog& een&posi6eve&invloed&hee:&op& ons&gedrag&en&welbevinden&& &LIFE&NEEDS&LIGHT&E&& Menselijke&evolu6e&is&sterk&

Nadere informatie

Product naam: MM03712

Product naam: MM03712 Product naam: MM03712 Specificaties MM03712: Groep LED Levensduur L90 50.000u Wattage 42W Spanning 220-240V Lichtkleur 3000 Wit Lampsoort T8 Fitting G13 Dimbaar NEE Lumen 3300 lm Lumen/Watt 79.00 lm/watt

Nadere informatie

Product naam: MM03590

Product naam: MM03590 Product naam: MM03590 Specificaties MM03590: Groep LED Lumen/Watt 64.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort Wattage 7W RA 80 Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800K (warmwit) Lengte 83mm

Nadere informatie

Product naam: MM01916

Product naam: MM01916 Product naam: MM01916 Specificaties MM01916: Groep LED Levensduur L90 30.000u Wattage 15W Spanning 230V Lichtkleur 4000K (koelwit) Lampsoort PAR30 Fitting E27 Dimbaar NEE Lumen 336 lm Cd 3200 cd Soort

Nadere informatie

Product naam: MM03734

Product naam: MM03734 Product naam: MM03734 Specificaties MM03734: Levensduur: 30000u Wattage: 25.00W Kleur: 3000K (wit) Lumen: 2000 lu RA: 80 Power factor: 0.95 > Lamp soort: T8 Lampvoet: G13 Lengte: 1500 mm Diameter: 28 mm

Nadere informatie

Sunlite. Daglichtspot. Bespaar Energie met Natuurlijk Daglicht

Sunlite. Daglichtspot. Bespaar Energie met Natuurlijk Daglicht Sunlite Daglichtspot Bespaar Energie met Natuurlijk Daglicht Sunlite Een Sunlite van Keylite brengt natuurlijk daglicht in ruimtes waar de gebruikelijke dakramen voor een hellend of plat dak niet gebruikt

Nadere informatie

MASTER LEDspot PAR - Het energiebesparende alternatief voor verlichting in openbare ruimten

MASTER LEDspot PAR - Het energiebesparende alternatief voor verlichting in openbare ruimten 06, april 0 MASTER LEDspot PAR - Het energiebesparende alternatief voor verlichting in openbare ruimten MASTER LEDspot PAR Met hun robuuste ontwerp en warm-witte lichtbundel zijn deze nieuwe-generatie

Nadere informatie

Product naam: MM03676

Product naam: MM03676 Product naam: MM03676 Specificaties MM03676: Groep LED Soort Levensduur L90 25.000u RA 80 Wattage 9W Beschermingsgraad IP20 Spanning 230V Lengte 118mm Lichtkleur 4000K (koelwit) Breedte 55mm Lampsoort

Nadere informatie

Product naam: MM04447

Product naam: MM04447 Product naam: MM04447 Specificaties MM04447: Groep LED Lumen/Watt 55.00 lm/watt Levensduur L90 35.000u Soort Reflector AR111 Wattage 11W RA 80 Spanning 12V Straalhoek 24 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Duette Shades Perfecte regeling van warmte en licht, het hele jaar door

Duette Shades Perfecte regeling van warmte en licht, het hele jaar door Duette Shades Perfecte regeling van warmte en licht, het hele jaar door 3383 Architella 3383 Nieuw 64 mm Extra brede plooien voor grote ramen De Duette Shades collectie is uitgebreid met een extra brede

Nadere informatie

Product naam: MM07277

Product naam: MM07277 Product naam: MM07277 Specificaties MM07277: Groep LED Lumen/Watt 125.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort Wattage 8W RA 80 Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800K (warmwit) Lengte 118mm

Nadere informatie

Product naam: MM02512

Product naam: MM02512 Product naam: MM02512 Specificaties MM02512: Groep LED Soort Reflector AR111 Levensduur L90 40.000u RA 93 Wattage 16W Straalhoek 24 graden Spanning 20V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 4000K (koelwit)

Nadere informatie

Product naam: MM03943

Product naam: MM03943 Product naam: MM03943 Specificaties MM03943: Levensduur: 25000u Diameter: 172 mm Wattage: 20.50W Spanning: 230 V Kleur armatuur: Wit Inbouwmaat: 150 mm Bundelbreedte: 90 graden Beschermingsklasse: IP44

Nadere informatie

Product naam: MM03262

Product naam: MM03262 Product naam: MM03262 Specificaties MM03262: Levensduur: 25000u Wattage: 3.00W Kleur: 2800K (warmwit) Lumen: 140 lu RA: 80 Power factor: 0.50 > Bedrijfstemperatuur: -30 tot + 40 graden Lamp soort: Kaars

Nadere informatie

Product naam: MM04449

Product naam: MM04449 Product naam: MM04449 Specificaties MM04449: Groep LED Lumen 90 grdn cone 550 lm Levensduur L90 35.000u Lumen/Watt 57.00 lm/watt Wattage 11W Soort Reflector AR111 Spanning 12V RA 80 Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Product naam: MM03148

Product naam: MM03148 Product naam: MM03148 Specificaties MM03148: Levensduur: 40000u Diameter: 111 mm Wattage: 10.00W Gewicht: 180 gr Kleur: 2800K Spanning: 20 V Lumen: 530 lu Beschermingsklasse: IP20 Cd: 3600 cd Te vervangen

Nadere informatie

Product naam: MM04449

Product naam: MM04449 Product naam: MM04449 Specificaties MM04449: Groep LED Lumen 90 grdn cone 550 lm Levensduur L90 35.000u Lumen/Watt 57.00 lm/watt Wattage 11W Soort Reflector AR111 Spanning 12V RA 80 Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Product naam: MM03939

Product naam: MM03939 Product naam: MM03939 Specificaties MM03939: Levensduur: 25000u Diameter: 130 mm Wattage: 7.50W Spanning: 230 V Kleur armatuur: Wit Inbouwmaat: 105 mm Power factor: 0.90 > Beschermingsklasse: IP23 Bedrijfstemperatuur:

Nadere informatie

BEGIN ROLAND DIJKHUIZEN WORKSHOP 1: DUURZAAM BOUWEN - DAGLICHT IN SCHOLENBOUW

BEGIN ROLAND DIJKHUIZEN WORKSHOP 1: DUURZAAM BOUWEN - DAGLICHT IN SCHOLENBOUW BEGIN Roland Dijkhuizen Architectuur: 4e jaars student Hanzehogeschool, Groningen Onderzoek daglicht in scholenbouw: Daglicht als bouwmateriaal Vanuit Hanzehogeschool en Scholenbouwmeester Een vraagstuk

Nadere informatie

1) Waar op letten bij het opstellen van een verlichtingsplan? (tekst van interieurdesigners.be)

1) Waar op letten bij het opstellen van een verlichtingsplan? (tekst van interieurdesigners.be) Welke verlichting Alvorens de ruwbouw aan te vatten, dient u best een idee te hebben van de verlichting. Als je samen met ons je elektriciteitsplan hebt ingetekend, dan zullen we je ook het nodige licht

Nadere informatie

Haal het daglicht uw kantoor binnen DYNAMISCHE LED PANELEN 1:00

Haal het daglicht uw kantoor binnen DYNAMISCHE LED PANELEN 1:00 DYNAMISCHE LED PANELEN 1:00 Waarom dynamisch licht Dynamische LED kantoorverlichting van Emmlight (markt introductie medio 2011) is een geavanceerde oplossing om de dynamiek van daglicht te introduceren

Nadere informatie

Sales handleiding. Versie april 2015. Onder voorbehoud van wijzigingen en (type-)fouten.

Sales handleiding. Versie april 2015. Onder voorbehoud van wijzigingen en (type-)fouten. Sales handleiding Versie april 2015. Onder voorbehoud van wijzigingen en (type-)fouten. Comfortabele warmte voor iedere ruimte - gezond en milieuvriendelijk - met ThermIQ infrarood verwarmingspanelen.

Nadere informatie

Samenvatting Hoofdstuk 5. Licht 3VMBO

Samenvatting Hoofdstuk 5. Licht 3VMBO Samenvatting Hoofdstuk 5 Licht 3VMBO Hoofdstuk 5 Licht We hebben zichtbaar licht in de kleuren Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw en Violet (en alles wat er tussen zit) Wit licht bestaat uit een mengsel

Nadere informatie

Product naam: MM08117

Product naam: MM08117 Product naam: MM08117 Specificaties MM08117: Groep LED Lumen/Watt 81.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 10W RA 80 Spanning 220-240V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

OVERAL, variatie vanuit de kern. LES- BRIEF 3v/4hv. De zonne-energiecentrale van Fuentes de Andalucía

OVERAL, variatie vanuit de kern. LES- BRIEF 3v/4hv. De zonne-energiecentrale van Fuentes de Andalucía OVERAL, variatie vanuit de kern LES- BRIEF 3v/4hv De zonne-energiecentrale van 1 Zonne-energie is in overvloed beschikbaar maar het is nog niet zo eenvoudig om die om te zetten naar elektrische energie.

Nadere informatie

Verrassend daglicht consument. Waarom Waarom zou u de lamp zou u de lamp aandoen aandoen als het met als het met Solatube kan? Solatube kan?

Verrassend daglicht consument. Waarom Waarom zou u de lamp zou u de lamp aandoen aandoen als het met als het met Solatube kan? Solatube kan? Verrassend daglicht consument Waarom Waarom zou u de lamp zou u de lamp aandoen aandoen als het met als het met Solatube kan? Solatube kan? Kijk, het is licht Licht is prettig. Daglicht is nog prettiger.

Nadere informatie

Wat: Testen Energiebox AGEM Wanneer: 18 en 23 juni 2014 Wie: Rik ten Dolle. AGEM Energiebox

Wat: Testen Energiebox AGEM Wanneer: 18 en 23 juni 2014 Wie: Rik ten Dolle. AGEM Energiebox Wat: Testen Energiebox AGEM Wanneer: 18 en 23 juni 2014 Wie: Rik ten Dolle AGEM Energiebox Inhoudsopgave Apparaten om energieverbruik te meten 3 - VOLTCRAFT Energy Count 3000 LCD 3 - Stekkerdoos-schakelklok

Nadere informatie

Product naam: MM03075

Product naam: MM03075 Product naam: MM03075 Specificaties MM03075: Levensduur: 25000u Lengte: Wattage: 6.00W Diameter: Kleur: 2400K (Mellow Light de LED Gewicht: flame kleur) Cd: 600 cd Spanning: RA: 82 Stroom uit: Bundelbreedte:

Nadere informatie

Een OpenCeiling creëert een realistische weergave van een lucht door middel van verlichte fotopanelen.

Een OpenCeiling creëert een realistische weergave van een lucht door middel van verlichte fotopanelen. Wat is een OpenCeiling? Een OpenCeiling creëert een realistische weergave van een lucht door middel van verlichte fotopanelen. Een OpenCeiling is zeer snel in een nieuw of bestaand systeemplafond te installeren;

Nadere informatie

FASHION IN A NEW LIGHT

FASHION IN A NEW LIGHT FASHION IN A NEW LIGHT 1 3 DE OPLOSSING VOOR SLECHT VERLICHTE PASKAMERS De kleedkamer is dé plek in de winkel waar de uiteindelijke aankoop beslissing wordt genomen. Onderzoek van Envision Retail Ltd.

Nadere informatie

Introductie eco2heat. Duurzaam verwarmen op basis van natuurlijke straling. Gezond, duurzaam en voordelig verwarmen

Introductie eco2heat. Duurzaam verwarmen op basis van natuurlijke straling. Gezond, duurzaam en voordelig verwarmen Introductie eco2heat Duurzaam verwarmen op basis van natuurlijke straling Wie is Eco2heat? Eco2heat kiest voor duurzame, groene warmte. Aangezien ongeveer 30% van het wereld energie verbruik verwarming

Nadere informatie

Product naam: MM04062

Product naam: MM04062 Product naam: MM04062 Specificaties MM04062: Levensduur: 15000u Lengte: 87 mm Wattage: 3.50W Diameter: 50 mm Kleur: 2800K (warmwit) Spanning: 230 V Lumen: 250 lu Beschermingsklasse: IP20 Cd: 120 cd Te

Nadere informatie

Product naam: MM04135

Product naam: MM04135 Product naam: MM04135 Specificaties MM04135: Levensduur: 15000u Wattage: 7.50W Kleur: 2800K (warmwit) Lumen: 600 lu Cd: 230 cd RA: 80 Bundelbreedte: 90 graden Lamp soort: R63 Lampvoet: E27 Lengte: 103

Nadere informatie

de Zorg & Techniek combinatie

de Zorg & Techniek combinatie de Zorg & Techniek combinatie Door Zorg met Techniek te combineren, wordt de zorgsector aantrekkelijker voor jongens en mannen. Een manier waarop dit gedaan zou kunnen worden is het creëren van nieuwe

Nadere informatie

Product naam: MM07469

Product naam: MM07469 Product naam: MM07469 Specificaties MM07469: Groep LED Lumen 90 grdn cone 420 lm Levensduur L90 25.000u Lumen/Watt 83.00 lm/watt Wattage 7W Soort Reflector PAR16/20 Spanning 230V RA 95 Lichtkleur Straalhoek

Nadere informatie

Product naam: MM02273

Product naam: MM02273 Product naam: MM02273 Specificaties MM02273: Levensduur: 30000u Lengte: 93 mm Wattage: 15W Diameter: 111 mm Kleur: 4000K (koelwit) Gewicht: 244 gr Cd: 1440 cd Spanning: 230 V RA: 93 Beschermingsklasse:

Nadere informatie

Product naam: MM07362

Product naam: MM07362 Product naam: MM07362 Specificaties MM07362: Groep LED Lumen/Watt 90.00 lm/watt Levensduur 25.000u Soort R7s Wattage 9W RA 80 Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800K (warmwit) Lengte 118mm

Nadere informatie

9 M 5 ore than to 275

9 M 5 ore than to 275 5 More than to 275 275 95 to schiphol rijk am en de boeing avenue Inspirerend zaken doen Boeing Avenue 275 In de uitdagende werkomgeving van het parkachtige Schiphol-Rijk ligt het moderne en multifunctionele

Nadere informatie

Product naam: MM01921

Product naam: MM01921 Product naam: MM01921 Specificaties MM01921: Levensduur: 25000u Lengte: 76 mm Wattage: 7W Diameter: 50 mm Kleur: 2800K Spanning: 230 V Cd: 600 cd Beschermingsklasse: IP20 RA: 85 Te vervangen lamp: Bundelbreedte:

Nadere informatie

Product naam: MM04319

Product naam: MM04319 Product naam: MM04319 Specificaties MM04319: Levensduur L90: 25000u Wattage: 16.50W Kleur: 2800K (warmwit) Lumen: 1550 lm RA: 80 Bundelbreedte: 330 graden Power factor: 0.70 > Bedrijfstemperatuur: -30

Nadere informatie

Product naam: MM03285

Product naam: MM03285 Product naam: MM03285 Specificaties MM03285: Groep LED Levensduur L90 25.000u Wattage 8W Spanning 12V Lichtkleur 2800 Warmwit Lampsoort MR16 Fitting GU5.3 Dimbaar JA, 12V AC transformator /driver 10-100%

Nadere informatie

Product naam: MM04324

Product naam: MM04324 Product naam: MM04324 Specificaties MM04324: Groep LED Lumen 90 grdn cone 250 lm Levensduur L90 15.000u Lumen/Watt 58.30 lm/watt Wattage 6W Soort Reflector PAR16/20 Spanning 230V RA 80 Lichtkleur 2800K

Nadere informatie

Product naam: MM04039

Product naam: MM04039 Product naam: MM04039 Specificaties MM04039: Levensduur L90: 35000u Diameter: 111 mm Wattage: 11.00W Spanning: 12 V Kleur: 2800K (warmwit) Te vervangen lamp: Lumen: 550 lm Cd: 15000 cd RA: 80 Bundelbreedte:

Nadere informatie

Product naam: MM05125

Product naam: MM05125 Product naam: MM05125 Specificaties MM05125: Groep Armatuur Lumen/Watt 81.00 lm/watt Levensduur 50.000u Soort CARDO MODENA CARLO Wattage * 25W RA 82 Spanning * 220-240V Straalhoek 25 graden Lichtkleur

Nadere informatie

Product naam: MM05124

Product naam: MM05124 Product naam: MM05124 Specificaties MM05124: Groep Armatuur Soort TECOH RDx Levensduur L90 25.000u Straalhoek 25 graden Wattage * 27W Beschermingsgraad IP20 Spanning * 230V Adapter 3 Fase Euro track Lichtkleur

Nadere informatie

Product naam: MM08254

Product naam: MM08254 Product naam: MM08254 Specificaties MM08254: Groep LED Lumen 90 grdn cone 850 lm Levensduur L90 40.000u Lumen/Watt 70.80 lm/watt Wattage 13W Soort Reflector AR111 Spanning 12V RA 82 Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Product naam: MM03243

Product naam: MM03243 Product naam: MM03243 Specificaties MM03243: Groep LED Soort Reflector MR11/16 Levensduur L90 30.000u RA 85 Wattage 10W Straalhoek 24 graden Spanning 20V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 5500K (Brilliant

Nadere informatie

Product naam: MM06802

Product naam: MM06802 Product naam: MM06802 Specificaties MM06802: Groep LED Lumen 90 grdn cone 750 lm Levensduur L90 30.000u Soort Reflector AR111 Wattage 10,5W RA 82 Spanning 230V Straalhoek 24 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Product naam: MM03939

Product naam: MM03939 Product naam: MM03939 Specificaties MM03939: Levensduur L90: 25000u Wattage: 7.50W Kleur armatuur: Wit Power factor: 0.90 > Bedrijfstemperatuur: -30 tot + 40 graden Aantal lampen: 1 Lamp soort: LED Geintegreerd

Nadere informatie

Product naam: MM05318

Product naam: MM05318 Product naam: MM05318 Specificaties MM05318: Levensduur: 35000u Diameter: 111 mm Wattage: 12.00W Spanning: 12 V Kleur: 2800K (warmwit) Te vervangen lamp: Lumen: 850 lu Cd: 5000 cd RA: 82 Bundelbreedte:

Nadere informatie

wij horen graag van u,

wij horen graag van u, Van: Dick Scholten [mailto:info@e-solarlight.com] Verzonden: vrijdag 15 september 2017 15:54 Aan: Griffie Onderwerp: Unieke innovatieve Solar Solar hybride buitenverlichting Geachte commissie Duurzaam

Nadere informatie

Voel je goed en leer beter met SchoolVision

Voel je goed en leer beter met SchoolVision Voel je goed en leer beter met SchoolVision Hoe kan uw kind daarvan profiteren? Als uw kind op school is, speelt de leeromgeving een belangrijke rol voor zijn of haar welzijn en leercapaciteiten. Uw kind

Nadere informatie

Product naam: MM04319

Product naam: MM04319 Product naam: MM04319 Specificaties MM04319: Groep LED Lumen/Watt 93.90 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 16,5W RA 80 Spanning 230V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

LIEVER GEEN ELEKTROSTRESS. Elektro

LIEVER GEEN ELEKTROSTRESS. Elektro PIPES FOR LIFE HALOVOLT EMC LIEVER GEEN ELEKTROSTRESS Elektro PIPES FOR LIFE Minimale straling in huis en bedrijf met de Halovolt LF EMC buis van Pipelife Steeds meer mensen kiezen bewust voor een gezonde

Nadere informatie

In deze opdracht doen de leerlingen op twee of drie plekken in de Duurzaamheidsfabriek metingen naar geluid en licht.

In deze opdracht doen de leerlingen op twee of drie plekken in de Duurzaamheidsfabriek metingen naar geluid en licht. HANDLEIDING VOOR DE BEGELEIDERS Meten is weten! In deze opdracht doen de leerlingen op twee of drie plekken in de Duurzaamheidsfabriek metingen naar geluid en licht. Bij elke meter hoort een handleiding

Nadere informatie

h e a l t h & w e l l n e s s

h e a l t h & w e l l n e s s health & wellness Gezond leven lentekriebels en GENIETEN! Houdt u ook zo van de lentekriebels die de eerste zonnestralen u geven? Van dat heerlijke voorjaarsgevoel waarbij u uw deuren weer opengooit en

Nadere informatie

Product naam: MM03973

Product naam: MM03973 Product naam: MM097 Specificaties MM097: Levensduur: 5000u Lengte: 57 mm Wattage: 7.00W Diameter: 50 mm Kleur: 800K Spanning: 0 V Lumen: 500 lu Beschermingsklasse: IP0 Cd: 650 cd Te vervangen lamp: RA:

Nadere informatie

ELEKTRISCHE DAKRAMEN & LICHTKOEPELS GGL/GGU INTEGRA. GGL/GGU Solar CVP

ELEKTRISCHE DAKRAMEN & LICHTKOEPELS GGL/GGU INTEGRA. GGL/GGU Solar CVP ELEKTRISCHE DAKRAMEN & LICHTKOEPELS Elektrische dakramen en lichtkoepels zijn ideaal voor een gezond binnenklimaat en extra comfort in uw woning. Ze zijn verkrijgbaar in een onderhoudsvriendelijke blank

Nadere informatie

Waarom Waarom zou u de lamp zou u de lamp aandoen aandoen als het met als het met Solatube kan? Solatube kan?

Waarom Waarom zou u de lamp zou u de lamp aandoen aandoen als het met als het met Solatube kan? Solatube kan? Verrassend daglicht consument U-waarde.3 W/m K HR++ Waarom Waarom zou u de lamp zou u de lamp aandoen aandoen als het met als het met Solatube kan? Solatube kan? Kijk, het is licht Licht is prettig. Daglicht

Nadere informatie

Het voor de gepatenteerde SOLYNDRA Solar module gebruikte materiaal bestaat uit koper-indium-galium-diselenide (CIGS).

Het voor de gepatenteerde SOLYNDRA Solar module gebruikte materiaal bestaat uit koper-indium-galium-diselenide (CIGS). quas lar Een uiterst betrouwbaar systeem De SOLYNDRA Solar module bestaat uit twee coaxiale cilinders. De binnenste cilinder wordt ommanteld door de CIGS-zonnecel die op haar beurt beschermd wordt door

Nadere informatie

LICHT VAN NOBLE LIGHT

LICHT VAN NOBLE LIGHT Noble Light..... the best for your sight! Elektromagnetische straling nm 10 13 ZWEEDSE MIJL FM KM 10 11 MW KW METER 10 9 VHF TV 10 7 RADAR INFRAROODSTRALING 10 5 ZICHTBAAR LICHT 10 3 UV-STRALING DE ZON

Nadere informatie

Product naam: MM02648

Product naam: MM02648 Product naam: MM02648 Specificaties MM02648: Levensduur L90: 40000u Wattage: 15.00W Kleur armatuur: Aluminium Aantal lampen: 1 (niet inbegrepen) Lamp soort: AR111 Lampvoet: GU10 Lengte: Diameter: Gewicht:

Nadere informatie

Zie kleuren op een natuurlijke manier

Zie kleuren op een natuurlijke manier Lighting Zie kleuren op een natuurlijke manier Deze TL-D-lamp maakt kleuren op een natuurlijke manier rijk, diep en sterk. Dus zeer geschikt voor toepassingen die een hoog niveau van kleurherkenning vereisen:

Nadere informatie

Elektrische en magnetische velden

Elektrische en magnetische velden Elektrische en magnetische velden 10 veelgestelde vragen EnergieNed Elektrische en magnetische velden 10 veelgestelde vragen EnergieNed januari 2003 2 Inleiding Elektriciteit is nauwelijks meer weg te

Nadere informatie

Product naam: MM04812

Product naam: MM04812 Product naam: MM04812 Specificaties MM04812: Levensduur: 25000u Diameter: 80 mm Wattage: 8.00W Spanning: 230 V Kleur armatuur: Wit Inbouwmaat: 68 mm Bundelbreedte: 36 graden Beschermingsklasse: IP23 Power

Nadere informatie

Product naam: MM07362

Product naam: MM07362 Product naam: MM07362 Specificaties MM07362: Groep LED Lumen/Watt 90.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort R7s Wattage 9W RA 80 Spanning 230V Beschermingsgraad IP20 Lichtkleur 2800K (warmwit) Lengte

Nadere informatie

Product naam: MM02272

Product naam: MM02272 Product naam: MM02272 Specificaties MM02272: Levensduur: 30000u Lengte: 93 mm Wattage: 15W Diameter: 111 mm Kleur: 2800K Gewicht: 244 gr Cd: 1440 cd Spanning: 230 V Bundelbreedte: 45 graden Beschermingsklasse:

Nadere informatie

Product naam: MM02303

Product naam: MM02303 Product naam: MM02303 Specificaties MM02303: Levensduur: 25000u Lengte: 95 mm Wattage: 8W Diameter: 65 mm Kleur: 2800K Gewicht: 143 gr Cd: 1600 cd Spanning: 230 V RA: 82 Beschermingsklasse: IP20 Bundelbreedte:

Nadere informatie

Zie kleuren op een natuurlijke manier

Zie kleuren op een natuurlijke manier Lighting Zie kleuren op een natuurlijke manier Deze TL-D-lamp maakt kleuren op een natuurlijke manier rijk, diep en sterk. Dus zeer geschikt voor toepassingen die een hoog niveau van kleurherkenning vereisen:

Nadere informatie

Product naam: MM08117

Product naam: MM08117 Product naam: MM08117 Specificaties MM08117: Groep LED Lumen/Watt 81.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 10W RA 80 Spanning 230V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K (warmwit)

Nadere informatie

Product naam: MM07010

Product naam: MM07010 Product naam: MM07010 Specificaties MM07010: Groep LED Lumen 90 grdn cone 345 lm Levensduur L90 25.000u Lumen/Watt 98.00 lm/watt Wattage 5,5W Soort Reflector PAR16/20 Spanning 230V RA 82 Lichtkleur 2800K

Nadere informatie

6.1 Voortplanting en weerkaatsing van licht

6.1 Voortplanting en weerkaatsing van licht Uitwerkingen opgaven hoofdstuk 6 6.1 Voortplanting en weerkaatsing van licht Opgave 1 Opgave 2 Bij diffuse terugkaatsing wordt opvallend licht in alle mogelijke richtingen teruggekaatst, zelfs als de opvallende

Nadere informatie

Product naam: MM07469

Product naam: MM07469 Product naam: MM07469 Specificaties MM07469: Levensduur L90: Lengte: 57 mm Wattage: 7.00W 50 mm 230 V Lumen: 580 lm Beschermingsgraad: IP20 Cd: 1650 cd Te vervangen lamp: Lumen 90 grdn code: 420 lm RA:

Nadere informatie

Product naam: MM06108

Product naam: MM06108 Product naam: MM06108 Specificaties MM06108: Groep LED Lumen/Watt 83.00 lm/watt Levensduur 15.000u Soort Wattage 1,2W RA 80 Spanning 12V Licht rondom 360 graden Lichtkleur 2800K (warmwit) Beschermingsgraad

Nadere informatie

Toekomstbestendige flexibele verlichting op zijn best

Toekomstbestendige flexibele verlichting op zijn best Toekomstbestendige flexibele verlichting op zijn best Aura CompoLED Long Life accentueert kleuren, versheid en visuele aantrekkingskracht Unieke led-lichtbron met focus op flexibiliteit en modulariteit

Nadere informatie

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt Il sole come partner Concept Ecovision schermature solari Colt Concept Ecovision Verantwoord ondernemen, zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en gebruik maken Energie besparen: een visie Energie

Nadere informatie

lightwaynederland.nl

lightwaynederland.nl Passief Bouwen en daglichttoetreding, dilemma? Een kwestie van balans. Nadeel conventionele vormen daglichttoetreding (ramen, lichtstraten en koepels) is ongewenst warmteverlies. Of ongewenste warmtewinst

Nadere informatie

rolgordijnen rolgordijnen by

rolgordijnen rolgordijnen by rolgordijnen rolgordijnen by Daglicht is essentieel om je prettig te voelen in je eigen woon- en werkomgeving. Vooral het contact met de buitenwereld is een belangrijke factor. Echter, zeer regelmatig

Nadere informatie

NIVEAU 2: OBSERVATIE

NIVEAU 2: OBSERVATIE SOBANE methode: Verlichting NIVEAU 2: OBSERVATIE INLEIDING Expertise PREVENTION Doelstellingen Bestuderen van de situatie in het algemeen en op de werkvloer, voor wat betreft: de arbeidsomstandigheden

Nadere informatie

7 STAPPEN VOOR ENERGIEBESPARING IN EEN TANGRAMHUIS:

7 STAPPEN VOOR ENERGIEBESPARING IN EEN TANGRAMHUIS: TANGRAMHUIS 7 STAPPEN VOOR ENERGIEBESPARING IN EEN TANGRAMHUIS: 1 - ZON - Maak gebruik van de zon, de enige kostenloze energieleverancier! Onze woningen worden naar de zon georiënteerd, dat wil zeggen

Nadere informatie

Product naam: MM06337

Product naam: MM06337 Product naam: MM06337 Specificaties MM06337: Groep LED Lumen/Watt 71.00 lm/watt Levensduur 15.000u Soort Candle Wattage 3,5W RA 80 Spanning 230V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K (warmwit) Beschermingsgraad

Nadere informatie