Onderwijs voor volwassenen. Avondopleidingen MAVO21+ HAVO VWO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwijs voor volwassenen. Avondopleidingen MAVO21+ HAVO VWO"

Transcriptie

1 Onderwijs voor volwassenen Avondopleidingen MAVO21+ HAVO VWO studiegids

2 1. Algemene gegevens: Organisatie VAVO Rijnmond College avondopleidingen: Het VAVO Rijnmond College is een samenwerkingsverband tussen Albeda College en het Zadkine. Schematische overzicht organisatie avondopleidingen: functie Dhr.J. Franken Mw.L.van der Helm Mw.S.Hijmering Mw.W.Voordijk Dhr.J.Nijenhuis Mw.G.van Heck Dhr.C.van Bavel Mw.S.Mohansingh directie, rector directie, conrector examenbureau havo examenbureau vwo teamleider leerlingen- en studiebegeleidster /coördinator pws coördinator donderdagavond schoolmaatschappelijk werk decaan op afspraak via leerlingbegeleiding / coördinator teamleider vertrouwenspersoon s.hijmering@albeda.nl w.voordijk@zadkine.nl j.nijenhuis@zadkine.nl kamer 6.06 g.vanheck@zadkine.nl kamer.6.06 c.vanbavel@zadkine.nl kamer 6.06 s.mohansingh@albeda.nl kamer 5.05 kamer 5.12 vertrouwenspersoon@albeda.nl Iedere avond is er een coördinator aanwezig om vragen te behandelen over roosters, examens, wijzigingen door te voeren en andere organisatorische zaken. De coördinatie van de avondopleidingen is te vinden in kamer maandagavond: mw.g.van Heck en dhr.j.nijenhuis dinsdagavond: mw.g.van Heck en dhr.j.nijenhuis woensdagavond: mw.g.van Heck (wisselend) en dhr.j.nijenhuis donderdagavond: dhr.c.van Bavel en dhr.j.nijenhuis (incidenteel) Met de leerling- en studiebegeleidster kan je overleggen over mogelijke knelpunten in je studie. Via de studiebegeleidster kun je ook gebruik van schoolmaatschappelijk werk. Zij is ook coördinator van de profielwerkstukken en zorgt voor aanwezigheidscontrole.

3 Examenbureau Administratie over alle voortgangstoetsen, pta-toetsen en schoolexamens wordt gevoerd door het Examenbureau. LET OP: Gezakte cursisten moeten hun definitieve cijferlijst voorzien van stempel en handtekening van het examenbureau van je vorige school uiterlijk tonen vóór 1 oktober Wij maken hiervan een kopie zodat er aan het eind van het jaar een volledig diploma voor je kan worden uitgeschreven. Studiekosten: Als je op 31 juli jaar bent en geen uitbesteding hebt van je vorige school, moet je voor het schooljaar ,-lesgeld betalen aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. Voor dit lesgeld ontvangt iedere leerling (ouder/ verzorger) een acceptgiro van het ministerie. Deeltijdcursisten betalen maar een gedeelte. Dit dient op school betaald te worden bij inschrijving. De 16 en 17 jarigen hoeven geen lesgeld te betalen. Op de administratie is een infoblad te verkrijgen over tegemoetkoming studiekosten enz. 2. WEBSITE: Op onze website kun je de volgende informatie vinden: - PTA Via de link downloads te raadplegen. Hier vind je de PTA s voor HAVO5 en VWO. Vervolgens vind je hier per vak de stofomschrijving van ieder schoolexamen, het aantal schoolexamens, wegingsfactoren van de schoolexamens, toetsduur etc.. - Examenreglement Via de link examenreglement te raadplegen. Hier vind je alle regels m.b.t. examen. Denk hierbij onder meer;. dat herkansen van schoolexamens alleen mogelijk is bij minimaal 70% aanwezigheid.. dat in geval van afwezigheid bij een schoolexamen bij vak x de herkansing van vak x daarbij vervalt.. dat in geval van het niet afleggen van twee schoolexamens in vak x het schoolexamen niet is afgesloten en deelname aan het centraal examen voor het vak x niet meer mogelijk is De kandidaat die eindexamen havo of vwo (in de huidige of Vernieuwde Tweede Fase) heeft afgelegd, is geslaagd indien¹ a. het gemiddelde van al zijn centraal examencijfers 5,5 of hoger is b. de landelijke rekentoets (niveau 3F)is afgelegd (minimaal 5) c. bij de eindcijfers in het rijtje Nederlands, Engels en

4 wiskunde maar ten hoogste één 5 voorkomt (dus één 5 en verder 6 of hoger of alle drie 6 of hoger)² d. voor al zijn vakken (inclusief het combinatiecijfer) waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 6 of hoger heeft behaald, of e. voor één van zijn vakken (inclusief het combinatiecijfer) waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 5 en voor de overige vakken waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 6 of hoger heeft behaald, of f. voor één van zijn vakken (inclusief het combinatiecijfer) waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 4 heeft behaald dan wel voor twee van de vakken waarvoor een eindcijfer is vastgesteld als eindcijfer een 5 of voor één van deze vakken als eindcijfer een 4 en voor één van de vakken een 5 heeft behaald waarbij het gemiddelde van de behaalde cijfers tenminste 6,0 is. ¹ afwijkende bepaling Tweede fase Oude regeling (zie verder examenreglement). ² afwijkende bepaling overgangsregeling kernvakkenregeling. Indien Nederlands, Engels of wiskunde behaald is voor 1 augustus 2012,dan is de kernvakkenregeling niet van toepassing (zie verder examenreglement. - Jaarprogramma: Hier vind je een overzicht van belangrijke data van toetsweken, kijk- en luistertoetsen, exameninstructie, centraal examen en vakantieperioden. - Toetsrooster: Enkelen weken voor de toetsperioden worden de toetsroosters op de website, n@tschool en het mededelingenbord op de vijfde verdieping geplaatst. ook ontvangen jullie een no-reply mail. - Persoonlijk rooster: Inloggen op de website via cursisten en rooster met je volgnummer (het nummer dat in de bevestigingsmail van je aanmelding staat) en bsn-nummer - Absentiemelding Idem; inloggen met je volgnummer (het nummer dat in de bevestigingsmail van je aanmelding staat) en bsn-nummer. Je vermeld de reden van absentie. Bij ongeoorloofd verzuim nemen verzuimmedewerkers contact met je op. Na tijdige waarschuwing en gesprekken met leerlingbegeleiding wordt afwezigheid gemeld bij verzuimloket van DUO en vervolgens opgeroepen door leerplicht dan wel jongerenloket. Dat kan financiële gevolgen hebben. - Elektronische leeromgeving n@tschool: Via een toegezonden brief staat een inlognaam (leerling-nummer, dit is niet het volgnummer!) en het eenmalige wachtwoord.

5 Indien je nog geen brief hebt ontvangen, kun je naar het OLC gaan voor verdere instructie). Klik op de link en vervolgens inloggen met je leerling-nummer en het eenmalig wachtwoord (na eerste bezoek te wijzigen in een persoonlijk wachtwoord) / klik verder op mijn projecten / klik VAVO vak (bijv. Duits) /klik werkruimte en je bent gearriveerd bij het gedeelte waar de vakdocent informatie / opdrachten / oefentoetsen etc. plaatst. Je kunt deze bovenstaande stappen ook uitvoeren via de volgende site - Profielwerkstuk (PWS): Via de link downloads kun je het draaiboek PWS raadplegen. Hierin vind je de eisen waaraan het PWS moet voldoen en de inleverdata voor de verschillende stappen van je PWS. - Eduarte: Via een link naar het programma Eduarte voor het online inzien van schoolexamencijfers. 3. Gebouw: - Deelnemerspas: Toegang tot het gebouw is mogelijk door het verplicht tonen van je deelnemerspas. Na inschrijving ontvang je daarover een brief waarna je de deelnemerspas digitaal kan aanvragen. Indien je geen brief hebt ontvangen (vanwege latere inschrijving), kun je naar het OLC gaan voor verdere instructie. - Leslokalen: De lessen van de avondopleidingen vinden plaats op de vijfde en zesde verdieping en in enkele gevallen op de derde of vierde verdieping. - Mededelingenbord: Op de vijfde verdieping bevindt zich het mededelingenbord avondopleidingen. Hierop staat informatie algemene mededelingen zoals toetsroosters. - Administratie: De administratie zit op de begane grond, K.006. De openingstijden zijn dagelijks van 8:30 15:00 u. en 17:00 19:00 u. Geef bij wijziging van adres, telefoonnummer of adres deze gegevens zo spoedig mogelijk door aan de administratie. Tot de herfstvakantie is de administratie geopend tot 21:00 u.

6 - OLC Het OLC bevindt zich op de tweede verdieping. Het OLC is open tot 21:30 u. Er zijn mogelijkheden tegen betaling te kopiëren. - Kantine De kantine bevindt zich op de eerste verdieping. De kantine is overdag open tot 21:00 u. - Parkeren: Aan de Mathenesserlaan is het betaald parkeren tot u. met zeer regelmatige controles. In de zijstraten bijv. Heemraadssingel is het gratis parkeren na u. Fietsen kun je plaatsen in de fietsenstalling aan de achterkant van het gebouw. - Nooduitgang /ontruimingsoefeningen: Enkele keren per jaar worden er op verschillende momenten ontruimingsoefeningen gehouden. Dit gebeurt op verzoek van de brandweer. Wij verzoeken je dringend mee te werken aan deze oefeningen. Ze worden gehouden voor je eigen veiligheid en die van alle anderen in het gebouw. Je moet de school verlaten via de trappenhuizen links en rechts van het gebouw. De liften werken dan niet meer. Buiten verzamel je je met de groep bij je docent op het gazon tegenover de school (Heemraadssingel). Als het sein veilig is gegeven, gaan eerst de docenten en daarna de leerlingen weer naar binnen. - Algemene regels VAVO Rijnmond College: Binnen het Vavo Rijnmond College wordt van je verwacht dat je mede vormgeeft aan een omgeving waarin iedereen zich prettig voelt en goed in staat is om te leren. 1. Iedereen is verplicht de ander in zijn/haar waarde te laten, ongeacht ras, religie, sekse, leeftijd, uiterlijk etc. Overtreden van deze regel wordt niet getolereerd. 2. Er wordt van iedere gebruiker van deze school verwacht dat hij of zij zich zo gedraagt dat hij/zij een ander geen schade toebrengt en geen overlast veroorzaakt. 3. De lokalen dienen schoon achtergelaten te worden. 4. Eten en drinken zijn alleen toegestaan in de kantine tijdens de pauzes. 5. Je moet altijd de benodigde boeken, schriften, pennen etc. bij je hebben. Zo niet dan kan de docent je vragen de les te verlaten. 6. Als een docent je vraagt om de les te verlaten, om welke reden dan ook, dan doe je dat zonder commentaar, ook al ben je het er niet mee eens. Meld je bij de leerlingenbegeleidster, coördinator of teamleider (kamer 6.06).

7 7. Instructies van het personeel (docenten, administratie, conciërges, toezichthouders en beveiligingspersoneel) moeten worden opgevolgd. 4. Overzicht docenten avondopleidingen mavo21+/havo/vwo: DOCENT VAK ADRES Dhr. C.van Bavel Duits Dhr. A.de Bruyn Natuurkunde Mw.A.van Dalen Geschiedenis Dhr. E.Davids Spaans Mw.Driessen Geschiedenis Mw. L.Eggink Filosofie Dhr. R.van Gelderop Frans en Spaans Dhr. A.van der Giessen Aardrijkskunde Dhr. A. t Hart Nederlands w.thart@zadkine.nl Mw. G.van Heck Economie g.vanheck@zadkine.nl Mw.Hendrijks Maatschappijleer2 m.hendriks@zadkine.nl Dhr.Ikink Engels h.ikink@zadkine.nl Dhr. T.Jacobs Informatica en Wiskunde A, B en C t.jacobs@zadkine.nl Mw. D.Kaho Rekenen d.kaho@albeda.nl Dhr. J.van de Kamp Engels j.vandekamp@zadkine.nl Dhr. F.Keyzer Wiskunde B f.keyzer@zadkine.nl Dhr. H.de Koning Scheikunde j.h.dekoning@zadkine.nl Dhr. F.Lodder Nederlands f.lodder@albeda.nl Mw. M.Molgo Fuste Spaans m.molgofuste@zadkine.nl Dhr.E.Mone Aardrijkskunde e.mone@zadkine.nl Mevr. M.Nauta ANW, Biologie, Rekenen en Wiskunde A m.nauta@zadkine.nl Dhr. J.Nijenhuis Maatschappijwetenschappen en Maatschappijleer j.nijenhuis@zadkine.nl Dhr.Y.Rais Natuurkunde y.rais@zadkine.nl

8 Mw.B. Sharma Wiskunde A b.sharma@albeda.nl Dhr. T.Struyk Economie / M & O t.struyk@zadkine.nl Mw. A. van der Sluys Nederlands a.vandersluys@albeda.nl Dhr. P.Vleugel Geschiedenis en Maatschappijwetenschappen p.vleugel@albeda.nl

9 de lessen van de avondopleidingen starten maandag 14 september 2015 de lessen rekenen starten 21 september 2015 SUCCES MET DE OPLEIDING!

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Beste examenleerling,

Beste examenleerling, Beste examenleerling, In dit document vind je een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling. Let op: via je teamleider krijg

Nadere informatie

Beste examenleerling,

Beste examenleerling, Beste examenleerling, In dit document vind je een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling. Let op: via je teamleider krijg

Nadere informatie

Examenreglement aanvullingen 5H

Examenreglement aanvullingen 5H Examenreglement aanvullingen 5H HAVO bovenbouw Cohort 2016-2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Kalender voor belangrijke onderdelen van het examendossier... 4 Data Centraal Examen Havo 2018... 5 Aanvullingen/wijzigingen

Nadere informatie

exameninformatie voor ouders

exameninformatie voor ouders exameninformatie voor ouders Geachte ouders, In dit document vindt u een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling en informatie

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018/2019. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak*

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018/2019. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* Examendossier Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018/2019 Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* * Onderdeel 2 van dit PTA wordt per 1 oktober apart gepubliceerd op de

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

Voor wereldburgers en wetenschappers Ouderavond leerjaar 6 10 oktober 2017

Voor wereldburgers en wetenschappers Ouderavond leerjaar 6 10 oktober 2017 Voor wereldburgers en wetenschappers Ouderavond leerjaar 6 10 oktober 2017 Agenda Eindexamen Studiekeuze en loopbaanbegeleiding Vragen en opmerkingen Gymnasium 6 De examenperiode: SE en CE 1. Schoolexamens

Nadere informatie

PTA. Dit geldt ook voor het eindexamenreglement.

PTA. Dit geldt ook voor het eindexamenreglement. PTA Het programma van toetsing en afsluiting (PTA) kunt u vinden op het ouderportaal in het voorexamenjaar zijn er voor verschillende vakken al schoolexamens afgenomen. Dit geldt ook voor het eindexamenreglement.

Nadere informatie

AVONDOPLEIDINGEN HAVO VWO. studiegids 2013-2014

AVONDOPLEIDINGEN HAVO VWO. studiegids 2013-2014 Onderwijs voor volwassenen AVONDOPLEIDINGEN HAVO VWO studiegids 2013-2014 Schooladres: Mathenesserlaan 321 3021 HL Rotterdam tel. 010 221 41 04 fax 010 221 41 22 Teamleider dag- en avondopleiding dhr.

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Informatieavond 5 havo

Informatieavond 5 havo Informatieavond 5 havo dinsdag 8 september 2015 Van harte welkom Programma 20.15 20.25 20.35 20.45 Algemene Informatie Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking met de

Nadere informatie

Slagen en zakken. in de bovenbouw VWO CS VINCENT VAN GOGH

Slagen en zakken. in de bovenbouw VWO CS VINCENT VAN GOGH Slagen en zakken in de bovenbouw VWO CS VINCENT VAN GOGH Schooljaar 2018-2019 SLAGEN EN ZAKKEN IN DE TWEEDE FASE, VWO Deze brochure geeft antwoord op een aantal veelgestelde vragen rond slagen en zakken.

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2018-2019 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

Studiewijzer. Klas10h4

Studiewijzer. Klas10h4 Studiewijzer Klas10h4 2016/2017 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 10 havo 4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Informatieavond V6. 2 Oktober 2018

Informatieavond V6. 2 Oktober 2018 Informatieavond V6 2 Oktober 2018 Wie is wie? Directeur Lariks Teamleider VWO 4-6 Coördinator VWO 4-6 Decaan : dhr. Van Wageningen : mevr. Meulenkamp : dhr. Brunsting : mevr. Beijert Het eindexamen Inhoud

Nadere informatie

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM Ouderavond 5 Havo en 6 Vwo WELKOM HET LAATSTE JAAR * EXAMENS - nu gaat het erom, studie op no.1? - ondersteuning via vakdocent - spanning, soms stress * VERVOLGOPLEIDING - (goed) kiezen en actie - kans

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM Ouderavond 5 Havo en 6 Vwo WELKOM HET LAATSTE JAAR * EXAMENS - nu gaat het erom, studie op no.1? - ondersteuning via vakdocent - spanning, soms stress * VERVOLGOPLEIDING - (goed) kiezen en actie - kans

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL HAVO - VWO

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL HAVO - VWO ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL - cursus 2014-2015 1 Algemeen deel van het PTA TL// Op de TL, het en het bestaat het totale onderwijspakket uit de volgende vaste onderdelen:

Nadere informatie

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM Ouderavond 5 Havo en 6 Vwo WELKOM COMMUNICATIE Leerlingmentor Decanen Kerngroepleiders, examensecretaris Havo: dhr. Goossens Vwo: dhr. Geboers HET LAATSTE JAAR * EXAMENS - nu gaat het erom, studie op no.1

Nadere informatie

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom!

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom! Contactavond examenklassen 2015-2016 Hartelijk welkom! Even voorstellen: Mentoren havo 5: Dhr. Bosman (scheikunde) Dhr. Rhebergen (maatschappijleer en bovenbouw counselor) Dhr. Rijnders (aardrijkskunde)

Nadere informatie

INFORMATIEMIDDAG DOORSTROOM 5 HAVO 5 VWO

INFORMATIEMIDDAG DOORSTROOM 5 HAVO 5 VWO INFORMATIEMIDDAG DOORSTROOM 5 HAVO 5 VWO Maandag 19 maart 2018 Voorstellen / programma Informatie teamleider 3/4/5/6 vwo Informatie decaan Informatie over internationalisering / IB Mw. Hormann Mw. Derksen

Nadere informatie

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Dhr J. Albers, afdelingsleider vwo (3-6) en examensecretaris Mw A. Hupkens, afdelingsleider havo (3-5) Mw W. Terpstra, decaan havo Mentoren + Lokaalverdeling

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Hoorn, juni 2012 Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Voor wie is het tweede tijdvak bestemd? Het

Nadere informatie

VAVO COLLEGE HAVO/VWO. VAVO College is onderdeel van

VAVO COLLEGE HAVO/VWO. VAVO College is onderdeel van VAVO COLLEGE HAVO/VWO VAVO College is onderdeel van 2 Alsnog je HAVO- of VWO-diploma halen? Bij het VAVO College Helmond kan dat! Ook kun je certificaten op HAVOof VWO-niveau behalen. Die certificaten

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo-4

Studiewijzer. 11havo-4 Studiewijzer 11havo-4 2018/2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11 havo4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2015/2016 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Informatieavond HAVO 4. Welkom

Informatieavond HAVO 4. Welkom Informatieavond HAVO 4 Welkom Informatieavond 4 havo Programma informatieavond Ons motto Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 4 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische

Nadere informatie

Welkom Leerlingen wordt verzocht naast hun ouders te gaan zitten

Welkom Leerlingen wordt verzocht naast hun ouders te gaan zitten Welkom Leerlingen wordt verzocht naast hun ouders te gaan zitten www.wolfert.nl/lyceum Programma Programma ouderavond 6VWO Welkom, voorstellen mentoren en decaan VWO Het eindexamen: schoolexamen 50% PTA:

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2016-2017 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

Informatieavond V5. 16 oktober 2017

Informatieavond V5. 16 oktober 2017 Informatieavond V5 16 oktober 2017 Wie is wie? Sectorleider VWO 3-6 Sectorleider TTO Coördinator VWO 3-6 Decaan : mevr. Meulenkamp : dhr. Bijl : mevr. De Jong : mevr. Beijert Wie is wie? Mentoren : mevr.

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

Welkom Leerlingen wordt verzocht naast hun ouders te gaan zitten

Welkom Leerlingen wordt verzocht naast hun ouders te gaan zitten Welkom Leerlingen wordt verzocht naast hun ouders te gaan zitten www.wolfert.nl/lyceum Programma Programma ouderavond 5 HAVO Welkom, voorstellen mentoren en decaan HAVO Het eindexamen: schoolexamen 50%

Nadere informatie

Bij het Dulon vavo kun je terecht voor alle profielen: Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek.

Bij het Dulon vavo kun je terecht voor alle profielen: Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek. VWO Wil je een universitaire opleiding volgen en heb je nog geen vwo-diploma? Kun of wil je je schoolloopbaan niet meer vervolgen op een reguliere school voortgezet onderwijs en ben je minimaal 16 jaar?

Nadere informatie

Voor wereldburgers en wetenschappers. 11 oktober 2016

Voor wereldburgers en wetenschappers. 11 oktober 2016 Voor wereldburgers en wetenschappers 11 oktober 2016 Cygnus Gymnasium Ouderavond 6 e klas Agenda Studiekeuze (decaan) Eindexamen Mentoren vragen en opmerkingen Gymnasium 6 De examenperiode: SE en CE 1.

Nadere informatie

Welkom.

Welkom. Welkom www.wolfert.nl/lyceum Programma Programma ouderavond 5H/6V Welkom, voorstellen mentoren en decanen Het eindexamen SE: schoolexamen 50%, PTA: programma van toetsing en afsluiting CE: centraal examen

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h september

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h september INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h 2015-2016 11 september 2015 1 WELKOM F. van Damme, conrector bovenbouw havo Mw. Y. van Nuland, leerjaarcoördinator 5 havo B.Bogaers, decaan havo Mw. M. Molenschot, decaan

Nadere informatie

Informatieavond 5 havo. dinsdag 6 september 2016

Informatieavond 5 havo. dinsdag 6 september 2016 Informatieavond 5 havo dinsdag september 201 Van harte welkom Programma 20.15 20.25 20.35 20.45 Algemene Informatie Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking met de mentor

Nadere informatie

De coach ondersteunt de leerling bij De coach houdt de vinger aan de pols

De coach ondersteunt de leerling bij De coach houdt de vinger aan de pols havo/ vwo COACHES Dit schooljaar hebben de examenleerlingen een mentor. Elke leerling kan een coach krijgen. De coach ondersteunt de leerling bij : De planning, De keuze van een eventuele herkansing, Alle

Nadere informatie

VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur

VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur contactavond havo 5 2016-2017 programma informatie afdelingsleider havo: dhr. Florisse informatie leerling-coordinator havo BB: mw.

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 26 september 2016 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Voorbereiding, exameneisen en examenregels Wat is een goede voorbereiding voor een

Nadere informatie

Voorlichtingsavond VWO 6. 17 september 2014

Voorlichtingsavond VWO 6. 17 september 2014 Voorlichtingsavond VWO 6 17 september 2014 2 juli 2015 Team vwo-6 Conrector Onno Arts Decaan Marijke Godwaldt Examensecretaris Betty van der Winden Zorgteam Schoolmaatschappelijk werk Anne van der Hoeven

Nadere informatie

Slagen en zakken. in de 2 e fase vwo

Slagen en zakken. in de 2 e fase vwo Slagen en zakken in de 2 e fase vwo CS VINCENT VAN GOGH versie 2016-2017 SLAGEN EN ZAKKEN IN DE TWEEDE FASE, VWO Deze brochure geeft antwoord op een aantal veelgestelde vragen rond slagen en zakken. Wij

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Informatieavond Mavo 4

Informatieavond Mavo 4 Informatieavond Mavo 4 IVKO 2014-2015 Benno Breeuwer Teamleider bovenbouw Adjunct-directeur Mentoren Sabine, Ignace, Anneke Programma Examenjaar in het algemeen (Benno) Schoolexamens Examenreglement Rekenexamen

Nadere informatie

WWW.ROC-TERAA.NL AVO COLLEGE HAVO / VWO. VAVO College is onderdeel van

WWW.ROC-TERAA.NL AVO COLLEGE HAVO / VWO. VAVO College is onderdeel van WWW.ROC-TERAA.NL AVO COLLEGE HAVO / VWO VAVO College is onderdeel van 2 Alsnog je HAVO- of VWO-diploma halen? Bij het VAVO College Helmond kan dat! Ook kun je certificaten op HAVOof VWO-niveau behalen.

Nadere informatie

Ckv* Maat Lo. Gymnasium: Klassieke taal. Profieldeel. (vakken variëren per profiel) Vrije deel Gd(-et) Mo Fi In Bsm WisD

Ckv* Maat Lo. Gymnasium: Klassieke taal. Profieldeel. (vakken variëren per profiel) Vrije deel Gd(-et) Mo Fi In Bsm WisD Algemene informatie over de Tweede Fase Examendossier Je examen bestaat uit twee delen, het schoolexamen en het centraal examen. Het schoolexamen begint al vanaf de vierde klas. Het schoolexamen bestaat

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Gemengde en Theoretische leerweg

Nadere informatie

Overgangsregelingen Sint Vituscollege

Overgangsregelingen Sint Vituscollege Overgangsregelingen Sint Vituscollege 2018-2019 Inhoud Opmerkingen vooraf... 2 Overgangsnormen eerste klassen...... 4 Overgangsnormen tweede klassen... 5 Overgangsnormen derde klassen... 7 Overgangsnormen

Nadere informatie

INFORMATIEMIDDAG OVERSTAP 5 HAVO 5 VWO. Woensdag 8 maart 2017

INFORMATIEMIDDAG OVERSTAP 5 HAVO 5 VWO. Woensdag 8 maart 2017 INFORMATIEMIDDAG OVERSTAP 5 HAVO 5 VWO Woensdag 8 maart 2017 Even voorstellen Mw. Zandbergen teamleider 3/4/5/6 vwo Mw. Derksen decaan vwo Dhr. Wellen teamleider internationaal Indeling middag Informatie

Nadere informatie

Studiewijzer 10t 2018/2019

Studiewijzer 10t 2018/2019 Studiewijzer 10t 2018/2019 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt

Nadere informatie

Slagen en zakken. in de 2 e fase HAVO

Slagen en zakken. in de 2 e fase HAVO Slagen en zakken in de 2 e fase HAVO CS VINCENT VAN GOGH VERSIE 2015-2016 1 SLAGEN EN ZAKKEN IN DE TWEEDE FASE, HAVO Deze brochure geeft antwoord op een aantal veelgestelde vragen rond slagen en zakken.

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2016 Maandag 14 september 2015 Goede voorbereiding Hoe Wat Wanneer 1 Hoe doet Daphne Schippers het?! aandacht of afleiding! precies weten en veel oefenen! Topprestatie! SE examen

Nadere informatie

Centraal Examen 2019 VWO

Centraal Examen 2019 VWO Centraal Examen 2019 VWO Rooster Tijdvak 1: Dag Tijd Vak Donderdag 9 mei 09:00-12:00 Grieks 13:30-16:30 Scheikunde Vrijdag 10 mei 13:30-16:30 Nederlands Maandag 13 mei 09:00-12-00 Geschiedenis 13:30-16:30

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 September Vr 27 Praktische Opdracht Kunst muziek/beeldend

Nadere informatie

Welkom.

Welkom. Welkom www.wolfert.nl/lyceum Programma Programma ouderavond 5H/6V Welkom, voorstellen mentoren en decanen Het eindexamen SE: schoolexamen 50%, PTA: programma van toetsing en afsluiting CE: centraal examen

Nadere informatie

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al flink

Nadere informatie

ATHENEUM 5. Dhr. F. Vervoort COÖRDINATOR ATHENEUM 5 & 6 Docent DUITS. Mevr. N. Koolen DIRECTEUR ATHENEUM. Contact:

ATHENEUM 5. Dhr. F. Vervoort COÖRDINATOR ATHENEUM 5 & 6 Docent DUITS. Mevr. N. Koolen DIRECTEUR ATHENEUM. Contact: Programma 19.00 uur Welkom (mevr. N. Koolen, directeur atheneum) 19.05 uur Algemene informatie (dhr. F. Vervoort, coördinator) 19.30 uur Kennismaking met de mentor 20.30 uur Afsluiting ATHENEUM 5 Mevr.

Nadere informatie

DAGOPLEIDING VWO-SNEL. infobulletin 2014-2015

DAGOPLEIDING VWO-SNEL. infobulletin 2014-2015 Onderwijs voor volwassenen DAGOPLEIDING VWO-SNEL infobulletin 2014-2015 Schooladres: Mathenesserlaan 321 3021 HL Rotterdam Tel: 010 221 41 04 website: www.vavorijnmondcollege.nl 1 Inhoud 1. Het Vavo Rijnmond

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h en 6v september

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h en 6v september INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h en 6v 2014-2015 11 september 2014 1 WELKOM F. van Damme, conrector bovenbouw havo R. Schuurmans, conrector bovenbouw vwo Mw. Y. van Nuland, leerjaarcoördinator 5 havo R.

Nadere informatie

PTA Havo 4 Cohort 2015

PTA Havo 4 Cohort 2015 PTA Havo 4 Cohort 2015 Cohort: 2015 Schooljaar: 2015-2016 Inleiding: Dit document behoort bij het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA). In het PTA wordt omschreven hoe het schoolexamen voor de verschillende

Nadere informatie

Centraal Examen 2019 HAVO

Centraal Examen 2019 HAVO Centraal Examen 2019 HAVO Rooster Tijdvak 1: Dag Tijd Vak Donderdag 9 mei 13:30-16:30 Wiskunde A en B Vrijdag 10 mei 09:00-11:30 Duits 13:30-16:30 Management en Organisatie Maandag 13 mei 09:00-12:00 Geschiedenis

Nadere informatie

Decentrale selectie Criminologie Aanmeldformulier

Decentrale selectie Criminologie Aanmeldformulier Decentrale selectie Criminologie Aanmeldformulier A Persoonlijke gegevens voorletters voornaam geboortedatum achternaam geslacht 0 man 0 vrouw e-mailadres telefoonnummer(s) studentnummer Aantal bijlagen:

Nadere informatie

Slagen en zakken. in de 2 e fase vwo

Slagen en zakken. in de 2 e fase vwo Slagen en zakken in de 2 e fase vwo CS VINCENT VAN GOGH versie 2014-2015 SLAGEN EN ZAKKEN IN DE TWEEDE FASE, VWO Deze brochure geeft antwoord op een aantal veelgestelde vragen rond slagen en zakken. Wij

Nadere informatie

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak*

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* Eamendossier Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018 Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* * Onderdeel 2 van dit PTA wordt per 1 oktober apart gepubliceerd op de website

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2019

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2019 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2019 Maandag 24 september 2018 Antoniuscollege is trots We gaan voor 100%; Havo vorig jaar 94% Vwo vorig jaar 97% https://www.youtube.com/embed/ihr_tah7bsg?aut oplay=1 Agenda

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 NB 1: Volgens afspraak Praktische opdracht Natuurkunde

Nadere informatie

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen De laatste loodjes Programma tot en met het examen Meivakantielessen In de meivakantie worden door trainingen gegeven. Uiteraard zullen er in elk geval trainingen zijn voor het kernvak: Wiskunde. Voor

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

I. Examencommissie pag. 2. II. Reglement : Begrippen pag Algemene bepalingen pag Overige bepalingen pag. 6

I. Examencommissie pag. 2. II. Reglement : Begrippen pag Algemene bepalingen pag Overige bepalingen pag. 6 INHOUDSOPGAVE I. Examencommissie pag. 2 II. Reglement 2014-2015: Begrippen pag. 3 1. Algemene bepalingen pag. 3 2. Overige bepalingen pag. 6 III. Examenoverzicht pag. 7 I. DE EXAMENCOMMISSIE -.. 2014-2015

Nadere informatie

Studiewijzer. Klas10h4

Studiewijzer. Klas10h4 Studiewijzer Klas10h4 2018/2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 10 havo 4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

DELTION SPRINTLYCEUM WWW.VAVOZWOLLE.NET

DELTION SPRINTLYCEUM WWW.VAVOZWOLLE.NET DELTION SPRINTLYCEUM WWW.VAVOZWOLLE.NET Opleiding : TOPHAVO 2015 2016 STUDIEGIDS TOPHAVO 2015-2016 INHOUDSOPGAVE... 1 Woord vooraf...2 Jaaragenda...3 Examenrooster Centraal Examen...5 Programma van toetsing

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Veel gestelde vragen VAVO 2014-2015

Veel gestelde vragen VAVO 2014-2015 Veel gestelde vragen VAVO 2014-2015 vavo Breda Verviersstraat 8 4826 HT Breda 076-5048269 of 076-5784704 infovavobreda@rocwb.nl www.kellebeek.nl vavo Roosendaal Hoogstraat 126 4702 ZW Roosendaal 0165-554990

Nadere informatie

Examenreglement 2014/2015 1 S C H O O L J A A R 2 EXAMEN REGLEMENT ECONOMIE TECHNIEK GEZONDHEID 1 4 / 2 CULTUUR NATUUR MAATSCHAPPIJ

Examenreglement 2014/2015 1 S C H O O L J A A R 2 EXAMEN REGLEMENT ECONOMIE TECHNIEK GEZONDHEID 1 4 / 2 CULTUUR NATUUR MAATSCHAPPIJ Examenreglement 2014/2015 1 S C H O O L J A A R 2 0 1 4 / 2 0 1 5 EXAMEN REGLEMENT ECONOMIE TECHNIEK GEZONDHEID CULTUUR NATUUR MAATSCHAPPIJ Examenreglement 2014/2015 2 Examenreglement 2014/2015 3 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Infoavond 13 oktober 2014. Staatsexamen 2016. Keuze en vervolgstudie

Infoavond 13 oktober 2014. Staatsexamen 2016. Keuze en vervolgstudie Infoavond 13 oktober 2014 Staatsexamen 2016 Keuze en vervolgstudie Programma Deel 1 examen Vespucci College verwachting en voorbereiding jaarplanning vragen Deel 2 informatie door de decanen Reguliere

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016 Informatieavond 4 havo dinsdag 6 september 2016 Van Harte Welkom Programma 19.00 19.10 19.20 19.35 19.45 Algemene Informatie English+ Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking

Nadere informatie

Herkansingsregeling voor schoolexamens

Herkansingsregeling voor schoolexamens A De herkansingsregeling voor schoolexamens vmbo Uitgangspunten Per vak wordt, in de PTA s, aangegeven welke toetsen voor herkansing in aanmerking komen. Bij enkele vakken kunnen ook mondelinge toetsen

Nadere informatie

ALGEMEEN... 3 TOELATINGSEISEN, AANMELDING EN INTAKE... 4. TRAJECT... 5 Welke opleidingen worden aangeboden?... 5

ALGEMEEN... 3 TOELATINGSEISEN, AANMELDING EN INTAKE... 4. TRAJECT... 5 Welke opleidingen worden aangeboden?... 5 Veel gestelde vragen VAVO april 2016: ALGEMEEN... 3 Wat betekent vavo?... 3 Hoe oud moet je zijn voor vavo?... 3 Wat zijn de lestijden?... 3 Hoe groot zijn de klassen?... 4 TOELATINGSEISEN, AANMELDING

Nadere informatie

Ben jij volgend jaar een havo 4 leerling? januari

Ben jij volgend jaar een havo 4 leerling? januari Ben jij volgend jaar een havo 4 leerling? januari 2019 1 Welkom Dhr. S.van Boxtel Dhr. R.van Haaren Mevr. M.Molenschot Dhr. B.Bogaers Conrector LJC 4 havo Decaan havo Decaan havo 2 3 Wat houdt een overstap

Nadere informatie

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2016/2017. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak*

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2016/2017. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* Eamendossier Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2016/2017 Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* * Onderdeel 2 van dit PTA wordt per 1 oktober apart gepubliceerd op de website

Nadere informatie

Berger Scholengemeenschap PTA 5 havo 2015-2016

Berger Scholengemeenschap PTA 5 havo 2015-2016 VOORWOORD Bergen NH, augustus 2015 Beste leerlingen van 5 havo, Vorig jaar is de Tweede Fase voor jullie al van start gegaan. Naast de toetsen heb je ook al op andere manieren laten zien wat je geleerd

Nadere informatie

Eindexamens een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde

Eindexamens een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde Eindexamens 2018 een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde Informatie terug te vinden: In brochure op website tabblad onderwijs en dan kopje examen 2018 SE en CE 1. schoolexamens (SE)

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus 2016-2017 1 Algemeen deel van het PTA MAVO/HAVO/VWO Meander College - 2016-2017 1 Het onderwijsaanbod

Nadere informatie

Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting.

Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting. Aanvullend reglement van de vestiging CSG Wessel Gansfort Voor de klassen: T3 en T4 2015-2016 Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting.

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN HAVO

DIVERSE REGELINGEN HAVO DIVERSE REGELINGEN HAVO 1 DE VAKKEN EN HET EXAMEN: Schoolexamen en Alleen schoolexamen Centraal Examen CKV Overige vakken Maatschappijleer Lichamelijke opvoeding Informatica Wiskunde-D TOETSING In de Tweede

Nadere informatie

Overgangsregelingen Sint Vituscollege

Overgangsregelingen Sint Vituscollege Overgangsregelingen Sint Vituscollege 2017-2018 Inhoud Opmerkingen vooraf... 2 Overgangsnormen voor 1 atheneum-havo en 1 gymnasium... 5 Overgangsnormen tweede klassen... 8 Overgangsnormen derde klassen...

Nadere informatie

Overgangscriteria. Indelingscriteria. Overplaatsingscriteria

Overgangscriteria. Indelingscriteria. Overplaatsingscriteria Overgangscriteria Indelingscriteria Overplaatsingscriteria Schooljaar 2016-2017 Inhoud Klas 7... 3 De overgang naar klas 8... 3 Klas 8... 4 Overgangscriteria voor de indeling in leerwegen van klas 8 vmbo-tl/havo

Nadere informatie

Berger Scholengemeenschap PTA 4 havo 2015-2016

Berger Scholengemeenschap PTA 4 havo 2015-2016 VOORWOORD Bergen NH, augustus 2015 Beste leerlingen van 4 havo, Op dit moment gaat de Tweede Fase voor jullie al van start. Buiten de toetsen laat je ook al op andere manieren zien wat je geleerd hebt.

Nadere informatie

ALGEMEEN... 3 TOELATINGSEISEN, AANMELDING EN INTAKE... 4. TRAJECT... 5 Welke opleidingen worden aangeboden?... 5

ALGEMEEN... 3 TOELATINGSEISEN, AANMELDING EN INTAKE... 4. TRAJECT... 5 Welke opleidingen worden aangeboden?... 5 Veel gestelde vragen vavo april 2015: ALGEMEEN... 3 Wat betekent vavo?... 3 Hoe oud moet je zijn voor vavo?... 3 Wat zijn de lestijden?... 3 Hoe groot zijn de klassen?... 4 TOELATINGSEISEN, AANMELDING

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer Klas 9th 2015/2016 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 9 th. Voor het eerst zal dit jaar ook in 9th voor een

Nadere informatie