Dé opleiding tot hoogwaardige en zelfstandige studiebegeleider at home!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dé opleiding tot hoogwaardige en zelfstandige studiebegeleider at home!"

Transcriptie

1 Dé opleiding tot hoogwaardige en zelfstandige studiebegeleider at home!

2

3 Wat is een Studie Nanny at Home? Een Studie Nanny at Home verzorgt studiebegeleiding aan huis voor kinderen uit groep 5 t/m het examenjaar van het middelbaar onderwijs. Er wordt s middags, na schooltijd, in de privésfeer gewerkt aan het plannen en maken van schoolwerk. De Studie Nanny helpt met het maken van de planning, korte en lange termijn, en daarnaast met het aanleren van studievaardigheden, de zogenaamde 21st century skills. Aan het eind van de middag, wanneer de leerling aangeeft klaar te zijn met het schoolwerk, wordt het maakwerk gecontroleerd en wordt het leerwerk overhoord. De Studie Nanny noteert al het gemaakte schoolwerk en overige opmerkingen in het beveiligde leerlingvolgsysteem inscool.nl, dat online 24/7 beschikbaar is. Op deze manier kunnen ouders op een voor hun passend moment meekijken met de vooruitgang van hun kinderen. Voor de kinderen die het basisonderwijs volgen hebben wij aparte leertrajecten, waardoor ze vroegtijdig leren omgaan met het leren qua studievaardigheden, SmartsCool. Ook kan de Studie Nanny aan de hand van een aantal concepten cursussen zoals Engels, Spaans en Frans en taal en rekenvaardigheden geven aan leerlingen van het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs. Wat zijn uw mogelijke opbrengsten? Voor de diensten van een Studie Nanny at Home is een basisprijs van 85,- per uur vastgesteld. Hierin heeft de Studie Nanny zelf de mogelijkheid om de prijs met maximaal 25% te verlagen. Rekenvoorbeeld: 3 dagen van 14:00 tot 18:00 = 4 uur x 85,- per uur x 3 dagen per week = 1.020,- per week. Het schooljaar bevat 41 weken x 41 weken = ,- aan omzet per jaar.

4 Waaruit bestaat de opleiding? Tijdens de opleiding voor Studie Nanny at Home wordt er uitgebreid aandacht besteed aan verscheidene aspecten die van belang zijn bij het begeleiden van zowel basisschool als middelbare scholieren. Daarnaast wordt er tijdens de opleiding aandacht besteed aan aspecten die de Studie Nanny kan tegen komen tijdens het werken bij gezinnen thuis en als zelfstandige ondernemer. Studiebegeleider De Studie Nanny at Home wordt op het gebied van studiebegeleiding opgeleid aan de hand van dezelfde interne opleiding die wordt toegepast door Maltha Studiecoaching, het hoogst haalbare niveau in de branche. Hierbij gaat het om de dagelijkse begeleiding, waaronder de dagelijkse overhoringen, het leren plannen op korte en lange termijn, het helpen bij het voorbereiden voor toetsen, het aanleren van studievaardigheden vanaf groep 5, wat uiteindelijk tot een optimale studieattitude zal leiden. Daarnaast wordt er tijdens de opleiding ook aandacht besteed aan mogelijke studieblokkades. Het gaat hier voornamelijk om de invloed die deze blokkades hebben op de dagelijkse aanpak van schoolwerk en hoe de Studie Nanny tijdens de dagelijkse begeleiding rekening moet houden met deze problemen en daar waar nodig verbetering kan aanbrengen. Het gebruik van inscool.nl, het leerlingvolg en communicatie systeem, wordt ook uitgebreid besproken tijdens de opleiding. InsCool.nl wordt gebruikt om, voor zowel de Studie Nanny als de ouders, een duidelijk overzicht te creëren van het werk dat door de leerling is verricht en de progressie die de leerling doormaakt.

5 De studiebegeleiding vormt weliswaar de basis van de opleiding Study Nanny at Home, er zijn echter ook nog verscheidene andere aspecten die naar voren komen. Omgangskunde & Etiquetteleer Tijdens de opleiding wordt er aandacht besteed aan de correcte manier van communiceren tussen de Studie Nanny en ouders. Hier gaat het bijvoorbeeld om aspecten waarop gelet moet worden tijdens een telefoongesprek met ouders, een intakegesprek, etc. Tevens wordt er besproken welke etiquette regels moeten worden toegepast wanneer de Studie Nanny bij een gezin thuis werkt. Veiligheidskunde Veiligheidskunde is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Een bijhorende BHV-cursus is een integraal onderdeel van de opleiding Studie Nanny at Home. Tijdens deze cursus wordt u voorbereid op mogelijke calamiteiten. U leert hoe u in deze situaties moet reageren en wat u kunt doen om de situatie tot een goede afloop te laten komen. Daarnaast worden er ook andere veiligheidsaspecten geleerd op het gebied van beveiliging en hoe daar alert mee om te gaan. Ook eenvoudige zaken zoals veilig omgaan met bepaalde situaties krijgen aandacht. Ondernemerschap Als zelfstandige ondernemer is het belangrijk dat de boekhouding, de facturering, contractopmaak en de marketing goed en op een correcte manier bijgehouden worden. Tijdens de opleiding worden deze aspecten van het ondernemer zijn ook besproken.

6 Agenda overzicht van een leerling in inscool.nl Cijfer overzicht van een leerling in inscool.nl

7 De Studie Nanny Licentie Na het afronden van de opleiding Studie Nanny at Home, nemen de Studie Nanny s jaarlijks een licentie af met de benodigde hulpmiddelen die nodig zijn voor het uitvoeren van de Studie Nanny diensten. De licentie geeft toegang tot de volgende middelen: Studie Nanny at Home Bij de licentie voor Studie Nanny behoort ook het recht tot het voeren van de titel Studie Nanny at Home. Hier is een profiel op de website studienannyathome.nl aan verbonden. Door het volgen van de opleiding tot Studie Nanny at Home en het afnemen van de licentie, hebben de Studie Nanny s een voordeel in de gecombineerde marketingkracht van alle Studie Nanny s samen. Ouders kunnen makkelijk en overzichtelijk op één plek zoeken naar een Studie Nanny. InsCool.nl InsCool.nl is een leerlingvolg en communicatie systeem dat ontwikkeld is door de Maltha groep en wordt al jaren toegepast. In dit systeem is het mogelijk om het totale studieverloop van de leerling te noteren. Ook kan er via het systeem met ouders gecommuniceerd worden. De Studie Nanny at Home kan in dit systeem het huiswerk en de cijfers van de leerling makkelijk en overzichtelijk noteren. Ouders ontvangen ook een toegangscode tot het programma en kunnen de agenda en de cijfers van de leerling inzien. Op deze manier kunnen ouders dus de voortgang van hun kind volgen, 24/7 online. z.o.z.

8 SmartsCool weekoverzicht SmartsCool communicatieoverzicht

9 SmartsCool SmartsCool is een leertraject dat geheel ontwikkeld is door de Maltha groep. Het gaat hierbij om een leertraject voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8. De leerjaren hebben aangepaste leertrajecten. Het leertraject is opgedeeld in 11 Modules, die samen een programma voor 44 lesweken vormen. Er zijn dus lesplannen voor een geheel schooljaar. De lesplannen bevatten een duidelijke en overzichtelijke indeling van de lessen die gegeven kunnen worden. Daarnaast zijn de lesplannen ook flexibel genoeg dat deze aangepast kunnen worden voor individuele situaties. Ook bevatten de lesplannen een overzichtelijke lijst met materialen die gebruikt kunnen worden tijdens de begeleiding. Cursussen Binnen de Maltha groep zijn er diverse cursussen ontwikkeld voor basis en middelbare scholieren. Deze cursussen zijn tussen de 5 en 15 uur lang. Er zijn overzichtelijke lesplannen gemaakt voor de verscheidene cursussen, met daarbij ook een duidelijke materialenlijst. Deze cursussen kunnen afzonderlijk gegeven worden op een eenmalige basis, of de cursussen kunnen gegeven worden in combinatie met de studiebegeleiding. Er zijn o.a. cursussen ontwikkeld voor taal en rekenvaardigheden, mindmappen, Engels, Frans en Spaans voor beginners. De Studie Nanny s hebben na het afronden van de opleiding de mogelijkheid om de materialen voor deze cursussen, Smarts- Cool, en het handboek van de opleiding digitaal na te lezen via InsCool.nl. Uiteraard staat alles onder strikte geheimhouding en mag het materiaal alleen binnen de licentievoorwaarden worden gebruikt.

10

11 Wat zijn de kosten verbonden aan de opleiding? De opleiding De opleiding tot Studie Nanny at Home kost 3.000,- excl. BTW. Dit is inclusief de BHV-cursus en enkele lesboeken. De opleiding neemt in totaal twee weken in beslag. De opleiding bestaat uit een deel theorie en een deel meekijken in de praktijk. In de eerste week krijgen de Studie Nanny s theorie uitleg in Studiebegeleiding, Etiquetteleer, Omgangskunde, Veiligheidskunde en Ondernemerschap. In de tweede week krijgen de Studie Nanny s in de middag de mogelijkheid om mee te lopen bij Maltha Studiecoaching, om de praktijk te ervaren. Ook wordt tijdens de tweede week SmartsCool en de cursussen uitgebreid besproken. Overige noodzakelijke investering Naast de opleiding heeft de Studie Nanny nog enkele investeringskosten. Er wordt een jaarlijkse licentie verstrekt voor de Studie Nanny s. Hierbij behouden de Studie Nanny s toegang tot het gebruik van de SmartsCool, cursussen, inscool.nl en een standaard profiel op de website Deze licentie kost 2000,- excl. BTW per jaar. Een laptop, printer en fingerprintreader zijn ook noodzakelijk voor een Studie Nanny. Indien deze nog niet in het bezit zijn van de Studie Nanny moeten deze ook aangeschaft worden. Kredietregeling van de Maltha groep Wij realiseren ons dat niet alle potentiële Studie Nanny s in staat zijn om direct de opleiding en het opstartkapitaal te financieren. Om deze reden hebben wij de mogelijkheid gecreëerd om de opleiding en de eerste licentie te laten financieren door de Maltha groep. Bij deze regeling is een aanbetaling van 1.850,- excl. BTW noodzakelijk. De overige betaling vindt plaats over een periode van 18 ( 232,46 per maand) of 24 ( 179,44 per maand) termijnen. Indien u geïnteresseerd bent in deze financieringsmogelijkheid kunt u informeren via info@studienannyathome.nl.

12

13 Over Ons Het idee Het idee voor de opleiding Studie Nanny at Home is ontstaan in reactie op onze waarneming dat afgestudeerde pedagogen, onderwijskundigen en psychologen moeite hebben om passende werkgelegenheid te vinden. Om deze situatie op de arbeidsmarkt te verlichten heeft de Maltha Groep de opleiding Studie Nanny at Home ontwikkeld. De Maltha groep De Maltha groep is begonnen met Maltha Studiecoaching, welke in 1982 is opgericht in Zeist en is daarmee één van de oudste en meest gerenommeerde instituten voor studiebegeleiding in Nederland. Sindsdien heeft Maltha Studiecoaching zich uitgebreid tot drie vestigingen in Zeist, Bilthoven, Utrecht en een zestal studiepraktijken. De Maltha instituten hebben als enige in Nederland ministeriële goedkeuring ontvangen. De Maltha groep is verder gegroeid en bevat inmiddels Maltha inscool, Maltha insport, Study Vision Online en de Orthopedagogische Praktijk Maltha en ontwikkeld E-trainingen voor de binnenlandse én buitenlandse markten. De Maltha groep is ook educatief partner van Microsoft. Onze ruim 32-jarige ervaring op het gebied van studiebegeleiding hebben we gebruikt bij het ontwikkelen van de opleiding Studie Nanny at Home. De Studie Nanny s at Home kunnen op deze manier gebruik maken van onze kennis en materialen op het gebied van studiebegeleiding, terwijl de gezinnen daarmee ook nog eens de kinderopvang of een instituut voor studiebegeleiding uitsparen.

14

15 Veelgestelde Vragen Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om deel te nemen aan de opleiding? De voorwaarden voor deelname aan de opleiding zijn als volgt: Een afgeronde opleiding, HBO of hoger, in de richting Pedagogiek, Onderwijskunde en/of Psychologie. Indien nodig, voldoen aan de kredietverstrekkingseisen van de Maltha Groep en/of een externe financiële organisatie. Ga ik aan het werk in dienst van Studie Nanny at Home? Nee, de Studie Nanny s zijn geheel zelfstandige ondernemers, ZZP ers. Studie Nanny at Home verzorgt de opleiding en een platform waarop de Studie Nanny s hun diensten kunnen aanbieden. Welke garantie heb ik op werk via Studie Nanny? Er zijn weinig garanties in het leven en het is jammer genoeg ook niet mogelijk om u werk te garanderen nadat u de opleiding Studie Nanny at Home heeft afgerond. U gaat als geheel zelfstandige ondernemer aan de slag en moet ook zorg dragen voor het werven van cliënten. Wel zorgt de organisatie van de Studie Nanny s voor diverse marketingacties. Wat doet het platform Studie Nanny at Home? Het platform Studie Nanny at Home biedt u een plek aan waar u, via uw profiel, uw diensten aan kunt bieden aan geïnteresseerde gezinnen. Deze website wordt onderhouden door het platform Studie Nanny at Home. Ook wordt de marketing voor het merk Studie Nanny at Home centraal geregeld en op deze manier wordt de marketing basis aanzienlijk vergroot. Heeft u nog vragen, neem dan contact op via: info@studienannyathome.nl of

16 Studie Nanny at Home Soestdijkseweg Zuid AJ Bilthoven T: E:

Dé opleiding tot hoogwaardige en zelfstandige studiebegeleider at home!

Dé opleiding tot hoogwaardige en zelfstandige studiebegeleider at home! Dé opleiding tot hoogwaardige en zelfstandige studiebegeleider at home! Wat is een Studie Nanny at Home? Een Studie Nanny at Home verzorgt studiebegeleiding aan huis voor kinderen uit groep 5 t/m het

Nadere informatie

Privé studiebegeleiding op maat voor uw kinderen vanaf groep 5 t/m examen jaar VO

Privé studiebegeleiding op maat voor uw kinderen vanaf groep 5 t/m examen jaar VO Privé studiebegeleiding op maat voor uw kinderen vanaf groep 5 t/m examen jaar VO Het idee Het idee voor opleiding en organisatie Studie Nanny at Home is ontstaan in reactie op onze waarneming dat afgestudeerde

Nadere informatie

Onlinelerenleren.nl. Leren studeren voor nu én later. E-training methodes voor groep 8 t/m examenjaar VO

Onlinelerenleren.nl. Leren studeren voor nu én later. E-training methodes voor groep 8 t/m examenjaar VO Onlinelerenleren.nl Leren studeren voor nu én later E-training methodes voor groep 8 t/m examenjaar VO De Maltha Groep, al meer dan 32 jaar een voorloper op het gebied van leerlingbegeleiding en onderwijsproducten.

Nadere informatie

Onlinelerenleren.nl. Online studievaardigheidstrainingen voor groep 8 t/m examenjaar VO

Onlinelerenleren.nl. Online studievaardigheidstrainingen voor groep 8 t/m examenjaar VO Onlinelerenleren.nl Leren studeren voor nu én later Online studievaardigheidstrainingen voor groep 8 t/m examenjaar VO De Maltha groep Al meer dan 34 jaar een voorloper op het gebied van leerlingbegeleiding

Nadere informatie

StudyVisionOnline.nl

StudyVisionOnline.nl StudyVisionOnline.nl Leren studeren voor nu én later E-training voor alle VO leerlingen. Learning Analytics voor mentoren. De Maltha Groep, al meer dan 32 jaar een voorloper op het gebied van leerlingbegeleiding

Nadere informatie

Project kansarme leerlingen

Project kansarme leerlingen Email: Info@studo.nl Website: www.studo.nl Studiecentrum: Archipelstraat 292 6524 LR Nijmegen Postadres: St. Annastraat169a 6524 ET Nijmegen Telefoon: 024-3010035 KvK: 09186576 IBAN: NL66RABO0144033682

Nadere informatie

Visie. Daarbij willen we de kinderen voorbereiden op de huiswerkcultuur die op (Spaanse) middelbare scholen heerst.

Visie. Daarbij willen we de kinderen voorbereiden op de huiswerkcultuur die op (Spaanse) middelbare scholen heerst. Huiswerkbeleid Visie Een school zonder huiswerk zou ons ideaal zijn maar aangezien we een drietalig curriculum hebben komen we in tijdnood als er thuis niet ook wat schoolwerk gedaan wordt. Daarbij willen

Nadere informatie

Vragenlijst voor Begeleiders

Vragenlijst voor Begeleiders Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Vragenlijst voor Begeleiders Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma

Nadere informatie

Competentie Vakinhoud

Competentie Vakinhoud Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma Cijfer Sterk Zwak Aardrijkskunde

Nadere informatie

Functieprofiel begeleider

Functieprofiel begeleider Functieprofiel begeleider Inhoudsopgave Lyceo huiswerkbegeleiding 3 Functie 3 Plek in de organisatie 4 Wat doet de begeleider? 4 Welke verantwoordelijkheden heb je als begeleider? 4 Jouw aanspreekpunten

Nadere informatie

Competentie Vakinhoud

Competentie Vakinhoud Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma Cijfer Sterk Zwak Aardrijkskunde

Nadere informatie

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid Weerbaarheidstraining voor iedereen Weerbaar met Accres Accres.nl/weerbaarheid Stevig in je schoenen leren staan Weerbaarheidstraining voor iedereen! Overtuigend nee durven zeggen Weerbaar zijn betekent:

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Vragenlijst voor leerlingen

Vragenlijst voor leerlingen Competentie Vakinhoud Vragenlijst voor leerlingen Zet in het onderstaande overzicht je gemiddelde cijfer voor elk vak. Daarnaast kun je opschrijven waar je sterk en zwak in bent. Overzicht vakken Alfa

Nadere informatie

Beleidsplan De Maltha Foundation

Beleidsplan De Maltha Foundation Beleidsplan De Maltha Foundation 2017-2019 Soestdijkseweg Zuid 244 3721 AJ Bilthoven Tel. 0653662664 Email: info@demalthafoundation.nl Website: www.demalthafoundation.nl Inhoud Inleiding... 3 Visie...

Nadere informatie

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar Groot in kleinschaligheid vecht-college.nl Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad Alexandra Bots, 17 jaar Veel succes en plezier dit schooljaar! Kies voor het Vecht-College Met persoonlijke

Nadere informatie

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar Groot in kleinschaligheid vecht-college.nl Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad Alexandra Bots, 17 jaar Kies voor het Vecht-College Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding

Nadere informatie

Hoofdstuk 18. Volwasseneneducatie

Hoofdstuk 18. Volwasseneneducatie Hoofdstuk 18. Volwasseneneducatie Samenvatting Vier op de tien Leidenaren heeft na zijn 25 e jaar een opleiding of volwassenenonderwijs gevolgd. Dit kunnen studies zijn (meestal HBO, Universitair of MBO)

Nadere informatie

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 ISE Huiswerk beleid Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 Op de ISE Primary school sluit het huiswerk aan bij het werk dat de kinderen op school maken. Ouders worden gestimuleerd hun

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Beleid huiswerk/hulpwerk

Beleid huiswerk/hulpwerk Beleid huiswerk/ Beleid huiswerk/ t Speel-Kwartier Dit beleid is geschreven vanuit de visie van t Speel-Kwartier. Dit beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons onderwijskundig doel; Kinderen begeleiden

Nadere informatie

Wat is het Ondernemerscentrum?

Wat is het Ondernemerscentrum? Ondernemerscentrum Ondernemerscentrum Bent u van plan een eigen onderneming te starten of heeft u al een eigen onderneming? Heeft u daarbij behoefte aan praktische en concrete ondersteuning? Loopt u tegen

Nadere informatie

Huiswerkbeleid OBS De Westhoek

Huiswerkbeleid OBS De Westhoek Huiswerkbeleid OBS De Westhoek Inleiding Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis

VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis 1. Voordat ik aan mijn huiswerk begin, schat ik in hoeveel tijd het me per vak gaat kosten. 2. Ik verkijk mij nooit op

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 In fase 1 heb je geoefend met het schrijven van teksten. Je hebt ook geleerd

Nadere informatie

Obs De Bouwsteen maart 2014. Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN

Obs De Bouwsteen maart 2014. Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN Huiswerkbeleid OBS de Bouwsteen Waarom geven we huiswerk? Welk huiswerk geven we? Welke rol hebben ouders? Welke rol heeft school? Inleiding Na een discussie in

Nadere informatie

Beleid huiswerk/hulpwerk t Speel-Kwartier

Beleid huiswerk/hulpwerk t Speel-Kwartier Beleid huiswerk/ t Speel-Kwartier 2015-2016 Dit beleid is geschreven vanuit de visie van t Speel-Kwartier. Dit beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons onderwijskundig doel; Kinderen begeleiden

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

HUISWERKBELEID. Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2. Het doel van dit huiswerkbeleid... 2. Voorwaarden huiswerkbeleid... 2

HUISWERKBELEID. Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2. Het doel van dit huiswerkbeleid... 2. Voorwaarden huiswerkbeleid... 2 HUISWERKBELEID Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Het doel van dit huiswerkbeleid... 2 Voorwaarden huiswerkbeleid... 2 Doelstellingen huiswerk... 3 Opbouw van het huiswerk... 3 Incidenteel huiswerk... 6

Nadere informatie

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers INHOUD Inleiding 3 Doel en werkwijze van de huiswerkklas 4 Doelgroep 5 Inschrijving en plaatsing 6 Afspraken in de huiswerkklas

Nadere informatie

Ontwikkeling van het Puberbrein Wouter Camps

Ontwikkeling van het Puberbrein Wouter Camps Wat halen ze in hun hoofd? Ontwikkeling van het Puberbrein Wouter Camps Dit zijn ze nou.. 3 Fasen Vroege adolescentie Midden adolescentie Late adolescentie Doelstellingen Kennismaking met informatie over

Nadere informatie

Onderwijsassistent. Kenmerken. Werkzaamheden. Na deze opleiding:

Onderwijsassistent. Kenmerken. Werkzaamheden. Na deze opleiding: Onderwijsassistent Een leraar of lerares komt soms handen tekort in de klas. Als onderwijsassistent zorg je er samen met de leerkracht voor dat alle leerlingen de aandacht krijgen die ze verdienen. In

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2015-2016 1 Trinitas College locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo

Nadere informatie

Beleidsplan periode 2013-2017

Beleidsplan periode 2013-2017 1 s Hertogenbosch 13-03-2013 Beleidsplan periode 2013-2017 Beleidsplan periode 2013-2017... 1 Inleiding... 1 Doelstelling... 2 Problematiek en doelgroep... 2 Manier van werken... 2 Het selecteren van de

Nadere informatie

schooljaar sterk in huiswerk. Romy Bij Titaan overhoren ze me of helpen ze met maakwerk en dingen die ik niet snap.

schooljaar sterk in huiswerk. Romy Bij Titaan overhoren ze me of helpen ze met maakwerk en dingen die ik niet snap. schooljaar 2013 2014 sterk in huiswerk. Romy Bij Titaan overhoren ze me of helpen ze met maakwerk en dingen die ik niet snap. 1) Titaan is een begrip uit de Griekse mythologie: de titanen waren de zonen

Nadere informatie

Behoefteonderzoek opvang kinderen basisschoolleeftijd

Behoefteonderzoek opvang kinderen basisschoolleeftijd Behoefteonderzoek opvang kinderen basisschoolleeftijd Totaal alle deelnemers Project: Dagarrangementen en Combinatiefuncties In opdracht van: DMO Weesperstraat 79 Postbus 658 1018 VN Amsterdam 1000 AR

Nadere informatie

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming In 9 stappen ondernemer Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming Inhoudsopgave Stap 1: ben ik wel ondernemer? Stap 2: wat wordt mijn product of dienst? Stap 3: wie zijn mijn klanten en waar

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel leerlingen die overwegen om deel te nemen aan de U-Talent Academie hebben vragen over het programma, de selectie, de zwaarte van het programma. In dit

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 it Bynt Winsum

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 it Bynt Winsum Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 it Bynt Winsum Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs

VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs Inhoud VO avond 1. Onderwijstypen voortgezet onderwijs (VO) 2. Advisering basisschool 3. Toelichting toetsafname 4. Tijdspad 5. Ontwikkelingen 6. Traject aanmelding VO. 7. Tips bezoek en overzicht van

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op blad 2.

1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op blad 2. EEN CURSUS KIEZEN Een vriend van jou wil graag een cursus Frans volgen. Jij helpt hem. Zoek de beste cursus voor je vriend. Wat moet je doen? 1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op

Nadere informatie

Thuis en School op één lijn! Enquête ouderbetrokkenheid SBO- scholen Rotterdam Noord

Thuis en School op één lijn! Enquête ouderbetrokkenheid SBO- scholen Rotterdam Noord Thuis en School op één lijn! Enquête ouderbetrokkenheid SBO- scholen Rotterdam Noord 2012/2013 Waarom een enquête? Beste Ouder, Het speciaal basisonderwijs (SBO) Cornelis Leeflang doet er alles aan om

Nadere informatie

het Troubadourtje Een gelukkig nieuwjaar Agenda: Daarom nog eens voor iedereen: een heel gelukkig en gezond 2015!!

het Troubadourtje Een gelukkig nieuwjaar Agenda: Daarom nog eens voor iedereen: een heel gelukkig en gezond 2015!! het Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2014-2015 Datum: 09-01-2015 Inhoud: Gelukkig Nieuwjaar Typecursus Bouw IKC Citotoetsen Internetprotocol Wensen groep 3 Agenda:

Nadere informatie

Checklist. Hoe kan het PO zorgen voor een goede voorbereiding op het VO?

Checklist. Hoe kan het PO zorgen voor een goede voorbereiding op het VO? Checklist Hoe kan het PO zorgen voor een goede voorbereiding op het VO? Voorbereiding op onderwijs VO Huiswerk in groep 8 Huiswerkbeleid schoolbreed invoeren. Huiswerk opgeven: werk dat thuis gemaakt moet

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Basisschool Tarcisius Heerlen

Huiswerkprotocol. Basisschool Tarcisius Heerlen Huiswerkprotocol Basisschool Tarcisius Heerlen Huiswerkprotocol Basisschool Tarcisius Heerlen Op onze school kiezen we ervoor om huiswerk te geven. Door middel van huiswerk zien de ouders van onze school

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan

Inhoudsopgave. Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan Klanttest. Inhoudsopgave Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan Voorwoord In blok 2 hebben we een klanttest uitgevoerd om te kijken of er vraag is naar het ontwikkelingsplan.

Nadere informatie

User Centered Design. Ontwerpbeslissingen

User Centered Design. Ontwerpbeslissingen User Centered Design Ontwerpbeslissingen Ontwerpbeslissingen: Wat wij willen doen voor jou is Met betrekking tot lessen voorbereiden: Overzichten, schema s en lesplannen moeten ook door leerlingen begrepen

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie

Hoe begeleiden wij op de Stichtse Vrije School dyslectische leerlingen?

Hoe begeleiden wij op de Stichtse Vrije School dyslectische leerlingen? Hoe begeleiden wij op de Stichtse Vrije School dyslectische leerlingen? Een veel voorkomende vraag van ouders bij het zoeken naar een geschikte vorm van voortgezet onderwijs, betreft de begeleiding van

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Dakpan kader gemengd theoretisch kgt

Dakpan kader gemengd theoretisch kgt Dakpan kader gemengd theoretisch kgt Voor welke leerlingen? Leerlingen met een kaderadvies of een gecombineerd advies kader gt vanuit de basisschool. Een leerling die afwisseling zoekt in denken en doen.

Nadere informatie

begeleiding in de onderbouw

begeleiding in de onderbouw 1 begeleiding in de onderbouw Inhoud Deze brochure is geschreven om antwoord te geven op (een deel van) uw vragen op het gebied van de begeleiding van uw kind. De volgende zaken komen aan de orde: 1. Het

Nadere informatie

Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16

Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16 Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16 Huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het Voortgezet onderwijs Wat bieden wij aan? - Geschikte ruimte waar kinderen in alle rust

Nadere informatie

Schoolinfo 9 Maart 2015

Schoolinfo 9 Maart 2015 Schoolinfo 9 Maart 2015 Simone Piron stelt zich voor Mijn naam is Simone Piron. Sinds 1 februari ben ik intern begeleider van Op Dreef. Hierbij zal ik de taken van Monique overnemen. In het verleden ben

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Informatiebrochure 2015. The Eventplanners Institute

Informatiebrochure 2015. The Eventplanners Institute Informatiebrochure 2015 The Eventplanners Institute Voorwoord Welkom bij de opleiding eventplanner bij The Eventplanners Institute! Wanneer er een evenement moet worden georganiseerd, groot of klein, komen

Nadere informatie

Gemaakt door: Janke Hannink, 4T Sectorwerkstuk t Graafschap College Groenlo. Onderwijsassistent

Gemaakt door: Janke Hannink, 4T Sectorwerkstuk t Graafschap College Groenlo. Onderwijsassistent Gemaakt door: Janke Hannink, 4T1 2015-2016 Sectorwerkstuk t Graafschap College Groenlo Onderwijsassistent Inhoud Inleiding... 2 Samenwerken... 2 Dagverslagen... 3 De vestiging... 4 De opleiding... 4 Opbouw

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze module Plusklas! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje.

Nadere informatie

Roadmap CO-certificering. In heldere stappen voldoen aan de nieuwe CO-certificering

Roadmap CO-certificering. In heldere stappen voldoen aan de nieuwe CO-certificering Roadmap CO-certificering In heldere stappen voldoen aan de nieuwe CO-certificering Roadmap CO-certificering Op 28 mei heeft de Tweede kamer het wetsvoorstel Certificering gasverbrandingsinstallaties aangenomen.

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Wat moet u doen als u een cursus wilt volgen?

Wat moet u doen als u een cursus wilt volgen? 1 Wat moet u doen als u een cursus wilt volgen? U heeft laten weten dat u graag een schriftelijke cursus wilt volgen in de gevangenis. Als u het bijgesloten aanvraagformulier invult, zorgt ervoor dat u

Nadere informatie

PROTOCOL. DYSLEXIE en DYSCALCULIE

PROTOCOL. DYSLEXIE en DYSCALCULIE PROTOCOL DYSLEXIE en DYSCALCULIE Vastgesteld 10 februari 2014 Inleiding In dit protocol zet het Montessori College Eindhoven in grote lijnen uiteen: - hoe leerlingen met leerstoornissen als dyslexie en

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo kb

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo kb Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2017-2018 3 vmbo kb Algemeen gedeelte Beste leerling in klas 3 vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, Dit is het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) voor

Nadere informatie

Op weg naar een eigen onderneming

Op weg naar een eigen onderneming 1 Het pré-starterstraject (voorbereidingsperiode) Op weg naar een eigen onderneming Bezoekadres Ondernemersplein Lelystad Ondernemersplein Almere Stadhuisplein 2 Lelystad Stadhuisplein 1 Almere Postadres

Nadere informatie

PE,PEPP en Samen Werken

PE,PEPP en Samen Werken PE,PEPP en Samen Werken Permanente Educatie Platform voor Pedagogische Professionals Begeleiding, Ondersteuning, Tijd en Moeite 15-10-2015 Alex Cornellissen Kleine Ikke lid AGOOP 1 Permanente Educatie

Nadere informatie

Huiswerkbegeleiding. Hoe ervaren ouders huiswerkbegeleiding, hoe zetten zij dit in en welke rol speelt de school hierin?

Huiswerkbegeleiding. Hoe ervaren ouders huiswerkbegeleiding, hoe zetten zij dit in en welke rol speelt de school hierin? Huiswerkbegeleiding Hoe ervaren ouders huiswerkbegeleiding, hoe zetten zij dit in en welke rol speelt de school hierin? 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Conclusies 8 Resultaten 1. Zetten ouders huiswerkbegeleiding

Nadere informatie

groene lyceum het Kom naar DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO WWW.GROENEWELLE.NL

groene lyceum het Kom naar DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO WWW.GROENEWELLE.NL Kom naar het groene lyceum WWW.GROENEWELLE.NL SCHOOLJAAR 15/16 DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO Ondernemend onderwijs voor slimme doeners in een groene omgeving. Dat is Het Groene Lyceum van De Groene Welle.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 7 no.13 4 maart 2010

Nieuwsbrief Jaargang 7 no.13 4 maart 2010 Botterlaan 1 9934 EW Delfzijl Tel. 0596 612600 Directeur J. Duut www.obsjanligthart.nl Nieuwsbrief Jaargang 7 no.13 4 maart 2010 Geachte Ouder(s), Verzorger(s), Op dinsdag 16 maart houden we weer een open

Nadere informatie

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs Informatieboekje Voortgezet Onderwijs 1 2 Voorwoord Dit informatieboekje geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens over het VMBO, Havo en VWO. Hoe het VMBO is opgebouwd, welke vakken in de onderbouw

Nadere informatie

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat.

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat. SLIM LEREN Plus school met intensieve begeleiding op maat. Over Roekhorst Wij zijn een particuliere middelbare school. We bieden kwaliteitsonderwijs op alle niveaus met een duidelijke identiteit. Modern

Nadere informatie

3 De visie van de Prinses Julianaschool

3 De visie van de Prinses Julianaschool 3 De visie van de Prinses Julianaschool 3.1 Visie op het onderwijs De missie: Prinses Julianaschool, school voor geborgenheid, (basis)kennis en zorg. De Prinses Julianaschool biedt kinderen een veilige

Nadere informatie

Oudercursus: Mijn kind op het voortgezet onderwijs, wat nu? Docenten handleiding. Programma Oudercursus VO. Bijeenkomst 1

Oudercursus: Mijn kind op het voortgezet onderwijs, wat nu? Docenten handleiding. Programma Oudercursus VO. Bijeenkomst 1 Oudercursus: Mijn kind op het voortgezet onderwijs, wat nu? Docenten handleiding Programma Oudercursus VO Bijeenkomst 1 - Naar het VO, wat verandert er allemaal voor kind en ouder? - Wederzijdse verwachtingen

Nadere informatie

opbrengstgericht werken in en door de sectie Met leerlingen reflecteren op de (gemaakte) toets

opbrengstgericht werken in en door de sectie Met leerlingen reflecteren op de (gemaakte) toets opbrengstgericht werken in en door de sectie Met leerlingen reflecteren op de (gemaakte) toets APS en KPC-groep Colofon Deze uitgave maakt onderdeel uit van de publicatie Opbrengstgericht werkin in en

Nadere informatie

Basisschool Op De Horst. Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8

Basisschool Op De Horst. Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8 Basisschool Op De Horst Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8 Methodes Groep 5 t/m 8 Rekenen: Wereld in getallen Spelling: Staal Taal: Staal Technisch lezen:

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

Haal meer uit Schoolwise

Haal meer uit Schoolwise Haal meer uit Schoolwise Deze folder is bedoeld voor docenten die gebruik maken van het online platform Schoolwise. Ontdek de mogelijkheden die Schoolwise biedt! In deze folder leest u hoe u toegang krijgt

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje. Wil jij? Verdieping in je begeleiders vaardigheden

Nadere informatie

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs Informatieboekje Voortgezet Onderwijs 1 2 Voorwoord Dit informatieboekje geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens over het VMBO, Havo en VWO. Hoe het VMBO is opgebouwd, welke vakken in de onderbouw

Nadere informatie

Groenewald. Waar staat. voor?

Groenewald. Waar staat. voor? groenewald Waar staat Groenewald voor? Groenewald is een persoonlijke, kleinschalige school waar kwalitatief, eigentijds, toekomstgericht onderwijs wordt gegeven. Binnen een duidelijke structuur is er

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND OUDERS DERDE KLAS

INFORMATIEAVOND OUDERS DERDE KLAS INFORMATIEAVOND OUDERS DERDE KLAS COMMUNICATIE Thuis school Contact vaak via mail (indien mogelijk) Cijfercontrole via SOM Gegevens mentor: - Aanwezig op school: ma- vr - Mail: @charlemagnecollege.nl Tel:

Nadere informatie

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH ERKENDE REGISTER POST-HBO OPLEIDING OPLEIDING POST-HBO LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH MOTIVERENDE TEKST Geaccrediteerd door: WELKOM BIJ DE LEEFSTIJLCOACH ACADEMY Wil je mensen helpen bij het maken van gezonde

Nadere informatie

HUISWERK IN VBSH. Huiswerk in VBSH 1

HUISWERK IN VBSH. Huiswerk in VBSH 1 HUISWERK IN VBSH Huiswerk in VBSH 1 INHOUD KIJK WAT IK AL KAN! blz. 3 WAT IS HUISWERK? blz. 3 WAAROM KRIJG IK HUISWERK? blz. 4 WE MAKEN AFSPRAKEN blz. 5 WE DOEN HET SAMEN blz. 7 Huiswerk in VBSH 2 HUISWERK

Nadere informatie

Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs

Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs Respons Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs Respons; flexible and positive Respons Respons omvat een pakket van diensten en producten om onderwijs en vechtsport met elkaar

Nadere informatie

Financiering: geen probleem, maar een oplossing

Financiering: geen probleem, maar een oplossing Financiering: geen probleem, maar een oplossing Pasklare oplossingen Als het om financieringen gaat, hebben uw klanten vóór alles behoefte aan duidelijkheid. Geldzaken zijn tenslotte al moeilijk genoeg.

Nadere informatie

CREATING SPACE FOR CHILDREN

CREATING SPACE FOR CHILDREN 100% klimaatneutraal smart scorebord squash champ interactieve schietschijf streetdance skills hockey shootout CREATING SPACE FOR CHILDREN Vakkanjer Challenge 2020 Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan

Nadere informatie

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe!

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! HAVO/ VWO Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! VAN ONDER - NAAR BOVENBOUW Wie binnen Openbare Scholengroep Sevenwolden overgaat van het tweede leerjaar basisvorming naar het derde leerjaar havo of vwo,

Nadere informatie

Van één naar zes. een groeiproces.

Van één naar zes. een groeiproces. Van één naar zes een groeiproces. Schoolvisie huiswerk Basisschool Hamont-Lo t Lo 13 Hamont-Achel Schoolvisie huiswerkbeleid 1. Definitie van huiswerk Huiswerk zijn alle naschoolse opdrachten die vanuit

Nadere informatie

Hondsrug College. Ondernemend leren. Op het Hondsrug College. Voor mavo, havo en vwo. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Hondsrug College. Ondernemend leren. Op het Hondsrug College. Voor mavo, havo en vwo. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Hondsrug College Ondernemend leren Op het Hondsrug College Voor mavo, havo en vwo Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Inhoudsopgave Ondernemend leren Droom jij van een eigen bedrijf?

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

schooljaar 2009/2010 sterk in huiswerk. Zoe Bij Titaan overhoren ze me of helpen ze met maakwerk en dingen die ik niet snap.

schooljaar 2009/2010 sterk in huiswerk. Zoe Bij Titaan overhoren ze me of helpen ze met maakwerk en dingen die ik niet snap. 2012 schooljaar 2009/2010 2013 sterk in huiswerk. Zoe Bij Titaan overhoren ze me of helpen ze met maakwerk en dingen die ik niet snap. Sterk in huiswerk Titaan geeft al 15 jaar huiswerkbegeleiding en bijles.

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie