House of KIKI nieuwsbrief december 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "House of KIKI nieuwsbrief december 2013"

Transcriptie

1 House of KIKI nieuwsbrief december Ledendag House of KIKI voorjaar Vaste rubriek House of KIKI in het Nederlands Dagblad 3. Interview met House of KIKI verkoopstyliste Suzanne Harten van SUZ&ZO 4. Verslag Woonbeurs in de rai Amsterdam door House of KIKI verkoopstyliste Eline Hehenkamp 5. Uitbreiding House of KIKI Meubelverhuur 6. Adverteren op Verkoopstyling.nl 7. Cursus Gebruiksoppervlakte en inhoud woningen (NEN2580) 8. CombiCursus Floorplanner en Gebruiksoppervlakte en inhoud woningen (NEN2580) 9. Enthousiaste reacties op de combicursus Floorplanner & NEN Vernieuwde House of KIKI Facebook pagina 11. Zaterdag 12 februari 2014: MasterClass Woningfotografie 12. Foto s, artikelen en nieuwsitems van CNVV-ers 13. Procedure aanmelden website en logo op het CNVV 14. Tot slot.. 1. Ledendag House of KIKI voorjaar 2014 House of KIKI is weer begonnen met de planning en organisatie van de ledendag. Er is een voorlopige datum geprikt, te weten: vrijdag 30 mei. Tijdens de ledendag, die plaats zal vinden in Haarlem, is er gelegenheid kennis te maken met overige House of KIKI leden. Ervaringen kunnen worden uitgewisseld onder het genot van een hapje en een drankje. Maar ook zal er een presentatie plaatsvinden van een vertegenwoordiger van House of KIKI Meubelverhuur en wordt er een lezing gegeven door een bekende Nederlandse interieurstylist ( wat is hot en wat is not anno 2014 ) én een marketingman ( hoe haal ik meer winst uit mijn bedrijf? ) De ledendag vindt plaats in: Hotel de Zoete inval en duurt van uur tot (lunch en borrel inbegrepen). De kosten bedragen 50,- pp (incl. BTW) Ben je voornemens te komen? Stuur dan een naar Bij meer dan 80 geïnteresseerden zullen de zalen definitief geboekt worden.

2 2. Vaste rubriek House of KIKI in Nederlands Dagblad Sinds 30 oktober verschijnt House of KIKI met een vaste maandelijkse rubriek over (de kracht van) verkoopstyling in het Nederlands Dagblad. Op woensdag 27 november is de tweede rubriek verschenen. En eind december verschijn de volgende. Doelstelling van deze rubriek is het vergroten van de naamsbekendheid van de House of KIKI verkoopstylisten en daarbij gepaard het vergroten van het aantal opdrachten voor alle House of KIKI leden.

3 3. Interview met verkoopstylist Suzanne van Harten House of KIKI is altijd erg benieuwd hoe het met haar leden gaat. Of ze nu in 2008 zijn opgeleid of in In deze nieuwsbrief is het verhaal van Suzanne van Harten van SUZ&ZO (www.suzenzo.nu) uit Harderwijk te lezen. House of KIKI: Wanneer heb je de opleiding verkoopstyling bij House of KIKI gevolgd? En wat voor werk deed je daarvoor? Ik volgde de opleiding precies een jaar geleden, dus in november Op dat moment werkte ik bijna 15 jaar bij een grote landelijke projectontwikkelaar bouwonderneming. Ik was daar marketingmanager en verantwoordelijk voor de promotie van alle nieuwbouwprojecten uit de regio Midden, van Zwolle tot en met Amsterdam. Ik wist toen al wel dat ik mijn baan zou gaan opzeggen, maar nog niet hoe ik mijn bedrijf zou vorm geven, hoe ik me wilde positioneren, hoe ik mijn doelstellingen zou formuleren. House of KIKI: Wanneer ben je van start gegaan met je bedrijf en wat vond je het lastigst aan het opstarten van je bedrijf? Ik merkte de laatste jaren, dat het bij woningverkoop lang niet altijd aankomt op de stenen, maar om verbondenheid met de potentiële koper. Vanuit deze drijfveer ben ik in maart jl. gestart met mijn eigen bedrijf. Onder de naam SUZ&ZO verkoopmanagement huispromotie verzorg ik de (online) marketing, promotie en verkoop van woningprojecten. Op dit moment werk ik voor woningcorporaties en vastgoedontwikkelaars en bij gelegenheid ook particulieren die hun huis willen verkopen. Kijk maar eens op mijn website: Ik ben geen makelaar en biedt niet al hun diensten. Er is weliswaar een overlap. En dat vond ik in het begin dan ook het lastigst. De sceptische houding van veel makelaars. Daar sta ik inmiddels boven. Mijn onderscheidende werkwijze blijkt immers succesvol. Ik doe meer en doe het anders. Ik heb wel moeite balans te houden. Tussen werk en privé en tussen moederschap en vrije tijd. Ik houd van hardlopen, salsadansen, uitgaan en reizen. Het is lastig daar tijd voor vrij te maken. Maar dat zal iedere ondernemer herkennen.

4 House of KIKI: Werk je parttime of fulltime? Of heb je nog steeds een baan naast je bedrijf? Een eigen bedrijf runnen doe je 24/7; en naast een hectisch samengesteld gezin doe ik s nachts nog een post-bachelor. In het voorjaar ben ik afgestudeerd online marketeer. House of KIKI: Met hoeveel opdrachtgevers heb je een samenwerking (makelaars/projectontwikkelaars) en hoe zijn die samenwerkingen tot stand gekomen? Ik acquireer en genereer voornamelijk nog opdrachten vanuit mijn netwerk. En van het een komt vaak het ander. Ik werf niet zozeer op stylingprojecten; ik werf als verkoopversneller onverkochte projecten. In de uitvoering is dan wel vaak styling gewenst noodzakelijk (denk aan modelwoningen, maar vooral ook aan de onverkochte oude huizen van de belangstellenden in mijn nieuwbouw. Als ik wil verkopen, zal ik toch echt eerst moeten zorgen dat de koper zijn eigen huis verkoopt). House of KIKI: Met wat voor soort opdrachten ben je het drukst? Bij SUZ&ZO kan je terecht voor de hele (online) promotie, maar ook voor de verkoop. Daar komt nogal wat bij kijken: het opstarten van de zgn. owned media (website, facebook, twitter), maar ook offline, het opstarten van een modelwoning, het draaien van openhuizen, het regelen van flyers, etc. etc.). Ik coördineer desgewenst ook de hele paid media (google adwords en facebook campagnes, openhuizenlink, etc.), en ik kan ook zorgen dat de earned media een boost krijgt (testimonia s etc). Ik werk zoals gezegd veel samen, niet alleen met stylisten (uiteraard door House of KIKI opgeleid), maar ook met een vaste SEO tekstschrijver en een aantal fotografen, waaronder dankzij het House of KIKI netwerk, professional Rick Rijshouwer. Ik ben dus erg druk met de regie van de verkoop. House of KIKI: En wat voor soort opdrachten vind je het leukst om te doen? Ik heb lang moeite gehad met de traditionele manier van woningverkoop. Vanuit mijn geloofsovertuiging houd ik me de laatste tijd intensief bezig met de vraag: waarom ben ik op aarde? En ik begin te ontdekken dat ik van waarde kan zijn voor mensen die een stap willen zetten waar zij tegenop zien. Ik bouw een persoonlijke band op met iedere potential die zich inschrijft voor het project waaraan ik werk. En ik zoek dus zelf ook naar mogelijke kopers. Ik leer hen goed kennen en raak op de hoogte van hun wensen, vragen en twijfels. Van daaruit help ik. De woningmarkt is enorm veranderd. Mensen zijn terughoudend in het kopen van een woning. Ze moeten hun huis verkopen, een hypotheek loskrijgen bij de bank en emotioneel de stap wagen. Ik help hen daarbij. Eigenlijk ben ik niet aan het verkopen, maar dat is natuurlijk wel het bedoelde resultaat. Dat is leuk en voelt dankbaar.

5 House of KIKI: Verhuur je zelf ook meubelen? Nee, hoe leuk ik het ook vind, styling is op dit moment niet mijn core-business. Als ik een stylingklus heb, sowieso met meubels, schakel ik dus regelmatig een collega styliste in. Soms blijft het bij overleg, soms pakken we een opdracht samen op, maar geregeld schuif ik de klus door. Zo heb ik al samengewerkt met House of KIKI styliste Yvette Wiebenga (initiatiefnemer van OpenHuizenLink) en sinds enige tijd werk ik op die manier heerlijk samen met mijn plaatsgenoot en House of KIKI styliste Anja van Beekhuizen van Checkpoint in Harderwijk. Beide dames zijn toppers! House of KIKI: Wat is je grootste succesverhaal? In een nieuwbouwproject waarbij de verkoop nagenoeg stil lag opeens weer volop tamtam maken en daardoor uiteindelijk ook weer gewoon verkopen! Wat me regelmatig overkomt is dat de makelaar geen vertrouwen heeft in een bepaalde lead. Ik heb recent nog meegemaakt dat hij, waar onze gezamenlijke opdrachtgever bij was, zei Suzanne, je trekt aan een dood paard. Een week later sloot ik de deal. En niks onderhandelen. Gewoon de vraagprijs. Dood paard, ja, me dunkt. Wat ik daarvan heb geleerd? Koester je empathisch vermogen en vertrouw op je vrouwelijke inuïtie! House of KIKI: Heb je nog een tip voor verkoopstylisten die nu aan het opstarten zijn? In de woningmarkt heb je veel niet in de hand: de huizenprijzen, de economische situatie, het consumentenvertrouwen. Het is dus belangrijk een goede, persoonlijke relatie op te bouwen met iedere persoon die ook maar een beetje interesse toont. Cruciaal is daarbij een optimale presentatie van het huis. Dus House of KIKI stylisten; wees bewust van de kansen die er op dit vlak voor jullie liggen. En mag ik ook alle huizenverkopers een tip geven? Houd de regie van de verkoop in eigen hand. Uiteindelijk bepaal jij wat er gebeurt!

6 4. Verslag woonbeurs door House of KIKI verkoopstyliste Eline Hehenkamp van DNA Styling In oktober hebben veel House of KIKI leden kunnen genieten van de WOONBEURS in de rai in Amsterdam. House of KIKI verkoopstylisten (en tevens interieurstylisten) Eline Hehenkamp van DNA Styling (www.dnastyling.nl), Felice du Pré van 1001 POJECTS, Jessie te Grotenhuis van by Jessie en Marian van de Minkelis van Pracht & Praal waren deze dagen afwisselend aanwezig op Het Woonbeurs Adviesplein. Bezoekers van de Woonbeurs konden gedurende 45 minuten voor slechts 12,50 interieuradvies voor één specifiek woonvertrek ontvangen. Eline Hehenkamp doet verslag: Begin oktober werd de jaarlijkse Woonbeurs in de Rai gehouden. Dit keer was ik daar niet zoals gewoonlijk als bezoeker te vinden, maar als adviseur. Samen met een aantal andere stylisten was ik namelijk geselecteerd om interieuradvies te mogen geven op het Adviesplein. Een hele uitdaging, maar oh wat was het leuk! Drie dagen had ik een container met tafel en stoelen tot mijn beschikking die ik zelf nog een klein DNAstylingsausje kon geven. Mensen konden zich vooraf online inschrijven voor een advies van 45 minuten bij een stylist naar keuze. Alle stylisten waren helemaal vol gepland en de adviezen volgden elkaar in moordend tempo op. Iedereen kwam voorbereid met foto s en plattegrond, waardoor ook in een korte tijd veel vragen behandeld konden worden. Het was dus aanpoten, maar ook ontzettend leuk om te doen. Ik heb veel mensen kunnen inspireren en heb de eerste vervolgopdracht al binnen!

7 5. Uitbreiding House of KIKI Meubelverhuur House of KIKI is weer een Meubelverhuurbedrijf rijker! Sinds afgelopen zomer kunnen House of KIKI leden ook inboedels bij Suzanne Balder van Nova Stilo (www.novastilo.nl) uit Broek op Langedijk (Noord-Holland) huren. Het aantal meubelverhuurbedrijven dat onder House of KIKI Meubelverhuur valt staat momenteel op 17! Naast deze nieuwsbrief ontvangen alle House of KIKI leden een actuele document met alle meubelverhuurbedrijven binnen het Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten. 6. Adverteren op Verkoopstyling.nl House of KIKI heeft in de zomer van 2012 de portal Verkoopstyling.nl over kunnen kopen. Deze domeinnaam staat helemaal bovenin de Google zoekmachines (wanneer men zoekt op verkoopstyling ) en dus erg interessant voor verkoopstylisten om op te adverteren. Heb je interesse om een jaar lang met je bedrijfspagina op Verkoopstyling.nl te staan? Een hele pagina kost slechts 100,- (excl. BTW) voor een heel jaar. Per provincie zullen er maar maximaal drie verkoopstylisten geplaatst worden en per stad slechts één verkoopstylist. Wees er dus snel bij! Bij interesse kan je jouw tekst en logo mailen naar

8 7. Cursus Gebruiksoppervlakte en inhoud woningen (NEN2580) Kopers en verkopers van huizen worden steeds alerter op de genoemde gebruiksoppervlakte (voorheen woonoppervlakte) en inhoud van woningen op sites als Funda. Ze verwachten dat het aantal meters op de juiste wijze zijn opgenomen en berekend. Om woningen onderling vergelijkbaar te houden, is een aantal jaren geleden één uniforme wijze van meten geïntroduceerd, de zogeheten meetinstructies Gebruiksoppervlakte en Bruto Inhoud Woningen. Deze instructies worden reeds door alle leden van VastgoedPRO, NVM en VBO in de dagelijkse praktijk gebruikt. Vooralsnog wordt de woning vaak nog door de makelaar zelf opgemeten, maar dit kan ook door jou als stylist. Bonstaete leert je deze meetmethode. Waarschijnlijk bied je klanten al een pakket van diensten aan, zoals styling, fotografie en wellicht plattegronden en digitale impressies. Na het volgen van deze cursus kun je ook deze dienst aanbieden. In de praktijk zal het opmeten en uitrekenen van de gebruiksoppervlakte en inhoud maximaal 30 minuten extra werktijd vragen. De cursus wordt tegen een gereduceerd tarief aan de House of KIKI verkoopstylisten gegeven. Normaal kost deze cursus 375,- voor House of KIKI verkoopstylisten 249,-. Datum & locatie Prijs Aantal : 1 dag, datum en locatie nader te bepalen : 249,- excl. BTW per persoon, inclusief hand-out, lunch en certificaat : minimaal 5, maximaal 8 deelnemers Waarom Bonstaete Naast de theorie krijg je ook diverse oefeningen. Tevens krijg je tips hoe je een woning snel inmeet. De cursus is laagdrempelig gemaakt, je hoeft geen affiniteit met wiskunde te hebben. Ook krijg je een uitgebreid naslagwerk waarin je alles terug kunt lezen. De cursus zal gegeven worden door Bonnie Allart. Zij is in 2003 afgestudeerd als bouwkundig ingenieur en sinds 2006 gespecialiseerd in makelaardij opleidingen. Naast het ontwikkelen van diverse cursussen, als bouwkunde en Floorplanner en het lesgeven hierin, verricht zij ook bouwkundige keuringen. Aanmelden kan direct bij Bonstaete: of kijk op

9 8. CombiCursus Floorplanner en Gebruiksoppervlakte en inhoud woningen (NEN2580) Na diverse aanvragen van House of KIKI verkoopstylisten wordt nu ook de combinatiecursus Floorplanner en Gebruiksoppervlakte en inhoud woningen tegen een sterk gereduceerde prijs aangeboden! Floorplanner is een computerprogramma voor het tekenen van plattegronden in 2D en 3D. Het bijzondere van Floorplanner is, dat het een samenwerkingverband heeft met Funda. Naast inzicht te krijgen over de indeling van een woning, kunnen bezoekers van Funda ook d.m.v. de interactieve Floorplanner plattegronden hun droomhuis digitaal inrichten. In het nieuwsitem Cursus Gebruiksoppervlakte en inhoud woningen (NEN2580) wordt uitgelegd wat dit onderdeel van de combicursus inhoudt. Waarom deze combinatie? Een groot deel van de opnamegegevens van de gebruiksoppervlakte en inhoud zijn gelijk aan die van de Floorplanner plattegronden. Je verbreedt je dienstenpakket, zonder dat het je veel extra tijd kost om beide diensten uit te voeren. Om de basiskennis te verbreden, wordt in deze cursus ook aandacht besteed aan bouwtekeningen lezen en dragende wanden herkennen. Wat kan je na deze cursus? - Je kunt de gebruiksoppervlakte en inhoud opmeten en uitrekenen - Je kunt plattegronden tekenen in Floorplanner - Je kunt bouwtekeningen lezen en dragende wanden herkennen. Uw investering De cursus wordt tegen een gereduceerd tarief aan de House of KIKI verkoopstylisten gegeven. Normaal kost deze cursus 695,- voor House of KIKI verkoopstylisten 475,-. Datum & locatie Prijs Aantal : 2 dagen, do 12 en wo 18 december, locatie nader te bepalen : 475,- excl. BTW per persoon, inclusief hand-out, lunch en certificaten : minimaal 4, maximaal 8 deelnemers Je hoeft geen software aan te schaffen voor aanvang van de cursus. Wel dien je over een laptop met internetaansluiting te beschikken. Voor deze cursus is geen specifieke kennis nodig. Aanmelden kan direct bij Bonnie Allart: of kijk op

10 9. Enthousiaste reacties op de combicursus Floorplanner & NEN2580 Bonstaete heeft de afgelopen twee weken voor de eerste keer de cursus Floorplanner & NEN2580 gegeven voor de House of KIKI stylisten. De eerste dag stond in het teken van Floorplanner. Eerst werden de basisvormen geoefend, waarna de tekenvaardigheden steeds verder uitgebouwd werden tot een complete plattegrond getekend kon worden. Op de tweede dag was het berekenen van de gebruiksoppervlakten en de inhoud aan de beurt. Alle deelnemers hadden gebruik gemaakt van de tussenliggende week om te oefenen met Floorplanner. Op de tweede dag was dan ook ruimte ingepland om de laatste vragen hierover te stellen. Naast het leren tekenen, is ook inzicht gegeven in wat je de klant kunt aanbieden. Deze combicursus is zeer goed ontvangen. Vier stylisten hebben deelgenomen, hun bevindingen van de cursus kun je hieronder lezen: Stijl en Verkoop Haarlem - Odette Koning: Al enige tijd maakte ik plattegronden voor mijn klanten in Floorplanner. Omdat ik het idee had dat er meer te halen viel uit Floorplanner, ging ik op zoek naar een cursus. Tevens wilde ik ook leren hoe ik een woning conform de NEN2580 kon inmeten. Als ik voor beide een certificaat zou halen had ik immers een mooi totaalpakket die ik als dienst aan de makelaar kon aanbieden. Met deze gedachten ging ik via Google op zoek naar een aanbieder. Al snel kwam ik bij Bonnie van Bonstaete terecht. Dat Bonnie zeer ervaren is en weet waarover ze het heeft, werd mij tijdens het telefoongesprek al snel duidelijk. Ik vond dat Bonnie een introductie verdiende bij House of KIKI en stelde haar daarom voor aan Kirsten. De intensieve, maar zeer goed begeleide cursus, bracht mij precies wat ik nodig had. Floorplanner had inderdaad veel meer te bieden! Het programma heeft voor mij nu geen geheimen meer en mocht ik het toch even niet meer weten, dan raadpleeg ik de overzichtelijke en goed geschreven hand-out. De hand-out is door Bonstaete zelf geschreven en vertelt stap voor stap de werkwijze. Echt heel handig. Ik ben ontzettend blij dat ik de cursus heb gevolgd. Met twee certificaten op zak heb ik de makelaar nu nog meer te bieden! Huis&Advies Monique van Spengen Fragmenten uit de video van Huis&Advies: Floorplanner beheers ik nu tot in de puntjes NEN2580 is omvangrijker dan ik dacht, maar door de rustige uitleg van Bonnie en omdat ze de aandacht voor je neemt, neem je de stof goed op. Tijd genomen om de cursus in elkaar te steken. Kijk hier de hele video:

11 Young4Styling - Karin de Jong: Ik heb veel gehad aan de cursus van Bonstaete. Bij Floorplanner, de tips en tricks gekregen om een goede 2D plattegrond te kunnen maken. Bij NEN2580 gebruiksoppervlakte en inhoud, is duidelijk uitgelegd hoe deze gemeten moet worden voor de makelaardij. Kortom ik heb zeer veel gehad aan deze cursus. Young4Styling kan nu nog meer diensten aanbieden aan de makelaars! Suzanne Verkoopstyling Suzanne Janssen: Om een zo breed mogelijk dienstenpakket aan te kunnen bieden heb ik de combicursus Floorplanner en NEN 2580 bij Bonstaete gevolgd. Dit vind ik een echte aanrader. Nu heb ik meer kijk op een stukje bouwkunde, handige achtergrondinformatie waardoor ik kan laten blijken dat ik weet waarover ik het heb. Daarnaast kan ik nu ook voor makelaars en woningeigenaren het inmeten van woningen verzorgen, het voordeel hiervan voor mij is dat ik toch al in de woning ben voor de styling en dan is het een kleine moeite om meteen even te meten waardoor de makelaar dit niet extra hoeft te doen. Met Floorplanner kan ik nu mijn dienstenpakket snel en eenvoudig uitbreiden met plattegronden en 3D-animaties. We hebben hiermee goed geoefend en ook een uitgebreide handleiding en veel tips ontvangen. De cursus was goed opgezet met genoeg ruimte voor vragen en opmerkingen. Ik ben zelf helemaal geen ster in wiskunde en omgaan met computers, toch was het goed te volgen. Wil je ook deze cursus volgen? Donderdag 12 en woensdag 18 december is de volgende mogelijkheid. Aanmelden kan direct bij Bonnie Allart: of kijk op

12 10. Vernieuwde Facebook pagina House of KIKI House of KIKI heeft in 2008 een Facebook pagina geopend, echter deze is in de loop van de jaren door tijdgebrek enigszins verouderd geraakt. Onlangs is er een nieuwe bedrijfspagina aangemaakt: Op deze pagina kunnen de House of KIKI de laatste nieuwtjes volgen en recente artikelen vinden. Deze artikelen kunnen uiteraard gebruikt worden door de leden, ter promotie van hun eigen bedrijf of ter ondersteuning van de presentaties bij makelaars en overige potentiële opdrachtgevers. Uiteraard blijven alle nieuwtjes ook geplaatst worden op:

13 11. Zaterdag 8 februari 2014: MasterClass Woningfotografie De MasterClass Woningfotografie van 12 oktober en 16 november waren weer een succes. Voor de cursus van zaterdag 8 februari 2014 zijn nog enkele plaatsjes vrij. Deze cursus is speciaal voor House of KIKI verkoopstylisten samengesteld en vindt plaats op een locatie waar daadwerkelijk badkamers, keukens en slaapkamers gefotografeerd kunnen worden. Theo Koeten legt in de ochtend de werking van JOUW specifieke camera uit. En in de middag leert hij je de moeilijke vertrekken te fotograferen. En tevens wat te doen bij over- of onderbelichting. De cursisten ontvangen na de cursus een certificaat Woningfotografie. Benodigde apparatuur: * Digitale spiegelreflex camera (bijv. Canon Eos 1000D of Nikon D3100) * mm lens (zit standaard op de semi professionele camera) * Externe opsteekflitser die bij de betreffende camera past * Statief (bij elke fotospeciaalzaak te verkrijgen vanaf ca. 50,-) Of neem eens een kijkje op: Datum: Prijs: Locatie: zaterdag 8 februari 2014: uur uur (lunch en certificaat inbegrepen) 249,- (excl. BTW) per persoon. Satelietbaan 37A in Hillegom (op de grens van Noord-Holland met Zuid-Holland) Opgeven kan direct bij Theo Koeten: (ook voor info over aan te schaffen apparatuur) Of kijk op:

14 12. Foto s, artikelen en nieuwsitems van CNVV-ers Artikel in de Woonstijl van Anja van Beekhuizen van Checkpoint (www.checkpoint-verkoopstyling.nl) uit Harderwijk:

15 Nieuwe flyer van VBO makelaar én House of KIKI verkoopstyliste Jacqueline Schouten van Huis&Co (www.huisco.nl) uit Haarlem:

16 Artikel in de Winterswijkse Weekkrant van Moniek Hietbrink van MH Styling (www.mh-styling.com) uit Winterswijk over een samenwerking tussen meerdere ondernemers: Heb je ook een leuk nieuwtje, artikel, nieuwe flyer of foto van je beletterde auto? Mail dit dan naar of stuur je flyer naar: House of KIKI, Lieoever 71, 2033 AD in Haarlem

17 13. Procedure aanmelden website en logo op het CNVV Om opgenomen te worden op het gehele netwerk van House of KIKI, dient op de homepage van de CNVV-er het transparante (EPS) logo van House of KIKI te staan met een doorlink naar Dus wel zo: of zo: of zo: of zo: En niet zo: (wit blokje rond het logo) zo: (te korrelig) of zo: (wit logo) N.B. Tevens moet de hands-on aanpak worden benadrukt (dus GEEN advies- of diagnoserapporten!) En altijd de GEHELE woning worden aangepakt (dus niet slechts een woonkamer, badkamer en één slaapkamer) Plaats ALTIJD de volledige NAW-gegevens in de voetnoot van je . Klopt alles? Mail dan URL en logo in GIF of JPG naar: 14. Tot slot. House of KIKI adviseert alle leden om de rustige december en januari maanden te benutten om de eigen websites te updaten en actualiseren. Probeer kritisch naar je portfolio te kijken. Staan er bijv. nog steeds foto s van de praktijkdag op je website? Komen de voor- en ná-foto s wel vanuit dezelfde hoek? Bied je nog steeds maar 15 foto s aan, terwijl het minimum echt 18 foto s is (i.v.m. ranking op Funda)? Beperk je jezelf wel tot 2 kleuren in een vertrek (om rust en harmonie te bereiken?) Staan de focuspunten wel goed op de foto s (raampartijen? houten vloeren?) en niet alleen een bed of een kast? Kortom, sta weer even stil bij de 6 basisprincipes. Op deze manier zullen alle leden zich ook weer in 2014 kunnen onderscheiden van de niet House of KIKI leden!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

KingMagazine. Attitude Holland. King is onmisbaar voor ons geworden! Bax Shop.nl. Marcel Van der Avert. Haal meer uit King

KingMagazine. Attitude Holland. King is onmisbaar voor ons geworden! Bax Shop.nl. Marcel Van der Avert. Haal meer uit King Haal meer uit King Verbeter uw efficiency op een simpele manier tips pagina 8 Bax Shop.nl Onze kracht is de combinatie van IT en marketing interview pagina 10 Marcel Van der Avert Met een zachte aanpak

Nadere informatie

Communicatie, de consument wil niet beïnvloed worden, maar meepraten.

Communicatie, de consument wil niet beïnvloed worden, maar meepraten. Magazine van Kempen Communicatie 2012 nummer 3 Communicatie, de consument wil niet beïnvloed worden, maar meepraten. In deze uitgave o.a. Coaching haalt het beste uit de werknemer Enthousiaste klanten

Nadere informatie

Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht

Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht Training financiële zelfredzaamheid en empowerment voor klanten van de Voedselbank Amsterdam Amsterdam, juni 2010 Drs. Hille Hoogland Drs. Adinda van de Beek Voorwoord

Nadere informatie

Magazine VOL ONMISBARE INFORMATIE IN DEZE EDITIE

Magazine VOL ONMISBARE INFORMATIE IN DEZE EDITIE VOL ONMISBARE INFORMATIE Magazine FEBRUARI 2008 IN DEZE EDITIE 4 Startkabaal 10 Verslag Social Event 2007 12 Spreekuur op het water 17 Free Publicity tips 20 Interviews met sponsoren agazine Uitgever Contact

Nadere informatie

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk In gesprek met Olivier van Arkel, sales directeur Sharewire Jasper Klootwijk, commercieel directeur SNT Harald de Jongh, verkoopdirecteur Zakelijke Markt PostNL Michael van den Brink, sales director KPN

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek NIMO - Project Management Instituut B.V. 07-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van NIMO - Project Management Instituut B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Naam: Q. Jong A Tai Projectnaam: Q.Q.D (Quentin s Quality Design) Datum: 28 april 2015 Klas: MM2C INHOUDSOPGAVE 1. De ondernemer... 3 1.1 Persoonlijke gegevens:... 3 1.2 Persoonlijke

Nadere informatie

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 der S.V. RealTime 20 januari 2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 Versie 1.2 Studievereniging RealTime

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

PROMOTIE BLIJFT ACTUEEL! NIEUWS PROMOTIE DIGITAAL STAP VOOR STAP MET UURWERK, ZO DOET DE AMBELT DAT GRATIS ACTUELE ICHTHUS COLLEGE - TALENT

PROMOTIE BLIJFT ACTUEEL! NIEUWS PROMOTIE DIGITAAL STAP VOOR STAP MET UURWERK, ZO DOET DE AMBELT DAT GRATIS ACTUELE ICHTHUS COLLEGE - TALENT PrOmotie M A G A Z I N E Magazine voor het praktijkonderwijs - Nr.7 najaar 2009 NIEUWS PROMOTIE DIGITAAL STAP VOOR STAP MET UURWERK, ZO DOET DE AMBELT DAT GRATIS ACTUELE LESBRIEF DE KREDIETCRISIS ICHTHUS

Nadere informatie

magazine ICH Armen en benen van een fabrieksrobot Van der Plaat Accountants & Adviseurs Een proactieve accountant INTERVIEW PAGINA 10

magazine ICH Armen en benen van een fabrieksrobot Van der Plaat Accountants & Adviseurs Een proactieve accountant INTERVIEW PAGINA 10 magazine 22e Jaargang No.1 Juli 2014 ICH Armen en benen van een fabrieksrobot INTERVIEW PAGINA 4 Experts aan het woord Een goede website EXPERT PAGINA 8 Van der Plaat Accountants & Adviseurs Een proactieve

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 7 CRM is geen software... 8 De vier

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Eelco de Boer kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

"We leggen de lat steeds hoger"

We leggen de lat steeds hoger DESLAGER 2 Februari Maandblad voor de Nederlandse slager 2012 nr. Keurslager Arie Arisse "We leggen de lat steeds hoger" Locatiescan, een quick scan op bedrijfseconomisch niveau Toon Naber: "Samen vechten

Nadere informatie

Eindverslag. Stage SearchUser. Naam: Barry van Niekerk Datum: 22 maart 2012 Klas: M42B

Eindverslag. Stage SearchUser. Naam: Barry van Niekerk Datum: 22 maart 2012 Klas: M42B Eindverslag Stage SearchUser Naam: Barry van Niekerk Datum: 22 maart 2012 Klas: M42B Stageperiode: 13 februari 2012 tot 22 juni 2012 Stagebegeleiders: Mevr. Sier, Dhr. Tuip, Dhr. Lopes Cardozo Stagedocent:

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

De "sieradenbranche" Laatste update: 16-02-2015

De sieradenbranche Laatste update: 16-02-2015 De "sieradenbranche" Laatste update: 16-02-2015 De wereld van de sieradenmakers lijkt eenvoudig en overzichtelijk. In de praktijk is het wat ingewikkelder. Er zijn juweliers, goudsmeden, zilversmeden,

Nadere informatie

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl Colofon Titel Just share it! Geef je kennis een goed doel. Samengesteld door CIVIQ instituut vrijwillige inzet House of Sharing * Datum Oktober 2004 Contactadressen voor deze publicatie: CIVIQ Plompetorengracht

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0 Voorblad 2009 Hans Meinema 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 6 CRM is geen software... 7 Praktische voorbeelden

Nadere informatie

Online scoren in 2014. Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert

Online scoren in 2014. Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert Online scoren in 2014 Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert Inleiding Door Rutger Steenbergen Ik weet dat ik lui ben,

Nadere informatie