NIEUWSBRIEF PIETER GROEN 25 september 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF PIETER GROEN 25 september 2015"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF PIETER GROEN 25 september 2015 VAN DE LOCATIEDIRECTEUR Allereerst heet ik u, ouder/verzorger, graag van harte welkom aan het begin van ons nieuwe schooljaar. De zomer lijkt alweer lang voorbij en we zijn alweer een paar weken lekker aan het werk. Elk jaar is spannend, zowel voor onze leerlingen als ook voor ons als schoolteam. Wij zijn een school in beweging en dat zie ook dit jaar weer op allerlei plekken in de school terug: TTO, Entreprenasium, ABIO en Pieter Groen Academy. Het bruist op het PG! Dit is het tweede jaar dat alle brugklassers een tablet hebben gekregen. Vorig schooljaar zijn er een aantal grote wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot ICTgebruik op school. Zo zijn we bijvoorbeeld helemaal overgegaan op Office 365, voor zowel personeel als leerlingen. Dat wil zeggen dat alle leerlingen een licentie hebben voor vijf toepassingen: tablet, laptop, telefoon, een adres van de school en opslag in the cloud. Dit is handig om overal bij je opgeslagen werk te kunnen, maar ook om bijvoorbeeld samen met een medeleerling aan een presentatie te werken. Wel is te merken dat sommige leerlingen nog moeten leren voorzichtig om te gaan met de tablet. Misschien kunt u ons daarin ondersteunen? Zoals u weet is het een van onze speerpunten om lesuitval tegen te gaan. Brugklaslessen worden bij uitval van een docent in principe altijd vervangen. De rest van de onderbouw vervangen wij zoveel mogelijk, behalve het eerste en het laatste uur. Afgelopen week vonden de werkweken van het Pieter Groen plaats. Dit betekent dat bijna dertig docenten met leerlingen op pad zijn geweest om een leerzame en leuke week met elkaar te hebben. Het is ons niet gelukt om gedurende deze week alle lessen van de onderbouw te vervangen. Ik hoop op uw begrip hiervoor. Wij doen ons best om zoveel mogelijk relevante informatie met u te delen via de administratie, de mentor of de schoolleiding. Mocht u iets missen, schroom niet om contact op te nemen voor vragen of opmerkingen. Wij staan dit jaar ook weer graag klaar voor onze leerlingen en voor u als ouder/verzorger en wij zien uit naar een succesvol en leuk schooljaar. Hartelijke groet namens het team Pieter Groen Alan Turner Locatiedirecteur VERKORTE LESSEN/ KLASSENBESPREKENINGEN Dagen met verkorte lessen worden tijdig via de roostermonitoren en de website aangekondigd. Van maandag 28 september tot en met vrijdag 2 oktober worden klassenbesprekingen gehouden. We werken dan met zo n aangepast rooster met verkorte lessen, zodat er voor de docenten voldoende vergadertijd beschikbaar is.

2 Aangepast rooster 1e lesuur uur 2e lesuur uur 3e lesuur uur 1e pauze uur 4e lesuur uur 5e lesuur uur 6e lesuur uur 2e pauze uur 7e lesuur uur 8e lesuur uur 9e lesuur uur Centraal bij de klassenbesprekingen staat de vraag hoe de leerling in de klas functioneert. Daarbij spelen de resultaten vooralsnog geen grote rol. Wij hechten veel waarde aan die besprekingen. De vakdocenten leren hun leerlingen wat beter kennen en kunnen indien nodig adequaat handelen. HUISWERKVRIJ De eerste maandag na de herfstvakantie (26 oktober) is huiswerkvrij. Daarna kan er weer heerlijk geleerd en gewerkt worden! De huiswerkvrije dagen worden op onze website vermeld. WEGWIJZER Kort geleden hebben we weer onze WEGWIJZER uitgegeven. Hopelijk heeft dat kleine maar o zo nuttige boekje u thuis bereikt. Het is een handige wegwijzer waarin allerlei praktische informatie over onze school is te vinden. Ook treft u er contactinformatie in aan met belangrijke telefoonnummers/ adressen. Wie meer wil weten over diverse onderwerpen wordt doorverwezen naar onze website: VERLOFAANVRAGEN Wij verzoeken u verlof voor bruiloften en andere feestelijke gelegenheden van tevoren bij de adjunct-directeur schriftelijk aan te vragen: dan kunnen we eventueel samen met de leerlingen bekijken welke lessen of repetities ze missen en hoe ze dit denken in te halen. Op het aanvraagformulier kunt u lezen onder welke omstandigheden een leerling voor bijzonder verlof in aanmerking komt. Graag maken wij u er attent op dat de regels omtrent bijzonder verlof door de Leerplicht flink zijn aangescherpt. De eisen die gesteld worden maken het zeer moeilijk om nog verlof te krijgen buiten de schoolvakanties. De belangrijkste regel waarop wij veel aanvragen moeten afwijzen luidt: De vakantie kan niet plaatsvinden in de vastgestelde schoolvakanties door het beroep van u of uw partner (seizoensgebonden werk of werk met een piekdrukte tijdens de schoolvakanties). Wij kunnen de aanvraag alleen goedkeuren als u in geen enkele schoolvakantie met uw gezin twee weken aaneengesloten op vakantie kunt. Ook drukte op het werk door organisatorische omstandigheden wordt niet als geldige reden gezien. De leerplichtambtenaar controleert regelmatig of wij rechtmatig verlof toekennen. Voor alle regels omtrent verlof kunt u kijken op de volgende website:

3 ZIEKMELDING, ZIEK NAAR HUIS OF NAAR DE ORTHO Hoe te handelen door leerlingen en ouders staat beschreven in de WEGWIJZER, pagina 6. TONEELGROEP SWITCH TEGEN PESTEN Op donderdag 19 november verzorgt dramagroep Switch een toneelpresentatie over de effecten van het pesten en het voorkomen daarvan. Na afloop zijn er workshops over dit onderwerp die ook door Switch worden gegeven. NOORD EN ZUID De logistiek binnen school maakt het noodzakelijk dat ingang-noord met bijbehorende garderobe, aula en lockers dit jaar gebruikt wordt door alle leerlingen van de klassen 1 en 2, aangevuld met de klassen 3 havo en 3 vwo. Het is belangrijk dat iedereen zich hieraan houdt en in de pauzes niet van Noord naar Zuid v.v. wandelt. FOTOGRAAF Op vrijdag 18 september zijn de brugklassers gefotografeerd. Zij waren eerst aan de beurt zodat er met de klassenbesprekingen van eind september/begin oktober foto s van hen beschikbaar zijn. De klassen 2 t/m 6 zijn op woensdag 14 en donderdag 15 oktober aan de beurt. Hiernaast is te zien wat de achtergrond wordt. Handig om rekening mee te houden bij je kledingkeus. LEERHULP Als de toepassing van de aangeleerde studievaardigheden onvoldoende resultaat oplevert kan een leerling tijdelijk hulp krijgen door middel van een aantal bijlessen die door leerlingen uit de bovenbouw worden gegeven. De grootte van dit aanbod is afhankelijk van het aantal bovenbouwleerlingen dat zich bereid verklaart deze lessen te geven. Aanmelding in kamer 046b bij dhr. Van Laar. INZAGE IN CIJFERS/HUISWERK/ABSENTIE/LESROOSTER Alle ouders hebben een code ontvangen om te kunnen inloggen in het ouderportaal. Daar zijn o.a. de cijfers en het huiswerk van hun kind te zien. Mocht dat vragen oproepen, aarzelt u niet en neem via de administratie gerust contact op met de desbetreffende collega. NIEUW LOGO EN NIEUWE WEBSITE PIETER GROEN Nieuw logo De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met ons communicatiebureau om nieuwe logo s te ontwikkelen voor VCVO, Pieter Groen, Rijnmond en Limes. Belangrijkste aanleiding hiervoor was dat we de oude logoset (het donkergroen met donkerpaarse merkbeeld) niet meer vonden passen in de huidige tijd en wat we als scholengemeenschap willen uitstralen.

4 Pieter Groen (en Limes) heeft nu als eerste het nieuwe logo gekregen. Waarom dit logo? We hebben voor een frisgroene kleur en een modern strak lettertype gekozen. Wat betreft het gekozen merkbeeld (gestileerde kroon) is dit gebaseerd op wie Pieter Groen was. Pieter Groen werd in 1808 in Katwijk geboren. Hij leed in 1836 schipbreuk voor de kust van het eiland Tristan da Cunha, waarvan hij later gouverneur werd. In het Nieuws van de Dag werd hij betiteld als ongekroonde koning van Tristan da Cunha. Met de kroon als dit symbool voor dit leiderschap, is de kroon als basis voor het logo van Pieter Groen gekozen. We hopen dat dit logo u aanspreekt, wij zijn er in ieder geval trots op. U zult ons nieuwe logo binnenkort ongetwijfeld in onze diverse communicatie-uitingen zien. Nieuwe website pietergroen.nl Misschien heeft u het al gezien maar sinds begin september heeft Pieter Groen een nieuwe website; De afgelopen maanden is hier druk aan gewerkt door verschillende medewerkers van Pieter Groen en we zijn erg blij met het resultaat. De website is gemaakt voor de tablet (omdat dit device door steeds meer mensen gebruikt gaat worden) maar ook geschikt voor desktop en mobiele telefoon. De website heeft een totaal nieuw en fris ontwerp dat aansluit bij vorig jaar ingezette wervingscampagne. Belangrijke zaken als beleving en actualiteit en ook de relatie met andere nieuwe media als facebook hebben op hun plek gekregen. Ook is er goed gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid. Hiertoe hebben we onder andere de site in wording regelmatig aan docenten en aan een ouder- en leerlingenpanel voorgelegd en hebben we aan de hand van hun suggesties verbeteringen doorgevoerd. We zijn uiteraard ook benieuwd naar uw reactie en suggesties. Hiertoe kunt u een mail sturen naar de webmaster van pietergroen.nl g.laats@andreascollege.nl. BOEKENFONDS De drukte bij het boekenfonds begint langzaam af te nemen. Bijna iedereen moet alle boeken hebben. Maar nog niet alle bestellingen zijn binnen. Na ontvangst zullen de boeken zo snel mogelijk aan de leerlingen worden gegeven. De enkele leerling die denkt dat hij/zij nog een boek mist, kan zich op maandag tot en met vrijdag aan het begin van de 2 e pauze, om uur, bij de heer O. Rinzema (kamer t020) melden. Ook leerlingen met schadeboeken of andere vragen over het boekenfonds kunnen zich op die tijd daar melden. Ontdekt een leerling na de herfstvakantie 2015 nog dat er iets niet klopt, dan is hij/zij helaas te laat en zijn de gevolgen voor eigen rekening. Zie ook het reglement dat toegestuurd is. 4 MAVO MBO-OPLEIDINGENMARKT 2015 Op woensdag 7 en donderdag 8 oktober van uur tot uur wordt in de Hooglandse kerk te Leiden de MiddelbaarBeroepsOnderwijs (MBO)- opleidingenmarkt gehouden voor de leerlingen uit 4 mavo. Het doel van deze markt is om de leerlingen te informeren over mogelijke vervolgopleidingen. Er zijn verschillende ROC s aanwezig: ROC Mondriaan, ROC Leiden, ROC ID College, LIS, Grafisch Lyceum.

5 DE POLITIE STELT ZICH VOOR Beste ouders en leerlingen, Wij zijn Tanja Wassenaar en Kelvin Kiewiet, wijkagenten in Katwijk Noord. Het Pieter Groen valt daar ook onder en vanuit onze functie zijn wij regelmatig op school te vinden. In het begin vonden de leerlingen dit vreemd en gonsde het in de gangen van: De politie, ze komen iemand halen! Dit doen wij dus niet. Als wijkagent willen wij een bekend en vertrouwd gezicht zijn bij leerlingen en ouders. Ze kunnen bij ons terecht voor een praatje of wanneer ze iets vertrouwelijks willen delen. Ook geven wij wel eens gastlessen op school. De korte lijnen met school, maar ook met de leerlingen vinden wij heel belangrijk. Vandaag hebben wij ons voor het derde jaar op rij voorgesteld aan de brugklassen. Dit jaar samen met Cor van Duijvenbode van jongerenwerk. Jongerenwerk is ook regelmatig te vinden op school om te kijken wat er leeft onder de jongeren. Jongerenwerk organiseert elke dag naschoolse activiteiten in diverse jongerencentra. Zie voor informatie Voor vragen en informatie kunt u en kunnen de leerlingen ons bereiken via; Tanja Wassenaar. M: E: tanja.wassenaar@politie.nl Kelvin Kiewiet M: E: kelvin.kiewiet@politie.nl Twitter; WAGKatwijkNoord Jongerenwerker: Cor van Duijvenbode Tanja en Kelvin M: E: corvanduijvenbode@welzijnskwartier.nl Cor DECANARIA GOED VOORBEREID NAAR DE PABO Havoscholieren die naar de PABO willen krijgen te maken met strengere toelatingstoetsen. Er is een website gemaakt waarmee die leerlingen zich voorbereiden op de strengere toelatingseisen. Havoleerlingen (en mbo-studenten) moeten aan toelatingseisen voldoen voor aardrijkskunde, geschiedenis én natuur en techniek. Het gaat erom dat je de stof van deze vakken zo goed kent dat je het aan basisschoolkinderen kunt uitleggen. Toelatingstoetsen Inschrijven voor de toelatingstoetsen: Hiervoor meld je je eerst aan bij de PABO van jouw keuze (via Via de PABO ontvang je een bericht met een link (koppeling) naar de inschrijvingsmodule. Per vakgebied (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek) is er een toelatingstoets. Deze toets meet of je de kennis en vaardigheden hebt, die je bij de start van de opleiding nodig hebt om deze met succes af te kunnen ronden. De toetsen zijn op het niveau van havo 3/vmbo-t 4.

6 Met de toelatingstoets bekijkt de PABO of jouw kennis voldoende is. Wil je weten hoe de toetsen er uit zien? Maak dan de oefentoetsen van Cito (ak, gs en n&t). Meer weten? Ga naar BLIJF OP DE HOOGTE! Voor alle ontwikkelingen op onderwijsgebied en vervolgopleidingen, open dagen, enzovoort blijft onze site de beste nieuwsbron. Surf minstens een keer per week naar en kijk vooral op Keuzekalender en Nieuws. DE OUDERRAAD Op 2 september jl. heeft de eerste ouderraadvergadering van dit schooljaar plaatsgevonden. Er hebben zich enkele wijzigingen in de samenstelling voorgedaan. Wij hebben afscheid genomen van Jacqueline van Beelen en hebben twee nieuwe ouders verwelkomd, te weten Johanna Bouwman en Els Houwer. Hiermee bestaat de ouderraad uit tien ouders. De belangstellig is zelfs dusdanig dat er op dit moment twee ouders op de wachtlijst staan. Corina Kiewiet heeft na vele jaren het voorzitterschap overgedragen aan Cobi de Kort. Corina Kiewiet blijft nog wel aan als lid van de ouderraad. Als ouderraad hebben wij onze speerpunten voor dit jaar vastgesteld: Christelijke identiteit Kwaliteit van onderwijs Kosten excursies, werkweken Drugsbeleid In de werkgroep kwaliteit van onderwijs is het onderwerp tafeltjesavond besproken. Samen met de directeur zijn er voor dit jaar een aantal nieuwe afspraken gemaakt. De duur van de gesprekken is verlengd naar tien minuten per gesprek en door de aanschaf van een computersysteem streven wij er naar de uitnodiging voor de tafeltjesavond digitaal te versturen en te verwerken. Ook hebben we besproken welke vragen wij, in de ons beschikbare ruimte, in de ouderenquête willen stellen. In juni is Katwijk in het nieuws geweest doordat er 85 jongeren zijn doorverwezen naar bureau Halt vanwege hun drugsgebruik. De NOS heeft hierover een item uitgezonden waarbij er (overigens zonder toestemming) gefilmd is op het schoolplein van Pieter Groen. De directeur heeft n.a.v. dit alles contact opgenomen met de gemeente Katwijk om samen te kijken naar de mogelijkheden van drugsbestrijding op en rond de school. Tevens heeft hij de ouderraad gevraagd hierover mee te denken. De ouderraad gaat hiermee aan de slag en staat volledig achter de locatiedirecteur aangaande het beleid t.a.v. het gebruik van drugs op of rond de school. De ouderraad organiseert voor ouders en docenten een oudercontactavond op 25 november a.s. over het Puberbrein. Ria van Dinteren, onderwijskundige en auteur van Handboek Puber, is onze gastspreker. Na een korte theorie over de werking van het puberbrein is er veel ruimte voor tips en trucs. Meer informatie over de oudercontactavond volgt per mail. Voor een vraag of opmerking voor de OR kunt u contact opnemen via het adres: ouderraadpietergroen@andreascollege.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk

7 reageren en uw vraag of opmerking zo nodig meenemen in het eerstvolgende overleg welke plaatsvindt op woensdag 14 oktober a.s. MOEDERS IN GEBED (M.I.G.) VOOR DE SCHOLEN Al heel wat jaren komt een groep moeders 1x in de 14 dagen bij elkaar om te bidden voor hun kinderen, het personeel en andere zaken met betrekking tot de scholen. We hebben één groep voor zowel Pieter Groen als Rijnmond. We zijn ervan overtuigd dat bidden belangrijk is en God dingen ten goede kan keren. Wil je een keer komen kijken en/of met ons meebidden, neem dan contact op met: Martina van Rhee, of Ook voor ABIO is het nieuwe schooljaar weer van start gegaan, de nieuwe ABIO groep is inmiddels gevormd. Elf september waren de ABIO verkiezingen. Er hadden zich weer heel veel jongens en meiden aangemeld die graag bij ABIO wilden komen. Helaas was er niet voor iedereen plek en hebben we een aantal leerlingen teleur moeten teleur. We feliciteren onze nieuwe leden en hopen dat jullie je snel thuis voelen bij ABIO. Het eerste feest komt er al bijna aan. Zoals altijd zijn klas 1 en 2 als eerste aan de beurt. Schrijf maar in je agenda, het eerste schoolfeest in op vrijdag 9 oktober. We beginnen de avond met alleen de brugklassen. De brugklassen spelen eerst een spel tegen elkaar waarbij er klas tegen klas gestreden wordt. Bij dit spel moeten er allemaal groepsopdrachten gedaan worden om zo veel mogelijk punten te scoren. Voor de winnende klas is er een leuke prijs. Het thema van dit feest is HOLLYWOOD. We gaan de aula in Hollywood-style aankleden met een rode loper, een walk of fame, popcornmachine etc. Het schoolfeest is in de aula zuid. Je moet dus bij de zuid naar binnen. De dresscode is Glitter & Glamour. De dresscode is niet verplicht maar het is leuk als zo veel mogelijk leerlingen zich kleden naar de dresscode. Voor de jongen en het meisje die zich het origineelst kleden hebben we altijd een leuke prijs. Na het spel gaan we knallen met een gave disco, dan is klas 2 ook welkom tot het eind van de avond. Het feest begint voor de brugklassen om uur. De leerlingen van de tweede klas zijn vanaf uur welkom. Het feest duurt tot uur. De brugklassers kunnen hun kaartje kopen bij hun mentor. De tweede klassers kunnen een kaartje kopen bij ons als we de week van het feest muziek draaien in aula noord. Kaartjes kosten 2,50 Via kun je op de hoogte blijven van alles rondom ABIO. Hier posten we ook de foto s die we maken tijdens het schoolfeest. Neem maar eens een kijkje bij de foto s van vorige jaren. We hopen jullie allemaal te zien op vrijdag 9 oktober.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo September 2013, jr 5 - no 1 Ons nieuwe gebouw De start van het nieuwe schooljaar ligt al weer een aantal weken achter ons op het moment dat u van ons deze nieuwsbrief ontvangt.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad

INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad WELKOM INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad Met de mentor: Rapporten en informatieavonden Ouderportaal (cijfers) Dyslexie Bijlessen Studiewerktijd (TH)

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

Discussieavond. 27-06-2014 Agenda

Discussieavond. 27-06-2014 Agenda 27-06-2014 Agenda Discussieavond 30-06 doorschuifmiddag 30-06 schoomaakavond 01-07 afscheid groep 8 02-07 afscheid juf Houkje 04-07 laatste schooldag 05-07 t/m 17-08 ZOMERVAKANTIE Zoon voor juf Bianca!

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

De start van het schooljaar en de informatieavonden

De start van het schooljaar en de informatieavonden Nieuwsbrief voor ouders nummer 2 22 augustus 2018 Vooraf Vorige week is in de eerste nieuwsbrief voor ouders aangegeven dat wij het belangrijk vinden om onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) goed

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger,

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger, Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen Zeewolde, 15 oktober 2015 Brugbrief 3 Geachte ouder/verzorger, In deze brugbrief geef ik u een korte terugblik op de afgelopen periode en een overzicht

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Welkom Ouders van de nieuwe brugklasleerlingen

Welkom Ouders van de nieuwe brugklasleerlingen Welkom Ouders van de nieuwe brugklasleerlingen Brugklasmentoren 1M1: Dhr. Akbaba (akb@lyceumypenburg.nl) 1HM1: Dhr. Wieser (wie@lyceumypenburg.nl) 1HM2: Dhr. Verdoorn (vdn@lyceumypenburg.nl) 1H1: Dhr.

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Eerste nieuwsbrief van dit schooljaar Zo langzamerhand beginnen we gewend te raken aan de nieuwsbrief van onze school. In deze vorm gaat hij alweer

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 Richtlijnen verlof basisonderwijs Beste ouders, De vakantieperiode komt er weer aan. Ieder jaar worden we geconfronteerd met leerlingen die buiten de vakantieperiode niet naar

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs De school waar onze dromen werkelijkheid worden NIEUWSBRIEF Schooljaar 2014-2015 Donderdag 18 september Nummer 02 Vanuit de directie Informatieavonden In alle groepen is een informatieavond geweest en

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Beste ouders/ verzorgers, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van PENTA college CSG Hoogvliet 2015-. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

INFORMATIE VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE PIETER GROEN 45 e Jaargang, no. 01 Volgende nummer: Vrijdag 26 september 2014 Vrijdag 31 oktober 2014

INFORMATIE VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE PIETER GROEN 45 e Jaargang, no. 01 Volgende nummer: Vrijdag 26 september 2014 Vrijdag 31 oktober 2014 INFORMATIE VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE PIETER GROEN 45 e Jaargang, no. 01 Volgende nummer: Vrijdag 26 september 2014 Vrijdag 31 oktober 2014 VAN DE LOCATIEDIRECTEUR Allereerst heet ik u, ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010.

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3 Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. SLB Inmiddels is de groep van de Schoolloopbaanbegeleiding van

Nadere informatie

Melanchthon Business nieuws (december 2013)

Melanchthon Business nieuws (december 2013) Melanchthon Business nieuws (december 2013) Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van Melanchthon Business School ----------------------------------------------- Algemeen Inleiding Via deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Wellbericht voor ouders / verzorgers 2014 2015 nr. 9 mei 2015

Wellbericht voor ouders / verzorgers 2014 2015 nr. 9 mei 2015 Wellbericht voor ouders / verzorgers 2014 2015 nr. 9 mei 2015 2015 Sandtlaan 98 2231 CE Rijnsburg 071 402 16 57 rijnsburg@wellant.nl Wellbericht voor ouders / verzorgers 2015 2016 nr. 3 november 2015 Maandagenda

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond klas 1 11 September Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT)

Welkom. Informatieavond klas 1 11 September Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Welkom Informatieavond klas 1 11 September 2017 Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Programma 19.30 uur opening van de avond 20.00 uur met de mentor naar het lokaal ca. 21.00 uur kennismaken met Trinitas

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Informatieavond vwo 3. op 1 september 2015

Informatieavond vwo 3. op 1 september 2015 Informatieavond vwo 3 op 1 september 2015 Wie is wie? Locatie-assistentes: mevr. Parera, mevr. Terinathe Coördinator: mevr. De Jong Mentoren: bmm, ohu, ryp, enwm, ber Decaan: mevr. Beijert Coördinator

Nadere informatie

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2014-2015 1 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Jaargang 5 - nummer 1 week 38. In dit nummer. Van de directeur

Jaargang 5 - nummer 1 week 38. In dit nummer. Van de directeur Jaargang 5 - nummer 1 week 38 In dit nummer Van de directeur 1 Ziekmelden 2 Ouderraad 2 Vakantieregeling 2015-2016 3 Vakantierooster en vrij vragen 4 Introductieprogramma klas G3A 5 Wat staat er op het

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact NIEUWSBRIEF Nr. 3, 11 november 2016 In deze nieuwsbrief Rust Ouderenquête Instroom kleuters Schaatsen Voorstellen student Schoolbieb Oud papier dozen Betaling fotograaf Ouderbijdrage Kamp-vervoer Gebruik

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS EN LEERLINGEN LOCATIE BRUGGERTSTRAAT

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS EN LEERLINGEN LOCATIE BRUGGERTSTRAAT INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS EN LEERLINGEN LOCATIE BRUGGERTSTRAAT BEGIN SCHOOLJAAR 2014-2015 INHOUD Telefoonnummers locatiedirectie 2 Cursusjaar 2014-2015 3 Ontvangst klassen, roosters uitdelen 4/5 Zelf

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer: 6 oktober 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Kinderboekenweek Zoals al in een aparte nieuwsbrief vermeld zullen we woensdag 6 oktober a.s. om half 9 op het schoolplein een korte maar verrassende opening hebben

Nadere informatie

Nr. 5 5 november 2015 www.laurentiusschool.com

Nr. 5 5 november 2015 www.laurentiusschool.com Nr. 5 5 november 2015 www.laurentiusschool.com WIJ FELICITEREN: Hessel Broekman uit groep 6 was op 4 november jarig en werd 9 jaar! Aniek Polman uit groep 4 is op 9 november jarig en wordt 8 jaar! Fijne

Nadere informatie

Paginanummer Bart Laureij 2

Paginanummer Bart Laureij 2 Nieuwsbrief nr. 3 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Bart Laureij 2 Jumbo 2 Rooster 2 Magister en spreekavond 2 CRAFTS stage en thema 6 3 Sectorwerkstuk 3

Nadere informatie

DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL

DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL website: www.deventerleerschool.nl 24 september 2014 inhoud nieuwsbrief Personeelszaken Herfsttocht 2014 Studiedagen Parkeren bij school Oproep lunchmedewerker(s) BSO zomer

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder(s)/verzorgers,

Nieuwsbrief. Beste ouder(s)/verzorgers, Nieuwsbrief Jaargang 21 Nr. 6: april 2016 CBS De Zevensprong Appelstraat 2 4413 ET Krabbendijke zevensprong@alphascholengroep.nl www.cbsdezevensprong.nl In dit nummer o.a. Van de redactie Jarigen Vakantierooster

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouderraad oktober 2017

Nieuwsbrief Ouderraad oktober 2017 Nieuwsbrief Ouderraad oktober 2017 Beste ouders, Inmiddels is dit schooljaar zo n twee maanden bezig en is de herfstvakantie alweer in het vooruitzicht. Graag verwelkomen we namens de Ouderraad (OR) de

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Calvijn Maarten Luther

Calvijn Maarten Luther Calvijn Maarten Luther Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, 40 minutenrooster Toetsweek 3 We hebben de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen inmiddels achter de rug en kunnen constateren dat er

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

Schaatsen klas 1. Beroepenavond SSgN. Film en pizza. Nummer 14 5 december 2017

Schaatsen klas 1. Beroepenavond SSgN. Film en pizza. Nummer 14 5 december 2017 Nummer 14 5 december 2017 Schaatsen klas 1 Op vrijdag 22 december gaan alle eerste klassen schaatsen bij het Triavium in Nijmegen. We verzamelen om 11:15 uur bij de ingang en gaan dan per klas naar binnen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF petraschool

NIEUWSBRIEF petraschool NIEUWSBRIEF petraschool 9 FEBRUARI 2018 Belangrijke data: Voorjaarsvakantie : maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari 2018 Continurooster : vrijdag 30 maart is de school om 13.00 uur uit Paasvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Bericht van directie Meester Martijn (gym) is voor langere tijd afwezig. Zijn jongste zoontje Pelle is ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht met een hersenvliesontsteking.

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Doetinchem, 15 augustus 2016 Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Op 2016 start het nieuwe schooljaar. Dat lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar toch sturen we jou en je ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Piramidepost 21 oktober 2014

Piramidepost 21 oktober 2014 Piramidepost 21 oktober 2014 Data Activiteit Bestemd voor Woensdag Start schoolreisje naar Texel Groepen 8 22 oktober Vrijdag Kledingbeurs (14.00 15.15) Alle ouders / verzorgers 24 oktober Laatste dag

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Vmbo/PRO Jeanine Hamers Decaan vmbo Theoretische /Gemengde Leerweg Vmbo KB-TK brugklas Typisch Elde College De leerling is in beeld > we kennen de leerling Goede resultaten

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Start en lesrooster. Opdracht 1 a. Leg uit wat wordt bedoeld met Voortgezet Onderwijs?

Start en lesrooster. Opdracht 1 a. Leg uit wat wordt bedoeld met Voortgezet Onderwijs? Les 2 Start en lesrooster De brugklas in het Voortgezet Onderwijs Vanaf nu zit je op het Voortgezet Onderwijs. Je hebt je basisschool verlaten en zit nu in de brugklas A1. Het Meander College is een nieuwe

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

BRONNIEUWS 15 januari 2016

BRONNIEUWS 15 januari 2016 BRONNIEUWS 15 januari 2016 * Trefwoord Week 1 t/m 3 (4 t/m 22 januari): Bij wie hoor je? Inhoud: Deel uitmaken van een gezin, klas, groep, godsdienst, land. Buitensluiten en uitnodigen. De groep volgen

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B

HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 2, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is jullie toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Inhoud Nieuwsbrief 20 18 juni 2015

Inhoud Nieuwsbrief 20 18 juni 2015 Inhoud Nieuwsbrief 20 18 juni 2015 Agenda Alle afdelingen: Voorwoord van de rector Nieuwe brugklassen Klassenindeling Afsluiting van dit schooljaar Opstart volgend schooljaar Bericht over het schoolfeest

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017 INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl Februari 2016 Agenda FEBRUARI 1. 8:45-10:30 Open Inloop 2. Oudergesprekken groepen 3 t/m 7 3. Oudergesprekken

Nadere informatie