Verslag van de algemene vergadering van de gemeentelijke sportraad van maandag 26 mei 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de algemene vergadering van de gemeentelijke sportraad van maandag 26 mei 2014"

Transcriptie

1 Destelbergen Sportdienst/Sportraad Damvalleistraat 31 A 9070 Destelbergen t sport@destelbergen.be Datum dinsdag 3 juni 2014 Aan de afgevaardigden van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Beste afgevaardigden, voorzitters Verslag van de algemene vergadering van de gemeentelijke sportraad van maandag 26 mei 2014 Aanwezigen: cfr. bijlage// 42 stemgerechtigden 1. Opvolging en goedkeuring van het verslag van de vergadering van 10 februari 2014 a. Week van de Sportclub : gezien de gebeurtenissen van 20 maart 2014 en het daarop volgende uitstel van de opening van de sporthal nemen we dit jaar niet deel aan de Week van de Sportclub. b. Verslag wordt unaniem goedgekeurd. 2. Mededeling: ontslag Teach Boys 3. Aanvraag tot toetreding: WTC De Zware Vrienden a. Schriftelijke stemming: 40 stemmen voor, 2 stemmen tegen. b. De sportraad heet De Zware Vrienden van harte welkom als nieuw lid. 4. Controle jaarrekening 2013 a. De controle van de rekeningen vond plaats door Ignace Bultinck en Walter Pauwels,samen met de penningmeester Sven Meirson. b. De rekeningen werden goedgekeurd. 5. Huidige stand van de rekening : De stand van de rekeningen op dit ogenblik : Algemene Sportraad : 2323,39 euro Jeugdsportwerkgroep : 4053,03 euro 6. Info subsidies 2013 a. Kennisgave van de berekening van de subsidies: elke club ontving voor elke ingediende subsidie een lijst (algemene, jeugd, en impulssubsidie) met alle punten en de daaraan gekoppelde financiële resultaten. In het algemeen werden de subsidiedossiers zeer nauwkeuring ingevuld en ondersteund door de nodige bijkomende documenten.

2 Algemene opmerkingen: 1) Initiaties of opendeurdag: dit is enkel als een extra activiteit wordt georganiseerd, niet bij het openstellen van een aantal lessen. (2 of driemaal gratis proberen.) 2) Organisaties/evenementen: Deze dienen ZELF georganiseerd te worden, voor niet-leden open te staan, én op grondgebied Destelbergen georganiseerd te worden. 3) Kristalbad-abonnementen: sedert augustus 2013 geen abonnement meer, maar uurprijzen. Niemand kon dus nog een abonnement indienen. Het vorige abonnement is ingediend voor subsidies Enkel de maandelijkse kosten van augustus tot en met december 2013 konden dus ingediend worden. Nathalie paste dit aan op dezelfde manier voor alle Kristalbad gebruikers. Elke club wordt gevraagd voor 3 juni 2014 te reageren in geval van vragen of opmerkingen. De subsidiebedragen zijn pas definitief na 3 juni, gezien een mogelijke verandering voor 1 club ook gevolgen heeft voor de financiering van de andere clubs. Deze subsidieverdeling werd dan ook tijdens de vergadering goedgekeurd onder voorbehoud. Gezien er zich geen wijzigingen voordeden voor 3 juni, is de subsidieverdeling ondertussen definitief goedgekeurd. 7. Sport voor allen-decreet: jaarverslag advies De voorzitter licht het jaarverslag 2013 toe. i. Dit verslag is een controle instrument van Bloso in functie van het storten van de gemeentelijke sportsubsidies. ii. Om in aanmerking te komen, dient/dienen 1. de operationele en strategische doelstellingen van het sportbeleidsplan uitgevoerd te zijn. 2. een sportgekwalificeerde ambtenaar in sportdienst werkzaam te zijn 3. een erkende sportraad geïnstalleerd te zijn. (erkenning GR 2013, hersamenstelling maart 2013) 4. de minimum te besteden bedragen voor drie hoofdstukken van het sportbeleidsplan. (subsidies en gewone werking) te worden aangegeven + een overzicht van alle uitbetaalde subsidies inclusief een bewijs van overschrijving iii. De voorzitter vraagt akkoord voor het uitschrijven van het positief advies van de sportraad, dat samen met collegebeslissing en het jaarlijks verslag aan Bloso dient bezorgd te worden. iv. De voorzitter wijst op het open karakter van deze gegevens: wie wenst kan dit dossier na de vergadering inkijken. v. Unanieme goedkeuring van het advies dat bij het verslag van deze vergadering wordt toegevoegd. vi. Nathalie deelt mee dat dit het laatste verslag is, gezien de beheers en beleidscyclus van de gemeenten(bbc). Het is echter mogelijk, dat enkel voor de sport hier uitzonderingen op gemaakt zullen worden en dat de sportdiensten toch nog verantwoordingsdocumenten ter beschikking zullen moeten stellen. Vergadering hierover volgt op 4 juni ek.

3 8. Stand van zaken tennishal / sporthal Toelichting door de schepen van sport: Op 20 maart 2014 was er de instorting van het dak van de tennishal. Gelukkig waren er geen slachtoffers. Ondertussen vonden tussen experts en de betrokken firma s veel vergaderingen plaats om tot een minnelijke oplossing te komen, tot nog toe zonder resultaat. Begin mei werd een kortgeding opgestart om de rechten van TMVW en de gemeente te vrijwaren. Er zal een gerechtsdeskundige worden aangesteld, die dan de oorzaak zal bepalen. Nadien kan dan het dak van de tennishal gesloopt worden. Dit is essentieel, gezien er niet kan worden verder gewerkt aan de sporthal, zolang de sloping niet is uitgevoerd. Clubs werden op de hoogte gebracht en geadviseerd om hun huidige accommodaties opnieuw vast te leggen. De toewijzing van de sporturen is voor minimum een seizoen uitgesteld. Dit brengt ook met zich mee dat onze huidige sporthal Kristalbad aangepakt wordt: evacuatie/brand detectie/ verwarmingsinstallatie Dit zal leiden tot bijkomende kosten voor een gebouw dat binnen afzienbare tijd van de hand gedaan wordt. De tennisclub is nu aan het buitenseizoen bezig, maar de gemeente denkt samen met de club na over een mogelijke locatie voor het winterseizoen. 9. AED(Automatische Externe Defibrillator)-opleiding voor sportclubs Toelichting door de schepen van sport bij de door het Rode Kruis opgestarte campagne voor een hartveilige sportclub/gemeente : Wat als een inwoner een hartstilstand krijgt op straat, in de plaatselijke sport accommodatie of op het gemeentehuis, enz.? Bent u voorbereid op zoiets? In België zijn er iedere dag een 30-tal mensen die een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis. Zij moeten rekenen op hulp uit hun omgeving om een ambulance te bellen, maar vooral om snel de reanimatie te kunnen opstarten. Reanimatieopleidingen voor uw inwoners en personeel en een AED (Automatische Externe Defibrillator) in de buurt zijn dus geen overbodige luxe. In de gemeente is 1 AED toestel momenteel aanwezig in de Delhaize van Heusden. In het sportcentrum Bergenmeers komen 2 AED toestellen: 1 in het sportgedeelte en 1 in de tennishal. De bedoeling was om bij de volledige ingebruikname de clubs ( in de eerste plaats de trainers, monitoren, begeleiders, ) en het personeel een opleidingscursus AED te laten volgen. Momenteel wordt dit dus uitgesteld, gezien niemand de gebouwen mag betreden. Vanuit de algemene sportraad komt de vraag om nu reeds in het Kristalbad voorlopig 1 AED toestel te plaatsen en de opleidingen toch te laten starten. Nathalie vroeg dit op bij het TMVW en dit zou mogelijk zijn. Verdere stappen betreffende AED en opleidingen volgen. Hartveilige sportclub: Is minstens 10 % van uw medewerkers opgeleid?

4 En gaat u het engagement aan om, samen met de Rode Kruisafdeling uit uw buurt, uw sporters te sensibiliseren en op te leiden in reanimatie en AEDgebruik? Dan ontvangt uw sportclub het Hartveilig-label van Rode Kruis- Vlaanderen. 10. Evaluatie kampioenenhulde van 23 mei 2014 De voorzitter en de schepen van sport wensen hier nogmaals het bestuur van de sportraad, de vrijwilligers, de sportdienst en technische dienst te bedanken. Een extra woordje van aandacht gaat naar Remi, die met vrijwilligers de volledige receptie coördineerde. Het bestuur zal een evaluatie houden op de volgende bestuursvergadering. Aandachtspunten uit de groep: Beamer uitleggen tijdens showmomenten Meer verlichting op het podium 11. Mobiliteitsbeleid De voorzitter licht toe aan de hand van de nota in bijlage. Concreet: Momenteel is het mobiliteitsbeleid in een uitvoeringsfase in samenwerking met een studiebureau. Wat wordt aangekaart? 1. Impact ruimtelijke ontwikkelingen 2. Netwerk gemotoriseerd verkeer (wegencategorisering, snelheidsplan en zwaar vervoer) 3. Netwerk langzaam verkeer (fietsbeleid en trage wegen) 4. Parkeerbeleid Eind april werd de 1 ste fase van de herziening van het mobiliteitsplan afgerond in de vorm van de verkenningsnota. De nota is sinds kort beschikbaar op de gemeentelijke website: (zie onderaan: verkenningsnota). Om de resultaten van de 1 ste fase te presenteren aan de adviesraden en bijkomend te informeren over het vervolg van de herziening, wenst de dienst mobiliteit alle adviesraden uit te nodigen op een infomoment, ergens eind juni/begin juli. De inbreng van de sportraad is vooral belangrijk in functie van: *fiets/mountainbike beleid (maar dit staat reeds goed op punt); *ruiterwegen: hier suggereren we contact via de maneges *wandelwegen: eventueel wandelroute die start aan nieuwe sporthal * veiligheid * parkeerplaatsen ( ook in het nieuwe sportpark Bergenmeers ) De voorzitter mag al noteren dat Guy De Jaeger (wandelclub) hem zal vergezellen op deze vergadering. We hopen ook dat er zich een vertegenwoordiger van de maneges aanmeldt. Er werd alvast een warme oproep gedaan aan Wellington.

5 In verband met Bergenmeers wordt de opmerking gemaakt dat de voorlopige proefopstelling een gevaar is voor de fietsers. Zij dienen zich op het midden van de rijweg te begeven. Het doel is de Kerkham autoluwer te maken, maar op dit moment kan dit nog niet echt. Bovendien is er ook het probleem van de bereikbaarheid van de voetbalparking, tenzij die enkel via Reinaertweg toegankelijk zal zijn. De schepen van sport onderstreept dat deze opstelling voorlopig is en op de volgende mobiliteitscommissie grondig zal worden geëvalueerd. 12. Varia a. Bestuurswijzigingen in je club mag je steeds doormailen naar Nathalie, maar steeds met naam, functie, adres, telefoon, , en geboortedatum. b. De herfstwandeling van de scholen en van 11/11: startlocatie wordt later opgenomen. c. SK Heusden: gebruik kleedkamers JGC in september 2014 en januari 2015 werd reeds doorgegeven aan cultuurdienst door Nathalie. d. De vraag naar de noodzakelijke verbandkist buitentennis werd doorgegeven aan TMVW e. De volgende vergadering wordt nog niet vastgelegd. f. De voorzitter wenst iedereen een deugddoende en sportieve vakantie. Met sportieve groeten, Geert De Lepeleer Yves De Lausnay Nathalie Van Osselaer Voorzitter sportraad Schepen van sport Sportfunctionaris

6 Bijlage: aanwezigheden Sportraad - Algemene vergadering van 26/05/2014 Aanwezig AC Bloemenlopers Athena BBC Modu Artenova Construct vzw BC Reinaert BC 't Klaverken BC Veerkracht Destelbergen BN Wandelverbroedering Bridge Club Heusden Dance-Revolution De Curvebowlers de bloesem De Nieuwe Autobus De snelle reizigers FC Destelbergen Fietsclub Admiraal Haagse Tennishoek Heirwegvrienden Idancity Dansschool Kastaars Heusden KFC Heusden MVC Matroos Okra Eenbeekeinde PC Mistral Royal Belgian Sailing Club RV Wellington SK Heusden TC Racso VBM Heusden VS Destelbergen WTC Destel.sport WTC Gemeentehuistrappers Zeehengelclub ZHC De Schar De Lepeleer Geert De Lausnay Yves Van Osselaer Nathalie Meirson Sven Van Boxelaere Sofie Van De Voorde Teun Depoorter Remi Manhaeve Ann Vander Linden An Vandenhaute Frederic Meirson Sven Dolfen André Becue Cecile De Jaeger Guy De Potter Marc Depoorter Remi Van Severen Jerome De Jaegher Lisette Joos Willy Scheire Didier De Backer Dirk De Schepper Katrien De Graeve Rudy Van Boxelaere Sofie Bal pieter Vanhauwert Alain Van Steenkiste Stefaan Gaudissabois Roland Vigoureux Aimé Van De Voorde Teun De Spiegeleer Belinda Van Wassenhove Brigitte Pauwels Walter Storme Carine Knobbe Dimitri Van Severen Julien Van Den Berghe Clement Bracke Achiel

7 Bijlage: aanwezigheden Sportraad - Algemene vergadering van 26/05/2014 Afwezig Gemeentelijke Basisschool Destelbergen KRV Schelderuiters School De Klaver School Gemeentelijke Sportbasisschool Heusden School Pius X School VBGS De Parel School Vrije Basisschool Wonderwijs Surfclub Heusden TC Flipper WTC Heusden Verlinde Sarah De Lathouwer Yves Van Desteene Kristof De Schamphelaere Peter Van De Vijver Mia pers Mouton Stijn pers Debersaques Hilde pers Vyncke Maarten Maenhout Daniel Raman Nick Verontschuldigd Pc Haeseveld 't Graevenhof De Visscher Christel De Graeve Luc Aanwezige gemeenteraadsleden E. Balcaen A. Torcq D. Van Lysebettens

Rapport leden Sportraad - Algemene vergadering

Rapport leden Sportraad - Algemene vergadering De Lepeleer Geert Voorzitter Van Osselaer Nathalie Afgevaardigde De Lausnay Yves Afgevaardigde Depoorter Remi 1e Ondervoorzitter Van De Voorde Teun 2e ondervoorzitter Meirson Sven Bestuurslid Van Boxelaere

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 26 januari 2015 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 24 november 2014 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 8 juni 2015 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Sportraad Destelbergen 4 maart 2013

Verslag algemene vergadering Sportraad Destelbergen 4 maart 2013 Aan de Afgevaardigden van de sportclubs aangesloten bij de gemeentelijke sportraad. Aan de personen lid van de sportraad. Ref : GC.D.SPR.2013 Destelbergen, 10 april 2013 Verslag algemene vergadering Sportraad

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 30 november 2015 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 15/05/2017 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 26/09/2018 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 7 november 2016 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 14 maart 2016 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 4/06/2018 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 02/10/2017 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 01/03/2018 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 27 /03/2017 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad Weet raad met je sportraad Dat kan eveneens een doorslaggevend argument zijn voor het moeilijk aantrekken van jongeren. Honoreren kan met een vrijwilligersvergoeding: ofwel terugbetaling van de werkelijke

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda agenda sportraad 2008 verwelkoming voorzitter en schepen goedkeuring jaarverslag en financieel verslag 2007 Sportbeleidsplan 2008-2013: actie 2008 Voorstelling volleybalclub VOC Malle vzw Erkenning- en

Nadere informatie

Verslag RvB dd

Verslag RvB dd Gemeentelijke Sport en Recreatieraad Ardooie Koolskamp Melkerijstraat 2a 8850 Ardooie Tel. 051 575020 Fax. 051 745398 e-mail: sportdienst@ardooie.be Verslag RvB dd. 16.09.2014 Aanwezig: Ambtenaren Sport:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS 1. Algemene bepalingen SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008; Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 9 maart 2007 houdende de subsidiëring van gemeente- en provinciebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het voeren

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur Sportraad 19 oktober 2010

Verslag Raad van Bestuur Sportraad 19 oktober 2010 Verslag Raad van Bestuur Sportraad 19 oktober 2010 Aanwezigheden Leden van de Raad van Bestuur: Aanwezig: Lut Daenen, Kris Vandervorst, Chris Vanderperren, Geert Heremans, Steven Coosemans, Rina Van Osmael.

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE - ALGEMENE SUBSIDIE - VERPLAATSINGEN - ONDERHOUD ACCOMMODATIES NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be

Nadere informatie

AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES. SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT Beleidsnota Sport

AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES. SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT Beleidsnota Sport AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT 2008- Beleidsnota Sport 2008 pg.1/9 pg.2/9 IMPULSSUBSIDIE 2009-1 HET DECREET OP HET LOKALE OP HET LOKALE SPORT SPORT-VOOR

Nadere informatie

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym Sportraad Maandag 25 november 2015 AC Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezigen: De Buyser Gilbert, De Decker Catharina, De Maeyer Alfons, De Maeyer Jan, De Smedt Piet, De Smet Prosper, Geert Pas, Kristof

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen VERENIGING: Gemeentebestuur Nevele Sportdienst ONTVANGEN: / 2017 vak bestemd voor de sportdienst Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? De

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Bekrachtigd door gemeenteraad in zitting van 19 april 2007 1 STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Hoofdstuk 1: DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: De gemeentelijke sportraad heeft in het algemeen tot

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering Sportraad 22 juni 2010

Verslag Algemene Vergadering Sportraad 22 juni 2010 Verslag Algemene Vergadering Sportraad 22 juni 2010 Aanwezigheden Leden van de algemene vergadering Aanwezig: BC Kampenhout, Beautiful Losers, Budokan, De Jonge Elite, De Laarstallen, De Leeuwkes, De toekomst,

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 OPENING VERGADERING Voorzitter Erwin Jönsson I. VERWELKOMING Schepen van Sport Koen Helsen II. OVERZICHT ADVIEZEN GEGEVEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan gemeentelijk herkende sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN SPORTRAAD GLABBEEK STATUTEN Gelet op het decreet van 09.03.07 houdende organisatie van het overleg en de inspraak in het gemeentelijk sportbeleid wordt te Glabbeek een gemeentelijke sportraad opgericht

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren

Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren Gemeentebestuur Vleteren Dienst jeugd en sport Veurnestraat 4 8640 Vleteren 057/400 901 Jeugd_sport@vleteren.be www.vleteren.be Ontvangstdatum:

Nadere informatie

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS Uitgangspunt Club staat centraal in de werking van de federatie Sterke clubs Steeds

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 25 november 2008; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

WAFELVERKOOP KSKL TERNAT : EEN HART VOOR TERNAT TEN VOORDELE VAN DE AANKOOP VAN EEN AED-TOESTEL

WAFELVERKOOP KSKL TERNAT : EEN HART VOOR TERNAT TEN VOORDELE VAN DE AANKOOP VAN EEN AED-TOESTEL : EEN HART VOOR TERNAT TEN VOORDELE VAN DE AANKOOP VAN EEN AED-TOESTEL Beste spelers, ouders, trainers, medewerkers en sympathisanten, Via de NIEUWE actie Een HART voor TERNAT wil de club door de verkoop

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

Hoe inschrijven: Contactpersoon: Bert Vandebuerie: 0477/ Inschrijven vanaf: 1 december 2016

Hoe inschrijven:  Contactpersoon: Bert Vandebuerie: 0477/ Inschrijven vanaf: 1 december 2016 Little Ball Village : De Ballie Express : Ridder Ballie en de brief van de koning : Ballie vliegt naar de maan : Het ei van Disco Dino Leeftijd: 2014 2011 (3 tot 6 jaar) Max. dln: 30 Prijs: 106-121 Locatie:

Nadere informatie

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten daartoe uitgetrokken op de begroting van de gemeente Heist-opden-Berg, kunnen werkingssubsidies

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Verwelkoming. door voorzitter door sportschepen

Verwelkoming. door voorzitter door sportschepen Sportraad 16/1/2013 Verwelkoming door voorzitter door sportschepen Voorstelling aanwezige clubs Voorstelling MoVe Goedkeuring rekening sportraad 2012 Saldo op 31/12/2011 Bijwonen Malse clubactiviteiten

Nadere informatie

SID SPORTVERENIGINGEN

SID SPORTVERENIGINGEN lijke sportdienst Hoeselt sid blz. 1/22 SID SPORTVERENIGINGEN SPORT-INFO-DOSSIER 201.-201. Alle gevraagde informatie heeft betrekking op de gegevens van het voorbije sportseizoen van 2010-2011 naam vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

Aanwezig beheerraad: ondervoorzitter + Wielervrienden William s Place

Aanwezig beheerraad: ondervoorzitter + Wielervrienden William s Place Rijkevorsel, 4 oktober 2016 Aan, De leden van de algemene vergadering van de sportraad Rijkevorsel Betreft: VERSLAG ALGEMENE VERGADERING d.d. 3 oktober 2016 Aanwezig beheerraad: Inge Aerts Erik Peeters

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 5 oktober 00 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES 009-03 VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WACHTEBEKE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WACHTEBEKE STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WACHTEBEKE Gelet op de cultuurpactwet van 16/7/1973, waarbij de Gemeentebesturen een beroep moeten doen op bestaande of op te richten organen en structuren met het oog

Nadere informatie

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders STEDELIJKE SPORTDIENST HARELBEKE Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders Artikel 1.: Definities 1.1. In de periode 2009-2013 kan de gemeente impulssubsidies krijgen van de Vlaamse Overheid. De overheid stelde

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

Is uw sportclub al hartveilig?

Is uw sportclub al hartveilig? Is uw sportclub al hartveilig Gun uw sporters een gerust hart en maak uw sportclub hartveilig met het Hartveilig-project van Rode Kruis-Vlaanderen. Sporten is gezond en heel wat sporters hebben een gezond

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen

Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente worden subsidies verleend volgens de normen en voorwaarden

Nadere informatie

O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A D A A L S T. Hoofdstuk I : Doelstelling, erkenning en relatie met gemeentelijke overheden

O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A D A A L S T. Hoofdstuk I : Doelstelling, erkenning en relatie met gemeentelijke overheden Bijlage bij het besluit van de gemeenteraad d.d. 4 september 2007 houdende goedkeuring wijziging statuten, meer bepaald aanvulling bij artikel 25.1 O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 Openbare zitting van 29 januari 2019. MOERBEKE. Tegenwoordig: Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Burgemeester Thierry Walbrecht, Derde Schepen

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

STAD OUDENBURG Sectie sport

STAD OUDENBURG Sectie sport STAD OUDENBURG Sectie sport BETREFT: SUBSIDIEREGLEMENT VOOR OUDENBURGSE SPORT- VERENIGINGEN EN ONDERWIJSINSTELLINGEN OP BASIS VAN EEN PUNTENSYSTEEM, GOEDGEKEURD BIJ GEMEENTERAADSBESLISSING VAN 28 NOVEMBER

Nadere informatie

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud Retributiereglement van de gemeentelijke sporthal en kantine te Sint-, de gemeentelijke sporthal te Watervliet, het multifunctioneel buitensportterrein te Sint- en de deelname aan sportieve organisatie

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement erkende sportverenigingen, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 29.04.2015.

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT)

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) Voor principieel akkoord verklaard door het College in zitting van 24 september 2007 en gewijzigd na bespreking met de leden van

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING 19 Februari 2009 WELKOM

ALGEMENE VERGADERING 19 Februari 2009 WELKOM ALGEMENE VERGADERING 19 Februari 2009 WELKOM JAARVERSLAG 2008 REKENING 2008 BEGROTING 2009 ONTVANGSTEN EIGEN WERKING R u b rie k B e g ro tin g 2 0 0 8 R e k e n in g 2 0 0 8 B e g ro tin g 2 0 0 9 B a

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Aanwezig : G. Janssen, voorzitter, R. Witters, P. Vandersanden,, J. Wilms, L. Swinnen, C. Grzesiak, L. Royackers, A. Loos, C. Rabijns,

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w.

Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w. Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w. Plaats: Royal Esso Club Boekenberglei 232 2100 Deurne Datum: Zondag 4/9/2016 Aanvang: 11u15 Aanwezig: Greta Foulon, Rudi Knors, Peter

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : WERKINGSJAAR 1 SEPTEMBER 2014-31 AUGUSTUS 2015.!! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : WERKINGSJAAR 1 SEPTEMBER 2014-31 AUGUSTUS 2015.!! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE IMPULSSUBSIDIE NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be BETREFT: AANVRAAG IMPULSSUBSIDIE WERKINGSJAAR

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen

Subsidiereglement voor sportverenigingen Subsidiereglement voor sportverenigingen Zitting van 17 december 015. Gepubliceerd op december 015. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1) sport: activiteiten die individueel of

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Rechtsvorm: feitelijke vereniging vzw andere:.. Datum oprichting:.

Nadere informatie

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart!

BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! Aanvraagformulier: - IMPULSSUBSIDIE BELANGRIJK: De aanvraag moet binnen zijn op de sportdienst ten laatste op 31 maart! OPMERKING: Enkel erkende clubs die georganiseerde jeugdsport aanbieden kunnen impulstoelagen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WIELSBEKE p.a. Rijksweg 314, 8710 Wielsbeke tel.: 056/ AV 01/2019 fax.: 056/

GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WIELSBEKE p.a. Rijksweg 314, 8710 Wielsbeke tel.: 056/ AV 01/2019 fax.: 056/ GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WIELSBEKE p.a. Rijksweg 314, 8710 Wielsbeke tel.: 056/67.32.50 AV 01/2019 fax.: 056/67.32. 59 VERSLAG van de ALGEMENE VERGADERING op 07/02/2019 om 20u00 Aanwezig als afgevaardigde

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

SPORTGALA: Vrijdagavond 11 september vanaf 19u30

SPORTGALA: Vrijdagavond 11 september vanaf 19u30 SPORTGALA: Vrijdagavond 11 september vanaf 19u30 25 jarig bestaan sportcentrum Veldmeers en sportraad Iedereen welkom SPORT-ZAPAVOND VANAF 17u Vrijdagavond 18 september Kinderen tussen 6 en 14 jaar kunnen

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad Dit puntensysteem

Nadere informatie

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6 Pagina 1 van 6 A. Definities 1. Erkenning Een erkende vereniging is een vereniging die voldoet aan de algemene erkenningsvoorwaarden en de erkenningsvoorwaarden van één van de beleidsthema s. De erkende

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR. VERONTSCHULDIGD Sandra Vandenplas, Roland Vanobbergen (penningmeester)

NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR. VERONTSCHULDIGD Sandra Vandenplas, Roland Vanobbergen (penningmeester) NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR Sportraad raad van bestuur 20 juni 2016 19u30 - CC Den Blank Johny Rons William Charlier (ondervoorzitter), Kris Neven (secretaris)

Nadere informatie

Is uw organisatie hartveilig?

Is uw organisatie hartveilig? Is uw organisatie hartveilig Maak uw organisatie hartveilig met het Hartveilig-project van Rode Kruis-Vlaanderen Wellicht heeft u nog nooit bij deze vraag stilgestaan: wat doet u als iemand van uw organisatie

Nadere informatie