KLINKEN IN SENEGAL Workshops stemexpressie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KLINKEN IN SENEGAL Workshops stemexpressie"

Transcriptie

1 KLINKEN IN SENEGAL In november 2011 ben ik twee weken in Abene in het zuiden van Senegal (La Casamance) geweest. Wat een indrukwekkende ervaring was dat. De reis had als thema 'Ontmoet de mystiek en spiritualiteit van Senegal' en was georganiseerd vanuit de stichting Zaouli. Het programma was gevarieerd, met dagelijks een yogales en veel excursies en er was genoeg gelegenheid om te genieten van de rust en onze heerlijke lodge Sindeye. Ik voelde me daar heel welkom, genoot van het klimaat en het strand, zag de mogelijkheden van Sindeye en omgeving. Hier ontstond het idee om een klankreis te maken naar Senegal met collegastembevrijders. Nu, maanden later, kom ik met deze uitnodiging voor een stemexpressiereis naar datzelfde Sindeye, in Abene, in Senegal. Workshops stemexpressie Mijn droom is een reis naar Senegal met mensen die ten minste een jaartraining bij Marius Engelbrecht hebben gevolgd, aangevuld met mensen die veel stemexpressie bij Marius hebben opgedaan. Wij gaan om de beurt de rest van de groep begeleiden. Een reis waar we veel kunnen klinken, waar we kunnen oefenen door om beurten workshops te geven en waar we kunnen kennismaken met de verschillende invalshoeken die we hebben door onze verschillende achtergronden. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld Tai Chi, healing tao of emotioneel lichaamswerk verwerken in de workshop die zij geven.

2 Accommodatie Sindeye ligt op het terrein van de familie van Insa. Gastheer en gastvrouw zijn Insa en zijn Nederlands-Duitse partner Antje. Op Sindeye is een prachtige ruimte buiten, omringd door bomen, waar we kunnen klinken. Dit kan ook in de overdekte ronde eetzaal, of op het strand bij de ondergaande zon. In de mooie tuin kun je lekker zitten of liggen in een hangmat. Het is een kwartier lopen naar het strand en in de zee is het goed zwemmen. Voor meer informatie over Sindeye zie Slaapgelegenheid We slapen in tweepersoonskamers in Sindeye. Er is beperkte mogelijkheid om een kamer alleen te hebben. Een paar kamers beschikken over een eigen badkamer, enkele kamers hebben een gedeelde badkamer vlakbij. Maaltijden We ontbijten op Sindeye en eten er gezamenlijk ons avondmaal. Pia en Fatou maken heerlijke maaltijden met verse vis en ze bereiden verrukkelijke vegetarische en vleesschotels. Lunchen kan in het dorp, op het strand, of op Sindeye.

3 Dagindeling s Morgens een workshop van 9-12 en aan het eind van de middag, van 18-19, nog een uurtje klinken om de ervaringen van de dag te verwerken. Variatie is uiteraard mogelijk, in overleg. Behalve de workshops stemexpressie die we elkaar geven, krijgen we ook les van lokale docenten. Zo krijgen we een les in traditionele dans (met live percussie) een djembé-les de gelegenheid om kennis te maken met muzikanten en hun traditionele instrumenten. We kunnen de instrumenten dan ook zelf proberen. Daarnaast staan op het programma een mooie wandeling, een fietstochtje, een bezoek aan een dorp waar we de Koumpo-dans meemaken, en als klap op de vuurpijl maken we een mooie tocht per piroque (klein bootje) door de mangrove en een vogelreservaat naar het eiland Kouba, waar we de gast zijn van de dorpsbevolking. We zullen er een ritueel meemaken, een dansavond, en overnachten bij mensen thuis. Kortom, een vol programma met voldoende tijd om tot onszelf te komen, te ontspannen, stukken van het mooie zuidelijke deel van Senegal te zien, en te klinken en te begeleiden bij het klinken. Voel je iets gaan tintelen, merk je dat dit plan jou aanspreekt, gaat er iets stromen in je? Laat het me weten!

4 Over mij Voor degenen die mij niet kennen: ik ben Marion Bense. In het dagelijks leven werk ik als jurist op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Bij Marius heb ik een aantal workshops en zieleavonden gevolgd. Daarna ben ik de jaartraining gaan doen (2011). Nu volg ik met heel veel plezier het verdiepingsjaar bij Marius. Vorige maand heb ik mijn eerste workshop stemexpressie gegeven en dat smaakt absoluut naar meer. Met deze reis hoop ik mijn enthousiasme voor Senegal en stemexpressie te combineren. Deze reis is ook voor mij een vakantie. Ik neem dan wel het initiatief tot deze reis en voel me verantwoordelijk voor de organisatie ervan, ik ben geen professionele reisleider/touroperator en dat ambieer ik ook niet. Er zijn dus ook geen commerciële intenties. Ik ga ervan uit dat we er met ons allen een geslaagde vakantie van maken. In mijn ogen zijn alle ingrediënten daarvoor aanwezig; nu alleen nog enthousiaste deelnemers! Er volgt een informatiemiddag voor geïnteresseerden op zondagmiddag 30 september van uur in Leiden. Contact Voor vragen, aanmelding voor de informatiebijeenkomst, of inschrijving voor de reis: Marion Bense of (van maandag tot donderdag werk ik, dus bij voorkeur s avonds of in het weekend bellen)

5 Programma en praktische informatie Reisdatum: vrijdag 18 januari 2013 tot en met zondag 27 januari 2013 We reizen met Arkefly, rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. Van daar worden we opgehaald en rijden we in ca twee uur per auto of busje naar Sindeye. De kosten van deze reis zijn voor een deel afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij 10 deelnemers zijn de kosten p.p ,- Bij 8 deelnemers zijn de kosten p.p 1.120,- Bij de reiskosten zijn inbegrepen: -vliegticket Amsterdam-Banjul (ca 600,- p.p. retour) -verblijf op basis van logies en half pension ( 200,- p.p.) -transport, excursies -workshops en fooien. Niet inbegrepen zijn: - eten, drinken tijdens vlucht - malariapillen en vaccinaties - lunch en drankjes in Senegal (reken op 4/5 per lunch, 1,25 voor een biertje, een frisdrankje of een grote fles water, 5 voor een fles wijn - souvenirs - reis- en annuleringsverzekering.

6 Programma Tijden onder voorbehoud Vrijdag 18 januari Vliegreis van Amsterdam naar Banjul Autorit naar Abene, Sindeye. Zaterdag 19 januari 9-12 Klinken Ter eigen invulling Strand? Wandeling naar dorp Abene Klinken avond Optreden van een griot met zijn kora Zondag 20 januari 9-12 Klinken middag Ter eigen invulling Klinken Maandag 21 januari 9-10 Klinken Workshop traditionele Diola-dans Excursie naar dorp Dianna Dinsdag 22 januari 9-12 Klinken Middag Op de fiets naar de sinaasappelboomgaard van Tombé (20-30 minuten fietsen), en via de rivierarm le Boulon, terug Klinken bezoek aan heilige boom en Centre artisanal Een griot is een soort troubadour, een kora is een traditioneel, harpachtig instrument. We bereiden ons zo voor op de middagexcursie Met het dorp maken we de traditionele Koumpodans mee Tombé is één van de vaste krachten van Sindeye; een tocht door mooi landschap

7 Woensdag 23 januari 9-10 Klinken Workshop djembe Les van een leraar uit de regio Middag Ter eigen invulling Kennismaking met muziekinstrumenten en muzikanten avond Optreden van de muzikanten Donderdag 24 januari 9-12 Klinken Naar het vissersdorp Kafountine lopen over het strand (2 uur), bezoek aan dorp en per auto terug Klinken Vrijdag 25 januari 8 uur vertrek naar eiland Kouba per piroque, door de mangrove en het vogelreservaat Lunch op Kouba Wandeling en ritueel op Kouba avond Avondeten en traditionele dans met het hele dorp Zaterdag 26 januari 8-10 Ontbijt en uurtje klinken Zelf kunnen we ook de instrumenten uitproberen Het is ook mogelijk per fiets te gaan Slapen bij de dorpelingen thuis Terug naar Abene Per piroque en auto Ter eigen invulling Klinken avond Optreden muzikanten en gelegenheid tot dansen Zondag 27 januari terug naar Nederland

8 KLINKEN IN SENEGAL JANUARI 2013, AANVULLENDE INFORMATIE Leiden, 16 september 2012 Vlucht Via reisbureau Travelpoort in Leiden heb ik een optie voor 10 deelnemers genomen voor de vlucht van Amsterdam-Banjul op vrijdag 18 januari, terug zondag 27 januari. De vluchttijden zijn (onder voorbehoud en bij benadering): Vr 18 jan AMS-Banjul lokale tijd Zo 27-1 Banjul-AMS u. Er is een kleine kans dat de zondagvlucht van 27 januari wordt geannuleerd, dan zouden we maandag 28 januari terugkomen. In dat geval zal er ca 25 aan verblijfkosten bijkomen. Graag op aanmeldingsformulier aangeven als de terugreis op maandag 28 januari een probleem is. Het is mogelijk op een afwijkende datum te vliegen. Zet het op je aanmeldingsformulier of meld het me zodra je daartoe hebt besloten. Dan kan ik kijken of wijziging alsnog mogelijk is en wat dan precies de voorwaarden zijn.

9 Vluchtkosten en bijkomende kosten Ik ga ervan uit dat de deelnemers allemaal economyclass vliegen. De ticketprijs is 596,-. Deze ticketprijs is inbegrepen in de reissom. De bijkomende kosten maken geen deel uit van de reissom. Bijkomende kosten: stoelreservering, vertrekbelasting, evt. maaltijden/drankjes, evt. extra comfort, evt. brandstoftoeslag, evt. langer verblijf Verplicht zijn de kosten voor stoelreservering (6 euro per enkele reis, dus 12 euro in totaal). Bovendien moet er sindskort ook vertrekbelasting betaald worden in Banjul: 20 euro p.p. Van een brandstoftoeslag is niets bekend; mocht die alsnog worden geheven, behoort deze ook tot de bijkomende verplichte kosten. Je kunt zelf eten en drinken meenemen. Je kunt ook drankjes en maaltijden aan boord kopen. Bij het reserveren van de stoelen kunnen maaltijden aan boord worden besteld (10-11 euro per maaltijd). Bij een gewoon (economy class) ticket mag je max 20 kilo bagage meenemen. Het is mogelijk tegen bijbetaling extra comfort te kiezen (als daarvoor nog voldoende stoelen beschikbaar zijn). Comfort class: max 25 kilo bagage, meer beenruimte dan economy class, geen maaltijd en drankjes inbegrepen. Toeslag 40 euro per enkele reis, dus 80 euro retour. Premium comfort class: max 30 kilo bagage, nog meer beenruimte dan comfortclass, maaltijd en drankjes wel inbegrepen. Toeslag 110 retour. Graag aangeven op aanmeldingsformulier als je comfort class of premium comfort class wil vliegen. Reis- en annuleringsverzekering Bij een onbezorgde vakantie hoort een goede reis en/of annuleringsverzekering. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Het is van belang dat bij een ongeval of ziekte de

10 deelnemers optimaal bijstand kan worden verleend en we een beroep kunnen doen op een alarmcentrale. Daarnaast kunnen de kosten in een dergelijke geval soms flink oplopen, daarom is een reisverzekering verplicht als je deelneemt aan deze reis. Zorg ervoor dat bij het afsluiten van een reisverzekering repatriëringkosten en alle activiteiten tijdens je reis meeverzekerd zijn. Ik ga er so wie so vanuit dat alle deelnemers geheel op eigen verantwoordelijkheid op reis gaan. Je kunt ook een annuleringsverzekering afsluiten (dat moet binnen 7 dagen na boeking!) Deze dekt de kosten wanneer een reis tevoren moet worden geannuleerd of onderbroken door bijvoorbeeld ziekte. Wellicht heb je een doorlopende reisverzekering, misschien zelfs ook een doorlopende annuleringsverzekering. Zo niet, dan kun je bij je eigen verzekeringsmaatschappij een reis- en annuleringsverzekering sluiten of bij Travelpoort. Je kunt zelf rechtstreeks bij Travelpoort een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten. Kosten: ca 5,9 % van de reissom voor de annuleringsverzekering. Een reisverzekering met werelddekking is nodig (2,80 euro per dag). Wanneer je genoodzaakt bent een reis voor vertrek te annuleren, zal dit per aangetekend schrijven aan Marion Bense, Prins Fredrikstraat 5, 2316CH LEIDEN, dienen te gebeuren. Aanmelden voor de reis Aanmelden voor de reis doe je door het sturen van een volledig ingevuld aanmeldingsformulier aan Marion Bense, Prins Frederikstraat 5, 2316CH Leiden, en door 75 euro administratiekosten te betalen op gironummer Je ontvangt van mij per mail een bevestiging of je aanmelding is ontvangen en geaccepteerd. De reissom kun je in etappes voldoen, met de volgende uiterste betaaldata. Bij aanmelding, tot uiterlijk 17 oktober Vanaf 17 oktober tot 10 november (ticketkosten)+ bijkomende kosten Vanaf 10 november tot 17 december (+ bijkomende kosten) Vanaf 17 december tot 10 januari (bij 8 of 9 deelnemers) Indien je aanmelding later is dan 1 december 2012, dien je het volledige bedrag meteen met de aanmelding te betalen. Neem dan eerst even contact met me op om te kijken of er nog plaats is! Annuleringsregeling Je kunt je aanmelding via een aangetekende brief annuleren en opsturen naar Marion Bense, Prins Frederikstraat 5, 2316CH Leiden. Als annuleringsdatum geldt de datum van verzending. Let op: 75 administratiekosten worden niet gerestitueerd, ook niet als de organisatie besluit de reis vanwege omstandigheden te annuleren. Annulering zal plaatsvinden als er minder dan 8 deelnemers zijn aangemeld op 18 oktober De kosten per persoon bedragen per persoon per annulering: Bij annulering tot 10 november 675 (+ bijkomende kosten) Bij annulering tussen 10 november en 17 december (+ bijkomende kosten) Bij annulering op of na 17 december Reisdocumenten Voor de reis naar Senegal heb je een geldig paspoort nodig (een identiteitskaart volstaat niet!). Nederlandse deelnemers hebben geen visum nodig. Overige nationaliteiten dienen altijd te checken bij de ambassade of het consulaat of een visum nodig is.

11 Vaccinaties Op is te zien welke adviezen gegeven worden. Het komt erop neer dat geadviseerd wordt te zorgen voor vaccinaties tegen hepatitis A (evt. ook B), DTP en gele koorts. Je kunt gratis een cholera not indicated stempel krijgen; het is aan te raden dat in je gele vaccinatieboekje te laten zetten. Neem je vaccinatieboekje ook mee. Verder is het raadzaam malariapillen mee te nemen. Malarone zijn duur maar goed (elke dag 1 tablet). Munteenheid/geld In Senegal is de munteenheid CFA: 1 euro = ongeveer 655 CFA (afhankelijk van de wisselkoers). Het beste kun je geld in euro s meenemen. Er kan gewisseld worden in Gambia en Senegal. Pinnen kan niet in de nabije omgeving (alleen in steden op anderhalf uur reizen per auto vanaf Abene!). Credit cards worden ook meestal niet geaccepteerd. Contante betaling is regel, en daarop is voor zover we weten geen uitzondering;-). Informatiebijeenkomst Zoals in de brochure staat aangegeven, zijn jullie welkom op een informatiebijeenkomst. Omdat enkelen hebben aangegeven niet op 22 september te kunnen komen, wordt de informatiemiddag gehouden op zondagmiddag 30 september van uur, bij mij thuis, in Leiden. Stuur me alsjeblieft een berichtje als je komt (of zou willen komen maar niet kunt) naar mmbns3@gmail.com. Marion Bense Prins Frederikstraat CH Leiden Mmbns3@gmail.com

KLINKEN IN SENEGAL Februari 2014

KLINKEN IN SENEGAL Februari 2014 KLINKEN IN SENEGAL Februari 2014 In november 2011 heb ik met de stichting Zaouli een yogareis gemaakt naar Abene in het zuiden van Senegal. Het programma was gevarieerd, met dagelijks een yogales en veel

Nadere informatie

KLINKEN IN SENEGAL 8 tot en met 19 februari 2016

KLINKEN IN SENEGAL 8 tot en met 19 februari 2016 KLINKEN IN SENEGAL 8 tot en met 19 februari 2016 Senegal klinkt reuze ver weg, maar het is maar 6 uur vliegen! Midden in de winter kom je in een heerlijk klimaat, in een volstrekt andere wereld, ontmoet

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 4 9 november 2014 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 3 8 maart 2015 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het viersterren

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

diabetes, psychiatrie en palliatieve zorg/oncologie. Voor de deelnemers zullen accreditatiepunten aangevraagd worden.

diabetes, psychiatrie en palliatieve zorg/oncologie. Voor de deelnemers zullen accreditatiepunten aangevraagd worden. Shouf Shouf Marokko organiseert jaarlijks in samenwerking met verschillende achterstandsfondsen waaronder AOF Amsterdam en FAW Rotterdam nascholingsreizen voor huisartsen en POHs onder andere naar Marokko.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Tenerife: heerlijk voor een yoga vakantie. Datum

Tenerife: heerlijk voor een yoga vakantie. Datum Heerlijk, helemaal ontspannen! En eindelijk kennismaken met yoga en mindfulness Ik wil graag ECHT mijn batterij opladen, zonder man of kinderen! Zalig om even te unpluggen en met helemaal niemand rekening

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 19 mei 26 mei 2012 in Javea in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 19 mei 26 mei 2012 in Javea in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 19 mei 26 mei 2012 in Javea in Spanje, wat een heerlijk idee! Accommodatie uitzicht op het Montgo Natural park Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij!

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Yoga Retreat at Sea 16-18 november 2018 Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Voel je vitaal bij ROOTZ! Vitale groet,

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN CAMINADA INTERNACIONAL DE BARCELONA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN CAMINADA INTERNACIONAL DE BARCELONA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN CAMINADA INTERNACIONAL DE BARCELONA SPANJE Buenos dias a Catalunya.De familie van de International Marching League (IML) breidt zich steeds verder uit. Sinds 2007 is ook de

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

De BLISS ligt op u te wachten!

De BLISS ligt op u te wachten! De BLISS ligt op u te wachten! Diamant Cruise 16 23 maart 2019 Gefeliciteerd en welkom aan boord! Leuk dat u meegaat op de Lifeplus Diamant Cruise van 2019. Stelt u zich de Bliss voor het nieuwste, geweldige

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis nepal 9-25 oktober 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis nepal Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Nepal. In Kathmandu

Nadere informatie

Single & alleenstaanden reis naar Senegal 13 dagen: 19 november t/m 2 dec 2016

Single & alleenstaanden reis naar Senegal 13 dagen: 19 november t/m 2 dec 2016 Single & alleenstaanden reis naar Senegal 13 dagen: 19 november t/m 2 dec 2016 Dag 1: Amsterdam Gambia (Banjul) Senegal (Abene) Aankomst op het vliegveld van Banjul (Gambia) van waar we doorreizen naar

Nadere informatie

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst Spanjereis: Creativiteit als Hulpbron In de prachtig wilde omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creatieve en beeldende technieken en materialen. Je

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas

Nadere informatie

Zaterdag 1 april 2017

Zaterdag 1 april 2017 Zaterdag 1 april 2017 Mogelijke wedstrijden: marathon, halve marathon en 10 km Na de Médoc, verkennen we nu al lopend de Bourgogne streek. Beperkt aantal plaatsen. Uiterste inschrijvingsdatum: 13 januari

Nadere informatie

Fascinerend Zweden! 13 16/17 juni ATC Nederland Veilig op reis met Pelikaan Reizen!

Fascinerend Zweden! 13 16/17 juni ATC Nederland Veilig op reis met Pelikaan Reizen! Fascinerend Zweden! 13 16/17 juni 2017 ATC Nederland 161109-04 Veilig op reis met Pelikaan Reizen! Zweden is het grootste land van het Scandinavisch schiereiland. Het land strekt zich uit van de gematigde

Nadere informatie

Nieuwjaar 2017 /2018 vieren op de zee in een luxe cruise van : 13 dagen 4 dagen New York en 9 dagen cruise in vol pension naar De Bahamas

Nieuwjaar 2017 /2018 vieren op de zee in een luxe cruise van : 13 dagen 4 dagen New York en 9 dagen cruise in vol pension naar De Bahamas Nieuwjaar 2017 /2018 vieren op de zee in een luxe cruise van : 13 dagen 4 dagen New York en 9 dagen cruise in vol pension naar De Bahamas Opgemaakt en georganiseert door Eddy Boeckmans Maximum : 25 personen

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 8-daagse mannenreis: Stappen in Jeruzalem 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 T E L I S R A E LT R AV E L. N L Met elkaar maken we de thema reis: Stappen in Jeruzalem. In de Graftuin

Nadere informatie

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN Thema: In vertrouwen Zijn Yoga, meditatie, beeldend werken, stilte, de schoonheid van de natuur, samen zijn of alleen, in rust en met

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. 2 Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat

Nadere informatie

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!!

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!! Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 3 LOCATIE... 3 HOTELS... 3 EVENEMENTEN... 4 REIS... 4 REISKOSTEN & BETALING... 5 MEER INFORMATIE... 6 AANMELDINGSFORMULIER... 7 Introductie THE NIGHTRIDERS gaan op uitnodiging

Nadere informatie

Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams

Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams Bezoek Watoto Informatie voor visit Africa Bouw teams Bouw teams vanuit een kerk, organisatie of bedrijf Ieder jaar komen kerken, organisaties, scholen of bedrijven naar Oeganda om te bouwen aan gezinswoningen,

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND De kalender van de International Walking Association (IML) breid zich steeds verder uit. Vanaf 2015

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN MARCIA MARE E MONTI ARENZANO ITALIË

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN MARCIA MARE E MONTI ARENZANO ITALIË JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN MARCIA MARE E MONTI ARENZANO ITALIË De mars tussen berg en zee in Arenzano is zonder twijfel de zwaarste van alle IMLwandeltochten. Vanuit het Italiaanse kuststadje wordt al

Nadere informatie

ROEMENIË TIMULAZU. Periode: Nederlandse vrijwilligers kunnen flexibel terecht tussen: 15/04/2016 3/7/2016 en 15/9-31/10/2016

ROEMENIË TIMULAZU. Periode: Nederlandse vrijwilligers kunnen flexibel terecht tussen: 15/04/2016 3/7/2016 en 15/9-31/10/2016 ROEMENIË TIMULAZU Periode: Nederlandse vrijwilligers kunnen flexibel terecht tussen: 15/04/2016 3/7/2016 en 15/9-31/10/2016 Vaststaande periodes (open voor groepen internationale vrijwilligers) 17/07/2016

Nadere informatie

Sportieve groepsreizen onder begeleiding. Reisaanbod 2013

Sportieve groepsreizen onder begeleiding. Reisaanbod 2013 Sportieve groepsreizen onder begeleiding Reisaanbod 2013 Informatie over de SGK De Stichting Sportbelang Gehandicapten SGK, hierna te noemen SGK, is een Haagse sportorganisatie die ruim veertig jaar geleden

Nadere informatie

25 e Grande Conférence. Vernieuwende inzichten Met een zilver randje! 25 september t/m 29 september Malta

25 e Grande Conférence. Vernieuwende inzichten Met een zilver randje! 25 september t/m 29 september Malta 25 e Grande Conférence Vernieuwende inzichten Met een zilver randje! 25 september t/m 29 september 2019 Malta RHV Helmond EO 25 e Grande Conférence Titel: Vernieuwende inzichten Met een zilver randje!

Nadere informatie

Van nazorg naar voorzorg. 28 september t/m 2 oktober 2016. Lissabon, Cascais

Van nazorg naar voorzorg. 28 september t/m 2 oktober 2016. Lissabon, Cascais 2 2 e G ra n d e C o n fé re n c e Van nazorg naar voorzorg 28 september t/m 2 oktober 2016 Lissabon, Cascais RHV Helmond EO 22 e Grande Conférence Titel: Van nazorg naar voorzorg Datum: 28 september t/m

Nadere informatie

De Elzas. Studiereis 7 14 mei 2014. In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken:

De Elzas. Studiereis 7 14 mei 2014. In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken: Studiereis 7 14 mei 2014 In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken: De Elzas Hieronder vindt u informatie over - het reisprogramma en de reissom -

Nadere informatie

Het is zover, 4x4 España kan u in mei 2016 een Marokko- reis aanbieden.

Het is zover, 4x4 España kan u in mei 2016 een Marokko- reis aanbieden. Beste 4x4ders, Het is zover, 4x4 España kan u in mei 2016 een Marokko- reis aanbieden. Zoals u wellicht hee4 gelezen in de agenda van 4x4 España gaan wij mei 2016 richbng Marokko. Waar we ca. 14 dagen

Nadere informatie

Samen Reizen Alle reizen vertrekken vanuit de Kempen. De reizigers Rolstoel/ rollator Begeleiding Accommodatie

Samen Reizen Alle reizen vertrekken vanuit de Kempen. De reizigers Rolstoel/ rollator Begeleiding Accommodatie Organiseert begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking die net niet zelf kunnen gaan. Al onze voorwaarden staan op internet www.samenreizen.com of vraag ze op bij samenreizen@hotmail.com

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Boost Your Mindfulness

Boost Your Mindfulness Boost Your Mindfulness Ervaar. Voel. Luister. Kijk. Accepteer. Vertraag. Geniet. Zijn. Landgoed Yogabee in Zeeland 4-6 september 2015 Voel de wind door je haar, het natte zand onder je voeten, ervaar hoe

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

MONDRIAAN COLLEGE De heer A. van Dijk Mondriaanlaan CN OSS

MONDRIAAN COLLEGE De heer A. van Dijk Mondriaanlaan CN OSS MONDRIAAN COLLEGE De heer A. van Dijk Mondriaanlaan 1 5342 CN OSS Lith, 1 december 2016 Betreft: offerteaanvraag Berlijn & Krákow offertenummer 2016.11.118 Geachte heer van Dijk, In dank heb ik uw aanvraag

Nadere informatie

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 2 2 3 Inleiding Het is bijna zover, we gaan met 49 leerlingen en 6 docenten naar het skigebied Wildschönau in Oostenrijk. De

Nadere informatie

Verrassend en unieke 11 daagse Lachyoga, natuur- en meditatiereis op Curaçao Ga ook mee!

Verrassend en unieke 11 daagse Lachyoga, natuur- en meditatiereis op Curaçao Ga ook mee! Verrassend en unieke 11 daagse Lachyoga, natuur- en meditatiereis op Curaçao Ga ook mee! 29 augustus 8 september 2013 en/of 23 november 3 december 2013 Verrassend en unieke 11 daagse Lachyoga, natuur-

Nadere informatie

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten,

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten, Beste mensen, Met trots presenteren wij ons programma voor de reis naar Melun (Région Ile-de-France- Fontainebleau). We zijn erin geslaagd een afwisselend programma samen te stellen. Net als vorig jaar

Nadere informatie

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier!

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! BEURS PIJNACKER - WITTE HUIS Op 11 april houdt Oberon haar jaarlijkse

Nadere informatie

New Isropa Dé Cyprus Specialist

New Isropa Dé Cyprus Specialist Cyprus Wellness- en Yogareis Yoga in de Baarsjes Zening Resorts Cyprus 13 tot en met 20 september 2015 Zondag 13 september 2015 Transavia vlucht Amsterdam-Paphos Busvervoer van Paphos Airport naar Zening

Nadere informatie

SPEERPUNTEN Surfkamp Mimizan: 7 SEPTEMBER T/M 12 september 2014:

SPEERPUNTEN Surfkamp Mimizan: 7 SEPTEMBER T/M 12 september 2014: SEERUNTEN Surfkamp imizan: 7 SETEBER T/ 12 september 2014: Denk om je reisdocument (hetzelfde als je ingeleverde kopie) en je verzekeringspas, neem ook pen en papier mee. Zondag 7 september om 09.00 uur

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

16-20 jaar - Malta Summer camp Freestyle EC

16-20 jaar - Malta Summer camp Freestyle EC EASY LANGUAGES 16-20 jaar - Malta Summer camp Freestyle EC Waarom dit programma? Zomercursus jongeren van 16 tot 20 jaar Vanaf 1 week 20 lessen Engels per week Compleet programma met sporten en excursies

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde CONTRACT STUDIEREIS 2009 - Boedapest Algemene informatie Achternaam:... Voornamen (zoals vermeld op je identiteitsbewijs):... Roepnaam:... Adres:... Postcode:...Woonplaats:... Telefoonnummer 1:... Telefoonnummer

Nadere informatie

24 e Grande Conférence. Reilen en Zeilen. 26 september t/m 30 september Malta

24 e Grande Conférence. Reilen en Zeilen. 26 september t/m 30 september Malta 24 e Grande Conférence Reilen en Zeilen 26 september t/m 30 september 2018 Malta RHV Helmond EO 24 e Grande Conférence Titel: Reilen en Zeilen Datum: 26 september t/m 30 september 2018 Locatie: Accreditering:

Nadere informatie

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis cambodja 11-27 november 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis cambodja Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Cambodja.

Nadere informatie

Schildervakantie in de Morvan! Zaterdag 09 juni zaterdag 16 juni 2012

Schildervakantie in de Morvan! Zaterdag 09 juni zaterdag 16 juni 2012 Schildervakantie in de Morvan! Zaterdag 09 juni zaterdag 16 juni 2012 Tekenen en schilderen én Bourgondisch genieten! Een schildervakantie in de Morvan; het groene hart van de Bourgogne, onder leiding

Nadere informatie

Yoga vakantie Malaga 5 oktober 12 oktober 2019

Yoga vakantie Malaga 5 oktober 12 oktober 2019 Yoga vakantie Malaga 5 oktober 12 oktober 2019 Het thema van deze yoga vakantie is Kom in je Element. Als je helemaal in je element bent, voel je je prettig, krachtig, lekker in je vel en op je gemak.

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

ONTSPANNINGSWEEKEND. Onthaasten in landelijke omgeving 17 19/10/2014 VITALITEITSWEEKENDS *

ONTSPANNINGSWEEKEND. Onthaasten in landelijke omgeving 17 19/10/2014 VITALITEITSWEEKENDS * VITALITEITSWEEKENDS * ONTSPANNINGSWEEKEND Onthaasten in landelijke omgeving 17 19/10/2014 Laad je batterijen weer op dankzij een ideale mix van inspanning en ontspanning in het rustgevende kader van deze

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014

Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014 Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014 1. Programma van het weekend 2. Docenten 3. Info over de locatie en omgeving 4. Praktische info 5. Inschrijfformulier www.nienjabrouwer.nl Van vrijdag 11 juli

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Zeilvakanties, zeilcursus, dagzeilen en andere activiteiten in Nederland en Griekenland Griekenland

Zeilvakanties, zeilcursus, dagzeilen en andere activiteiten in Nederland en Griekenland Griekenland in en INFORMATIE Beste reiziger, Het aanmeldformulier voor onze reizen is veranderd. Voorheen was er per reis een apart aanmeldformulier. Nu staan alle reizen vermeld op het aanmeldformulier. Om je aan

Nadere informatie

Visie creëren BRUIDEGOM

Visie creëren BRUIDEGOM Visie creëren BRUIDEGOM Hoe ik de bruiloft voor mij zie De bestemming Ik wil in het buitenland trouwen omdat: ik zon wil / het land een speciale betekenis heeft / ik een grote familie heb en niet iedereen

Nadere informatie

VLUCHT. Vertrek: zondag 6 maart 2016 Trein vanaf Enschede 7:46 (half acht uiterlijk aanwezig)

VLUCHT. Vertrek: zondag 6 maart 2016 Trein vanaf Enschede 7:46 (half acht uiterlijk aanwezig) ROMEREIS 2016 VLUCHT Vertrek: zondag 6 maart 2016 Trein vanaf Enschede 7:46 (half acht uiterlijk aanwezig) terugreis: vrijdag 11 maart 2016 18.15/18.45 uur in Enschede VLUCHT Datum Vlucht Vertek Aankomst

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas

Nadere informatie

Yoga Vakantie in Italië met Irene Hertogh

Yoga Vakantie in Italië met Irene Hertogh Yoga Vakantie in Italië met Irene Hertogh Kerkstraat 1 2514 KP The Hague e: info@thecityretreat.nl t: +31(0)6 42 257 506 Yoga, meditatie en overheerlijk eten. La dolce vita krijgt deze vakantie een geheel

Nadere informatie

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 INLEIDING Op 26 april 2015 is het dan eindelijk zover! De Rock n Roll Marathon in Madrid gaat van start. Elk jaar nemen er meer dan 600.000 mensen deel aan

Nadere informatie

CONTRACT BOS STUDIEREIS 2010 Slovenië

CONTRACT BOS STUDIEREIS 2010 Slovenië Informatie deelnemer CONTRACT BOS STUDIEREIS 2010 Slovenië Achternaam:.. Voornamen:... Roepnaam:. Adres: Postcode: Woonplaats:... Telefoonnummer:.. E-mail: Rekeningnummer:.. te:. Studentnummer: Wil je

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. Samen uit, samen thuis. 1 Doorlopende reis- en annuleringsverzekering U gaat er graag lekker tussenuit,

Nadere informatie

PILATES. OZ Vitaliteitsweekend 2016 GEZOND. Vitaal genieten aan de Belgische kust 9 t.e.m. 11 december een slimme zet

PILATES. OZ Vitaliteitsweekend 2016 GEZOND. Vitaal genieten aan de Belgische kust 9 t.e.m. 11 december een slimme zet OZ Vitaliteitsweekend 2016 GEZOND PILATES Vitaal genieten aan de Belgische kust 9 t.e.m. 11 december 2016 Geniet van een heerlijk weekend pilates aan zee op deze prachtige locatie. Met pilates creëer je

Nadere informatie

b. De deelnemer dient alle benodigde en gevraagde gegevens voor aanvang van de Leadership Experience naar waarheid te verstrekken.

b. De deelnemer dient alle benodigde en gevraagde gegevens voor aanvang van de Leadership Experience naar waarheid te verstrekken. 1. Definities A. Social Corporate Development (SCD): SCD maakt onderdeel uit van Stichting ImproveGhana (KvK 34349783). SCD stelt bedrijven in staat om haar professionals deel te laten nemen aan de Leadership

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 PROGRAMMA Vervoer van en naar Schiphol Op eigen gelegenheid. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 Vluchten Woensdag 7 september Amsterdam Curaçao (Hato) KL 735 13.05 16.40 uur Donderdag

Nadere informatie

Nascholing Curaçao. Intercongress. Your Yearly Update in General Dentistry

Nascholing Curaçao. Intercongress. Your Yearly Update in General Dentistry Nascholing Curaçao Intercongress Your Yearly Update in General Dentistry 27 april t/m 5 mei 2016 Introductie In samenwerking met Stichting Intercongress organiseert VvAA QualityTime een nascholingsreis

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

(DUIK)VAKANTIEVOORSTEL NAAR DE FILIPIJNEN. VAN MAANDAG 23 februari 2015 TOT DONDERDAG 12 MAART 2015. 18 dagen 17 nachten

(DUIK)VAKANTIEVOORSTEL NAAR DE FILIPIJNEN. VAN MAANDAG 23 februari 2015 TOT DONDERDAG 12 MAART 2015. 18 dagen 17 nachten (DUIK)VAKANTIEVOORSTEL NAAR DE FILIPIJNEN VAN MAANDAG 23 februari 2015 TOT DONDERDAG 12 MAART 2015 18 dagen 17 nachten Op maandag 23 februari brengt taxi Patrick ons van Veldwezelt naar de luchthaven van

Nadere informatie

NASCHOLING ISTANBUL 2016

NASCHOLING ISTANBUL 2016 NASCHOLING ISTANBUL 2016 MEDISCHE DIVERSITEIT IN WONDERBAARLIJK ISTANBUL MAANDAG, 18 APRIL t/m ZONDAG, 24 APRIL 2016 Mathenesserlaan 540 3023 HL Rotterdam T. (010) 820 22 13 nascholing@sanitasinstituut.nl

Nadere informatie

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA - TAALREIS - VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA - TAALREIS - Dit is een unieke gelegenheid om je Engels te verbeteren en van de Amerikaanse cultuur te proeven! Met dit programma

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie